PDA

View Full Version : Peugeot 307 - lambda sonda


dany25
02.06.2010., 19:48
Dakle, molim vas za pomoć jer sam ja tipično žensko koje nema previše saznanja o autima, ali s lamdom sondom sam već debelo upoznata i to mi se nikako ne sviđa. Naime, imam Peugeota 307 1.4, prije dva mjeseca bio na redovnom servisu 10 000 km u ovlaštenom, oderali me 1640kn jer su mi i otišle neke kočione pločice. 10 dana nakon toga odem na tehnički i frajer me jedva pusti jer mi negdje auspuh pušta kod katalizatora i eko test nije bio ok. Istovremeno, primjetila sam da kad je hladan, ne prima gas i kad primi dok ga ne prebacim u treću, on cuka. Također mi se povećala i potrošnja goriva i kako sam mislila da je to sve zbog tog auspuha, odem danas opet na servis (ovlašteni) i oni mi jave da su mi zavarili to gdje je puštalo, ali da problem cukanja i potrošnje je zbog lambde sonde. I ja sva izvan sebe im kažem kako sam ju mijenjala prošle godine točno u ovo doba i tada je još bio pod garancijom i kako je to moguće da je opet otišla??? Onda mi frajer kaže kako sam ja mijenjala donju, a sad je otišla gornja!! Uopće nisam znala da imam dvije lambde sonde (????).. Frajer kaže kako se one obično mijenjaju u paru, ali da je ova donja skroz ok (mislim, i mora biti ok kad je nova) .. I onda me je počeo šibati sa ciframa. Dakle, promjena sonde je 1700 kn, s tim da se preporuča da mijenjam i svijećice od motora i to me na kraju ispadne cca 2500kn s radom i svim popustima koje imam jer ima ugovor o održavanju. Ali to nije sve jer naime, postoji mogućnost da se prilikom skidanja neke grane, ošteti neka ovojnica pa oni to moraju slati na testiranje i to je još 500kn gore. Dakle, taj sport bi me koštao 3000 kn!!!??!! šokirana sam i ne znam dal me muljalju i što da radim..Kolika ta njihova priča drži vodu i koliko košta ta orginalna lambda sonda da ju kupim i negdje drugdje promijenim? I te svijećice, što s njima? Jel bih ja mogla nekako jeftinije proći negdje drugdje?? Molim vas za pomoć jer imam osjećaj da me netko pokušava smuljati jer sam žensko pa kao ništa ne znam. Ali istina, oni meni mogu sad svašta prodati kad ja ne znam ništa o tome..

I wonder
02.06.2010., 21:02
istina, imaš dvije lambda sonde.
ako se mijenja jedna, nema potrebe da se mijenja druga, jer su neovisne jedna o drugoj.

ista je stvar sa svjećicama. ne vidim kakve imaju veze sa lambdom. da ti je dva puta krepala ista lambda, onda bi još mogli posumnjati da je to i zbog svjećica. ali ovako, ja nebi dao da mi ih mijenjaju bez jako dobrog (dobro objašnjenog) razloga.
za ovojnicu prvi puta čujem. kod zamjene lambda sonde, stara se izšarafi van iz auspuh grane, nova se ušarafi i spoji konektorom. nikakve ovojnice tamo nema. ipak, i za to bi zahtijevao objašnjenje.

zamjenska lambda (ne-original) košta tak, 300-600 kn. a zamjena traje, hmmmmmm, 5 minuta.
svjećice se mijenjau na određenoj kilometraži. provjeri ovdje (http://http://www.velepromet.hr/) pošto su za tvoj auto.

dany25
03.06.2010., 11:00
ne mogu otvoriti ovaj link što si poslao pa daj pliz ponovno mi pošalji..
hvala ti na odgovoru, ali odlučila sam sutra pokupiti auto, rekla sam im da ništa ne rade na njemu pa ću potražiti negdje drugdje mišljenje. Ma meni je problem što se ja bojim davati auto nekim kvazi mehaničarima po garažama i tak.. Jel bih ja mogla otići kod nekog dragog čiče u serivs, da mu donesem orginal dijelove i neka mi on to napravi? :confused: Samo trebam naći takvog čiču...

werdas
03.06.2010., 11:10
http://www.velepromet.hr/
probaj sad :top:

dany25
03.06.2010., 11:30
ne znam dal sam glupa ili što, ali na toj web stranici ne mogu ništa naći...kad odem pod katalog, traži me username i lozinku koju mi komercijalist da...to je samo za veleprodaju.. :ne zna:

werdas
03.06.2010., 12:14
odi na info pa ih nazovi sutra i objasni kaj trebaš pa nek traže cijene

I wonder
03.06.2010., 12:25
problem ti je taj ugovor o održavanju.
dali moraš održavati auto u servisu? što će se dogoditi ako odeš negdje drugdje?

jer ovo nema smisla, ove cijene.
nazovi poslovnicu u zagrebu (TEL: 3013-778, katalog je samo za distributere) i pitaj koliko dođe lambda sonda i svjećice za tvoj auto. to ti može bilo koji mehaničar promijeniti za 100 ili 200 kn.
samo moraš sama sa sobom odlučiti dali želiš i dalje održavati u ovlaštenom, ili 3-4 puta jeftinije kod nekog drugog.

dany25
03.06.2010., 15:01
ma ja sam taj ugovor dobila kada sam kupovala auto jer sam kupila polovni kod njih i onda su mi dali gratis te neke popuste na rezervne dijelove, sate rada, limariju, kupone za besplatna pranja, kemijsko, poliranje, montaža guma, špur i tak neke stvarčice..Morala sam samo obaviti redovni servis kod njih dok mi je garancija trajala, a ona je sad istekla tako da ja mislim da to nema nikakve veze.. A znaš što, j**** ti i takav ugovor kad oni meni takvu masnu cifru naplate..nek si uzmu to, ali ja mislim da oni meni nikakve popuste ne uračunavaju jer ja to nigdje ne vidim na računima..oni meni mogu reći da su mi uračunali popuste,a li kak da ja znam koliko to stavrno dođe..ma ne znam, toliko su neprofesionalni da uopće nemam pozitivna iskustva s njima. Već su mi dva puta učinili istu stvar,a to je da je auto trebao biti gotov isti dan i oni mene uopće ne zovu da mi kažu da neće biti nego ja njih moram zvati da vidim u kojoj je fazi i onda mi kažu da neće biti gotov.. To su mi i jučer napravili, trebao je biti isti dan, i onda ja njih u 3 sata zovem (a rade do pol5) i frajer mi kaže da će biti u petak..Ono, wtf??? danas je praznik, ja sam možda trebala ići negdje, zar mi nisu mogli na vrijeme javiti..I onda me u 4 zove drugi frajer i pita da jel ja dolazim po auto jer je gotov??? a rade još pola sata bogu iza nogu, ja na poslu i ne znam kako uopće stići u tom kratkom periodu do njih jer nisam imala to u planu kad mi je ovaj taliban rekao da neće biti gotov.. uglavnom, luda sam i najradije ne bih kod njih ništa radila, ali mi treba neki pouzdani mehaničar jer ja sam stvarno nepovjerljiva prema njima..Čak sam razmišljala da možda meni ta sonda uopće nije otišla nego su me htjeli dići na trik da mi izvuku lovu.. jel postoji mogućnost da je to cukanje i potrošnja samo od tog auspuha koji je puštao na grani kod katalizatora?? Mislim, meni je na tehničkom frajer rekao da je u tome problem...
oprostite kja gnjavim, ali ja fakat k***** ne kužim oko toga, a nemam čvrstu mušku ruku da me uputi :mig:

I wonder
03.06.2010., 15:14
auspuh su zavarili. ako je samo do njega, onda će se auto ponašati normalno.
ako i dalje imaš problem, postoji rješenje za tebe.

naime, osnovne popravke na autu možeš dati obaviti u auto stop servisima (http://www.autokreso.hr/autoStop/servisi.php).
znači, izmjena ulja, filtera, svjećica, lambda sonde (ne kupovati lambde kod njih jer su loše. lambde kod veleprometa su dobre), kočnica i slično, slobodno odeš k njima.
za sve što se tiče kvarova elektronike, postoji majstor (http://tidala.bloger.hr/default.aspx?tag=o+tidali) koji to sve napravi bez puno buke i novaca. rekao bih, i bolje od ovlaštenih servisa. za svaki dio se ustanovi dali radi probleme a ostali uvjeti su ti na linku. i nitko te neće krasti niti mijenjati nepostojeće ili ispravne dijelove.

kod ovog majstora možeš sa sigurnošću utvrditi dali je labda sonda ispravna ili nije (ustvari, obje) ili je problem negdje drugdje.

ovo njihovo jamstvo i ugovor o održavanju ja bi već odavno odjebal:D
ali to sam samo ja.

dany25
03.06.2010., 15:25
I wonder,

To kad idem na ispitivanje za lambdu sondu se plaća puno ili neka sića?
hvala ti puno jer si mi stvarno pomogao. Vidjet ću ovih dana kako će se ponašati auto nakon što su to zavarili pa onda odlučiti što dalje. Definitivno ću uvažiti tvoje savjete. Živo me zanima što će mi sutra reći kada dođem po auto!

I wonder
03.06.2010., 15:36
ako ti auto bude radio bez trzanja i problema, možeš i dalje voziti bez popravaka.
najbolje bi bilo da odeš na tehnički i zatražiš kontrolu ispušnih plinova. mislim da to nebi ni platila, a bar ćeš saznati dali je motor u redu ili nije.
ako nije, zovi meštra i pitaj ga koliko košta da ti pogleda što ne valja. jer, on će ti samo ustanoviti kvar, on neće mijenjati lambdu ili katalizator. nema on interesa u tome da te prevari za neki dio jer je njemu svejdno dali ćeš ga mijenjati ili nećeš, ili kod koga ćeš ga kupiti ili zamijeniti.
cjenik usluga je ovdje (http://tidala.bloger.hr/post/sazetak-usluga-tidala--autodijagnostika/3217227.aspx) a ti vidi dali ti paše ili ne.

Mikahr
03.06.2010., 20:25
...najbolje bi bilo da odeš na tehnički i zatražiš kontrolu ispušnih plinova. mislim da to nebi ni platila, a bar ćeš saznati dali je motor u redu ili nije....

Slijedeći tjedan je akcija besplatnog tehničkog pregleda...
HAK poziva sve vozače da sa svojim vozilima u razdoblju od 7. do 12. lipnja 2010. pristupe besplatnom tehničkom pregledu vozila u sklopu preventivno-sigurnosne akcije Dani tehničke ispravnosti vozila, koju provode stanice za tehnički pregled vozila i stručne organizacije, HAK i CVH, pod pokroviteljstvom nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

lido1
04.06.2010., 00:24
ma ja sam taj ugovor dobila kada sam kupovala auto jer sam kupila polovni kod njih i onda su mi dali gratis te neke popuste na rezervne dijelove, sate rada, limariju, kupone za besplatna pranja, kemijsko, poliranje, montaža guma, špur i tak neke stvarčice..Morala sam samo obaviti redovni servis kod njih dok mi je garancija trajala, a ona je sad istekla tako da ja mislim da to nema nikakve veze.. A znaš što, j**** ti i takav ugovor kad oni meni takvu masnu cifru naplate..nek si uzmu to, ali ja mislim da oni meni nikakve popuste ne uračunavaju jer ja to nigdje ne vidim na računima..oni meni mogu reći da su mi uračunali popuste,a li kak da ja znam koliko to stavrno dođe..ma ne znam, toliko su neprofesionalni da uopće nemam pozitivna iskustva s njima. Već su mi dva puta učinili istu stvar,a to je da je auto trebao biti gotov isti dan i oni mene uopće ne zovu da mi kažu da neće biti nego ja njih moram zvati da vidim u kojoj je fazi i onda mi kažu da neće biti gotov.. To su mi i jučer napravili, trebao je biti isti dan, i onda ja njih u 3 sata zovem (a rade do pol5) i frajer mi kaže da će biti u petak..Ono, wtf??? danas je praznik, ja sam možda trebala ići negdje, zar mi nisu mogli na vrijeme javiti..I onda me u 4 zove drugi frajer i pita da jel ja dolazim po auto jer je gotov??? a rade još pola sata bogu iza nogu, ja na poslu i ne znam kako uopće stići u tom kratkom periodu do njih jer nisam imala to u planu kad mi je ovaj taliban rekao da neće biti gotov.. uglavnom, luda sam i najradije ne bih kod njih ništa radila, ali mi treba neki pouzdani mehaničar jer ja sam stvarno nepovjerljiva prema njima..Čak sam razmišljala da možda meni ta sonda uopće nije otišla nego su me htjeli dići na trik da mi izvuku lovu.. jel postoji mogućnost da je to cukanje i potrošnja samo od tog auspuha koji je puštao na grani kod katalizatora?? Mislim, meni je na tehničkom frajer rekao da je u tome problem...
oprostite kja gnjavim, ali ja fakat k***** ne kužim oko toga, a nemam čvrstu mušku ruku da me uputi :mig:
svijetli li ti ikakva lampica na tabli?ako je sonda posla morala bi svijetlit lampica najčešće žuta.svaki malo bolji auto-elektro servis ti moze napraviti kompjutorsku dijagnostiku i raci ti da li ti je otisla sonda i ako jest koja je u banani (prva ili druga ) i to ce te kostat nekih 150 kunica.cisto da znas,ova prva ti se zove regulacijska sonda a druga je sonda za dijagnozu.

dany25
04.06.2010., 09:15
pokupila danas auto i zavarili su to kod katalizatora i to je sad kao ok.. Kad sam uplaila auto, nisam osjetila da mi cuka ili teze prima gas pa cemo vidjeti ovih dana kako ce se ponasati. Sad sam samo osjetila da mi je malo smrdilo po paljevini u autu, ali to moze biti da im je malo ulja iscurilo prilikom varenja pa je ono izgaralo, nemam pojma. Lampica se nije upalila, i zato mi i je cudno to sa lambda sondom buduci da prosle godine kada je otisla, bila mi je upaljena lampica. Dobila sam njihovu ponudu za rad tako da bi me na kraju promjena sonde i svjecice motora, kostalo 2082kn, od toga je rad samo 200kn sto ukljucuje i testiranje i nekakvo preprogramiranje, a ovo ostalo je materijal (sonda 1555 i svijecice 300kn).. Ne znam, vozit cu se par dana, otici cu da mi naprave eko test i onda eventualno na tu dijagnostiku da vide tu sondu. Mozda je na kraju samo do tog auspuha, a ne do sonde..A sto mislite jel ovo puno da idem kod njih popravljati? Mislim da bi me na kraju kostalo nekih 400-500kn skuplje nego da idem ovak na svoju ruku, a ovo je ipak garancija kod ovlastenog..

