PDA

View Full Version : Kontracepcija

leonora
18.02.2003., 11:08
mozda je malo glupo,ali nedavno sam pocela spavati sa deckom i kao kontracepciju koristimo kondom,ali ja sam uvijek nekako u strahu jer nisu 100% sigurni,iako moja ginekologica kaze da jesu ako se pravilno koriste ali...sta vi mislite o tome i sta vi koristite kao zastitu?

PinkyBubble
18.02.2003., 11:10
Ja kao zaštitu koristim trudnoću..eto, već se 6 mjeseci prašim ko velika bez straha da ću ostat trudna.:D ;)

Eladio
18.02.2003., 11:12
svaka cast kondomima :cool:
a opet jebesh kondome (u punom smislu te recenice :D ) :rolleyes:

kondomi ubijaju gust
sigurni su ako se pravilno koriste

prednost kondoma je svrsavanje unutra

ali ja sam obicno musko da nesto pametno kazem osim da duze se jebe i ubijaju gust
kad se mora nije tesko :rolleyes:
:cool:

Cro-cutie
18.02.2003., 11:38
ali ja sam uvijek nekako u strahu jer nisu 100% sigurni,iako moja ginekologica kaze da jesu ako se pravilno koriste ali...sta vi mislite o tome i sta vi koristite kao zastitu?

Nebih te htjela poplasiti, ali kondomi NISU 100% sigurni. Ne kuzim kako tvoja ginekologica moze reci da jesu, samo ako se pravilno koriste..:confused: :confused: :rolleyes: Kondomi su 96% sigurni, al moras paziti na vrstu kondoma, upotrebit ga samo u roku koje je napisano na paketicu. I sto dalje od onih kondoma koje lijepo izgledaju (tipa "glow in the dark") ile one koje ahem, imaju neki vocni ukus:rolleyes: :rolleyes:

No, ja koristim pilule vec godinama, meni djeluju najbolje. Pilule, ako se pravilno koriste, su 99% sigurni. Raspitaj se vise kod ginekologice koja vrsta kontracepcije vise odgovara tebi i tvome tijelu.

Paw
18.02.2003., 11:41
Po drugi put nakon dužeg vremena uzela sam Cilest-pilule.
Prestala sam ih piti prije par god. sa razlogom, jer sam se jako zdebljala, ali sada nemam izbora!
Popričaj sa gin. (ako je ženska na mjestu i ako možeš s njom normalno razgovarati, a ne kao ja sa svojom:D ).
Koristili smo i kondome, ali ja sam poslije njih u panici iako kupujem uvijek u apoteci i one najskuplje. Uvijek me strah da ne puknu!
Usput koliko imaš god.?
Bye!:)

Eladio
18.02.2003., 11:42
Cro-cutie kaže:
Nebih te htjela poplasiti, ali kondomi NISU 100% sigurni. Ne kuzim kako tvoja ginekologica moze reci da jesu, samo ako se pravilno koriste..:confused: :confused: :rolleyes: Kondomi su 96% sigurni, al moras paziti na vrstu kondoma, upotrebit ga samo u roku koje je napisano na paketicu. I sto dalje od onih kondoma koje lijepo izgledaju (tipa "glow in the dark") ile one koje ahem, imaju neki vocni ukus:rolleyes: :rolleyes:

No, ja koristim pilule vec godinama, meni djeluju najbolje. Pilule, ako se pravilno koriste, su 99% sigurni. Raspitaj se vise kod ginekologice koja vrsta kontracepcije vise odgovara tebi i tvome tijelu.

kondom moze puknuti ili spasti (na sto utjece lose stavljanje)
ako je nataknut
siguran je 100%
:cool:

magic
18.02.2003., 11:43
Po meni su prezervativi profilatichko, dakle zashtitno sredstvo od spolno prenosivih oboljenja. U Svrhu trajne kontracepcije zasigurno ih ne bih koristila. Danas postoji toliko drugih mogucnosti :rolleyes:

I Paw, ionako si se uvjerila da tvoja ginekologica nije bogznashto...ima toliko drugih vrsta tableta osim Cilesta, ako njima nisi bila zadovoljna.

Billi
18.02.2003., 11:45
Ja koristim Cilest godinama i zadovoljna sam. uz to i izbjegavam sex u kriticne dane. Tada prakticiramo ono sto zovemo "sex bez sexa":D

Cro-cutie
18.02.2003., 11:47
ali ja sam obicno musko da nesto pametno kazem osim da duze se jebe i ubijaju gust

:D :D :D

Evo, ja sam zensko, ma se s tobom mogu slozit!!! :D

Winona2
18.02.2003., 11:48
js bila tablete ( dugo, dugo ) sad sam ( ima vec 2- 3 mjeseca ) flaster...opet ni jedno od ovoga ne stiti od spolno prenosivih bolesti, dakle treba povjerenja u partnera...

Sad posto jos nista nisam dobila il me ne vara ili koristi kondom ;) ...inace osobno ne volim s kondomom

Cro-cutie
18.02.2003., 11:50
Po meni su prezervativi profilatichko, dakle zashtitno sredstvo od spolno prenosivih oboljenja. U Svrhu trajne kontracepcije zasigurno ih ne bih koristila. Danas postoji toliko drugih mogucnosti

Slozim se stobom 100%. :top: :top:

tonka
18.02.2003., 11:52
Ja sam Celest koristila godinama. Onda sam otkrila ciste na prsima te sam dobila prepuruku nekoliko gin. da prestanem s pilulama jer one mogu djelovati na stvaranje cista.
E od onda je frkovito jer ne smijem koristiti niti spiralu zbog čestih infekcija.
Da li tko od vas zna za neku pouzdanu mušku kontracepciju...osim kastracije:D :D :D

leonora
18.02.2003., 11:55
paw imam 19 godina.ginekologica mi jeok bas mogu sa njom pricati,sve moje prijateljice su na pilulama mislim na diane.mislim da cu i ja poceti ali dugo se ceka da ih dobijes i da pocnu djelovati nekih mjesec dana.imaju li neke koje odmah pocnu djelovati?

magic
18.02.2003., 12:00
Pa o svemu tome pitaj svoga ginekologa, zar ne?

