View Full Version : Muž ima ljubavnicu
Broken heart
05.06.2010., 19:16
U braku smo 8 godina i imamo dijete od 6 godina.
Nakon 8 godina braka, saznala sam moj muž ima dugogodišnju ljubavnicu. On tjo ženi plaća stan, režije…jednom rječju – uzdržava ju. Moja mama ih je srela i odmah je došao kući. Sve mi je priznao i želi da pokušamo spasiti brak.
Prošle godine sam izgubila bebu. On je tu ženu imao i kad sam ja bila trudna i nosila drugo dijete. Ništa nisam znala!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ne znam kamo bi se okrenula. Već danima ne spavam i po noći razgovaramo, on plače, žao mu je, kaje se. Kaže da me voli, da smo mu dijete i ja sve što ima. Ja sam na bolovanju jer ne mogu raditi u ovakvom stanju, on ide na posao i mislim da tada riješava stvari s njom!
Isto tako, kaže da će je se odreći ali da joj želi još par mjeseci plaćati stanarinu DOK ONA NE STANE NA NOGE!!!!! On i dalje brine za nju. Nakon svega što mi je napravio on i dalje brine za nju!!!!
Kako dalje?????????????
bitchy-as-usual
05.06.2010., 19:20
ostavi gada i uzmi mu svaku kunu i za kraj pljuni na njega. :rigo:
ti se jos pitas sto raditi? spasavanje braka?ma daj spasi sebe od takvog ljigavog gada...
bit ces puno sretnija sama s djetetom nego s takvim licemjerom. vjeruj mi da nikad nije kasno da upoznas nekog drugog
Broken heart
05.06.2010., 19:37
Ne trebam njegove novce, nije mi do toga.
bitchy-as-usual
05.06.2010., 19:39
uzmi mu novce cisto zato sto je on uzdrzavao neku drolju koja je znala da je u braku i svejedno se jebala s njim. i uzmi mu ih jer ce ti trebati. ma sve bi mu uzela. mrzim prevarante
c.sunny
05.06.2010., 19:44
Broken Heart,
teška situacija, pretpostavljam da ti nije jednostavno.
Što ti želiš?
Želiš li spašavati brak?
Poslala sam ti pp
chocolatecookie
Isto tako, kaže da će je se odreći ali da joj želi još par mjeseci plaćati stanarinu DOK ONA NE STANE NA NOGE!!!!! On i dalje brine za nju. Nakon svega što mi je napravio on i dalje brine za nju!!!!
Reci mu da ti njemu želiš stat na kurac, nakon što ga odrežeš margo nožem i baciš na pod.
Pičkalimumaterina. :mad:
Broken heart
Sve to mi je jako nestvarno. Nije mi jasno zašto on i dalje njoj želi plaćati stanarinu. Kako misli popraviti stvari sa mnom, a da ja cijelo vrijeme znam da on i dalje brine za nju???????
Pitala sam ga to i rekao je da ona nije ništa kriva i da joj želi dati vremena da se sredi!!!!
Nisam ni ja ništa kriva. Nije ni naše dijete krivo. To on ne razumije.
sampjera
05.06.2010., 19:45
Kako dalje?????????????
:eek::eek: znan da nije za smijat se ali koji kralj:s:lol:, pa kako uopce ima obraza
:mljacko:
bitchy-as-usual
05.06.2010., 19:46
Reci mu da ti njemu želiš stat na kurac, nakon što ga odrežeš margo nožem i baciš na pod.
Pičkalimumaterina. :mad:
:rofl: :rofl: a ja sam mislila da je moja reakcija luda:rofl: :five:
broken, tebi treba samar (ovo kazem dobronamjerno).. daj odi pogledat se u ogledalo i dodi k sebi! ne toleriraj mu to. nogom u dupe.
varao te GODINAMA, usudi ti se rec DA CE SE I DALJE BRINUT ZA NJU!!!
:rigo:
c.sunny
05.06.2010., 19:48
Ja ovo nevjerujem.
A na koji on to način kao pokušava spasiti vaš brak?
Rekla si da je to rekao.
Broken heart
05.06.2010., 19:48
c.sunny, ne znam što želim. Želim da se ovo nije dogodilo. Eto što želim.
Ako ćemo i pokušati spasiti naš brak, onda to mora biti bez te idiotske pomoći njoj da stene na noge.
Tko je ona meni da joj pomažem???
deedeedee
05.06.2010., 19:49
Sve to mi je jako nestvarno. Nije mi jasno zašto on i dalje njoj želi plaćati stanarinu. Kako misli popraviti stvari sa mnom, a da ja cijelo vrijeme znam da on i dalje brine za nju???????
Pitala sam ga to i rekao je da ona nije ništa kriva i da joj želi dati vremena da se sredi!!!!
Nisam ni ja ništa kriva. Nije ni naše dijete krivo. To on ne razumije.
zato jer ju i dalje namjerava ševit. :(
bitchy-as-usual
05.06.2010., 19:50
broken, steraj ga od doma. reci mu nek se goni njoj. i znas sto ce se dogodit kad to napravis? otici ce njoj i ostat ce s njom, a vi cete se razvest.
nece on nju odjebat.. ako ti i ucini, naci ce novu jer je ocito jedan od onih kad veza, brak zaskripi on potrazi drugu..
c.sunny
05.06.2010., 19:55
c.sunny, ne znam što želim. Želim da se ovo nije dogodilo. Eto što želim.
Ako ćemo i pokušati spasiti naš brak, onda to mora biti bez te idiotske pomoći njoj da stene na noge.
Tko je ona meni da joj pomažem???
Znam. Vjerujem da ti je teško.
I slažem se s tobom da joj on dalje ne bi trebao pomagati.
Dok i dalje to radi, ne čini mi se da je prekinuo s njom, niti da to želi.
bitchy-as-usual
05.06.2010., 19:57
ona sebi ne zeli priznati da ju vara i to je ono najgore. sad ce pocet opravdavat njegove postupke. klasika:kava:
koji denial:kava:
naomi.petric
05.06.2010., 19:57
Draga,ako je to što pišeš istina,suosjećam s tobom i naprdila bih ga nogom u prkno,ali ako se zezaš nisi odabrala pravi momenat,u svakom slučaju puno sreće!
Broken heart
05.06.2010., 19:59
bitchy-as-usual, nije rekao da će zauvijek brinuti za nju već dok ona ne stane na noge. Ne znma o čemu se točno radi jer ne želim da mi o njoj priča. Pričao mi je malo o njoj ali ne mogu to slušati. Ne zanima me ništa o njoj.
Ne želi ići od kuće i ne želi da ja i dijete odemo. Plakao je ko dijete kad sam to tražila.
Spava u boravku ali ne želi ići. Nakon posla dolazi odmah doma i nigdje se ne zadržava.
bitchy-as-usual
05.06.2010., 20:07
joj broken ajde shvati on da tebe voli ne bi te varao. u vasem braku je ocito bilo hrpu problema i on je izlaz nasao u drugoj. on nije dosao i rekao "broken, imamo problema ajmo ih rijesiti. nesretan sam"
on je otisao DRUGOJ. varao te GODINAMA! sad želi pomoći njoj. u cemu da joj pomaze? ono wtf? kako ti to moze reci!
ostavi ga, nemoj mu davati priliku. za boga miloga, nemoj. on NE ŽELI. KOJI KURAC JE ON DA BIRA ŠTO ŽELI?
zajebo je i ti si u komi radi njega. steraj ga iz kuće..
Broken heart
05.06.2010., 20:08
Neću opravdavati njegove postupke i znam što je napravio!!!
Prevario me i ugorzio je naš brak i naše dijete.
Stvar je u tome da ne znam što da napravim jer on govori i ponaša se kao da mu je stalo i da se kaje, a i dalje ostaje da će joj pomoći da se snađe.
Umorna sam od svega i ne mogu jasno razmišljati.
Hvala vam na pomoći. Idem sad po klinca na rođendan pa ću doći kasnije.
bitchy-as-usual
05.06.2010., 20:11
draga, svi se oni kaju i svima je njima žao. nemoj da te uspije zavarati. godinama ti je lagao, godinama te varao.. zar ti to nije dovoljno.
kazem ti odjebi ga i nastavi dalje. vjerujem da si toliko snazna da mozes. bit ces puno sretnija sama s klincem i kasnije s nekim drugim:kiss:
Bitchy svaka čast na razmišljanju. :top:
Brak ili funkcionira ili ne funkcionira. :)
Osoba koja se voli, ne može se varati...zakon prirode.
Ako jednom samo prevariš, 99% da ćeš uraditi to i drugi put...čudo je psihologija. :kava:
Kada budem u braku, preko svih problema mogu preći ali preko preljuba NIKAD...bilo sa moje ili njezine strane...:flop:
Ako to nekad u životu napravim, onda za sebe mogu reći da sam jedno veliko GOVNO! :flop:
bitchy-as-usual
05.06.2010., 20:19
a jbg za neke stvari trebas biti karakter. mnoge žene ne mogu prihvatiti činjenice i u takvoj situaciji pere ih teski denial. nadaju se da to nije toliko strasno, pa ga u glavi ipak opravdavaju i razmisljaju kako da predu preko toga. tek kasnije dodu k sebi i shvate sto se dogada.
kad si dovoljno cvrst karakter prilikom takvog saznanja izbacis ga iz kuce odmah. i ja kazem da je to jedina stvar preko koje zaista ne mogu preci.
Bogati zene. Jebo te ponos, uzmi mu sve jer je to jedini nacin da barem malo naplatis ono sta ti je napravio.
Uzmi ih, a onda ako ih ne trebas i ako te jebu principi daj ih u dom za nezbrinutu djecu.
Jednom je tip na pazaru auta naletio na ganjc novog mercedesa koji se prodavao za 1000 eura. Mislio je da nesto gadno sa autom ne valja ili da je u pitanje neka greska.
Pokraj auta je stajala zena, prisao joj je i upitao da li je cjena tocna i sta ne valja s autom.
Zena je odgovorila da sve valja, da je auto potpuno ispravan, da je cjena tocna.
ne vjerujuci joj polako je iskopao pricu.
Naime, muz koji je umro ostavio je sve oporucno njoj, ali je u oporuci pisalo da zena proda auto i da novac da dugogodisnjoj ljubavnici za koju ona naravno nije znala.
Nakraju je zena prodala auto, dala ljubavnici novac, a tip s pocetka price je mozda najsretniji kupac tog dana.
Tako se to radi, novci se ne uzimaju iz potrebe, nego iz gusta. :)
P.S. Nemas sta spasavati osim sebe. A preduvjet za to je najprije se suociti s istinom. A ta je da je on gad, a ti si jos dopustas razgovor. O cemu vi jos imate pricat? I on jos pokusava kompromis napraviti. :zubo: Koji lik.
Bjezi, ima jos ljudi, ima jos zemalja, ima jos vina koje valja....
vucica_100
05.06.2010., 20:44
Katastrofa. Ne mogu ni zamisliti kako se osjećaš i kako je to kad ti se cijeli svijet ruši..Na tebi je što ćeš..Ili ga ostaviti ili mu oprostiti. I slažem se s felgom, osoba koja se voli ne može se varati i s onim da brak fukcionira ili ne..
Ainless Villia
05.06.2010., 20:47
:eek:
on, siroče, plače...e, ako plače, znači da te voli. još i spava jadan na kauču. i zamisli...nigdje ne ide! ne ide drugoj u krevet nego ostaje u domu koji ima sa suprugom i djetetom...what a man! :rolleyes: :confused:
Oprosti mu. Takav car mora dobiti što želi ! :D
sad zaozbač...:(ma ne znam uopće što bih rekla...ostala sam bez teksta. :(
slažem se s bitch...al do riječi.
no znajući da ćeš mu oprostiti nemam inspiraciju uvjeravati te kako će ti to biti najveća greška u životu...
nažalost, čini se da ćeš se uvjeriti u to na najbolniji mogući način.
jaaaaaako se nadam da ćeš se na vrijeme trgnuti i da su moje slutnje kriva prognoza!!!!
eleuthera
05.06.2010., 20:51
Njemu je bilo do guranja spolovila u drugu ženu, uzdržavanja iste (a i njenog djeteta koliko sam shvatila :confused: ). Neka tebi bude i do love. Uzmi mu SVE što možeš. Ali baš sve.
I naguraj mu penis u auspuh svog novog automobila. :D
edit: da, baš, to što satima plaču, dokazuju svoju ljubav na najveći mogući način. Nema drugog načinja sem plakanja.
Možda djela? Ne, udri u plač i oprost je zagarantiran. :top:
Ma MRŠ.
c.sunny
05.06.2010., 20:54
Njemu je bilo do guranja spolovila u drugu ženu, uzdržavanja iste (a i njenog djeteta koliko sam shvatila :confused: ). Neka tebi bude i do love. Uzmi mu SVE što možeš. Ali baš sve.
I naguraj mu penis u auspuh svog novog automobila. :D
edit: da, baš, to što satima plaču, dokazuju svoju ljubav na najveći mogući način. Nema drugog načinja sem plakanja.
Možda djela? Ne, udri u plač i oprost je zagarantiran. :top:
Ma MRŠ.
Ček, ček, ako ljubavnica ima djete, da nije možda njegovo :ne zna:
O for d lav of gad, zajebi plačipičku i njegove manipulativne fore tipa "volim te", moš mislit.
Da te voli , nebi te varao.
Ako ne želi otić- sama ga iseli i uzmi mu pare, čisto gušta radi jer si i ti godinama uzdržavala njegovu drolju.
Vjerujem da ti je teško, i da se želiš probudit iz tog košmara, ali nažalost da bi izašla iz tog košmara moraš si sama pomoć. Nažalost u takvoj situaciji jako često tražimo 1001 razlog zašto oprostit i ostat u braku, ali ovo nije slučaj gdje vrijedi spašavat stvar. On te nije jednom prevario, on te sustavno varao godinama, plačao (i ej, i dalje želi plačat!!) stan ljubavnici.
Neznam šta bi se još moralo desit da ga ostaviš.
Vjerojatno i kad bi napravio dijete ljubavnici, bi razmišljala da li ostat s njim.
Ženo probudi se, on ljubavnicu neće ostavit.
E da, imas jos jednu alterativu. Mozes ljubavnicu doselit kod vas doma dok se ne snade i ne stane na noge. Da se on jadan ne napreze financijski toliko u ovoj krizi. :cerek:
Nakon 8 godina braka, saznala sam moj muž ima dugogodišnju ljubavnicu. On tjo ženi plaća stan, režije…jednom rječju – uzdržava ju. Moja mama ih je srela i odmah je došao kući. Sve mi je priznao i želi da pokušamo spasiti brak.
Prošle godine sam izgubila bebu. On je tu ženu imao i kad sam ja bila trudna i nosila drugo dijete. Ništa nisam znala!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ne znam kamo bi se okrenula. Već danima ne spavam i po noći razgovaramo, on plače, žao mu je, kaje se. Kaže da me voli, da smo mu dijete i ja sve što ima. Ja sam na bolovanju jer ne mogu raditi u ovakvom stanju, on ide na posao i mislim da tada riješava stvari s njom!
Kako dalje?????????????
kakav vam je bio brak prije nego si saznala da te vara?
jel bio čemu? ne znam zašto bi nastavljali ako ni prije brak nije bio dobar.
ako je bio ok, onda je druga priča, preko svega se može preći.
Ček, ček, ako ljubavnica ima djete, da nije možda njegovo :ne zna:
Ja nigdje nisam došla do zaključka da ljubavnica ima dijete :ne zna:
Rippersenzibilna
05.06.2010., 20:59
Ja ne mogu vjerovati da sam ovo pročitala:rofl:
Vara te godinama.
Želi i dalje pomagati njoj dok ne stane na svoje noge(ovo mi je najbolje u cijeloj priči):eek:
A ti se nakon svega toga pitaš šta da radiš?
:lol:
Jbg,da živim još 100 godina ovakve mi žene nikada neće biti jasne.:ne zna:
kakav vam je bio brak prije nego si saznala da te vara?
jel bio čemu? ne znam zašto bi nastavljali ako ni prije brak nije bio dobar.
ako je bio ok, onda je druga priča, preko svega se može preći.
Ako ju vara očito je da brak nije dobar. To što ona nije znala ne znači da je sve štimalo...
Ako ju vara očito je da brak nije dobar. To što ona nije znala ne znači da je sve štimalo...
Ne dešava se varanje samo u disfunkcionalnim brakovima. Možda je bilo ok. Osam godina života je to. Dovoljno vremena da se stvori neka stabilna baza..
Doduše, ne zvuči mi kao da je bilo bajno ni kao da je on bio savršen muž :ne zna:
Ne dešava se varanje samo u disfunkcionalnim brakovima. Možda je bilo ok. Osam godina života je to. Dovoljno vremena da se stvori neka stabilna baza..
Doduše, ne zvuči mi kao da je bilo bajno ni kao da je on bio savršen muž :ne zna:
Pa nije da se jednom desilo. On je nju godinama varao, lagao, obmanjivao, trošio njihov novac na ljubavnicu...
Zamisli koliko puta joj se uvukao u krevet nakon nje? Koliko puta ju je gledao u oči i izmišljao gdje je i s kim bio?
Koliko puta u koliko godina? Svaki dan?
U tome apsolutno ništa nije bilo ok...
bitchy-as-usual
05.06.2010., 21:13
joj aphex jos bolje. varao ju je IZ FORE!:rofl:
ono brak je bio ok, a njemu se varalo. ne znam sto je gore. varat jer nes ne stima ili varat jer mu se cisto umakalo u drugu picku:rofl:
Jap, stabilna baza. Ali za imati dvije zene.
A ono, preko svega se moze prijeci. O da, moze se i preko leseva, ali ipak... nije to to.
A zivot nakon prijedene takve stvari je pakao. Kako nekome vjerovati nakon toga? Kako se ne upitati gdje je muz ako kasni s posla, ako je vani s prijateljima je li kod ljubavnice? Zivjeti tako je vrlo tesko.
Prijeci takve stvari se moze, ali nitko nije vezan pupcanom vrpcom.
Znam da je njoj tesko zamisliti da je razvedena, da je sama, da nema muza i cijeli taj privid bracnog zivota koji je okruzuje.
Ali jednom kad prelomi tu odluku, kad se uputi u svom smjeru, kad proba i vidi da dalje moze sama otvara si nove mogucnosti, mozda i novog covjeka u zivotu koji ce biti njen, kojeg nece morati djeliti sa nekim.
Ne znam kako neki mogu takve stvari prijeci, meni je to trenutni gubitak povjerenja, a ipak je ono osnova za neku zdravu stvar. A pokusati vratiti povjerenje u nekoga tko te razocara na takav nacin.
Ja probao. O ne ide to. I vise ne bude problem u njemu nego u njoj i u sumnji s kojom svakodnevno mora zivjeti. A takav zivot nitko ne zasluzuje.
"Jednom, kad je zadremala, preturajući joj krišom po recima, kao po tašni, slučajno sam nabasao na neke male, nepotrebne laži, i te noći je tamna senka slutnje prvi put nadletela moje snove.
Znao sam da to uzima jednom za uvek, Laž je teška droga, sa te igle se još niko nije skinuo..." D.Balasevic
Maria Klonovska
05.06.2010., 21:17
Neću opravdavati njegove postupke i znam što je napravio!!!
Prevario me i ugorzio je naš brak i naše dijete.
Stvar je u tome da ne znam što da napravim jer on govori i ponaša se kao da mu je stalo i da se kaje, a i dalje ostaje da će joj pomoći da se snađe.
Isto tako govori i da zeli da se jos uvijek brine o njoj. Time ti govori da mu je stalo do nje.
Zar je uopce bitno sta govori neko ko je bio u stanju godinama te lagati, brinuti se o drugoj zeni pored vaseg djeteta, dolaziti doma nakon seksa s njom i spavati s tobom u istom krevetu.
To nije bio flert, to je bila ozbiljna veza...i uspio je godinama lagati oko toga.
Kako mozes onda uzimati u obzir bilo sta sto sada kaze.
Kako mozes zamisliti opusten brak nakon takvog necega? Tu nema ponovnog povjerenja vise nikada, otici ces psihicki u vraga zbog nekog ko toga nije vrijedan.
Protracit godine uz takvu odurnu samozivu, egoisticnu slinu od covjeka?
Da sam na tvom mjestu bilo bi me stid pred samom sobom, pred svojom majkom, pred svojim djetetom da se tako ne postujem.
Odjebi govno.
Pa nije da se jednom desilo. On je nju godinama varao, lagao, obmanjivao, trošio njihov novac na ljubavnicu...
nisam skužio iz teksta koliko je to trajalo..
@broken_heart
koliko dugo on ima tu ljubavnicu?
Zamisli koliko puta joj se uvukao u krevet nakon nje? Koliko puta ju je gledao u oči i izmišljao gdje je i s kim bio?
Koliko puta u koliko godina? Svaki dan?
U tome apsolutno ništa nije bilo ok...
čudan mi je malo taj stav da ako se na kraju sazna da ju je varao, to onda znači da je i prije bilo u kurcu. nemoš prepravit nešta što je već prošlo.
ako ona nije znala, moglo joj je bit haj lajf. šta bi bilo da nikad nije saznala? koliko puta je možda gledala u njega i klinca kako se igraju i bila sretna sa svojom malom obitelji? koliko puta su se zajedno smijali, koliko puta u koliko godina? svaki dan?
Broken heart
05.06.2010., 21:23
C.Sunny, krivo si me razumjela. Ljubavnica nema dijete. Ne znam zašto joj trenutno treba njegova pomoć jer nisam htjela da mi objašnjava. Ne zanima me.
Apex - mislila sam da imamo dobar brak. Nismo se često svađali, imamo dosta zajedničkih interesa, zajedno odgajamo dijete. Seks je dobar, nešto rjeđi s godinama. Jedan potpuno normalan brak.
Prošli smo puno teških trenutaka zajedno i podržavali se.
Sad više ništa ne znam. Zar sam baš bila toliko glupa i slijepa???
