View Full Version : Kako naci stan u Zagrebu
wintermute
11.07.2004., 11:11
Na jesen se selim s curom u Zagreb. Treba sada naci stan ali iskreno nemam pojma odakle poceti. rekli su mi da pogledam za neke agencije, ali google mi nije previse pomogao.
pa bilo kakva pomoc, bar da znam odakle krenut mi je dobro dosla.
unaprijed hvala! :)
Ako pitas za iznajmljivanje, evo ja se bas selim iz jednog super stana. Znam da bi ga vlasnici ii dalje iznajmljivali, pa ako hoces detalje - javi se na PM.
Pozdrav!
wintermute
12.07.2004., 15:39
thanx Druuna! :)
dali neko zna neku agenciju za stanove koja ima svoj site?
hvala
d
tatiana
13.07.2004., 14:50
One su ti sve u plavom oglasniku.
Prolaznica
13.07.2004., 15:00
Ma nisu, ima ih dosta sta se daju i preko agencija.
Recimo ima jedna zanimljiva ponuda preko PBZ nekretnina (ima i na njihovoj stranici). Mozda se odlucim uskoro opet preseliti i to iz razloga sto zelim iskoristiti svoju poreznu olaksicu zbog unajmljivanja stana, a to je malo teze ostvariti jer 98% najmodavaca ne prijavljuje podstanare (a kamoli da bi placali porez na tebe).
Vjerujem (ustvari, duboko se nadam) da kad je nekakva ozbiljnija firma kao posrednik u pitanju da bi prijava mogla doci u obzir.
Prolaznica
15.07.2004., 17:27
A propos mog proslog posta ...... da vam "pohvalim" PBZ nekretnine koje se jos uvijek nisu udostojile javiti na moj mail poslan 13/07 ujutro.
:asshole:
..... a i nije da imaju nesto previse za iznajmljivat, ovo im je jedino u ponudi za najam :kava:
sunčica
15.07.2004., 23:24
kupi Plavi oglasnik večer prije nego što zvanično izlazi i zivkaj po redu šta te zanima. Prije toga upali svijeću u Kamenitim vratima
dobar stan se može naći ali treba imati sreće i živaca
unajmi prvo na mjesec dana, pa se dogovori da ćeš, ako ti se svidi i sve bude o.k., nakon toga eventualno platiti na dulji rok uz smanjenje cijene of kors (ja sam s prvim stanom popušila spiku o 6 mjeseci unaprijed, a stan je (na drugi pogled) bio koma)
ne puši spike o tome kako im se žuri i kako je za stan zainteresirana majka s djetetom i kako imaju drugu ponudu za pol sata(svak će radije izdati stan zaposlenom paru nego majci s djetetom, mislim da je to bar jasno :rolleyes: )
ako si ti ozbiljan, traži i ozbiljnog najmodavca
:W
Prolaznica
16.07.2004., 08:54
Znam, hvala na savjetu. Za sada nemam neku namjeru izaci iz ovog stana jer mi je dobro. Jedina mana je sto me ne zele prijaviti a ja htjela ostvarit svoje pravo na povrat 1/2 (ili koliko vec) stanarine. Zato i gledam po oglasnicima i agencijama, pa ako sta uleti, super. A ovo za oglasnik i Kamenita vrata si dobro rekla, jer trebao bi se snimit dokumentarac o rupama koje ljudi iznajmljuju pod stanove.
Johnny 99
10.08.2005., 16:35
Oglasnik mi se čini kao traženje igle u plastu sijena, a agencije te drapnu no zato imaju bolje informacije i ponudu.
Što biste preporučili, odnosno ima li tko iskustvo iz prve ruke?
Ovisi kakav stan tražiš. Kvadradura, kvart, starost zgrade, kat, grijanje.......
Uglavnom, stan se kupuje i kupuje i kupuje......
Jedino ako si nestrpljiv i imaš love. :cool:
Kad kreneš u projekt kupovanja stana, shvati to doslovno kao projekt koji će trajati i trajati, koštati te vremena i živaca, a kasnije novaca pa još malo živaca...
