PDA

View Full Version : Strah od životinja


stranice : [1] 2

Göttspöđä
07.06.2010., 16:12
Krenut ćemo pod pretpostavkom da lisičarke i gerbere ne doživljavate izvorom straha :D.

Koje životinje vas plaše? Kako vam se čini ova fotografija :cerek:?

http://4.bp.blogspot.com/_LbccUVbSRd8/SWZpdZZ6tZI/AAAAAAAAD7I/cJFqwrsghAg/s400/jumping+spider+eyes+8.jpg

Imate li kakvu prijetnju? Ako da, što vam je konkretno izvor straha i jeste ga probali liječiti ikakvom aktivnošću, osim učenja bržeg penjanja na stolice i jačeg zamahivanja cipelom? Moj strah (http://forum.hr/showthread.php?t=473946) svi znaju :brukica:

Je li strah iracionalan ili ste imali kakvo neugodno iskustvo iz prve ruke? Jeste li se susreli sa svojim arch enemyjem ili se bojite na "teorijskoj razini"?

Veže li se strah uz kakve alergije?

Koliko krivite filmove i djetinjstvo sa bratićima sa gumenim zmijama i paucima?

Slobodno priložite kakvu fotografiju izvora straha.

Tema će po potrebi imati i mythbusting karakter, pa ako vas nešto zanima, pucajte. Ovdje krstari par vrsnih biJologa i prirodoslovaca :) koji jedva čekaju da nekoga nešto nauče i omoguće još ugodniji boravak u prirodi.

Također, da ne propadnu teško stečene reputacije forumskih opakih maččččo muškarčina, anketa je anonimna :zubeki:, a stavila sam i višestruki izbor za glasanje. Nabrojala sam sve za što sam ikad čula da se netko boji (da, čak i golubove i žabe) a ako sam neku strahotu zaboravila staviti, peemajte me ili ostavite u temi pa ću dodati.

Lastan
07.06.2010., 16:30
Ono što definitivno ne podnosim ter ubijam prvim novinama, cipelom ili sličnim objektom jesu stonoge i uholaže.

A kad smo kod gumenih zmija... jedan je kolega iz razreda u osnovnoj jednom prilikom donio gumenu zmiju. Prilično vjernu.
Stao bi najčešće iza kakve cure, spustio joj zmiju pred facu i, kad bi ova skočila unazad, vrišteći, on bi iskoristio priliku da joj dobro opipa netom propupale sise.
Naravno, plašio je koga je stigao; došao je tako i do mene dok sam sjedio na klupici i čitao nešto te mi spustio zmiju pred facu. Podigao sam pogled, zaključio "aha, gumena zmija" i nastavio dalje čitati. :zubeki:
Jebiga, znao sam da ne bi tek tako nosio živu zmiju. :D

Ah, da. Stršljena se klonim, a njihovu smrt planiram i izvodim s maksimumom pažnje.

Göttspöđä
07.06.2010., 17:09
Ono što definitivno ne podnosim ter ubijam prvim novinama, cipelom ili sličnim objektom jesu stonoge i uholaže.

Dodala sam strige

http://www.clankonosci.com/ostale%20bestije/striga2.jpg

u anketu, uholaže će sačekati malo.

A kad smo kod gumenih zmija... jedan je kolega iz razreda u osnovnoj jednom prilikom donio gumenu zmiju. Prilično vjernu.
Stao bi najčešće iza kakve cure, spustio joj zmiju pred facu i, kad bi ova skočila unazad, vrišteći, on bi iskoristio priliku da joj dobro opipa netom propupale sise.

Također, samo što meni propupale sise nikad nisu bile objekt želje. Mene je zadovoljavao strah u očima maminih prijateljica :rofl:. Bila je duga oko pola metra, gumena i nalik bjelouški, poklon od dide. Vrištanje je, naravno, bilo na razini kao da na njih bacam u najmanju ruku taipana :D

Lastan
07.06.2010., 17:12
Dodala sam strige

http://www.clankonosci.com/ostale%20bestije/striga2.jpg

u anketu, uholaže će sačekati malo.
Zanimljivo. Uholaže se u ovim krajevima zovu štrige. :D
Također, samo što meni propupale sise nikad nisu bile objekt želje.
Krajnje neobično. Zašto misliš da je tome tako? :zubeki:

morbidangel
07.06.2010., 17:20
:ne zna: Nemam nikakvu fobiju:ne zna: Ali ne bih dozvolio da mi po licu hoda nekakva desetcentimetarska stonoga, pauk ili rak. Kad naletim na zmiju pola koraka od noge instinktivno odskočim na drugu stranu, a onda je pokušavam uhvatiti. Smrtonosne otrovnice poput čegrtuši i sličnih ne bi nikad navlačio po rukama ili ih lovio, a to ne bi nazvao strahom nego razumom:ne zna:
Isto kao što ne bi imao lava za kućnog ljubimca, zmiju koja me može zadaviti ili bilo koju drugu životinju koja mi može nanijeti ozbiljne ozljede. Pasa se ne bojim, ali mi nije bilo svejedno kad mi je prilazila njemačka doga (pas veličine prosječnog teleta (http://www.mybuddydog.com/greatdf.jpg)) i samo sam gledao hoću li stići ući u kombi ako krene na mene (a onda bi ga ganjao tako dugo dok ga ne bi pregazio:D )

Da vidim trokutastu peraju kako ide po površini mora vjerujem da bi srušio svoj osobni rekord u pokušaju da što prije dođem do obale. Kao i svi drugi.

:ne zna:

dainty
07.06.2010., 17:46
Nekih životinja se bojim, neke su mi užasno gadljive, a neke i jedno i drugo.
Pasa se bojim samo nekih, ali onda se može reći da ih se bojim.

Golubovi mi idu na živce i ponekad se zateknem u čudnim položajima ili s rukama preko face, jer me u dva navrata golub opizdio po glavi. To se valjda samo meni dogodilo. I to dva puta. :rofl: (I ne, nemam veliku glavu.)

Pauci su mi prije smetali, ali su mi postali nekako dragi :zubo: nakon što sam prošle godine u ovo vrijeme mjesec dana živjela u stanu prepunom uholaža. Nenormalno su se nakotile u dvorištu i stalno ulazile unutra, bilo ih je mali milijun posvuda. To mi je bilo poprilično mučno i prijevremeno sam se odselila. Tako da, osim mene, i pauci su ih tamanili. :top:
Ali svejedno bih se bojala ovih većih pauka. Da vidim ovog s tvoje fotke, pa, ne bi dobro prošlo.

Kukci su mi svi fuj valjda, samo mi ne smetaju pčele, ose, leptiri, muhe, mravi :misli:
Ne bih preživjela noć u prirodi. :(

Joj, a žabe :horor: odvratne odvratne mrzim ih :o
Mislim da se njih najviše bojim od ovih koji mi ne mogu napraviti ništa. Jednostavno su mi pregadljive i poprilično se uznemirim kad mi se nađu na putu.

Čini mi se da se zmija ne bojim. Al to je valjda jer na njih ne nailazim. :ne zna:

Poison Ivy 058
07.06.2010., 18:09
A, evo kliknuh na pantagane, a zaboravih crve:eek:
Jer, kad sretnem pantaganu još nekako mogu zadržati dašak zdravog razuma, zgrabiti prvo što mi se nađe pri ruci (po mogućnosti metlu ili neku drugu štapinu) i zatuči istu, al' kad vidim crva, paraliziram se od straha, noge i ruke ko' od gume, mozak ne radi! Zmija može, žohar, stonoga, skakavac, al' crv:horor:
Za mene je crv=smrt.

Dumber
07.06.2010., 18:43
niceg od ovog se ne uzasavam, ali kad vidim strige dohvatim nesto i mahnito pocnem lupati da ih ubijem :zubo:
inace, sto se tice tvoje fobije, mene je prije par godina ugrizao pas, ali zacudo nisam razvila strah od njih :ne zna:

Göttspöđä
07.06.2010., 18:54
Nije loše. Stršljeni vode, a bakteriofoba zasad ni od korova :confused:

Neobično malo straha od zmija i paukova :misli:

ishamael
07.06.2010., 19:25
Potpisujem morbida u potpunosti. nemam nekih fobija, ali uvijek sam bio paranoican kad sam se skitao dalmatinskom zagorom i likom, oko mene sikara a ne tako daleko cujem zvona od stada ovaca. naravno, ne plasim se ovaca, nego znam da su uvijek u pratnji (http://www.057info.hr/images/vijesti/orginal/tornjak_V_1248334142.jpg). zbog toga sam uvijek nosio suzavac sa sobom, a imao sam samo jedan vrlo bliski susret o kojem sam vec prije pisao, sa kavkaskim ovcarima.

al ne skacem i ne vristim ni zbog jedne zivine.

Göttspöđä
07.06.2010., 19:29
Dodana opcija "Ja sam tha biggest muthafucka, kad Chuck Norris ide u krpe, provjerava pod krevetom jesam li ja tamo" :mirko:

:D

satko
07.06.2010., 19:45
Od svih životinja koje sam do sada susreo u nekontroliranim uvjetima :zubo: moram priznati da su mi stršljeni izazvali daleko najveću nelagodu. Ta se bića uopće ne boje ljudi, insekti sa stavom. :zubo:

Dumber
07.06.2010., 19:52
Dodana opcija "Ja sam tha biggest muthafucka, kad Chuck Norris ide u krpe, provjerava pod krevetom jesam li ja tamo" :mirko:

:D

nije fer, vec sam glasovala :tuzni:

JPK
07.06.2010., 19:58
Bojim se stršljenova, ali osa i pčela ne. Dakle, ne mogu glasati. :)

Osim toga, ne volim velike kukce, ali to je averzija, a ne fobija. :)

Jednom sam spavao na starom groblju prepunom trulog drveća s ogromnim kukcima, ličinkama i sl. Bez šatora, samo vreća. To je bilo zabavno iskustvo.

Ken
07.06.2010., 20:03
Nakon sto su me ljetos ubola dva strsljena, od statusa "ne diram - ne diraju me", preraslo je u mrznju, tako da kad doticnog vidim, lociram gnijezdo i pripremim vapno.

Corduroy
07.06.2010., 20:12
Ja se bojim paukova. Ajde više kao neka neugoda nego baš strah...

Dumber
07.06.2010., 20:16
Ja se bojim paukova. Ajde više kao neka neugoda nego baš strah...

obzirom da prosjecna osoba pojede oko 8 paukova tokom zivota, ne vidim zasto bi ih se trebala bojati. osim crne udovice. :zubo:

Corduroy
07.06.2010., 20:20
Ne znam ni ja. Jednostavno imam taj neki neugodan osječaj.
Praktički mogu raditi, dirati i sl. sa svim gore naveedenim, jedino paukove izbjegavam ako ikako mogu

Rinnma
07.06.2010., 20:21
Lol, što sam se jedini sjetio kliknuti i zadnje :)
Nebi to nazvao strahom, već jako gađenje prema kukcima, ako ih vidim, osiguram im sigurnu i trenutnu smrt bez oklijevanja, ako sam u prirodi onda ih toleriram, ali po stanu nesmije da išta osim mene gmiže (pauke toleriram, drže se visina i kolju ove druge, dakle saveznici). Crvi, ličinke i to mi nisu neki bed s obzirom da su nepokretni i ne predstavljaju neku prijetnju, parazita i krpelja se ježim, a sve ove druge beštije su sasvim ok :)

Ethan
07.06.2010., 20:57
strsljeni i morski psi.

od zujanja strsljena mi se dignu sve dlacice ne tijelu, a da vidim obris morskog cucka ispod sebe, brijem da bi dobio srcani.

Nica
07.06.2010., 22:06
Vidjela sam temu i pomislila kako se i ne bojim baš nekih životinja, ali kako sam dalje čitala predloške u anketi kosa mi se sve više dizala u zrak. :horor:

Kad sam bila klinka brat me strašio da skakavci skaču u uši, ulaze u glavu i jedu mozak. Jednom nam je, godinama kasnije, već sam bila odrasla, jedan uletio u wc. Danima sam nuždu vršila iza kuće. Srećom, živimo praktički u šumi. :kava:

Lani mi je neka zmija ušetala u stan, izašla sam i nikada se nisam vratila. Poslala po stvari dva tjedna poslije. :o

Neki dan mi je škorpion bio u kadi, vršteći sam izletjela van i zaključala vrata. :facepalm: Kada sam shvatila da ga to i neće spriječiti, šuljala sam se unutra (kao da me ne čuje :brukica:) da ga zalijem vrućom vodom. Misija obavljena.

Ljetos mi je stršljen uletio u stan. Kada sam ga nakon vriske do kasno u noć (još jednom isprika cijelom kvartu :cerek: ) otjerala, nisam otvarala terasu do jeseni. A tjeranje je bilo komedija za sebe promatraču sa strane, ja sam doslovno plakala od straha... :(

Ima toga još, za većinu navedenih životinja i neke koje nisu. Bojim se i riba kada me škakljaju u plićaku. :ne zna:

Ne bojim se pasa i mačaka. Uglavnom. :D

marko86
07.06.2010., 22:34
Mislim da bi dobio infarkt kada bi negdje plivao a kraj mene da se pojavi morski pas, dupin, delfin, tuna ili nešto slično to bi radže na tanjuru vidio :D Bojim se stršljena jednom mi je jedan uletio u sobu i nisam znao gdje je pa sam spavao u dnevnom boravku sutra u jutro dođem u sobu kada on nepomičan leži valjda nije bilo dovoljno zraka u sobi :D

Dumber
07.06.2010., 22:39
amateri, mene je i strsljen ubo :raspa:

marko86
07.06.2010., 22:49
amateri, mene je i strsljen ubo :raspa:

mene je pčela dva puta ubola pa sam imao osjećaj kao da me je metak pogodio i stavljao sam neke kreme uglavnom neugodan osjećaj, mogu zamislit što bi bilo da je bio stršljen. zanimljivo bumbara se ne bojim uopće oni su mi nekako simpatični izgledaju kao male debeljuce koje nisu agresivne, iako iz sigurnosnih mjera se i od njih mičem

Herp
07.06.2010., 23:02
Dodana opcija "Ja sam tha biggest muthafucka, kad Chuck Norris ide u krpe, provjerava pod krevetom jesam li ja tamo" :mirko:

:D

Eh da, to sam kliknula, a onda se sjetila da se plašim veprova. :D :D

Herp
07.06.2010., 23:04
amateri, mene je i strsljen ubo :raspa:

Srećom nisi alergična :top: inače ne volim kad netko počne histerizirati oko bilo koje živinčadi, ali alergičare kužim, jebiga. :D

Endimion17
07.06.2010., 23:20
Gott, vidim da si se potrudila staviti i moje ljubimce. :E

Par primjedbi i prijedloga - miševi i štakori nisu ista panična kategorija. Recimo male miševe volim, ali one ogromne kanalizacijske štakorčine mi se nevjerojatno gade. Panika ne, jako gađenje da.
I da, nema Cnidariae. Fascinantni su, ali stavi me u neposrednu i nezaštićenu blizinu i bilo bi...
Samo ću ti reći da sam ispaljivao na ovu scenu (http://www.youtube.com/watch?v=8isTBU3gxB0). Ne daj bože, ne daj bože. :moli:


Mislim da dosta ljudi nije ozbiljno shvatilo thread. "Fuj, puž" nije panika...

Rippersenzibilna
07.06.2010., 23:50
Od svega pomenutog dobijem fras,stonoge,žohari,pauci,miševi,pacovi,crvi,lepti ri,skakavci,gušteri,smrdljivi martini,sve što leti,puže i gmiže.:rolleyes:A ono što je najžešće u čitavoj toj priči je što se ne bojim zmija-uopće.:ne zna:To ni sama sebi ne mogu objasniti.Ali bitno da kada vidim stonogu(koja mi ništa ne može) vrištim kao da sam vidjela krokodila...I onda sumanuto udaram novinama po zidu(svo vrijeme vrišteći,naravno)dok je ne pretvorim u fleku.I onda kada vidim sve te nogice po čitavom zidu,bude mi muka.I ne mogu to oprati-nema šanse,valjda bih se onesvjestila koliko su mi ta stvorenja ogavna.

Oh da,kako sam smetnula s uma bogomoljke?!Mislim da u životu nikada ništa strašnije nisam vidjela.

Ethan
07.06.2010., 23:51
Srećom nisi alergična :top: inače ne volim kad netko počne histerizirati oko bilo koje živinčadi, ali alergičare kužim, jebiga. :D

jedna osa i meni obicno treba spicit kakav antihistaminik. plus jedno tjedan dana bolnog, vruceg i jebeno nateklog mjesta uboda. da ne pricam o svrbezu.
o tome da me spici strsljen ne zelim uopce razmisljat.

Dumber
07.06.2010., 23:58
Srećom nisi alergična :top: inače ne volim kad netko počne histerizirati oko bilo koje živinčadi, ali alergičare kužim, jebiga. :D

jedna osa i meni obicno treba spicit kakav antihistaminik. plus jedno tjedan dana bolnog, vruceg i jebeno nateklog mjesta uboda. da ne pricam o svrbezu.
o tome da me spici strsljen ne zelim uopce razmisljat.

nah, rakija je izvukla sve :zubo:
nisam alergicar, bar ne na zivotinje koje su me do sada ugrizle :zubo:

Poison Ivy 058
08.06.2010., 00:00
Endi, meguzice kod nas i nisu baš opasne. Imam ožiljak od bezopasne :D jadranske na ruci, a jedna glupača me čak opekla po kapku. Nit' su me ubile, nit' oslijepile:D

Endimion17
08.06.2010., 00:11
Endi, meguzice kod nas i nisu baš opasne. Imam ožiljak od bezopasne :D jadranske na ruci, a jedna glupača me čak opekla po kapku. Nit' su me ubile, nit' oslijepile:D

Erm, u krivu si. Ima opasnih. Sve i da nisu opasne, sve i da ne peku, ne želim ih kraj sebe.

Došla ti je kraj KAPKA? :eek::eek::eek:
http://miataylor.com/blog/wp-content/uploads/2009/02/pixel_scared.png

JPK
08.06.2010., 00:17
jedna osa i meni obicno treba spicit kakav antihistaminik. plus jedno tjedan dana bolnog, vruceg i jebeno nateklog mjesta uboda. da ne pricam o svrbezu.
o tome da me spici strsljen ne zelim uopce razmisljat.

Znači li to da ako nemaš jaku reakciju na pčelu/osu, nećeš imati ni na stršljena? Imaju sličan otrov? Onda bih ih se mogao prestati bojati. :D

Poison Ivy 058
08.06.2010., 00:18
Endi,
Nije mi došla KRAJ kapka nego NA kapak! Ne znam zašto sam taj jedini put zatvorila oči dok sam zaranjala. Oko mi je bilo zatvoreno danima. Ko' da me pretuko' onaj Herpin vepar :zubo:

JPK
08.06.2010., 00:44
Evo još jedne zanimljive životinje: http://www.google.hr/search?&q=african+eye+worm

Osim toga, sad se sjetih da mi trakavice uzrokuju nelagodu, otkad sam čuo bolničku priču o čovjeku kojem se začahurila u mozgu.

Maiya
08.06.2010., 00:50
Bojim se miševa i štakora. Ali BOJIM. Kao da će me napast bejzbolskom palicom. Ne znam kako je to počelo. Ne sjećam se razdoblja kad ih se nisam bojala. Jednostavno, kad ih vidim ja sam apsolutno prestravljena i obuzima me neki osjećaj gadosti, dakle totalno mi se gade. Ne znam u čemu je stvar.
Sjećam se da sam kao klinka vidjela miša na stubištu, vrisnula i pobjegla u kuću i sva se stresla. Nešto u njima mi je gnjusno, štajaznam. Taj izgled, način na koji se brzo kreću, repovi. Nemam pojma. Dogodilo mi se par puta da sam naišla na mrtvog štakora na ulici. Dakle taj osjećaj dubokog gađenja ja ne mogu ni opisat. Jednom mi je pak miš prešao preko noge. Jedva sam se oporavila...ko da me medvjed napao. :facepalm:

I da se razumijemo, gade mi se i mali miševi i ogromni štakori. Pretpostavljam da bi panika bila nešto veća da se predamnom nađe ogromna štakorčina, ali ne bi bila zanemariva ni da je miš u pitanju. Bila bih jako sretna kad bih se tog uspjela riješiti, ali ne vidim kako bih mogla.
Mislim ono, jednom sam naišla na miša u podrumu. JEDNOM. Poslije više nije bilo nijednog. I zatim godinama kad god je trebalo ić u podrum po nešto pola vremena sam glatko odbila, a drugu polovicu je morao pas ić samnom da me može spasit u slučaju da me nepostojeći ljigavi miš pokuša osakatit.

Što se fotke iz prvog posta tiče, ne izaziva strah ni gađenje.
Životinje koje jako volim su psi i mačke. Većina ovog s popisa mi ne predstavlja niš posebno. Jedino mi padaju na pamet oni noćni leptirići. To mi totalno ide na jetra, i baš su ljigavi. Al ajd, preživim to nekak. Hoću da odjebu od mene ali nisam paralizirana od straha kad ih vidim. Eto, za zmije, guštere i paukove čak osjećam nešto više od indiferentnosti. Recimo, da netko kog znam ima takve životinje sigurno bi imala potrebu ispitivat oko njih, pitat jel ih smijem taknut, držat i blabla. Al ovi glodavci, forget about it. :facepalm:

zoser
08.06.2010., 01:05
Onu facu koju je Endi postao imam kad vidim stonoge...bilo koje veličine...

http://www.youtube.com/watch?v=9BInGQJIcos

http://www.youtube.com/watch?v=8CL2hetqpfg


@Hipersenzibilna

Ni u kojem slučaju ne otvarati gore navedene linkove...

Slade
08.06.2010., 01:17
Evo još jedne zanimljive životinje: http://www.google.hr/search?&q=african+eye+worm

Osim toga, sad se sjetih da mi trakavice uzrokuju nelagodu, otkad sam čuo bolničku priču o čovjeku kojem se začahurila u mozgu.

Krasne li životinje :D bljak

Ovo za crva u mozgu, to sam gledao na youtubu kako je to jedna žena imala. Probat ću naći.
Evo: http://www.youtube.com/watch?v=57mH5et8KfE

Ethan
08.06.2010., 01:19
nah, rakija je izvukla sve :zubo:
nisam alergicar, bar ne na zivotinje koje su me do sada ugrizle :zubo:

men' bi rakija pomogla samo kad bi je natanko u sebe da mi ublazi bol :zubo:

Znači li to da ako nemaš jaku reakciju na pčelu/osu, nećeš imati ni na stršljena? Imaju sličan otrov? Onda bih ih se mogao prestati bojati. :D

evo bas citam na wiki da im sastav nije isti s osama. pise da je cak manje toksican, ali vise boli zbog drugacijeg sastava i puno veceg zalca.
svejedno, i dalje ne zelim iskusavat srecu :zubo:

Dumber
08.06.2010., 01:21
men' bi rakija pomogla samo kad bi je natanko u sebe da mi ublazi bol :zubo:whatever does the trick for you :p

Endimion17
08.06.2010., 01:36
Bojim se miševa i štakora. Ali BOJIM. Kao da će me napast bejzbolskom palicom. Ne znam kako je to počelo. Ne sjećam se razdoblja kad ih se nisam bojala. Jednostavno, kad ih vidim ja sam apsolutno prestravljena i obuzima me neki osjećaj gadosti, dakle totalno mi se gade. Ne znam u čemu je stvar.
Sjećam se da sam kao klinka vidjela miša na stubištu, vrisnula i pobjegla u kuću i sva se stresla. Nešto u njima mi je gnjusno, štajaznam. Taj izgled, način na koji se brzo kreću, repovi. Nemam pojma. Dogodilo mi se par puta da sam naišla na mrtvog štakora na ulici. Dakle taj osjećaj dubokog gađenja ja ne mogu ni opisat. Jednom mi je pak miš prešao preko noge. Jedva sam se oporavila...ko da me medvjed napao. :facepalm:

I da se razumijemo, gade mi se i mali miševi i ogromni štakori. Pretpostavljam da bi panika bila nešto veća da se predamnom nađe ogromna štakorčina, ali ne bi bila zanemariva ni da je miš u pitanju. Bila bih jako sretna kad bih se tog uspjela riješiti, ali ne vidim kako bih mogla.
Mislim ono, jednom sam naišla na miša u podrumu. JEDNOM. Poslije više nije bilo nijednog. I zatim godinama kad god je trebalo ić u podrum po nešto pola vremena sam glatko odbila, a drugu polovicu je morao pas ić samnom da me može spasit u slučaju da me nepostojeći ljigavi miš pokuša osakatit.

Što se fotke iz prvog posta tiče, ne izaziva strah ni gađenje.
Životinje koje jako volim su psi i mačke. Većina ovog s popisa mi ne predstavlja niš posebno. Jedino mi padaju na pamet oni noćni leptirići. To mi totalno ide na jetra, i baš su ljigavi. Al ajd, preživim to nekak. Hoću da odjebu od mene ali nisam paralizirana od straha kad ih vidim. Eto, za zmije, guštere i paukove čak osjećam nešto više od indiferentnosti. Recimo, da netko kog znam ima takve životinje sigurno bi imala potrebu ispitivat oko njih, pitat jel ih smijem taknut, držat i blabla. Al ovi glodavci, forget about it. :facepalm:

Onda bi se ti jako prepala onih velikih, mokrih, kanalizacijskih štakora koji su jebeno gadni. Nemaju ništa onog "slatki mišić" u sebi, imaju odvratne njuške i oči i BRZI su. :D Jako su brzi i povlače za sobom onaj mesnati isprekidani rep. :rigo:
Imao sam close encounter kao mali. Nije bilo ugodno. :kava:

Evo jedan poster (http://drowningrat.com/ratposter08.gif) za tebe, nemoj ga otvarati. :zubo:

Dumber
08.06.2010., 01:37
Onda bi se ti jako prepala onih velikih, mokrih, kanalizacijskih štakora koji su jebeno gadni. Nemaju ništa onog "slatki mišić" u sebi, imaju odvratne njuške i oči i BRZI su. :D
Imao sam close encounter kao mali. Nije bilo ugodno. :kava:

Evo jedan poster (http://drowningrat.com/ratposter08.gif) za tebe, nemoj ga otvarati. :zubo:

ja sam jednom imala bliski susret sa stakorom, velicine kao macka, srce mi stalo kad sam ga vidila, pogotovo sto je bila noc :D

mau123
08.06.2010., 01:59
Onu facu koju je Endi postao imam kad vidim stonoge...bilo koje veličine...

http://www.youtube.com/watch?v=9BInGQJIcos

http://www.youtube.com/watch?v=8CL2hetqpfg


@Hipersenzibilna

Ni u kojem slučaju ne otvarati gore navedene linkove...

Meni je takva izašla iz zida.

awia
08.06.2010., 06:51
Ajde kad su već pozvani molekularci da se oglasim. Jedina fobija koje sam žrtva su pauci. Ova tvoja slika mi je takva da bi te najradije tukla.
No eto, čak sam i skužila prije nekog vremena zašto ih se toliko panično bojim... sjetih se da me izgrizao pauk kad sam imala 2-3god. Jebga, nije se lako riješit strahova iz tako rane dobi :(

Enivej, zašto ova lista?

edit: sjetih se da se hm, recimo bojim pčela, osa i svega ostalog što bode jerbo sam alergična na sve ubode od komaraca nadalje. Doduše, nije to pravi strah, više uzmicanje pred prijetnjom anafilaktičkog šoka :zubo:

Rippersenzibilna
08.06.2010., 07:01
Naravno da sam morala otvoriti:rolleyes:samo da malo 'virnem'.Ne znam kada se kod mene taj strah pojavio,kao mala sam imala pune džepove žaba,skakavaca i sl.Stara je dobijala frasove od mene...Mislim kada bih ja imala takvo dijete,dala bih ga na usvajanje:D
Jedino što znam da to nije strah kao strah od npr.pitt bula,znam da mi ta mala nakaza ne može ništa,i to nije strah koliko je gađenje.Jednostavno su mi odvratni.Prije neke 2 godine,imala sam miša u kući:horor:,bila sam van sebe,doslovce,živci napeti do maksimuma,šetala po kući unezvjereno gledajući oko sebe.I to malo đubre kao da je znalo kakav utjecaj ima na mene,uvijek mi je 'izletao' kada bih počela vježbati.Ono,raširim prostirku,legnem-evo njega.U jednom takvom nastupu histerije sam ga gađala čašom i naravno promašila.I onda popizdila,otišla u dućan i kupila 6 tuba ljepila i postavila ga na svim mogućim mjestima.Najgore što mi se moglo desiti,miš se zaljepio a ja sam pobjegla:rofl:i čitav dan šetala gradom jer se nisam smjela vratiti kući...jer mi se miš zaljepio za karton:rofl:Pričam sa zaručnikom koji je na poslu i ne kuži moje histeriziranje da smjesta dođe kući.Kaže:"pa jebote,uzmi taj karton i baci ga,u čemu ti je frka?" Ja mislim pa jebote,jesi li ti normalan???Da uzmem karton na kojem je zaljepljen miš???:eek:I uglavnom,bazala sam taj čitav dan po gradu dok dragi nije došao doma i maknuo ga.:rofl:
To nije strah već nenormalno gađenje,odvratna mi je sam pomisao na njih.
Jednom smo imali patuljastog zeca za ljubimca,voljela sam ga jako.I jednom ga je cimerica okupala:rolleyes:-kada sam ga vidjela takvog mokrog,neodoljivo me je podsjetio na štakora,njuška,šape...fuj,nikada ga više nisam htjela uzeti u ruke.

Endimion17
08.06.2010., 07:14
A što ako se u životu morate baviti (ili ćete se baviti) upravo gadostima koje vam nabijaju paniku? Recimo radite u nasadima nečega, i stalno se susrećete s gusjenicama.
Idete brati neko lišće i znate da je ispod par listova debela zelena gusjenica koja samo čeka da ju vi zgnječite i razmažete po prstima. :(
I berete to jebeno lišće znajući da su tu negdje i da vas možda sekunde dijele od sočnog dodira. :rofl:

Što onda? Burza rada? :zubo:
Rukavice? Meni zaštitna oprema ne bi pomogla za suočavanje sa stvarima kojih se najviše ježim, a ne. :D

zoser
08.06.2010., 07:17
Što onda? Burza rada? Rukavice? Meni zaštitna oprema ne bi pomogla za suočavanje sa stvarima kojih se najviše ježim, a ne. :D

Mislim da se čovjek navikne (odgadi)...al treba vremena i bliskih kontakata sa svojom pošasti ...Meni je takva izašla iz zida.

Ja se nadam da si imao palicu ili neku "crude" letvu

Göttspöđä
08.06.2010., 08:12
Prvo, da pohvalim odziv na anketu :klap:, ugodno sam iznenađena.

Drugo, šta je to sa vama i stršljenima :confused:? Očekivala sam da će u temi gadno gorjeti pauci i zmije, valjda najčešći generatori vriske i dreke.

Dobro, nije da sam imuna na ubod stršljena, no rijetko lete blizu mene, obično samo kad je berba grožđa. Ako mi i priđu, malo se maknem, ne mašem rukama, on odleti dalje. Ne sjećam se kad sam ubila zadnjega.

Osim toga, ne volim velike kukce, ali to je averzija, a ne fobija.

Nebi to nazvao strahom, već jako gađenje prema kukcima

Denial :p

pauke toleriram, drže se visina i kolju ove druge, dakle saveznici

Tako je :top:, nastavi razmišljati tako.

Vidjela sam temu i pomislila kako se i ne bojim baš nekih životinja, ali kako sam dalje čitala predloške u anketi kosa mi se sve više dizala u zrak.

Tvoj post mi je zasad najdraži u temi, baš zbog ove rečenice.

Eh da, to sam kliknula, a onda se sjetila da se plašim veprova. :D :D

Uf, da, veprove treba dodati.

Nisam ih nikad vidjela, ali strah me susreta sa njima. Od svih životinja u šumi me strah daleko najviše njih i samo se nadam da neću nagaziti na njihovu trasu. No, šansa da se sretnemo je dosta malena, pa se ne treba opterećivati.

Gott, vidim da si se potrudila staviti i moje ljubimce.

Nije bio problem (http://svartberg.org/nula/fobas1.jpg).

Par primjedbi i prijedloga - miševi i štakori nisu ista panična kategorija.

Tebi. Većina mišoštakofoba ne pravi značajnu razliku. Stane i zgroženo vrisne "ŠTAKOR!!!111one!". Pogledaj Maiyin reply. Znam žensku koja i zečeve mrzi iz dna duše jer su "glodavci", iako je to taksonomska glupost.

jedna osa i meni obicno treba spicit kakav antihistaminik.

Pureblooded molekularac :top:

Mene su dosad par puta spičile pčele. Uvijek oko očiju, mameimsenajebem. Iščeprkaju mi žalac, sve 5, a navečer nešto skoči temperatura. Ujutro se budim bez da mogu otvoriti oko. No, nikad nisam ciljano klepila pčelu. Genijalne su i ne pada mi na pamet ubiti nijednu.

Ova tvoja slika mi je takva da bi te najradije tukla.

Stavljena je samo radi tebe.

Enivej, zašto ova lista?

Erm, zato da imam evidenciju strahova forumaša :kukuc:? Sve što kažeš can and will be upotrebljeno protiv tebe :E

Pričam sa zaručnikom koji je na poslu i ne kuži moje histeriziranje da smjesta dođe kući.Kaže:"pa jebote,uzmi taj karton i baci ga,u čemu ti je frka?" Ja mislim pa jebote,jesi li ti normalan??? Da uzmem karton na kojem je zaljepljen miš??? I uglavnom,bazala sam taj čitav dan po gradu dok dragi nije došao doma i maknuo ga.

Umirem :rofl:

A što ako se u životu morate baviti (ili ćete se baviti) upravo gadostima koje vam nabijaju paniku? Recimo radite u nasadima nečega, i stalno se susrećete s gusjenicama.

To je najkorisnija desenzitizacija straha. Ako su pare pogon, brojni pregore fobije.

Mislim da se čovjek navikne (odgadi)...al treba vremena i bliskih kontakata sa svojom pošasti ...

Dok sam bila dijete, sve mi je bilo normalno uzeti u ruku. U pubertetu su se počeli javljati čudni strahovi koji dotad nisu postojali. Znate što je te strahove zatuklo? Upoznavanje izvora straha. U RH ima jedva par opasnih pauka, par otrovnica, najopasniji žarnjak rijeka je fckn hidra, nijedan kukac me ne može ubiti... itd.
Kasnije me ispit Entomologija oduševio korjenito, mislim da kad bih bila klinički insektofob da bih se izliječila.

awia
08.06.2010., 08:17
Stavljena je samo radi tebe.

Erm, zato da imam evidenciju strahova forumaša :kukuc:? Sve što kažeš can and will be upotrebljeno protiv tebe :E


No da, hvala :(
A jebga, znala si da se bojim paukova stoga, nije baš nešto novo...

@Ethane- pobogu pa zar si i ti alergičan, mora da je to zato jer smo molekularci :rofl:
Doduše da vidim da se nađe netko kao ja, alergičan i na komarce :mirko:

TurbulentFluid
08.06.2010., 08:30
Gnrrrgaaaaaaaaaaaaaaaa fuj fuj fuj!!!!!!!!!!!

http://img.rtvslo.si/tureavanture/modules/content/picturepoll/repository/kobilica.details.jpg

Što je neobično, jer ove cure volim nositi i maziti i dragati i bubene malene prrrrrr - iako grizu ko vrag.

http://oreh.pef.uni-lj.si/~markor/Kojca/bogomolka.jpg

Lastan
08.06.2010., 08:33
Oh da,kako sam smetnula s uma bogomoljke?!Mislim da u životu nikada ništa strašnije nisam vidjela.
Meni su bogomoljke najdraži kukci. :cerek:

A moja bi sestra kao klinka paničarila kad bih uzeo bogomoljku na prst... oh, the happy days...

Lastan
08.06.2010., 08:36
Onda bi se ti jako prepala onih velikih, mokrih, kanalizacijskih štakora koji su jebeno gadni. Nemaju ništa onog "slatki mišić" u sebi, imaju odvratne njuške i oči i BRZI su. :D Jako su brzi i povlače za sobom onaj mesnati isprekidani rep. :rigo:
Ja još nisam vidio štakora kojeg moje mačketine ne bi s guštom sredile.
Štoviše, kad dođu deratizatori, potjeram ih. Samo mi fali da mi mačke pojedu otrovanog štakora.

Corduroy
08.06.2010., 09:06
Osim toga, sad se sjetih da mi trakavice uzrokuju nelagodu, otkad sam čuo bolničku priču o čovjeku kojem se začahurila u mozgu.

E, bravo. Parazita se nisam ni sjetio. Srečom oni mi nisu baš nešto strašni
Neću nikad zaboraviti lica ekipe kad su vidjeli kako izgleda mijaza

Nica
08.06.2010., 11:28
Prije neke 2 godine,imala sam miša u kući:horor:,bila sam van sebe,doslovce,živci napeti do maksimuma,šetala po kući unezvjereno gledajući oko sebe.


I ja sam imala miša. :lux:
Zvali smo ga Bobi i zapravo je bio vrlo poslušan. Čim bi počeo grebati po namještaju, viknem i on prestane. :cerek:
Samo mi je pregrizao kabel od tv-a, gad mali. :hebemu:

Isto sam kupila ljepilo, ali meni ga je bilo žao ubiti pa sam samo malo ljepila po rubovima. Kada se ulovio, odnijela sam ga u šumu i odljepila. To je bilo prilično gadno :eek: ali bilo je ili to ili ga pustiti da umre.... :(
A mislila sam kako je bolje da se ja malo žrtvujem i postim par dana nego da on propusti sve radosti života. :)

dora
08.06.2010., 11:31
Koje životinje vas plaše? Kako vam se čini ova fotografija :cerek:?
http://4.bp.blogspot.com/_LbccUVbSRd8/SWZpdZZ6tZI/AAAAAAAAD7I/cJFqwrsghAg/s400/jumping+spider+eyes+8.jpg
Sladak :cerek:
Od ovih nabrojenih zivotinja - strsljenovi, ose i pcele, veprovi i... macke :zubo:

Strsljena i osa i pcela se bojim jer sam alergicna na ubod - realan strah, a tamo gdje ljetujem ima ih na tone, izades na balkon eto ih, vrlo cesto uletavaju u stan... prekoma buba.
I uvijek su nadrkani maksimalno.
Ose nisu tak brutalne, pa ni pcele, al volim kad su dalje od mene.

Veprova zato sto jel... kak da ti velim... ne bi se voljela srest fejs tu fejs s jednim ni pod razno - isto jel smatram realnim strahom :DJedini iracionalni strah koji imam je od - macaka.
Ne da ne mogu dotaknut macku, mogu, al ne osjecam se bas haj flaj kad mi macka skoci u krilo jer... a imam filing (uvijek!!!) da ce mi iskopat oci :confused::rofl:
Glupo znam, al zato se i zove iracionalni strah :D

Vale_23
08.06.2010., 12:33
Nemam nikakvu fobiju:ne zna: Ali ne bih dozvolio da mi po licu hoda nekakva desetcentimetarska stonoga, pauk ili rak. Kad naletim na zmiju pola koraka od noge instinktivno odskočim na drugu stranu, a onda je pokušavam uhvatiti. Smrtonosne otrovnice poput čegrtuši i sličnih ne bi nikad navlačio po rukama ili ih lovio, a to ne bi nazvao strahom nego razumom
Isto kao što ne bi imao lava za kućnog ljubimca, zmiju koja me može zadaviti ili bilo koju drugu životinju koja mi može nanijeti ozbiljne ozljede. Pasa se ne bojim, ali mi nije bilo svejedno kad mi je prilazila njemačka doga (pas veličine prosječnog teleta (http://www.mybuddydog.com/greatdf.jpg)) i samo sam gledao hoću li stići ući u kombi ako krene na mene (a onda bi ga ganjao tako dugo dok ga ne bi pregazio:D )

Da vidim trokutastu peraju kako ide po površini mora vjerujem da bi srušio svoj osobni rekord u pokušaju da što prije dođem do obale. Kao i svi drugi.

Potpisujem u potpunosti.

A jedine životinje, kojih se ne bojim, ali ih istinski mrzim su komarci, bio sam za vikend na selu, ubolo me jedno pedesetak, glava mi je cijela kvrgava. :mad:

Pobio bi ih sve. :mad:

Najgore što mi se moglo desiti,miš se zaljepio a ja sam pobjegla:rofl:i čitav dan šetala gradom jer se nisam smjela vratiti kući...jer mi se miš zaljepio za karton:rofl:Pričam sa zaručnikom koji je na poslu i ne kuži moje histeriziranje da smjesta dođe kući.Kaže:"pa jebote,uzmi taj karton i baci ga,u čemu ti je frka?" Ja mislim pa jebote,jesi li ti normalan???Da uzmem karton na kojem je zaljepljen miš???:eek:I uglavnom,bazala sam taj čitav dan po gradu dok dragi nije došao doma i maknuo ga.:rofl:

Umirem. :lol: Jeste još zaručeni? :zubo:

aqualung
08.06.2010., 13:31
strah bi bio najveci kad bih susreo morskog psa, iako mislim da ga necu imati prilike sresti, pa taj strah je nekako zaboravljen i potisnut.
ne bojim se inace zivotinja, ali vecina navedenih mi je neugodna, tj nisu mi bas omiljene zivotnije, tu spadaju, stakori, zohari, licinke jer ih vezem
uz prljave i odvratne ambijente, ocajni su, ruzne zivotinje su odbojne , nisam ja kriv. jos od toga ne volim ni zmije.