Jer inače nisam takva. Ne bježim od istine ni od problema. A sad sam potpuno blokirana na mjestu i ne znam kud da krenem.
bitchy-as-usual
05.06.2010., 21:25
broken, nitko od nas ti nece rec da ostanes s njim jer svi mi mozemo racionalno razmisljati. ja znam da bi ti najradije to sve izbrisala ali to tako ne ide...
prihvati da je govno i ostavi ga
A da nema dijete i sa njom :confused:, pa radi toga ne odustaje od pomoći..:ne zna:
Ja bih u svakom slučaju otišla. On će sad malo kmeziti, kajati se, a ti ćeš tek početi pakao da živiš kad on prestane da se ponaša pokajnički. Jer ne može dovijeka plakati.
Sumnjaćeš u svaku stvar, ma ludilo..
želim ti svu sreću.
Maria Klonovska
05.06.2010., 21:25
šta bi bilo da nikad nije saznala? koliko puta je možda gledala u njega i klinca kako se igraju i bila sretna sa svojom malom obitelji? koliko puta su se zajedno smijali, koliko puta u koliko godina? svaki dan?
Poanta je da sada zna. I besmisleno je pretpostavljati sta bi bilo da ne zna.
Zna da ima ljubavnicu koja je tu godinama, zna da joj ne bi priznao da nije uhvacen, zna da cak i sada on insistira da ju izdrzava "neko vrijeme".
Kako poslije svega toga sto sad zna mogu imati ista priblizno zdravom odnosu?
@Broken, ne krivi sebe ni za sta.
Nisi ti kriva sto nisi nista primjetila, kriv je on sto je smece.
C.Sunny, krivo si me razumjela. Ljubavnica nema dijete. Ne znam zašto joj trenutno treba njegova pomoć jer nisam htjela da mi objašnjava. Ne zanima me.
Apex - mislila sam da imamo dobar brak. Nismo se često svađali, imamo dosta zajedničkih interesa, zajedno odgajamo dijete. Seks je dobar, nešto rjeđi s godinama. Jedan potpuno normalan brak.
Jer inače nisam takva. Ne bježim od istine ni od problema. A sad sam potpuno blokirana na mjestu i ne znam kud da krenem.
U svakom slucaju makni se neko vrijeme. Uzmi klinca i otidi negdje. Uzmi si vremena i preslozi stvari. Obicno sa drugog mjesta nakon 5, 6 dana stvar poprimi razumljive obilke i lakse ces donijeti odluke.
koliko puta je možda gledala u njega i klinca kako se igraju i bila sretna sa svojom malom obitelji? koliko puta su se zajedno smijali, koliko puta u koliko godina? svaki dan?
Pa zato i je u soku. Zivis zivot s nekom slikom 8 godina i onda ti netko kaze: zajeb, kriva slika.
alapača
05.06.2010., 21:26
broken, tvoj te muž možda stvarno khm voli, ali te uopće ne poštuje. želiš svoje dijete učiti takvom ponašanju?
novac mu uzmi i spremi za dijete, ako tebi ne treba.
:(
Ne prestaje se nekoga voljeti samo tako....
Bit će ti teško još dugo...
Povjerenje je nestalo. Natrag se ne možete vratiti.
Fool me once shame on you, fool me twice shame on me...
bitchy-as-usual
05.06.2010., 21:28
ako on nece otici, ja bih pronasla smjestaj za sebe i dijete, spakirala stvari, odvela dijete i stvari, docekala ga u stanu i rekla mu "uzet cu ti svaku jebenu lipu gade kurvinski. pozalit ces dan kad si poceo jebat okolo".. i otisla bih.. onda bih angazirala jako dobrog odvjetnika i dokrajcila ga.
taj novac ako nista drugo cuvala bi za crne dane, djetetu za fakultet i sl.
u danasnje vrijeme nitko ne moze reci da mu lova na treba:mig:
zeljko_ri
05.06.2010., 21:28
broken, nitko od nas ti nece rec da ostanes s njim jer svi mi mozemo racionalno razmisljati.
Ne, nego mi joj možemo to reći samo zato što je nama lako govoriti za drugog. Lako je tuđim k... po koprivama mlatiti, a samo ona zna kako je biti u njenoj koži.
perilica
05.06.2010., 21:29
Kako dalje?????????????
Čovjek zbilja svašta pročita na ovom forumu.
Tvoj muž živi dvostruki život.
Ima dugogodišnju ljubavnicu kojoj plaća režije, stan i koju uzdržava.
Tobože ti se kaje, plače ( što je sasvim normalna reakcija) na ramenu.
Na sve to ( uz kajanje naravno i cmizdrenje što su ga otkrili ) govori
kako će prestati uzdržavati svoju voljenu, ali tek kada ona stane na svoje noge?
Meni se čini ako te sada uspije smotati, dalje će nastaviti svoj dvostruki život kada se smire malo strasti :)
Šta da ti čovjek napiše? savjetuje?
Ako to možeš prihvatiti, takav život - go for it.
bitchy-as-usual
05.06.2010., 21:30
Ne, nego mi joj možemo to reći samo zato što je nama lako govoriti za drugog. Lako je tuđim k... po koprivama mlatiti, a samo ona zna kako je biti u njenoj koži.
pa ona očito želi da joj se nesto kaze. isto kao sto mozemo reci ostavi ga, mozemo i reci ostani s njim.
dođe ti na isto :mig:
za neke stvari trebas biti karakter. ako ona zeli da ju on sustavno gazi, ok:ne zna:
chocolatecookie
05.06.2010., 21:30
broken, tvoj te muž možda stvarno khm voli, ali te uopće ne poštuje. Pa tvoja MAMA ih je vidjela, zaboga. :(
zeljko_ri
05.06.2010., 21:35
pa ona očito želi da joj se nesto kaze
E i tu je automatski pogriješila. Ovdje ništa pametno neće čuti osim da ostavi gada. Još kad bi svatko poslušao savjete forumaša kad je otvorio ovakve i slične teme, svijet bi bio razveden i posvađan :D
joj aphex jos bolje. varao ju je IZ FORE!:rofl:
ono brak je bio ok, a njemu se varalo. ne znam sto je gore. varat jer nes ne stima ili varat jer mu se cisto umakalo u drugu picku:rofl:
ako mu se umakalo u drugu, onda bar vidiš da je normalan (kome se ne umače?). doduše, malo blesav jer je pustio da punica sazna :facepalm:
čak i da se rastanu nakon ovoga, ne znači da je brak bio potpuno loš samo zato što je on varao.
Jap, stabilna baza. Ali za imati dvije zene.
A ono, preko svega se moze prijeci. O da, moze se i preko leseva, ali ipak... nije to to.
A zivot nakon prijedene takve stvari je pakao. Kako nekome vjerovati nakon toga? Kako se ne upitati gdje je muz ako kasni s posla, ako je vani s prijateljima je li kod ljubavnice? Zivjeti tako je vrlo tesko.
a biti samohrana majka je bajka i san.
Ne znam kako neki mogu takve stvari prijeci, meni je to trenutni gubitak povjerenja, a ipak je ono osnova za neku zdravu stvar. A pokusati vratiti povjerenje u nekoga tko te razocara na takav nacin.
Ja probao. O ne ide to. I vise ne bude problem u njemu nego u njoj i u sumnji s kojom svakodnevno mora zivjeti. A takav zivot nitko ne zasluzuje.
imao si iza sebe osam godina veze i dijete?
ne savjetujem ni mirenje ni rastanak, ne znam niš ni o njoj ni o njemu, samo se ne slažem sa apriori 'ostavi ga, ostavi ga'.
bitchy-as-usual
05.06.2010., 21:39
ja zaista ne mogu vjerovat što čujem od tebe:rigo:
znaci cisto je okej i opravdano sto je on varao samo sto je trebao pazit da se ne sazna?
ajde molim te ne pricaj gluposti:kava:
apsolutno bi otišla od njega bez razmišljanja, uzela svoje djetešce koje apsoolutno nije ničem krivo, a kad bi se sabrala, uzela bi mu sve što ima... ako bi imala snage, poznavajući sebe nebi mu ništa uzela samo da ga nemoram vidjet nikad više, samo u vezi djeteta, privatno ni riječi ljiga nebi zaslužila... kakvo nepoštovanje tebe kao žene s kojom dijeli život, dobro i zlo posljednjih 8 godina braka, djecu stvarate, dom... a ti u uvjerenju da si jedna i jedina, lažljivi gad, ti ga voliš i ovo ti je vjerojatno strašno teško čitat nas koji ga vrijeđamo, ali apsolutno ti preporučam da odeš, jer tu se nema šta spašavat, niti on ima volje za to čim govori da će joj pomagat... tko si ti da bi to trebala shvatit ,Majka Tereza??? Preljub, jedan od najgorih grijeha... nepoštovanje tebe kao svoje partnerice, žene koja brineš za njega, dom, kući, majka njegovog djeteta.... okruži se prijateljima, obitelji, svima koji su ti spremni dat podršku i pomoć tebi i tvom djetetu, a takvi kao on ostanu samo i nesretni na kraju, a to i zaslužuju.
Ima dugogodišnju ljubavnicu kojoj plaća režije, stan i koju uzdržava.
Tobože ti se kaje, plače ( što je sasvim normalna reakcija) na ramenu.
Na sve to ( uz kajanje naravno i cmizdrenje što su ga otkrili ) govori
kako će prestati uzdržavati svoju voljenu, ali tek kada ona stane na svoje noge?
stvarno, ako bude preko ovoga prešla, onda ne znam ko je tu lud :confused:
Zar je njemu sad do spominjanja toga da onoj treba pomoć,sad kad se njegovoj ženi ruši svijet, sad kad je na kocki njegov brak, on brine da "ona druga stane na noge" :eek:
jao matereti koji dobrotvor ..
brodačka
05.06.2010., 21:45
Ajoj, mama ih je vidjela, na ulici. Nisu se više ni skrivali. Možda je mislio da Broken zna i da joj je to ok. A tko zna koliko poznanika ih je i prije vidjelo i nije joj se usudilo reći u facu. Broken, jesu li ti sada jasni neki sažalni pogledi prijašnjih godina?
Jel ti radiš ili te je strah da ako on ode nećeš imati od čega živjeti?Jer malo mi je blesavo da si tak neodlučna u vezi noge u guzicu takvom tiipu.Pitanje je kaj čekaš,jer ionak ne buš mogla spavati s njim.Nikad više.Na samu pomisao da je bil zdrugom bu ti se povraćalo.pa kaj će ti to onda?
ne savjetujem ni mirenje ni rastanak, ne znam niš ni o njoj ni o njemu, samo se ne slažem sa apriori 'ostavi ga, ostavi ga'.
Pa ako lola moze ljubavnici placati podstanarstvo 2000 - 2500 kn mjesecno i uzdrzaati je, onda moze i pristojnu alimentaciju. Zar ne?
Znam jedno, da covjek zivi dvostrukim zivotom godinama. Koji uz to placa umjesto da novac investira u svoju obitelj.
I ajd iskreno, ti bi oprostio zeni da znas da se dva, tri puta tjedno ide fukat s tipom kojem mjesecno iskesira 4, 5 tisuca kuna za zivot?
Ne znam, ali takve stvari je iskreno oprostiti jako tesko, a poznavajuci ljude i cinjenicu da i oni najslabiji imaju ponos i ego mislim da mu nikad nece oprostiti. U pocetku ce je muciti on sto mu ne moze oprostiti, a kasnije ce zamjerati sebi sto mu je probala oprostiti. A ta faza kad pocnes sebi neoprastati je puno gora od ikakvog samackog i samohranog zivota koji joj se moze desiti.
Godine idu, ako je jos mlada i dok jos moze izvuci iz sebe volju za neki novi pocetak, neka krene. Za jos 10 godina bit ce iscrpljena bitkama, sumnjama, razmisljanjima, zamjeranjima, neoprastanjima i novi pocetak ce se ciniti sve dalji u vlastitoj zapetljanosti u situaciju.
Bolje restart napraviti odmah dok ima sanse da bude privremeni sok, nego ga pretvoriti u trajnu patnju samo zbog sjecanja na 8 godina zivote koje su bile laz.
perilica
05.06.2010., 21:47
E i tu je automatski pogriješila. Ovdje ništa pametno neće čuti osim da ostavi gada. Još kad bi svatko poslušao savjete forumaša kad je otvorio ovakve i slične teme, svijet bi bio razveden i posvađan :D
Nema odgovora koji će autorici odgovarati u ovom slučaju.
Sama će odlučiti da li može privatiti dvostruki život ili ne?
Da li može prihvatiti ljubavnicu ili ne?
Za nju win-win situacija ovdje ne postoji.
Ostala ona sa njime ili se rastavila :)
chocolatecookie
05.06.2010., 21:48
za neke stvari trebas biti karakter. ako ona zeli da ju on sustavno gazi, ok:ne zna:Pa vjerojatno ne želi da je sustavno gazi, nego da se temeljito pokaje, ostavi ljubavnicu i prestane je jebeno uzdržavat, te se vrlo posveti svojoj obitelji i da im bude lijepo. :D
Što bi možda i bilo moguće, ja vjerujem da se veze mogu rekreirati, ali u ovom slučaju mislim da je to nemoguće dok bi on uzdržavao ljubavnicu s kojom se jebao dok mu je žena imala spontani, alo, dok ona ne stane na noge jer nije niš kriva. Ja se slažem da nije kriva, nema ona šta bit kriva, nije ona Broken obećala vjernost, ali ako STVARNO želiš spasiti brak, staviš brak na prvo mjesto, a ljubavnicu odrežeš ko katanom i ne osvrćeš se više.
zeljko_ri
05.06.2010., 21:50
Da, ali o tome naše forumašice ne razmišljaju. One više vole stil meksičkih sapunica...ostaviti gada, razbaštiniti ga a kasnije možda unajmiti da ga se smakne :D
bitchy-as-usual
05.06.2010., 21:52
chocolate, pa nije ovo bajka:zubo:
ovo je meksicka sapunica:facepalm:
nista se on ne kaje. njemu je samo zao sto je otkriven. place zato jer se mora rijesit ljubavnice pa sad pokusava nekom taktikom da ne ostane ni bez jedne ni bez druge.
govno.. nis vise
Poanta je da sada zna. I besmisleno je pretpostavljati sta bi bilo da ne zna.
i sada je, odjednom, cjeli taj brak u kurcu, a jučer je bio ok?
Pa zato i je u soku. Zivis zivot s nekom slikom 8 godina i onda ti netko kaze: zajeb, kriva slika.
pa nije kriva slika, takva je kakva je. ako je bilo super bilo je super. ne može se promjenit šta je bilo.
imao je lubavnicu, ali je bio ok prema ženi i djetetu. eto, i to je moguće.
kao kad kažu: mislili smo da je krasan dečko, a onda smo saznali da se drogira.
eto ti ga na. ne bi pomislili da se i krasni dečki nekad drogiraju :D
Valerija79
05.06.2010., 21:53
Stvarno ne vjerujem. Vrhunac nad vrhuncima! Trebala si govnetu sva rebra prebrojati a ti mu još toleriraš i to što tu ljubavnicu unatoč svemu uzdržava?
Ženska glavo!:confused:
ja zaista ne mogu vjerovat što čujem od tebe:rigo:
znaci cisto je okej i opravdano sto je on varao samo sto je trebao pazit da se ne sazna?
ajde molim te ne pricaj gluposti:kava:
ne.
kažem da to što ju je varao ne znači automatski da je brak bio loš.
perilica
05.06.2010., 21:55
stvarno, ako bude preko ovoga prešla, onda ne znam ko je tu lud :confused:
Zar je njemu sad do spominjanja toga da onoj treba pomoć,sad kad se njegovoj ženi ruši svijet, sad kad je na kocki njegov brak, on brine da "ona druga stane na noge" :eek:
jao matereti koji dobrotvor ..
Možda čovjek nema srama?
Možda svoju ženu jako dobro poznaje gdje je ocjenio kako joj neće smetati ako joj spomene dio gdje će i dalje uzdržavati svoju voljenu?
Možda unaprijed zna kako će mu njegova žena oprostiti?
Ne toleriraju svi ljudi jednake stvari, svi imaju svoje granice.
Ne znamo gdje seže granica tolerancije naše autorice :)
bitchy-as-usual
05.06.2010., 21:56
ne.
gle prividno je bio dobar. mozda mu je previse vjerovala pa zato nije ni sumnjala. mozda ju je tad bolio kurac pa je ignorirala znakove.
mozda, mozda, mozda.
kako god okrenes, bio brak los ili se njemu samo jebalo s drugima GAD JE i zasluzuje da ga ostavi i iscijedi svaku lipu:kava:
brodačka
05.06.2010., 21:57
A kako Broken nisi otkrila da se neki novci odlijevaju iz kućnog budžeta? Ili ti ne znaš koliko ti muž zarađuje? Ili je i to lagao? Ili svi skupa plivate u novcu?
Meni je sve to čudno. Osim toga, nisi spomenula da ti je teško donijeti odluku zbog djeteta. Npr. moj sin je star kao i tvoj. Obožava tatu i tata njega. Da sutra saznam da me muž vara, najveća bi mi dvojba bila to: ostaviti ili ne sina bez svakodnevnog družanja s ocem? Lako se razvesti kad nemaš djece.
Pa ako lola moze ljubavnici placati podstanarstvo 2000 - 2500 kn mjesecno i uzdrzaati je, onda moze i pristojnu alimentaciju. Zar ne?
Znam jedno, da covjek zivi dvostrukim zivotom godinama. Koji uz to placa umjesto da novac investira u svoju obitelj.
I ajd iskreno, ti bi oprostio zeni da znas da se dva, tri puta tjedno ide fukat s tipom kojem mjesecno iskesira 4, 5 tisuca kuna za zivot?
ma nema šanse da bih oprostio.
trenutno.
u svojoj situaciji.
da sam žena nakon osam godina braka i s klincem od šest, nemam pojma šta bih napravio.
Bolje restart napraviti odmah dok ima sanse da bude privremeni sok, nego ga pretvoriti u trajnu patnju samo zbog sjecanja na 8 godina zivote koje su bile laz.
može bit.
pa nije kriva slika, takva je kakva je. ako je bilo super bilo je super. ne može se promjenit šta je bilo.
imao je lubavnicu, ali je bio ok prema ženi i djetetu. eto, i to je moguće.
Ali je nacrtana na krivim dojmovima i nakon otkrivanja istine ta slika je prvo sto prestaje postojati i njen prestanak je ono sto boli. Ta slika je njoj trenutno ja mislim nejasna, cak mislim da joj se i gadi.
....
Ne želi ići od kuće i ne želi da ja i dijete odemo. Plakao je ko dijete kad sam to tražila.
Spava u boravku ali ne želi ići. Nakon posla dolazi odmah doma i nigdje se ne zadržava.
a jadan
kak ne želi ići? čovjek ima stan u najmu, plaća najamninu, dakle ima kamo
lijepo ti njega spakiraj i frkni stvari pred vrata, pred zgradu, otpelaj ljubovci (ja bi recimo to napravila, ubacila sve u gepek i onda istovarila pred haustor :zubo: )
pa nek ljubavnica ima cijeli komplet, uz jebavanje i uzdržavanje dobi i pranje gaća, peglanje košulja, kuhanje ručka,....
i obavezno nabaci koji paket maramica
trebat će im i jednom i drugom :D
ako mu se umakalo u drugu, onda bar vidiš da je normalan (kome se ne umače?).
osoba koja nije u stanju sputavati svoje strasti nalikuje životinji.
čak i da se rastanu nakon ovoga, ne znači da je brak bio potpuno loš samo zato što je on varao.
Možda nije bio loš, jer je ona živjela u blaženom neznanju
joj daj, molim te!! Bolje biti ponosna samohrana majka i uz to psihički zdrava, nego živjeti sa bezosjećajnim prevarantom koji je omalovažio nju kao ženu, suprugu,majku..
Ni ja nisam za rastavu tek tako, radi sitnice, ali brateee.. Ovo je mnogo !
Dugogodišnja ljubavnica. Nije bio u pitanju neki usputni kres, pa se eto desilo, nepromišljeno.. Nego dugo godina je lagao, varao.. I k tome još uzdržavao :rolleyes:
gle prividno je bio dobar. mozda mu je previse vjerovala pa zato nije ni sumnjala. mozda ju je tad bolio kurac pa je ignorirala znakove.
kako prividno dobar?
pojedeš fantastično jelo i nakon tri sata saznaš da je napravljeno od štakorovog mesa. jel to znači da je jelo bilo loše ili da je štakorovo meso fino?
mozda, mozda, mozda.
kako god okrenes, bio brak los ili se njemu samo jebalo s drugima GAD JE i zasluzuje da ga ostavi i iscijedi svaku lipu:kava:
još kad bi svi dobili šta zaslužuju...
pandora_5
05.06.2010., 22:04
moja stara je samohrana majka već 12g i niš joj ne fali. niti meni i bratu. kako obožavam ovo kad kažu bolje da ostane u braku zbog djece. njima će kao biti super. a što bolje je živjeti s takvim gadom koji vara i slušat onda poslje svađe i svašta?? kakve gluposti :kava:
pa ja bi se ubila da se moji nisu rastali nego da smo i dalje živjeli s alkoholičarem i varalicom
brodačka
05.06.2010., 22:07
[QUOTE=Aphex;27072610]kako prividno dobar?
pojedeš fantastično jelo i nakon tri sata saznaš da je napravljeno od štakorovog mesa. jel to znači da je jelo bilo loše ili da je štakorovo meso fino? Znači da si prevaren i da ćeš se izbljuvati, eto šta znači. I znači da u tom restoranu više nećeš jesti. Kužiš?
zeljko_ri
05.06.2010., 22:11
Ovo su jako osjetljive teme i tu se neće čuti neki drugi odgovor osim što se do sad čulo. A opet kad bi sve žene ostavljale svoje dečke i muževe nakon prevare, statistički bi svaka 4-5 žena bila razvedena. Što za mene nebi bilo loše, više bi ih bilo slobodnih. Dakle, ostavi bastarda :D
Jer inače nisam takva. Ne bježim od istine ni od problema. A sad sam potpuno blokirana na mjestu i ne znam kud da krenem.Radiš li, imaš li pristojnu plaću?
Jebiga, voliš ga još očito, pretpostavljam da nije lako. No, morat ćeš izabrati.
Broken heart se premišlja i to je zapravo sasvim normalno. Teško joj je prihvatiti da se to desilo...
