View Full Version : 35+ bliži se termin...finalistice odbrojavanje je počelo! #2
vršimo predbilježbe koja će sljedeća otić... :D
hoću ja, hoću ja prva!!!
vršimo predbilježbe koja će sljedeća otić... :D
hoću ja, hoću ja prva!!!
da se mene pita, ja bih mogla odmah sutra :raspa:
Ajme, i naša Kokolica će ubrzo grlit svoju malu srećicu :cerek::cerek:!
Draga, mislimo na tebe :kiss:! Taticu će dočekat njegova buhtlica!
Just z, ti si slijedeća :zubo:? Čestitam na tjednima :jumping:!
Drage moje, mene i dalje boli trbuh gore lijevo (između ostalog :rofl:), sad mi ne pomaže ni kad legnem, i dalje boli :(. Već počinjem sumnjati da to nije povezano s trudnoćom :ne zna:. Pregled mi je tek u četvrtak.
happymom5
20.03.2011., 11:48
iako nisam matematički na redu... :lol: evo i mene da se priključim..
za početak ću vas samo cmoknuti jer i sama još ne prihvačam činjenicu da smo vrlo brzo i mi na redu.. :zubo:
Just z, ti si slijedeća :zubo:? Čestitam na tjednima :jumping:!
Drage moje, mene i dalje boli trbuh gore lijevo (između ostalog :rofl:), sad mi ne pomaže ni kad legnem, i dalje boli :(. Već počinjem sumnjati da to nije povezano s trudnoćom :ne zna:. Pregled mi je tek u četvrtak.
pa izgleda da jesam...:eek: i hvala:)
gledala sam na forumske bebe i termini poroda ima još kimmy2411 termin 29.3. al ona se ne javlja ode pa sam ja..
ne znam šta bi ti moglo bit, a nazovi sutra doktora da ne čekaš četvrtak. nadam se da je sve ok...
happymom i ti si naša, ne moraš čekat do 35.tjedna da se službeno priključiš,pošto su okolnosti drugačije..dobro nam došla:grli:
iako nisam matematički na redu... :lol: evo i mene da se priključim..
za početak ću vas samo cmoknuti jer i sama još ne prihvačam činjenicu da smo vrlo brzo i mi na redu.. :zubo:
happymom4, dobrodošla :grli:! Ti ideš na carski, jel tako? Mene tako strah uopće pomislit na carski rez :mama:!
Što je najgore, jedna baba gatara mi ga je predvidjela :rofl:. Nemojte mi se smijat :D. Evo što mi je napisala:
Greetings,
I see for you that pregnancy for to bring for you a boy. I see that this will be for healthy pregnancy but will have many worry to circle this. I see that there may be plan for natural birth but I see for hard time to child to come out. I see that this will result for surgery. I see that there will be worry to circle this cirucumstance but have for no negative outcome . I see that this will bring for you a healthy little boy. I see this boy to be very happy in life. I see that he will have many love for family and have deep bond between friend in life. I see that this will be many light to come to life for you.
Da ne vjerujem u te gluposti, jel tako :rofl:?
ne vjeruj babi gatari :tuctuc:
mlada38
20.03.2011., 11:58
sad sam pisala na trudnicama zbor, cure pomoć, mene drmaju trudovi svakih 5 minuta već neko vrijeme, ali nije strašno bolno pa ne znam što mi je raditi, zamisli da dođem tamo s lažnom uzbunom, a treća beba, rekli bi mi da sam luda, a opet osjećam se skroz čudno, nisam pametna, sve mislim da su lažni jer nije strašna bol, da mi hoće ili pojačati bol ili puknuti voda ili da se sve zaustavi, mrzim ovaj osjećaj kad ne znam što raditi.
kokolice, drži se!!!!
pa izgleda da jesam...:eek: i hvala:)
gledala sam na forumske bebe i termini poroda ima još kimmy2411 termin 29.3. al ona se ne javlja ode pa sam ja..
ne znam šta bi ti moglo bit, a nazovi sutra doktora da ne čekaš četvrtak. nadam se da je sve ok...
happymom i ti si naša, ne moraš čekat do 35.tjedna da se službeno priključiš,pošto su okolnosti drugačije..dobro nam došla:grli:
Moja gin mene uopće ne doživljava ozbiljno :rolleyes:. Na zadnjem pregledu mi je rekla da me to beba pritišće i da će bol popustit kad se trbuh spusti :ne zna:. A mene boli baš jako :(, a trbuh se ne spušta. Ne mogu ni hodati ni sjediti. Evo, i sad me boli :(.
sad sam pisala na trudnicama zbor, cure pomoć, mene drmaju trudovi svakih 5 minuta već neko vrijeme, ali nije strašno bolno pa ne znam što mi je raditi, zamisli da dođem tamo s lažnom uzbunom, a treća beba, rekli bi mi da sam luda, a opet osjećam se skroz čudno, nisam pametna, sve mislim da su lažni jer nije strašna bol, da mi hoće ili pojačati bol ili puknuti voda ili da se sve zaustavi, mrzim ovaj osjećaj kad ne znam što raditi.
kokolice, drži se!!!!
Uh, mlada, ako su u pravilnim razmacima, mogli bi biti pravi trudovi. A da ipak odeš u bolnicu provjeriti? Baš te briga što će misliti. I meni je ovo drugo dijete pa nisam ništa pametnija :rofl:.
Probaj popiti magnezij i otuširat se. Smirit će se ako lažnjaci, a ako nisu, trk u bolnicu.
Evo malo vibrica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
happymom5
20.03.2011., 12:03
missy ja ne vjerujem u te stvari.. ali ali ali...
sa 18 mi je jedna naša pacijentica okrenula dlan i rekla: rađat ćeš bre, mnogo ćeš rađat.. troje pa dvoje..
i stalno neke operacije koje nisu zbog tebe.
kao prvo s 18 sam bila uvjerena da neću rodit do tridesete. a ovo troje pa dvoje mi je zvučalo ko neka naučna fantastika... i pojma nisam imala kaj hoće reć s operacijama koje nisu zbog mene?? mislila sam si kaj bum, organe darivala stalno? a eto me.. troje iz prvog braka... sve skupa petero do tridesete i svih pet na carski.
i hvala na dobrodošlici. :cerek:
da, idem na carski, cilj nam je dogurat 37 tjedana. vidjet ćemo ovaj tjedan šta će reć na kontroli... ne želim ništa pretpostavljat s obzirom da se trenuno ovih dana poprilično dobro osjećam.
missy, ne znam, zbilja ne znam..a jesi gledala na onoj temi bolovi u trbuhu, jel ima šta?
i ja ovako neiskusna mislim da je mlada za rađaonu...
missy ja ne vjerujem u te stvari.. ali ali ali...
sa 18 mi je jedna naša pacijentica okrenula dlan i rekla: rađat ćeš bre, mnogo ćeš rađat.. troje pa dvoje..
i stalno neke operacije koje nisu zbog tebe.
kao prvo s 18 sam bila uvjerena da neću rodit do tridesete. a ovo troje pa dvoje mi je zvučalo ko neka naučna fantastika... i pojma nisam imala kaj hoće reć s operacijama koje nisu zbog mene?? mislila sam si kaj bum, organe darivala stalno? a eto me.. troje iz prvog braka... sve skupa petero do tridesete i svih pet na carski.
i hvala na dobrodošlici. :cerek:
da, idem na carski, cilj nam je dogurat 37 tjedana. vidjet ćemo ovaj tjedan šta će reć na kontroli... ne želim ništa pretpostavljat s obzirom da se trenuno ovih dana poprilično dobro osjećam.
Ovo boldano me baš nasmijalo :lol:. Svu dječicu si rodila na carski :eek:!? Svaka ti čast :s! Dogurat ćeš ti s nama i 37 tjedan :kiss:.
mlada38
20.03.2011., 12:09
missy, ne znam, zbilja ne znam..a jesi gledala na onoj temi bolovi u trbuhu, jel ima šta?
daj pošalji malo te samouvjerenosti k meni pa da krenem, ne znam, kad moji stignu idem se okupati pa ću vidjeti što će biti iza kupelji, ajme ako sad odem u rodilište a doma sve spremno za party, sin će se komirati, a zamislite prošle godine na njegov rođendan sam imala kiretažu,
Pročitala cijelu temu, tamo se uglavnom radi o bolovima u trbuhu u ranoj trudnoći :ne zna:.
I ja mislim da bi mlada trebala ići u bolnicu s obzirom na trudove u pravilnim razmacima na 5 min, a još i treća beba (ako se ne varam i prvo dvoje je rodila prije termina).
mlada, trk u bolnicu!!!
daj pošalji malo te samouvjerenosti k meni pa da krenem, ne znam, kad moji stignu idem se okupati pa ću vidjeti što će biti iza kupelji, ajme ako sad odem u rodilište a doma sve spremno za party, sin će se komirati, a zamislite prošle godine na njegov rođendan sam imala kiretažu,
A miš mali :(. Znam kako ti je, ali bebica ne bira kad će van :cerek:. Reci mu da je to dvostruko slavlje jer će možda danas dobit i seku :D.
Jel su i dalje trudovi na 5 min? Jel boli? I ja nisam skužila da imam jake trudove dok me nisu prikopčali na ctg :rofl:.
Izvještavaj nas i drži se :kiss:!
mlada38
20.03.2011., 12:17
Pročitala cijelu temu, tamo se uglavnom radi o bolovima u trbuhu u ranoj trudnoći :ne zna:.
I ja mislim da bi mlada trebala ići u bolnicu s obzirom na trudove u pravilnim razmacima na 5 min, a još i treća beba (ako se ne varam i prvo dvoje je rodila prije termina).
mlada, trk u bolnicu!!!
jesam, jesam malog s 35 tt, malu s 37, čini mi se da je sad bilo na 7 minuta, e da nisam na forumu ne bih ni znala za lažne trudove, ovako sve mislim da je to lažno jer stvarno nije jaka bol, ništa idem sad off, okupati se pa se javim ako prestane, ako ne netko će javiti što je s nama
jesam, jesam malog s 35 tt, malu s 37, čini mi se da je sad bilo na 7 minuta, e da nisam na forumu ne bih ni znala za lažne trudove, ovako sve mislim da je to lažno jer stvarno nije jaka bol, ništa idem sad off, okupati se pa se javim ako prestane, ako ne netko će javiti što je s nama
Uf, uf, drži se :grli:! Mislimo na tebe i vibramo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mlada drži nam se i javi šta je novog.. :grli:
happymom5
20.03.2011., 13:04
Ovo boldano me baš nasmijalo :lol:. Svu dječicu si rodila na carski :eek:!? Svaka ti čast :s! Dogurat ćeš ti s nama i 37 tjedan :kiss:.
da, svih 4 dosad na carski. dva hitna, ostali ,naravno naručeni. kao i sad što me čeka.
ma dogurat ću, znaaaam.. :rofl:
Ja noćas, za čudo, spavala ko klada :cerek: Znači samo je Kokolica podlegla mjesecu, a mlada je još neizvjesna.
:lol: Ovo ko sportska prognoza :lol:
Mlada javi se :mig:
Evo da još malo zavibram za kokolicu i mladu38 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mislimo na vas i čekamo novosti :grli:
Evo da još malo zavibram za kokolicu i mladu38 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mislimo na vas i čekamo novosti :grli:
ja potpisujem :top::top:
eruditio
20.03.2011., 18:52
jutro cure
jucer sam cijeli dan obavljala ove zadnje poslove,prije nego rodim:mig:
vidim da bi danas moglo bit novopecenih mama:D
ja sam jutros iskuhala izdajalicu i nekako ju uspjela natrpati u torbu za bolnicu - sad mi sluzbeno vise nista ne stane. Znaci da sam spremna :eek:
Jucer sam cak i slozila robu za izlazak iz bolnice - i za malenu i za mene. Ovo je mjera predostroznosti jer me zadnji put mm krivo shvatio koju majicu hocu pa mi je donio jednu iz studentskih dana, koja mi dodje iznad pupka :lol: sreca da je uz to donio trudnicki sos pa nije bilo tako strasno. :D
Uh, mlada, ako su u pravilnim razmacima, mogli bi biti pravi trudovi. A da ipak odeš u bolnicu provjeriti? Baš te briga što će misliti. I meni je ovo drugo dijete pa nisam ništa pametnija :rofl:.
Probaj popiti magnezij i otuširat se. Smirit će se ako lažnjaci, a ako nisu, trk u bolnicu.
~~
drago mi je da nisam jedina. Koliko god to glupo zvuci, uopce se ne osjecam pametnije po pitanju nekih stvari u odnosu na prvu trudnocu. Jedina razlika koju primjetim jest to da ne panicarim zbog svakog streckanja, ali i dalje mislim da necu bit sigurna kad treba u bolnicu i da cu opet otici prerano
i ja sam jučer iskuhala izdajalicu, pa je zbog kamenca izgledala ko da sam je pokrečila. onda sam je prala od kamenca pa išla kod susjede ponovo sterilizirat u sterilizatoru. onda sam skužila da ne paše onaj gumeni nastavak za sise, jer se opustio - šogorica je koristila za dvoje djece pa ću morat sutra zvat za novi nastavak...muke po izdajalici, najradije bi novu kupila!
joooj nešto me bolucka s desne strane trbuha, a nije nikad dosad.. nisam imala ni BH kontrakcije ni lažnjake..:ne zna:
eruditio
20.03.2011., 21:57
Moja je zbog mog neiskustva također pokupila dosta kamenca - u pravilu mi je dosta pomagalo da ju nakon toga jos malo operem u carliju, znaci onak klasiscno, rucno (iako brijem da sam time ponistila postupak sterilizacije:rofl:), ali tjesim se da sam to uvijek radila posebnom spuzvicom namijenjenom samo za to.
Uglavnom, onda sam poslusala savjet iskusnijih i prije zaranjanja u vodu, sve dijelove stavila prvo u tetra pelenu i tek onda to potopila - zbilja pomaze!:top: :s
Dobro jutro, drage moje finalistice :cerek:! Više ne mogu spavat, sve živo me boli :rolleyes:.
just z i eruditio, ja još nisam sterilizirala izdajalicu. S prvim kikićem sam koristila onu Chicco tekućinu za hladnu sterilizaciju i nikad nisam imala problema s kamencem. Baš sam je neki dan izvadila iz kutije, još uvijek je ko nova :s.
Ne mislim je nosit u rodilište, sterilizirat ću je i spremit u plastičnu kutiju s poklopcem pa će mi mm ili mama donijeti ako bude potrebno. U torbu ću samo stavit Chicco šeširiće za dojenje, zlu ne trebalo :top:. U prošloj trudnoći su me spasili jer sam imala ragade, ali sam koristila one Aventove od silikona. Sad sam se odlučila za ove Chicco od kaučuka jer se mogu bez problema iskuhavat :top:. Nisu skroz glatki, napravljeni su anatomski, kao bradavica i imaju svoju kutijicu kao za naočale :D.
Da, i danas nam je punih 37 tjedana :jumping:!
monatina
21.03.2011., 08:23
jutro cure
ja sam jutros iskuhala izdajalicu i nekako ju uspjela natrpati u torbu za bolnicu - sad mi sluzbeno vise nista ne stane. Znaci da sam spremna :eek:
Jucer sam cak i slozila robu za izlazak iz bolnice - i za malenu i za mene. Ovo je mjera predostroznosti jer me zadnji put mm krivo shvatio koju majicu hocu pa mi je donio jednu iz studentskih dana, koja mi dodje iznad pupka :lol: sreca da je uz to donio trudnicki sos pa nije bilo tako strasno. :D
tvoj je jos dobar........moj je donio robu koji sa nosila u bolnicu kad sam isla radat i robu u kojoj sam tribala izic a uz to sve pokupio stare patike:lol:
i ja sam jučer iskuhala izdajalicu, pa je zbog kamenca izgledala ko da sam je pokrečila. onda sam je prala od kamenca pa išla kod susjede ponovo sterilizirat u sterilizatoru. onda sam skužila da ne paše onaj gumeni nastavak za sise, jer se opustio - šogorica je koristila za dvoje djece pa ću morat sutra zvat za novi nastavak...muke po izdajalici, najradije bi novu kupila!
joooj nešto me bolucka s desne strane trbuha, a nije nikad dosad.. nisam imala ni BH kontrakcije ni lažnjake..:ne zna:
da vam ne ostaje kamenac stavite malo octa ili ti kvasine
ili prokuhas vodu prvo pa onda stavis sterilizirat u nju sto hoces:top:
tako mi rekli nisam probala,al budem:mig:
missy čestitke na tjednima!! :jumping:
sad sam se snašla za prvu ruku, a onda ću naručit od nekoga sterilizator..valjda će neko pitat
ja sam taaaakooo umorna. najprije sam se probudila u 2, bila gladna i i šla jesti, zaspala sam negdi oko 3. pa sam se digla u 5 jer sam morala (opet) vozit muža na posa-treba mi auto danas i vratila se spavat oko 6. sad mi je u 8 netko zvonio na vrata psmtr-nisam se digla ni pogledat, ali spavanje je gotovo :mad:
trebala bi nazvat patronažnu al nemam snage.sutra ću..
:w
Šta ima s Mladom?? - jel zna netko??
Just, nemoj se zamarati sa sterilizatorom -. nama su i na tečaju rekli da ne pretjerujemo sa iskuhavanjem i steriliziranjem, jer beba mora razviti imunitet - da za prvi put prokuhamo, a kasnije normalno održavamo sve - bitno je skinuti naslage sa bočica, izdajalice itd...
ja sam tako i s malim radila - i dok nije krenuo u vrtić, samo je jednom bio mrvicu prehlađen, i to je trajalo 2 dana - ništa!!!!!
Mislim, to je moje mišljenje - prihvaćam da drugi misle drugačije :mig:
Mi ćemo sutra na prvi pregled u bolnicu.
Završila i sa antibioticima... nadam se da je sad sve ok :D
ovaj tjedan čistim kuhinju generalno, idući tjedan perem i peglam bebinu robicu, i ogradicu, dekice, i to je to - od onda sam i spremna :D
torbu za odilište ću ionako spremati kad krenu trudovi :mig:
MalaLu hvala na savjetu za sterilizaciju:kiss: onda će tako i bit..
i susjeda mi je rekla da bolje da što manje steriliziram jer je ona previše to radila, i mala joj je stalno bolesna otkad ide u jaslice..
nitko ne zna ništa za mladu? nadam se da je već sa svojom mrvicom i da je sve prošlo ok..
kod kokolice ništa, sad čekam da mi javi šta je novo..
a ti, radi, samo radi...i ja se stalno vrtim u krug, taman nešto očistim, i dok završim sa stanom, opet se vratim na to!
u srijedu ćemo vjerojatno k-o-n-a-č-n-o postavit karniše pa mi ne gine ponovo čišćenje svih soba od prašine i bušenja:rofl:
Da, i danas nam je punih 37 tjedana :jumping:!
čestitam :cerek::cerek:
just z i tina-m, hvala na čestitkama :cerek:! Sad mogu i rodit :D, ali neću se gurat preko reda :rofl:.
Potpisujem Malu, ne treba previše sterilizirat, sterilizator stvarno nije potreban! Ja sam koristila tu Chicco tekućinu prvih dva-tri mjeseca i to ne svaki put, nego povremeno. I također kikić nikad nije bio bolestan :s, dva puta u skoro dvije godine mu malo curilo nosić i to je to :top:. Nisam sam bjesomučno čistila stan nego kad stignem :rofl:.
monatina
21.03.2011., 09:58
Da se pridruzim s vezi sterilizacije
Kad sam rodila prvi mjesec dana dok se beba navikne sve sterilizirala i malo po malo sve manje i manje.
mislim x puta dok smo bili djeca igrali se u pjesku dosli u kucu uzeli nesto pojest a da nismo ruke oprali i hvala bogu imam vrhunski imunitet...........
nevalja pretjerivat u niceme........
moja cura ima 17 mj i bolesna je samo ako slucajno neka viroza u zraku..........a nesjecam se kad je to zadnji put bilo...........
znam mame koje cim im se dijete malo uprlja skidanje kupanje,da te glava zaboli i non stop su bolesna.Dr sama im rekla da je od prevelike higijene da dijete nema ni malo imuniteta
MalaLu hvala na savjetu za sterilizaciju:kiss: onda će tako i bit..
i susjeda mi je rekla da bolje da što manje steriliziram jer je ona previše to radila, i mala joj je stalno bolesna otkad ide u jaslice..
nitko ne zna ništa za mladu? nadam se da je već sa svojom mrvicom i da je sve prošlo ok..
kod kokolice ništa, sad čekam da mi javi šta je novo..
a ti, radi, samo radi...i ja se stalno vrtim u krug, taman nešto očistim, i dok završim sa stanom, opet se vratim na to!
u srijedu ćemo vjerojatno k-o-n-a-č-n-o postavit karniše pa mi ne gine ponovo čišćenje svih soba od prašine i bušenja:rofl:
nama je čak patronažna na tečaju preporučila da ne kupujemo uopće sterilizator :ne zna:
a čula sam i za foru kod iskuhavanja da zavežeš u krpu ono što iskuhavaš i da se onda neće uhvatiti kamenac.
