PDA

View Full Version : Idete li na posao jer morate, ili jer želite? Iskreno, molim

SgtHartmann
12.07.2010., 00:35
Morate ili Zelite

Gutaperka
12.07.2010., 00:37
Da, idem na posao, mislim najiskrenije

Johnny_B.
12.07.2010., 00:42
Idem na posao jer želim. Znam da mi je to jedina egzistencija, ali na stranu sad to- imam super ekipu na poslu, uvijek mogu naučiti i razvijati se još, tako da da, želim ići na posao koji trenutno radim.

P.S. A tako mi se ne da ustati ujutro... :mig:

SgtHartmann
12.07.2010., 00:46
Iskrene odgovore najvise volim i zato imas cestitke Johnny

Anton
12.07.2010., 00:48
Zato što moram. Ekipa na poslu je super, ali radim da bi živio, ne živim da bi radio.

domar
12.07.2010., 00:50
Morate ili Zelite

Dobro pitanje, glasao sam. Volim biti koristan i znati da sam plaću zaradio!

SgtHartmann
12.07.2010., 00:52
Tko je nadodao ova dva pitanja dolje ja nisam?Kak je to moguce uopce?

glora's bastard
12.07.2010., 00:56
Tko je nadodao ova dva pitanja dolje ja nisam?Kak je to moguce uopce?

pa moderatori. oni služe da moderiraju teme (tako da ih poboljšaju, jelte), dakle paze na tijek rasprave, paze na pravila i održavaju dinamiku tamo gdje treba... i tako... :D

nego kada sam već tu... bilo bi dobro da malo obrazložiš svoje pitanje, ono zašto, kako ... malo proširiš... tako da i ja imam o čemu trkeljati :D

marko356
12.07.2010., 00:57
ovo sta radim trenutno mi je toliki uzitak da jednostavno trenutno ne mogu zamislit drukciji zivot, turizam mi je malo naporan al je potreban zbog sredstava koje ulazem u ostalo, dok me poljoprivreda, tj maslinarstvo, loze, ispunjava u svakon pogledu, kad krenen u polje ne smeta mi ni sta san se diga u 6 uri ni sta dere bura ili kisa. znan po cili dan bit u vinogradu, od 7 do 7, i prodje mi zacas

moji starci isto, dok san ja naresta otisli su u grad, odjebali turizam i sve to, otvorili firmu i rade ko arhitekti, crtaju neke pizdarije po cile dane, rade 5 puta vise a zaradjuju manje nego da su ostali tu di smo do nedavno svi bili, ali su sritni za popizdit i drago mi je zbog njih, i zbog sebe jerbo iman cilu kucu za sebe:rofl:

SgtHartmann
12.07.2010., 01:02
pa moderatori. oni služe da moderiraju teme (tako da ih poboljšaju, jelte), dakle paze na tijek rasprave, paze na pravila i održavaju dinamiku tamo gdje treba... i tako... :D

nego kada sam već tu... bilo bi dobro da malo obrazložiš svoje pitanje, ono zašto, kako ... malo proširiš... tako da i ja imam o čemu trkeljati :D

Ma sve pet ali u bas u jednostavnosti ove ankete lezi bit iste pa se zato sada rado povlacim kao autor te ankete jer je promjenjena i to promjenama koje su promijenile smisao.
To je od sada tudja anketa:top:
Anketa je objavljena kao nadovezivanje na temu o mirovinama u muskom kutku.Eto toliko od mene.

Deedy
12.07.2010., 01:08
Evo, suza samo što mi nije pala. :rolleyes:

Inače topice s 2 riječi zatvaram bez po' muke, ali sad ću učiniti iznimku.
A to što sam jednostavušu od ankete malo uobličio stvarno nije razlog za dramatiziranjem i naricanjem, sad je potpunija i dodane su još neke mogućnosti. Ne idu svi na posao, za početak.

Eto, toliko i od mene. Peace.

domar
12.07.2010., 01:11
Evo, suza samo što mi nije pala. :rolleyes:

Inače topice s 2 riječi zatvaram bez po' muke, ali sad ću učiniti iznimku.
A to što sam jednostavušu od ankete malo uobličio stvarno nije razlog za dramatiziranjem i naricanjem, sad je potpunija i dodane su još neke mogućnosti. Ne idu svi na posao, za početak.

Eto, toliko i od mene. Peace.

Ma ne brini se, na ovakvim temama se malo uzburkaju duhovi, ali to donosi kvaliteti rasprave!

Zato peace brother!:flop:

marko356
12.07.2010., 01:11
pa jeste, tema i nema nekog smisla, radit se mora, a sad, gustas li u tome ili ne, stvar je kolko si bio sposoban i kolko si ima srice nac posal u kojen gustas.

SgtHartmann
12.07.2010., 01:14
Da ali se pita trenutno stanje svakog od nas koji zelimo odgovoriti da li radite jel zelite ili morate?To je nadovezivanje na temu o odlasku u mirovinu.Deedy svaka cast sto si napravio iznimku ali ako ikada pozelis zatvoriti ovu temu samo naprijed.

Deedy
12.07.2010., 01:16
pa jeste, tema i nema nekog smisla, radit se mora, a sad, gustas li u tome ili ne, stvar je kolko si bio sposoban i kolko si ima srice nac posal u kojen gustas.

Baš sam htio napisati, ali evo ti si: a šta ako radim i još u tome guštam?

Onda bi trebala i treća opcija- moram i volim!
A kamoli ove puuuno relanije opcije u Rvackoj: ne radim jer... (i sad tu 2, 3 različita završetka, nijedan ne previše sretnog karaktera).

Da ali se pita trenutno stanje svakog od nas koji zelimo odgovoriti da li radite jel zelite ili morate?To je nadovezivanje na temu o odlasku u mirovinu.Deedy svaka cast sto si napravio iznimku ali ako ikada pozelis zatvoriti ovu temu samo naprijed.

Nećeš vjerovati, ali oni koji žele odgovoriti sa Želim ili Moram... to i dalje mogu.
Samo sad može odgovoriti i onih 50 % ljudi koji se ne nalaze u te dvije opcije. ;)

glora's bastard
12.07.2010., 01:24
:( ja i dalje ne mogu, a dobro... nema baš puno MK-ovaca na porodiljnom :rofl:

marko356
12.07.2010., 01:25
ma zajebi anketu, moze se ic i dublje pa rec, neko radi posal koji bi mu se normalno gadio al ima doma zenu i dicu koje obozava i za koje bi napravio sve, i zbog njih obozava i svoj posal (koji bi inace mrzio), i sve sta bi mu inace bilo lose gleda sa svitlije strane, i tako dalje i tako blize, mah

:( ja i dalje ne mogu, a dobro... nema baš puno MK-ovaca na porodiljnom :rofl:

ti si ili trudna ili si na porodiljnom:D

glora's bastard
12.07.2010., 01:27
ma daj pusti, čekam da mi didi prilagodi anketu :D

ti si ili trudna ili si na porodiljnom:D

ili obadvoje od jednom :jumping:

marko356
12.07.2010., 01:30
ma daj pusti, čekam da mi didi prilagodi anketu :D

ili obadvoje od jednom :jumping:

ma nisi, valjda?!?!:D

:cerek:

glora's bastard
12.07.2010., 01:36
jesam, ali ne bih više o tome da me ne kartoniraju :D

on topic: na posao sam uglavnom išla, jer želim da zaradim :rofl:

marko356
12.07.2010., 01:40
jesam, ali ne bih više o tome da me ne kartoniraju :D

:

svaka cast, cestitam!!:cerek::s

mazgov
12.07.2010., 07:35
idem jer moram , moram od nečeg živjeti , ekipa na poslu su govna , kao i svuda oko nas , laž , mito , iznuda i ostala sranja su postali ''normalan'' način razmišljanja , ljudi sa iole morala su se povukli i čekaju , što , ni sami ne znaju, uglavnom u debelim smo govnima , a cipele nam plitke

Johnny1968
12.07.2010., 08:57
Veselo idem na posao jer se nadam da će mi čistačica dati pičke.

inprocess
12.07.2010., 11:13
moram, jbg-a....tako je kako je, radi i šuti..+moli Boga da plaća dođe :o

boys123
12.07.2010., 13:09
ne

Hej
12.07.2010., 13:09
Veselo idem na posao jer se nadam da će mi čistačica dati pičke.