Bez obzira što odlučila trebala bi se maknuti od njega. Ne može racionalno razmišljati dok je s njim pod istim krovom.
chocolatecookie
05.06.2010., 22:13
nista se on ne kaje. njemu je samo zao sto je otkriven. Ako je dvije godine volio još jednu ženu, a ova nije ništa primijetila niti se osjećala loše jer im se odnos pogoršao, znači da je najmanje dvije godine glumio ljubav jer mu UOPĆE nije stalo do nje i posve mu je svejedno što je ona sad sjebana.
Meni to izgleda prilično nevjerojatno. :)
Ni ja nisam za rastavu tek tako, radi sitnice, ali brateee.. Ovo je mnogo !
Ali preljub nije sitnica, ili možda za neke jeste :confused:...sorry...:rofl:
Broken heart
05.06.2010., 22:14
Prebrzo mi pišete pa vas teško hvatam.
Da srela ih je moja mama i vjerujem da je samo zato sve priznao. Jasno mi je da nije to napravio iz časti već iz nužde.
Nije me briga da li su ih drugi vidjeli jer me trenutno boli đon za to. Šta imam od toga???
brodačka - nisam primijetila da novci fale jer ih imamo dovoljno i jer oboje imamo i neki svoj novac koji ne kontroliramo i za koji ne polažmo račune.
Pretpostavljam da sam baš zbog djeteta ovako i zablokirana.
Oprostite ako nejasno pišem ali teško mi je posložiti misli.
apex - mogu otići kod mame dok se malo ne sredim, no klincu bi to bilo jako stresno i ne želim ga seljakati, a nemam ni odgovore na pitanja koja bi postavio.
Moram ići. Javim se ujutro.
Ali je nacrtana na krivim dojmovima i nakon otkrivanja istine ta slika je prvo sto prestaje postojati i njen prestanak je ono sto boli. Ta slika je njoj trenutno ja mislim nejasna, cak mislim da joj se i gadi.
možda ta slika ne bi trebala nestati.
od sad će se sligurno slikati nova slika, rastavili se ili ostali zajedno, ali to ne znači da je ono što je prošlo bezvrijedno i loše.
Dugogodišnja ljubavnica. Nije bio u pitanju neki usputni kres, pa se eto desilo, nepromišljeno.. Nego dugo godina je lagao, varao.. I k tome još uzdržavao :rolleyes:
ok. možda imaš pravo. iskreno, ne znam kako bih ja reagirao u takvoj situaciji.
moja stara je samohrana majka već 12g i niš joj ne fali. niti meni i bratu. kako obožavam ovo kad kažu bolje da ostane u braku zbog djece. njima će kao biti super. a što bolje je živjeti s takvim gadom koji vara i slušat onda poslje svađe i svašta?? kakve gluposti :kava:
pa ja bi se ubila da se moji nisu rastali nego da smo i dalje živjeli s alkoholičarem i varalicom
znam i ja par samohranih majki koje rade puno bolji posao nego neki sjebani parovi. to ništa ne znači u konkretnim slučajevima.
panda slažem se s tobom,,, sto puta sam molila Boga da se moji rastanu a stara je ostajala radi nas djece a samo nam je goru stvar napravila, rađe bi da smo odrastale da tam negdje ima tata koji nas uzme na vikend, i super nam je. ono zbog čega ja pizdim je apsolutan manjak poštovanja, jebeš ljubav, on to ne osjeća sigurno, ali poštovanje prema toj ženi eeejjjjj!!!!! a razlog zbog kojeg bi trebala ga ostavit, je baš taj grč koji ima u želucu i imat ĆEŠ GA DRAGA MOJA AKO OSTANEŠ S NJIM DO KRAJA ŽIVOTA, i vječno ćeš sumnjat, jer... nije to alkoholizam, sad on pije, ode na liječenje i više ne pije, vidiš promjenu na bolje i sve super... a dosad te varao nisi to primjetila, sad više neće a kak ćeš to znat?? ma nema govora... da zamislim da legnem kraj njega, da me takne nakon ovoga svega,:mad: ta ljiga, ja mislim da bi moja ljubav prema njemu u tom trenu stala!! ne zaslužuje te...
Znači da si prevaren i da ćeš se izbljuvati, eto šta znači. I znači da u tom restoranu više nećeš jesti. Kužiš?
očito imamo malo drugačiji mentalni sklop.
ja bi poludio za štakorima :D
Ti se premišljaš i oprostila bi mu jer on se kao kaje i s ljubavnicom je gotovo, a nisi pomislila što bi bilo da ih tvoja mama nikad nije srela, dal bi i onda s njom prekinuo? Ili bi te i dalje varao?:rolleyes:
Najlakše je nakon što si uhvaćen kajati se i plakati... ''Ljubavi nije onako kao što se čini...samo tebe volim'' - klišej :rofl:
Ostavi ga jer je to jedino što zaslužuje...a i malo ovoga nebi škodilo:tuctuc: :zubo:
Kak se ono kaže: 'kako si posijao, tako ćeš i žeti'
balalayka
05.06.2010., 22:20
ne.
e oprosti, ali ovo zvuči gore od one šupendarske - nisam mu pušila, samo sam ga malo stavila u usta :s
daj molim te. partner koji godinama vodi dvostruki život, laže gdje troši novce, laže gdje ide i gdje je bio, laže o svojim mislima, planovima i osjećajima..ne znam, nije čak neoprostivo ni to..ali čučati na kauču i plakati nakon što si usrao šefa i stanicu mi je zaista gadljivo do ibera.
Broken ti možda imaš novca, ali mozga definitivno nemaš. :rolleyes:
Tolike godine te vara muž, drugu uzdržaje i ti ništa ne posumnjaš...još da ti ih stara nije srela, tko zna koliko bi to još trajalo.
Draga moja ti si naivna do bola, a vjerojatno je on to davno shvatio pa od tebe pravi budalu.
Ako u ovoj situaciji ne progledaš, onda ti nisi za žaliti...jbg...:kava:
Elektra
05.06.2010., 22:21
imao si iza sebe osam godina veze i dijete?
Bez obzira na to da li je brak bio dobar ili loš, ono što je bitno je to da je bio lažan. Ne s njezine strane, očito, ali s njegove zasigurno je.
I sumnjam da je biti samohrana majka san svake žene, ali često je upravo to bolje rješenje nego se patiti u ovakvoj situaciji, ali još nekim daleko gorima.
Elektra
05.06.2010., 22:23
I da, nije mi jasno na koju foru je tvoj muž uzdržavao ljubavnicu, a da ti nisi primijetila određen manjak novaca tijekom toliko godina u kućnom budžetu? :confused: Pa kolika mu je plaća da to nisi skužila? Ili je u dugovima. :o
bitchy-as-usual
05.06.2010., 22:23
kako prividno dobar?
pojedeš fantastično jelo i nakon tri sata saznaš da je napravljeno od štakorovog mesa. jel to znači da je jelo bilo loše ili da je štakorovo meso fino?
još kad bi svi dobili šta zaslužuju...
prividno? nije ti jasan pojam? njoj se cinilo da je ok. činilo joj se da ju voli i poštuje. a to je sve bila jedna dobra gluma:mig:
jasnije sad?:kava:
marylin
05.06.2010., 22:24
Možda ti zvuči glupo, ali ja zbilja mislim da vas on voli obje. Ili nijednu. Mislim, da ga nije bilo briga ni za tebe ni za dijete, otišao bi, što će mu dvostruki život? Očito ima novaca, nije bio s tobom radi nekakvog uzdržavanja i slično.
Nije mi čudno što se brine za nju, to što je otkriven, ne briše u jedan dan njegove osjećaje prema njoj. Osim toga, ma koliko ti to sad zvučalo bešćutno, jer ti si mu žena i samim time imaš "veća prava", nije ni toj ljubavnici lako biti druga žena..ili je uopće nije briga, dok joj on plaća sve?? Teško je reći, ne znam kakvi su to ljudi, ni koji su to osjećaji, radi li se isključivo o sebičnosti ili pak o ljudima koji su upali u teške životne situacije ne znajući kontrolirati svoje osjećaje.
S druge strane, čovjek se uvijek može kontrolirati ako to želi..i da nije otkriven, tko zna koliko bi to trajalo? Je li njemu nešto nedostajalo u braku, emotivno, seksualno, ili mu je jednostavno dosadno koliko i svakom muškarcu (nijedan neće istu hranu svaki dan) i hvata adrenalin na bilo koji način?
Da sam ja u pitanju...otišla bih. Nemoguće je to spasiti... to su dugogodišnje laži, povjerenje je nepovratno izgubljeno. Jedino ako nisi spremna na otvoren brak, pa nek on radi što hoće, a ti što hoćeš, i da istovremeno oboje varate to dijete dajući mu iluziju sretne obitelji i temelja pod nogama..
S druge strane, i ti još uvijek možeš voljeti i biti voljena...a i druga su se djeca na rastavu navikla i poslije odrasla u zdrave, normalne i sretne ljude.
I da, nije mi jasno na koju foru je tvoj muž uzdržavao ljubavnicu, a da ti nisi primijetila određen manjak novaca tijekom toliko godina u kućnom budžetu? :confused: Pa kolika mu je plaća da to nisi skužila? Ili je u dugovima. :o
Pretpostavljam da on dosta dobro zarađuje, a vjerojatno i ona. Kod visokih prihoda se lako tisuće izgube, koliko god čudno djelovalo.
bitchy-as-usual
05.06.2010., 22:26
Ako je dvije godine volio još jednu ženu, a ova nije ništa primijetila niti se osjećala loše jer im se odnos pogoršao, znači da je najmanje dvije godine glumio ljubav jer mu UOPĆE nije stalo do nje i posve mu je svejedno što je ona sad sjebana.
Meni to izgleda prilično nevjerojatno. :)
pa to i ja govorim. on je glumio ili je ona zatvarala oci!
možda ta slika ne bi trebala nestati.
od sad će se sligurno slikati nova slika, rastavili se ili ostali zajedno, ali to ne znači da je ono što je prošlo bezvrijedno i loše.
Bilo je bezvrijedo i lose jer je svaki poljubac bio laz. Pa nije ona Isus da zahvaljuje Judi na izdaji. I to ne jednoj, nego kontinuiranoj godinama. To si ni bogovi ne mogu priustiti.
Nove slike? O da, na zalost mozda ce ih slikati i preko nekog novog tko joj ude u zivot, slikat ce i na njemu sumnju kad se ne vrati s posla u tocno vrijeme.
Proci ce puuuuno vremena dok ona bude sposobna kontemplirati razumom i slagati slike iz tog perioda u ladice, a velika je mogucnost da to nikad nece biti sposobna napraviti bez emocija, vecinom odsad negativnih.
Ok je tvoje glediste, ali da se radi o tebi shvatio bi da je to samo lijepa teorija i da ne funkcionira.
perilica
05.06.2010., 22:28
Ovo su jako osjetljive teme i tu se neće čuti neki drugi odgovor osim što se do sad čulo. A opet kad bi sve žene ostavljale svoje dečke i muževe nakon prevare, statistički bi svaka 4-5 žena bila razvedena. Što za mene nebi bilo loše, više bi ih bilo slobodnih. Dakle, ostavi bastarda :D
Ne može si svaka žena priuštiti odlazak od muža ;) Zato ziher nema toliko razvoda brakova. Barem smo imali takvih tema na forumu na pretek.
Meni se čini kako je najgori razlog ostanka u braku - dijete.
Najčešće dijete i pati u disfunkcionalnoj zajednici.
Teško je nekome oprostiti i nastaviti svoj život, bez predbacivanja, bez svađa, bez otvaranja pandorine kutije.
Nije to za svakoga ;)
A kako rekoh, u takvim situacijama najčešće pati upravo dijete koje je tome svjedok.
Nije razvod uvijek najgora solucija.
Najgora je solucija ostati na silu pod svaku cijenu u braku gdje nisi zadovoljan, gdje se patiš svaki dan, gdje veneš. Brak ne bi smio biti mrak i patnja.
Možda ti zvuči glupo, ali ja zbilja mislim da vas on voli obje. Ili nijednu. Mislim, da ga nije bilo briga ni za tebe ni za dijete, otišao bi, što će mu dvostruki život? Očito ima novaca, nije bio s tobom radi nekakvog uzdržavanja i slično.
I ja mislim da mu je stalo do obje. O da, vjerujem da je to itekako moguće.
No, to ne znači automatski da se ona mora smilovati i ostati s njim, ako joj to pričinjava nelagodu.
Ima pravo na uravnoteženje, kakvo god osjeća da je dobro za nju.
Osobno, u njenoj situaciji, mogla bih razumjeti da se vezao za obje. No, ne bih mogla ostati u takvom braku, toliko bih se mučila da bih se na kraju valjda i razbolila :D
chocolatecookie
05.06.2010., 22:31
pa to i ja govorim. on je glumio ili je ona zatvarala oci!Ili je ipak voli. :)
brodačka
05.06.2010., 22:34
Broken, žao mi je zbog svega što ti se događa. U cijeloj priči je dobro to što financijski ne ovisiš o njemu. Mnoge žene, nažalost, zbog toga ostaju u braku. Ostaje ono što sam i mislila: lako bi ti da nema djeteta. Dakle, pitanje je možeš li ti ostati u tom braku, živjeti bez svađa, reći "ma ko ga hebe, i ja ću imati nekog sa strane i s njim više ne dijelim postelju (u pravom smislu riječi), ostati psihički zdrava, kako bi dijete raslo uz oca. Ako se brak pretvara u pakao, onda to nema smisla, dijete bi patilo i nisi učinila ništa. Neki ljudi to mogu. Poznavala sam roditelje mojih prijatelja koji su živjeli zajedno i nama, djeci je to izgledalo kao skladan brak. Vjerujem i njihovoj djeci, bar dok su bili mali. Nakon puno godina sam saznala da je njihov tata živio paralelno s ljubavnicom, mama je znala i dogovorno su tako živjeli. Ako ćeš se ti gristi i biti nesretna, opet nema smisla jer djetetu treba zdrava i stabilna majka. Dakle, sve ovisi što ti možeš podnijeti i kakva si osoba. Bojim se da ti nikakav savjet s foruma neće pomoći, moraš slušati sebe. Svaki slučaj je poseban i samo ti znaš što je najbolje za tebe i dijete.
I ja mislim da mu je stalo do obje. O da, vjerujem da je to itekako moguće.
No, to ne znači automatski da se ona mora smilovati i ostati s njim, ako joj to pričinjava nelagodu.
Ima pravo na uravnoteženje, kakvo god osjeća da je dobro za nju.
Osobno, u njenoj situaciji, mogla bih razumjeti da se vezao za obje. No, ne bih mogla ostati u takvom braku, toliko bih se mučila da bih se na kraju valjda i razbolila :D
Potpis.
Da se meni takvo nešto dogodi, tolko bi mi se zgadio brak i pri samoj pomisli na njega i nju(a kao voli i mene) bi mi se povraćalo...odvratno za mene:bljak:
Nek me 'voli' kolko hoće, ali u mojoj blizini ne više...
bitchy-as-usual
05.06.2010., 22:35
da sam u toj situaciju pricu da me voli ne bih popusila. onaj tko me vara, ne voli me. jer da me voli tako nesto mi nikad ne bi napravio
marylin
05.06.2010., 22:36
Bilo je bezvrijedo i lose jer je svaki poljubac bio laz.
Ok, pretjeruješ. Ne poznaješ ni njega ni nju. Ne kažem da se treba ikom smilovati, ali ti osuđuješ bez da znaš ljude, okolnosti, detalje. Ne vjerujem da je baš nužno sve bila laž. Zašto bi bila? Zašto onda ne bi otišao? Zašto bi bio uz nju i igrao dvostruku igru? Mislim da je poljubac bio iskren i to objema.
Nije ona Isus, niti treba bit. No treba svakog čovjeka pokušat razumjet prije razapinjanja. Svi smo ljudi, a griješiti je ljudski.
Naravno, sve to ne mora značiti da on uistinu nije gad..no da je zbilja takav gad, to bi svatko vidio tijekom hodanja i braka..prema tome, ja mislim da je samo čovjek...time ne mislim da treba ostati s njim, i da, mislim da će još dugo vremena imati poteškoća sa samopouzdanjem i stupanjem u nove veze - no, ne treba imati, sve ovisi o mentalnom sklopu i gledištu.
Ako shvati da smo svi mi ljudi, onda nek samo ide dalje..bez osvrtanja. Ne trebaju drame nigdje i nikom. Nisu ovo američki glupi filmovi, ovo je stvarnost, s kojom se treba ponijeti zrelo, imajući na umu prvenstveno dijete.
GnothiSeauton
05.06.2010., 22:38
Pomalo shvaćam što Apex želi reći i to nije toliko kontroverzno. Ja nisam stekao dojam da Apex ne smatra da bi se žena iz priče trebala rastati. Samo da možda ne bi trebala farbati čitavo iskustvo u crno do kraja života. Jer to ostavlja posljedice na nas same. Ja sam isto imao sjebanu vezu i jedno vrijeme sam smatrao da je to katastrofa, čisti gubitak vremena, itd. ali zapravo -- pomoću te veze smatram da sam dosta odrastao, posložio lončiće u glavi u vezi toga kaj zapravo hoću od veze i kako smatram da bi dobra veza trebala funkcionirati... a na kraju, u onim trenutcima kad je veza bila dobra ... hej, bila je dobra.
Istina, nakon puno govnarija se teže sjetiti dobrih nego loših stvari, ali ne moći priznati sam sebi da je bilo i dobrih stvari je više ograničenje nas samih nego partnera koji nas je sjebao.
Što se tiče kršenja bračnog zavjeta, neovisno o tome gdje i pred kim je brak sklopljen, mislim da se na ovim i ovakvim temama rijetko kad pristupa sljedećem -- taj čovjek je, uza sve ono "standardno" (povrijeđivanje svoje žene, dvoličnost, laganje itd.) prvo pogazio vlastitu čast, samosvijest i svojom krivicom učinio iluzijom uvjerenje da može sam, zrelo, promišljeno, ali i strastveno odabrati zavjetovati se na nešto. On je pao u nakani da se drži svoje riječi, svog uvjerenja i svoje prisege koja se zove bračni zavjet.
Po meni nije u redu da danas, kada više nije nikakav tabu da ljudi žive bez bračnih zavjeta u zajednici izjednačenoj s bračnom po pravnim pitanjima, niti je društveni tabu u smislu da ih se ovako ili onako, prešutno ili manje prešutno, osuđuje zbog takvog životnog izbora, svejedno odabrati položiti zavjet a onda se čitavog života ne truditi ne kršiti ga.
Trivijalno je davati zavjete za koje ne postoji rizik da ih se prekrši ("zavjetujem se da ću biti bogat", "zavjetujem se da ću biti lijep"), ali to je potrebno razumijeti u trenutku kad se odlučuješ na brak.
Naravno, ovakav moj pogled na stvari obojen je i vjerskim uvjerenjima, ali mislim da mogu tvrditi da se brak na mnogim mjestima kroz zemaljsku kuglu i njezinu povijest, neovisno od "lokalpatriotskih boja" civilizacije o kojoj se radi (judeokršćanska, crna Afrika, Azija), na prvu loptu "začuđujuće" uvijek smatra nečime što ima i dimenziju zavjetovanja. A zavjet (npr. engl. vow, pledge) nije isto što i "obećati" partneru ili partnerici osobno, bilateralno da ćeš se ponašati ovako ili onako ili da ćeš učiniti to i to. Takvo što je ugovor. Zavjet je nešto što (u ateističkom pogledu na stvari) činimo u internom dijalogu sa sobom, i koji nam nešto znači u kontekstu vlastite osobe i naših najdubljih duševnih kvaliteta. Naravno, u vjerskom pogledu na stvari činimo ga uvijek pred (savršeno iskrenim, savršeno budnim i savršeno dobra pamćenja) Svjedokom.
Libertango
05.06.2010., 22:38
Kako dalje?????????????
Pa prvo se makni s foruma :), to ti je uvijek dobro (jer savjeti tipa- ostavi ga iste sekunde ili nemoj, ipak ti je dobar suprug osim kaj je malo močio sa strane-to ti nije dobro, to će te samo smotati).
Nije bitna ljubavnica, bitno je to da ti je muž neoprezan i slab. To je ono što bi te trebalo brinuti.
Dopustiti da ga se uhvati na taj način (od strane tvoje mame) je glupo, znači da je bio ful opušten u tom svom paralelnom životu.
Druga stvar, uzdržavanjem te žene, on oduzima i tebi i vašem djetetu, onak ako ste Todorići to ti vjerovatno nije važno, ali ako ste hrvatska familija regularis to u startu znači da ono što je potrošeno na njenu stanarinu nije potrošeno na vašu djevojčicu. Ili dječaka.
Treće, bio je s njom kada si ti patila radi pobačaja (trenuci kad ste samo vas dvoje trebali biti u priči), to je meni osobno najveći prijestup u cijeloj priči (ispravi ako ju je tada stavio na čekanje jer ako su i tada bili skupa to je dno dna, ja bi popizdila da saznam da mi se suprug u takvim situacijama povjeravao ljubavnici umjesto da gleda da što bolje prebrodimo gubitak djeteta), to i financijsko pomaganje.
Ti prvo ohladi glavu, stani na loptu, i nastoj saznati kakav točno oni aranžman imaju.
I raspitaj se kod odvjetnika i u centru za soc skrb o postupku razvoda (čak i ako nikad ne odlučiš pokrenuti postupak, saznaj svoje opcije, zaštiti sebe i dijete).
I vjeruj mi da je najmanji problem da on pusti nju (ako on to stvarno želi), žena koja njega cica za stanarinu i koja financijski ovisi o njemu će učiniti sve da ga zadrži uz sebe ili da si i dalje osigura financijske injekcije.
Moguće da radi toga on želi taj vremenski period od dva tri mj da uredi stvati jer ne zna kako će ona reagirati.
A moguće je da ne misli ozbiljno prekinuti s njom.
Nemoj se pouzdavati previše u suze, vjerovatno mu dođe instinktivno da rida kad vidi u kakva se govna uvalio, možda ti i dijete nemate nikakve veze s tim izljevima emocija.
To nije bio one nigh stand, to je paralelna veza kojom je on ugrozio i tvoje psihičko zdravlje i opstanak vaše obitelji. A to je puno, čovjek je generalno zasrao.
