PDA

View Full Version : mis problem. nece da potegne x-e. molim vas pomozie smrtniku.

Zeppelin
01.07.2004., 23:35
. Instalirah slack 10 manje vise nastimavah unutra nastimah i kotacic na misu i kad sam restartao stroj onda je pisao error no core pointer. Pomislih da sam nesto sjebao pa sam ga ponovno instalirao al ovaj put nisam dirao /etc/X11/xorg.conf i nakon par restarta nakon stom sam dodao korisnika podesio dozvole za vindoz particije malo podesavao kde nije htio startat x-e. Trazio sam po netu i nasao nesto da bi kao trebao izgasit gpm te sam pomocu mouseconf programa izabrao misa iskljucio gpm. Kad sam restrataao isao sam killall gpm i nema ga. Upisao sam liniju chmod 644 /rc.d/rc.gpm i nema ga. To nije rijeslio problem. Takodjer sam pokusao sve vrste miseva ps2 miseva.

Error je nesto ovakvog tipa:

**) Option "Device" "/dev/psaux"
(EE) xf86OpenSerial: Cannot open device /dev/psaux
Device or resource busy.
(EE) Mouse1: cannot open input device
(EE) PreInit failed for input device "Mouse1"
(II) UnloadModule: "mouse"
(II) Keyboard "Keyboard1" handled by legacy driver
(WW) No core pointer registered
No core pointer

Fatal server error:
failed to initialize core devices

Ja sam malo prckao po xorg.conf dodavao /dev/psaux i sve te gluposti al ne pomaze. Cak sam pola google-a okrenuo al svi imaju isti problem al nigdje postenog rjesenja.
Nasao sam nesto da upisem ovog tipa:

Mouse & Keyboard
<cut>
Then the mouse translator. For a serial port mouse this is along the
lines of:
# settrans -c /dev/mouse /hurd/mouse --device=com0 --protocol=microsoft
Make sure that /dev/com0 actually exists. If it does not, create it
using MAKEDEV in the usual fashion.
PS/2 mice do not require a device. It is simple a matter of:
# settrans -c /dev/mouse /hurd/mouse --protocol=ps/2
For other mice, run /hurd/mouse --help to get a listing of supported
types.
al izgleda da ta naredba ne postoji. A ne znam ni sto tocno ono gore radi. uzeto sa sajta http://hurd.gnufans.org/bin/view/Hurd/Xfree86
Evo u attachmantu sam stavio cijeli log fajl.
slackware 10 je u pitanju.

bio bih jako zahvalan za odgovore jerbo je ovo jedna od rijetkih postenih distribucija koje imam na raspolaganju. tnx

Zeppelin
01.07.2004., 23:55
na ovom linku je moj xorg.conf fajl. malo sam ga modificirao. Recite sto ne valja. www.crazy.3rror.com/meniep/xorg.conf

Zeppelin
02.07.2004., 00:45
nesto nadjoh.
Ispada da mrezna koriste IRQ12 a nemam pojma sto to znaci , a isto i PS/2 protocol. Sad kako to rijesit. Tj kako promijenit ovo. Kako da ne ulaze u conflict.

lilo
02.07.2004., 09:07
da nemas mozda gpm (konzolni mis?) pokrenut? Onda koristi /dev/gpmdata

Shadowman
02.07.2004., 09:14
Zar ne bi mouse device trebao biti /dev/input/mice?

lilo
02.07.2004., 10:08
ili /dev/input/mouse0

Shoki
02.07.2004., 11:41
ili možda (kao na Mandrakeu) /dev/mouse ???

MilkyWay
02.07.2004., 12:04
Shadowman kaže:
Zar ne bi mouse device trebao biti /dev/input/mice?

Al mi je ovaj mice zakon. :lol:

Zeppelin
02.07.2004., 12:47
koliko ja znam /dev/mouse koji je sym link na misa koji imas u mom slucaju /dev/psaux.

Zeppelin
02.07.2004., 15:48
zvucna je izgleda zahebavala. naime kad pomocu alse potegnem zvucnu onda ona zauzme taj famozni port a ja sam ju uspio onesposobio micuci je iz /etc/modules.conf.
sad ak netko moze reci kako da meni ne pokrece alsu na startupu nego da ja rucno moram pokretaat kad udjem u x-e jerbo mi je tlaka svaki put kad restartam micat tu liniju sa zvucne restart compa onda opet ulazak etc.

tnx

Blixa
02.07.2004., 18:10
Pogledaj malo u /usr/src/linux/drivers sta kazu informacije u source za razne drivere pa vidi default IRQ settings i mjenjaj malo,samo pamti sta si mjenjao.

Zeppelin
02.07.2004., 19:22
Evo vidih nesto da se taj redosljeda uredjaja mijenja u biosu al tamo svi irq devices stoje auto. Ima slot 1 slot 2 slot 3 slot 4 i u daljnoj liniji pise auto. Sto tu treba mijenjat.

Blixa
02.07.2004., 19:46
Zeppelin kaže:
Evo vidih nesto da se taj redosljeda uredjaja mijenja u biosu al tamo svi irq devices stoje auto. Ima slot 1 slot 2 slot 3 slot 4 i u daljnoj liniji pise auto. Sto tu treba mijenjat.

Mozes tu mijenjati ali ne mora OS slijediti te upute koliko ja znam.
OS zna poslije odredjivati IRQ kako on misli da je dobro.

Zeppelin
03.07.2004., 16:50
Nesto sprckah u biosu radi nekako. :))))
tnx