PDA

View Full Version : Bobby Fischer uhićen u Japanu!

Gabriel Buzančić
17.07.2004., 00:42
Tjeralica FBI-ja po kojoj se Fischera tereti da je igrajući "uzvratni" match sa Spaskijem 1992. u SFRJ, kršio sankcije protiv te zemlje, sustigla je Fischera u - Japanu.
Najfriškija je moguća vijest, da je tamo uhićen.
Ovdje Fischer prica kako su ga mucili u zatvoru Passadeni... (http://www.geocities.com/gunnsi65/bobby_articles.html)
Ovdje je skracena biografija sa naglaskom na recentna zbivanja... (http://www.geocities.com/SiliconValley/Lab/7378/fischer.htm)
:( :confused:

Gabriel Buzančić
18.07.2004., 09:13
Evo i clanka Los Angeles Timesa o tom uhicenju (http://straitstimes.asia1.com.sg/news/story/0,4386,262072,00.html)

dmj
31.07.2004., 10:04
Fascinantno... Jedini problem je što sam od većine ljudi, kad bih im rekao za uhićenje, dobio samo zblenuti pogled i pitanje "Tko?"
Nego, ste snimili u njegovoj biografiji gdje je čovjek imao najveće uspjehe, kojim se osvojenim turnirima proslavio? Vinkovci, Herceg-Novi, Rovinj, Zagreb... :D Sad mi je donekle jasnije zašto se vratio šahu na ponudu gazda Jezde i upravo na Svetom Stefanu odigrao taj nesretni meč sa Spaskim. Očito je čovjek nosio lijepe uspomene iz ovih krajeva...

Gabriel Buzančić
02.08.2004., 06:39
Dokaz za gornje riječi je stigao - Fischer je od 5 zemalja koje mu je Japan ponudio za deportaciju, izabral - SCG...!!!!
Ah, Sic Transit Gloria Mundi... glede zaborava...

tuk'bah
02.08.2004., 09:24
dmj kaže:
Fascinantno... Jedini problem je što sam od većine ljudi, kad bih im rekao za uhićenje, dobio samo zblenuti pogled i pitanje "Tko?"
Nego, ste snimili u njegovoj biografiji gdje je čovjek imao najveće uspjehe, kojim se osvojenim turnirima proslavio? Vinkovci, Herceg-Novi, Rovinj, Zagreb... :D Sad mi je donekle jasnije zašto se vratio šahu na ponudu gazda Jezde i upravo na Svetom Stefanu odigrao taj nesretni meč sa Spaskim. Očito je čovjek nosio lijepe uspomene iz ovih krajeva...
To su gradovi u kojima su se svojevremeno održavali najjači svjetski šahovski turniri, baš kao što je Juga nekad bila druga šahovska sila svijeta iza SSSR-a.
A Bobby Fischer je jedan od najboljih šahista svih vremena, po mnogima i najbolji. Samo što je van šahovske ploče čovjek totalni kreten. :flop:

Venom
03.08.2004., 07:54
dmj kaže:
Da. Ko je to uopšte?

dmj
03.08.2004., 13:09
tuk'bah kaže:
To su gradovi u kojima su se svojevremeno održavali najjači svjetski šahovski turniri, baš kao što je Juga nekad bila druga šahovska sila svijeta iza SSSR-a.
A Bobby Fischer je jedan od najboljih šahista svih vremena, po mnogima i najbolji. Samo što je van šahovske ploče čovjek totalni kreten. :flop:

Ako ćemo iskreno, gdje bi se drugdje uopće šezdesetih mogli susresti sovjetski i američki velemajstori na istom turniru?
Drugi odlomak potpisujem u cjelosti.

Venom
03.08.2004., 15:15
dmj kaže:
Ako ćemo iskreno, gdje bi se drugdje uopće šezdesetih mogli susresti sovjetski i američki velemajstori na istom turniru. :lol:

a-a Ja Ne Trebam Nikoga
22.08.2004., 20:30
Cini se da mnogi uopce ne znaju tko je Bobby Fischer.

Jednostavno receno; po mnogima najjaci sahist u povijesti. (iako ja smatram da je Kasparov veca faca).

Anyway ako koga zanima, zadnje vijesti kazu da se namjerava ozenit s nekom Japankom da izbjegne deportaciju.

Vise o tome -------> OVDJE (http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=1855)

parsifal
24.08.2004., 21:48
tuk'bah kaže:

mozes li iznijeti neki dokaz ili primjer za ovu svoju tvrdnju.??(tj da je covjek totalni kreten.)

posto smo na filozofiji na str 2 na temi catarunga (tj o sahu i filozofiji) dosta razgovarali o fischeru

prenosim nesto od mog pisanja tamo -ovdje

"""

ja sam o fischeru razgovarao sa onima koji su ga susreli ili igrali protiv njega tj sa marovicem, kovacevicem, bertokom, sindikom, tukmakovom,udovcicem,parmom.....

nitko od njih nije spomenuo nervozu ili neprirodno ponasanje fischerovo za vrijeme partije(a i inace).

stovise rekli su mi da je bio vrlo koncentriran, tih, da nije mnogo setao i promatrao druge partije...

NIKADA NIJE IMAO SUKOBA SA KOLEGAMA igracima ,nikada nije bio upleten u nemoralne igre i prevare i namjestanja partija i rezultata ... kao npr kasparov, karpov, ,petrosjan, tajmanov.,vecina rusa . i 99% igraca iz bivse jugoslavije...