I wonder
04.06.2010., 10:07
kaj se čudiš da smrdi? a varenje?

moguće da je sonda dobivala krive podatke s obzirom na rupu u auspuhu, ovisi gdje je rupa bila.
ako sad ne cuka i mirno radi, nadamo se da će biti sve OK. ipak, otiđi na tehnički idući tjedan, besplatno je.

kaj hoćeš da ja zovem velepromet i pitam za cijenu dijelova?
nazovi ih i pitaj, onda ćeš znati koliko možeš uštediti, ali znam da sonda nebi smjela koštati više od 700 kn za tebe. ako hoćeš platiti duplo više, tvoj izbor.

kaj se tiče lampice, ovisi kakav je kvar.
sonda može biti kontaminirana pa postane spora, a od toga se neće upaliti lampica. i traljavi servisi neće to ni prepoznati, nego će ti uzeti lovu (tih 150 kn) a ti buš i dalje imala pokvareni auto. kao, sve u redu, a sonda i dalje ne valja.

antracit
04.06.2010., 17:36
Brtvljenje usisnog i ispušnog sustava je osnova dobrog rada sonde tj.
ubrizgavanja. Znači ako nema nikakvih simptoma kvara voziiiiii.
Kao što su ti neki već rekli u tijeku jee neka akcija besplatnog tehničkog pa
iskoristi zgodu i napravi sada eko test.

dany25
05.06.2010., 11:14
Oni su meni zavarili katalizator i izmijenili dihtung ispuha i nakon dva dana vožnje, auto ipak i dalje slabo prima gas kad je hladan motor tako da po svemu sudeći da je sonda u pitanju. Zvala sam Velepromet i cijena sonde je 770kn, ali to nije orginal nego je ista ko orginal samo kao nema žig, nemam pojma.. Jel to valja čemu? Svjecice me koštaju 55kn/komadu, u Autoparu me traže 292kn za sve četiri tako da je opet jeftinije. Frend servisira svog citroena u nekoj radioni kod frajera za kojeg u fušu rade dečki iz Autopara tako da mislim da ću tamo ostaviti auto da mi to naprave. Ali definitivno idem na eko test za provjeru prije. Potrošnja je i dalje povećana, 9l po gradu s tim da ja stvarno ne zapadam u klasične gradske gužve, meni do posla ujutro treba 7 min sa stajanjem na dva semafora. Prije je prosječna potrošnja bila oko 8.4 i to s klimom po gradu, tako da...definitivno mali guta sam tak :rolleyes:

I wonder
05.06.2010., 11:48
770 kn je OK cijena za sondu sa imenom.
nemora to biti original, ali nemoj kupiti neku sondu za 300 kn na kojoj ne piše ni proizvođač. ovo su NHK sonde koje su se pokazale skroz dobre.
svjećice, ista svar. ako su poznato ime, onda su vjerojatno dobre. ako su NGK, onda još bolje.

složi to gdje hoćeš, a javi se sa rezultatima kad napraviš eko test.

yoshimura-nipon
05.06.2010., 13:52
Mozda je slicna situacija sa tim sondama kao i sa farovima,konkretno u mom slucaju.
Kupovao sam prednji desni far za svoj civic i njih u originalu radi Valeo koji kosta 1295 kuna u Rutingu.
Zamjenski Depo (ili tak nekak) i jos neki proizvodjac su bili oko 550.

Sad posto sam mogo sredit dost veliki popust u Velasu koji drzi valeo program uzeo sam kod njih far.
Kolko mi je frajer u valeu objasnio (cak i u rutingu,moram proznati iznenadio me).
Razlika izmedju tog fara iz rutinga i velasa,dakle i jedan i drugi Valeo je u tom kaj je ovaj iz rutinga imao jos utisnut "honda" u samom kutu.
Izgelda da Valeo seriju koju salje u servise oznace logom,a ovi koji idu u prodaju u ostale ducane bez oznake su.

Mozda je slicna situacija i sa sondom,u peugeotu ima otisnut znak puga i zbog tog kosta vise,nego recimo u veleprometu....

I wonder
05.06.2010., 16:43
ne nego lambda sonde proizvode posvuda po svijetu.
pa onda pug ima OEM sondu sagem, denso ili bosch i ta košta novaca.
dobre zamjenske sonde su od proizvođača koji stavljaju svoj logo i koštaju upola manje.
najjeftinije sonde su bez ikakvih oznaka i koštaju po 20 eura na e-bayu. toliko i vrijede.

sarahhh
10.06.2010., 13:08
čitajući tvoj post, kao da čitam svoju situaciju :D

prošle godine u 9 mj. auto crko, odvezli ga u servis i vele crko akumulator :(, aj dobro, promjenili to i vozili se do božića, kad opet moja 307-a 1.4 crkla, tj. nije se mogla upalit, otšlepali me u peugeot di su mi bacili PUN rezervar goriva jer kao je gorivo loše, kad su to napravili onda su rekli da ipak nije gorivo nego da je otišla sonda, poludjela sam,:mad:, naravno gorivo nisu vratili nazad, niti nam ga dali barem za kosilicu da iskoristimo, aj dobro popravili i to i naplatili 3500 kN... i sad prije dva mjeseca otišla mi pumpa od servo volana, to promijenili, opet pljunula 2000 soma, i to kupili polovnu pumpu, pa koštalo ovaj put 2000 soma... i sad neki dan upalila se lampica na ploči, ja brzo u servis, uzmu mi 200 kn za pola minute posla i vele otišla druga sonda...poludjela sam...al vele ispuši malo auto pa možda prođe...poništili mi lampicu, i tak sam se vozila nekih pola sata...krenula kući s posla, upalila auto, lampica ponovo svijetli, krenula u rikverc kad auto trokira i neće primit gasa...crko :mad: opet...odvezli ga jednom majstoru privatno, koji inače radi auto od staraca, provjeren i oličan, i veli on je, otišla je i druga sonda....fakat nemam sreće s tim autom...naručili sondu preko jedne trgovine, orginal bosh, za 800 kn, sad je trebam čekat tjedan dana...
nadam se da je tu sad kraj mojim mukama....al pretpostavljam da nije jer još malo dolazi onaj veeeliki servis za napravit ....

CDRW
10.06.2010., 13:56
A šta reći - Pug .... ima ga šogi .... i želi da ga nema ....

dany25
10.06.2010., 21:08
ma jos nekako imam nadu u taj peugeot, ali nemam u servise.. nisam jos stigla otici na taj tehnicki, citav tjedan sam u nekoj guzvi..a jel to samo u HAK-ovim stanicama akcijama ili u svim? cisto da znam gdje otici.. i da, vozeci se cijeli tjedan, nisam primjetila da mi auto cuka.. samo jednom je cukao, i to dan nakon sto sam ga pokupila, sad se normalno ponasa..Lampica se i dalje nije upalila tak da nemam pojma..Vidjet cu nakon tog eko testa..ali dogodilo se jos nesto, naravno, to kod mene ide jedno za drugim. Crkla mi je klima..ono, sjednem u auto i pokazuje mi 48 stupnjeva (crni auto) i ja da cu klimu, ono vruci zrak, uzas..ok, i mislim si ja, dobro, nisam ju dugo palila, mozda joj treba neko vrijeme da dodje sebi, prazna nije jer sam ju punila prosle godine u ovo doba, a ja nisam bas osoba od klime da ju imam potrebu stalno paliti. Ali nista, samo mlaki zrak, jedino iz one ventilacije na sredini koja ide prema suvozackom sjedalu, vise hladi. Cujem plin da ispusta dok je upaljena tako da ne mislim da je kompresor ili nesto. Ne znam, moze biti da pusta negdje plin, ili se zastopalo nesto..Filter kabine nije jer sam ga prije dva mjeseca na redovnom mijenjala tj., bar su mi naplatili da su ga promijenili.. Eto moje srece s autom! Javim rezultate eko testa!

I wonder
10.06.2010., 21:40
servisna akcija je u HAK-u.
klimu pali i po zimi, bar na 5 minuta jednom tjedno.
isprobaj klimu opet sa različitim podešenjima i na različitim mjestima da puše (noge, staklo...). i ženo božja, daj joj malo vremena. nemože klima napraviti zimu u 2 minute ako je u autu SVE zagrijano na preko 50.

dany25
11.06.2010., 14:58
pa nije bas da sam ocekivala u 2 min cuda vec je radila kojih 15min i nista,,mlako, a cujem onaj zvuk sssssss..no dobro, to za neku drugu temu..javim rezultate s tehnickog, idem danas..samo se nadam da nece biti guzve!

CDRW
11.06.2010., 15:05
Klima ti je opet prazna. Ako su bili pametni i stavili boju zadnji put - znat ćeš di pušta. Ako nisu - e onda je jeba. Prvo boja unutra da se otkrije di pušta papopravak.

dany25
11.06.2010., 19:11
bi sada na tehnickom i gle cuda... sve ok, eko test dobar, malo je nesto poviseno, ali frajer je rekao da je to sigurno zbog toga sto ga nisam propuhivala.. Ali uglavnom, na papiricu pise kako je zadovoljio svoje uvjete! Et ga sad, ko je budala? Ja sam skoro ispala budala da sam otisla kupiti tu lambdu sondu i mijenjala..Mislim, mogu otici jos na dijagnostiku da mi provjere svjecice i tu lambdu, mislim da u HAK-u u Sigetu to kosta nekih 150 kn, i to cisto radi potrosnje, ali auto mi vise ne cuka..
Sto se tice klime, ne znam sto su radili, ali to sam ja prosle godine kupila kod njih auto i onda sam skuzila da mi je klima prazna pa sam im ga ostavila i oni su napunili..Sad, sto su radili nemam pojma, meni nisu nista naplatili buduci da sam 10 dana prije toga preuzala auto od njih..Nakon svega ovoga, ne bi me cudilo da su ista drugo napravili osim punjenja..
uglavnom, hvala svima na svemu..Javim jos rezultate te dijagnostike, ako se odlucim..namjeravam ici sljedeci tjedan na more pa bih cak voljela obaviti to da mi auto ne proguta vise goriva na autoputu..

antracit
11.06.2010., 19:18
Ako ti je eko-test u redu onda je i potrošnja ok.

I wonder
11.06.2010., 19:19
provjera svjećica i lambda sonde = bacanje novaca.
rađe si sačuvaj te novce za put na more. ako je eko test pokazao dobre rezultate, to znači da je sonda ispravna i da radi. svjećice se ionako na dijagnostici nemogu pregledati.

dany25
11.06.2010., 19:30
dakle, mislite da je sve ok i da je to cukanje i malo poveca potrosnja mogal biti samo od tog pustanja auspuha kod katalizatora??
ne mogu sada reci za potrosnju jel se smanjila buduci da se vozim 7 dana po gradu, ali vidjet cu na autoputu kako ce se ponasati..

fordista
14.06.2010., 10:45
Dakle, molim vas za pomoć jer sam ja tipično žensko koje nema previše saznanja o autima, ali s lamdom sondom sam već debelo upoznata i to mi se nikako ne sviđa. Naime, imam Peugeota 307 1.4, prije dva mjeseca bio na redovnom servisu 10 000 km u ovlaštenom, oderali me 1640kn jer su mi i otišle neke kočione pločice. 10 dana nakon toga odem na tehnički i frajer me jedva pusti jer mi negdje auspuh pušta kod katalizatora i eko test nije bio ok. Istovremeno, primjetila sam da kad je hladan, ne prima gas i kad primi dok ga ne prebacim u treću, on cuka. Također mi se povećala i potrošnja goriva i kako sam mislila da je to sve zbog tog auspuha, odem danas opet na servis (ovlašteni) i oni mi jave da su mi zavarili to gdje je puštalo, ali da problem cukanja i potrošnje je zbog lambde sonde. I ja sva izvan sebe im kažem kako sam ju mijenjala prošle godine točno u ovo doba i tada je još bio pod garancijom i kako je to moguće da je opet otišla??? Onda mi frajer kaže kako sam ja mijenjala donju, a sad je otišla gornja!! Uopće nisam znala da imam dvije lambde sonde (????).. Frajer kaže kako se one obično mijenjaju u paru, ali da je ova donja skroz ok (mislim, i mora biti ok kad je nova) .. I onda me je počeo šibati sa ciframa. Dakle, promjena sonde je 1700 kn, s tim da se preporuča da mijenjam i svijećice od motora i to me na kraju ispadne cca 2500kn s radom i svim popustima koje imam jer ima ugovor o održavanju. Ali to nije sve jer naime, postoji mogućnost da se prilikom skidanja neke grane, ošteti neka ovojnica pa oni to moraju slati na testiranje i to je još 500kn gore. Dakle, taj sport bi me koštao 3000 kn!!!??!! šokirana sam i ne znam dal me muljalju i što da radim..Kolika ta njihova priča drži vodu i koliko košta ta orginalna lambda sonda da ju kupim i negdje drugdje promijenim? I te svijećice, što s njima? Jel bih ja mogla nekako jeftinije proći negdje drugdje?? Molim vas za pomoć jer imam osjećaj da me netko pokušava smuljati jer sam žensko pa kao ništa ne znam. Ali istina, oni meni mogu sad svašta prodati kad ja ne znam ništa o tome..

