View Full Version : Američka ambasada - kamere
kpt. Willard
30.06.2004., 11:45
Jedno pitanje, možda je glupo al možda i nije al me zanima odgovor.
Ovak.
Svaki dan kad idem na posel prolazim pokraj Am. ambasade, tj idem preko mosta za Odru (ak zna neko di je to).
E sad, ameri su stavili na most kamere, koji nije njihovo vlasništvo.
Kužim da stavljaju kamere oko ambasade al do mosta ima dobrih 0,5km.
Dal se to smije ili to samo oni smiju?
mislim da samo oni to smiju
nije li to sadrzano u povelji o pravima i jednakosti ?
svi su jednaki osim ako su amer
:)i
kpt. Willard kaže:
...Dal se to smije ili to samo oni smiju?...
Jesi li ti siguran da su to kamere koje pripadaju Americkoj ambasadi???
Obicno, ambasade nemaju pravo graditi niti postaviti nista preko njihove *granice* tj. mjesto gdje se nalazi sama ambasada.
Ako su potrebne neke posebne mjere za sigurnost, onda ih stavlja Ministarstvo unutarnjih poslova ili Ministarstvo vanjskih poslova drzave u kojoj je ambasada...
Tj., te kamere pripadaju Hrvatskoj i one mogu biti monitorizirane od Hrvatske Policije...ako se vidi kakav problem onda ce Hrvatska Policija prvo reagirati, ako je kakav veci problem, onda ce Policija obavjestiti i Americku ambasadu.
Jedno pitanje, možda je glupo al možda i nije al me zanima odgovor.
Ovak.
Svaki dan kad idem na posel prolazim pokraj Am. ambasade, tj idem preko mosta za Odru (ak zna neko di je to).
E sad, ameri su stavili na most kamere, koji nije njihovo vlasništvo.
Kužim da stavljaju kamere oko ambasade al do mosta ima dobrih 0,5km.
Dal se to smije ili to samo oni smiju?
Ameri su vodili i bezbroj ratova u svijetu, pa di je tko od njihovih vojnika kažnjen za ratni zločin..AMERI MOGU SVE!!
droljko
20.01.2007., 12:38
Zar se nisi spreman odreći nekog svog "prava" ako će ove kamere djelovati preventivno na nekog eventualnog teroristu??
Zar ti mir i sigurnosti nisu mnogo važniji??
Morski vražičko
20.01.2007., 19:38
Zar se nisi spreman odreći nekog svog "prava" ako će ove kamere djelovati preventivno na nekog eventualnog teroristu??
:rofl: :rofl: Pa gle ak ce se taj terorist zaletavat u americku ambasadu .....nisam se spreman odreci svog prava.....svakako nisam...;)
treba razbit jednu
pa ce se vidit ko ce prvi doc vidit kaj je sa njom :zubo:
krokodajl
21.01.2007., 12:10
Je, svi teroristi na svijetu pohrlili terorizirati most do Odre. :zubo:
droljko
21.01.2007., 12:35
Je, svi teroristi na svijetu pohrlili terorizirati most do Odre. :zubo:
naravno da nisi skužio, meta nije most :cerek:
krokodajl
21.01.2007., 13:19
Ma nemoj mi reć. :D
A zašto nadziru nešto osim mete?
droljko
21.01.2007., 14:47
Ma nemoj mi reć. :D
A zašto nadziru nešto osim mete?
jel ti to ozbiljno??
krokodajl
21.01.2007., 15:47
Je, najozbiljnije. Zašto onda ne bi snimali cijeli Zagreb? Kvragu, daj i cijelu Zagrebačku županiju! Pa i sve između Slavonskog Broda i Rijeke. Ono, kako se određuje granica do koje će snimati?
droljko
21.01.2007., 17:16
Je, najozbiljnije. Zašto onda ne bi snimali cijeli Zagreb? Kvragu, daj i cijelu Zagrebačku županiju! Pa i sve između Slavonskog Broda i Rijeke. Ono, kako se određuje granica do koje će snimati?
ma vidi čovječe, predpostavljam da je to neki manji most Eee vidiš takovi manji mostovi su ko izmišljeni za podići u zrak sa sve blindiranimm vozilom. Predpostavljam nadalje da ovi iz ambasade ne koriste uvijek iste rute pa vjerojatno ponekad koriste i taj most ?Je li ti sad jasno zašto su procjenili da je taj most jedna potencijalno vrlo zgodna stvar za nekoga tko ima nečiste namjere??? Eto, jednostavno da ne može biti jednostavnije Ameri iz svog ogromnog iskustva samo preveniraju neke eventualne pizdaroće
A zasto bi se bilo ko od nas odricao svojih prava?
