PDA

View Full Version : Automatizacija vrata

IMF-ovac
25.07.2004., 21:58
Imam obična, vugaris, ulazna vrata u kuću ( vidi sliku (http://people.freenet.de/imfovac/vrata.jpg) ) na koja bi stavio nešto što bi putem struje, hidraulike, pneumatike, whatewer, mogao daljinskim otvoriti.
Radi lakšeg razmijevanja slike stavio sam one crvene točkice da se vidi gdje su mala vrata za ulaz.
Ja bi da mogu otvoriti kompletna vrata i da mogu ući autom unutra ali da to mogu napraviti a da ne izlazim iz auta.

Jel izvedivo tako nešto?

ROAD RUNNER
26.07.2004., 07:57
IMF-ovac kaže:
Imam obična, vugaris, ulazna vrata u kuću ( vidi sliku (http://people.freenet.de/imfovac/vrata.jpg) ) na koja bi stavio nešto što bi putem struje, hidraulike, pneumatike, whatewer, mogao daljinskim otvoriti.
Radi lakšeg razmijevanja slike stavio sam one crvene točkice da se vidi gdje su mala vrata za ulaz.
Ja bi da mogu otvoriti kompletna vrata i da mogu ući autom unutra ali da to mogu napraviti a da ne izlazim iz auta.

Jel izvedivo tako nešto?

DA, izvedivo je....košta 3500-5000 kn, ovisno o modelu. POtraži neke firme koje se bave time....

Jedno pitanjce za tebe: jel ti žena polomila noge ili prste zbog med. sestara pa nemreš hodati kad i auto i garažu rihtaš na daljinski???

IMF-ovac
26.07.2004., 08:00
ROAD RUNNER kaže:
DA, izvedivo je....košta 3500-5000 kn, ovisno o modelu. POtraži neke firme koje se bave time....

Jel bi to mogle imati firme koje prodaju i ugrađuju ona automatska garažna vrata?

ROAD RUNNER kaže:
Jedno pitanjce za tebe: jel ti žena polomila noge ili prste zbog med. sestara pa nemreš hodati kad i auto i garažu rihtaš na daljinski???

:rofl:

Ma nije.. samo se pripremam za zimu... snijeg i kišu :D

Lee Champa
26.07.2004., 09:49
Najbolje ti je dvije sajle, štrika, lanca i sl. Jednim zatvaraš drugim otvaraš:D

IMF-ovac
26.07.2004., 10:03
Nemojte se zezat, topic je ozbiljan :E

Vidio sam vrata od ograde kako se otvaraju daljinski pomoću neke kao hidraulične pumpe. Ali to je tako original.
Mene zanima samo ta hidraulika, vrata imam ;)

ROAD RUNNER
26.07.2004., 11:34
Ovak...na postojeća vrata se ugrađuje jedan mehanizam i komad elektronike sa 2 - 3 senzora. Cijelu stvar pokreće motor od brisača od Jugića...

Firme koje se time bave imaju za prodati i komplet bez ugradnje, tako da sjedaj na tlf. i uradi sam....nije neka mudrost, samo trebaš znati spojiti lanac od bicikla :D:D:D:D

IMF-ovac
26.07.2004., 11:37
Ma mislim da su vrata ipak malo preteška za motor od brisača.
Ufotkat ću onaj mehanizam pa ću vam pokazati kako to izgleda :mig:

Antonio cimavica
09.08.2004., 10:01
Postoji set motora za krilna vrata.
U njemu su ti : jedan ili dva teleskopska motora,i pripadajuca automatika( centrala ,daljinski, fotocelije,rotaciono svijetlo.)
Koliko vidim po slici upitno je mozes li to ugraditi na postojeca vrata.U svakom slucaju nebih ti preporucio da to sam obavljas, nego posao prepusti strucnoj osobi koja ce ti izdati garanciju za obavljeni posao.

lego
09.08.2004., 19:42
IMF-ovac kaže:
Nemojte se zezat, topic je ozbiljan :E

Vidio sam vrata od ograde kako se otvaraju daljinski pomoću neke kao hidraulične pumpe. Ali to je tako original.
Mene zanima samo ta hidraulika, vrata imam ;)

Samo moras docekat ozbiljnog forumasa:D
Po slici se i ne vidi naj bolje, vidim da su vrata dvokrilna i vjerovatno zeljezna.

Jedina mogucnost koju mozes stavit je motor, tzv ruka.
Cijena tog motora je 10 000kn, ali mislim da tebi netreba neki jaci motor, mi smo stavljali taj motor na ogradu od 400kg.
Naravno trebas dva, plus sve sta ide uz njega, senzori, daljinci...
E pitanje dal imas mjesta s unutarnje strane za motor, dali ce ti se dat otvarat pod 90°?

massky
23.11.2007., 11:11
TAUMATIK, SUSTAVI AUTOMATSKOG OTVARANJA Mob:+385(0)919103857 ; E-mail: taumatik@vip.hr, AUTOMATSKA VRATA, GARAŽNA VRATA, AUTOMATIKA ZA KRILNA VRATA, AUTOMATIKA ZA KLIZNA VRATA, MOTORI ZA VRATA, RAMPE, PARKIRNE BARIJERE

in@
23.11.2007., 20:23
TAUMATIK, SUSTAVI AUTOMATSKOG OTVARANJA Mob:+385(0)919103857 ; E-mail: taumatik@vip.hr, AUTOMATSKA VRATA, GARAŽNA VRATA, AUTOMATIKA ZA KRILNA VRATA, AUTOMATIKA ZA KLIZNA VRATA, MOTORI ZA VRATA, RAMPE, PARKIRNE BARIJERE

Post prije tvoga 09.08.2004., 19:42

Brz odgovor nema šta!:top:

massky
06.12.2007., 09:47
dont worry...