View Full Version : iPhone 4, pitanja
stranice :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
Revolucija nam stiže!!! Prvo iPad koji je oduševio sva očekivanja a sad i iPhone 4g koji če mo tek testirat.
Naime dolazi sam novom 5 megapixelnom kamerom i led bjeskaloicom te prednjom vga kamerom koja služi za razgovor i naj više za ichat.Na novom iphone dolazi novi os x 4.0.Te Hd snimanje.Koliko smo saznali bolji je od svih do sada mobitela(smartphonea).Što vi mislite o novom iPhone-u 4?
assassin
19.06.2010., 14:06
Već postoje dvije teme...
Koliko smo saznali bolji je od svih do sada mobitela(smartphonea).:facepalm:
OpticaLL
19.06.2010., 14:48
Stigla nam i nova tema.. LOL :D
HUNTER (CRO)
19.06.2010., 16:38
još da sam skužio šta je napisao :rolleyes:
Super....
Mora da je najbolji kada dolazi sa os x 4.0..
:D
crashkdm
19.06.2010., 23:58
Imam iPhone 3G i fakat ga volim ali neznam zašto si ti išao otvarati ovaj topic, a vidi se da nemaš pojma o tome...nikakva revolucija to nije,iPad uopće nije oduševio većinu pravih mac-ovaca jer je "preslab" ni multitasking neće moć vrtit zbog 256 rama samo...drugo, nije iPhone4G nego iPhone4, najbolje je što ni 4G mrežu ne podržava...iskreno i bolje jer 3G još nije svugdje jak, a kamoli 4G...prednja kamera svakako služi za razgovor ali Facetime nikakav iChat,on još nije ni u planu...također nije ni OS X 4.0...nego iOS 4.0. Naravno i siguran sam da iPhone4 nema najbolje HD snimanje jer logički je da kamera od 5mpx NE može imati kvalitetniju sliku od 12mpx koje posjeduju Nokia i SE koliko ja znam...ja mislim da je nadolazeći iPhone4 koji će u hrvatskoj biti u prodaji od jeseni ili čak 8. mjeseca super uređaj,hardver i softver savršeno ukomponirani,a i mogao si barem gramatički ispravno pisati kad si već ispalio hrpu netočnih informacija ;)
ivan666999
20.06.2010., 10:57
ok je sada može neki admin staviti pod kluč ovaj topic ! ?
najpametniji
20.06.2010., 17:37
Naravno i siguran sam da iPhone4 nema najbolje HD snimanje jer logički je da kamera od 5mpx NE može imati kvalitetniju sliku od 12mpx koje posjeduju Nokia i SE koliko ja znam...)
:facepalm:
možete li mi reći da li u hrvatskoj od strane vipa ili tele2 mogu dobiti micro sim karticu? ako da koliko je cijena te kartice?
jel treba dati neku karticu za registraciju na app store ili se može registrirati i bez kartice?
jel zbilja se može ukloniti problem vezan sa gubitkom signala uz pomoć onih zastitnih kucista?
hvala na svim odgovorima unaprijed
assassin
03.09.2010., 22:47
možete li mi reći da li u hrvatskoj od strane vipa ili tele2 mogu dobiti micro sim karticu? ako da koliko je cijena te kartice?
Oba operatera je imaju u ponudi.
Ne znam koliko košta. Nešto je bilo da je besplatno ako već imaš neku pretplatu ili nešto, ali radije nazovi službe za korisnike pa pitaj.
Ali, ionako je možeš sam napraviti (http://www.techradar.com/news/computing/apple/how-to-make-your-own-ipad-or-iphone-4-micro-sim-681020).
jel treba dati neku karticu za registraciju na app store ili se može registrirati i bez kartice?
Možeš i bez.
jel zbilja se može ukloniti problem vezan sa gubitkom signala uz pomoć onih zastitnih kucista?
Može se bilo čime što izolira "rupu" između dva metalna dijela. Zalijepiš li tamo npr. traku selotejpa- više ne možeš napraviti kratki spoj i nemaš problem sa antenom. Imaš već tako nešto (http://technewsperk.com/electronics/antenna-aid-bandages-your-iphone-4-reception-issue/).
A, kučište, naravno, skroz to izolira pa opet nemaš problem.
može li mi netko jos odgovoriti (pouzdano) jel u hrvatskoj se zbilja osjeti gubitak signala kad se koristi iphone 4 na onom kritičnom mjestu, s obzirom da je kod nas dobra pokrivenost, a ne kao u slučaju AT&T u Americi
tomo100brt
06.09.2010., 12:52
može li mi netko jos odgovoriti (pouzdano) jel u hrvatskoj se zbilja osjeti gubitak signala kad se koristi iphone 4 na onom kritičnom mjestu, s obzirom da je kod nas dobra pokrivenost, a ne kao u slučaju AT&T u Americi
U Njemačkoj i Australiji su testirali gubljenje signala i rezultati su pokazali da u niti jednom slučaju signal ne nestane, čak i kad je jako slab jaći je nego na drugim uređajima. Moje mišljenje je da tu mogu biti dva razloga:
1. To je prenapuhano jer je vjerojatno u to bila ukljućena samo prva serija uređaja ili
2. Problem je u samom AT&T
Bilo kako bilo novi iPhone 4 u Americi i iPhone 4 izvan Amerike nemaju takvih problema što znači da u Hrvatskoj ne bi smjelo biti tih problema
haj pipl
08.09.2010., 14:21
bok,da bezveze ne otvaram novu temu postat ću ovdje...
naručio bih danas-sutra iphone 4 i imam neku tarifu 300 u t-mobileu pa me zanima koliko bi koštao iphone od 16 gb a koliko onaj od 32?
čuo sam da bi ovaj od 16 došao oko 800 kn.
A meni treba mobitel za poneki SMS kad imam curu(trenutno nemam) za muziku,aplikacije i igre,već sam skinuo oko 100 aplikacija i igara za nekih 2 gb,hoće li mi to biti dosta?
mislim da mi je bolje uzeti ovaj od 16,sad imam SE c510 i imam gore 1 gb,a mogu imati 3 ali mi se neda sad kupovat mem karticu.
za sad bih na iphonu imamo oko 5 gb po onome što mislim imati unutra(bez filmova...)
btw,kad već postam predložite mi neki sajt gdje su navedene besplatne igre i aplikacije,hvala od srca... :top:
walter_1
08.09.2010., 16:54
ko ti je rekao da ce iphone 4 kostat 800 kn? nije jos ni stigao u tmobile. 3gs je kostao 900kn(16gb) i 1400(32gb) uz itarifu 300.
16 gb ti je dovoljno za sve aplikacije, glazbu, ...
stranica (http://www.apptrackr.org/)
haj pipl
09.09.2010., 19:27
ko ti je rekao da ce iphone 4 kostat 800 kn? nije jos ni stigao u tmobile. 3gs je kostao 900kn(16gb) i 1400(32gb) uz itarifu 300.
16 gb ti je dovoljno za sve aplikacije, glazbu, ...
stranica (http://www.apptrackr.org/)
btw,ne planiram ga JB-ati..
walter_1
09.09.2010., 20:00
onda skidas sve aplikacije preko itunes-a
haj pipl
13.09.2010., 15:04
ej,naručio sam Iphone 4 :top: ..... rekli su mi da moram čekat dok stigne,za li netko koliko moram čekati?
pa to si trebao tamo pitat
pa to si trebao tamo pitat
Neznaju ni oni tj poslovna tajna :))
Šššššš ovaj mjesec :mig:
Neznaju ni oni tj poslovna tajna :))
Šššššš ovaj mjesec :mig:
Naravno opet smo među zadnjim zemljama
a poslovna ajna,je kak da ne,ti naruči pa čekaj
hvala na info.
haj pipl
13.09.2010., 18:47
aha,ma ja sam ovdje pitao vas jer kad sam bio prije 20 dana u t-centru onda su rekli da dolaci krajem 8 ili početkom 9 mjeseca pa kad sam neki dan bio rekli su da dolazi pred kraj ovog mjeseca a na netu sam čitao da dolazi oko 23 ili 24 devetog. :ne zna:
prodaja bi trebala početi 24.09.
To je zadnja informacija koju sam dobio, ali moje osobno mišljenje je 10 mjesec.
Čak sam čuo da je T-Com dobio prvu pošiljku, ali to je patka.
prodaja bi trebala početi 24.09.
To je zadnja informacija koju sam dobio, ali moje osobno mišljenje je 10 mjesec.
Čak sam čuo da je T-Com dobio prvu pošiljku, ali to je patka.
Nevjeruj da je sve patka :)) Neki ljudi su ga vec imali u rukama ali kao sto kazem ššššš opet tajna jel? Znat cete uskoro :mig:
Naravno opet smo među zadnjim zemljama
a poslovna ajna,je kak da ne,ti naruči pa čekaj
hvala na info.
Cuj nije ti nitko drzao ili nekom vec drugom pistolj i prjetio da ce vas ubiti ako ne narucite,sve ste sami izabrali,nije nazalost sve tako crno kako izgleda,ovi koji su narucili nece cekati do 10-11mjeseca kao ostali "smrtnici"... :)
haj pipl
13.09.2010., 19:50
mislim,meni nije problem čekati,čekat ću koliko treba zato jer znam da je to dobar mobitel i da ga vrijedi čekat.. :)
EDIT: imam još jedno pitanje(da opet.. :) ) zanima me dali i kako mogu internet koji sada koristim na kompjuteru imati na Iphoneu,ali bez wifi-a?
mislim,meni nije problem čekati,čekat ću koliko treba zato jer znam da je to dobar mobitel i da ga vrijedi čekat.. :)
EDIT: imam još jedno pitanje(da opet.. :) ) zanima me dali i kako mogu internet koji sada koristim na kompjuteru imati na Iphoneu,ali bez wifi-a?
Mob ili bilo koji drugi uređaj se mora nekako "povezati",recimo na htc-u imas opciju da se ponasa kao ROUTER tj da koristis njegov internet ali bez kabla tj htc bude kao bezicna mreza,dok kod iphona moras staviti usb kabel i tako ga povezati i onda koristis internet od telefona ali koristiti internet od kompjutera bez bezicnog interneta ili bilo kakvog drugog povezivanja nije moguce
:
:mudri:
Evo koliko sam upućena iPhone 4 u T-mobile ponudi krajem ovog mjeseca, pa sretno :mig:
Luxuria
14.09.2010., 12:15
prvo nemojte mi se smijat :cerek: ja se uopće ne kužim u te iphone, al uglavnom dečko mi želi kupita taj iphone 4 ... jel se može kupit uređaj bez onih itarifa i to..i zanima me jel to čudo funkcionira normalno na bonove
duba_39
14.09.2010., 12:24
prvo nemojte mi se smijat :cerek: ja se uopće ne kužim u te iphone, al uglavnom dečko mi želi kupita taj iphone 4 ... jel se može kupit uređaj bez onih itarifa i to..i zanima me jel to čudo funkcionira normalno na bonove
može ali znatno skuplje nego da se uzme uz kakav ugovor. bolje je onda kupiti na crno.
radi na bonove ali obavezno uzmi kakav data paket.
assassin
14.09.2010., 12:24
Naravno da može.
Ali, kao i svaki drugi mobitel- tako je skuplji.
U T- mobileu puno skuplji.
Ali, zato će se u oglasniku dati naći jeftinije (vjerojatno je i sada jeftinije nego što će biti u T- mobileu na bonove kada dođe).
Luxuria
14.09.2010., 12:27
Naravno da može.
Ali, kao i svaki drugi mobitel- tako je skuplji.
U T- mobileu puno skuplji.
Ali, zato će se u oglasniku dati naći jeftinije (vjerojatno je i sada jeftinije nego što će biti u T- mobileu na bonove kada dođe).
aha, a dobro, kada dođe u tmobile otić ćemo tamo pa ćemo se raspitat o tome svemu, al to bi mi bilo najbolje bez ikakvih plaćanja mjesečno, nego samo na bonove :D
Luxuria
14.09.2010., 12:32
još samo jedno pitanje koja je razlika između tih itarifa i web'n'walk? znači moram neku od itarifa da bi imala internet na njemu? hmm.. :rolleyes: kako je meni to sve komplicirano za skužit
haj pipl
14.09.2010., 14:11
još samo jedno pitanje koja je razlika između tih itarifa i web'n'walk? znači moram neku od itarifa da bi imala internet na njemu? hmm.. :rolleyes: kako je meni to sve komplicirano za skužit
ne moraš imati neku tarifu da bi koristila internet..
jednostavno pošalješ A na 3636 i odabereš opciju za internet,evo,ja sam sebi jučer stavio za 5 kuna 30 mb... to je meni baš tovoljno,čak i 15 mb bi mi bilo dovoljno za ovaj mobitel.. a za iphone nezz koliko troši,ali spreman sam na njega potrošiti par desetaka kuna mjesečno...kako se kaže,ako imaš za skupi auto,imaš i za benzin..
Luxuria
14.09.2010., 14:21
ne moraš imati neku tarifu da bi koristila internet..
jednostavno pošalješ A na 3636 i odabereš opciju za internet,evo,ja sam sebi jučer stavio za 5 kuna 30 mb... to je meni baš tovoljno,čak i 15 mb bi mi bilo dovoljno za ovaj mobitel.. a za iphone nezz koliko troši,ali spreman sam na njega potrošiti par desetaka kuna mjesečno...kako se kaže,ako imaš za skupi auto,imaš i za benzin..
da naravno :mig: nego pitala sam to jer mi dečko to oće kupit, pa ne bi još da potpisuje ugovor i da njemu dolaze računi :D iako on kaže da to uopće nije skupo te itarife mjesečno..nezz raspitat ću se još malo o svemu tome..treba mi malo vremena da pohvatam te sve opcije :)
haj pipl
14.09.2010., 14:25
da naravno :mig: nego pitala sam to jer mi dečko to oće kupit, pa ne bi još da potpisuje ugovor i da njemu dolaze računi :D iako on kaže da to uopće nije skupo te itarife mjesečno..nezz raspitat ću se još malo o svemu tome..treba mi malo vremena da pohvatam te sve opcije :)
pa istina,nije skupo,150 kuna mislim da je najjeftinije mjesečno a uz to dobiješ i podatkovni promet pa te ne treba zabrinjavati internet..samo je problemčić to što moraš uzeti na 2 godine ugovor..
