PDA

View Full Version : HRVI i odlazak u mirovinu

invalid1971
28.07.2010., 10:15
Pozdrav svima i nadam se da će mi netko znati pomoći !
Djelatna vojna osoba sam sa 40% invalidnosti. Imam 40 godina i od 1991. godine radim u vojsci kao dočasnik (sžn). Interesira me na koji način bi mogao otići u mirovinu i kolika bi ona bila .

noklica
28.07.2010., 10:17
Pozdrav svima i nadam se da će mi netko znati pomoći !
Djelatna vojna osoba sam sa 40% invalidnosti. Imam 40 godina i od 1991. godine radim u vojsci kao dočasnik (sžn). Interesira me na koji način bi mogao otići u mirovinu i kolika bi ona bila .

Odi u Tvrtkovu pravnom savjetniku i raspitaj se o uvjetima. Također, imaš sada zahtjev koji se popunjava u slučaju kada namjeravaš ići u mirovinu. Predaš kopiju RK i oni ti izračunaju sav staž, naravno, imaš sigurno i uvećan staž i bilo bi stvarno dobro i korisno da prije bilo kakvih poteza napraviš ove predradnje kako bi vidio da li je sve dobro izračunato i tamo će ti sve reći.

Naravno, nitko ne može znati kolika će ti točno biti mirovina jer ona isključivo ovisi o koeficijentima, datumu priznanja mirovine i duljini staža.

pogledaj malo detalje na www.mirovinsko.hr

invalid1971
28.07.2010., 10:38
Hvala za sada ! Ako netko ima sličnih iskustava ili saznanja bio bi mi od velike pomoći.

ruleta
30.07.2010., 00:00
Poštovanje imam 38 godina, djelatnik sam HV-a i satnik po činu, 13 godina mirovinskog staža i 18 godina beneficiranog staža , proveo sam u domovinskom ratu 1godinu i 2 mjeseca. Imam status dragovoljca domovinskog rata, imam jednu spomenicu i 2 UN medalje za sudjelovanje u misiji UN-a. Mogu li nekako otići u mirovinu i ako mogu kako to napraviti.
Unaprijed zahvaljujem

noklica
30.07.2010., 10:55
Poštovanje imam 38 godina, djelatnik sam HV-a i satnik po činu, 13 godina mirovinskog staža i 18 godina beneficiranog staža , proveo sam u domovinskom ratu 1godinu i 2 mjeseca. Imam status dragovoljca domovinskog rata, imam jednu spomenicu i 2 UN medalje za sudjelovanje u misiji UN-a. Mogu li nekako otići u mirovinu i ako mogu kako to napraviti.
Unaprijed zahvaljujem

kod vas je pitanje koliki je stupanj uvećanja. Zato je najbolje da pitate u Tvrtkovoj, tamo predate kopiju RK i oni izracunaju tocno uvecanje, dodaju staz i kazu vam dalje sto i kako. Imate formular o namjeri podnosenja zahtjeva za mirovinu. Tako cete biti sigurni da imate prave informacije i vidjet cete tocno kada mozete u mirovinu.