PDA

View Full Version : Problemi sa partnerom od sestre

herkules
22.05.2010., 17:37
Halo

mene zanima kako bi bila vasa reakcija ako se ne razumijete naj bolje sa zivotnim suprugom od vaseg brata ili sestre.

Jel bi radi vase sestre probali si razumijet sa tom osobom i ako je ne podnosite ili bi gledali da njemu sto manje susretnete i bjesati mu sa puta.

Pozdrav

nemam pojma
22.05.2010., 18:30
Ovo bi :kava:

Jel bi radi vase sestre probali si razumijet sa tom osobom i ako je ne podnosite

ždralexandrijka
22.05.2010., 18:53
Halo

mene zanima kako bi bila vasa reakcija ako se ne razumijete naj bolje sa zivotnim suprugom od vaseg brata ili sestre.

Kako je ovo glupo pitanje,pa nisam ja udana za nju/njega...
Brat ili sestra su mi uvijek braća,al u njihove životne izbore se nemam šta miješati...i stoga nije nužno da se razumijem s njihovim partnerima,izuzevši situacije da živimo u istom kućanstvu...onda je to bitno...

herkules
22.05.2010., 19:30
Kako je ovo glupo pitanje

Ja se ne mijesam. Uvijek sam se dobro razumijo samo je problem da joj zadnje vrijeme sve vise izbjegavam radi partnera. Ako se familija susretne ja gledam da nisam sa njima ako je partner tu.

Mislim se da ta situacija mora biti i sestri teska. Neznam vise kako bi se ponaso.

Ruralna
22.05.2010., 20:01
Ja se ne mijesam. Uvijek sam se dobro razumijo samo je problem da joj zadnje vrijeme sve vise izbjegavam radi partnera. Ako se familija susretne ja gledam da nisam sa njima ako je partner tu.

Mislim se da ta situacija mora biti i sestri teska. Neznam vise kako bi se ponaso.
Ako si sa sestrom prije bio blizak, mislim da izbjegavanje nije rješenje, jer će ti sestra to skužiti i bojim se da se neće ugodno osjećati.
Znam da nije lako podnositi nekoga koga možda inače ne bi ni na ulici pozdravio, ali jbg, taj partner tvoje sestre je sad u obitelji. Trudi s ekoliko možeš biti u nekim civiliziranim odnosima, nigdje ne piše da morate biti super frendovi. Poštuj izbor svoje sestre, ma koliko ti bilo teško.:mig:

herkules
22.05.2010., 20:13
Ako si sa sestrom prije bio blizak, mislim da izbjegavanje nije rješenje, jer će ti sestra to skužiti i bojim se da se neće ugodno osjećati.

Ma skuzila je vec sigurno. On ne podnosi mene, ja njega. Radi sestre smo se uvijek trudili i islo nekako. Po malo se posvadjamo a radi sestre pazimo da ima sve svoje granice.

Zadnje vrijeme nemogu vise da ga vidim a radi sestre mi je isto nekako tesko ostat u toj situaciji

Ruralna
22.05.2010., 20:32
Koliko često si u situaciji da se vidite?
Ono ako se već ne podnosite i znate posvađati, probaj nekako vježbati sam sa sobom da te njegove riječi ne isprovociraju.Uostalom, ne morate se družiti više od onog minimuma kada se nađete u istoj prostoriji.
Drugi put kad se sretnete, probaj s njegovim riječima po onoj "na jedno uho uđe, na drugo izađe" :cerek:
Znam kako ti je, ja sam u sličnoj situaciji, drži se i ne daj se izbaciti iz takta:five:

rexa
24.05.2010., 02:42
bježati s puta.

kmekica
24.05.2010., 09:30
bježati s puta.

a zakaj se ne podnosite nisi reko? ja sam u sitoj situaciji, tj sličnoj, al sam ja u tvojoj priči sestra. zakaj ne sjednete svi lijepo i kažete jedno srugom kaj vam smeta kod koga, a ako ne prođe iskrenim razgovorom, potrudit se maksimalno radi sestre, to bi ja voljela.