Luxuria
15.09.2010., 00:00
šta će bit samo u crnoj boji :( sad sam vidjela na stranici za predbilježbu u ponuđenim modelima piše samo black :( aaaa i zanima me šta ako se prodaju svi iphoni koji im dođu oće li ih dobivat opet :D možda ipak dođe white :cerek:
pa istina,nije skupo,150 kuna mislim da je najjeftinije mjesečno a uz to dobiješ i podatkovni promet pa te ne treba zabrinjavati internet..samo je problemčić to što moraš uzeti na 2 godine ugovor..
Super je ta tarifa ali prvih 6mjeseci nakon toga placas uspostavu poziva 25lipa i poruka imas jako malo(50mjesecno)i ja osobno dođem do racuna od 250kn...nebi vjerovali ali uspostava poziva je i kad se osoba nejavi :mig: pa racunajte...jedino sto imam skype tj fring pa sa curom preko neta pricam pa sam sada uspio smanjiti racun na 170kn ali s obzirom da ima int od 1gb ja sam sa tim zadovoljan :p
haj pipl
15.09.2010., 14:19
Super je ta tarifa ali prvih 6mjeseci nakon toga placas uspostavu poziva 25lipa i poruka imas jako malo(50mjesecno)i ja osobno dođem do racuna od 250kn...nebi vjerovali ali uspostava poziva je i kad se osoba nejavi :mig: pa racunajte...jedino sto imam skype tj fring pa sa curom preko neta pricam pa sam sada uspio smanjiti racun na 170kn ali s obzirom da ima int od 1gb ja sam sa tim zadovoljan :p
plaćaš uspostavu samo ako se sekretarica javi..ako je isključena onda ne.
plaćaš uspostavu samo ako se sekretarica javi..ako je isključena onda ne.
Potpisujem da...danas provjerio za svaki slucaj..ali u 80posto slucajeva meni se ukljuci sekretarica pa popa lovu..ali da nebi bio takav crnjak ja OSOBNO nikada nebi zamjenio tu tarifu jel mi odgovara,ukljucio sam za 25kn dodatnu opciju naj broj(tako nesto)i sada pricam sa curom za 0kn koliko god hocu(navodno 1500min) a placam uspostavu poziva isto 25lipa(kao sto bi i inace platio) :lol:
Luxuria
15.09.2010., 16:21
znači ta itarifa je zapravo pretplata?i kad potrošiš tih 50 poruka mjesečno šta onda?onda se naplaćuju po normalnoj cijeni jel?
znači ta itarifa je zapravo pretplata?i kad potrošiš tih 50 poruka mjesečno šta onda?onda se naplaćuju po normalnoj cijeni jel?
hmm 40lipa da..a poziv je 1kn i nesto... :)
haj pipl
15.09.2010., 17:48
Potpisujem da...danas provjerio za svaki slucaj..ali u 80posto slucajeva meni se ukljuci sekretarica pa popa lovu..ali da nebi bio takav crnjak ja OSOBNO nikada nebi zamjenio tu tarifu jel mi odgovara,ukljucio sam za 25kn dodatnu opciju naj broj(tako nesto)i sada pricam sa curom za 0kn koliko god hocu(navodno 1500min) a placam uspostavu poziva isto 25lipa(kao sto bi i inace platio) :lol:
da, imaš i neku opciju za 70 kuna mjesečno pa da imaš za čistu nulu,ima to moj stari...
cherokee
26.09.2010., 13:02
Znam da je s Iphone 3 i 3 GS bio problem s bluetoothom tj. da se nije htio spojiti s nijednim aparatom osim s drugim iPhone-om. Dali je na novoj verziji taj problem rješen tj. dali je kompaktibilan s svim ostalim uređajima s bluetoothom?? Govorimo o tvorničkom modelu a ne o JB-om uređaju.
elvis_zd
26.09.2010., 13:38
Znam da je s Iphone 3 i 3 GS bio problem s bluetoothom tj. da se nije htio spojiti s nijednim aparatom osim s drugim iPhone-om. Dali je na novoj verziji taj problem rješen tj. dali je kompaktibilan s svim ostalim uređajima s bluetoothom?? Govorimo o tvorničkom modelu a ne o JB-om uređaju.
nažalost to nije problem sa uređajem, nego appleova politika! ništa od BT spajanja, jedino uz pomoć JB-a!
Urbanna
26.09.2010., 13:39
molim brz odgovor, za frenda je:
Da li se spaja sam na net i skida?
Ako da, da li puno troši?
tnx. :D
**još jedno: da li aplikacije troše megabajte stalno, ili samo kad ih koristiš?
tomo100brt
26.09.2010., 16:00
molim brz odgovor, za frenda je:
Da li se spaja sam na net i skida?
Ako da, da li puno troši?
tnx. :D
**još jedno: da li aplikacije troše megabajte stalno, ili samo kad ih koristiš?
iPhone 4 kao i iPhone 3G i iPhone 3GS ima iOS 4.0, iOS 4.0.1, iOS 4.0.2 ili iOS 4.1. Koji iOS ima ovisi kad ste kupili iPhone i jeste li radili upgrade. Dakle na ovim iOS-ovima možete ugasiti podatkovni promet u roamingu, podatkovni promet preko 3G mreže i podatkovni promet u cijelosti. Ako ga ugasite u cijelosti više se neće spajati na net i neće trošiti pare, tako da se ni neke aplikacije više neće spajati na net. Koliko skida kad je uključena podatkovna mreža ovisi što ste sve instalirali i koliko vam mailova dnevno dolazi.
Samo aplikacije koje traže internet troše ga.
Urbanna
26.09.2010., 17:54
tomo100brt hvala :)
MyPoison
29.09.2010., 09:40
Trebam pomoć. Ne mogu se prijaviti na IT niti skidati aplikacije jer mi stalno javlja da je moja lozinka kriva. Imam je zapisanu i nemoguće da stalno tipkam krivu. Čak sam napravila i novi račun i na njemu ista stvar. Ne znam u čemu griješim. Ima li netko kakvu ideju? Ovo mi je prvi Iphone pa je moguće da sam nešto opako sfušala :zubo:
Ambrozije
30.09.2010., 10:18
Molio bi za mišljenje! Naime, namjeravam kupiti mob a jedna od važnijih stavki mi je skype. E sad, jel postoji mogučnost da prednja kamera na ovoj "kantici" bude funkcionalna za takve pozive ali ne samo iphone to iphone, nego i prema compu ili drugom smartphone-u?
Koliko znam trenutno nije moguće, ispravite me ako griješim.
assassin
30.09.2010., 10:24
Da, samo iPhone 4 to iPhone 4 (samo preko WiFi- a).
Možda JB omogući korištenje za Skype, ali to se ne može sigurno znati...
MyPosion- probaj promijeniti šifru rutera, pa se onda probaj spojiti.
Ambrozije
30.09.2010., 10:36
Da, samo iPhone 4 to iPhone 4 (samo preko WiFi- a).
Možda JB omogući korištenje za Skype, ali to se ne može sigurno znati...
S obzirom da putujem pa mi je prilično zgodan taj skype, a ne da mi se nositi lap, misliš li da bi Galaxy S ili Xperia X10 bio bolja opcija?
assassin
30.09.2010., 11:15
Pa, ako ti treba videopoziv- iPhone 4 možeš preskočiti i uzeti jedan od tih.
Pogotovo ako putuješ vani i kupuješ SIM kartice- pošto iPhone 4 koristi microSIM.
U uvjetima za odobravanje aplikacije stoji da aplikacija ne smije kopirati neku "ugrađenu" funkciju iPhonea.
Tako da ne smije postojati aplikacija za poruke, pozive, youtube... I Skype koji bi- korištenjem prednje kamere kao kamere za videopoziv- zamijenio FaceTime. Dapače, poboljšao bi ga- ne bi trebao WiFi za videopoziv.
Pa ne vjerujem da će Skype u neko dogledno vrijeme raditi sa svim funkcijama na iPhoneu.
MyPoison
30.09.2010., 18:18
uspjela sam. jednostavno sam se ponovno registrirala i upalilo je :D
radi ko zmaj :cerek:
evil hunter
05.10.2010., 17:02
Zasto kad stisnem sync apps mi pise da ce mi izbrisat sve aplikacije koje su na mobitelu i dodat aplikacije koje su u itunes.. sta to znaci da ja aplikacije uvjek moram skidat sa istog kompjutera ??
EDIT:
skuzio sam, treba stisnut desnu tipku misa pod devices na svoj iphone i onda stisnut transfer purchases i tada ce se sve aplikacije sa mobitela prebacit u itunes i sad mogu, i sad mogu i na ovom kompjuteru skidat i stavljat na iphone ;)
haj pipl
05.10.2010., 18:46
danas sam dobio iphone 4 pa imam pitanje,naime,na prošlom mobitelu sam imao aktiviran w`n`w koji vrjedi do 13.10.2010 pa me zanima zašto kad idem na fejs ili nešto mi govori da nemogu na internet :ne zna: i molim vas da mi sve objasnite u vezi interneta na iphoneu.. hvala
Dogfighter
05.10.2010., 23:00
danas sam dobio iphone 4 pa imam pitanje,naime,na prošlom mobitelu sam imao aktiviran w`n`w koji vrjedi do 13.10.2010 pa me zanima zašto kad idem na fejs ili nešto mi govori da nemogu na internet :ne zna: i molim vas da mi sve objasnite u vezi interneta na iphoneu.. hvala
gdje si kupio mob??
haj pipl
06.10.2010., 16:34
gdje si kupio mob??
u Pazinu,ali su stigla samo 4 komada...
novabbb
07.11.2010., 20:30
Kako za zvuk zvona mogu dodati ringtone. Nudi mi samo osnovne zvukove. Skinula sam neku aplikaciju za izradu ringtona i sad mi kaže da su mi dostupni preko itunesa, ali nemam pojma kako ih pridružiti nekom kontaktu (zvonu). Molim pomoć, jučer sam dobila iphone i tek otkrivam neke osnovne stvari.
tomisličak
07.11.2010., 21:00
Kako za zvuk zvona mogu dodati ringtone. Nudi mi samo osnovne zvukove.
...to možeš u trajanju do 30 sekundi riješiti i u iTunesu...
...no ja prvo taj Ringtone konvertiram u .m4r,
spremim u mapu sa Ringtonovima,
i u iTunesu označim da tu mapu želim sinhronizirati...
...nakon toga otvorim imenik,
i svakom kontaktu dodam željeni zvuk zvona...
tomo100brt
08.11.2010., 08:05
Prvo ringtone ti treba biti u maksimalnom trajanu od 30 sekundi.
Označiš pjesmu koju želiš za ringtone i desnim klikom odeš na Get Info > Options. Tu imaš Start Time i Stop Time i upišeš vrijeme početka i kraja ringtona. Sada trebaš pretvorit ovaj isječak u aac format. U Edit > Preferences > General > Import Settings... stavi Import Using na AAC encoder i stisni OK i opet OK. Tvoj isjećak ti je u iTunes > Music. Nađi ga i desnim klikom uđi u Create AAC Version. Sad izbriši mp3 isjećak i iz iTunesa izbaci aac isječak na desktop. Otiđi u Upravljačka ploča > Mogućnosti mape > Prikaz i digni viđenu sa Sakrij datotečne nastavke za poznate vrste datoteka. Stisni U redu. Tvoj isječak ima nastavak .m4a. Preimenuj ga u .m4r i potvrdi promjenu. Dvaput stisni na njega i još samo sinkroniziraj iPhone sa iTunesom i to je to.Samo izbriši ringtone sa desktopa da se ne miješa sa novim ringtonom. I kad završiš sa pravljenjem ringtonova ne zaboravi u iTunes > Preferences > General > Import Settings... ponovo staviti Import Using na MP3 Encoder. Mnogi ostave na AAC Encoder pa kad ripaju glazbu bude im u aac formatu, a ne u mp3 formatu.
Lakši način ih je dizat direktno preko Cydia.
tomo100brt
08.11.2010., 08:17
Prvo ringtone ti treba biti u maksimalnom trajanu od 30 sekundi.
Drugo mora biti u .m4r formatu. Izbaci ga iz iTunesa i preimenuj iz .m4a u .m4r ako ti je u aac formatu. Ako je u mpe formatu preko iTunesa ga konvertiraj u aac format. I kad preimenuješ u .m4r vrati ga u iTunes. Sad samo sinkroniziraš iPhone sa iTunesom. U tabu Ringtones označiš ringtone koji želiš i stisneš Sync. I to je to.
Ovako ja to rješavam bez upotrebe ikakvih glupih programa.
Ringtone treba biti u maksimalnom trajanu od 30 sekundi.
Označiš pjesmu koju želiš za ringtone i desnim klikom odeš na Get Info > Options. Tu imaš Start Time i Stop Time i upišeš vrijeme početka i kraja ringtona. Sada trebaš pretvorit ovaj isječak u aac format. U Edit > Preferences > General > Import Settings... stavi Import Using na AAC encoder i stisni OK i opet OK. Tvoj isjećak ti je u iTunes > Music. Nađi ga i desnim klikom uđi u Create AAC Version. Sad izbriši mp3 isjećak i iz iTunesa izbaci aac isječak na desktop. Otiđi u Upravljačka ploča > Mogućnosti mape > Prikaz i digni viđenu sa Sakrij datotečne nastavke za poznate vrste datoteka. Stisni U redu. Tvoj isječak ima nastavak .m4a. Preimenuj ga u .m4r i potvrdi promjenu. Dvaput stisni na njega i još samo sinkroniziraj iPhone sa iTunesom i to je to.Samo izbriši ringtone sa desktopa da se ne miješa sa novim ringtonom. I kad završiš sa pravljenjem ringtonova ne zaboravi u iTunes > Preferences > General > Import Settings... ponovo staviti Import Using na MP3 Encoder. Mnogi ostave na aac Decoder pa kad ripaju pjesme bude im u aac formatu, a ne u mp3 formatu.