A vidit ćeš kasnije- nećeš znati di bi sa svim tim stvarima, a osim toga, možda ti izdajalica uopće neće ni trebati - meni se konkretno pokazala kao promašena investicija - vidit ćemo kako će sada biti.
I mi kupujemo karniše, zavjese sam već kupila - ništa posebno, bitno mi je da ih stavim, pa da mogu normalno otvoriti prozore i balkon u spavaćim sobama, a da me svi susjedi ne vide :rofl::rofl:
just z i tina-m, hvala na čestitkama :cerek:! Sad mogu i rodit :D, ali neću se gurat preko reda :rofl:.
Potpisujem Malu, ne treba previše sterilizirat, sterilizator stvarno nije potreban! Ja sam koristila tu Chicco tekućinu prvih dva-tri mjeseca i to ne svaki put, nego povremeno. I također kikić nikad nije bio bolestan :s, dva puta u skoro dvije godine mu malo curilo nosić i to je to :top:. Nisam sam bjesomučno čistila stan nego kad stignem :rofl:.
prvi put čujem za tu Chicco tekućinu? - čini mi se zgodno za ispočetka, to dođe ko deterđent za suđe??
Missy, čestitke i od mene na tjednima - ja kasno palim :D:D - trudnički mozak :D
ja još nemam ni karniše ni zavjese u dnevnoj, a sredili je u 10 mjesecu :facepalm:
isprva, pa nije tako hitno, a onda pa su se naredale inspekcije i kazne i nikako na zelenu granu sa tim karnišama
uvijek s nađe što je vanije i potrebnije od tih karniša i zavjesa
ja još nemam ni karniše ni zavjese u dnevnoj, a sredili je u 10 mjesecu :facepalm:
isprva, pa nije tako hitno, a onda pa su se naredale inspekcije i kazne i nikako na zelenu granu sa tim karnišama
uvijek s nađe što je vanije i potrebnije od tih karniša i zavjesa
čuj, mi tu živimo već 2,5 godine - još nemamo ni karniše, ni zavjese, ni lustere, čak ni pošten kauč, ni tv.... da ne nabrajam dalje :rofl::rofl:
ali mene to ne dira, ja radije polako da budem zadovoljna, nego sve odjednom samo da bude :mig:
ovako se veselim svakoj novoj sitnici :cerek:
čuj, mi tu živimo već 2,5 godine - još nemamo ni karniše, ni zavjese, ni lustere, čak ni pošten kauč, ni tv.... da ne nabrajam dalje :rofl::rofl:
ali mene to ne dira, ja radije polako da budem zadovoljna, nego sve odjednom samo da bude :mig:
ovako se veselim svakoj novoj sitnici :cerek:
i mi smo tu dnevnu polako sredili
prvo kauč kupili, onda se tek dogovorili sa kanufačima i malarom, tako da mi je kauč u hodniku stajao zapakiran 2 tjedna
pa tek onda je isla komoda unutra, nakon 2 mjeseca, pa regal za tv, nakon mjesec i tek onda tv novi, al za to se požurio da bude prije moj dragi mi muž :p
prvi put čujem za tu Chicco tekućinu? - čini mi se zgodno za ispočetka, to dođe ko deterđent za suđe??
Evo, to je ovo: http://www.chicco.hr/ProductDetails/462/pgoid/638fbfd1-0927-43fa-8591-1d1270ab6187/lang/Croatian/Tekucina-za-sterilizaciju.wshtml
Meni je to medicinska sestra u rodilištu preporučila :top:. Staviš jedan čep te tekućine u vodu i u to namočiš izdajalicu i bočice i u tome stoji najmanje pola sata. Ja sam si kupila onu plastičnu kutiju s poklopcem, svaki predmet izvadim sa štipaljkom i isperem pod vodom i odložim na poklopac. Kutiju stavim u kupaonu na veš mašinu tako da mi je pri ruci :D.
Missy, čestitke i od mene na tjednima - ja kasno palim :D:D - trudnički mozak :D
Hvala :kiss:
Evo, to je ovo: http://www.chicco.hr/ProductDetails/462/pgoid/638fbfd1-0927-43fa-8591-1d1270ab6187/lang/Croatian/Tekucina-za-sterilizaciju.wshtml
Meni je to medicinska sestra u rodilištu preporučila :top:. Staviš jedan čep te tekućine u vodu i u to namočiš izdajalicu i bočice i u tome stoji najmanje pola sata. Ja sam si kupila onu plastičnu kutiju s poklopcem, svaki predmet izvadim sa štipaljkom i isperem pod vodom i odložim na poklopac. Kutiju stavim u kupaonu na veš mašinu tako da mi je pri ruci :D.
super. :top:
moram svratiti u chicco za početak bi to uzela, a kasnije ništa - ionako će od malog vjerovatno pokupiti sve moguće i nemoguće što on donese iz jaslica - bit će veselo
Nadam se da se mlada već mazi sa svojom srećicom :moli:
missy_ super za 37+, pratim te za tjedan dana, nama je sutra 36+ :cerek:
Joooj mogu se malo žalit? Mogu :cerek:
Kako je meni od jučer teško :( Imam odjednom osjećaj da sam toliko troma i sve me zateže oko struka, a i BH me hebu u zdrav mozak :kava:
Počela me bolit pubična kost tako da imam osjećaj da ću se raspast pri svakom jačem pokretu, a pogotovo kod okretnja u krevetu po noći :(
Do jučer sam super bila, a danas druga žena :rolleyes: Raspad sistema totalni :p Điiiz ko će još mjesec dana ovako izdržat :eek:
Sutra idemo na pregled pa ćemo vidjet kakvo je stanje, barem to :cerek:
sanja00
21.03.2011., 16:37
Pozzzzzzzzzz finalistice moje....ja sam se vrlo kratko s vama družila....uglavnom samo da se pohvalim 17.03. u 8.00 ujutro postala sam ponosna majka malog anđelka koji je malo požurio (38+2). Cure moje samo hrabro..i sretno svima!!!!!
Pozzzzzzzzzz finalistice moje....ja sam se vrlo kratko s vama družila....uglavnom samo da se pohvalim 17.03. u 8.00 ujutro postala sam ponosna majka malog anđelka koji je malo požurio (38+2). Cure moje samo hrabro..i sretno svima!!!!!
Ajme :cerek::cerek:! Čestitamo :jumping::jumping:!
I ja se nadam da se mlada već mazi sa svojom curicom :cerek:!
Cranky, draga, znam kako ti je :grli:! Mene već odavno boli stidna kost, zapravo cijelo međunožje :rofl:. Više ne mogu hodat ni sjedit, a pogotovo me boli kod okretanja i ustajanja s kreveta po noći. Bh kontrakcije imam non-stop,a danas sam imala i lažne trudove u nepravilnim razmacima, već me ulovila panika :D.
Čekamo izvještaj sa sutrašnjeg pregleda :cerek:, ja sam naručena u četvrtak.
Btw, sugrađanko moja, hoćeš mi ti otvorit temu kad krene :cerek:? Ako ne završimo zajedno u rodilištu :rofl:.
terminuše, kokolica je rodila! brzo na njezinu temu!
a sad idem čitat što sam danas propustila!
ČESTITKE!!!!!! :jumping: :jumping: :jumping: :jumping:
Btw, sugrađanko moja, hoćeš mi ti otvorit temu kad krene :cerek:? Ako ne završimo zajedno u rodilištu :rofl:.
Naravno, to se podrazumjeva :cerek: Imaš pp :mig:
sanja00 iskrene čestitke!!!!! :jumping:
joooj sad stvarno želim bit sljedeća...:moli:
danas sam sto stvari obavila: kupila jastuk za dojenje, bila na faksu, na kavi s kumom, ošišala se, kupila u ljekarni zadnje stvarčice koje mi trebaju za bebu-mislim da sad imam sve.
jako sam umorna, i cijeli dan mi je tlak visok 135/90 do 140/90 .. a inače je uglavnom do 130/90 pa se malo brinem...
što je najgore još moram po muža oko 8, nadam se da će mi se tlak spustit:moli:
Uh to s tlakom mora bit gadno.
Daj malo meni, moj je 90/55 :p, i taman ćemo obadvije bit kako treba :lol:
monatina
21.03.2011., 19:15
sanja00 iskrene cestitke
:cerek::cerek::cerek::cerek:
ja se nadam da cu brzo
iako je termin 8.4:rofl:
al znas kako se kaze jedno su zelje drugo mogucnosti:D
cranky, zavidim ti na tlaku, radije bi niski nego visoki.. viruj mi da bi ti vrlo rado dala malo mog..
Naravno, to se podrazumjeva :cerek: Imaš pp :mig:[/QUOTE]
Hvala, draga :kiss:!
danas sam sto stvari obavila: kupila jastuk za dojenje, bila na faksu, na kavi s kumom, ošišala se, kupila u ljekarni zadnje stvarčice koje mi trebaju za bebu-mislim da sad imam sve.
jako sam umorna, i cijeli dan mi je tlak visok 135/90 do 140/90 .. a inače je uglavnom do 130/90 pa se malo brinem...
što je najgore još moram po muža oko 8, nadam se da će mi se tlak spustit:moli:
Baš ti je visok tlak, nije ni čudno da se brineš :grli:. Što ti je dr rekao?
Moj tlak u trudnoći savršen, uvijek oko 120/80. Bar nešto :rofl:.
sanja iskrene čestitke :jumping:
cranky, zavidim ti na tlaku, radije bi niski nego visoki.. viruj mi da bi ti vrlo rado dala malo mog..
Vjerujem, ali računaj da je meni ovo kao povišen tlak od trudnoće :lol:
Često se dr-i pitaju kako uopće stojim na nogama s mojim niskim tlakom :rolleyes:
Ali, slažem se, i meni je draži niski nego visoki.
Šta ti kaže dr za taj tlak?
anonymous_13
21.03.2011., 22:03
ello, jedna nova 35+ trudnica se javlja :zubo:
pa da se odmah propisno obrukam - kako se ja "prebacim" sa pregleda u doktora na preglede u bolnici? :ne zna: :brukica: samo odem u bolnicu i kažem im da sam trudna toliko i toliko i da me naruče kad bih trebala pregled? ili? :ne zna:
eruditio
21.03.2011., 22:10
Dobrodošla anonymus!
Pretpostavljam da imas zakazan jos barem jedan termin kod svojeg ginica, negdje oko 36.tj.? Tad ce ti dati uputnicu i onda se javljas u bolnicu. Ovisno gdje planiras roditi, pogledaj zasebnu temu o toj bolnici i tamo ti je objasnjen cijeli proces u trudnickoj ambulanti (koliko sam skuzila, svaka bolnica ima neke svoje cake)
anonymous_13
21.03.2011., 22:25
thanx.. :) imam još jedan pregled, ali kod privatne.. jel to igra kakvu ulogu? :ne zna: može mi i ona dati uputnicu za bolnicu, najnormalnije, bez da mi oni naplate taj pregled? :ne zna:
eruditio
21.03.2011., 22:42
Uputnicu ti daje iskljucivo ginic koji ima ugovor s hzzo-m, popularno zvani socijalac - iskreno se nadam da ga imas (a svi to trebaju imati, ako nisi sama izabrala, vjerojatno su te svrstali po mjestu stanovanja i netko ubire glavarinu za tebe, a da te nije ni vidio - vidi temu "Ginekolozi - prepouruke"). Ako nemas, brzo se raspitaj, jer inace ces sve u bolnici morati platiti. I ja idem privatno, ali socijalac ti je nuzan za uputnice i recepte
anonymous_13
21.03.2011., 22:54
Uputnicu ti daje iskljucivo ginic koji ima ugovor s hzzo-m, popularno zvani socijalac - iskreno se nadam da ga imas (a svi to trebaju imati, ako nisi sama izabrala, vjerojatno su te svrstali po mjestu stanovanja i netko ubire glavarinu za tebe, a da te nije ni vidio - vidi temu "Ginekolozi - prepouruke"). Ako nemas, brzo se raspitaj, jer inace ces sve u bolnici morati platiti. I ja idem privatno, ali socijalac ti je nuzan za uputnice i recepte
imam.. ali sam otišla nakon što me na zadnja dva pregleda uspio raskrvariti (a i inače je.. pa, ne najbajniji baš :flop:) i nastavila voditi kod privatne samo - prije sam vodila paralelno. uh.. ništa, budem pošla pitati ga. popizdit će, no ne može mi ne dati uputnicu za bolnicu sada, jelda? :ne zna:
eruditio
21.03.2011., 22:56
Mora ti ju dati, vjerojatno ce te samo traziti papir od privatnika. Ja isto ne idem kod one koze od socijalne, jer sam nezadovoljna kako mi je vodila proslu trudnocu, ma samo nek mi proba nesto :azdaja:
Anonymus, dobrodošla :cheer:! Slažem se s eruditio, socijalni ginić ti mora dati uputnicu za rodilište ako se kod njega vodiš kao pacijent. Tvoj izbor je što si privatno vodila trudnoću.
Mene danas cijeli dan povremeno šarafe lažni trudovi i trbuh mi je napet i boli me, imam osjećaj da ću se raspuknut :rofl:.
Popila sam magnezij, otuširala se, sad idem u krevet, nadam se da će mi bol popustit :s.
Tipkamo se sutra, svima šaljem :kiss:!
anonymous_13
22.03.2011., 00:13
hvala puno, cure :)
monatina
22.03.2011., 07:20
jutro cure:kava:
pozdrav anonymous 13,dobrodosla:cerek:
evo da se malo iskukam
ovo mi je bila najgora noc cijelu ovu trudnocu:(
malac mi se ugurao ispod rebarca koza me pekla cijelu noc kako se serif nagurao,cijelu noc smo se igrali na guranja on hoce bas tu a mene boli pa bi ga malo rukom pogurala ali ubrzo bi se vratio:rolleyes:
mislim pa cijelu noc:confused:
kao zobi sam
lala_dream
22.03.2011., 08:14
sanja00, čestitam! :jumping:
anonymous 13, dobro nam došla :D
monatina, ja baš suprotno, noćas sam konačno malo bolje spavala :s
Sad idem na tuširanje i onda kod doktora, pa javim kakvo je stanje!
anonymous dobro došla u finale!
missy i cranky,u petrovoj mi doktor kaže da mi je tlak još ok, u granicama.. ako bi bio 140/100 javit se u rađaonu.
a i beba je dobro, imao je 2900g nekidan.
čitala sam kad je visok tlak da beba dobiva manje kisika pa bude manja.moj mali je samo tjedan dana mlađi po uzv, al to je već stvar genetike..
proteina nemam (nešto malo) pa nema brige.. samo moram pazit na tlak pa ga mjerim 3 puta dnevno već 6 tjedana:rolleyes:
zato ja želim što prije rodit da se prestanem brinit oko tlaka i jel šteti bebi..
lala dream, čekamo izvješće! sretno!
Dobro jutro, drage moje! cranky i lala dream, sretno na pregledima! čekamo izvješće :D.
just z, znam da se brineš :grli:, visok tlak u trudnoći nije za igrat se. Samo ti mjeri tlak i čuvaj se. Kad ti je slijedeći pregled? Sigurna sam da ćeš ubrzo grlit svog bebija pa će sve brige nestati :cerek:.
Ja sam opet loše spavala :rolleyes:. Tri puta sam se dizala na wc i jedva sam ponovno zaspala. Sve živo me boli :rolleyes:.
monatina
22.03.2011., 09:57
just z- kao sto su cure rekle mjeri ga redovito i nista se ne boj
mislim da visok tlak uzrokuje neuroza a kod tebe iscekivanje:mig:
ja cijelu trudnocu i prvu i drug imam ideala tlak 75/125 ili 80/130
valjda sto sam inace skolna niskom:rolleyes:
lala dream cekamo izvjesce:mig:
anonymous_13
22.03.2011., 10:09
može li oticanje imati veze sa visokim tlakom? :ne zna: ja sam imala nizak tlak cijelu trudnoću (90/60, 100/70..) no unatrag zadnjih par dana sam natekla skroz.. :ne zna: sad, znam da je slano povezano i sa nakupljanjem vode i sa tlakom, i nastojim smanjiti sol.. ali sad me malo strah da bi moglo biti i od tlaka, da to što je dosad bio nizak ne mora ništa značiti..? :ne zna:
anonymous čestitam na finalu :cheer:
ja idem privatno, al očito moj ima i ugovor sa hzzom jer mi on daje sve uputnice i recepte i kod njega sam obavila svoj prvi ctg, jer ga ima
a i cranky ide na pregled -promaklo mi...sretno i njoj onda!
ja idem u petak na kontrolu. a gle, nije meni tlak zbog iščekivanja, jer je tako već 6 tjedana (što mi znamo). jednostavno je takav..inače mi je 120/80, na početku trudnoće mi je bio malo niži i onda je postepeno rastao.. ali je ok.skužila sam da mi je najviši kad sam umorna, nenaspavana i kad imam hrpu obaveza.
jutros sam izmjerila 127/80 :cheer: jooooj da tako i ostane:moli:
dolazi mi patronažna danas, pa sam zbunjena:eek:
anonymous, oticanje ne mora nužno bit povezano s visokim tlakom.
ali ako imaš visoki tlak+oticanje+proteini u mokraći onda može bit preeklampsija.ako je dosad bilo sve ok, oticanje samo po sebi nije ništa čudno, pa na kraju si trudnoće.
eruditio
22.03.2011., 11:08
Bok curke....koji prekrasan dan za roditi, zar ne? :D :cerek:
Ja sam sad malo radila po vrtu, cupala ostatke starih biljaka da nove dodju do izrazaja - racuna li se i to u instinkt gnijezdjenja :cerek:
Bok curke....koji prekrasan dan za roditi, zar ne? :D :cerek:
Ja sam sad malo radila po vrtu, cupala ostatke starih biljaka da nove dodju do izrazaja - racuna li se i to u instinkt gnijezdjenja :cerek:
da, prekrasan je dan, al bit će još prekrasnih dana tamo bliže 16.4.:B
nek mi se samo još jedna proba preko reda progurat! :D
ja sam se sa mužem u nedjelju razgovarala kak nam je to glup dan (pogotovo ak je blesavo vrijeme)
pa da bi bilo super kad bi se u nedjelju porodila, da ipak bude bar nešt zanimljivo :rofl:
mi danas obavili pregled, sve ok, zatvorena, tlak 120/80, i budući da sam BHSB pozitivna, na porodu ću dobiti neku injekciju, i to je to. :mig:
sad uživam u junk foodu :p
a kasnije u šetnju
mi danas obavili pregled, sve ok, zatvorena, tlak 120/80, i budući da sam BHSB pozitivna, na porodu ću dobiti neku injekciju, i to je to. :mig:
sad uživam u junk foodu :p
a kasnije u šetnju
tako, treba odmah istresti te kalorije :rofl::rofl:
lala_dream
22.03.2011., 14:53
Bok cure! :w
Evo mene sa izvještajem s pregleda: ctg uredan, sve ok, otvorena jedan prst :D
Kad sam došla doma, naravno odmah trčim na wc, kad ono iznenađenje! Nekakav smeđi iscjedak na gaćicama :eek:, tako sam se uspaničarila da sam 5 min samo trčala po kući bez cilja!
Sad sam se malo primirila, kaže mi mama da to hoće biti poslije pregleda kad je visoka trudnoća :ne zna:
eruditio
22.03.2011., 14:54
da, ako si otvorena, onda su ti gledali plodnu vodu (amnioskopija, ako se ne varam), pa je moguce da su te malo raskrvarili.... :to je meni uvijek islo na zivce :mad:
lala_dream
22.03.2011., 15:03
Nisu mi gledali plodnu vodu, samo me pregledao, ali moram priznati da mi je danas baš bio bolan pregled!
ima me- nema me
22.03.2011., 15:19
Evo i mene sa prijavom za klub finalistica:)
:w svima
Ako dobro brojim danas smo 36+2
Htjela sam se javiti i ranije al jednostavno ne stigoh od obaveza, .. prvo preseljenje i sve ostalo što bi spadalo pod gnježđenje, a onda kratka hospitalizacija zbog prijetećeg prijevremenog i tako se tek sad priključujem, a sve me strah da neću baš dugo biti s vama :rolleyes:
lala zaista je moguće da ti je to od pregleda. Evo mene su tako divno pregledali zadnji put da sam tri dana kasnije imala malo krvav, malo smećkasti iscjedak. Svaka im čast.
anonymous_13 dobrodošla :cerek:
Pred kraj je normalno da si natečena. Meni je tlak i dalje jako nizak, a natečena sam i bez obzira na bljutavu prehranu.