:lol:

na poslu je dobro, duže vrijeme sam tamo, dobra ekipa, šta se samog dela tiče ima stvari koje volim i onih dosadnijih.

sve je super, sve je za pet al da ne moram na posao - ne bih išao. :D

SgtHartmann
12.07.2010., 13:20
idem jer moram , moram od nečeg živjeti , ekipa na poslu su govna , kao i svuda oko nas , laž , mito , iznuda i ostala sranja su postali ''normalan'' način razmišljanja , ljudi sa iole morala su se povukli i čekaju , što , ni sami ne znaju, uglavnom u debelim smo govnima , a cipele nam plitke

Eto samo ovo sam trazio jedan od najiskrenijih odgovora.Svaka cast skidam kapu:s
Ne mora biti kao u njegovom primjeru ali o tom se radi.

Hej
12.07.2010., 13:24
Eto samo ovo sam trazio jedan od najiskrenijih odgovora.Svaka cast skidam kapu:s
Ne mora biti kao u njegovom primjeru ali o tom se radi.

ovo je najiskreniji odgovor zato šta bi ti baš volio da je tako? :rofl:
ovi drugi su neiskreni zato jer se nisi tome nadao kad si otvarao anketu?

koji si kurac stavljao anketu ako si već unaprijed imao u glavi kakav odgovor mora biti?

SgtHartmann
12.07.2010., 13:38
Kad sam napisao da je njegov JEDAN OD najiskrenijih odgovora onda sam i obrazlozio da ih moze biti i vise i to sljedecom recenicom da NE mora biti kao u njegovom primjeru sto znaci da je moguce odgovoriti i drugacije ali jos uvijek iskreno.
Posto nisam imao predodzbu o tome kako vecina misli o tom izboru zele li ili moraju u svrhu tog kurca sam postavio anketu.Jer svakom prosjecnom kurcu je jasno da ima kurcevi izbor citaj minimalno 2 takva izbora a u nasoj kurcevoj anketi cak 4 izbora koje mozes odabrati.
Ankete se u principu postavljaju jer netko ili nesto kurcu ne zna javno misljenje a hoce ga saznati.Nadam se da si shvatio uz toliko dovoljno kuraca o cemu se radi.U kurac.

Hej
12.07.2010., 13:42
Kad sam napisao da je njegov JEDAN OD najiskrenijih odgovora onda sam i obrazlozio da ih moze biti i vise i to sljedecom recenicom da NE mora biti kao u njegovom primjeru sto znaci da je moguce odgovoriti i drugacije ali jos uvijek iskreno.
Posto nisam imao predodzbu o tome kako vecina misli o tom izboru zele li ili moraju u svrhu tog kurca sam postavio anketu.Jer svakom prosjecnom kurcu je jasno da ima kurcevi izbor citaj minimalno 2 takva izbora a u nasoj kurcevoj anketi cak 4 izbora koje mozes odabrati.
Ankete se u principu postavljaju jer netko ili nesto kurcu ne zna javno misljenje a hoce ga saznati.Nadam se da si shvatio uz toliko dovoljno kuraca o cemu se radi.U kurac.

:rofl:

dajte čovjeku pivu. :D

SgtHartmann
12.07.2010., 13:44
Pivica za sve prisutne molim.

domar
12.07.2010., 14:17

Prije 10 godina sam radio u jednoj takvoj firmi i na kraju sam istjeran, ponavljam istjeran iz te firme,

pao mi je kamen sa srca, neko mi je ponudio mirovinu a tada sam imao 33 godine,

odbio sam, otišao na burzu, na burzi sam bio 20 dana i dobio sam posao u struci sa mizernom plaćom,

radeći u toj novoj firmi sam kopao za bolji posao i našao ga, radio bio zadovoljan ali sam našao još bolji posao sa boljom plaćom i sada sam na tom poslu,

otvara mi se polako novi posao ali moram platiti doškolovavanje, što ću i platiti za još bolji plaću...

Moja teorija je da čovjek koji raspolaže nekim znanjima i vještinama uvijek treba tražiti bolji posao, usvaršavati se,

a ne razmišljati o mirovini...

Imam nekolicinu frendova koju su fakultetski obrazovani i u firmi provedu po 2 do 4 godine, pokupe znanje, nešto nauče i idu dalje:top:

Nema više vjernosti firmi, ono - do smrti, već se uvijek traži bolja firma sa boljim uvjetima, boljom ekipom, nekim benificijama...

Ne razmišlja se o mirovini, već se razmišlja o usavršavanju, samo treba imati volju za raditi i na kraju krajeve i dodatno se obrazovati...

... i firme se bore da dobiju što kvalitetniju radnu snagu, ali što ćeš, kad smo sami izvrnuli vrijednosti,

kao što sam i napisao:

dok radim plaća mi treba biti barem 3000 €, a prihvatit ću mirovinu od 1300 kn,

u čemu je kvaka?

SgtHartmann
12.07.2010., 14:25
@Domar vidim da imas jako puno zivotnog iskustva i veliko mi je zadovoljstvo citati tvoje postove.Cestitke od jednog koji je isto skuzio neke stvari.

Deedy
12.07.2010., 14:29
:rofl::rofl:
aukujac

Pivica za sve prisutne molim.

Ček, nudiš pivo ljudima koji su na poslu?
Želiš da dobiju otkaz, jasno. Ko te je ubacio u naše redove? :ceka:
(a kad dobiju otkaz, onda ovo Moram ili Želim neće više imati smisla)

SgtHartmann
12.07.2010., 14:30
:rofl::rofl:
aukujac

Ček, nudiš pivo ljudima koji su na poslu?
Želiš da dobiju otkaz, jasno. Ko te je ubacio u naše redove? :ceka:
(a kad dobiju otkaz, onda ovo Moram ili Želim neće više imati smisla)

:s:s:lol:Dobraaaaaa (_) uvijek sam za jednu "hladnu"

johny777
12.07.2010., 14:31
Idem na posao jer želim. Znam da mi je to jedina egzistencija, ali na stranu sad to- imam super ekipu na poslu, uvijek mogu naučiti i razvijati se još, tako da da, želim ići na posao koji trenutno radim.

P.S. A tako mi se ne da ustati ujutro... :mig:

ako ti je to egistencija onda ne ideš jer želiš već jer moraš baš kao i svi mi.Mislim svi idemo na posao jer moramo,to je jedini ispravni odgovor.Pravo pitanje je:da vam u toj sadašnjoj firmi s 23 godine kaže da cemo vam isplacivat tih 5500kn koje ste i dosad zarađivali,ne morate dolazit više.Jel bi vi koji želite ić na posao dolazili i dalje,to mene zanima?

SgtHartmann
12.07.2010., 14:35
ako ti je to egistencija onda ne ideš jer želiš već jer moraš baš kao i svi mi.Mislim svi idemo na posao jer moramo,to je jedini ispravni odgovor.Pravo pitanje je:da vam u toj sadašnjoj firmi s 23 godine kaže da cemo vam isplacivat tih 5500kn koje ste i dosad zarađivali,ne morate dolazit više.Jel bi vi koji želite ić na posao dolazili i dalje,to mene zanima?

Jako dobra formulacija to je i mene u startu zanimalo pa sam zafrknuo pitanje.Svaka cast to je mene zanimalo.

Gutaperka
12.07.2010., 14:51
idem na posao jer to želim, zapravo kad ne radim onda se ne osjećam dobro pa dok nisam imao posla radio sam bilo šta.

Eto bio sam iskren, sad mi daj pivu :kava:

SgtHartmann
12.07.2010., 15:04
(_) Pivce za Gutaperku

johny777
12.07.2010., 16:22
ja želim vidjet kuglu zemaljsku iz svemira,želim putovat svijetom,želim po zimi ić na skijanje i spuštat niz planinu,želim surfat na velikim valovima,želim spavat do podne,želim gledat finale svjetskog prvenstva u prvom redu i niko mi za to ne mora kune dat jer to želim...sad kad bi tu još dodao da želim ić na posao,prošetao bi se do vrapča i pitao jel imaju krevet za još jednog...jednostavno ne vjerujem ljudima da žele ić radit osim ako je mazohizam u pitanju?

ako vam je malo ta jedna smjena što odradite,bude johny sredio i popodnevnu a ako treba i noćnu,vi ćete mi za moju uslugu dat svu zaradu a vi ćete bit ispunjeni i osjećati se korisno i ić na posao jer to želite...ide se radit radi novca i tocka!
sta ima zanimljivo u tome kad se probudim u 6 ujutro nenaspavan i šta me šef zove hitno taman kad ćevape jedem i šta moram bit na usluzi nekom cijeli dan

Headbanger
12.07.2010., 20:49
Idem jer moram, iskreno- makar već neki znaju, radna atmosfera u firmi je u najbolju ruku u trokurcu. Radim s ocem ali to apsolutno nije prednost nego mana u ovom slučaju. Gulim već 9-tu godinu rada, i iako je "naša" firma(samo kad mu paše, inače je naravno njegova uz brdo ponižavajućih opaski pred publikom), i pristojna lova- gledam da se maknem čim je prije moguće tj. radim na pokretanju svog biznisa- al eto, moram gutat govna dok mi prihodi sa strane ne dostignu ove primarne prihode da dignem sidro jednom za svagda.

Evo, to je najiskrenije. I gledajući radne atmosfere u drugim firmama od frendova itd. došao sam do zaključka nakon poprilično vremena da nikakva lova nemre zamijeniti zdravu radnu okolinu...

Nex
12.07.2010., 21:04
Idem jer moram. :tuzni: I to upravo sada. :tuzni:

frostinho
12.07.2010., 21:08
Radim jer moram.
Bar je ekipa na poslu dobra, ostalo zakurac.

0 plus
12.07.2010., 21:27
radim jer moram :tuzni:
ekipa varira od sasvim ok ljudi do neljudi :mad:

kak je kriza sam sretan kaj imam di iti delati :(

hasnfefer
12.07.2010., 23:25
Nije da imam izbora! ne znam zašto nikako da dobijem na Lotu! Ali nešto kak' spada, ne siću nego 125 milijuna €, ili tako nešto! E, onda ne bi išao na pos'o, nego bi išao bauljati po svijetu!

Xenon
12.07.2010., 23:42
Delam jer svi mi manje više moramo od nečega živjeti.

Dok sam bio u srednjoj uvijek sam radio nešto vikendom.

Kad sam bio na faksu uvijek sam nešto radio u međuvremenu, od nošenja ormara i namještaja do zidanja i služenja zidara.

Kad sam stažirao za faks radio sam na benzinskoj pumpi noćne smjene pa odlazio ujutro na staž.

Nakon toga sa diplomom sam i dalje radio na benzinskoj pumpi sve dok nisam dobio posao napokon u struci, nakon napisane molbe kemijskom olovkom na A4 formatu bez bilo kakve i bilo čije veze-zato volim svoj posel jer znam da nije plaćen niti kuvertiran ničim...

SgtHartmann
12.07.2010., 23:45
Nije da imam izbora! ne znam zašto nikako da dobijem na Lotu! Ali nešto kak' spada, ne siću nego 125 milijuna €, ili tako nešto! E, onda ne bi išao na pos'o, nego bi išao bauljati po svijetu!

Posteno:top:Taj put bi vrijedilo napraviti.

Majk
13.07.2010., 06:46
Idem jer moram. :tuzni: I to upravo sada. :tuzni:

:bicedobro:

A neki su se upravo vratili :rofl:

Nex
13.07.2010., 06:52
:bicedobro:

A neki su se upravo vratili :rofl:

Da. :zubo: Vampirska smjena. :D

Majk
13.07.2010., 07:16
Da. :zubo: Vampirska smjena. :D

Znam kako vam je... Oooo znam :bonk:

Laku night btw. :s

Preach
13.07.2010., 08:40
Radim jer želim! Nakon 1g. rada u jednoj firmi (to mi je bio 1. posao) dobio sam nogu jer je firma lagano krenula nizbrdo. Nakon toga sam bio oko 6mj. doma, i to mi je bilo jedno od gorih razdoblja u životu. Depra teška. Nakon toga sam shvatio da ako nemam dan natrpan obavezama, da ne funkcioniram dobro :ne zna: . Dakle, radim, školujem se i namjeravam se jednog dana bacit u slobodne "umjetnike" :)

csb
13.07.2010., 10:13
radim, al nemoram
idem na posao jer moram (jer radim) lol, Ne Želim ić na posao
na poslu efektivno radim 15 do 60 minuta dnevno (od 8 sati)
dosadno mi je, jaaako
placa u banani
dajem otkaz vec 2 godine :D

luka lik
13.07.2010., 12:20
Jer moram,ne zato jer radim ono što ne volim ali rađe bi lufto guzicu na ligišturu i brojio ovičice

boys123
13.07.2010., 12:21
lol

mazgov
13.07.2010., 13:01
rad je bolest

radion-plavi
13.07.2010., 15:48
:kava: na dane, btw. volim posal koji radim pa se 'ne-odusevljenost' odlaskom more pripisat jedino opcim zamorom materjala :hrk: ... ali mislim da ne'b mog'o bit muska sponzorusa, ladit yaya po cile dane...

SgtHartmann
13.07.2010., 15:53
Lijepo je vidjeti normalne odgovore normalnog naroda a ne one nadobudne hiperaktivne "menadzercice" i "odvjetnice" i sve hiper nadobudne debile kako izjavljuju izjave tipa:"ja ne bih mogao bez posla to je dio mene,moja firma ne moze bez mene,nitko to ne moze kao ja,joj nije stvar,joj pa kaj bi radio inace,nije stvar u lovi bla bla bla..."Koja preseravanja da ti se zriga.
Ja definitivno znam sta bi radio da ne moram raditi jer posao ne moze niti ne smije zamijeniti privatni zivot i zadovoljstva kojih toliko na ovom svijetu puno ima.

hannah3
13.07.2010., 16:05
Lijepo je vidjeti normalne odgovore normalnog naroda a ne one nadobudne hiperaktivne "menadzercice" i "odvjetnice" i sve hiper nadobudne debile kako izjavljuju izjave tipa:"ja ne bih mogao bez posla to je dio mene,moja firma ne moze bez mene,nitko to ne moze kao ja,joj nije stvar,joj pa kaj bi radio inace,nije stvar u lovi bla bla bla..."Koja preseravanja da ti se zriga.
Ja definitivno znam sta bi radio da ne moram raditi jer posao ne moze niti ne smije zamijeniti privatni zivot i zadovoljstva kojih toliko na ovom svijetu puno ima.

mislis li da ljudi koji tvrde da ne bi mogli ne raditi i da bi poludili da nemaju svoj posao,mislis da bi bas svi i dalje jednako radili kad bi im
svako jutro do kraja zivota iz dzepa izraslo soma eura?
koliki postotak njih bi se dalje drzao svojih principa po kojima ih posao ispunjava i cini sretnima?
i koji bi bez njih propao.
ja mislim manje od polovice ljudi.
i to oni koji zbilja uzivaju u svom poslu, kao i oni kojima je to jedino sto im se desava u zivotu, jer nemaju drugih interesa, obaveza, kontakata....ne da im se gledat zenu/muza doma, a nemaju ispunjen privatni zivot, pa im je posao-zivot?
razumijem one koji fakat rade nesto sto im pricinjava ogromnu satisfakciju i koji bi to radili cak i da ne moraju.
ali mislim da nisu u vecini.vidi se po rezultatima ankete.

SgtHartmann
13.07.2010., 16:17
mislis li da ljudi koji tvrde da ne bi mogli ne raditi i da bi poludili da nemaju svoj posao,mislis da bi bas svi i dalje jednako radili kad bi im
svako jutro do kraja zivota iz dzepa izraslo soma eura?
koliki postotak njih bi se dalje drzao svojih principa po kojima ih posao ispunjava i cini sretnima?
i koji bi bez njih propao.
ja mislim manje od polovice ljudi.
i to oni koji zbilja uzivaju u svom poslu, kao i oni kojima je to jedino sto im se desava u zivotu, jer nemaju drugih interesa, obaveza, kontakata....ne da im se gledat zenu/muza doma, a nemaju ispunjen privatni zivot, pa im je posao-zivot?
razumijem one koji fakat rade nesto sto im pricinjava ogromnu satisfakciju i koji bi to radili cak i da ne moraju.
ali mislim da nisu u vecini.vidi se po rezultatima ankete.

Oni koji idu na posao jer to uisitinu zele i vjeruju da im je to jedini smisao zivota i postojanja tako su u tako maloj manjini da se i ne primjecuju.Dobro si ovo napisala slazem se u potpunosti.
Najgore pogadja one koji su si umislili da su nezamijenjivi pa popiju otkaz.Ne veselim zbog toga da ne bi netko mislio kako mislim da je ici na posao debilno ili kako mislim da se covjek treba bedirati jer je zamijenjljiv ali mislim samo da jako malo ljudi ide na posel jer u dubini duse zeli a jos manje ljudi si je stvorilo cistu sliku o tome sta posao covjeku znaci i koje mjesto posao treba zauzimati u necijem zivotu.Jednostavno receno vecina ljudi bi trebali posloziti prioritete koji su njima najvazniji a to je opet od osobe do osobe drugacije.

luka lik
13.07.2010., 17:10
:kava: na dane, btw. volim posal koji radim pa se 'ne-odusevljenost' odlaskom more pripisat jedino opcim zamorom materjala :hrk: ... ali mislim da ne'b mog'o bit muska sponzorusa, ladit yaya po cile dane...