Ethan
08.06.2010., 14:10
Pureblooded molekularac

Mene su dosad par puta spičile pčele. Uvijek oko očiju, mameimsenajebem. Iščeprkaju mi žalac, sve 5, a navečer nešto skoči temperatura. Ujutro se budim bez da mogu otvoriti oko. No, nikad nisam ciljano klepila pčelu. Genijalne su i ne pada mi na pamet ubiti nijednu.

bas sam se pito u koju kategoriju idu molekularci :rofl:

pcele su zakon, sve ti ih je milo gledat kak zuje s cvijeta na cvijet. i to kak su dlakave i oble :D izgledaju simpa i izazivaju znatizelju. a bumbari pogotovo :cerek:
dok strsljeni izgledaju apsolutno viscous. moje percepcija je da uvijek idu okolo nadrkani i samo cekaju na kog ce se okomit :zubo: fasciniraju me do bola i ujedno izazivaju jezu. nikad necu zaboravit dokumentarac o japanskom giant hornetu! predivan killing machine http://www.gay.hr/diskusije/images/smilies/hypno.gif http://www.gay.hr/diskusije/images/smilies/scared.gif
mislim da mi to pustis u sobu, i zatvoris vrata i prozore, da bi proplako ko two year old kojem otmes mikic :zubo:


@Ethane- pobogu pa zar si i ti alergičan, mora da je to zato jer smo molekularci
Doduše da vidim da se nađe netko kao ja, alergičan i na komarce

to je zato jer smo posebni http://www.gay.hr/diskusije/images/smilies/giggle.gif
a ovo s komarcima je jebena tlaka. znam sestra dok je bila klinka, covjece di ju upikne tu danima ostaje ogroman crveni plik. synopen se trosio na kile :rofl: obozavam taj miris, uvjek me podsjeti na more :zubo:

Omaha
08.06.2010., 14:11
Obzirom da sam odrasla na kamenjaru, gdje su zmije normalna pojava (poskok i riđovka), to mi je jedini strah od životinja.
Suprug me je godinama zafrkavao zbog toga, pa sam odlučila to riješiti.

Često puta je na HRT bila dokumentarna emisija o zmijama cijelog svijeta, te sam samo gledanjem umanjila strah. Danas imamo i one pametne kanale, NG, NG Wild, History...skoro sam diplomirala na zmijama i ostalim plazećim stvorenjima.

Trenutno sam u ovakvoj fazi: mogla bih čak i dodirnuti zmiju, ali samo u rukavicama.

mad-web
08.06.2010., 14:28
o da sada ce se neki smijati,ali najveci strah su macke.. ne da ih mrzim kako mi neki mackoljupci znaju reci,ja se toga jednostavno bojim!!!!!!! uzas desilo se da sam izljetavala na cestu kada je vidim na putu,da nepricam o tome da me i auto skoro lupio...jednostavno nesmijem i nemogu proci pored nje,a ako i iskoci ispred mene,to je onda sou,vristanje i skakanje,plakanje i nekontrolirano se tresem... neznam ni kada ni zasto je sve pocelo...mama kaze da je sve kada sam bila mala beba,neki su rekli da lazem,a ja jos uvjek neprolazim ulicama u kvartu di imaju macke...okolo idem ako treba kilometre... uglavnom eto... sramotim sve koji su samnom,cak mi se i klinci moji smiju,vicu "mama ja te cuvam neboj se" ali ne strah je veci od toga svega...

Rippersenzibilna
08.06.2010., 15:57
o da sada ce se neki smijati,ali najveci strah su macke.. ne da ih mrzim kako mi neki mackoljupci znaju reci,ja se toga jednostavno bojim!!!!!!! uzas desilo se da sam izljetavala na cestu kada je vidim na putu,da nepricam o tome da me i auto skoro lupio...jednostavno nesmijem i nemogu proci pored nje,a ako i iskoci ispred mene,to je onda sou,vristanje i skakanje,plakanje i nekontrolirano se tresem... neznam ni kada ni zasto je sve pocelo...mama kaze da je sve kada sam bila mala beba,neki su rekli da lazem,a ja jos uvjek neprolazim ulicama u kvartu di imaju macke...okolo idem ako treba kilometre... uglavnom eto... sramotim sve koji su samnom,cak mi se i klinci moji smiju,vicu "mama ja te cuvam neboj se" ali ne strah je veci od toga svega...

Ja mačke baš volim ali mogu i ovo shvatiti.Kako ja divljam kada vidim nešto što sam gore spominjala,isto tako mogu shvatiti da se netko boji mačaka.Koliko god to meni recimo bilo čudno,ali da,mogu shvatiti.Jer ni ja sama sebi ne znam objasniti to što se užasavam miša...stonoge...mislim šta mi može?Ništa,naravno,ali to jednostavno kao da je jače od mene,kada vidim tako nešto,oblije me hladan znoj i sve što mogu je vrištati iz sve snage.
Svjesna sam da je to glupo ali ne znam...jednostavno se izgubim:ne zna:
Kao što je već netko rekao,da vidim morskog psa,valjda bih gledala da se što prije dokopam obale jer bi mi život bio ugrožen.A miš mi ugrožava život-kako? Nemam pojma,samo znam da se moram popeti na stol ako ga vidim,:ne zna:

I da Vale,još smo zajedno,šta misliš tko bi mi micao smrdljive martine koji su me spopadali cijelu zimu?:D

Simon
08.06.2010., 16:23
Ja se BOJIM zmija i škorpiona..Toliku mi nelagodu stvaraju da ponekad imam osjecaj da plaze po meni po krevetu,svuda! Škorpaci ne toliko jer eto mozes ih okrpit necim i gotovo ali zmijee aaaaaa!!!!
Zgazena zmija na cesti mi je isto kao i ziva,ne mogu opisati taj strah, a najgore od svega je sto nikada nisam imala neki fatalni suret sa zivom zmijom.
Da se to dogodi brijem da bi se onesvjestila...
cak ih i sanjam bar jednom mjesecno...PSIHO!!!
Gade mi se crvi,gliste i sve sto puzi,ali zato obozavam tigrove!!!
Mozda da posjetim psihica?! :ne zna::D:D:D:D

mau123
08.06.2010., 17:10
Ja se nadam da si imao palicu ili neku "crude" letvu

Nisam je ubio sa metlicom sam je pomeo u staklenku i promatrao kasnije sam je pustio u vrt jer je to korisna životinja koja se hrani kukcima.

petra-pan
08.06.2010., 19:35
Evo, ja sam jedna od onih koji se boje zmija.
Ako je sretnem u zivo, manifestira se tako da se sledim. I to je to. Samo stojim i ne mogu se pomaknuti.
Istrenirala sam se dovoljno da mogu gledati neke stvari na slikama i na TVu, ali i dalje drzim daljinski u ruci s palcem na gumbu za prebacivanje programa za slucaj da puste nekakvu ljuticu koja napada kameru.
Nemam ubilacke namjere. Ne mrzim ih. I na to sam ponosna. Mada, relno, obzirom da se sledim kad ih vidim, i da imam neke agresivne porive, nista od toga ne bi bilo.
Prijateljica me vec trecu godinu za redom zove u branje sparoga negdje u zadarskom zaledju. Mislim da ce to pricekati jos koju godinu.

Uzrok tom mom strahu treba traziti u mojoj bujnoj masti.
Kao klinka sam cesto sanjala zmije, a i imala sam malih problema sa razlucivanjem onoga sto bih si izmastala i stvarnog svijeta. U svim kombinacijama. Samo jednu, vise njih, upadanje u legla, Indiana Jones scene...
I tako godinama, nekoliko puta tjedno. Trebalo je jako puno truda uloziti da se toga rijesim, a i sada mi se nekad zna zalomiti da ih sanjam.

Opcenito nisam neki narociti optimist u zivotu, i obicno zamisljam najgore moguce scenarije, pa onda sama sebe zastrasim.
Ako plivam negdje gdje se ne vidi dno, i pomislim na to, isti cas mi u glavu skacu sva morska cudovista iz svih dokumentaraca ikad pogledanih i isti cas se vracam na obalu.
Jucer sam prolazila kraj dobermana, i mada inace volim pse i ne bojim ih se, ja sam naravno, zamislila sto bi bilo kad bi bilo, i na kraju morala protrcati pored njega (na stranu to sto ce ga panicno trcanje vjerojatno vise razbijesniti).
No, u moju obranu, jednom prilikom me ugrizao rotvajler.
Imala sam kojih desetak+kusur godina i setala svog pokojnog psa (srednji pudl). Rot koji je setao s vlasnikom, nabildanim, nageliranim, 20ogodisnjih kretenom, bez brnjice i lanca nas je vidio iz daljine i zaletio se prema nama. Ja sam svog psa digla na ruke, a rot je poceo skakati po meni i pokusavao ugristi Bena. Fulao je, a ja sam dobila po boku.
Tenkre od vlasnika je dosetao do nas i ovukao psa bez rijeci. Nista.
A meni se nazire krvava mrlja na majici.

Od tad se bojim budaletina od vlasnika. Psi su mi jos uvijek dragi.

Dumber
08.06.2010., 19:44
Evo, ja sam jedna od onih koji se boje zmija.
Ako je sretnem u zivo, manifestira se tako da se sledim. I to je to. Samo stojim i ne mogu se pomaknuti.
Istrenirala sam se dovoljno da mogu gledati neke stvari na slikama i na TVu, ali i dalje drzim daljinski u ruci s palcem na gumbu za prebacivanje programa za slucaj da puste nekakvu ljuticu koja napada kameru.
Nemam ubilacke namjere. Ne mrzim ih. I na to sam ponosna. Mada, relno, obzirom da se sledim kad ih vidim, i da imam neke agresivne porive, nista od toga ne bi bilo.
Prijateljica me vec trecu godinu za redom zove u branje sparoga negdje u zadarskom zaledju. Mislim da ce to pricekati jos koju godinu.ja kad vidim zmiju, stanem i odmah se pocnem vracati unatrag. smatram to normalnim ljudskim instinktom za prezivljavanje. :ne zna:

Herp
08.06.2010., 22:15
ja kad vidim zmiju, stanem i odmah se pocnem vracati unatrag. smatram to normalnim ljudskim instinktom za prezivljavanje. :ne zna:

Nda, ja sam tu malo prikraćena očito :D
Kad vidim zmiju pružam ručice prema njoj i pokušavam je uloviti.
Kad sretnem medvjeda, jedino što me brine je hoću li uspjeti na vrijeme izvaditi fotić i okinuti.
I tak. :D

awia
08.06.2010., 22:19
Nda, ja sam tu malo prikraćena očito :D
Kad vidim zmiju pružam ručice prema njoj i pokušavam je uloviti.
Kad sretnem medvjeda, jedino što me brine je hoću li uspjeti na vrijeme izvaditi fotić i okinuti.
I tak. :D

ručice :rofl:
pa nisam baš primjetila da imaš ručice

Dumber
08.06.2010., 22:20
Nda, ja sam tu malo prikraćena očito :D
Kad vidim zmiju pružam ručice prema njoj i pokušavam je uloviti.
Kad sretnem medvjeda, jedino što me brine je hoću li uspjeti na vrijeme izvaditi fotić i okinuti.
I tak. :D

pusti me, vidis da sama sebe zelim uvjeriti u to. :zubo:

Tactum
09.06.2010., 00:36
Jednom sam procitao u onom "znate li" u Jutarnjem da prosjecan covjek u zivotu pojede 10 paukova dok spava.

Pa eto da lakse zaspu ovi sta se boje paukova. :zubo:

Herp
09.06.2010., 00:42
Samo 10 :confused: ja se sjećam da sam na par mjesata pročitala 70 :D

Hell, samo danas dok sam vozila biciklu lajuć' istovremeno pojela sam barem 3 leteća stvorenja, majkemi.

satko
09.06.2010., 00:58
Nda, ja sam tu malo prikraćena očito :D
Kad vidim zmiju pružam ručice prema njoj i pokušavam je uloviti.
Kad sretnem medvjeda, jedino što me brine je hoću li uspjeti na vrijeme izvaditi fotić i okinuti.
I tak. :D

Baš ti ne vjerujem da hvataš poskoka golim rukama.

Herp
09.06.2010., 01:12
Baš ti ne vjerujem da hvataš poskoka golim rukama.

Svoje rukavice uglavnom nosim sa sobom. Još nešto?

Ben Marshall
09.06.2010., 07:58
Jednom sam procitao u onom "znate li" u Jutarnjem da prosjecan covjek u zivotu pojede 10 paukova dok spava.

Pa eto da lakse zaspu ovi sta se boje paukova. :zubo:

Ja sam pak pročitao, da čovjek tijekom života pojede 8 pauka, ni 10 ni 70 kako Herp kaže, još nigdje nisam pročitao :ne zna: :D

Uglavnom, iako zvuči kao jedna od onih lejm "jeste li znali" može poslužiti ljudima kao dokaz da vam od pauka ne mora biti ništa :zubo: :p

zoser
09.06.2010., 08:25
Ja negdi pročitao da čovik pojede oko 4 pauka za života...iako svaki 20 čovik umre (gušenje) u pokušaju da pojede ptičara...


Znam da pauci imaju strah od svega što je veće od njih i što ih podsjeća na predatora, a osjećaju tjelesnu toplinu, tako da u većini slučajeva izbjegavaju hod po čovjeku...


PS:
Stonoge su u vodstvu...:)

PSS:
Pauci nisu kukci, već člankonošci...

Lastan
09.06.2010., 09:28
Inače, priča o tome koliko pauka u snu pojedemo za života obična je novinarska patka. Urbani mit koji je IIRC pokrenuo neki novinar iz zajebancije, da pokaže da će ljudi popušiti bilo što ako izađe u medijima.

awia
09.06.2010., 12:26
Gotterdamerung :s za karton :D

Tactum
09.06.2010., 17:51
Inače, priča o tome koliko pauka u snu pojedemo za života obična je novinarska patka. Urbani mit koji je IIRC pokrenuo neki novinar iz zajebancije, da pokaže da će ljudi popušiti bilo što ako izađe u medijima.

Ja sam cuo da su to da je to patka morali izmislit jer se ogroman broj ljudi javljao nakon toga po tablete za spavanje, jer su odbijali spavati normalno, pa je to bilo izmisljeno u svrhu smanjivanja panike. :D

Nica
09.06.2010., 18:08
A ja sam čitala da gdje god se nalazili nismo udaljeni više od metar i pol od pauka.
Tko je i zašto to izmislio? Ako je izmišljeno. :D

JPK
09.06.2010., 19:39
A ja sam čitala da gdje god se nalazili nismo udaljeni više od metar i pol od pauka.
Tko je i zašto to izmislio? Ako je izmišljeno. :D

Novinari? Kad nema dovoljno stvarnih vijesti, onda se piše o broju pauka, 10% mozga koje čovjek koristi i sličnim izmišljotinama.

Ali sumnjam da su samo oni, ima ljudi koji uživaju u širenju glupavih urbanih legendi, a za to nisu ni plaćeni... :ne zna:

Dumber
09.06.2010., 19:41
Novinari? Kad nema dovoljno stvarnih vijesti, onda se piše o broju pauka, 10% mozga koje čovjek koristi i sličnim izmišljotinama.

Ali sumnjam da su samo oni, ima ljudi koji uživaju u širenju glupavih urbanih legendi, a za to nisu ni plaćeni... :ne zna:

sto nije 3% ?
bice smo napredovali. :zubo:

Herp
09.06.2010., 19:55
PSS:
Pauci nisu kukci, već člankonošci...

Sjo, jel ti ga zafitiljila prije nego si se zacrnija :D :D

Linda Hathor
09.06.2010., 20:14
Od škorpiona se užasno skenjam. Mrzim. Mislila sam da su tu negdje i skakavci, onda mi se lani jedan zapleo u kosu, a nisam umrla. Znači, i nije bio neki stra'.

Endimion17
09.06.2010., 23:48
http://4.bp.blogspot.com/_LbccUVbSRd8/SWZpdZZ6tZI/AAAAAAAAD7I/cJFqwrsghAg/s400/jumping+spider+eyes+8.jpg
Glede ove slike, naravno da je buci buci.
Zašto?

1. Macro je.
2. Šarena je.
3. Poza je stidljiva.
4. Sjaje mu se oke. Ne oči nego baš - oke. ;)
5. Malen je.

Barem ovi razlozi. Tako da primjer nije neutralan. :p
Što bi da vidite clock spidera (http://rainbowlens.files.wordpress.com/2008/11/clockspider.jpg)? Ja bih odmah nazvao limecat. :zubo:

zoser
10.06.2010., 07:10
Sjo, jel ti ga zafitiljila prije nego si se zacrnija :D :D

:rofl::rofl:

Je, ima oko sokolovo...:D

Göttspöđä
10.06.2010., 08:10
Barem ovi razlozi. Tako da primjer nije neutralan. :p

Pojma nemaš :p, baš to je bila poanta. Ako ti ovako čakani mawi mawi paucich kojeg bi čak i ti izdrpao može biti prijetnja, kao recimo awii i garantiram :top: Tiki, onda to nešto govori. Za domaću zadaću esej od dvije kartice teksta, "Što govori?" :)

edit: nemojte zajebavati oko sokolovo, vratit će se Tyndall :)

zulma
10.06.2010., 09:11
Hm,

Moja početna reakcija je bila kao i Nicina (osim žohara, njih odavno hejtam); što sam više čitala to mi se kosa više dizala, ne zato jer mi se to sve a priori gadi (naprotiv većinu toga u terariju bih mogla mirno promatrati, a neke i dodirnuti ukoliko su kućne živine) nego zato jer sam u svojoj glavici odmah zamislila/ išla na najgori scenarij.

Dakle, velika je stavka jel se radi o kućnom biću ili uličaru, ter kako ćemo se sresti :D.


Primjerice;
Mazih jednom kućnog štakora i ne bih imala ništa protiv da imam jednog takovog.
Zmije vidjeh i prođoh (od neotrovnih bezveznjača do poskoka- hint: lika)
Mikroparazite ne vidim (?*) pa je mam lakše.
Krpelje čupam svakodnevno, nažalost.
Nešto nalik miševima imah, o štakoru se izjasnih.
Strah od morskih pasa mi se čini iracionalan, jer su male šanse da ih sretnem, naime ne volim općenito dubine i ono tamno dno :o : plivauzobalu:

Općenito pauci, skakavci, škorpioni mirno pored mene mogu proći, no da me bilo šta od ovoga zaskoči zaskvičala bih.
Pa i na mačku, to mi se čini prirodna reakcija :ne zna:
Pauk sa slike mi je presladak, no ako se probudim s njim na glavi jedno jutro...

Zaista, šta bi mi smetao primjerice golub ili miš (koji mi je noćima rovario ispod kreveta) ako su podalje od mene, no ako mi se zaleti u glavu/ preko noge iiiiik
Pa je sad pitanje je li to strah ili samo i/racionalno gađenje/ instinkt, kao naslijeđe nekakvog straha od zaraze i/ili ugriza (kao- ono što je pripitomljeno ne ujeda :D)


Dakle mogla bih sumirati da istinski od svega nabrojanog zaista prezirem žohare, do koske, ne razumijem koja je njihova uloga u svijetu, a toliko su mi fuj da ih teškom mukom i ubijem.
Niti jedna od ovih ostalih živina me ne tjera na takvu reakciju.

No niti na jednu ne bih ostala ravnodušna ako mi plazi po tijelu/ petlja se u kosu/ pretrčava preko mene nenadano.


EDIT: Rado bih išla na nekakav tečaj (:D) suživota/ upoznavanja/ privikavanja sa primjerice bubama raznih vrsta (s obzirom da na njih češće skvičim, točnije ne sjećam se kad me prepala žaba, ptica, zmija i ostalo) i već sam si razmišljala kako bi to bilo dobro organizirat da se ljudi riješe straha i/ ili gađenja.
Mene naime živcira moja vlastita reakcija, baš zato jer mi ne smetaju inače, osim ako su bube (okvirni naziv na sve insektiodno:zubo: ) na meni ili se zalete u me
A žohare silno želim naučit ubijat sa guštom :zla:, tu nikakvo privikavanje ne bi dolazilo u obzir

*nadam se? da je to nešto nevidljivo poput mikroba, proguglah (i slike) no ni dalje ne znam šta je mikroparazit :idiot:

Lastan
10.06.2010., 10:43
No niti na jednu ne bih ostala ravnodušna ako mi plazi po tijelu/ petlja se u kosu/ pretrčava preko mene nenadano.
Mačkama su miševi prirodni plijen, no ipak će i mačka odskočiti ako kraj nje neočekivano projuri miš. Tako da se taj dio zapravo ne računa; i mene bi većina gore navedenih stvari lako prestrašila ako me iznenade.

Pitanje je ipak kojih se bojimo ili barem klonimo čak i u smirenijim situacijama.

zoser
10.06.2010., 11:45
Pitanje je ipak kojih se bojimo ili barem klonimo čak i u smirenijim situacijama.


Medvjeda sam sreo u šumi više puta, srce počne da pumpa, al lagano unatrag se povučeš i to je to...dal me bilo frka, naravno da je...kasnije mu čak daš nadimak i ne bojiš ga se više toliko, al ga poštuješ i kloniš se njegovog prostora...


Vepra me frka u načelu isto ko i mede, iako sam više puta vidio medvjeda u šumi nego vepra...

Morski pas...pa ako je ispod 3 metra, a vi ste u vodi u punoj ronilačkoj, njega je više frka Vas...iako nije ugodan prizor prvi put...jer dubina u kombinaciji sa psihom poremeti osjećaj veličine, pa vam se čini kao da ima 30 metara, a ne 3...

Kad bih vidio Velikog bijelog ili Bik psa, onda bi me bilo sigurno frka...al to nisam doživio...

Stonoga (koja je inače člankonožac..:D), od nje mi se u smiren situacijama diže kosa na glavi (onaj osjećaj trnaca na tjemenu)...pa od sveg navedenog mislim da me njih najviše frka...:rofl:

Michael Collins
10.06.2010., 11:56
Jedna moja frendica se boji-mačaka... :D

mad-web
10.06.2010., 14:16
ne se rugati nekome tko se boji macke :rofl: ja svoj zivot dovedem upitanje kada vidim macku,radije pod auto nego da macka prode kraj mene :rofl: neznam neki neshvacaju,ali eto nekome je smijesno,netko kaze da sam izmisljam,a neki mackoljupci se ljute cak na mene!? :ne zna: ali to je strah kao i svaki drugi....