Zovi oglase iz svih oglasnika koji ti dođu pod ruku, pretražuj internet, newsgrupe, forume, web stranice agencija, oblijepi kvart u kojem tražiš stan oglasima da kupuješ nekretninu, razglasi svim prijateljima, rođacima, kolegama, susjedima, poznanicima, tetama u dućanu, na placu... bilo gdje da tražiš stan, u svakom usputnom razgovoru s novim ljudima (vani, na kavi, na poslovnim susretima...) diskretno napomeni da si u potrazi za stanom itd. Pa onda kad počneš skupljati informacije (jer će ih sigurno bit sa svih strana), zvati oglase i obilaziti stanove, dobit ćeš puno jasniju sliku što tražiš (ako još sad ne znaš), tj. što možeš očekivati, kakvo je stanje na tržištu.
Pa ako kroz godinu dana ne nađeš stan, onda se zabrini :zubo:
nema alternative oglasniku...
redovno citanje, uvijek spremna kapara i moras znati sto zelis kako bi odma istresao novce kada to nadjes...
ja sam "sve" stanove kupio u roku od pola sata nakon sto sam ih pogledao
sikeizy
11.08.2005., 09:34
jesi razmišljao da malo pobjegneš iz te gradske gužvetine?
bijeg od sveg toga je jedini spas!
imaš dosta mjesta oko zg-a gdje se možeš skrasiti a da ti sve bude blizu i pristupačno!:)
sikeizy kaže:
jesi razmišljao da malo pobjegneš iz te gradske gužvetine?
bijeg od sveg toga je jedini spas!
imaš dosta mjesta oko zg-a gdje se možeš skrasiti a da ti sve bude blizu i pristupačno!:)
Prijedlog molim.
Ja bi se makla u kuću.
hajdi kaže:
Kad kreneš u projekt kupovanja stana, shvati to doslovno kao projekt koji će trajati i trajati, koštati te vremena i živaca, a kasnije novaca pa još malo živaca...
Zovi oglase iz svih oglasnika koji ti dođu pod ruku, pretražuj internet, newsgrupe, forume, web stranice agencija, oblijepi kvart u kojem tražiš stan oglasima da kupuješ nekretninu, razglasi svim prijateljima, rođacima, kolegama, susjedima, poznanicima, tetama u dućanu, na placu... bilo gdje da tražiš stan, u svakom usputnom razgovoru s novim ljudima (vani, na kavi, na poslovnim susretima...) diskretno napomeni da si u potrazi za stanom itd. Pa onda kad počneš skupljati informacije (jer će ih sigurno bit sa svih strana), zvati oglase i obilaziti stanove, dobit ćeš puno jasniju sliku što tražiš (ako još sad ne znaš), tj. što možeš očekivati, kakvo je stanje na tržištu.
Pa ako kroz godinu dana ne nađeš stan, onda se zabrini :zubo:
Tak je to i kod mene izgledalo.
Jedan stan je prodan preko Večernjaka, drugi kupljen preko plavog oglasnika.
Probali smo i preko agencija, ali nije bilo sreće.
Meni je puno pomoglo to što mi je tata u penziji pa smo njega zadužili da prati oglase i razgledava stanove. Osim što ima vremena kuži se i u građevinu i u propise.
Mi smo išla samo 4 odabrana stana pogledat. Nude se za pristojne novce takvi strava stanovi da izgubiš volju nakon 10-tak pogledanih.
polly kaže:
Prijedlog molim.
Ja bi se makla u kuću.
mi smo kuću bez problema, za relativno kratko vrijeme, našli preko oglasnika.
valjda smo imali sreće :)
eliminirali smo istočno (sesvete...) i južno (gorica...) od zagreba, ostalo je sjeverozapad (črnomerec, vrapče, gajnice...), zapad (tu smo i završili - samobor), jugozapad - uvjetno rečeno (remetinec, botinec).
ako ideš preko oglasnika, dobro se pripremi i postavi što više pitanja telefonski, da ne gubiš vrijeme. mi smo imali isprintane papiriće s natuknicama - nama važne teme (adresa, kvadratura, grijanje, odvojeni stanovi, broj katova...), čak bi i točnu adresu tražili da na stranici od gruntovnice (za zagreb) provjerimo stanje (tamo imaju i vlasnike) - odmah eliminiraš ono što ima 2+ vlasnika i slične stvari, ako te smetaju. onda imaš arhivu papirića, prepoznaš ponovljene oglase i sl.
uglavnom, treba se naoružati strpljenjem i srećom:)
Svi navedeni savjeti su OK. Još bi dodao da se moraš prije traženja dobro pripremiti, pogledati i stanove koji na prvi pogled ne ulaze u uži izbor.
