View Full Version : Kultura stanovanja
Janjesce
13.07.2004., 14:49
Do prije godinu dana sam stala u zgradi, ljudi kulturni, sve mirno normalno...Čovjek i ne razmišlja o kućnom redu, nitko nikom ne smeta...
Odselim u drugi kvart, užas...
Susjedu ispod smeta buka (smeta mu postavljanje klime ujutro u 10 ipo)
Vlasnik poslovnog prostora u zgradi ujutro u 5 sati baca neke kašete po kombiju za nabavu (ljeto je i prozori su otvoreni), ovaj drugi daje nemilice gas u 6 ujutro...ne možeš spavat od njih...
Susjeda poviše smatra da su rigalice (one cjevčice na balkonu za vodu) na balkonima napravljene da bi ona mogla prati svoj balkon kantama vode (bez obzira što to drugome prska i smeta)
znam da se neke stvari ne mogu rješit, ali zašto negdje u kućnom redu nema pravila o tome čemu služe rigalice na balkonu? Zašto nema pravila o tome da se klima nesmije staviti tako da drugome voda kapa?
I što sam primjetila da ljudi rade, stave satelit tako da dijelom i njegovom susjedu zaklanja pogled...
I di je tu kultura?
Zato što ni najažurniji parlament neke države ne može sve i sva normirati. Postoje stvari koje su regulirane nekakvim moralom, kulturom, međuljudskim odnosima.
Imaš neke stvari u Zakonu o obveznim odnosima (tipa pretjerane štetne imisije).
Ako ti smeta - odseliš se u drugi kvart, recimo u ovaj managerski u Sv. Nedelji. Ili kupiš kuću. To je jedini pouzdani lijek.
Mariaaa
13.07.2004., 21:14
Najpametnije je napravio onaj Bienenfield, kako li mu je vec prezime, kupio je stan u vili u Novoj Vesi, onda je kaparu dao za sve ostale stanove ( u dogovoru sa vlasnikom); te je pomalo razgovarao sa potencijalnim kupcima i sam izabrao sve susjede.
Inace imas susjede kretene , ko ja recimo . ;)))))))
Idealno mjesto za stanovanje je - dvorac (neka suvremena verzija, s zahodima, klimom i liftovima). Pa ako susjed pravi pizdarije, proglasiš mu rat i udri...
Janjesce
14.07.2004., 14:06
ma bravo :klap:
odlična ideja...još ću tražit da moj dvorac proglase državom
selim se čim nađem novi stan
i tužila sam susjedu
samo da opet ne naletin na suside poluidiote...
Mrtva mrkva
14.07.2004., 15:47
Draga, u Splitu si. Neces nikad imat normalne susjede.
Imas srece da ti susjed ne drzi domace zivotinje (svinju ili kozu) u kadi. Ili da ima struju (nasa jedna nije htjela dat da se uvede zvono jer ce nju, pazimolimte, drmnut struja). Ili da ne sagradi bespravno jednu sobu na stubistu. Ili da ne probije vrata iz susjedne zgrade na terasu nase zgrade i tako sebi napravi balkon. Ili dilera u zgradi pa na putu do svog stana moras preskakivat umrtvljene junkieje. Ili ilegalnu destileriju alkohola u podrumu prikljucenu na struju i vodu djecjeg dispanzera.
Oooh, da, Bacvice, elitni kvart... :headbang:
GnothiSeauton
14.07.2004., 16:27
Vojky kaže:
Idealno mjesto za stanovanje je - dvorac (neka suvremena verzija, s zahodima, klimom i liftovima). Pa ako susjed pravi pizdarije, proglasiš mu rat i udri...
:top:
Recimo, onaj škotski dvorac glavnog lika iz filma Entrapment, kojeg igra Sean Connery... prejebeno. :s :s :p
Mrtva_mrkva kaže:
Imas srece da ti susjed ne drzi domace zivotinje (svinju ili kozu) u kadi. Ili da ima struju (nasa jedna nije htjela dat da se uvede zvono jer ce nju, pazimolimte, drmnut struja). Ili da ne sagradi bespravno jednu sobu na stubistu. Ili da ne probije vrata iz susjedne zgrade na terasu nase zgrade i tako sebi napravi balkon. Ili dilera u zgradi pa na putu do svog stana moras preskakivat umrtvljene junkieje. Ili ilegalnu destileriju alkohola u podrumu prikljucenu na struju i vodu djecjeg dispanzera.