Koliko ja znam, prvih se tjedan do dva dana korishtenja preporucha josh neka zashtita. Uostalom, pishe i u kutijici.

Winona2
18.02.2003., 12:01
tonka kaže:
Ja sam Celest koristila godinama. Onda sam otkrila ciste na prsima te sam dobila prepuruku nekoliko gin. da prestanem s pilulama jer one mogu djelovati na stvaranje cista.
E od onda je frkovito jer ne smijem koristiti niti spiralu zbog čestih infekcija.
Da li tko od vas zna za neku pouzdanu mušku kontracepciju...osim kastracije:D :D :D

rade trenutno na nekoj vrsti muskih flastera...zivi bili pa vidjeli

Winona2
18.02.2003., 12:03
leonora kaže:
paw imam 19 godina.ginekologica mi jeok bas mogu sa njom pricati,sve moje prijateljice su na pilulama mislim na diane.mislim da cu i ja poceti ali dugo se ceka da ih dobijes i da pocnu djelovati nekih mjesec dana.imaju li neke koje odmah pocnu djelovati?

zasto se dugo ceka da ih dobijes ?

Dok sam jos bila u Hrvatskoj otisla bi po recept pa pravac apoteka i to je to.

Na mojima je pisalo da stite od prvog dana...sjecam se da sam ipak jos par dana iza bila oprezna....ali samo tad kad sam zapocinjala

blondie_30
18.02.2003., 12:20
tonka kaže:
Da li tko od vas zna za neku pouzdanu mušku kontracepciju...osim kastracije:D

Vjerojatno si mislila na vazektomiju :confused: :rolleyes: :D ???

Ak ti se kastrira moci ce se zaposliti u haremu ili pjevat alt u kakvom zboru :D :B

About kondomi: kao kontracepcija :flop: - kao sto rece magic to je za zastitu od STDa. Narocito ako imas redovne seksualne odnose kondomi su za q...c (mislim, naravno da su za q...c, ali ovo je bilo u prenesenom znacenju ;) )

tonka
18.02.2003., 12:47
Ma ne...ja i jesam mislila kastraciju...di ćeš sigurniji sex..:top: :D

blondie_30
18.02.2003., 12:50
tonka kaže:
Ma ne...ja i jesam mislila kastraciju...di ćeš sigurniji sex..:top: :D

Hello :rolleyes: NEMA sexa nakon kastracije; nece se vise dic (flop) :flop: a i cike ce te imat :flop: :B

tonka
18.02.2003., 13:07
Ups, nisam znala...povlačim kaj sam rekla..napisala:top:

penelopa
18.02.2003., 13:35
blondie_30 kaže:
Ak ti se kastrira moci ce se zaposliti u haremu ili pjevat alt u kakvom zboru :D :B

jok, sopran:D

Paw
18.02.2003., 23:05
leonora kaže:

hay leonora,
evo baš sam danas sa mojoj frendicom išla kod njenog gin. po recept za Diane 35. Otišli smo u apoteku, uzela je dvije kutije (svaka sadrži tri table), znaći osigurala se dobrom zalihom za šest mjeseci. Platila je oko 20,00Kn jer je studentica pa ima olakšicu na tu vrst kontracepije, jer ostatak plaća država. Baš smo se šalile na tu temu, da je državi jeftinije ako studenticama ponudi jeftiniju kontracepciju nego da ih uzdržava kao "moguće" trudnice i mame.
Usput ja sam kupila Cilest, samo jednu tablu za oko 60,00 Kn. Što je prilično velika razlika. Ali poslije smo nas dvije otišle počastiti se pizzom, da proslavimo što ja ipak neću postati mama:D , i usporedile smo njezinu i moju kontracepiju. Dakle Diane 35 su uglavnom namijenjene djevojkama, ženama koje imaju problema sa aknama, masnom kožom i kosom, bolnim menstruacijama i naravno služi kao kontracepcija. Dok je Cilest namijenjen islključivo kao kontracepcija ali i ublažava menstrualne tegobe.
Moja frendica Diane 35 koristi isključivo radi bolno nepodnošljivih mengi i izuzetno masne kože lica i kose. Za nju su one propisane od strane njenog gin. kao terapijska kura.
Bye! I javi za koju si se odlučila!:)

missy
18.02.2003., 23:29
O Diane ti je bio nedavno jedan zastracujuc topic, pogledat malo na drugim stranama zenskog kutka.
Ako je nekome Cilest preskup, preporucila bi mu Triquilar koji kosta 24 kn, barem tamo gdje ja kupujem. Znaci za 100 kn četiri mjeseca. Iako bi za nesto sto me cuva 100% dala i 100 kn mjesecno ;)

326
18.02.2003., 23:57
Billi kaže:
Ja koristim Cilest godinama i zadovoljna sam. uz to i izbjegavam sex u kriticne dane. Tada prakticiramo ono sto zovemo "sex bez sexa":D

ako koristiš hormonalnu kontracepciju, nema "kritičnih" dana :rolleyes:
jerbo nema ovulacije

326
18.02.2003., 23:57
leonora kaže:
mislim da cu i ja poceti ali dugo se ceka da ih dobijes i da pocnu djelovati nekih mjesec dana.imaju li neke koje odmah pocnu djelovati?

diane (kao afaik i druge pilule) djeluju od prvog dana uzimanja

326
18.02.2003., 23:59
Paw kaže:
hay leonora,
evo baš sam danas sa mojoj frendicom išla kod njenog gin. po recept za Diane 35. Otišli smo u apoteku, uzela je dvije kutije (svaka sadrži tri table), znaći osigurala se dobrom zalihom za šest mjeseci. Platila je oko 20,00Kn jer je studentica pa ima olakšicu na tu vrst kontracepije, jer ostatak plaća država. Baš smo se šalile na tu temu, da je državi jeftinije ako studenticama ponudi jeftiniju kontracepciju nego da ih uzdržava kao "moguće" trudnice i mame.

