PDA

View Full Version : Vodomjer


andio
11.10.2010., 08:40
HElp..
Dakle dobili smo vodu prije 3 mjeseca i stavili naravno novi vodomjer,sada na njemu piše 472,da li je moguće da je očitao 472 kubika vode u 3 mjeseca?????:eek:
Ima li itko pojma o ovome....pomoć????

koka36
11.10.2010., 16:03
HElp..
Dakle dobili smo vodu prije 3 mjeseca i stavili naravno novi vodomjer,sada na njemu piše 472,da li je moguće da je očitao 472 kubika vode u 3 mjeseca?????:eek:
Ima li itko pojma o ovome....pomoć????

jesi sigurna da je bio na nuli, dali u ovih 472 računaš i onaj crveni broj (ako ga imaš)...
Prvo što odmah provjeri, zatvori sve pipe i trošila vode u kući i provjeri dali se vura vrti (onaj mali križić mora mirovati). Ukoliko se vrti onda negdje curi i ta brojka je moguča...

mfcc
11.10.2010., 21:26
jesi sigurna da je bio na nuli, dali u ovih 472 računaš i onaj crveni broj (ako ga imaš)...
Prvo što odmah provjeri, zatvori sve pipe i trošila vode u kući i provjeri dali se vura vrti (onaj mali križić mora mirovati). Ukoliko se vrti onda negdje curi i ta brojka je moguča...

Ako ste utvrdili kako nemate propuštanja tj curenja vode, bilo bi dobro da još provjerite dali vodomjer dobro mjesri.
To možete uraditi da izmjerite volumen kade (dužina x visinax širina, mjeri se u m3), napunite kadu do visine koji ste si izabrali kao mjeru i dotični volumen napunjene kade usporedite sa očitanom potrošnjom na vodomjeru. Naravno prije nego što to sve napravite zabilježite stanje na vodomjeru.