Tipično žensko. Da, imaš dvije lambde, korekciona i glavna. Ako si doista tako došla na servis ko krava na klanje, nije ni čudo da su te htjeli ošišat ko ovcu. Ako već se ne kužiš u aute, što nije zlo, tada ili povedeš nekoga tko zna, ili se naoružaš informacijama i podacima, bogu hvala internet imaš, i kad dođeš u neki servis, i imaš gard, sumnjam da če te moć valjat i naplačivat nepotrebne stvari, mada u ovom tvom postu, dosta toga ima smisla. Ako je neispravna sonda?, po pravilima struke se moraju mjenjat svječice, jer neispravna svječica može blokirati ili oštetiti L. sondu. L. sonda se može vrlo lijepo provjeriti na osciloskopu. Eto izvini na grubim rječima, ali to se obično dešava ljudima koji se baš nerazumiju u aute, i dođu kod nepoštenog majstora.

antracit
14.06.2010., 13:15
Kad dođeš u MAJSTORA naj...o si svakako. Svo tvoje "znanje" pada u vodu.
Dobar glas i tradicija su najbolja preporuka za mjesto popravka.

mauna
14.06.2010., 13:25
Tipično žensko. .....Ako već se ne kužiš u aute, što nije zlo, tada ili povedeš nekoga tko zna, ili se naoružaš informacijama i podacima, bogu hvala internet imaš, i kad dođeš u neki servis, i imaš gard, sumnjam da če te moć valjat i naplačivat nepotrebne stvari, ..... ...... Eto izvini na grubim rječima, ali to se obično dešava ljudima koji se baš nerazumiju u aute, i dođu kod nepoštenog majstora.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=552753


A tko je tebe tako dobro savjetovao ..... Draga Mila?

I wonder
14.06.2010., 13:28
Ako je neispravna sonda?, po pravilima struke se moraju mjenjat svječice, jer neispravna svječica može blokirati ili oštetiti L. sondu.
zašto?
L. sonda se može vrlo lijepo provjeriti na osciloskopu.
da, ako znaš što tražiš.
jer, signal lambde za moj auto (iz '97) je drukčiji od signala lambde sa nekog novog auta sa euro IV motorom.

fordista
14.06.2010., 14:09
Pa kako možeš nešto popravljat ako neznaš što tražiš? rekao sam, L.sonda kad ju spojiš na generator signala( pilastog), tada se na osciloskopu vidi njen rad, napon i amplituda. Isprobavao sondu staru 24 godine i staru 2 godine, dakle, može se, ako se zna što se traži. A da neispravni kablovi i svječice mogu blokirati rad sonde..mogu

fordista
14.06.2010., 14:10
Kad dođeš u MAJSTORA naj...o si svakako. Svo tvoje "znanje" pada u vodu.
Dobar glas i tradicija su najbolja preporuka za mjesto popravka.

Istina, ako mehaničar drži do svoga ugleda, sumnjam da če ti nešto zavaljat i uzet te za novac.

CDRW
14.06.2010., 14:15
Tipično žensko. Da, imaš dvije lambde, korekciona i glavna. Ako si doista tako došla na servis ko krava na klanje, nije ni čudo da su te htjeli ošišat ko ovcu. Ako već se ne kužiš u aute, što nije zlo, tada ili povedeš nekoga tko zna, ili se naoružaš informacijama i podacima, bogu hvala internet imaš, i kad dođeš u neki servis, i imaš gard, sumnjam da če te moć valjat i naplačivat nepotrebne stvari, mada u ovom tvom postu, dosta toga ima smisla. Ako je neispravna sonda?, po pravilima struke se moraju mjenjat svječice, jer neispravna svječica može blokirati ili oštetiti L. sondu. L. sonda se može vrlo lijepo provjeriti na osciloskopu. Eto izvini na grubim rječima, ali to se obično dešava ljudima koji se baš nerazumiju u aute, i dođu kod nepoštenog majstora.

Baš si nešto mislim .... ideš li ti i kod doktora na taj način? Ili bi ipak neke stvari trebale radit na povjerenje.

fordista
14.06.2010., 14:23
Danas se povjerenje teško gradi a lako izgubi. Ne kažem da su svi lopovi. Da, kad idem kod doktora, barem se informiram o onome što me mući, jer u doba informatke se sve može saznat

CDRW
14.06.2010., 14:29
A još nisi odgovorio ko je tebe onak super savjetovao za servis tvog auta ... kojeg ti je taj isti servis slupao.

I wonder
14.06.2010., 14:30
Pa kako možeš nešto popravljat ako neznaš što tražiš? rekao sam, L.sonda kad ju spojiš na generator signala( pilastog), tada se na osciloskopu vidi njen rad, napon i amplituda. Isprobavao sondu staru 24 godine i staru 2 godine, dakle, može se, ako se zna što se traži. A da neispravni kablovi i svječice mogu blokirati rad sonde..mogu
čuj, nemoj se ljutiti, ali ti malo znaš o tome. bar tak izgleda.

pilasti signal iz osciloskopa služi samo zato da se signal vidi u nekom vremenu na ekranu. a oblik signala se vidi ako je sonda spojena na motor.
i za različite motore signal nije isti (nije ni jako različit, ali je). jer kvaliteta sagorijevanja je ta koja "ispisuje" signal, a ne sama sonda.

i pitam ponovo: kak to kablovi i svjećice mogu blokirati rad lambda sonde?

dany25
14.06.2010., 14:40
Fordista, ja se ispricavam ako sam remetila tvoj mir i um sa svojim nepotrebnim pitanjima, ali internet je prostor bez ogranicenja vremena i prostora i svatko mu ima ima pristup. Kako si procitao moj post tako si ga i jednostavno mogao preskociti, i suzdrzati se od komenatara ako nemas sto korisno reci, a koliko vidim, nemas. Oprosti sto sam tipicno zensko koje nema pojma o autu, i sto sad?? Hoces li zahtijevati da mi oduzmu vozacku zbog toga i uvedu zabranu uporabe motornog vozila?? Ocito nisi dobro s dovoljno pozornosti citao sve postove s obzirom na unaprijed stecene predrasude koje imas o zenskom rodu i koje utjecu na formiranje tvog stava.
Uostalom, na kraju cijele balade, ja sam se opskrbila svim informacijama ovdje i sad imam tehnicki ispravan auto bez da sam protrosila jednu kunu. Mislim da sam ipak prije dobro informirana nego ta tvoja ovca koja ide na klanje ili kako si me vec u svom gnjusnom postu nazvao.
Hvala svima na dobronamjernim komentarima i odgovorima!

fordista
14.06.2010., 14:43
čuj, nemoj se ljutiti, ali ti malo znaš o tome. bar tak izgleda.

pilasti signal iz osciloskopa služi samo zato da se signal vidi u nekom vremenu na ekranu. a oblik signala se vidi ako je sonda spojena na motor.
i za različite motore signal nije isti (nije ni jako različit, ali je). jer kvaliteta sagorijevanja je ta koja "ispisuje" signal, a ne sama sonda.

i pitam ponovo: kak to kablovi i svjećice mogu blokirati rad lambda sonde?

Pa ja tebi ne govorim koliko ti znaš ili neznaš, pa onda nemoj ni ti meni. Ako kablovi probijaju i nema napona na određenoj svečici, neće li onda sonda registirar manjak zraka u smjesi, jer gorivo zaljeva motor, isto tako sa neispravnom svečicom?

fordista
14.06.2010., 14:58
Fordista, ja se ispricavam ako sam remetila tvoj mir i um sa svojim nepotrebnim pitanjima, ali internet je prostor bez ogranicenja vremena i prostora i svatko mu ima ima pristup. Kako si procitao moj post tako si ga i jednostavno mogao preskociti, i suzdrzati se od komenatara ako nemas sto korisno reci, a koliko vidim, nemas. Oprosti sto sam tipicno zensko koje nema pojma o autu, i sto sad?? Hoces li zahtijevati da mi oduzmu vozacku zbog toga i uvedu zabranu uporabe motornog vozila?? Ocito nisi dobro s dovoljno pozornosti citao sve postove s obzirom na unaprijed stecene predrasude koje imas o zenskom rodu i koje utjecu na formiranje tvog stava.
Uostalom, na kraju cijele balade, ja sam se opskrbila svim informacijama ovdje i sad imam tehnicki ispravan auto bez da sam protrosila jednu kunu. Mislim da sam ipak prije dobro informirana nego ta tvoja ovca koja ide na klanje ili kako si me vec u svom gnjusnom postu nazvao.
Hvala svima na dobronamjernim komentarima i odgovorima!

Mislim da si malo pretjerala, ali nema veze, idemo dalje. Ja nisam šovinista koji podcjenjuje žene i nisam od onih koji smatraju da je usisavač i pregača namjenjeni samo ženama, ok?. A to što nisi na TI sa autom( ako?), to nije niti sramota a još manje mana. Sve se da naučiti. Vidiš što žene rade u američkoj formuli, indy car?, rasturaju, i za njih isto vrjedi ono: Kokoš za volanom?..Moš mislit.

I wonder
14.06.2010., 16:09
Pa ja tebi ne govorim koliko ti znaš ili neznaš, pa onda nemoj ni ti meni. Ako kablovi probijaju i nema napona na određenoj svečici, neće li onda sonda registirar manjak zraka u smjesi, jer gorivo zaljeva motor, isto tako sa neispravnom svečicom?
kad nađeš moj post da neznam, onda tako i napiši ali i obrazloži.
ja tebi otvoreno kažem da neznaš, jer da znaš kak lambda sonda radi, onda nebi pisal to što pišeš.

za ovaj tvoj primjer, ako svjećica ne opali iskru ili je iskra jako slaba, i sagorijevanje će biti slabo. posljedica - pali se check engine (u većini slučajeva) ali lambda sonda neće zbog toga zblokirati ili se pokvariti.
ako i ne upali lampicu, motor lošije radi na leru i još jače na višim okretajima. ali opet sonda neće stradati. nema zbog čega, bar ne u ovom slučaju.

antracit
14.06.2010., 16:27
Danas se povjerenje teško gradi a lako izgubi. Ne kažem da su svi lopovi. Da, kad idem kod doktora, barem se informiram o onome što me mući, jer u doba informatke se sve može saznat

Istina, samo koji put kad pročitaš na internetu da su simptomi prehlade
i početka raka pluća isti dođe ti da utopiš Billa Gatesa na Krki u Skradinu.

CDRW
15.06.2010., 07:05
Istina, samo koji put kad pročitaš na internetu da su simptomi prehlade
i početka raka pluća isti dođe ti da utopiš Billa Gatesa na Krki u Skradinu.

Šteta Krke i Skradina - bolje ga utopi u Smrdljivoj (kanal koji veže onu Plivinu tvornicu-trovačnicu u N.Marofu i Savu).

P.S. - postoji opravdan razlog rašto se potok tako zove ... :mig:

fordista
15.06.2010., 08:13
kad nađeš moj post da neznam, onda tako i napiši ali i obrazloži.
ja tebi otvoreno kažem da neznaš, jer da znaš kak lambda sonda radi, onda nebi pisal to što pišeš.

za ovaj tvoj primjer, ako svjećica ne opali iskru ili je iskra jako slaba, i sagorijevanje će biti slabo. posljedica - pali se check engine (u većini slučajeva) ali lambda sonda neće zbog toga zblokirati ili se pokvariti.
ako i ne upali lampicu, motor lošije radi na leru i još jače na višim okretajima. ali opet sonda neće stradati. nema zbog čega, bar ne u ovom slučaju.