Nica
10.06.2010., 14:38
Medvjeda sam sreo u šumi više puta....

Ajme medvjedi! :eek:
Srećom, nisam imala susret oči u oči. Kada smo išli, čini mi se na Risnjak, komentirala sam odvaljenu stijenu pa je jedan prirodoznanac rekao da je to medvjed tražio hranu i pokazuje mi znakove po kojima znamo da je svježe pa da je možda još u blizini. http://www.getsmile.com/emoticons/smileys-91853/aiw/shock.gif

Bila sam na dnu planine u autu u roku par minuta. :o

Tactum
10.06.2010., 14:48
ne se rugati nekome tko se boji macke :rofl: ja svoj zivot dovedem upitanje kada vidim macku,radije pod auto nego da macka prode kraj mene :rofl: neznam neki neshvacaju,ali eto nekome je smijesno,netko kaze da sam izmisljam,a neki mackoljupci se ljute cak na mene!? :ne zna: ali to je strah kao i svaki drugi....

Macke znaju biti vrlo zeznute (http://www.dailymotion.com/video/xd538v_ultimate-protection-cat_animals). :D Ova ce se isto bojati macaka ubuduce.

Ja nemam nesto cega se bojim, ali jezim se krpelja, usiju i slicnih krvopija.

Komarci me obozavaju. :(

Imadoh oci u oci susrete s vukom i sa zmijama svih vrsta. Vuk me pogledao i zbrisao, a zmije mi vec dugo ne proizvode strah. Ostavis im mjesta da mogu pobjeci neugrozeno i nema problema.

mad-web
10.06.2010., 15:50
Macke znaju biti vrlo zeznute (http://www.dailymotion.com/video/xd538v_ultimate-protection-cat_animals). :D Ova ce se isto bojati macaka ubuduce.

Ja nemam nesto cega se bojim, ali jezim se krpelja, usiju i slicnih krvopija.

Komarci me obozavaju. :(

Imadoh oci u oci susrete s vukom i sa zmijama svih vrsta. Vuk me pogledao i zbrisao, a zmije mi vec dugo ne proizvode strah. Ostavis im mjesta da mogu pobjeci neugrozeno i nema problema.nisam gledala filmic( predpostavljam da je to) jer nije bas za moje okice:cerek: ali kod mene stah nije izazvan napadom macke, mama kaze da je to od kada sam bila mala beba nekih 6mj pocela primjecivati a onda kako sam bila sve veca i veca jos gore....

Michael Collins
10.06.2010., 17:32
Ajme medvjedi! :eek:
Srećom, nisam imala susret oči u oči. Kada smo išli, čini mi se na Risnjak, komentirala sam odvaljenu stijenu pa je jedan prirodoznanac rekao da je to medvjed tražio hranu i pokazuje mi znakove po kojima znamo da je svježe pa da je možda još u blizini. http://www.getsmile.com/emoticons/smileys-91853/aiw/shock.gif

Bila sam na dnu planine u autu u roku par minuta. :o

A gle nitk oneće reći bojim se tigra,medvjeda,nilskog konja,ali da ga vidite nasamo u prirodi,usrali biste se...

december9
10.06.2010., 19:40
Joj trebam pomoć imam fobiju užasnu od paukova i koje sam sreće
iznad prozora sobe gore u kutu zida(vani) mi se napravilo leglo nekih OGROMNIH crnih debelih paukova :eek: ima ih jako puno grozim se kad ih pogledam
Jaooo ne znam sta da radim s cim da ih unistim :eek: jel ima neki sprej bilo sta
pomoć :s

JPK
10.06.2010., 22:35
Macke znaju biti vrlo zeznute (http://www.dailymotion.com/video/xd538v_ultimate-protection-cat_animals). :D Ova ce se isto bojati macaka ubuduce.

Ova se boji mačaka i otprije. Mogla je jednostavno šutnuti mačku, primirila bi se nakon sraza s nogom i zidom. :ne zna:

The_End
10.06.2010., 23:55
Samo rijetki od nas su doživjeli pravu životinjsku ''negostoljubljivost...da nas slučajno ''pikne'' bullet ant(Paraponera),mislim da mnogima ne bi bilo svejedno kad vide mrava kako hoda mu pored noge.

Herp
10.06.2010., 23:58
A gle nitk oneće reći bojim se tigra,medvjeda,nilskog konja,ali da ga vidite nasamo u prirodi,usrali biste se...

Vidjela, nisam se usrala, jedino mi je bilo bitno izvući fotić.

Da se zbilja zaletio na mene, tad bih se usrala.
But then again, usrala bih se i da se nepoznat čovjek na ulici zaleti prema meni, pa svejedno neću reći da se bojim ljudi.

Endimion17
16.06.2010., 12:07
Da, nikad ne znate kad ćete, plivajući, doći iznad ovakvih desetmetarskih (ako ne i većih) mačića.

http://img130.imageshack.us/img130/2544/giantsquid3.jpg


:E

Dumber
16.06.2010., 14:23
Da, nikad ne znate kad ćete, plivajući, doći iznad ovakvih desetmetarskih (ako ne i većih) mačića.

http://img130.imageshack.us/img130/2544/giantsquid3.jpg


:E

ili ovakvo nesto :zubo:

mali pesek (http://www.24sata.hr/news/uzasnuti-slovenci-gledali-oci-u-oci-psini-od-6-metara/177917/)

a taman sam nekidan objasnjavala amerikankama da se u hrvatskoj toga ne trebaju bojati :zubo:

Endimion17
16.06.2010., 15:04
ili ovakvo nesto :zubo:

mali pesek (http://www.24sata.hr/news/uzasnuti-slovenci-gledali-oci-u-oci-psini-od-6-metara/177917/)

a taman sam nekidan objasnjavala amerikankama da se u hrvatskoj toga ne trebaju bojati :zubo:

Meni je san doći blizu takve životinje. Potpuno je bezopasna. Kada bih vidio peraju i veliku siluetu, naravno da bih se presrao, ali nakon što odrediš vrstu i zaključiš da je benigna, zašto se ne bućnuti kraj nje? Baš bih je pomazio. :)

Dumber
16.06.2010., 15:07
Meni je san doći blizu takve životinje. Potpuno je bezopasna. Kada bih vidio peraju i veliku siluetu, naravno da bih se presrao, ali nakon što odrediš vrstu i zaključiš da je benigna, zašto se ne bućnuti kraj nje? Baš bih je pomazio. :)

jedino u kavezu sa onim celicnom ili kakvom vec zastitom preko ronilackog odijela.

Endimion17
16.06.2010., 20:37
jedino u kavezu sa onim celicnom ili kakvom vec zastitom preko ronilackog odijela.

Ali ne može ti ništa. Osim ako mu ne ideš namjerno u usta. Onda ne garantiram. Ali da će te napasti, to neće. On samo ide okolo i filtrira more. I bulji valjda. :D

Dumber
16.06.2010., 22:14
Ali ne može ti ništa. Osim ako mu ne ideš namjerno u usta. Onda ne garantiram. Ali da će te napasti, to neće. On samo ide okolo i filtrira more. I bulji valjda. :D

mozda mu se ne svidim, mozda ima bad hair day, previse je tu mozda da bih ja riskirala svoj zivot :trk::horor:

a1exa
18.06.2010., 19:37
neznam zašto me ove živine toliko plaše al eto, kad ih vidim paraliza ...još su totalno tupavi pa uvijek skacu na tebe :mad: eto...:brukica:

http://i126.photobucket.com/albums/p86/poliin/Skakavac.jpg

Endimion17
18.06.2010., 20:40
Skakavci mi znaju biti gadljivi, a i prenem se kad odjednom s poda baš skoče prema faci kad im se približiš. :rolleyes:
Ali neće ti ništa. Mačke mi se vole zabavljati njima. :D

Boji li se tko ovih kornjaša?
http://www.flickr.com/photos/lizard_queen/565577808/in/set-72157605742455793
Cetonia aurata se zovu. Znam par ljudi koji ih se užasavaju, vjerojatno zbog zvuka koji proizvode letenjem. Ljudi misle da su to bumbari, a nisu.
Djeluju kao pravi bombarderi među kukcima. AFAIK, potpuno bezopasna bića, držao sam ih u ruci hrpu puta. Imaju zanimljive nožice i dosta su onako smotani, jako su teški i ne manevriraju najbolje pri bržem letu pa se sudaraju, što im ne smeta jer su oklopljeni. :)

Dumber
18.06.2010., 20:43
Skakavci mi znaju biti gadljivi, a i prenem se kad odjednom s poda baš skoče prema faci kad im se približiš. :rolleyes:
Ali neće ti ništa. Mačke mi se vole zabavljati njima. :D

Boji li se tko ovih kornjaša?
http://www.flickr.com/photos/lizard_queen/565577808/in/set-72157605742455793
Cetonia aurata se zovu. Znam par ljudi koji ih se užasavaju, vjerojatno zbog zvuka koji proizvode letenjem. Ljudi misle da su to bumbari, a nisu.
Djeluju kao pravi bombarderi među kukcima. AFAIK, potpuno bezopasna bića, držao sam ih u ruci hrpu puta. Imaju zanimljive nožice i dosta su onako smotani, jako su teški i ne manevriraju najbolje pri bržem letu pa se sudaraju, što im ne smeta jer su oklopljeni. :)

nista sto se slapom ne moze rijesiti. :o

Nica
18.06.2010., 20:47
Skakavci mi znaju biti gadljivi, a i prenem se kad odjednom s poda baš skoče prema faci kad im se približiš. :rolleyes:
Ali neće ti ništa. Mačke mi se vole zabavljati njima. :D

Boji li se tko ovih kornjaša?
http://www.flickr.com/photos/lizard_queen/565577808/in/set-72157605742455793
Cetonia aurata se zovu.

Skakavce sam već spominjala čini mi se. :eek:
Što se ove bubice tiče, ne volim da mi ništa zuji oko glave, ali ne bojim se. :D

nista sto se slapom ne moze rijesiti. :o

Meni ih je žao... :ne zna:

Dumber
18.06.2010., 20:49
Meni ih je žao... :ne zna:

za kukce i insekte nemam milost :zubeki:

Herp
19.06.2010., 01:59
Boji li se tko ovih kornjaša?
http://www.flickr.com/photos/lizard_queen/565577808/in/set-72157605742455793
Cetonia aurata se zovu. Znam par ljudi koji ih se užasavaju, vjerojatno zbog zvuka koji proizvode letenjem. Ljudi misle da su to bumbari, a nisu.
Djeluju kao pravi bombarderi među kukcima. AFAIK, potpuno bezopasna bića, držao sam ih u ruci hrpu puta. Imaju zanimljive nožice i dosta su onako smotani, jako su teški i ne manevriraju najbolje pri bržem letu pa se sudaraju, što im ne smeta jer su oklopljeni. :)

Kad ih nađem u prirodi (i slične im rođake) stavljam ih po sebi kao ukras :cerek::cerek:

Herp
19.06.2010., 02:00
za kukce i insekte nemam milost :zubeki:

Kukci i insekti su jedno te isto :D

Dumber
19.06.2010., 02:01
Kukci i insekti su jedno te isto :D

nema veze :zubo:
nemam milosti :D

Göttspöđä
19.06.2010., 07:25
nema veze :zubo:
nemam milosti :D

Svježa si na SoNu, pa vjerojatno ne znaš da nije baš uputno "hvaliti" se razbijanjem životinja, čak i gadnih buba. Preostatak foruma to vjerojatno i podržava, ali u duhu ovog podforuma je to izrazito neprikladno. Kao i ":rigo:" smajli na Gastronomiji.

Može li bez toga :)?

Dumber
19.06.2010., 11:59
Svježa si na SoNu, pa vjerojatno ne znaš da nije baš uputno "hvaliti" se razbijanjem životinja, čak i gadnih buba. Preostatak foruma to vjerojatno i podržava, ali u duhu ovog podforuma je to izrazito neprikladno. Kao i ":rigo:" smajli na Gastronomiji.

Može li bez toga :)?

Moze :), ali to radim samo insektima. Ostale ne diram :)

Pharmacist's Daughter
19.06.2010., 15:31
kako mi je promakla ova tema :mad:

fotka koju si linkala je predivna. divan macro : ) i endi je to lijepo rekao, nebi mi bila frka da to stvorenje plazi po meni :zubo:

s druge strane

Što bi da vidite clock spidera (http://rainbowlens.files.wordpress.com/2008/11/clockspider.jpg)? Ja bih odmah nazvao limecat. :zubo :
u pm :azdaja: dobro da nemam zidnih satova u kuci, ubila bi te. znas koje fobije mi nabijas ovako!!!!!!

gledajuc popis zakljucila sam da prema odredjenim skupinama gajim nelagodne osjecaje. poprilicno sam sigurna da ih izazivaju gibanja th zivotinjica. npr gusjenice sve 5, crvi, licinke (one debele, mesnate, sjajne) gade mi se. nemogu si pomoc :/ .

krpelje ne volim jer si odmah umislim da ce me zarazit necim :rolleyes: + traume iz djetinjstva kad mi ih doktor morao skidat. nakon dosta vremena pokupila sam ga ove godine i jos imam trag na ruci :ne zna: .

sa onom divljom velikom strigom sam imala susret samo jednom davno. nazalost. voljela bi ju pofotkat. a ove "kucne" (stavila si fotku gott) nalazim svakodnevno po kuci (nezelite vidjet zidove moje sobe :facepalm: ). ono sta mi se gadi kod njih je micanje nozicama : D uzasno + strah da ce to stvorenje past na mene (sa plafona po mogucnosti).

stršljena imam gotovo ko kucnog ljubimca. svakodnevno mi ulazi u sobu. nemoram ni govorit da sam u sekundi nacrtana na vratima i cekam dal ce izac ili uc "dublje" u sobu (ako udje dublje ja izlazim). ogroman je : D divna zivotinja al se strasno bojim ugriza iako nemam pojma dal sam alergicna : (
(kako saznat bez ugriza? : D )

zmija i gmazova se ne bojim :ne zna: najblizi susret sa zmijom je bio neki dan, skoro ju zgazim biciklom. jadna.

odrasla sam u dosta staroj kucerini pa mi misevi nisu nesto novo. slatki su pogotovo mali. a stakora sam vidla samo jednom. na brzaka. rep necu zaboravit. ogavno hehe

uglavnom jos nisam dozivila panicnu epizodu radi neke zivotinje (samo cekam da me iznenadi). za vise njih me veze taj nelagodni osjecaj, najezim se sva ko dikobraz i vecinom je to uzrokovano kretanjem tih zivotinja i mojim zamisljanjem da se to krece po meni. znaci definitivno nezelim nac na meni nista s puno nozica ili velikim nogama i bilo sta sta se brzo krece (pitaj boga di to sve moze dospijet :eek: ).

najvece strahopostovanje imam prema paucima. to su mi najbica. predivna.
al je vecina nocnih mora uzrokovana njima. nemogu se prisilit taknut ih. vristala bi vjerovatno da ga uhvatim kako se krece po meni.
ljek mi je fotkanje. obozavam ih na fotkama. cesto im gnjavim mreze samo da izadju van (pogotovo ako sumnjam na crnu udovicu, nadam se da mi se to nece vratit) da ih ulovim objektivom.
mali pauk - okej. veliki pauk - not okej. veliki brzi pauk - nimalo okej.

http://uberoops.com/wp-content/uploads/2009/07/spider-hell.jpg

http://www.wakeworld.com/MB/Discus/messages/65919/720480.jpg

trazeci fotke sam se smrzla par puta. mislim da su pauci definitivno moj problem : )

a1exa
19.06.2010., 15:57
Skakavci mi znaju biti gadljivi, a i prenem se kad odjednom s poda baš skoče prema faci kad im se približiš. :rolleyes:
Ali neće ti ništa. Mačke mi se vole zabavljati njima. :D

Boji li se tko ovih kornjaša?
http://www.flickr.com/photos/lizard_queen/565577808/in/set-72157605742455793
Cetonia aurata se zovu. Znam par ljudi koji ih se užasavaju, vjerojatno zbog zvuka koji proizvode letenjem. Ljudi misle da su to bumbari, a nisu.
Djeluju kao pravi bombarderi među kukcima. AFAIK, potpuno bezopasna bića, držao sam ih u ruci hrpu puta. Imaju zanimljive nožice i dosta su onako smotani, jako su teški i ne manevriraju najbolje pri bržem letu pa se sudaraju, što im ne smeta jer su oklopljeni. :)

Baš. Drito u glavu skaču :eek: Zašto? :ne zna: Svaki normalan kukac kad vidi nešto bježi u kontra smjeru ali ovo ne.
Sve je počelo jedno ljeto, na terasi skužim skakavca onako na krovu , na gredi. Prokomentiram da me gleda :rofl: i da ce skočit na mene, cim sam to rekla bio mi je u kosi. Naravno vriska, rušim stol, bježim ko luda i otadas am ih počela primjećivat i jbg. Kampiranje i slične stvari mi nisu pomogle.

Ovakvi sedefasti kukci su baš lijepi. Inače mislim da me ne smeta izgled ko kukca nego pokreti, neki imaju baš gadne kretnje

Dumber
19.06.2010., 15:59
Kod tih sedefastih odmah se sjetim od Kafke Preobražaja. Ne znam zašto, ali to mi je prva asocijacija. :ne zna:

a1exa
19.06.2010., 16:09
Ja sam se od tvog posta sjetila Borata i židovske kuće :rofl:

Poison Ivy 058
19.06.2010., 21:56
http://www.flickr.com/photos/lizard_queen/565577808/in/set-72157605742455793
Cetonia aurata se zovu. :)

Ajoj, to su zlatuji!
Oni su mi predivni!:cerek:
Gušt mi ih je gledat kako lete oko naše smokve!

Endimion17
20.06.2010., 00:20
E onda samo za PhD

http://500motivators.com/plog-content/thumbs/motivate/me/large/49-pubic-hair-nope-just-kidding-its-spiders.jpg

:p

JPK
20.06.2010., 00:25
Baš. Drito u glavu skaču :eek: Zašto? :ne zna: Svaki normalan kukac kad vidi nešto bježi u kontra smjeru ali ovo ne.
Sve je počelo jedno ljeto, na terasi skužim skakavca onako na krovu , na gredi. Prokomentiram da me gleda :rofl: i da ce skočit na mene, cim sam to rekla bio mi je u kosi. Naravno vriska, rušim stol, bježim ko luda i otadas am ih počela primjećivat i jbg. Kampiranje i slične stvari mi nisu pomogle.

Ovakvi sedefasti kukci su baš lijepi. Inače mislim da me ne smeta izgled ko kukca nego pokreti, neki imaju baš gadne kretnje

Trebali su te voditi u ribolov. Ja sam još s šest godina kao veliki nabijao skakavce na udicu kao mamac. :D

DreamStickle
20.06.2010., 01:39
Ja se bojim pasa. I morskih i kopnenih. :( Punoooo ljudi mi se čudi, jer većina voli pse. Oni maji su mi ok, ali na nekih pola metra udaljenosti - buci buci :cerek:, ali dalje - ne. :mama:

Kad sam bila jako mala, nekih godinu i pol, dvije, pas iliti ćuko po naški me je srušio na pod i počeo se igrati sa mnom. Ja sam bila prestravljena. Od tada ih se stvarno bojim... :(

A za morske i da ne pričam. :eek: :rofl:

Pharmacist's Daughter
20.06.2010., 11:40
E onda samo za PhD

http://500motivators.com/plog-content/thumbs/motivate/me/large/49-pubic-hair-nope-just-kidding-its-spiders.jpg

:p

divan si :cerek: fala :cerek:

vidjeti ovakvo nesto na odredjenoj sigurnoj udaljenosti izazvalo bi najveci i najduzi "vaaauuuu" u zivotu.
vidjeti ovakvo nesto da se krece prema meni izazvalo bi zastoj srca i instant smrt.

docekat cu te negdje u mraku radi ovog ovak rano ujutro :mad:

Endimion17
20.06.2010., 14:53
Sad zamisli da uđeš u dugi, tamni, uski tunel... sumnjivo pahuljast... i nakon 20 metara skužiš da je taman i pahuljast zato što su zidovi od... upravo toga na slici.

Kad me budeš dočekala, oćeš obući minicu? :p

Pharmacist's Daughter
20.06.2010., 17:17
haha no way :D
trebala bi biti totalno opcinjena necim na podu ili sredini tunela da ne primjetim okolne zidove. ili recimo da uletim u panici pred nekim/necim u takav tunel.
inace gledam sve naokolo :zubo:
stari hodnik prema dvoristu je ucinio svoje. tamo je bilo toliko paucina i paukova da bi ga trceci presla. ruku stisnutih uz sebe. najezena :D

naravno, po tome ces me prepoznat. vjerovatno ce to bit zadnje sta ces vidit, bar na neko vrijeme :cerek: :p

BULL7
22.06.2010., 12:25
Stršljeni su mi najgori

0merta
21.09.2010., 10:27
Onu facu koju je Endi postao imam kad vidim stonoge...bilo koje veličine...

http://www.youtube.com/watch?v=9BInGQJIcos

http://www.youtube.com/watch?v=8CL2hetqpfg

Bljeeeeeeeeeeeeeeeeek !!!!!!!!! Koliko noguuuu....ogromna je !! :eek:


http://4.bp.blogspot.com/_LbccUVbSRd8/SWZpdZZ6tZI/AAAAAAAAD7I/cJFqwrsghAg/s400/jumping+spider+eyes+8.jpg
Glede ove slike, naravno da je buci buci.
Zašto?

1. Macro je.
2. Šarena je.
3. Poza je stidljiva.
4. Sjaje mu se oke. Ne oči nego baš - oke. ;)
5. Malen je.

Barem ovi razlozi. Tako da primjer nije neutralan. :p
Što bi da vidite clock spidera (http://rainbowlens.files.wordpress.com/2008/11/clockspider.jpg)? Ja bih odmah nazvao limecat. :zubo:
Slažem se. Ovaj šta se skriva iza sata je KO-MA !!! Brrr. :(


mali pauk - okej. veliki pauk - not okej. veliki brzi pauk - nimalo okej.
http://www.wakeworld.com/MB/Discus/messages/65919/720480.jpg

trazeci fotke sam se smrzla par puta. mislim da su pauci definitivno moj problem : )
Jao, grozan je !!! :trk:

A ona gore "pubic hair" slika....neću je ni citirat.
PRESTRAŠNO !!!! :horor: Kočim se od same pomisli da to vidim uživo. :rigo:

Bojim se pauka otkad znam za sebe....totalno se ukočim kad ih vidim (osim ako je neki minijaturni). Čak sam i sanjala par puta da se zaletava u mene, i onda bi se probudila sva u šoku. :(

vallay
26.09.2010., 17:10
joj, ni sama neznam kak da sad ovo objasnim.. al probat cu... bojim se smrdljivih martina.

znalo mi se dogodit da se zaleti drito u moju kosu, a jednog sam cak prstima u polumraku podigla s poda uvjerena da nije kukac... al jedan dan je sve promjenil.

zivim u potkrovlju. krov nam je vise-manje dosta problematican, pa se tako jedne zime odlucila pojaviti familija tih smrdljivaca u mojoj sobi.

sve ok, vidim ga, uzmem maramicu, wc papir il nekej i bacim u wc.

ali taj dan.. maknem jednog, dodem u sobu - evo jos jedan. maknem i njega, vratim se u sobu i evo jos jedan. nakon kaj sam ih maknula jedno 6, pocela sam se uzasavati tih bica jer me najvise plasila pomisao koliko ih ima i jel ce ikad stat to njihovo pukanje iz krova. ulovila me histerija i mama je morala preuzeti proces likvidacije. bilo ih je 15. za redom. plakala sam u soku :(

ne podnosim ih, uzasno se bojim, znam i vristat, a oni obozavaju letjet na mene.

al sam shvatila da je moj strah najvise povezan sa sobom (koja je ultra mala pa je sve skuceno i nemas kud pobjeci). vani kad ih vidim samo se maknem sto dalje.

al jedan dan (imam stiropor zbog izolacije) sam cula grebuckanje po stiroporu i kad sam vidla zlatnu maru u mojoj sobi, pocela sam panicno vristat. tata ju je izbacil van, na kraju.
neznam, pauk u mojoj sobi, nocni leptir, osa, to nije frka, al kukci, to vec malo da; al smrdljivi martini = HC strah :(

Göttspöđä
26.09.2010., 17:28
Znaš da ti ne mogu APSOLUTNO NIŠTA?

LS15
26.09.2010., 17:50
postoje utemeljeni strahovi od životinja (od grabežljivaca sa zubima, pandžama ili bilo čime čime ti može nauditi ozbiljnije i od otrovnih životinja koje ti mogu također ozbiljnije nauditi) i neutemeljeni (od golubova, od paukova (crna udovica i neke australske i južnoameričke vrste paukova su iznimke), od mačaka, pasa, zečeva i beskralježnjaka koji imaju više od 2 noge :), i takvih gluposti)

no, vidite neutemeljeni strahovi postoje zato što se čovjek previše udaljio od prirode i tako je zamjenio paukove, škorpije, itd. za sve što nije prirodnog porijekla

postoje i oni strahovi koji nastaju u djetinjstvu zbog nekog lošeg iskustva s tom ili tom životinjom i (što je meni naročito glupo) cijelog života se najčešće boje tih životinja umjesto da se suoče sa strahom (iako ne znam zbog čega bi se bojao, npr. zlatne ribice, ali ima nas svakakvih :D) i uvide da su te životinje su ubiti bezopasne

pobosutljanin
27.09.2010., 07:45
postoje i oni strahovi koji nastaju u djetinjstvu zbog nekog lošeg iskustva s tom ili tom životinjom i (što je meni naročito glupo) cijelog života se najčešće boje tih životinja umjesto da se suoče sa strahom (iako ne znam zbog čega bi se bojao, npr. zlatne ribice, ali ima nas svakakvih :D) i uvide da su te životinje su ubiti bezopasne

Gledao sam neki dokumentarac o fobijama. Neka žena se bojala livade! Hebote!

black1888
27.09.2010., 23:59
mali pauk - okej. veliki pauk - not okej. veliki brzi pauk - nimalo okej.
http://www.wakeworld.com/MB/Discus/m...919/720480.jpg
trazeci fotke sam se smrzla par puta. mislim da su pauci definitivno moj problem : )

mislim da mi je srce preskočilo kada sam otvorio sliku.
paukove ne podnosim. male da (one skakutave od par milimetara). one tanke srednje usišem :mirko: ali sa sigurne udaljenosti, a sve ostalo se panično ukočim i sve što ide uz napadaj panike.
uz to se bojim i stonoga i više manje svih kukaca, insekata itd. :o

i (što je meni naročito glupo) cijelog života se najčešće boje tih životinja umjesto da se suoče sa strahom i uvide da su te životinje su ubiti bezopasne
nije to baš tako jednostavno. možda da mi predstavlja problem u životu bi i potražio stručnu pomoć, ovako jedan insekticid nosim sa sobom i stvar rješena :zubo:

vallay
28.09.2010., 11:22
Znaš da ti ne mogu APSOLUTNO NIŠTA?

naravno. i to me izluduje kaj imam iracionalni strah :(

Logicus
28.09.2010., 11:52
Dodala sam strige

http://www.clankonosci.com/ostale%20bestije/striga2.jpg


Ovo, nisu štrige, ovo je češalj, iman ih na po kući liti milijun, i ne smetajumi, dapače, vataju ova leteća sranja :cerek:

Ovo je onako, malo zeznuto, tzv. pelican eel :zubo:
http://posterous.com/getfile/files.posterous.com/bigpicture/jITEm8LvF8kEcMFX15fZwfnz7JpMqdVCfLRkKuaL981Qm4H83g PunXoC8xiA/pelican-eel1.jpg

Pročitajte ovo, zanimljivo je (http://www.nemosvjerovat.com/zanimljivo.asp?ID=27) :D

Ovo je štriga.

http://entomology.ifas.ufl.edu/creatures/veg/euro_earwigs.jpg

Göttspöđä
28.09.2010., 12:08
Ovo je onako, malo zeznuto, tzv. pelican eel :zubo:

Strah te nečega što obitava na dubinama od 1 000 m u tropskim morima :D?

Ovo je štriga.

Nije, to je uholaža (ne želim ulaziti u lokalno nazivlje). Strige (http://en.wikipedia.org/wiki/Centipede) i dvojenoge (http://en.wikipedia.org/wiki/Diplopoda) spadaju u stonoge.

Logicus
28.09.2010., 12:19
Strah te nečega što obitava na dubinama od 1 000 m u tropskim morima :D?

Ma nije da me straj, al nije baš ljepuškasta :cerek:Nije, to je uholaža (ne želim ulaziti u lokalno nazivlje). Strige (http://en.wikipedia.org/wiki/Centipede) i dvojenoge (http://en.wikipedia.org/wiki/Diplopoda) spadaju u stonoge.

U stonoge, spadaju
1b1> Chilopoda - strige
1b2> Diplopoda - dvojenoge
1b3> Pauropoda - malonoge
1b4> Symphila - malokoljenonoge

A ovaj dotični, češalj, jest Chilopoda Notostigmophora, u pravu si, striga :top:

http://www.clankonosci.com/ostale%20bestije/striga2.jpg

MyPoison
29.09.2010., 23:22
sad kad znam da ima još sedam ljudi koji su kliknuli na leptire, odmah mi je lakše :s

roooobi
22.11.2010., 20:31
Ovu sam temu zamislio tako da napisemo kojih se životinja najviše bojimo:eek:,kako da taj strah prevladamo:ne zna: i kako da se nosimo da njima:mig:.Da napisemo dogadaje koja su nam se dogodila kad smo se nasli u raznim situacijama:D.
Ako postoji slicna tema ja se ispricavam.

roooobi
22.11.2010., 21:11
Budem ja onda poceo da probijem led.:D

Naprimjer ja se najvise bojim PSA.Ima užastan strah od njih.Jako ih volim ali ih se jako bojim.Godinama je to u meni i više mi je toga dosta.Svaki pas koji mi pridje ja umirem od straha.Srce mi pocne lupati,pocinjem se znojiti,sav se tresem sve u svemu jako veliki sok za organizam i to doživljavam svaki dan iznova.Kako da se toga rijesim,jer sam vec lud od toga.

Npr ako idem sam ulicom i pas ide meni u susret ja se odmah micem na drugu stranu,jer se bojim da ce me ugristi.:horor:

Pimpinell@
22.11.2010., 21:22
Iskreno, više se bojim razjarenih mačaka nego nepoznatih pasa...zapravo, ne mogu uopće reći da se bojim pasa već sam oprezna.
Bojim se miševa, bolje rečeno gadljivi su mi, i bojim se zmija onih koje grizu, a budući da ne znam nikad koja je a koja nije otrovna u pravilu bojim se SVIh zmija :)

Ne volim previše ptice (previše sam gledala Hitckoka kao dijete) :)
I plašim se magaraca, nezgodan susret u djetinjstvu

atlantis
22.11.2010., 21:27
Prebacujem temu na SON :)

Patuljka
22.11.2010., 21:27
Skakavci. Imaju tendenciju zavlačit mi se po odjeću i skakat mi na glavu :o skačem 3m u zrak kad mi se približi :(

Marica Carica
22.11.2010., 21:46
ok, ja se odvaljujem na stakore

Truma 1. je iz djetinjstva, kad su nam kopali nesto ispod plinskog bojlera na Ravnicama.
Inace na Ravnicama je svojedbno picio nekakav potok, kraj tvornice Kras. A u njemu stakori ko macke :eek: Zgrada je bila pokraj.
Isla ja na wc gdje je bio taj raskopani bojler (wc je bio tocno pored rupe).
i tako, lijepo sjedim na skoljci, piskim i bacim pogled na lijevo
a iz rupe me gledi "ON" :horor:
:trk:
kupaonu smo zabarikadirali, ali nitko nije oka sklopio do jutra :D

Trauma 2. je iz stare Licke kuce.
Kad se skupila sva rodbina pa nismo imali gdje spavati kako bog zapovjeda. Mene zapalo da spavam u nekoj ostavi, skupa sa sestricnom, na nekom (pra)starom krevetu. Velim ja njoj u sred noci da me ne gnjavi i da mi ne mrsi kosu. Veli ona meni: pa ne mrsim, sta ti je. I onda opet. Kad mi je dopizdilo upalim svjetlo i imam sto vidjet. Stakorcina na jastuku izmedju nas dvije. Trepce onim okicama :horor:
Ne sjecam se kako sam izletila iz kreveta, kojom putanjom i kakvim stilom.
Ali iza mene je ostao mokri trag :)
Otkazale funkcije. :p

Inace onih pitomih, bijelih, dvobojnih, laboratorijskih itd se ne bojim. Samo ovi "divlji" i to kad me uhvate na prepad, me pretvaraju u maratonca koji trci pocasne krugove :zubo:

roooobi
22.11.2010., 22:25
Ja se bojim od ciuvave:D-kad pocne skakutati oko mene i režati da mislim da ce me odmah ugristi a velike pse da ni ne pricam mislim da ce me pojesti.Kad sam bio u jednom azilu bio sam vise puta na ogradi ili se popnem na drvo.Uvijek gledam gdje bi bilo zgodno pobjeci gore negdje samo da me ne ugrize.:eek:

Najgore mi je kad ljudi imaju psa pa kaže da ga podragam ja se skamenim ili kad ljudi kažu dodji kod mene a ja znam da oni imaju psa meni se uopce neda ici kod njih jer nisam opusten.:rofl:

Marica Carica
22.11.2010., 23:59
Ja se bojim od ciuvave :D-kad pocne skakutati oko mene i režati da mislim da ce me odmah ugristi...

pa i to moze proc pod neku vrstu stakora :rofl:

KorinaT
23.11.2010., 19:59
Ne bojim se nijedne životinje,ali neke mi se gade.No to ne znači da ih se bojim,jednostavno ne želim da plaze po meni..tu ponajviše spadaju kukci,tipa skakavci,stonoge..u principu sve životinjice kojima ne vidim oči. Zmija se recimo uopće ne bojim.Navela bi morske pse,ali s obzirom da sumnjam da ću se ikad susresti s nekim od njih (a koji jedu ljude) u Jadranu,nemam ni tog straha.Općenito,ne volim ubijanje životinja,poštujem sav život na Zemlji,pa tako i ove kukce koji me smetaju obično stavljam na papir ili u čašu i van u prirodu s njima..ne mora on jadan poginut,jer se našao meni na putu..

marko356
23.11.2010., 20:42
ja se bojin lavova

i puzeva, zaboravi

BUBICAMA
23.11.2010., 20:52
ljudi

hasnfefer
23.11.2010., 21:14
Ne bojim se nikakvih beštija, kukaca, gmazova... Imam x pauka u sobi, neki su čak i malo veći, a ne oni klasični sobni. Neka su oni tamo, ako uhvate kojeg komarca super. Imao sam nekoliko Rafigastera (http://en.wikipedia.org/wiki/Rhaphigaster_nebulosa) u sobi, i ako mi čak i doleti na stol, ili knjigu, ja ga uzmem u ruku, i ako je vrijeme pogodno pustim ga van. Ako je prehladno, onda ga stavim na zastor, i kada zatopli onda ga izbacim. Imao sam i leptire (lijepe šarene), ali su se osušili :tuzni:, dolazili su i skakavci :cerek: (mali crni), njih ulovim, pa se malo poigram, i onda ih pustim. Od pauka imam skakača, i neke male zelene, a i neki dan sam primjetio da imam jednog u monitoru od kompa, pa ponekad izađe van, valjda mu postane pretoplo pa se izađe izluftati. Ponekad (rijetko) mi navrati koja bogomoljka (http://en.wikipedia.org/wiki/Mantis), i obično ih odnesem u grmlje, ili visoku travu da se lakše sakriju. Danas sam vidjeo vjevericu, ali mi mob nije htijeo uslikati. Volim životinje, i kukce, a ubijam samo komarce, i muhe. Mravi su mi OK
Za ljubitelje mantis religiosa evo jedan poučan video (http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/video-bogomoljka-uhvatila-kolibrica.html) ta je beštijica dosta sposobna, i čisto informativno, može udarcem probušiti kožu na ruci do krvi!

marko356
23.11.2010., 21:58
jebate, imas zoo u sobi. pazi samo da ti nosorog ne izadje iz monitora.

a leptire moras zalivat vodon, iilrakijon jos bolje, ako neces da se osusu

hasnfefer
24.11.2010., 20:02
jebate, imas zoo u sobi. pazi samo da ti nosorog ne izadje iz monitora.

a leptire moras zalivat vodon, iilrakijon jos bolje, ako neces da se osusu

:lol:
Osušili su se zato što je soba bila pretopla za njihov boravak preko zime, a da sam ih bacio van smrznuli bi se. To je bila situacija iz koje nisu mogli izaći živi.
Znači, drugi puta ako dođu zaljevati rakijon? To iz iskustva? :D

Pješčani sat
30.11.2010., 14:38
pauci. ne vjerujem nečemu što ima više od 4 noge, visi sa stropa i visi na niti.
morski psi, koliko god da je mala šansa da ih sretnem, zato jer s njiam nema zajbancije. mislim da bi mi srce stalo.
stršljene ne volim jer su zločesti, ali se sklanjam dok ne prođe. pčele su mi super. bogomoljke se bojim.

Su.incotenible.
01.12.2010., 13:56
Bojim se morskih pasa, žarnjaka te krpelja. Izrazito mi se gade miševi i štakori, ne mogu ih ni nacrtane vidjeti, ali ne osjećam nikakav strah. :zubo: Razni kukci su mi jedino naporni. Pretpostavljam da ne bih bila oduševljena kad bi skakavac skočio na mene, al' eto, ako već mora.. :raspa: I da, gušterice ne podnosim (traume iz djetinjstva :o).

UnknownRoad
01.12.2010., 20:55
od svakodnevnih životinja bojim se ptica, svih, a izreka u mom slučaju ide: bolje i vrabac i golub na grani nego u ruci:)

cicamaca07
03.12.2010., 09:57
Ja nemam neki veliki strah od životinja, šta više obožavam ih. Ali naravno ipak, zmije su zmije, i ja sam se par puta sretao sa njima i to sa otrovnicama. Prije neku godinu sam bio na planinarenju sa dva moja prijatelja i na stjeni smo vidjeli otrovnu šarku kako se sunča, ja sam se bio prestravio, jer je bila na metar od nas. Eto to je neki moj, manji doživljaj vjezan za njih.
A omiljene životinje su mi naravno psi :D i to Heskey-i vrsta :)

stipe_bp
03.12.2010., 12:42
Pa ja ne znam dal bi to nazvao strah, ali odvrate su mi ove zivotinje, tacnije insekti...Fuj...
zabe, zmije... cim ih vidi, ono blja...
Veliki instekti su mi takodje odvrati, jos i ako mogu da lete uhhhh onda su mi ultra-fuj...
Kada sam u takvoj sredini ne osecam se opusteno, jedino kad bi imao pored sebe svoju macku i psa i oni da ih sve poubijaju :D

rosenkreuz
08.12.2010., 16:28
ja se najviše bojim mikroparazita, jer nisu "pametni", tj. ne možeš s njima nikako, a kamoli lijepo. Sa svim drugim životinjama je lako - paziš malo kud se krećeš i kako se ponašaš, a ako i dođe do bliskog susreta,mislim da se tu može izvući, ali s parazitima, hm, ne znam baš... A, užasavam se i pomisli da mi se usadi nekam i da živim s njim , a za to nemam pojma dok već ne bude kasno.

Stršljena, osa i takvih letećih objekata se ne bojim - s njima treba samo mirno, može ti doslovno i sletjeti na glavu, ali ako si skroz miran - on ode. A ako ti kriliš rukama i nogama i ideš ga natjeravat čim čuješ da nešto zuji - normalno da se i on splaši, a posljedica je samoobrana i ubod.
Uholaže su mi ogavne i ljigave,smatram ih parazitima,jer imaju navadu uvlačenja u uho, a to mi je nešto brrrrr; isto i krpelji i tak to... Ali nije da me "hvata panika" kako stoji u anketi. Samo su ljigavi.

Mislim da je poanta u tome da bilo kakvu komunikaciju i dodir sa životinjama treba gledati iz njihova kuta gledanja, a on je jednostavan - one se samo boje nas, i ništa drugo. I svaka je njihova reakcija zapravo strah i samoobrana, pogotovo ako ih još idemo izazivati i poticati. Kako se mi prestrašimo njih, tako se i one prestraše nas. Ako je neki pas dobio batina, ili dobiva stalno - normalno da je krvoločan, ako je neka mačka zlostavljana, normalno da se neće dati maziti, a ako je diraš, a ona nema pretjerano povjerenja u tebe - ogrepst će te i ugrist. To je najčešće slučaj s klincima koji ne znaju mjeru s tim domaćim životinjama, a roditelji ih ne uče...

Göttspöđä
08.12.2010., 18:22
Jedno pitanje za vas sve, jeste li i kako pokušavali liječiti svoje strahove?

Kakav je bio ishod?

Pješčani sat
10.12.2010., 11:37
Jedno pitanje za vas sve, jeste li i kako pokušavali liječiti svoje strahove?

Kakav je bio ishod?

pa, što se tiče pauka, ja ih ili ubijem ili šutnem van. ne vrištim, ali mi nije milo biti u blizini.
ovo ostalo smatram realno opasnima i ne pokušavam se pretvarati da su mi prijatelji.
bogomoljka je strašna. točka

dora
10.12.2010., 11:58
Jedno pitanje za vas sve, jeste li i kako pokušavali liječiti svoje strahove?

Kakav je bio ishod?