Meni osobno ni preljubnik ne bi bio takav ogromni problem, čovjek preživi i gore stvari od preljuba, ali suprug ti je jako komotan i slab- to je po meni ono što bi te trebalo brinuti, muškarac koji sjedi na dvije stolice i čak kad je uhvaćen ne može ili ne zna odrediti prioritete i napraviti čvrsti i konačan rez.
Čuvaj sebe i kikića i misli na to kako je jedino što ti treba u životu mir u srcu i sabranost u glavi, a i to će doći s vremenom, stvari će sjesti na svoje mjesto u svakom slučaju- i ako ostanete skupa ili ako odlučiš prekinuti s njim.
Savjet ti je da misliš na sebe i da i ti budeš malo sebična, život je samo jedan, suprug nije imao problema da stavi sebe i svoje želje ispred vas dvoje, tako da skuliraj se i počni uživati i ti.
Tip je vjerojatno emotivno vezan uz obje, a emocije je teško kontrolirati. Međutim, ljudi se ne dovedu u tu situaciju u sekundi. Onog trena kada je postalo opasno igra je trebala stati. I do prevare ne bi ni došlo.
Lako što on voli obje i što nije htio nikoga povrijediti. To je sada priča za laku noć.
Ok, pretjeruješ. Ne poznaješ ni njega ni nju. Ne kažem da se treba ikom smilovati, ali ti osuđuješ bez da znaš ljude, okolnosti, detalje. Ne vjerujem da je baš nužno sve bila laž. Zašto bi bila? Zašto onda ne bi otišao? Zašto bi bio uz nju i igrao dvostruku igru? Mislim da je poljubac bio iskren i to objema.
... ovo je stvarnost, s kojom se treba ponijeti zrelo, imajući na umu prvenstveno dijete.
Krivo shvacas, ja samo pricam kako ona to trenutno osjeca.
A previse je tu zasto, to ti cak ni ona ne moze odgovoriti, a mozda ni on.
Za dijete je inace vrlo zdravo da zivi s mamom koja je stalno isfrustrirana jer tata ima ljubavnicu i tatu koji svakim nedolaskom doma pokazuje djetetu koliko mu je stalo do njegove majke, a time i do njega.
Meni se čini da si bila na cugi...pišeš nebuloze...:lol:
Ajde nam samo reci što znače ove zadnje dvije rečenice? :confused:
To znači da bi njoj sada njegove riječi i osjećaji trebali biti manje važni. S obzirom da ga ne želi blizu, ali i dalje žive skupa jer on tako želi. Jer je njemu žao ljubavnice, a ona ne inzistira na ničemu...
Evo, sada je odlučila otići mami. Bez djeteta, koliko sam shvatila.
marylin
05.06.2010., 22:52
Krivo shvacas, ja samo pricam kako ona to trenutno osjeca.
A previse je tu zasto, to ti cak ni ona ne moze odgovoriti, a mozda ni on.
Za dijete je inace vrlo zdravo da zivi s mamom koja je stalno isfrustrirana jer tata ima ljubavnicu i tatu koji svakim nedolaskom doma pokazuje djetetu koliko mu je stalo do njegove majke, a time i do njega.
Ja nisam rekla da treba ostat s njim zbog djeteta. Dapače.
@libertango
Treće, bio je s njom kada si ti patila radi pobačaja (trenuci kad ste samo vas dvoje trebali biti u priči), to je meni osobno najveći prijestup u cijeloj priči (ispravi ako ju je tada stavio na čekanje jer ako su i tada bili skupa to je dno dna, ja bi popizdila da saznam da mi se suprug u takvim situacijama povjeravao ljubavnici umjesto da gleda da što bolje prebrodimo gubitak djeteta), to i financijsko pomaganje.
Ovo je vrlo zanimljivo - ako uistinu u tim trenucima nije bio sa ženom, nego s ljubavnicom i njoj pričao kako mu je teško u životu, proživljava teško razdoblje...koliko vas dvoje inače pričate? Takvi trenuci jednostavno ne mogu bit rezervirani za ljubavnicu. Imam još neke misli koje radije ne bih podijelila, jer se bojim da ne utječu negativno na kreatoricu teme...zaista, ne treba ti internet, iako je katkad najlakše izgubit se u virtualnom svijetu i slušat savjete nepoznatih ljudi - no nitko od nas nije na tvom mjestu, ne pozna vas, ne pozna njega i ne pozna vaš brak.
DreamStickle
05.06.2010., 22:56
On, naravno, igra na kartu pokajnika punog suza i kajanja, a s druge strane će zasigurno nastaviti i gore stvari raditi... Svaka ti čast ako se uspiješ pogledati u ogledalo ako mu oprostiš.
Pretpostavljam da si žena u najboljim godinama. Kako dalje? Lijepo, dignute glave i ponosno. Neko vrijeme će boljeti, ali je li bolje to nego da se ostatak braka premišljaš što li sad radi, zašto mi je sad ovo napravio, zašto ono, dok on gura svoje i prca te u mozak svo vrijeme. Nogiraj đubre što dalje od kućnog praga! Izlazi, druži se, upiši se na neke aktivnosti, provodi vrijeme s djetetom, budi svoja i dopusti si da se ponovno zaljubiš!
Nauči lekciju - sa mnom se više nitko neće igrati!
Nažalost, nemaš opciju 'delete'. Imaš dvije - s ponosom odjebat kučkinog sina i nastaviti živjeti punim plućima, bolje nego ikad, jača nego ikad ili oprostit mu i propadat cijeli život sa seronjom nedostojnog tebe i tvog djeteta.
Good luck! :top:
atlantis
05.06.2010., 23:04
dužan ti je pola imovine + svotu koju je trošio na nju tijekom tih 8 godina (s kamatama, naravno) + debelu alimentaciju
nek spakira kofere i nek odlazi
Ja bi to čak bolje formulirala - svak ima apsolutno pravo počistiti ono što je zasrao. Nemoj mu uskratiti to pravo :D
Ajmo ovako rezimirati:
Koliko netko treba biti naivan da se vara godinama i ni manje ni više još ljubavnicu uzdržava? :confused:
Moje iskreno mišljenje da se normalnoj ženi to nemože dogoditi, da je neznam kakva dobrica. :ne zna:
Ovaj topic ili je neka zajebancija, ili čovjek ne može vjerovati dokle ljudska naivnost može ići. :flop:
Ajmo ovako rezimirati:
Koliko netko treba biti naivan da se vara godinama i ni manje ni više još ljubavnicu uzdržava? :confused:
Moje iskreno mišljenje da se normalnoj ženi to nemože dogoditi, da je neznam kakva dobrica. :ne zna:
Ovaj topic ili je neka zajebancija, ili čovjek ne može vjerovati dokle ljudska naivnost može ići. :flop:
Pa čini se tako, ali netko tko vara zna i kako. Uglavnom. :D
Ne mora žena biti naivna i glupa, dovoljno je da ima apsolutno povjerenja u partnera i da ne kontrolira svaki njegov pokret.
Naivno je vjerovati da se neće više ponoviti.
marylin
05.06.2010., 23:16
????
Ima strašno puno takvih žena i to nema nikakve veze s njihovom glupošću ili nedostatkom inteligencije. Dapače, nevjerojatno mi je da možeš tako nešto uopće reći. Nije bit u tome koliko ti možeš vidjet, nego u tome koliko nekom vjeruješ, te koliko se onaj drugi to trudi sakrit. Prema tome, ne baljezgaj. Osobno znam niz žena koje su prolazile to što ona sad prolazi. Nijedna nije bila naivna.
Pa prvo se makni s foruma :), to ti je uvijek dobro (jer savjeti tipa- ostavi ga iste sekunde ili nemoj, ipak ti je dobar suprug osim kaj je malo močio sa strane-to ti nije dobro, to će te samo smotati).
Nije bitna ljubavnica, bitno je to da ti je muž neoprezan i slab. To je ono što bi te trebalo brinuti.
Dopustiti da ga se uhvati na taj način (od strane tvoje mame) je glupo, znači da je bio ful opušten u tom svom paralelnom životu.
Druga stvar, uzdržavanjem te žene, on oduzima i tebi i vašem djetetu, onak ako ste Todorići to ti vjerovatno nije važno, ali ako ste hrvatska familija regularis to u startu znači da ono što je potrošeno na njenu stanarinu nije potrošeno na vašu djevojčicu. Ili dječaka.
Ti prvo ohladi glavu, stani na loptu, i nastoj saznati kakav točno oni aranžman imaju.
I raspitaj se kod odvjetnika i u centru za soc skrb o postupku razvoda (čak i ako nikad ne odlučiš pokrenuti postupak, saznaj svoje opcije, zaštiti sebe i dijete).
I vjeruj mi da je najmanji problem da on pusti nju (ako on to stvarno želi), žena koja njega cica za stanarinu i koja financijski ovisi o njemu će učiniti sve da ga zadrži uz sebe ili da si i dalje osigura financijske injekcije.
Moguće da radi toga on želi taj vremenski period od dva tri mj da uredi stvati jer ne zna kako će ona reagirati.
A moguće je da ne misli ozbiljno prekinuti s njom.
Nemoj se pouzdavati previše u suze, vjerovatno mu dođe instinktivno da rida kad vidi u kakva se govna uvalio, možda ti i dijete nemate nikakve veze s tim izljevima emocija.
To nije bio one nigh stand, to je paralelna veza kojom je on ugrozio i tvoje psihičko zdravlje i opstanak vaše obitelji. A to je puno, čovjek je generalno zasrao.
Meni osobno ni preljubnik ne bi bio takav ogromni problem, čovjek preživi i gore stvari od preljuba, ali suprug ti je jako komotan i slab- to je po meni ono što bi te trebalo brinuti, muškarac koji sjedi na dvije stolice i čak kad je uhvaćen ne može ili ne zna odrediti prioritete i napraviti čvrsti i konačan rez.
Čuvaj sebe i kikića i misli na to kako je jedino što ti treba u životu mir u srcu i sabranost u glavi, a i to će doći s vremenom, stvari će sjesti na svoje mjesto u svakom slučaju- i ako ostanete skupa ili ako odlučiš prekinuti s njim.
Savjet ti je da misliš na sebe i da i ti budeš malo sebična, život je samo jedan, suprug nije imao problema da stavi sebe i svoje želje ispred vas dvoje, tako da skuliraj se i počni uživati i ti.
izvrstan post :top:
............
apex - mogu otići kod mame dok se malo ne sredim, no klincu bi to bilo jako stresno i ne želim ga seljakati, a nemam ni odgovore na pitanja koja bi postavio.
.....
ajmo još jednom
kud bi išla? zašto bi dijete i sebe selila iz stana?
pa gospodin ima drugi dom, iznajmljen, poznat i po volji
lijepo ga spakiraj i uputi tamo
a tada na miru dooobro razmisli o svemu
teško ćeš doći do ikakvog zaključka dok ti on jadan grca na ramenu kako eto mora ljubavnici još neko vrijeme pomagat da stane na noge ali to nema veze s njegovom ljubalju prema tebi, koja je bezuvjetnaaaaaaaaaaaaaa
avaj :(
????
Ima strašno puno takvih žena i to nema nikakve veze s njihovom glupošću ili nedostatkom inteligencije. Dapače, nevjerojatno mi je da možeš tako nešto uopće reći. Nije bit u tome koliko ti možeš vidjet, nego u tome koliko nekom vjeruješ, te koliko se onaj drugi to trudi sakrit. Prema tome, ne baljezgaj. Osobno znam niz žena koje su prolazile to što ona sad prolazi. Nijedna nije bila naivna.
Sorry, ali to ne traje mjesec ili dva, to traje godinama...:kava:
Meni je to naivnost...:ne zna:
Svakome se može dogoditi preljub, ali da me godinama vara i da ništa ne kužim...treba za to imati koka mozak...:lol::lol:
pokeraško_lice
05.06.2010., 23:55
!!
Tip stvarno ispituje tvoju razinu očaja. Ono, koliko se ti još nisko možeš nisko spustiti i njemu sve tolerirat. Kad se spustiš još, nemoj mislit da on neće tražit još niže i niže. Ima ljudi koji uživaju u tome. Bolesno, ali to je dio realnosti.
Moje je mišljenje da si ti njemu bila previše popustljiva svo vrijeme, i nisi znala podvući debelu crvenu crtu. Zato on tako olako pravi budalu od tebe, i kad se sve otkrilo, i dalje nastavlja srati. Dakle, ispituje koliko ti još možeš podnijeti? Da li možda radi na nekom sociološkom pokusu?
Još ih tvoja mama našla? :s:flop: Grozno. A imaš li tatu, brata, prijatelja s čvrstom i velikom pesnicom?
Nemoj sad da te još više ubedačim, al mislim da je korisno znati da se pobačaji mogu desiti i od bakterija koje muž donese od ljubavnice.
Razumijem tvoju povrijeđenost i tvoje razočarenje.
Gledajući iz moje perspektive (pri tom mislim da nisam emocionalno upletena niti imam neke traume na račun varanja, a ne na to da sam nekome ljubavnica i da me netko uzdržava) - to što joj on ne želi uskratiti financijsku pomoć preko noći je jedina pozitivna stvar koju je napravio.
Znam da bi tebi bilo "lakše" da on odjednom ne želi niti čuti za nju i da joj samo da nogom u dupe, bilo bi ti lakše jer želiš na nju projicirati svoje negativne emocije. Ali budimo realni, u toj priči nije negativac ona. On je. O njoj ne znaš ništa. Možda je proračunata kučka koja je pokušavala uhvatiti "tvog" muškarca preko nekih spletki i igrica. Možda je zavedena dušica koja ga je iskreno voljela. Možda ju je on doveo u situaciju da joj je potrebno uzdržavanje. Možda joj je odgovaralo naći sponzora. Može biti milion stavki. Ali činjenica je da je on taj koji je oženjen, on je taj koji je takav odnos složio s njom, i on ima odgovornost prema vas obje. I otkazni rok se daje mjesec dana unaprijed, tako da njegov postupak samo pokazuje da nije bezdušni gad. Barem ne prema njoj. I barem ne na tom polju. Za sve ostale, ne znamo kako je bilo.
Iako bi tebi bilo lakše da je gad prema njoj, kad je već bio prema tebi.
Ne opravdavam, samo ti objašnjavam kako ja tu stvar vidim, u nadi da ćeš se moći riješiti dijela gorčine. Čak mi se čini i najvećeg dijela, jer si svu svoju ljutnju projicirala na taj moment, a ne na onaj dio gdje te on već godinama laže i vara. :(
Želim ti puno snage i hrabrosti da prebrodiš sljedeće razdoblje i da pronađeš svoju sreću. :)
marylin
06.06.2010., 00:59
Svakome se može dogoditi preljub, ali da me godinama vara i da ništa ne kužim...treba za to imati koka mozak...:lol::lol:
To nema veze s tim. Kažem ti, poznajem jednu...koju je muž na isti način varao 18 godina...živio paralelni život. Ona je kasnije na tabletama i psihijatriji završila..jer je uvijek, gledajuć filmove, mislila, bože, kako su te žene blesave, kako ne znaju..i na kraju priče..točno to joj se iza leđa događalo...
a evo ti i fran drescher koja je 21 godinu bila u braku s homoseksualcem, a da to nije ni znala..
prema tome..nema to veze ni s mjesecima ni s godinama..nego se gospodin u zadnje vrijeme, opustio...inače, nitko nikad ne bi bio saznao. To je tako - kao što netko može depresiju sakrit, može i dvostruki život. Pitanje je samo spretnosti i volje.
On tjo ženi plaća stan, režije…jednom rječju – uzdržava ju.
Kako dalje?????????????
Cuj, a ti nemas uvida u kucne financije ili vi to svaki svoje racune, postu, placu, privatnost i tako dalje? AKo je to tako, sta se sad cudis? Ako nije a nisi skuzila da ti vali preko nekoliko tisuca kuna svaki mjesec u izracunu kucnog budzeta...uglavnom lik ti je kralj. Ima volje, vremena i novca imat tebe i nju na grbaci a ti bi ga ostavljala...
...nemas uvida u kucne financije ili vi to svaki svoje racune, postu, placu, privatnost i tako dalje? AKo je to tako, sta se sad cudis? Ako nije a nisi skuzila da ti vali preko nekoliko tisuca kuna svaki mjesec u izracunu kucnog budzeta...
Bez da opravdavam ili osuđujem, ovo mi je uvijek nešto nevjerojatno :eek:. Ako dvoje ljudi živi zajedno tako dugo, a takve stvari se ne znaju, onda tu nikad nije ni bilo tako duboke povezanosti ili čak jedno od to dvoje zatvara oči i živi u virtualnom filmu "sve je u redu", no u jednom trenutku se čaša prelije...
Perzefon@
06.06.2010., 08:13
Cuj, a ti nemas uvida u kucne financije ili vi to svaki svoje racune, postu, placu, privatnost i tako dalje? AKo je to tako, sta se sad cudis? Ako nije a nisi skuzila da ti vali preko nekoliko tisuca kuna svaki mjesec u izracunu kucnog budzeta...uglavnom lik ti je kralj. Ima volje, vremena i novca imat tebe i nju na grbaci a ti bi ga ostavljala...
Isuse, kako je ovo grubo i ružno rečeno. A zapravo je istina.
@Broken heart
Mislim da bi ti to trebao netko reći. ali ljepše i prihvatljivije. Bojim se da ni ja to ne znam.
Ne mislim da si glupača što ništa nisi primijetila. To samo znači da ti je bio dobar i da nisi imala razloge sumnjati. Isto tako, ako nisi primijetila da novac odlazi iz kuće, znači da se dobro brinuo za obitelj i da je vrijedan i sposoban čovjek i da zna zaraditi.
To što ljubavnicu nije šutnuo (znam da bi to godilo i trebalo tvojem povrijeđenom ponosu) isto govori da nije zao i podmukao čovjek.
A sad promisli na miru zašto on želi ostati s tobom i djetetom i zašto se trudi. A ima čovjek izbora, zar ne? I odabrao je.
Ti se moraš smiriti i dobro promisliti što zapravo ti želiš. Moraš pritom odagnati onaj primarni poriv - želju da njega kažnjavaš i da on "plati" - jer od toga nemaš ništa.
Da, znam da je lako reći.
Vidim puno dobrotvora ovdje:mig:pitam se koliko bih vas iskreno to učinilo da se radi i o vama..život nije ni crn niti bijel...i mnoge stavri nisu onakve kakve se na prvi pogled čini.Jer iskustvo me jedno naučilo..lako je davati savjete ali treba to i znati realizirati kad tebe tako život iznenadi..jer mi ne znamo ni autoricu,ni muža ni nj.način života,ne znamo što joj je u duši..ni kako se osjeća..to ona sama zna..i nije joj lako..teška situacija..i na njoj je da donese odluku neovisno o nama forumašima..Samo jedno ću ti reći..razmisli šta ti zaista želiš?Dal voliš toliko muža i spremna si mu zaista oprostiti iz nekog svog razloga koji ti jedino znaš..Ali učini to zbog sebe jer ti to tako želiš,ne zbog djeteta,ne zbog ljudi,već zbog sebe jer si mu spremna oprostiti i ići dalje...Pusti druge,poslušaj samo sebe i svoje osjećaje...Nije moje da ti solim pamet kao neki ovdje..život nije idealan ni ružičast,za život se moraš boriti..Na tebi je da doneseš odluku i kakvu god donijela dobra je jer si ti to odlučila i znači spremna si sprovesti tu odluku zbog SEBE.
Povrijeđena si,jasno kako ne bi,varao te godinama,lagao,trošio VAŠE novce..nije ti lako..muž ti je zaista gad..ali tvoj gad .i gad tvoga djeteta.Sretno:)
kako volim pročitati kretenarije tipa uzmi mu sve,novce i izbaci ga iz stana uaahahaaaa:lol: na kojem planetu vi žene živite,mislite da to tek tako nekom prdne u glavu i sve uzme?:lol: prvo,sve ide preko suda onda se to lijepo rastegne godinama na utvrđivanje što je čije pa se lijepo dijeli na pola ili kako već sud odredi,a vi bi uzmi mu sve ,jebote ko da je to branje gljiva u šumi :lol:
Povrijeđena si,jasno kako ne bi,varao te godinama,lagao,trošio VAŠE novce..nije ti lako..muž ti je zaista gad..ali tvoj gad .i gad tvoga djeteta.Sretno:)Djetetu on i dalje može biti otac, a da njoj ujedno nije muž.
Djelomično se slažem s tobom, no da se radi o meni sve što bi mi od njega ubuduće trebalo je debela alimentacija za dijete.
nasmijana17
06.06.2010., 11:05
Lako je nama reci da ga ostavis, ali razumijem tebe ako velis da trenunto uopce ne znas kako dalje. Emocije su tu a ti ih ne znas i ne mozes trenunto poslozit.
Ako vec nemas hrabrosti ga ostavit onda mu postavi ultimatum.
Ili ti ili ljubavnica, ali njeno uzdrzavanje ne budes tolerirala. Ako se odluci za vas to ne mora znacit da budete ostali zajedno, ali mu jasno daj do znanja da je napravio sranje, da nemas povjerenje u njega i da si to povjerenje mora ponovo "zaradit" ako ce uopce uspjeti.
Budi bar u tome hrabra i misli na sebe i dijete.
Beta ženka
06.06.2010., 11:29
Prijeci takve stvari se moze, ali nitko nije vezan pupcanom vrpcom.
Znam da je njoj tesko zamisliti da je razvedena, da je sama, da nema muza i cijeli taj privid bracnog zivota koji je okruzuje.
Da. No to je jedna vrlo drastična promjena, za 180°. Za to treba skupiti hrabrosti. I još procesirati ovo što joj se dogodilo, sa svim popratnim i ne baš ugodnim emocijama. Možda ga još voli i to ju isto koči, a osjećaji se ne gase na prekidač (nažalost). Tu je još i dijete kojem će morati naći način da objasni neke stvari. A svakodnevne obaveze s kojima se i dalje mora nositi... I još muž koji ju emotivno manipulira.
Ali jednom kad prelomi tu odluku, kad se uputi u svom smjeru, kad proba i vidi da dalje moze sama otvara si nove mogucnosti, mozda i novog covjeka u zivotu koji ce biti njen, kojeg nece morati djeliti sa nekim.
Ako želi ostati normalna, morat će prelomiti jer nema niti povratka na staro, zbog ovog:
meni je to trenutni gubitak povjerenja, a ipak je ono osnova za neku zdravu stvar. A pokusati vratiti povjerenje u nekoga tko te razocara na takav nacin.
Baš...
Ne mogu ni zamisliti kako se autorica osjeća. :( Sretno.
Ma spašavao bi meni njega GSS nakon male nezgode na planinarenju.
Koji kreten.
ahhaah, najbolja :top:
draga, svi se oni kaju i svima je njima žao. nemoj da te uspije zavarati. godinama ti je lagao, godinama te varao.. zar ti to nije dovoljno.
broken heart postoji razlika između istinskog kajanja i onoga: 'uhvatila me u činu i žao mi je što sam uhvaćen' kajanja.
a čovjek je očito imao 2 života, iz tko zna kojeg razloga, ni prvi ni zadnji, a sad mu je to prekinuto i naravno da mu je to žao, jer, očito, želi zadržati oba.
i tebe, jer te vjerojatno, ma koliko god to čudno pokazivao, na neki način voli, a i nju, jer očito je tu neka psiho drama isto u pitanju: možda je ženica jadna sva i nemoćna, pa se on kao muškarčina osjećao u potrebi da joj, eto, pomogne. :rolleyes:
to ti ne bi trebala trpjet. pa makar ta žena stvarno bila u ne znam kakvoj egzistencijanoj krizi. za to postoji socijalna služba. ne tvoj muž. ako si on to ne može utuvit u glavu, i posložit prioritete, tj. jasno napravit rez u svojem životu i odlučit se za tebe, i ti mu oprostit, ako želite spasit brak, nego nastavlja odnos s ljubavnicom, radi njezinih egzistencijalnih problema :horor: pa taj stvarno nema emotivne inteligenije.
Tako da nakon što se on izjasni po pitanju: ti ili ona.
i ti odlučiš spasit vaš brak i oprostit mu, jer po tvojim postovima vidim da si nekako sklona tome, onda savjetujem bračnog savjetnika. pa vidjet što dalje.
Djetetu on i dalje može biti otac, a da njoj ujedno nije muž.
Djelomično se slažem s tobom, no da se radi o meni sve što bi mi od njega ubuduće trebalo je debela alimentacija za dijete.
Naravno da će uvijek biti otac,to nije nikada ni bilo sporno ali odluka je samo njena..ostati ili otići..bez osuđivanja i govorenja..šta čekaš,ja bih mu sve uzela,ovo,ono...ona nek donese odluku jer to je ipak njezin život,nije ni moj,ni tvoj ni ničiji ovdje..i jedino u čemu bih ustrajala sad a i odmah je da ništa više ne plača za ljubavnicu,nek se snalazi sama i kako zna jer naposljetku to nije samo i njegov novac već i njegovog djeteta..tu bih bila nepokolebljiva i ustrajna..a ostalo nek ona odluči sama..
Molim vas da pokušate sudjelovati u temi bez da autorici govorite da je glupa. Mislim da joj time nimalo ne pomažete, a pritom je i veoma uvredljivo.
Svaki idući post koji bude sadržavao takve kvalifikacije bit će primjereno "nagrađen".
to što joj on ne želi uskratiti financijsku pomoć preko noći je jedina pozitivna stvar koju je napravio.
Ne mislim da si glupača što ništa nisi primijetila. To samo znači da ti je bio dobar i da nisi imala razloge sumnjati. Isto tako, ako nisi primijetila da novac odlazi iz kuće, znači da se dobro brinuo za obitelj i da je vrijedan i sposoban čovjek i da zna zaraditi.
To što ljubavnicu nije šutnuo (znam da bi to godilo i trebalo tvojem povrijeđenom ponosu) isto govori da nije zao i podmukao čovjek.
A sad promisli na miru zašto on želi ostati s tobom i djetetom i zašto se trudi. A ima čovjek izbora, zar ne? I odabrao je.
Ti se moraš smiriti i dobro promisliti što zapravo ti želiš. Moraš pritom odagnati onaj primarni poriv - želju da njega kažnjavaš i da on "plati" - jer od toga nemaš ništa.
Ova dva posta potpisujem.
Zapravo, nemam što puno za dodati.
Ova dva posta potpisujem.
Zapravo, nemam što puno za dodati.
Vrlo je zanimljivo kako vi ovdje tumacite pozitivnim to sto jednoj zeni koja zivi financijski na grbaci ozenjenog muskarca koji uzima novac od svoje obitelji da bi to placao (ako obitelji nista i ne fali, ne znaci da se taj novac moze odnijeti ljubavnici), on ne zeli ukinuti pomoc preko noci.
I to u trenutku kad se zeni zbog saznavanja te cinjenice rusi 8 godina niz odvodnu cjev zivota.
Vrlo pozitivno od njega, govori o njemu kaoo dobroj dusi, ali prema onoj koju sponzorira i za koju je spreman cak i zeni nanijeti jos boli tim zahtjevom.
On je izabrao, izabrao je ispuniti preuzete obaveze prema ljubavnici, a u tome je toliko uporan da je izabiruci ostati sa zenom kroz plac zamolio i zenu da prihvati to.
Vrlo pozitivno. Nema sta.
Zamislite svoje drage muzeve i zene kako tako nesto rade i kako vam s tim zahtjevom dolaze na vrata pa ce va se malo perspektiva promjeniti.
Lako je biti dobrotvor i zeljeti svim ljudima dobro i peace, peace do neba na internetu. Pola vas koji to opravdavate ovdje bi svome da slicno napravi skratile odredene djelove tijela i to instant. :kava:
Rippersenzibilna
06.06.2010., 13:40
Tip te vara godinama.Da nisi saznala na ovaj način,to bi se vjerojatno nastavilo -još koju godinu.Da je u pitanju neka avanturica,to bih shvatila,ali u pitanju je dugogodišnja veza.Dvostruki život.Sve ove godine kada je bio sa njom,uvijek je imao spreman izgovor,sama najbolje znaš kakvi su ti izgovori bili.
E sad, ti se pitaš što da učiniš?Imaš dvije mogućnosti,ostati sa njim ili ga ostaviti.U slučaju da si mu spremna oprostiti,zapitaj se još jednom jesli li zaista spremna preći preko toga.Nikada više to ne spomenuti?Da li ćeš ikada više moći vjerovati tipu koji te godinama gleda u oči i laže.Priča ti o poslu kojeg nije bilo,prijateljima koje nije sreo...:mig:Hoćeš li zaista moći preći preko toga i opet mu vjerovati?Jer to je ono što se radi kada nekom oprostiš.Kasnije to ne nabadaš na nos.Dakle,da li si zaista sigurna da možeš to napraviti?
Vrlo pozitivno od njega, govori o njemu kaoo dobroj dusi, ali prema onoj koju sponzorira i za koju je spreman cak i zeni nanijeti jos boli tim zahtjevom.
Mislim da si me krivo shvatio.
Naime, on je zasrao maksimalno. Na svim emotivnim poljima i u svim 'životima' koje je vodio.
Ali.
Ljubavničina glava ne bi trebala biti ponuđena na pladnju samo da bi Broken imala satisfakciju, a on bolji start u čišćenju svojih sranja.
Ne kažem da on treba ljubavnicu dovijeka uzdržavati, no veoma je ljudski dati joj mjesec-dva da se snađe.
To ga ne ekskulpira za sranje koje je učinio niti ga to čini osobom godine.
Jednostavno smatram da je žrtvovanje ljudi neprihvatljiva gesta.
Lako je biti dobrotvor i zeljeti svim ljudima dobro i peace, peace do neba na internetu. Pola vas koji to opravdavate ovdje bi svome da slicno napravi skratile odredene djelove tijela i to instant. :kava:
Donekle ću se složiti i s ovime. Da, kurac, gloginje i ta priča. Kužim. :zubo:
Ipak, vjerujem prvotna satisfakcija, kasnije često urodi blagim gađenjem prema samoj sebi.
Mislim da si me krivo shvatio.
Naime, on je zasrao maksimalno. Na svim emotivnim poljima i u svim 'životima' koje je vodio.
Ali.
Ljubavničina glava ne bi trebala biti ponuđena na pladnju samo da bi Broken imala satisfakciju, a on bolji start u čišćenju svojih sranja.
Ne kažem da on treba ljubavnicu dovijeka uzdržavati, no veoma je ljudski dati joj mjesec-dva da se snađe.
To ga ne ekskulpira za sranje koje je učinio niti ga to čini osobom godine.
Jednostavno smatram da je žrtvovanje ljudi neprihvatljiva gesta.
Oprosti sto ne vidim zrtvu u ostavljanju ljubavnice bez financijske pomoci dojebnika, osim ako je ista invalid pa si ne moze sama naci posao i zaradivati.
Ali ako je zelio odraditi svoj dio financijske obaveze prema ljubavnici do kraja, da ispadne covjek, to je sigurno mogao napraviti bez da kroz suze u kojima place da ostane sa zenom moli zenu da prihvati jos par mjeseci. Zivimo u modernom dobu, uzmes racun i uplatis lovu.
On trazi vrijeme, vrijeme da sam shvati sta zeli jer je i za njega otkrice sok i ni njemu nije zgodno sad. On kupuje svoju psihu.
Traziti vrijeme zene u takvoj situaciji je ono malo ipak podlo. :D To je opet sebicnost, jer on ne razmislja kako je nju strasno povrijedio, nego od nje trazi razumjevaje za ono sto on jos mora napraviti u toj prici. A kao sto rekoh, to je mogao napraviti i u tisini, bez da ikome ista kaze kao i dosad.
Ja kad bi i pomogao ljubavnici jos par mjeseci zbog humanih pobuda, jako dobro bi se potrudio da zena to ne sazna jer bi je to dodatno povrijedilo. Ali ne, on u istom placu isplati zenu za obe stvari. Mogao je pricekati 15 dana s tim zahtjevom da se smire strasti bar.
Donekle ću se složiti i s ovime. Da, kurac, gloginje i ta priča. Kužim. :zubo:
Ipak, vjerujem prvotna satisfakcija, kasnije često urodi blagim gađenjem prema samoj sebi.
Uvijek imas problem sa samom sobom. Oni drugi su samo stvar tvoje percepcije situacije.
Cak i oprost nije stvar komunikacije s nekim (doduse u slucaju oprosta pozitivna komunikacija je posljedica oprosta) ni interakcije, nego je stvar tvog prihvacanja stvari.
Oprostiti znaci u ovoj situaciji prihvatiti to sto je on napravio i pomiriti se s tim i donijeti odluku da ces s tim zivjeti. Sve dok mu bude zamjerala, nije mu oprostila.
E sad, koliko vas bi bilo spremno to napraviti svom dragom/dragoj? Koliko vas bi bilo spremno prihvatiti takvu stvar, pomiriti se s njom, zivjeti s njom.
I nakon svega toga i dalje vjerovati da se isto nece ponoviti?
Mislim da ne bi puno, cak od svih ljudi koji misle dijametralno suprotno od mene taj postotak bi se izbrojio u promilima.
evamattiolo
06.06.2010., 14:25
Razumijem da je tesko bilo sta poduzeti ali moras se odluciti sta je najbolje za tvoje dijete: znaci, ako bi dijetetu bilo bolje zivjeti u nesigurnoj obitelji sa neodgovornim ocem koji NJEGOVE novce trosi na drugu zenu(znaci radi se o kvaliteti djetetove buducosti),nego sa samohranom majkom....jednostavno moras nesto napraviti...nije on tu zenu jednom/dvaput posevio da nitko nezna,i vratio se brizi svojoj obitelji,ne. On je ugrozio TVOJE DOSTOJANSTVO , i trosio VASE novce na nju, toliko o njegovoj brizi svoje obitelji....imas sve cinjenice, sad se moras odluciti....sretno u svakom slucaju...
Time što je odmah rekao ženi da bi želio pomoći ljubavnici još neko vrijeme vjerojatno je htio staviti sve karte na stol, reći sve, priznati do kraja...
I koliko god on sada pokušavao ispasti pošten prema objema, to mu neće tako lako proći. Pogotovo zato jer već godinama nije bio pošten prema barem jednoj od njih dvije.
Malo je toga što on sada može učiniti i reći da ublaži situaciju... Na posljedice jednostavno treba misliti prije nego što se neke stvari učine.
California
06.06.2010., 14:35
Ako uistinu želiš spasiti brak, možda bi bilo dobro da saznaš zašto je ta njegova afera počela. Očito mu je nešto nedostajalo u vašem braku kada je to napravio.
Draga samo pazi kaj radiš jer mi se čini da on tu ženu voli, pogotovo kada ju sponzorira i to namjerava i dalje.
Ako uistinu želiš spasiti brak, možda bi bilo dobro da saznaš zašto je ta njegova afera počela. Očito mu je nešto nedostajalo u vašem braku kada je to napravio.
Draga samo pazi kaj radiš jer mi se čini da on tu ženu voli, pogotovo kada ju sponzorira i to namjerava i dalje.
Kod jako malo ljudi ljubav prijede iz sebicnosti u altruizam. Kod toliko malo da bih bio spreman reci da je altruisticna ljubav floskula i da je zapravo ljubav sebicna.
Ponekad i takva funkcionira kad se nade dvoje ljudi koji ispunjavanjem svoje sebicnosti hrane onu kod partnera i onda simbioza uspije, ali u velikoj vecini slucajeva se ipak radi o parazitima.
Da on voli. Ali sebe. Sto nije nimalo lose samo po sebi, ali je lose jer je naustrb nekog drugog.
perilica
06.06.2010., 14:51
Oprostiti znaci u ovoj situaciji prihvatiti to sto je on napravio i pomiriti se s tim i donijeti odluku da ces s tim zivjeti. Sve dok mu bude zamjerala, nije mu oprostila.
Slažem se sa ovime. U tome i jest cijela bit ( barem po meni)
Oprostiti znači pomiriti se sa situacijom i nikada mu više ne spominjati njegovu ljubavnicu i to što je učinio.
..a sad ide drugi dio..
E sad, koliko vas bi bilo spremno to napraviti svom dragom/dragoj? Koliko vas bi bilo spremno prihvatiti takvu stvar, pomiriti se s njom, zivjeti s njom.
Definitivno bi to prihvatio jedan jako malen broj ljudi, ne zato jer ne želi, već ne može.
Osobno, to ne bih mogla.
Došlo bi do predbacivanja, podbadanja, pitanja, zašto? kako?
Da li je još uvijek sa njom? Kako mu poslije svega vjerovati?
Bezbroj pitanja bi mi bilo u glavi.
Sunčica*
06.06.2010., 15:01
Broken heart, kad ode na posao, promijeni bravu, spakiraj mu stvari i ostavi na hodniku :) barem ćeš moći razmisliti u miru. ima on kamo otići, nažalost. i neka ide
Perzefon@
06.06.2010., 15:02
:top:
Jedna od stvari kojima se ponosim jest činjenica da sam kroz duge mjesece raspada braka i otkrića da me muž vara s kolegicom i prijateljicom uvijek uspijevala biti dama. Unatoč sažaljivim pogledima i huškačkim savjetima "dobronamjernih", nisam im priuštila spektakl.
Da, kurac, gloginje i ta priča.Evo, kod mene je vlastiti primjer. Doduše, vjerujem da mi je jako pomoglo što sam vidjela u svojoj okolini suprotan primjer, žena je dramila, razglasila svoju bijedu urbi et orbi, svi su je tješili, njega nazivali gadom, nju tapšali i poticali na osvetoljubivost i iracionalno ponašanje, zabavljali se njenom nevoljom. To sam svakako nastojala izbjeći.
Ona je na kraju ostala s mužem. Kladim se da bi joj danas bilo drago da nije pred svima raspredala svoju intimu i jadala se, prijetila, bjesnila...
Došlo bi do predbacivanja, podbadanja, pitanja, zašto? kako?
Da li je još uvijek sa njom? Kako mu poslije svega vjerovati?
Bezbroj pitanja bi mi bilo u glavi.
Osim toga vječnog straha i strepnje, poznavajući sebe vjerojatno ne bih mogla više funkcionirati na nekakav fer način. Kao da bi mi zauvijek bio dužan... :(
Kompromisi, naprimjer. Svađe oko gluposti, njegove želje i prohtjevi u budućnosti veze... :(
Ne bih mogla biti u takvoj vezi, nikako.... Niti bih htjela biti s nekim tko bi na to pristao...
Evo, kod mene je vlastiti primjer. Doduše, vjerujem da mi je jako pomoglo što sam vidjela u svojoj okolini suprotan primjer, žena je dramila, razglasila svoju bijedu urbi et orbi, svi su je tješili, njega nazivali gadom, nju tapšali i poticali na osvetoljubivost i iracionalno ponašanje, zabavljali se njenom nevoljom. To sam svakako nastojala izbjeći.
Oh, pa i ja sam pričala iz vlastitog primjera. :cerek:
Niti u jednom momentu nisam krivila "onu drugu".
Itekako sam bila svjesna sranja koje je napravio, a vremenom sam si veoma lijepo priznala i naša zajednička sranja koja su nas do toga dovela.
Povrijeđenost, razočaranje, izdanost, bijes...sve su to normalne emocije, no, nisam vidjela smisla dijeliti ih sa svijetom. Vjerujem da sam ih upravo zato i brže "preradila"
Veoma je važno fokusirati se na bitno, a nanošenje patnje ljubavnici to nikako nije.
@Tactum, ovime sam odgovorila i na tvoje pitanje. Ne, ne bih tj.nisam oprostila. Nisam ni pokušala.
Ali, a ovo je veoma važno, ja nisam imala dijete tako da sam odluku donosila isključivo u vlastitom interesu i time mi je bilo daleko lakše.
Itekako sam bila svjesna sranja koje je napravio, a vremenom sam si veoma lijepo priznala i naša zajednička sranja koja su nas do toga dovela.
Povrijeđenost, razočaranje, izdanost, bijes...sve su to normalne emocije, no, nisam vidjela smisla dijeliti ih sa svijetom. Vjerujem da sam ih upravo zato i brže "preradila"
Veoma je važno fokusirati se na bitno, a nanošenje patnje ljubavnici to nikako nije.
@Tactum, ovime sam odgovorila i na tvoje pitanje. Ne, ne bih tj.nisam oprostila. Nisam ni pokušala.
Ali, a ovo je veoma važno, ja nisam imala dijete tako da sam odluku donosila isključivo u vlastitom interesu i time mi je bilo daleko lakše.
Sad cu ti otkriti jednu tajnu. Ljudi koji su sposobni iskreno oprostiti takvu stvar su vrijedni divljenja. Ja si ni ne utvaram da sam to sposoban, mada sam pokusao biti.
Mozda je to ta ljubav, biti spreman napraviti za onog drugog sve, pa cak i oprostiti takvu stvar.
Po meni to mogu jedino napraviti majke, jedino je ta ljubav bezuvjetna. Svoje dijete volis bez obzira na sve. Partnera tesko, on ipak mora ispunjavati neke uvjete.
Sad cu ti otkriti jednu tajnu. Ljudi koji su sposobni iskreno oprostiti takvu stvar su vrijedni divljenja. Ja si ni ne utvaram da sam to sposoban, mada sam pokusao biti.
Mozda je to ta ljubav, biti spreman napraviti za onog drugog sve, pa cak i oprostiti takvu stvar.
Po meni to mogu jedino napraviti majke, jedino je ta ljubav bezuvjetna. Svoje dijete volis bez obzira na sve. Partnera tesko, on ipak mora ispunjavati neke uvjete.
Nije to nikakva tajna. :)
Ja nisam ni pokušala jer sam znala da to nije za mene.
Ali, ponavljam, odluke sam donosila samo u interesu vlastite guzice.
Iako nisam roditelj, vjerujem da dijete silno i neopisivo utječe na količinu odlučnosti i količinu dreka koju si spreman progutati.
Rippersenzibilna
06.06.2010., 15:31
Pa to i je ono što sam rekla,da li je spremna oprostiti.Jer nije tu u pitanju samo jednokratna usputna avantura,već godine laganja.I zaista ne znam tko bi to bio spreman oprostiti.Dakle,tu mi nije toliko upitno stavljanje penisa u tuđu vaginu:D već godine i godine laganja,pričanja izmišljenih priča.Kako takvoj osobi ikada više vjerovati?
Iako nisam roditelj, vjerujem da dijete silno i neopisivo utječe na količinu odlučnosti i količinu dreka koju si spreman progutati.
Ovo je apsolutno istina. Ali i tu trebaju postojati granice. U jednom trenu dobrobit roditelja postaje primarna za korist djeteta.
Teško da će dijete imati veselo i sretno djetinjstvo ako živi sa roditeljima koji se ne mogu ni pogledati bez tuge, srdžbe, pitanja... u očima. Pogotovo kada je svjesno da su tu zajedno samo zbog njega, a inače bi "bili sretni".... :(
Postoje situacije kada je i za dijete najbolje dignuti sidro, reći zbogom partneru i nastaviti dalje sam.
Perzefon@
06.06.2010., 15:35
Dakako, meni osobno bilo je najvažnije. Toliko važno da sam mu ponudila da uzme vremena koliko mu treba da raščisti stvari sa sobom. Ja sam bila spremna prijeći peko svega i to sam mu rekla. Nikada nisam mislila da mi se zbog toga kruna skotrljala s glave.
On je otišao s njom. A da sam ga napucala, olakšala bih mu i učinila mu uslugu i on bi krivnju za raspad braka pred djecom i pred sobom pripisao meni. :ne zna:
Nije to nikakva tajna. :)
Tajna je da im se ja divim. Ili ti to nije tajna? Ako nije :misli:
:baba jaga:
Tajna je da im se ja divim. Ili ti to nije tajna? Ako nije :misli:
Priča se o tome.
: sije sjeme paranoje:
:B
Teško da će dijete imati veselo i sretno djetinjstvo ako živi sa roditeljima koji se ne mogu ni pogledati bez tuge, srdžbe, pitanja... u očima. Pogotovo kada je svjesno da su tu zajedno samo zbog njega, a inače bi "bili sretni".... :(
Ok, slažem se da za dijete nije zdravo živjeti uz roditelje koji se gledaju preko nišana.
Ali, vjerujem da će roditelji učiniti sve da se ti pogledi ne primijete ili da ih bude što manje, ako smatraju da će djetetu život biti kvalitetniji u već "utvrđenoj" obitelji.
Tek ako utvrde da to nikako nije moguće, obitelj će promijeniti oblik. Zato mi ovi savjeti "baci ga van i uzmi mu sve što ima" djeluju jako nepromišljeno i naglo.
Dakako, meni osobno bilo je najvažnije. Toliko važno da sam mu ponudila da uzme vremena koliko mu treba da raščisti stvari sa sobom. Ja sam bila spremna prijeći peko svega i to sam mu rekla. Nikada nisam mislila da mi se zbog toga kruna skotrljala s glave.
Da, to je ovo što sam gore pokušala objasniti. :)
Ok, slažem se da za dijete nije zdravo živjeti uz roditelje koji se gledaju preko nišana.
Ali, vjerujem da će roditelji učiniti sve da se ti pogledi ne primijete ili da ih bude što manje, ako smatraju da će djetetu život biti kvalitetniji u već "utvrđenoj" obitelji.
E kad djeca ne bi imala onaj senzor za nevidljive stvari koji kad odrastes zaboravis, sve bi bilo krasno.
Znaju djeca, skoro uvijek znaju kad nesto ne stima. Ne znaju rastumaciti, ali znaju da nesto ne valja.
Zapravo je ironicno. Taj senzor imas kad ne znas protumaciti sta ti govori, a izgubis ga kad znas tumaciti njegove signale. :D
E kad djeca ne bi imala onaj senzor za nevidljive stvari koji kad odrastes zaboravis, sve bi bilo krasno.
Znaju djeca, skoro uvijek znaju kad nesto ne stima. Ne znaju rastumaciti, ali znaju da nesto ne valja.
Zapravo je ironicno. Taj senzor imas kad ne znas protumaciti sta ti govori, a izgubis ga kad znas tumaciti njegove signale. :D
O ovome ne mogu raspravljati jer djece nemam i zbilja se ne kužim u klince.
No, znam da su moji roditelji imali daleko sjebaniji brak nego što sam to kužila. Većina stvari mi je postala jasna tek tamo negdje oko dvadesete.
Ali, naravno, ostavljam mogućnost da nisam bila osobito pametno dijete :zubo:
Samo sam htjela naglasiti da nije uvijek dobro ostati zbog djeteta ako se čini kao da je sve u redu. Gutati i trpiti i smješkati se klincu... :(
Oni znaju... Razumiju puno više nego što smo si spremni priznati. A što je najgore, uglavnom se ne usude ili ne znaju pitati, otkriti što nije u redu. A kako veliki o tome ne pričaju, ne pričaju ni oni, a u svojim glavicama vrte tisuće pitanja bez odgovora.... :(
Ali slažem se s tobom da su kriteriji malo drugačiji kada su klinci u pitanju.
Lord Byron
06.06.2010., 16:06
Nitko razuman neće ustvrditi da djeca ne kuže kako "nešto ne štima".
Uvijek ista rečenica - u tim se stvarima radi o odabiru manjeg zla, a ne o odabiru "bolje" varijante. Razlika nije tako mala kako na prvi pogled izgleda.
Lord Byron
06.06.2010., 16:08
Oni znaju... Razumiju puno više nego što smo si spremni priznati. A što je najgore, uglavnom se ne usude ili ne znaju pitati, otkriti što nije u redu.
Ne znaju pitati/pričati ona djeca kojoj se i inače ne otvara prostor za pitanja/razgovor. Djeca koju se, u najboljim namjerama i s velikom ljubavlju, gleda i tretira kao "male ljude", a ne kao ljude.
Ne znaju pitati/pričati ona djeca kojoj se i inače ne otvara prostor za pitanja/razgovor. Djeca koju se, u najboljim namjerama i s velikom ljubavlju, gleda i tretira kao "male ljude", a ne kao ljude.
Nije uvijek tako... Ima situacija kada se klinci jednostavno ne usude postaviti neko pitanje. Znam o čemu pričam, iz prve ruke. :D
Rijetke su, ali kada se nađu uglavnom su velike stvari u pitanju.
Nitko razuman neće ustvrditi da djeca ne kuže kako "nešto ne štima".
Uvijek ista rečenica - u tim se stvarima radi o odabiru manjeg zla, a ne o odabiru "bolje" varijante. Razlika nije tako mala kako na prvi pogled izgleda.
Slazem se s ovim manje zlo. A to moze samo utvrditi onaj koji se nalazi u toj situaciji. Mi mozemo samo naslikati sebi u glavi takvu situaciju pa probati zamisliti svoje poteze. I iz tih pobuda i pisemo ove "savjete".
Ali ima jos jedan problem, 99% nas bi drugacije od zamisljenog postupilo u konkretnoj situaciji reagiralo. Tako da...:ne zna:
I jos nesto, cesto je tesko utvrditi sta je manje zlo. Jer je tesko iskljuciti sebe iz razmisljanja o dobrobiti djeteta.
Zapravo je tesko odlucivati o dobrobiti djeteta. Cesto su najiskrenije pobude i briga za neciju dobrobit okidac za problem.
U svemu tome ce i klinci i odrasli dozivjeti oziljke, pitanje je samo dubine i bola, ali bez njih nece proci. Skalpeli su namjesteni, vec su zaparali prve slojeve i sad je samo stvar osoba koje su upletene da iskontroliraju stetu i sto prije zaustave paranja.
Mozes maknuti tude skalpele od sebe, ali s onim svojima zivis. A ti obicno rezu najdublje.
Valerija79
06.06.2010., 16:20
Nedostajalo?
Pa nijedan brak nije savršen i uvijek mu nešto nedostaje, razumijevanja, poštivanja, novca...
Ali, to su faze koje prođu.
Da nije bio govno, bio je. Pametan čovjek koji je toliko nezadovoljan brakom neće povrijediti osobu koju voli, već prije upuštanja u vezu s nekim drugim stavit karte na stol, a ne poslije kad svima naudi.
Vrlo pozitivno. Nema sta.
Zamislite svoje drage muzeve i zene kako tako nesto rade i kako vam s tim zahtjevom dolaze na vrata pa ce va se malo perspektiva promjeniti.
Nisam rekla da bih oprostila.
Nisam rekla da bih mu dala i pola svoje plaće, samo da njoj bude lakše.
Dala sam svoj pogled na stvar, pri čemu sam naglasila da je moj pogled emotivno neobojen - jer niti sam prevarena, niti sam ljubavnica.
Mislim (nadam se) da postavljačici jedan takav pogled može pomoći. Gorčinu, ljutnju, osuđivanje - toga ima i sama. Da se nabacujem drvljem i kamenjem prema muškarcu kojeg ni ne poznajem, koji je otac njene djece i s kojim dijeli neku prošlost? Kao da njoj samoj ne prolaze sve najgore moguće misli vezane uz njega.
Ono što sam ja probala je skrenuti njezin fokus sa ljubavnice (koja je njoj nebitna) na problem. I objasniti kako je barem taj jedan čin njenog muža, a koji nju trenutno pogađa više od svega drugoga, onak... ljudski. Pozitivan. I ne mora imati nikakve veze s njegovim emocijama prema ljubavnici već sa njegovom željom da bude koliko toliko fer prema svima.
O ljubavnici i razlozima zašto je on uzdržava neću niti ne mogu - jer o tome ne znam ništa.
Lord Byron
06.06.2010., 16:24
Nije uvijek tako... Ima situacija kada se klinci jednostavno ne usude postaviti neko pitanje. Znam o čemu pričam, iz prve ruke. :D
Rijetke su, ali kada se nađu uglavnom su velike stvari u pitanju.
Zašto misliš da treba čekati ne bi li dijete postavilo pitanje?
Uz malo "roditeljske inteligencije", puno se toga djetetu može odgovoriti a da nije stiglo ni formulirati pitanje, a kamoli izreći ga. :)
Lord Byron
06.06.2010., 16:29
Ono što sam ja probala je skrenuti njezin fokus sa ljubavnice (koja je njoj nebitna) na problem.
Problem je (ako nije izmišljen, a ja u ovakvim pričama uvijek imam gigantsku skepsu) razmjerno jednostavan za razmatranje.
Sve što treba je zaboraviti na rečenice "ja bih htjela da se to nije dogodilo" jer su (osim ako su podstrek za izum vremeplova) nepotrebno rasipanje snage. Prema tome, netko je spreman ostati u takvom braku (zbog djeteta, zbog vlastite nesigurnosti, zbog gladi u svijetu, zbog horoskopa - posve nebitno), pritom vjerujući da se radilo o jednokratnoj priči koja se neće ponoviti - ili nije spreman ostati u takvom braku.
Njegovo moguće odustajanje od podizanja ljubavnice na noge ni po čemu neće promijeniti njezinu (ne)sposobnost ostajanja u braku - taj je dio u osnovi nebitan (u odnosu na cijelu priču).
Nisam rekla da bih oprostila.
Nisam rekla da bih mu dala i pola svoje plaće, samo da njoj bude lakše.
Dala sam svoj pogled na stvar, pri čemu sam naglasila da je moj pogled emotivno neobojen - jer niti sam prevarena, niti sam ljubavnica.
Mislim (nadam se) da postavljačici jedan takav pogled može pomoći. Gorčinu, ljutnju, osuđivanje - toga ima i sama. Da se nabacujem drvljem i kamenjem prema muškarcu kojeg ni ne poznajem, koji je otac njene djece i s kojim dijeli neku prošlost? Kao da njoj samoj ne prolaze sve najgore moguće misli vezane uz njega.
Ono što sam ja probala je skrenuti njezin fokus sa ljubavnice (koja je njoj nebitna) na problem. I objasniti kako je barem taj jedan čin njenog muža, a koji nju trenutno pogađa više od svega drugoga, onak... ljudski. Pozitivan. I ne mora imati nikakve veze s njegovim emocijama prema ljubavnici već sa njegovom željom da bude koliko toliko fer prema svima.
O ljubavnici i razlozima zašto je on uzdržava neću niti ne mogu - jer o tome ne znam ništa.
Sama cinjenica koja se da izvuci iz autoricinog opusa ovdje vuce na stranu: ma sve je ovo ruzan san koji ce nestati sutra.
Mozda joj i price "izbaci ga van" pokazu realnost da nece.
I cjenim ja pokusaj nenabijanja negative u vec negativnu situaciju.
Ali "neke se pobjede dobijaju na juris". Nije sve u zivotu ni u razumu, nekad se situacija pocne mjenjati nabolje tek kad popizdis. Ali opet, granica pucanja za celik se zna, svaki covjek je ima na drugom mjestu. Zato i je zajebano.
Zašto misliš da treba čekati ne bi li dijete postavilo pitanje?
Uz malo "roditeljske inteligencije", puno se toga djetetu može odgovoriti a da nije stiglo ni formulirati pitanje, a kamoli izreći ga. :)
Naravno. :)
Ja govorim o konkretnoj situaciji koje smo se dotakli u kojoj par ostaje zajedno zbog djeteta, a da svoje probleme zapravo nisu riješili.
Dijete će osjetiti da nešto nije u redu, ali teško da će roditelj to spomenuti djetetu, a kamoli tek uspjeti objasniti mu.
curva-tamburello
06.06.2010., 16:50
nema se tu sta razmisljati, i bolje ti je to uciniti sto prije da si nepogorsavas stanje :mig:
on osim razvoda nije nista drugo zasluzio, on te nije prevario jednom pa da se to moze progutati on te vara godinama, on nju i uzdrzava :rolleyes: kakvo crno razmisljanje , kakve crne druge opcije :confused: presjeci to, nemoj dozvoliti da te ponizava, nemoj dozvoliti da od tebe pravi naivnu budalu NIJE TOGA VRIJEDAN. izbaci ga iz kuce, stana... ceg vec... nek si ide kod nje
spasi svoju ponos i cast :kava:
Broken heart
06.06.2010., 17:13
Razmišljala sam o svemu što ste napisali. Mislim da ćemo otići na par dana kod mame da se malo saberem. Mama će mi pomoći oko klinca pa ću imati vremena za srediti misli.
Hvala svima koji su mi pokušali pomoći. Pisati ću kad budem imala malo mirnije misli. Hvala vam još jednom.
Emericzy
06.06.2010., 17:16
Nije mi čudno što se brine za nju, to što je otkriven, ne briše u jedan dan njegove osjećaje prema njoj. Osim toga, ma koliko ti to sad zvučalo bešćutno, jer ti si mu žena i samim time imaš "veća prava", nije ni toj ljubavnici lako biti druga žena..ili je uopće nije briga, dok joj on plaća sve?? Teško je reći, ne znam kakvi su to ljudi, ni koji su to osjećaji, radi li se isključivo o sebičnosti ili pak o ljudima koji su upali u teške životne situacije ne znajući kontrolirati svoje osjećaje.
S druge strane, čovjek se uvijek može kontrolirati ako to želi..i da nije otkriven, tko zna koliko bi to trajalo? Je li njemu nešto nedostajalo u braku, emotivno, seksualno, ili mu je jednostavno dosadno koliko i svakom muškarcu (nijedan neće istu hranu svaki dan) i hvata adrenalin na bilo koji način?
Da sam ja u pitanju...otišla bih. Nemoguće je to spasiti... to su dugogodišnje laži, povjerenje je nepovratno izgubljeno. Jedino ako nisi spremna na otvoren brak, pa nek on radi što hoće, a ti što hoćeš, i da istovremeno oboje varate to dijete dajući mu iluziju sretne obitelji i temelja pod nogama..
S druge strane, i ti još uvijek možeš voljeti i biti voljena...a i druga su se djeca na rastavu navikla i poslije odrasla u zdrave, normalne i sretne ljude.
Konačno, uz Aphexa, jedan normalan post.
Ljudi, jasno je da se Broken osjeća grozno, ali uz sve te šokove i povrijeđenost, treba sačuvati i malo razuma. Ili mu se bar nakon nekog vremena vratiti.
Emericzy
06.06.2010., 17:38
Naravno, ovakav moj pogled na stvari obojen je i vjerskim uvjerenjima, ali mislim da mogu tvrditi da se brak na mnogim mjestima kroz zemaljsku kuglu i njezinu povijest, neovisno od "lokalpatriotskih boja" civilizacije o kojoj se radi (judeokršćanska, crna Afrika, Azija), na prvu loptu "začuđujuće" uvijek smatra nečime što ima i dimenziju zavjetovanja. A zavjet (npr. engl. vow, pledge) nije isto što i "obećati" partneru ili partnerici osobno, bilateralno da ćeš se ponašati ovako ili onako ili da ćeš učiniti to i to. Takvo što je ugovor. Zavjet je nešto što (u ateističkom pogledu na stvari) činimo u internom dijalogu sa sobom, i koji nam nešto znači u kontekstu vlastite osobe i naših najdubljih duševnih kvaliteta. Naravno, u vjerskom pogledu na stvari činimo ga uvijek pred (savršeno iskrenim, savršeno budnim i savršeno dobra pamćenja) Svjedokom.
Dobro zvuči. Ali, to bi meni funkcioniralo unutar koherentnog društvenog sustava u kojemu takve postavke stvarno funkcioniraju. U stvarnosti, u društvu zasnovanom na hipokriziji, tvoj prijedlog života prema zavjetima zvuči mi kao pokušaj da igraš Čovječe ne ljuti se po šahovskim pravilima. To jest, nerealno.
(Ne, ne moraš mi odgovoriti. Znam što misliš i i ti znaš što ja mislim. Javljam se samo da ti mahnem, da znaš da sam još tu. :))
Emericzy
06.06.2010., 17:42
Treće, bio je s njom kada si ti patila radi pobačaja (trenuci kad ste samo vas dvoje trebali biti u priči), to je meni osobno najveći prijestup u cijeloj priči (ispravi ako ju je tada stavio na čekanje jer ako su i tada bili skupa to je dno dna, ja bi popizdila da saznam da mi se suprug u takvim situacijama povjeravao ljubavnici umjesto da gleda da što bolje prebrodimo gubitak djeteta).
Slažem se
Emericzy
06.06.2010., 17:46
Začudila bi se koliko ima takvih slučajeva. Ja sam skoro siguran da se za veliku većinu preljuba nikad ne sazna.
Emericzy
06.06.2010., 17:54
Isuse, kako je ovo grubo i ružno rečeno. A zapravo je istina.
@Broken heart
Mislim da bi ti to trebao netko reći. ali ljepše i prihvatljivije. Bojim se da ni ja to ne znam.
Da, znam da je lako reći.
Eto, to bih sve potpisao. To mi se čini kao razuman pogled na problem.
Argentinac
06.06.2010., 18:47
Razmišljala sam o svemu što ste napisali. Mislim da ćemo otići na par dana kod mame da se malo saberem. Mama će mi pomoći oko klinca pa ću imati vremena za srediti misli.
Hvala svima koji su mi pokušali pomoći. Pisati ću kad budem imala malo mirnije misli. Hvala vam još jednom.
Pusti mamu, ona je svemu kriva. Da nije njuškala sad bi ti bila sretna i sve bi bilo u redu.
Sigurno i ti znaš neke brakove u kojima je bilo slično i koji su bili na rubu pucanja, ali su to istrpili i danas lijepo žive. A znaš i neke žene koje su zbog glupog ponosa ostavile muža, pa su ostatak života provele u tugi i samoći.
Budi dama kao Hillary Clinton.
Jos bolje ako ti ne trebaju, uzmi mu svaku kunu koju mozes iz gusta - i onda sve doniraj onima kojima novac treba, recimo djeci bez roditeljskog staranja ili djeci sa posebnim potrebama. :)
Cordelia
06.06.2010., 19:21
Time što je odmah rekao ženi da bi želio pomoći ljubavnici još neko vrijeme vjerojatno je htio staviti sve karte na stol, reći sve, priznati do kraja...
I koliko god on sada pokušavao ispasti pošten prema objema, to mu neće tako lako proći. Pogotovo zato jer već godinama nije bio pošten prema barem jednoj od njih dvije.
Malo je toga što on sada može učiniti i reći da ublaži situaciju... Na posljedice jednostavno treba misliti prije nego što se neke stvari učine.
Naravno za sve stvari u životu koje napravimo krivo bilo bi bolje da smo ranije razmišljali o posljedicama, ali iz ovog ili onog razloga to ljudi jako rijetko rade.
U ovom slučaju šteta je učinjena i pitanje je kako dalje. Ne mogu vjerovati da netko može održavati vezu s nekim godinama bez da tu postoje osjećaji koji su više od jebe na brzaka ženi iza leđa. Što znači da Broken mora znati da ta žena nije bila samo usputna avantura njenom mužu. Gdje to u srcu tog muža stavlja Broken zna samo on. Između ostalog i o toj činjenici treba razmišljati pri odluci treba li ga primiti natrag.
naomi.petric
06.06.2010., 19:30
Kad budeš kod mame,tamo vjerojatno u blizini ima neka tvoja stara simpatija.Fino obnoviš kontakt i lipo odradiš stvar ,pa da vidiš kako će ti biti puno lakše.Poslije tog iskustva razmišljaj što i kako dalje sa zakonitim...Sretno!
evamattiolo
06.06.2010., 19:31
Pusti mamu, ona je svemu kriva. Da nije njuškala sad bi ti bila sretna i sve bi bilo u redu.
Sigurno i ti znaš neke brakove u kojima je bilo slično i koji su bili na rubu pucanja, ali su to istrpili i danas lijepo žive. A znaš i neke žene koje su zbog glupog ponosa ostavile muža, pa su ostatak života provele u tugi i samoći.
Budi dama kao Hillary Clinton.
Idiote,nije mama njuskala nego naletila na njih dvoje! Tako je mogao bilo tko naletiti i vjerojatno su jos neki ljudi vidjeli ga sa njegovom krasnom, nesposobnom ljubavnicom! Vidis da ga cak nije briga ni da sacuva zenino dostojanstvo i ponos, totalno nepostivanje.Mislim, ako ti je imalo stalo do drugog ljudskog bica varat ces da niko nezna a ne se presetavat okolo! Pametan covik ce od dva zla birat manje! Koji moron! I jos za tvoju informaciju: bolje biti sam, nego sa nekim koga nije previse briga za tebe i tko ce ti zagorcavati zivot! Sta ce ti u zivotu takva sprdnja od braka,obicna laz i iluzija...
Perzefon@
06.06.2010., 19:41
Vidis da ga cak nije briga ni da sacuva zenino dostojanstvo i ponos, totalno nepostivanje.Mislim, ako ti je imalo stalo do drugog ljudskog bica varat ces da niko nezna a ne se presetavat okolo!
Mislim, ovo me podsjeća na narodnu priču "Svijetu je nemoguće ugoditi". Prvo smo se zgražali nad njegovom dvoličnošću i sračunatošću kojom je hendlao dvije žene istovremeno tako da zakonita ništa nije znala. I to je bilo popraćeno silnim osudama.
A sada ovo!
Mislim, kako god okreneš, čovjek je preljubnik. I to je ružno. Ali ne možemo ga istovremeno pljuvati što je smišljeno i pažljivo godinama to od žene skrivao i napadati ga što nema toliko stida da to barem prikrije.
Svašta.
Žao mi je što ovo izgleda kao da zagovaram preljubnika. A nije tako. Samo bi trebalo malo smirenije ulaziti u rasprave i razmisliti o kvalifikacijama.
evamattiolo
06.06.2010., 19:55
Mislim, ovo me podsjeća na narodnu priču "Svijetu je nemoguće ugoditi". Prvo smo se zgražali nad njegovom dvoličnošću i sračunatošću kojom je hendlao dvije žene istovremeno tako da zakonita ništa nije znala. I to je bilo popraćeno silnim osudama.
A sada ovo!
Mislim, kako god okreneš, čovjek je preljubnik. I to je ružno. Ali ne možemo ga istovremeno pljuvati što je smišljeno i pažljivo godinama to od žene skrivao i napadati ga što nema toliko stida da to barem prikrije.
Svašta.
Žao mi je što ovo izgleda kao da zagovaram preljubnika. A nije tako. Samo bi trebalo malo smirenije ulaziti u rasprave i razmisliti o kvalifikacijama.
Slazem se, ali cinjenica je da se lakse suocit sa sranjem dok ljudi okolo neznaju za spomenuto sranje. Radi se o tome da on taj preljub nije trebao sakriti zbog stida, vec da olaksa zeni(ako ima iole suosjecanja) i sacuva njeno dostojanstvo barem pred ostatkom svijeta...ma uglavnom, meni se lik cini totalno nesposoban a takav ti u zivotu netreba....
Emericzy
06.06.2010., 21:04
Slazem se, ali cinjenica je da se lakse suocit sa sranjem dok ljudi okolo neznaju za spomenuto sranje. Radi se o tome da on taj preljub nije trebao sakriti zbog stida, vec da olaksa zeni(ako ima iole suosjecanja) i sacuva njeno dostojanstvo barem pred ostatkom svijeta...ma uglavnom, meni se lik cini totalno nesposoban a takav ti u zivotu netreba....
Bojim se da se moram složiti s time da baš nije neki spretnjaković. A ne resi ga ni neka osobita pamet. po svemu sudeći nikad ni nije razmišljao što će ako se sve otkrije.
ma možemo :D
Upravo nam se na takav karakter diže želudac.
A ruku na srce, nije baš pokazao vještinu skrivanja, za to je potrebno puno više klikera u glavi..
Iskoristio je ženino povjerenje pa zahvaljujući njoj takvoj i uspio je i varati.
Šećkati se sa drugom po gradu u kojem te svi poznaju,a uz to nadati se da to neće saznati negova žena je odraz ili neviđenog idiotizma ili prgave duše koju zaboli ona stvar za posljedice :mad:
Perzefon@
06.06.2010., 21:43
ma možemo :D
Upravo nam se na takav karakter diže želudac.
A ruku na srce, nije baš pokazao vještinu skrivanja, za to je potrebno puno više klikera u glavi..
Iskoristio je ženino povjerenje pa zahvaljujući njoj takvoj i uspio je i varati.
Šećkati se sa drugom po gradu u kojem te svi poznaju,a uz to nadati se da to neće saznati negova žena je odraz ili neviđenog idiotizma ili prgave duše koju zaboli ona stvar za posljedice :mad:
Nisi sve pročitala. Vidjela si samo ono što si podcrtala. Prvo mu se sudilo što se tako dugo, godinama prikrivao. A sad mu se sudi što je bio tako nepromišljen i lakomislen da ga se otkrilo. Mislim, meni je preljub u svakom slučaju loša i ružna stvar. A vi se odlučite napokon je li on gad zato što se
a) uspješno godinama skriva
b) ne trudi se ni sakriti.
Jer ne može i jedno i drugo istovremeno.
A vi se odlučite napokon je li on gad zato što se
a) uspješno godinama skriva
b) ne trudi se ni sakriti.
Jer ne može i jedno i drugo istovremeno.
znam šta hoćeš reći..
nije bitno jel odgovor pod a) ili b) , to ne umanjuje njegovu odvratnost..
- Ako je skrivao godinama uspješno, smišljeno i proračunato, nije ga grizla savjest kad dođe od ljubavnice svojoj ženi koja mu vjeruje..
Varati bez grižnje savjesti, hladno, godinama,čak i u vrijeme kada mu je žena izgubila dijete, je podmuklo, da podmuklije ne može biti.
- a ako se nije ni trudio sakriti , tada je njegova gadost još veća..
Ljubavnica, gro godina, placa joj rezije, racunam da su tu isli i pokloni, vecere, itd, vise od par tisuca kn, ti to niti primjetila?
Jeste vi jedna od onih hrvatskih poduzetnickih parova + bivsa manekenka ili tako nesto :) ?
Autorice, šuti i radi - nadam se da imaš punomoć ili potpun pristup njegovim financijama, prebacuj pomalo lovu na SVOJ (i sa svog računa -bračna stečevina, blabla) NOVI račun, kad otkrije fino mu reci da ti ne možeš računat na prijebnika koji će biti tako plemenit kao on pa ti plaćati račune...
A usput pripomeni kako ne znaš hoće li te psihička bol dotući, hoćeš li biti sposobna brinut se za dijete pa bi, njemu, tako dobrostivome rado prepustila skrbništvo, pa makar samo privremeno, naravno, ako se on slaže. Kad to spomene ljubavnici, dotična će nestati u vidu magle. (ovo zadnje provjereno pali - naravno, to je samo blef ali moraš biti jaaako uvjerljiva)
Nakon toga ga špicaj nogom tamo gdje je najdeblji da odleti u 3 pm i pripomeni da je tvoj kauč tvoj kauč a on neka izvoli spavati tamo gdje plaća stanarinu.
Da pomoći ljubavnici - svašta! đubre jedno bezobrazno, umjesto da se pokrije ušima i zavuče pod kakav kamen (odakle je jednom, očito, izgmizao), on glumi Samaritanca...
Kako topic bude ratao, imam osjećaj da će rasti i tvoja opravdanja za njega i njegove loše isprike i uloga žrtve.
Osobno bih mu dala jednu malenu šansu da nije bilo tog idiotskog upada kako želi pomoći ljubavnici...
Ako Milostivi ne pokaže tendenciju poštovanja tvojih želja - slobodno postavi ultimatume - jer nisi se ti trošila okolo - Riješi ga se i zapamti
- Mir = neprocjenjivo
Lord Byron
06.06.2010., 22:31
Nakon toga ga špicaj nogom tamo gdje je najdeblji da odleti u 3 pm i pripomeni da je tvoj kauč tvoj kauč a on neka izvoli spavati tamo gdje plaća stanarinu.
Ovako mali Ivica zamišlja razvod i podjelu imovine.
sanjita
06.06.2010., 22:41
Ljubavnica, gro godina, placa joj rezije, racunam da su tu isli i pokloni, vecere, itd, vise od par tisuca kn, ti to niti primjetila?
Jeste vi jedna od onih hrvatskih poduzetnickih parova + bivsa manekenka ili tako nesto :) ?
što si ljubomoran?
:rolleyes:
kako ima zlih ljudi. ako joj već ne možeš pomoći u problemu nemoj bar tu posipat svoju ljubomoru.
@ Lord Byron - ovo je bio savjet čist onak' od srca, i ne govorim napamet, svjedočila sam brojnim razvodima i podjelama bračne stečevine - nemam što zamišljati jer - znam
Broken heart - ne dozvoli da te izmanipulira i ne dozvoli mu da sjedi na dvije stolice - da nije uhvaćen na djelu, još uvijek bi te varao. Skoncentriraj se na promišljanje o tome što ćeš ti napraviti a ne o tome što je on napravio
evamattiolo
06.06.2010., 23:17
.
- a ako se nije ni trudio sakriti , tada je njegova gadost još veća..[/QUOTE]
That's my point!
što si ljubomoran?
:rolleyes:
kako ima zlih ljudi. ako joj već ne možeš pomoći u problemu nemoj bar tu posipat svoju ljubomoru.
ljubomoran tocno na sto? :D
pokusavam zamisliti situaciju u kojoj jedan partner trosi gro novaca i vremena sa strane, a da drugi to ni ne primjeti
sanjita
06.06.2010., 23:26
ljubomoran tocno na sto? :D
pokusavam zamisliti situaciju u kojoj jedan partner trosi gro novaca i vremena sa strane, a da drugi to ni ne primjeti
zašto onda nisi zamislio situaciju u kojoj oboje zarađuju mnogo? :)
nego baš situaciju di ona njemu leži na grbači jer je glupa manekenka?
Pa nije mu zena po modelu manekenke, nego ljubavnica. Ona je onaj + iz jednadzbe koliko sam ja shvatio post. :D
A ocito je da zena zaraduje, a ljubavnica svoje osnovne egzistencijalne potrebe ispunjava tako da joj to neciji muz placa. :)
sanjita
06.06.2010., 23:36
Pa nije mu zena po modelu manekenke, nego ljubavnica. Ona je onaj + iz jednadzbe koliko sam ja shvatio post. :D
A ocito je da zena zaraduje, a ljubavnica svoje osnovne egzistencijalne potrebe ispunjava tako da joj to neciji muz placa. :)
Obrnuto.
Pa oni su par koji puno zarađuje, ocito je, mislim da je i sama autorica to rekla :zubo: A muz placa jos jednu sa strane. Sto je meni nejasno, kako moze placati, a da se to ne primjeti, osim ako nemaju potpuno odvojene financije, ali takvi brakovi su mi ionako u startu nikakvi.
Eto, nije mi jasno kako se u obitelji ne primjeti toliki odlijev novca (a opet sumnjam da zarađuju miljune), ne pricamo o 100 kuna koje mozes reci "kava tu, kava tamo".
Ali to nije ionako ni bitno. Ja bi ga napucao. Ne toliko sto je varao, vec zbog ovog "ne mogu je ostaviti sada".
Obrnuto.
E jezi ga. Ja sad otkad si ti dosla na topic ne znam ko tu koga hm jelte ono, a ko placa. :D
Znaci poduzetnicki par, to je dvoje. Muz i zena. + ljubavnica bivsa manekenka koju muz financira.
Ali sad ce to Ken objasnit.
Kene, ko tu koga?
Manekenka je samo opis, uklapa mi se u pricu kao osoba koja bi se brzim i lakim putem osigurala, a imat ljubavnika je savrseno efikasan nacin :D Naravno, ako ce isti joj financirati sve, a izgleda da je muz upravo takav. Jer obicno se ljubavnicki odnos bazira na seksu i/li emocijama, zar ne :)
Manekenka je samo opis, uklapa mi se u pricu kao osoba koja bi se brzim i lakim putem osigurala, a imat ljubavnika je savrseno efikasan nacin :D Naravno, ako ce isti joj financirati sve, a izgleda da je muz upravo takav. Jer obicno se ljubavnicki odnos bazira na seksu i/li emocijama, zar ne :)
Ili na iskoristavanju. :)
Ja sam cuo da ima nekih koji kazu nakon pustog placanja: da sam bar ..ebo. :D
Iden bizat, danas me nesto kartoni hoce pa da mi ne bi menga dosla prerano bolje zgiljat odavde. :)
naj se ljutit ali ti još imaš posljedice toga....
Perzefon@
07.06.2010., 07:10
naj se ljutit ali ti još imaš posljedice toga....
Ovo je bilo nepotrebno, sitno i neukusno. :kava:
draga, ne mogu niti zamisliti u kakvoj se situaciji nalaziš i znam da nije lako donijeti odluku koja će ti u potpunosti( a i tvome djetetu) promijeniti život. s druge strane, tvoj je muž tu odluku donio godinama prije varajući te sustavno s drugom.i znam da život nije crno- bijel, puno je više sivih nijansi, no jedno je jasno- ne varaš ženu koju voliš, jer ako postoje problemi, rješavaju se na drugi način, ako treba i razlazom.
ne mogu ti reći što da radiš, jer na kraju krajeva to je tvoj život.da je riječ o meni ja bi ga sasvim sigurno ostavila jer znam da ne bi mogla biti s nekim tko je ljubio mene, vodio ljubav sa mnom, a nakon toga to isto, isti dan radio drugoj.možeš li ti to?možeš li mu ikada opet vjerovati?
pokajnik
07.06.2010., 10:02
Ja ću samo svima vama koji tu pljujete čovjeka i donosite neke svoje općenite zaključke reći jedno.
Lako je tuđim k...em mlatiti po koprivama!
Nije lijepo, dapače, ružno je.
Nažalost, to je isto tako ono što život nosi.
Glupo je osuđivati čovjeka i huškati povrijeđenu ženu. Njih dvoje najbolje znaju kako se i zašto ovo desilo?!
Jednostavno mi se ponekad gade ti svi "dobronamjerni" savjeti tipa on je gad, uzmi mu sve, ne zaslužuje te .... bla bla bla.
Šta mi znamo o njihovom životu i (ne)sreći?!
Ništa.
Ljudi nažalost radije zabadaju nos u tuđe probleme i najćešće dijele one savjete koje se sami nikad ne bi usudili napraviti.
Toliko o savjetima.
sex-addict
07.06.2010., 10:12
Jebena je situacija, za nju. No paušalno pljuvanje nema smisla.. Iz ovoga navedenog OČITO je da on voli tu drugu ženu, usporedo sa njom. To je sasvim moguće, voljeti dvije istovremeno - ali voditi dupli život takoreći, u pravom smislu DUPLI :eek:
Kako? Zašto?
Zašto ne raskinuti jedno, ili barem ostati na ljubavnoj vezi sa njom, a ne suživot - previše pitanja na koje nemamo odgovora..
Uglavnom - ne može se kriviti neko zato jer se zaljubio u drugog.. Ne možeš kriviti ljubav.. Možeš ostati ili otići.. :kava:
Herbion
07.06.2010., 10:21
Mene samo zanima, ako mu Broken i oprosti, kako će izgledati taj brak sa saznanjem kako je bio patvoren zanjih nekoliko godina? :rolleyes: :ne zna: :(
pokajnik
07.06.2010., 10:23
Mene samo zanima, ako mu Broken i oprosti, kako će izgledati taj brak sa saznanjem kako je bio patvoren zanjih nekoliko godina? :rolleyes: :ne zna: :(
Izgledat će onako kako si njih DVOJE SAMI to naprave.
Sve drugo je mlaćenje prazne slame.
Herbion
07.06.2010., 10:28
Izgledat će onako kako si njih DVOJE SAMI to naprave.
Sve drugo je mlaćenje prazne slame.
Naravno, njih dvoje. Nebitno kako će to izgledati za okolinu. :mig:
Pitala sam se samo kako bih se ja osjećala.
U toj hipotetskoj situaciji, mislim da mu ne bih htjela, ne mogla :D, oprostiti.
Ovdje nije riječ o nekom usputnom sexu, već o puno ozbiljnijoj prevari.
No, kad se ima para... ima se s čim... :)
trendseterica
07.06.2010., 10:34
Kako dalje?????????????
Uzas, ostavi ga, a sto drugo reci, ne vjerujem da ces vise ikada biti sretna s njime jer povjerenje je nepovratno izgubljeno.
Ja ću samo svima vama koji tu pljujete čovjeka i donosite neke svoje općenite zaključke reći jedno.
Lako je tuđim k...em mlatiti po koprivama!
Nije lijepo, dapače, ružno je.
Nažalost, to je isto tako ono što život nosi.
Covjek koji partnera ne pita smije li se igrati s njegovim zivotom i godinama ga ciniti besmislenim sam se odrekao prava na obazriv tretman.
pokajnik
07.06.2010., 10:45
Naravno, njih dvoje. Nebitno kako će to izgledati za okolinu. :mig:
Pitala sam se samo kako bih se ja osjećala.
U toj hipotetskoj situaciji, mislim da mu ne bih htjela, ne mogla :D, oprostiti.
Ovdje nije riječ o nekom usputnom sexu, već o puno ozbiljnijoj prevari.
No, kad se ima para... ima se s čim... :)
Eh, pa baš je problem u tome što se ovdje svi ustvari pitaju kako bi se ONI osjećali da im se desi situacija koja se desila AUTORICI.
Na osnovu tih SVOJIH razmišljanja (odgovora sebi samima), oni daju "savjete" i prosipaju MUDROSTI, premda se malo kome se to ustvari i desilo.
Ona sad proživljava kombinaciju ovih osjećaja:
ljubomora, nepovjerenje, strah, ljutnja, tuga,...
Užasno za autoricu. :(
Teško se izvući iz tog stanja i početi razmišljati pozitivno. Što je ustvari najbitnije od svega da bi se prekinuo taj "začarani krug" nepovjerenja.
Glupo je razmišljat da se povjerenje ne može vratiti. Može. Samo treba jako dosta vremena i truda.
S OBJE strane.
Uostalom pitajte STARCE. Oni će vam najbolje reći šta je bitno u životu.
pokajnik
07.06.2010., 10:49
Covjek koji partnera ne pita smije li se igrati s njegovim zivotom i godinama ga ciniti besmislenim sam se odrekao prava na obazriv tretman.
Super, na temelju jedne činjenice ti donosiš zaključak da se on odrekao prava na obazriv tretman!
Ne kažem da je on svetac, ali nisi ni ti sudac ! :)
Super, na temelju jedne činjenice ti donosiš zaključak da se on odrekao prava na obazriv tretman!
Da, na temelju jedne jedine cinjenice da je iz krajnje sebicnosti bio spreman svojoj supruzi srusit sve ideale u zivotu i dovest je do toga da zena nije u stanju otic na posao. I to zamisli, ne srusit vec rusit godinama.
Meni je to apsolutno dovoljna cinjenica da covjeka sposobnog za to smatram - nulom koja se odrekla obazrivog tretmana.
Ako tebi pak treba jos cinjenica povrh te, nemam nista protiv.
Meni ne treba.
pokajnik
07.06.2010., 10:57
Da, na temelju jedne jedine cinjenice da je iz krajnje sebicnosti bio spreman svojoj supruzi srusio sve ideale u zivotu i doveo je do toga da zena nije u stanju otic na posao.
Meni je to apsolutno dovoljna cinjenica da covjeka sposobnog za to smatram - nulom koja se odrekla obazrivog tretmana.
Ako tebi pak treba jos cinjenica povrh te, nemam nista protiv.
Meni ne treba.
Ideali ?! Zar nisi još naučila da u životu ne postoji idealno?!
Koliko ti imaš iskustva sa prevarama?
Jesi li ti ikada nekog stvarno voljela?!
Iz tvojih postova se osjeća samo neka gorčina, nerealna empatija...
Pitam se zašto ...
Ideali ?! Zar nisi još naučila da u životu ne postoji idealno?!
Koliko ti imaš iskustva sa prevarama?
Jesi li ti ikada nekog stvarno voljela?!
Iz tvojih postova se osjeća samo neka gorčina, nerealna empatija...
Pitam se zašto ...
Pricas s muskarcem :mig:
Ostavi se jeftinih psihoanaliza. Ne govorim iz ikoje vrste suosjecanja.
Govorim iz krajnje principijelnosti.
Varao nisam nikad niti cu. Kako znam? Jednostavno: kad mi je netko dosadio do mjere da pocnem zvjerkat okolo - prekidao sam veze. Smatram to elementarno postenim jer ljudsko bice nije pudlica da je sisas kako ti se sprdne.
Imat kurac je jedno, a zivjet kurcem nesto sasvim drugo.
To se obicno usvoji tamo negdje nakon 20. godine zivota.
Herbion
07.06.2010., 11:00
Uostalom pitajte STARCE. Oni će vam najbolje reći šta je bitno u životu.
Moji su se rastali zato kaj je stari jebao kolegicu s posla.
Da napomenem da su starci radili u istoj firmi.
Meni je bitno u životu da me netko ne drži budalom. :cool:
Prošla sam razvod svojih staraca. Iz tog sam naučila da svako sranje ima izlaz.
Teško je, boli, ljudi koji su uključeni pate, i djeca i supruge, pa čak i ljubavnice...
Na kraju sve prođe.
Al da živi sa mnom, pruža drugoj ono što bi bilo za nas i dijete, bez obzira što očito ima sredstava u suvišku. Prek toga ne bih prošla. Bolje da svaki mjesec uplaćuje novce za neku kuću mladih koji su izašli iz doma.
Ne prosipam mudrost, jer ju nemam, nisam proživjela ništa slično.
Al mi zabraniti iznijeti mišljenje i moju hipotetsku dvojbu je smiješno. :D
Onda bih i ja tebi mogla reći da je u najmanju ruku neobično što autorici u ovom trenutku govoriš kako treba razumjeti i njenog muža preljubnika.
Oprosti, ja ne vidim razumijevanje za njega.
Tim više što je došao ko pokisao pas tek kad se saznalo, a do tad je bilo ako prođe prođe... :rolleyes:
Emericzy
07.06.2010., 11:00
Opet se izvlači to navodno patvorenje. Otkud vam samo ta ideja? Recimo, klinac godinama dobiva darove pod bor i onda jednog dana otkrije da ih zapravo donose roditelji. i onda s gnušanjem otrči u svoju sobu i sve igračke od prošlih par Božića gadljivo baci kroz prozor, jer je cijela ta ceremonija oko njih bila patvorena...
Znači, vi svi ne živite u brakovima, ne živite veze, ne živite s ljudima i ne živite stvarnost, nego živite u idejama, principima i s načelima.
Dobro je to opisao moj prijatelj koji je u bocu francuskog Devoille Piore William uredno lijevao domaću kruškovaču i svima je bila izvrsna, ali kad je nudio domaću kruškovaču iz stare boce za vino, u kojoj ju je dobio, nitko je nije htio.
Brak, dakle, može biti sasvim OK, bio 'istinit' ili 'lažan'. Jedino je važno da se misli da je 'istinit'. Dok se misli, sve je u redu. Bože, kako je čovjek blesava zvjerka...
pokajnik
07.06.2010., 11:06
Tim više što je došao ko pokisao pas tek kad se saznalo, a do tad je bilo ako prođe prođe... :rolleyes:
Oprosti, ali ovaj dio ne razumijem... da nije došao kao pokisao pas, bio bi još veći bezosjećajni gad ili ... ???
Kako drukčije bi se trebao ponašati čovjek koji ima ljubavnicu nego APP ?!!
Koliko sam shvatio, žena nije iz njegovog ponašanja posumnjala da ima ljubavnicu. Znači, ništa joj nije falilo!
Pila je domaću kruškovaću iz skupe boce, ali bila joj je fina cijelo vrijeme.
Šta sad...
Lord Byron
07.06.2010., 11:15
Dobro je to opisao moj prijatelj koji je u bocu francuskog Devoille Piore William uredno lijevao domaću kruškovaču i svima je bila izvrsna, ali kad je nudio domaću kruškovaču iz stare boce za vino, u kojoj ju je dobio, nitko je nije htio.
Jedini mogući način primjene ove prispodobe je da navedeš reakcije gostiju kada bi im rekao da je u serviranoj boci Je ne sais pas pourquoi :) domaća kruškovača vulgaris.
Naime, upravo se o tome ovdje radi. Ona zna da pije običnu kruškovaču.
pokajnik
07.06.2010., 11:16
Varao nisam nikad niti cu. Kako znam? Jednostavno: kad mi je netko dosadio do mjere da pocnem zvjerkat okolo - prekidao sam veze. Smatram to elementarno postenim jer ljudsko bice nije pudlica da je sisas kako ti se sprdne.
Baš me zanima koliko ti je trajala najduža veza?