IZ SAHOVSKE LITERATURE SAM CITAO DA JE FISCHER BIO VRLO KOREKTAN I POSTEN KAO COVJEK koji se borio za prava i bolej uvjete za sve sahiste.

- moja me istrazivanja o tom covjeku navode na sljedece zakljucke

- fischer je bio jedan od rijetkih sahovskih genija
(drugi je bio talj )

I NJEGOV NAJVECI PROBLEM BIO JE (I JEST) TAJ sto ne koketira sa novinarima i vladama i establismentom nego govori uvijek ONO STO MISLI a sto se mnogima ne svidja...

primjer:

kada je 60- ih godina govorio da rusi i/ili igraci iz istocnog bloka namjestaju rezultate svi su sutjeli o tome iako je to bila javna tajna i niko nije nista poduzimao.E DA MU SE NE BI NESTO DOGODILO (TJ DA NE BI IZGUBIO koju tisucu dolara tj ne dobiva poziv na turnir i sl)

ljudi i na ovom forumu a i inace malo znaju,malo citaju, malo istrazuju i povode se za povrsnim informacijama...i onda ispale neka misljenja koja su teske optuzbe bez ikakovih primjera ,izvora i/ili dokaza...

dmj
25.08.2004., 10:19
Svatko tko negira postojanje holokausta jest totalni kreten. Također, čovjek je pozivao na terorizam, podržao napade na NYC, otvoreno preporučao Islanđanima da počnu slati pisma s antraksom u Washington... Može se ne voljeti američku politiku, uostalom vjerojatno je većina nas ne voli, ali postoji određena granica i Fischer ju je u mnogo navrata prešao. Simpatizirati se može svakoga, Talibane, Saddama, koga već, ali podržavati terorizam je nemoralno i u svakom pogledu idiotski.
Slažem se da su njegove zasluge za razvoj šaha i postizanje boljih uvjeta za šahiste velike, ali dijagnoza "totalni kreten" nije pretjerana za neke od njegovih političkih stavova.

shinobi_gatana
25.08.2004., 20:38
Danas su sredjeni papiri za izrucene Bobbya...

parsifal
09.09.2004., 21:50
dmj kaže:
Svatko tko negira postojanje holokausta jest totalni kreten. Također, čovjek je pozivao na terorizam, podržao napade na NYC, otvoreno preporučao Islanđanima da počnu slati pisma s antraksom u Washington... Može se ne voljeti američku politiku, uostalom vjerojatno je većina nas ne voli, ali postoji određena granica i Fischer ju je u mnogo navrata prešao. Simpatizirati se može svakoga, Talibane, Saddama, koga već, ali podržavati terorizam je nemoralno i u svakom pogledu idiotski.
Slažem se da su njegove zasluge za razvoj šaha i postizanje boljih uvjeta za šahiste velike, ali dijagnoza "totalni kreten" nije pretjerana za neke od njegovih političkih stavova.

1) nije negirao holokaust nego je govorio otprilike ono sto povjesnicari govore za jasenovac da nije bilo 700 tis zrtava nego 30-50 tisuca.

dakle fischer je govorio da je holokaust uveliko uvecan i da ga zidovi vjecno koriste kao politicku i ekonomsku ucjenu.

btw- kako to danas nitko ne govori o pogromu 1,5 miljuna armenaca od turaka ? btw armenaca ima samo 4 miljuna!! 99% ljudi u hrv to ne zna ali 99% ljudi zna za ''holokaust '' jednog naroda.
zar nisu i drugi narodi imali teske trenutke. ali posto je vecina svjetskih medija u zidovskim rukama - stalno slusamo o holokaustu

2)

nije se radilo o podrzavanju napada na NYC nego je receno ono sto su mnogi rekli ili mislili ali se nisu usudili reci?

AMERIKA JE DOBILA ONO STO JE ZASLUZILA SVOJOM VANJSKOM POLITIKOM (prema palestincima npr)

tuk'bah
10.09.2004., 10:26
parsifal kaže:
- fischer je bio jedan od rijetkih sahovskih genija
(drugi je bio talj )
To tvrdite ti i Najdorf, s tim da on spominje i trećeg genija - Capablancu. Ja bih tom popisu dodao i Morphya.

Eh sad, moja tvrdnja da je čovjek kreten... Uz sve ono što je spomenuo dmj, ja ću se vretiti malo u prošlost. Kažeš:
NIKADA NIJE IMAO SUKOBA SA KOLEGAMA igracima
Ma nemoj. A Najdorf, koji mu je poručio da više ne smije doći u Južnu Ameriku (kasnije su se pomirili, ali "nikad" je jaka riječ), a Bent Larsen, a Sammy Reshevsky?
nikada nije bio upleten u nemoralne igre
O ovom bi se dalo diskutirati. Čitav početak meča sa Spaskim 72. bila je nemoralna igra.

dmj
10.09.2004., 21:12
Parsifal,

ovo je klasican primjer branjenja lopova cinjenicom da i drugi kradu ili pak ubojice cinjenicom da i drugi ubijaju. Holokaust nad Zidovima je postojao, o preuvelicavanju broja zrtava se moze raspravljati, ali njegove strahote nisu umanjene time sto su se slicne stvari dogodile Armencima, Ciganima ili pak Ukrajincima. To sto su ostali pogromi medijski toliko slabo eksploatirani jest zasluga zidovskog lobija i jest iritantno. Ali to ne cini palestinske bombaske napade ispravnima. Kao sto ni Amerikanci nisu dobili ono sto su zasluzili, jer ljudi u WTC-u nisu kreirali americku politiku. Da su se svi avioni zabili u Pentagon bilo bi mi zao sekretarica, cistaca... ali bih taj teroristicki napad mogao prihvatiti kao legitimni vojni cilj, dok blizanci to nisu bili.

No, tema je ovdje Fischer, a po meni ti u svojem branjenju ublazavas njegove izjave i time izvrces cinjenice. Vec je i samo pozivanje Islandjana na sranje pisama s antraksom kaznjivo djelo poticanja na zlocin, kao takvo posve neprihvatljivo. Ti i ja mozemo to reci privatno, ali javna osoba u medijima ne. Uostalom, ja se i dalje sramim i toga sto se u Hrvatskoj javna poticanja na netoleranciju, mrznju, osvetu i zlocine ne kaznjavaju. Cinjenica da mi je netko tko takva prozivanja javno izrazava (poput pokojnog Spajica, npr.) privatno simpatican uopce ne umanjuje moju zelju da ga vidim zakonski kaznjenog zbog toga. Novcano ili cak zatvorski.

Ukratko, smatram da si zbog svojeg postovanja spram Fischera-sahovskog genija posve neobjektivan i apologetski nastrojen prema Fischeru-covjeku, javnoj osobi koja budi jako malo postovanja. Jer sportski genij i idiotizam se niposto ne iskljucuju, moralna nula Maradona je najbolji primjer...

ari peka nikkola
12.09.2004., 11:57
Slažem se: Fishcer je budala i glup čovjek. To što netko dobro igra šah ne znači da je previše inteligentan i ima neku bog zna kakvu moć rasuđivanja van ploče i matematike, naprosto Šah je sjajna igra ali ima u sebi dosta autističnih elementa, ljudi koji ga igraju često jesu vrlo inteligenti ali socijalno potpuno disfunkcionalni. Ako pak jesu socijalizirani onda su super ljudi koji vole zaružit i napit se s ekipom. Poznajem ljude iz oba primjera.

Fischer je primjer totalne izgubljenosti i laprdanja.
za razliku od Garija Kasparova koji je upravo ovih dana zatražio Putinovu ostavku...

E to je hrabar i inteligentan stav :top:

timster1
12.09.2004., 12:30
..samo mi fali jos jedan begunac od pravde novog svetskog poretka...
Dosta mi je ratka i radovana, cetiri genarala i gorana hadzica, i pretnji vezanih za njih, jos samo mi fali nesrecni bobi da limitira sanse scg za ulazak u evroatlanske integracije.
Za sah mi je dovoljan i mobilni, jos ga nisam pobedio ...

parsifal
13.09.2004., 19:52
predsjednik svjetske sah federacije ILJUMZINOV

obratio se BUSHU danas :

FIDE (svjetska sah organizacija) trazi oslobadjanje fischera (http://www.fide.com/news/download/Address.jpg)

parsifal
13.09.2004., 19:58
tuk'bah kaže:
, a Bent Larsen, a Sammy Reshevsky?

....

O ovom bi se dalo diskutirati. Čitav početak meča sa Spaskim 72. bila je nemoralna igra.

NEMAM PUNO VREMENA PA CU VRLO KRATKO odgovoriti,
ali imam puno toga za reci kada budem imao vise vremena..

1)pogresno si napisao

nikakovih osobnih sukoba nije bilo sa reshevskim i larsenom

posto nisi ni dao primjer ja cu odgovoriti na ono na sto ciljas.

a) u mechu sa reshevskim nije bio sukob s njim nego je fischer odbio igrati ujutro (van plana) jer se sponzorici gdji piatigorski islo na koncert navecer :rolleyes:

b) sa larsenom nije bio sukob osobne naravi nego je larsen odbio igrati na 2 ploci za ekipu svijeta.

&&&&
U VEZI MECA U REJKJAVIKU NISI NAVEO NIKAKV DOKAZ NI PRIMJER.
jako dobro poznajem tu materiju i za nikakove fischerove nemoralne igre nisam cuo.

razgovarao sam s ljudima koji su fischera osobno poznavali i citao o njemu i svi se slazu da je bio izuzetno postena osoba.

sto se ne bi moglo reci za kasparova i npr petrosjana .
uskoro cu iznijeti 4 velika primjera koja pokazuju KOLIKO JE KASPAROV NEMORALNA OSOBA .
njegova igra je izvrsna ali je njegov karakter pokvaren.

parsifal
13.09.2004., 20:06
dmj kaže:
Parsifal,

Ukratko, smatram da si zbog svojeg postovanja spram Fischera-sahovskog genija posve neobjektivan i apologetski nastrojen prema Fischeru-covjeku, javnoj osobi koja budi jako malo postovanja. Jer sportski genij i idiotizam se niposto ne iskljucuju, moralna nula Maradona je najbolji primjer...

napisao si dobar post koji trazi dulji odgovor, a ja sada nemam vremena i pisem ovo online.

dopusti mi kratak odgovor ali ipak nesto znacajno mislim reci.