Znači ne bi se mogao posvetiti nečemu hm manje zahtijevnom od redovnog posla:confused:
Ja ništa protiv ne bi imao protiv žvota penzića:D
Ujutro zalievanje pa po kruh,pa za ručak kakvo jajae ili dva pa dnevno ćorenje pa đir nmekamo da se ne zakržlja ui tako:s:s:s

hannah3
13.07.2010., 21:58
meni su se kad sam u dogovoru sa suprugom otisla s posla (imali smo situaciju da smo zivjeli u razlicitim drzavama, a srecu da smo financijski mogli podnjeti moj odlazak s posla),
zene (ne bliske frendice, nego polupoznanice) na sav glas iscudjavale (one bi "umrle da ne rade") i postavljale nekulturna pitanja u vezi toga kako smo muz i ja rasporedili svoje financije (pitanja poput doslovno "tko te financira?").ostajala bih zatecena takvim manjkom kucnog odgoja i osjecaja za pristojnost.i znatizeljom.
nama je lijepo,imamo vremena kvalitetno provesti zajednicko vrijeme,sve obaveze koje sam ranije obavljala u zurbi i trku, pa i kasno u noci, crknuta,sad obavim u miru (odrzavanje stana, vesa, plac,ducan, kuhanje),stignem lijepo par puta na dan prosetati psa, vise puta na tjedan otici (odmorna, a ne kao nekad trcati iza posla) na fitnes,
stignem ici na satove stranog jezika (zemlje u kojoj provodimo pola vremena),stignem se u danu sjesti ,procitati neku knjigu prije spavanja, bez da mi se oci zatvore,
cuti se i vidjeti s ljudima s kojima se privatno zelim vidjeti, cesce otici do roditelja...obaviti nekaj po gradu...
otici nekuda s muzem..spavam lijepo do pol deset, jer mi tak pase.
ne hodam po kavama, niti gledam sapunice,jer me to ne zanima.
nama je lijepo, ne stetimo nikome.
ne znam zasto neke osobe (prvenstveno zenske,jer su komentari dolazili samo od njih) nalaze potrebu iscudjavati se, pa cak i ljutiti i traziti objasnjenja.
(inace, nisam ovoliko na forumu zato jer ne radim, nego sam nesto bolesna, pa sam zatocena u stanu.)

SgtHartmann
13.07.2010., 22:17
meni su se kad sam u dogovoru sa suprugom otisla s posla (imali smo situaciju da smo zivjeli u razlicitim drzavama, a srecu da smo financijski mogli podnjeti moj odlazak s posla),
zene (ne bliske frendice, nego polupoznanice) na sav glas iscudjavale (one bi "umrle da ne rade") i postavljale nekulturna pitanja u vezi toga kako smo muz i ja rasporedili svoje financije (pitanja poput doslovno "tko te financira?").ostajala bih zatecena takvim manjkom kucnog odgoja i osjecaja za pristojnost.i znatizeljom.
nama je lijepo,imamo vremena kvalitetno provesti zajednicko vrijeme,sve obaveze koje sam ranije obavljala u zurbi i trku, pa i kasno u noci, crknuta,sad obavim u miru (odrzavanje stana, vesa, plac,ducan, kuhanje),stignem lijepo par puta na dan prosetati psa, vise puta na tjedan otici (odmorna, a ne kao nekad trcati iza posla) na fitnes,
stignem ici na satove stranog jezika (zemlje u kojoj provodimo pola vremena),stignem se u danu sjesti ,procitati neku knjigu prije spavanja, bez da mi se oci zatvore,
cuti se i vidjeti s ljudima s kojima se privatno zelim vidjeti, cesce otici do roditelja...obaviti nekaj po gradu...
otici nekuda s muzem..spavam lijepo do pol deset, jer mi tak pase.
ne hodam po kavama, niti gledam sapunice,jer me to ne zanima.
nama je lijepo, ne stetimo nikome.
ne znam zasto neke osobe (prvenstveno zenske,jer su komentari dolazili samo od njih) nalaze potrebu iscudjavati se, pa cak i ljutiti i traziti objasnjenja.
(inace, nisam ovoliko na forumu zato jer ne radim, nego sam nesto bolesna, pa sam zatocena u stanu.)

Onaj tko te takve stvari pita tipa financije i sl. takvim ljudima fali odgoj pa sami traze neodgojen odgovor.
Vidim ja to po sebi ima ekipa koja si dozvoljava pitati otkud tebi za ovo ili otkud ovo pa ono.Prva stvar sta im kazem a sta to tebe boli k....c.Inace se zaista tako ne razgovaram ali takvi ljudi ocito nisu navikli na normalniji tretman.Osobno imam sljedeci stav prema svim ljudima oko sebe a taj glasi:"Dao Bog da zlatnom zlicom jeli i da imate vise za dati nego sto primate."Samo ti njima fino opali kontru tipa:"Sta te briga uostalom od kuda tebi ovaj auto pa onda sto ti muz radi pa fino koliko imas na racunu pa onda jel imas ljubavnika itd itd."Kad pocne sirit oci u cudu onda fino pitas:"Sta se cudis pa tebe sve zanima zasto da i ja ne saznam o tebi stosta?U cem je problem sad?"
Naravno da treba ocijeniti kako i gdje ali sa takvim debilima uopce ne treba postupati pristojno.

hannah3
14.07.2010., 16:24
Onaj tko te takve stvari pita tipa financije i sl. takvim ljudima fali odgoj pa sami traze neodgojen odgovor.
Vidim ja to po sebi ima ekipa koja si dozvoljava pitati otkud tebi za ovo ili otkud ovo pa ono.Prva stvar sta im kazem a sta to tebe boli k....c.Inace se zaista tako ne razgovaram ali takvi ljudi ocito nisu navikli na normalniji tretman.Osobno imam sljedeci stav prema svim ljudima oko sebe a taj glasi:"Dao Bog da zlatnom zlicom jeli i da imate vise za dati nego sto primate."Samo ti njima fino opali kontru tipa:"Sta te briga uostalom od kuda tebi ovaj auto pa onda sto ti muz radi pa fino koliko imas na racunu pa onda jel imas ljubavnika itd itd."Kad pocne sirit oci u cudu onda fino pitas:"Sta se cudis pa tebe sve zanima zasto da i ja ne saznam o tebi stosta?U cem je problem sad?"
Naravno da treba ocijeniti kako i gdje ali sa takvim debilima uopce ne treba postupati pristojno.

kaj ces, kad ja nikak da se naviknem na nepristojnost odgovoriti kako spada.
idem sama sebi na zivce zbog toga.
najvise sto mogu procijediti je da su to privatne stvari i da na takva pitanja ne odgovaram.
i to uz osjecaj nelagode.

Tudum
16.07.2010., 02:33
radin jer moran ii bolime kita a i ledjo malko ositin

Joško
16.07.2010., 02:42
radim jer moram, ali opet radim vise nego sto bih morao al pare su vrag nikad dosta:D s druge strane dosta puta se uhvatim u razmisljanju kako bi bilo lipo nis ne raditi i sutra otic na more na onaj rostilj gdje je cijela ekipa dok ja crncim ko bosanski crnac.. i onda dodje tjedan dana da se nema sto raditi pa sam opet lud od dosade.. jebga covjek nikad zadvoljan:kava:

rabbit in the moon
16.07.2010., 13:05
Brijem da većina ekipe koja kaže da voli svoj posao ili nama maže oči ili sebi (iz ko zna kojih pobuda). Mora se priznat da je većina današnjih poslova toliko nezanimljiva, repetitivna, dosadna i vrijeđaju inteligenciju da to nije normalno. Sve one trebice ili papci koji rade po uredima i navodno vole svoj posao kenjaju na veliko, jer bi im se valjda svijet urušio da priznaju kako nemaju nikakvih interesa ili hobija kojima bi popunili novonastali višak slobodnog vremena.

Jebiga ima i dobrih poslova tipa nekakav vodič po prirodi, glazbenik (općenito umjetnost), inovator, učitelj letenja, surfanja, jedrenja i slično kojima bi fakat povjerovao da kažu kako bi i bez plaće odlazili na posao, ali većina ljudi jednostavno sere ili ima preusko gledište.

johny777
16.07.2010., 13:09
i pornoglumci vjerovatno idu veseli na posao

SgtHartmann
16.07.2010., 13:48
Brijem da većina ekipe koja kaže da voli svoj posao ili nama maže oči ili sebi (iz ko zna kojih pobuda). Mora se priznat da je većina današnjih poslova toliko nezanimljiva, repetitivna, dosadna i vrijeđaju inteligenciju da to nije normalno. Sve one trebice ili papci koji rade po uredima i navodno vole svoj posao kenjaju na veliko, jer bi im se valjda svijet urušio da priznaju kako nemaju nikakvih interesa ili hobija kojima bi popunili novonastali višak slobodnog vremena.

Jebiga ima i dobrih poslova tipa nekakav vodič po prirodi, glazbenik (općenito umjetnost), inovator, učitelj letenja, surfanja, jedrenja i slično kojima bi fakat povjerovao da kažu kako bi i bez plaće odlazili na posao, ali većina ljudi jednostavno sere ili ima preusko gledište.

BRAVO Svaka ti cast:top::sTOTALNI *eni potpis.

mazgov
16.07.2010., 13:53
ali većina ljudi jednostavno sere ili ima preusko gledište.

ja tebe nigdi nisam vriđa:D

GregogSamsaa
16.07.2010., 14:06
NE IDEM NA POSAO.
PREZIREM SISTEM I KAO STRASTVENI REVOLUCIONIST ODBIJAM RADIT ZA ROBOVLASNICKO DRUSTVO!!!!!!

dragi ljudi , mile ovcice...SAMO JEDAN DAN NEMOJTE OTIC NA POSAO, SAMO JEDAN DAN!!!!!!!!!!!!!!

SgtHartmann
16.07.2010., 14:08
Dajte zamislite koja pizdarija bi se desila kad na JEDAN dan nitko na svijetu ne bi dosao na posao:rofl:
Malo off ali dobraaaaaa koji si ti kralj GregogSamsaaa

mazgov
16.07.2010., 14:08
zakon kaže dva:rofl:

manjer
16.07.2010., 17:00
Šta da kažem,idem na posal jer moram,imam jebeni kredit koji moram plačat,hrpu računa za platit svakog 1.u mjesecu..Radim toliko puno da više čak ne razmišljam o tome,npr.danas je užasno vruče,kad dođe zima nokti odpadaju na rukama i nogama,zašto radim?zato jer dobijem plaču svakog 15.u mjesecu tako da mogu poplačat sve te jebene račune i kredite koje sam si sam natovario na kičmu.Na kičmu koja je inače več u jako lošem stanju od silnih bauštela i pilana koje su je godinama trgale..Da skratim nisam sigurno jedan od onih koji imaju leptiriće u trbuhu svako jutro prije nego krenu na posal,neki put imam al to su neki drugi leptirići,koji završavaju u wc.

Deedy
16.07.2010., 18:26
:D

e j ga, manjer... život je često nemilosrdan, slažem se potpuno... :(

0 plus
16.07.2010., 21:31

e j ga, manjer... život je često nemilosrdan, slažem se potpuno... :(

i ti isto moderiraš jer moraš?

priznaj :zubo:

mazgov
16.07.2010., 21:42

neš mi posla , zajebavat ostale:rofl:

Deedy
16.07.2010., 21:47

Ne, to je zajebancija. Isto ko i drugi (pardon- prvi) pos'o!
A lova samo curi... :cerek:

Kad razmislim, sve to što radim radio bih i besplatno, naravno pod uvjetom kad bih imao dobru lovu i bez toga. :)

hasnfefer
16.07.2010., 23:22
OK, nemojte me krivo shvatiti! I da dobijem 125 milijuna € na lotu, i dalje bi radio nešto da ne sjedim cijeli dan! Ali radio bi svaki dan ono što me privlači da radim taj dan! Što ja znam! Otvorio bi radionu gdje bi tunirao stare aute, pa bi probao napraviti malu bespilotnu letjelicu, kupio bi F1 bolid iz V 10 ere, pa bi se vozio! Dobrotvorni rad naravno! Onda bi i sam probao napraviti auto, neku repliku... Ne bi mi bilo dosadno! A tu je još x destinacija koje moram vidjeti...

glora's bastard
16.07.2010., 23:29
znate koji vam je problem u ovoj temi? nije vam definiran pojam rad :D

Deedy
17.07.2010., 14:01
znate koji vam je problem u ovoj temi? nije vam definiran pojam rad :D

Baš htjedoh napisati hasnfeferu: pa to nije rad, to je drkanje love. :D

Rad bi bio nešto čime se zarađuje za sebe ili za druge (ako smo već milijunaši i želimo donirati lovu koju naknadno zaradimo, j te- hasnfeferše!). :D

manjer
17.07.2010., 16:12
Danas je prilika za lovu,samo treba odvojiti 30 kunića za uplatu,i maštati šta da se napravi sa tim milionima....i naravno telefonski odjebat gazdu i njegovu firmu

SgtHartmann
17.07.2010., 17:37
Idem jer moram, iskreno- makar već neki znaju, radna atmosfera u firmi je u najbolju ruku u trokurcu. Radim s ocem ali to apsolutno nije prednost nego mana u ovom slučaju. Gulim već 9-tu godinu rada, i iako je "naša" firma(samo kad mu paše, inače je naravno njegova uz brdo ponižavajućih opaski pred publikom), i pristojna lova- gledam da se maknem čim je prije moguće tj. radim na pokretanju svog biznisa- al eto, moram gutat govna dok mi prihodi sa strane ne dostignu ove primarne prihode da dignem sidro jednom za svagda.

Evo, to je najiskrenije. I gledajući radne atmosfere u drugim firmama od frendova itd. došao sam do zaključka nakon poprilično vremena da nikakva lova nemre zamijeniti zdravu radnu okolinu...

Vidis rekao bi uvijek da je super za nekog da radi sa starim:ne zna:

ribica2
17.07.2010., 18:00
ahahah kako me nasmijao naslov.
hm da, ja radim jer to želim. moji milijuni na računu na kanarskim otocima se množe a ja baš uživam svakodnevno ići na posao za 4 soma kuna da mi se šef izderava svaki dan za nešto. :lol:
dakle ljudi, opametite se- većini od nas, rad je kao zrak- nužan za egzistenciju. malobrojnim sretnicima koji doista imaju milijune na nekom računu ostavljam da istinski odgovore na ovo pitanje.

ja zasad igram loto ponekad i nadam se jack- potu. ako ga ikad dobijem, onda ću moći reći da radim zato jer to ŽELIM,a ne jer moram.:mig:

hannah3
17.07.2010., 18:37
pa zasto onda toliki ljudi tvrde da uzivaju u svom poslu i da bi umrli kad ne bi radili,da bi popizdili od dosade, manjka komunikacije i manjka osjecaja samopostovanja i vlastite vrijednosti.
kaj inace nemju osjecaj vrijednosti i nemaju privatni zivot i ne znaju kud bi sa sobom,nemaju nikakvih interesa, a jedina prilika za komunikaciju s nekim im je posao?
dosta je velik nesrazmjer izmedju ove ankete i postova i onoga sto covjek cuje uzivo od ljudi.
kaj bi to znacilo, da ljudi glume, a ovdje anonimno neki su cak i iskreni.?

mazgov
17.07.2010., 19:38
pa zasto onda toliki ljudi tvrde da uzivaju u svom poslu i da bi umrli kad ne bi radili,

kaj bi to znacilo, da ljudi glume, a ovdje anonimno neki su cak i iskreni.?

neki lažu , a po naj više sebe , jer oni u svojoj plitkoj glavi i stvarno misle da se bez njihovog posla ne može i da su oni kao bitni , i čak si to žele prikazat kao užitak
jedino uživanje u poslu jesz hobi , a ako se poklopi da je hobi dobro plaćen , ee onda je to posao u kojem sec može uživati , ali u praksi hobi je uvijek izdatak , tako da ...

papa štrumf
17.07.2010., 19:50
Volio bi radit kad bi radio u nekoj normalnoj državi i imao prosječnu ili ispodprosječnu plaču. Znači kad bi dobivao oko 15$ po satu. E onda bi tuko prekovremene a oni se plačaju +50%. Pa kad bi dobio 20 000kn mjesečno i za svoj porez dobivao prvoklasnu uslugu od države onda bi rado išao na posao.pa zasto onda toliki ljudi tvrde da uzivaju u svom poslu i da bi umrli kad ne bi radili,da bi popizdili od dosade, manjka komunikacije i manjka osjecaja samopostovanja i vlastite vrijednosti.
kaj inace nemju osjecaj vrijednosti i nemaju privatni zivot i ne znaju kud bi sa sobom,nemaju nikakvih interesa, a jedina prilika za komunikaciju s nekim im je posao?
dosta je velik nesrazmjer izmedju ove ankete i postova i onoga sto covjek cuje uzivo od ljudi.
kaj bi to znacilo, da ljudi glume, a ovdje anonimno neki su cak i iskreni.?Obmanjuju se, ubili bi se da dođu do istine. Valjda radi djece biraju život. Balkanci su poznati po idiotizmu.

Mafro
17.07.2010., 19:53
Radim na građevini (građ. stroj), i da plaća je više nego super, ekipa je fenomenalna, firma plaća razna usavršavanja. Ma sve pet, ali vani je koliko ono stupnjeva, a ja stigao doma prije sat vremena (otišao u 6 ujutro) i još morao napisati papirologiju. Radim i sutra, pa ovaj mjesec će biti jedno 300 radnih sati:eek:.
Pa naravno da idem na posao zato što želim:lol:.

Headbanger
18.07.2010., 05:03
Vidis rekao bi uvijek da je super za nekog da radi sa starim:ne zna:

Onda očito nikad nisi radio sa nekim svojim- makar i daljnjim rođakom...

SgtHartmann
18.07.2010., 13:51
Onda očito nikad nisi radio sa nekim svojim- makar i daljnjim rođakom...

Ne zelim te legati nisam nikada a imao sam ocito pkrive predodzbe.

Headbanger
18.07.2010., 17:36
Gle- imam ja i primjera od svojih poslovnih partnera koji odlično funkcioniraju kao family business ali to je velika manjina u odnosu na ovo drugo- cca. 5%

Mikes
18.07.2010., 21:31
A zašto ja ne mogu glasovati?!:confused:

sophiella
18.07.2010., 23:17
Radim-jer moram.
Ne volim baš svoj posao, ne ispunjava me u potpunosti.Željela sam završiti veterinu, a igrom slučaja završila sam nešto drugo:(
Ipak, imam još neke hobije tj strasti, točnije dva, koja u skorijoj budućnosti namjeravam pretvoriti u dodatni izvor zarade...:cerek::cerek:

SgtHartmann
19.07.2010., 10:52
@sophiella nadam se da budes uspjela pretvoriti hobi u koju pinkicu

SgtHartmann
19.07.2010., 10:55
Gle- imam ja i primjera od svojih poslovnih partnera koji odlično funkcioniraju kao family business ali to je velika manjina u odnosu na ovo drugo- cca. 5%

Ma sjetio sam se evo bas sad jedne familije koja ima pekarnicu.Decko se mora hoce nece svako jutro u 4 dizat zbog nekog tijesta tj. njih vise vrsta pa onda smjene pa onda svadje i tak dalje.Imas prav fakat 5% onih kojima je ok.

mazgov
19.07.2010., 10:56

pisalo je '' iskreno molim'' , i prihvaća samo takvo glasovanje , to je DD tako nešto smuljao:D

SgtHartmann
19.07.2010., 10:58
ahhaah

Deedy
19.07.2010., 11:19

Nikad mi se nisi sviđao- zato! :B

Ma zato jer je naš junak, autor topica, postavio kraj glasovanja (iz meni nepoznatog razloga) 2 dana nakon postavljanja ankete...
Probaj sad, ne znam jesam li uspio to promijeniti.

papa štrumf
19.07.2010., 18:02
Ma zato jer je naš junak, autor topica, postavio kraj glasovanja (iz meni nepoznatog razloga) 2 dana nakon postavljanja ankete...
Probaj sad, ne znam jesam li uspio to promijeniti.To je neki gangster. Valjda je to rok trajanja teme. Na moje uberdobre ankete se još i sada može odgovarati, moje teme su vječne :s

SgtHartmann
19.07.2010., 20:28
To je neki gangster. Valjda je to rok trajanja teme. Na moje uberdobre ankete se još i sada može odgovarati, moje teme su vječne :s

:lol::rofl:

okana
19.07.2010., 20:34
Radim dva posla.
Prvi radim zato jer moram i jer je sigurniji od drugog. Prema tome je odgovorniji i ozbiljniji.
Drugi radim jer tako želim i jer me ispunjava, radila bih ga čak i besplatno. :D

Headbanger
19.07.2010., 23:39
Drugi posao nije eskort valjda? Mislim, kad te ispunjava :zubo:

okana
19.07.2010., 23:41
Drugi posao nije eskort valjda? Mislim, kad te ispunjava :zubo:

Hmmm...pa nije :zubo:

Eto zamisli da izlaziš u grad, u klubove, piješ na račun kluba i još ti za to plate.
A ne trebaš se skidati, već samo obići goste.:D

Headbanger
19.07.2010., 23:49
Znači nisam bio daleko od istine :D :B

Deedy
20.07.2010., 00:02

Smradu, kako samo nanjušiš! :azdaja:
Trebao bi raditi u hjumen risoursiz.
:mudri:

Hartge
20.07.2010., 00:09
hm. evo naletio sam pa da napisem. Idem na posao jer moram, trebam od necega zivjeti, inace i volim taj posao volim raditi i zelim raditi taj posao, no nije uvijek sve savršeno.

Headbanger
20.07.2010., 00:11
Smradu, kako samo nanjušiš! :azdaja:
Trebao bi raditi u hjumen risoursiz.
:mudri:

Ah, kao da me ne poznaš- bloodhound samo taki :cool:

okana
20.07.2010., 00:12

Lijepo je maštati, volim i ja to ponekad raditi!:D

Headbanger
20.07.2010., 00:15
Lijepo je maštati, volim i ja to ponekad raditi!:D

Obično kad je neki starkelja s druge strane, pa ono :happy thoughts, happy thoughs - get it over with..?

Ili? :misli::ne zna:

okana
20.07.2010., 00:18
Obično kad je neki starkelja s druge strane, pa ono :happy thoughts, happy thoughs - get it over with..?

Ili? :misli::ne zna:

Ne, maštam o mladim dečkima koji imaju veliki smisao za humor. A bome i umor!
Pa ti sad shvati kako hoćeš....:rofl:

Headbanger
20.07.2010., 00:21
Bolje da ne shvatim kak ja želim, jer ćeš me sanjat noćas :E

domar
20.07.2010., 00:26
@Okana,

ovi tu tebe malo zajebavaju,

ali tebi svaka čast što radiš dva posla,

znam jednog bijednika koji stalno muku muči sa nalaženjem tog drugog posla jer mu treba lova,

i daaavno je zajebo sve svoje hobije , valjda nije bio dovoljno uporan ili ga život orijentirao u drugom smjeru da ne iskoristi svoje hobije za laganu zaradu:mig:

Headbanger
20.07.2010., 00:28
Domi- jel ti opet o sebi? Nisi dugo...

Anton
20.07.2010., 00:31

Ništa nemam za dodati. Niti sam bolje ne bih napisao. :s

okana
20.07.2010., 00:36
@Okana,

ovi tu tebe malo zajebavaju,

ali tebi svaka čast što radiš dva posla,

znam jednog bijednika koji stalno muku muči sa nalaženjem tog drugog posla jer mu treba lova,

i daaavno je zajebo sve svoje hobije , valjda nije bio dovoljno uporan ili ga život orijentirao u drugom smjeru da ne iskoristi svoje hobije za laganu zaradu:mig:

Hm..ne znam jel me zezaš ili si ozbiljan, ali nekad je teško raditi dva posla istovremeno plus studirati uz to, i samo čekam noć da se naspavam. Ali kad se navikneš i organiziraš ide kao po loju:)

E sad ne znam koji su ti hobiji, imam i ja dosta hobija, kao npr, vožnja na biciklu ali mislim da s tim ne bih zaradila puno:D

Joško
20.07.2010., 00:44

hahahaha:D:D:D:D

ajmo malo podrske pa covjek je fenomen.. jedini vrijedni covjek u hrvatskoj koji jos radi u fushu i to teske poslove po cijeli dan.. i jos ima energije tipkat po forumu u ranim jutarnjim satima:p

domar
20.07.2010., 00:46

A jebi ga, ja nemam starog koji me "tlači"

Headbanger
20.07.2010., 00:49
A jebi ga, ja nemam starog koji me "tlači"

Oš se mijenjat samnom na samo tjedan dana? Mislim da bi se navodnici izgubili od ponedjeljka do srijede...

domar
20.07.2010., 00:49

ajmo malo podrske pa covjek je fenomen.. jedini vrijedni covjek u hrvatskoj koji jos radi u fushu i to teske poslove po cijeli dan.. i jos ima energije tipkat po forumu u ranim jutarnjim satima:p

Još kad bi me klonirali u jedno 100 000 primjeraka,

takvi ko ti bi mogli u penziju od 2500 kn.

Bilo bi dovoljno budala da zarade za takve koji se rugaju radu!:flop:

domar
20.07.2010., 00:51
Oš se mijenjat samnom na samo tjedan dana? Mislim da bi se navodnici izgubili od ponedjeljka do srijede...

