PDA

View Full Version : Star Wars trivia

Mad Scientist
26.07.2004., 11:42
Evo nekih zanimljivi sitnica, trivia koje sam našao:

George Lucas i Brian De Palma su održavali zajedničku audiciju za Carrie i Star Wars Isprva je Sissy Spacek bila odabrana za ulogu princeze Leie, a Carrie Fisher za ulogu Carrie. No kako se Carrie Fisher odbila pojaviti u "golišavim" scenama, a Spacek ne, zamijenilie su uloge.

Lucasova druga, rezervna opcija za ulogu Leie je bila Jodie Foster

Kurt Russell, Nick Nolte i Christopher Walken su bili prvi kandidati za ulogu Han Soloa.

George Lucas je navodno želio za glas Dartha Vadera, Orsona Wellesa

Prije dodjele uloge Obi-Wan Kenobija Alecu Guinnessu, Lucas je razmatrao Toshirô Mifunea.

Scene na Tatooinu (u New Hope) su snimljene u Tunisu . U Tunisu se nalazi grad "Tatahouine"

Inspiracija za dizajn The Millennium Falcona je bio hamburger

Riječ "Jedi" je izvedena iz japanskog "Jidai Geki" Japanske TV sapunice koja se odvija u razdoblju samuraja

Lik Dartha Vadera je nastao po uzoru na Hakaidera, negativca iz neke japanske TV serije (Lucas je nekoliko godina prije rada na SW neko vrijeme proveo u Japanu)

Luke Skywalker je izvorno trebao biti Luke Starkiller

Lucas je karakter Han Soloa oblikovao po uzoru na Francisa Forda Coppolu

Nastassja
09.08.2004., 14:30
Volim te Trivie, kao i ono da je ime R2-D2 dobio po nazivu filmske vrpce kako se jedan član ekipe izrazio skraćeno. To se Lucasu svidjelo i dobio je to ime.

Ono da je Carrie Fisher trebala glumiti Carrie nisam znala. Znala sam samo za Jodie Foster.

ljiga
09.08.2004., 15:08
http://www.asahi-net.or.jp/~ub2s-yky/figyu/newhero/hakaider.jpg

Akno je vjerovat guglu ovo bi trebo bit hakaider

floyd
12.08.2004., 01:31
SW kakav znamo je posljedica golemog broja slucajnosti. Ako samo pogledate prvi scenarij, sve postaje jasno.

Exar Kun
15.08.2004., 19:54
Meni su osobno zanimljiviji događaji prije Luke-a u doba Exara, Nage, Ragnosa, Bane-a.

Nighthawk
15.08.2004., 23:33
Meni ne. Ovo prije meni vuče na D&D - moćni Sithovi su radili svakakv shit po galaksiji, klali lijevo i desno i ponašali se kao prosječni ludi high-level spellcasteri.

Iako, ne bi bilo loše da ima igra u kojoj se rekounstruira bitka u Valley of the Jedi - pod uvjetom da je lik kojeg vodite obični Jedi Knight, nothing fancy. Znate, od onih koji prvi krepavaju. Pa onda počnete ohshitohshitohshitati kad vidite što dolazi s horizonta...

Exar Kun
15.08.2004., 23:44
Ali prije je bilo više akcije i više Jedia i Sithova. Trebalo bi snimit film o tome. Zamisli samo scenu kada je Exar došao u sudnicu i pomoću sile zamrznuo tisuće Jedia koji su bili unutra, "odmrznuo" svog old mastera i ubio ga. What a glorious day.

Nighthawk
16.08.2004., 00:21
What a D&D day.

Ajde, to je još jedna od normalnijih scena... Mislim to je sve Sila and everything, ali jebote ne pretjerujmo - ja volim suptilnije fore od 'die by my Force Fireball'.

Paraliziranje prihvaćam.

Exar Kun
16.08.2004., 12:18
Što se mene tiče to je izvornije od ovog s Lukeom. Jedino me smeta jedna stvar-prođe 4000godina a oni ne samo da nemaju ništa napredniju tehnologiju već imaju lošiju tehn. E da i još uvijek uz sve te hovercrafte i letjelice oni jašu na svakakvim životinjama-konjica. TO je smiješno.

manwe
18.08.2004., 11:07
princip dekadencije:)

sve se smanjuje, manje je jedija, manje sithova, zaboravlja se tehnologija itd., motiv u svim mitologijama, bilo stvarnim, bilo izmišljenim.

Xerex
26.12.2004., 23:05
Exar Kun kaže:
Meni su osobno zanimljiviji događaji prije Luke-a u doba Exara, Nage, Ragnosa, Bane-a.

:top:

Ali najgore od svega je ono poslije RotJ. Sve dosadne i nemaštovite gluposti (dobro, ima iznimaka, Admiral Thrawn, ...)