PDA

View Full Version : Botoplanner: sredstvo protiv bora

slavkec
19.02.2003., 18:52
Ovaj topic pokrecem u ime svoje supruge, koju zanima da li netko od vas zna vise o Botoplanneru. To je najnovije sredstvo za borbu protiv bora i nedavno je doslo u Hrvatsku. Da li ga je mozda isprobao neki forumas koji zivi u inozemstvu?

Evo clanka:

BOTOPLANNER

:::::::::::::

Ispitivanje Jean Klébert nadmašilo je botulin, primjenom
nove, neagresivne tehnike nanošenja, novog sustava koji
ima učinak jednak onomu botulinskog toksina no, na blag i postupan način, bez promjene mimike lica.

Ucinkovitost bez nedostataka

Botoplanner je, u današnje doba, jedina sigurna alternativa koja omogućuje smanjivanje izražajnih bora, bez nužne primjene agresivnih postupaka kao što je estetska kirurgija, postupak koji se sastoji od izvođenja operacija u bolnicama, a to može podrazumijevati i određeno vrijeme (dulje ili kraće) bolovanja.

Botoplanner je sustav farmako-kozmetičkih postupaka (nastao iz spajanja inovacija kozmetike i farmaceutike) koji ima sve blagotvorne učinke botulinskog toksina, no bez popratnog učinka. Upravo zbog toga i za razliku od botulinskog toksina, komercijalizacija sistema Botoplanner je u Hrvatskoj potpuno legalna. Sistem Botoplanner ciljanim djelovanjem sprečava kontrakciju određenih mišića mimike uklanjajući boru u potpunosti. Nadalje, garantira vidljivo poboljšanje cijele kože lica već od prvog dana provođenja postupka, jer pridodani aktivni principi prodiru dublje povećavajući vlastito djelovanje.

Ciljano djelovanje

Molekula acetyl hexapeptida-3 (heksapeptid), sadrži specifičan lanac šest aminokiselina i koja djeluje na mehanizam kontrakcije miźića upravo na mjestu kemijskog podražaja, sprječava spajanje membrane acetilkolina sa staničnom membranom. Iako reporducira učinak botulinskog otrova, heksapeptid Botoplannera nema ništa zajedničko s tom otrovnom supstancom, već je riječ o poznatim supstancama ispitanog učinka.

Od ukupno poznate 22 aminokiseline, od kojih se raznim spojevima dobivaju proteini te peptidi koji su prijenosnici poruka u metabolizmu proteina, u molekuli Botoplannera koristi ih se šest. Stoga se može kazati kako tajna učinka Botoplannera nije u sastojcima već u znanstveno istraženoj kombinaciji supstanci poznatog djelovanja. Heksapeptid Botoplannera ne blokira mišićnu kontrakciju, ne izaziva paralizu mišićnog vlakna, on sprječavanjem kontrakcije mišića omogućava njegovo prirodno opuštanje mišića mimike a time izaglađuje bore.

Link: Botoplanner (http://www.biokozmetika.hr/jean/jean_botoplanner.htm)

Hannah
20.02.2003., 16:24
Hmmm...ne znam, ja se ne bi s tim igrala.
Znam da to podosta košta, ali i da je jeftino ne bi pomišljala na tako nešto.
Ako znate priču o botoxu/botulinu onda dalje vjerujem da ne treba čitati propagandni materijal Jean Kleberta u kojem obećavaju super efekte.
Možda ću i ja pomišljati na tako nešto za 10-tak i više godina, ali meni osobno puno simpatičnije izgledaju bore, borice i slične nepravilnosti nego vidljivi umjetni pokušaji postizanja savršenstva.

luca
20.02.2003., 16:43
prvo ovo:
"Sistem Botoplanner ciljanim djelovanjem sprecava kontrakciju određenih mišića mimike uklanjajući boru u potpunosti."

zatim ovo:

"Heksapeptid Botoplannera ne blokira mišicnu kontrakciju , ne izaziva paralizu mišićnog vlakna, on sprječavanjem kontrakcije mišića omogućava njegovo prirodno opuštanje mišića mimike a time izaglađuje bore"

u istom tekstu. jako su konzistentni ;)

koliko ja vidim to je analog botulin-toxina. ako je efikasan, mora raditi po istom principu. ako nije, zasto ga platiti?

sweething_B
20.02.2003., 19:24
...ne bih se igrala sa tim...

...premda me zanima ima li efekata od krema koje je tvoja žena probala i koje su to?...

Lame Deer
22.02.2003., 14:04
...citao sam prije nekoliko dana o komplikacijama koje znaju nastati nekoliko mjeseci nakon uporabe bottoxa. Navodno na drugim mjestima izbijaju bore (neposredno iznad obrva) - tako da ne bih nikome preporucio uporabu istog.

Vec kad sam prvi put cuo o tome, cudio sam se da bi to moglo biti bez posljedica.

pusti bore da rastu, imaju i one svoju svrhu i privlacnost

:s

trnoruižca
25.02.2003., 10:28
Da, istina ima na vip.hr članak o posljedicama, da kasnije nastaju nove bore...

Princeza
25.02.2003., 17:25
Ali clanak na Vipu je o Bottoxu, a ne o Botoplanneru. :confused: Mislim da to dvoje nije isto. :confused:

Nego, kad smo vec kod bora; zna li netko nesto iz prve ruke o uklanjanju bora laserom? Postoje, naime, dvije varijante: lijecnicka, koju (mislim jedinu u Hrvatskoj) provodi dr. Iva Fattorini i kozmeticka, koja se moze dobiti u gotovo svakom kozmetickom salonu.

Ima li koja informacija? :confused: :s :s

slavkec
11.03.2003., 03:03
Uh, trebalo mi je malo vise vremena. :o

...premda me zanima ima li efekata od krema koje je tvoja žena probala i koje su to?...

Morao sam ju pitat. Dakle, odgovor je Vichy, prije RetiC, a sad LiftActiv (valjda sam dobro napisao). Ocjena je povoljna, ali ona bi ipak nesto djelotvornije. Nestrpljiva je. ;) :)