Btw, ne znam da li znate, ali kao studentica ima pravo na besplatno dodatno osiguranje (koje bi inače plaćala 80 kn mjesečno, čini mi se). A ako ima dodatno osiguranje ne plaća ni ovih 20 kn :)

mala_slatka
19.02.2003., 05:07
ja netrosim pilule ,neupotrebljavam kondome:D ja svoje tube lijepo u cvorrrrr i sad sex 24/7:B :B :B :B

ankada
19.02.2003., 07:43
Cure!
Diana nije dobra, pa netko je sada , prije par dana upozorio da nisu za kontracepciju!
Oprez!
Zna li netko nesto o tabletama koje se zovu : TRINOVUM ?

ankada
19.02.2003., 07:45
Margarita je otvorila temu s Dianom i upozorila da su opasne!
Cure procitajte, osobito Paw, pises da si ih upravo uzela za zastitu!

tonka
19.02.2003., 09:32
Diana nije za kontracepciju...curke, kao što je rečeno u postovima gore..pročitajte uputstva!!!!!!!!
Vidjeti ćete da je Diana ljek a ne kontracepcija...
BTW stvarno ne znam zakaj ginekolozi preporučuju ianu kao kontracepciju....:flop:

magic
19.02.2003., 10:51
ankada kaže:
Zna li netko nesto o tabletama koje se zovu : TRINOVUM ?

Hej, ankada :)

Kod hormonalnih oralnih kontraceptiva razlikujemo jednofazichnu kontracepciju i sekvencijsku kontracepciju.

Kod jednofazichne kontracepcije, svaka od 21 tablete sadrzhi identichne komponente odnosno kombinaciju hormona. To su: Cilest, Stediril, Valette i sl. Uzimaju se s pauzom od 7 dana.

Kod sekvencijske kontracepcije razlikujemo dvofazichne i triciklichne preparate, gdje se razlikuju dvije odnosno tri faze s tri razlichita doziranja i kombinacije. Tu spadaju npr. Trinovum, Triquilar, Trisequence i sl. a uzimaju se kroz cijeli mjesec, bez pauze.

Paw
19.02.2003., 11:04
ankada kaže:
Margarita je otvorila temu s Dianom i upozorila da su opasne!
Cure procitajte, osobito Paw, pises da si ih upravo uzela za zastitu!

Moja prijateljica ih koristi dvije godine, ja sam na Cilestu (zapravo ću tek početi jer još očekujem mengu, sada me brije pms - hoče se netko tuči?):) :)

Boni
19.02.2003., 12:49
Nego, kad vec pricamo o kontracepciji, zanima me da li tko ima iskustva sa cisto progesteronskim kontracepcijskim tabletama (mini pill), ili nekim drugim oblikom progesteronske kontracepcije (injekcije ili implantant)? Stvar je u tome da kad sam pila kombinirane kontracepcijske tablete jetrene probe i masnoce u krvi su mi bile povisene. Dvije godine nakon toga ginekologica mi je preporucila tablete sa smanjenom koncentracijom hormona (yasmin tablete) ali opet se problem sa jetrenim probama i masnocama. Ginekologica mi je rekla da bi cisto preogesteronske tablete mogle biti za mene, ali sam citala da ih moras doslovno piti tocno svakih 24 sata (odnosno, do 3 sata razlike je ok), nne sprecavaju ovulaciju (kod nekih zena da) a ponekad nema krvarenja, pa ne znas dal si trudna ili je cisto nuspojava tableta.

Da li netko ima iskustva sa tim oblikom kontracepcije?

Ili netko ima ideju kontracepcije(osim kondoma) za nekog tko ne moze piti kontracepijske tablete i ne moze ugraditi spiralu, jer jos nisam radjala?

Roni
19.02.2003., 13:10
tonka kaže:

Imaš dupe, pa koristiga onda!:mad:

carica
19.02.2003., 13:15
dargo mi je da je tvoja priča (ona POMAGAJTE) super završila. Ali, zanima me, što je na kraju bio/je uzrok kašnjenja? Što su ti rekli? Jesi li dobila neke hormone za izazivanje krvarenja?

Ili?

:confused:

Pozdrav!:w

Billi
19.02.2003., 13:16
Roni kaže:

Roni, speak samo u svoje ime.:B :B

luca
19.02.2003., 13:20
Roni kaže:

sta ovo treba znaciti? svaka zena koja ne moze biti na pilulama neka zaboravi sex u picku i neka se prasi u guzicu? :confused: dobar neki savjet... i jos si ljut(a?) dok dajes konstruktivni savjet ;)

mantra
19.02.2003., 13:26
leonora kaže:
mozda je malo glupo,ali nedavno sam pocela spavati sa deckom i kao kontracepciju koristimo kondom,ali ja sam uvijek nekako u strahu jer nisu 100% sigurni,iako moja ginekologica kaze da jesu ako se pravilno koriste ali...sta vi mislite o tome i sta vi koristite kao zastitu?

smrdljiva čarapa - najjači ubijač nepoželjnih problemčića:D:E

luca
19.02.2003., 13:29
mantra kaže:
smrdljiva čarapa - najjači ubijač nepoželjnih problemčića:D:E

to je tvoja metoda? dosao si do nje promisljanjem ili empirijom? :D

mantra
19.02.2003., 13:31
luca kaže:
to je tvoja metoda? dosao si do nje promisljanjem ili empirijom? :D

istraživanja sa discovery channela :D:E

ankada
19.02.2003., 14:20
Procitala, ali nista ne kuzim. Molim pojasnjenje. Jesu one OK?
Zasto mi je bas te prepisala?Moguce nuspojave su grozne, odmah sam cim sam to procitala odustala od njih i onda ste Vi cure pocele pisati svoja iskustva o tome. Nijedna nije spomenula ove famozne tablete.
Ako imas vremena i znas nesto jos o tome, molim te da napises. Unaprijed hvala.

carica
19.02.2003., 14:36
ovako:
nekada davno pila sam pilule. Od njih mi je bilo očajno. Stalno me bolila glava, povraćalo mi se, krvarila sam u pola ciklusa 6 mjeseci za redom; sve u svemu, nije mi se niti sexalo. :(

Pilule su se zvale TRINOVUM. Tada su bile nešto "fenomenalno"!!! "kolosalno"!!!"revolucionarno"!!!.......ma užas.

Oporavljala sam se od pilula skoro godinu dana.......ciklus mi se sjebao.....ma grozno kad se toga sjetim. :(

ALI!!

Ne mora biti da će i tebi biti loše.

Ja sam izričito protiv hormona, samo zato što bilo kakve hormone vrlo teško podnosim (sigurno nije bez vraga da organizam tako protestira). Ovakvih kao ja je vrlo malo.
Što, naravno, ne znači, da je neupitna njihova korisnost.

Sretno, u svakom slučaju. :w

(nadam se da te nije zdeprao moj post; razmišljala sam da li da se javim s ovim gorkim iskustvom ili ne - pa evo....svaka medalja ima 2 strane)

p.s. svojevremeno sam otvorila topic o HORMONIMA, ako se netko sjeća.......tamo sam baš dosta pričala o tome.

pozdrav, žeMske!:)

magic
19.02.2003., 14:59
ankada kaže:
Procitala, ali nista ne kuzim. Molim pojasnjenje. Jesu one OK?
Zasto mi je bas te prepisala?

Vrsta tableta prilagodjava se uglavnom individualnim potrebama i osobinama svake zhene. Bar koliko je to moguce.

Estrogenska komponenta kod svih tableta je ista, a o ostalim komponentama i njihovoj kombinaciji/kolichini ovise njihova ostala svojstva - ujednachavanje ciklusa, smanjenje obilnih menstruacija, menstruacijskih grcheva, pojave ovulacijskih cisti, simptoma kod polichistichnih jajnika, antiandroginska svojstva (akne, pojachano ispadanje kose, pojachani rast dlachica i drugi simptomi "vishka mushkih hormona").

Dakle, za pretpostaviti je da je tebi tvoja ginekologica prepisala Trinovum jer: snazhno djeluje na sluznicu maternice povoljno djelujuci kod obilnih i bolnih ciklusa a istovremeno najmanje djeluje na povecanje tjelesne tezhine.

Nisu ni bolje ni loshije od bilo kojih drugih niskodozazhnih hormonalnih tableta, zavisno da li ce ti odgovarati.

plavva
19.02.2003., 16:12
netko je bio pitao za trinovum. ja pijem triquilar, koji je, kao sto je magic objasnila, sekvencijska tableta. pije se 3 tjedna i ima pauzu od tjedan dana. ja sam prije uzimala cilest i nije mi odgovarao, stvarno mi je bilo lose od tih tableta. probojna krvarenja, migrene, bolovi u jajnicima.... na kraju sam prvi puta u zivotu zaradila cistu na jajniku.
vec dva mjeseca pijem triquilar i zadovoljna sam.

imam super ginekologa kojeg sam jednom izmaltretirala sa svim pitanjima kojih sam se mogla sjetiti i sve mi je objasnio. mislim da je jako vazno imati dobrog lijecnika, ne samo zbog kontracepcije:)

leonora
19.02.2003., 16:34
danas smo nesto pricale o kontracepciji i sokirala sam se kad je frendica rekla kako ona uopce nis ne koristi nego ga on izvadi"na vrijeme"i to vec dvije godine.nije mi jasno kako moze,nema sanse da se ja opustim.ima li netko od vas takav nacin zastite?razmisljala sam da mi pilule mozda ni ne trebaju ako koristim kondom,izbjegavam u opasne dane i ako ga izvadi na vrijeme,malo komplicirano al bolje i to nego da se iznenadim za 9 mjeseci.sta mislite?

Roni
19.02.2003., 18:35
Billi kaže:
Roni, speak samo u svoje ime.:B :B
Ajdmo iz početka.
Imaš dana kada možeš normalno sheviti u pizzu, ali ima dana kada nije baš poželjno.
Da li apstinirati ili koristiti druge izvore zadovoljstva koje nam je majka priroda poklonila, birajte sami.
Prezervativi su pak priča sama za sebe. Koristio sam ih svega možda 10-tak puta, Jednom nisam išao za tim, kresnuo sam neku slovenku, bili smo nekih 10-tak dana zajedno, srećom ništa se nije dogodilo. Prezervati mi je ostao kao prsten na kiti. Oboje smo bili komirani.
Puklo ih je, koliko se siječam, ukupno 5. Super prosijek svaki drugi. Pozdrav Benettonu.
Eto, zato sam i naveo da se može koristiti i dupe. Moja i ja idemo zajedno nešto više od 8 godina, nismo koristili nikakvu zaštitu, prvih skoro 2 godine, hebavali smo se gotovo svakodnevno.

Volim Dupe, sa velikim D:top:

Roni
19.02.2003., 18:36
luca kaže:
sta ovo treba znaciti? svaka zena koja ne moze biti na pilulama neka zaboravi sex u picku i neka se prasi u guzicu? :confused: dobar neki savjet... i jos si ljut(a?) dok dajes konstruktivni savjet ;)

Isto kao zs Billi :kiss: Ne ljuti se na mene.:D

Paw
19.02.2003., 21:15
carica kaže:
dargo mi je da je tvoja priča (ona POMAGAJTE) super završila. Ali, zanima me, što je na kraju bio/je uzrok kašnjenja? Što su ti rekli? Jesi li dobila neke hormone za izazivanje krvarenja?

Ili?

:confused:

Pozdrav!:w

Haj carica,
Je, hvala što misliš na mene!:kiss:
Nisam dobila hormonalnu terapiju, gin. mi je rekla da ću uskoro dobiti mengu. Eto baš sam u fazi pms-a, sva sam otečena, nervozna...kako se to uobičajeno svaki mjesec ponavlja, ciklus mi je preskočio čitavih mjesec dana.
Jedva čekam da dobijem i počnem s Cilest.
:)

Winona2
19.02.2003., 21:21
Boni kaže:
Nego, kad vec pricamo o kontracepciji, zanima me da li tko ima iskustva sa cisto progesteronskim kontracepcijskim tabletama (mini pill), ili nekim drugim oblikom progesteronske kontracepcije (injekcije ili implantant)? Stvar je u tome da kad sam pila kombinirane kontracepcijske tablete jetrene probe i masnoce u krvi su mi bile povisene. Dvije godine nakon toga ginekologica mi je preporucila tablete sa smanjenom koncentracijom hormona (yasmin tablete) ali opet se problem sa jetrenim probama i masnocama. Ginekologica mi je rekla da bi cisto preogesteronske tablete mogle biti za mene, ali sam citala da ih moras doslovno piti tocno svakih 24 sata (odnosno, do 3 sata razlike je ok), nne sprecavaju ovulaciju (kod nekih zena da) a ponekad nema krvarenja, pa ne znas dal si trudna ili je cisto nuspojava tableta.

Da li netko ima iskustva sa tim oblikom kontracepcije?

Ili netko ima ideju kontracepcije(osim kondoma) za nekog tko ne moze piti kontracepijske tablete i ne moze ugraditi spiralu, jer jos nisam radjala?

ja htjela ugraditi implantant...no moja doktorica mi je preporucila da se jos malo strpim...naime njene pacijentice koju su inzistriale da se time stite i preuzele rizik nuspojava nedovoljno istrazene metode nisu bile zadovoljne

( ili se razlio, tj. pukao ili organizam nije umetak dobro podnosio )

ankada
20.02.2003., 07:34
Carice, hvala sto si se javila, dobro je cuti i tudja iskustva.
Magic, hvala, znam da smo mi sve razlicite, valjda je ova moja ginicka mislila da ce te za pocetak biti OK.
Mene muci to sto su cure napisale pretrage, ova moja nije nista osim Papa testa, valjda se to vidi iz toga?
Kod mene je problem sto sam se malo prepala kada sam procitala nus pojave. Uzas!
Mucnina, povracanje, migrene, mentalna depresija, alergijske reakcije, iscjedak, gubitak kose , lezije oka, svrbez, zutica, kandidoza maternice, iscjedak iz grlica maternice, erozija grlica maternice, pad ili porast tjel. tezine, promijena libida, rijetko, ali moze: poviseni krvni tlak, bolest zuc. mjehura, adenom jetre, povecanje leiomima maternice, smanjena tolerancija glukoze, a uzimanje je povezano i s povecanim rizikom nekoliko bolesti, ukljucujuci tromboemboliju, infarkt miokarda i mozdani udar, posebno kod pusacica!
Rizik moze potrajati nekoliko godina od prestanka uzimanja tih tableta.
Uzas! Vasi odgovori su me dodatno zabrinuli, pa cu ja ipak kod svoje ginicke na malo detaljniji razgovor.
Prosli puta mi je samo to prepisala, ali je bila guzva pa joj se zurilo.
Bogme ce se gospa malo morati potruditi i pojasniti mi vise o tome.
Paw , spominjala si Diane, a sada Cilest, znaci li to da si nas poslusala ili si krivo napisala?

luca
20.02.2003., 11:19
Roni kaže:
Isto kao zs Billi :kiss: Ne ljuti se na mene.:D

ne ljutim ;)

samo ja guzu nedam! :D

luca
20.02.2003., 11:22
leonora kaže:
danas smo nesto pricale o kontracepciji i sokirala sam se kad je frendica rekla kako ona uopce nis ne koristi nego ga on izvadi"na vrijeme"i to vec dvije godine.

1. nekim ljudima je rizik prihvatljiv (ne smeta ih pomisao da ce biti trudni)
2. neki ljudi nisu plodni. ali to uglavnom primjete kad "rade na bebi".
3. neki ljudi imaju srece :D

mozda ima jos razloga... u svakom slucaju, ja ne zelim testirati da li smo (ne)plodni, znam da nemam srece i rizik mi nije prihvatljiv. par tjedana sam tako zivjela (vadjenje, plodni dani itd) i ako tad nisam posizila od nerviranja, nikad necu...
hvala, meni dosta :D

Billi
20.02.2003., 11:42
luca kaže:
1. nekim ljudima je rizik prihvatljiv (ne smeta ih pomisao da ce biti trudni)
2. neki ljudi nisu plodni. ali to uglavnom primjete kad "rade na bebi".
3. neki ljudi imaju srece :D

mozda ima jos razloga... u svakom slucaju, ja ne zelim testirati da li smo (ne)plodni, znam da nemam srece i rizik mi nije prihvatljiv. par tjedana sam tako zivjela (vadjenje, plodni dani itd) i ako tad nisam posizila od nerviranja, nikad necu...
hvala, meni dosta :D

J ja cak izbjegavam sex u vrijeme plodnih dana iako sam na Cilestu. Nekako mi se cini da je rizik prevelik, jer jos ne planiramo dijete. Velika je to stvar i treba biti oprezan.

Paw
20.02.2003., 13:14
ankada kaže:
Paw , spominjala si Diane, a sada Cilest, znaci li to da si nas poslusala ili si krivo napisala? [/B]

Haj, napisala sam da moja frendica koristi Diane, ja sam koristila Cilest prije par god. i sad opet krečem sa Cilest!:)

Tija
20.02.2003., 13:20
leonora kaže:
danas smo nesto pricale o kontracepciji i sokirala sam se kad je frendica rekla kako ona uopce nis ne koristi nego ga on izvadi"na vrijeme"

Ovu metodu smo mi koristili čak tri godine. Doduše, već smo bili u braku i nekako me nije bilo briga. Sad je već druga priča, itekako me briga.:)

Paw
20.02.2003., 14:10
Evo dobih ja mengu:) ! Nema sreći kraja!:)
Hvala curama koje su bile uz mene u ovo kaotično razdoblje za mene!:s :lux: :kiss:

Sandra October
20.02.2003., 16:09
u slobodnom prijevodu za ne-njemce :

neki muškarci prakticiraju kontracepciju a da toga nisu ni svjesni :D

luca
20.02.2003., 16:16
Billi kaže:
J ja cak izbjegavam sex u vrijeme plodnih dana iako sam na Cilestu. Nekako mi se cini da je rizik prevelik, jer jos ne planiramo dijete. Velika je to stvar i treba biti oprezan.

nema plodnih dana kad si na cilestu, jer nema ovulacije.

Billi
20.02.2003., 17:00
luca kaže:
nema plodnih dana kad si na cilestu, jer nema ovulacije.

Ok, kriva odskocna daska. Onda mislim na one dane u pola ciklusa kad mi cici skoce, pojaca se bijelo pranje i kad "osjetim" da je pola ciklusa.

luca
20.02.2003., 17:26
mozes kad hoces, jer ne sneses jaje kad si na cilestu :) pa se nema sto oploditi bilo koji dan.

Roni
20.02.2003., 22:20
luca kaže:
ne ljutim ;)

samo ja guzu nedam! :D

OK, slažem se, svako ima svoje ukuse.

Jednom mi se desilo, cura mi nije htijela popushiti, nako kratke svađe, popushila ga je sa prezervativom. A jedna druga je stavila papirnatu maramicu u usta. Eto, svako ima svoj pristup. Ovim sam htio ukazati, koko možeš i popushiti, ako već nedaš guzu. Žao mi je tvog dechka, (shmrc):confused:

U ostalom jesi li probala u guzu?;)

luca
21.02.2003., 10:08
Roni kaže:

1. Eto, svako ima svoj pristup. Ovim sam htio ukazati, koko možeš i popushiti, ako već nedaš guzu.

2. Žao mi je tvog dechka, (shmrc):confused:

3. U ostalom jesi li probala u guzu?;)

1. naravno da mogu popusiti*. kakve to veze ima s guzom?

2. meni nije. da ja kazem da hocu u guzu, dobila bih rastavu braka u roku kex :D

3. kao sto ne moram pokusati proci glavom kroz zid, da bih utvrdila da ne uspjevam, ne moram probati ono za sto znam da mi nije ugodno ;)

*btw, kakva je to ludost s papirnatom maramicom?! pa bakterije i virusi su ionako manji od pora papirnate maramice. koja je uopce poanta?

Tiffany
21.02.2003., 10:44
Ciao cure!Ovaj je forum odličan..stvarno super!!I ja nekoliko mjeseci pijem Cilest..zadovoljna sam,nemam (još) nekih vidljivih nuspojava..nego zanima me..JESMO LI 100% ZAŠTIĆENE?Mogu li bez straha voditi ljubav s dečkom bez prekidanja snošaja?

Winona2
21.02.2003., 10:51
Roni kaže:
OK, slažem se, svako ima svoje ukuse.

Jednom mi se desilo, cura mi nije htijela popushiti, nako kratke svađe, popushila ga je sa prezervativom. A jedna druga je stavila papirnatu maramicu u usta. Eto, svako ima svoj pristup. Ovim sam htio ukazati, koko možeš i popushiti, ako već nedaš guzu. Žao mi je tvog dechka, (shmrc):confused:

U ostalom jesi li probala u guzu?;)

na koju foru joj je maramica ostala u ustima za vrijeme pusenja
:confused: ...nekkao mi ovo mirisi na one muske legende koja uzivo nikad dozivljene nisu ;)

magic
21.02.2003., 11:55
Tiffany kaže:
JESMO LI 100% ZAŠTIĆENE?

Niti jedna kontracepcija ne shtiti 100 %.

Sigurna zashtita je jedino apstinencija.

A i to je jednom omanulo ~ sjetite se Marije, vazda djevice

luca
21.02.2003., 12:03
magic kaže:

dvaput ;)

sjetite se Shmi Skywalker i "convergence in the Force" ;)

magic
21.02.2003., 12:10
luca kaže:

sjetite se Shmi Skywalker i "convergence in the Force" ;)

Je...ali ovo je SF, a ono s Marijom istina :D

GoldenSurferFromCRO
21.02.2003., 12:11
magic kaže:
Niti jedna kontracepcija ne shtiti 100 %.

Sigurna zashtita je jedino apstinencija.

Krivo. Postoje dvije odnosno tri najsigurnije zastite: apstinencija od sexa i sterilizacija kod zena te vazektomija kod muskih. Zar nije tako?

BTW, vec sam nagovaro svog lijecnika da mi da uputnicu i idem u ponedjeljak u Odjel urologije pa evo na dobrom sam putu....sorry sto upadam u ovaj zenski forum, ali trazim i trazim i nalazim sto bolju kontracepciju...opet sorry za smetnju...

magic
21.02.2003., 12:15
GoldenSurferFromCRO kaže:
...sterilizacija kod zena te vazektomija kod muskih. Zar nije tako?

Ja to ne brojim pod metode kontracepcije.

luca
21.02.2003., 12:16
magic kaže:
Je...ali ovo je SF, a ono s Marijom istina :D

to je nekonzistentno! ;)

Golden, mislim da je magic mislila na sve neinvazivne reverzibilne metode, kad je rekla da 100% ne postoji :)

GoldenSurferFromCRO
21.02.2003., 12:24
aha, prihvacam vasu tvrdnju i na mjestu je.
Vaz. i Ster. jeste preinvanzivne metode nego hebi ga neda mi se stalno strepiti nad mogucim nezeljenim posljedicama...

Nego bas me zaniam kaj se mota po vasim glavama cim vidite zgodnog, privlacnog i uskopljenog (pod uvjetom da se to zna). Ja naprimjer ne bih se razglasio jer zna se za posljedice...

magic
21.02.2003., 12:31
GoldenSurferFromCRO kaže:

Nego bas me zaniam kaj se mota po vasim glavama cim vidite zgodnog, privlacnog i uskopljenog (pod uvjetom da se to zna). Ja naprimjer ne bih se razglasio jer zna se za posljedice...

Mene to asocira na volusinu :D

luca
21.02.2003., 12:36
meni ne bi smetalo. dapace.

GoldenSurferFromCRO
21.02.2003., 12:38
magic kaže:
Mene to asocira na volusinu :D

Volusina, kaj je to?

magic
21.02.2003., 12:39
Niti bih na sebi tako shto dala chiniti, niti bih voljela da mi partneru to uchine...zamisli da neshto fulaju :eek:

Pored tolikih dostupnih metoda mislim da takvi radikalni zahvati doista nisu potrebni.

luca
21.02.2003., 12:41
magic kaže:
Niti bih na sebi tako shto dala chiniti, niti bih voljela da mi partneru to uchine...zamisli da neshto fulaju :eek:

ma ne, ja mislim kad bih vec jednog takvog dobila...

magic
21.02.2003., 12:42
Normalno da ne bih imala nishta protiv da ispaljuje "corke", glavno da puca ;) :D

luca
21.02.2003., 12:44
magic kaže:
glavno da puca ;) :D

;)

carica
21.02.2003., 13:00
Jedan moj profesor je rekao da je homoseksualizam poprilično siguran način kontracepcije!
:D :D :D :D :D

Tiffany
22.02.2003., 12:42
Zanima me da li sve vi cure koje pijete antibebi pilule prakticirate sex bez prekida snošaja?Ja i odkad pijem Cilest ne dopuštam dragom da svršava u meni (dogodilo se samo par puta u trenutcima nesavladive strasti :)), nekako mislim da ni pilule nisu 100%-tna garancija.Kakva su vaša iskustva i metode?

Winona2
22.02.2003., 13:15
zasto onda pijes tabelete ako ionako ne idete do kraja ?...mislim prekinuti snosaj nije nikakva metoda kontracepcije ali nekako mi djeluje besmisleno piti tablete i svejedno ne biti opusten :confused:

moje iskustvo : tablete ( s prekidima ) vec nekih 5 godina minimalno ( nisam nikad bas brojala )...jos uvijek nis ne ljujam;)

Paw
22.02.2003., 14:30
Mene brine jedna druga stvar, a to je pušenje. Na Cilestu sam, smanjila sam pušenje sa kutije dnevno na 15 cigareta. Koliko je to opasno i dali se mogu tolerirati tih 15 cig.?:confused:

lahor
22.02.2003., 14:56
To ti bas nije pametno...Ajde da je 5, ali 15.....

Kontroliraj koagulaciju krvi redovito ako bas ne mozes prestati pusiti, ali ipak probaj, barem smanjiti. Pogotvo ako vise nisi u ranim dvadesetima.

tea0705
02.04.2009., 15:31
dali je ko od vas probao kondome eros i kakvi su

marie 6
03.04.2009., 12:43
a jel itko cuo za Mirenu??dugotrajno rjesenje,je da kosta,mislim da je oko 1300kn,ali traje 5 god.,nesto na principu spirale,ali nije od bakra,vec ima mali ulozak koji ispusta hormone,s obzirom da tablete kupujete svaki mjesec,oko 100 kn,ispadne 1200kn tablete-1 god,a ovo cudo 5 god.a ista cijena,samo kako kome odgovara i sta misli o tome

Blondy-ri
03.04.2009., 18:40
Dok sam bila u ozbiljnoj i dugoj vezi, onda sam pila pilule. A inače ili barem dok ne ustanovim da će od toga nešto bit, ne trujem se nego koristim/o kondom. Jest da ih mrzim, ali šta se može. :)

anna01
03.04.2009., 23:18
a jel itko cuo za Mirenu??dugotrajno rjesenje,je da kosta,mislim da je oko 1300kn,ali traje 5 god.,nesto na principu spirale,ali nije od bakra,vec ima mali ulozak koji ispusta hormone,s obzirom da tablete kupujete svaki mjesec,oko 100 kn,ispadne 1200kn tablete-1 god,a ovo cudo 5 god.a ista cijena,samo kako kome odgovara i sta misli o tome

spiralu mogu tj preporuca se da je stave samo zene koje su rodile... i ja se bavim s tom mislju, ali moram viditi sa ginekologicom, to mi se cini ok

marie 6
04.04.2009., 08:41
spiralu mogu tj preporuca se da je stave samo zene koje su rodile... i ja se bavim s tom mislju, ali moram viditi sa ginekologicom, to mi se cini ok

ja jesam rodila 2 puta,i imam spiralu,za mene je to blagoslov,ali kolko sam citala i cula mirena je nesto slicno,i moze ju ugraditi svaka zena,bez obzira na trudnocu,jer kod nje navodno su neke zene skroz izgubile mjesecnicu,a kod spirale nije tako vjeruj mi,jer si ja razmisljam o njoj,ima malo vece prednosti od spirale,samo sto morate pitati svoje ginice u vezi nje:)

anna01
04.04.2009., 10:22
ja jesam rodila 2 puta,i imam spiralu,za mene je to blagoslov,ali kolko sam citala i cula mirena je nesto slicno,i moze ju ugraditi svaka zena,bez obzira na trudnocu,jer kod nje navodno su neke zene skroz izgubile mjesecnicu,a kod spirale nije tako vjeruj mi,jer si ja razmisljam o njoj,ima malo vece prednosti od spirale,samo sto morate pitati svoje ginice u vezi nje:)

ma mene nuspojave malo muce, uvik sam strasiva po tome pitanju....:rolleyes: ja ocekujem da ce se na meni sve iskomplicirati..