Zasto se Ameri ne odreknu nekih svojih prava?
Tako gledano, oni za svoju i moju dobrobit mogu meni u spavacu sobu postaviti kamere, preventive radi, jer bi kroz moj balkon mogao u stan uci (bjezeci od policiji) potencijalni terorista, proci kroz spavacu sobu i otici dalje. Da imaju kameru u mojoj spavacoj mogli bi ga identifikovati i lako pronaci, te sprijeciti napad. :zubo:
Da prisluskuju sve telefonske razgovore sigurno bi sprijecili koji teroristicki napad vise. Da imaju prislusne uredjaje na svakih pola metra na cijeloj planeti i to bi bilo ucinkovito protiv kriminala i terora.
Ali gdje je tu privatnost?
Vise ni na wc ne mozes kao covjek. :zubo:
Ali zato mozes izmet konzervirati i prodavati kao vrhunsko umjetnicko djelo.
Ne volim Amere. :zubo:
Terorisu cijeli svijet, ne postuju nicija prava, a za sebe uvijek hoce vise.
Ajde ne seri DAnas je Amerima mir i sigurnost pokriće za sva nedjelča koja čina, od poslovne špijunaže, rušenja tvornica do ubijanja i silovanja.
Da te podsjetim i njemački nacisti, i talijanski fašisti su u Hrvatskoj bili samo radi sigurnosti i mira u Hrvatskoj i da pomognu hrvatskim građšanima u ostvarivanju mira i sigurnosti.
Tako gledano, oni za svoju i moju dobrobit mogu meni u spavacu sobu postaviti kamere, preventive radi, jer bi kroz moj balkon mogao u stan uci (bjezeci od policiji) potencijalni terorista, proci kroz spavacu sobu i otici dalje. Da imaju kameru u mojoj spavacoj mogli bi ga identifikovati i lako pronaci, te sprijeciti napad. :zubo:
.
Ne, oni imaju bolje objašnjenje. Dokaži da ti nisi terorist. Ako nisi, zašto se onda protiviš da ti postave kamere u spavaću sobu i wc?
I to bi trebalo stavit i svakom drugom. A u tvojem je interesu, ako si dobar i pošten čovjek, voliš slobodu i demokraciju, Boga i kapitalizam, a mrziš islam i zlo, da se postave kamere i u sve ostale stanove.
Tako će to biti u tvom interesu, interesu mira, sigurnmosti, slobode, demokracije, Boga bla bla
droljko
22.01.2007., 09:06
Ajde ne seri.
Opaaaa a što bi ti jeo kad ja ne bi srao, aaaaa dečec???
droljko
22.01.2007., 09:18
Pitanje je principijelno i nije vezano isključivo za amere ali recimo da ti dijete nastrada u nekom terorističkom napadu na amere Napad se mogao prevenirati ali nije se moglo jer si ti INSISTIRAO na nekim kvazi ljudskim pravima Je li ti sad jasnije na čega sam mislio??
No međutim ne vidim neke razlike između ovih kamera i zaštitara koji bi mogli biti alternativa kamerama Zar bi te to onda manje smetalo ?
Ne vidim nikakove suštinske razlike između ovih kamerea na mostu i kamera i zaštitara po novčarskim ustanovama?' Da ukinemo i njih jer su nam povrijeđana nazovi ljudska prava???
Očito je da nisi upoznat sa današnjim dostignućama praćenja i nadzora Radi se to svakodnevno i nad svima i naravno da te to ne smeta jer toga nisi svjestan I kako su onda ugrožena tvoja ljudska pravo ako ne trpiš nikakovu mjerljivu štetu ?' Pusti ti paranoju i priče o ljudskim pravima Temelj svake sigurne države je u snažnoj policiji i nadzoru sviju, da se ne lažemo ljudim dragi
to nisu kvazi ljudska prava, već ljudska prava.
to snimanje nije bezazleno. snimke se mogu iskoristiti i zloupotrebiti na mnoge načine, sve na štetu toga koji se snima.
zaštitari ne mogu zamjeniti kamere. u nekim su stvarima zaštitari u prednosti, dok kamere imaju mnogo prednosti pred zaštitarima. A i lakše je kamere zloupotrebiti...
ZAštitar ako stoji na vratima ne ulazi u našu privatnost niti dolazi do intimnih, osobnih informacijama povezanih sa našim navikama, poslovnim podacima i sl...
to snimanje nije bezazleno. snimke se mogu iskoristiti i zloupotrebiti na mnoge načine, sve na štetu toga koji se snima.
zaštitari ne mogu zamjeniti kamere. u nekim su stvarima zaštitari u prednosti, dok kamere imaju mnogo prednosti pred zaštitarima. A i lakše je kamere zloupotrebiti...
ZAštitar ako stoji na vratima ne ulazi u našu privatnost niti dolazi do intimnih, osobnih informacijama povezanih sa našim navikama, poslovnim podacima i sl...
droljko
22.01.2007., 15:29
reci bar jedan primjer, baš me zanima što to može uraditi ljudska mašta
svašta. mogu primjerice računat promet. mogu računat koliko koji trg. centar dnevno robe prenese. koji su običaji zagrepčana i sl, i te informacije iskoristit za marketing....
droljko
22.01.2007., 16:03
svašta. mogu primjerice računat promet. mogu računat koliko koji trg. centar dnevno robe prenese. koji su običaji zagrepčana i sl, i te informacije iskoristit za marketing....
ma daj ne budi smiješan, kako su povrijeđena TVOJA ljudska prava Pusti ti sad industrijsku špijunažu koja je dopuštena.
To koliko neki trgovački centar ima promet ne može i ne smije biti tajna , to znaju poreznici jamačno ai konkurencija još bolje
Da te podsjetim još jednom: koja i kako su ugrožena tvoja ljudsak prava ako netko iz sigurnosnih razloga nadzire most, javnu prometnicu
Čudno da se nisi pobunio zbog video nadzora u tunelima na dalmatini Zanimljivo
Dubro udahni i dobro razmisli prije nego nešto odvališ kao ovo sa navikama zagrepčana :cerek:
Pitanje je principijelno i nije vezano isključivo za amere ali recimo da ti dijete nastrada u nekom terorističkom napadu na amere Napad se mogao prevenirati ali nije se moglo jer si ti INSISTIRAO na nekim kvazi ljudskim pravima Je li ti sad jasnije na čega sam mislio??
No međutim ne vidim neke razlike između ovih kamera i zaštitara koji bi mogli biti alternativa kamerama Zar bi te to onda manje smetalo ?
Ne vidim nikakove suštinske razlike između ovih kamerea na mostu i kamera i zaštitara po novčarskim ustanovama?' Da ukinemo i njih jer su nam povrijeđana nazovi ljudska prava???
Očito je da nisi upoznat sa današnjim dostignućama praćenja i nadzora Radi se to svakodnevno i nad svima i naravno da te to ne smeta jer toga nisi svjestan I kako su onda ugrožena tvoja ljudska pravo ako ne trpiš nikakovu mjerljivu štetu ?' Pusti ti paranoju i priče o ljudskim pravima Temelj svake sigurne države je u snažnoj policiji i nadzoru sviju, da se ne lažemo ljudim dragi
Ja sam zensko, nisam pravnik, te sam napisala svoj odgovor na - Zar se nisi spreman odreći nekog svog "prava".
I da, nisam ni iz Hrvatske. :zubo:
A sto se tice mog djeteta, da Amerima svi cuteci ne povladjuju, pa da ne rade to sto rade, vjerovatno ne bi imali ni problema sa teroristima koliko imaju, pa bi mozda i moj sin prezivio, ljubi ga majka... :zubo:
Javni objekti mogu biti pod nadzorom, nisam u svojoj kuci...ali ne vidim zasto bi Ameri mogli postavljati kamere po Hrvatskoj...
Da li bi Ameri pustili da Hrvatska postavlja kamere okolo po Americi zbog nekih prijetnji i slicno? Oko svojih ambasada naravno. Pa na 200 m od ambasade, pa na kilometar...kako raste opasnost od potencijalnog napada...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.