Uvijek mi je lakše ringtone dignit sa Cydia.
sinke_28
10.11.2010., 09:28
Jel postoji ko u hr. da servisira iphone... naime
Iphone 4 neproizvodi nijedan zvuk, kad se stave
Slusalice zvukovi su opet tu.. Razgovarat se moze
Normalno... Po meni je rikno zvucnik.
Telefon je pod garancijom al mi dugo cekat njihov servis
Jel moze neko iz hr to rjesit...
druzi66
10.11.2010., 09:33
Jel postoji ko u hr. da servisira iphone... naime
Iphone 4 neproizvodi nijedan zvuk, kad se stave
Slusalice zvukovi su opet tu.. Razgovarat se moze
Normalno... Po meni je rikno zvucnik.
Telefon je pod garancijom al mi dugo cekat njihov servis
Jel moze neko iz hr to rjesit...
http://www.ioprema.com/Page/Pocetna.html - probaj pitati kod njih navodno je to servis za iPhone,meni su pomogli sa 3GS:top:
ghanima
10.11.2010., 11:49
da li se vec može dekodirat iPhone 4 (kupljen u T-mobile) i gdje to mogu napravit (može i na pm)? zahvaljujem :)
tomisličak
10.11.2010., 13:01
da li se vec može dekodirat iPhone 4 (kupljen u T-mobile) i gdje to mogu napravit (može i na pm)? zahvaljujem :)
...ako čitaš ovaj forum, makar i povremeno,
onda znaš da se iPhone ne dekodira...
...postupak se zove jailbreak te unlock,
i možeš ga sama učiniti po uputstvima sa foruma...
...da, i4 se može unlockati na drugu mrežu,
a to ovisi o tome koji imaš firmware...
...ako je tvornički iOS4.1, sve OK,
no ako si dizala na iOS4.2,
onda se strpi malo kao i svi ostali...
jdarko051
10.11.2010., 15:01
i te kako da moze http://www.limera1n.com/
tomo100brt
11.11.2010., 09:09
i te kako da moze http://www.limera1n.com/
Jailbreak da, unlock ne još.
nažalost ja sam sa vojim nepuna dva dana starim iphonom 4 zajedno sa frendom i čamcem jučer potonuo na ribolovu.iphone je bio svega 15stak sekundi pod vodom i odma sam ga uizvadio iz i u drugi čamac ubacio.suši se od jučer i ostavit ču ga još do sutra.nije pokušavano upalit i nadam se da če proradit.mislim tak mi bar tvrde drugi koji imali iskustva s kupanjem telefona.jel je netko imo slična iskustva možda baš s iphonom
evo iphone se posušio i radi,ali ona jedna jedina tipka najbitnija,znači za izlaz iz aplikacija NE RADI!!! neznam pričekat ču još koji dan možda prošljaka,a ako ne onda na servis ILI????
assassin
15.11.2010., 14:39
Ako ne misliš sam popravljati- nemaš previše opcija osim servisa.
Ako imaš JB- možeš funkciju te tipke staviti na drugu (ili druge) (http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_190648&v=i4J4jrjLTR0&feature=iv).
Ako ne misliš sam popravljati- nemaš previše opcija osim servisa.
Ako imaš JB- možeš funkciju te tipke staviti na drugu (ili druge) (http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_190648&v=i4J4jrjLTR0&feature=iv).
odnio sam iphone na servis več,ali hvala svejedno na ovome.ak neče bit druge,mislim ako ne poprave onda če to bit riješenje
Ringostarr
20.11.2010., 12:23
Pozdrav svima.
U roku od mjesec dana cu kupiti iPhone 4G.Pa me zanimaju sljedece stvari:
1)Ako ga kupim u roku naaaajvise mjesec dana postoji li mogucnost da ce doci sa iOS 4.2, a ne 4.1?
2)Ako dode sa 4.1, je li za jailbreak bolje koristiti limera1n ili greenpois0n?
3)Ako pak dode sa 4.2. postoji li ikakva metoda jailbreaka, ako da koja je najbolja.
4)Jel pametno koristiti onu metodu jailbreaka(koristena na mojem 3GS-u 4.0.1) na cetvorci, jailbreakme.com?
Hvala unaprijed.Nadam se da ce netko naci vremena za moja pitanja.
assassin
20.11.2010., 12:54
2) Svejedno
3) Kada službeno izađ 4.2- vjerojatno će brzo izaći i način za JB
4) jailbreakme.com radi samo do 4.0.1. Već na 4.0.2 je patchan taj exploit koji je korišten za JB. Znači, ne radi na firmwareu novijem od 4.0.1.
tomo100brt
20.11.2010., 15:42
Pozdrav svima.
U roku od mjesec dana cu kupiti iPhone 4G.Pa me zanimaju sljedece stvari:
1)Ako ga kupim u roku naaaajvise mjesec dana postoji li mogucnost da ce doci sa iOS 4.2, a ne 4.1?
2)Ako dode sa 4.1, je li za jailbreak bolje koristiti limera1n ili greenpois0n?
3)Ako pak dode sa 4.2. postoji li ikakva metoda jailbreaka, ako da koja je najbolja.
4)Jel pametno koristiti onu metodu jailbreaka(koristena na mojem 3GS-u 4.0.1) na cetvorci, jailbreakme.com?
Hvala unaprijed.Nadam se da ce netko naci vremena za moja pitanja.
1) Već sljedeći mjesec bi mogao doći sa iOS 4.2 jer se iOS 4.2 očekuje sljedeći tjedan pa će izdati novu seriju.
2) Ako ti dođe iOS 4.1 najpouzdaniji način je koristiti redsn0w 0.9.6b2
http://www.red-gsm.net/t39825-4/
Meni sa greenpois0n nije upisao loader na iPhone 4, pa sam išao sa limera1n i uspilo. Na 3GS mi limera1n nije radio ugasi se, greenpois0n je radio. Sve sam ponovo restorao i testirao sa redsn0w 0.9.6b2 i iPhone 3GS i iPhone 4 i sa njim mi je jailbreak na oba uređaja uspio iz prvog puta i zato ga preporučujem.
Ostala pitanja su odgovorena kako treba.
Moja preporuka požuri sa kupnjom pa dobiješ iOS 4.1.
naime znateveč da mi je tel bio u vodi i da je nakon sušenja sve šljakalo osim one tipke.evo došo je sa servisa,ali sad se nema signala.piše nema usluge.krenuo ja nazad u servis i signal se pojavio putem,dobio 2 poruke i onda je opet nesto.probo ga je resetirat par puta,pa sam probo na savjet t mobile preč na 2g,ali i to nije pomoglo.čak sam ošo i t centar zatražit novu karticu,ono da se nije ova vodom natopila,no opet ništaa.pošto je bilo problema ovih dana sa t mobile mrežom(moj u to vrijeme nije radio) mislimo da je tu problem,pa očekujemo da če se spojit možda.ako se ne spoji ide onda u ponedjeljak ponovno u servis.saad pitanje je,jel ima ko kavu ideju,da nije nešto u postavkama
hard.fallxxx
20.11.2010., 22:29
Evo ako ikome treba microsim kartica za iphone 4 u vipu... oni imaju.. i samo zamjene... ja sam platila 1 kunu...iako imam doma rezac za sim kartice, ali mislim da je ovako sigurnije..
Pa ako kome treba ta informacija...eto...
:)
ivan500
21.11.2010., 14:50
bok, imam iphone 4 16GB, mobitel je star 4 tjedna, i danas je bilo sve u redu, baterija je bila na 90ak%, i ja da cu ga otkljucat a on ne radi, nema jailbreak, od kad je kupljen nista na njemu nije radeno, samo osnovno, neke aplikacije, pokusavao sam ga resetirat na <home tipku i tipku za paljenje ali nista, spojio sam ga na laptop ali ga itunes uopce ne prepoznaje kao da ga nisam spojo... MOlim Vas pomozite, sta mu je :(
a ujutro put pod noge u ovlašteni servis. moglo je štošta biti.
tomo100brt
22.11.2010., 16:22
a ujutro put pod noge u ovlašteni servis. moglo je štošta biti.
Ne fali mu jedan restore i ondea sve ponovo jailbreak itd.
veco009
24.11.2010., 22:27
dakle danas sam uzeo taj iphone4 s obzirom da ga nemam namjeru koristit nego dalje prodat može li mi tko objasnit kako ide ono otključavanje što oni vrše u t-mobileu i stavljaju neku manju sim karticu... ženska koja radi mi je rekla da se može ta kartica stavit samo na brojeve koji su u pretplati e pa pitanje je kako to izbjeći da se proda i da novi kupac može normalno ga koristiti
assassin
25.11.2010., 09:34
Sumnjam da je otključala...
Vjerojatno je samo aktivirala (0. korak u linku u mom potpisu).
Manja SIM kartica se mora zamijeniti u T- mobileu (mislim da ne trebaš biti pretplatnik)- ako ne želiš tamo, možeš je i sam napraviti (http://forum.hr/showthread.php?t=593414).
Znači, kupac treba imati iTunes (ako si stavljao išta na iPhone, pa bi netko želio sve to pobrisati) i T- mobile SIM karticu.
A, sumnjam da će netko kupiti iPhone 4- a da ne zna da mu treba microSIM.
Uglavnom, najnormalnije možeš prodati (samo trebaš znati da je kodiran na T- mobile- tako da ga se može koristiti samo s T- mobile i bonbon karticama).
tomo100brt
25.11.2010., 09:37
dakle danas sam uzeo taj iphone4 s obzirom da ga nemam namjeru koristit nego dalje prodat može li mi tko objasnit kako ide ono otključavanje što oni vrše u t-mobileu i stavljaju neku manju sim karticu... ženska koja radi mi je rekla da se može ta kartica stavit samo na brojeve koji su u pretplati e pa pitanje je kako to izbjeći da se proda i da novi kupac može normalno ga koristiti
Višu su dosadile budale koje rade u trgovinama. Nemaju pojma o nićemu. Kako se onda u Simpa paketu prodaje iPhone 4? Reci joj da ne sere. Meni su rekli da ih trenutno nemaju, a koristim Simpa. Uvijek možeš izrezati SIM karticu na Micro SIM.
Protina_kci
02.12.2010., 16:43
zna li netko kako skinuti onu zastitu na iphoneu da mogu slati stvari preko bluetootha? cula sam za tu neku web stranicu cydia?
To ti nije web stranica, tu ikonu cydie dobiješ kad napraviš Jailbreak...
tomisličak
02.12.2010., 17:26
…u Cydia imaš iBlue Nova…
…i opet ti bluetoth neče radit na iOS4.xx…
Pozz grupi...
Zanima me dali postoju koji program da mi broji poslane SMS-ove,ono čist radi evidencije od prvog do prvog a da radi na 4-ki....
Tnx na odgovorima...
haj pipl
04.12.2010., 13:10
Imam pitanje u vezi aplikacija na iphoneu 4.. Kad je instaliram sa iphona aplikacije nonstop pise cekanje.. A na komp ga necu sad spajat jer nemam memorije na kompu.. To mi je vec jednom bilo pa se samo od sebe rijesilo, mozete mi neko pomoci u vezi toga? Hvala unaprijed...
Jel mogu koristiti iphone 4 kupljen u Americi-USA na Hrvatskim mrežama?
pitam jel sam čuo da ima neki at&t čip ugrađen... pa neznam....
tomo100brt
16.12.2010., 09:31
Jel mogu koristiti iphone 4 kupljen u Americi-USA na Hrvatskim mrežama?
pitam jel sam čuo da ima neki at&t čip ugrađen... pa neznam....
Crni ti je đavo ugrađen. Ko ti je reko ovu idijatoriju? Ako je iPhone 4 zaključan ništa onda jer nema unlock za iOS 4.1 i iOS 4.2, jedino ako kojim slučajem uspiješ vratiti na iOS 4.0.2.
Crni ti je đavo ugrađen. Ko ti je reko ovu idijatoriju? Ako je iPhone 4 zaključan ništa onda jer nema unlock za iOS 4.1 i iOS 4.2, jedino ako kojim slučajem uspiješ vratiti na iOS 4.0.2.
Ma sad mi ide prijatelj u USA pa ce mi ga tamo kupiti, tako da neznam koji iOS ima na njemu, mogu sam nagađati da ima najnoviji...
i šta onda ako ima najnoviji iOS, šta ga neću moći koristiti onda?
A možemo pretpostaviti da je zaključan na njihov AT&T, imam stari iPhone1 koji je isto bio zaključan pa sam ga otključao... no možda je sa ovim najnovijim stvar kompliciranija - samo neznam... zato bolje da pitam prije :)
Daj se nauči već jednom da za otključavanje nije bitan OS nego baseband koji je na tom mobitelu. Četvorka može imati 1.59.00 i 2.10.04 a jedan od ta dva se može otključati, nadalje može se raditi custom FW sa sn0wbreeze-om koji ne podiže baseband bez obzira na upgrade OS-a..:top:
Daj se nauči već jednom da za otključavanje nije bitan OS nego baseband koji je na tom mobitelu. Četvorka može imati 1.59.00 i 2.10.04 a jedan od ta dva se može otključati, nadalje može se raditi custom FW sa sn0wbreeze-om koji ne podiže baseband bez obzira na upgrade OS-a..:top:
A odgovor za mene bi bio, da se može onda otključati ili ne :) ?
tomo100brt
16.12.2010., 13:44
A odgovor za mene bi bio, da se može onda otključati ili ne :) ?