JA POSTUJEM I FISCHEROV SAHOVSKI GENIJ

I NJEGOV KARAKTER KAO COVJEKA. :top:

(DO TOG ZAKLJUCKA SAM DOSAO studiranjem mnogo toga sto je o njemu napisano i RAZGOVOROM sa 10 -ak ljudi KOJI SU GA OSOBNO POZNAVALI :eek: )

---

vidish

postujem kasparovljev sahovski genij ali me to ne sprecava da zbog primjera njegovog ponasanja( koje ni ti ni 99% popularne javnosti ne znate !!!!)

mislim da je KASPAROV MORALNA NULA. :flop:

&&&
zato sto znam o kasparovu mnogo toga sto ni javnost a ni ti ne znate. NAPISATI CU TO USKORO sada nemam vremena.
(4 VELIKA PRIMJERA NJEGOVIH PREVARA I LICEMJERNOH POSTUPAKA PREMA LJUDIMA )

VIDISH pokusao sama doznati takove stvari o fischeru ali ih nema!!

zato kada covjek kao fischer kaze nesto o zidovima ja mu vjerujem da tu nesto ima.
(osobno ne poznajem niti jednog zidova i ne znam puno o njima ali ako fischer kaze da su ga varali i prevarili mnogo puta i da varaju javnost na mnogo nacina prekos vojih lobija onda ja to uzimam vrlo ozbiljno u razmatranje.

primjer kasparova pokazuje kako ima u javnosti mnogo Laznih vrijednosti
(ponavljam - kasparov je veliki igrac i prvak ali je MORALNA NULA.

FISCHER JE I NAJVECI IGRAC SVIH VREMENA I KARAKTER KOJI NEMA NITI JEDNU MRLJU U SVOJOJ BIOGRAFIJI)

( to je rekao spaski) a o kasparovu i karpovu je rekao da su prevaranti prvog reda

nije ni cudo da se KASPAROV MOTA OKO POLITIKE I RUSKE DUME.

po karakteru mu zvanje politicara (tj laganje i manipuliranje )jako dobro lezi a sto postupci za koje sam saznao od onih koji to znaju dokazuju.

parsifal
13.09.2004., 20:19
ova tema preplice se sa temom na podforumu FILOZOFIJA

----> catarunga

tamo je dosta pisano o sahu i fischeru

prenosim nesto od tamo

ja sam o fischeru razgovarao sa onima koji su ga susreli ili igrali protiv njega tj sa marovicem, kovacevicem, bertokom, sindikom, tukmakovom,udovcicem,parmom.....

nitko od njih nije spomenuo nervozu ili neprirodno ponasanje fischerovo za vrijeme partije(a i inace).
stovise rekli su mi da je bio vrlo koncentriran, tih, da nije mnogo setao i promatrao druge partije...

NIKADA NIJE IMAO SUKOBA SA KOLEGAMA igracima ,nikada nije bio upleten u nemoralne igre i prevare i namjestanja ... kao npr kasparov, karpov, ,petrosjan, tajmanov.,vecina rusa . i 99% igraca iz bivse jugoslavije...

ari peka nikkola
15.09.2004., 13:25
parsifal kaže:

---

zato kada covjek kao fischer kaze nesto o zidovima ja mu vjerujem da tu nesto ima.
(osobno ne poznajem niti jednog zidova i ne znam puno o njima ali ako fischer kaze da su ga varali i prevarili mnogo puta i da varaju javnost na mnogo nacina prekos vojih lobija onda ja to uzimam vrlo ozbiljno u razmatranje.

.

Ne poznaješ nijednog židova,štoviše ne znaš ništa o njima, ali ako Fischer(a neš ti autoriteta po tom pitanju) kaže nešto o njima to bi uzimaš onda vrlo ozbiljno. Jesi ti svjestan koju si sad glupost izjavio....a mi se onda čudimo kad ljudi ko ovce srljaju za političarima. S takvima poput tebe uvijek će biti kandidata za krdo:visi:

dmj
15.09.2004., 20:47
Samo bih ovdje napomenuo da moje misljenje o Fischeru kao osobi niposto ne znaci da na ma koji nacin podrzavam njegovo izrucenje SAD-u (iako razumijem motive koji vode americku vlast). Nadam se da ce apel predsjednika svjetske federacije pomoci da ne dodje do toga.

vihor
16.09.2004., 01:39
Fischer nije budala. Fischerov IQ po Stanford-Binetovoj ljestvici bio je 180 u srednjoj školi. Poredbe radi, prag ulaska u Mensu je 132 po istoj ljestvici (odnosno 148 po Cattellovoj koju koristi MENSA). Uzgred, Kasparovljev IQ iznosi 135, što je Gari sam i bez imalo stida obznanio kad je gostovao kod Larryja Kinga na CNN-u, no nije rekao da li po Cattellu ili Stanford-Binetu (nadajmo se, radi Garija samog, po SB-u :) ). Cattellova ljestvica je ogranicena i penje se do 172 sto je vršni IQ kojeg priznaje MENSA i "baždarena" je tako da IQ iznad 148 (dakle 132 po Stanford-Binetu) postiže točno 2% populacije, dok maksimalnih 172 (150 po Stanford-Binetu) postiže 1 promil populacije. SB skala je naštimana tako da rezultat veci ili jednak 180, poput Fischerovog, postiže jedna od milijun testiranih osoba iliti 0,001 promil populacije. No, kako je praktički nemoguće pronaći egzemplar od nekoliko milijuna testova potrebnih za egzaktno baždarenje testova, skala je samo teorijski naštimana, a u stvarnosti se taj rezultat ipak postiže nešto (ali ne mnogo) češće od jednom u milijun testiranja. Toliko o Fischerovoj inteligenciji.