Morticia Addams
24.05.2010., 10:22
U čemu je vaš problem, odnosno, zašto se ne podnosite?

Crodra
24.05.2010., 11:36
Po mom iskustvu, najbolje je ne uvlačiti posrednika odnosno rješavati direktno kako god da izgledalo, ali iz te slodiarnosti ipak ne počinjati konflikte, no naravno da nije jednostavno pogotovo ako se živi pod istim krovom.
Trpiti šogora/šogoricu zbog dobrih odnosa u braku je krivi pristup, jer se zna što su prioriteti.

Morticia Addams
24.05.2010., 11:43
Trpiti šogora/šogoricu zbog dobrih odnosa u braku je krivi pristup, jer se zna što su prioriteti.

Možeš li mi ovo objasniti, molim te.

Uranija
24.05.2010., 11:52
Halo

Jel bi radi vase sestre probali si razumijet sa tom osobom i ako je ne podnosite ili bi gledali da njemu sto manje susretnete i bjesati mu sa puta.

Pozdrav

Koju tu karakteristiku on ima da se ne možeš suočiti s njom povremeno, a sestra može konstantno? :ne zna:

Crodra
24.05.2010., 11:54
Možeš li mi ovo objasniti, molim te.

Jest da je sestra velika vrijednost u životu, ali treba direktno njenom mužu postaviti stvari na čistac i "riješiti" a ne preko sestre kao advokata, no ako ona ne može postići tu nekakav konsenzus, onda nek si ona rješava svoje probleme u braku, pa dakle i taj odnos njenog muža i sestre.

Morticia Addams
24.05.2010., 15:14
:confused:
Sad razumijem još manje.

perilica
24.05.2010., 15:49

Ne kužim gdje je problem?
Zašto bi bio na silu dobar sa njime? radi sestre?

Mislim ono, ne podnosiš ga, OK. I šta ćemo sad?
Nemoj ga gledati, nemoj pričati sa njime. Riješen problem.

Ne.

Crodra
24.05.2010., 17:38
:confused:
Sad razumijem još manje.

:angel: A moram bit dobar pa evo: moj konkretan slučaj - moja sestra ima muža koji je naporan, lagano mi ide na jetra. Glumi mi spike kak smo frendovi i sve pet, a njoj doma vadi mast kako sam ja ovakav i onakav. :rolleyes: Ali, ja njemu direktno kažem što ga ide i što i kako, a ne da samo šutim i povlačim se da bi moja sestra imala doma mira, odnosno njena stvar ak bi ja uzrokoval njoj svađu s njezinim mužem zato što on ima nešto protiv mene. S druge strane, ona zna se miješati pa još meni nešto ovo-ono, no onda otkantam i nju i lijepo joj objasnim da je on njen problem makar se i radilo o meni.

frikuscha
24.05.2010., 22:19
:angel: A moram bit dobar pa evo: moj konkretan slučaj - moja sestra ima muža koji je naporan, lagano mi ide na jetra. Glumi mi spike kak smo frendovi i sve pet, a njoj doma vadi mast kako sam ja ovakav i onakav. :rolleyes: Ali, ja njemu direktno kažem što ga ide i što i kako, a ne da samo šutim i povlačim se da bi moja sestra imala doma mira, odnosno njena stvar ak bi ja uzrokoval njoj svađu s njezinim mužem zato što on ima nešto protiv mene. S druge strane, ona zna se miješati pa još meni nešto ovo-ono, no onda otkantam i nju i lijepo joj objasnim da je on njen problem makar se i radilo o meni.

*urac, palac, ovca, Zagreb, Dinamo.:rolleyes:
Kaj tebe pere to kaj muž tvoje sestre sere njoj doma za tebe u taj rijedak petak kad se vas dvoje folirate da ste si super? Njen problem stari moj. :ne zna:

A fakat - kakvi TOČNO problemi? :confused:

Elich San
24.05.2010., 23:22
uf, danas nažalost baš imam razlog komentirat ovu temu.
imam dva brata, oba oženjena. sa prvom šogoricom(od starijeg brata) sam oduvijek imala prijateljski odnos, izlazile smo zajedno, povjeravale se, ponekad posvađale, ali uvijek smo si bile dobro.
sa drugom šogoricom(od mlađeg brata) sam uvijek nastojala biti u dobrim odnosima iako je ona svima nama u facu titrala a iza leđa da oprostite na izrazu srala.
naime ona je starija od mog brata 8 godina(a od mene 3) i od kad su u braku ponaša se prema njemu kao prema balavcu(što on za nju i je, ali to je trebala misliti prije), ali isto tako se prema našem drugom bratu, šogorici, mami i meni ponaša kao da smo manje vrijedni od nje.
u početku njihove veze svi su bratu govorili da dobro razmisli u što se upušta, i on se tu kolebao, bilo mu je teško.
ja sam ga jedina podržala i rekla mu da ako ona njemu odgovara ,neka se ne obazire na to što će mu reći bilo tko od nas, i da ima moju podršku ma što da odluči jer je moj brat.
i ja sam se stvarno s njim oduvijek slagala i razumjela jer je puno toga prošao u životu(duga i teška bolest), ali nisam mu se htjela mješat u brak jer to nije moja stvar i ne bih dozvolila da se on meni miješa u brak.

sada je njegova draga počela raditi takve gadosti i spačke i već smo ju puno puta uhvatili u laži i kako njega fila sa lažima i glupostima protiv svih nas, pa čak i protiv naše djece.
sada me to boli i brat je ljut na mene ,a zbog nečeg što nije istina a draga mu je to rekla kad sam ja otišla od njih.

žao mi je brata, ali mislim da ću morat sjest sa njima i neka mi otvoreno kaže o čemu se radi i da to raščistimo jednom za svagda.

iako je to stariji brat pokušavao par puta kada je njega i njegovu obitelj uvlačila u slične stvari ,no ona se samo rasplače i ode u svoju kuću i misli da se tako izvukla. i onda pita brata da li se posvađao sa nama svima i branio ju, a u biti nije mogla pogledat u oči i reći istinu.

što napravit u takvoj situaciji?
oprostite na podužem postu, ali još me drži bijes od onog što sam saznala prije nekih sat vremena.

Nica
24.05.2010., 23:51
što napravit u takvoj situaciji?
oprostite na podužem postu, ali još me drži bijes od onog što sam saznala prije nekih sat vremena.

Što si saznala prije nekih sat vremena? :confused:

Elich San
25.05.2010., 00:21
Što si saznala prije nekih sat vremena? :confused:

ma banalna stvar, totalna glupost, ali je kap koja je prelila čašu.
evo što kraće mogu.
mm,i ja smo bili u svatovima a šogorica(ova s kojom se slažem dobro) mi je čuvala klince pa smo kod nje i prespavali jer je nju trebalo ujutro vozit u bolnicu ,a i da ne moramo klince u noći budit i vozit 50-ak km do kuće.
i sad mm odvezao šogi u bolnicu ,a ja čuvala njene i svoje klince kod nje na katu kuće. i dođe moja druga šogi gore i pita me da popijemo kavu(ali ne kod nje ,nego ovdje gdje jesmo da ja skuham), i ja kažem kako sam maloprije popila ali ću njoj skuhat ako hoće.
nije htjela i sjedne ona samnom i počne o ručku.
pita me da li što kuham jer se ona dogovorila s mojom mamom da će mama doći ranije s posla i kuhati za nas sve. ja onako zbunjena kažem da sam klincima dala špagete ,ali da mi itako idemo kući ćim se mm vrati i ne ostajemo na ručku.

bilo mi malo glupo što i mogla je za sebe i muža skuhat, a i uostalom da su mi rekle ja bih nešto skuhala.

i tako došao moj brat i popijemo mi svi ipak tu kavu, spika bezveze ,i uto dođe njen tata i ona ode. brat kaže ide po kruh ,a ja s klincima.
dođe mm i mi se pakujemo kući, kad dolazi moja stara i pita mene da li sam skuhala ručak. ja kažem šta mi je šogorica rekla ,a na to stara digne nos na mene i uhvati se kuhanja.
mi se pokupili i otišli.
i danas mi kaže šogi kako je ova napravila cijelu frku pred mamom i burazom da je ona mene zvala na ručak i rekla da peće pile a ja sam bezobrazna rekla da mi piletinu ne jedemo i da mi ne treba njen ručak. ja ostala paf. tu se mama i brat napizdili i podržali nju bez da su mene išta pitali. i da kakva sam ja to osoba kad umjesto da sam zahvalna što me zove, ja još biram što ču jesti u tuđoj kući.

pa ja nikada nisam zamjerila nikome što kuha ako me pozove na ručak, ako mi se nešto ne sviđa ,barem probam iz pristojnosti ,a ne da bih tako nešto rekla.
ovo me stvarno pogodilo jer o tome uopće nismo ni pričali, nije me ni na kavu zvala kod sebe a kamoli ručak i onda još izmisli tisuću laži .
a što je najbolje ja mamu prije polaska pitala da li će mi doći pomoć čistit piliće koje sam kupila, zar bih kupovala piliće ako ih ne jedemo? .

šta reći na ovo?

google1
25.05.2010., 02:39
Iskreno meni se ne sviđa tip i živcira me, al moraš trpit i bit pristojan, ako ti već ništa osobno nije napravio. Iako htio bi imat odnos sa sestrom, a ne sestrom i priljepkom koji je uvijek tu. Sad je i ok dok ne dođu djeca, e onda je gotovo, moraš se pomirit s tu i tamo kojim obiteljskim posjetima i to je to.

Nica
25.05.2010., 08:17
-cut-
šta reći na ovo?

Pa žena vjerojatno ne laže samo za tebe, valjda ju je još netko od tvojih uhvatio u takvoj priči. Uostalom, tvoja obitelj bi te trebala poznavati i znati da ne bi takvo što rekla... :ne zna:

Ja se uvijek nadam da takvi ljudi ne mogu dugo igrati svoje igrice. :mig:
Povodim se za onom: neke ljude možeš obmanjivati neko vrijeme, neke ljude možeš obmanjivati svo vrijeme, ali ne možeš sve ljude obmanjivati svo vrijeme. :D
To je moja deviza. :o

perilica
25.05.2010., 08:51
šta reći na ovo?

Znaš kak bih ja to riješila?
Fino bih posjela tu zločestu šogoricu pred burazom, starom, svom familijom štoviše..i drito bih je pred svima pitala " a sada ti nama draga objasni zašto si lagala? zbog čega si rekla da si napravila ručak i drsko lagala kako sam odbila tvoju hranu?"

Direktno bih je pred svima brutalno osramotila pa nek tuli.

Nica
25.05.2010., 09:00
Znaš kak bih ja to riješila?
Fino bih posjela tu zločestu šogoricu pred burazom, starom, svom familijom štoviše..i drito bih je pred svima pitala " a sada ti nama draga objasni zašto si lagala? zbog čega si rekla da si napravila ručak i drsko lagala kako sam odbila tvoju hranu?"

Direktno bih je pred svima brutalno osramotila pa nek tuli.

Bojim se kako bi takva osoba bila u stanju briznuti u plač govoreći kako je vjerojatno došlo do nesporazuma, zašto ju se napada i kako nju nitko ne voli jer nije "njihova".... Ona se trudi, želi da se svi slažu.... :rolleyes: Imam i ja takve u obitelji..... :rolleyes:

perilica
25.05.2010., 09:10
Bojim se kako bi takva osoba bila u stanju briznuti u plač govoreći kako je vjerojatno došlo do nesporazuma, zašto ju se napada i kako nju nitko ne voli jer nije "njihova".... Ona se trudi, želi da se svi slažu.... :rolleyes: Imam i ja takve u obitelji..... :rolleyes:

Kada bi rekla da je došlo do nesporazuma, okrenula bih se drugoj šogorici koja mi je rekla info što je ova mlatila te je pitala ;

" da li je istina što je govorila i što je točno rekla?"

Nažalost ako se takve ljude ne gurne u kut nikada se ne nauče pameti.