A ja tebi kažem otvoreno da krivo prosuđuješ ljude, i daješ si za pravo prosuđivat nekoga i nešto. Jesi li serviser?, što si? neznam, ali ja tebi nikada neću reči da znaš ili neznaš, samo znam da serviseri baš i neznaju teoriju, jer je praksa važnija od teorije, što i je, i to je uredu. Ja nisam serviser, ali sam dosta proučavao rad elektronskih komponenti na vozilima, i mogu reći da znam i previše, a ti i dalje pljuj i omalovažavaj nečije znanje. Lijepi pozdrav

I wonder
15.06.2010., 08:25
pa dobro, u čemu je onda problem?

znaš, imaš iskustva, imaš vremena i volje...
lijepo te pitam, kak to neispravna svjećica blokira rad lambda sonde?
evo, tu si napisal:
A da neispravni kablovi i svječice mogu blokirati rad sonde..mogu

za tebe, izvadit ću jednu svjećicu iz motora, pa idemo gledati signal lambde na osciloskopu i garantiram da će lambda i dalje raditi. signal neće biti isti jer su se uvjeti promijenili, ali se sigurno lambda neće zblesirati od toga.

i kaj sad?
budeš imal muda izać na test i na okladu?

fordista
15.06.2010., 10:11
Nešto za g. I Wondera:

Sonda je obično umetnuta u ispušni sustav na način da je njen vrh u stalnom kontaktu sa ispušnim plinovima. Kristal od zirkonija obložen sa obiju strana tankim slojem platine u dodiru s kisikom u ispušnim plinovima generira napon. Napon varira između 0 i 1 V i očitavanjem srednje vrijednosti njegova iznosa te poznavanjem količine ubrizganog goriva, lako je izračunati lambda faktor. Lambda faktoru u iznosu od 1 odgovara srednji napon od otprilike 0,45 V. Na osnovu podataka što dolaze iz lambda sonde centralno računalo vozila određuje količinu ubrizganog goriva u realnom vremenu održavajući lambda faktor konstantnim. Iz toga svega proizlai slijedeće, ako na sondu dođe gorivo koje nije izgorilo u cilindru, zbog neispravne svječice ili kablova, tada kad gorivo dođe na sondu, ona više ne generira nikakav napon, zablokira se. Tada ECU to prepozna kao grešku i prebacuje motor na recovery mod, tada motor ima smanjenu snagu. A da ne kažem koliko je štetno i za sam katalizator.

Ako želiš, možemo se i nać na kavi i popričat, nema problema, a može i okladica, ali izgubit češ, 100%. Radio sam raznorazne testove i mjerenja, baš na L. sondama i ECU,ETC senzorima, itd. da se ne reklamiram, bavim se time.Radio sam mnoge testove i začepio sam usta mnogim znalcima, koji su bili uvjereni da sve znaju, nešto poput tebe, pa moogu i tebi. Ne prozivam tebe ni tvoje znanje, a ti vidiš upravo to radiš.

Naravno..bez uvrede.

I wonder
15.06.2010., 10:22
prepisano sa neta?:D:D

a ja tebi tvrdim da to što jedan cilindar ne opali, iz bilo kojih razloga, NEĆE zblokirati rad lambda sonde. ona će i dalje raditi, ali će upaliti CE lampicu.
tipičan primjer su probijene izolacije bobina na renaultovim autima ili preskakanje iskre na autima sa ugrađenim plinom. po tebi, nakon takvog problema, lambda bi prestala raditi.
a motor dalje radi kao da se ništa nije dogodilo.

nisam nikakav gospodin, ali se bilježim sa štovanjem da mi pokažeš kak to lambda prestane raditi.

brukiluki
16.06.2010., 08:44
Možda nema veze sa ovom temom ali još ne mogu vjerovat da je tako nešto moguće.Imam P307 2,0hdi iz 2002 god.Manje, više sam bio zadovoljan do prekjučer.Odjednom bez upozorenja(težeg paljenja ili slično) nakon 4 godine mi crkne akomulator.Pokušam ga živnut preko kabela da dođem do trgovine akomulatora nekako, ali ne ide. Snađem se nekako i pođem kupiti novi.Dignem stari, stavim novi i opet neće da upali. Zovem HAK i stručnjak utvrdi da mi je izbrisana komplet memorija iz BSI jedinice,Dakle ne mogu zaključat auto,osim vozačevih vrata gdje je brava niti išta ostalo radi.Slijedi šlepanje i pokušaj vraćanja memorije u BSI jedinicu.Dakle, nema neka zaštita od skidanja ili pada napona,toliko nepotrebnog troška kada crkne akomulator(šlepanje,vraćanje memorije ili možda pođe i BSI jedinica).Ako tako sva nova auta imaju problema onda je bolje naći auto sa što manje elektronike.

antracit
16.06.2010., 17:03
Možda nema veze sa ovom temom ali još ne mogu vjerovat da je tako nešto moguće.Imam P307 2,0hdi iz 2002 god.Manje, više sam bio zadovoljan do prekjučer.Odjednom bez upozorenja(težeg paljenja ili slično) nakon 4 godine mi crkne akomulator.Pokušam ga živnut preko kabela da dođem do trgovine akomulatora nekako, ali ne ide. Snađem se nekako i pođem kupiti novi.Dignem stari, stavim novi i opet neće da upali. Zovem HAK i stručnjak utvrdi da mi je izbrisana komplet memorija iz BSI jedinice,Dakle ne mogu zaključat auto,osim vozačevih vrata gdje je brava niti išta ostalo radi.Slijedi šlepanje i pokušaj vraćanja memorije u BSI jedinicu.Dakle, nema neka zaštita od skidanja ili pada napona,toliko nepotrebnog troška kada crkne akomulator(šlepanje,vraćanje memorije ili možda pođe i BSI jedinica).Ako tako sva nova auta imaju problema onda je bolje naći auto sa što manje elektronike.

Zato je dobro za izmjenu akumulatora kod novijih auta koristiti tkz.
"battery saver" mali akumulator koji se prikopča na instalaciju dok se mjenja
akumulator. Tako vozilo ni u jednom trenutku nije bez napona i sve memorije
ostanu pune.

fordista
18.06.2010., 08:02
nisam nikakav gospodin, ali se bilježim sa štovanjem da mi pokažeš kak to lambda prestane raditi.[/QUOTE]

Kada je neispravna svječica ili kablovi, dio neizgorenog goriva ( ugljikovodik ) dolazi u sustav ispušnih plinova , ulazi u lambda sondu i katalizator . Na taj način blokira sondu i radi nepopravljivu štetu na katalizatoru.

Za mene su svi gospoda dok se ne pokaže suprotno.

I wonder
18.06.2010., 13:41
OK

i kad budeš imao neki auto pri ruci, pozovi me pa ćemo skupa na osciloskopu pogledati kak se to zblesira signal sa lambda sonde.
samo ne idući tjedan. nakon toga može skoro kad god zaželiš.

CDRW
18.06.2010., 19:33
OK, ako treba ja ću donjeti osciloskop. Isti koji sam ja koristio na svojim lambda sondama - može raditi kad je vozilo u pokretu.

kaić
18.06.2010., 19:57
OK, ako treba ja ću donjeti osciloskop. Isti koji sam ja koristio na svojim lambda sondama - može raditi kad je vozilo u pokretu.

Koji osciloskop imaš?

fordista
18.06.2010., 20:00
Moj je Fluke ScopeMeter® 225C, zadovoljava

kaić
18.06.2010., 20:04
Moj je Fluke ScopeMeter® 225C, zadovoljava

Je li to univerzalni ili baš za aute?

CDRW
18.06.2010., 20:12
Koji osciloskop imaš?

Bilo koji Fluke 120, 190 ili 220 serije. Ako nije dosta izmislit ćemo i neki Tektronix na baterije (TPS serija).

Slike koje sam postao su napravljene sa F 196C

Prednost Fluke skopova je da imaju dva električki odvojena i još plivajuća kanala - pa možeš recimo gledat oba DIS kanala na bobini bez da zašortaš nešto na masu (sa 15 kV sondom, jasno).

kaić
18.06.2010., 20:42
Bilo koji Fluke 120, 190 ili 220 serije. Ako nije dosta izmislit ćemo i neki Tektronix na baterije (TPS serija).

Slike koje sam postao su napravljene sa F 196C

Prednost Fluke skopova je da imaju dva električki odvojena i još plivajuća kanala - pa možeš recimo gledat oba DIS kanala na bobini bez da zašortaš nešto na masu (sa 15 kV sondom, jasno).

Jesu li to osciliskopi razvijeni baš za auta?

dany25
15.07.2010., 08:31
evo mene opet i cim se javljam, znate da nije dobro.. Buduci da sam zadnji put napisala kako sam bila na tehnickom i rekli su mi kako je eko test dobar pa prema tome i lambda..ja ju nisam ni mijenjala, auto se ponasao ok, nije cukao, makar sam u zadnje vrijeme primjetila klasicno jutarnje cukanje i kad se danas upali lampica i na displayu antipollution faulty, lambda sonda, zar ne? nije mi jasno kako je prije mjesec dana prosao na eko testu (kada su mi ovi govorili da je otisla sonda) i sad mi se pali ta lampica??? jel postoji mogucnost da samo treba ocistiti nesti ili sto vec, imate iskustva s tim? stvarno nemam namjeru ici u ovlasteni nego zelim znati sto je kvragu otislo i da idem to kupiti i zamijeniti...
ne moram ni spominjati, da se OPET sranje dogadja prije godisnjeg :(

Josip09
15.07.2010., 08:44
gdje si točila gorivo ?

dany25
15.07.2010., 08:45
ma ja uvijek tocim na Tifonu ili OMV-u, zadnji put sam na OMV-u! ne bih rekla da je zbog goriva

Josip09
15.07.2010., 08:54
neznam, meni se to prije znalo palit, i svi su trpali, bobina, lambda sonda... Ja nisam ništa mijenjao, nego se lampica sama ugasila i auto je najnormalnije vozio, i vozi već godinu dana. Navodno je peugeot jako osijetljiv na kvalitetu zraka, te ima neki senzor koji pali tu APF lampicu (grešku) kako bi prebacio motor u "safe mode" tj, na manje okretaje.

Koliko u tome ima istine, neznam, velim, i sam sam istražiovao, pa kažem ono šta sam pročitao.

dany25
15.07.2010., 09:05
a tebi auto nije cukao prilikom prenosenja brzine iz prve u drugu, kad je hladan? jer meni se to sad opet dogadja tako da mislim da bi mogla biti ipak sonda..
i jel ti se pojavila ta poruka antipollutin faulty?

CDRW
15.07.2010., 09:16
neznam, meni se to prije znalo palit, i svi su trpali, bobina, lambda sonda... Ja nisam ništa mijenjao, nego se lampica sama ugasila i auto je najnormalnije vozio, i vozi već godinu dana. Navodno je peugeot jako osijetljiv na kvalitetu zraka, te ima neki senzor koji pali tu APF lampicu (grešku) kako bi prebacio motor u "safe mode" tj, na manje okretaje.

Koliko u tome ima istine, neznam, velim, i sam sam istražiovao, pa kažem ono šta sam pročitao.

Zraka? Smeta mu Zagrebački smog? Radije bi čisti planinski? Alpski?

yoshimura-nipon
15.07.2010., 10:08
neznam, meni se to prije znalo palit, i svi su trpali, bobina, lambda sonda... Ja nisam ništa mijenjao, nego se lampica sama ugasila i auto je najnormalnije vozio, i vozi već godinu dana. Navodno je peugeot jako osijetljiv na kvalitetu zraka, te ima neki senzor koji pali tu APF lampicu (grešku) kako bi prebacio motor u "safe mode" tj, na manje okretaje.

Koliko u tome ima istine, neznam, velim, i sam sam istražiovao, pa kažem ono šta sam pročitao.

Ma ispada da je pug osjetljiv na sve zivo jebate osjetljiviji su izgleda i od F1. Te im smeta "prljav" benzin,as ti tehnologije u posranom 1.4 motoru,te ima ne valja senzor zraka (mozda bi savrseno radili u francuskim alpama)
Ma nisu oni osjetiljivi to je jednostavno SIROVI POLUPROIZVOD 206-207-307-308-407 najgori modeli peugeota,uostalom cijela gama im je u K i iskreno divim se i skidam kapu ljudima koji kupuju taj poluproizvod. Jel tak tesko kupit Renaulta ako se vec zeli francuz!!!!

Josip09
15.07.2010., 10:25
A joj, renault ? hahaha, a nije peugeot bajan, ali ako je renault bolji....

Ja tih problema nemam godinu, pa čak i više dana, a to sam riješio tako da sam prestao slušat pametovanja i sam lagano uočavao kad mi se pali lampica. Ponajviše to je zbog nekvalitete goriva, i puno gradske vožnje. Povremeno "ispušem" auto, točim OMV Eurosuper 95 i problema nemam.

Velim, da sam slušao majsotre, već bi dvaput mijenjao bobinu, a lambda sondu da ni ne brojim. Neznam jel u pravu majstor ili ja, ali da pokucam o tvrdo, godinu dana se vozim bez problema.

Pa normalno da im sve smeta, nije to jugić da guta sve šta natočiš.

yoshimura-nipon
15.07.2010., 10:36
Ti reci sta god hoces al ljudi sa renaultima imaju jako malo problema ili mislis da o tom ne pisu.
I renaulta ima puno po hrvatskoj da su tolko ceste greske kao na pugovima culo bi se vec.
Na ovom forumu daleko najvise problema je sa peugeotovima,a kao fiat i opel su musicavi.:)

Josip09
15.07.2010., 11:37
Na ovom forumu najveći problem su vozači, a onda auti. Nisam rekao svi vozači, nego največi dio. Da ne bi ispalo da nekog ponižavam, samo kažem, o autu se treba znati brinuti i koliko uložiš toliko ti se vrati. A ne samo lajati kako auto ne valja i je*ati mater servisima i svima redom. Ja opet imam drugu stranu priča o peugeotima, sestrična 207, 1.4 16v, ja 307, tetak 307, 2.0hdi, drugi tetak 406, 2.0hdi, kolega Partner 2.0hdi. Ne prodajem ja peugeot, niti ih branim, i ja sam imao mali "problema" sa servisom, ali sam to riješio. Ovi gore navedeni auti se ne kvare i vlasnici su zadovoljni. Ne kvare u smislu, da su svaki tjedan u sevisu, da odlazi elektronika, da nevalja kvačilo, da se pale lampice, s autom je sve ok, samo potrošni materijal.