Ovisi koji ti je iOS, a s time i baseband. Baseband koji dolazi sa iOS 4.1 i 4.2 se ne može otključati. Prvo vidi koji ti je iOS i Modem Firmware (baseband). I ispravljam se, ne pokušavaj vračat iOS na stariji. To nije za igru. Uvijek ti ostane viši baseband. Samo iOS možeš vratit. Moje mišljenje je da ga nećeš moći otključati. Pušiona.
Da jer neznam ja šta će on kupiti a tamo mu čovjek neće dati da ga vidi proba, da bi znao jel se može ili ne može otključati.
Znači nije do toga da treba nešto čekati već jednostavno neće biti moguće to onda napraviti?
tomisličak
16.12.2010., 15:53
...AT&T nije čip nego SIM kartica USA mreže...
...u svakom slučaju ako nabavljaš tam' iPhone4,
nabavi i karticu, trebat' će ti za aktivaciju...
...AT&T nije čip nego SIM kartica USA mreže...
...u svakom slučaju ako nabavljaš tam' iPhone4,
nabavi i karticu, trebat' će ti za aktivaciju...
Od kud sad to da treba njihova kartica, nitko to nigdje ne spominje da to treba...
tomisličak
17.12.2010., 01:23
...iPhone kupljen u hrvatskoj, trenutno ne možeš aktivirati sa VIP ili Tele2 SIM karticom, treba ti t-mobile...
...isto vrijedi i za iPhone, kupljen u USA, treba ti AT&T SIM kartica...
Znaci trebam potpisat ugovor na 2 godine... nema sanse, kao da bi svaki turist koji dođe u USA napravio isto...
Na iphone1 sam otkljucavanje rijesio bez kartice. Morat ce biti drugo rijesenje za otkljucat, bez kartice.
tomisličak
17.12.2010., 07:26
...aha...
...kad ga nađeš,
javi i ostalima...
...iPhone 4, koji budeš kupio u VIP-a,
nečeš moći osposobiti bez VIP-ove kartice,
tak ti je i sa iPhone-om iz USA...
milkyinki
17.12.2010., 19:40
Znaci trebam potpisat ugovor na 2 godine... nema sanse, kao da bi svaki turist koji dođe u USA napravio isto...
Na iphone1 sam otkljucavanje rijesio bez kartice. Morat ce biti drugo rijesenje za otkljucat, bez kartice.
Moras imati karticu od mreze na kojoj je mob lock da bi ga aktivirao.Zasto moras potpisati ugovor,kupi njihovu pre-paid karticu i to je to.:top:
hmore85
17.12.2010., 23:55
e ovako, po pitanju iPhone-a koji se prodaje u vipu... kad bi se dočepao jednog, da li ja mogu, bez previše razmišljanja otići na jailbreakme.com, pod uvjetom da mi je iOS na 4.0.1.? pošto jailbreaking preko te stranice traje jedva 5-10 minuta, to je itekako dobar izbor :D
znači ne zanima me unlock, jer mi neće trebati, samo jailbreak.
jpelko2
18.12.2010., 07:55
e ovako, po pitanju iPhone-a koji se prodaje u vipu... kad bi se dočepao jednog, da li ja mogu, bez previše razmišljanja otići na jailbreakme.com, pod uvjetom da mi je iOS na 4.0.1.? pošto jailbreaking preko te stranice traje jedva 5-10 minuta, to je itekako dobar izbor :D
znači ne zanima me unlock, jer mi neće trebati, samo jailbreak.
Pa nema ti šanse da ti dođe s 4.0.1 on je još u kolovozu zamijenjen d 4.0.2.Mislim daće doć s 4.1.
Traje ti i za jb 4.1 preko greenpoisona 1-2minute samo trebaš znat kako se radi.
tomo100brt
18.12.2010., 10:19
Pa nema ti šanse da ti dođe s 4.0.1 on je još u kolovozu zamijenjen d 4.0.2.Mislim daće doć s 4.1.
Traje ti i za jb 4.1 preko greenpoisona 1-2minute samo trebaš znat kako se radi.
Možda dođe i 4.2. E onda si nagrabusio. Nema jailbreak još.
Evo ode ti je sve o jailbreaku kad ti bude trebalo za svaki iOS:
http://www.red-gsm.net/f696/
tema [iPhone] - Unlock i JailBreak
hmore85
18.12.2010., 10:56
downgrade na 4.0.1. nije moguć?
jpelko2
18.12.2010., 21:36
downgrade na 4.0.1. nije moguć?
Ne ako nemaš spremljen shsh.Nikako i neznam zašto bih to radio 4.2.1/4.1 je dosta bolji i za kaj će vam jb iphone 4 je odličan uređaj i bez jb a to kaj kradete aplikacije je druga stvar.Teško je dat 50kn za aplikacije koje stvarno koristite a za npr. pušenje nije teško.Te aplikacije budeš imao uvijek,imaš support, buduće updejte i nemaš brige oko svih ti problema s jb kao baterija,appsynca i skidanja nelegalnih aplikacija svoje savjesti.
tomisličak
18.12.2010., 22:09
...možeš li ti na bilo koji iPhone staviti temu koju osobno izradiš bez JB..?
...možeš li uređivati mape i datoteke unutar sistema bez JB..?
...možeš li ugrađivati ringtone veće od 500kb bez JB..?
...možeš li instalirati npr "Google Taslk sa AppStore..?
...možeš li brisati pozive pojedinačno bez JB..?
...imaš li povratno izvješće za poslani SMS..?
...za takve licemjere i dvoličnjake imam još na stotine pitanja
kojima je najlakše optuživati nešto bez dokaza...
...nisu li veći lopovi naši operatorski centri koji nam prodavaju zaključane mobitele..?
...a dati do 8.000kn za iPhone i nije mala stvar...
jpelko2
19.12.2010., 11:14
...možeš li ti na bilo koji iPhone staviti temu koju osobno izradiš bez JB..?
...možeš li uređivati mape i datoteke unutar sistema bez JB..?
...možeš li ugrađivati ringtone veće od 500kb bez JB..?
...možeš li instalirati npr "Google Taslk sa AppStore..?
...možeš li brisati pozive pojedinačno bez JB..?
...imaš li povratno izvješće za poslani SMS..?
...za takve licemjere i dvoličnjake imam još na stotine pitanja
kojima je najlakše optuživati nešto bez dokaza...
...nisu li veći lopovi naši operatorski centri koji nam prodavaju zaključane mobitele..?
...a dati do 8.000kn za iPhone i nije mala stvar...
Zašto bih stavljao teme ovako default je vrlo dobro sređen i trebaš još winterboard instalirat koji troši dosta struje pa ga ne koristim.Prije je to bilo potrebno kad je bio 3gs ili 3g kad nije bilo wallpapera ali iphone 4 ima dosta bolji ekran i imaš dosta ljepih wallpapera pa je to bolje rješenje.
Zašto bih ulazio u datotečni sustav iphona?Samo nešto mogu zajebat i to vam treba vama da bi instalirali priratske aplikacije,dobro ima prednosti ali kaj će ti to kad imaš backup svih podataka,poruka i slika u itunesu?
Ringtone ionak nejde preko 40 sekundi i to je meni dosta.Bez jb.
Koji google talk?Imaš gomilu aplikacija za chat kao facebook,nimbuzz,tango i s kojim možeš imat videopoziv i fring je tu.
Imaš google aplikaciju na appstoreu možeš sve radit poput da kažeš nešto pa ti to nađe na netu,barcodove,gmail.
Imaš i google earth.
Za pozive nikad ih ne brišem,ali je to dobra funkcija kao i da bi mogli ubacit mogoćnost u foto aplikaciji da se šalje direkt na facebook ili twitter slika i da se može brisat bez itunesa u ipodu muzika i video.Sve su to male sitnice koja se mogu lagano ubacit npr. u ios 5.0
Za sms izvješče se može ako se pošalje u poruki neki sad naslov neznam sad kak se zove.I to meni nije potrebno jer znam da su kvalitetne mreže i da mi je dosad svaka poruka poslana kad sam slao.
Imaš još što?
Za cijenu pa to je normalno za t-mobile oni uvijek imaju takve bezobrazne cijene za iphone tak je i u njemačkoj.I onda još +1000kn više za iphone 4 u tarifama nego za 3gs prošle godine i još nema 50% popusta i još 2mjeseca kasni i još njihov polog.
Valjda su znali da budu izgubili monopol nad iphonom pa su digli cijene,.
Nitko normalni ga ne kupuje otključanog na oglasnicima je 2800-3500kn za 16gb model što je ok cijena pa toliko je i 3gs koštao kad je došao.
I zašto bih kupovao otključane modele kad ima sad vip iphone i t-mobile i ide ti i bonbon na t-mobile i tomato na vip i samo je tele 2 ostao koji ni netreba imat iphone jer imaju dosta slabiju mrežu od vipa i t-mobila.
I vip ti nema te pologe kao t-mobile ima ti u preplati dosta nižu cijenu skoro jedanput nižu imaju ti 50% na preplatu na dvije godine imaju ti bolju mrežu od t-mobile po pitanju 3g brzine imaju ti 2 godine garancije a kod t-mobilea je 1godina.
tomisličak
19.12.2010., 12:18
...ništa od svega što spominješ nije slično onome što iPhone može
i što ti objašnjavaš bez Jailbreaka...
...uglavnom, ako si se okomio na piratske aplikacije
trebao si spomenuti samo AppSync...
Da li se naplaćuje location service koju ima iPhone od operatera na bilo koji način?
_alias_
19.12.2010., 23:35
eeej! kolko sam skuzila, bijeli iphone 4 bi trebao stici te na proljeće...
iliii....??
ima netko neku informaciju??
hvalaaa :)
Molimpomoć
20.12.2010., 08:49
Zna netko kad dolazi nova pošiljka iphone-a u Zg?
Sramotno je koliko su malo uređaja dobili...
tomisličak
20.12.2010., 09:05
...evo ja šaljem odmah danas...
Problem!
Naime sada dok sam razgovarao na Iphone4 odjednom nisam čudo sugovornika tj. ne radi mi zvučnik a prije toga je nešto zaškripalo u slušalici kao šum i sada zvučnik uopče ne radi a onaj zvučnik za razglas radi normalno. Što da radim? Mobitel nema ni misec dana kupljen u tmobile? Napravija san jailbreak znaći izgubija san garanciju? :(
Jozha20
20.12.2010., 11:18
Problem!
Naime sada dok sam razgovarao na Iphone4 odjednom nisam čudo sugovornika tj. ne radi mi zvučnik a prije toga je nešto zaškripalo u slušalici kao šum i sada zvučnik uopče ne radi a onaj zvučnik za razglas radi normalno. Što da radim? Mobitel nema ni misec dana kupljen u tmobile? Napravija san jailbreak znaći izgubija san garanciju? :(
Nisi izgubio garanciju... Samo napravi restore i sve je kao da nikad jailbreaka nije ni bilo.... a mozda proradi i zvucnik nakon tog... ako ne proradi slobodno ga nosi u t-mobile, kao sto sam rekao poslije restora se nemoze skuzit da je bio jalbreakan :top:
Nisi izgubio garanciju... Samo napravi restore i sve je kao da nikad jailbreaka nije ni bilo.... a mozda proradi i zvucnik nakon tog... ako ne proradi slobodno ga nosi u t-mobile, kao sto sam rekao poslije restora se nemoze skuzit da je bio jalbreakan :top:
Aj barem nešto, sad ću pokušati napraviti restore pa što bude.
eeej! kolko sam skuzila, bijeli iphone 4 bi trebao stici te na proljeće...
iliii....??
ima netko neku informaciju??
hvalaaa :)
http://www.iportal.com.hr/inews (http://www.iportal.com.hr/inews/napravili-smo-ga-bijeli-iphone-4)
E da na kraju sam morao svoj Iphone odniti u tmobile i ljubazna gospođa mi je rekla da sad ga šalju u Mađararsku i da će to potrajati najmanje misec dana. E sad mene zanima da li su oni meni dužni dati zamjenski uređaj? Kad sam je ja pita ona je rekla da nema trenutno niti jedan slobodan uređaj. I što bi ja sad tribaja plačati pretplatu a nemogu koristiti mobitel jer drugog nemam?
tomisličak
20.12.2010., 15:56
...a jesi zaboravio provjeriti,
da li je nakon restore-a zvučnik proradio?
...a jesi zaboravio provjeriti,
da li je nakon restore-a zvučnik proradio?
Provjerija san i opet ništa :(
novabbb
20.12.2010., 15:59
Da li je moguće preko Skype-a ostvariti video poziv? Instalirala sam ga ali uspjevam dobiti samo vezu bez videa (s iphone-a na comp)
Da li je moguće preko Skype-a ostvariti video poziv? Instalirala sam ga ali uspjevam dobiti samo vezu bez videa (s iphone-a na comp)
Nema još podrške za video poziv.
Jozha20
20.12.2010., 16:09
E da na kraju sam morao svoj Iphone odniti u tmobile i ljubazna gospođa mi je rekla da sad ga šalju u Mađararsku i da će to potrajati najmanje misec dana. E sad mene zanima da li su oni meni dužni dati zamjenski uređaj? Kad sam je ja pita ona je rekla da nema trenutno niti jedan slobodan uređaj. I što bi ja sad tribaja plačati pretplatu a nemogu koristiti mobitel jer drugog nemam?
da, trebali bi ti dati neki zamjenski uređaj ukoliko ga imaju tamo, a posto nemaju, nemaju ti ni sto dati...
_alias_
21.12.2010., 12:04
http://www.iportal.com.hr/inews (http://www.iportal.com.hr/inews/napravili-smo-ga-bijeli-iphone-4)
wooow :eek: veeec :)
hvala ti puno ;)
nadam se da ce se onda uskoro naci i kod nas ;)
recimo u oglasniku :cerek:
Figo_zg
21.12.2010., 21:09
Imam Iphone 4,deaktiviran je,a iz tcoma je,a ja sam na vip,naravno nemam karticu od tcoma,jel ga mogu kak aktivirat da ga mogu jailbreakat i unlockat,naime neznam ni koji je firmware pa neznam ni s čim da ga jailbreakam i unlockam....?!?