Nikako nije rješenje trpiti i doživljavati neugodnosti samo radi mira u familiji.
Ovako ova šogorica sije sranja, svi joj vjeruju iz prostog razloga što se sanelich nije suprostavila ( opet pretpostvljam radi mira u familiji) preskupa je ta cijena ako mene pitaš. :)

Elich San
25.05.2010., 09:15

e upravo to.
kako sam već i rekla ,moj stariji brat je to napravio kad je jednom napala njegovu ženu, i ova je samo nijemo sjedila i plakala, i onda počela govorit da mi svi lažemo i da ju ne volimo od prvog dana, da im pokušavamo upravljat brakom.....
a moja mama ,odmah stane na njenu stranu i nama onda nabada na nos da se moramo trudit oko nje, da je njoj jadnoj teško....
kao da ima 15 godina ,a ne 30.

što je najbolje ja sam kod njih(pardon, kod starijeg brata ) jednom mjesečno, a telefonom se uopće ne čujem ni sa mamom ,ni sa zločestom šogoricom, i opet radi spačke kako ja ne bih dolazila tamo.

sada sam prespavala ,pa mi je lakše, ali samo čekam da mi mama za to predbaci nešto, jer znam da hoće, a onda su najebali svi skupa.

Elich San
25.05.2010., 09:21
Kada bi rekla da je došlo do nesporazuma, okrenula bih se drugoj šogorici koja mi je rekla info što je ova mlatila te je pitala ;

" da li je istina što je govorila i što je točno rekla?"

Nažalost ako se takve ljude ne gurne u kut nikada se ne nauče pameti.

Nikako nije rješenje trpiti i doživljavati neugodnosti samo radi mira u familiji.
Ovako ova šogorica sije sranja, svi joj vjeruju iz prostog razloga što se sanelich nije suprostavila ( opet pretpostvljam radi mira u familiji) preskupa je ta cijena ako mene pitaš. :)

ponavljam, nisam se suprotstavila jer sam za to saznala tek sinoć kasno, a događaj je bio u nedjelju. ali neće to ostati na tome.

i već se nju puno puta stavljalo pred zid zbog njenih laži, ali ona samo plače i pobjegne u svoju kuću, a drugi puta te izljubi i ponaša se prema ebi kao da ste si najbolje na svijetu.

ja sa njom do sada nisam imala nekih konflikata jer ne vidimo se često, ali ona pokušava mene i braću zavadit na bilo koji način.

ona je meni u nedjelju kovala planove kako bi moja mama trebala što prije prepisat kuću njima i pola starijem bratu, jer se ona boji da će bez ičega ostat.
kao da je nešto njeno, a samo se uselila i mamu istjerala iz kuće.

i onda me na mutno hvata da li ču se ja odreći svoga djela, jel sigurno neću tražiti da me isplate.

mislim stvarno, mama mi ima 50 godina ,a ona ju pokapa i dijeli imovinu

perilica
25.05.2010., 09:26
e upravo to.
kako sam već i rekla ,moj stariji brat je to napravio kad je jednom napala njegovu ženu, i ova je samo nijemo sjedila i plakala, i onda počela govorit da mi svi lažemo i da ju ne volimo od prvog dana, da im pokušavamo upravljat brakom.....

Misliš da će i drugi puta, treći puta, četvrti puta napraviti istu scenu i opet će reći kako je ona jadna i svi je ne vole? znači baš da svaki puta cmizdri na optužbe svi će njoj vjerovati i nikome neće pasti na pamet da možda sa njom nešto nije u redu? :)

Sorry, sumnjam u to.

Elich San
25.05.2010., 09:33
ma svi znamo da s njom nije ništa u redu, samo mene ne zanima kakav oni brak imaju i kako se slažu, dok god ne dira u moju djecu i mene.

perilica
25.05.2010., 09:39
ponavljam, nisam se suprotstavila jer sam za to saznala tek sinoć kasno, a događaj je bio u nedjelju. ali neće to ostati na tome.

i već se nju puno puta stavljalo pred zid zbog njenih laži, ali ona samo plače i pobjegne u svoju kuću, a drugi puta te izljubi i ponaša se prema ebi kao da ste si najbolje na svijetu.