Uz peugeota na ovom forumu, meni je zanimljivije spomenuti, nedodirljivi vw, ne, njima ne odlaze turbine, njima ne odlazi elektornika, kvačila, plivajući zamašnjaci, 1.4vw je savršen, passat b5 nema problema sa elektronikom i abs senzorima, i da dalje ne nebrajam.

Sve se kvari, ali samo je peugeot smeće.

CDRW
15.07.2010., 12:09
Pa nitko ni ne kaže da postoji auto koji se ne kvari (sjećaš se debilne Toyotine reklame od prije koju godinu - "Jeste li ikad vidjeli Toyotu u kvaru?" - e bogme jesam. Milijune.) Problem je što ima servisa (servisne mreže) koji znaju popravit i onih koji ne znaju. Jebeš ti popravak ak on zbriše grešku iz memorije pa se lampica ugasi. A za 2 dana se opet upali - pa ti opet na servis. Pa opet izpočetka.

Dakle imaš auto koji je skloniji "mušicama" i servis kojem puca kurac kak će se problem rješit - na kraju se kupac osjeća posranim. Kupio je auto, nešto ne štima (može bit kontakt od 30 lipa) a servis pere ruke. Pa auto, takav poluispravan, kruži od jednog do drugog servisa ko mjesec oko zemlje.

Tu je problem.

Josip09
15.07.2010., 14:33
Onda ne bi bilo loše otvorit peugeot servis, zatražit licencu, zaposlit iskusne majstore, bit čovjek, i imat pune ruke posla. Peugeoti se kvare, a svi idu u tvoj servis jel nisi pede* nego radiš pošteno ? :D

CDRW
15.07.2010., 14:49
Čuj - znam nekoliko majstora koji ne mogu ni pomislit na godišnji jer stranke doslovno plaču u dvorištu kak im nitko drugi to neće/ne zna popravit ....

dany25
21.07.2010., 09:27
bok decki..trebam jos malo vasih korisnih savjeta!
naime, kako mi se upalila lampica, otisla sam prema preporuci kod jednog decka u radionu koji ima uredjaj za dijagnostiku i on mi je rekao kako jedna sonda ne radi dobro i prema njemu, radi se o onoj koja je promijenjena prosle godine. Medjutim, on je rekao kako uredjaj ne moze stopostotno ocitati i kako je moguce da je u pitanju i nesto drugo zbog cega se pali ta lampica. Provjerio je katalizator i on nije, promijenio je tu sondu i vozio ga jedan dan, lampica se nije palila, i drugi dan mi javio kako se lampica opet upalila i da je ponovno ga stavio na dijagnostiku i pokazuje kako su sonde sad potpuno ok. Rekao mi je kako sumnja na dizne, da bi ih trebalo ocistiti te da ce ih staviti na ispitivanje. Nije mi znao reci koliko bi to kostalo, ali prema ovome sto citam, to ispada oko 200kn po komadu....
sto vi mislite koliko je vjerojatnost da se u isto vrijeme pokvari sonda i zaprljaju dizne i da zbog toga lampica gori? I koliko to stvarno kosta? I sto jos cetvrto moze biti uzrok paljenja te lampice??
Luda sam, izgubljena i ne znam vise sto da radim s tim autom..svaki put kad me nazove majstor, ja protrnem :(

I wonder
21.07.2010., 11:29
nema što, tebe se mora učiti od samog početka:D

lampica Check Engine se pali kada BILO KOJI od senzora oko motora ne daje ispravan signal. pa to može biti zbog lambda sonde, ali i zbog probušenog auspuha, loše svjećice, začepljenog injektora, probijenog dihtunga glave ili 300 drugih razloga.
srećom, kompjuter razlikuje te kvarove i ispisuje kod. kod je broj koji će majstoru reći KOJI od senzora je prijavio kvar.

ti trebaš otići negdje u servis da ti očitaju kod greške, jer ovo je zamjena napamet, pa dok pogodiš kvar onda ćeš popraviti auto.

casper77
21.07.2010., 11:49
Na ovom forumu najveći problem su vozači, a onda auti. Nisam rekao svi vozači, nego največi dio. Da ne bi ispalo da nekog ponižavam, samo kažem, o autu se treba znati brinuti i koliko uložiš toliko ti se vrati.

Ok, što hoćeš reći s time? Da li se loše brineš o autu ako ti se pokvari bobina (npr. meni), crkne bilo što od elektronike (ABS kompjuter kao npr. meni), senzor ABS-a (kao npr. meni), prohrđave vrata na unutrašnjoj strani gdje nema dostupa kamenčićima (meni)...itd. itd.
Kako sam se ja to loše brinuo o autu da mi se tako vratilo? Što sam trebao raditi da mi ne crkne bobina? Što sam trebao raditi da mi ne crkne ABS? Kočiti s motorom i da ne upotrebljavam kočnice? Možda sam prenaglo kočio pa crknula elektronika? Zašto je auto prohrđavio unutra na mjestu na vratima gdje nema dostupa ničega pa čak ni oštećenja da ga zakačiš nečime kod izlaska/ulaska)? Da nabavim neki veliki kišobran pa da se ''beba'' ne vlaži?

Gle, ne možeš generalizirati da su si ljudi sami krivi što im auto ne valja. Priznajem, ima kvarova za koje su si ljudi sami krivi, ali generalno gledajući je Peugeot loš (s obzirom na postotak kvarova) plus izuzetno loši i nekvalitetni servisi u Hrvatskoj.

Nemoj braniti nešto teorijom koja ne stoji. To ti je kao da voziš auto npr. 50 kmh i netko se (ne daj Bože!!!) zabije na cesti u tebe, a ja ti kažem da si sam kriv jer:
a) što si uopće radio na toj cesti?
b) da si vozio 30 kmh prije bi ga uočio pa bi ga izbjegao sudar
c) da je babi ona stvar ne bi dedu trebala
... i da sad dalje ne karikiram.

Imaš sreće sa svojim Peugeotima, mnogo ljudi nema, glupo je generalizirati da su svi Peugeoti loši (loš je s obzirom na statistiku kvarova, posebno u Hrvatskoj), ali je isto glupo generalizirati da su si vlasnici sami krivi za kvarove jer se ne brinu o autu.

dany25
21.07.2010., 11:55
ok, ali sto nije taj uredjaj za dijagnostiku prilagodjen za te otkrivanje tih kodova? Svi su mi rekli da ne idem u ovlasteni i sad odem kod nekog decka, koji mi se svarno cini ok, on je cisti elektricar i ima taj uredjaj i tak mi govori. Nije mi jasno, kamo da idem sada?? Nije bas da radim sve na blef i da se ne raspitam, stalno se raspitujem okolo, svatko govori drugacije, ali za ovog decka mi puno kolega govori sve najbolje i dosta ljudi popravlja aute kod njega i zadovoljni su... Nisam uopce pametna i uzasno me zivcira sto se ne kuzim u takve stvari, a voljela bih znati sve..:confused:

I wonder
21.07.2010., 12:31
Što sam trebao raditi da mi ne crkne bobina? Što sam trebao raditi da mi ne crkne ABS? Kočiti s motorom i da ne upotrebljavam kočnice? Možda sam prenaglo kočio pa crknula elektronika? Zašto je auto prohrđavio unutra na mjestu na vratima gdje nema dostupa ničega pa čak ni oštećenja da ga zakačiš nečime kod izlaska/ulaska)? Da nabavim neki veliki kišobran pa da se ''beba'' ne vlaži?

ne kažem da si ti loš vlasnik, ali postoje cake...

za bobine, treba redovito mijenjati svjećice. za ABS senzor, možda se je vlasnik vozil po makadamu, blatu, šipragu....
za elektroniku, nije joj lako ako klima nema ispust pa voda curi po kablovima ili konektorima.
za vrata nema pomoći:cerek:

ponavljam: neznam kak ti voziš i paziš svoj auto, samo hoću reć da zglancan auto izvana ne znači da je pažen.

ok, ali sto nije taj uredjaj za dijagnostiku prilagodjen za te otkrivanje tih kodova? Svi su mi rekli da ne idem u ovlasteni i sad odem kod nekog decka, koji mi se svarno cini ok, on je cisti elektricar i ima taj uredjaj i tak mi govori. Nije mi jasno, kamo da idem sada?? Nije bas da radim sve na blef i da se ne raspitam, stalno se raspitujem okolo, svatko govori drugacije, ali za ovog decka mi puno kolega govori sve najbolje i dosta ljudi popravlja aute kod njega i zadovoljni su... Nisam uopce pametna i uzasno me zivcira sto se ne kuzim u takve stvari, a voljela bih znati sve..:confused:
pa jesi napisala: Medjutim, on je rekao kako uredjaj ne moze stopostotno ocitati i kako je moguce da je u pitanju i nesto drugo zbog cega se pali ta lampica
idi u servis koji može očitati grešku. ovaj dečko možda je dobar i pošten, ali kaj vrijedi kad nema alata za to kaj tebi treba.

Crodra
21.07.2010., 12:32
a tebi auto nije cukao prilikom prenosenja brzine iz prve u drugu, kad je hladan? jer meni se to sad opet dogadja tako da mislim da bi mogla biti ipak sonda...
Auto nemre tak cukat zbog sonde. A s obzirom da su već obije mijenjane u kratkom roku, ili je problem nešto drugo ili zbog tog nečeg drugog sonda ponovno krepa.

bok decki..trebam jos malo vasih korisnih savjeta!
naime, kako mi se upalila lampica, ...
sto vi mislite koliko je vjerojatnost da se u isto vrijeme pokvari sonda i zaprljaju dizne i da zbog toga lampica gori? I koliko to stvarno kosta? I sto jos cetvrto moze biti uzrok paljenja te lampice??
Luda sam, izgubljena i ne znam vise sto da radim s tim autom..svaki put kad me nazove majstor, ja protrnem :(

Moja preporuka - ako auto dobro ide, normalno troši i prolazi na tehničkom pregledu sa ispuhom, onda vozi i prestani bacat novce po mehančarima, nego se opusti - ali znam kak ti je, imal sam i ja nekad taj problem da sve mora biti "po špagici" :mig:

Lampica može svijetliti iz 500 razloga, a i iz 500 razloga će tupan sa ubodenom dijagnostikom eći da je opet lambda sonda.
Ljudi nekad krivo misle, odnosno ne znaju, da je ta takva autodijagnostika i u ovlaštenim servisima ono - ubodeš žicu i komputer ti odma napiše što trebaš mijenjati - moš mislit :rolleyes:
A i plus to što su sve to trgovci i to u ova krizna vremena.

Dakle, lambda sonda kontrolira kvalitetu ispuha koja ovisi o količini benzina i zraka, pa je moguće da se pojavljuje ta greška zbog loših dizni, ali isto tako i zbog loših svjećica i lošeg mjerača protoka zraka i dakle još 498 stvari.

Josip09
21.07.2010., 12:48
promijenio je tu sondu i vozio ga jedan dan, lampica se nije palila, i drugi dan mi javio kako se lampica opet upalila :(

Jesam li ja negdje već napisao da, da sam slušao "majstore" sa kućnim aparatićima za dijagnostiku, već bi promjenio 5 bobina. Jel kad god upali lampicu motora ( a upali je zbog 500 mogućih razloga) mehanićari mam najdu kak ne valja bobina, a nova je 1000kn, ili je otišla sonda. Staviš novu a za koji dan ista priča.

Imal sam problema s tom lampicom, i dok nisam sam počel pratit kak se pali, nisam riješil problem. Najviše mi se palila zimi kad je motor vožen lagano, na malim okretajima, ili puno gradske vožnje, što donosi opet male okretaje motora.

Ja točim na OMV-u, barem jednom tjedno "ispušem auto" vožnja 130-140km/h, i po meni najbitnije, netreba jurit 180km/h, nego ga lijepo razvući kroz sve brzine, al opet ne tjerat u prvoj brzini na 7000okretaja, pa pisat kak ne valja peugeot getriba. Dovoljno je šaltat na 4000 okretaja, max 5000 i se ok.

Čitao sam nedavno na jednom stranom forumu, da taj motor ima ograničenje emisije c02 plinova (eco motor i te p.m.) i onda izgaranjem lošeg goriva nastaje puno plinova, te jedan senzor to zabilježi, i kako bi čuvao okoliš, stavi motor u "safe mode" način rada, i upali tu lampicu, pa motor radi na manjim okretajima kako bi manje zagađivao.

Ne stojim iza tog, velim samo šta sam pročitao, može bit a ne mora.

casper77
21.07.2010., 13:06
ne kažem da si ti loš vlasnik, ali postoje cake...

za bobine, treba redovito mijenjati svjećice. za ABS senzor, možda se je vlasnik vozil po makadamu, blatu, šipragu....
za elektroniku, nije joj lako ako klima nema ispust pa voda curi po kablovima ili konektorima.
za vrata nema pomoći:cerek:

ponavljam: neznam kak ti voziš i paziš svoj auto, samo hoću reć da zglancan auto izvana ne znači da je pažen.Nakon tvog odgovora... odustajem. Svi vlasnici Peugeota kojima su otišle bobine (ima ih dosta u Hrvatskoj... u Sloveniji su to priznavali kao serijsku grešku i besplatno stavljali drugi... svijećice :Snajper:), senzori ABS-a (vozamo se po blatu i šipražju... ja da odem u blato sa svojom 307-icom bi se raspala istog časa), curi nam voda iz klime (nemam klimu u svom autu!!!)... smo idioti koji ne pazimo na aute.
Dakle, od sada proglašavam Peugeot direktorom svemira među autima :s, a svi vlasnici Peugeota (i ja skupa s njima) :flop:
Od sada pa na dalje, tko god bude pljuvao po Peugeotu, oštro ću se boriti protiv toga i zagovarati njegovu vrhunsku kvalitetu i izvedbu, a moju i našu nemarnost u održavanju.
E da, Dečko25 (vlasnik one 308-ice) jer isto nemaran prema autu. Dečko25 priča gluposti, to je vrhunski auto, samo ga je on uništio svojim nemarnim odnosom.

Zaključak: i ja se budala petljam tamo gdje mi nije mjesto
Pozdrav

I wonder
21.07.2010., 13:13
ali, di si ti to pročitao?
iz čega si shvatio da ja branim pug, optužujem tebe ili bilo što drugo?

kažem ti da neki vlasnici preskaču termin zamjene svjećica i da se time povećava mogućnost rikavanja bobine. što je tu čudno?
ima renaulta sa 200 000 km, i krepala je jedna jedina bobina dosad. znam da je to sreća, jer su ozloglašeni po tome. ali isti takav auto od kolege sa 190 000 km nije mijenjal nijednu bobinu.
jel čudno da oštetiš žicu senzora ABS-a ako se češće voziš po šiblju? i to nema veze sa tipom auta.
nedavno se je netko žalio da mu je kondenzat iz klime curil po kablovima. ima još toga, ali opet ponavljam:

neznam kak ti održavaš svoj auto niti me ne zanima. nisam nijednom pomislio da si ti sam kriv za kvarove na svom autu, navodim slučajeve koji su se znali događati, a ljudi se kunu da su aute održavali.
pa ako nekome pomogne ovo gore, sve dobro. ali taj tekst nema veze s tobom i tvojim autom.

dečko se je zajebal jer je dozvolil da mu kemijaju po autu. da je od početka zahtijeval novi mjenjač i nove kočnice (makar i drugog proizvođača) najveći problemi se nebi ni dogodili.

Josip09
21.07.2010., 13:16
A šta bi ti kupil auto za po blatu i šipražju ? Za to imaš ladu nivu ili traktor, može poslušit i cross motor, auto ne, barem meni.

Nitko vas nije proglasil ludim i nemarnim, samo velim, peugeot nije auto da sjedneš ko tikva u njega i voziš, treba malo logike, razuma i znanja.

Sad će opet ispast da nekog ponižavam, ne, samo iznosim svoje mišljenje.

Nisu sinhroni otišli sami od sebe, nažalost. Prije mislim da je problem u tome, što je neki prosječni auto 90-105 ks, i onda kupiš 120-150ks i misliš da voziš formulu 1, nije tih 120 ili koliko već konja ima za vozit utrke, da se getriba šaltat na 7000oketaja kad ispred tebe ide golf 3 a ti bi ga tak rad prestigel, pa samo gas, jbm-u moram ga preskočit, al nejde to dugo. Peugeot je niježan autić, sa velikom razinom udobnosti, što čini kvalitetni unutrašnji materijal i ovjes, a utrke bi valjalo vozit sa autima napravljenim za to.

I tko vas na kraju tjera da kupujete peugeot ?

casper77
21.07.2010., 13:25
Nitko vas nije proglasil ludim i nemarnim, samo velim, peugeot nije auto da sjedneš ko tikva u njega i voziš, treba malo logike, razuma i znanja.

Sad će opet ispast da nekog ponižavam, ne, samo iznosim svoje mišljenje.


''...Peugeot nije auto da sjedneš ko tikva u njega i voziš, treba malo logike, razuma i znanja...''

Ne znam što reći na ovo... kako bi rekao Gazda u Bitangama i pricenzama... ''vrhunsko mećanje''.

E Josipe... da je meni tvoja logika, razum i pamet i da nisam tikva (kao što očito jesam)... pa gdje bi mi bio kraj. Josipe... klanjam ti se se :s
Od sada si moj idol. I djeci ću pričati o tebi čim malo narastu. Zapravo ne, počet ću odmah u pričama, neka se nauče tko je alfa i omega.

Peugeot rules !!!:rozi:
Josip09 :rozi:
I wonder... ajd dobro... i on :rozi:

Josip09
21.07.2010., 13:27
:top:

a grebete me stalno, pljujete po pugu, malo kad me dirne, reagiram burnije, možda sutra to ne bi rekel, ali moral sam, jbg!


živio :top:

casper77
21.07.2010., 13:55
Nisu sinhroni otišli sami od sebe, nažalost. Prije mislim da je problem u tome, što je neki prosječni auto 90-105 ks, i onda kupiš 120-150ks i misliš da voziš formulu 1, nije tih 120 ili koliko već konja ima za vozit utrke, da se getriba šaltat na 7000oketaja kad ispred tebe ide golf 3 a ti bi ga tak rad prestigel, pa samo gas, jbm-u moram ga preskočit, al nejde to dugo. Peugeot je niježan autić, sa velikom razinom udobnosti, što čini kvalitetni unutrašnji materijal i ovjes, a utrke bi valjalo vozit sa autima napravljenim za to.Ovo neću komentirati s obzirom na cijelu povijest tog problema s Peugeotom. Iz tvog teksta ispada da je ipak Dečko25 kriv za probleme sa svojim primjerkom Peugeota. Ako ikad tvoj tekst pročita...
Ne znam jesi li ti pročitao sve tekstove na tu temu, ako nisi, daj si malo vremena pa pročitaj. Pa netko je vozio taj auto od forumaša.

casper77
21.07.2010., 13:59
I tko vas na kraju tjera da kupujete peugeot ?

Nitko naravno. Sam sam si kriv. I nikad više. I svi koji hoće kupiti Peugeota ja ih odgovaram. I to ću raditi i dalje bez obzira kaj sam tikva i nemam logike, razuma i kaj već treba za voziti njegovo veličanstvo od Peugeota. I za sad sam uspješan, odgovorio sam devet ljudi... dakle devet primjeraka Peugeota nije prodano. Znam da je to kap u moru, ali neka... oko 150 000 eura manje Peugeotu. A ja mašem repom.

Josip09
21.07.2010., 14:03
haha, aj reci mi da tih 9 ljudi koji su kupili neki drugi novi auto, postali su najsretniji ljudi na svijetu, jel ništa im se nije povarilo, nisu bilu se servisu i nezadovoljni proizvodom, ako je tako, podijelit ču s njima ulogu najsretnijeg

I wonder
21.07.2010., 14:05
'I wonder... ajd dobro... i on :rozi:
ma jebemti, mogel si ti i bolje od ovoga:cerek:

jesi skužil da nisam tebi govorio da si kriv za stanje auta? to je tak, kvar se dogodi svakome. ako je tebi krepalo baš to, jebaj ga.
ali ti kažem da sa rezervom uzimam nečije izvještaje kak je on održaval auto kao punicu (dobro, ne baš ko punicu:cerek:) a ovaj mu vraća tak da mu svako malo rikne.
a vidim da ide na rinzol u 3. brzini, da muči motor na hladno, da vozi po šumi u potrazi za gljivama.....i takvom nije ni čudno da mu auto ne radi kak treba.

casper77
21.07.2010., 14:23
haha, aj reci mi da tih 9 ljudi koji su kupili neki drugi novi auto, postali su najsretniji ljudi na svijetu, jel ništa im se nije povarilo, nisu bilu se servisu i nezadovoljni proizvodom, ako je tako, podijelit ču s njima ulogu najsretnijeg

Nema frke. Evo:
umjesto 206..........Mazda 2..........bez problema do sada
umjesto 206..........Corsa..........bez problema do sada
umjesto 206..........Corsa..........problema 2, jednom ostavio na cesti
(akumulator), jednom nešto s ventilima
umjesto 107..........Spark..........bez problema
umjesto 307..........Astra..........dosta problema
umjesto 307..........Golf..........bez problema (ni ja ne vjerujem, ali tako je)
umjesto 307..........Mazda 323..........problem s hrđom
umjesto 407..........Accord..........bez problema
umjesto 407..........Avensis..........bez problema

Kad kažem bez problema, ne računam potrošni materijal (lampice, filtere, svjećice... i sve što se mijenja redovito na servisima). Problemi su ono što je nepredviđeno.
Eto. Nisu svi bez problema, ali je meni samo satisfakcija što nisu kupili veličanstvo od Peugeota.

Josip09
21.07.2010., 15:00
1.4 golf nema bolji motor od 1.4 peugeota, corsa po meni nije lošiji auto od 206 ali nije ni bolji, statistika kvarova 206 - corsa je podjednaka, u mojem slučaju, ima vlasnika bez problema sa 206, i bez problema s corsom, a ima i sa problemima 206 i corse, tak da su tu negdje.

mislim da su accord i avensis bili skuplji od 407

osobno bih radije 107 nego spark.


casperu moj, nemam ja ništa protiv tebe, dapaće, drago mi je da si napokon našao sreću i da više nečeš vozit peugeota. Kad kupiš neki drugi auto, i napraviš 50.000km bilo bi mi drago da napišeš dojmove, a ja ti kažem, pomiriši govno s obadvije strane pa reci, ne smrdi li jednako ?

netko je bolji u mehanici, netko u elektronici, netko u limariji, savršenog nema.

Josip09
21.07.2010., 20:40
Torpedo traktor ima deutz motor koji je uz redovitu promjenu ulja nepoderiv. Ja vozim Torpeda i znam puno o njemu, a najbitnije je da ima čist filter zraka i čiste, suhe cilindre, jel ima zračno hlađenje, i ako je traktor neodržavan, cilindri masni i puni prašine, trakotr se pregrijava. Taj traktor ima brz rikverc, i prilikom prikvačene prikolice jednoosovinke teret je večinom na stražnjim kotačima traktora, a brzi rikver stvara veliki okretni momemnt i zna se desit da pukne poluosovina.Ja znam za to, i zato stavim u sporohodnu brzinu kad je traktor opterećen a moram u rikverc i onda nema problema. Koliko vozim traktor i znam o njemu kvarova nema. Ti nenzaš za poluosovinu, pa kad bi ti dao da vozim traktor 1-2-3-5 mjecesi/ strago bi poluosovinu jel neznaš za to. I onda bi traktor bio sranje jel je pukla poluosovina.

Serija zetora je imala krivo postavljen odušak motora, izlazna cijev je išla ravno prema dolje, a nije bila polukružno zakrenuta prema gora pa tek prema dolje spuštena, i ljudima je prilikom oranja, kad se traktor nagne, motor znao izbacat ulje na odušak i traktor zariba. Problem se riješi da se za 50kn kupi drugi, bolji odušak i promjeni za 5 min. Ali ti to neznaš, traktor bi ti zaribao, i zetor bi bio sranje.

Otišao sam opširno jel se stalno "borim" s vama kad velite da je peugeot sranje, ja tvrdim da vam auto nije "legao", meni nadam se je i nemam problema, kao ni se Torpedom ni Zetorom.

Oprostite na off-u, samo sam htio pojasnik jednu stvar.

casper77
21.07.2010., 21:03
Otišao sam opširno jel se stalno "borim" s vama kad velite da je peugeot sranje, ja tvrdim da vam auto nije "legao", meni nadam se je i nemam problema, kao ni se Torpedom ni Zetorom.


Ok. Imaš pravo. Zaista se ispričavam na svojoj krivoj uvjerenosti. Povlačim sve što sam loše rekao o Peugeotu.
Ponosno i javno izjavljujem da sam si sam kriv što mi se Peugeot stalno kvari (i to ne samo ja, već vjerojatno i ostali ljudi).
Također javno izjavljujem da mi Peugeot nije ''legao'', da nemam logike, razuma i znanja voziti Peugeot i da se vozim kao tikva u njemu. Još jednom kažem da sam radi prethodno navedenog sam kriv za greške na Peugeotu i da sam poptuno pogrešno stvarao, ne samo sebi već i drugima, krivu i negativnu sliku o Peugeotu.
Peugeot je posebna vrsta automobila, daleko ispred jednog Subarua, Lexusa, Bentleya, Lotusa... Peugeot je auto koji treba ''leći''. Ako ne ''legne'' i nemaš razuma, logike i nadasve znanja voziti Peugeot, prođeš kao ja i još tisuće ljudi, ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi.
Stoga Josipe svaka ti čast na znanju (ne samo o Peugeotima, već i o traktorima), razumu i logici i bravo za tebe što ti je Peugeot tako ''legnuo''. Da je barem meni tako ''legnuo'' od 2001. otkad sam izbrojao točno 28 kvarova na svojem primjerku (ne računam redovite servise).
Živio ti meni 100 godina i da ti svaki auto tako ''legne'' u budućem životu.

Josip09
21.07.2010., 21:16
Ja te nisam htio povrijedit, a vidim da se ljutiš. Ovo je forum koji traži i živi od rasprave, ljudska mišljenja se razlikuju.

Hvala na lijepim željama, i ja tebi kao i svim ostalima želim samo najbolje, ozbiljno mislim.