Jolly
04.04.2009., 21:50
ma mene nuspojave malo muce, uvik sam strasiva po tome pitanju....:rolleyes: ja ocekujem da ce se na meni sve iskomplicirati..

i ja o tome razmišljam, pa sve bi-ne bi. Jedna od nuspojava je pojačano krvarenje, a i ovako krvarim tjedan dana ko priklano prase, kud ćeš jače. Inače sam sklona kandidi, pa me i za to strah.

Inače sam zadnja dva mjeseca pila Logest (nisam primjetila da ih ovdje netko spominje), al mi je libido gadno pao, ma vraga, nije ga ni bilo, pa sam prestala.

Sada smo na kombinaciji prezić-vadigavan (btw, ne preporučam vadigavan metodu, ja ostala tako trudna)

marie 6
05.04.2009., 21:09

ma to je i mene brinulo,sklona cestim upalama i infekcijama,pila neku kuru tableta,obavila bris,dala ju ugradit prije 6 mj. ,za sada je sve u redu:),ali sam citala o mireni da su neke zene izgubile skroz mjesecnicu,e to mi se nekako najvise svida ,i to sto nije u pitanju bakar kao kod spirale,pa kad istekne rok trajanja ovome,mislim da cu uzeti mirenu,ukucajte si ju na google,pa ju malo proucite:mig:

Septembar
05.04.2009., 23:42
ja sam imala mirenu 2x po 5 godina
nikakvih nuspojava :cerek: :top:
imam samo rijeci pohvale, nema "naduvavanja", bolova, pmsa, nabreklih grudi, nicega , sve u balansu :D
i da, menzec mi je nakon pol godine skroz nestao :top:

piece of a dream
06.04.2009., 01:53
Nadam se da neko ima bilo kakva iskustva sa sljedećim:
http://www.covermagazin.com/metode_kontracepcije-flasteri.htm
http://www.covermagazin.com/metode_kontracepcije-implanti.htm
Već duže vrijeme sam u vezi i poprilično sam razmišljala o promjeni vrste kontracepcije.
Do sada je to isključivo bio kondom.
Ne smeta mi, naprosto sam se potpuno navikla na taj vid kontracepcije, ali
ne bi bilo loše da uzmem nešto sa čim ću znati da sam zaštićena stalno.Koristimo ga isključivo zbog neželjene trudnoće, sigurna sam u njegovo zdravlje, a vjerujem i on u moje.
Pilule mi se ne dopadaju isključivo iz razloga što ih moram uzimati svaki dan! :horor:
Kontracepcijski implatant mi se čini kao jako dobra opcija, ali nisam srela još nikog da je to probao. Pa, zanimaju me mišljenja, iskustva..... :kava:
I još jedna stvar: užasni PMS-ovi posljednjih godinu dana! Nepodnošljiva sam sama sebi, a bojim se i drugima. Koliko su vam kontracepcijske pilule pogoršale/poboljšale stanje u PMS-u?! :confused:

kayla
06.04.2009., 02:10
pilule...godinama...i jedva cekam da prestanem.....celulit i te sheme......ali jebes celulit, bar mirno spavas....

En!gm@
08.04.2009., 23:33
Uvijek kondomi. Razmišljala sam o pilulama, ali imam trombozu u obitelji pa nisam htjela riskirat. Iako mi se čine najsigurnije i da je sex s njima nekako najspontaniji, nema onog vražjeg navlačenja kondoma. :rolleyes: A i uvijek me strah da će puknut. :rolleyes:
To je to...o ostalim oblicima kontracepcije nisam baš ni razmišljala. U biti, mogu li uopće žene koje nisu rodile stavit spiralu? Jer sam čula različita mišljenja pa više ne znam...:ne zna:

Eve*
09.04.2009., 00:23
Uvijek kondomi. Razmišljala sam o pilulama, ali imam trombozu u obitelji pa nisam htjela riskirat. Iako mi se čine najsigurnije i da je sex s njima nekako najspontaniji, nema onog vražjeg navlačenja kondoma. :rolleyes: A i uvijek me strah da će puknut. :rolleyes:
To je to...o ostalim oblicima kontracepcije nisam baš ni razmišljala. U biti, mogu li uopće žene koje nisu rodile stavit spiralu? Jer sam čula različita mišljenja pa više ne znam...:ne zna:

Ja iz slicnog razloga kao i ti ne zelim pilule(pila diane godinu dana i dobila prosirene vene od njih-sa 19 god:horor:),pa sad razmisljam o mireni..Brine me:
1)kod zena koje nisu radjale veci je rizik od spontanog izbacivanja spirale
2)ipak i ta spirala ispusta neke hormone..:(

Ajd pliz ak saznas nesto jos na tu temu napisi ovdje,svaka info je dobrodosla:)

Hermina
09.04.2009., 09:52
zašto zašto ova tema nije prebačena sa Ženskog kutka na Žensko zdravlje gdje joj je i mjesto?

ne smeta mi, samo pokušavam shvatit kriterij :ne zna: