PDA

View Full Version : Dnevnici HTV-a i Nova Tv i pokolj u međunarodnim vodama


schmokljan
31.05.2010., 19:41
HTV, Tončica Čeljuska - 0 sekundi, Nova Tv - 20-ak sekundi.

O čemu govorim - o izraelskom napadu na humanitarni konvoj u kojemu je život izgubilo više od deset ljudi. Je li to bitna vijest? Pa recimo - New York Timesu (http://www.nytimes.com/2010/06/01/world/middleeast/01flotilla.html?hp), Timesu (http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article7141136.ece) i Guardianu (http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article7141136.ece) je to uvjerljivo vijest dana.

Kako objasniti ignor od strane Dnevnika HTV-a? Ne vjerujem u zavjeru, bit će da se radi o jednoj vrsti autistične gluposti. Jebiga - nas se to ne tiče.

Silvery
31.05.2010., 22:42
Moram priznati da je i mene to začudilo. Nisam uspjela uhvatit cijeli Dnevnik HTV-a, ali mi se isto čini da su spomenuli to, sjećam se da sam vidjela one snimke mobitelom :misli: (ili sam gledala neki drugi program).
Ispada da nije tako bitno jer su tamo okolo svako malo-neka s*anja, a kao nije u našem susjedstvu :rolleyes:
Po meni je to itekako vijest dana (prije ostavke njemačkog predsjednika), tim više što je Izrael u visokom stanju pripravnosti i još je Turska tu.
Nekolicina drugih medija u Hrvatskoj je OK popratilo to, posebice radijske postaje, ali me za televizije čudi, pogotovo ako je istina da HTV to nije uopće uvalio u Dnevnik (što nekako i ne vjerujem) :eek:

Edit: ma znam da sam dobro vidjela: središnji Dnevnik HTV je imao o tome prilog u trajanju 2 minute i 23 sekunde, a kasnije večeras su imali i javljanje Branke Slavice iz Washingtona o svemu tome.

Linda Hathor
01.06.2010., 00:30
Nisam palila tv prije izlaska iz kuće, pa nisam imala pojma šta se dogodilo, ali uvijek pogledam ttxt, pa tako i kad sam se vratila. Nakon što sam pročitala vijest o tome na HTV-u, a zatim pogledala vijesti RTL-a, zaprepastila me svojevrsna nonšalancija u pogledu izvještavanja, potpuno neprimjerena jednom takvom događaju. Ono, mislim da je uočeni morski pas kod Opatije dobio veću minutažu, bez karikiranja. Nevjerojatno. Drago mi je da nisam jedina zaprepaštena.

đevenica
01.06.2010., 00:52
Sve je to dno dna. Vedrana Rudan je dobila automatski otkaz kada je spomenula Židove na Novoj. Vlasnik im je Židov ili je to netko utjecajan iz vrha CMEa. Glavno da se reklamiraju kao objektivni i neovisni- stoka sitnog zuba.
A ni ostale dvije kuće nisu ništa bolje. Da ne duljim, iako je ovo dobra tema- mjesto joj je na politici.

Linda Hathor
01.06.2010., 03:09
A ni ostale dvije kuće nisu ništa bolje. Da ne duljim, iako je ovo dobra tema- mjesto joj je na politici.

Ovo je i meni palo na pamet, ali možda je pametnije ovo iščuđavanje upražnjavat na pdf-u na kojem postoji ipak manja šansa da ga se ne zaspama nemuštim politiziranjem koje bi vjerojatno bilo začinjeno antisemitizmom (uzevši u obzir sa su bad guys Izraelci), mada sam taj sukob i zločin i nisu tema, koliko medijska neodgovornost i sljepilo. Ovo je samo simptom, ne bolest.

For what is worth, Talijani su u svojim noćnim vijestima ovome slučaju dali primat, čitavih 10-12 minuta, uz reakcije "običnog" plebsa, svjetskih državnika, i kratki pretres tiska na datu temu. U Vijestima, čak ne ni Dnevniku, ili nekoj informativnoj emisiji opširnije forme. Al dobro, dijelimo more. Vidit će oni kad im ajkula upliva u teritorijalne vode, pa će porazmislit o prioritetima.

Silvery
01.06.2010., 11:19
Ja mislim da je ovoj temi baš mjesto ovdje jer je riječ o traljavom praćenju, zatvaranjem očiju ili uopće ne praćenju jednog ozbiljnog svjetskog događaja.
Tema su dakle mediji kojima ovo nije prvi put da neki važan svjetski događaj (a i domaći) prenose tek tako da ga prenesu.
Nasilje i sukobi eskaliraju i cijeli svijet se zgrožava nad ovim što se dogodilo.

đevenica
01.06.2010., 11:35
Teško je argumentirano raspravljati o ovoj temi tu bez političke dimenzije.
Što da kažem, osim da dotične osobe na televizijama ne rade svoj posao kako spada?!

Dlapek
01.06.2010., 11:38
na Dnevniku u 19.30 je bio izvještaj.

schmokljan
01.06.2010., 13:40
na Dnevniku u 19.30 je bio izvještaj.

Da, koliko je trajao? Ako sam ga uspio propustiti šaltajući između Dnevnika na Novoj i HTV-ovog znači da je tretiran kao uzgredna vijest. A to nije izvještaj.

Silvery
01.06.2010., 16:49
Da, koliko je trajao? Ako sam ga uspio propustiti šaltajući između Dnevnika na Novoj i HTV-ovog znači da je tretiran kao uzgredna vijest. A to nije izvještaj.

Pa 2 minute i 23 sekunde. :mig:

Melron
01.06.2010., 21:09
a kasnije večeras su imali i javljanje Branke Slavice iz Washingtona o svemu tome.
dok je pak drugima smetalo detaljno javljanje o zdravstvenoj reformi koja nema veze s nama:facepalm: