View Full Version : Knjiga žalbi
Ili je to interna zabava dijasporasha pa mi ostali ne smijemo znati...:rolleyes:
Koji klinatz vam je taj gloki :confused:
Mislim mozhda vas to veseli, ali meni pomalo vec ide na zhivce...
Kao i ta glorifikacija cevapa. Drzhite se toga na ta dva topika koje ste im posvetili :cool:
kaj fali cevapima?
unatoc tome sto ne sudjelujem u raspravama (ali ih zato redovito citam) iz personalnih razloga, ljubitelj sam dobrog jela.
Sto se tice cevapa...odlicno jelo!
el_mariachi
16.02.2003., 21:01
Sto je gloki ?
Gloki znaci ( bar koliko je meni poznato) nesto sto je bolje od boljeg a malo slabije od odlicnog. Dakle nesto kao vrlo dobro.
I kakve veze ima dijaspora s tim? :confused:
Dalje magic kad bi svi pisali ovdje da tebi ne ide na zivce onda bi forum izgubio svoju svrsishodnost.
Objasnjenje dano , topic zatvoren.
el_mariachi
17.02.2003., 09:29
Ideja ovog topica je da se vidi da li isti dobro funkcionira. Otvorene diskusije i chatanje su dozvoljene u granicama jer po mom misljenju bilo bi poprilicno suhoparno samo postati recepte bez diskutiranjima o istima. U tom slucaju mose se kupiti kuhar.
Dalje svi dobronamjerni savjeti za popravljanje "gastronomije" su dobrodosli i zato navalite.
Unaprijed hvala
sotona69
17.02.2003., 11:43
Izbacivanje rijeci koje nisu u Klaicu, kao na primjer gloki. :mad: :B
el_mariachi
17.02.2003., 14:53
sotona69 kaže:
Izbacivanje rijeci koje nisu u Klaicu, kao na primjer gloki. :mad: :B
Seńorita....zar se to ne pise señorita. Jel ima tog u Klaicu?:B
Meni se cini da cisto pristojno funkcionira. :)
To je jedan dobar podforum.
sve ok osim fakin glokija:eek:
sotona69
17.02.2003., 15:38
Jednom u 7 dana. :B
el_mariachi
17.02.2003., 18:16
Cini mi se da postoje osobe koje su protiv rijeci gloki. Da, uvijek su postojali oni koji su bili poliglote i oni koji su protiv.
Naravno demokracija je na prvom mjestu.
Sto mislite da napravimo anketu: "Gloki da ili ne " ?
Demokracija i sloboda rijeci ili diktatura pitanje je sad :D
el_mariachi kaže:
Cini mi se da postoje osobe koje su protiv rijeci gloki. Da, uvijek su postojali oni koji su bili poliglote i oni koji su protiv.
Naravno demokracija je na prvom mjestu.
Sto mislite da napravimo anketu: "Gloki da ili ne " ?
Demokracija i sloboda rijeci ili diktatura pitanje je sad :D
nema potrebe za anketom jer je rijec gloki toliko gloki da je vec sazivjela u masi :D
Nikad cuo za gloki, zvuci ko neki digimon il sta?
Slusaj el_m, ova ti je tema toliko gloki da bih ju mogla upotrijebiti i na svom forumu...:top:
A da, gastronomija kao podforum je skroz gloki! ;)
blondie_30
18.02.2003., 15:06
el_mariachi kaže:
Ideja ovog topica je da se vidi da li isti dobro funkcionira.
Ma Gastronomija je zakon :top: a i moderator ima jako lijepe i gloki pletenice :o ;)
el_mariachi
18.02.2003., 15:22
blondi: Blagodarim rece el_m uz zvuke Evgenija Onegina u eteru :D
A jel ima neko konstruktivnih prijedloga ili da idem spijunirati na druge forume.?
Mogli bismo napraviti recimo ovako: Svaki tjedan drugu kuhinju ...Prvo arapska, pa mexicka i sl.
Ili pak dogodovstine iz restorana...
Ili kako se gdje u svijetu sto "pogresno" upotrebljava tj ne prema nasim uzorima ili navikama...
Ili jela koje sam mrzio/la a sada volim...
Ili da li slusam glazbu kad pripremam klopu...
Ili koliko znam o vitaminima u hrani koju pripremam..
Ili sto sam naucio pripremati od "bivsih"...
Ili nesto lijevo...
blondie_30
18.02.2003., 15:48
el_mariachi kaže:
Mene je sadasnji naucio skuhati rizu (to je meni bilo nekaj najstrasnije za skuhat - nikad nije bila kako treba) ;)
el_mariachi kaže:
Ili nesto lijevo...
Da, da i tanz bravure dok tučem snijeg:D
BTW, gastro je absolutely gloki, as gloki as it gets.....:)
penelopa
18.02.2003., 15:57
Moze za pocetak mexicka:)
Ja sam nesto u subotu eksperimentirala sa tortiglama ( El, hvala za recept, sa starog foruma- inace dosta toga imam iskopirano pod kuharica i kolaci- slutila sam da se blizi kraj pa sam si dala truda, ako kome sto treba nek se javi)
Nije ispalo lose;)
el_mariachi
18.02.2003., 16:14
A sto mislite o ideji da napravimo takmicenje ?
I svi da napisu po jedan recept i onda napravimo glasovanje za najbolji recept foruma i prebacimo ga nekoliko dana na monitorovu stranicu...
Nisam pricao s adminima oko toga ali mislim da nece biti nikakvih problema..
A sada oko rijeci gloki...Gledao sam program o jednom filozofu i tamo se spomenula njegova rijec "glokizejsn" kao "kombinejsn" dvije rijeci...."globalizejsn" i "lokalizejsn".... Kopirao nas :D
penelopa: Osjecaj se slobodnom da otvotis 1 topic o mexickoj kuhinji ( iako je vec bio na starom forumu) a ostale zamoljavam da se pridruze.
El., zasto je promet pao? :)
blondie_30
19.02.2003., 15:47
****** kaže:
El., zasto je promet pao? :)
Zato jer moramo smislit nesto kreativno :rolleyes: :D
el_mariachi
19.02.2003., 15:56
Normalno da ce pasti kad ne pricamo o politici.
Ali recimo kad bi ja slikovito docarao da je klopa iz Srednje Azije kvalitetna bez prica o politici onda bi neko trebao da posta i neke recepte za istu.
TeenSpirit
20.02.2003., 01:36
glupo je samo prasiti po receptima a ne ponekad i malo porpicati o istima, ili o necemu drugomne sto je vec na "stolu"... ;)
inace, odlican podforum, odlican moderator! :top:
inace, odlican podforum, odlican moderator!
:top:
Iskustva dobre hrane autostopista :D
inace, odlican podforum, odlican moderator
Istina , brcici i plava kosica je mmmmm
Nek se zove El mariachica:D
...a ne neee fali mu samo rincica u uhu :)
el_mariachi
20.02.2003., 11:16
****** kaže:
...a ne neee fali mu samo rincica u uhu :)
Jest fali ali sam zato lijep ko slika :D
Nego poceo je tjedan mexicke kuhinje....Kako god znate nadjite i napisite jedan recept tamo... Prvo kad ga napisete ostace vam to u glavi a drugo ucinicete uslugu i drugim forumasima.
zato astalavista.com :D
I jos bi se mogli otvoriti topici sa smjesnim slikama o hrani ili picu ili nekim pjesmama u kojima se klopa spominje. Ko voli nek izvoli.
Septembar
20.02.2003., 22:50
el_mariachi kaže:
A sto mislite o ideji da napravimo takmicenje ?
I svi da napisu po jedan recept i onda napravimo glasovanje za najbolji recept foruma i prebacimo ga nekoliko dana na monitorovu stranicu...
Mogli bismo napraviti recimo ovako: Svaki tjedan drugu kuhinju ...Prvo arapska, pa mexicka i sl.
Ili pak dogodovstine iz restorana...
Ili kako se gdje u svijetu sto "pogresno" upotrebljava tj ne prema nasim uzorima ili navikama...
Ili jela koje sam mrzio/la a sada volim...
Ili koliko znam o vitaminima u hrani koju pripremam..
Ili nesto lijevo...
ili desno :p
ej mogu ti rec da si mi ti moderatorski uzor
pun si novih ideja :top:
tak je nekako fino pocisceno, sredjeno, kulturno, veselo i raspolozeno na ovom forumu, bas gloki uzitak biit tu :s
nema prljavog sudja
zagorjelih promasaja
prosipotina na podu
poziva vatrogascima...
(eto tema: najveci kulinarski promasaji)
ma sve za 5 :)
Samantha
20.02.2003., 23:54
Bas me interesuje ko su ova 4 glasa za NE i ONAKO.
Imate li neke prijedloge,pridonosite li svojim pisanjem da je ucinite boljom?
Meni je gastronomija super,sve je veselo,raspolozeno,opusteno,svi gladni,zedni....El je krasan,divan,prelijep....gastronomija je dobila moderatora kakvog je trebala.:top:
Gloki ne umire nikad.
el_mariachi
21.02.2003., 01:15
Ja sam stavio jedno NE.
I drago mi je da ima i onih koji malo drugacije razmisljaju ali ako je vec tako treba nesto predlagati jer inace nije konstruktivna kritika.
Lijep? To je zbog pletenica ....... (http://web.starman.ee/arnel/nalia/forum/images/smiles/rasta.gif)
Gastronomija je za pet! :D
Marijaci, gastronomija je odlicna (iliti izvrstna)
Zbog onog recepta za pogace (lepinje) s kiselim mlijekom umjesto vode i topic o cevapima dajem 5+ i cijeloj gastronomiji iako su i ostali topici odlicni.
idiotluci
25.02.2003., 04:12
Eto vidis... zaboravila sam ti kazati...
El, lepinja isprobana ~ ocena: 5+
Salata jos nije... Javicu ti...
Inace, naj moderator, naj podforum...
Gotovo da nigdi drugo i ne navracam... a i zasto bi: ice, pice, dobro drustvo... ;)
Jedini minus je kilometraza od compa do frizidera, jer kad ovo covik u kasne sate cita... ogladni... :D
ljutika
26.02.2003., 18:05
Da, da sve 5.
Ja bih voljela da nam se vrati Malik Tintilinic.
Predlazem novu temu: Jela nasih baka
sa receptima starih i dobrih jela za svakodnevnu upotrebu, sa sitnim tajnama u izvedbi.
zucchera
26.02.2003., 18:33
Shtefitza
01.03.2003., 18:00
ljutika kaže:
Da, da sve 5.
Ja bih voljela da nam se vrati Malik Tintilinic.
Predlazem novu temu: Jela nasih baka
sa receptima starih i dobrih jela za svakodnevnu upotrebu, sa sitnim tajnama u izvedbi.
I meni fale oni stari recepti koje su ljudi tako vrijedno natipkali...
Ali volim i ove zezantske teme... naprimjer burek. Ili cevapi. Ili palacinke s cevapima... :D
Na feralovom site-u reklamiraju kuharicu "Kuhinja dalmatinskih gospodja" Dost je skupa pa ak netko ima mogao bi proslijediti kakav dobar receptic.
el_mariachi
01.03.2003., 19:05
Malik Tintilinic je bio forumash(ica) koji je postao(la) prije mog vremena na forumu. Ako se ne varam ta osoba je imala 3-4 nicka pa je bilo problema s glasovanjem jer je glasovala za sebe.
To je sve sto znam o tome.
"Recepti nasih baka" mirise dobro u mojim ocima :D
Pa zasto ne otvoriti jedan takav topic ?
ljutika i shtefitza: Koja ce od vas dvije to napraviti ?
Na zalost ja ne mogu jer su moje bake otplovile prije nego sto su mi ostale u sjecanju ali zato vi sebicni stvorovi ima da podijelite sa nama ostalima male tajne bakinih kuhinja :top:
"Ali volim i ove zezantske teme... naprimjer burek. Ili cevapi. Ili palacinke s cevapima... "
Ma Shtefitze kakve zezantske teme?:confused: Ja navedenu hranu dozivljavam ozbiljno i ne vidim je neozbiljnijom od kakve druge hrane.
Shtefitza
02.03.2003., 20:27
Ma nisam mislila da su burek i cevap zezantska hrana. Nego mi se svidjelo kako su se ljudi tamo opustili i teme su mi bile bas zgodne za citati, bez obzira sto su i recepti bili kvalitetni! :)
Gospon Pes
04.03.2003., 09:05
Blaise kaže:
Jos kad ga ne bi Asterix moderirao... :rolleyes: :D
el_mariachi
04.03.2003., 09:21
Gospon Pes kaže:
Jos kad ga ne bi Asterix moderirao... :rolleyes: :D
Nemoj da ti brkove pocupam :D
sotona69
04.03.2003., 11:22
Nego El priznaj cemu ovo glasovanje. Potajno se nadas da su ljudi nezadovoljni pa da se rijesis modertorske duznosti :D ili je moc udarila uglavu.
"Moja rijec je tvrda, ali je palica meka." :D
el_mariachi
04.03.2003., 13:09
sotona69: Vraze jedan :eek:
Bilo je nekih prituzbi na moj racun pa sam htio da vidim kakva je situacija. I zbog drugih a i zbog sebe. A i zbog tebe :D
sotona69
04.03.2003., 13:22
Nemoj armije ti, pasce mi plafon na glavu. :D
question mark
13.03.2003., 23:01
Cika moderatore sto si promijenio slikicu?
Vrati nam Pipi Dugu Koljenicu.
question mark
14.03.2003., 22:35
Vratio nam slikicu
Thanks!!! :lux: :lux: :lux: :kiss:
..i rascesljao kikice:-))
ili ga pomocna kuharica pocesljala :D
Shtefitza
06.07.2003., 06:57
MA zadovoljna sam gastronomijom... ali nikako da isprobam nesto novo... mislila sam danas probat napraviti challu, ali eto, opet nisam... :rolleyes:
Obavezno čitam gastronomiju, istina, ne pišem previše jer se i ne razumijem previše u kuhanje, ali obožavam čitati.
Sve mi je super
+5 i za mariachija
nema zalbi, vec mi je notes pun novih recepata s Foruma , na radost ukucana ;)
el_mariachi
06.07.2003., 14:43
Winona1 kaže:
nema zalbi, vec mi je notes pun novih recepata s Foruma , na radost ukucana ;)
Hm... SJ i ja spremamo "Monitor Kuharicu" tj. recepte koji su postani na "gastro" mislimo sakupiti i staviti na neko vidno mjesto. Sve bi trebalo biti kao 1 file i bice lakse ispisati/isprintati ga ili kopirati na comp nego prepisivati u notes...
To je ideja za ubuduce...
maza_seniorka
06.07.2003., 21:31
Podržavam ideju , i veselim joj se.:)
A gastromoniji od mene - čista petica. Ne pišem puno, ali čitam već više od godinu dana. Tad sam samo bila gost.
Shtefitza
06.07.2003., 21:37
el_mariachi kaže:
Hm... SJ i ja spremamo "Monitor Kuharicu" tj. recepte koji su postani na "gastro"
Odlicna ideja!!
Postoje mogucnosti da se ukljuce i recepti sa "stare" Gastronomije?
el_mariachi
07.07.2003., 02:00
Shtefitza kaže:
Odlicna ideja!!
Postoje mogucnosti da se ukljuce i recepti sa "stare" Gastronomije?
Nece. Iz vise razloga. Ne znam da li se moze doci tamo. Dalje ne znam kakav je statut bio o kopiranju na druge forume.
SJ i ja smatramo da bi se oba problema mogla rijesiti lako ali cemu.
Na ovom forumu je otvoreno preko 300 topica i ako svaki topic sadrzi 3-4 recepta eto oko tisucu recepata. Mislimo da ne treba puno vise.
Jucer smo "slozili" recepte o kolacima i ima ih negdje oko 50.
Trenutno najveci je problem sto se veliki filevi ne mogu priloziti kao attachment ali nadamo se da ce nam admini izaci u susret u skoroj buducnosti. Ako se ti tehnicki detalji ne budu mogli rijesiti na taj nacin smislicemo nesto. Nemojte nas pozurivati ali obecajemo da ce to biti sve gotovo u nekih 10-20 dana.
Nemojte se zahvaljivati nama jer ste Vi svi ucestvovali.
Dakle SJ i ja zahvaljujemo Vama. :top:
Bez uvrede, ali ideja knjizhice recepata bila je dio tvoje predizborne kampanje kroz bar dva foruma. Pa daj to vishe uchini.
A recepti o kojima shtefitza govori takodjer su bili na imf-ovoj gastronomiji samo na staroj adresi. Znachi - nije u pitanju objavljivanje nechega s DRUGOG foruma. Samo je stvar u tvome trudu da to pronadjesh. Koliko znam, neki forumashi pastali su cijele topike s tih starih strana, malo se raspitaj, ipak si ti moderator, imash vece ovlasti od nas smrtnika ;)
Jer tamo je bilo puno kvalitetnijih i originalnijih recepata, cijele shkole pripreme odredjenih vrsta namirnica...mozhda si ti zaboravio. Neki ochito nisu. Hvala!
el_mariachi
07.07.2003., 12:58
magic kaže:
Bez uvrede, ali ideja knjizhice recepata bila je dio tvoje predizborne kampanje kroz bar dva foruma.
Ja nisam nikad imao neku "predizbornu kampanju" i odbijao sam da budem moderator dok me Vienna nekoliko puta nije zamolio da to postanem. Izgleda da je neko od nas dvoje senilan. Nadji neki link gdje sam u "predizbornoj kampanji" to obecao. Ako nadjes priznacu, a ako ne nadjes priznaces da si izmislila tj. slagala.
magic: primjetio sam na drugim forumima da volis kroz salu nekima spustati ili da citaju ponesto izmedju redova. To me ne interesira na drugim forumima ali ako je "gastro" u pitanju to se nece tolerirati.
Ponavljam ja sam zamoljen ( nisam trazio) da budem moderator i sve dok je tako radice se po mojim zamislima i zamislima SJ a ako ne stima imate admine pa se zalite. Volim se saliti sa svim i svacim ali vjerujte mi da znam biti i ozbiljan. Magic ti si mozda ponajvise postala na "gastro" i dala dobrih recepata i volio bih da se to tako i nastavi.
Stari forum me ne interesira. I ne mislim ici tamo. Znam sto se pisalo na ovom forumu i imam pregled svega. Sto se desavalo prije mene, nije da me ne interesira, ali bi mi oduzelo dosta vremena.
Ja cu napraviti ono sto sam obecao a ako ima zainteresiranih da sloze recepte sa starog foruma, slobodno se javite.
SJ i mene niko nije tjerao da to radimo sami smo to odlucili ali ipak znaju se granice.
Dragi ele,
ako ti necesh tolerirati moj stil pisanja koji je jedini kojim se znadem sluzhiti, onda ja na Gastronomiji ne mogu pisati.
Jer ja na svojstven nachin pishem i recepte :)
Puno uspjeha sa onima chiji stil uvazhavash.
A shto se tiche SJ...nije me bilo tri tjedna, do tada si ti bio moderator a SJ ne znam ni tko je.
Samantha
07.07.2003., 14:03
Ja sam ona sa self-tanningom;)
al razumijem te,to dodje s godinama.
el_mariachi
07.07.2003., 14:28
magic kaže:
Dragi ele,
ako ti necesh tolerirati moj stil pisanja koji je jedini kojim se znadem sluzhiti, onda ja na Gastronomiji ne mogu pisati.
Dok mi taj stil stavlja nesto u usta sto nisam rekao nece se tolerirati.
Ovaj mi post lici na na malo dijete koje se duri cekajuci da ekipa stane na njegovu stranu.
Ponavljam jos 1x:
Ti si dobrodosla da postas ovdje , da se zezas i da spamas u odredjenim granicama kao i ostali forumashi.
Ovo je forum gastronomije i ovdje nema mjesta prepucavanjima i pametovanju. U ovih 8 mjeseci nije bilo svadja na gastro i zelim da tako i ostane. Svi su dobrodosli dok se lijepo ponasaju.
Ako neko vec nesto izjavi neka uz to posta i dokaz inace se svodi na "setala se Mara".
Govorim u svoje ime ali i u ime SJ.
Ne moram postati dokaze, sam ischitaj ovaj svoj post kolikogod ti puta treba. Ovo je Gastronomija i nije potrebano da moderatori krote forumashe. Isprichavam se shto nisam na vrijeme shvatila da je ovo topik iskljuchivo za pohvale.
Ovo pishem u svoje i samo u svoje ime.
Buduci da sam sigurna da se po tvojim mjerilima necu lijepo ponashati - :W :driver: :mikroval:
Lijep pozdrav :)
el_mariachi kaže:
Hm... SJ i ja spremamo "Monitor Kuharicu" tj. recepte koji su postani na "gastro" mislimo sakupiti i staviti na neko vidno mjesto. Sve bi trebalo biti kao 1 file i bice lakse ispisati/isprintati ga ili kopirati na comp nego prepisivati u notes...
To je ideja za ubuduce...
ideja je za deset :top:
inace magic, trebalo ti je tocno nekoliko sati nakon povratka s godisnjeg da se krenes svadjati :rolleyes:
a ja mislila da se mna odmoru ljudi malo opuste.
JaBitTe
10.07.2003., 00:34
Blaise kaže:
nako-nako :p
jedino moderator nekad zasteka................
...temama na ljesu :D
sve vas razmem - gdje god bila meni je ok. :)
ovdje uzmem sto mi se svidja, malo vas stipnem :) i idem kuhati :D
jednostavno da jednostavnije ne moze biti!
saljite i dalje dobre recepte, dobro kuhajte i vodite ljubav.
hvala
:)
Flemming
17.07.2003., 22:49
Glokizam - klokotrizam - neologizam; ne, ne, opet sam ogladnio, a taman sam popapao vočnu salatu poslje filozofskog topica in grill jetrice poslje ljubavnoga topica; bum se ugojil od diskutiranja, a kaj bi bilo da sam aktivniji...?:cool: Mora da mi je pao nivo glokoze u krvi.
Cestitke na kuharici el-m. Iskopirao, a bogami i isprintao. :top: :top: :s
el_mariachi
20.07.2003., 19:28
kumek:
Hvala hvala ali bojim se da je SJ napravila vise od pola posla tako da ces i njoj morati pohvaliti. :top:
Samantha
20.07.2003., 19:37
ma ne brini kumek,ja volim i prat sudje;)
Moje isprike, pisao sam na brzinu pa sam zaboravio cestitati i SJ.
SJ, cestitke i :kiss:
Lijepo da ste napravili ovu monitorovu kuharicu, cestitke, ali je zaista steta sto nisu u nju uvrsteni i recepti sa satarog foruma. Tamo su recepti bili puno orginalniji, napisano je jako puno korisnih savjeta, pogtovo od magic i Martinna i velika je steta da to ostane tamo zaboravljeno.
Ja vjerujem da je to puno posla ali vjerujem da bi se isplatilo.
cestitke na kuharici :top:
bigblue2010
22.07.2003., 13:43
Ovo sto se do sada napravili mi se svidja. Da li cete javljati kad napravite update?
Inace, slazem se s Mirtom. Ionako su tamo recepti od ljudi koji jos uvijek postaju i ovdje, pa sumnjam da bi moglo biti nekih problema s copyrightom, kao sto je El M. spomenuo. Na kraju krajeva, to je samo arhiva ovog foruma, kao sto pise na ulazu.
Mislim, meni osobno je svejedno jer ionako sve imam kopirano na c, ali tamo je bilo jako dobrih recepata i cijeli jedan topic samo o ribi, o ciscenju, kupovanju, i pripremi.
el_mariachi
22.07.2003., 15:31
Hvala u ime SJ a i u moje ime. Slozicemo jos salate i mozda pica ako bude materijala kao i ostalo sto se eventualno napise u skoro vrijeme. Dakle update bi trebao biti sledeci mjesec. Poslije toga ne znam. Dosta ovisi naravno i o vama i koliko novih postova tj. recepata bude.
Lijep pozdrav svima
/SJ & el_m
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.