Pokusavam si zamislit sebe da dolazim nekom ko lijeci fobije.
I kazem mu da se od svih mogucih klasicnih fobija od zmija, pauka, kukaca, ne znam, vodozemaca, gustera, neceg vec - ja bojim - macke :facepalm: :D

Ne, nisam isla nikad lijecit moju laganu neugodu spram macaka jer ne vidim svrhu. Cak nisam nikad niti razmisljala o tome.
Nije da moram biti blizu macke, a niti one blizu mene.
A i nije da se radi o nekoj fobiji koja bi me bitno smetala u zivotu pa da ju moram rijesiti kako znam i umijem, a niti o fobiji koja je bas brutalna, tipa - vidim macku i vristim ko curica.
Samo mi je lagano nelagodno kad ju vidim :D

hasnfefer
10.12.2010., 12:09
Pokusavam si zamislit sebe da dolazim nekom ko lijeci fobije.
I kazem mu da se od svih mogucih klasicnih fobija od zmija, pauka, kukaca, ne znam, vodozemaca, gustera, neceg vec - ja bojim - macke :facepalm: :D

Ne, nisam isla nikad lijecit moju laganu neugodu spram macaka jer ne vidim svrhu. Cak nisam nikad niti razmisljala o tome.
Nije da moram biti blizu macke, a niti one blizu mene.
A i nije da se radi o nekoj fobiji koja bi me bitno smetala u zivotu pa da ju moram rijesiti kako znam i umijem, a niti o fobiji koja je bas brutalna, tipa - vidim macku i vristim ko curica.
Samo mi je lagano nelagodno kad ju vidim :D

Ajmeee:cerek: znači ti nikada ne bi nosila mica macu na ramenu, a ona divno prede, ti ju češkaš po leđima...:D

dora
10.12.2010., 12:27
Ajmeee:cerek: znači ti nikada ne bi nosila mica macu na ramenu, a ona divno prede, ti ju češkaš po leđima...:D

Ne.
Cak mogu rec sa 100% sigurnoscu - ni za ovecu sumu novaca.

Jednom sam samo dotakla macku rukom (okej, serem - vrskom prsta! :D) i to moj cjelokupni doticaj s tom zivotinjom.
Nije da je bilo nesto iber jezivo, al da je bilo nesto ugodno sto bi zeljela ponovit - bome nije :D

Tad sam shvatila osjecaj kod ljudi koji dodu kod mene pa vide sve te zmije, pauke, palicnjake i svasta nesto :cerek:

Ami13
03.01.2011., 19:27
moja jedina "životinjska" fobija su pauci. bilo kakvi, mali, veliki, ako se nađe u mojoj blizini, počnem se tresti :facepalm: bojim ih se od kad znam za sebe, a ni bratićeva gumena tarantula koju je bacao na mene nije pomogla. toliko nogu, brzo gmiže i nikad ne znam gdje će sljedeće zagaziti, jezivo. ne bojim se da će me ugristi, ali taj osjećaj...mislim da bih umrla da mi prava tarantula počne gmizati po ruci.
bojim se i pčelinog uboda, panično počnem mahati rukama kad me na moru opkole u vrijeme ručka, ali to mi je malo opravdaniji strah :ne zna:

Omaha
03.01.2011., 22:44
O vi koji se bojite, kad ste već ustanovili da se bojite raznih stvorenja, zašto se ne uhvatite u koštac s tim strahovima?
Malo dobre volje i sve se brzo rješava. Govorim iz iskustva!

Maiya
04.01.2011., 12:57
Ma kako ne. Zvuči kao da samo malo dobre volje i vilinske prašine kod svih rješava problem. Uopće nije tako. Meni uopće nije pomoglo, i sumnjam da ikad hoće. Da ne spomenem da se s nekima s popisa stvarno ne možeš "uhvatit u koštac". Da je istina da se s malo dobre volje sve riješi, ove teme ne bi ni bilo.

Ali uglavnom. Ono što sam došla reć je da nisam očekivala da će pauci uvjerljivo biti na prvom mjestu. :D Ko bi reko. Mislila sam da bi pri vrhu mogle biti zmije, miševi i štakori.

Rippersenzibilna
04.01.2011., 13:03
O vi koji se bojite, kad ste već ustanovili da se bojite raznih stvorenja, zašto se ne uhvatite u koštac s tim strahovima?
Malo dobre volje i sve se brzo rješava. Govorim iz iskustva!

A kako?

Göttspöđä
04.01.2011., 16:23
Govorim iz iskustva!

Slušamo :kokice:.

Zehehehljo
04.01.2011., 16:46
Slušamo :kokice:.

npr.

imam stafordskog terijera. dobar ko kruh !
zasto jos nisam dozivio da me netko zaustavi i kaze gle... bojim se pasa i zelim se prestat bojat jel mi mozes pomoci ?!
MOGU !

stvar je vase psihe. zivotinje to osjecaju !
osjetite i vi to (paniku, strah i adrenalin). napad i obrana proizlaze iz straha i nesigurnosti.
rijesis sa svojom glavom, mic po mic i dodes do rezultata da se ne bojis.
jednostavno.

rijesis sa sobom. sto si sigurniji i mirniji to su ti sanse bolje da ces dobiti zeleno svijetlo za sve !

EDIT:
ono sto ljudi rade.. kao fol daju psu ruku da ga ponjuska je prva i najveca pogreska koju mozes napraviti u prvom susretu.

Rippersenzibilna
04.01.2011., 18:16
Ne bojim se pasa.Loš primjer.
Ali da pokušam objasniti o čemu se radi.
Da se kojim slučajem nađem sa nekim podivljalim i agresivnim psom koji me pokušava napasti-branila bih se.Jer bih osjećala da mi je život ugrožen i da se moram braniti ukoliko želim preživjeti.Bez pol beda bih se sukobila sa njim.Ali to je racionalan i opravdan strah.
Dok je strah od miševa,gusjenica i ostalih gmazova koji lete,pužu,gmižu,šta god-iracionalan.I tu ne pali suočavanje.
Jer tu nije toliko izražen strah koliko gađenje.
Mislim kada bi me netko zatvorio u neku sobu sa miševima,šišmišima,pacovima;mislim da bih nakon toga bila spremna za psihijatriju,bez nade da ću ikada više izaći van.:kava:

Zehehehljo
04.01.2011., 18:53
ok, pokusala bi se braniti. ali ne znam koliko bi dugo izdrzala. goloruka si osudena na poraz.
ja kad se sa svojim igram na malo grublji nacin mu ne mogu nista. bez grizenja, trganja itd. jednostavno je okretniji, brzi i bez obzira sto je 3 puta laksi od mene me uspije fino uzljuljati.
da me copi za butinu ili slicna bolna mjesta bi brzo popustio i pokusao pobjeci. ne daj boze da jednom "otrese" !
da ne govorim da mi na 1.90 visine bez problema skoci do vrata bez zaleta itd. (da se razumijemo, ovo gore je sto bi bilo kad bi bilo i moj pas nije takav niti je tako "odgajan")

kod ostalih zivina (aludiram na zmije, pauke...) je svijest i znanje.
jer jaaako puno ljudi ne raspoznaje zmije, njihovu ćud i boji ih se bez razloga. jos su jednostavniji od pasa.

aaa, jesi ikada imala misa u kuci/ stanu i slicno ?! najgore je sto strasno smrde. :D
za sve ima lijeka. pa i za misa- ljepila ;) :D

Rippersenzibilna
04.01.2011., 19:03
ok, pokusala bi se braniti. ali ne znam koliko bi dugo izdrzala. goloruka si osudena na poraz.
ja kad se sa svojim igram na malo grublji nacin mu ne mogu nista. bez grizenja, trganja itd. jednostavno je okretniji, brzi i bez obzira sto je 3 puta laksi od mene me uspije fino uzljuljati.
da me copi za butinu ili slicna bolna mjesta bi brzo popustio i pokusao pobjeci. ne daj boze da jednom "otrese" !
da ne govorim da mi na 1.90 visine bez problema skoci do vrata bez zaleta itd. (da se razumijemo, ovo gore je sto bi bilo kad bi bilo i moj pas nije takav niti je tako "odgajan")

kod ostalih zivina (aludiram na zmije, pauke...) je svijest i znanje.
jer jaaako puno ljudi ne raspoznaje zmije, njihovu ćud i boji ih se bez razloga. jos su jednostavniji od pasa.

aaa, jesi ikada imala misa u kuci/ stanu i slicno ?! najgore je sto strasno smrde. :D
za sve ima lijeka. pa i za misa- ljepila ;) :D

E,ne znam točno na kojoj je strani,pogledaj ako ti nije mrsko;detaljno sam opisala situaciju kako sam reagirala kad mi se miš zaljepio.Ako ti se ne da tražiti-pobjegla sam iz kuće glavom bez obzira.:rofl:
Jer mi je to cijukanje i pijukanje i ono migoljenje na kartonu bilo nešto najodvratnije što sam vidjela.
Jbg,ne mogu si pomoći.:ne zna:
Zato sam ti rekla kako bih reagirala na psa,vuka,krokodila:rolleyes:I da,svjesna sam da bih bila pušiona.Ne radi se o tome.
Već da me ove male životinje(potpuno bezopasne) ispunjavaju užasom.
Da je to tako jednostavno,ne bi se zvalo fobija,bezrazložan,neobjašnjivi strah.

A da,najžešći je biser,da se ne bojim zmija uopće.Taman i da jesu otrovne,pokušala bih je ubiti.Ne bih se bojala.Ali zato kada vidim guštera bježim koliko me noge nose.

Maiya
04.01.2011., 19:21
E,ne znam točno na kojoj je strani,pogledaj ako ti nije mrsko;detaljno sam opisala situaciju kako sam reagirala kad mi se miš zaljepio.Ako ti se ne da tražiti-pobjegla sam iz kuće glavom bez obzira.:rofl:
Jer mi je to cijukanje i pijukanje i ono migoljenje na kartonu bilo nešto najodvratnije što sam vidjela.
Jbg,ne mogu si pomoći.:ne zna:

Sjećam se ja tog posta. Fakat je smiješno ispalo kako si se uspaničarila. :D Ali ja bi napravila isto. Čim čujem taj cijuk, alo. Vani sam. Nema me dok netko to ne riješi. :D
Sve te priče s ljepilom. Ko da bi meni to pomoglo. Ljudi kojima to ne smeta ne kuže da nam je još gadnije vidjet mrtvog miša, ili miša ulovljenog na tak neku okrutnu klopku kako se migolji i cijuče nego miša koji trči okolo. To nije rješenje. Nama :D
Mislim stvarno. Mene isto stavit u sobu punu miševa i štakora i dugotrajno lječenje mi ne gine.

Zato sam ti rekla kako bih reagirala na psa,vuka,krokodila:rolleyes:I da,svjesna sam da bi bila pušiona.Ne radi se o tome.
Već da me ove male životinje(potpuno bezopasne) ispunjavaju užasom.
Da je to tako jednostavno,ne bi se zvalo fobija,bezrazložan,neobjašnjivi strah.
To s psom stvarno nije primjer. Spominjani su stafordi. Imala sam staforda, to mi je najdraža pasmina ikad. Mnogi su ga se bojali samo zato što stafordi ne izgledaju ko pudlice, a bio je miran ko bubica i prilično lijen za jednog staforda.
I mogu nekako shvatiti ljude koji se boje pasa, ajd. Stalno fantaziraju o nekakvim ugrizima i ne znam čemu iako ih 95% pasa ne bi dvaput pogledalo. Al ajd, postoji neka šansa.
No meni se ti glodavci gade. To je drukčije. Kakav napad i obrana. Ko da mi miš može išta. Al ipak, dosta mi je da me pogleda. :D

A da,najžešći je biser,da se ne bojim zmija uopće.Taman i da jesu otrovne,pokušala bih je ubiti.Ne bih se bojala.Ali zato kada vidim guštera bježim koliko me noge nose.

Ni ja ih se ne bojim i sigurno ne bi išla ubijat zmiju.
Joj ti bi u mom dvorištu "cvala". Svako ljeto po par puta uočim neke sitne gušterčiće kako pretrčavaju.

hasnfefer
04.01.2011., 19:28
Ne.
Cak mogu rec sa 100% sigurnoscu - ni za ovecu sumu novaca.

Jednom sam samo dotakla macku rukom (okej, serem - vrskom prsta! :D) i to moj cjelokupni doticaj s tom zivotinjom.
Nije da je bilo nesto iber jezivo, al da je bilo nesto ugodno sto bi zeljela ponovit - bome nije :D

Tad sam shvatila osjecaj kod ljudi koji dodu kod mene pa vide sve te zmije, pauke, palicnjake i svasta nesto :cerek:

A ja sam se danas borio sa mačkom, i pustio sam ga da mi se penje po nogama, pa sam ga malo škakljao po trbuhu, pa me počeo gristi, i grebati...:D Fora mačak. Zakon!

perplexe
04.01.2011., 19:35
Gnrrrgaaaaaaaaaaaaaaaa fuj fuj fuj!!!!!!!!!!!

http://img.rtvslo.si/tureavanture/modules/content/picturepoll/repository/kobilica.details.jpg

Što je neobično, jer ove cure volim nositi i maziti i dragati i bubene malene prrrrrr - iako grizu ko vrag.

http://oreh.pef.uni-lj.si/~markor/Kojca/bogomolka.jpg

http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/video-bogomoljka-uhvatila-kolibrica.html

i onda ja imam neutemeljeni strah po nekima :eek:

Omaha kaže:
O vi koji se bojite, kad ste već ustanovili da se bojite raznih stvorenja, zašto se ne uhvatite u koštac s tim strahovima?
Malo dobre volje i sve se brzo rješava. Govorim iz iskustva!

U mom slučaju ne dolazi u OBZIR da se "uhvatim u koštac" s njima! JA SE PANIČNO BOJIM BOGOMOLJKI :cry::cry::cry::cry: PA-NI-ČNO!!

Rippersenzibilna
04.01.2011., 19:48
Sjećam se ja tog posta. Fakat je smiješno ispalo kako si se uspaničarila. :D Ali ja bi napravila isto. Čim čujem taj cijuk, alo. Vani sam. Nema me dok netko to ne riješi. :D
Sve te priče s ljepilom. Ko da bi meni to pomoglo. Ljudi kojima to ne smeta ne kuže da nam je još gadnije vidjet mrtvog miša, ili miša ulovljenog na tak neku okrutnu klopku kako se migolji i cijuče nego miša koji trči okolo. To nije rješenje. Nama :D
Mislim stvarno. Mene isto stavit u sobu punu miševa i štakora i dugotrajno lječenje mi ne gine.No meni se ti glodavci gade. To je drukčije. Kakav napad i obrana. Ko da mi miš može išta. Al ipak, dosta mi je da me pogleda. :DNi ja ih se ne bojim i sigurno ne bi išla ubijat zmiju.
Joj ti bi u mom dvorištu "cvala". Svako ljeto po par puta uočim neke sitne gušterčiće kako pretrčavaju.

A sad zamisli koji je meni crnjak na proljeće.:rolleyes:
Znam ja da ima ljudi koji to ne razumiju,ne razumijem ni ja.Samo znam da me ispunjavaju užasom.I sama sebi idem na jetru radi toga,miš me ispizdi na brzinu.:rolleyes:Dovoljno mi je da znam da je u sobi,i gotova sam.Znojim se, tresem,nisam u stanju složiti jednu suvislu rečenicu jer samo gledam oko sebe odakle će iskočiti.
I ne volim što sam takva,mislim da to nitko ne voli.Ali,ja si ne znam pomoći.Znam samo da me "suočavanje" ne bi nigdje dovelo.I prilično sam sigurna da nakon toga više nikada ne bih bila normalna.:rofl:

Ljetos,bila sam noćna smjena i išli smo na pauzu.Uzela sam kavu na aparatu i krenula van.To je bio trenutak u kojem sam ja čula lepet krila i vidjela šišmiša na neka 2 metra od mene.Kava je završila bogtepitaj gdje a ja urličići u ćošku i nabijajući si torbu na glavu.Potpuno histerična.:brukica:

Znam da sam čula da je to samo priča da ti se šišmiš uplete u kosu.Priča ili ne,bojim ih se.Uglavnom,kolegica me je izvukla van,druga mi je dala majicu sa kapuljačom.U kojoj sam ja radila do jutra,na +40:rolleyes:
Šišmiša sam sanjala noćima poslje toga,na poslu više nikada nisam htjela izlaziti sama,taman i do WC-a.

Odvratno,glupo,bezveze,ali ne znam kako si pomoći.:ne zna:

Prob1em
04.01.2011., 19:58
meni je bilo recimo neugodno kraj pauka, onda sam si kupio tarantulu od cca 10cm i neznam ko se bolje usrao prvi put kad sam je isao drat, ja ili ona. Poslje sam sam na Ti sa bilo kakvim paukom :D

morbidangel
05.01.2011., 18:02
Nije da imam nekakve fobije prema njima, ali da mi se dogodi nešto ovakvo, vjerojatno bi si sam ogulio kožu i špricao je koncentriranim insekticidom u pokušaju da ih potamanim i da ih potamanim odmah.:D

Crvi u glavi (http://www.youtube.com/watch?v=V2Ac6RYSvo8&feature=fvw) :D:eek:

18Delta
05.01.2011., 18:49
nadrealno:eek:

no, crvi mogu i život spasit (http://www.youtube.com/watch?v=El9NICCEv_s&feature=related), zar ne?:mig:

Gatita
10.01.2011., 11:23
Bojim se pasa do ludila :horor: Svih veličina, boja, pasmina, starosti... Komplicira život, jako :tuzni: Na neko vrijeme sam čak uspjela potisnuti taj strah, usudila sam im se prići, ali sad je sve opet po starom :trk: To traje otkad znam za sebe.
Druga životinja koje se neopisivo i neobjašnjivo bojim je kokoš. Kad krene onako sumato lepetati krilima, mene hladan znoj oblije, sva se paraliziram. A i nisu mi lijepe. Nimalo.

Omaha
10.01.2011., 22:23
Moj strah od zmija je bio toliki da sam jednom zanijemila, vidjevši poskoka i nisam mogla govoriti 2 dana. Zapravo je moj brat skoro nagazio na poskoka, a mama je zavrištala da se čulo kilometrima daleko.
Rođena sam na kamenjaru i zmije su naši normalni susjedi, svaka kuća je imala svoju zmiju. Obično bi kod zidića ostavljali zdjelicu s mlijekom da ona može piti, kao ...onda neće ugristi!?!

Živim u Zagrebu i na žalost sam taj strah prenijela i na svoje prvo dijete. Onda sam se sabrala i odlučila se osloboditi toga. Imam i drugo dijete koje je opčinjeno svim plazećim stvorenjima i na rukama mi nosi pokazati. Svekrva mi ima kuću na selu, pa se nađe i koja bjelouška ili nešto slično. Moj sin se divi maloj zmijici i ja se jedva suzdržavam. Baš u to vrijeme je HRT imao hrpu dokumentaraca o zmijama. Tada dolazi Bnet i opet bezbroj emisija o zmijama. Moj suprug je normalno lovio bjelouške dok je bio u ratu i igrao se s njima.

Slobodno mogu reći da bih mogla diplomirati na zmijama, sve znam o svim zmijama. Zapravo su vrlo lijepe!
Sada sam u fazi da bih mogla dodirnuti zmiju i biti s njom negdje, pod u vjetom da nije opasnica. Recimo bjeluška bi bila ok. Nije da želim to, ali nema više panike i one histerije.

Hm, ili se možda varam?

arna
11.01.2011., 22:42
O vi koji se bojite, kad ste već ustanovili da se bojite raznih stvorenja, zašto se ne uhvatite u koštac s tim strahovima?
Malo dobre volje i sve se brzo rješava. Govorim iz iskustva!

Je, imaš pravo.
Ja sam imala strašnu fobiju od pasa, ono, paralizirao me i susret s pudlicom, bubnjanje u glavi, srce bi gotovo stalo, nisam mogla zucnuti. Kako sam to riješila ne znam, valjda posječujući prijatelje kad su imali štence, a sad i sama imam psa, a doge, rotvajlere, dobermane i ostale " opasne" pse- češkam bez problema. :ne zna:

Ali ne mogu se riješiti straha od zmija, i iako sam preživila slom nakon nagaza na riđovku, čak me i gumena replika poskoka izbezumljuje. :o
A da ne govorim o osama, stršljanima, pčelama, bumbarima i sličnim letačima, ali to valjda jer sam alergična na njihov otrov, a to je povezano s injekcijama, a i njih se bojim. :facepalm:

dora
12.01.2011., 11:24
Rođena sam na kamenjaru i zmije su naši normalni susjedi, svaka kuća je imala svoju zmiju. Obično bi kod zidića ostavljali zdjelicu s mlijekom da ona može piti, kao ...onda neće ugristi!?!


:rofl::rofl::rofl:
Sori, meni je ovo iberfora :D
Cek, jel to mlijeko davano kao ''neutralizato''r otrova ili pak u svrhu ''odobrovoljavanja'' zmije koja radi 'dara' nece ugrist?

Zmija grize samo kad je ugrozena.
Stanes na nju, poplasis ju.
Iako zmija prvo bjezi, a kad ne moze - onda tek grize.
Ne zato sto je ''dobra'' pa ce ti dat ''fore'' nego zato sto joj otrov sluzi u odredenu svrhu (lov) i nema ga na hektolitre pa ga nece potrosit bez veze.
Znaci svako ko je imalo pametan moze izbjeci ugriz osim ako joj bas ne stane na rep :D


Meni je ova shema s mlijekom cak i bolja od sheme da poskok ekculi - skace :rofl:
Meni se baba klela isusom da je ona vidla da je poskok skocio dva (il tri) metra :rofl:
Reko: Si kaj pila zestoko prije neg kaj si to vidla? :zubo:

Göttspöđä
12.01.2011., 19:04
Reko: Si kaj pila zestoko prije neg kaj si to vidla? :zubo:

Nesamto :D

Herp se kune životom babe da joj se neka baba klela životom svoje babe da joj je u štali smuk srko mljeko iz kante :confused: :confused: :confused:

Kurac moj srko, etštajsrko :D

dora
13.01.2011., 11:07
Nesamto :D

Herp se kune životom babe da joj se neka baba klela životom svoje babe da joj je u štali smuk srko mljeko iz kante :confused: :confused: :confused:

Kurac moj srko, etštajsrko :D

Srko meljko kaes? :rofl::rofl::rofl:
Ja bum si lasi vuzgala :D

Jebote ja obozavam te price o zmijama, al obozavam :cerek:
Trebali bi napravit neku temu s narodnim mudrostima o zivotinjama... cega bi tu sve bilo.

Omaha
13.01.2011., 21:06
Zmije ne piju mlijeko, to je jasno.
Ali je to billa vrsta narodnog vjerovanja, obrane.

Poskok ne skače, ali digne dobar dio tijela u vis. Vjeruj mi da impresivno djeluje s onim roščićem na glavi, kratak, ali zdepast. Sreća da smo u selu imali liječnika i ugriz riđovke ili poskoka nije bio problem. Imaš 4 sata vremena da dođeš do cjepiva, inače su komplikacije.

Recimo, ideš na bunar po vodu i zmija ti lagano padne na glavu ili rame. Bilo je ljeta kad si mogla vidjeti kako vise na granama drveća. Ili staneš pokraj nekog kamena, u sandali, sjedneš na kamen i ....Žene su obavezno zračile posteljinu i znalo se događati da zmija uđe u neku navlaku. Tako je nekoliko djece stradalo.

I škorpioni su bili redovna pojava, svugdje. Ni on nije baš bezopasan.
Mogla bih romane napisati u svojih 10 godina života na kamenu.

Marica Carica
13.01.2011., 21:15
e vis ovo s mlijekom i zmijama je bilo i kod moje babe (Lika)
logika ide da im "mirise", da su lude za mlijekom, pa ako staviteposudicu s mlijekom negdje u mrtvi kut dvorista, da onda nece k stoci/ljudima

kad smo vec kod toga da mlijeko kravama "mirisi":rolleyes: prije bih se kladila da ih svijeze pomuzeno privlaci zbog topline

inace po mojoj slobodnoj procjeni zmijurine im ne idu medju blago zbog mirisa mlijeka vec zbog opcenito poprilicne divljine i izoliranosti, krasa (puno kamenja) te cinjenice da su staje gradjene od tog istog kamena, pune utora i supljina, a izmedju ostalog toplije zbog stoke. pa tamo lijepo odu pajkiti
i probude se taman u vrijeme muznje :klopa:

a
inace ova bajka o poskoku koji skace :rofl: :
mora da je dobio naziv po cinjenici da svi bjeze u troskoku kad ga vide :lol:

Marica Carica
13.01.2011., 21:20
Nesamto :D

Herp se kune životom babe da joj se neka baba klela životom svoje babe da joj je u štali smuk srko mljeko iz kante :confused: :confused: :confused:

Kurac moj srko, etštajsrko :D

jasta nego srko
ne kaze se djaba:
"pijan ko smuk" :Pivo:


kad smo vec kod tvorbe imena u zmija, nije ni kravosas dobio ime sto se s pilicima druzio :lol::rofl:

Cruces
15.01.2011., 14:42
Ja se najviše plašim gusjenica,crva,ličinaka i tako tih stvari...
Zmiju sam puno puta vidio,kao i škorpiona i pauka i baš me briga,ali ove ljigave što sam naveo...uff :horor:
Ne mogu zamisliti neke gusjenice od 10 cm pokraj mene a kamoli da mi dođu na tijelo....:eek:
I da još nešto što ne volim vidjeti,klan mrava kako ubija neku životinju jadnu,mogu samo zamisliti kako bi bilo da mene toliko mrava odjednom napadne...
Inače ove sve ostale životinje podnosim.

*jezebel*
19.01.2011., 01:23
ima li itko strah od jegulja, odnosno zmijolikih riba opcenito?

eno dolje na gastronomiji tema o murini, uvijek se pitam kako to netko moze jesti. :mama: same slike jegulja su mi zastrasujuce (posebno jezive su mi slike vecih jegulja kojima se jasno vide glava i otvorena usta.), a nakon sto sam pogledala die blechtrommel (tocnije, ovu (http://www.youtube.com/watch?v=AgMPJV3lk6s) scenu koju vam uistinu ne preporucam), zgadile su mi se jos vise. pri pomisli na jegulju se zgrozim gotovo kao da predstavlja samu smrt. :rofl: jednom sam sanjala kako mi ulaze kroz prozor u kucu i lebde - san je bio gori od onih snova u kojima vas slijedi ubojica, a vi ne mozete potrcati. atmosfera otprilike kao u ratu svjetova. :facepalm:

zanimljivo, ne osjetim neku nelagodu dok gledam u zmiju. dok god je ne moram dotaknuti (zapravo nikad nisam ni imala priliku), zmija mi je sasvim ok, cak ih volim gledati u zooloskom. :ne zna:

http://www.aquaticservice.biz/images/Moray%20Eel%202.jpg

inace sam lagano bakteriofob, a od sitnih bestija mi se najvise gade kucne stonoge. eh, tu se u*erem, pogotovo zato sto znam da tu stonogu nije lako uloviti. paukove ne volim ukoliko su veliki ili im je ''trbuh'' kao kuglica (ne znam kak' se to zove :o), ali onaj na slici iz uvodnog posta mi je simpatican jer ima smijesne oke (doduse, ne bih ga zeljela sresti, pogotovo ne nenadano). golubove izjednacavam sa stakorima, ali vise se bojim njihovog govneta nego njih samih.
i uzasno mi je kad vidim da zivotinja jede zivotinju. meso jedem, ali ne mogu ga nesto trancirati. uglavnom kupujem meso sa sto manje kostiju, a kozice ne dolaze u obzir. kosti diram u rukavicama. glavu od ribe sam dugo morala bacati s puno salveta (kao da ubijam nekog odurnog kukca), a sad to uspijevam uciniti samo u rukavicama, eventualno uz pomoc zlice. :mirko:

Marian Oden
19.01.2011., 01:26
Kad vidim veći čopor pasa koji laju, uhvati me neki strah da im ne postanem večera.

morbidangel
19.01.2011., 09:59
ima li itko strah od jegulja, odnosno zmijolikih riba opcenito?

eno dolje na gastronomiji tema o murini, uvijek se pitam kako to netko moze jesti. :mama: same slike jegulja su mi zastrasujuce (posebno jezive su mi slike vecih jegulja kojima se jasno vide glava i otvorena usta.), a nakon sto sam pogledala die blechtrommel (tocnije, ovu (http://www.youtube.com/watch?v=AgMPJV3lk6s) scenu koju vam uistinu ne preporucam), zgadile su mi se jos vise. pri pomisli na jegulju se zgrozim gotovo kao da predstavlja samu smrt. :rofl: jednom sam sanjala kako mi ulaze kroz prozor u kucu i lebde - san je bio gori od onih snova u kojima vas slijedi ubojica, a vi ne mozete potrcati. atmosfera otprilike kao u ratu svjetova. :facepalm:

Vidim da bi tebi bilo posebno i nezaboravno iskustvo susret s paklarama:zubo:
Sreća da su relativno malene.

http://www.itsallaboutfish.co.uk/Pictures/sea_lamprey.jpg

http://www.anglersnet.co.uk/files/lamprey5.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=5pysO5JyDDk

željna
21.01.2011., 15:07
mrzim zmije - odvratna stvorenja

tina1404
04.02.2011., 21:26
Nemam straha.Prije pauci sada ništa.Sada ga mogu primiti u ruku i ne osjećam niakakv strah.U biti nisam ja osjećala strah od pauka,nego neku vrstu gađenja.I da prije od krpelja sam imala strah,u biti ne od njih nego od bolesti koje mogu prenjeti,dok ih jednom prilikom nisam pokupila 10-tak,ne znam ni sama kako.Od tada ih se više ne bojim.

Vilibald
04.02.2011., 22:52
mrzim zmije - odvratna stvorenja

ne kužim zašto svi mrze zmije :ne zna:
ništa od navedenog ne izaziva kod mene paniku, ali da su mi neki primjerci gadljivi , jesu :D

Göttspöđä
20.04.2011., 21:04
Isse, pa jel nije ovo

vodozemci i gmazovi su mi super na slikama, ali uživo su jako bljak. u nedjelju mi nećakinja žabu donijela. skoro su i ona i žaba letjele u ribnjak.

malo previše :confused:?

Zbilja se bojiš žaba?

Isto, znaš da ti ne mogu ništa?

spyker22
20.04.2011., 22:12
eno dolje na gastronomiji tema o murini, uvijek se pitam kako to netko moze jesti.Možda bi pomoglo kad bi murinu okusila, a da ne znaš da je to murina. Meso je odlično i na gradele i u brudetu.

pri pomisli na jegulju se zgrozim gotovo kao da predstavlja samu smrt. :rofl: jednom sam sanjala kako mi ulaze kroz prozor u kucu i lebde - san je bio gori od onih snova u kojima vas slijedi ubojica, a vi ne mozete potrcati. atmosfera otprilike kao u ratu svjetova. :facepalm:
Aaa što sam se nasmija :rofl: ..ista stvar ko i za murinu vridi i za jegulju. Prvenstveno si fokusirana na zmijoliko tilo i ono ti je samo po sebi gadljivo, al meso je odlično. Kad si spomenula ovaj link sitio sam se istinite priče kako su negdi kod Dubrovnika iz mora izvukli kravu (ne morsku, nego pravu :D). Bila je užasno teška i kad su je spustili iz nje je ispuzlo stotine muzgavaca. Strvinari.

kozice ne dolaze u obzir. kosti diram u rukavicama. glavu od ribe sam dugo morala bacati s puno salveta (kao da ubijam nekog odurnog kukca), a sad to uspijevam uciniti samo u rukavicama, eventualno uz pomoc zlice. :mirko:
Nasmijala si me ovim opisima i cilim postom ..zanimljivo ponašanje :D

Velociraptor
20.04.2011., 22:12
Zbilja se bojiš žaba?

Isto, znaš da ti ne mogu ništa?

A otrovne zabe? Sto ako ih lize? :D

Evil robot
20.04.2011., 22:16
Isse, pa jel nije ovomalo previše :confused:?

Zbilja se bojiš žaba?

Isto, znaš da ti ne mogu ništa?

nije isto bojati se žaba npr. i gaditi se njih

AnteNaš
20.04.2011., 22:29
Od životinja koje kod nas obitavaju, uplašio bih se medvjedice s mladima, vjerojatno i čopora vukova.
Živio sam u Lici, ali te životinje nisam nikad vidio u prirodi. Dva vuka sam vidio iz auta na mrciništu između Vrlike i Sinja prije desetak godina.

Kućnu gamad, osim muha (jer su bezobrazne) lovim i iznosim van. Stršljeni imaju gnijezdo u kutiji od roleta, a ose saće na tavanu.Njih ne lovim nego tjeram.
Moram priznati da trujem mrave jer kad iziđu, triput u godini, prvo žuti, pa onda crni i najzad krilati, ima ih puno za skupljati.

Zmije sam ubijao kao jako mali (kajem se), uglavnom poskoke.

Ne bih nikoga podcijenio tko ima strah ili gađenje od životinja i kukaca.
A jegulju sam isto sanjao, samo u brudetu.

Omaha
20.04.2011., 23:13
Hm, da. Vukovi!
Sjetim se nekada zime. Snijeg do pasa, sve bijelo, a nekada i mjesečina.
Razni zvukovi se čuju iz šume, a najstrašniji zvuk je bio zavijanje vukova. Krene jedan, onda se pridruže ostali, pravi orkestar, simfonija.

Danas i ja postupam kao Ante Naš. Svakog insekta koji mi uđe u kuću uzmem u ruku i nježno odložim van. Jedino za žohare imam lijek, ne moram ih ubijati, sami se ubiju.
Svima savjetujem da se što više obrazuju i nauče o svim životinjama, posebno o onima kojih se boje. Sa znanjem nestaju predrasude i strahovi.

breskvica007
21.04.2011., 18:56
Užasno, ali u-ž-a-s-n-o se bojim crvi, glista, unutarnjih crijevnih nametnika i ostalih crvolikih čudovišta. :eek:
Tako su mi odvratni, sluzavi, obli, gmižući :eek:
I još pomisao da neko takvo crvoliko zlo živi u crijevima :eek: ubij me odmah.
:o

totalno se sva paraliziram kad vidim crva ili glistu. ne znam što me točno u njima toliko plaši. ali to su mi najstrašnija bića na Zemlji (uz one dubokomorske nemani, ali kolika je šansa da ih vidim uživo :D).

dugo nisam jela trešnje (ili višnje. ne znam sad :D) baš zbog onih malih bijelih crvića. a ako bi se odlučila na takav smion pothvat, svaku trešnju (ili višnju) pažljivo raspolovim, seciram nožem i u pola sata pojedem otprilike 3 bobice pa onda odustanem jer mi je prenaporno :D
čak sam našla crnog crva u jagodi! :eek:

Morgoth_hr
29.04.2011., 08:17
Ne bojim se apsolutno niti jedne životinje koju sam do sada imao prilike susresti.
Doduše prema nekima se odnosim sa dužnim poštovanjem s obzirom na zube/otrov/kuracpalac ali daleko od toga da se bojim tipa vrišti/bježi/penje se na stablo...
Zmije volim, pauci su mi slatki i fascinantni, bez bakterija se ne može živjeti itd. itb.
A možda ja nisam normalan?:ne zna:

AnteNaš
29.04.2011., 11:15
Užasno, ali u-ž-a-s-n-o se bojim crvi, glista, unutarnjih crijevnih nametnika i ostalih crvolikih čudovišta. :eek:
Tako su mi odvratni, sluzavi, obli, gmižući :eek:
I još pomisao da neko takvo crvoliko zlo živi u crijevima :eek: ubij me odmah.
:o

totalno se sva paraliziram kad vidim crva ili glistu. ne znam što me točno u njima toliko plaši. ali to su mi najstrašnija bića na Zemlji (uz one dubokomorske nemani, ali kolika je šansa da ih vidim uživo :D).

dugo nisam jela trešnje (ili višnje. ne znam sad :D) baš zbog onih malih bijelih crvića. a ako bi se odlučila na takav smion pothvat, svaku trešnju (ili višnju) pažljivo raspolovim, seciram nožem i u pola sata pojedem otprilike 3 bobice pa onda odustanem jer mi je prenaporno :D
čak sam našla crnog crva u jagodi! :eek:

Ovih dana sam uživao u salati.
A kad vidim onog pužića golaća unutra, odmah znam da je salata zdrava. :)

ChiliKimi
02.05.2011., 20:50
Svima savjetujem da se što više obrazuju i nauče o svim životinjama, posebno o onima kojih se boje. Sa znanjem nestaju predrasude i strahovi.

Moje kućne ljubimice zmije su postale kao terapeutske životinje :D Već se nekoliko ljudi rješilo straha uz moje ljubimice, tako da je suočavanje (u kontroliranim uvjetima) s životinjom koje se bojite idealno rješenje za rješavanje straha.
Prije su mi se gadili žohari i crvi a onda sam nabavila guštere (l.gekon i bradata agama) koji se njima hrane i ode i moje gađenje. Sad ih uzgajam u stanu (naravno u plastičnim kutijama) i nije mi jasno ono početno gađenje :p

Dee<3Jay
04.05.2011., 12:58
Ja se bojim svega i ničega.:D

Ne bojim se životinja ako nisu otrovne,ali ako jesu..heeh...Panika!!:eek:
Obično dok vidim psa koji svaki dan laje na mene i onda ga blesavi susjed pusti van na cestu,tražim prvu ogradu u koju ču se zaključat.:rolleyes:

Užas mi je pogotovo kad vidim grinje na slici,odmah perem sve što mi je na putu.:rofl:

Inače jaaako volim životinje,ali mi je užas kad vidim neku životinju u normalnoj veličini i nakon toga mutanta!!!

Isto kao i s velikim mravima.Dođem na Mariju Bistricu i razlika u mravima je ogromna!Tamo je taj jedan mrav najmanje 10x veći od jednog prosječnog mrava,što je još bolje,mogu vidjeti obje vrste istodobno.:eek:

BarbaraBarb
03.07.2011., 18:39
ja se bojim svega navedenoga i još mnogo toga ,jedino volim mace:D

Pčelica0207
03.07.2011., 19:21
Užasno, ali u-ž-a-s-n-o se bojim crvi, glista, unutarnjih crijevnih nametnika i ostalih crvolikih čudovišta. :eek:
Tako su mi odvratni, sluzavi, obli, gmižući :eek:
I još pomisao da neko takvo crvoliko zlo živi u crijevima :eek: ubij me odmah.
:o

totalno se sva paraliziram kad vidim crva ili glistu. ne znam što me točno u njima toliko plaši. ali to su mi najstrašnija bića na Zemlji (uz one dubokomorske nemani, ali kolika je šansa da ih vidim uživo :D).

dugo nisam jela trešnje (ili višnje. ne znam sad :D) baš zbog onih malih bijelih crvića. a ako bi se odlučila na takav smion pothvat, svaku trešnju (ili višnju) pažljivo raspolovim, seciram nožem i u pola sata pojedem otprilike 3 bobice pa onda odustanem jer mi je prenaporno :D
čak sam našla crnog crva u jagodi! :eek:


U potpunosti te razumijem. Ja se isto najviše paraliziram kad vidim crva i onda se još nekoliko puta onako sva naježim i stresem kad ga se sjetim,kako mi je izpuzao iz salate ili jabuke. Ali,pošto isto već godinama nisam jela trešnje iz tog razloga,ove godine su mi se toliko jele da više nisam mogla izdržati. No uspjela sam da ne otovrim niti jednu. :cerek: Zbog odvratnih mi crvića ne jedem domaće nešpricano voće :flop: Možda se jednom i opametim.

Marica Carica
03.07.2011., 19:43
U potpunosti te razumijem. Ja se isto najviše paraliziram kad vidim crva i onda se još nekoliko puta onako sva naježim i stresem kad ga se sjetim,kako mi je izpuzao iz salate ili jabuke. Ali,pošto isto već godinama nisam jela trešnje iz tog razloga,ove godine su mi se toliko jele da više nisam mogla izdržati. No uspjela sam da ne otovrim niti jednu. :cerek: Zbog odvratnih mi crvića ne jedem domaće nešpricano voće :flop: Možda se jednom i opametim.

iz razloga istog gutam tresnje/visnje skupa sa kosticama
i sljive bih da mogu ...:o :kava:

Pčelica0207
03.07.2011., 20:03
Uh,vidim ima ih ekstremnijih od mene. :rofl: Svaka ti čast kako to uspijevaš.

Brontosaur
10.07.2011., 09:14
Nabrojala sam sve za što sam ikad čula da se netko boji (da, čak i golubove i žabe) a ako sam neku strahotu zaboravila staviti, peemajte me ili ostavite u temi pa ću dodati.

Ne znam ima li potrebe za pm-om, ali eto ja ću napisati mimo ankete, mene je najviše strah nametnika tipa metilji, trakavice, oni crvići što izazivaju slonovsku bolest i ugl. svi oni paraziti na koje čovjek može naletjeti pri manje ili više slučajnom posjetu kolijevci života -Africi. :)
Je li moj strah opravdan? - Pa, mislim da je. Zašto? - Jer sva ostala živa bića se i ne žele posebno interferirati s mojim životom, ali nametnici - njima je to cilj i smisao. Pa, ako sam nečemu krajnji cilj i odredište (u obliku domaćina) onda da - bojim se. :ne zna:

Day and night
12.07.2011., 15:31
Mene je najviše strah životinja koje mi mogu ozbiljno nauditi , veprova , tigrova , lavova , morskih pasa...
Štakora se ne bojim ako su u kavezu , odna bi ga možda i pomazila ali da se nađem u mračnom podrumu koji je pun štakora mislim da bi infarkt dobila.
Gmizavaca se gadima samo ako pužu po meni , ali kad bi ga vidila u prirodi blizu mene to mi ne bi bilo ljigavo nego bi mi čak bilo zanimljivo promatrati ga.Ista stvar s paukovima.
Mraviju se uopče ne bojiim niti mi se ne gade , več su mi simpatični.
Kad vidim osu , pčelu i slično počmem mahati rukama jer se bojim da će me ubosti.
Zmija se bojim ali ne panično(osim otrovnica).Kad bi je vidila u prirodi bi se odmakla na sigurnu udaljenost , a u terariju bi je samo gledala.Guštera se nimalao ne bojijm.
Žabe su mi preslatke i presimpatične i nedavno sam jeddnu nosila u rukama.
Pasa se ne bojim ako se normalno šetaju sa vlasnicima , ali kad bi se šetala ulicom noću i kad bi prema meni potrčao divovski pas lutalica koji laje srce bi mi stalo.Mačaka se uopče ne bojim.

Free like a wind
12.07.2011., 19:59
Mene je uvijek "prao" čudnovati strah od pasa, odnosno od laveža, jer sam kao dijete bila izuzetno osjetljiva na buku, a i danas, iako manje. Uvijek sam se prisiljavala imati pozitivan osjecaj kad sam se nalazila u psećoj blizini, ali nije islo bas. Nista od prisile :o .Moj se strah "produbio" otkako me nasred ulice napao manji pas te blago ugrizao.Njegov se vlasnik nije previše brinuo o time da mu pas nasrće na prolaznike. Srećom, nije ništa strašno bilo, ali neugodno je za doživjeti.

Silvio23
12.07.2011., 20:40
Ne bojim se SAMO macaka, ostalih ptica i golubova, OSTALOG se bojim :)

Silvio23
12.07.2011., 20:42
Mene je uvijek "prao" čudnovati strah od pasa, odnosno od laveža, jer sam kao dijete bila izuzetno osjetljiva na buku, a i danas, iako manje. Uvijek sam se prisiljavala imati pozitivan osjecaj kad sam se nalazila u psećoj blizini, ali nije islo bas. Nista od prisile :o .Moj se strah "produbio" otkako me nasred ulice napao manji pas te blago ugrizao.Njegov se vlasnik nije previše brinuo o time da mu pas nasrće na prolaznike. Srećom, nije ništa strašno bilo, ali neugodno je za doživjeti.

Mene nikada nije ugrizao, ali imas onih nasrtljivih pasa po parkovima :rofl: Pa onda vlasnici: "Ma nece, on je dobar." da, 1m dobrote. :rofl:

Silvio23
12.07.2011., 20:47
Ne znam ima li potrebe za pm-om, ali eto ja ću napisati mimo ankete, mene je najviše strah nametnika tipa metilji, trakavice, oni crvići što izazivaju slonovsku bolest i ugl. svi oni paraziti na koje čovjek može naletjeti pri manje ili više slučajnom posjetu kolijevci života -Africi. :)
Je li moj strah opravdan? - Pa, mislim da je. Zašto? - Jer sva ostala živa bića se i ne žele posebno interferirati s mojim životom, ali nametnici - njima je to cilj i smisao. Pa, ako sam nečemu krajnji cilj i odredište (u obliku domaćina) onda da - bojim se. :ne zna:

Na njih je tesko naici. Gdje si ih vidjela? Cuo sam za hrusta. :rofl:
Mene bi bilo strah tigrova i lavova, pa je tvoj strah opravdan, mozes se bojati i necega sto nije u tvom okruzenju. :top:

Free like a wind
13.07.2011., 17:18
Mene nikada nije ugrizao, ali imas onih nasrtljivih pasa po parkovima :rofl: Pa onda vlasnici: "Ma nece, on je dobar." da, 1m dobrote. :rofl:

Bas. :mad:
A da ne govorim o psima lutalicama, jucer me je jedan u stopu pratio ulicom kad sam se vraćala doma, skroz do ulaznih vrata.
Zao mi je zivotinje, ali opasan je za okolinu jer moze bit zaražen, sklon ugrizima.. Srećom ovaj nije bio, ali ipak je neugodno. :ne zna:

happy libra
26.07.2011., 15:10
Mene je strah pauka.Možda strah nije prava riječ za to,prije neugoda.Naježim se od glave do pete :horor: i dam petama vjetra.Navikla sam se na one obične kućne sa malim tijelom i velikim nogama.Ali kada je obratno,tj. kada je tijelo veče...katastrofa.Ako ga ja prva spazim odmah uzimam nešto dugačko i mlatim po njemu,jer ne dao Bog da ga se dočepa moj muž-on bi s njim ravno na moju glavu i umro od smijeha a ja od straha.
Tarantule, ne mogu reći da se njih manje bojim, ali im se divim.U stvari su lijepe životinje dok ih gledam na slikama ili dok se ne miču.Ali čim se pokrenu :trk:

kodo
26.07.2011., 15:26
Mene je strah pauka.Možda strah nije prava riječ za to,prije neugoda.Naježim se od glave do pete :horor: i dam petama vjetra.Navikla sam se na one obične kućne sa malim tijelom i velikim nogama.Ali kada je obratno,tj. kada je tijelo veče...katastrofa.Ako ga ja prva spazim odmah uzimam nešto dugačko i mlatim po njemu,jer ne dao Bog da ga se dočepa moj muž-on bi s njim ravno na moju glavu i umro od smijeha a ja od straha.
Tarantule, ne mogu reći da se njih manje bojim, ali im se divim.U stvari su lijepe životinje dok ih gledam na slikama ili dok se ne miču.Ali čim se pokrenu :trk:

:lol:al si me nasmijala...ma i meni pauci nisu lijepi osim onih malih:D...
a još što mrzim su žohari , stršljeni i škorpioni...:D

europe11
26.07.2011., 15:43
Sve moguce kukce i pauke koji postoje,doslovno se sledim kad ih vidim u blizini.Zohare necu ni pominjati:eek:


Skorpiona se ne bojim,imaju zanimljivu gradju i narav.Skroz zanimljive zivotinjice :D

IGK
01.08.2011., 01:35
Obožavam guštere i zmije, a kukce nikako nemogu smisliti :mad:
Nisam se bojala ni psa sve do ovog ljeta dok me nije GOLEMI haski pa sad zaobilazim sve moguće pse u krugu od 50m :D

borntobewinner
09.08.2011., 15:10
Panično se bojim svega što gmiže, zmija, guštera... :o
Ne mogu ih ni na slici vidjeti.

Mamica4
10.08.2011., 00:41
ne znam čega se bojim,znam šta Ne volim
zmije i mačke,miševe,
-ne podnosim mačku ni kad me dotakne,to je nešto užass

BUBI69
10.08.2011., 02:42
Uglavnom nemam straha od gore nabrojanih zivotinja, neke mi se gade, no to ne znaci da ih ne mogu uzet u ruke :)

Od nabrojanih najvise mrzim, gade mi se i bojim se krpelja. Jednostavno tako nesto ruzno i jos ktome opasno, ni malo ne volim!

Aly Catalana
11.08.2011., 01:58
Trebalo mi je dugo da razmisljam za koga da glasam :D
Ali ipak sam odlucila za zmiju.
Uzasno se bojim zmije.
Ne mogu ni da ih zamislim kraj sebe, cak i kad sam u Zoo isla, zmije nisam mogla pogledat :(

magic potion
11.08.2011., 09:06
Škorpioni i žohari.:eek: A zmije su mi ok!:D

Aly Catalana
11.08.2011., 10:22
Škorpioni i žohari.:eek: A zmije su mi ok!:D

Cuj, zmije ok :D
Toliko su ti OK da bi ti mogla zmija biti i kucni ljubimac ha? :D:D

Cherry Bomb
12.08.2011., 18:56
Uglavnom nemam straha od gore nabrojanih zivotinja, neke mi se gade, no to ne znaci da ih ne mogu uzet u ruke :)

Od nabrojanih najvise mrzim, gade mi se i bojim se krpelja. Jednostavno tako nesto ruzno i jos ktome opasno, ni malo ne volim!

Potpis. Tak i ja.
Čak još nekako mogu žohare i pijavice probavit, al krpelje ne. :o
Užasavam se od kojekakvih izleta u prirodu. Fuj :horor:

Dok s druge strane...
Gmazove naprosto obožavam! :cerek: čak su mi i vodozemci kul, o psima i mačkama da i ne pričam...ne znam šta uopče rade na ovom popisu.

vall
13.08.2011., 23:25
nedostaju vukovi :D ne znam zašto, ali panično se bojim vukova. ne u zoološkom, tamo su mi simpa, jadničci. ali kad sam negdje vani uvijek sam u laganoj panici od vukova, pogotovo u dalmatinskom zaleđu.

zmija se isto užasavam. i stalno nalijećem na njih. već nekoliko puta je malo falilo da je nagazim, a par puta i da je dotaknem. hvala bogu pa nisam. od svake zmije mislim da je poskok,, ali usprkos strahu vraćam se tamo gdje žive. :/

bojim se i trakavice i sličnih parazita, samo zato što sve volim pipkati, u prirodi ne težim za čistim rukama, a svašta strpam u usta. onda na tvu vidim prilog o parazitima i zgrozim se nad svime što sam možda pojela. :)
u istu kategoriju spada i crna udovica, jer sam u pohlepi za jestivim biljem zabila ruku u njenu mrežu više puta. srećom pa ne na samog pauka.

bojim se i štršljena, otkad su me izgrizli. ajme majko, koja bol! ali nije panika, ako ne krene u napad.


radim na prevadavanju strahova, ali... oni su i dalje tu.
da ću sresti vuka je malo vjerojatno, možda da pješačim noću u 12. mj. planinom, a neću ni pod koju cijenu. zmije sam sretala, škicnula sam i poskoka na kog sam naletila, skoro sam nagazila nekoliko bezopasnih, ali i dalje panika. zato tamo gdje očekujem poskoke nikada ne želim sama sa asfalta. :/ parazita se nemrem prestati bojati, mogu ih samo ignorirati i ne trpati baš sve u usta. :) uz stršljene sam odrasla i nisam ih se bojala dok nisam pomislila da ću odapeti od ugriza. :( sad se maknem bar 3 m dalje od njih. za svaki strah je najbolji lijek da je netko uz mene, onda mi se strahovi čine manje realnima. :)

od ostalih stvari strahujem da ću sresti medvjeda, bijesnog psa, morskog psa, nepoznato i mutirano čudovište iz šume ili sa dna mora... ali mislim da to već spada u prebujnu maštu. :D

Ami13
14.08.2011., 11:28
bogomoljke. imam traumu iz djetinjstva od njih kad sam je zabunom primila, misleći da je list i ugrizla me da je krv išla :(
uglavnom, jučer mi se ovakav primjerak zaletio u facu i strah se vratio
http://farm2.static.flickr.com/1264/1345317908_11ec756a4e.jpg
nisam još kod nas vidjela smeđe :confused:

Wolowitz
14.08.2011., 12:02
Skoro sve sam označio u anketi. :tuzni:

Definitvno su mi najgori kukci. Pogotovo leteći. A tek velika jata ptica... (golubovi na Trgu :horor: :horor:)

Miss Scare
23.08.2011., 00:49
nemam nikakav iracionalan strah prema ičemu nabrojanom. ne počnem vrištat, bježat, hvatat ubojite predmete i tome slično. ali postoji odredeni strah od pčela, osa i svega inog sa žalcem. razlog očit. ali nema panike, samo se odmaknem. :)
druga stvar, koje se bojim, su puževi. dok sam bila manja, jedan mi se uspeo uz nogu, i prošetao svu svoju ljigavost po mojoj potkoljenici. osjećaj koji me preplavio, ostao je urezan. sad sam malo to iskulirala, al dogodi mi se povremeno, da vrisnem, ako ga iznenada ugledam. ili munjevito pretrčavam dvorište kad pada kiša. :o

Blank Page
23.08.2011., 01:09
užasavam se pijavica (bića drito iz pakla :kava:) i nečeg što ni nije u anketi:
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSF0sP0kEbKGiLaRE2adUWHJegKaBk65 nbp2XfGtUj4Va-wiq2dsQ
kad sam tražila sliku, naježila sam se i malo mi je došlo na riganje i od ovih na slici :(
uživo se znao desit i manji panic attack :brukica:

ne znam zakaj me more gliste, nikakvo traumatično iskustvo nisam imala a nemrem ih ni nacrtane vidjet :ne zna:

Snowcrowned
23.08.2011., 03:06
nemrem reć da se baš bojim neke životinje al mi se gade kukci i ptice :D posebno su mi odvratni noćni leptiri :rofl:
s druge strane, peseka se uopće ne bojim, sused ima nekakvog pit bulla, mislim da je mješanac njega i još nečeg,
zatvoren je u dvorištu i sve al dost suseda hvata panika kad ga vide al ja niš, stavim mu ruku u usta i ne napravi mi niš,
valjda osjeća da ga volim i ne bojim ga se il neš, tko će ga znat :zubo:

jakov1998
31.08.2011., 02:39
Jaoo svaka pomisao na stonogu me ježi i svakih pet minuta gledam oko sebe ima li ih i bojim se spavat jer mi se par puta desilo da imam u kuci onu kucnu stonogu brzu,i nadjem je pored glave! bacam papuce,skacem,panicim jako.imam gadnu fobiju od njih.Imam isto ali puno manji strah od strsljena,jedan me ubo nedavno u glavu! boli 100 puta vise nego kad te pcela ubode,vrtilo mi se u glavi,vristao sam od bolova.igram nogomet i samo mi uleti u kosu i ubodeme.strasno.ali dobro podnosim i pceline ubode tako da mi nije bilo nista,imao sam kvrgu na glavi i polilo me iducih 5 dana ali nista ozbiljnije.odmah sam isao na hitnu.ali vise se stonoga bojim :O

Begemotica
31.08.2011., 20:08
Ja se ne bojim životinja, ja njih sve volim. Osim muha i komaraca, ali ni njih se ne bojim :D

akila
17.01.2012., 09:58
iz ankeete jedino čega se ne bojim to su- leptiri. Sve ostalo mi predstavalja manji ili veći strah.
Najčešće imam traume od pasa. To me ubija. kad na cesti sretnem psa ili reagiram burno..tipa vristanje ili se ukopam kao da se skamenim.
Ovo drugo ipak vise volim, jer kad počnem vristati ljudi se pitaju jesam li ja normalna???:D ali to je jače od mene!

Free like a wind
26.01.2012., 01:03
nedostaju vukovi :D ne znam zašto, ali panično se bojim vukova. ne u zoološkom, tamo su mi simpa, jadničci. ali kad sam negdje vani uvijek sam u laganoj panici od vukova, pogotovo u dalmatinskom zaleđu.

zmija se isto užasavam. i stalno nalijećem na njih. već nekoliko puta je malo falilo da je nagazim, a par puta i da je dotaknem. hvala bogu pa nisam. od svake zmije mislim da je poskok,, ali usprkos strahu vraćam se tamo gdje žive. :/

bojim se i trakavice i sličnih parazita, samo zato što sve volim pipkati, u prirodi ne težim za čistim rukama, a svašta strpam u usta. onda na tvu vidim prilog o parazitima i zgrozim se nad svime što sam možda pojela. :)
u istu kategoriju spada i crna udovica, jer sam u pohlepi za jestivim biljem zabila ruku u njenu mrežu više puta. srećom pa ne na samog pauka.

bojim se i štršljena, otkad su me izgrizli. ajme majko, koja bol! ali nije panika, ako ne krene u napad.


radim na prevadavanju strahova, ali... oni su i dalje tu.
da ću sresti vuka je malo vjerojatno, možda da pješačim noću u 12. mj. planinom, a neću ni pod koju cijenu. zmije sam sretala, škicnula sam i poskoka na kog sam naletila, skoro sam nagazila nekoliko bezopasnih, ali i dalje panika. zato tamo gdje očekujem poskoke nikada ne želim sama sa asfalta. :/ parazita se nemrem prestati bojati, mogu ih samo ignorirati i ne trpati baš sve u usta. :) uz stršljene sam odrasla i nisam ih se bojala dok nisam pomislila da ću odapeti od ugriza. :( sad se maknem bar 3 m dalje od njih. za svaki strah je najbolji lijek da je netko uz mene, onda mi se strahovi čine manje realnima. :)

od ostalih stvari strahujem da ću sresti medvjeda, bijesnog psa, morskog psa, nepoznato i mutirano čudovište iz šume ili sa dna mora... ali mislim da to već spada u prebujnu maštu. :D

Gdje ti zivis? :D
ako nisi Yeti (ili kako već se zove) ili naseljenica kakve špilje - da, definitivno si prebujne mašte. :)
sto nije loše dapače :)
OT: pasa se i dalje bojim. Jesu oni iskrene i drage životinje, ali jesu i nasilni. A ja se bojim nasilja, iako bih voljela više zavoljeti njihove dobre strane, toliko da strah nadvladaju. Dostatno da im se ljepše približim. ;-)

mogu reći da se bojim i divljih životinja, velikih ptica i kukaca. Sve su to nekako posebne životinje, tako im se želiš približiti i upoznati bolje njihovu animalnu ćud. Za kukce nisam sigurna koliko ih se bojim, neki sam dan jednog paučića nađenog u krevetu, odnjela dlanom do obližnjeg zida da nastavi plesti svoju mrežicu. Baš sam nekako odvojila taj strah racionalno.
Sto se pauka tiče,bojim se samo onih velikih,opasnih i dlakavih

Leman_Russ
26.01.2012., 01:39
Sto se pauka tiče,bojim se samo onih velikih,opasnih i dlakavih

Nijedan nas pauk nije opasan ako ga znas handlat, niti jedan ne grize bez provokacije.
Sto ne znaci da ih volim po rukama, nije strah vec nekakvo gadjenje..
Sto se strahova tice, sa popisa iz ankete jedino strsljanima prilazim s odredjenom dozom opreza, a od nerealnih stvari bojim se morskih pasa.:zubo:

Ace of Diamonds
01.02.2012., 16:29
Golubova, golubova i golubova! :horor: :mama:
Prestrašno nešto, onaj osjećaj kada šeta u blizini mene... Ili kada proleti pored ili počne lamatati onim krilima... Mislim da mi srce na trenutak stane. Nemam nikakve reakcije kada ih vidim na slici ili na pristojnoj udaljenosti, jedino kada su blizu mene.
Označila sam u anketi još i ostale ptice, alu budući osim golubova rijetko kada srećem ikakvu drugu pticu, one me ne smetaju toliko. Na slikicama mi ih je ok promatrati.

Još se bojim stršljena i osa ukoliko dođe do bliskog susreta između nas, razumljivo je zašto, te noćnih leptira jer su mi odvratni i grozim se pomisli da takav leptir bude u istoj prostoriji gdje sam ja ili da mi sleti na ruku. :horor:

Kyle Reese
01.02.2012., 17:34
Ja se ne bojim životinja, ja njih sve volim. Osim muha i komaraca, ali ni njih se ne bojim :D

treba razlikovati gađenje i bojanje.

inače,nitko oneće reći da se boji prekrasnih životinja-tigrova,lavova, medvjeda,ali bi se svi usrali da ih vide oči u oči u prirodi

Imran
01.02.2012., 17:54
Zmija i pauka. Čak su mi odbojniji od štakora, glista, osa i divljih lutalica.

Kyle Reese
01.02.2012., 19:37
Ose su ti odbojne?
Ljudima se pčele općenito ne gade,kao ni mrave, svi ostali kukci-DA

rosa967
15.03.2012., 20:23
ništa me ne tjera u paniku, ali ne volim blizinske susrete sa otrovnim zmijama, jer u kraju gdje živim poskok se može jako lako sresti
ne volim ubijanje životinja iz nekoga straha, ili panike, ubijanje opravdavam samo u svojem životnom prostoru

Jastučić
17.03.2012., 05:46
Miševi, štakori i zmije.

Imam noćne more zbog te dražesne ekipice, zato što su miševi i štakori nositelji bolesti, a zmijice su krive što ne sjedim na nekoj grani u Edenu.

Kyle Reese
17.03.2012., 10:38
Opet,miševi su popularni u crtićima i kao igračke,dok zmije i pauci to ne bi mogli biti, ne kažem da dokazuje nešto,ali zanimljivo

babarej
20.03.2012., 10:52
Pauci i skorpioni su mi bas odvratna bica, to bih ja istrijebio. Nije mene strah kad ga vidim, nego to sto moze biti negdje na meni a da ja to i ne znam. Ne hvata mene neka panika i mogu ih cak i dotaknuti ali nema teorije da bih to drzao u ruci. Nema sanse.

Morski psi su nesto drugo. Ne bojim ih se bas i kad bi vidio jednog u moru ne bi me mozda ni bilo previse strah, dok god imam masku i mogu ga vidjeti. Uzasava me plivanje u dubokom moru nasamo kad nemam masku i ne vidim sto se dolje dogadja.


Hmmm, ovi moji strahovi su povezani na nacin da me muci sto pauka ili skorpiona ne osjetim i ne cujem u blizini ili da je na meni a morskog psa jer ne vidim sto se dogadja u dubokom moru. Zanimljivo....da nisam napisao ovaj post ne bih o tome ni razmisljao..

Kyle Reese
21.03.2012., 22:12
Prijatelju,bez uvrede,ali ne znam koliko se ljudi ne bi usralo da vidi morskog psa u moru pa da ne znam kakvu opremu ima :lol:

babarej
22.03.2012., 12:13
Prijatelju,bez uvrede,ali ne znam koliko se ljudi ne bi usralo da vidi morskog psa u moru pa da ne znam kakvu opremu ima :lol:

Pa nije ti to bas tako rijetka pojava. Imam par frendova, rade kao ronioci na onim kavezima sa tunama koje vuku sa Malte i svuda okolo i njima je susret sa morskim psima uobicajen. Naravno, nikad niju ugodno ali ne gube glavu.
Osobno stvarno mislim da bih zadrzao prisebnost kad bih ga vidio a imam masku, noz i eventualno pusku :p Naravno, sve to uz uvjet da lagano ode svojim putem :D

ChiliKimi
26.03.2012., 17:29
Opet,miševi su popularni u crtićima i kao igračke,dok zmije i pauci to ne bi mogli biti, ne kažem da dokazuje nešto,ali zanimljivo

Hm da, nisi nikad gledao eustahija brzića? Ili Charlotte's Web?

Satene
26.03.2012., 17:59
nije strah al je GAĐENJE prema : paukovima onim odvratnim mesnatim dlakavim
gade mi se golubovi gradski
gade mi se štakori (sva sreća ne vidim ih nigdje)
gade mi se one stonoge kaj trče po zidu s velikim dugačkim nogama