Mod. će vjerovatno obrisat ovo sve jel nije o temi, ali eto, malo smo raspravili, nadam se da se ne ljutiš.

jasmin16v
21.07.2010., 22:02
Sreca je to sve. Mozes i od najboljeg proizvodjaca dobit srot a i od najgoreg extra pouzdano i zahvalno auto.

Josip4
21.07.2010., 22:41
Podržavam ov kaj jasmin veli, ali moja dva frenda su imala pug 206 i 407, oba dva kupljena nova 206 2003. , 407 2005. (mislim), ovaj sa 206 je barem uspjel preći 120 tkm. nakon kaj se pug raspal i zamjenil ga za stari pasat iz 1996.
A ovaj je 407 vozil oko 2.-3 mjeseca i napravil 10 tkm. i u tih par mjeseci stalno je bio u servisu, i dali mu 307 zamjenski, čovjek poludio pa ga odmah i ostavio na škorpikovoj, mislim opet im ga prodal.

Ja sam 2006. dobio u firmi na korištenje 407 sw 2.0 HDI išao sam sa njim van HR po neku robu, i nakon 5 dana se vratim u ZG, parkiram ispred zgrade, dam šefu papire sjednem u auto da robu odvezem u -2 prizemlje zgrade i ventilator počeo raditi ko lud, nisam se odmah na to obazirao jer sam mislio samo nek klima ljepo puše pa kad to za 5 min istovarim auto će se taman ljepo rashladiti.

Sjednem opet u auto i krenem da ga vratim u logistiku i nemogu smanjiti ventilato ostao raditi ko lud na max.
Dođem u logistiku predam papire i ključ i velim da ga hebe ventilator hlađenje, a ovaj kaj opet taj auto hebe i zove radnika da ga vozi na servis.

Za uho mi je bilo zapelo ono zar opet taj auto, a imao je oko 40 000 km.

dany25
22.07.2010., 12:55
Ja kao pokretac ove teme moram reci da nikada vise necu kupiti peugeota.. Imam ga nesto malo vise od godinu dana i stvarno sam razocarana. Jest on elegentan, udoban i profinjen, ali ocito mu funkcionalnost nije jaca strana. Zamjerili su mi se ovlasteni serviseri i opcento sve sto je povezano s tim brandom. No isto tako ne mogu tvrditi za neki drugi auto da je mrak ako ga nikada nisam vozila niti imala iskustva s njim. Sada samo znam da Peugeota vise necu kupovati!
A sto se tice mog problema, promijenjena je sonda i ociscene su dizne i auto ide ko raketa..No, pitanje je vremena kada ce se opet ta lampica upaliti!
Pozdrav svima

dany25
22.07.2010., 22:01
i moja agonija se nastavlja...tek sto sam se poveselila da cu napokon preuzeti auto, zove me majstor i kaze da imamo opet problem..Lampica se opet upalila i ovaj put su uspjeli ustanoviti zasto se stalno pali..Naime, doslo je do spoja u inastalacijama koji stalno uzrokuje kvar sonde i sad treba pola auta rastaviti i namjestiti te instalacije kako se ne bi sonda opet pokvarila...
eto meni moje radosti :(

casper77
23.07.2010., 07:06
i moja agonija se nastavlja...tek sto sam se poveselila da cu napokon preuzeti auto, zove me majstor i kaze da imamo opet problem..Lampica se opet upalila i ovaj put su uspjeli ustanoviti zasto se stalno pali..Naime, doslo je do spoja u inastalacijama koji stalno uzrokuje kvar sonde i sad treba pola auta rastaviti i namjestiti te instalacije kako se ne bi sonda opet pokvarila...
eto meni moje radosti :(

Nemoj se puno bedirati. Kao što reče Josip09 u jednom od postova gore, tebi Peugeot jednostavno nije ''legao''. Nemaš razuma, znanja i logike voziti takav auto. Isto kao niti ja s tisuću i jednim kvarom (tj. 28 kvarova). Vjerojatno se voziš kao tikva u tom autu pa ti se zato i pokvario. Isto kao i ja. Zbog vožnje kao tikva mi se Peugeot kvario 28 puta.
Po Josipu09 vjerojatno si sama kriva za takav kvar.

CDRW
23.07.2010., 07:12
i moja agonija se nastavlja...tek sto sam se poveselila da cu napokon preuzeti auto, zove me majstor i kaze da imamo opet problem..Lampica se opet upalila i ovaj put su uspjeli ustanoviti zasto se stalno pali..Naime, doslo je do spoja u inastalacijama koji stalno uzrokuje kvar sonde i sad treba pola auta rastaviti i namjestiti te instalacije kako se ne bi sonda opet pokvarila...
eto meni moje radosti :(

Ma dušo moja kak oni tebe farbaju pa to je čudo jedno. Već ti je neznam koliko ljudi reklo da tvoj problem NIJE sonda. No ti ponovo mjenjaš. I šta se ispostavi - sonda nikad nije bila problem. Ni sad ni prije.
Ali napravit analizu plinova PRIJE katalizatora je bila znanstvena fantastika. I odma bi se vidlo da li je sonda OK ili ne. Čak da su pogledali signal (oblik) znali bi da je sonda ispravna.

Traži da ti vrate novce.

dany25
23.07.2010., 08:33
Casper 77,

nisam htjela komentirati vasu svadju iz jednog jedinog razloga, a to je sto bih se previse raspizdila i vjerojatno bih izrekla neke pogrdne rijeci kojima bih povrijedia neciji ego. Ali moram nabaciti kontru josipu i reci kako jednostavno mrzim iz dna duse Peugeot, i sve sto je povezano s tim autom. Donedavno sam ga obozavala unatoc tome sto sam svaki mjesec imala poneki show s autom, ali ajde, lijep je, ugodan, nije mi stao nigdje i ok.. Ali u ovom trenutku bih najradije voljela da jednostavno crkne na cesti, nego da me stalno neki zvukovi, lampice i ostali popratni alarmi uzbune sokiraju svaki put kad sjednem u auto. I jos jedna stvar, za sebe mogu reci da sam vrlo obziran vozac, pazim koje gorivo cu natociti, ne vozim se na razervi, za svaki k***** reagiram, ne utrkujem se njime,pazim da preko rupa ne prelazim ko sa traktorom.. i sto mi to vrijedi?? Jesam zensko i ocito ne znam o autima previse, ali i dalje sam, koliko to god sokantno bilo, odlican vozac.. Dapace, bolje vozim i vise se brinem oko auta od vecine muske populacije. Buraz i stari mi stalno govore kako se previse brinem, da pizdim na svaku stvar, da sam dosadna.... Ali ja sam jednostavno perfekcionista i upravo zato me izludjuje cinjenica da jako malo znam o autima, ali ucim, polako..Evo, nakon dvije promijenjene sonde, vec ju zna i sama promijeniti :D

CDRW

prefarbali su me ovi u Autoparu jer se njima nije dalo istrazivati nego im je najjdednostavnije bilo samo promijeniti sondu i bok. Ovaj decko koji mi sad radi na autu je fakat ok.. On je napravio dijagnostiku na pocetku i stalno je ukazivao kvar na tu novu sondu, promijenio je tu skurenu sondu, auto bio super i opet se upalila lampica. Auto opet na dijagnostiku, sonde rade pravilno, ali kvar i dalje postoje..Ocistio dizne, auto ide super i lampica se opet upali.. Poceo malo vise prckati i skuzi da je problem u tim instalacijama sto se navodno cesto dogadja kod Peugeota. Auto je trenutno ispravan, ide super, ali lampica i dalje gori i mora se ta instalacija srediti jer ce mi skuriti i ovu sondu.. Da napomenem kako mi je decko trenutno samo dao racun za sondu, ciscenje dizna sam dobila gratis, svoje ruke mi racuna 100kn!!!!bez ovih instalacija!
ne znam, vidjet cu...samo ad se to sredi i da se ta j****** lamopica vise ne pali, bar neko vrijeme...

Josip09
23.07.2010., 08:44
na seat ibizi gori žuta lampica motora od kad je napravila 30.000km, sada ima 280.000km, i svijetli 99% vijeka, ponekad se nakratko ugasi. Problema sa autom nema, niti lošije ide, niti se kvari, sve je u redu, ali lampa svijetli. Bio je u zubaku u gorici, u zagrebu, po servisima svuda, i nitko je nije uspio ugasit.

Nit ja prodajem peugeot, nit na njemu zarađujem. Ok, problem je u instalacijama (kažeš), problem će se popravit i problema nema. Nitko nije bezgrešan. To šta je servis nesposoban, ne znaći da je peugeot smeće.

Bilo bi mi drago da ste našli grešku, tu instalaciju, ali nekako, nažalost, ne vjerujem da je problem u tome.

I, veliš svađa mene i caspera ? Ček, ovo je forum, netko kaže jednu teoriju, i sad ako je ja ne potvrdim nego kažem drugu, svađamo se ? Ja mislim da ne, nego svatko iznosi svoje mišljenje.

Sretno!

dany25
23.07.2010., 08:54
ali mene iritira ta lampica!!! u tome je problem, ne zelim da me svako jutro upozorava neki zvuk i da me lampica mora podsjecati da ocito nesto ne valja u autu! zar previse trazim od auta koji je star svega 5 godina i kojeg cu otplacivati narednih 5 godina?? Da jedna jedina lampica vise ne svijetli?? ne zelim se pomiriti s tim, jbg..kao sto sam rekla, ja sam perfekcionista i kod mene sve mora biti na spagi..

CDRW
23.07.2010., 08:55
Ma idu mi ti serviseri (bolje rečeno "serviseri") debelo na živce. Il su fušeri koji misle da će im dijagnostika sve reći il su dječica kod ovlaštenih koji ne znaju ni svoju guzicu obrisat.
Milijun puta smo govorili - ak kaže da je sonda - samo 30% kvarova je stvarno sonda. Ostalo su uzroci prije nje i sonda pokazuje pravi signal. To se ispituje posebnom dijagnostikom. Sad me podjetio neki genije sa svojom Astrom. Njemu knock senzor stalno pali Check Engine i on ko mutav mjenja senzore a mašina STVARNO u detonacijama. Al kriv je senzor i njega ćemo mjenjat.

I wonder
23.07.2010., 09:07
ali mene iritira ta lampica!!! u tome je problem, ne zelim da me svako jutro upozorava neki zvuk i da me lampica mora podsjecati da ocito nesto ne valja u autu! zar previse trazim od auta koji je star svega 5 godina i kojeg cu otplacivati narednih 5 godina?? Da jedna jedina lampica vise ne svijetli?? ne zelim se pomiriti s tim, jbg..kao sto sam rekla, ja sam perfekcionista i kod mene sve mora biti na spagi..
imaš pravo. to MORAŠ srediti.

jer, ako se stvarno i dogodi neki ozbiljan kvar koji bi palio tu CE lampicu, ti to nebi znala, vozila bi dalje i s time možeš uništiti motor.
savjet: budi sretna da su našli gdje je kvar (ako su stvarno našli). a mogla bi i pitati na kojem to mjestu stradavaju kablovi i reći nama. koristan je to podatak.

casper77
23.07.2010., 09:15
Nit ja prodajem peugeot, nit na njemu zarađujem. Ok, problem je u instalacijama (kažeš), problem će se popravit i problema nema. Nitko nije bezgrešan. To šta je servis nesposoban, ne znaći da je peugeot smeće.
Peugeot jest smeće, a Peugeot servisi su nesposobni.

A kaj se tiče instalacija, to je izgleda jedna od većih boljki Peugeota (ako uopće ima manjih boljki). Meni je voda tj. vlaga (nemam klimu) ušla u bužir jedne žice (u podvozju) i izazvala kratki spoj na cjelokupnom sustavu za kočenje pa su morali mijenjati nekoliko metara žica jer su strunule. Tako mi i treba kad ne pazim na svoga Peugeota i vozim ga po kiši, snijegu i općenito vlažnim uvjetima bez razuma, logike i znanja i sjedim u njemu kao ''tikva''. Očito mi nije ''legao''.

Josip09
23.07.2010., 09:35
Smeće u moru smeća, ok. Casper, ja neznam jesam li imao onda sreće, ili šta. Ja svoje komentare iznosim na temelju svojeg iskustva, koje, pobogu i nije bilo tako loše sa peugeotom. Velim u prvih par tisaća, je bilo muha, ali to je stari riješil još prije; Auto je iskeširan, i dolazi za 10 dana, rekli su mi. To 10 dana, otegnulo se na 2 mjeseca, i stari je svakodnedno zval, svaki dan u 8 sati več su znali ko zove, a morali su se javit. Kad je starom prekipjelo, nazvao ih je i pitao, jesu li na gablecu, ili svi rade, jel dolazi s novinarima po auto. nakon isprika i scena, auto je za 2 dana došao. Od tada, sve šta je bilo pod garancijom, popravili su, jel stari se nije dao zajebavat. Prije je stari vozio audi b4 1.9tdi, koji za kvar nije znao, pa možeš mislit kako mu je bilo s peugeotom. Opet ponavaljam, kvarovi su otklonjeni u roku garancije, i sad hvala bogu već 60-ak tisuća kilometara, nema ulaganja, samo servisi.

I nisu mi kenjali, otišlo je ovo, otišlo je ono, jel kum mi je mehaničar, a i poznanik mu radi u tom servisu. Sa servisiranjem auta pod garancijom je veliki problem, jel peugeot hrvatska, ovlaštenim servisima ne plaća, ili vrlo vrlo malo plaća radni sat (za aute koji se servisiraju zbog kvara unutar garancije) i onda majstori na sve načine pod prisilom odjebavaju aute, dok ode garancija, jel gazda nema zarade ako popravljaju aute pod garancijom, kad mu to nitko, ili vrlo malo plati. ovo je neslužbena iformacija, meni pristigla sa sigurnog izvora, ali, nikog ne optužujem.