Očito nisi naučio da se uz posao koji radiš i novac koji zaradiš obavezno ide i porcija govana koje moraš pojesti ili progutati, ali to ti je današnja stvarnost:kava:

Može, mijenjam se sa tobom, ali da kasninije u diobi firma pripadne meni!

Joško
20.07.2010., 00:52
Još kad bi me klonirali u jedno 100 000 primjeraka,

takvi ko ti bi mogli u penziju od 2500 kn.

Bilo bi dovoljno budala da zarade za takve koji se rugaju radu!:flop:

vjerujem da mi mi tu u fushu zaradjivas pemziju:top: tj. da na svakih 2000ak kn ilitiga 10ak dana uredno platis porez na primanja?:kava:

Headbanger
20.07.2010., 00:52
Očito nisi naučio da se uz posao koji radiš i novac koji zaradiš obavezno ide i porcija govana koje moraš pojesti ili progutati, ali to ti je današnja stvarnost

To sam ja naučio odavno, i svaki posao nosi svoju porciju govana vezanu uz isti koja se mora pojest, ali ne i vagon koji je napol vezan za privatne stvari...:mig:

Zato sam i napisao da nije vrijedno tih novaca, mojih živaca i svega ostalog. Ali s obzirom da nisam sam nego imam još nekoga tko djelomično i o meni ovisi- moram gutat dok se ne pobrinem drukčije da održim isti nivo primanja...

domar
20.07.2010., 00:55
To sam ja naučio odavno, i svaki posao nosi svoju porciju govana vezanu uz isti koja se mora pojest, ali ne i vagon koji je napol vezan za privatne stvari...:mig:

A jebi ga, stari te priprema za drugog Tedeskija samo to nisi skužio!:mig:

Headbanger
20.07.2010., 00:57
A jebi ga, stari te priprema za drugog Tedeskija samo to nisi skužio!:mig:

Dok ga ne upoznaš (a nadam se ni da nećeš) nemoj ga ni branit...:mig:

Jer ćeš tek onda skužit što ti pjesnik pokušava reći...:mig:

KomandoFreisler
20.07.2010., 00:59
poslove koje ljudi mogu raditi samo sa srednjom zavrsenom su stvarno koma,,,,,,,,,

domar
20.07.2010., 01:03

Samo da ti pojasnim,

sorry, možda nisam naglasio,

na godišnjem sam, radim fuš od 3 popodne, spavam do 10 u jutro,

ali slijedeći tjedan nisam više na godišnjem, dižem su pola pet, daj bože da bude ovog fuša,

i vjeruj mi da se na forumu neću ni pojaviti...

Na godišnjem sam, tako bi si mogao jaja laditi na Jarunu, piti popodnevne kavice na Malom jezeru, gledati rolerice, kasnije odbiciklariti do jezera na Savici, popiti pivu.... eeee mogao bi svašta,

ali , s obzirom da doma dolazim u pola dva popodne, malo si odspavam i evo mene na Jarunu, Savici...

... ili ovaj fuš potraje pa ću nešto dodatno i zaraditi!:s

domar
20.07.2010., 01:07

Zato sam i napisao da nije vrijedno tih novaca, mojih živaca i svega ostalog. Ali s obzirom da nisam sam nego imam još nekoga tko djelomično i o meni ovisi- moram gutat dok se ne pobrinem drukčije da održim isti nivo primanja...

Vidiš, nisam sam, supruga radi, imam dvoje djece, kredit za stan i baš nikakvog zaleđa, to je sve što imam jer sam imao jako lošu startnu poziciju u životu, pa mi je preostao samo rad,

odvoji se od starog, osnuj svoju firmu, starom budi konkurencija:top:

Anton
20.07.2010., 01:10
Hm..ne znam jel me zezaš ili si ozbiljan, ali nekad je teško raditi dva posla istovremeno plus studirati uz to, i samo čekam noć da se naspavam. Ali kad se navikneš i organiziraš ide kao po loju:)

E sad ne znam koji su ti hobiji, imam i ja dosta hobija, kao npr, vožnja na biciklu ali mislim da s tim ne bih zaradila puno:D

Eh, da mi je znati koje poslove radiš da stigneš još uz njih studirati ili koji faks studiraš, da uz njega stigneš raditi još dva posla.

Fakultet je ekonomija/pravo, poslovi neki administrativni kao primarni, a sekundarni, u večernjim satima instruktor aerobika ili tako nešto.

Jesam pogodio?

Joško
20.07.2010., 01:17
poslove koje ljudi mogu raditi samo sa srednjom zavrsenom su stvarno koma,,,,,,,,,

LOL izjave... mozemo slobodno reci da poslovi s jacim fakultetom su u danasnje vrijeme dosli na onu stvar, meni je neshvatljivo da se netko ubija 5godina na pravu(sebe s ucenjem, roditelje financiranjem) da bih na kraju morao traziti hebenu vezu(ofkors platiti vezu) za idioqski drzavni posao nekakvog piskarala uz placu 3700kn, znam masu takvih slicnih slucajeva i svakim danom sam sve sretniji sto mi je diploma na drugom mjestu(citaj fax sporo ide) ali zato sam se naucio snaci i tucem jako lijepu lovu i s srednjom, je da se ponekad naradim ko bosanski crnac i da nemos cijeli zivot biti mlad za orat i kopat, ali jednog dana ako bog da od ovoga sto sad radim napraviti jako lijep i unosan hobi, a s druge strane diplomom se uvaliti u drzavne jasle s prosjecnom placom, poslom da ti je najveci napor izbrojiti minute do kraja posla, placenim doprinositma itd.. ko svaki drugi mujo:D

Samo da ti pojasnim,

sorry, možda nisam naglasio,

na godišnjem sam, radim fuš od 3 popodne, spavam do 10 u jutro,

ali slijedeći tjedan nisam više na godišnjem, dižem su pola pet, daj bože da bude ovog fuša,

i vjeruj mi da se na forumu neću ni pojaviti...

Na godišnjem sam, tako bi si mogao jaja laditi na Jarunu, piti popodnevne kavice na Malom jezeru, gledati rolerice, kasnije odbiciklariti do jezera na Savici, popiti pivu.... eeee mogao bi svašta,

ali , s obzirom da doma dolazim u pola dva popodne, malo si odspavam i evo mene na Jarunu, Savici...

... ili ovaj fuš potraje pa ću nešto dodatno i zaraditi!:s

wow ono radis nesto 5-6h popodne na godisnjem i to toliko uvelicavas ko da je ostakak rvatske invalidi koji nista ne rade:kava:

Headbanger
20.07.2010., 01:30
Vidiš, nisam sam, supruga radi, imam dvoje djece, kredit za stan i baš nikakvog zaleđa, to je sve što imam jer sam imao jako lošu startnu poziciju u životu, pa mi je preostao samo rad,

odvoji se od starog, osnuj svoju firmu, starom budi konkurencija:top:

E vidiš, iako izvana izgleda da imam zaleđe, ustvari draga i ja smo sami sebi zaleđe. Možda ti je to nevjerojatno, ali ustvari libo me da li mi vjeruješ ili ne.

Što se tiče otvaranja vlastite firme i bit starom konkurencija- postoji jedan, zapravo nekoliko manjih i većih problema. Iako sam sposoban mu "ukrasti" (tj. odvesti sa sobom) svoje kupce koje sam ja doveo u firmu- što je oko 35% ukupnih kupaca, nemam dvije stvari vezano na taj posao- prva je oko 300-400 soma eura da stvorim kakav-takav lager robe s kojom bi trebao radit, a druga je volja da to isto što dosad radim, radim i dalje. I da imam ovu prijenavedenu sumu novaca- uložio bi je u ovaj posao koji razvijam sa strane.

Otac bi se ionak sa svojim načinom rada pobrinuo da firma potone kroz koju godinu- tak da se tu nemoram brinut.