ja sa njom do sada nisam imala nekih konflikata jer ne vidimo se često, ali ona pokušava mene i braću zavadit na bilo koji način.

ona je meni u nedjelju kovala planove kako bi moja mama trebala što prije prepisat kuću njima i pola starijem bratu, jer se ona boji da će bez ičega ostat.
kao da je nešto njeno, a samo se uselila i mamu istjerala iz kuće.

i onda me na mutno hvata da li ču se ja odreći svoga djela, jel sigurno neću tražiti da me isplate.

mislim stvarno, mama mi ima 50 godina ,a ona ju pokapa i dijeli imovinu

Napisala si kako je toj šogi u navici pljuvat po tebi i po bratovoj ženi ako sam dobro shvatila. Svaki puta je treba gurnut u zid i nema šanse da familija neće skužiti sa kime imaju posla.

Ne znam, evo osobno , nema nikakve šanse da bih to pustila samo tak. :ne zna:
Bogami,da meni tak ide srat i još da mi buraza okreće protiv mene i uz sve to da se grebe oko imovine, ne bi ta sunca vidjela. :D

Crodra
25.05.2010., 10:58
*urac, palac, ovca, Zagreb, Dinamo.:rolleyes:
Kaj tebe pere to kaj muž tvoje sestre sere njoj doma za tebe u taj rijedak petak kad se vas dvoje folirate da ste si super? Njen problem stari moj. :ne zna:

A fakat - kakvi TOČNO problemi? :confused:

Bok Frikuscha :cerek: Tebe mi je posebno drago čuti :five:

Upravo tako, njen problem. Ja sam možda jedan od objekata u radnji, ali ne sudjelujem.
Problemi su takvi kak on ima kompleks manje vrijednosti pa onda dakle ja "savršeni brat" popravljam sestri po kući jer on neće/nezna/nedamuse a onda ga to svrbi pa njoj trubi kak sam loše napravio blabla a po novom da ja sam se rastal, ganjam ženske tralalala i s tim joj pije krv. A s menom komunikacija kak smo si mi "šogiji frendovi". U najmanju ruku licemjerno. Nije mi drago jer mi sestra to proživljava, na neki način dakle zbog mene, no upravo tako - njen problem.

Elich San
25.05.2010., 11:18
Napisala si kako je toj šogi u navici pljuvat po tebi i po bratovoj ženi ako sam dobro shvatila. Svaki puta je treba gurnut u zid i nema šanse da familija neće skužiti sa kime imaju posla.

Ne znam, evo osobno , nema nikakve šanse da bih to pustila samo tak. :ne zna:
Bogami,da meni tak ide srat i još da mi buraza okreće protiv mene i uz sve to da se grebe oko imovine, ne bi ta sunca vidjela. :D

ma njoj ti je u navici pljuvat po svima, cijela naša obitelj uža i šira ne valja, isto tako i njena. jer svi bi trebali podrediti život njoj i njenim prohtjevima, a da ne govorim kako sve gleda kroz novac.

npr. :njena baka joj poklonila prije svatova 7 000 kn da si kupi spavaću sobu, i ona kupila za 5 500 a babi rekla da je dala 10 000. drugi dan je pljuvala po babi kako je bezobrazna jer joj nije dala još 3 000 kn . na kraju joj ova za poklon u svatovima da još 3 000kn i ona opet pljuje po njoj i ne otvori joj vrata više nakon svatova.

ona pljuje po mojoj i šogoricinoj djeci, a svoju nema ,pa često zna zlonamjerno govorit kako će ona preodgojit šogoricinu djecu(jer dijele dvorište), kako će ih ona tući ako nitko drugi neće.... što je meni jadno i bezobrazno.

što netko drugi ima odgajat tuđu djecu pored sposobnih roditelja.?

i svi kužimo s kime imamo posla, i eto ponekad ju i suoće sa svime ,ali ona reagira tako kako reagira i ne možeš joj ništa ,osim ignorirat ju potpuno što ču ja i napraviti od današnjega dana.

a što se tiče brata, on je tu korektan i čim mu ona dođe s nekom nebulozom, on otvoreno pita i posluša i drugu stranu, samo što ona odbije suočavanje i onda je njemu jasno da je lagala.

njemu je jako teško, ipak je ona žena s kojom je on u braku, a mi smo mu obitelj, i normalno je da bi trebao biti uz svoju ženu i podržavati ju u svemu, ali je jednostavno takav da voli iskrenost i ne može ju podržati u lažima i nepravdi.

Morticia Addams
25.05.2010., 11:49

Dakle, koji bi to bio PRIORITET u ovom slučaju?
Taj da ti vrijeđaš i svađaš se sa šogorom, bez obzira kako to utječe na tvoju sestru?
Bravo.

perilica
25.05.2010., 12:40
i svi kužimo s kime imamo posla, i eto ponekad ju i suoće sa svime ,ali ona reagira tako kako reagira i ne možeš joj ništa ,osim ignorirat ju potpuno što ču ja i napraviti od današnjega dana.

a što se tiče brata, on je tu korektan i čim mu ona dođe s nekom nebulozom, on otvoreno pita i posluša i drugu stranu, samo što ona odbije suočavanje i onda je njemu jasno da je lagala.

njemu je jako teško, ipak je ona žena s kojom je on u braku, a mi smo mu obitelj, i normalno je da bi trebao biti uz svoju ženu i podržavati ju u svemu, ali je jednostavno takav da voli iskrenost i ne može ju podržati u lažima i nepravdi.

Ako je već takva situacija, nemaš puno izbora nego žensku izbjegavati koliko je to moguće ;) što manje biti sa njom u kontaktu to će manje imati potrebe za riganjem vatre.

Kužim tvog buraza da je rastrgan između familije i vjerujem da mu nije lako,
no on si je izabrao takvu ženu i on je mora podnositi, samo on i nitko više.
Nije normalno ( barem ne po mojoj definiciji) da buraz mora podržavati svoju ženu iako vidi da unosi razdir i da radi sranja gdje stigne i kome stigne.

Po svemu sudeći nije sredio sa njom probleme vezane uz familiju, njezino
nesnosno ponašanje, jer koliko sam skužila ,ona se i dalje ponaša na isti način.

Mislim ne znam, pokušavam nekako sebe staviti u ovu situaciju, svog buraza i njegovu ženu. E sad, s obzirom da buraz i ja imamo poseban odnos, malo je reći da mi je buraz svetinja.

Da njegova žena mene blati bez razloga, blati mi moje dijete i da to buraz ZNA i da joj nije dao do znanja kaj je ide.
Čini mi se scenarij nemoguć. Poznavajući njega, definitivno nemoguć. Ne bi dozvolio nikome, pa niti vlastitoj ženi da me maltretira.

Elich San
25.05.2010., 13:12
on je svaki puta s njom raspravio o tome i nakon što se ona pokupi i ode plačući, jer on stvari voli istjerat na čistac. i nakon toga neko vrijeme ona bude ''super'' prema svima (valjda dok smišlja novu spačku) a s njime bude u zategnutim odnosima i podbada ga da samo sluša mamicu(a mama je u 99% slučajeva na njenoj strani), bracu i seku ,samo nju ne.

ma odlučila sam da ću ju ignorirat i izbjegavat, a ako ova tema dođe u razgovor istrest ću sve što mislim pa nek plaće ako hoće i tjedan dana.

NekaNovaJa
25.05.2010., 14:07
pita me da li što kuham jer se ona dogovorila s mojom mamom da će mama doći ranije s posla i kuhati za nas sve.ja onako zbunjena kažem da sam klincima dala špagete ,ali da mi itako idemo kući ćim se mm vrati i ne ostajemo na ručku.

bilo mi malo glupo što i mogla je za sebe i muža skuhat, a i uostalom da su mi rekle ja bih nešto skuhala.

i tako došao moj brat i popijemo mi svi ipak tu kavu, spika bezveze ,i uto dođe njen tata i ona ode. brat kaže ide po kruh ,a ja s klincima.
dođe mm i mi se pakujemo kući, kad dolazi moja stara i pita mene da li sam skuhala ručak. ja kažem šta mi je šogorica rekla ,a na to stara digne nos na mene i uhvati se kuhanja.
mi se pokupili i otišli.
i danas mi kaže šogi kako je ova napravila cijelu frku pred mamom i burazom da je ona mene zvala na ručak i rekla da peće pile a ja sam bezobrazna rekla da mi piletinu ne jedemo i da mi ne treba njen ručak. ja ostala paf. tu se mama i brat napizdili i podržali nju bez da su mene išta pitali. i da kakva sam ja to osoba kad umjesto da sam zahvalna što me zove, ja još biram što ču jesti u tuđoj kući.