Ali Fischer nije samo genij, nego i socijalni kreten i paranoik. Psihološki, ostao je dijete zarobljeno u pozamašnoj staturi od preko 190 cm. Nitko razuman ne shvaća njegove izjave ozbiljno i ne pjeni se zbog njih. Židovi diljem svijeta, koji su stalna meta Fischerovih djetinjarija, šalju za Fischera apologetska pisma Bushu jr. Pojam «dijete» jako često rabe dobri poznavaci Fischera kad opisuju karakter svojeg poznanika. Otkad se ostavio šaha, nije uspio zaraditi niti centa sve do nesretnog meča sa Spaskim (i sam je Boris Spaski - btw. takodjer Židov - napisao pismo Bushu u kojem ga moli da ostave Fischera na miru, a Fischy kaze za Spaskog: "This Spassky, he is a very good “frenemy” of mine – a friend and enemy." :) ). Fischerovi strahovi oblikuju njegov karakter. On se boji svega: zagadjenosti, steroida u hrani, nuklearne katastrofe, kriminala. Stalno trabunja o tome. Sve te strahove dijeli s nama, no u njegovom su umu oni potencirani toliko da su zavladali razumom.

Onaj isti tajnoviti mehanizam mozga koji čini genija, koji "povećava" stvarnost do onih razmjera da um "vidi" detalje koji su običnim smrtnicima nevidljivi, može dovesti do besmislenog preuveličavanja životnih sitnica do granice ludosti ili čak preko nje. Fischer je tipičan primjer. Genij, dijete i luđak. Sve u jednom, a ta je trijada počesta među kreativnim umovima. Pravnici kažu da bi Fischer bez problema dobio slučaj pred američkim sudom zbog neuračunljivosti (insanity).

ari peka nikkola
16.09.2004., 10:57
Prema tome ...čisti autizam. Uostalom dokazano je za neke velike umove prošlosti (kažu i za Einsteina) da su bili autisti ili bar granični slučajevi. To je ono što sam i ja tvrdio. Mensin test uopće ne mjeri socijalnu inteligenciju ,uostalom poznato je da su neki ljudi koji su imali ogroman rezultat na testu bili kriminalci,socijalno disfunkcionalni i proboravili cijeli život u zatvoru.
IQ možda mjeri inteligenciju, ali ono što se narodski podrazumijeva pod pojmom pamet,nikako:D

dmj
16.09.2004., 18:49
Vihor: :top:

parsifal
16.09.2004., 22:58
vihor kaže:
(i sam je Boris Spaski - btw. takodjer Židov - napisao pismo Bushu u kojem ga moli da ostave Fischera na miru, a Fischy kaze za Spaskog: "This Spassky, he is a very good “frenemy” of mine – a friend and enemy." :) )

online sam pa cu vrlo kratko

1) otkud ti podatak da je spassky zidov?
ja ga nigdje nisam nasao u literaturi?
ustvari suprotno...

smislov, spaski i karpov su jedini rusi -prvaci svijeta koji NISU zhidovi..

npr u broju 5 /2004 najboljeg svjetskog magazina NEW IN CHESS

citao sma intervju sa spaskim u kojem on sam sebe naziva ''honorable antysemite'' (tj postovani(pocasni) anitisemit
i vrlo ostro kritizira zidove na raznim nivoima..

SPASKI NIGDJE NE SPOMINJE DA JE ON ZIDOV ILI ALUDIRA NA TO..

jer npr mogao bi reci- evo ja sam zidov ali mogu reci itd itd

taj je intervju izazvao proteste brojnih zhidova u posljednjem broju casopisa 6/2004 koji sma bas jucer citao..

ALI OSTAVIMO SPASKOG i zhidove

MENI JOS NITKO NIJE PODNIO NITI JEDAN DOKAZ I/ILI PRIMJER U KOJEM JE FISCHER NASTUPIO NEMORALNO ili prevarantski ...

bilo kakovi i bilo ciji politicki stavovi i ocjene nisu nemoral sam po sebi nego MISLJENJA

. Fischerovi strahovi oblikuju njegov karakter. On se boji svega: zagadjenosti, steroida u hrani, nuklearne katastrofe, kriminala. Stalno trabunja o tome. Sve te strahove dijeli s nama, no u njegovom su umu oni potencirani toliko da su zavladali razumom.

napisao si u nekim djelovima dobar post ali ovdje si se kao dobra krava koja da 5 litara mlijeka :B ritnuo nogom i sve prolio tj upropastio pocetni dobar dojam

pazljivo pratim sve sto se dogadja oko fischera (to me socioloski i psiholoski jako zanima )

ali nisam nigdje naisao da fischer govori o stereoidima, zagadjenosti, nuklearnoj katastrofi...

mozes li nam dati link ili citat odakle si to izvukao

I NISI ODGOVORIO NA MOJ UPIS KOJI KAZE DA MI JE 10 LJUDI KOJI POZNAJU FISCHERA OSOBNO REKLO SVE NAJBOLJE O NJEMU,
nikada nisu istaknuli neku nenormalnost ili ovakove teske ocjene koje citam na foumu ili po novinama

da ti takodjer ukazem na jednu zanimljivu stvar

KASPAROV IMA JAKO DOBAR PUBLIC IMAGE I JAKO se TRUDI DA GA SVI VOLE (bas to isto pise gm rowson u new in chesu tj da je kasparov kao dijete)

i bla bla prijatelj hrvatske...pa bosne -pa malo o dumi pa ovo pa ono

ali kasparov je prepun licemjerja i prevarantskih poteza koje pouzdano znam iz prve ruke...

TO MI JE JOS JEDAN PRIMJER KAKO JE SVIJET JAVNIH OSOBA PREPUN LAZNIH VRIJEDNOSTI :E

misteriozno mi je kako je tako postena i neovisna osoba kao fischer koji je uvijek izbjegavao bilo kakove igre i namjestaljke u nemilosti javnosti...

MOZDA ZATO JER JAVNOST KREIRAJU NOVINARI ,urednici,lobiji ...

fischer nikada nije mario za put mase i novinara koji traze senzacije i izbjegavao ih je...

jer se nekoliko puta opekao u karijeri tj novinari su lagali i prenosili fantazije o njemu - e kako bi s e sto vise prodalo...

mozda je zato bio u njihovoj nemilosti i onda i sadaJER JE ISAO SVOJIM PUTEM NE MARECI ZA SHOW OKO SEBE

i zato jer je uvijek govorio ono sto misli ...bez cenzure

svijet medija i sporta je

SJAJAN, PREPUN LAZI I OBECANJA ali i prepun prevara

i U BITI PRAZAN - taj show medija, politicara i novina i komentatora na forumima koji nisu procitali niti jednu knjigu(o fischeru i sahu) ALI SVAKI DAN CITAJU SPORTSKE NOVOSTI i vikendom nacional ":rolleyes:

Nimoy
17.09.2004., 00:37
Parsifal, hoćeš da premjestim temu na filozofiju? možda bi tamo imala više mišljenja...
Inače i sam cijenim Fischera, vrlo zanimljiv topic, indeed. ;)
:)

parsifal
17.09.2004., 02:21
L.NimoyInvadesMetal~ kaže:
Parsifal, hoćeš da premjestim temu na filozofiju? možda bi tamo imala više mišljenja...

pa neka ostane ovdje iz dva razloga

1) ovo je vezano uz sport tj uz sudbinu jednog ni manje ni vise nego PRVAKA SVIJETA u jednoj disciplini koja je i sport i nauka i umjetnost

2) ovdje ima vise odgovora jer ljude vise zanima sport nego filozofija:p

:W

vihor
17.09.2004., 22:29
parsifal kaže:

1) otkud ti podatak da je spassky zidov?
ja ga nigdje nisam nasao u literaturi?
ustvari suprotno...

smislov, spaski i karpov su jedini rusi -prvaci svijeta koji NISU zhidovi..

Nije niti Aljehin.

Pročitao sam da je Spaskome mama Židovka i to na mnogo mjesta, no tek sad švrljajući po netu pronađoh sljedeće:
This reference, incidentally, states (p. 39) that Boris Spassky told its authors that there is "no truth" to the widely reported claim that his mother was Jewish.

Kao što se vidi, to je bila široko citirana informacija pa sam i ja "pao" na nju.

Što se tiče Fischerovih strahova od steroida eto jedne njegove izjave u interviewu filipinskom radiju otprije nekoliko godina:

You look in American movies, they always trying to take the camera's away from the women asses, they have tiny asses, because of the steroids they put in the meat, because of the artificial pumpkin doughnuts and all this garbage.

Ima barem još jedna u interviewu kojeg je dao telefonom iz tokijskoga zatvora.
Izvoli sam naći taj link parsifale.

Jennifer Lopez je očito odrasla na kubanskoj hrani.

Ako se želiš uvjeriti da su genijalni ljudi vrlo često fobičari i paranoici, izvoli konzultirati stručnu literaturu.
Možda su tebi medijske mrvice o Fischeru nedovoljne da ugroze kult velikog ti Bobbyja, ali bez obzira na klasična novinska preuveličavanja, meni su dostatne da složim psihorobot Fischera o kojem sam, jako, jako puno pročitao. I začudio bi se, ali ja ga smatram pozitivnom personom. Mislim da u njemu nema ni trunka zlobe. On je baš poput djeteta, pravdoljubivi vitez Don Roberto de la Brooklyn. I posve je normalno da jedan drugi vitez od šahovskog stola solidarno pruža podršku svojem kolegi po profesiji.
Je li tako parsifale? ;)

tuk'bah
20.09.2004., 13:26
parsifal kaže:
postujem kasparovljev sahovski genij ali me to ne sprecava da zbog primjera njegovog ponasanja( koje ni ti ni 99% popularne javnosti ne znate !!!!)

mislim da je KASPAROV MORALNA NULA. :flop:

&&&
zato sto znam o kasparovu mnogo toga sto ni javnost a ni ti ne znate. NAPISATI CU TO USKORO sada nemam vremena.
(4 VELIKA PRIMJERA NJEGOVIH PREVARA I LICEMJERNOH POSTUPAKA PREMA LJUDIMA )

Čekam... :ceka:

parsifal
21.09.2004., 00:24
tuk'bah kaže:
Čekam... :ceka:

casni sude :D

prije nego sto iznesem svoju OPTUZBU i podnesem dokaze o kriminalnim i nemoralnim djelima protiv

optuzenog GARIJA KASPAROVA

molio bih tukbaha

a evo i ostale da mi (nama) iznesu svoje dojmove o kasparovu;
i da li su ikada culi nesto lose o njemu?

vihor
21.09.2004., 01:19
parsifal kaže:

prije nego sto iznesem svoju OPTUZBU i podnesem dokaze o kriminalnim i nemoralnim djelima protiv

molio bih tukbaha

Znam da ga malo tko od top igrača voli. I slutim da postoje dobri razlozi za to. Jedan je sigurno njegova eksplozivna narav i činjenica da je pomalo tvrd tip, bez lepršavosti i humora. Nije "likeable person", rekao je za njega Short. Ljudi ga doživljavaju kao sebičnjaka koji radi isključivo za svoje interese. A sad molim detalje. :klopa:

tuk'bah
21.09.2004., 13:33
parsifal kaže:

molio bih tukbaha

Naravno; tko i malo prati šahovska zbivanja zna za priču o izboru predsjednika FIDE, HŠS-u, Cebalu i Kasparovu. Vjerojatno je i puno nepoštenih stvari napravio i u borbi za titulu prvaka svijeta (mislim na novije vrijeme, te o izboru protivnika - nije li Shirov trebao igrati protiv njega, a ne Kramnik? - nagađam). Detalje ne znam, dakle - detalje na sunce! :D

parsifal
24.09.2004., 00:36
tuk'bah kaže:
Naravno; tko i malo prati šahovska zbivanja zna za priču o izboru predsjednika FIDE, HŠS-u, Cebalu i Kasparovu. Vjerojatno je i puno nepoštenih stvari napravio i u borbi za titulu prvaka svijeta (mislim na novije vrijeme, te o izboru protivnika - nije li Shirov trebao igrati protiv njega, a ne Kramnik? - nagađam). Detalje ne znam, dakle - detalje na sunce! :D

sorry,

ali zauzet sam i ne mogu stici napisati za sada sve ono sto namjeravam sa detaljima i dokazima.

ali cu to uciniti pa budite strpljivi koga to zanima.

inace, nisam mislio na ovaj primjer koga ti navodis.

moji su primjeri puno gori i drasticniji i radi se o cistoj prevari i nepostenju.

ovo sa cebalom i kampomanesom je ,hajmo reci- politicka igra i isto je sumnjivo ali nije drasticno kao nizi primjer

&&&ma evo sto da duzim,online sam pa cu kratko

imam 5-6 primjera koje sam mislio kronoloski poredati i dati sve detalje (tj kada je imao 17 god pa na dalje )

ali ako cekam vrijeme da napisem 3 stranice mozda nikada necu stici

PA EVO DA

ODMAH DA SLADOKUSCIMA DAM jedan mali primjer karaktera kasparova

koji pokazuje da je on u biti tj po softwareu sitni prevarant iako ima processor i bios genijalca za sah

KASPAROV JE POTPLATIO sa 3tisuce dolara armenskog vm akopjana da ovaj izgubi od ivanchuka !!
(NA TURNIRU U LINARESU )

razlog:

posto ce ivanchuk pobijediti akopjana -time ce ivanchuk biti ispred KARPOVA na turniru ,a kao sto znamo karpov je bio rival kasparovu pa ga je ovaj htio malo pogurati da karpov tone nize.

ETO NA TAKOVE GARIJEVE SMICALICE I NEPOSTENJA SAM MISLIO

:eek:

ima jos - stay tuned

uocite da je fischer samo kasparova zvao CROOK (lopov,varalica ) :clint: u svojim konferencijama za novinare 1992 :eek:

ako moja neznatnost zna ove pikantne detalje o kasparovu sigurno da su oni dosli i do fischera koji se nikada nije igrao politickh igara i diplomacije i javno je govorio o prevarama rusa i ostalih slicnih tipova..

NA TO SAM JA DRAGI MOJI FORUMASI MISLIO kada sam pisao DA JE FISCHER IZNIMNO POSTEN I DA U NJEGOVOJ BIOGRAFIJI NEMA NIKAKOVIH MRLJA I SITNIH I VELIKIH PREVARANCIJA a la npr

kasparov

petrosjan

tajmanov

matulovic

benke

karpov

i 98% igraca iz yuge

pa fischer se odbio voziti u istom avionu sa benkeom kada je cuo da je ovaj lazirao sahovsku partiju :W

tuk'bah
24.09.2004., 16:50
To govori puno o Kasparovu. Ali i o Akopjanu.
I vjerujem da je Fischer pošten i da mu nije padalo na pamet uzimati ili primati mito. I uvijek govori ono što misli, bez dlake na jeziku. I baš iz njegovih riječi zaključujem da je, kao što je rekao vihor, socijalni kreten i paranoik.

parsifal
24.09.2004., 23:40
tuk'bah kaže:
To govori puno o Kasparovu. Ali i o Akopjanu.
I vjerujem da je Fischer pošten i da mu nije padalo na pamet uzimati ili primati mito. I uvijek govori ono što misli, bez dlake na jeziku. I baš iz njegovih riječi zaključujem da je, kao što je rekao vihor, socijalni kreten i paranoik.

rijeci socijalni kreten i paranoik su patoloske i neprimjerene
i bez ikakovih dokaza kao sto sam vec pisao tj nitko od onih koji su ga znali nije se tako o njemu izrazio

ako se vec zeli procjenjivati fischera psiholoskim kategorijama

onda se umjesto socijalni kreten moze npr reci

asocijalan (ali takav je bio bethoven i tesla - tj to nije patoloska kategorija)

umjesto rijeci paranoik moze se upotrijebiti nesto drugo

JER IZBJAGAVANJE NOVINARA i javnosti koji znaju biti neugodni, agresivni, neposteni, dosadni i opasni po vlastiti mir nije paranoja

NITKO OD NAS OBICNIH SMRTNIKA NE ZNA STO ZNACI BITI IZLOZEN PRITISKU JAVNOSTI I POGLEDIMA tudjih ociju u svakom momentu naseg zivota

neki celebrity kao geta garbo, brizit bardo , kasnije brando pa i fischer itd

izabrali su put izbjagavanja USKOGRUDNO ZNATIZELJNE JAVNOSTI

zasto bi to bila PARANOJA???

vise mi to slici kao normalni obrambeni instikt one licnosti koja po defaultu nije extrovertna

bila
25.09.2004., 01:05
Fischer is interviewed by Helgi Helgasson, together with Sæmundur Pálsson, Fischer's bodyguard and close friend during the 1972 Fischer-Spassky match. Here are some excerpts from the interview.

* Is there a chance that you will play chess again?
Only Fischer Random – I don't play the old chess any more. The old chess is dead, it's been played out.

* Have you been playing on the Internet?
Not true, that's bullshit, a lot of Jewish lies. They want to distract people from all the crimes they have committed against me.

* Nigel Short said he met someone on the Internet who could have been you.
He can say whatever he wants.

* Do you follow chess at all?
I follow the old chess, I follow all the pre-arranged matches, like the last Kramnik-Kasparov match. At the highest level it is all pre-arranged, move by move. You have very interesting, beautiful pre-arranged games being created by very intelligent players, working with computers, working in teams. I have no objections to people creating such games, but they must say these are pre-arranged games, but they must not claim that they are finding the moves over the board. I have learned so much from these pre-arranged matches and all these cooked-up notes, they're wonderful. But they are fake, they are flawed. Somebody should ask Kasparov about my charges, that his first match against Karpov was pre-arranged move by move. Somebody should ask him, record his answer when he answers it live, and then put this through a lie detector. You will see he is lying through his rotten teeth.

* Where have you been staying during the last few years?
In Hungary a lot, Germany, for the last couple of years I've been in Japan a lot of the time, the Philippines, Hong Kong. I'm working on a project trying to complete my chess clock.

* What if you were offered ten million dollars to play a match against some chess champion?
I only play Fischer Random, period. I'm finished with the old chess, it's rotten to the core.

* Searching for Bobby Fischer was a popular movie...
Yes, now it's on DVD. I have it here in front of me, on Amazon.com, for $24.95. So they've probably made maybe hundreds of millions of dollars on this movie, and they intend to make hundreds of millions more. It is totally illegal, they've stolen my name, the US government has given them this as their trademark.

hmmm, neki odgovori su u najmanju ruku cudni...

parsifal
26.09.2004., 14:10
bila kaže:

hmmm, neki odgovori su u najmanju ruku cudni...

fischer je dao neke kontraverzne izjave (po mom sudu)

ali u ovima gore ja ne vidim nista cudno

mozes li pojasniti na sto konkretno mislis?

bila
26.09.2004., 15:35
* Have you been playing on the Internet?
Not true, that's bullshit, a lot of Jewish lies. They want to distract people from all the crimes they have committed against me.

:eek:

Rebecca Guay
01.10.2004., 15:23
Mislim ljudi fakat ste frikovi.
Pa taj Joshka Fischer je ful ok lik!
Joke :)

Drag mi je šah, počeo sam itenzivnije učiti o njemu s Chessmasterom 9000 i pomalo se zapalio. Uz to kum, susjed, frendovi su šahovski frikovi, ali ovakve stvari fakat spadaju pod domenu frikova. Pa ovaki nisu ni nogometni navijači!

bila
07.10.2004., 20:37
i hoce li to razotkrivanje kasparova? :rolleyes:

Gabriel Buzančić
16.10.2004., 08:21
L.NimoyInvadesMetal~ kaže:
Hvala što pitaš.
Mislim da nema razloga za to.:rolleyes:

Gabriel Buzančić
16.10.2004., 08:32
Fischer je najveći šahista u povijesti.
Po njegovim partijama se vidi da je najviše učio od Steinitza i Morphyja, mada je kasnije "prožvakao" sovjetsku školu.
Botvinnik mu je bio opsesija, sve dok nije došao do mečeva kandidata...
Tip ličnosti narcisoidan, blago rečeno. Premda nije bio naivan u susretu sa ženskim rodom, bio je usamljenik.
B-t-w one riječi o američkim ženskim guzicama su date u kontekstu pohvale ljepoti mađarskih žena i djevojaka...! Samo je ejdnu ženu zaprosio u životu, jednu Mađaricu, koja ga je odbila i zbog koje još uvijek pati.
Itd...

Gabriel Buzančić
09.06.2005., 01:19
Island... ljudi s leda su imali toplije srce do mnogih...!