Da, naravno, ja nisam reko da ne riješavaš tu lampicu, sad tjeraj do kraja, i popravi to. Kako je i woner rekao, sve korisne informacije su dobro došle.

Hvala

jasmin16v
23.07.2010., 09:39
Peugeot jest smeće, a Peugeot servisi su nesposobni.

A kaj se tiče instalacija, to je izgleda jedna od većih boljki Peugeota (ako uopće ima manjih boljki). Meni je voda tj. vlaga (nemam klimu) ušla u bužir jedne žice (u podvozju) i izazvala kratki spoj na cjelokupnom sustavu za kočenje pa su morali mijenjati nekoliko metara žica jer su strunule. Tako mi i treba kad ne pazim na svoga Peugeota i vozim ga po kiši, snijegu i općenito vlažnim uvjetima bez razuma, logike i znanja i sjedim u njemu kao ''tikva''. Očito mi nije ''legao''.

Jel pokusavas biti smijesan ili napadas josipa idalje?
Jel mislis da samo se peugeot kvari?
Zasto ga nisi prodao nakon 3-4 kvara?

dany25
23.07.2010., 09:51
naravno da cu vam javiti, auto ide kod njega tek u utorak jer me prije ne moze primiti..ja se samo nadam da me nece sokirati krajnjom cifrom jer mi je stvarno dosta..za tjedan dana idem na godisnji, a prakticki mi je auto ukrao moj budzet za odmor..
ovo sto mi je on rekao, kaze da bi to moglo kostati 200-300kn...samo da ne nadju jos neku pizadriju...jel imate vi ta iskustva s tim instalacijama?
i inace, ako nekome bude trebalo, ovaj decko je stvarno super.. bas je ono fer i korektan i trudi se..moje kolege na poslu svi kod njega furaju aute i svi imaju samo rijeci hvale...

casper77
23.07.2010., 10:58
Jel pokusavas biti smijesan ili napadas josipa idalje?
Jel mislis da samo se peugeot kvari?
Zasto ga nisi prodao nakon 3-4 kvara?

1. Smiješan i napadam jer su mi fora njegovi argumenti za obranu kvarova kod Peugeota
2. Ne, ali mu je statistika kvarova među najvećima.
3. Bio je kupljen na kredit, to bi bio veliki gubitak novaca, a desile su neke profesionalne i obiteljske stvari da si nisam više mogao priuštiti prodaju plus nadoplatu za novog.

casper77
23.07.2010., 11:11
Smeće u moru smeća, ok. Casper, ja neznam jesam li imao onda sreće, ili šta. Ja svoje komentare iznosim na temelju svojeg iskustva, koje, pobogu i nije bilo tako loše sa peugeotom. Velim u prvih par tisaća, je bilo muha, ali to je stari riješil još prije; Auto je iskeširan, i dolazi za 10 dana, rekli su mi. To 10 dana, otegnulo se na 2 mjeseca, i stari je svakodnedno zval, svaki dan u 8 sati več su znali ko zove, a morali su se javit. Kad je starom prekipjelo, nazvao ih je i pitao, jesu li na gablecu, ili svi rade, jel dolazi s novinarima po auto. nakon isprika i scena, auto je za 2 dana došao. Od tada, sve šta je bilo pod garancijom, popravili su, jel stari se nije dao zajebavat. Prije je stari vozio audi b4 1.9tdi, koji za kvar nije znao, pa možeš mislit kako mu je bilo s peugeotom. Opet ponavaljam, kvarovi su otklonjeni u roku garancije, i sad hvala bogu već 60-ak tisuća kilometara, nema ulaganja, samo servisi.

I nisu mi kenjali, otišlo je ovo, otišlo je ono, jel kum mi je mehaničar, a i poznanik mu radi u tom servisu. Sa servisiranjem auta pod garancijom je veliki problem, jel peugeot hrvatska, ovlaštenim servisima ne plaća, ili vrlo vrlo malo plaća radni sat (za aute koji se servisiraju zbog kvara unutar garancije) i onda majstori na sve načine pod prisilom odjebavaju aute, dok ode garancija, jel gazda nema zarade ako popravljaju aute pod garancijom, kad mu to nitko, ili vrlo malo plati. ovo je neslužbena iformacija, meni pristigla sa sigurnog izvora, ali, nikog ne optužujem.

Da, naravno, ja nisam reko da ne riješavaš tu lampicu, sad tjeraj do kraja, i popravi to. Kako je i woner rekao, sve korisne informacije su dobro došle.

Hvala

Ovo si napisao nekoliko postova prije, citiram: ''...sestrična 207, 1.4 16v, ja 307, tetak 307, 2.0hdi, drugi tetak 406, 2.0hdi, kolega Partner 2.0hdi. Ne prodajem ja peugeot, niti ih branim, i ja sam imao mali "problema" sa servisom, ali sam to riješio. Ovi gore navedeni auti se ne kvare i vlasnici su zadovoljni. Ne kvare u smislu, da su svaki tjedan u sevisu, da odlazi elektronika, da nevalja kvačilo, da se pale lampice, s autom je sve ok, samo potrošni materijal.''

Sad je ipak ispalo da ti se auto kvario (u roku garancije, ne?) i da nije bio samo potrošni materijal kako si napisao prije.

Možda se tebi auto nije toliko kvario, ali nakon 28 kvarova ja imam puno pravo reći da je Peugeot smeće. A jesi li ti imao sreće, ne znam. Ovisi što ti nazivaš srećom. Ja bi nazvao srećom situaciju kad mi se auto uopće ne bi kvario (kak bi rekli naši... toči i vozi). Ti si očito imao neke kvarove, a je li to sreća ili nije, ne znam.

Što se servisa tiče, naravno da nemaš ništa protiv njih kad ti poznanik radi u tom servisu. Ja nemam nikoga u Peugeot servisima pa me očito mogu zafrkavat kako žele i naravno da ću reći sve najgore o Peugeot servisima u Hrvatskoj. Možda čak i na moju žalost, imam poznanika (rodbina) koji radi u Peugeotu u Sloveniji i koja mi navela iks stvari koje su u Sloveniji priznavali kao serijsku grešku i otklanjali bez naknade, čak i nakon isteka garancije, a kod nas to nije prolazilo.

Stoga, zaključujem, od mene sve najgore što se tiče i Peugeota kao auta, i Peugeot servisa u Hrvatskoj i Peugeot Hrvatske kao zastupnika.

Josip09
23.07.2010., 12:25
To što od kuma kolega tamo radi, nema nikakve veze. Ljudi koji tamo rade su ko i svi drugi, rade da prežive. Nisu oni ništa krivi, nego onaj za koga rade. Mehaničari rade po nalogu, a ne po svojoj volji. Ako gazda kaže, to ne popravljaj, auto je pod garancijom, a za to mi nitko neće platit ruke, mehaničar vas mora izmuvat, obrisat grešku i vratit vam auto, iako će se greška za 1-2-3 dana upalit opet. I vi onda mislite, eh, mehaničar nema pojma, kreten. Kažem vam, oni plešu na tuđu muziku.

Kad opelu, vw, audiu... krepa nova turbina, razleti se plivajući zamašnjak, oni se ne kvare. Audi je imao smještenu elektroniku u blatobranu, i imali su problema sa vlagom, ali ne, peugeot samo ne zna napravit instalacije. Kad su na škodama pucale bregaste osovine, odlazile dizne, to je ok bilo. Kad mazdu pojede hrđa za 5godina i to je ok, ali peugeot nesmije, jel je francusko smeće. lagunama su pucale poluosovine, ali samo peugeot ne zna napravit prijenos. Suzuki svift zariba pod garancijom, i to nakon šta je u ovlaštenom servisu promjenjeno ulje, ali peugeot majstori nemaju pojma.... da nabrajam dalje ?

I neću više pisat, ja sam svoje reko, ovo ne vodi nikud.

Dany25, čekam dok popraviš auto, pa javiš kako je prošlo. Iskreno za te instalacije prvi puta čujem, da je zbog toga problem, pa me baš zanima. sretno!

dany25
23.07.2010., 12:58
Dany25, čekam dok popraviš auto, pa javiš kako je prošlo. Iskreno za te instalacije prvi puta čujem, da je zbog toga problem, pa me baš zanima. sretno![/QUOTE]

meni nije prvi put da to cujem jer su to isto radili na VW autu od staroga i to u servisu. isto mu se upalila lampica, promijenili sondu, vozili se dva dana, sonda se opet upalila i onda su kopali po tim instalacijama i skuzili da se jedna zica ogolila pa su je samo zalemili..
ja se nadam da to nije nista zahtjevno, a buduci da ce na mom autu raditi elektricar koji citav zivot radi Peugeote i susreo se s ovom situacijom vise puta, mislim da ne bi trebalo biti problema.

Josip09
23.07.2010., 12:59
Dany, zaboravio sam te pitat, ne mogu sad u tom silnom tekstu naći, ali mislim da si rekla, da su svijećice mjenjane ? Koje su stavljene, i prije koliko km ?

dany25
23.07.2010., 13:01
nisu mijenjane nego su mi ovi u Autoparu rekli da bih trebala promijeniti tu donju sondu i uz to se preporuca promjena svijecica...Ali ovaj elektricar mi je rekao da su skroz ok i da ih ne treba mijenjati..

Josip09
23.07.2010., 13:04
Znači, na autu su još original sviječice, ako sam dobro razumio ? A, koliko km ti ima auto. Sry, ako si napisala, nisam zapamtio.

dany25
23.07.2010., 13:23
ne znam jesu li original ili su prije mijenjane... Auto ima 136 000km!

Josip09
23.07.2010., 14:50
Prije, kad mi je upalio tu lampicu, na testeru je pisalo kao greška, prekid napajanja različit po cilindrima. I onda sam promjenio sviječice, mislim da je bilo 80.000km. Ne bih isključio mogučnost loših sviječica. Original u peugeotu je 90km/kom, ja sam kupio NGK, mislim da je bila 45kn/kom, i eto cca 25.000km da pokucam o tvrdo, nema problema sa strujom, lampicom, sviječicama.

Ti nisi prvi vlasnik ? Pa koliko je km imao auto od kad je kod tebe, kad već neznaš jesu li mijenjane sviječice.

dany25
23.07.2010., 19:31
ja sam drugi vlasnik, kupila sam ga polovnog u Autoparu i tada je imao 120 000. Vozio ga je direktor u Ini i servisiran je cijelo vrijeme u salonu sve redovno. Prije nego sto sam ga preuzela, napravljen je cijeli servis na njemu i promijenjen zupcasti remen. I stvarno ne znam jesu li svijecice mijenjane. Auto sam kupovala po preporuci i od svih koji su se nudili, receno mi je da je taj najbolji buduci da se zna kakav je tip koji ga je prethodno vozio. Ne znam jesam li bas nabasala na trulez ili me jednostavno pogodio takav peh da se sve uzredalo. Ne mogu reci da je bilo nekih tezih kvarova, uglavnom potrosni materijal i to sto je prije prdnuo auspuh. Ali se bas sve naredalo u tako kratkom roku i ta lampica me jednostavno izludjuje. JA se nadam da ce se ovim rijesiti svi problemi. Ovaj elektricar je rekao da zna na tocno kojem dijelu je moglo doci do spoja i da to samo po sebi nije veliki posao, osim sto treba ovaj prednji dio izvaditi kako bi dosao do instalacija. To je najveci dio posla . Sto se tice svijecica, ja pretpostavljam da su provjerili jer mi je rekao da su radili provjeru svega i da nakraju mogu biti samo te instalacije .
i da, otisao mi je i nosac motora, ali ne zna jos koji. to cu mijenati na redvnom servisu.

dany25
28.07.2010., 10:13
Dakle, nove informacije..Auto je jos uvijek na servisu, ostavila sam ga jucer ujutro. Naime, maloprije se javio majstor i rekao da ne zna jos tocno sto je, ali da nemam napajanja za sondu pa moze biti zbog toga da javlja gresku ili da mi je riknuo kompjuter. Uglavnom, rekao je da se jos bavi time i da ce mi javiti kroz 2 sata i sad cekam.. Nemam pojma, ali vise sam ocajna i na rubu zivcanog sloma. Ne mogu spavati zbog toga auta, zivci mi rade nenormalno, a da ne spominjem kako bih u petak trebala ici na godisnji..
Ima tko iskustva s necim slicnim, pomagajte!!! :mad:

Josip09
28.07.2010., 11:09
Meni se sve čini da je taj majstor za k.... Koliko vidim, na peugeot forumu nisi iznesla problem... ?

dany25
28.07.2010., 11:20
na taj tvoj forum sam mogla samo prvi put uci i sad kad sam htjela opet, ne prihvaca me, upisem mail adresu i kaze mi da je invalidna adresa

antracit
28.07.2010., 17:13
na taj tvoj forum sam mogla samo prvi put uci i sad kad sam htjela opet, ne prihvaca me, upisem mail adresu i kaze mi da je invalidna adresa

Ako ideš u petak nemaš puno izbora. Stisni malo meštra. Na forumu ćeš
čuti pet različitih mišljenja, a to će ti samo povećati nervozu.