Ako sumnjaš u visok tlak, odi negdje da ti ga izmjere (ja imam doma tlakomjer pa si sama mjerim) jer kombinacija visokog tlaka i natečenosti može bit loša. Nije da te plašim, ali bolje se ne igrat s tim.
mi danas obavili pregled, sve ok, zatvorena, tlak 120/80, i budući da sam BHSB pozitivna, na porodu ću dobiti neku injekciju, i to je to.
sad uživam u junk foodu
a kasnije u šetnju
Pa ti i ja smo u dan terminuše - još 28 dana :cerek:
Bok cure!
Kad sam došla doma, naravno odmah trčim na wc, kad ono iznenađenje! Nekakav smeđi iscjedak na gaćicama :eek:, tako sam se uspaničarila da sam 5 min samo trčala po kući bez cilja!
Sad sam se malo primirila, kaže mi mama da to hoće biti poslije pregleda kad je visoka trudnoća :ne zna:
Ma to je vjerojatno samo od pregleda :mig:
Evo i nas nakon pregleda. 2 cm sam otvorena, bebačica je dosta nisko i rekao dr da bi mogla i koji dan ranije pa da nek malo više mirujem :lol: Di ćeš više??? Imamo 2,55 kg (jel to veliko ili malo za 36+ :ne zna: ). Uglavnom je sve super i slijedeći pregled za 10 dana. E nakon tog pregleda ja počinjem skakat po lopti i radit generalku po kući :lol: a gospodična nek izvoli fino doć da se upoznamo i oči u oči :mig:
Evo i mene sa prijavom za klub finalistica:)
:w svima
Dobro došla, bolje ikad nego nikad :mig:
super:top: nemaš brige! jooooj koji super tlak...i ja bi!
Bok cure! :w
Kad sam došla doma, naravno odmah trčim na wc, kad ono iznenađenje! Nekakav smeđi iscjedak na gaćicama :eek:, :
isto super! iscjedak je normalan poslije pregleda, čak i sukrvica. cura koja je zadnji put bila sa mnom na ctg-u je 3 dana imala sukrvicu poslije pregleda jer je doktor očito bio malo grublji. ali i to je ok...
ja sam isto prošli tjedan bila otvorena 1 prst pa mi nisu radili amnioskopiju. šta se to onda kroz rodnicu radi?:eek:
ima me-nema me, dobrodošla!!!
cranky, već 2 prsta:eek: a to je mala bebica (ne premala, nego onako mrvica..), moj je sa 37+ imao 2900 i bio među mršavijim bebicama, miruj ti još malo, da mrvica ne mora u grijani krevetić. a računaj da dobiju oko 200g tjedno..
e sad ja! bila mi patronažna, i sve super, objasnila neke stvari oko dojenja, uputila šta mi još treba za bebu i di da smjestimo prematalicu..nagurat u sobu-u hodniku je hladno..:rofl:
i izgleda da sam bila nervozna zbog njezina dolaska jer mi je izmjerila tlak 140/100 :eek:
mjerili smo i mojim tlakomjerom (da provjerimo je li pouzdan) i ispalo je isto. popila sam normabel i sad odmaram, ako mi tlak ne padne, moram u petrovu...
(a baš mi je bio dobar jutros:tuzni:)
ima me- nema me
22.03.2011., 15:38
[QUOTE=cranky;32513141]
Evo i nas nakon pregleda. 2 cm sam otvorena, bebačica je dosta nisko i rekao dr da bi mogla i koji dan ranije pa da nek malo više mirujem :lol: Di ćeš više???
E takva situacija i kod mene, a i termin nam je negdje blizu. Vidit ćemo čijoj bebi će se više žuriti :D Možda se na kraju i sretnemo negdje u predrađaoni :mig:
Hvala svima na dobrodošlici:grli:
ima me nema me evo da i ja počestitam na dobro došlici :cher:
cranky moja ti je sa 35 tjedana procjenjena na 2700g, tak da mislim da bi bilo možda bolje da malo mirujš da stigne još malo nabrati na kilaži. :ne zna:
znam da ti se žuri i meni se žuri upoznati malu, al ja se vodim idejom neka ima više na kilaži da me nebude strah uzeti je u ruke :D
a i muža isto, on ima velike ruke, pa da ne ispadne da je prvih mjesec dana neće htjeti u ruke uzet da je ne slomi :rofl:
Evo da vam se i ja pridružim. :w
Meni je termin 26.03.... dakle za 4 dana, ali baš nemam osjećaj da će se nešto desiti do tada. Trbuh mi je još dosta visoko i tko god me vidi kaže da neću još skoro iako ne mora značiti. :)
Meni je već dosta.... križa me ubijaju, bebač kada se razmlati bole me svi organi (barem oni koji su još ostali čitavi:D ) ali i to mi je draže, barem sam sigurna da je sve u redu.
Idem svaki drugi dan na CTG... radi godina (42) spadam u visokorizičnu trudnoću. CTG uredan, bebini otkucaji srca ok, ali od trudova ni "T". :)
Tu i tamo me sada pred kraj trudnoće opere neka kriza i strahovi... malo od poroda, malo od budućnosti, ali valjda je to normalno pred kraj trudnoće. :)
Ali najviše od svega.... jedva čekam da zagrlim moju malu pišulju.
Držite mi fige da to bude do subote. :)
lala_dream
22.03.2011., 17:22
ima me - nema me i matis, dobrodošle curke :w
just z, miruj draga, nadam se da će ti se snizit tlak!
matis, dobrodošla! mogla si nam se i prije javit..
evo mirujem, snizio mi se tlak, sad je u granicama prihvatljivog, zvala ginekolga i ipak ne idem još u bolnicu..
plakala sam mužu da nisam spremna (mislim drugo da me uhvate trudove, ali nisam spremna ić ovako "na prazno..")
Kako ste mi? Ja cijeli dan nekako nervozna, ne znam kud bi sa sobom :rofl:.
ima me - nema me i matis, dobrodošle u naše društvance :cerek:!
just z, hebemu i visoki tlak :grli:. Super da se normalizirao, nadam se da će tako i ostat.
lala dream, i meni je u prošloj trudnoći znao biti krvavi smećkasti iscjedak poslije pregleda. Ovisi kod kod sam doktora išla :rofl:.
Mala Lu, super tlak :top:. Kad su ti radili bris na BHSB? Ja sam ga imala prije trudnoće i sredila ga antibioticima. Gin mi je ponovila bris početkom drugog tromjesječja i bilo je sve ok, ne znam dal ga sad trebam ponovit :ne zna:?
cranky, sumnjala sam da si malo otvorena kad si rekla da te boli stidna kost jer sam čitala da je to znak da se ušće počinje otvarat, al već 2 prsta :eek:?
Babačica ti je mrvicu manja, ali i uzv može pogriješiti. Neka Sara još malo kod svoje mamice u buši nabija kilažu :cerek:.
eruditio, uređenje vrta isto spada pod gniježđenje, ali nemoj baš kopat :D.
missy kako si nas sve lipo pobrojala:)
a šta si ti nervozna, ko je ljutio?
btw, moja susjeda prešla termin 3 dana, jutros bila na ctg-u nema trudova, zatvorena-ne mogu napravit amnioskopiju-koma...
missy kako si nas sve lipo pobrojala:)
a šta si ti nervozna, ko je ljutio?
Ej draga! Jel paziš na tlak? Koliki je sad? Jedva čekam da rodiš svog malenog pa da svi odahnemo od brige za tebe :grli::love:.
Nije me nitko ljutio, a opet sam nekako nervozna i nermirna :ne zna:. Cijeli dan hodam po kući, ne mogu se primirit :rofl:. Jel to neki znak :lol::rofl:?
I dalje me boli trbuh, poludit ću :rolleyes:. Da mi je ovo prva trudnoća, već bi dva put bila u bolnici, ali ne da mi se imat generalnu probu :D. Jedva čekam pregled u četvrtak da mi gin kaže kakvo je stanje.
Kako ste mi? Ja cijeli dan nekako nervozna, ne znam kud bi sa sobom :rofl:.
Mala Lu, super tlak :top:. Kad su ti radili bris na BHSB? Ja sam ga imala prije trudnoće i sredila ga antibioticima. Gin mi je ponovila bris početkom drugog tromjesječja i bilo je sve ok, ne znam dal ga sad trebam ponovit :ne zna:?
i ja sam zadnja dva dana živčana...
a bris su mi radili sa 34 tjedna, i pila sam antibiotik, ali su mi danas rekli u bolnici da ću svejedno dobiti antibiotik i na porodu - valjda i beba i ja... ako sam dobro shvatila
missy, pazim, zadnje mjerenje 131/89 - moj standardni i to je ok.. rekao mi je ginekolog da ovaj donji ne smije preko 95-onda u bolnicu.. eto zasad ne idem..
i ja jedva čekam da rodim, najviše zato.da se prestanem brinit i strepit hoće li mi skočit tlak i jel šteti bebi..
a ne znam čega bi nervoza trebala bit znak- toga da možeš rodit svaki dan? pa si zato nervozna.. :D
mala lu, onda to nije tako strašno-bitno da se zaštiti beba na porodu, bit će sve ok.. ja još razmišljam, meni je moj radio cervikalne briseve (4 štapića) pa ne znam jel to-to?
:lol: :lol: a ja mislila da imam veliku bebu :lol: :lol:
Ja sam rođena s 2,800 u terminu :p
Hvala vam drage moje, bez brige, neću ja niš forsirat, samo nek se ona sama odluči :mig:
just z vibram da ti taj tlak ne skoči, samo odmaraj, evo zajedno ćemo :mig:
Komadi, ne bit živčane :kiss: , to loše utiče na bebu :lol: (joj kako mrzim kad mi neko to kaže)
anonymous_13
22.03.2011., 21:19
aww hvala svima na dobrodošlici :lux: :grli:
nda, nemam tlakomjer, budem se naručila za pregled što prije onda.. jer osjećam se mlitavo, kao da je nizak i dalje :ne zna:
just z, držim fige da i tvoj ostane spušten :)
eruditio
22.03.2011., 22:18
eruditio, uređenje vrta isto spada pod gniježđenje, ali nemoj baš kopat :D.
Dobrodosle sve nove curke :w
Ma nisam kopala, malo sam cupala i obrezivala:D MM je posizio kad je dosao doma - a pravi mi se nasao prigovarat da se ne znam odmarat
(starija je bila s dedom u parku pa sam ja mogla ludovati...)
Poslije sam jos nosila i stari papir u kontejner - zbilja dajem novo znacenje pojmu instinkt gnijezdjenja, mislim obicno zene peru prozore i tak nesto klasicno:rofl:
Ali eto, kao sto je rekla just, ne smijem preko reda:mig:
Dobrodosle sve nove curke :w
Ma nisam kopala, malo sam cupala i obrezivala:D MM je posizio kad je dosao doma - a pravi mi se nasao prigovarat da se ne znam odmarat
(starija je bila s dedom u parku pa sam ja mogla ludovati...)
Poslije sam jos nosila i stari papir u kontejner - zbilja dajem novo znacenje pojmu instinkt gnijezdjenja, mislim obicno zene peru prozore i tak nesto klasicno:rofl:
Ali eto, kao sto je rekla just, ne smijem preko reda:mig:
to gniježdenje ja stvarno fenomen :eek:
ja čak 2 puta dana pod oprala, i balkon, tepih izribala i usisala
a jučer i prekjučer sam cijele dane peglala robicu za bebu koju sam oprala
nikad u žitovu nisma bila marljivija :D:D
na trudnice zbor više pišem, opet mi je bio narastao tlak na 142/92, popila normabel pa se spustio na 131/86...
baš je čudan danas. idem sad spavat i nadam se da će sutra bit bolje..
mene to gniježđenje malo uhvati, pa počnem radit i onda mi naraste tlak, pa odustanem od gniježđenja jer ne smijem toliko..al sve mi je čisto i spremno za bebija:)
anonymous_13
22.03.2011., 23:05
to gniježdenje ja stvarno fenomen :eek:
ja čak 2 puta dana pod oprala, i balkon, tepih izribala i usisala
a jučer i prekjučer sam cijele dane peglala robicu za bebu koju sam oprala
nikad u žitovu nisma bila marljivija :D:D
jooooj i ja imam potrebu srediti sve i hvata me nervoza jer ne sređujem ništa.. ono, bih, ali nemam snage a ako krenem, ja ne znam malo počistiti, ne, ja se zalaufam i krenem s manjom generalkom, i onda mi naravno bude loše :bonk:
no da, danas smo nabavili kinderbet napokon i naručili madrac :cerek: jel zna netko gdje se može kupiti posteljina a da imaju nešto veći izbor? gledali smo dana su kiki i adaxu no izbor posteljina im i nije neki.. :ne zna: htjela bih što jednostavniju, bijelu ili plavu sa možda nekom sličicom za početak, da mogu je prati bez problema na 90c a da se ne uništi..
bubi žu
23.03.2011., 07:53
Pozdrav! Vidim da se svašta dogodilo otkad me nema pa ću i ja prijaviti što se kod mene događalo. U nedjelju navečer me uhvatilo nenormalno povraćanje :rigo: pa sam cijelu noć i dobar dio ponedjeljka provela u društvu WC školjke. Mislila sam da ću ispustiti dušu! Tijekom cijele trudnoće nisam povraćala niti jednom do sada. Kada se mm vratio s posla, rekao mi je da vlada neka crijevna viroza koju sam pokupila pa mi je bilo malo lakše jer sam se već jako zabrinula. Ušla sam u 38. tjedan, ali mi se čini da ću biti trudna do Uskrsa jer se ne događa apsolutno ništa: nemam nikakvih bolova, spavam kao beba, čep je na mjestu, nemam trudove (ni lažne)...:ne zna: U petak idem na kontrolu pa ću vidjeti što će reći gin. na cijelu situaciju. Ah, baš sam se raspisala!!!!:p
eruditio
23.03.2011., 09:16
jooooj i ja imam potrebu srediti sve i hvata me nervoza jer ne sređujem ništa.. ono, bih, ali nemam snage a ako krenem, ja ne znam malo počistiti, ne, ja se zalaufam i krenem s manjom generalkom, i onda mi naravno bude loše :bonk:
no da, danas smo nabavili kinderbet napokon i naručili madrac :cerek: jel zna netko gdje se može kupiti posteljina a da imaju nešto veći izbor? gledali smo dana su kiki i adaxu no izbor posteljina im i nije neki.. :ne zna: htjela bih što jednostavniju, bijelu ili plavu sa možda nekom sličicom za početak, da mogu je prati bez problema na 90c a da se ne uništi..
Turbo limač ima dosta jednostavne dezene, a vidim da tih coconut stvari sad ima i van TL ducana - npr.vidjela sam ih u Mercatoru i Konzumu :confused:
Mene su sinoc serafili laznjaci, uffff....ali zato je starija spavala cijelu noc (u zadnje vrijeme nam se to sve cesce desi:)) pa sam se mogla nakon toga fino naspavati, sto mi je bas dobro doslo jer ovi laznjaci nisu bili nimalo ugodni, stvarno sam mislila da cu se poroditi.
Danas bih mogla pocistiti frizider:D
tako ni ja neznam stati
inače, rekla sam da neću više prati pod i narvano da sam ga oprala, 2 puta :facepalm:
bacila sam se i na sve 4 da mrlje iz tepiha očistim i onda sam navečer našla još jednu, koju ću danas srediti
evo di imaš lijepe posteljine, bar meni
http://shop.magma.hr/Products.aspx#!ax;cid=100;peid=2
jutro :w
baš sam lipo spavala,
bubi žu,a nemam ni ja kontrakcije,ni lažnjake, niti me boli zdjelica, ni ništa, pa se isto nadam da neću prijeći termin.
spavala sam ko beba (pogotovo s normabelima). samo sam skužila po noći kad se okrećem čuje s krc-krc u kukovima..
a tlak jutros 136/86.već. pa tek sam se digla... idem sad kod svog ginekologa za uputnicu za pregled u petrovoj u petak. jedva čekam pregled..ne mogu više.
da mi hoće reć otvorena ne znam koliko prstiju, a ctg zabilježi trudiće..
tina_m, dobro da si napisala-moram i ja očistit hladnjak!
lala_dream
23.03.2011., 09:58
Dobro jutro i od mene!
Mene je isto noćas probadalo sa svih strana, u donjem dijelu trbuha i u križima, ma nisam oka sklopila!
Joj cure, kak ste vi sve vrijedne, a ja nemam volje baš ništa radit. Sve što krenem mi je tako naporno, da jednostavno odustanem :(
mlada38
23.03.2011., 12:00
haj cure!
evo mene nazad dva u jedan, nisam rodila.
završila ono u nedjelju u bolnici s kontrakcijama, doktori se uzvrtili jer je 36 tt još uvijek prerano za rađat i tako legli me, prmirili i nakon 21.00 se sve polako počelo smirivati, to kod mene nisu bili trudovi nego kontrakcije, sve je isto kao s trudovima, samo su kontrakcije vremenski kraće, npr. trud na 5 minuta treba trajati barem 30 sek, a kontrakcije su desetak sek, eto možda nekom pomogne.
u ponedjeljak sam ležala na ginekologiji, popodne ispao čep, sad otvorena 3 prsta, ali je ogromna gužva u bolnici tako da su me jučer pustili doma čekati da prirodno krene jer sam blizu pa lako mogu do bolnice.
ugl, presretna sam što sam ponovo doma, moj kauč, moj lap, moj daljinski i najbitnije klinci pokraj mene, sad čekam kad će krenuti, rekli su da može svaki tren, ali može i za 2 tjedna, haha, kao da to nismo znali i bez njih.
svima hvala i naše dopisivanje se nastavlja
lala_dream
23.03.2011., 12:31
Ajme mlada, koliko događaja od nedjelje!
Drago mi je da si sad doma, a i bolje da je bebica malo pričekala, nek se još zbucka :D
monatina
23.03.2011., 12:58
prvo da pozdarvim nove cure koje su dogurale do finala
:w dobro nam dosle
evo ja stigla s ljiecnickog pregleda 37+4
beba za 5 teska 3500g :eek:
budemo vidli ako prijede termin bome mogla bi prijec 4kg:rolleyes:
sve mi neki glupi pritsak na stomak i leda,al ne vjerujem da cu jos
u utorak idem na ctg
Ajme just pa baš ti je visok taj tlak :(
Mlada hej :w a ja već mislila da si ti gotova . Baš mi je drago da ipak nije preuranjeno krenulo :top:
monatina 3500 taman, a ja mislila da je moja s 2500 velika :lol: koja sam tuka :bonk:
eruditio
23.03.2011., 14:49
prvo da pozdarvim nove cure koje su dogurale do finala
:w dobro nam dosle
evo ja stigla s ljiecnickog pregleda 37+4
beba za 5 teska 3500g :eek:
budemo vidli ako prijede termin bome mogla bi prijec 4kg:rolleyes:
sve mi neki glupi pritsak na stomak i leda,al ne vjerujem da cu jos
u utorak idem na ctg
hehe sve mi se cini da se nase bebacice natjecu koja ce biti veca :) (jesam dobro shvatila da nosis curicu?) Ja sam u petak bila 36+0 i vec je imala 3100g:eek:
Drage moje trbušaste! Evo i moj dnevni prijavak :D. Od jutros sam vrijedna, oprala sam sve navlake s kolica, oprala i objesila dvije mašine veša i dva sata bila s kikićem u vrtu da se malo igra na suncu :cerek:. Još ću ovih dana s mamom pokrečiti kuhinju i hodnik :D, a muž nek radi na gornjem stanu.
tina_m, i tebe ulovio sindrom gnježđenja. Baš si vrijedna :D. Ja sam se tek sad nekako pokrenula, stalno sam si mislila da imama još vremena. Sad bi sve živo preokrenula i non stop čistila ko manijak :lol:.
lala dream, znam kako ti je. Ja se ne sjećam kad sam se zadnji put dobro naspavala po noći :(. Ništa se ne brini, sve ćeš stići, glavno je da se odmoriš kad osjetiš da ti je prenaporno.
eruditio, mudro zboriš, moram i ja očistit hladnjak. I mene šarafe lažnjaci, svaki put me ulovi panika dal je to to.
bubi žu, žao mi je što te toliko izmučilo to povraćanje, sigurno si pokupila neku virozu. Nadam se da si već bolje.
anonymus, ja već imam dosta posteljine od starijeg kikića, ali odlučila sam kupiti još jednu. Uzet ću skuplju od indijskog pamuka za odrasle pa će mi mama sašiti za kinderbet jer su mi ove dječje posteljine užasno loše kvalitete i od nekog grubog pamuka :rolleyes:.
monatina, velika bebica :cerek:. Računaj s tim da i uzv može pogriješitit, tako se ja tješim :rofl:. Šta je gin rekao, jel si šta otvorena?
cranky,kako si mi? Jesu li bolovi u zdjelici popustili?
just z, baš me brine taj tvoj tlak. Super da ti je sve spremno za bebija i da nisi sve ostavila za zadnji čas. Čekamo izvještaj s pregleda u petak, ja idem sutra ujutro :top:.
mlada, drago mi je da si doma :top:. Nek bebačica još malo nabije kilažu i nek što duže ostane u maminoj buši :cerek: iako mislim da bi to kod tebe moglo krenut za koji dan :rofl:.
monatina
23.03.2011., 15:08
hehe sve mi se cini da se nase bebacice natjecu koja ce biti veca :) (jesam dobro shvatila da nosis curicu?) Ja sam u petak bila 36+0 i vec je imala 3100g:eek:
u mene ti je decko:rofl: tako dr kaze.
prvo je bila curica
al cini mi se da ce tvoja bit velika:rolleyes:
moglo bi se desit da rodimo isti dan:D
meni termin 8.4 tebi 16-tog ja prijedem koji dan a ti uranis koji dan:mig:
eruditio[/B[B]monatina, velika bebica :cerek:. Računakaj s tim da i uzv može pogriješitit, tako se ja tješim :rofl:. Šta je gin rekao, jel si šta otvorena?
:.
Kad sam prvi put bila trudna dr mi rekao da je beba teska priko 4kg
a rodila se sefica 3350g 52 duga(jedvo izasla)
a sad je sefif 37+4 i vec ima 3500g a prije tjedan dana3100g-al raste:confused:
prosli tjedan sam imala ginekoloski pregled otvorena nula bodova
u utorak idem ponovo pa ce tad obavit ginekoloski pregled-u prosjeku svako 2 tjadna mi radi ginekoloski pregled a uvz svaki tjedan
Drage moje trbušaste! Evo i moj dnevni prijavak :D. Od jutros sam vrijedna, oprala sam sve navlake s kolica, oprala i objesila dvije mašine veša i dva sata bila s kikićem u vrtu da se malo igra na suncu :cerek:. Još ću ovih dana s mamom pokrečiti kuhinju i hodnik :D, a muž nek radi na gornjem stanu.
.....
cranky,kako si mi? Jesu li bolovi u zdjelici popustili?
"Još ću ovih dana s mamom pokrečiti kuhinju i hodnik" ma da ko da je to tek tako :lol: a žena samo što nije rodila :lol:
Joj kako ste vi sve vrijedne :facepalm: meni se više ništa ne da . Ja sam sve poprala i opeglala pred cca 3 tjedna i sad se izležavam i sama sebe tješim kako sam pametno to ranije napravila jer sad s ovim "bolovima" kako bi, a control freak kakav jesam, ne bi nikome dala da to radi umjesto mene :rolleyes: A dragi se brine da nam je kuća čista :love:
Noćas sam ko klada spavala pa sam danas malo bolje, ali i dalje me kosti bole :( Ma kenjkava sam sva danas :rolleyes:
eruditio
23.03.2011., 15:26
u mene ti je decko:rofl: tako dr kaze.
prvo je bila curica
al cini mi se da ce tvoja bit velika:rolleyes:
moglo bi se desit da rodimo isti dan:D
meni termin 8.4 tebi 16-tog ja prijedem koji dan a ti uranis koji dan:mig:
Kad sam prvi put bila trudna dr mi rekao da je beba teska priko 4kg
a rodila se sefica 3350g 52 duga(jedvo izasla)
a sad je sefif 37+4 i vec ima 3500g a prije tjedan dana3100g-al raste:confused:
prosli tjedan sam imala ginekoloski pregled otvorena nula bodova
u utorak idem ponovo pa ce tad obavit ginekoloski pregled-u prosjeku svako 2 tjadna mi radi ginekoloski pregled a uvz svaki tjedan
ja navijam da bude ranije, da ne bude prevelika. Ma sve to nakraju ispadnu price, meni su prosli put stalno govorili "mala je beba", a nakraju se rodila sa 3500g i 51cm - sasvim fin komad bebe koji se nije tako lako dao van.
U svakom slucaju, zbog blizine nasih termina, bolje je da se s nekom drugom finalisticom dogovaramo za otvorit temu, a ne ti i ja medjusobno.
Iako, prosli sam se put dogovorila s curom koja je trebala roditi 3tj.iza mene, nakraju je rodila 1tj.prije mene i ja njoj prva otvarala temu:D
monatina
23.03.2011., 16:47
ja navijam da bude ranije, da ne bude prevelika. Ma sve to nakraju ispadnu price, meni su prosli put stalno govorili "mala je beba", a nakraju se rodila sa 3500g i 51cm - sasvim fin komad bebe koji se nije tako lako dao van.
U svakom slucaju, zbog blizine nasih termina, bolje je da se s nekom drugom finalisticom dogovaramo za otvorit temu, a ne ti i ja medjusobno.
Iako, prosli sam se put dogovorila s curom koja je trebala roditi 3tj.iza mene, nakraju je rodila 1tj.prije mene i ja njoj prva otvarala temu:D
:lol::lol::lol:
dobar vam bio dogovor
necu ti ja jos,nisam ja te srece
vjerovatno cu rodit 10 dana nakon termina:zubo:
monatina
23.03.2011., 16:53
cranky ni ja ti neradim nista........prosli vikend spremila torbu i sad kao cekam:ceka:
kazu tko ceka da i doceka:lol:
missy cekamo suta izvesce o napredku:mig:
mlada drago mi je da si se vratila.sutra punoš 37 tjedana pa već ulaziš u 38. :top:
missy,i mene brine moj tlak.. danas 139/96, normabel i nakon sat vremena 134/95. taman na granici za otić/ne otić u bolnicu. zvala sam šogoricu (doktoricu), ona kaže da još malo odmorim i izmjerim kasnije, ako se ne spusti da ipak odem, pa neka me i vrate.. što je najgore dobro sam se osjećala danas, bila sam uvjerena da je ok...da je bar sutra petak!
i čekamo tvoje izvješće sutra!
Hej cure! Večeras me čeka depilacija :rolleyes:, a to je kod mene pravi podhvat :rofl:. Skužila sam da se mučim s malim ogledalcem, pa sam si zadnji put donijela veliko ogledalo i stavila ga na stolicu pored kade :lol:. Baš se sve lijepo vidi :rofl:.
Kad sam bila u rađaoni s prvim kikićem, babica me pitala tko me brijao, ja kažem da sam sama, a ona "pa svaka vam čast, nema ni jedne dlačice, a imate toliki trbuh :lol:". Sve je stvar prakse :D.
Jedva čekam pregled da vidim kakva je situacija i da pitam zašto me to toliko boli trbuh ispod lijeve sise. Jedino mi je muka što se kod moje ginićke čeka 3-4 sata jer ima užasno puno trudnica. Zadnji put sam došla u 7 i bila sam tek 6 po redu :rolleyes:. Nadam se da ću sutra biti prije gotova. Radit će mi uzv, ginekološki pregled i ctg da vidimo dal ima kakvih trudića :cerek:.
Meni cranky otvara temu, ako ne rodi prije mene :rofl:.
mlada drago mi je da si se vratila.sutra punoš 37 tjedana pa već ulaziš u 38. :top:
missy,i mene brine moj tlak.. danas 139/96, normabel i nakon sat vremena 134/95. taman na granici za otić/ne otić u bolnicu. zvala sam šogoricu (doktoricu), ona kaže da još malo odmorim i izmjerim kasnije, ako se ne spusti da ipak odem, pa neka me i vrate.. što je najgore dobro sam se osjećala danas, bila sam uvjerena da je ok...da je bar sutra petak!
i čekamo tvoje izvješće sutra!
Joj draga, slabo ti padne taj tlak nakon normabela. Možda bi ipak trebala otići u bolnicu da ti provjere :ne zna:. Iako bi ti tamo još više mogao skočiti zbog nervoze :rofl:.
Čitala sam sinoć po netu o prirodnim lijekovima za snižavanje tlaka. Između ostalog, našla sam da pomaže češnjak, neslana hrana, kalij (banane,špinat) i dvije čaše soka od naranče na dan pa probaj :top:.
ma ja ti skroz neslano kuham.. sad će muž donit banane, a i morat ću se prisilit na češnjak!
javim se s novostima..
ima me- nema me
23.03.2011., 17:38
Pozdrav curke:w
Kako ste? Vidim većina vas podlegla gniježđenju:D a neke more i tlako-problemi. Just_z nadam se uskoro dobrim vijestima od tebe!
Mene neka nenormalna fjaka lovi- vani predivno vrijeme, a ja sva neka pospana i mlitava:( - možda je to onaj famozni ˝proljetni umor˝:ne zna:
Drži se, draga i pazi na tlak :kiss:. Nije se s tim igrati :nono:. Ako ti i dalje bude visok, možda najbolje da odeš u bolnicu pa makar te i vratili doma.
Evo malo vibrica da se tlak normalizira i da čekamo izvješće s pregleda u petak. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obavezno javi novosti :grli:.
"Još ću ovih dana s mamom pokrečiti kuhinju i hodnik" ma da ko da je to tek tako :lol: a žena samo što nije rodila :lol:
Joj kako ste vi sve vrijedne :facepalm: meni se više ništa ne da . Ja sam sve poprala i opeglala pred cca 3 tjedna i sad se izležavam i sama sebe tješim kako sam pametno to ranije napravila jer sad s ovim "bolovima" kako bi, a control freak kakav jesam, ne bi nikome dala da to radi umjesto mene :rolleyes: A dragi se brine da nam je kuća čista :love:
Noćas sam ko klada spavala pa sam danas malo bolje, ali i dalje me kosti bole :( Ma kenjkava sam sva danas :rolleyes:
Ma mi to okrečimo čas posla :D. Ja se teško pokrenem, a kad krenem, onda odmah radim generalku. Svaka čast tvom dragom :top:. MM uz posao radi na našem novom stančiću pa ga ni ne gnjavim previše oko drugih stvari tako da se ne mogu puno požalit na njega, ali svejedno mi često digne živac :rofl:.
Ajd super da si manje boli, izgurat ćemo mi to...
ima me-nema me, mogao bi biti proljetni umor. Neki dan čula na vijestima da treba pojačat unos vitamina C, svježeg voća i povrća i više se odmarat.
Odoh sad offline. Pokušat ću uspavat kikića da odmori bar pol sata jer divlja ko da se kave napio :rofl:. I jučer nije oka sklopio cijeli dan, ne znam otkud mu toliko energije. Njega očito ne muči proljetni umor :kava:.
bubi žu
23.03.2011., 18:06
Ja sam sada odlično! :top: Već sam jučer spremala kuću kao sumanuta, a danas sadila neke maćuhice da sve bude fine kada bebač i ja dođemo iz bolnice. :cerek: Meni puno znači ovo lijepo vrijeme jer tada imam volje za SVE. Mm je jučer konačno išao po madrac pa je i posljednja stvar za bebicu spremna, a sramota me i reći otkada je moja torba za bolnicu spremna (sigurno se sve izgužvalo!!!), no Franu se ne žuri van. :confused:Tko će dočekati 7. travnja, a uopće ne želim ni pomišljati da bih mogla prenijeti (brrrrrrr)?!:horor:
anonymous_13
23.03.2011., 18:45
tako ni ja neznam stati
inače, rekla sam da neću više prati pod i narvano da sam ga oprala, 2 puta
bacila sam se i na sve 4 da mrlje iz tepiha očistim i onda sam navečer našla još jednu, koju ću danas srediti
evo di imaš lijepe posteljine, bar meni
http://shop.magma.hr/Products.aspx#!ax;cid=100;peid=2
hehe, thanx, bila sam danas u turbo limaču i mislim da se budem sutra vratila uzeti tu 3 u 1 plavu na mede :cerek:
samo ne znam kako funkcionira stvar s ogradicama - ono, uzmeš ogradicu i onda što, pereš je skupa s posteljinom svako par dana..? ili..? :confused: jer ako se ta ogradica pere svako malo onda nema mi smisla uzimati ijednu posteljinu bez ogradice.. a ako ne, onda bih radije uzela neku ogradicu koja mi je neutralna i ide mi uz sve buduće kombinacije.. ono, najbolje bijelu ogradicu onda, jer kinderbet mi je bijeli :ne zna:
Hej cure! Večeras me čeka depilacija, a to je kod mene pravi podhvat. Skužila sam da se mučim s malim ogledalcem, pa sam si zadnji put donijela veliko ogledalo i stavila ga na stolicu pored kade. Baš se sve lijepo vidi.
Kad sam bila u rađaoni s prvim kikićem, babica me pitala tko me brijao, ja kažem da sam sama, a ona "pa svaka vam čast, nema ni jedne dlačice, a imate toliki trbuh". Sve je stvar prakse.
probaj po opipu, ne treba ti ogledalo - zategneš, prođeš žiletom, prođeš prstom da vidiš jel pošlo sve i ideš dalje ;)
Jedva čekam pregled da vidim kakva je situacija i da pitam zašto me to toliko boli trbuh ispod lijeve sise. Jedino mi je muka što se kod moje ginićke čeka 3-4 sata jer ima užasno puno trudnica. Zadnji put sam došla u 7 i bila sam tek 6 po redu. Nadam se da ću sutra biti prije gotova. Radit će mi uzv, ginekološki pregled i ctg da vidimo dal ima kakvih trudića
meni je doktor u bolnici (vinogradska) rekao prije mjesec dana da idući uzv ne trebam do poroda :eek::confused: budem radila još jedan ali kod privatne.. za kojih tjedan dana valjda, tamo sa 36-37 tjedana. jel to normalno, mislila sam da je uzv pred kraj trudnoće, tamo od 36+, potreban svako tjedan dana? ili ipak samo pregled?:ne zna::brukica:
hehe, thanx, bila sam danas u turbo limaču i mislim da se budem sutra vratila uzeti tu 3 u 1 plavu na mede
samo ne znam kako funkcionira stvar s ogradicama - ono, uzmeš ogradicu i onda što, pereš je skupa s posteljinom svako par dana..? ili..? :confused: jer ako se ta ogradica pere svako malo onda nema mi smisla uzimati ijednu posteljinu bez ogradice.. a ako ne, onda bih radije uzela neku ogradicu koja mi je neutralna i ide mi uz sve buduće kombinacije.. ono, najbolje bijelu ogradicu onda, jer kinderbet mi je bijeli
Ne moraš prati ogradicu svakih par dana, ne prlja se kao posteljina. Dovoljno je svaka dva tjedna. Ja imam jednu žuto zelenu s medekima u kombinaciji s posteljinom, ali kasnije sam kupila običnu bijelu (zapravo dvije, jer sad moram imati za dva kinderbeda :cerek:). Bijela mi je najbolja jer može uz bilo koju posteljinu. Ja sam ih obje kupila u Adax-u (dođe ti oko 120 kn/kom tako nešto) i onda mi je mama na gornji dio sašila usku bijelu čipkicu pa su baš lijepe :cerek:.
probaj po opipu, ne treba ti ogledalo - zategneš, prođeš žiletom, prođeš prstom da vidiš jel pošlo sve i ideš dalje ;)
Uf, sigurno bi se sva izrezala :rofl:. I ne bi imala mira dal mi je neka dlaka promakla :lol:.
meni je doktor u bolnici (vinogradska) rekao prije mjesec dana da idući uzv ne trebam do poroda budem radila još jedan ali kod privatne.. za kojih tjedan dana valjda, tamo sa 36-37 tjedana. jel to normalno, mislila sam da je uzv pred kraj trudnoće, tamo od 36+, potreban svako tjedan dana? ili ipak samo pregled?:ne zna::brukica:
Da, mislim da bi trebala imati bar još jedan uzv prije poroda :ne zna:. Treba provjerit težinu bebice i stupanj zrelosti posteljice, količinu plodne vode,itd. Meni ga ginićka radi na svakom pregledu, pretpostavljam da će i na ovom, iako smo gledali bebicu prije dva tjedna :ne zna:.
Ja sam sada odlično! :top: Već sam jučer spremala kuću kao sumanuta, a danas sadila neke maćuhice da sve bude fine kada bebač i ja dođemo iz bolnice. :cerek: Meni puno znači ovo lijepo vrijeme jer tada imam volje za SVE. Mm je jučer konačno išao po madrac pa je i posljednja stvar za bebicu spremna, a sramota me i reći otkada je moja torba za bolnicu spremna (sigurno se sve izgužvalo!!!), no Franu se ne žuri van. :confused:Tko će dočekati 7. travnja, a uopće ne želim ni pomišljati da bih mogla prenijeti (brrrrrrr)?!:horor:
Super, sve si obavila :cerek:. Moja torba za rodilište je djelomično spremna, još moram ubacit neke stvarčice i to je to :top:. Jel ti ovo prva trudnoća? Ja sam prvi put prenijela 3 dana. Termin mi je bio 15.5., a ja rodila 18.05. u 18.18h :cerek:. Nadam se da ću ovaj put ipak prije termina jer je bebi veeeliki :rofl:.
bubi žu
23.03.2011., 19:47
Super, sve si obavila :cerek:. Moja torba za rodilište je djelomično spremna, još moram ubacit neke stvarčice i to je to :top:. Jel ti ovo prva trudnoća? Ja sam prvi put prenijela 3 dana. Termin mi je bio 15.5., a ja rodila 18.05. u 18.18h :cerek:. Nadam se da ću ovaj put ipak prije termina jer je bebi veeeliki :rofl:.
Da, prva mi je trudnoća pa sam valjda zato tako unezvrijerena i nestrpljiva!:bicedobro: Tebi (sorry, ne mogu pratiti)?
bubi žu
23.03.2011., 19:51
Sorry, trudnički mozak uopće ne funkcionira!!!!
cranky ni ja ti neradim nista........prosli vikend spremila torbu i sad kao cekam
kazu tko ceka da i doceka:lol:
:lol: :ceka: i moja torba je od jučer spremna
Meni cranky otvara temu, ako ne rodi prije mene :rofl:.
Da ne bi na kraju ti meni temu otvarala :lol:
Ma mi to okrečimo čas posla :D. Ja se teško pokrenem, a kad krenem, onda odmah radim generalku. Svaka čast tvom dragom :top:. MM uz posao radi na našem novom stančiću pa ga ni ne gnjavim previše oko drugih stvari tako da se ne mogu puno požalit na njega, ali svejedno mi često digne živac
Ajd super da si manje boli, izgurat ćemo mi to...
Je stvarno svaka mu čast i inače :love: a pogotovo sad :top:
Just ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ nek ti se taj tlak bar malo spusti :moli:
ima me- nema me
23.03.2011., 20:30
E da, i ja bi mogla ponovo spremiti torbu za rodilište, dobro ste me sjetile :)
U petak idem na kontrolu pa me možda opet odluče zadržati u rodilištu (ja ne bi :mama:) na koji dan, a možda i do kraja :ne zna: pa bi mi torba dobro došla.
A i ta depilacija me čeka, volila bi to obaviti stručno kao missy_ :D
. Moja torba za rodilište je djelomično spremna, još moram ubacit neke stvarčice i to je to :top:. Jel ti ovo prva trudnoća? Ja sam prvi put prenijela 3 dana. Termin mi je bio 15.5., a ja rodila 18.05. u 18.18h :cerek:. Nadam se da ću ovaj put ipak prije termina jer je bebi veeeliki :rofl:.
moj torbe su spremne ko da se sutra mislim poroditi :rofl:
ma u jednu sam stavila kozmetiku, a u drugu ručnike, ogrtač, spavačice, papuče i japanke
uglavnom, ja sam spremna :raspa:
:lol: :ceka: i moja torba je od jučer spremna
moja je spremna od nedjelje :lol:
i sad :ceka: kad krene
a depilaciju bi isto mogla obaviti ovih dana :misli:
vi ste sve spremne.... a mene još čeka dovršiti generalku kuhinje, pokrečiti spavaću sobu, oprati i opeglati bebinu robicu, spremiti torbu, otići na šišanje, pedikuru, depilaciju, .... i održavati kuću čistom.... - a sve sam tromija... samo bi jela i izležavala se.
vi ste sve spremne.... a mene još čeka dovršiti generalku kuhinje, pokrečiti spavaću sobu, oprati i opeglati bebinu robicu, spremiti torbu, otići na šišanje, pedikuru, depilaciju, .... i održavati kuću čistom.... - a sve sam tromija... samo bi jela i izležavala se.
i ja se tako osjećam, al ne mogu biti mirna kad nemam sve spremno :ne zna:
nikad nisam inače bila takva, marljiva, koja je svaku prašinu vidjela
mama me morala tjerati na čišćenje,:rolleyes: a sad sve radim duplo da budem sigurna da je čisto :facepalm:
evo kaj hormoni rade :rofl:
eruditio
23.03.2011., 21:48
Hej cure! Večeras me čeka depilacija to je kod mene pravi podhvat Skužila sam da se mučim s malim ogledalcem, pa sam si zadnji put donijela veliko ogledalo i stavila ga na stolicu pored kade ::. Baš se sve lijepo vidi ::.
Kad sam bila u rađaoni s prvim kikićem, babica me pitala tko me brijao, ja kažem da sam sama, a ona "pa svaka vam čast, nema ni jedne dlačice, a imate toliki trbuh ::". Sve je stvar prakse :.
::.