Hvala unaprijed....:)
assassin
21.12.2010., 22:03
Teško...
Ali, ne vidim da je problem naći nekoga s T- mobile karticom da ti je posudi na 2 minute...
Ili odi u T- centar pa je traži.
Meni su u Vipu dali besplatnu SIM, pa možda daju tako i u T- mobileu (ili košta tipa 10- 20 kuna):
Dvadeset-do-Asa
23.12.2010., 19:36
imam ip4 i dosta iskustva sa ip3 ali sada ne znam kako snimljeni video prebaciti na comp?
Može li netko pomoći kako sve to poriktati?
tomisličak
23.12.2010., 20:13
…jednostavo otvoriš "Računalo" kada USB kabelom spojiš iPhone…
…onda Internal Storage, DCIM, i pronađeš taj video file koji želiš prebaciti…
Dvadeset-do-Asa
23.12.2010., 20:17
dobro zašto ga ne prebacuje isto kao i fotografije u camera scaner wizardu koji izaberen?
"jednostavo otvoriš "Računalo" kada USB kabelom spojiš iPhone…
…onda Internal Storage, DCIM, i pronađeš taj video file koji želiš prebacit"
možeš li mi molim te ovo pojasniti?
tomisličak
23.12.2010., 20:45
...to je ipak pitanje za software Windows, a ne iOS...
http://kompjuterana.blog.hr/2009/02/1625919661/fotke-sa-iphonea-na-xp.html
...neznam zašto ti ovo nije jednostavnije...
Dvadeset-do-Asa
23.12.2010., 20:54
zato što ne razumijem postupak kako prebaciti snimljeni video na kompjuter. čim se s kabelom spojim nudi mi izbor, izaberem sccaner i camera wizard i postupak se pokrene, međutim neće video prebaciti. i ne znam šta trebam rediti? Ako možeš korak po korak objasniti?
tomisličak
23.12.2010., 21:25
…a kako da ti jednostavnije objasnim od ovoga..:
…jednostavo otvoriš "Računalo" kada USB kabelom spojiš iPhone…
…onda Internal Storage, DCIM, i pronađeš taj video file koji želiš prebaciti…
…na engleskom…?
…otvoriš My Computer, Internal Storage, DCIM,
i taj video file koji želiš prebaciti copy/paste…
Figo_zg
24.12.2010., 10:34
Da li netko zna napravit haktivaciju iphone 4 4.1....?!?!
Jozha20
24.12.2010., 11:33
Da li netko zna napravit haktivaciju iphone 4 4.1....?!?!
probaj ovako tutorial (http://www.limera1n.cc/2010/12/activate-iphone-4-iphone-3gs-iphone-3g.html)
dali zna netko kada dolazi nova pošiljka iphona?
jer di god da sam pitao nema ih..
samobor, zagreb okolica
hvala
Jel ima netko iskustva sa korištenjem orginal Apple bumpera? Čitala sam dosta komentara na apple.com od strane korisnika da im je taj bumper izgrebao cijelu površinu koju je pokrivao i trebao štititi baš od toga, pa me zanima jesu li to popravili ili je i dalje defektna?
tomo100brt
26.12.2010., 10:14
Jel ima netko iskustva sa korištenjem orginal Apple bumpera? Čitala sam dosta komentara na apple.com od strane korisnika da im je taj bumper izgrebao cijelu površinu koju je pokrivao i trebao štititi baš od toga, pa me zanima jesu li to popravili ili je i dalje defektna?
Ne razumijem što će vam uopće taj bumper. Ako pazite iPhone 4 neće vam imati oštećenja. Meni to unakažava izgled samog mobitela.
assassin
26.12.2010., 10:20
Pomaže i kod problema s antenom.
To je primarni razlog zašto su ga dijelili (i sada prodaju).
Meni je bumper puno ljepši odabir od bilo koje druge maske koja pokriva i stražnju stranu. Mislim da ću na kraju uzet neku kopiju apple-ovog jer mi taj neće barem ogrebat iPhone.
Dvadeset-do-Asa
26.12.2010., 17:45
…a kako da ti jednostavnije objasnim od ovoga..:
…na engleskom…?
…otvoriš My Computer, Internal Storage, DCIM,
i taj video file koji želiš prebaciti copy/paste…
Fala, riješio!
poz.
Igor987
26.12.2010., 18:24
kao prvo neznam kamo strpati ovu temu pa valjda sef nece poluditi-----dakle, mjesec dana imam cetvorku i od dana kad je imam stari 3g stoji ugasen i naravno bez ikakve kartice.jucer sam isao nesto cackat po njemu i vidim da imam hrpu mailova.otvorim i to su sve mailovi koje sam vec procitao na cetvorki--pa mi nije jasno kako moze prikazivati mailove ako nema kartice ????
tomisličak
26.12.2010., 18:28
...može, ako su to mailovi od ***@hotmail.com...
...***@gmail.com ti se neće prikazivati ako si samo i na računalu pročitao jednom...
Igor987
26.12.2010., 18:37
...može, ako su to mailovi od ***@hotmail.com...
...***@gmail.com ti se neće prikazivati ako si samo i na računalu pročitao jednom...
yahoo i microsoft outlook
tomisličak
26.12.2010., 19:10
...onog trena, kada staviš karticu, iPhone ako nije na wireless-u čita mailove preko SIM-a...
...SIM kartica nije neophodna za čitanje mailova i otvaranje ak se spojiš na WiFi...
Koja je verzija softwarea koju prodaju u vipu?
Kako se s novim itunes 10 transferiraju ringtoni? Nije mi uspjelo prema uputama (konvertirati i importirati u itunes, jednostavno su izbacili ringtonese).
jel' netko skuzio kako su ovi napravili ovaj bijeli iphone? mrak izgleda!
Pozz grupi...
Zanima me kako ste zadovoljni blicom kod slikanja fotki..?
Meni kad got slikam sa njim,sva lica imaju preveliki odsjaj...
A i zanima me dali ima koji programcic da se taj blic koristi kao baterija ili da in bude upaljen kod snimanja videa..
Tnx na odgovorima...
lion406
26.12.2010., 23:13
Koja je verzija softwarea koju prodaju u vipu?
Kako se s novim itunes 10 transferiraju ringtoni? Nije mi uspjelo prema uputama (konvertirati i importirati u itunes, jednostavno su izbacili ringtonese).
jel' netko skuzio kako su ovi napravili ovaj bijeli iphone? mrak izgleda!
FW 4.2.1 , sa bijelom folijom koja je naljepljena
Pozz grupi...
Zanima me kako ste zadovoljni blicom kod slikanja fotki..?
Meni kad got slikam sa njim,sva lica imaju preveliki odsjaj...
A i zanima me dali ima koji programcic da se taj blic koristi kao baterija ili da in bude upaljen kod snimanja videa..
Tnx na odgovorima...
je i meni je isto kao nekako kao da je prejaka svijetlost ako su blizu ljudi
a za bateriju koristim ovu (http://itunes.apple.com/hr/app/led-flash/id385754017?mt=8) free aplikaciju i super mi je, druga mi više niti ne treba ;)
škašiškafnjak
27.12.2010., 01:53
uzeo sam neki dan u vip-u iphone4
imam problemcic da mi komp ne prepoznaje iphone tj. nema ga pod "computer", tamo gdje su hdd-ovi i gdje se pojave drugi memory stick-ovi (ili kamere, fotoaparati itd.) kad se ukljuce na usb.
preko itunes-a komp prepoznaje iphone i mogu raditi sync, ali ne mogu i phone koristiti kao "memory stck" :ne zna:
jel to normališ?
adrian7000
27.12.2010., 01:55
uzeo sam neki dan u vip-u iphone4
imam problemcic da mi komp ne prepoznaje iphone tj. nema ga pod "computer", tamo gdje su hdd-ovi i gdje se pojave drugi memory stick-ovi (ili kamere, fotoaparati itd.) kad se ukljuce na usb.
preko itunes-a komp prepoznaje iphone i mogu raditi sync, ali ne mogu i phone koristiti kao "memory stck" :ne zna:
jel to normališ?
da normalno je...prepoznaje ga kao "digital camera" i mozes samo slike kopirat
to se da sredit ako imas JB postoji aplikacija koja ti ga pretvori u memory stick
newwbie
27.12.2010., 13:16
Bok, jel bi radio na našim mrežama Iphone 4 ako se uzme vani u Njemačkoj od Vodafone D2?
adrian7000
27.12.2010., 14:18
Bok, jel bi radio na našim mrežama Iphone 4 ako se uzme vani u Njemačkoj od Vodafone D2?
samo ako ga unlockas
škašiškafnjak
27.12.2010., 22:30
da normalno je...prepoznaje ga kao "digital camera" i mozes samo slike kopirat
to se da sredit ako imas JB postoji aplikacija koja ti ga pretvori u memory stick
aha, jailbreak znaci...ok, thnx
e sad druga situacija, imao sam do sada sony ericsson c905 i na njegovoj memoriji sve kontakte (mislim, imao sam i na SIM kartici) ali sa iphone-om sam dobio novi mini SIM.
kako da sad prebacim te kontakte na iphone!?!?!? :ne zna::ne zna:
sutra uzimam iphone4 u vipu i zanima me koliko zapravo ja mogu surfati
s tim gigabajtom prometa koji mi daju mjesečno u pretplati? recimo portali, novine, facebook i slično,
koliko to brzo troši? i ako netko koristi IM+ ili nekakvu slicnu chat aplikaciju, recimo MSN, koliko pojede prometa?
hvala :)
adrian7000
28.12.2010., 00:17
e sad druga situacija, imao sam do sada sony ericsson c905 i na njegovoj memoriji sve kontakte (mislim, imao sam i na SIM kartici) ali sa iphone-om sam dobio novi mini SIM.
syncaj contacte iz c905 sa outlookom ili windows contacts, gmailom il nes slicno i onda to syncas s iphonom
sutra uzimam iphone4 u vipu i zanima me koliko zapravo ja mogu surfati
s tim gigabajtom prometa koji mi daju mjesečno u pretplati? recimo portali, novine, facebook i slično,
koliko to brzo troši? i ako netko koristi IM+ ili nekakvu slicnu chat aplikaciju, recimo MSN, koliko pojede prometa?
hvala :)
Ja imam 2GB i tarifi i300, ovaj mjesec 15GB raspoloživog prometa (ne znam čak da li je to do daljnjeg, nešto su spominjali i flat). Prošli mjesec sam s svim iživljavanjem uspio potrošiti 680mb, ovaj mjesec nisam imao toliko volje pa ću uspjet potrošit cca. 450mb, max. 500mb (sad sam na 430mb).
dcmrecnj
28.12.2010., 10:41
Imam iPhone 4 ver. 4.1, modem firmware 02.10.04.
Prvi problem je što kad fotkam nešto, slika postoji u albumu, ali kad je pokušavam poslat onda krene u neko "spremanje fotografije" i to vrti do besvijesti. Kad restartam iPhone, slika više ne postoji.
Drugi problem je što video snimanje ne radi.
Molim pomoć ako neko ima sličnih iskustava.
p.s. iPhone je jailbrekiran.
Ja sam sa iphone-om dobila adapter za te male sim kartice i jednostavno sam sa svog starog sim-a prebacila kontakte na stari telefon, umetnula mali sim u adapteru i sa starog telefona prebacila na mali sim, a sa malog sim-a u iphone.
Ako me možeš razumjeti...
Molimpomoć
29.12.2010., 00:57
Bok
Prije tjedan dana sam kupio IP4 u Vipu,sve super,sve 5 dok nisam micao mobitelom lijevo desno i čuo kako nešto zvecka.
Ispostavilo se da je to sleep/wake gumb koji se jedva primjetno pomiče lijevo i desno i stvara zveckavi zvuk.
Malo sam google-ao i našao da je to učestao problem.
mobiles.bigresource.com/IPhone-Power-sle...-IP4--mQ5wOwbbi.html
Htio sam pitati,je li netko od vas naišao na sličan problem i što bi mi preporučili.
P.S. Ostatak mobite funkcionira savršeno,jedino me malo strah da se nebi desio neki veći kvar tog gumba.
Hvala unaprijed =)
Ako te to nervira, a očito jest, odi do VIP-a i reklamiraj. Upravo sam dobro protresao svoj IP4 da vidim zvecka li i kod mene tj. da li je to uobičajeno - ne zvecka ni najmanje, taj gumb se ne pomice ni jedan pikometar a mob se koristi već par mjeseci. Jedino ćeš se najvjerojatnije načekati dok dobiješ novi.
Zdravo, forumaši-ajfonovci!
Nabavio sam prije 10ak mjeseci iPod Touch i od tada se jako zagrijao za touch uređaje, a pošto sam mislio zamijeniti svoju skoro 4 godine staru Nokiu 6300 (T-Mobile), pomislio sam da bi iPhone4 mogao biti baš dobra zamjena!
Rečeno - učinjeno, kada je VIP dobio iPhone4, uspio sam dobiti jednu 32GB verziju. Koja sreća!
Na žalost, sreća nije predugo potrajala. I tu dolazimo do velikog problema i razočaranja kojeg imam sa iPhoneom4. Naime, meni je kvaliteta razgovora prilično loša. Što to znači?
Pa ovako, kada razgovaram na iPhoneu sa ljudima, njihov glas je često zamućen, kao da pokušavaš razgovarati s nekim tko je sa druge strane vrata. Često ih moram pitati da ponove glasnije ili zapravo čak razgovjetnije što su rekli, jer ih nisam uspio skužiti. Dakle kao da je ton nečist, nekako zamuljan, slično kao da umjesto da na TVu imate oštru sliku imate sve razmuljano pa ne uspijevate razaznati detalje. Tako ja ne razaznajem što mi druga strana govori, i često se moram koncentrirati da pokušam iz konteksta rečenice skužiti riječi koje su bile nerazumljive. I prijatelji mi kažu da ih sada često pitam da ponove što su rekli. Ovo se dešava u svim kombinacijama - kada je osoba sa druge strane na fiksnoj liniji, VIP, T-Mobile ili TELE2.
Napominjem da to nema veze sa glasnoćom zvuka - mogu pojačati zvuk, i postati će neugodno glasan, ali to neće pomoći sa oštrinom samog zvuka, koji ostaje često nejasan, mutan, kao da je iza zatvorenih vrata, kao što sam vam već rekao. Isto tako napominjem da sam maknuo zaštitnu foliju, nemam nikakav bumper niti case, i koliko ja vidim zvučnik za uho je potpuno čist.
Ono što me najviše čudi i brine jest što bratić ima iPhone4, i koliko ja mogu primijetiti, kod njega je isti takav ton, tj. kvaliteta zvuka - nejasna. Zar su svi iPhone4 uređaji takvi? Prijatelj koji ima iPhone3GS i imao je prilike isprobati iPhone4 kaže da je po njemu zvuk mutniji na iPhone4, nije toliko čist kao na 3GS. Pokušao sam snimiti svoj glas sa Voice Memos aplikacijom i puštati na zvučniku za uho, i glas mi se činio čist i oštar i razumljiv, dakle ne bih rekao da je zvučnik problematičan.
Kada pričam na svojoj Nokiji 6300 zvuk je oštar i čist, gotovo kao da se priča na fiksnoj liniji. Isto tako kada (sada za probu) uzmem od nekoga drugoga mobitel (Sony Ericsson K800i, Samsung Galaxy S, itd.) zvuk je osjetno čisti i bolji i razumljiviji na tim mobitelima.
Pa zar sam dao veliku lovu i potpisao ugovor na dvije godine, a samo da bih morao koristiti aparat koji ne ispunjava svoju osnovnu funkciju onako kako treba? Jesam li osuđen na uistinu nerazumljive razgovore? Prilično sam razočaran za jedan tako razvikani uređaj kao što je iPhone4 - stvarno ga želim voljeti i uživati u njemu, ali uz ovakvu kvalitetu razgovora to je nemoguće.
Molim vas za pomoć i savjete, iskustva ako imate - što bi se moglo napraviti? Mislim danas otići do VIP centra da iznesem svoj problem, ali imam osjećaj da će mi samo uzeti aparat i poslati ga na servis, i onda ću biti bez mobitela na tko zna koliko dana, i dobiti ga natrag sa informacijom da je u ispravnom stanju. Zamjenski vjerojatno ne moram očekivati pošto je ionako nestašica aparata, a ja bih samo želio znati da li je ovo normalno za iPhone4 ili nešto stvarno nije dobro sa mojim uređajem ili karticom, ili nečim trećim. Želim biti zadovoljan sa iPhoneom i koristiti ga, ali ne shvaćam ovakvu kvalitetu razgovora, ne pokušavam biti picajzla, ali ako ne razumijem što mi druga strana govori - koja je poanta?
Molimpomoć
29.12.2010., 12:13
Ako te to nervira, a očito jest, odi do VIP-a i reklamiraj. Upravo sam dobro protresao svoj IP4 da vidim zvecka li i kod mene tj. da li je to uobičajeno - ne zvecka ni najmanje, taj gumb se ne pomice ni jedan pikometar a mob se koristi već par mjeseci. Jedino ćeš se najvjerojatnije načekati dok dobiješ novi.
Baš to,ne bih htio biti danima/tjednima bez mobitela u slučaju da ga uzmu na pregled,a zamjenskih nema (a očito ih nema)
Thx
adrian7000
29.12.2010., 15:34
Baš to,ne bih htio biti danima/tjednima bez mobitela u slučaju da ga uzmu na pregled,a zamjenskih nema (a očito ih nema)
Thx
mogu ti sam rec da ja imam 3gs i to zveckanje primjetim bas kad ga ono dobro protresem...al meni je pao preko 10 puta a nemam nikakvu zastitu, bilo je tu i udaraca u radijator i kamene plocice itd :D
al sve radi super makar zvecka ak jace protresem
iphone 4 i preći na pretplatu - koja je povoljnija! 150 ili 300? čini mi se, a vjerujem da sam u pravu, da ako uzmem tarifu i300 - to nije 300 kn na kraju mjeseca, već naknade poziva, frekvencija i slično - završit ću na računu od 450!!?? sada na bonove trošim 250-300. i phone mi stigao i trebao bih ga sutra podići!! pa molim brzi savjet. tnx svima!:)))
Partfiš
29.12.2010., 15:41
Zdravo, forumaši-ajfonovci!
Nabavio sam prije 10ak mjeseci iPod Touch i od tada se jako zagrijao za touch uređaje, a pošto sam mislio zamijeniti svoju skoro 4 godine staru Nokiu 6300 (T-Mobile), pomislio sam da bi iPhone4 mogao biti baš dobra zamjena!
Rečeno - učinjeno, kada je VIP dobio iPhone4, uspio sam dobiti jednu 32GB verziju. Koja sreća!
Na žalost, sreća nije predugo potrajala. I tu dolazimo do velikog problema i razočaranja kojeg imam sa iPhoneom4. Naime, meni je kvaliteta razgovora prilično loša. Što to znači?
Pa ovako, kada razgovaram na iPhoneu sa ljudima, njihov glas je često zamućen, kao da pokušavaš razgovarati s nekim tko je sa druge strane vrata. Često ih moram pitati da ponove glasnije ili zapravo čak razgovjetnije što su rekli, jer ih nisam uspio skužiti. Dakle kao da je ton nečist, nekako zamuljan, slično kao da umjesto da na TVu imate oštru sliku imate sve razmuljano pa ne uspijevate razaznati detalje. Tako ja ne razaznajem što mi druga strana govori, i često se moram koncentrirati da pokušam iz konteksta rečenice skužiti riječi koje su bile nerazumljive. I prijatelji mi kažu da ih sada često pitam da ponove što su rekli. Ovo se dešava u svim kombinacijama - kada je osoba sa druge strane na fiksnoj liniji, VIP, T-Mobile ili TELE2.
Napominjem da to nema veze sa glasnoćom zvuka - mogu pojačati zvuk, i postati će neugodno glasan, ali to neće pomoći sa oštrinom samog zvuka, koji ostaje često nejasan, mutan, kao da je iza zatvorenih vrata, kao što sam vam već rekao. Isto tako napominjem da sam maknuo zaštitnu foliju, nemam nikakav bumper niti case, i koliko ja vidim zvučnik za uho je potpuno čist.
Ono što me najviše čudi i brine jest što bratić ima iPhone4, i koliko ja mogu primijetiti, kod njega je isti takav ton, tj. kvaliteta zvuka - nejasna. Zar su svi iPhone4 uređaji takvi? Prijatelj koji ima iPhone3GS i imao je prilike isprobati iPhone4 kaže da je po njemu zvuk mutniji na iPhone4, nije toliko čist kao na 3GS. Pokušao sam snimiti svoj glas sa Voice Memos aplikacijom i puštati na zvučniku za uho, i glas mi se činio čist i oštar i razumljiv, dakle ne bih rekao da je zvučnik problematičan.
Kada pričam na svojoj Nokiji 6300 zvuk je oštar i čist, gotovo kao da se priča na fiksnoj liniji. Isto tako kada (sada za probu) uzmem od nekoga drugoga mobitel (Sony Ericsson K800i, Samsung Galaxy S, itd.) zvuk je osjetno čisti i bolji i razumljiviji na tim mobitelima.
Pa zar sam dao veliku lovu i potpisao ugovor na dvije godine, a samo da bih morao koristiti aparat koji ne ispunjava svoju osnovnu funkciju onako kako treba? Jesam li osuđen na uistinu nerazumljive razgovore? Prilično sam razočaran za jedan tako razvikani uređaj kao što je iPhone4 - stvarno ga želim voljeti i uživati u njemu, ali uz ovakvu kvalitetu razgovora to je nemoguće.
Molim vas za pomoć i savjete, iskustva ako imate - što bi se moglo napraviti? Mislim danas otići do VIP centra da iznesem svoj problem, ali imam osjećaj da će mi samo uzeti aparat i poslati ga na servis, i onda ću biti bez mobitela na tko zna koliko dana, i dobiti ga natrag sa informacijom da je u ispravnom stanju. Zamjenski vjerojatno ne moram očekivati pošto je ionako nestašica aparata, a ja bih samo želio znati da li je ovo normalno za iPhone4 ili nešto stvarno nije dobro sa mojim uređajem ili karticom, ili nečim trećim. Želim biti zadovoljan sa iPhoneom i koristiti ga, ali ne shvaćam ovakvu kvalitetu razgovora, ne pokušavam biti picajzla, ali ako ne razumijem što mi druga strana govori - koja je poanta?
Covjece, koliko ti mozes pricati:eek:
Kod svih Iphonea je tako, ne bus nis promijenil odlaskom u VIP, slanjem mailova Appleu ili drkanjem po postavkama...:kava:
marin1899
29.12.2010., 16:36
evo uzeo sam i ja iphone 4 pa me zanima gdje ima za kupit zaštitne folije il maske? po mogućnosti u zagrebu?
hvala
adrian7000
30.12.2010., 01:03
evo uzeo sam i ja iphone 4 pa me zanima gdje ima za kupit zaštitne folije il maske? po mogućnosti u zagrebu?
hvala
istyle, oglasnik, ebay
Urbanna
30.12.2010., 22:44
Imam par pitanja.. ne mogu sad iščitavati cijelu temu ://
1. Kako napraviti novi album za slike i da li je moguće?
2. Da li je moguće staviti šifru na poruke?
Hvala :mig:
ivana vucko
31.12.2010., 01:19
E imam pitanje i još nigdje nisam našla odgovor..imam cetvorku i crackan je već duže vremena..sve je super,al odjednom vise ne mogu skidati aplikacije s AppStore-a?jel zna itko ista o tome?
adrian7000
31.12.2010., 01:28
Imam par pitanja.. ne mogu sad iščitavati cijelu temu ://
1. Kako napraviti novi album za slike i da li je moguće?
2. Da li je moguće staviti šifru na poruke?
Hvala :mig:
1. da ali samo syncom preko itunesa, ako mislis slike na mobu razvrstati bez kompa to nije moguce
2.ne osim sa posebnom aplikacijom kao sta je irealsms koja se skida iz cydie, no jos uvijek ostane originalna aplikacija od iphona bez sifre (to rijesis tako da sa sbsettings sakrijes
origonalnu aplikaciju sa homescreena)
Meni se dogodio isti problem. Nema nikavih reakcija ni na što...
Sto si napravio?
tomisličak
31.12.2010., 04:58
...prvo i osnovno, restartirati računalo...
...restart iPhonea...
...promijeniti USB utor...
...izmijeniti hosts datoteku...
...ako ni tada neće spojiti uređaj sa računlom,
poslužiti se iREB-om, tinyumbrela,
jednostavno mora se spojiti...
...nakon toga restore na iTunes,
odabrati prije toga firmware
(poželjno da je prije spremljen SHSH iOS-a)
...potom sve ostalo, JB, unlock...
ručno ga restoraj imaš tu firmware koji možeš skinut, u itunesu stisni resotre i drži šift te će ti se otvorit prozor da odabereš file kojim ćeš ga flashat, moraš imat pristup internetu kad to radiš!
tu si skini firmware za svoj iphone! LINK (http://www.iphonedownloadblog.com/iphone-downloads/)
Urbanna
31.12.2010., 10:28
adrian7000
Hvala puno :D
UrBana4 možes skinut sa cydie i program koji se zove biteSms (isto imaš šifru za zakljucavanje sms,ringtone,sakriveno ime pošiljatelja sms-a,na gumbu pojačavanje doči u izbornik za pisanje sms-a,poziva i jos puno puno toga...uzivaj
death2fire
31.12.2010., 13:16
Postovani pozdrav!
Evo imam jedno pitanje,za vrijeme skijanja
u Svicarskoj,hodajuci po ulici nasao sam Iphone 4 , 32gb .
Nisam ga upalio jos dok ne dodem u Hrvatsku , moje pitanje je
da li se moze nesto uciniti da mobitel ne moze biti lociran vise?
Mjenjanje IMEI broja ili bilo sta?
Ako mi netko moze pomoci i ima iskustva s tim , unaprijed zahvaljujem
adrian7000
31.12.2010., 16:42
Postovani pozdrav!
ne mislim da ti niko od nas postenih ljudi nece pomoci(bar se iskreno nadam:D)
umri u najtezim mukama picka ti materina...(ispricavam se al mislim da svi koji izgube svoj mob ga zele nazad:ne zna:)
death2fire
31.12.2010., 17:54
ne mislim da ti niko od nas postenih ljudi nece pomoci(bar se iskreno nadam:D)
umri u najtezim mukama picka ti materina...(ispricavam se al mislim da svi koji izgube svoj mob ga zele nazad:ne zna:)
Pa jebiga i to stoji sve,samo ne znam kome da ga vratim,a da idem na policiju ne pada mi na pamet sad jos tu traziti niti se brukat jer njemacki bas i ne znam :)
adrian7000
01.01.2011., 19:31
Pa jebiga i to stoji sve,samo ne znam kome da ga vratim,a da idem na policiju ne pada mi na pamet sad jos tu traziti niti se brukat jer njemacki bas i ne znam :)
nisam reko da se ti moras raspitivat nego ak se vec neko potrudi locirat iphone(ali mislim da nema bas neke sanse za to) zas bi to htio onemogucit...
adrian7000
02.01.2011., 00:24
ručno ga restoraj imaš tu firmware koji možeš skinut, u itunesu stisni resotre i drži šift te će ti se otvorit prozor da odabereš file kojim ćeš ga flashat, moraš imat pristup internetu kad to radiš!
tu si skini firmware za svoj iphone! LINK (http://www.iphonedownloadblog.com/iphone-downloads/)
...prvo i osnovno, restartirati računalo...
...restart iPhonea...
...promijeniti USB utor...
...izmijeniti hosts datoteku...
...ako ni tada neće spojiti uređaj sa računlom,
poslužiti se iREB-om, tinyumbrela,
jednostavno mora se spojiti...
...nakon toga restore na iTunes,
odabrati prije toga firmware
(poželjno da je prije spremljen SHSH iOS-a)
...potom sve ostalo, JB, unlock...
daj citajte malo...nemoze restorat kad mu ne reagira iphone sa kompom a ni bez njega...
takodjer neznam zas mu govorite za JB i unlock kad je ljepo reko da mu to iphone nema i nije reko da zeli radit
Preostaje ti samo servis jbga
ivana vucko
02.01.2011., 00:43
imam pitanje i još nigdje nisam našla odgovor..imam cetvorku i crackan je već duže vremena..sve je super,al odjednom vise ne mogu skidati aplikacije s AppStore-a?jel zna itko ista o tome?
adrian7000
02.01.2011., 00:55
imam pitanje i još nigdje nisam našla odgovor..imam cetvorku i crackan je već duže vremena..sve je super,al odjednom vise ne mogu skidati aplikacije s AppStore-a?jel zna itko ista o tome?
1. nemoj postat istu stvar u vise tema
2. nemozes na mobu ili i na kompu? i kak to mislis nemozes...sta ti javlja kad stisnes download?
mali vise detalja nebi skodilo xD
tomisličak
02.01.2011., 01:44
...ako neMisliš pomoći, memoj ni prigovarati...
...ako je spominjao otključavanje, onda je radio i JB...
...njegov je problem što uređaj iTunes nePrepoznaje,
dakle želi raditi Restore iPhone-a jer nešto sa FW nije OK...
lion406
02.01.2011., 17:09
bok, imam iphone 4 16GB, mobitel je star 4 tjedna, i danas je bilo sve u redu, baterija je bila na 90ak%, i ja da cu ga otkljucat a on ne radi, nema jailbreak, od kad je kupljen nista na njemu nije radeno, samo osnovno, neke aplikacije, pokusavao sam ga resetirat na <home tipku i tipku za paljenje ali nista, spojio sam ga na laptop ali ga itunes uopce ne prepoznaje kao da ga nisam spojo... MOlim Vas pomozite, sta mu je :(
ako čitaš sa razumjevanjem vidjet ćeš da je mislio odključat pod "slide to unlock" a ne JB...nije svima JB i odključavanja...
i stoga mislim da nije uredu da @adrin7000 odgovoriš da nije mislio pomoći...dapače baš stoga je napisao da čitamo :mig:
Postovani pozdrav!
ma baš bu neko radio međunarodnu potjeru za iphonome ak te netko i pita napravi se glup!
milkyinki
02.01.2011., 18:42
Da li si drzao dovoljno dugo da ga resetira,ako nisi drzi ga dok se ne pojavi bijela jabuka...:mig:
*Nisam naparvila jailbreak pa nemam cydiu dali postiji drugi nacin prijenosa slika na komp?
*Iz kojeg razloga mi nestanu pjesme sa Iphonea kad ga spojim na komp?
tomisličak
02.01.2011., 20:55
...možda u Cydia treba napraviti upgrade
install0us-a ili AppSync-a...
*Nisam naparvila jailbreak pa nemam cydiu dali postiji drugi nacin prijenosa slika na komp?
...na računalu otvori Računalo ili My Computer,
dolje niže ti je naveden tvoj uređaj...
...otvori ga, kopiraj slike i video gdje želiš,
pa tek onda zatvori tu mapu...
Iz kojeg razloga mi nestanu pjesme sa Iphonea kad ga spojim na komp?
...kada sinhroniziraš iPhone na iTunesu,
ti samo vratiš datoteke onako kako je računalo zapamtilo...
...u iTunesu klik na File, pa Transfer Purchase from "svog uređaja"...
tomislačak Hvala na brzom odgovoru :D
barbara:-)
02.01.2011., 22:42
ja imam jedno pitanje, možda je malo glupo :)imam iphone koja dva mjeseca i sad se javio problem..
ovako, kad zovem ljude, ja njih čujem, a oni mene ne..ili ako mene netko nazove, ista stvar..ne znam dal je stvar u zvučniku ili nečem drugom? help!
mosqito17
02.01.2011., 23:02
imam pitanje koje se ne tice bas direktno iphona al ima veze s njim
vec duze vrijeme sam jabukovac tocnije od kad je izasao 3g,sad koristim 3gs i trosim u prosjeku izmedu 150-200 kn mjesecno na bonove (t-mobile mreza)
e sad gledam ponude u vipu i u t-mobilu i oboje na neki nacin imaju svoje prednosti i nedostatke (uzeo bi na ugovor novi iphone 4,pa sad koju tarifu uzet? )
gledam u vipu tarifu 250 -50% ispadne 125 kn mjesecno
e sad zanima me ako imam npr 50 poziva mjesecno (neracunajuci onih 500 min free) ,da trosim poruka kolko mi dano besplatno (i dali te poruke idu unutar vip mreze ili prema svim mrezama) i promet 1 gigabajt(internet se nenadoplacuje ako se nevaram ili se ipak varam) kolko jos mjesecno mogu nadoplatit na tih 125 kn?
i isto to pitanje za tarifu i300 u t-mobile posto moj frend (ako se nije mjenjalo) nakon 6 placenih racuni se prebacio na i150
i po vama koja se vise isplati
hvala
imam pitanje koje se ne tice bas direktno iphona al ima veze s njim
vec duze vrijeme sam jabukovac tocnije od kad je izasao 3g,sad koristim 3gs i trosim u prosjeku izmedu 150-200 kn mjesecno na bonove (t-mobile mreza)
e sad gledam ponude u vipu i u t-mobilu i oboje na neki nacin imaju svoje prednosti i nedostatke (uzeo bi na ugovor novi iphone 4,pa sad koju tarifu uzet? )
gledam u vipu tarifu 250 -50% ispadne 125 kn mjesecno
e sad zanima me ako imam npr 50 poziva mjesecno (neracunajuci onih 500 min free) ,da trosim poruka kolko mi dano besplatno (i dali te poruke idu unutar vip mreze ili prema svim mrezama) i promet 1 gigabajt(internet se nenadoplacuje ako se nevaram ili se ipak varam) kolko jos mjesecno mogu nadoplatit na tih 125 kn?
i isto to pitanje za tarifu i300 u t-mobile posto moj frend (ako se nije mjenjalo) nakon 6 placenih racuni se prebacio na i150
i po vama koja se vise isplati
hvala
ista stvar i kod mene, samo sto sam se ja definitivno odlucio za vip 250.
stvarno mi je idealno 500 min i 200 poruka za 125kn. za svaki poziv se
naplacuje i uspostava od 0,25kn ako se ne varam, znaci to je 12,5kn
za 50 poziva mjesečno i još 10kn svaki mjesec za uporabu radijske frekvencije.
dakle to bi bilo oko 150kn mjesečno, 160 ako imas 100 uspostava poziva.
i da, pozivi i poruke su prema svim mrežama, a 1gb interneta bi ti stvarno
trebalo izdržat 30 dana
adrian7000
03.01.2011., 00:34
ne da ga itunes ne prepoznaje, nego je iphone mrtav...
ako čitaš sa razumjevanjem vidjet ćeš da je mislio odključat pod "slide to unlock" a ne JB...nije svima JB i odključavanja...
i stoga mislim da nije uredu da @adrin7000 odgovoriš da nije mislio pomoći...dapače baš stoga je napisao da čitamo :mig:
da tocno to, hvala :D
tomisličak
03.01.2011., 00:54
...nemože iPhone sam od sebe krepat tako da se nemože popraviti...
...dakle, nešto je čačkano, a to samo vlasnik zna što...
...pokušajte malo koristiti Google, i ukucati otključavanje iPhone-a (http://www.google.hr/#sclient=psy&hl=hr&site=&source=hp&q=otklju%C4%8Davanje+iPhone-a&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&pbx=1&fp=5e28a8b8cfad0ee7)...
...neće se nigdje spominjati slide to unlock...
Covjece, koliko ti mozes pricati:eek:
Kod svih Iphonea je tako, ne bus nis promijenil odlaskom u VIP, slanjem mailova Appleu ili drkanjem po postavkama...:kava:
Mogu pričat kolko oćeš, pogotovo kad sam razočaran i oću dočarati u čem je problem. Mislim da nemam više šta dodati. Odnio sam iPhone natrag u VIP Centar, vidjet ćemo što će oni reći.
Ako je istina da je tak kod svih iPhonea, well, moram priznat da je uređaj kao mobitel onda teže smeće, unatoč svim ostalim super stvarima.
adrian7000
03.01.2011., 01:10
...nemože iPhone sam od sebe krepat tako da se nemože popraviti...
...dakle, nešto je čačkano, a to samo vlasnik zna što...
...pokušajte malo koristiti Google, i ukucati otključavanje iPhone-a (http://www.google.hr/#sclient=psy&hl=hr&site=&source=hp&q=otklju%C4%8Davanje+iPhone-a&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&pbx=1&fp=5e28a8b8cfad0ee7)...
...neće se nigdje spominjati slide to unlock...
vjerojatno je hardwerski kvar...
ajde ukucaj "unlock" nigdje se nece spominjat "slide to unlock", ali hej pa to pise zar ne?
ajde jbt krivo si shvatio...
hmore85
03.01.2011., 01:15
Vjerovao ili ne, iPhone je uredaj kao i svi ostali i moze se pokvariti sam od sebe bez da itko cacka po njemu
Nadalje, pod slide to unlock misli na otkljucavanje uredaja nakon sto se zakljuca.
@OP: servis i ne misli se dalje ako ne mozes resetirat ili stavit iPhone u recovery mode.
hmore85
03.01.2011., 01:23
Ne znam sad da li je stvarno kod svih iPhone uredaja tako, ali sad si bar shvatio da kod vecone Apple uredaja placas visu cijenu cisto zbog branda i dizajna, a ne ekstremne kvalitete -.-
Vokinho
03.01.2011., 10:48
dakle imam ovaj problem... neznam kako prebaciti slike sa pc na ihpone 4... ja prebacim slike ali onda imam jedan poseban folder ''foto knjizica'', ali ja bi htio da mi se slike vrate u album kao da sam ih slikao... jel mi moze neko pomoci ?
probao sam sa copy-paste ali neide ! :(
tomisličak
03.01.2011., 11:10
...neće tako...
...kod mene nema problema jer je iPhone JB,
na računalu instaliran iPhone PC Suite,
pa radim to bez problema...
mosqito17
03.01.2011., 12:27
jel zna ko di ima iphone 4 u vip centrima da se moze uzet na ugovor,ili ima ko veze da kad dodu da mi ostavi jedan ja bi uzeo
jel zna ko di ima iphone 4 u vip centrima da se moze uzet na ugovor,ili ima ko veze da kad dodu da mi ostavi jedan ja bi uzeo
prva pošiljka rasprodana, druga vjerojatno dolazi sredinom mjeseca. još
ima predbilježenih ljudi koji čekaju, ali trebalo bi ostati mobitela i za ostale...
mosqito17
03.01.2011., 13:01
prva pošiljka rasprodana, druga vjerojatno dolazi sredinom mjeseca. još
ima predbilježenih ljudi koji čekaju, ali trebalo bi ostati mobitela i za ostale...
ma bude samo to necu doc ja do njega vec neki koji su se takoder "predbiljezili" ili koji ce pak cijelu noc cekat pred trgovinom
assassin
03.01.2011., 21:12
Nazoveš neki broj iz imenika i kažeš da si našao.
Pa neka oni tebe dalje zovu.
Sad, ako nije njihova kartica unutra- možeš potrošiti 10 kuna da izmijenite mail ili broj fiksnog pa se dogovorite za vraćanje.
Mislim da bi ti svatko normalan dao neku naknadu jer si našao mobitel.
Ne znam hoće li taj netko toliko tražiti mobitel, ali znam da ja bih.
Ali, ako ti ne želiš vratiti (ovo da se "ne želiš brukati" mi govori da ne želiš)... Ne možemo te mi natjerati.
Tako da ćeš se morati sam snaći- ako je i moguće nekako "sakriti" tragove.
EDIT: rukfaš- post premješten u temu o aplikacijama.
OTKUP MOBITELA
04.01.2011., 19:16
Vjerovao ili ne, iPhone je uredaj kao i svi ostali i moze se pokvariti sam od sebe bez da itko cacka po njemu
Nadalje, pod slide to unlock misli na otkljucavanje uredaja nakon sto se zakljuca.
@OP: servis i ne misli se dalje ako ne mozes resetirat ili stavit iPhone u recovery mode.
jedini pravi odgovor
Nakon spajanja iPhone 4 sa iTunes i registracije novog uređaja, pojavi mi se "Waiting for activation. This may take some time." Al nikako da dočekam da se aktivira. U čemu je problem??
edit:
rješeno! :D
trebalo je nakon synca, ugasit mob, izvadit sim, ponovno ga stavit i upalit! bar je tako bilo u mom slučaju..
bok svima. ja sam malo lijena da vidim jel netko odgovorio na moja pitanja, pa se nemojte ljutiti ako se ponavljam. danas sam naručila iphone preko interneta pa me zanimaju neke osnove:
dali skinute aplikacije koriste internet, tj da li se naplaćuje,
ako da-može li sepostaviti neki limit. inače koristim tele 2 i imam tarifu apsolutno-super jeftini pozivi, ali internet je grozno skup. kakva vi imate iskustva
tnx...
Dylan_DM
05.01.2011., 00:33
Jel moguće iskeširat iPhone 4 u Hrvatskoj da nije pretplata, a ni ogasnik?
Stvarno mi se neda plaćat pretplatu, riješio bih to doma. A oglasnik je mačak u vreći...
adrian7000
05.01.2011., 00:38
Jel moguće iskeširat iPhone 4 u Hrvatskoj da nije pretplata, a ni ogasnik?
Stvarno mi se neda plaćat pretplatu, riješio bih to doma. A oglasnik je mačak u vreći...
simpa paket - 7 i nes soma kuna
Dylan_DM
05.01.2011., 01:07
simpa paket - 7 i nes soma kuna
Oooo pa lijepa marža nema šta. Morat ću posegnut do SAD-a onda :) 300$, novi, je ipak puno isplativije. Doduše, kupit će mi ga kolega pa donjet.
jdarko051
05.01.2011., 02:00
Oooo pa lijepa marža nema šta. Morat ću posegnut do SAD-a onda :) 300$, novi, je ipak puno isplativije. Doduše, kupit će mi ga kolega pa donjet.
ako nije i tamo 300 S us pretplatu :ne zna:
joj daj ne nasjedajte na te price... ovih 300$ je uz 2-god pretplatu kod AT&T-a npr., bez pretplate je oko 1000$.:kava:
Dylan_DM
05.01.2011., 10:11
joj daj ne nasjedajte na te price... ovih 300$ je uz 2-god pretplatu kod AT&T-a npr., bez pretplate je oko 1000$.:kava:
Gle stvarno. Piše i AT&T rate plan. Ne znam sad točno onda kakve su fore. Morat ću vidit jel moguće jeftinije proć nekako. Zajebi pretplatu :kava:
adrian7000
05.01.2011., 11:52
Gle stvarno. Piše i AT&T rate plan. Ne znam sad točno onda kakve su fore. Morat ću vidit jel moguće jeftinije proć nekako. Zajebi pretplatu :kava:
oglasnik :D
kasisercro
05.01.2011., 13:07
Pomoć !!!
Pretrazivao sam po forumu ali nisam nasao odgovor pa se nadam da mi netko moze pomoci...
Kupio novi iphone 4 preko vip-a, uz brdo problema koje sam uspio rjesiti ostaje jos problem s bluetoothom, ne prepoznaje nijedan uredjaj, laptop ga najdje ali se ne moze povezati...znam da starije verzije iphona to nisu mogle ali ovaj bi trebao ...ili ne ???:confused::confused::confused:
assassin
05.01.2011., 13:18
Ne, ni ovaj nema mogućnost "normalnog" korištenja bluetootha.
Samo za slušalice i takve stvari.
tomisličak
05.01.2011., 13:25
...naprotiv, starije verzije firmwarea (3.xxx) imale su mogučnost
preko JB, iBlueNova za rad sa bluetothom...
...iOS4.xxx to još ne podržava...
adrian7000
05.01.2011., 15:31
...naprotiv, starije verzije firmwarea (3.xxx) imale su mogučnost
preko JB, iBlueNova za rad sa bluetothom...
...iOS4.xxx to još ne podržava...
eh dodje mi da se vratim na legendarni 3.1.2 :D
dali je istina da 4-orka nemoze snimat video?
tomo100brt
05.01.2011., 22:01
dali je istina da 4-orka nemoze snimat video?
Ne postavljajte glupa pitanja! Evo ti ode karakteristika iPhone 4
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4-3275.php
The_Cr4cker
06.01.2011., 22:32
jbt mozda si ga stavia u dfu mode trebas ga izbaciti iz njega preko Tinyumbrela
OTKUP MOBITELA
09.01.2011., 08:39
jbt mozda si ga stavia u dfu mode trebas ga izbaciti iz njega preko Tinyumbrela
Pa nije iphone sam otišo u DFU mod, čovjeku je preko noći krepo mobitel i više nereagira, a ak ima garanciju, treba ić u servis.
tomo100brt
09.01.2011., 09:31
Pa nije iphone sam otišo u DFU mod, čovjeku je preko noći krepo mobitel i više nereagira, a ak ima garanciju, treba ić u servis.
Zar ne mislite vi svi da je problem možda riješen. Koliko je vremena prošlo od kvara do danas? ivan500 je bar mogao reći je li riješeno ili ne da se ne svađamo bezveze, a usput i naučimo nešto ako ga je popravio.
sporty_7
09.01.2011., 13:24
Ovako imam pitanje...naručila sam iphone4 16 GB u T-mobileu u utorak 4.1.i rekli su mi da ga trenutno nema,i da će me nazvati kada stigne..znači rezervirala sam ga...zanima me koliko se čeka sad poslije Nove godine kad se naručuje,jer ugovor moram produzit do kraja 1.mjeseca...Hvala..
tomisličak
09.01.2011., 13:36
...iskustva velike večine pojedinaca kažu da češ se načekati oho-hooooooooo...
...imaš alternativu, poći po manjim centrima u manjim gradovima, uspjeh zagarantiran...
...bilo bi dobro kada bi se netko sjetio javiti ako zna koji su to t-mobile centri...
adrian7000
09.01.2011., 13:38
Ovako imam pitanje...naručila sam iphone4 16 GB u T-mobileu u utorak 4.1.i rekli su mi da ga trenutno nema,i da će me nazvati kada stigne..znači rezervirala sam ga...zanima me koliko se čeka sad poslije Nove godine kad se naručuje,jer ugovor moram produzit do kraja 1.mjeseca...Hvala..
mozes produzit ugovor a iphone ces dobit kad dodje
sporty_7
09.01.2011., 18:27
...iskustva velike večine pojedinaca kažu da češ se načekati oho-hooooooooo...
...imaš alternativu, poći po manjim centrima u manjim gradovima, uspjeh zagarantiran...
...bilo bi dobro kada bi se netko sjetio javiti ako zna koji su to t-mobile centri...
znam da se dugo čeka...ja sam inače iz Osijeka tak da ću se tu načekati ajme...
mosqito17
10.01.2011., 00:20
mozes produzit ugovor a iphone ces dobit kad dodje
samo poslovni korisnici mogu ic na tu shemu
iDoktor
10.01.2011., 12:16
Pozdrav, puklo mi je staklo i ne da mi se čekat 6 tjedana Mađarsku. Koji je najbolji servis u gradu? Zg je u pitanju...
druzi66
10.01.2011., 12:35
Pozdrav, puklo mi je staklo i ne da mi se čekat 6 tjedana Mađarsku. Koji je najbolji servis u gradu? Zg je u pitanju...
Pokusaj pitati u iOpremi.Imas njenu stranicu na internetu.
iDoktor
10.01.2011., 13:14
Pokusaj pitati u iOpremi.Imas njenu stranicu na internetu.
A što je s ovim dečkima iz Nove ceste 154 (http://www.iportal.com.hr/iservis)? Čuo sam da su dosta jeftiniji i vidio sam neke slike, prostori im izgledaju woow....
lion406
10.01.2011., 14:30
A što je s ovim dečkima iz Nove ceste 154 (http://www.iportal.com.hr/iservis)? Čuo sam da su dosta jeftiniji i vidio sam neke slike, prostori im izgledaju woow....
Toplo preporučam...uostalom nazoveš ih pa pitaj :)
mate11111
10.01.2011., 17:33
Pa LOL mislio je da otključa mob da uđe u Springboard :confused:
I da očito da je riješio problem pa ga više ni nema na forumu a ima samo 1 post!
starman100
11.01.2011., 01:17
evo namjravam uzet iphone 4 pa me zanima dali kad napravim jailbreak mogu besplatno skidat aplikacije??? i dali se moze napravit jailbreak na OS 4.2
lion406
11.01.2011., 01:53
evo namjravam uzet iphone 4 pa me zanima dali kad napravim jailbreak mogu besplatno skidat aplikacije??? i dali se moze napravit jailbreak na OS 4.2
da kad ga napraviš...tome i služi JB
za sad koliko sam čitao da se "može" ali da još ili to ne radi kako treba ili još nije službena verzija...
malo prosurfaj pa ćeš naći ;)
iDoktor
11.01.2011., 02:05
Toplo preporučam...uostalom nazoveš ih pa pitaj :)
Zašto? Si bio kod njih ili?
lion406
11.01.2011., 02:17
Zašto? Si bio kod njih ili?
kolega s faksa i dosta je ambicijozan i kao osobi mu vjerujem tako da ako ti neće moći pomoć to će ti i reći ali pošto je ludo zaljubljen u APPLE porizvode pa je stoga i krenuo s tim vjerujem da ima što ćeš trebat
broj mob. je najlakši put da saznaš ;)
death2fire
11.01.2011., 12:28
pozdrav,
da li je izasao unlock za firmware 4.2.1?
Zahvaljujem na odgovoru!
adrian7000
11.01.2011., 14:24
pozdrav,
da li je izasao unlock za firmware 4.2.1?
Zahvaljujem na odgovoru!
unlock ima veze sa basevandom, ne firkwareom...
death2fire
11.01.2011., 15:03
unlock ima veze sa basevandom, ne firkwareom...
8C148 , jel to mozda?
tomisličak
11.01.2011., 15:18
...05.15.04 nemožeš unlockat...
death2fire
11.01.2011., 16:11
...05.15.04 nemožeš unlockat...
meni pise 03.10.01
iDoktor
12.01.2011., 11:39
kolega s faksa i dosta je ambicijozan i kao osobi mu vjerujem tako da ako ti neće moći pomoć to će ti i reći ali pošto je ludo zaljubljen u APPLE porizvode pa je stoga i krenuo s tim vjerujem da ima što ćeš trebat
broj mob. je najlakši put da saznaš ;)
Koji je baš njegov broj? Jel to njegov servis ili?
A kakvi su ovi? servis-ajfon.com (http://www.servis-ajfon.com/)
unknown22
12.01.2011., 16:06
Pozdrav svima, ispričavam se unaprijed ako je bilo slično pitanje negdje, ja nisam uspio naći...
Imam iPhone 4 na IOS 4.0.2. (zbog tele 2 kartice i basebanda 1.59), skinem super temu sa cydie i sve izgleda odlično osim ikonica u statusbaru koje su loše rezolucije. Da li netko slučajno zna kako to rješiti, vidio sam kroz iFile u foderu UIimages od teme da postoje i ikone u višoj rezoluciji sa nastavkom na kraju imena @2x ili sl ali mi njih ne povlači u temi...
Hvala unaprijed na odgovorima...
iphone4321
12.01.2011., 16:16
Izabrao si temu koja nije podrzana za iOS 4 vec za OS 3 najvjerovatnije, dali ti se to događa i kod drugih tema ?
tomisličak
12.01.2011., 17:35
...u iFle-u imaš mogućnost promijeniti ime svim datotekama...
...zamijeni ime ikone koja ti se sviđa, sa onom koja je sada...
...nemoj na kraju imena datoteke zaboraviti ostaviti ".png"...
unknown22
12.01.2011., 17:50
Da sa vecinom hd tema za iphone 4. A nemoguce da je za ios 3 kada je tema hd, za cetvorku. Probao sam promjeniti ime ove koja izgleda dobro sa imenom one koju on povlaci ( low res) ali desi se da su mi ikone povecane i izvan statusbara ispadnu i naravno opet pikselasto izgledaju...
lion406
12.01.2011., 18:29
Koji je baš njegov broj? Jel to njegov servis ili?
A kakvi su ovi? servis-ajfon.com (http://www.servis-ajfon.com/)
Onaj 091 u kontaktima je njegov i da njegov je tj. on i još 2-3 frenda su pokrenuli to....
i ta druga stranica je njihova isto ali mislim da ova iPortal je ona koja se update.a i koja je aktivna ali obe su ista ekipa
P.S. bio sam danas kod njih i mogu reći da imaju velike ambicije i ako Bog da imat ćemo servis iPhone-a u Hrvatskoj, a ne da moramo ići negdje drugdje (Mađarska...) i ekipi držim fige da im krene :top:
larinho
12.01.2011., 23:53
vezano uz internet na iphonu 4, kakva je situacija, da li je on stalno na internetu, da li se automatski spaja na operatorski internet i da li se trebam bojati da cu se spojiti na internet kad ne treba preko operatora, odnosno da li je moguce u opcijama to iskljuciti i staviti da se samo spaja na wlan mrezu koju nadje???
lion406
13.01.2011., 09:41
vezano uz internet na iphonu 4, kakva je situacija, da li je on stalno na internetu, da li se automatski spaja na operatorski internet i da li se trebam bojati da cu se spojiti na internet kad ne treba preko operatora, odnosno da li je moguce u opcijama to iskljuciti i staviti da se samo spaja na wlan mrezu koju nadje???
ako ti je u postavkama uključena opcija "Cellural data" onda ovisno o tome kave aplikacije imaš tj. da li je u njima štogod uključeno da se recimo sami update-u ili nešto slično tome...
uglavnom Settings>General>Network>Cellural data na ON ili OFF : to ti je za spajanje iPhone preko operatera na net....
također možeš uključit WiFi da ti se samo spaja na net preko njega (naravno može biti isključeno "Cellural data")
"Data roaming" ako ti je uključen onda znači da ukoliko si van HR to je opcija da ti se spaja na net na stranog operatera (što preporučam da je isključeno da ne bi došlo do neželjenih cifri na računu)...
a "Enable 3G" je naravno kao što sama riječ kaže da omogućiš spajanje tj da je veza preko 3G mreže ukoliko je dostupna (brža mreža od klasične 2G)
naravno ovo sve je vezano za iPhone 4 (mislim da na iPhone 3G ili koji još modeli nemaju ovu mogućnost u postavkama da se isključi "Cellural data"-neka me isprave oni koji imaju iPhone 3)
adrian7000
13.01.2011., 20:53
naravno ovo sve je vezano za iPhone 4 (mislim da na iPhone 3G ili koji još modeli nemaju ovu mogućnost u postavkama da se isključi "Cellural data"-neka me isprave oni koji imaju iPhone 3)
imaju svi na 4.xx firmwareu
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.