:vidiga: :top: :s :lol: :rofl: Zaaaaaakooooon!
sunčica
14.07.2004., 18:16
Mrtva_mrkva kaže:
:eek: :eek: :eek: ja sam u RL čula za sve navedene slučajeve :eek: :eek: :eek:
u svakom slučaju, pravila i garancija nema, pa čak ni u slučaju gosp. B. --> jednom kad čovjek kupi stan, on nema nikakva prava reći mu ovo ili ono. Ili, osoba je super na razgovoru, a kad se doseli horor. Osim toga, stanovi se i prodaju, gdje vlasnik ima diskrecijsko pravo odabira ponuđača. Recimo, ja imam susjede kojima je najnormalnije dovikivat se s balkona na balkon u jedan ujutro. Šta im mog? Ništa ... jedino mogu izletit i ja, pa se derat na njih, ali onda se spuštam na taj nivo, pa sam ista ko i one. A i više ih je :D
i nema "elitnih" kvartova ... ako imaš love kupi kuću s dovoljno velikom okućnicom da ti niko ne smeta
:W
Mrtva mrkva
14.07.2004., 23:51
I ja. Osim ovog prvog koji je na Mertojaku (slucaj s popisa stanovnistva), ostali su svi iz moje zgrade. Ajde da je bar neboder... ali zapravo je cetverokatnica s tri stana na stubistu. A ima toga jos :(
ufff...iznad mene su uselili jedan mladi par
ljudi moji,pa ti se jebu u ponoc,u 2 sata ujutro pa opet u 5...nisam se jos posteno naspavala otkad su oni tu
mislim u pocetku mi je to bilo smjesno...ali jebate ,probude me pa moram slusati uzdahe jedno 15-25 min
al nema veze,ionako se planiramo seliti za za 1-2 mjeseca
sunčica
15.07.2004., 20:56
croft kaže:
ufff...iznad mene su uselili jedan mladi par
ljudi moji,pa ti se jebu u ponoc,u 2 sata ujutro pa opet u 5...nisam se jos posteno naspavala otkad su oni tu
takve sam ja imala u domu jedne godine
a najbolje od svega je bilo to što je moja tadašnj acimerica tvrdila da imamo duhove u sobi :rolleyes: :rolleyes: i nisi je mogao ubijediti da se u stvari dvoje ljudi "samo" sexa :D
Janjesce
16.07.2004., 14:49
Mrtva_mrkva kaže:
o da...elitno mi se čine jedino one kućice uz Put Firula
i baš sam sretna da i drugi imaju usrane suside
a dobro, ja san imala kokoš na balkonu...naraslo malo pile od Uskrsa...pa smo ga morali zaklat kad je počea kukurikat ujutro u 5 :)
Mrtva mrkva
16.07.2004., 20:42
Janjesce kaže:
o da...elitno mi se čine jedino one kućice uz Put Firula Mislim da su elitne samo utoliko sto su ti susjedi dovoljno daleko da te ne smeta sto rade u svom dvoristu ;)
Janjesce
16.07.2004., 23:25
upravo san na to i mislila :D
Evo ljudi moji kako triba stanovat: http://www.germanworld.com/images/neus1.jpg
Samo je mal je.... kada dođe račun za grijanje!
Janjesce
18.07.2004., 17:54
zakon
Neuschwanstein Castle, Germany
Dvorac kralja Ludwiga II
Mrtva mrkva
18.07.2004., 19:14
Janjesce kaže:
zakon
Neuschwanstein Castle, Germany
Dvorac kralja Ludwiga II Meni je uzasan. Ali necemo sad o ukusima. ;) Htjela sam reci da je Neuschwanstein bio uzor za dvorac Disneyeve Trnoruzice. :)
shef Sale
18.07.2004., 22:14
Mariaaa kaže:
Najpametnije je napravio onaj Bienenfield, kako li mu je vec prezime, kupio je stan u vili u Novoj Vesi, onda je kaparu dao za sve ostale stanove ( u dogovoru sa vlasnikom); te je pomalo razgovarao sa potencijalnim kupcima i sam izabrao sve susjede.
Sam jedan ispravak: Novakovoj (Šalata), ne Novoj Vesi (Kaptol)... ;) :D
A da je biznismen i zna kaj radi - je ... :rolleyes:
Dakle smatram se tolerantnom ali sinoć sam zbilja mislila da ću podivljati.
Klinci iz ulice - srednja škola, možda i osnovna - sjede vani i urliču. Poslije ponoći. Mislim, ne bi bio problem da oni normalno pričaju (mada je ulica takva da sve u njoj odjekuje, ali ajde, ne možeš im zabraniti da govore, a može se čak i spavati kraj toga), ali ovo su skoro pa životinjski krici, urlici, cerekanje, vriska, dreka... Probudili su me bar 5-6 puta.