Ja otpocetka trudnoce idem na brazilsku egipatsku i stvarno je zakon... Na to sam se dslucila jer mi je u prosloj trudnoci ta depilacija zbilja izazivala traume.
Sad mi se vec toliko prorijedilo da mogu izdrzati 6-8tj.izmedju 2 depilacije :top: Prvi put je grozno boljelo, a kasnije je vec lakse. Porod ipak boli vise.
hehe, thanx, bila sam danas u turbo limaču i mislim da se budem sutra vratila uzeti tu 3 u 1 plavu na mede :cerek:
samo ne znam kako funkcionira stvar s ogradicama - ono, uzmeš ogradicu i onda što, pereš je skupa s posteljinom svako par dana..? ili..? :: jer ako se ta ogradica pere svako malo onda nema mi smisla uzimati ijednu posteljinu bez ogradice.. a ako ne, onda bih radije uzela neku ogradicu koja mi je neutralna i ide mi uz sve buduće kombinacije.. ono, najbolje bijelu ogradicu onda, jer kinderbet mi je bijeli ::
meni je doktor u bolnici (vinogradska) rekao prije mjesec dana da idući uzv ne trebam do poroda :::: budem radila još jedan ali kod privatne.. za kojih tjedan dana valjda, tamo sa 36-37 tjedana. jel to normalno, mislila sam da je uzv pred kraj trudnoće, tamo od 36+, potreban svako tjedan dana? ili ipak samo pregled?:ne zna:::
ja nemajka ogradicu nisam prala :brukica: - bojala sam se da ce se unistiti u masini, a na ruke mi se bome nije dalo. Imam onu neku iz adaxa, dosta je kruta. Kuma me uvjerila da se to ne pere, jer ju dijete ne dotice:D
A sto se tice uzv-a, meni je u zadnjoj trudnoci bio radjen posljednji uzv u 28tj.:eek::flop:, nakon toga me dr.poslala u bolnicu jer je isla na godisnji, a oni u bolnici su tvrdili da mi ne treba uzv:flop:, da se to u kasnoj trudnoci radi samo ako se posumnja na nesto. Rijec je o slavnoj Zajcevoj, sto je u skladu sa onime sto se pise na toj temi ovih dana :horor:
Sorry, trudnički mozak uopće ne funkcionira!!!!
He, he :D
i moja torba je od jučer spremna
Da ne bi na kraju ti meni temu otvarala :lol:
Moglo bi se i to dogodit!
A i ta depilacija me čeka, volila bi to obaviti stručno kao missy_[/B
Depilacija obavljena. Sve je glatko ko bebina guza :D. S ogledalom od pol metra ne može mi promaknut ni jedna dlačica :lol:.
i ja se tako osjećam, al ne mogu biti mirna kad nemam sve spremno
nikad nisam inače bila takva, marljiva, koja je svaku prašinu vidjela
mama me morala tjerati na čišćenje,a sad sve radim duplo da budem sigurna da je čisto
evo kaj hormoni rade :rofl:
Potpisujem.
Ja otpocetka trudnoce idem na brazilsku egipatsku i stvarno je zakon... Na to sam se dslucila jer mi je u prosloj trudnoci ta depilacija zbilja izazivala traume.
Sad mi se vec toliko prorijedilo da mogu izdrzati 6-8tj.izmedju 2 depilacije Prvi put je grozno boljelo, a kasnije je vec lakse. Porod ipak boli vise.
[B]Svaka čast, ja se užasavam brazilske depilacije :eek:. Tražila od mm-a da mi kupi neki skupi Braunov epilator za Božić i eno ga stoji u ladici :rofl:.
ja nemajka ogradicu nisam prala - bojala sam se da ce se unistiti u masini, a na ruke mi se bome nije dalo. Imam onu neku iz adaxa, dosta je kruta. Kuma me uvjerila da se to ne pere, jer ju dijete ne dotice
Ja ogradicu perem u mašini na 40 stupnjeva, normalno sa centrifugom i nikad joj ništa nije bilo :top:. Vraga beba ne dotiče ogradicu, čim počne gmizat :D.
anonymous_13
23.03.2011., 22:26
Ne moraš prati ogradicu svakih par dana, ne prlja se kao posteljina. Dovoljno je svaka dva tjedna. Ja imam jednu žuto zelenu s medekima u kombinaciji s posteljinom, ali kasnije sam kupila običnu bijelu (zapravo dvije, jer sad moram imati za dva kinderbeda ). Bijela mi je najbolja jer može uz bilo koju posteljinu. Ja sam ih obje kupila u Adax-u (dođe ti oko 120 kn/kom tako nešto) i onda mi je mama na gornji dio sašila usku bijelu čipkicu pa su baš lijepe.
ja nemajka ogradicu nisam prala - bojala sam se da ce se unistiti u masini, a na ruke mi se bome nije dalo. Imam onu neku iz adaxa, dosta je kruta. Kuma me uvjerila da se to ne pere, jer ju dijete ne dotice
nda, onda budem uzela zasebno bijelu ogradicu pa je mogu kombinirati i sa plavim medima, i sa bilo čim drugim kasnije.. i prala (mrzim na ruke prati ali ajde dobro, ako nije svako par dana, da se izdržati) kad bude trebalo :)
Da, mislim da bi trebala imati bar još jedan uzv prije poroda. Treba provjerit težinu bebice i stupanj zrelosti posteljice, količinu plodne vode,itd. Meni ga ginićka radi na svakom pregledu, pretpostavljam da će i na ovom, iako smo gledali bebicu prije dva tjedna.
A sto se tice uzv-a, meni je u zadnjoj trudnoci bio radjen posljednji uzv u 28tj, nakon toga me dr.poslala u bolnicu jer je isla na godisnji, a oni u bolnici su tvrdili da mi ne treba uzv, da se to u kasnoj trudnoci radi samo ako se posumnja na nesto. Rijec je o slavnoj Zajcevoj, sto je u skladu sa onime sto se pise na toj temi ovih dana :horor:
hm.. a dobro, radit ću kod privatne još jedan, i onda pred porod u bolnici još jedan. za taj pred porod su u vinogradskoj meni rekli da treba.. samo kao da prije tog zadnjeg tjedna ne treba. ali dobro, mirnija sam kad znam da je bebi dobro. :)
Sad mi se vec toliko prorijedilo da mogu izdrzati 6-8tj.izmedju 2 depilacije :top: Prvi put je grozno boljelo, a kasnije je vec lakse. Porod ipak boli vise.
ja mislim da ću poći na brazilsku + cijele noge par dana pred porod, da sam bar 2 tjedna mirna pa da u rodilištu ne moram brinuti o tome :D
mah, kako tko :zubo: ja još nisam kupila ogrtač i spavaćicu.. ni grudnjak za dojenje. ovo ostalo (ulošci, maramice i to) sam nabavila no torba još nije spremna - sve je posloženo u kesama i čeka da kupim još ovo što nisam pa da zapakiram sve skupa.
a robicu tek nabavljam.. i posteljinu, i ostale - one najosnovnije - stvari za bebu, nemam ništa još nego par bodija i paket pelena :brukica: i onda još robicu oprati i ispeglati (a ja ne znam peglati :brukica:). i trebamo kinderbet namontirati. i isprazniti i očistiti ormar, i onda posložiti stvari od bebija unutra. i očistiti šupu i obojati je i odnijeti stvari koje ne stanu u stan u kutijama dolje. :facepalm:
jel ti sad bar lakše? :zubo:
čitam tu vas kako vodite trudnoću kod dva ginekologa, privatnog i socijalnog, i nekako si mislim kako imam srću što moj privatnik ima ugovor sa HZZO-om, pa ne moram ići uopće u bolnicu po nikakve uputnice, recepte, pa čak niti na ctg
:s:s:s
hvala bogu na takvom mi ginekologu
i na mami koja mi ga je preporučila :cerek:
Pofarbala sam si i izrast, sad sam opet prava plavuša :D. Krepana sam, najprije generalka po kući, a onda generalka na sebi :rofl:. Još počupam obrve i odoh u krevet, sutra rano ustajem.
Javim novosti s pregleda :cerek:. Svima puse za laku noć :kiss:!
PS. anonymus, napisala sam gore, ogradicu možeš prati u mašini :top:.
anonymous_13
23.03.2011., 23:29
čitam tu vas kako vodite trudnoću kod dva ginekologa, privatnog i socijalnog, i nekako si mislim kako imam srću što moj privatnik ima ugovor sa HZZO-om, pa ne moram ići uopće u bolnicu po nikakve uputnice, recepte, pa čak niti na ctg
:s:s:s
i na mami koja mi ga je preporučila :cerek:
moja mama je u dubrovniku :tuzni:
privatno sam u poliklinici harni, a socijalni mi je katastrofa.. išla sam potvrditi trudnoću u harni jer nisam imala socijalnog u zg ranije, a onda kad sam htjela uzeti socijalnog nitko me nije htio primiti jer ne spadam po mjestu stanovanja k njima pa sam morala uzeti onoga kojemu spadam :flop: a taj mi nije nešto..
mislim, o čovjeku nitko ni jednu jedinu lijepu riječ nije napisao, svi - ali baš svi - pišu loše o njemu, pa znam da nekome je isto doktor super a neome grozan ali da baš nikome nije bio okej, ma ne znam.. ja se ne mogu požaliti da imam neke traume od njega (zasad) no da je daleko od onoga što bi trebao biti - jest. ne mogu pitati ništa, ne mogu primjetiti ništa, ne smijem mu reći da vodim paralelno i privatno jer se ljuti (prvi put je popizdio zašto sam išla potvrditi uopće trudnoću privatno :facepalm: ) i traljav je.. i onda nakon štp me dvaput raskrvario nisam otišla na zadnji pregled na koji sam trebala.. bila sam u gužvi i trebala odgoditi pregled, nitko ser nijen javljao, bila sam ionako iznervirana s njim.. i nisam pošla. i sad ga moram opet zvati zbog uputnice za bolnicu. moglo bi biti veselo :o :zubo:
privatno sam nastavila ići jer mi nije socijalni ulijevao sa svojim pristupom povjerenje, i tamo su mi - zasad - super zbilja. jest da si jedva priuštim to, ali ne pada mi na pamet na zdravlju svog djeteta štedjeti, dok ne gladujem mogu toliko izdvojiti :)
Kad nisi control freak ko ja :lol: Ja bi poludila da mi već sve nije spremno. A ne valja mi to :bonk:
Pofarbala sam si i izrast, sad sam opet prava plavuša :D. Krepana sam, najprije generalka po kući, a onda generalka na sebi :rofl:. Još počupam obrve i odoh u krevet, sutra rano ustajem.
Javim novosti s pregleda :cerek:. Svima puse za laku noć :kiss:!
Ma nije vrag da si krepana??? Kako???? :lol: Jebote mene bi već na nosilima nosili u krevet nakon svega toga i bez trudnoće :lol:
Sretno na pregledu, čekamo izvještaj :mig:
eruditio
24.03.2011., 07:34
i na mami koja mi ga je preporučila ::
Jel ga mozes i ti nama preporuciti? To je zbilja rijetkost za naci. tako sam ja prrije imala zubara, al onda je otisao u penziju:(
moja mama je u dubrovniku :tuzni:
privatno sam u poliklinici harni, a socijalni mi je katastrofa.. išla sam potvrditi trudnoću u harni jer nisam imala socijalnog u zg ranije, a onda kad sam htjela uzeti socijalnog nitko me nije htio primiti jer ne spadam po mjestu stanovanja k njima pa sam morala uzeti onoga kojemu spadam :: a taj mi nije nešto..
mislim, o čovjeku nitko ni jednu jedinu lijepu riječ nije napisao, svi - ali baš svi - pišu loše o njemu, pa znam da nekome je isto doktor super a neome grozan ali da baš nikome nije bio okej, ma ne znam.. ja se ne mogu požaliti da imam neke traume od njega (zasad) no da je daleko od onoga što bi trebao biti - jest. ne mogu pitati ništa, ne mogu primjetiti ništa, ne smijem mu reći da vodim paralelno i privatno jer se ljuti (prvi put je popizdio zašto sam išla potvrditi uopće trudnoću privatno :: ) i traljav je.. i onda nakon štp me dvaput raskrvario nisam otišla na zadnji pregled na koji sam trebala.. bila sam u gužvi i trebala odgoditi pregled, nitko ser nijen javljao, bila sam ionako iznervirana s njim.. i nisam pošla. i sad ga moram opet zvati zbog uputnice za bolnicu. moglo bi biti veselo :o :zubo:
privatno sam nastavila ići jer mi nije socijalni ulijevao sa svojim pristupom povjerenje, i tamo su mi - zasad - super zbilja. jest da si jedva priuštim to, ali ne pada mi na pamet na zdravlju svog djeteta štedjeti, dok ne gladujem mogu toliko izdvojiti :)
Samo se ne daj iz ordinacije dok ti ne da uputnice, jer obzirom da dobiva glavarinu za tebe, duzan ti ih je dati.
Slazem se da tu zbilja ne treba stedjeti. Ja sam u prvoj trudnoci imala stav "joj, toliko toga treba nabaviti za bebu, necu se ja sad jos glupirati s privatnim doktorima". Ali nakraju je to moje vodjenje trudnoce u DZ zbilja ispalo s*anje i zato sada imam pravo. Doticna je doktorica af kors uvrijedjena, ali sta joj ja mogu. Da mi je valjala prvi put, isla bih i dalje k njoj. Ja to sve rijesim sa sestrom, ona je onak, malo normalnija od doktorice, pa doktoricu obicno ni ne vidim kad odem po uputnicu.
monatina
24.03.2011., 08:15
eruditio ni ja ti nisam prala ogradicu. Mislila jesam al onda na kraju jedno dijete tu spavalo do prije par dana a sad ce drugo nije stalo u ormaru a nije nitko dirao ionako sluzi za ukras:rofl: ajde je malo djetetu bude toplije.
izracila krevetic promjenila posteljinu podigla razinu krevetica...
sto se tice ginica ja sam u splitu i moj je socijalac i +10 je,ma bombon:cerek:
ekipa cekam izvesce vase trudnoce....tko je danas na pregledu????
missy,just z? sam zaboravila koga?:misli:
mlada38
24.03.2011., 08:32
dobro jutro!
missy, ja isto mislim na momente da ću ranije, pa mislim toliko otvorena i bez sluznog čepa :ne zna:, ali se bojim da mi se na kraju ne dogodi da prenesem :eek:
cranky ja sam isto freak kao ti, kod mene je sve odavno spremno i za bebu i za mene, eto jedino krevetić nije složen,ali samo zato što kad ga smontiramo će mi se teže biti ustajati iz kreveta jer je pri mom krevetu, a s obzirom da se noću dosta ustajem bojim se da ovako trudna ne lupnem u njega.
inače sam ok, naravno, jedva hodam koliko me žulja i stiska mala dole, prava sam patka, ali najgori mi je želudac, stalno boli i što god stavim u usta imam žgaravicu.
just, javi što je s tlakom!
i da danas punih 37 tt, sad smijem roditi
mlada38
24.03.2011., 09:20
hej cure, upravo sam pročitala na trudnice zbor da nam je just ostala sinoć u bolnici zbog tlaka, ali se nada da bi mogla danas izaći ako se tlak smiri, ajmo malo vibrica za nju, ja bih, ali ih ne znam staviti pa ću ove sa smajlića :jumping::jumping::jumping:
hej cure, upravo sam pročitala na trudnice zbor da nam je just ostala sinoć u bolnici zbog tlaka, ali se nada da bi mogla danas izaći ako se tlak smiri, ajmo malo vibrica za nju, ja bih, ali ih ne znam staviti pa ću ove sa smajlića :jumping::jumping::jumping:
i ja se nadam da će sve biti ok s njom i Ivanom ~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
imam ogradicu iz Adaxa, i uredno sam ju prala, na nižoj temperaturi.
sad sam za drugo dijete uzela novu jer je onu staru mali svu istrgao kad je bio veći, i isto je planiram oprati
lala_dream
24.03.2011., 10:09
Dobar dan cure :w
Za početak evo malo vibrica za just ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja sam danas tako nervozna ko pas! Opet nisam uopće spavala, ubijaju me BH kontrakcije, ali su sad postale i bolne :cry:
Onaj iscjedak od pregleda ne prestaje, sad je još i postao sluzav, pa se malo brinem, ma jedva čekam da prođu još ova dva tjedna da rodim svoje sunašce i da mi je siguran u rukama, jer ja postajem sve paranojičnija :rolleyes:
Jel ga mozes i ti nama preporuciti? To je zbilja rijetkost za naci. tako sam ja prrije imala zubara, al onda je otisao u penziju:(
iz čakovca dr. Golubić
al on upisuje pacijentice skroz privatno, znači da svaki pregled, uputnicu i recpte plaćaš i ima one koje su upisane kao prko nekod fonda (mene je mama tako ubacila, al više neće tako upisivat, jer ima dosta pacijanetica tako upisanih) pa ne plaćam svaki pregled
plaćam uzv, ctg, papa test i sve to, al pregled, uputnice i recepte ne.
ima me- nema me
24.03.2011., 10:31
Dobro jutro finalistice!
Evo malo vibrica za Just i njen tlak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Valjda su ga do sad uspjeli staviti pod kontrolu!
lala isto ti je tako i meni bilo- prije otpusta iz bolnice još sam jednom otišla na wc kad ono umijesto da je taj glupi smećkasti iscjedak prošao pojavila se baš sluz prošarana s malo svježe krvi- prvo sam pomislila: ode sluzni čep, al toliko sam htjela ići doma da nisam nikome ništa rekla. Drugi dan opet smećkasti iscjedak i onda je napokon prošlo tako da no sikiriki- sutra bi već trebalo biti bolje!
Evo i ja jučer oprala ogradicu, al se kao malo deformirala:( Ona spužvasta ispuna više ne stoji lijepo od šava do šava.. pokušala sam to malo istegnuti, ali nisam bitno popravila stvar. Ako netko ima iskustva s tim i kakav savjet bit će jako dobrodošao!
monatina
24.03.2011., 12:19
Imam i ja jednu stariju dobila od nevjeste nju sam prala i sve je bilo ok,al ovu novu sto sam kupila bila je par mj na krevetu....ima malo vise spuzve u njoj pa me srah da je ne upropastim zato mislim da je bolje ne dirat a moja curica ima 17 mj tako da sam je iselila iz njenog krevetica vec 2 mj :rofl:
dolazi nam braco:D
cak ni drugi krevetic nisam montirala a kupila ga jer mislila da ce mi trebat :rolleyes
mislim da je vec velika i moze spavat na velikom krevetu evo vec 2 mj ispostavilo se da mi taj drugi i netreba........ pa cemo odnijet u svekrve umjesto do sad pomocnog stavit cemo taj...........i staru ogradicu
just z
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
saljem puno vibrica da sve prode ok
monatina
24.03.2011., 12:31
Dobar dan cure :w
Za početak evo malo vibrica za just ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja sam danas tako nervozna ko pas! Opet nisam uopće spavala, ubijaju me BH kontrakcije, ali su sad postale i bolne :cry:
Onaj iscjedak od pregleda ne prestaje, sad je još i postao sluzav, pa se malo brinem, ma jedva čekam da prođu još ova dva tjedna da rodim svoje sunašce i da mi je siguran u rukama, jer ja postajem sve paranojičnija :rolleyes:
draga najbitnije da si usla u 9 mj,tako no sikiriki ako beba odluci doc ranije:mig:
bolje da te izneneadi ranije nego da prijedes termin pa budes svaki dan u iskekivanju--kao sto je meni bilo prvi put
Evo i mene opet.
Preostalo još dva dana do termina. Jučer bila na CTG-u i na pregledu.
Otkucaji bebina srca super, ali od trudova još ništa. Otvorena 2 prsta, cervix smekšan (tako je zadnja 2 tjedna) i sada se samo čeka..... Doktorica preporučila sex :Sex: a muž odmah nabacio osmjeh od uha do uha. :p
Uglavnom sada samo mogu čekati, ali ako do iduće srijede ne bude ništa.... kaže doktorica, pravac bolnica. :(
Svaki puta kada me probode kroz leđa, mislim si...uh, to bi moglo biti to, ali sve lažne uzbune do sada.
Ovo iščekivanje će me izludjeti. :rolleyes:
Evo i mene opet.
Preostalo još dva dana do termina. Jučer bila na CTG-u i na pregledu.
Otkucaji bebina srca super, ali od trudova još ništa. Otvorena 2 prsta, cervix smekšan (tako je zadnja 2 tjedna) i sada se samo čeka..... Doktorica preporučila sex :Sex: a muž odmah nabacio osmjeh od uha do uha. :p
Uglavnom sada samo mogu čekati, ali ako do iduće srijede ne bude ništa.... kaže doktorica, pravac bolnica. :(
Svaki puta kada me probode kroz leđa, mislim si...uh, to bi moglo biti to, ali sve lažne uzbune do sada.
Ovo iščekivanje će me izludjeti. :rolleyes:
ako je doktorica dala dozvolu za :Sex: onda samo navali :rofl:
malo se šali, al puno iskusnih trudnica veli da bi to moglo potaknuti trudove, pa da se pri kraju trudnoće često preporučuje seks
eruditio
24.03.2011., 13:17
imam ogradicu iz Adaxa, i uredno sam ju prala, na nižoj temperaturi.
sad sam za drugo dijete uzela novu jer je onu staru mali svu istrgao kad je bio veći, i isto je planiram oprati
moja je mala također potrgala one vezice kojiam se ogradica drzi za krevet, pa sam odnijela krojacici da mi to popravi.
Joj sad ste me ubedirale s tim (ne)pranjem, vjerujem da cu vam sutra javiti da sam ju ipak oprala a danas je u planu bilo samo ciscenje mikrovalne :facepalm:
iz čakovca dr. Golubić
al on upisuje pacijentice skroz privatno, znači da svaki pregled, uputnicu i recpte plaćaš i ima one koje su upisane kao prko nekod fonda (mene je mama tako ubacila, al više neće tako upisivat, jer ima dosta pacijanetica tako upisanih) pa ne plaćam svaki pregled
plaćam uzv, ctg, papa test i sve to, al pregled, uputnice i recepte ne.
ma nema veze, ČK mi je ionako daleko
za just ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
šteta što nisam mogla bolje pomoći
:grli:
Just ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mlada nadam se da ipak nećeš još koji dan, ali da nećeš ni prenjet :mig:
ako je doktorica dala dozvolu za :Sex: onda samo navali :rofl:
malo se šali, al puno iskusnih trudnica veli da bi to moglo potaknuti trudove, pa da se pri kraju trudnoće često preporučuje seks
Nama je sex cijelu t bio više manje zabranjen, a sad, iskreno, ja ne mogu zamislit :eek: Sve me boli, trbušina ogromna.... Ne znam, da mi dr kaže da moram... bilo bi mi to pravo mučenje :( (Jadan moj dragi :lol: )
Nama je sex cijelu t bio više manje zabranjen, a sad, iskreno, ja ne mogu zamislit :eek: Sve me boli, trbušina ogromna.... Ne znam, da mi dr kaže da moram... bilo bi mi to pravo mučenje :( (Jadan moj dragi :lol: )
ma i meni je mučenje, jer se psihički ne mogu opustiti, ne osjećam se sexy, ni privlačno, još mi je i koža sva u strijama
živa koma :flop::flop:
lala_dream
24.03.2011., 14:24
ima me - nema me i monatina, cure hvala!
malo ja pretjerujem s brigama, bit će da su mi živčeki popustili pred kraj :lol:
monatina
24.03.2011., 14:27
ja u prvoj trudnoci ni s od strije al zato sad sve nadoknadila:(
tjesim se da vecina zena to ima:rolleyes:
a nemozes imat tijelo za 5 i djecu,jednostavno nide-osim manekenkama:D
one se vrate u formu kao da nisu bile trudne:)
Hej cure! Evo mene s pregleda. Ctg pokazao dva lijepa truda preko 100, otvorena centimetar - dva (preciznog li nalaza :rofl:), ali mi ušće nije centrirano. To mi je poznato od prošle trudnoće, jer sam se zbog toga slabo otvarala :rolleyes:. Inače imam zavaljenu maternicu. Cerviks skroz skraćen i mekan, beba glavom u maloj zdjelici i gin kaže da mi se trbuh spustio. Preporučila mi je skakanje na lopti pa sam je išla kupit u Lidl (od danas je na akciji za 59 kn :top:). Uglavnom, moglo bi ubrzo, ali i ne mora :kava:. Bolje bi bilo da bude prije termina jer bi zbog moje uske zdjelice mogla završiti na carskom :rolleyes:.
Tlak 115/70, dobila kilu u dva tjedna :rofl:.
Bebi procjenjen na 3200g :cerek:, a fl je 76 što je prema onom izračunu s neta oko 51 cm.
Jedino me brine šta me to boli ispod lijeve sise ako mi se trbuh spustio :confused:. Gin kaže da ako se bol nastavi kroz par dana da ipak odem u rodilište to provjerit.
Evo vibrica za just z ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
a vama puse :kiss::kiss:
malo ja pretjerujem s brigama, bit će da su mi živčeki popustili pred kraj :lol:
ja u prvoj trudnoci ni s od strije al zato sad sve nadoknadila:(
tjesim se da vecina zena to ima:rolleyes:
a nemozes imat tijelo za 5 i djecu,jednostavno nide-osim manekenkama:D
one se vrate u formu kao da nisu bile trudne:)
Kad ih vidim dođe mi :tuctuc:
Ma jebo liniju, bitno da ja svoju curicu napokon zagrlim :mig:
missy_ super, znači sve je po planu i programu :mig:
Potisujem ovo za liniju :D. Meni je dojenje istopilo sve kile, nadam se da će i ovaj put :s. Ako i neće, baš me briga :lol:.
Vidim da se i o sexu pričalo. Meni je bio zabranjen od 20-tog TT, a sad kad bih mogla, uopće mi se ne da :ne zna:.
Sve ide po planu, nadam se da ću brzo grlit svog bebija :cerek:. Kako si mi ti? Ja se sinoć uopće nisam naspavala, uvijek je tako kad idem na pregled. Baš sam umorna, ko da me vlak pregazio :kava:.
hej evo me...
prenoćila sam u petrovoj u predradjaoni zbog visokog tlaka...
jučer nikako nije padao. tamo sam dobila injekciju normabela i smirilo se. ctg super (iako ni T od trudova-još će missy prije mene), ja i dalje jedan prst otvorena (al bar mali pomak-prije 6 dana je bilo "tijesno prohodan", sad je "lako prohodan" za 1pp)
mirovanje, 2*2mg normabela na dan i ctg u subotu.. (još ću prenijeti zbog mirovanja:rolleyes:)
hvala što ste mislile na mene :kiss:
i kako je lipo bit doma!!!!!!
ima me- nema me
24.03.2011., 16:58
just_z baš mi je drago da si doma i da je sve ok. i zavidim ti- mene sutra čeka pregled (strepim!) i sve si mislim da će me ostaviti u rodilištu:(
just z, drago mi je da si doma i da je sve ok :kiss:! Pazi na tlak i miruj.
Znači, otvaraš se :top:. Brzo ćeš ti grliti svog bebija :cerek:, ja se neću gurati preko reda, još moram krečiti i čistiti :D.
Ima me - nema me, zašto misliš da će te ostaviti u rodilištu? Jel mi nešto promaklo :rofl:?
ima me- nema me
24.03.2011., 17:24
Missy Prije tjedan dana sam bila 1.5-2cm otvorena i na ctg su očitali nekakav trud (koji ja uopće nisam osjetila) pa su me odlučili zadržati na dan i pol.. i to nije tako strašno bilo, kao i just_z imala sam priliku donekle snimiti što me čeka kad dodjem roditi. Problem je jedino to što mi je termin tek 17/18. 04. i htjela bi izdržati još 10ak dana barem i po mogućnosti doma, na svom kauču, a ne u bolnici.
A imam neki osjećaj da sam se u međuvremenu još otvorila- nadam se da se varam i da će doc sutra biti nešto nježniji prilikom pregleda jer ću ga inače :tuctuc:
A možda im se neće dati zadržavati me ponovo na promatranju jer im dolazim pred vikend a tad obično rade čistku i šalju doma sve šta ne misle poroditi slijedećih 48h.
hvala vam cure! i meni je drago da sam doma..:)
missy samo ti kreči i čisti pa ćeš još i prije :D hehe
ima me-nema me, nadam se da će ti bit sve ok sutra na pregledu i da ćeš nam ipak od kuće pisati! neka bebice još koji dan, još je malo rano..
nego da vas pitam, kak da uopće prepoznam trudove? :confused:
imam neke bolov tipa menstrualnih, baš me na njih podsjeća, i to tak povremeno, nema pravilne razmak, al obično kad sam na nogama.
monatina
24.03.2011., 17:39
imam neke bolov tipa menstrualnih, baš me na njih podsjeća, i to tak povremeno, nema pravilne razmak, al obično kad sam na nogama.
meni je tako pocelo al neovisno jesam na nogama il lezim al onda popodne najednom sve stalo al kad ono navecer poceli sarafiti veeeeeliki trudovi nemozes ne prepoznat ih
ja nisam mogla hodat kad bi me uhvatio i onad sve u krecem periodu dok nije doslo svako pola minute tada sam vec bila u bolnici i klistir mi radili:mig:
jel tebi termin ovih dana?
monatina
24.03.2011., 17:44
i ja to kazem :top:
meni je najvaznije da moja beba dobije 10 i da nam porod prode sto manje bolan:rolleyes::D
al jednostavno sam imala potrebu prokomentirat kako one to uspiju jer vecina nas normalni zena ne uspijemo:ne zna:
meni je tako pocelo al neovisno jesam na nogama il lezim al onda popodne najednom sve stalo al kad ono navecer poceli sarafiti veeeeeliki trudovi nemozes ne prepoznat ih
ja nisam mogla hodat kad bi me uhvatio i onad sve u krecem periodu dok nije doslo svako pola minute tada sam vec bila u bolnici i klistir mi radili:mig:
jel tebi termin ovih dana?
termin mi je 15.4. još 3 tjedna po tickeru.
evo kaj sam napisala na TZ-u još
pa ono, duže od kontrakcije definitivno, mislim da bi bilo do minute, al je bol konstantna, ne pojačava se nit se smanjuje, a kao trud se pojačava pa smanjuje
al to samo osjetim kad sam na nogama
mislim da se nekaj sprema, al ne vjerujem da bude uskoro
i da, imam osjećaj do da ću procuriti svaki čas
24.03.2011., 17:54
termin mi je 15.4. još 3 tjedna po tickeru.
evo kaj sam napisala na TZ-u još
pa ono, duže od kontrakcije definitivno, mislim da bi bilo do minute, al je bol konstantna, ne pojačava se nit se smanjuje, a kao trud se pojačava pa smanjuje
al to samo osjetim kad sam na nogama
mislim da se nekaj sprema, al ne vjerujem da bude uskoro
i da, imam osjećaj do da ću procuriti svaki čas
nisu to pravi trudovi kad konsatntno imas bol kao da imas menzes
kao sto si rekla moraju imat neki prekid
kad je meni to pocelo uhvatila bi me bol kao da cu dobit menzes i to bi trajalo minutu dvije i onda nista 20-tak min i tako cijeli da pa je sve to stalo 2-3 sata nista onda opet poceli al jaci i u sve kracem periodu dok nisu dosli na svako pola minute
Missy Prije tjedan dana sam bila 1.5-2cm otvorena i na ctg su očitali nekakav trud (koji ja uopće nisam osjetila) pa su me odlučili zadržati na dan i pol.. i to nije tako strašno bilo, kao i just_z imala sam priliku donekle snimiti što me čeka kad dodjem roditi. Problem je jedino to što mi je termin tek 17/18. 04. i htjela bi izdržati još 10ak dana barem i po mogućnosti doma, na svom kauču, a ne u bolnici.
A imam neki osjećaj da sam se u međuvremenu još otvorila- nadam se da se varam i da će doc sutra biti nešto nježniji prilikom pregleda jer ću ga inače :tuctuc:
A možda im se neće dati zadržavati me ponovo na promatranju jer im dolazim pred vikend a tad obično rade čistku i šalju doma sve šta ne misle poroditi slijedećih 48h.
Nadam se da će sutra sve biti ok na pregledu i da će te pustit da doma čekaš trudove. Nek bebica još malo uživa u maminoj buši :cerek:.
Ovako, trud treba imati svoj početak, vrhunac i kraj. I kao što je mlada neki dan napisala, trud mora trajati najmanje 30 sekundi od početka do kraja, sve ispod toga su samo kontrakcije. Trudovi se postepeno pojačavaju, traju duže i javljaju se u češćim periodima, ali u pravilnim razmacima.
Ja imam tzv. pripremne trudove jer se ne javljaju u pravilnim vremenskim razmacima. Počinju kao menstrualna bol, koja se pojačava i širi u leđa.
Vjerojatno imaš lažne trudove, bebica se spušta i maternica se priprema za porod. Stvar je u tome što nikad ne znamo kad će nastupit pravi trudovi tako da trebaš pratit kako će se situacija dalje razvijati :D.
monatina
24.03.2011., 18:10
Ovako, trud treba imati svoj početak, vrhunac i kraj. I kao što je mlada neki dan napisala, trud mora trajati najmanje 30 sekundi od početka do kraja, sve ispod toga su samo kontrakcije. Trudovi se postepeno pojačavaju, traju duže i javljaju se u češćim periodima, ali u pravilnim razmacima.
Ja imam tzv. pripremne trudove jer se ne javljaju u pravilnim vremenskim razmacima. Počinju kao menstrualna bol, koja se pojačava i širi u leđa.
Vjerojatno imaš lažne trudove, bebica se spušta i maternica se priprema za porod. Stvar je u tome što nikad ne znamo kad će nastupit pravi trudovi tako da trebaš pratit kako će se situacija dalje razvijati :D.
e da svako 30 s
zamisli kad se sjeti sta me opet ceka:rofl:
30 s trud pa 30s pauza 30s trud 30s pauza
tako kod mene bilo prvi put punih 12 h:eek:
tjesim se da ce drugi put bit lakse:)
e da svako 30 s
zamisli kad se sjeti sta me opet ceka:rofl:
30 s trud pa 30s pauza 30s trud 30s pauza
tako kod mene bilo prvi put punih 12 h:eek:
tjesim se da ce drugi put bit lakse:)
Kako to misliš :eek:? 30 sek ti je bio razmak između trudova punih 12 sata :eek:? Pa kako si to izdržala!? Ja sam mislila na trajanje samog truda, ne na razmak između njih. Trudovi bi trebali bit najprije na 20 min razmaka, pa na 10, pa na 5 min, itd., a samo njihovo trajanje se povećava kako se razmak smanjuje. Prvo traju 30 sek, pa 40, pa minutu, itd. Tako je barem meni bilo :ne zna:. Kad su bili skroz česti, skoro pa bez razmaka, imala sam potrebu tiskati.
pa i mislim si da su lažnjaci, mislim u mojim tjednima nije ni čudo što su počeli, al ipak pitam da znam dal dobro mislim il ne
ti moji lažnjaci traju duže od kontrakcije (to mi je osjećaj ko da mi se mišić u donjem dijelu trbuha grči i tako do 30 sek), al bol je konstantna i prestane sama od sebe
sa mamom sam se čula, veli da budem sigurno znala kad su pravi trudovi, al sad mislim da su ipak lažnjaci
al samo osjetim kad stojim :ne zna:
hvala vam na odgovorima i svojim iskustvima
malo sam se smirila, jer ne volim neke osjećaje za koje neznam kaj znače, al sad sam mirna kad ste mi sve objasnile
:grli::grli:
anonymous_13
24.03.2011., 18:22
Samo se ne daj iz ordinacije dok ti ne da uputnice, jer obzirom da dobiva glavarinu za tebe, duzan ti ih je dati.
Slazem se da tu zbilja ne treba stedjeti. Ja sam u prvoj trudnoci imala stav "joj, toliko toga treba nabaviti za bebu, necu se ja sad jos glupirati s privatnim doktorima". Ali nakraju je to moje vodjenje trudnoce u DZ zbilja ispalo s*anje i zato sada imam pravo. Doticna je doktorica af kors uvrijedjena, ali sta joj ja mogu. Da mi je valjala prvi put, isla bih i dalje k njoj. Ja to sve rijesim sa sestrom, ona je onak, malo normalnija od doktorice, pa doktoricu obicno ni ne vidim kad odem po uputnicu.
dobila uputnicu - sestra mi dala, osim što sam čekala dosta ali nvm, bitno da je uputnica u džepu. idem se sutra u bolnicu naručiti za pregled :top:
..
i da, jupila posteljinu, ali ipak ne u turbo limaču, kad sam otvorila tamo paket činila mi se pretanka.. pa sam produžila do name i tamo našla neku naše proizvodnje za 120kn :top: plava na mede isto :)
monatina
24.03.2011., 18:27
Kako to misliš :eek:? 30 sek ti je bio razmak između trudova punih 12 sata :eek:? Pa kako si to izdržala!? Ja sam mislila na trajanje samog truda, ne na razmak između njih. Trudovi bi trebali bit najprije na 20 min razmaka, pa na 10, pa na 5 min, itd., a samo njihovo trajanje se povećava kako se razmak smanjuje. Prvo traju 30 sek, pa 40, pa minutu, itd. Tako je barem meni bilo :ne zna:. Kad su bili skroz česti, skoro pa bez razmaka, imala sam potrebu tiskati.
nemam pojma kako sam izdrzala bila nocna smjena svi spavali--
a najgore od svega preko puta mog boksa je bio sat u kojeg sam cijelu noc ne gledala nego buljila i molila boga kad ce doc 7 h da dode nova smjena
a kao tiskati nagon oni kazu kao nagon za kakit-ja njima rekla ujutro gospodo ja kakim cijelu noc al nikako se pokakit beba bila visoko i naslonjena na desni bok-nisam imala nikog da mi pomogne do jutra
ja sam ti takve trudove dobila u cetvrtak ujutro kao sto ti kazes
u cetvrtak popodne oko 2 h sve stalo nema trudova-valjda od soka dr mi rekao da je beba visoko da se ne otvaram vjerovatni carski
u onda u 8 h navecer krenuli svako 10 min oni jaki do 8 ipo vec poceli svako pola minute
ja hodala po hodniku do 12h kad je dosla dr i kaze da idem u radaonu 5 prstiju otvorena napravili sve pripreme u box ulazim malo prije 2 i sve ujutro me ostavili tako do 9 dok nisam pocela padat u nesvjest i gubit trudove
al na kraju bitno da je moja mrvica bila uredu:D
pa i mislim si da su lažnjaci, mislim u mojim tjednima nije ni čudo što su počeli, al ipak pitam da znam dal dobro mislim il ne
ti moji lažnjaci traju duže od kontrakcije (to mi je osjećaj ko da mi se mišić u donjem dijelu trbuha grči i tako do 30 sek), al bol je konstantna i prestane sama od sebe
sa mamom sam se čula, veli da budem sigurno znala kad su pravi trudovi, al sad mislim da su ipak lažnjaci
al samo osjetim kad stojim :ne zna:
I ja mislim da su lažnjaci,jer da su pravi trudovi, osjetila bi ih u bilo kojem položaju.
Meni je danas i med.sestra rekla da se beba umiri za vrijeme truda, točno se vidi na ctg-u da nema pokreta kad je trud, a kontrakcije se javljaju neovisno o pokretima bebe.
ima me- nema me
24.03.2011., 18:33
Hvala na podršci cure! :kiss: i ja se nadam da ću sutra javiti info s pregleda sa svog kauča.
I da, Tina ni ja baš nevolim nepoznate situacije i osjećaje i :moli: za sve nas da na vrijeme prepoznamo kada krene zaozbač!
nemam pojma kako sam izdrzala bila nocna smjena svi spavali--
a najgore od svega preko puta mog boksa je bio sat u kojeg sam cijelu noc ne gledala nego buljila i molila boga kad ce doc 7 h da dode nova smjena
a kao tiskati nagon oni kazu kao nagon za kakit-ja njima rekla ujutro gospodo ja kakim cijelu noc al nikako se pokakit beba bila visoko i naslonjena na desni bok-nisam imala nikog da mi pomogne do jutra
ja sam ti takve trudove dobila u cetvrtak ujutro kao sto ti kazes
u cetvrtak popodne oko 2 h sve stalo nema trudova-valjda od soka dr mi rekao da je beba visoko da se ne otvaram vjerovatni carski
u onda u 8 h navecer krenuli svako 10 min oni jaki do 8 ipo vec poceli svako pola minute
ja hodala po hodniku do 12h kad je dosla dr i kaze da idem u radaonu 5 prstiju otvorena napravili sve pripreme u box ulazim malo prije 2 i sve ujutro me ostavili tako do 9 dok nisam pocela padat u nesvjest i gubit trudove
al na kraju bitno da je moja mrvica bila uredu:D
Ajme draga, baš si se namučila :grli:. I ja sam imala težak porod, nadam se da ćemo obje bolje proći drugi put :s.
Baš mi je pričala jedna ženskica u čekaoni kod gina kako se s prvim djetetom otvorila do kraja, ali je beba bila visoko i licem na prolazu kroz porođajni kanal. I tako su je pustili satima da leži u rađaoni :mad: dok nije došao neki drugi doktor u smjenu, rukom namjestio bebu i žena rodila za 10 min.
Hvala na podršci cure! :kiss: i ja se nadam da ću sutra javiti info s pregleda sa svog kauča.
I da, Tina ni ja baš nevolim nepoznate situacije i osjećaje i :moli: za sve nas da na vrijeme prepoznamo kada krene zaozbač!
pa vjerojatno ćemo prepoznat
veli meni mama:" ja nisam ništ pročitala o porodu kad sam bila s tobom trudna pa sam znala prepoznati trudove. pa valjda budeš i ti prepoznala koja si porčitala nekaj o tome. iako mislim da previše toga čitaš.!"
i odmah mi bi bolje :zubo:
monatina
24.03.2011., 18:45
Ajme draga, baš si se namučila :grli:. I ja sam imala težak porod, nadam se da ćemo obje bolje proći drugi put :s.
Baš mi je pričala jedna ženskica u čekaoni kod gina kako se s prvim djetetom otvorila do kraja, ali je beba bila visoko i licem na prolazu kroz porođajni kanal. I tako su je pustili satima da leži u rađaoni :mad: dok nije došao neki drugi doktor u smjenu, rukom namjestio bebu i žena rodila za 10 min.
ja rodila za 10 s kad su mi pomogli-lakse mi bilo rodit nego obuc se za vrijeme trudnoce........... to kao meni
u meduvremenu tu cijelu noc u 4 h se pojavila babica i rekla oooooooooooo gospodo vi otvoreni 10 prstiju mozete rodit kad hocete:mama:
mislim se aj super kad ono nece pa nece na kraju ja spustila noge na stol jer me grcevi drmali i otrnile mi noge:(
da mi bar drugi bude ko tvoj prvi porod:rofl:
tina_m i ima me-nema me, zato smo tu, da jedna drugoj budemo podrška :grli:. Ova tema mi je najbolja, sve smo u zadnjim tjednima punim isčekivanja i napetih situacija :D, a tko se bolje razumije nego trudnica sa trudnicom :cerek:? I meni puno znači što ste tu i što ste mi podrška u finalu. Sad sam se sva raspekmezila :cerek:. Sve vas ljubim i grlim :kiss: :grli:.
Ps.anonymus, super da si nabavila uputnicu i kupila posteljinu :top:.
tina_m i ima me-nema me, zato smo tu, da jedna drugoj budemo podrška :grli:. Ova tema mi je najbolja, sve smo u zadnjim tjednima punim isčekivanja i napetih situacija :D, a tko se bolje razumije nego trudnica sa trudnicom :cerek:? I meni puno znači što ste tu i što ste mi podrška u finalu. Sad sam se sva raspekmezila :cerek:. Sve vas ljubim i grlim :kiss: :grli:.
Ps.anonymus, super da si nabavila uputnicu i kupila posteljinu :top:.
ma ja bi se sve pogubila bez ovog foruma
:kiss: svima vama
Meni su najgore situacije s prvog poroda slijedeće:
1. Što sam se sporo otvarala
2. Što sam dobila temperaturu i bila iscrpljena od mojih prirodnih trudova koji su trajali dan i noć prije poroda, a nisu vodili ničemu
3. Kad me dr ručno otvarala s 8 na 10 prstiju :eek:
4. Jer sam tiskala ko luda, a beba nije nikako mogla van, pa mi je dr nalijegala na trbuh da ga nasilno istisne
5. I najgore, što mi epiduralna nije djelovala
Barem dio toga da izbjegnem, ja sretna :D.
monatina
24.03.2011., 19:07
2. Što sam dobila temperaturu i bila iscrpljena od mojih prirodnih trudova koji su trajali dan i noć prije poroda, a nisu vodili ničemu
4. Jer sam tiskala ko luda, a beba nije nikako mogla van, pa mi je dr nalijegala na trbuh da ga nasilno istisne
ajme draga i ti si se namucila:grli:
ja nekako stekla dojam da ti je bio puno laksi porod
a i ja se toplo nadam da ce nam ovaj drugi proc puuuno lakse :s:s:s:moli:
ja do nedavno nisam ni ulazila u ove teme za trudnice al tek sad vidim sta sam propustila.......cure zakon ste super je kad te netko razumije tim vise u istom polozaju kao i ti........
a je nas drmaju emocije ove zadnje dane ...bar mene
cure ode sad se pobrinit za svoju seficu vrijeme igranja kupanja i spavanja
pusa:cerek::cerek:
Što je najbolje, iako su trudovi na dripu bili jako bolni, ja sam ih dobro podnosila jer sam se koncentrirala na disanje. Najviše me uplašio taj čudan nagon za tiskanjem i sam izgon mi je ostao u gorem sjećanju nego trudovi :ne zna:. I noge su me užasno boljele kad su mi ih stavljali na one držače jer su mi bile natečene pa sam ih stalno spuštala dolje :rofl:.
Sve ću izdržati samo da vremenski traje kraće, ali moram priznati da me lovi panika :rofl:. Ne stalno, već povremeno. Kao npr. sada :eek:.
Sve ide po planu, nadam se da ću brzo grlit svog bebija :cerek:. Kako si mi ti? Ja se sinoć uopće nisam naspavala, uvijek je tako kad idem na pregled. Baš sam umorna, ko da me vlak pregazio
Nego što nego ćeš ga grlit. A ovo pred pregled je i kod mene, pred pregled nema spavanja :rolleyes:
hej evo me...
prenoćila sam u petrovoj u predradjaoni zbog visokog tlaka...
Nek si ti nama doma došla :grli: Zločesti tlak :tuctuc:
Nadam se da ćeš nam se javit sa svog kauča sutra :mig:
i ja to kazem
meni je najvaznije da moja beba dobije 10 i da nam porod prode sto manje bolan:rolleyes:
al jednostavno sam imala potrebu prokomentirat kako one to uspiju jer vecina nas normalni zena ne uspijemo:ne zna:
Potpis na boldano.
A kako uspiju :rolleyes: Pa normalno da uspiju kad većina njih rodi na carski, odmah im usput odrežu i onaj višak kože. Nakon toga im sva sila terapeuta i nutricionista titra oko njih 24 sata i kuha i sprema i čuva dijete, a one čim se oporave direkt u teretanu 17 puta tjedno, a ostatak vremena u wellness i kozmetičke centre. Pa jebote meni ni Photoshop nebi više trebao nakon toga :lol:
tina_m i mene taj osjećaj ko pred stvari za uhvatit već preko mjesec dana. I to u bilo kojem položaju. Traje par minuta. Dr mi nije uopće obratio pažnju na to kad sam mu spomenula :o
finalistice :w
joj, ja sam nekako sva pozitivna glede poroda - prvi mi je bio prilično težak ali me stalno neka pozitiva držala pa sam sve prebrodila jako lako.. a nekako se nadam da će ovaj put i doista biti sve lakše :D
Evo me nazad da prijavim da sam hopsala na svojoj novoj lopti :D. I uspuhala se nakon 10 min :lol:. Dosta za danas :kava:. Sad ću malog spremit u krevet i odoh pod tuš.
Tipkamo se sutra :w. Želim svima ugodnu večer, dobar san i noć s minimalnim brojem odlaska na wc :D.
lala_dream
24.03.2011., 20:51
Ja imam isti takav osjećaj zadnjih dva dana, točno kao da ću svaki tren procurit.
To se mi polako pripremamo :D
A i meni svi kažu da one prave trudove nema šanse da ne skužim, to baš počne jako bolit :ne zna:
finalistice :w
joj, ja sam nekako sva pozitivna glede poroda - prvi mi je bio prilično težak ali me stalno neka pozitiva držala pa sam sve prebrodila jako lako.. a nekako se nadam da će ovaj put i doista biti sve lakše :D
Nadam se i ja da će ti bit puno lakše :top:
Evo me nazad da prijavim da sam hopsala na svojoj novoj lopti :D. I uspuhala se nakon 10 min :lol:. Dosta za danas :kava:. Sad ću malog spremit u krevet i odoh pod tuš.
Tipkamo se sutra :w. Želim svima ugodnu večer, dobar san i noć s minimalnim brojem odlaska na wc :D.
Pa pa :w laku noć
i ja nabavila loptu - počinjem hopsati idući utorak kad napunimo 37 tjedana :D
Ja imam isti takav osjećaj zadnjih dva dana, točno kao da ću svaki tren procurit.
A i meni svi kažu da one prave trudove nema šanse da ne skužim, to baš počne jako bolit :ne zna:
ma mene već dugo tu i tamo muče ti kao predmenstrualni bolovi....
a prave trudove ćete skužiti - kad zašarafe :D
Nadam se i ja da će ti bit puno lakše :top:
držim nam svima fige da sve imamo lagane i brze porode, i da rodimo zdrave i vesele bebice :cerek::cerek:
kako mi je odmah lakše čim pročitam da još netko osjeća što i ja, da nisam jedina :s:s
ah vidjet ćemo kad budemo osjetile te trudove, sigurno da ću ih opisati na priči sa poroda :D
eruditio
24.03.2011., 22:11
iz tvojih usta u bozje usi...ili barem do mog mjehura:D
I ja prijavljujem laznjake koji me serafe ovih dana, al zbilja je istina da si u drugoj trudnoci nekako smireniji, sad na njih ne panicarim kao u prvoj.
Vidim da ste iznosile detalje prvog poroda, ma ja se svog ne volim ni sjecat, odmah mi bude muka, pa se uspanicarim i sve ukrug.....
tjesim se da je drugi put kao lakse.
anonymus, super za uputnice, to i mene uskoro ceka:rolleyes:
monatina
25.03.2011., 07:46
kako ste mi spavale sinoc????
ja kao nikad do sad beba bila dobra cura spavala kao top,i ja se moram priznat prespavala,a mislila da to nec jos dugo dozivit:rofl:
da se nadovezem na porod:
kazu da je sve u zivotu sto radis prvi put najteze:D:rolleyes:
sve sto je drugi treci je daleko puno lakse:lol::lol:
nadajmo se da je tako:mig:
anonymous_13
25.03.2011., 08:03
I ja mislim da su lažnjaci,jer da su pravi trudovi, osjetila bi ih u bilo kojem položaju.
Meni je danas i med.sestra rekla da se beba umiri za vrijeme truda, točno se vidi na ctg-u da nema pokreta kad je trud, a kontrakcije se javljaju neovisno o pokretima bebe.
ne znam, ja imam kontrakcije od 18.tjedna, mislim da su to one bh kontrakcije.. trbuh se stisne i stvrdne na 10-15 sekundi, nakon toga opusti :ne zna: u početku su bile blago nelagodne - grčenje neko unutra, ne znam, smetale su mi - a s vremenom i tjednima su postale baš bolne.. i osjetim ih isto u kojem god položaju, s tim da mi je najlakše ukoliko legnem na leđa :ne zna:
a sad, dosad sam bila zatvorena, sa 30 tjedana cerviks je bio 40mm i T oblika.. malo smekšan na zadnjem pregledu doduše. :ne zna:
:eek::mama:
kako te ručno otvara? :confused:
jutro cure
kako ste mi spavale sinoc????
ja kao nikad do sad beba bila dobra cura spavala kao top,i ja se moram priznat prespavala,a mislila da to nec jos dugo dozivit
blago ti se :) ja se nisam naspavala ali moram u bolnicu naručiti se a i ostatak dana iskoristiti za učenje, pa.. a tako bih se samo vratila natrag u krevet i odspavala još jedno 3-4 sata.. :zzz:
mlada38
25.03.2011., 08:39
dobro jutro!
i ja sam se noćas dobro naspavala iako se ne mogu pohvaliti da sam dobro, sva sam nekako umorna i lagano me bolucka glava, grozno!
doktori te ovtaraju rukom, uvali ruku unutra i onda ju rotira, dosta bolno.
missy, super za pregled, sad sam i ja punih 37 tt pa se mogu opustiti, mogu i u miru roditi i planiram danas po loptu u lidla ako je još ima po toj cijeni, baš ti hvala na informaciji.
i svašta sam još pročitala, ali nemam pojma što pa šaljem puno pozitivnih misli i vibrica svima koje trebaju
lala_dream
25.03.2011., 08:39
Ja naravno opet nisam uopće skoro spavala, ali mi se čini da sam se lagano navikla na malu količinu sna.
Dobro će doći kad dođe pišulinac pa me on bude držao budnom cijelu noć :cerek::cerek::cerek:
eruditio
25.03.2011., 08:54
kako te ručno otvara? :confused:
pa upravo onako kako piše - rukama te širi. Al iskreno, nemoj se time zamarati, ne mora znaciti da ce se tebi to desiti. Kad te soraju oni zadnji trudovi, tak ti je sve isto, sta god ti radili ili ne radili - smeta te i boli. Ja sam na sve ispustala krikove, iako sam cijeli zivot bila uvjerena da sam previse fina i pristojna za takvo sto, ono, da ce me biti sram vikati. Pa sam vikala bez pardona. :D al ajde bar im nisam psovala blizu i daljnu rodbinu - ne zbog pristojnosti, nego zato jer nisam znala kak se zovem, a kamoli da sam se mogla sjetit koje psovke. :lol:
Mama mi je uvijek govorila - prvi put je najlakse, jer ne znas sto te ceka:rofl:
Apropo spavanja, kod nas je nocas bilo veselo :visi: Starija kcer vec 3tjedna bez problema spava u svojoj sobi, ali nocas je valjda nesto sanjala, tko ce li ga znat, kad jos ne prica puno. Uglavnom, ja sam se ustajala jedno 4 puta i onda ju je mm oko5 donio u nas krevet i tad je poceo :tulum: gospodicna se razbudila i doslovno nam skakala po glavi. Nije istina da onaj tko rano rani, 2 srece grabi, vec samo da ima podocnjake
Dobro jutro, drage moje! Ja sam dobro spavala dok me nije oko 3 ujutro probudio takav grč u listu noge da sam skočila s kreveta ko da me netko opalio po guzici :rofl:. Baš me jako bolilo, nisam mogla na nogu stati :(. Nekako sam se ustala i popila magnezij. Oko 5 ujutro me ulovio grč u drugoj nozi :rolleyes:. Mislim da je sve to posljedica mog jučerašnjeg naprezanja, ali ne odustajem. I danas ću skakati na lopti. Ali prvo idem krečit :D.
anonymus, dobro su ti cure rekle. Ručno otvaranje je dosta bolno, ali nemoj se time zamarat, ne mora značiti da će se to tebi desit.
eruditio, tvoja mama mudro zbori, prvi put je najlakše jer ne znaš što te čeka :D. Ja sam bila uvjerena da ću rodit ko iz puške pa sam se namučila ko sivonja. Zato me sada povremeno lovi panika, ali nadam se da je drugi put lakše :rofl:. Vidim da vam je bila vesela noć.
monatina, drago mi je da si se barem ti naspavala kako treba :top:.
mlada, lopta je super :top:. Ja sam uzela svjetloplavu, a imaš i rozu :cerek: (iako boja uopće nije bitna). Super da si prošla 37 tjedan, sad si već u sigurnoj zoni :grli:.
eruditio
25.03.2011., 09:31
e ti grcevi u listovima, to i mene vec duze vremena muci, a tuka svaki put zaboravim pitat ginica za to :facepalm: velis da ti pijes magnezij? NEgdje sam procitala da se to ne preporucuje nakon 35.tj. :misli: ili je to forumska dezinformacija :confused:
e ti grcevi u listovima, to i mene vec duze vremena muci, a tuka svaki put zaboravim pitat ginica za to :facepalm: velis da ti pijes magnezij? NEgdje sam procitala da se to ne preporucuje nakon 35.tj. :misli: ili je to forumska dezinformacija :confused:
Grčevi u listovima se mogu pojaviti zbog nedostatka magnezija. I uvijek ga je dobro povremeno popiti jer opušta mišiće, nisam čula da ga se ne smije piti nakon 35 tjedana :confused:. Trudove ne može zaustavit, a pomaže kod bolnih BH kontrakcija, tako da ne znam zašto se ne bi mogao uzeti :ne zna:.
hej cure, evo me..kako sam lipo noćas spavala :hrk:
provesti noć u svom krevetu nakon onog u bolnici-neprocjenjivo!
čitam vaša iskustva s prvog poroda..i možda bolje da ne čitam:zubo: samo ću se još više uspaničarit..
mi imamo 9 dana do termina, i nekako mislim da će neke od vas prije mene rodit-pa kako ću ja dobit trudove uz mirovanje i normable?
ima me-nema me, sretno na pregledu:w
mlada38
25.03.2011., 09:58
ja imam 2 poroda iza sebe i sve dok u nedjelju nisam ušla u predrađaonu sam misli i sjećanja na porod potpuno potisnula, ali kad sam došla na mjesto zločina, ajme majko, koja panika, zato sad stalno govorim kako mi nije preša, mislim stvarno jedva čekam roditi da se rješim žgaravice, bolova u želudcu i leđima kao što jedva čekam vidjeti svoju mrvicu, tako me s druge strane lovi panika pa promislim neka ima vremena, pa termin mi je tek 14.4.
ja ću mm popodne poslati po loptu pa ću polako početi hopsati, mislim 3 prsta sam otvorena, ali uz to što lopta olakšava otvaranje na njoj je jako ugodno sjediti.
i još nešto što se tiče poroda, ja sam presretna što su me pustili doma da sve krene samo i prirodno, iskustvo s dripom,grrrrrrrrr
ti već 3 prsta? zar nisi bila 2.kod tebe to brzo ide.
joooj ja se užasavam tog dripa i molim Boga da ga izbjegnem, al imam dojam da ga svima daju da nas što prije riješe...
mlada38
25.03.2011., 10:22
bila 2 do nedjelja i onda ili od tih kontrakcija ili od pustih pregleda, 3 prsta, otvaranje se nastavilo, na otpusnom pismu piše 3 cm otvorena.
idem u ponedjeljak kod mog gina na pregled i po uputnicu za rodilište, a ovi u bolnici su mi rekli da dođem u utorak tako da će biti veselo 2 pregleda u dva dana, možda se otvaranje nastavi :rofl:
monatina
25.03.2011., 10:22
pa upravo onako kako piše - rukama te širi. Al iskreno, nemoj se time zamarati, ne mora znaciti da ce se tebi to desiti. Kad te soraju oni zadnji trudovi, tak ti je sve isto, sta god ti radili ili ne radili - smeta te i boli. Ja sam na sve ispustala krikove, iako sam cijeli zivot bila uvjerena da sam previse fina i pristojna za takvo sto, ono, da ce me biti sram vikati. Pa sam vikala bez pardona. :D al ajde bar im nisam psovala blizu i daljnu rodbinu - ne zbog pristojnosti, nego zato jer nisam znala kak se zovem, a kamoli da sam se mogla sjetit koje psovke. :lol:
Mama mi je uvijek govorila - prvi put je najlakse, jer ne znas sto te ceka:rofl:
Apropo spavanja, kod nas je nocas bilo veselo :visi: Starija kcer vec 3tjedna bez problema spava u svojoj sobi, ali nocas je valjda nesto sanjala, tko ce li ga znat, kad jos ne prica puno. Uglavnom, ja sam se ustajala jedno 4 puta i onda ju je mm oko5 donio u nas krevet i tad je poceo :tulum: gospodicna se razbudila i doslovno nam skakala po glavi. Nije istina da onaj tko rano rani, 2 srece grabi, vec samo da ima podocnjake
sve vise uvidam da ja i ti imamo puno toga zajednickog
bila 2 do nedjelja i onda ili od tih kontrakcija ili od pustih pregleda, 3 prsta, otvaranje se nastavilo, na otpusnom pismu piše 3 cm otvorena.
idem u ponedjeljak kod mog gina na pregled i po uputnicu za rodilište, a ovi u bolnici su mi rekli da dođem u utorak tako da će biti veselo 2 pregleda u dva dana, možda se otvaranje nastavi :rofl:
a što te moraju svi pregledavat?? ja kod svog ginekologa samo uzmem uputnicu, ne sjećam se kad me pregledao...
mene preksinoć u rodilištu jedna doktorica pregledala, jučer ujutro drugi jer je mislio da ona nije.. pa sam jučer imala malo sukrvice i smeđkasti iscjedak:rolleyes: (iako me pregledi baš i nisu bolili)
kod mene i dalje 1 prst, samo je prije 5 dana bilo "tijesno prohodan", sad je "lako prohodan"..(bar nešto).. al mi se čini da će to kod mene trajat sto godina..
monatina
25.03.2011., 10:36
a što te moraju svi pregledavat?? ja kod svog ginekologa samo uzmem uputnicu, ne sjećam se kad me pregledao...
mene preksinoć u rodilištu jedna doktorica pregledala, jučer ujutro drugi jer je mislio da ona nije.. pa sam jučer imala malo sukrvice i smeđkasti iscjedak:rolleyes: (iako me pregledi baš i nisu bolili)
kod mene i dalje 1 prst, samo je prije 5 dana bilo "tijesno prohodan", sad je "lako prohodan"..(bar nešto).. al mi se čini da će to kod mene trajat sto godina..
a ovisi od dr do dr..........
ja imam ginekoloske preglede svako 2 tjedna a uvz svaki tjedan jer sam imala problemcica u trudnoci pa sad pred kraj malo paze........
draga kad krene otvoris se za 1h 10 prstiju-moja rodica zivi primjer
u sat vremena 10 prstiju a prvorotkinja dr bili u soku mislili da ce trajat nekoliko sati
mlada38
25.03.2011., 10:55
moj gin koji mi vodi trudnoću me naručio za ponedjeljak nevezano za nemili događaj u nedjelju, a ovi u bolnici s obzirom da su me otpustili toliko otvorenu, naravno da me moraju zvati da dođem na pregled, a ne znam hoće li me vaginalno gledati, možda samo ctg naprave, a i idem kod toga u bolnicu jer mi je on veza dok za rađanje, ovaj moj uopće ne radi u bolnici, meni je u interesu pojaviti se kod ovog u bolnicu, valjda će mi pomoći i kod poroda :rofl:
kako ste finalisttice?? :w
mene danas tako boli trbuh, valjda se još sve unutra razmješta.... malo me od tih bolova bila panika počela hvatati jer sam se prisjetila poroda :D
ali ne želim se time unaprijed opterećivati.
danas sam oprala svu bebinu robicu, pa ću je koji dan i peglati. danas i sutra ne stignem jer krečimo stan do kraja.
ma neće :mig:
kad krene, ide to...:mig:
eruditio
25.03.2011., 12:22
Grčevi u listovima se mogu pojaviti zbog nedostatka magnezija. I uvijek ga je dobro povremeno popiti jer opušta mišiće, nisam čula da ga se ne smije piti nakon 35 tjedana :confused:. Trudove ne može zaustavit, a pomaže kod bolnih BH kontrakcija, tako da ne znam zašto se ne bi mogao uzeti :ne zna:.
to sam procitala tu na forumu, zato te i pitam, ti si se ocito savjetovala s lijecnikom. Ja imam danas popodne pregled i zapisala sam si da ga moram pitati. A jel nije od nedostatka kalija :misli: o boze, osjecam se toliko bedasto, ko da nisam drugorotka
ti već 3 prsta? zar nisi bila 2.kod tebe to brzo ide.
joooj ja se užasavam tog dripa i molim Boga da ga izbjegnem, al imam dojam da ga svima daju da nas što prije riješe...
kaj je najgore ni oni sami ne znaju - meni su prognozirali da cu bit gotova za sat vremena pod tom dripcinom, a nakraju je potrajalo jos 5h:eek:
sve vise uvidam da ja i ti imamo puno toga zajednickog
:grli: :kiss:
eruditio, grčevi u listovima sigurno su znak nedostatka magnezija. Sad sam malo guglala da provjerim. Baš pitaj gina da vidimo šta kaže. Čekamo izvještaj s pregleda :).
just z, ne brini se zbog dripa. Ako prirodni trudovi ne otvaraju kako treba, drip ti dođe kao spas samo da ta agonija završi, bez obzira što su trudovi pod dripom neusporedivo bolniji. Uopće ne mora značiti da ćeš se mučit jer si prvorotka, ja poznajem masu trudnica koje su prvo dijete rodile bez pol muke. Sve je to lutrija :D.
MalaLu, vrijedna si :cerek:. Vidiš da ćeš sve stići. I mi krečimo, ali s pauzama :kava:.
Mene gin svaki put vaginalno pregledava, ali mora jer sam imala letz konizaciju pa zato dodatno pazi.
da ne mudrujem previše, nadam se da će nam svima ovaj porod bit što lakši...:)
da ne mudrujem previše, nadam se da će nam svima ovaj porod bit što lakši...:)
i za to se i ja zalažem :top::top:
mene zadnje dane mala sve više dolje gurka, imam osjećaj ko da van želi izaći
evo, danas ništa od lažnjaka, al me zato jučer lovilo
baš je bila oštra bol, preko cijelog trbuha, al nisu dugo trajali do 30 sek, al su bili kratki razmaci između
anonymous_13
25.03.2011., 16:58
:mama:
ja bi radije da znam, da se psihički pripremim :mama:
..
nda, bila sam danas u vinogradskoj naručiti se za pregled, i veli meni sestra, da ne primaju prije 38 tjedna. ja je blijedo gledam, pa nisam mjesec dana bila na pregledu - a ovaj moj socijalni mi je dao uputnicu za bolnicu - dakle nema me namjeru pregledavati više on, jel. pa tko da me onda pregleda, doktor u bolnici ili on - svejedno, samo neka me netko naruči za pregled!!! :mad:
pa me sestra pošalje da u trudničkoj ambulanti pitam sestru tamo da pita doktora za kad da ona mene naruči, hitno sutra ili za deset dana kad imaju prvi slobodan termin; ona se bolničkom doktoru se ne bi htjela zamjeriti i naručiti me sa 36+ a ne sa 38+. baj d vej - jel normalno da primaju tako kasno? mislila sam da primaju sa 36+.. da razmislim o drugoj bolnici? sveti duh? :ne zna: u svakom slučaju.. okej. odem pred trudničku ambulantu i čekam sestru koja je tamo da izađe. nakon 20 minuta izlazi sestra, objasnim joj situaciju i pitam je mogu li ja (ili ona) pitati doktora za kad da rečem onoj sestri na šalteru da me naruči. ona ne zna, ne može pitati doktora, ne može me pustiti unutra na 10 sekundi da ga pitam ja sama i kaže mi sačekajte da ostale žene završe :eek: gledam koji ku.., da ja sad čekam tri-četiri sata da ga pitam jedno jedino pitanje?!
pa odem na šalter glavnoj sestri i kažem joj da me naruči jednostavno za 10 dana i to je to. ne, ne želi ona preuzeti odgovornost da ja prođem mjesec i pol dana bez pregleda.
i na rubu živaca, ništa, ostanem čekati jer nemam izbora. kad eto sestre (ona na šalteru) za par minuta, ipak me bude naručila, ali, može tek kad budem 38+ i ne konta zašto me moj ginekolog nije još jednom pregledao. pa joj onda ja velim da budem pošla u doktorice ali svoje privatne u ponedjeljak a ona neka mene naruči na prvi termin u bolnicu kad me može naručiti a da se nikome ne zamjeri :facepalm:
i tako.. naravno, do 38 tjedna treba napraviti bar jedan ctg a i bris na beta hemolitički streptokok, koji ni moj socijalni mi ne bude napravio, ni oni u bolnici očito, pa i to idem u ponedjeljak u privatne. i samo me jebe, da si ne mogu platiti privatno, njih bi svejedno bolio đon :flop:
anonymus, strašno :eek:. Ne mogu vjerovat kako se odnose prema trudnicama :mad:. Ja bi im se srušila na pod pa da vidiš kako bi me naručili po hitnom postupku :kava:. Za te sestre nemam riječi! Ne može se zamjeriti doktoru, e pa, ne može se zamjerit ni trudnici u visokom stadiju trudnoće! Baš me ovo naljutilo,
moraš ići kod privatne doktorice da bi napravila pretrage koje se u trudnoći moraju napravit! Uf, kako bi se išla tamo svađat! Još si došla sa uputnicom, morala te naručit za pregled bez obzira koji si tjedan trudnoće! Hebemti naše zdravstvo, državu i svih po redu :mad:.
anonymus, strašno :eek:. Ne mogu vjerovat kako se odnose prema trudnicama :mad:. Ja bi im se srušila na pod pa da vidiš kako bi me naručili po hitnom postupku :kava:. Za te sestre nemam riječi! Ne može se zamjeriti doktoru, e pa, ne može se zamjerit ni trudnici u visokom stadiju trudnoće! Baš me ovo naljutilo,
moraš ići kod privatne doktorice da bi napravila pretrage koje se u trudnoći moraju napravit! Uf, kako bi se išla tamo svađat! Još si došla sa uputnicom, morala te naručit za pregled bez obzira koji si tjedan trudnoće! Hebemti naše zdravstvo, državu i svih po redu :mad:.
potpuno se slažem sa tobom
anonymus nisam mogla vjerovati kako su odvratni prema tebi bili, kad sam čitala post :flop::flop:
anonymous_13
25.03.2011., 19:48
i meni je došlo da joj ispsujem sve po spisku :hebemu: ali s druge strane, možda zbilja nije do nje, ne znam gdje je to sestra odlučivala o takvim stvarima - uglavnom su to doktori, pa da ne ubijam glasnika sad :ne zna: tako da mene najviše zanima koji je to doktor kojemu se ona boji zamjeriti ako me naruči prije 38. tjedna, bilo bi veselo da mi isti bude na porodu.. ono, da ga kao slučajno opalim nogom u glavu :E šteta što ne smijem u rađaonu u martensicama :o:kava:
anonymous, zbilja sam šokirana njihovim postucima! kako ne primaju prije 38 tjedana? pa bebe se rađaju i prije..u zadnjem misecu trudnoće bez pregleda kad bi trebala i češće ići ne preglede..ne mogu virovat!!
još uvik želiš u vinogradsku?
anonymous_13
25.03.2011., 20:04
a ono.. em tamo spadam po mjestu prebivališta, em po iskustvima mi se čini(lo) da je što se stručnosti doktora tiče najbolja :ne zna: ali kao ne, ne primaju oni prije 38 tjedana, nego do 38 tjedana trebam voditi kod svog ginekologa a kod njih doći jedino ukoliko krenem rađati prije tog 38 tjedna.. inače sa 38+ :ne zna:
što je najjače od svega, nisu ni bili prema meni bezobrazni.. baš su djelovali ozbiljno zbunjeni i začuđeni "pa kako prije 38 tjedna? pa kako vas nije on pregledao nego vam dao uputnicu" :ne zna: mislim se, pa ne znam, jel biste se vi doktori o tome trebali dogovoriti, dokad vodim trudnoću u DZ? jel bi valjda doktor u DZ trebao znati kad me može poslati na preglede u bolnicu? jer još sam naglasila jučer kad sam išla u DZ, da mi da uputnicu ukoliko je vrijeme da mi da uputnicu a ukoliko ne da me naruči za pregled kod sebe - i sestra mi je samo dala uputnicu.. bilo mi je jučer drago jer mi socijalni ginekolog baš i nije nešto - blago rečeno - no sad ne primaju me u bolnicu još 2 tjedna a on je skinuo obvezu da me pregleda sa sebe :flop:
meni je ginekolog rekao da to di tko spada po prebivalištu nema nikakve veze i da mogu di hoću. kako inače žene iz zagreba idu u varaždin rodit??
i ja sam mislila u vinogradsku,al mi je šogorica (doktorica) još prije rekla da idem u petrovu,ipak su oni najbolji za ne daj Bože kakvih komplikacija. i sad mi je drago da sam izabrala petrovu.
tamo vodim trudnoću od 33.tjedna
anonymous_13
25.03.2011., 20:56
da, zbog tog sam i ja neko vrijeme razmišljala o petrovoj.. no trudnoća mi je inače uredna - mislim, imam ureaplasmu i to je možebitno uzrokovalo krvarenje sa 8 tjedana pa sam bila prva 4 mjeseca na mirovanju, neko vrijeme i na strogom mirovanju - no sve ostalo je okej. jedino tu ureaplasmu nisam zaliječila još :flop: .. no ureaplasma nije opasna u ovako kasnoj trudnoći.. :ne zna: a petrova mi se - po pričama bar - čini super izbor ukoliko nešto sa mamom ili bebom nije okej, a ovako inače da baš i nije nešto.. kao, da se premalo posvete onima koje nemaju problema upravo zbog ogromog broja onih koje problema imaju :ne zna: a sad, koliko to stoji, pojma nemam.. bila sam tamo dvaput zbog krvne grupe i to je to :ne zna:
vinogradska mi je bila prvi izbor i zbog navodno dosta stručnog tima liječnika tamo.. no sad su me s ovim baš ono, neugodno iznenadili.. mislim, tek zadnja dva tjedna primaju na preglede ukoliko nemam komplikacija, ono, wtf..? :ne zna: sad opet razmišljam i o petrovoj i o svetom duhu.. mada sam se već naručila sad na taj pregled u vinogradsku, da sad idem po novu uputnicu u dz u socijalnog jer mi se ne sviđa ipak u vinogradskoj mislim da bi me poslao kvragu :ne zna:
Anonymous, stvarno mi nije jasno :confused: Pa kako to misle tek sa 38 tjedana. Ja sam uredno bila na pregledu sa 36 tjedana u bolnici, i još su me šitali jesam li radila bris, i sve lijepo obavila.
Žao mi je što sad moraš olaćati privatno za nešto što su po meni oni trebali obaviti :ne zna:
Inače sam i ja o Vinogradskoj čula sve najbolje.... iako osobno ne znam ništa o njima
eruditio
25.03.2011., 23:06
eruditio, grčevi u listovima sigurno su znak nedostatka magnezija. Sad sam malo guglala da provjerim. Baš pitaj gina da vidimo šta kaže. Čekamo izvještaj s pregleda :).
.
Evo i mene s pregleda - tocno je da treba magnezij, bas je dr.striktno rekao Mg, nikako ne kalij (od silnog uzbudjenja i hrpe pitanja zaboravih zasto ne kalij, al eto da znate)
Uvijek si kazem da necu nasjedat na te internetske informacije, pa eto ipak nasjednem.
Sta se tice novosti s pregleda - novost je da nema nista novo. Zatvorena ko cep (joj, vec njusim dripcinu), ctg uredan... Veli dr.da nema naznake da bi krenulo ranije, a ja bih tako rado vec rodila.....
:mama:
nda, bila sam danas u vinogradskoj naručiti se za pregled, i veli meni sestra, da ne primaju prije 38 tjedna. ja je blijedo gledam, pa nisam mjesec dana bila na pregledu - a ovaj moj socijalni mi je dao uputnicu za bolnicu - dakle nema me namjeru pregledavati više on, jel. pa tko da me onda pregleda, doktor u bolnici ili on - svejedno, samo neka me netko naruči za pregled!!! :mad:
:
Mene je u prosloj trudnoci dr.slala u bolnicu vec u 32.tj. jer je tada isla na godisnji:rolleyes: Ne moram ni reci kako su ovi u bolnici (Merkuru)popi..... i potpuno ih razumijem, ko da nemaju dovoljnu guzvu tak ionak. Zbilja mi nije jasno zasto me nije mogao pregledati dr.iz druge smjene "al to im nije praksa". Uglavnom, nakon iskustva s 3satnim pa nekad i duzim cekanjem u trudnickoj (a kolko cujem, ni u drugim bolnicama nije nista bolje) - ne moras se zuriti u bolnicu ako nisi rizicna, jer to je zbilja mrcvarenje trudnica.
eruditio, super za pregled :top:. Sve se to može promjenit u roku par dana tako da te ne mora brinuti što si još zatvorena.
Kalija dobivamo dovoljno putem hrane (banane, rajčice) tako da ni ne moramo to dodatno uzimati, on se i inače uzima jako rijetko u dodacima jer je višak kalija opasan (znam jer je mojoj svekrvi povišen).
Magnezij je super, evo i ja ću sad popit jedan prije spavanja, sve živo me boli od današnjeg krečenja :rolleyes:.
Sutra još imam brdo posla, ne bih baš da me noćas ulove trudovi :rofl:.
Lijepo mi spavajte, tipkamo se ujutro :kiss:!
monatina
26.03.2011., 07:19
anonymous to je prestrasno kako te lijepo svi otkantali:mad:
mislim ipak si na kraju trudnoce i da je 100% uredu treba imat pregled svako 2 tjedna zadnji mj-meni u prvoj trudnoci bilo sve 5 i kontrola bila svako 2 tj do termina onda svako 2 dana
eruditio drago mi je da ti je sve ok,jos samo malo:) mozes ti to
kako cemo dobit lijep poklon za uskrs:zubo:
mlada38
26.03.2011., 08:21
dobro jutro!
erudito, :top: za pregled, a što se tiče njihovih predviđanja, ma nemaju oni pojma, masu puta su falili s tim ti ćeš skoro, ili nećeš ti još... ne brini za to, može krenuti za koji dan i da ide brzinom munje, a kod mene koja sam otvorena 3 prsta može se dogoditi da prenesem
Dobro jutro, drage moje! Evo i mene na prijavak. Srećom, još sam u komadu :D. Kad sam sinoć legla u krevet imala sam par dobrih trudova s razmakom od 10 min, već me počela lovit panika :rofl:. Još si mislim, samo da nije krenulo, tako sam umorna... Ustala se, malo prošetala, ponovno legla i sve je stalo :s. Poslije sam sanjala da idem u rodilište, a meni sva kosa od kreča :lol:.
Danas ćemo mama i ja sredit hodnik, oprat sve zavjese i generalno očistit cijeli stan :kava:. Robica za bebu je oprana i popeglana, moram još obrisati komodicu i sve posložiti unutra. Sad idem radniku u gornji stan odnijeti marendu i da vidim kako napreduju radovi, a onda se lovim posla.
mlada, ja sam sigurna da barem ti nećeš prenijeti, ipak ti je ovo treće dijete :cerek:. Za sebe baš i nisam sigurna :rofl:.
Jel kojoj piše u nalazu "cerviks sakromponiran"? To znači da je otraga i da još nije centriran. Takva je situacija kod mene pa mislim da neću tako skoro u rodilište. Jučer nisam stigla hopsat po lopti, ali danas ću sigurno.
Odoh, tipkamo se kasnije :w.
kimmy2411
26.03.2011., 11:45
pozdrav curke..
samo da se malo javim..
inače u zadnje vrijeme pišem slabo na trudnicama..
više sam na početku trudnoće visila tu nego sada..,:p
evo ja imam još 4 dana do termina..
al moja pišulja još ne planira van..
trudova nemam ali baš nikakvih..
i tako je od početka..
tek sam sad kao za prst otvorena..
znači ništa posebno..
moj tenkić ima 4400 gr.:rofl:
jučer smo na uzv bile....
samo se nadam da neću puno prenjet jer je ona stvarno velika pa me malo frka kako će to ić....
a i tješim se da znaju fulat sa procjenom težine :)
nadam se da će vam ovi zadnji dani i tjedni brzo proć..
i da ćete imat brze porode..
kakvog i sebi želim..:cerek:
:( koji debilni san sam imala noćas. Sva sam si bljak sad :(
Ne znam zašto ni kako, ali našla sam se kao u nekakvoj gužvi i morala sam trčat i probijat se među ljudima s trbuhom do zuba. I kad sam napokon stala moja mala žgoljavica se počela tako meškoljit da je izgledalo ko u filmu Alien. I onda se odjedamput čak i cijeli obris lica se vidio na trbuhu, a ona se okrenula na zadak i tako ostala :eek: Ono kao "evo ti ga na sad, kad si trčala".
Uh :eek: baš sam se sva isprepadala.
anonymous ne mogu vjerovat kako te vozaju :grli:
eruditio ma sad će to krenut samo od sebe.
mlada38 ma bit će sve taman kako treba
missy_ pomalo ne moraš sad ko Pero pitur sve sama odradit :mig:
kimmy2411 tenkić :cerek: ma fulali su sigurno i bit će to sve super, sad će ona skužit koji je datum i krenut :mig:
Puse svima
cranky koje ti snove imaš..za ne virovat!
kimmy, moguće je da im je procjena ipak kriva, nadam se da ćeš uskoro bit sa svojim malim zlatom. to što se ništa ne događa-ne brini, može te iznenadit svaki tren!
missy, i meni ti je na jednom nalazu pisalo cerviks skroponiran (na zadnja dva nalaza ne piše više), malo sam googlala-izgleda da to nije ništa strašno..
ja sam danas opet bila na mjerenju tlaka (135/90 - što je za mene super), i ctg-u - beba super, al trudova još nema. jedino što prije na donjem dijelu di su trudovi nije bilo baš ništa, a danas bar ima krivudava crta..ma znam da je to ništa dok ne pokaže prave trudove..
i radili mi amnioskpiju pa sam prokrvarila, sad ne znam koliko je krvarenja normalno? rekla mi je sestra da se ne prepadnem, al prominila sam jedan uložak...nadam se da će stat
nema danas mojih finalistica! updejt: smirilo se stanje, nije više krvarenje
hvala Bogu! jer sam inače paničar, i još jedan posjet bolnici za ova 3 dana bi već bilo previše..
Evo mene :w. Pijem čaj na zasluženoj pauzi od čišćenja :bara:. Brdo smo toga obavile, čak smo i sašile jednu novu zavjesu :cerek:. Svejedno imam još posla :rofl:.
just z, super da je krvarenje poslije pregleda stalo :top:. I bebica je ok, to je najvažnije. Brzo ćete se vi grlit :cerek:.
cranky, i ja imam čudne snove :rofl:. Sanjam svaku noć, ali se ne sjećam uvijek detalja. Možda i bolje :rofl:.
kimmy, stvarno velika bebica :cerek:. Moguće je i da na uzv-u krivo procjene kilažu. Ti ćeš brzo po svoju srećicu. Želim ti lagan i brz porod, kao i svim mojim finalisticama :grli:.
nema danas mojih finalistica! updejt: smirilo se stanje, nije više krvarenje
hvala Bogu! jer sam inače paničar, i još jedan posjet bolnici za ova 3 dana bi već bilo previše..
:top:super da je prestalo krvarenje
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.