View Full Version : iPhone 3g unlock error
i-dont-care2
06.09.2010., 16:27
Imam iPhone 3g 8gb i prije neg sam ga kupio bio je jb, kasnije sam ga jb na 2.2 i normalno je radio i sve, i onda kad je izasao 3.0 i 3.1 sam preskocio, jer nisam znao da li cu ga otkljucat i naravno kad sam vidio da se sigurno moze otkljucat 3.1.2 ja ajde updejtam, napravim JB i idm normalno repo666.ultrasn0w.com dodao i neeceee, nikako ga ne mogu otkljucat, odnio sam ga kod ovih sto otkljucavaju u osijeku neku firmu ni oni ne mogu, kazu da je mozda hardwerski zakljucan (da li je to uopce moguce?) ili da je ukraden pa je blokiran IMEI....ukraden sigurno nije, koliko ja znam, kupio sam ga u italiji i odem na onu stranicu da provjerim IMEI i kaze da valja, da nije blokiran....sve sam probao, restorao sam ga barem 50 puta, prosao sve mrtve tutoriale, kupovao t-mobile kartice, vip tele, ma sa svim zivim sam pokucao otkljucat i jednostavno nece...stalno "No service" kad odem na mreze, izlista mi tamo Vip, Tele, t-mob i kad izaberem neku mrezu kaze da se dogodila greska...rekla su mi u toj prodavaonici da je moguce da sam mozda ostetio taj odasljice za signale, ali nema sanse jer i burazu je ista takva situacija i isto ga ne mozre otkljucat, JB ga mogu sa svim, ali unlockat nikako ne mogu. Ako ima ovdje netko da zna sta moze biti, ako misli da ga zna sredit poslat cu mu ga, jednostavno ne znam vise....
edit: nakon godinu dana kasnije sam skuzio sam da nije hardwerski otkljucan, na kutiji iza ima logo od AT&T, znaci da je u SAD-u kupljen i otkljucan(isto sam provjerio preko IMEI-a i isto mi kaze da je tamo kupljen).....tako znaci da nije tvornici otkljucan, ali svejedno zast se ne moze otkljucat kad napravim JB i unlock? probao sam to i opet isto "No jbni service" -.-" danima sam ga pokusavao otkljucat, sve zive nacine i opt isto
i sad mislim da je jedino rješenje da nadjem AT&T karticu pa da ga onda probam unlockat....sta vi mislite? ima li mozda neko za posudit AT&T karticu? samo da probam, pa ako bude radilo kupim si
pa jedino rješenje ti je at&t kartica
al to je sve kod tebe čudno,da prostiš
inače se u italiji prodaju full otključani mobovi,ono baš full
možeš radit update softvera bez bojazni od zaključavanja
dakle, koliko sam shvatio 3.1.2 je gore. napravis restore, kliknes shift + restore u itunes i odaberes 3.1.2 fw koji si prethodno skinuo. nakon restore-a dobit ces poruku na njemu da ga moras aktivirat. nakon toga slijedi ove upute:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5886
otključat ćeš ga sa snow-om iz blackraina i to je to.
i-dont-care2
06.09.2010., 20:17
pa jedino rješenje ti je at&t kartica
al to je sve kod tebe čudno,da prostiš
inače se u italiji prodaju full otključani mobovi,ono baš full
možeš radit update softvera bez bojazni od zaključavanja
i meni je cudno u pm, od frenda normalno otkljucam iphone, isto ima 3g 8gb i nikad nije bilo jednostavnije otkljucavanje i opt nece
kupio sam u italiji, ali ne u trgovini neg od jednog lika
dakle, koliko sam shvatio 3.1.2 je gore. napravis restore, kliknes shift + restore u itunes i odaberes 3.1.2 fw koji si prethodno skinuo. nakon restore-a dobit ces poruku na njemu da ga moras aktivirat. nakon toga slijedi ove upute:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5886
otključat ćeš ga sa snow-om iz blackraina i to je to.
po tom postupku sam ga i probao otkljucat, i jos tam nekim sto sam nasao, ali nista :ne zna: da ne dodje tolko vec bi ga cekicem kolko me nazivcirao
znaci uspijes JB ali ne i unlock?
i-dont-care2
06.09.2010., 21:18
znaci uspijes JB ali ne i unlock?
tako je, nemam pojma ni ja na koju foru, ajd da je neki novi pa da su stavili ovi iz "ejpla" neku zastitu, ali star iphone jedno godinu i nest mjeseci....
uspijem ga JB sa svime sto su stavili ovi iz dev tima. Buraz ima isto takav i isto sranje, uspio isto JB i 3.1 i 3.1.2. i 3.1.3 i 4.0 i 4.1 i sve uspijemo JB, ali unlock nikako :mad::mad:
SHSH za 3G je potreban tek za 4.0 i dalje. koji je fw gore?
znaci, napravio si čisti restore, set up as new iphone, napravio JB sa blackrainom, odabrao cydia i snow iz blackraina, i ne prepoznaje karticu?
i-dont-care2
06.09.2010., 21:32
SHSH za 3G je potreban tek za 4.0 i dalje. koji je fw gore?
znaci, napravio si čisti restore, set up as new iphone, napravio JB sa blackrainom, odabrao cydia i snow iz blackraina, i ne prepoznaje karticu?
na jednom je 3.1.2 i da cisti restore i to sve i ne prepoznaje....probao sam i ono shift pa custom restore stavi onaj neki fw sto ide i opt nece
na drugom(od buraza) imam 4.0 JB je, redsn0w i opt nece
dodje mi da ih prodam, ali opt necu tu varati ljude, mozda kad bi ga prodao kao ipod :rolleyes: hehe.....ali nadam se da zna netko rješenje
kazem, jedino sto nisam probao je ono nesta sa AT&T karticom, da ga aktiviram pa mozda onda unlock :ne zna:
ok,al reci jel ti radi s t-com karticom
jel nalazi tu mrežu il uopće ne nalazi mrežu
i-dont-care2
06.09.2010., 21:47
ok,al reci jel ti radi s t-com karticom
jel nalazi tu mrežu il uopće ne nalazi mrežu
ne radi, probao sam sve kartice, mogu ih prodavat kolko sam ih sakupio
eo:
http://img262.imageshack.us/img262/3010/buuuuuuuu.jpg
nadje on meni mreze, ali kad odaberem bilo koju on mi izbaci da je doslo do greske neke...mogu i to postat ak treba
i-dont-care2
06.09.2010., 21:51
eo, stavim da automatski nadje mrezu: http://www.ipodtouchfans.com/forums/attachment.php?attachmentid=43485&d=1257877931
ali opt mi izbaci ovu poruku: http://www.ipodtouchfans.com/forums/attachment.php?attachmentid=43486&d=1257877931
a jeb... ludilo
znam da ti nisam pomogao,al eto
nikako se ovome načudit
i-dont-care2
06.09.2010., 22:04
a jeb... ludilo
znam da ti nisam pomogao,al eto
nikako se ovome načudit
ma i ja se jbno cudim stalno, koda je u pm ne znam sta...logirao sam se zbog njih preko 7,8 foruma i nitko ne zna sta je....ako ih kojim slucajem otkljucam mogu obrisat preko 40 zabilješki koje sam si spremio (how to, how to) ha djizs, mogao sam napravit iphone kolko sam trazio i prckao po njemu da ga otkljucam hehe :):flop:
sve sam probao, jedino eto nisam probao aktivirat ga sa AT&T karticom ili ga mozda preko mac-a jb i to sve? ali mislim da je to isto ko i sa win
jedino ostaje solucija da je hardverski kvar, ne pada mi nista drugo na pamet. ali opet cudno da na oba dva uređaja. probaj na drugom računalu.
i-dont-care2
07.09.2010., 00:59
jedino ostaje solucija da je hardverski kvar, ne pada mi nista drugo na pamet. ali opet cudno da na oba dva uređaja. probaj na drugom računalu.
probao sam na drugom na racunalo, ali nista.....misliš da bi mozda proradio kad bi ga jb i unlockao na appleovom uredjaju? (mislim da je svejedno apple ili win, ali opt vrijedi pokusat)
bilo bi idealno kad bi imao at&t karticu pa da vidis dali ce imati signala sa njom.
probaj sve sto mozes. neke druge windowse, ili na macu ili... probaj sve :D
i-dont-care2
07.09.2010., 11:31
bilo bi idealno kad bi imao at&t karticu pa da vidis dali ce imati signala sa njom.
probaj sve sto mozes. neke druge windowse, ili na macu ili... probaj sve :D
da, to bi bilo super, ima li netko na podrucju os-bar zupanije da mi moze posudit AT&T?
narucio bi si i preko neta, ali nikako da odem u banku otvorim si racun i aktiviram si paypal :(
ivan666999
07.09.2010., 13:48
probaj otići tam iza katedrale, i li tamo kod vipa blizu kolodvora, probaj u tim servisima pitati !
magnifficus
16.09.2010., 18:21
problem je u ultrasn0w-u jer on unlock-a samo određene verzije firm.(ne znam kako to ustvari nazvat)
ovo sam našao na netu----jailbroken iPhone and you must be on the 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04, or 01.59 baseband(modem firmware).
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4253
Zanimljiv problem ,,,, ja svoj 3g kad sam ga jailbreko nisam morao upisivat http://repo666.ultrasn0w.com/ več mi je u cydia bio upisan ulrasn0w .Ali ti si(i-dont-care2v) napisao da si instalirao ios 4.1 pa zato i nemozes napravit unlock jel ti je novi firmware pa pricekaj dok izade unlock za ios 4.1
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.