I sad, šta da im radim? Da izađem i počnem se derat na njih samo bi mi se smijali, a možda bi i batine pobrala. Da zovem policiju mi je malo predrastično, a osim toga vjerojatno bi me i oni ignorirali (ne znam je li to remećenje javnog reda ili nije ništa?). Roditeljima nema smisla bilo šta govorit jer se možeš samo posvađati, a njima je očito to ponašanje normalno (da nekome smeta, valjda bi vlastitom djetetu rekao da se skulira).
I šta? Do kraja ljeta da ne spavam? Ili šta da radim?
chiquita
19.07.2004., 14:41
moji starci su imali sličnih problema dok je moj buraz bio pubertetlija...riješili su to tako da su u vrijeme dugih, toplih, lijetnih noći dok se klapa sakupljala na ulicama - polijevali vodom iz šlaufa :D
al se raja onda dosjetila i počela dodijavati motorima i škripati i buku delati pa su se onda i drugi susedi pobunili pa su jednu večer pobacali pribadače po cesti da si zbuše gume...
al ni to nije pomoglo.
policija je pomogla.
mobyXXL
19.07.2004., 20:41
croft kaže:
ali jebate ,probude me pa moram slusati uzdahe jedno 15-25 min
imaš sreće da nisu izdržljiviji :D :D
Kod mene mi ide na živce kaj se par baba nasred ceste skoro svaki je*eni dan nađe lajat. I to pred mojom kućom baš :mad: I to u 7 ujutro naravno i subotom i nedjeljom :mad:
vrabac kaže:
I šta? Do kraja ljeta da ne spavam? Ili šta da radim?
Zoveš policiju. Dovoljno je da patrola jednom dođe i smiriti će se.
anabelll
22.07.2004., 13:51
I tko kaže da u stanovima nije gušt živjeti,prava milina od svih zvukova.Onima sa slabilim živcima preporučaju se čepiči za uši.
Naj bolja stvar je proči ljeti po kvartu oko 01h i slušati koji muževi servisiraju svoje žene,a koji ih mlate .Poslje znate koje ljude morate izbjegavati a koje možete i upotrijebiti:D
Mrtva_mrkva kaže:
Joj pa ovo je ludilo, odlican scenarij za psiho-dramu jos samo fali da se cuje u pozadini kapanje vode i mjauk macke.:eek:
Imam susjede koji su kupili stan ispod mojeg i jos jedan poslovni prostor kat nize. Ravno godinu dana sredjuju te prostore, ruse zidove, buse po cijele dane. Ponekad imam par tjedana mira, a onda opet pocnu s radovima. U sedam ujutro, naravno. Uglavnom se poklapa s mojim ispitnim rokovima.
Vec mi to vise toliko ni ne smeta koliko sam znatizeljna kojeg k rade vec godinu dana...
Ja vec 4 godine zivim u jednoj rupi - jest rupa, ali je kvart miran, centar grada 5 min., do posla 15 minuta, susjedi super...i doseli se jedan Kiwi nedavno iznad mene. Njegov prethodnik je glasno hrkao, pa sam ga slusala skoro svaku noc (j*biga, osjetljiva sam na zvukove). Ali Kiwi...sam svoj majstor, preuredjuje stan, busi, pili, zakucava, nema sta ne radi. U bilo koje doba dana ili noci, sedam dana u tjednu. A njemacki su propisi jasni sto se toga tice: od 22-7 tisina. Neki dan je premjestao namjestaj iza ponoci. Nisam spavala, ali mi je bas isao na zivce (nedjelja na ponedjeljak k tome). I uzmem metlu i par puta lupim u strop stapom. Utihnuo je u roku odmah. :rospija: Drugi dan ga pitam sta je radio, pravi se lud. (Mislim, covjek nije los, samo nema osjecaja za red i mir). I kazem ja njemu da je zakon takav i takav, ali da ja ne idem rano na spavanje, pa moze buciti do ponoci. Ali ne dulje. (Njegova cura mi je poslije rekla da sam napravila pravu stvar - kad mu ona spomene njemacke obicaje, obicno ju ignorira). I sad sam mirna.
hirondelle
03.08.2004., 14:30
lahor kaže:
Vec mi to vise toliko ni ne smeta koliko sam znatizeljna kojeg k rade vec godinu dana...
ja isto to slušam, doduše cijeli ... vikend (samo), nadam se da se to neće otegnuti
godinu dana :eek:
fucking hell! čovjek se počne pitat - pa dobro, jel proizvode sami tu ciglu s kojom preuređuju, šta je s parketom koji isto sva ta struganja treba - otrpjeti
najgore je slušat one tupe udarce nabijanja petne kosti (dvoumim se, u konkurenciji je i zvuk klompi)
vesuvio
04.08.2004., 13:26
živciraju me ovi seljaci kaj bacaju sve živo kroz prozore
jutros je netko ispraznil čikobernicu skoro frendu na glavu pa da sam skužil s kojeg je kata otišel bi gore i pojel bi ju ponosni vlasnik:mad:
hirondelle
04.08.2004., 14:02
vesuvio kaže:
čikobernicu skoro frendu na glavu
hahaha
a štrudla? ;)
od sira npr., (mljac), ja sam ko klinka nokautirala jednu takvu štrudlu, kroz prozor, bez ciljanja! pala je ravno u kantu za smeće, 2 metra od susjeda koji je prao auto .... kanta je ko za vraga bila otvorena, na vrhu je bio pepeo iz čikobernice :D
tad me teta (koja me čuvala) potjerala da odem po tu štrudlu, i .... da ju pojedem
--------------------
ahh, preživjela sam :cool:
377chiara
04.08.2004., 22:59
zivicira me sto nitko ziv ne pere stubiste
kao moramo sami
jer nitko nece placat cistacicu
onda ja operem svoj kat jednom u par tjedana
ovdje sam par godina
stoka baca opuske po stubistu i bitno da su guzicu namazali najfinijim kelvin srajn losionima a kaj po svinjcu svaki dan hodaju do doma svog, nis ne smeta:rolleyes:
377chiara kaže:
zivicira me sto nitko ziv ne pere stubiste
kao moramo sami
jer nitko nece placat cistacicu
U, ovo je novo! A da pozoveš sanitarnu inspekciju? :D
cudim_se
06.08.2004., 11:06
Moji susjedi su manje više ok, pristojni ljudi. Ovi ispod stalno tulumare, izadju i na balkon pa se zezaju, a to se sve čuje.
Kad mi dopizdi zatvorim balkonska vrata. S obzirom da je PVC stolarija onda se čuje samo žamor. Preživi se. Oni su ok, fini, dragi ljudi.
Ovi iznad su mladi par, dvoje imbecila. Jednom su se pokefali u pol tri ujutro. Lupanje protuprovalnim vratima s ciljem rušenja cijele zgrade je njima sasvim normalno.
Primjetila sam posljednjih večeri (kasno dolaze doma) da stalno vuku neki namještaj po stanu. Već tri večeri za redom.
S frendom se zaj..m da je tip sigurno zadavio žensku i sad ju pakira u neke kištre.
Razmišljala sam dal da zovem policiju to kad su se potukli, ali nisam. Bila sam skoro izašla na stubište, što bih i učinila, da je ona izašla van iz stana. Nekak si mislim - e, stara, stan je njegov, ti si se k njemu doselila.Ženska je zgodna i nije invalid. Zaključujem da hoće da bi mogla radit i bit podstanar. A ak njoj više paše tako...tko sam ja da zovem policiju? Još bi mene proglasili histeričnom i napasnom.
Frajer, naime, drugi dan uvijek ide noseći ružu doma. Baš se pitam zašto.
Odmorila sam se dok su bili na godišnjem, stvarno.
Moj problem je što preglasno slušam radio i TV. To radim zato da prigušim sve ostale zvukove, poput tih pacijenata iznad. Nije fer, tješim se da se možda ipak ne čuje jako kod susjeda. Zgrada je solidna.
cudim_se
06.08.2004., 11:07
Nemrem vjerovat da netko prazni pepeljaru van stana. Katastrofa. Ja fakat imam super susjede, moji ništa takvo ne rade.
377chiara kaže:
stoka baca opuske po stubistu i bitno da su guzicu namazali najfinijim kelvin srajn losionima a kaj po svinjcu svaki dan hodaju do doma svog, nis ne smeta:rolleyes:
:D ziva istina.
najveci gust im je isto i sve one nezeljene reklame iz postanskog sanducica pobacat tocno PORED kutije za taj papirnati otpad. i pljuvat po liftu.