Ja sam npr. skoro eliminirao agencije i tražio uglavnom preko oglasnika i lijepio oglase po jednom kvartu. Na kraju sam kupio stan preko agencije i to je bio jedini stan koji sam pogledao preko agencije. Zadovoljan sa svime.
Za početak ti savjetujem da pogledaš što veći broj stanova da stekneš "osjećaj" o tome koliko što vrijedi.
zlocestoca
11.08.2005., 13:55
snick kaže:
Za početak ti savjetujem da pogledaš što veći broj stanova da stekneš "osjećaj" o tome koliko što vrijedi.
problem je samo kad nakon pogledanih 20-ak stanova skuzis da je onaj treci bio najbolji ;)
zlocestoca kaže:
problem je samo kad nakon pogledanih 20-ak stanova skuzis da je onaj treci bio najbolji ;)
Zato ćeš od sljedećih dvadeset znati pravilno odabrati jedan.
AFRODITA69
11.08.2005., 16:34
Johnny 99 kaže:
Oglasnik mi se čini kao traženje igle u plastu sijena, a agencije te drapnu no zato imaju bolje informacije i ponudu.
Što biste preporučili, odnosno ima li tko iskustvo iz prve ruke?
mi trazimo stan u zagrebu,jer smo prodali dva nedavno,pa bi htjeli kupiti nesto.ja imam puno siteova sa prodajom stanova,sa slikama,pa gledam(zanima me izgled)ali najbolje je da si tamo jer preko site-a je suludo.ali onda ti treba bar jedno mjesec dana,da sve to sredis tamo...eto ja sam u nedoumici,ali zanima me centar ili gornji grad.a isto tako nisam u zagrebu,pa je dosta tesko...ako nades nacina-javi!
Johnny 99 kaže:
Oglasnik mi se čini kao traženje igle u plastu sijena,
ako tražiš mali stan, onda to definitivno ne stoji :D
andreaz
18.08.2005., 21:17
ja sam kupila plavi oglasnik i "ubola" od prve, a žena je isto dala prvi put oglas. Na sestinskom dolu, cijena super povoljna, jos dobila i kuhinju!
pravilo je da nema pravila, kako veli jedna moja kolegica.
Zamolio bi upucene da mi odgovore sto treba sve gledati kod kupovine stana. Ne znam sto da konkretno pitam posto nisam previse informiran o tome, pa me dakle, zanima sve vezano za to :)
Pretrazio sam ovaj podforum vezano za slicne teme, ali nasao sam samo jedan topic gdje je isto pitanje i odgovor da pogleda temu "Kupnja stana u ZG", ali te teme vise nema :(
Evo par starih tema...
Kupnja stana u ZG
http://www.forum.hr/showthread.php?threadid=107996
Pravne stvari kod kupovine stana
http://www.forum.hr/showthread.php?threadid=87978
Trikovi kupnje nekretnina
http://www.forum.hr/showthread.php?threadid=67283
Dokumentacija za kupnju stana
http://www.forum.hr/showthread.php?threadid=66204
hajdi kaže:
Evo par starih tema...
Kupnja stana u ZG
http://www.forum.hr/showthread.php?threadid=107996
Pravne stvari kod kupovine stana
http://www.forum.hr/showthread.php?threadid=87978
Trikovi kupnje nekretnina
http://www.forum.hr/showthread.php?threadid=67283
Dokumentacija za kupnju stana
http://www.forum.hr/showthread.php?threadid=66204 ako je tu moderator, predlazem da ovakve teme stavi kao TOP teme:top:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.