šta reći na ovo?
E ja ovo ne mogu pohvatat.... :rofl: Jebene su te zajednice!

Elich San
25.05.2010., 14:37
E ja ovo ne mogu pohvatat.... :rofl: Jebene su te zajednice!

šta ne kužiš?
šogorica=zločesta šogorica
šogi=dobra šogorica
moja mama= njihova svekrva
brat=muž od zločeste šogorice

u istom dvorištu žive ali u posebnim stanovima:
stariji brat i šogi=kat kuće
mlađi brat i šogorica=prizemlje
mama= dvorišni stan
svatko svoj ulaz ,svatko kuha sam , sretnu se u dvorištu
a ja dolazim jednom mjesečno da bi djeca vidjela baku, bratića i sestričnu, ujake i ujne

Crodra
26.05.2010., 11:53
šta ne kužiš?
šogorica=zločesta šogorica
šogi=dobra šogorica
moja mama= njihova svekrva
brat=muž od zločeste šogorice

u istom dvorištu žive ali u posebnim stanovima:
stariji brat i šogi=kat kuće
mlađi brat i šogorica=prizemlje
mama= dvorišni stan
svatko svoj ulaz ,svatko kuha sam , sretnu se u dvorištu
a ja dolazim jednom mjesečno da bi djeca vidjela baku, bratića i sestričnu, ujake i ujne

Jao, znam kako ti je :D I uopće nije bezazleno. A ljudi misle da di je problem, pogotovo tebi koja samo povremeno navratiš. To zna kulminirati da već adrenalin naraste dok već voziš tom ulicom.

Crodra
26.05.2010., 11:58
Dakle, koji bi to bio PRIORITET u ovom slučaju?
Taj da ti vrijeđaš i svađaš se sa šogorom, bez obzira kako to utječe na tvoju sestru?
Bravo.

Ne znam zašto si se okomila ne mene, :ne zna: i to bez da sam to negdje napisao :o. Ne svadim se ja s njime, čak on glumi da smo dobri šogiji. Ali, kad on moju sestru ne pusti samnom na cugu, jer sam ja sad nepodoban od kad sam rastavljen, ja mu to otvoreno kažem, a i njoj, a ne da šutim i npr. više ju ni ne zovem na kavu. Ona je moja sestra i ja nju zovem na kavu. Ide ona ili ne ide, svejedno mi je jel ona "ne smije" zbog njega, no sljedećom prilikom kad mi dođe "bok šogi" onda mu kažem svoje jer ne trpim takvo licemjerje.

oona
26.05.2010., 14:11
a herkulesov problem niste rjesile?

nikavuh
26.05.2010., 14:24
Ukoliko nije u pitanju stvarno neki problem u braku(tipa sestrin muž je vara na sve strane a ona to trpi) mislim da se nitko ne bi trebao miješati u brak svoga brata/sestre. A isto tako mislim da treba svaku osobu gledat pojedinačno, pa tako kad ti netko ide na živce ili kad se ne slažeš s nečim fino kažeš.:ne zna:

štemajzl
26.05.2010., 14:45
Ukoliko nije u pitanju stvarno neki problem u braku(tipa sestrin muž je vara na sve strane a ona to trpi) mislim da se nitko ne bi trebao miješati u brak svoga brata/sestre.
A zašto bi se TEBE ticalo što taj muž-varalica radi SVOJOJ ŽENI?

Pitanje je retoričko. Ako vam se raspravlja na tu temu, to možete učiniti ovdje (http://www.forum.hr/showthread.php?t=548650).
Ovdje se dalje raspravlja o sestrinom partneru.