vozacka kultura "dragih susjeda" isto na nivou. ili zauzme tri parkirna mjesta s jednim autom, ili se tak naguraju da te zatvore s obadvije strane pa ti lijepo ulazi u auto kak znas (mozes kroz bunker, cak i kroz siber ak ga imas.......) ma krasno!:rolleyes:
377chiara
06.08.2004., 18:34
Vojky kaže:
U, ovo je novo! A da pozoveš sanitarnu inspekciju? :D
a-a
ne bi se usudili uc:D
ma ja se isto onda kao zainatim i kazem
necu ja bit dezurna budala
onda se najavi mati
a mene sramota sta ce rec di zivim
jesam tako nisko pala itd.:D
pa operem
mozda je njima jeftinije podmitit moju mater da dodje redovito nego placat cistacicu:lol:
prica mi teta koja je vani
kad zaboravi oprat ispred svog stana
niko nista ne pita
otkinu 50 € vise od stanarine, svaki put
pa ti racunaj
jel se isplati
kaze da joj se od tad
memorija znatno popravila:D
Janjesce kaže:
o da...
i baš sam sretna da i drugi imaju usrane suside
a dobro, ja san imala kokoš na balkonu...naraslo malo pile od Uskrsa...pa smo ga morali zaklat kad je počea kukurikat ujutro u 5 :) _____
molim te kad se budeš selila zaobiđi plokite jer bi mogla imat stvarno neugodne suside
:2up:
hirondelle
06.08.2004., 19:20
cudim_se kaže:
Moji susjedi su manje više ok, pristojni ljudi. Ovi ispod stalno tulumare, izadju i na balkon pa se zezaju, a to se sve čuje.
Kad mi dopizdi zatvorim balkonska vrata. S obzirom da je PVC stolarija onda se čuje samo žamor. Preživi se. Oni su ok, fini, dragi ljudi.
Ovi iznad su mladi par, dvoje imbecila. Jednom su se pokefali u pol tri ujutro. Lupanje protuprovalnim vratima s ciljem rušenja cijele zgrade je njima sasvim normalno.
Primjetila sam posljednjih večeri (kasno dolaze doma) da stalno vuku neki namještaj po stanu. Već tri večeri za redom.
S frendom se zaj..m da je tip sigurno zadavio žensku i sad ju pakira u neke kištre.
Odmorila sam se dok su bili na godišnjem, stvarno.
Moj problem je što preglasno slušam radio i TV. To radim zato da prigušim sve ostale zvukove, poput tih pacijenata iznad. Nije fer, tješim se da se možda ipak ne čuje jako kod susjeda. Zgrada je solidna.
ovo je jako dobar opis, vrlo, vrlo realističan :top:
Nije fer, tješim se da se možda ipak ne čuje jako kod susjeda.
to mi je super! :D
Janjesce
07.08.2004., 00:18
Leda kaže:
:D ziva istina.
najveci gust im je isto i sve one nezeljene reklame iz postanskog sanducica pobacat tocno PORED kutije za taj papirnati otpad.
a u kutiju bacit kesu punu raznog smeća umjesto da je u kontejner odnesu :D
cudim_se
07.08.2004., 00:19
A ti si kao sveta, moš mislit.
U početku nisam glasno slušala RTV, ali s vremenom mi to jedino pomaže da prigušim zvukove izvana. Kad nema buke, nema ni mog glasnog slušanja RTV-a. To ti je kao akcija i reakcija. Ako je sve pisful, ja sam isto good, ako nije...a kaj..izmedju toga kak se ovo dvoje gore kefaju i start tracka do daske, radije slusam makije i ostale :D :D
Ne bacam smeće po stubištu, ne kradem ljudima novine iz kaslića, tiha sam kad po noći dolazim doma, ne nabijam protpurovalnim vratima, uvijek zatvorim vrata od zgrade za sobom, ne skidam dijelove s tudjih bicikla, ne bacam ćikove i ne otresam stoljnjak s prozora, ne psujem mater i ne polijevam klince s balkona. Ne tuširam se u tri ujutro.
Samo ponekad glasno slušam RTV. Am I so bad pearson? :D :D :D
Ti si sigurno jedan/na od onih koji uredno pozdrave, pa susjedove majstore ispituješ - jel vam gazdarica skuha kavu, viriš kroz špijunku kad ljudi na večer dolaze doma, da vidiš s kim i kada, naviruješ se preko balkona da vidiš kakve su gaće od susjede na štriku, kradeš tudje novine iz kaslića i guraš nos gdje ti nije mjesto. Stara odvrni liniju do daske radije!!! :top: :top:
Janjesce
07.08.2004., 00:38
cudim_se kaže:
A ti si kao sveta, moš mislit.
Ne bacam smeće po stubištu, ne kradem ljudima novine iz kaslića, tiha sam kad po noći dolazim doma, ne nabijam protpurovalnim vratima, uvijek zatvorim vrata od zgrade za sobom, ne skidam dijelove s tudjih bicikla, ne bacam ćikove i ne otresam stoljnjak s prozora, ne psujem mater i ne polijevam klince s balkona. Ne tuširam se u tri ujutro.
Samo ponekad glasno slušam RTV. Am I so bad pearson? :D :D :D
evo ka i ja si
sveta :D
samo šta ja ne navijan do daske ni TV ni radio...
to je šikaniranje
al se tuširam u dva tri ujutro kad dođem izvana (neš ti buke)
čak ne pozdravim na skalama (jer je ogromna zgrada u kojoj niko nikog ne poznaje niti pozdravlja)
nemam kontakte sa susjedima, ne navirujem se u njihove balkone, niti u lonce, a ni u živote (ne mogu jer ih niti ne poznajem)
a i da ih poznajem, ne interesira me što će bilo tko od njih raditi u svome domu (naravno, sve dotle dok meni oni ne smetaju, a nažalost mi smetaju jer mi susjeda redovito proliva vodu po balkonu...i da mi ne proliva ne bi ni znala kako se preziva, a ni na kojem katu živi)
stvarno sam naučena da ne smetam drugima, da se pristojno javim na stubištu, ali nikako se ne mogu naviknit na to da meni smetaju...zato i selim u drugi kvart u nadi da ću imat više sreće...
hirondelle
07.08.2004., 10:58
kod mene u zgradi (my hometown) - 4 su stana - jedna od susjeda (neighbours from hell, mama i ja ju zovemo, privatno ofkors, 'talibanka', muž je 'poskok', a kćer je 'vještica' :kava:
dakle, gđa. talibanka svaku, ali svaku (osim ako nije negdje van grada) noć razgibava nogare, gor-dol, gor-dol po stubištu,
u klompama , DRVENIM
vrijeme radnje je raspon od 22 - 1:30 (tu negdje)
pitate se možda što je razlog tom bezumnom, besciljnom, suludom, krajnje nekulturnom jurcanju po nedužnim stepenicama u to, po definiciji, gluho doba noći?
:misli:
imali su do prije koju godinu i psa, nekakvog ultrabijesnog mješanca :bljak:
kad su vidjeli da smo napravili generalku po stanu, farbanja svih vrsta, ........ dali se i oni na posao, pofarbali si vrata i štokove u mrak tamnu smeđu boju ....kojom se valjda farba prilaz do kioska, što li... užas
godinama su vodili rat sa svojom wc-školjkom, trebalo gđi taliban da skuži da tadašnjim vioro-vio hig. hmmmm? ulošcima nije mjesto u vodenom mediju... bubrenje i tako to
pa šta još? ah da, moja stara stavi u dvorište sušit veš, kad evo ti misiz taliban sa svojim pernatim jastucima, tepisima i kaputima krcatim dlakama i moljcima, :bara:
a zavist? ima i toga.... generalka s parketima (staru je to skoro dotuklo, a susjede valjda još i više); dođe njoj jedno jutro druga susjeda (koja je, re-ci-mo podnošljiva, u granicama normale) s pitanjem - a susjeda, dokle će ti vaši majstori?! moram stavit sušit zavjese
a moja stara k'o iz topa - pa neće majstori po štriku hodati
što bismo mi bez naših pitoresknih susjeda? :D
Antonio cimavica
12.08.2004., 15:53
A tek moji susjedi.
Zamislite dvije zgrade u istom dvoristu, skupa 14 stanova ,a u
stanovima iste porodice vec par generacija.Show koji traje. Vise od 50 godina."Stari ne triba mi televizija samo izadem na prozor"
izjavio je prije par godina jedan od susjeda.
Predstava traje promjenjivim intenzitetom non - stop samo se mjenjaju glavne zvijezde.Tranutacno je bez konkurencije lokalni
"umjetnik".Prdonja od 50-tak godina, ne radi nigdi, kroz prozor snima na video kameru mlade cure koje se dodu kupati u dvoristu,ima ludu zelju da se svada i sudi sa svakim ko ne prepozna velicinu njegovog genija.Cim netko nesto radi na kuci evo ti njega s njurganjem :te di ti je dozvola, te unistavas mi zgradu u vizuri ( izjava u originalu - tip je arhitekt po zanimanju),
svih gleda s visoka i ima kcer koja svira klavir. Sricom tu je samo dva miseca po liti inace ko zna sto bi bilo.Cura ima nezgodan bioritam.Najvise voli svirati od 14-17 i od 22-02 sata i to kraj otvorenih prozora.I sto je najlude misle da ti prave uslugu jer te
ipak nadahnjuju s pravom umjetnoscu( original izjava ).
U tom je stanu kolicina bahatosti, samozivosti i suplje umisljenosti / m 2 bez konkurencije najveca u kvartu (gdje je konkurencija prilicno velika ),a vjerovatno i u gradu.Ima bisera jos i ima likova jos pa ce prica mozda biti i u nastavcima.
TsunamiGirl
13.08.2004., 15:41
Bilo bi njemu nadahnjivanje glazbom kad bi mu u jedan ujutro poslala policiju na vrata i podnijela prijavu za remećenje javnog reda i mira.
TsunamiGirl
13.08.2004., 15:42
Mene je ova tema potaknula da malo razmislim o svom ponašanju prema susjedima. Zaključila sam da bi se mogla malo popraviti :D i biti malo druželjubivija :D jer imam ok susjede :)
Lunatic@
20.08.2004., 02:08
a ja mislila da su moji susjedi najgori...toliko su uzasni da bi mogla knjigu o njima napisat...alkoholicar s treceg kata koji je pokusavao pobjeci spustajuci plahte kroz prozor (kriza mu je bila, a stara ga zakljucala u stan), valjda je previse gledao televiziju - i naravno pao je s treceg kata. po njega je dosla hitna, a babetine mjesecima nisu pricale ni o cemu drugome. tip je prezivio i nije mu bilo skoro pa nista, slomljena ruka i obje noge. dan danas hoda ko da mu nista nije bilo, zatim gospoda koja dolazi iz velegrada i ostaje preko cijelog ljeta. osim nje u stanu su njezini starci, njezino dvoje djece, muz i cetvero necaka. za vodu imaju prijavljenog samo jednog clana:rolleyes:
zatim, toj doticnoj smetaju zivotinje, pa je uredno zgazila dva mala macica, sasvim svjesno i namjerno. prvo se autom zaletila u jednog i zgnjecila ga, nekoliko dana kasnije i drugog. nije se udostojila niti odnjeti te macke negdje, vec ih je pustila susjedi koja macke hrani da ih zakopa. na komentare je odgovorila kako se njezina djeca i necaci igraju pred zgradom - njoj smetaju macke jer prenose bolesti pa je rijesila stvar:bljak: :bljak: :mad:
prokleta kucketina.
zatim slijedi susjeda koja svoje ostatke sa stola prazni kroz prozor. jedne godine, za vrijeme velikih vrucina, rucala sam u kuhinji uz naravno otvoren prozor. susjeda je ispraznila ostatke sa stola kroz prozor, a meni je u tanjur uspjela upasti pileca kost :bljak:
od onda je kuhinjski prozor uvijek zatvoren.
jos je tu i jedna babetina, od svojih 65 godina, koja cijeli svoj zivot provodi na prozoru bilo ljeto, bila zima. u trenutku kad netko ulazi u zgradu, ona uvijek ide baciti smece (smece je obicno plasticna casa od kefira sa komadom kruha i konzervom pastete i mozda ogriskom jabuke) i usput gnjavi o tome tko je prosao i tako unedogled.
hobi joj je dugo godina bio uzimanje i citanje tude poste. jednostavno bi uzela pismo iz sanducica ( ni dan danas mi nije jasno kako:confused: ), procitala ga i kroz nekoliko dana vratila otvoreno.
netko je slucajno uhvatio, cak su i policiju zvali pa se napokon smirila.
Lunatic@ kaže:
zatim, toj doticnoj smetaju zivotinje, pa je uredno zgazila dva mala macica, sasvim svjesno i namjerno. prvo se autom zaletila u jednog i zgnjecila ga, nekoliko dana kasnije i drugog. nije se udostojila niti odnjeti te macke negdje, vec ih je pustila susjedi koja macke hrani da ih zakopa. na komentare je odgovorila kako se njezina djeca i necaci igraju pred zgradom - njoj smetaju macke jer prenose bolesti pa je rijesila stvar:bljak: :bljak: :mad:
prokleta kucketina.
Za ovo bih joj bez pardona napisao prekršajnu prijavu prema Zakonu o dobrobiti životinja (kazna 5-10.000 kn).
A da mi je žena ta koja je hranila mačkice, išla bi i građanska za duševnu bol.
Jedno 2-7 godina bi se petljala sa sudovima.
Vojky kaže:
Ako ti smeta - odseliš se u drugi kvart, recimo u ovaj managerski u Sv. Nedelji. Ili kupiš kuću. To je jedini pouzdani lijek.
pouzdan??!!! a cucki? pa ja u stanu slusan cucke iz okolnih kuca a kak je te susjedima?
nasi svi susjedi su ok, s onima iznad smo imali problema, pozivi policiju nisu pomogli, ali su pomogle nase prijetnje. nazalost (ili nasrecu) ko tebe kamenom, ti njega.... i sad je mir i tisina.
Antonio cimavica
20.08.2004., 11:56
Sto se tice praznjenja kante za smece kroz prozor bilo je i toga.
60-tih godina moj stari se skockao (novo odijelo i cipele sve tip top) i posao na sluzbeno upoznavanje staraca od svoje" izabranice".Taman je dosao ispred ulaza (to je zgrada di ja danas zivim)kad se po njemu s treceg kata prolio pun lavor vode od pranja suda.Prolila ga je "otmjena " supruga "prim .dr" koja jos nije bila skuzila cemu sluzi ona cijev koja ide iz sudopera.Inace gospoda se nije bas sa svakim druzila (kriterij je bila titula), a za postaviti antenu za tv bio je kvlificiran samo ing.elektrotehnike dok joj je drva cjepao stolar.
Lunatic@
20.08.2004., 14:10
vojky mislis da bi se nesto moglo napraviti sada, nakon nekoliko dana?
Lunatic@ kaže:
vojky mislis da bi se nesto moglo napraviti sada, nakon nekoliko dana?
Naravno. Prijava (pismeno, preporučenom poštom) Državnom inspektoratu radi kršenja Zakona o dobrobiti životinja: http://www.poslovniforum.hr/poljoprivreda/zakon_o_dobrobiti_zivotinja.asp
U slučaju da su životinje mučene, kaznena prijava Državnom odvjetništvu, jer se za to može i u zatvor:
Mučenje životinje
Članak 260.
(1) Tko životinju teško zlostavlja ili izlaže nepotrebnim mukama ili joj nanosi nepotrebne boli ili je radi svog iživljavanja izlaže patnjama,
kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci.
Lunatic@
20.08.2004., 23:03
ok hvala. budem prenjela susjedi koja hrani macke pa cemo vidjeti sto ce napraviti.
Janjesce
21.08.2004., 16:51
vojki je opasan :)
i zakon je za zakon
TsunamiGirl
23.08.2004., 14:01
Koju glasnoću glazbene linije smatrate ok?
Ja znam malo navrnut, al nikad poslije 9 na večer. Doduše, ne bi trebala baš ni popodne, al ne mogu odoljet.
Jačina na mojoj liniji mjeri se brojkama, od 1 na dalje....ako slušam oko 4-5 čini mi se korektno. Znam navrnuti do 10,11, to je već, rekla bih dosta.
Dok sam živjela u kući okretala sam i do 16,17 tako da mi se čini još da sam pristojna :D
Ima li tko kakvo mišljenje?
Lunatic@
23.08.2004., 23:23
zivim u zgradi, pa je glasna muzika uvijek bila problem. nabavila sam si bezicne slusalice i od onda mi je super. sebi na usi mogu odvrnuti toliko glasno dok mi bubnjici ne popucaju, a mogu i sa slusalicama hodati po stanu. domet im je oko 6 metara.
Mrtva mrkva
23.08.2004., 23:44
Meni je mrak.. u St susjeda ispod mene je nagluha (cijeli kvart slusa Dnevnik iz njenog stana), susjeda iznad mene je totalno cool, a u stanu do ne zivi nitko... a i imaju dvostruku izolaciju (treba tako nesto kraj mog starog :zubo: )
U Zg sam u kuci, susjedi su doselili tek nedavno i mogla sam pustat muziku najglasnije... sad se ipak malo suzdrzavam, iako ponekad na neku super stvar odfrljim volume na najjace :cool:
hirondelle
24.08.2004., 13:09
sve, baš sve mogu podnijet, ali tuđu mjuzu nikako!
Tsunamica - mislim da je 3-4 OK, ali bilo bi najbolje zamolit susjede da te puste k sebi u stan i da onda najbolje ocijeniš :D
TsunamiGirl
25.08.2004., 13:03
"sad se ipak malo suzdrzavam, iako ponekad na neku super stvar odfrljim volume na najjace "
Konačno da me netko razumije :D :D
Razmišljam i ja o slušalicama..jel se čuje u drugu prostoriju na njih?
Lunatic@
26.08.2004., 00:34
cujes na slusalice ako ostavis vrata od prostorije gdje su spojene otvorena, u protivnom ne.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.