Imao sam i ja takvih razmišljanja... taman negdje nakon 20.te ...
A nisi niti ti njegov odvjetnik, ako već ona nije sudac.
DA, na temelju te jedne (ne baš banalne i nevine činjenice), on je zaslužio da ga ispljune k'o ispljuvak najblaže rečeno. :kava: Tebi činjenica da je on vodio dvostruki život što je osim izdaje i krajnje degutantno,bezobzirno i podlo do srži nije dovoljna za zaključak da realno tip ne zaslužuje od te obitelji više ništa???? Usput, kad veliš da je "lako s tuđim ... jelte po koprivama mlatit" - daj molim te reci da li bi bio tolerantan i razmišljao što dalje sa svojim brakom da recimo saznaš da ti se supruga taslagičić već nekoliko godina, da ima primjerice mlađeg frajera u kojeg je zaljubljena i kojeg još uz to uzdržava, dakle da vodi paralelni život???? Pa kad/ako budeš u takvoj situaciji i tolerantno zaključiš da valja razmisliti o nastavku tog braka i općenito kad /ako u situaciji krajnje nepovoljnoj po sebe budeš tolerantan kao što si sad strašno tolerantan u "ovoj njenoj situaciji koja se tebe ne tiče"... onda ćeš biti apsolutno legitimiran na korištenje ove nadasve vrijedne Krležine maksime "lako s tuđim k...cem po gloginjama mlatit".
Do tad ne mlati praznu slamu. (Isprivačavam se na ovom zadnjem, nisam mogla odoljeti).
Opet ti jeftinom psihologijom. Okani se toga, rekoh ti vec :).
Trajale su i vise nego dovoljno da vrlo dobro znam o cem pricam.
To je tvoja stvar i imas svo pravo svijeta da ides relativizirati i ono sto se relativizirati ne moze (u razloge zasto to cinis ne ulazim nit me se ticu), ali htio ne htio, morat ces se pomirit s cinjenicom da ima ljudi koji tako ne zive.
Coldplay25
07.06.2010., 11:26
neki ljudi vjeruju u ideale i pokušavaju ih živjeti i nakon 20:kava:
pa i ja, tuđa govna ne želim trpjeti niti servisirati drugome a sve upakirati u jeftinu psihologiju životnog iskustva...
a što se tiče autoričinog supruga uistinu je dovoljna 1 rečenica u kojoj stoji, dugogodišnja prevara + uzdržavanje ljubavnice, da ga se proglasi govnom:kava:
higijeničarka
07.06.2010., 11:28
Recimo, klinac godinama dobiva darove pod bor i onda jednog dana otkrije da ih zapravo donose roditelji. i onda s gnušanjem otrči u svoju sobu i sve igračke od prošlih par Božića gadljivo baci kroz prozor, jer je cijela ta ceremonija oko njih bila patvorena...
Ne, ali pokloni kao nešto materijalno sami po sebi niti nisu toliko bitni.
Ono što je te poklone činilo posebnima bio je njihov kontekst (kao što je tko ih i zašto donosi) koji se automaski gubi (odnosno mijenja) prilikom otkrivanja "iluzije".
Bicikl kojeg si dobio još uvijek je bicikl, ali 'poklon od djeda mraza' prestaje biti to nestankom djeda mraza. :ne zna:
Pa kad/ako budeš u takvoj situaciji i tolerantno zaključiš da valja razmisliti o nastavku tog braka i općenito kad /ako u situaciji krajnje nepovoljnoj po sebe budeš tolerantan kao što si sad strašno tolerantan u "ovoj njenoj situaciji koja se tebe ne tiče"...
Nije sporno da je nastavak nastavak braka nesto o cemu treba razimsliti do u dlaku istom ozbiljnoscu kao i o njegovom kraju. To cak nije nesto sto bi autorici trebalo savjetovati ili uopce raditi neke velike osvrte u bilo kojem smjeru (nastavka, kraja).
Ono sto jest vazno to je da se, kakav god ishod bio, taj ishod ne gradi na ikojoj vrsti relativizacije vec na jasnom, nedvosmislenom i beskompromisnom jedenju zadnjeg grama govana koja je gospodin posrao.
Cini se da, pricom o 'uzdrzavanju ljubavnice dok se ne snadje' doticni i nije bas najspremniji na to. A sve dok to ne bude, bilo koje rjesenje (prekid ili nastavak) bit ce produljenje agonije i nastavak trulezi.
Herbion
07.06.2010., 11:33
Opet se izvlači to navodno patvorenje. Otkud vam samo ta ideja?
Em, cijenim tvoje životno iskustvo :s, i ono što nama mlađima pokušavaš objasniti. :)
Ali čim odnos nije transparentan, a preljubnički odnosi nisu, jer po svojoj prirodi ne mogu i ne smiju biti, meni je to patvoreno. :ne zna:
Sumnjam da će mi biti ok sa 50, kao što mi nije ok sad sa 30 činjenica da mi se dečko ili muž jebe uokolo i onda navečer dolazi meni u krevet kao da je sve ok (što naoko i je :rolleyes:) i ja krenem pod poplun zadovoljiti svog muškarca oralno, a možda prije 3-4 sata on je štancao svoju XX (nebitno definirati što) analno.
Svaka čast na otvorenom umu, iskustvu, al ja to ne bih mogla probaviti bez enormnog gađenja. :ne zna:
Da uopce ne spominjemo cinjenicu kako je zelju 'da suprug ne jebe, ne uzdrzava i ne zivi paralelni zivot s drugom zenom' smijesno zvati - idealom.
Ako to nije elementarno elementarnog onda u vrazju mater i covjek.
pokajnik
07.06.2010., 11:36
A nisi niti ti njegov odvjetnik, ako već ona nije sudac.
DA, na temelju te jedne (ne baš banalne i nevine činjenice), on je zaslužio da ga ispljune k'o ispljuvak najblaže rečeno. :kava: Tebi činjenica da je on vodio dvostruki život što je osim izdaje i krajnje degutantno,bezobzirno i podlo do srži nije dovoljna za zaključak da realno tip ne zaslužuje od te obitelji više ništa???? Usput, kad veliš da je "lako s tuđim ... jelte po koprivama mlatit" - daj molim te reci da li bi bio tolerantan i razmišljao što dalje sa svojim brakom da recimo saznaš da ti se supruga taslagičić već nekoliko godina, da ima primjerice mlađeg frajera u kojeg je zaljubljena i kojeg još uz to uzdržava, dakle da vodi paralelni život???? Pa kad/ako budeš u takvoj situaciji i tolerantno zaključiš da valja razmisliti o nastavku tog braka i općenito kad /ako u situaciji krajnje nepovoljnoj po sebe budeš tolerantan kao što si sad strašno tolerantan u "ovoj njenoj situaciji koja se tebe ne tiče"... onda ćeš biti apsolutno legitimiran na korištenje ove nadasve vrijedne Krležine maksime "lako s tuđim k...cem po gloginjama mlatit".
Do tad ne mlati praznu slamu. (Isprivačavam se na ovom zadnjem, nisam mogla odoljeti).
Imaš pravo, nisam ja njegov odvjetnik. Niti sam to htio biti iako bi se i to moglo zaključiti iz nekih mojih izjava.
Ja stvarno ne znam kako bi se ponašao da se nađem u situaciji kojoj si opisala. Priznajem.
Jedino što me nervira je kako ljudi olako komentiraju tuđe živote. 8 godina nečijeg tuđeg života netko popljuje sa "odjebi ga" i nastavi svoj radni dan kao da se ništa nije desilo.
Žao mi je žene, ona nije ništa kriva. Muž je ispao gad, ali ženi se svidio brak u kojem je živjela. Očito je i njoj posvećivao pažnju koja joj je bila dovoljna. Ona mora živjet sa odlukom koju donese. Ne ja. Ne ti. Nitko ovdje. Zato se ježim tih huškačkih komentara u trenutku dok je ona kao osoba jako labilna.
Zato "branim" perljubnika o kojem ustvari ništa i ne znam.
Moj stav je općenito uvijek bio pozitivan. Ne može jedna loša stvar prebrisati sve dobre stvari koje su se desile. Nisam za destrukciju, bez obzira na okolnosti.Ovo sad mislim općenito i ne kažem da sam u pravu. Jednostavno tako živim.
Brak, dakle, može biti sasvim OK, bio 'istinit' ili 'lažan'. Jedino je važno da se misli da je 'istinit'. Dok se misli, sve je u redu. Bože, kako je čovjek blesava zvjerka...
Ajd ne drobi.
Po recenom ispada da je isti kurac zivio zivot ili si gruno dop u venu i ishalucinirao obitelj, djecu, karijeru i penziju.
Ostavi se drvene filozofije.
Coldplay25
07.06.2010., 11:39
Da uopce ne spominjemo cinjenicu kako je zelju 'da suprug ne jebe, ne uzdrzava i ne zivi paralelni zivot s drugom zenom' smijesno zvati - idealom.
Ako to nije elementarno elementarnog onda u vrazju mater i covjek.
naravno, to bi trebalo bit pod razumije se:kava:
Coldplay25
07.06.2010., 11:40
Imaš pravo, nisam ja njegov odvjetnik. Niti sam to htio biti iako bi se i to moglo zaključiti iz nekih mojih izjava.
Ja stvarno ne znam kako bi se ponašao da se nađem u situaciji kojoj si opisala. Priznajem.
Jedino što me nervira je kako ljudi olako komentiraju tuđe živote. 8 godina nečijeg tuđeg života netko popljuje sa "odjebi ga" i nastavi svoj radni dan kao da se ništa nije desilo.
Žao mi je žene, ona nije ništa kriva. Muž je ispao gad, ali ženi se svidio brak u kojem je živjela. Očito je i njoj posvećivao pažnju koja joj je bila dovoljna. Ona mora živjet sa odlukom koju donese. Ne ja. Ne ti. Nitko ovdje. Zato se ježim tih huškačkih komentara u trenutku dok je ona kao osoba jako labilna.
Zato "branim" perljubnika o kojem ustvari ništa i ne znam.
Moj stav je općenito uvijek bio pozitivan. Ne može jedna loša stvar prebrisati sve dobre stvari koje su se desile. Nisam za destrukciju, bez obzira na okolnosti.Ovo sad mislim općenito i ne kažem da sam u pravu. Jednostavno tako živim.
ali to je višegodišnja loša stvar....preko koje se itekako treba potruditi da se prijeđe:rolleyes:
Zato se ježim tih huškačkih komentara u trenutku dok je ona kao osoba jako labilna.
Ovo je nesto sasvim drugo od onoga sto si rekao prije:
Glupo je osuđivati čovjeka i huškati povrijeđenu ženu.
Potpuno se slazem da je huskati u ikojem smjeru van svake pameti i krajnje neozbiljno.
Medjutim, to ne znaci da se njegov postupak ne smije i ne mora bez ostatka osuditi.
To su jednostavno razlicite stvari.
PS.
Ne treba zaboravit da je lik drznik do te mjere da cak i u ovakvoj situaciji on mrtav hladan zeni kaze da ce nastavit uzdrzavat ovu dok se ona eto malo ne snadje.
Mislim, da nije tragicno bilo bi smijesno.
I onda ga jos netko ide branit...
higijeničarka
07.06.2010., 11:46
Po recenom ispada da je isti kurac zivio zivot ili si gruno dop u venu i ishalucinirao obitelj, djecu, karijeru i penziju.
Da, otprilike tako nekako i je. :mig:
Da, otprilike tako nekako i je. :mig:
Ne znam je li ovo neki pokusaj da ispadnes cool, da ti odgovor zvuci efektno, izraz razocaranja ili sto...ali u svakom slucaju, nije preozbiljno.
uvijek mi je u zivotu bio glavni i odgovorni dirigent moj zeludac.
jer, on bi mi uvijek dao tocnu dijagnozu stanja u kojem jesam ili sam mogla biti.
ako me nagoni na povracanje, znaci da je situacija pogubna za mene i da trebam odleprsati. sto prije moguce.
i sada pitam ja sebe kako leci u krevet ili cak razmisljati o djetetu s nekim tko nije "tvoj"...koji je "nas", kojeg dijelimo, a cak ako i ne sa nekom trenutacnom tjelesnom ljubavnicom, onda imamo "sumnju" kao vjecnog treceg partnera.
uz tu "novu" ljubavnicu, nepobjedivu na svim poljima i koja me unaprijed osudjuje na vjeciti poraz, nasem je seksu davno odzvonilo...
samo ću istaknuti da je čovjek svjesno, i s predumišljem godinama varao svoju ženu ičak i u vrijeme kad su izgubili bebu.istina, mi ne znamo kakav je bio njihov brak , međusobni odnosi, no činjenica jest da osoba koja može mrtva- hladna lagati ženi i svome djetetu tako dugo, bez pokušaja da probleme(ako ih je bilo, a očito jest jer u protivnom ove situacije ne bi ni bilo) riješiti nekako drugačije, pa i razvodom ako ne ide na drugi način, ima pravo biti na svaki način diskvalificirana. ne zato jer se možda zaljubio, jer je varao, nego jer je bio u stanju glumiti i lagati niz godina bez da je trepnuo.tu nema ljubavi, a poštovanja još manje.
p.p.s. to je čak plemenito od gospodina:rolleyes:
Zapravo bi mu supruga trebala bit ponosna kako plemenitog i briznog muza ima.
Jebem te zivote :facepalm:
Perzefon@
07.06.2010., 11:48
Naime, upravo se o tome ovdje radi. Ona zna da pije običnu kruškovaču.
Ona to zna sada. I zbog toga joj ne valja. A pila ju je godinama i bila joj je dobra.
Da njena majka nije naletjela na muža i ljubavnicu, valjala bi joj i dalje.
Ovo je samo tumačenje analogije, ništa drugo. Ja mogu savršeno razumjeti da joj se zgadila.
Beta ženka
07.06.2010., 11:48
Hee, ali treba biti dovoljno zreo i imati muda za takvo nešto. Svaka čast na ovakvom razmišljanju. :top: Što prije se odrežu trule grane, prije će se oporaviti i osnova, a manje štete će biti učinjeno.
pa i ja, tuđa govna ne želim trpjeti niti servisirati drugome a sve upakirati u jeftinu psihologiju životnog iskustva...
a što se tiče autoričinog supruga uistinu je dovoljna 1 rečenica u kojoj stoji, dugogodišnja prevara + uzdržavanje ljubavnice, da ga se proglasi govnom:kava:
Ajd ne drobi.
Ostavi se drvene filozofije.
Potpis i na ovo! :s :s
trendseterica
07.06.2010., 11:50
Varao nisam nikad niti cu. Kako znam? Jednostavno: kad mi je netko dosadio do mjere da pocnem zvjerkat okolo - prekidao sam veze.
nikad ne reci nikad
jedno su veze a drugo brakovi s djecom u koje je upletena zajednicka imovina i stosta drugo pa je onda ljudima lakse prevariti nego se prvo rastati pa onda naci drugog
nikad ne reci nikad
jedno su veze a drugo brakovi s djecom u koje je upletena zajednicka imovina i stosta drugo pa je onda ljudima lakse prevariti nego se prvo rastati pa onda naci drugog
Ne pusim te 'nikad ne reci nikad' fore kao generalne istine bez iznimke. Postoje, jbg, stvari radi kojih se radije crkne ko covjek nego zivi ko zivotinja. Ovo je jedna od tih.
Sto se te konkretne stvari tice, bez dileme mogu potpisat predbracni ugovor sa samo jednom stavkom: da me se zatuce ko pseto ako varam.
I spavat ko beba :cerek:
evo jedne lazi....zivotne.
dvoje ljudi na poslu udju u vezu u osobno veoma teskim bracnim problemima.
jedni drugima predstavljaju spas u danim zivotnim okolnostima.
ona se razvede, ostane trudna, rodi dijete.
on ostaje u braku, u kojem vec ima djecu, supruga teski bolesnik. gotovo nepokretan.
tijekom zivota djeca upoznaju svojeg polubrata.
i svi "sretno" zive dalje.
vjecita laz rules....
Coldplay25
07.06.2010., 12:00
evo jedne lazi....zivotne.
dvoje ljudi na poslu udju u vezu u osobno veoma teskim bracnim problemima.
jedni drugima predstavljaju spas u danim zivotnim okolnostima.
ona se razvede, ostane trudna, rodi dijete.
on ostaje u braku, u kojem vec ima djecu, supruga teski bolesnik. gotovo nepokretan.
tijekom zivota djeca upoznaju svojeg polubrata.
i svi "sretno" zive dalje.
vjecita laz rules....
evo jedna istina "supruga teski bolesnik" jedini razlog za ostanak te žene s tim muškarcem..sretno NE, samozavaravanje, iluzija DA
trendseterica
07.06.2010., 12:02
Ne pusim te 'nikad ne reci nikad' fore kao generalne istine bez iznimke. Postoje, jbg, stvari radi kojih se radije crkne ko covjek nego zivi ko zivotinja. Ovo je jedna od tih.
ja ne tvrdim da bi ti varao u braku samo kazem da ne mozes sto posto tvrditi da ne bi, nitko od nas ne moze
Sto se te konkretne stvari tice, bez dileme mogu potpisat predbracni ugovor sa samo jednom stavkom: da me se zatuce ko pseto ako varam.
I spavat ko beba :cerek:
na netu svi mozemo biti bogati, sveci i nepogresivi:mig:
I uostalom to sto bi te netko zamlatio ko psa je najmanji problem, Sto da ti zena ne da rastavu pa se to godinama oteze na sudu- bi li onda bio s drugom ili bi cekao da se rastanete dok ne ostaris? Uostalom ljudi se s godinama i sa zivotnim situacijama itekako mogu promijeniti, cesto ono do jucer danas ne vrijedi- tako kazu stihovi i jedne pjesme:mig:
A i ta prevara nije najgore sto partner moze uciniti.
Ovdje su stvari vrlo jednostavne: bez obzira na ishod, valja bit musko i preuzet punu odgovornost za svoje postupke.
Simple as that.
ja ne tvrdim da bi ti varao u braku samo kazem da ne mozes sto posto tvrditi da ne bi, nitko od nas ne moze
Ti mozda ne mozes.
Ja mogu.:mig:
Ostalo je svodjenje drugih na svoju mjeru. A to je vec tak tak...dosadno i neozbiljno.
pokajnik
07.06.2010., 12:08
Ti mozda ne mozes.
Ostalo je svodjenje drugih na svoju mjeru. A to je vec tak tak...dosadno i neozbiljno.
Iz ovoga se vidi koliko si ustvari nezreo.
Ne kažem da su ti životne postavke krive, ali biti tako isključiv je očiti odraz manjka životnog iskustva.
nikad ne reci nikad
I upravo zato jer su stvari zakompliciranije, jer je više ljudi upleteno i jer je obitelj u pitanju treba više i pametnije razmišljati, odnosno manje riskirati.
A varanje, laganje, trošenje bračne stečevine na treću osobu je priličan rizik za izgubiti sve.
Čovjek ponekada ne može kontrolirati emocije, nekada nam se netko svidi, privuče nas, iako nam je jasno da ne bi trebalo i da može biti opasno. I u tom trenu se povučeš, makneš se od te osobe, isključiš je iz svog života dok je to još lako učiniti, a ne čekati da se vaš odnos zakomplicira, da se emocije prodube i nikako se ne počneš umotavati u klupko laži koje bi one koji bi ti trebali biti najvažniji u životu dovede u situaciju u koju je tip iz priče doveo autoricu. :rolleyes:
trendseterica
07.06.2010., 12:14
Ti mozda ne mozes.
da, zapravo mozes ti tvrditi sto zelis sto ne znaci da je to istina
Iz ovoga se vidi koliko si ustvari nezreo.
Ne kažem da su ti životne postavke krive, ali biti tako isključiv je očiti odraz manjka životnog iskustva.
Ja nezrelost vidim u neprincipijelnosti i konstantnom pokusaju da nedostatak argumentacije nadoknadis osnovnoskolskom psihologijom i zivotnom kvazimudroscu.
Ali da se krivo ne shvatimo, nemam nista protiv.
Svak se cese tam di ga svrbi.
Sapientia
07.06.2010., 12:16
Evo jos jedne situacije:
Muz ima ljubavnicu 7 godina,zena saznaje i on place trazi pomirenje,moli da ga ne ostavi,imaju dvoje djece...
Ona se misli ali ipak popusta jer ga voli,ostaju zajedno...
Nakon nekog vremena on i dalje nastavlja vezu s ljubavnicom,tj nije je ni prekinuo,ocito-ljubavnica ostaje trudna-muz ostavlja zenu i zivi sa ljubavnicom...
Moje misljenje je kad muskarac u braku ima dugu vezu s drugom zenom,to je ociti znak koliko on ne voli svoju suprugu.
A sada zasto je ne ostavi jer je kukavica,ne zeli mijenjati zivot,ne zeli dijelit imovinu,tu su djeca i tisucu drugih stvari...
I da ako se muskarac vraca ljubavnici nakon sta zena saznaje -sta vise reci na to???
Vecina muskaraca vara i to je istina-a bogme danas nisu ni zene daleko-ali jedno je kad muskarac prevari na jednu dvije noci zbog sexa,a drugo je kad odrzava vezu,tj drugi zivot.
Ima jedna cura koja je nedavno u dvadeset i nekoj saznala da ima polusestru svojih godina jer joj je otac bio s njenom mamom i mamom od te druge u isto vrijeme.
Mene nista vise ne iznenadjuje,ne kad su u pitanju ljudi...
Zašto misliš da netko ne poznaje sebe u tolikoj mjeri?
Neki znaju da bi varali, neki znaju da ne bi.
Prevara nije nešto što se desi odjednom, iznenada, što nas uhvati nespremne. Barem ne ako smo mi ti koji varaju. :D
Iza toga se kriju susreti, razmišljanja, pozivi, razgovori, maštanje, planiranje.... I tko zna što još sve, ne bih znala iz prve ruke. :)
I u svakoj od tih faza, u bilo kojem trenu, osoba može stati. Može reći da neće dalje.
Zašto misliš da netko ne može za sebe znati kako jednostavno ne bi paralelno sa time mogao svaki dan gledati partnera u oči i lagati mu?
Naravno da ne znaju svi, ali držim da neki mogu to za sebe tvrditi i biti u pravu. :ne zna:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.