Firma ionak pliva radi dvoje ljudi u firmi plus mene, i naravno radi oca i par velikih firmi koje servisira preko svojih veza koje su na sličnom (zastarjelom) mentalnom i poslovnom nivou što druge firme s puno mlađom rukovodećom garniturom ne trpe.

domar
20.07.2010., 01:37
LOL izjave... mozemo slobodno reci da poslovi s jacim fakultetom su u danasnje vrijeme dosli na onu stvar, meni je neshvatljivo da se netko ubija 5godina na pravu(sebe s ucenjem, roditelje financiranjem) da bih na kraju morao traziti hebenu vezu(ofkors platiti vezu) za idioqski drzavni posao nekakvog piskarala uz placu 3700kn, znam masu takvih slicnih slucajeva i svakim danom sam sve sretniji sto mi je diploma na drugom mjestu(citaj fax sporo ide) ali zato sam se naucio snaci i tucem jako lijepu lovu i s srednjom, je da se ponekad naradim ko bosanski crnac i da nemos cijeli zivot biti mlad za orat i kopat, ali jednog dana ako bog da od ovoga sto sad radim napraviti jako lijep i unosan hobi, a s druge strane diplomom se uvaliti u drzavne jasle s prosjecnom placom, poslom da ti je najveci napor izbrojiti minute do kraja posla, placenim doprinositma itd.. ko svaki drugi mujo:D

wow ono radis nesto 5-6h popodne na godisnjem i to toliko uvelicavas ko da je ostakak rvatske invalidi koji nista ne rade:kava:

Wow, ja sam govno koje priča o radu, a ti si vodokotić čija se svrha da me ispere... samo daj.

Takva nam je i država u kojoj živimo!:flop:

domar
20.07.2010., 01:38
E vidiš, iako izvana izgleda da imam zaleđe, ustvari draga i ja smo sami sebi zaleđe. Možda ti je to nevjerojatno, ali ustvari libo me da li mi vjeruješ ili ne.

Što se tiče otvaranja vlastite firme i bit starom konkurencija- postoji jedan, zapravo nekoliko manjih i većih problema. Iako sam sposoban mu "ukrasti" (tj. odvesti sa sobom) svoje kupce koje sam ja doveo u firmu- što je oko 35% ukupnih kupaca, nemam dvije stvari vezano na taj posao- prva je oko 300-400 soma eura da stvorim kakav-takav lager robe s kojom bi trebao radit, a druga je volja da to isto što dosad radim, radim i dalje. I da imam ovu prijenavedenu sumu novaca- uložio bi je u ovaj posao koji razvijam sa strane.

Otac bi se ionak sa svojim načinom rada pobrinuo da firma potone kroz koju godinu- tak da se tu nemoram brinut.

Firma ionak pliva radi dvoje ljudi u firmi plus mene, i naravno radi oca i par velikih firmi koje servisira preko svojih veza koje su na sličnom (zastarjelom) mentalnom i poslovnom nivou što druge firme s puno mlađom rukovodećom garniturom ne trpe.

Znaš kako se kaže: ko ima dobar izgovor i u crkvi može prdnuti!

Headbanger
20.07.2010., 01:43
Ajd ne seri domar- premalo ustvari znaš o meni da bi tak išao podjebavat. Svaka čast i tvom napornom radu, i familiji, kao i činjenici da si stariji od mene - i radi toga imaš moje poštovanje- ali nemoj srat o stvarima o kojima kurca neznaš.

Ove godine sam uložio 30 soma eura u taj poslić šta guram sa strane, i nije se odmah isplatilo, i možda još neće godinama, ali ne odustajem- i ne krivim ni državu ni nikoga za stanje u kojem jesam- nego neposredne koji na to utječu, uključujući samog sebe.

Stoga te molim da se suzdržiš od daljnjih prosera i podjebavanja jer bi kao stariji ipak trebao biti i nekaj pametniji- ili možda griješim?

Joško
20.07.2010., 01:52
Wow, ja sam govno koje priča o radu, a ti si vodokotić čija se svrha da me ispere... samo daj.

Takva nam je i država u kojoj živimo!:flop:

LOL kolega imas krive zakljucke, ja rad u bilo kojem slucaju i obliku podrzavam i cijenim onog tko hoce radit jer tog ne moze sjebati ni jadranka ni recesija uvik ce imati:top: al ti malo forsiras to svoje uzdizanje kako ti jedini radis, tupis svaki dan o tome i jos iznosis potankosti sto si taj dan radio.. pa i ja bi tebi isao na zivce da svaki dan tulim kako ja jedini radim, pa ono jucer sam vozio 2ture preko velebita razjebanim kamionom, prekjucer sam sazidao pola kuce sam jer se jedan bosanac svadio s zenom, a drugi morao ic s njim kuci da ga brani od zene, dan prije toga sam uzvukao svojim rukama materijal za 2kat kuce jer se eto hebena dizalica odlucila pokvarit taj dan itd itd... i jos najbolje od svega nije mi nuzda imao bih mozda love dosta za normalno ziviti i bez toga, nemam troskova oko stana, zene, dice, kredita radim jer mi se radi za moj gust(auto i da mogu vikendom otic na more popiti pola prosjecne place a da ne trepnem) drugim rijecima zaqurac, al eto crncim ko bosanski crnac dok se moji vrsnjaci koji studiraju po 10godina i nis ne rade svaki dan opijaju po moru:kava:

Deedy
20.07.2010., 09:21
Samo da ne zakrvi ovdje, molim, bacit ću bombu na sve ako bude potrebno. :ceka:

SgtHartmann
20.07.2010., 09:29
Netko je to vec spomenuo ali cekat da se "uvalis" u neku drzavnu strukturu posla je po meni isto kao i cijeli dan bit na teret toj drzavi jer ne mozes biti toliko produktivan da opravdas toliku placu i funkciju.
Da se neki slucajno ne bi uvrijedili ali stvarno ne kuzim takve ljude a znam ih dosta a svi kazu jednu te istu stvar:"boli me ona stvar radio ja ne radio dobivam placu a ne radim nista".
Mozda sam u krivu ali eto tako kaze bar vecina dok sam skoro siguran da ima ljudi koji su i te kako produktivni i zbog takvih moraju i njihove poslove raditi.
To je sve do "starog" mentalnog stava a domar ce znati jer je stariji sta je nekad znacilo biti "rukovodioc".

@Deedy nece biti nikakve krvi pa tu su malo strastvenije diskusije...

okana
20.07.2010., 14:57
Eh, da mi je znati koje poslove radiš da stigneš još uz njih studirati ili koji faks studiraš, da uz njega stigneš raditi još dva posla.

Fakultet je ekonomija/pravo, poslovi neki administrativni kao primarni, a sekundarni, u večernjim satima instruktor aerobika ili tako nešto.

Jesam pogodio?

Fakultet si pogodio, al sad neću reći točno koji :D
Ovaj prvi zahtjeva rad i unutra i po terenu, tako da kad si na terenu stigne se obaviti i nekih privatnih stvari:D

A drugi nisi pogodio:D

johny777
20.07.2010., 14:59
kažeš da bi drugi posao radila i da ti ne plate,preočito je da si pornoglumica

okana
20.07.2010., 15:02
:rofl: Aha

SgtHartmann
20.07.2010., 19:22
okana daj "okini" anketicu o tome cim se bavis pa im ponudi izbor....

Anton
21.07.2010., 12:00
Fakultet si pogodio, al sad neću reći točno koji :D
Ovaj prvi zahtjeva rad i unutra i po terenu, tako da kad si na terenu stigne se obaviti i nekih privatnih stvari:D

A drugi nisi pogodio:D

Pogodio sam 2 od 3 stavke. Dobar sam. :p

okana
21.07.2010., 14:50
okana daj "okini" anketicu o tome cim se bavis pa im ponudi izbor....

Vidiš mogla bih :D

To je u biti tako lijep i jednostavan posao(osim kad ti gosti ne dosađuju previše):D

SgtHartmann
21.07.2010., 16:13
Vidiš mogla bih :D

To je u biti tako lijep i jednostavan posao(osim kad ti gosti ne dosađuju previše):D

Znaci spajas uglavnom ugodne trenutke sa korisnim(financije).Prava milina:top:
Daj ti nama fino tu anketu da mi glasamo.

okana
21.07.2010., 18:54
Znaci spajas uglavnom ugodne trenutke sa korisnim(financije).Prava milina:top:
Daj ti nama fino tu anketu da mi glasamo.

E upravo tako:top:

De ti otvori, ja se bojim kartona:rofl::D

mazgov
21.07.2010., 22:30
ajme , ko će sutra jope radit:facepalm:

ZgeNbo
21.07.2010., 22:45
Nakon 7mj. na birou od ponedjeljka konačno idem na posao u struci.
hm, čudno pitanje, il moram il želim. pa i jedno i drugo. Želim raditi u struci, volim svoj posao a raditi se mora. kruha bez motike neeema. mislim ima toga u RH ali to je za nas obične smrtnike druga dimenzija.
odo ujutro opet raditi :top:
e da . i svi nešta seru kad će plača ovo ono,a nitko neće da kaže kad će taj ponedjeljak da se opet ide radit :rofl:

Headbanger
21.07.2010., 23:03
Ajd drago mi je da si našao posao- i to u struci :top:

Deedy
21.07.2010., 23:12
Oj, ZgeNbo- bravo! :top: