PDA

View Full Version : 35+ bliži se termin...finalistice odbrojavanje je počelo! #2

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42

freya7
09.05.2011., 09:13
a zakaj te htio ostaviti? si bila otvorena ili kaj?
mene će mm ostaviti na pregledu jer mora na servis auta - krasno vrijeme da nam ode mjenjač zar ne???
vratit sam se mislila taxijem... sqad si me uplašila - valjda me neće ostaviti????a jojček
ja ne bi na indukciju želim čekati da sve samo krene

bila sam otvorena 3cm i kao već 39tj
pa eto on me može poroditi danas kaže :eek::eek::eek::eek:

a ja ono ne bi hvala ak nije hitno :eek:

uglavnom, rekao je da je sve ok i pustio me...čovjek je mislio da mi radi uslugu, a ja rekla da hoću čekat prirodne trudove...ma gle s njim možeš normalno razgovarati....naravno da će procijeniti da ili ne.....

Te-te
09.05.2011., 09:16
bila sam otvorena 3cm i kao već 39tj
pa eto on me može poroditi danas kaže :eek::eek::eek::eek:

a ja ono ne bi hvala ak nije hitno :eek:

uglavnom, rekao je da je sve ok i pustio me...čovjek je mislio da mi radi uslugu, a ja rekla da hoću čekat prirodne trudove...ma gle s njim možeš normalno razgovarati....naravno da će procijeniti da ili ne.....

ma znam divan je on
nema šanse da na to pristanem ako kaže da nije obavezno zbog kaj-ti-ja-znam-čega
idem se sad polako spremati, tj napraviti kaj trebam po doma prije neg idem gore
vidimo se tamo :w

Perazg
09.05.2011., 10:14
od 12 je on u trudničkoj
kad si tamo?

Pa tak sam i mislila nekak doći...vidimo se :mig:

dada007
09.05.2011., 11:33
Cure, jel vas hvata panika na pomisao na razdvajanje od ovih naših starijih malih kikića?
Mene to baš zadnjih dana muči, kako će tri dana bez mene:( i tri noći.
Zna me tražit po noći.

E draga znam točno kako ti je :grli:
Moja malena je već tjedan dana kod mojih u Dalmaciji, a ja u Slavoniji....Dogovorili smo se da bude malo kod njih, ja ionako čekam svaki dan da rodim pa kao bit će mi lakše ne moram letit za njom...koja greška.Otkad je otišla mm i ja svaki dan cmizdrimo za njom, gledamo slike...:mama: Da je bar blizu da je vidim ali ovako:(
Ne znam kako da tebe utješim ali vjeruj mi klincu će biti dobro, oni to ne shvaćaju tako dramatično kao mi, a i mm će biti tu.Ja zovem dnevno par puta mamu i malenu uvijek čujem kako se smije, trči po kući...Zato, samo hrabro bit će oni dobro:mig:

Moj tlak je i dalje na granici i nikom ništa, rekli mi da pazim i dobro je. da bar glava ne boli...

nina_am
09.05.2011., 12:43
Zna li netko tko ide u vinogradsku na kontrole kad je Sabolovic Rudman u ambulanti? Čula sam srijedom i naručila se za srijedu al sad čula da je pola dana ona pola Tučkar?

freya7
09.05.2011., 15:49
bila kod Hafnera.........
sve ok.....otvorena isto kao i zadnji put............nekaj je govorio kao mogu ja progurati jedan prst-kao prohodna???al ja to uopće ne kužim....
ctg ok

kontrola u pon i to je to.............

upoznala Te-te :)

dada007
09.05.2011., 15:55
Moj tlak je podivljo i sad moram u bolnicu, inače otvorena 2 prsta. Ako me ostave u bolnici pozdravljam vas sve i želim brze i lagane porode:w

bandera
09.05.2011., 15:58
bila kod Hafnera.........
sve ok.....otvorena isto kao i zadnji put............nekaj je govorio kao mogu ja progurati jedan prst-kao prohodna???al ja to uopće ne kužim....
ctg ok

kontrola u pon i to je to.............

upoznala Te-te :)
A upoznale ste se, forumašice! Mrak! A otvorena si jedan prst, ne?

Moj tlak je podivljo i sad moram u bolnicu, inače otvorena 2 prsta. Ako me ostave u bolnici pozdravljam vas sve i želim brze i lagane porode:w

Ajde sretno, da se tlak smiri!

freya7
09.05.2011., 16:09
A upoznale ste se, forumašice! Mrak! A otvorena si jedan prst, ne?

otvorena sam 2-3cm još od prošlog pon

a ovo je valjda neka prohodnost kaj ti ja znam..ja to niš ne kužim

bandera
09.05.2011., 16:12
otvorena sam 2-3cm još od prošlog pon

a ovo je valjda neka prohodnost kaj ti ja znam..ja to niš ne kužim

:ne zna: Pojma nemam, otvorena tri prsta, a prohodna jedan... Ja ne znam što to znači.

freya7
09.05.2011., 16:14
:ne zna: Pojma nemam, otvorena tri prsta, a prohodna jedan... Ja ne znam što to znači.

ma glavno da još nisam za rodit..al opet da nisam skroz zatvorena :lol:

freya7
09.05.2011., 16:15

joj uopće nisam skužila..........sretno............nadam se da bu sve ok

pošalji broj nekom na pm....
možeš i meni :)

Luu
09.05.2011., 17:06
E curke, ja sam sad 36+3 i narucili su me u bolnicu na (1 pregled u bolnicu) prgled s 38+3 da li je to kasno za prvi put u bolnicu. :D

tenks

Moyre
09.05.2011., 17:18

Ajoj, baš mi te žao, al bolje da si tamo pod stalnim nadzorom nego doma pa da se pitaš šta napraviti..
Drž se, mislimo na tebe i javi se nekom! :mig:

bandera
09.05.2011., 17:21
E curke, ja sam sad 36+3 i narucili su me u bolnicu na (1 pregled u bolnicu) prgled s 38+3 da li je to kasno za prvi put u bolnicu. :D

tenks

Nije. A možda i rodiš u međuvremenu! :zubo: kad je bio zadnji pregled?

Luu
09.05.2011., 17:31
možda i rodiš u međuvremenu! :zubo:

baš ti hvala :rofl::rofl:

sutra mi je zadnji pregled kod mog ginica. :D uzv+ pregled,i onda mi pise uputnicu za sljedeci pregled u bolnicu :D

bandera
09.05.2011., 17:35
baš ti hvala :rofl::rofl:

sutra mi je zadnji pregled kod mog ginica. :D uzv+ pregled,i onda mi pise uputnicu za sljedeci pregled u bolnicu :D

Nije kasno, moj prvi pregled u bolnici je sad u četvrtak, na 38+5.

freya7
09.05.2011., 19:28

tenks

ma nije kasno, ja sam prvi put bila 37+1

gle moraju te primit kad krenu trudovi........:lol:
tak da možeš biti i bez pregleda u bolnici :mig:

Tinkili
09.05.2011., 20:41
mene ginić u ovoj trudnoći uopće ne šalje u bolnicu, napisao mi je uputnicu za porod, idući pregled kod njega je u petak kad ću biti punih 38, nosila sam mu danas nalaz brisa cerviksa i on kaže da je sve ok, iako sam se ja zabrinula kad sam bila čitala "gram pozitivni koki" - što ja znam, možda ima i drugačijih "gorih" nalaza. I tako, riknula mi je guma na autu nakon pregleda u sred raskrižja i auto se automatski ugasilo, što da vam pričam, divota od stresa danas.

Moyre
09.05.2011., 21:44
Jaooo! Žgaravica me peče već treću večer za izludit! Pa kaj da radim?! Popila sam donat mg, ali ne pomaže.. Dal smijem uzet jednog gastala il nešto drugo?! Umireeeem!

freya7
09.05.2011., 21:57
Jaooo! Žgaravica me peče već treću večer za izludit! Pa kaj da radim?! Popila sam donat mg, ali ne pomaže.. Dal smijem uzet jednog gastala il nešto drugo?! Umireeeem!

pa naravno

gastal
renie

Tinkili
09.05.2011., 22:01

rennie su mi u zadnje vrijeme k'o bomboni - prije par dana nisam mogla izdržati jezivu žgaravicu i pojela sam ih 3 tijekom poslijepodneva i večeri

zadnjih par dana mi je napokon lakše jer se trbuh poprilično spustio, pa valjda nije više takav pritisak

Moyre
09.05.2011., 22:13
Uf, odma idem potražiti gastal! Mene je užasno pekla tako od 30 tjedna do 34 pa mi se trbih spustio i do prije par dana je bilo sve super i sad se opet vratila kako beba raste. Imam osjećaj da će mi sve na usta izletit!

bandera
09.05.2011., 22:16
Ja sam jučer i danas uzela peptoran 75 mg. Nisam mogla izdržat više, pa za poludit mi je... A mislim da je djelatni sastojak kao i kod ovih renie tableta, pa se ne bojim.

freya7
09.05.2011., 22:29
Ja sam jučer i danas uzela peptoran 75 mg. Nisam mogla izdržat više, pa za poludit mi je... A mislim da je djelatni sastojak kao i kod ovih renie tableta, pa se ne bojim.

nije isti....potpuno druga skupina........

ne bu ti niš bilo..........

al kao nije preporučljiv u trudnoći ak nije nužno

bandera
09.05.2011., 22:35
A jel? Nisam znala, a ovo za trudnoću sam pročitala i zaključila da je nužno. :rofl: A nisam imala ništa drugo...

freya7
09.05.2011., 22:40
A jel? Nisam znala, a ovo za trudnoću sam pročitala i zaključila da je nužno. :rofl: A nisam imala ništa drugo...

ma ne bu ti niš bilo....

gastal i renie spadaju u antacide (oni lokalno djeluju)
a peptoran u H2 antagoniste (on ima malo drukčiji mehanizam)

inače mnei za ta sva sranja su najbolji Inhibitori protonske pumpe, ali oni nisu preporučljivi u trudnoći(osim jako nužno) a pogotove ne za vrijeme dojenja.......

a ja zadnje dve i pol godine il sam trudna ili dojim:lol:

Moyre
09.05.2011., 23:38
Uf, dobro je! Žgaravica se smirila.. Čak sam pojela krišku kruha s jogurtom, sad idem pod tuš i na spavanac :)
Hvala na savjetima, laku noć, lijepo spavajte i slatko sanjajte!

dana003
10.05.2011., 08:39
Cure, jel vas hvata panika na pomisao na razdvajanje od ovih naših starijih malih kikića?
Mene to baš zadnjih dana muči, kako će tri dana bez mene:( i tri noći.
Zna me tražit po noći.

jooooj, šuti, mene isto to muči, dogovorili smo se isto da neće dolazit u posjete, ali morat ću ga čut telefonom i mislim da ću cmizdrit gore od malog :( nekak se nadam da kad te uhvate oni postporođajni hormoni da samo možeš misliti na bebu koju si tek rodila pa... možda to pomogne, a kad dođem doma, mali se neće htjet odvajat od mene, a ja ga neću moć dignut, e to će bit suze...

neznam u koje doba dana bi mi bilo bolje završit u rodilištu - da me malac vidi kak odlazim ili da nestanem dok on spava...

Moj sinek u zadnje vrijeme pati na tatu, hoće da ga tata hrani, da mu tata čita... možda osjeća nešto pa se sam udaljuje od mene, ne znam, svašta ti bebači kuže... Vidjet ćemo!

freya7
10.05.2011., 08:45
helou

moja mala je fiksirana na mene....jako.......

al muž ju nosi svako jutro kod njegovih, i kupi ju s posla..jer ja fakat nemrem s njom.
mislim odem prek dana kod njih jer su mi blizu pa nije da cijeli dan bez mene....al opet se osjećam ko grozna majka, i još kad odem u rodilište.......koma
al dobro preživjet ću.

ubija me noćno pišanje ........pa jedva se dižem iz kreveta..........koma...barem 2-3puta minimalno........

Tinkili
10.05.2011., 08:55
Meni je malo lakše utoliko što je sinak postao malo razumno stvorenje koje jedva čeka kada će seku više "izvaditi iz trbuha da mamu ne lupa". Uglavnom, prije par dana su nam bili frendovi u posjeti sa šestomjesečnom bebom i on se sav uživio u ulogu pomagača prilikom mijenjanja pelena, pa se nadam da će period nakon što se vratimo doma dobro proteći.
A dok budem u rodilištu ispričala sam mu da me neće biti par dana....da će me doći posjetiti...da će seka možda i njemu neki poklončić donijeti.... zapravo ne znam kako će sve to u stvarnosti izgledati, ali za sad nekako djeluje kao da razumije što mu objašnjavam.
Inače ima 4 god i 9 mj - veliki brat :D

Te-te
10.05.2011., 09:02
jutro curke

mene od sinoć šibale kontrakcije i to jake
iza 3 se pojačale i iza 5 krenule na 5-6 minuta i tako 2 sata
oko 7 smo išli do SD za svaki slučaj, no ipak me poslali doma
kao - otvorena prst, kontrakcije imam ali slabe po ctg-u, nepravilne
vratiti se kad se ujednače
i bolje
kad sam ušla unutra neka se cura tako jako derala da mislim da se mali preplašio i ne želi ipak još van
i ja sam se prepala:eek:
zaboravila sam da to tako boli

bandera
10.05.2011., 09:09
:rofl: Misliš? A kakvo je stanje sad? Jel se smirilo ili?

Te-te
10.05.2011., 09:13
:rofl:Misliš? A kakvo je stanje sad? Jel se smirilo ili?

ma ziher :rofl:
iako sam se i ja derala prvi put ali ovaj je cura izgleda imala težak porod
ne znam, pol sata sam bila tam i pol sata se derala :eek:

i dalje imam kontrakcije ali više nisu česte ko prije
ne znam kaj da mislim
više mi se sviđalo prvi put kad mi je vodenjak prasnuo...
bar sam znala da je krenulo... ovak :rolleyes:

Tinkili
10.05.2011., 09:20

ne znam kaj da mislim

I meni je prvi put vodenjak prsnuo i znala sam da je to - TO. Sad pojma nemam koji me scenario čeka, pogotovo što mm ide na put od petka do ponedjeljka - divota ako me baš tad krene.
A za deranje - jezim se i grozim scenarija da sa mnom u rađaoni bude još netko. Zadnji put je od puknuća vodenjaka do poroda trebalo 18 sati i fino su me pustili samu u rađaoni s prigušenim svjetlom da dišem kroz trudove, ekipu sam dozvala tek kad je krenuo izgon. Situacija da sad moram biti u nekakvoj gužvi sa nekom vrištalicom mi je totalni horor, mislim, niti supruga ne želim uz sebe, a kamoli tamo neku uspaničenu vrištavu rodilju :horor:

freya7
10.05.2011., 09:21

ne znam kaj da mislim

ma možda ti se smirilo....ja sam imala tak prošlu ned, pa se smirilo.....buš vidla..kad krene za ozbiljno, budeš znala :mig:
a što kasnije dođeš tam ,to bolje :)

a ovo sa deranjem....ma nema veze sa težinom poroda............

neke žene jednostavno vrište i samo si otežavaju............

Tinkii

jedna je tak pored mene vrištala..niš nije slušala babice.....jedna babica je izšal iz boksa i kmetirala...nek se muči kad niš ne sluša..........
izgon je trajao valjda sat vremena jer nije niš slušala...

Te-te
10.05.2011., 09:27
cure moje ja se idem zavalit u krevet jer sam budna od pola 3
tipkamo se poslije :w

bandera
10.05.2011., 09:30
I meni je prvi put vodenjak prsnuo i znala sam da je to - TO. Sad pojma nemam koji me scenario čeka, pogotovo što mm ide na put od petka do ponedjeljka - divota ako me baš tad krene.
A za deranje - jezim se i grozim scenarija da sa mnom u rađaoni bude još netko. Zadnji put je od puknuća vodenjaka do poroda trebalo 18 sati i fino su me pustili samu u rađaoni s prigušenim svjetlom da dišem kroz trudove, ekipu sam dozvala tek kad je krenuo izgon. Situacija da sad moram biti u nekakvoj gužvi sa nekom vrištalicom mi je totalni horor, mislim, niti supruga ne želim uz sebe, a kamoli tamo neku uspaničenu vrištavu rodilju :horor:

Mrak! I ja bi tako. Ja ne bi vrištala.
Za boldano: :lol::lol::lol: Muž će ići sa mnom, ak sve bude po planu, pa ima zadatak da me drži skuliranom. A ja nekak jedva čekam te bolove, baš im se veselim, pa možda i takva priprema ima neke veze. Ha, mame? Jel ima? Ha?

Tinkili
10.05.2011., 09:31
Tinkii

jedna je tak pored mene vrištala..niš nije slušala babice.....jedna babica je izšal iz boksa i kmetirala...nek se muči kad niš ne sluša..........
izgon je trajao valjda sat vremena jer nije niš slušala...

stvarno mi neki ljudi (žene) nikad neće biti jasni :rolleyes: jebote - slušaj sebe, svoje tijelo, ekipu koja porađa bebe svaki dan - pa valjda znaju neki kuki o svemu tome, a ne - one su najpametnije i njih najviše na svijetu boli, i što onda - onda ih fakat i boli jer tiskaju kad ne treba, vrište kad ne treba, ne dišu kad treba....

nekako sam ja svoj prvi porod "sportski" odradila, naime, prije sam se bavila dosta teškim sportom, i naravno, svaki izuzetan fizički napor boli - i onda bih ja u glavi trudove vizualizirala kao neke prepreke - valove, brda, zidove koje treba proći, a naravno trudovi i dolaze u valovima, imaju svoj vrhunac i onda se smire - zatvorila bih oči, dahtala, i tako, trud po trud...došla do izgona. Tu sam skužila da treba pozvati ekipu jer je pritisak na guzu postao strašan, i onda je sve išlo brzo iako sam očekivala da tek "pravi posao kreće" - uglavnom, slušala ih kad treba tiskati, kako noge postaviti, bradu prema prsima....i za 15-tak minuta je bebač bio meni na grudima. Jebga - boli, ali što sad, neće zbog vrištanja ništa manje boliti.

freya7
10.05.2011., 09:36
cure moje ja se idem zavalit u krevet jer sam budna od pola 3
tipkamo se poslije :w

probaj si odspavati............ako slučajno moraš u rodilište da budeš odmorna

Za boldano: :lol::lol::lol: Muž će ići sa mnom, ak sve bude po planu, pa ima zadatak da me drži skuliranom. A ja nekak jedva čekam te bolove, baš im se veselim, pa možda i takva priprema ima neke veze. Ha, mame? Jel ima? Ha?

mene isto izluđivala ta luđakinja u boksu pored mene, al fala b rodila ubrzo pa je bio mir........došlo mi je da joj glavu razbijem :mad:
ono derala se na babice, muža,doktoricu.........

bandera

očekuj da će boliti, jer ko kaže da ne boli laže
al ta bol je prolazna, imaš vremena između trudova da malo dođeš k sebi......
u glavi si složi da će jako boliti, al da će proći..........

ja sam imala super mjerilo...ja sam godinu prije prošla agoniju nakon operacije žuči......pa sam si tak nekak to zamišljla,,jedno 10x jače....
i cijeli porod sam čekala kad će početi boliti kao žuč...kao tek sam na početku, još ne boli ni približno i dok sam tak iščekivala užas- rodila :lol:

Tinkili
10.05.2011., 09:41
ja sam imala super mjerilo...ja sam godinu prije prošla agoniju nakon operacije žuči......pa sam si tak nekak to zamišljla,,jedno 10x jače....
i cijeli porod sam čekala kad će početi boliti kao žuč...kao tek sam na početku, još ne boli ni približno i dok sam tak iščekivala užas- rodila :lol:

:D ovako sam i ja nakon toliko puno sati trudova zamišljala da tek kreće muka i agonija... i isto tako, rodila i shvatila da postoje na svijetu i jače boli....(ne dao Bog nikome da ih iskusi)

ali recimo - nakon poroda - razbijanje kvrga na dojci, ili čišćenje zubnog kanala na živo - su boli koje pamtim više nego bol pri porodu.

Btw. je li vama neka idiotska reklama s crvenim slovima upada preko ekrana - izuzetno me živcira jer mi prekrije tekst koji tipkam...

nina_am
10.05.2011., 09:42

Ha ha, nas četiri smo bile u radjaoni, ja došla prva a ove tri su istog trena tražile epiduralnu kad su me čule/vidjele i još se kroz cijeli porod raspitivale jesam li ja napokon pristala na epi. Još nisam ni toliko vikala, više sam govorila ne mogu vise,ne mogu vise... I još imam jako visok prag boli, s 12mi je puklo slijepo crijevo i toliko dugo sam trpila da kirurg nije mogao vjerovati. Ali kad su rekli da ima 4200g a ja prije trudnoće na 175 imala 55kg uopće mi nije bilo neugodno zbog deranja. Ovaj put ću ipak uzeti epiduralnu :D

Tinkili
10.05.2011., 09:44
ma kao i većina stvari u životu - sve kreće iz tvoje glave, ako zabriješ na film "jadna ja sve me boli" onda si stvarno i jadna, ako rečeš sebi "idem roditi jer ću na svijet donijeti malo ljudsko biće" onda se ufuraš u film da moraš dahtati, prodisavati trudove, odmarati se između njih, čuvati snagu za izgon i vidjet ćeš, sve će proći relativno ok (isključujem potencijalne komplikacije), ali zaista, priprema u glavi da nećeš paničariti i stvarati zbrku oko sebe zaista pomaže i tebi i osoblju oko tebe

freya7
10.05.2011., 09:47
ma kao i većina stvari u životu - sve kreće iz tvoje glave, ako zabriješ na film "jadna ja sve me boli" onda si stvarno i jadna, ako rečeš sebi "idem roditi jer ću na svijet donijeti malo ljudsko biće" onda se ufuraš u film da moraš dahtati, prodisavati trudove, odmarati se između njih, čuvati snagu za izgon i vidjet ćeš, sve će proći relativno ok (isključujem potencijalne komplikacije), ali zaista, priprema u glavi da nećeš paničariti i stvarati zbrku oko sebe zaista pomaže i tebi i osoblju oko tebe

živa istina...deranjem..nit dišeš pravilno nit slušaš kaj ti govore, gubiš koncentraciju......

panika nikad niš dobro ne donosi

Btw. je li vama neka idiotska reklama s crvenim slovima upada preko ekrana - izuzetno me živcira jer mi prekrije tekst koji tipkam...

e popizditis..koji je to kuki
ja ne znam to maknuti

dana003
10.05.2011., 09:52
ja sam nekak brzo zaboravila kak me bolio prošli porod pa si sad ne mogu predočiti uopće kak to zapravo izgleda, znam da boli ko da umireš, ali znam i da sam preživila i da se može, tak da nekak ne paničarim, bar za sad :eek:

i da, živcira me glupa crvena reklama! :mad::mad::mad:

freya7
10.05.2011., 15:58
kaj je ovo ?

svi rađaju il spavaju :)

ja sam danas nekak još uvijek puna energije...čudno..vjerovatno će me dotuć oko 19h pa ću ići spavati sa kokošima :)

Tinkili
10.05.2011., 16:06
kaj je ovo ?

svi rađaju il spavaju :)

ja sam danas nekak još uvijek puna energije...čudno..vjerovatno će me dotuć oko 19h pa ću ići spavati sa kokošima :)

Ne sjećam se kad sam imala ovako mirno jutro, maleni jutros u vrtiću, muž izletio s posla i oko 15:00 ga odveo do svekija koji će ga za pola sata odvesti na engleski. Ja se odmorila psihički i fizički, odspavala sat vremena, ručak imam od jučer skuhan, čekam mm-a da dođe s posla i onda ćemo zajedno po malca i u šetnju.

Eh, znam da su ovakvi dani rijetkost i ne znam kad ću ih u budućnosti opet imati (kad bude dvoje djece oko mene, posao od 9-17 i sve što ide uz to), zato cijenim svaku minutu ovog blaženstva :s

freya7
10.05.2011., 16:34
tak si i ja mislim :)

e Tinkii

kolika je ona šprica za izvuč bradavice , mislim od koliko ml?

Luu
10.05.2011., 16:35
ma nije kasno, ja sam prvi put bila 37+1

gle moraju te primit kad krenu trudovi........:lol:
tak da možeš biti i bez pregleda u bolnici :mig:

ja sam sad totalno zbunj. :rolleyes: :D

upravo dosla od svog ginica pregledao me, i nije me gledao na ultrazvuk ( zadnji sam imala 31 tjednu i bilo sve ok) :D

kao sto rekoh sad sam 36 +4. :D i sad on meni veli da iduci tjedan trebam krenuti u bolnicu i da mi uputnicu za pregled, ctg i ultrazvuk. I bolnica me naruci tek za 15 dana, tada cu biti 38 + 5 ( tak m i nekako racunica izasla) on kaze da je to kasno, i da sad pregledi trebaju biti svaki tjedan. :rolleyes: Meni je smjesno da bolnica radi jedno, a socijalni ginici drugo. jebe lud zbunjenog da izvinete. mene je sad strah...cekat još 15 dana :ne zna:

freya7
10.05.2011., 16:48
ja sam sad totalno zbunj. :rolleyes: :D

upravo dosla od svog ginica pregledao me, i nije me gledao na ultrazvuk ( zadnji sam imala 31 tjednu i bilo sve ok) :D

kao sto rekoh sad sam 36 +4. :D i sad on meni veli da iduci tjedan trebam krenuti u bolnicu i da mi uputnicu za pregled, ctg i ultrazvuk. I bolnica me naruci tek za 15 dana, tada cu biti 38 + 5 ( tak m i nekako racunica izasla) on kaze da je to kasno, i da sad pregledi trebaju biti svaki tjedan. :rolleyes: Meni je smjesno da bolnica radi jedno, a socijalni ginici drugo. jebe lud zbunjenog da izvinete. mene je sad strah...cekat još 15 dana :ne zna:

ak te sad pregledao....onda nema panike....

obično ti ide kao pregled 36tj,38tj,39tj,40tj

ideš na sd?
moraš se oda i posebno za uzv naručiti?

Luu
10.05.2011., 16:57
ak te sad pregledao....onda nema panike....

obično ti ide kao pregled 36tj,38tj,39tj,40tj

ideš na sd?
moraš se oda i posebno za uzv naručiti?

sad me samo dole pregledao, ultrazvuk mi nije radio. zadnji sam radila u 31 tjednu i bilo je ockej. :D
:D zvala sam vezu pa mi on veli da to nije kasno, i da oni ctg rade tek prikraju, tako da ipak nema panike. a i rekao mi je da dodem tada pa ce on pogledati kaj sve treba :D ma nisam vec dugo bila na ultrazvuku pa se brinem, iako su mi svi rekli da su mi 3 cist dovoljna, i ako je tada bilo sve uredu da nema panike. ja opet bezveze panicarima

freya7
10.05.2011., 17:04
sad me samo dole pregledao, ultrazvuk mi nije radio. zadnji sam radila u 31 tjednu i bilo je ockej. :D
:D zvala sam vezu pa mi on veli da to nije kasno, i da oni ctg rade tek prikraju, tako da ipak nema panike. a i rekao mi je da dodem tada pa ce on pogledati kaj sve treba :D ma nisam vec dugo bila na ultrazvuku pa se brinem, iako su mi svi rekli da su mi 3 cist dovoljna, i ako je tada bilo sve uredu da nema panike. ja opet bezveze panicarima

ctg ti rade tek od 38tj tak da nema panike

ma znam da se brineš , ja sam bila u prvoj trudnoći opsjednuta da zakaj nije ovak nego onak....:eek:

uglavnom bit će sve ok........proći će dva tjedna od pregleda, niej tragedija,osluškuj tijelo i to je to...

Luu
10.05.2011., 17:16
ctg ti rade tek od 38tj tak da nema panike

ma znam da se brineš , ja sam bila u prvoj trudnoći opsjednuta da zakaj nije ovak nego onak....:eek:

uglavnom bit će sve ok........proći će dva tjedna od pregleda, niej tragedija,osluškuj tijelo i to je to...

ma imaš pravo, :kiss:

panicarim bezveze :mig:

bebino srceko mi je sad poslusao, i rekao da je sve okej. :top:

freya7
10.05.2011., 17:18
ma imaš pravo, :kiss:

panicarim bezveze :mig:

bebino srceko mi je sad poslusao, i rekao da je sve okej. :top:

uvijek možeš odjurit na hitnu i reći da ti se čini da je beba mirnija ili nešto, ako stvarno tako bude........

glupa usoredba, al kak sam ja ispala..nije ni uzv bilo tad valjda :lol:

maša_26
10.05.2011., 19:33
ja sutra punim 41 tjedan..pa su mi danas rekli da sutra dodjem s torbom i da ostajem lezat u bolnici do poroda..e,nadam se da cu sta kraće ležat :)..pozdrav svima :)

bandera
10.05.2011., 19:38
ja sutra punim 41 tjedan..pa su mi danas rekli da sutra dodjem s torbom i da ostajem lezat u bolnici do poroda..e,nadam se da cu sta kraće ležat :)..pozdrav svima :)

:w sretno! U koju bolnicu ideš???

Moyre
10.05.2011., 19:49

Držim fige da sve dobro, prirodno i čim prije prođe! Drž nam se i javi se dok rodiš! :w
Mene danas prilično boli donji dio leđa, donji dio trbuha i kukovi! Sve me počela trta loviti da nisu trudovi! :ne zna:

maša_26
10.05.2011., 20:13
Hvala...:)

Tinkili
10.05.2011., 20:55
tak si i ja mislim :)

e Tinkii

kolika je ona šprica za izvuč bradavice , mislim od koliko ml?

60 ml , najveća koju su imali u apoteci, rekla je teta da je to tzv. šprica za hranjenje inače

freya7
10.05.2011., 22:06
Hvala...:)

pošalji nekom broj na pm da možemo bit u toku :)
možeš meni..ja odbijam roditi još neko vrijeme :)
hahahaha

60 ml , najveća koju su imali u apoteci, rekla je teta da je to tzv. šprica za hranjenje inače

thanx :)

to nema veze s veličinom bradavica?

bandera
10.05.2011., 22:14
to nema veze s veličinom bradavica?

Pa kolike bradavice ti imaš? :eek: :rofl:
Šalim se. Mislim da to nema veze. Široka je ta šprica, oko 1,5-2 cm promjera tak da nemaš frke.

freya7
10.05.2011., 22:16
Pa kolike bradavice ti imaš? :eek: :rofl:
Šalim se. Mislim da to nema veze. Široka je ta šprica, oko 1,5-2 cm promjera tak da nemaš frke.

ma ja imam male bradavice :lol::lol::lol::lol:

pa da nije voo za neke giant :lol:

klarah
10.05.2011., 23:03
Držim fige da sve dobro, prirodno i čim prije prođe! Drž nam se i javi se dok rodiš! :w
Mene danas prilično boli donji dio leđa, donji dio trbuha i kukovi! Sve me počela trta loviti da nisu trudovi! :ne zna:

Pa i mene sve nešto frče, a isti dan nam je termin. To je valjda sad sve počelo, tko zna kad ćemo u rodilište...

Ja se isto svako malo ustrarim da ne bi to počelo, ali evo još sam doma.
Prvi put mi je pukao vodenjak pa sam znala da moram u bolnicu, sad nemam pojma kako će bit i malo me strah kak ću to sve prepoznat i kad će krenut.

Moyre
11.05.2011., 00:20
Pa i mene sve nešto frče, a isti dan nam je termin. To je valjda sad sve počelo, tko zna kad ćemo u rodilište...

Ja se isto svako malo ustrarim da ne bi to počelo, ali evo još sam doma.
Prvi put mi je pukao vodenjak pa sam znala da moram u bolnicu, sad nemam pojma kako će bit i malo me strah kak ću to sve prepoznat i kad će krenut.

Ma joj koma.. Mene cijelu večer frče, al bebica je jako nemirna i tiska se glavom dolje, ravno u moj mokračni mjehur. Al uz to me love i lagani grčevi.. Ne znam kaj da mislim, ni kak da štopam vrijeme kad me svako malo zaboli. Ne znam ni kako trudovi bole ni koliko traju. Dal to samo probode il traje po nekoliko sekundi? :confused:

klarah
11.05.2011., 05:37
Ma joj koma.. Mene cijelu večer frče, al bebica je jako nemirna i tiska se glavom dolje, ravno u moj mokračni mjehur. Al uz to me love i lagani grčevi.. Ne znam kaj da mislim, ni kak da štopam vrijeme kad me svako malo zaboli. Ne znam ni kako trudovi bole ni koliko traju. Dal to samo probode il traje po nekoliko sekundi? :confused:

meni su trajali nekoliko sekundi, svakih točno 5 min, bezbolno stezanje trbuha. tako je počelo, par sati nakon što mi je pukao vodenjak. Onda postaju ta stezanja sve duža i bolnija, razmaci manji, ali pravilni. Tako je kod mene bilo, ali ima raznih načina kako to započinje.. ma znat ćeš:top:

annnna
11.05.2011., 07:41
jutro :kava:

ja sam sinoc osjetila nesto cudno u donjem dijelu trbuha, neki kao "grcevi" ali ne bi ih bas tako nazvala, vise kao neki cudan pritisak :confused:

mozda su neki lagani lazni trudovi, tko zna :ne zna:, ili se samo bebica cudno namjestala i cudno pritiskala...

seni 2205
11.05.2011., 08:05

Meni se od sinoć popodne trbuh steže svako malo, i bio je jako tvrd,imala sam osjećaj da uopće nije popuštao. sad je u redu, i više nije tvrd. i leđa su me lagano boleckala. Mislim da su to bili trudovi, ali lagani. Danas popodne sam u bolnici na ctg-u i amnioskopiji, pa ćemo da vidimo dal se moja beba priprema šta za van...:top: A jel ti se trbuh steže? To traje par sekundi, pa pusti, pa opet i tako konstantno i boli navodno jako. tako je nama primalja sinoć na tečaju rekla. i prvorotkima počinje od bolova u leđima. a rekla je da ovo da pritišće na mjehur i tjera na wc je isto znak početka trudova i poroda...hm...:confused:kad imaš pregled?

freya7
11.05.2011., 08:39
curke Te-te nam expresno rodila :)

a vidim da je ovdje vlada kolektivna svijest frkanja i stiskanja...svi poprimili iste simptome :)
hahahahaha

bandera
11.05.2011., 08:43
Osim mene, ja samo sanjam o tome... Apsolutno ništa se ne dešava. :ne zna:

Tinkili
11.05.2011., 09:02
jučer sam ono spominjala savršen dan i kako ga treba cijeniti - e da samo znate kako sam bila u pravu

jutros je sinak osvanuo cijelog lica i trupa prekrivenog crvenim točkama - varičele - izgleda gro-zno

ahhh, koliko god sam se nadala ranijem porodu, sad molim Boga da što kasnije rodim i da se kozice ne zakompliciraju... i naravno, rekoh mužu da mu ne padne ić na put sad kad je sinak u varičelama a ja pred terminom

Narona
11.05.2011., 09:15
Osim mene, ja samo sanjam o tome... Apsolutno ništa se ne dešava. :ne zna:

Ma, tebi će samo odjednom sve krenut! Vidjet ćeš!
Ili ćeš bit jedna od onih "ja došla na kontrolu, stavili me na ctg, trudovi rasturaju, a mene ništ ne boli" sretnica. :zubo:

Sutra je tvoj dan! Slušaj muža! :rofl:

bandera
11.05.2011., 09:28
A ljubav moja, već je nestrpljiv. Sad ne znam jel zbog sina ili zbog janjca!

Narona
11.05.2011., 09:46

:lol: :lol: :lol: :lol:
Dilema je to, bogami, i to velika! :rofl:

adri
11.05.2011., 10:02

:lol::lol::lol:

Predobro!

Moyre
11.05.2011., 10:11
Meni se od sinoć popodne trbuh steže svako malo, i bio je jako tvrd,imala sam osjećaj da uopće nije popuštao. sad je u redu, i više nije tvrd. i leđa su me lagano boleckala. Mislim da su to bili trudovi, ali lagani. Danas popodne sam u bolnici na ctg-u i amnioskopiji, pa ćemo da vidimo dal se moja beba priprema šta za van...:top: A jel ti se trbuh steže? To traje par sekundi, pa pusti, pa opet i tako konstantno i boli navodno jako. tako je nama primalja sinoć na tečaju rekla. i prvorotkima počinje od bolova u leđima. a rekla je da ovo da pritišće na mjehur i tjera na wc je isto znak početka trudova i poroda...hm...:confused:kad imaš pregled?

Dobro jutro!
Sad sam dobro, naspavala sam se i odmorila.. Još uvijek lagano osjećam bol u leđima. Vidim da nas sve muče isti problemi pa je to valjda neka vrsta pripreme.. Cijelu noć sam sanjala da mi je vodenjak pukao i da sam u bolnici i nagovaram ih da mi daju epiduralnu, a neće mi je dat. Kod nas toga baš i nema (ovisi o liječniku) :rofl:
Jučer me baš prilično bolilo, ali u nepravilnim razmacima i trbuh bi mi na momente bio tvrd ko kamen. Stalno sam morala na wc, ili na nuždu broj 1 ili na broj 2. Nekako mislim da bi mogla u petak roditi.. Tako sam od početka trudoće mislila (petak 13.), a i beba je za tjedan veća..
Na pregled idem u petak, nadam se da sam se bar za prst otvorila da mi može napraviti amnioskopiju. Btw, kak se to radi? Dal boli?
Javi se kad dođeš s pregleda!

monatina
11.05.2011., 10:33
alo cure 2 u 1:w
vidim da vas jos jedna napustila

pozdrav novim curama:cerek:

kako ste mi-?
moram vas malo cirnit da vidim novosti:mig:
navika:D

adri
11.05.2011., 11:05
Ja sam jutros pomislila da mi je puko vodenjak i aš sam bila hepi kad ono ništa, samo iscjedak:(... jedva čekam da primim svoju srećicu:)

Moyre
11.05.2011., 11:25
alo cure 2 u 1:w
vidim da vas jos jedna napustila

pozdrav novim curama:cerek:

kako ste mi-?
moram vas malo cirnit da vidim novosti:mig:
navika:D

Hej Monatina!
Kako si ti? Kako bebica?
Te-te je rodila, a dvije su u bolnici..
Baš gledam Oprah, gostuje Nadya Suleman, rodila je osmorke, a uz njih ima još šestero djece! Ajme meni, a ja mislila da će meni biti teško.. :s

seni 2205
11.05.2011., 12:36
Dobro jutro!
Sad sam dobro, naspavala sam se i odmorila.. Još uvijek lagano osjećam bol u leđima. Vidim da nas sve muče isti problemi pa je to valjda neka vrsta pripreme.. Cijelu noć sam sanjala da mi je vodenjak pukao i da sam u bolnici i nagovaram ih da mi daju epiduralnu, a neće mi je dat. Kod nas toga baš i nema (ovisi o liječniku) :rofl:
Jučer me baš prilično bolilo, ali u nepravilnim razmacima i trbuh bi mi na momente bio tvrd ko kamen. Stalno sam morala na wc, ili na nuždu broj 1 ili na broj 2. Nekako mislim da bi mogla u petak roditi.. Tako sam od početka trudoće mislila (petak 13.), a i beba je za tjedan veća..
Na pregled idem u petak, nadam se da sam se bar za prst otvorila da mi može napraviti amnioskopiju. Btw, kak se to radi? Dal boli?
Javi se kad dođeš s pregleda!

Kod nas ima epiduralna, ćak je i nude ako želiš. Tako su bar na tečaju rekli. Ali ima ona i svojih mana. Iste simptome i ja imam...Budem se javila kad stignem s pregleda, pa budeš obavještena iz prve ruke kako je bilo. Ja prije tjedan dana nisam bila ništa otvorena, nadam se da sad malo budem.sinoć sam pitala primalju pa veli da nema veze dal sam otvorena ili ne, i da ne boli baš, ko i ginekološki pregled. ne znam, vidjet ćemo. veli da može puknut vodenjak prilikom pregleda, i ako je plodna voda zelena i sukrvava oide se odmah na porod, ostaje se u bolnici. naravno i ako pukne vodenjak. Drži se, čujemo se...

Moyre
11.05.2011., 13:23
Kod nas ima epiduralna, ćak je i nude ako želiš. Tako su bar na tečaju rekli. Ali ima ona i svojih mana. Iste simptome i ja imam...Budem se javila kad stignem s pregleda, pa budeš obavještena iz prve ruke kako je bilo. Ja prije tjedan dana nisam bila ništa otvorena, nadam se da sad malo budem.sinoć sam pitala primalju pa veli da nema veze dal sam otvorena ili ne, i da ne boli baš, ko i ginekološki pregled. ne znam, vidjet ćemo. veli da može puknut vodenjak prilikom pregleda, i ako je plodna voda zelena i sukrvava oide se odmah na porod, ostaje se u bolnici. naravno i ako pukne vodenjak. Drži se, čujemo se...

Ajme meni, pa neće nam se to valjda desiti! Ja ću staviti sve stvari u auto za svaki slučaj..
Da mi bar ponude epiduralnu, ne bi ni sekunde razmišljala! Užasno se bojim boli. Inače, jučer sam gledala porode na internetu.. Baš sam bedak, al zanimalo me kaj me čeka :lol:
Sretno na pregledu i javi se :w

monatina
11.05.2011., 13:59
Hej Monatina!
Kako si ti? Kako bebica?
Te-te je rodila, a dvije su u bolnici..
Baš gledam Oprah, gostuje Nadya Suleman, rodila je osmorke, a uz njih ima još šestero djece! Ajme meni, a ja mislila da će meni biti teško.. :s

sve 5
samo malac ima grceve a ja podocnjake do usta:D
al slatke su to muke
ee vidim da je i noa1 rodila
cestitam
e zena rodila 8 a nama jedno tesko:D
bice na carski,zamisli da prirono rada taj dan 8 puta:confused:
uf

freya7
11.05.2011., 16:23
helou svima............
još sam u komadu :mig:
al ne znam za sebe od umora :)
baš sam strgana..........

imala sam pakleni plan danas...presloži svu robicu i sve kaj za sad ne treba staviti na tavan.......al očito niš od toga............majko mila..........crkotina sam...

al bar sam se odlučila koji madrac ću kupit maloj...sutra idem po njega

kućna apoteka popunjena.......

seni 2205
11.05.2011., 18:26
Ajme meni, pa neće nam se to valjda desiti! Ja ću staviti sve stvari u auto za svaki slučaj..
Da mi bar ponude epiduralnu, ne bi ni sekunde razmišljala! Užasno se bojim boli. Inače, jučer sam gledala porode na internetu.. Baš sam bedak, al zanimalo me kaj me čeka :lol:
Sretno na pregledu i javi se :w

Hej, ništa od pregleda danas, moj doktor k kojem sam trebala ići danas je nešto izvanredno se zamjenio, pa su me zvali nek dođem u petak popodne. Petak 13. Hehe možda ćemo skupa tiskati. :top:da bar, već nam je vrijeme, tjedan dana simo tamo:)

Moyre
11.05.2011., 19:07
Hej, ništa od pregleda danas, moj doktor k kojem sam trebala ići danas je nešto izvanredno se zamjenio, pa su me zvali nek dođem u petak popodne. Petak 13. Hehe možda ćemo skupa tiskati. :top:da bar, već nam je vrijeme, tjedan dana simo tamo:)

Znači, obje u petak nastupamo :) Samo što su kod nas pregledi za trudnice od 8 do 9 u jutro.. Baš me zanima koliko je sad već bebica velika. Nisam bila na uzv od 34 tjedna, a tad je imala oko 2400 g. :cerek:

seni 2205
11.05.2011., 19:18
[QUOTE=Moyre;33570622]Znači, obje u petak nastupamo :) Samo što su kod nas pregledi za trudnice od 8 do 9 u jutro.. Baš me zanima koliko je sad već bebica velika. Nisam bila na uzv od 34 tjedna, a tad je imala oko 2400 g. :cerek:

[/QUOja sam bila pred kraj 35 tjedna i bio je oko 2600 g. i mene već sad sve zanima. i uzv, i ctg i plodna voda, nek ćim prije dođe taj petak, a baš sam si lijepo namjerila za danas...

freya7
11.05.2011., 22:10
Koliko nas ima u finalu.....????

bandera
annna
Moyre
seni 2205
Tinkii
adri
Narona
klarah
Luu
dana003
freya7

kak su nam termini..kojim bi redom trebale..........

ak sam nekog izostavila.............sorry

bandera
11.05.2011., 22:12
bandera-21.05.
annna
Moyre
seni 2205
Tunkii
adri
Narona
klarah
Luu
dana003
freya7

Može ovak?

freya7
11.05.2011., 22:14
bandera-21.05.
seni 2205-22.05.
freya7 22.05.
annna
Moyre
Tinkii
adri
Narona
klarah
Luu
dana003

pa nek se ostale dopišu i po redu ubace :)

madampiano
11.05.2011., 22:43
evo i mene 10.06.:)

Tinkili
11.05.2011., 22:46
bandera-21.05.
seni 2205-22.05.
freya7 22.05.
annna
Moyre
Tinkili 27.05.
adri
Narona
klarah
Luu
dana003

ubacila:cerek:

freya7
11.05.2011., 22:48
evo i mene 10.06.:)

dobro došla :)

dana003
11.05.2011., 22:54
ej, kaj sam ja sad zadnja??? termin je 23.5.,
danas bili na uzv i 4d, mala je preslatkaaaaaaaaa!!! ista braco samo ima pune ženske usne, ljepotica mala!
a sva smežurana i stisnuta, nema mjesta više, spustila se tak nisko da mi ginićka skoro skroz skinula gaće da dođe do mjesta s kojeg se glavica vidi, možda će uskoro van, a budući da je teška 3 200 baš bi i mogla, ko će ju rodit ako bude preko 3 500... :eek:

madampiano
11.05.2011., 22:55
tnx!! iako idem sutra na par dana u petrovu na pretrage, tko zna kaj bu bilo :ne zna:, ništa me više u ovoj trudnoći ne može iznenaditi

freya7
11.05.2011., 22:56
bandera-21.05.
seni 2205-22.05.
freya7 22.05.
dana003-23.05.
Tinkii-27.05.
annna
Moyre
adri
Narona
klarah
Luu
madampiano 10.06.

eto malo sam sredila..........

freya7
11.05.2011., 22:57
danas bili na uzv i 4d, mala je preslatkaaaaaaaaa!!! ista braco samo ima pune ženske usne, ljepotica mala!
a sva smežurana i stisnuta, nema mjesta više, spustila se tak nisko da mi ginićka skoro skroz skinula gaće da dođe do mjesta s kojeg se glavica vidi, možda će uskoro van, a budući da je teška 3 200 baš bi i mogla, ko će ju rodit ako bude preko 3 500... :eek:

moja je bila 3920 :)
sve se može :)

dana003
11.05.2011., 22:58
bandera-21.05.
seni -22.05.
freya7 - 22.05.
dana003 - 23.5.
annna
Moyre
Tinkii - 27.5.
adri
Narona
klarah
Luu

madampiano
11.05.2011., 23:13
a gdje ćete vi rađati?

freya7
11.05.2011., 23:15
bandera-21.05.
seni 2205-22.05.
freya7 22.05.
dana003-23.05.
Tinkii-27.05.
annna
Moyre
adri
Narona
klarah
Luu
madampiano 10.06.

evo sređeno...........

ja idem na SD
prvi put tamo,sve ok bilo.........tak da opet idem

madampiano
11.05.2011., 23:18
Superiška! Ja idem u petrovu jer sam imala dvije serklaže tamo, ležala 6 tjedana pa me tamo sada i vode.

Nego, baš mi danas čudno curka pleše po cerviksu, nije baš ugodno

freya7
11.05.2011., 23:20
moja je nekak polu mirna..........
prošli tjedan sam bila uvjerena da bum rodila...sad sam već nekak bolje..kao da je mala ipak odlučila čekati termin.........
idem se tuširati.......curke laku noć :)
pišemo se sutra :)

madampiano
11.05.2011., 23:24
ma da, imaš pravo, idem i ja spavati, tko će me sutra dići u pola 7??!! laku noooć

Tinkili
11.05.2011., 23:28
meni sinak jako nemirno spava, tj. budi se, bunca, prevrće, jauče, očito ga svrbe i smetaju te varičele tako da ću ostati na kauču još neko vrijeme jer ako pođem spavati bit će mi tri puta teže ustajati i donijeti mu vodu ili pomaziti ga (muž je dežurao prošlu noć i prehlađen je pa da se i on odmori)

nina_am
12.05.2011., 00:06

Meni je termin 21.5.a mali je prije tri tjedna bio 3100g :mama::mama:

dana003
12.05.2011., 00:36
a gdje ćete vi rađati?

ja opet u vinogradskoj, tam i pripadam, a i nisam od onih koji misle da porod u drugoj bolnici/gradu/državi manje ili više boli. Boli i točka, tak svejedno gdje! :cerek:

Moyre
12.05.2011., 00:47
Moyre 20.05.
bandera 21.05.
nina_am 21.05.
seni 2205 22.05.
freya7 22.05.
dana003 23.05.
Tinkii 27.05.
annna
adri
Narona
klarah
Luu
madampiano 10.06.

Eto, i ja se ubacila naprijed :)

mlada mama st
12.05.2011., 06:35
dobro jutro svima:)

evo da se i ja ubacim među finalistice,termin 23.05 al smo u bolnici već tjedan dana jer je bebica poprečno okrenuta pa čekamo do ponedjeljka što će bit...

seni 2205
12.05.2011., 07:40
Jutro finalistice...Vidim poredak za grand finale je spreman. Sad se samo ćeka početak.:top:
Ja imam skroz kontrakcije stezanja trbuha, jel moguće da su to trudovi?? pa me ne boli ništa osim što se jako osjeća da se steže. Stegne, pa opusti. Jedva ćekam sutra da vidim šta je to, već sam u panici...i probada me s desne strane trbuha,malo iznad pupka. Svaki put kad se beba pomakne.

bandera
12.05.2011., 07:44
Jutro! Freya, sanjala sam noćas da si rodila! I bila ljuta, jer si i ti dan iza mene! :rofl:

annnna
12.05.2011., 07:50
Moyre 20.05.
bandera 21.05.
nina_am 21.05.
seni 2205 22.05.
freya7 22.05.
dana003 23.05.
Tinkii 27.05.
annnna 01.06.
adri
Narona
klarah
Luu
madampiano 10.06.

dodala i ja svoj termin i jedno n :mig:

ja sam sinoc sanjala da sam rodila, da nam dojenje ide ko od sale, ali da ostavljam bebu po cijele dane doma samu i da je to skroz normalno :eek::eek::eek:
i nisam u snu uopce znala jel cura ili decko :confused:
bas cudan san...

NoraFora
12.05.2011., 07:58
Dobro jutro, evo i mene, došlo vrijeme da si priznam da sam finalistica :mig::

Moyre 20.05.
bandera 21.05.
nina_am 21.05.
seni 2205 22.05.
freya7 22.05.
dana003 23.05.
Tinkii 27.05.
annnna 01.06.
adri
Narona
klarah
Luu
NoraFora 08.06.
madampiano 10.06.

freya7
12.05.2011., 08:44
bok curke..........još sam u komadu......
dobro došle nove curke....ja sam mamu iz st ubacila na listu :)
bandera
e cijelu noć mi se trbuh stiskao i sad me bole prepone i mišići u području mjehura il sam se još otvorila il ne znam kaj je voo noćas bilo...sad je sve ok :lol:
trudim se da ne idem prije tebe :top:

lista updatana

Moyre 20.05.
bandera 21.05.
nina_am 21.05.
seni 2205 22.05.
freya7 22.05.
dana003 23.05.
mlada mama st 23.05.
Tinkii 27.05.
annnna 01.06.
adri
Narona
klarah
Luu
NoraFora 08.06.
madampiano 10.06.

Narona
12.05.2011., 09:00
Moyre 20.05.
bandera 21.05.
nina_am 21.05.
seni 2205 22.05.
freya7 22.05.
dana003 23.05.
mlada mama st 23.05.
Tinkii 27.05.
Narona 27.5.
annnna 01.06.
adri
klarah
Luu
NoraFora 08.06.
madampiano 10.06.

Ev i ja updateala. :)

freya7
12.05.2011., 09:02
baš sam te mislila zvat da se updejtaš.......:)

samo se ubaci po redu :)

Luu
12.05.2011., 09:13
jutro komadi :D

sjetih se, da sam na zadnjem pregledu kod svog ginica, imala nesto malo proteina i leukocita u mokraci. Tlak mi je super, nisam natekla, nemam vrtoglavice itd. Jer netko imao iskustva s tim? Meni se sad to prvi put pojavilo.
Jebate, sad se brinem jer, tko ce docekati 2 tjedna kad trebam na pregled u vinogradsku, valjda se nebu nis desilo. :rolleyes:

termin mi je 03.06 :D

ja cu na carski (posto sam 1 rodila na carski) :o :D

jer ako bum isla rodit prirodno, onesvjestit cu se od bolova :raspa:

ja to nemrem zdurat :o :D

Luu
12.05.2011., 09:14
Moyre 20.05.
bandera 21.05.
nina_am 21.05.
seni 2205 22.05.
freya7 22.05.
dana003 23.05.
mlada mama st 23.05.
Tinkii 27.05.
annnna 01.06.
adri
Narona 27.5.
klarah
Luu 03.06
NoraFora 08.06.
madampiano 10.06

Evo i ja updateala. :)

adri
12.05.2011., 09:51
Moyre 20.05.
bandera 21.05.
nina_am 21.05.
seni 2205 22.05.
freya7 22.05.
dana003 23.05.
mlada mama st 23.05.
Tinkii 27.05.
Narona 27.5.
adri 29.05.
annnna 01.06.
klarah
Luu 03.06
NoraFora 08.06.
madampiano 10.06[/B][/B]
Updejtano.
Ja cu rodit u Vinogradskoj, sutra idem na pregled i UZV baš me zanima kolika je malecka.Živahna je za poludit, jutros me u 5.30 probudila.
A sad odoh na depilaciju da budem fina sutra:)

NoraFora
12.05.2011., 10:26
A sad odoh na depilaciju da budem fina sutra:)

Hehe ja se naručila slijedeći tjedan, valjda neću rodit prije toga :mig:

NoraFora
12.05.2011., 10:32
Malo blesavo pitanje, ali kakvu ste torbu spakirale za rodilište (sportsku, kufer, jednu manju jednu veću...)? Znam što treba spakirati, ali nemam pojma u što da se spakiram :ne zna:

Moyre
12.05.2011., 10:45
Ajoj, čini mi se da sam ja prva na redu.. Još nam samo Klarah fali.
E cure, dal poslije poroda treba trbuh mazati nekom posebnom kremom da se koža stegne ili nositi pojas? Ja nisam ništa pripremila..
Dal vi pripremate bradavice za dojenje na neki način? Nama su rekli na tečaju da to nije potrebno pa nisam ništa radila.

Moyre
12.05.2011., 10:51
Malo blesavo pitanje, ali kakvu ste torbu spakirale za rodilište (sportsku, kufer, jednu manju jednu veću...)? Znam što treba spakirati, ali nemam pojma u što da se spakiram :ne zna:

Ja sam spakirala u sportsku torbu budući da naša bolnica nema ormare, stvari za kupaonicu u manju toaletnu torbicu jer nemamo ni kupaone u sobi već je samo jedna kupaona na cijelom odjelu, a stvari za porod ću staviti posebno u ruksak da mi bude pri ruci, a ruksak ću poslije poslati s mužem doma sa stvarima za pranje.

Tinkili
12.05.2011., 11:03

stvari za predrađaonu i rađaonu u ruksak (gel za tuširanje, ručnik, britvica, boca vode, japanke, mobitel, rola wc papira, dokumentacija i famozna šprica :zubo:)

stvari za mene u mali putni kofer (onaj minijaturni za avione)spavaćice, donji dio hlača od dresa, dvije majice sa ogromnim v izrezom, grudnjaci za dojenje, vlažne maramice, wc papir...)

stvari za bebačicu u njenu torbu (krema za guzu, pelene, maramice, izdajalica)

ostalo (robica za izlazak, moja roba, eventualne promjene odjeće i ekstra ulošci će mi biti dostavljeni od strane mm-a - isto kao što ću i viškove poslati doma po njemu)

nina_am
12.05.2011., 11:14
Ajoj, čini mi se da sam ja prva na redu.. Još nam samo Klarah fali.
E cure, dal poslije poroda treba trbuh mazati nekom posebnom kremom da se koža stegne ili nositi pojas? Ja nisam ništa pripremila..
Dal vi pripremate bradavice za dojenje na neki način? Nama su rekli na tečaju da to nije potrebno pa nisam ništa radila.

Meni rekli da nikakav pojas ne stavljam jer će se mišići prije vratiti na mjesto ako ih ništa ne "drži". Dok su moje cure uglavnom nosile taj pojas iliti ga steznik :ne zna:

klarah
12.05.2011., 11:17
Klarah :-)
Moyre 20.05.
bandera 21.05.
nina_am 21.05.
seni 2205 22.05.
freya7 22.05.
dana003 23.05.
mlada mama st 23.05.
Tinkii 27.05.
Narona 27.5.
adri 29.05.
annnna 01.06.
Luu 03.06
NoraFora 08.06.
madampiano 10.06[/B][/B][/B]

Eto stavila se prva:D

A moguće lako da ću i bit prva. Jučer na pregledu otvorena 5 cm:eek: i tak, dr. me naručio sutra ujutro na pregled i veli ak bude još veća otvorenost da nemam kaj takva hodat okolo:mig:.
Tak da... Mogla bi ja jaako skoro vidjet svoju bebolinu:cerek:

Kako ste sve ostale?

NoraFora
12.05.2011., 11:23
Hvala Tinkili, ima tu posla kod pakiranja...

E cure još jedno pitanje, ta otvorenost, jel se to "vidi" izvana, ili je to negdje unutra pa samo doktor može reći ako si otvorena kad te pregleda? Sram me ali stvarno ne znam :brukica:

nina_am
12.05.2011., 11:30
Hvala Tinkili, ima tu posla kod pakiranja...

E cure još jedno pitanje, ta otvorenost, jel se to "vidi" izvana, ili je to negdje unutra pa samo doktor može reći ako si otvorena kad te pregleda? Sram me ali stvarno ne znam :brukica:

Mene još zanima koliko dugo možeš otvoren biti? Ja jučer 3cm pa se nadam da neću još dugo. Ak mi neka kaže da je mj.dana hodala otvorena rasplakat ću se jer me već sad sve boli i frce a kad se sjetim da sam prvi put bila trudna 43tj.:mama:

freya7
12.05.2011., 11:52
ja sam u prvoj trudnoći bila 3 cm na zadnjem pregledu i rodila nakon 6 dana

a sad sam već 3cm otvorena od zadnjeg pregleda koji je bio prije 10dana...i niš....s time da prije tog zadnjeg pregleda me nije pregledavao mjesec dana....tako da tko zna...............

torba

ja nosla samo kofer..išao sa mnom cijelim putem..jedino u mojoj torbi osobnoj sam imala vodu ,vlažne maramice.....kaj mi je kao trebalo za wc i rađaonu

Tinkili
12.05.2011., 12:10
torba

ja nosla samo kofer..išao sa mnom cijelim putem..jedino u mojoj torbi osobnoj sam imala vodu ,vlažne maramice.....kaj mi je kao trebalo za wc i rađaonu

kaže moj pametni muž nedavno - tko je vidio s koferom u bolnicu - a ja ga gledam "alo, a kako sam prvi put", nemam pojma zašto je to njemu nepojmljivo. Meni je mali kofer baš superiška jer kad se stavi okomito taman stane u onaj uski visoki bolnički ormar.

freya7
12.05.2011., 12:16
kaže moj pametni muž nedavno - tko je vidio s koferom u bolnicu - a ja ga gledam "alo, a kako sam prvi put", nemam pojma zašto je to njemu nepojmljivo. Meni je mali kofer baš superiška jer kad se stavi okomito taman stane u onaj uski visoki bolnički ormar.

ma ja furam taj neki stari žnj kofer na kotačiće i držala sam ga ispod kreveta jer na SD su ormarići toliko mali da ti ulošci valjda ne bi stali unutra........

joj preforsirala sam se danas......
svu robu od male koju je prerasla sam konačno na tavan odnijela.......čizma i ostalu zimsku obuću na tavan..spustila japanke i natikače........

štikle sam ostavila za neke druge sezone :lol:

i sad sam strgana....a tak me šarafi kod mjehura........joj

Tinkili
12.05.2011., 12:29
ma ja furam taj neki stari žnj kofer na kotačiće i držala sam ga ispod kreveta jer na SD su ormarići toliko mali da ti ulošci valjda ne bi stali unutra........

joj preforsirala sam se danas......
svu robu od male koju je prerasla sam konačno na tavan odnijela.......čizma i ostalu zimsku obuću na tavan..spustila japanke i natikače........

štikle sam ostavila za neke druge sezone :lol:

i sad sam strgana....a tak me šarafi kod mjehura........joj

zvuči mi poznato, hendlam malenog koji je sav od glave do pete prekriven kozicama, mijenjam posteljinu na svim krevetima jer se noćas preznojavao...uz put nosim jastuke i poplune na sunce....laptop je na trpezarijskom stolu, pa u prolazu malo sjednem "odmorit" i nešto natipkat... a stomak mi se skameni nakon svake malo jače aktivnosti. Sad me čeka ručak, pa usisavanje, pa raspremanje....

bandera
12.05.2011., 12:37
Evo me s pregleda u Vinogradskoj. Ništa. Nalaz isti kao i prije tjedan dana.
Prohodna za prst do ovoja i glavice. Gledala mi je plodnu vodu i piše na nalazu mliječna +++ , verniks +++. Ne znam što to znači. Ali ovaj put me pregled plodne vode nije bolio. Nije da godi, ali nije me ni bolilo.

adri
12.05.2011., 13:20
Ja sam si spremila u jednu malu putnu torbu sve, od vode do čarapa... a sad ste me malo zbunile, šta mi treba druga torba za rađaonu?!!.:confused:: (Vinogradska)

freya7
12.05.2011., 13:34
ja sam imala jednu..samo kaj sam sa sobom imala i svoju osobnu torbu sa novčanikom...ak me kužiš...a unutra uvijek imam vodu

Tinkili
12.05.2011., 14:27
Ja sam si spremila u jednu malu putnu torbu sve, od vode do čarapa... a sad ste me malo zbunile, šta mi treba druga torba za rađaonu?!!.:confused:: (Vinogradska)

svako rodilište je drugačije i ima drugačija pravila, u principu ovo što meni ide u ruksak može ići i u neku običnu vrećicu. Naime, ako budem dugo u predrađaoni onda ću se nakon klistira otuširati, a tu volim imati "sve svoje" i zbog toga imam ruksak koji će sa mnom do sobe, kad rodim, ionako će mm biti na hodniku i lako će mi dodati koferčić i ostalo - ovo radim čisto da sebi smanjim razmišljanje što imam ili nemam uz sebe i nepotrebno "kopanje" po torbi ako mi što zatreba.

seni 2205
12.05.2011., 15:30
Evo me s pregleda u Vinogradskoj. Ništa. Nalaz isti kao i prije tjedan dana.
Prohodna za prst do ovoja i glavice. Gledala mi je plodnu vodu i piše na nalazu mliječna +++ , verniks +++. Ne znam što to znači. Ali ovaj put me pregled plodne vode nije bolio. Nije da godi, ali nije me ni bolilo.

mlječna znaći da je bebi počeo otpadati verniks, ono bijelo šta bebe imaju po sebi i da si spremna za porod, nije hitno ali plodna je zrela...

adri
12.05.2011., 15:36
svako rodilište je drugačije i ima drugačija pravila, u principu ovo što meni ide u ruksak može ići i u neku običnu vrećicu. Naime, ako budem dugo u predrađaoni onda ću se nakon klistira otuširati, a tu volim imati "sve svoje" i zbog toga imam ruksak koji će sa mnom do sobe, kad rodim, ionako će mm biti na hodniku i lako će mi dodati koferčić i ostalo - ovo radim čisto da sebi smanjim razmišljanje što imam ili nemam uz sebe i nepotrebno "kopanje" po torbi ako mi što zatreba.

Aha, mislim da ću i ja uzeti ruksak, A tinkili, a kakva šprica i za što ti je to?

bandera
12.05.2011., 15:39
Pa ja sam spremna. Treba to netko mom djetetu objasniti. Imam kontrolu 19.05. ako se u međuvremenu nešto ne promijeni...

freya7
12.05.2011., 15:46
ja idem u pon na kontrolu.........ako dočekam pon :)

sutra je petak 13 ..............dan za rađanje.........:)

Moyre
12.05.2011., 15:52
Evo cure, za one koje je zanimalo na koji način planiram "izvlačiti" bradavice - fotka prepravljene šprice.
Šprica je dosta velika (tj. najveća koju sam našla u apoteci) tzv. šprica za hranjenje 50 ili 60 ml.
http://i589.photobucket.com/albums/ss337/Tinkili/sprica.jpg
dakle - donji dio odrezan - onaj za izvlačenje prebačen s te odrezane strane, a ovaj dio na kojem stoji šprica ide na bradavicu
http://i589.photobucket.com/albums/ss337/Tinkili/sprica1.jpg
nadam se da ste skužile :zubo:
bilo bi malo previše kinky da sam to išla doslovno demonstrirati :lol:

Evo The šprice :top:
Više je opisano na 380 i 381 stranici ovog foruma.

ella20
12.05.2011., 16:01
Ja bi najradije doma rodila:mig:, onda se fakat ne bi morale razdvajat.
Baš sam razmišljala kak je prije ženama bilo super, rode doma u poznatom okruženju, ne gleda u njih 20 nepoznatih ljudi i odmah su tu za stariju djecu...

Fakat bi najradije rodila doma.

Hay, ja malo kasnim, nisam vas čitala nekoliko dana....ja bih isto doma, jer ne mogu bit bez muža!!!

ella20
12.05.2011., 16:26
bandera-21.05.
seni 2205-22.05.
freya7 22.05.
annna
Moyre
Tinkii
adri
Narona
klarah
Luu
dana003

mene ste zaboravile!!!

Tinkili
12.05.2011., 16:29
Aha, mislim da ću i ja uzeti ruksak, A tinkili, a kakva šprica i za što ti je to?

Hvala Moyre :s

ma ja sam zbog uvučenih bradavica i cijele zbrke u rodilištu na kraju završila na devetomjesečnom izdajanju, naime bebač nikad nije uspio direktno sa sise piti mlijeko - već smo to radili preko "posrednika" tj. aventove izdajalice. Ovaj put sam naoružana cijelim asortimanom prozvoda ne bi li uspjela sa dojenjem, dakle za izvući bradavicu ta šprica, za hranjenje nosim dvije plastične žličice, čašu, malu špricu - sve samo da beba ne dobije silikon na usta i zbuni se kao prvi put.

adri
12.05.2011., 17:08
Ajme, uhodavanje dojenja na kraju ispadne gore od poroda. Nadam se da mi to neće trebati, al vidjet ćemo.

Hvala tinkili!

klarah
12.05.2011., 18:31
mene hvataju neke kontrakcije nepravilne, a s obzirom na otvorenost 5 cm, ako se nastavi ja odoh u bolnicu...

freya7
12.05.2011., 19:34
mene ste zaboravile!!!

ubaci se :mig:

freya7
12.05.2011., 19:35
mene hvataju neke kontrakcije nepravilne, a s obzirom na otvorenost 5 cm, ako se nastavi ja odoh u bolnicu...

onda se ne vraćaš :)

Narona
12.05.2011., 19:42

Vaaaaaauuu! :eek: :eek: :D

Sretno kako god bilo!! :cheer: :cheer:

freya7
12.05.2011., 19:49
Hvala Moyre :s

ma ja sam zbog uvučenih bradavica i cijele zbrke u rodilištu na kraju završila na devetomjesečnom izdajanju, naime bebač nikad nije uspio direktno sa sise piti mlijeko - već smo to radili preko "posrednika" tj. aventove izdajalice. Ovaj put sam naoružana cijelim asortimanom prozvoda ne bi li uspjela sa dojenjem, dakle za izvući bradavicu ta šprica, za hranjenje nosim dvije plastične žličice, čašu, malu špricu - sve samo da beba ne dobije silikon na usta i zbuni se kao prvi put.

ja sam dojila 10mj isključivo preko šeširića..........

ogromne sise male bradavice :lol:

klarah
12.05.2011., 19:49
ma smirilo se :-). Ali fakat mogu vrlo lako završit u rodilištu... Kaže dr. najkasnije do kraja tjedna. Vidjet ćemo. Nek se doma otvorim još centimetar-dva-tri, onda mogu ić :-)))

freya7
12.05.2011., 19:50
ma smirilo se :-). Ali fakat mogu vrlo lako završit u rodilištu... Kaže dr. najkasnije do kraja tjedna. Vidjet ćemo. Nek se doma otvorim još centimetar-dva-tri, onda mogu ić :-)))

pametno :)
što manje bit u rodilištu...na raspolaganju doktorima za drip i ostale ludorije

a kraj tjedna je petak ili nedjelja ???:mig:

bandera
12.05.2011., 19:56

:lol: A onda kad se već toliko otvoriš, što da ideš u rodilište... :rofl:
Ajde super!

Tinkili
12.05.2011., 20:12
ja sam dojila 10mj isključivo preko šeširića..........

ogromne sise male bradavice :lol:

svaka čast za šeširiće (imam i njih u rezervi)

nego to je i meni bilo smiješno - divovska sisa u usporedbi sa majušnom glavom i sitnim bebinim tijelom, u jednom trenutku mi se činilo da je sisa veća od bebe:rofl:

ella20
12.05.2011., 21:00
ella20 15.05.
Moyre 20.05.
bandera 21.05.
nina_am 21.05.
seni 2205 22.05.
freya7 22.05.
dana003 23.05.
mlada mama st 23.05.
Tinkii 27.05.
Narona 27.5.
adri 29.05.
annnna 01.06.
Luu 03.06
NoraFora 08.06.
madampiano 10.06[/B][/B][/B]

evo pridružujem se.....

ella20
12.05.2011., 21:02
ja samo ne bih voljela rodit sutra, nije da vjerujem u koje kakve vračke, ali ipak je petak 13.
a sutra idemo 1.put u vinogradsku na pregled....moj dr. me nije pregledao već 5 tjedana, nisam bila na uzv od tad, nije mi mjerio tlak niti sam ikad dala urin :confused::confused:

a ctg sam obavila dva puta kod njega, sve bilo ok........

klarah
12.05.2011., 21:08
ja samo ne bih voljela rodit sutra, nije da vjerujem u koje kakve vračke, ali ipak je petak 13.
...

Praznovjerje:rolleyes:
Sutra je baš super datum, na 13. 5. se ukazala Gospa u Fatimi.
Sretno svakako...

freya7
12.05.2011., 21:26
Praznovjerje:rolleyes:
Sutra je baš super datum, na 13. 5. se ukazala Gospa u Fatimi.
Sretno svakako...

:top:

mogla bi s mužem isforsirati jedan porod sutra...ali imam još toliko toga za napraviti.....hahahaha
pa nećemo žuriti..što bude bude :)

svaka čast za šeširiće (imam i njih u rezervi)

nego to je i meni bilo smiješno - divovska sisa u usporedbi sa majušnom glavom i sitnim bebinim tijelom, u jednom trenutku mi se činilo da je sisa veća od bebe:rofl:

kod mene je sisa definitvno bila veća od bebine glave..........

dana003
12.05.2011., 22:07

u rađaonu u vinogradskoj nosiš samo higijenske potrepštine za prvi dan (ručnik, wc papir, četkica za zube, sapun, ulošci), papuče i dokumentaciju (osobna, zdravstvena, trudnička), navodno ti ništa drugo neće dati i navodno NIJE DOZVOLJENO unošenje mobitela u rađaonu, ali ja sam kod prvog poroda imala u ruksaku još koješta, (pa neće ti niko pretresat ruksak), a mob sam koristila čim su mi odnijeli bebu da se svima javim... i uzmi punjač - meni od silnog javljanja umro mobitel pa je mm idući dan doživljavao infarkt jer me cijeli dan nije mogao dobiti, slučajno se sreli na hodniku kad je on došo u posjete :cerek::cerek::cerek:

freya7
13.05.2011., 08:17
jutro............

ima li mama novih :)

ja sam tako loše spavala.........koma.........
sve me boli......koma....

ko trut se osjećam , a bome i izgledam....
i sad na indexu čitam Sevka slavila rođendan..mislim boli me kuki...ali fotke.......e ona predobro izgleda...koje utegnuto tijelo (zanemarit ću usnu ala patkin kljun i 100x izoperiran nos), ali tijelo...mršava utegnuta.......cice prkose gravitaciji

poslala sam svjesna da mi nema pomoći ni da se prijavim na nekim extreme make over...da me operiraju od glave do pete..............
ko onda gadna gianna...njoj fakat nije pomoglo ni operiranje pred tv kamerama..........

inače ne pratim estradu....al eto...........

bandera
13.05.2011., 08:20
:lol::lol::lol: Joj, da... toj Gianni nema pomoći. Ne znam jesu joj cice uspjeli centrirati barem.

freya7
13.05.2011., 08:28
:lol::lol::lol: Joj, da... toj Gianni nema pomoći. Ne znam jesu joj cice uspjeli centrirati barem.

trebi nema pomoći.......
ono baš prava seljačka faca.....
i onda ju netko pofotka kao ona se super zgodna šepiri po cvjetnom...kao ljepotica................koji jadni marketing
užas

i to ti je danas biti slavan

a niš ne radi...i onda bu jednog dana dobila status slobodnog umjetnika, a mi ćemo joj plaćati doprinose......
a žena u fušu valjda oralno i analno zarađuje više od mene :)

bandera
13.05.2011., 08:41
a žena u fušu valjda oralno i analno zarađuje više od mene :)

Pa ja se nadam da ju sirotu netko nategne tu i tamo, sad za nofce ili džabe... Kad je gabor, pa neće baš svatko to dirati. :kava: Da slobodni umjetnik... Dala bi joj ja... nek snima pornjavu, bar će nešto radit. :facepalm: Daj ju zamisli za 10 godina, na šta to bude ličilo? :eek:

freya7
13.05.2011., 08:44
Pa ja se nadam da ju sirotu netko nategne tu i tamo, sad za nofce ili džabe... Kad je gabor, pa neće baš svatko to dirati. :kava: Da slobodni umjetnik... Dala bi joj ja... nek snima pornjavu, bar će nešto radit. :facepalm: Daj ju zamisli za 10 godina, na šta to bude ličilo? :eek:

jadna zapravo.......koji je to život.....majko mila.........
pa ta bu uvijek nečija fufa sa strane...užas živi..jadno njezino dijete.......
a tko bu joj sve novo platio za 10godina...zubi,sise...botox

bandera
13.05.2011., 08:55
jadna zapravo.......koji je to život.....majko mila.........
pa ta bu uvijek nečija fufa sa strane...užas živi..jadno njezino dijete.......
a tko bu joj sve novo platio za 10godina...zubi,sise...botox

Onda valjda ni Red carpet neće biti zainteresiran.

adri
13.05.2011., 09:13
u rađaonu u vinogradskoj nosiš samo higijenske potrepštine za prvi dan (ručnik, wc papir, četkica za zube, sapun, ulošci), papuče i dokumentaciju (osobna, zdravstvena, trudnička), navodno ti ništa drugo neće dati i navodno NIJE DOZVOLJENO unošenje mobitela u rađaonu, ali ja sam kod prvog poroda imala u ruksaku još koješta, (pa neće ti niko pretresat ruksak), a mob sam koristila čim su mi odnijeli bebu da se svima javim... i uzmi punjač - meni od silnog javljanja umro mobitel pa je mm idući dan doživljavao infarkt jer me cijeli dan nije mogao dobiti, slučajno se sreli na hodniku kad je on došo u posjete :cerek::cerek::cerek:

Ruksak spremam po uputama;) Hvala puno!

A sevka, u frizeraju je sjedila do mene i prejebeno izgleda, uživo još bolje nego na fotkama, ne znam jel to do operacija al svaka čast, a đani nema pomoći, škartoc na glavu ( al dublji da i razroke sise stanu).

dana003
13.05.2011., 10:36
ej, kaje ovo, tabloid sekcija??? i ja bi bila sva utegnuta i zgodna da imam para, da nemam briga i da me umjesto moje djece razvlači sto stilista i osobnih trenera! zasad me rasteže jedan mali izvana i jedna mala iznutra, tak da se, molim lijepo, vratite na kukanje o strijama, kontrakcijama i gužvama u čekaonici dok se nisam isfrustrirala do kraja :lol: hvala!

jel rodila koja?

bandera
13.05.2011., 10:40
ej, kaje ovo, tabloid sekcija??? i ja bi bila sva utegnuta i zgodna da imam para, da nemam briga i da me umjesto moje djece razvlači sto stilista i osobnih trenera! zasad me rasteže jedan mali izvana i jedna mala iznutra, tak da se, molim lijepo, vratite na kukanje o strijama, kontrakcijama i gužvama u čekaonici dok se nisam isfrustrirala do kraja :lol: hvala!

jel rodila koja?

Nitko. Koliko znamo. Nema novih tema. Zato slijedeći tjedan kad se zareda... :rofl: A nekako imam dojam da bi i Sevka rado ove slatke muke mučila, pa nikako jadna. :ne zna:

Tinkili
13.05.2011., 10:58
a mislim, što žena radi nego pjeva i trenira, no, moram odati tajnu, prije ove trudnoće pošlo mi je za rukom smršaviti 15 kg uz promjenu ishrane i treniranje, i toliko sam se navukla na trčanje i rekreaciju da jedva čekam mjesec iza poroda da ponovo krenem.
Živi dokaz moja sestra koja ima 51 godinu i isklesano tijelo - tajna je u treniranju, biciklom na posao, u teretanu 3xtjedno, trči kad stigne, doduše, djeca su joj već odrasli ljudi, dvostruka je baka već, živi u DE pa je tamo kultura vježbanja puno razvijenija, ali ona mi je živi dokaz da godine nemaju puno veze s ičim - stvar je u upornosti, volji i redovitom treniranju. Naravno, uz kontroliranu prehranu.

bandera
13.05.2011., 11:02
Koliko nakon poroda mogu u teretanu? Nisam neki ovisnik o vježbanju, ali ovih par kilica što sam dobila na rukama i na prsima (ne u cicama, nego iznad) bi voljela pretvoriti u mišiće. Inače se debljam samo u guzici, a ruke mi budu tanke i dugačke, mršave, baš ružne.

Tinkili
13.05.2011., 11:14
Koliko nakon poroda mogu u teretanu? Nisam neki ovisnik o vježbanju, ali ovih par kilica što sam dobila na rukama i na prsima (ne u cicama, nego iznad) bi voljela pretvoriti u mišiće. Inače se debljam samo u guzici, a ruke mi budu tanke i dugačke, mršave, baš ružne.

vidjet ćeš sama kako se budeš oporavljala i koliko će ti vremena i volje uopće ostati (dojenje, nespavanje) netko se vrati u normalu nakon mjesec, a nekome treba i par mjeseci do pola godine da "profunkcionira" kao čovjek. Uglavnom, ja bih pričekala prvi gin pregled da se vidi je li se sve vratilo na svoje mjesto.
Meni je jedino vrijeme za treninge bilo u 6:00 u jutro :facepalm: (prije posla i kad je mm doma da se bez brige mogu iskrasti iz kreveta i otići trčati) na večer bi uvijek bila preumorna i previše bi me razbudilo vježbati pred spavanje.

Moyre
13.05.2011., 11:52
Eto, napokon se vratila s pregleda.. Od 8 sati sam čekala.. Trudnice apsolutno nemaju prednost, sve su pozivale prije nas! Kao, mi smo na porodiljnom pa stignemo! Grrrrrrrr!!!!!
Mogu reći da mi je ovo bio najgori pregled ikad! Ne znam da li je to do petka 13 il kaj, ali bilo je prilično bolno! Budući da se nisam ni malo otvorila, doktor me na silu pokušavao otvoriti prstima! Da, prstima! Dol se sve to već fino raskrvarilo rekao je da ipak ne može napraviti amnioskopiju. Nisam mogla ni sjesti jer mi je sve curkalo.. Baš sam bila jadna, sva sam se tresla od šoka.. Onda se on počeo zezati, kao nisi se baš primila "posla"!!! Ha, ha, ha, jako smiješno!
Napokon sam bila na uzv i to na moje izričito traženje jer se on ne bi sam sjetio.. Pa zadnji put sam bila prije mjesec dana, a sljedeći tjedan trebam rodit.. Uglavnom, sve je ok, mala ima oko 3200 g :)

seni 2205
13.05.2011., 11:58
Eto, napokon se vratila s pregleda.. Od 8 sati sam čekala.. Trudnice apsolutno nemaju prednost, sve su pozivale prije nas! Kao, mi smo na porodiljnom pa stignemo! Grrrrrrrr!!!!!
Mogu reći da mi je ovo bio najgori pregled ikad! Ne znam da li je to do petka 13 il kaj, ali bilo je prilično bolno! Budući da se nisam ni malo otvorila, doktor me na silu pokušavao otvoriti prstima! Da, prstima! Dol se sve to već fino raskrvarilo rekao je da ipak ne može napraviti amnioskopiju. Nisam mogla ni sjesti jer mi je sve curkalo.. Baš sam bila jadna, sva sam se tresla od šoka.. Onda se on počeo zezati, kao nisi se baš primila "posla"!!! Ha, ha, ha, jako smiješno!
Napokon sam bila na uzv i to na moje izričito traženje jer se on ne bi sam sjetio.. Pa zadnji put sam bila prije mjesec dana, a sljedeći tjedan trebam rodit.. Uglavnom, sve je ok, mala ima oko 3200 g :)

A joj....sad sam zabrinuta:confused:, ja idem oko 5 popodne...Da sam barem malo otvorena. Jel još krvariš? A ctg ti je radio?

Moyre
13.05.2011., 12:26
A joj....sad sam zabrinuta:confused:, ja idem oko 5 popodne...Da sam barem malo otvorena. Jel još krvariš? A ctg ti je radio?

Ma bez brige, ne vjerujem da će tebi to tvoj liječnik raditi... Ovo ne rade baš svi.. Legla sam u krevet jer me još sve boli od pregleda pa ne znam kakva je situacija dolje, al mislim da budem imala sukrvicu još sigurno 2 dana. Otprilike sam dobila dojam koliko će trudovi boljeti.. :rofl:
Najradije bi se sad ovaj zadnji tjedan prebacila u Vž! Sva sam jadna.. Ako možeš ili se sjetiš, pitaj svog liječnika dal se mogu ikako prebaciti.. Još da nas skupa ulove trudovi :D
Ctg je bio isto ok, uvijek mi sestra stavi onaj mjerač tamo di su joj nogice pa se riče koliko može :) Kčs su skakali ok 120 do 180 otkucaja.

seni 2205
13.05.2011., 12:38
[QUOTE=Moyre;33609961]Ma bez brige, ne vjerujem da će tebi to tvoj liječnik raditi... Ovo ne rade baš svi.. Legla sam u krevet jer me još sve boli od pregleda pa ne znam kakva je situacija dolje, al mislim da budem imala sukrvicu još sigurno 2 dana. Otprilike sam dobila dojam koliko će trudovi boljeti.. :rofl:
Najradije bi se sad ovaj zadnji tjedan prebacila u Vž! Sva sam jadna.. Ako možeš ili se sjetiš, pitaj svog liječnika dal se mogu ikako prebaciti.. Još da nas skupa ulove trudovi :D
Ctg je bio isto ok, uvijek mi sestra stavi onaj mjerač tamo di su joj nogice pa se riče koliko može :) Kčs su skakali ok 120 do 180 otkucaja.[/QUOT

Ma mesar je taj tvoj doktor.. žao mi je kaj te tako boljelo! Vidjet ću kak će meni biti. Mislim pozitivno, drugo mi ne preostaje:top:. Ja mislim da možeš ići roditi u Vž. Ja ću pitati danas doktora ako će znati šta, ako ne, onda bi trebalo nazvati bolnicu pa se raspitati. Budem se javila da izreferiram kak je bilo:)

Moyre
13.05.2011., 13:07
Ajde može! Javi se nakon pregleda! Držim fige da si bar 2 cm otvorena! :w

Ereshkigal
13.05.2011., 13:56
Samo da vas sve pozdravim cure! Ja više nisam među finalisticama (već 2 tjedna)....i da vas malo ohrabrim...imala sma ružan porod, ali istina je sve se brzo zaboravi! Više niti nemam dojam da se sve to meni dešavalo, već kao da sam gledala neki film...
E, sad još da mi se naspavat...:) Možda za koju godinu i to dođe na red:) Zato uživajte i spavajte koliko god možete...
sretno svima!

freya7
13.05.2011., 14:20
Samo da vas sve pozdravim cure! Ja više nisam među finalisticama (već 2 tjedna)....i da vas malo ohrabrim...imala sma ružan porod, ali istina je sve se brzo zaboravi! Više niti nemam dojam da se sve to meni dešavalo, već kao da sam gledala neki film...
E, sad još da mi se naspavat...:) Možda za koju godinu i to dođe na red:) Zato uživajte i spavajte koliko god možete...
sretno svima!

hej :)

vidim da si dobro nakon epizode u rodilištu..........

nadam se da je malička super i da ste se uhodale sa dojenjem :)

Moyre
samo odmaraj.......

nina_am
13.05.2011., 14:59
Sukrvica na wc papiru. Jel se za to trči na hitnu ili da još malo čekam? 38.tj otvorena 3cm bila u srijedu. Hitna? :mama::mama:

adri
13.05.2011., 15:00
Kad sam zadnji put bila na pregledu toliko me boljelo da sam se u najmanju ruku osjećala silovano, al sam mislila to su ti trudnički pregledi i tako mora biti.
Danas opet bila, al ovaj put kod drugog doktora i nije bolilo ništa.
Nisam mogla vjerovati da tolika razlika može biti.

freya7
13.05.2011., 15:01
Sukrvica na wc papiru. Jel se za to trči na hitnu ili da još malo čekam? 38.tj otvorena 3cm bila u srijedu. Hitna? :mama::mama:

pa ne.........možda je to samo sluzni čep..........

bandera
13.05.2011., 15:15
pa ne.........možda je to samo sluzni čep..........

Ne. Baš ako krene teći iz tebe plodna voda ili krv, onda idi. Ovo na wc papiru je sve normalno, cerviks kad se širi pucaju kapilarice.

freya7
13.05.2011., 15:18
oooooooooooo
opet mi pas pobjego..popizditis trenutni..........
glupo pseto........sad bi ga ja trebala naganjati s trbušinom.........:mad::mad::mad:

kreten........nezahvalni.........

neću se nervirati...dobit ću žgaravicu....

bolje bi mi bilo da lovu ulažem u sebe kao gianna...hahaha...nego na njega.......koliko para mi je već izbio iz kase........jooooooooooooooj

nina_am
13.05.2011., 15:24
Ne. Baš ako krene teći iz tebe plodna voda ili krv, onda idi. Ovo na wc papiru je sve normalno, cerviks kad se širi pucaju kapilarice.

Uh dobro, odoh ja onda u obaibi, fali mi kapica za izlazak iz bolnice. :D

Moyre
13.05.2011., 15:47
Kad sam zadnji put bila na pregledu toliko me boljelo da sam se u najmanju ruku osjećala silovano, al sam mislila to su ti trudnički pregledi i tako mora biti.
Danas opet bila, al ovaj put kod drugog doktora i nije bolilo ništa.
Nisam mogla vjerovati da tolika razlika može biti.

E, baš to! Sljedeći tjedan ću sigurno ići nekom drugom! Ja sam i jaukala koliko me bolilo.. Nisam se tome nadala.. Inaće, mislim da mi je možda čep ispao.. Krv još uvijek curi, onako boje višnje, a ovo je bilo malo krupnije, veličine kovanice 2 kn, tamnije boje, oblik žvakače gume :D Kak sam ja to lijepo opisala :lol: Jel moguće da je to taj čep???

bandera
13.05.2011., 16:11
http://www.google.hr/search?q=mucous+plug&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

Ako nije sukrvica od pregleda, može biti.

freya7
13.05.2011., 16:12
http://www.google.hr/search?q=mucous+plug&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

Ako nije sukrvica od pregleda, može biti.

bljak:lol:

koja smo mi žene bića.............

frajeri najgore kaj vide da je izašlo iz njih je proljev valjda..........a mi svaki mjesec jednom neke gadosti...........pa gljivice........pa sluzni čepovi,pa nakon pregleda........pa iscjedak........jao jao

izbacujemo dugine boje iz nas

bandera
13.05.2011., 16:22
:lol: užas jedan...

freya7
13.05.2011., 16:24
natrpala sam se danas 3 kugle sladoleda + porcija šlaga
kebab za ručak i litra coca cole.čoksa sa bananom
mjerica jagoda
i sad idem popit sok od šljive jer se osjećam zaštopano..........

ne bih baš tak zaštopana htjela doć na klistir u rodlište:lol:

Tinkili
13.05.2011., 16:25
Nevjerojatno kolika je razlika od liječnika do liječnika, mene je prilikom prvog poroda pregledao neki na zamjeni, kreten i idiot, sve sam zvijezde na nebu prebrojala i bolilo me gotovo ko sam porod - idiot. Nakon njega, u jutro, redovni liječnik, pregledavao me svakih sat - dva, i ni jednom nisam ni osjetila pregled. I tako, ja sam mislila da to tako mora bit dok nisam od frendice čula za istog tog idiota da je mislila da je siluje horda četnika koliko ju je boljelo. Dakle - nije do nas, već do njih.

Inače, evo i mene s pregleda upravo, rekao je da me uopće neće vaginalno pregledavati, na uzv plodne vode dovoljno, posteljica zrela, rekao da čekam. Idući pregled u četvrtak.

Moyre
13.05.2011., 17:00
A ne znam, možda se to izmiješala krv sa onom gelom za pregledavanje, a možda je i taj čep. Pljočnulo je u wc i potonulo pa nisam mogla proučavati :lol:
Meni je mama došla složiti čuftice sa pireom jer još uvijek ne mogu nikam.. Slatko izbjegavam koliko mogu da se beba ne deblja :) Makar, danas sam već maznula 3 čokoladna muffina utjehe radi! Hihi!

freya7
13.05.2011., 17:03
baš sam za niš
to kad ujutro landram..eto mi sad kilavo popodne...........

nemam snage za rađanje.........

nadam se da neću još koji dan...treba snage skupiti........

Moyre
13.05.2011., 17:04
natrpala sam se danas 3 kugle sladoleda + porcija šlaga
kebab za ručak i litra coca cole.čoksa sa bananom
mjerica jagoda

Da mogu na ovo bi kliknula veeeeliki LIKE kao na fejsu!

freya7
13.05.2011., 17:08
Da mogu na ovo bi kliknula veeeeliki LIKE kao na fejsu!

zalila upravo sa zadnjim sokom od šljive.........

a sad čekamo :lol:

evo opet malo žutila.........

pa tko se za ovim okreće....majko mila......
http://www.jutarnji.hr/na-spici-su-se-svi-okretali-za-giannom-apostolski/945521/

Moyre
13.05.2011., 17:59

http://www.jutarnji.hr/na-spici-su-se-svi-okretali-za-giannom-apostolski/945521/

Evo, ja pojela čufte i već me sad žgaravica peče.. Gianna se opet ispjela udebljat, pupak joj se fino vidi :D Već ako je planirala nositi tu haljiničku, mogla je staviti one stezne gaće. A nogice.. Preloše! Gram mišića nema..:flop:

freya7
13.05.2011., 18:15
Evo, ja pojela čufte i već me sad žgaravica peče.. Gianna se opet ispjela udebljat, pupak joj se fino vidi :D Već ako je planirala nositi tu haljiničku, mogla je staviti one stezne gaće. A nogice.. Preloše! Gram mišića nema..:flop:

očito nije dovoljno dugo steznik nosila nakon liposukcije........:rofl:

ja sam ko crkotina....dolje me baš boli....ali više kao muskulfiber....kao da sam se preforsirala od hodanja.......

čekam muža i malu da dođu....a imam 1% energije

bandera
13.05.2011., 18:29

:eek: fejk vuitonka! :o Bruka...

freya7
13.05.2011., 18:40
:eek: fejk vuitonka! :o Bruka...

ja se ne kužim u fejk i ne fejk.......

bandera
13.05.2011., 18:50
Možda sam u krivu, ali na tv-u sam gledala da se ova slova ne smiju lomiti na šavovima.

freya7
13.05.2011., 18:52
Možda sam u krivu, ali na tv-u sam gledala da se ova slova ne smiju lomiti na šavovima.

ma ja ti uopće ne kupujem takve stvari....tak da se ni ne kužim u fejk....a vjerovatno je kod nje fejk kad je sva fejkuša :lol:

bandera
13.05.2011., 18:55
ma ja ti uopće ne kupujem takve stvari....tak da se ni ne kužim u fejk....a vjerovatno je kod nje fejk kad je sva fejkuša :lol:
Isusbog- da kupuješ, željela bih te dodirnuti! :rofl: Ne kupujem ni ja, ali nekako baš volim pogledati... :tuzni: Kad nemam nofci za to...

freya7
13.05.2011., 18:57
Isusbog- da kupuješ, željela bih te dodirnuti! :rofl: Ne kupujem ni ja, ali nekako baš volim pogledati... :tuzni: Kad nemam nofci za to...

ma i da imam nofce.....iz današnje perspektive bilo bi mi žao dat za to.....:lol:
nikad neću biti fancy treba ma koliko para imala......
ja sam više tip mode ala leonarda boban....kod nje bi sve živo pokupovala.......

bandera
13.05.2011., 19:03
I meni se sviđaju njene stvari. Ali ja sam traperice i majica i tenisice đir... Ljeti haljina i japanke. Kad nemam stila, džaba bi mi bili svi novci. :ne zna:
A sve ja znam šta je lijepo, samo nikad ne kupim sebi tako nešto. :facepalm:
Zato volim H&M, za male novce kupiš svašta. :o

freya7
13.05.2011., 19:03
vratio mi se debilni pas............

klarah nema cijeli dan ???? dali to znači ????

nitko novi na listi ?

klarah
ella20 15.05.
Moyre 20.05.
bandera 21.05.
nina_am 21.05.
seni 2205 22.05.
freya7 22.05.
dana003 23.05.
mlada mama st 23.05.
Tinkii 27.05.
Narona 27.5.
adri 29.05.
annnna 01.06.
Luu 03.06
NoraFora 08.06.
madampiano 10.06

I meni se sviđaju njene stvari. Ali ja sam traperice i majica i tenisice đir... Ljeti haljina i japanke. Kad nemam stila, džaba bi mi bili svi novci. :ne zna:
A sve ja znam šta je lijepo, samo nikad ne kupim sebi tako nešto. :facepalm:
Zato volim H&M, za male novce kupiš svašta. :o

ja ne znam kaj je stil i lijepa roba..il sam trudna il dojim il opet rudna..to je moj život....a kad radim-onda sam strogo poslovno.....bljak

dana003
13.05.2011., 21:47
ja ne znam kaj je stil i lijepa roba..il sam trudna il dojim il opet rudna..to je moj život....a kad radim-onda sam strogo poslovno.....bljak

haha, tak i ja - konačno si kupila neku lijepu robu, nisam ju ni nosila - opet zatrudnila, pa sam mislila sad ću opet nositi ono trudničko, ali vraga - ona trudnoća bila ljetna, ova zimska... Sad imam od svega po dva komada robe i to od 55 do 80 kg... Pun ormar ničega! :(
I opet sam rekla: čim rodim, opljačkat ću muža, i dječje štednje ako treba i idem si kupiti robeeee, :rofl: a znam da neću, prvo ću bit sva nikakva mjesec dana, onda ću skužit da gubim kile pa ću čekat da vidim koliko sam izgubila pa kad konačno odlučim onda - ili neću više imat lovu ili neće u dućanima bit ničeg lijepog. :ne zna:
uf...

freya7
13.05.2011., 22:12
ma toliko si dugo nisam obnavljala garderobu da više ničeg ni nemam.......trebam apsolutno sve obanavljati.......cipele,hlače,haljine,kapute,maji ce,veste........jedino sam s torbama donekle u toku :)

dana003
14.05.2011., 00:40
beba me jako stišće prema dolje, prema van, valjda neće noćas krenut... :eek::eek::eek:
sad je još i počela štucati, a cijelu trudnoću nije nijednom! :ne zna:

Jaranka
14.05.2011., 07:51
[QUOTE=freya7;33618405]vratio mi se debilni pas............

klarah nema cijeli dan ???? dali to znači ????

nitko novi na listi ?

klarah
ella20 15.05.
Moyre 20.05.
bandera 21.05.
nina_am 21.05.
seni 2205 22.05.
freya7 22.05.
dana003 23.05.
mlada mama st 23.05.
Tinkii 27.05.
Narona 27.5.
adri 29.05.
annnna 01.06.
Luu 03.06
NoraFora 08.06.
madampiano 10.06

"Svi su tu a mene nema"
dooobro dobroooo :D

seni 2205
14.05.2011., 08:31
Jutro cure i bebe :)

Evo ja sinoć bila na pregledu u bolnici. ctg u redu, plodna voda mliječna, trudova nema, tu i tamo koji bezazleni. Tlak u redu. Otvorena sam za prst. Baš sam bila sretna. :D Kad mi je radio amnioskopiju ništa me nije bolilo, nisam ni osjetila ništa posebno. Nešto poput vaginalnog pregleda, možda malo jači pritisak jedino, ali ništa što boli. U ponedjeljak idem ponovo istim postupkom. Moyre pitala sam ti za Vž. Treba nazvati u bolnicu 042 393 115 i malo se raspitati koji je postupak. Doktor nije sve znao.

NoraFora
14.05.2011., 09:52
Dobro jutroo

čim rodim, opljačkat ću muža, i dječje štednje ako treba i idem si kupiti robeeee

Ajme ovako si i ja mislim, već sam i sestru rezervirala ko šoping asistenta, a sto posto ću bit u nekom drugom filmu i neće mi šoping ni pasti na pamet :rolleyes:

adri
14.05.2011., 09:58
Ja sad kupujem za poslje, tako da vodim sa sobom frendicu koja je po građi slična meni, ona proba i ako mi se svidi ja to kupim( kao motivacija da se što prije vratim na svoju predtrudničku liniju). Znam, luda sam skroz.....:lol::lol:

bandera
14.05.2011., 10:44
Pa i nisi... Vjerovatno ti nakon što rodiš neće biti do nekog sumanutog šopinga. Ovo je ustvari jako dobra ideja.

Moyre
14.05.2011., 11:05
Jutro cure i bebe :)

Evo ja sinoć bila na pregledu u bolnici. ctg u redu, plodna voda mliječna, trudova nema, tu i tamo koji bezazleni. Tlak u redu. Otvorena sam za prst. Baš sam bila sretna. :D Kad mi je radio amnioskopiju ništa me nije bolilo, nisam ni osjetila ništa posebno. Nešto poput vaginalnog pregleda, možda malo jači pritisak jedino, ali ništa što boli. U ponedjeljak idem ponovo istim postupkom. Moyre pitala sam ti za Vž. Treba nazvati u bolnicu 042 393 115 i malo se raspitati koji je postupak. Doktor nije sve znao.

Blago tebi.. Znači, sve je super prošlo! Kad bi se bar ja mogla otvoriti za prst.. Inače, još mi je i danas krvav iscjedak! Sinoć me toliko sve bolilo da sam se jedva odvukla po stepenicama u krevet! Već sam mislila da ću završiti u bolnici, al nije bilo nikakvih razmaka, stalno je jednolično bolilo.

Hvala za informaciju, pokušati ću ih dobiti još danas, a ako ne onda u ponedjeljak. Jedino kaj bi i mm htio ići na porod, a mislim da ne možemo obaviti tečaj jer ne stignemo, a ovaj nam neće priznati. Pitati ću da li se kako može uplatiti tečaj, a da se ne ide jer ne mogu..

NoraFora
14.05.2011., 11:54
Ja sad kupujem za poslje, tako da vodim sa sobom frendicu koja je po građi slična meni, ona proba i ako mi se svidi ja to kupim( kao motivacija da se što prije vratim na svoju predtrudničku liniju). Znam, luda sam skroz.....:lol::lol:

Haha, samo kad kupiš lijepo sve to spakiraj u ormar i nemoj gledati, jer ćeš inače imati osjećaj da ti nije novo kad počneš nositi :)

freya7
14.05.2011., 13:52
helou
mene tako bili lijevo i desno od mjehura..kao da me jajnici bole...ne mgou spavati ni namjestiti se....baš mi je teško...

u pon na pregled....

kaj vama rade amnioskopije??
meni nisu ni u prvoj trudnoći ni sad?
na SD rade tek nakon termina?

bandera
14.05.2011., 14:15
A ti znaš di su ti jajnici????
Ja pojma nemam gdje to sad sve stoji! I radili su mi amnioskopiju sad u Vin. na pregledu, i tjedan dana prije toga kod privatnika sam otišla, pa je i on provjerio. Onda je bila bistra, sad je već mliječna...

dana003
14.05.2011., 14:52
meni isto još nitko nije radio a-skopiju, ni u ovoj ni u prošloj trudnoći (Vinogradska) :ne zna::ne zna::ne zna:

bandera
14.05.2011., 15:32
Mislim da prvo vide jesi prohodna, ako jesi, onda gledaju. :ne zna:

seni 2205
14.05.2011., 15:55
Blago tebi.. Znači, sve je super prošlo! Kad bi se bar ja mogla otvoriti za prst.. Inače, još mi je i danas krvav iscjedak! Sinoć me toliko sve bolilo da sam se jedva odvukla po stepenicama u krevet! Već sam mislila da ću završiti u bolnici, al nije bilo nikakvih razmaka, stalno je jednolično bolilo.

Hvala za informaciju, pokušati ću ih dobiti još danas, a ako ne onda u ponedjeljak. Jedino kaj bi i mm htio ići na porod, a mislim da ne možemo obaviti tečaj jer ne stignemo, a ovaj nam neće priznati. Pitati ću da li se kako može uplatiti tečaj, a da se ne ide jer ne mogu..

Ja i mm smo bili dva puta i rekla je da je dovoljno, isto sam rekla da više ne mogu , ali ako dođeš sa uplatnicom od plaćenih 300 kn mislim da neće biti problema. To se isto sve raspitaj, pa javiš kakav je ishod. Da, bilo bi dobro da se malo otvoriš, ja sam bila u onom momentu tolko sretna, da me valjda od sreće nije ništ bolilo:)...ma ne boli to! ali sigurna sam i da zavisi od doktora do doktora kako to radi. hodaj po tim stepenicama gore dole:top:, ja hodam ćesto gore dolje baš namjerno. I danas sam cijeli dan na nogama, pekla sam majmunski kolač,mmm:top: kuhala ručak i pomagala malo mm s čišćenjem samo da se još malo otvorim...

Freya kod nas se obavezno ide na amnioskopiju minimalno 3 puta prije poroda...po potrebi i više...i nema veze dal si otvoren ili ne

iwchy
14.05.2011., 18:01
nitko novi na listi ?

klarah
ella20 15.05.
Moyre 20.05.
bandera 21.05.
nina_am 21.05.
seni 2205 22.05.
freya7 22.05.
dana003 23.05.
mlada mama st 23.05.
Tinkii 27.05.
Narona 27.5.
adri 29.05.
annnna 01.06.
Luu 03.06
NoraFora 08.06.
madampiano 10.06

evo da se i ja ubacim na kraj popisa :)
iwchy 15.06.

Nisam do sad bas aktivno forumirala al nastojat cu bar ovo finale odbrojati kako spada :mig:

annnna
14.05.2011., 18:32
pozdrav finalistice :w

samo da se kratko javim, u mene jos nista novog :rolleyes:

pregled u pon, nikakve kontrakcije ni bolove ne osjecam :ne zna:, sluzavom cepu ni traga, sve mi se vise cini da ova beba ne zeli vani... :rofl:

adri
14.05.2011., 18:41
a ni kod mene,beba živahna kao i uvijek, ništa ne boli, nisam otvorena, osjećam se dobro,... a sutra punih 38.

nina_am
14.05.2011., 19:33
Kod mene stanje još uvijek sluzavo-krvavo. Sad me i trbuh frče, skroz sam zaboravila kako izgledaju trudovi. Još u srijedu bila 3cm otvorena. Cijeli dan luda i nervozna, samo me strah od tog da će mi spicit drip ako ctg pokaže neke trudove sprječava da odjurim u vinogradsku.

kjala
14.05.2011., 22:30
lijep pozdrav drage finalistice! evo i mene da se konačno pridružim.termin mi je 14.6. :-)

Jaranka
14.05.2011., 22:47
ajme..od 1.6. - 15.6. bolnice ce bit krcate s nama rodiljama :)))

Tinkili
15.05.2011., 05:51
Dobrojutro žene, majke i trudnice :D jeste se naspavale noćas?

Mene malo vrte neke pripremne kontrakcije pa sam budna od 4, ali nema veze, predivno je jutro i uživam u tišini i buđenju dana.

kjala
15.05.2011., 08:54
dobro jutro drage moje,opet nisam spavala!mislim da ću već poludjeti,ne pamtim kad sam se zadnji put normalno naspavala! :( ove prepone me izluđuju,danas sam opet jedva došla s kreveta! dali i vi imate te probleme!? jesu li ti bolovi normalni!??? :confused: s prvom trudnoćom nisam ni jednom osjetila bol u preponi! ko da sam trudna po prvi put :rofl:

dana003
15.05.2011., 09:06
kontrakcije, grčevi u nogama, debeli trbuh i nemogućnost da se okrenem u krevetu, bol u preponama, ma posvuda, umor... imam sve! :rofl: zapravo imam osjećaj da mi već par dana traje jedna velika kontrakcija! :lol:
svaki dan kažem, to je to, danas sigurno rađam, u prvoj trudnoći nije bilo ničeg od ovog, ili se bar ne sjećam... kaj je najbolje, svaki put kad me presječe u trbuhu ili kad me beba stisne prema dolje pomislim "jesu to trudovi?" - zaboravila sam kakav je osjećaj imati trudove!!! :rolleyes:

freya7
15.05.2011., 09:37
kontrakcije, grčevi u nogama, debeli trbuh i nemogućnost da se okrenem u krevetu, bol u preponama, ma posvuda, umor... imam sve! :rofl: zapravo imam osjećaj da mi već par dana traje jedna velika kontrakcija! :lol:
svaki dan kažem, to je to, danas sigurno rađam, u prvoj trudnoći nije bilo ničeg od ovog, ili se bar ne sjećam... kaj je najbolje, svaki put kad me presječe u trbuhu ili kad me beba stisne prema dolje pomislim "jesu to trudovi?" - zaboravila sam kakav je osjećaj imati trudove!!! :rolleyes:

ista stvar :lol:

e al zanm da nisu trudovi...........

dans sam točno 39tj

sutra na pregled pa bumo vidli rekli bi slijepci :lol:

kuma mi upravo rađa u petrovoj :) valjda bu brzo......

nina_am
15.05.2011., 09:38

Ista stvar. Prvi put dobila trudove i rodila za par sati. Sad tjednima lažni,pa otvorena, pa sluzni čep, sukrvica... kad i krenu pravi neću vjerovati da je to to zbog svega navedenog

bandera
15.05.2011., 09:40
dobro jutro drage moje,opet nisam spavala!mislim da ću već poludjeti,ne pamtim kad sam se zadnji put normalno naspavala! :( ove prepone me izluđuju,danas sam opet jedva došla s kreveta! dali i vi imate te probleme!? jesu li ti bolovi normalni!??? :confused: s prvom trudnoćom nisam ni jednom osjetila bol u preponi! ko da sam trudna po prvi put :rofl:

Mene prepone odrađuju već par mjeseci. Već je i prestalo... Valjda sam se već dovoljno raširila, sunce žarko, ali da, luđački je bolilo.

freya7
15.05.2011., 09:41
Ista stvar. Prvi put dobila trudove i rodila za par sati. Sad tjednima lažni,pa otvorena, pa sluzni čep, sukrvica... kad i krenu pravi neću vjerovati da je to to zbog svega navedenog

tak i ja....nisam ni znala da sam trudna osim kaj sam imala trbuh...
kad sam dobila trudove rodila nakon par sati........

seni 2205
15.05.2011., 09:46
Jutro... Prepone i mene rasturaju, a i ostali gore navedeni simptomi su prisutni.:) I iscjedak bijeli sirasti je prisutan...nije valjda da su opet gljivice sad na kraju:mad:

Danas 39+ , sutra pregled...

NoraFora
15.05.2011., 10:25

Bol u preponama, užas! Meni uporno u lijevoj :rolleyes:

I ja užasno loše spavala, nekakvi valovi vrućine su me stresali pola noći, plus beba ima parti u trbuhu. A muž spava ko top, to me još više naživciralo :rofl:

iwchy
15.05.2011., 11:14
Dobro jutro drage trudnicice :)
Nas jos ne drmaju nikakve kontrakcije ni bolovi u preponama pa smo se fino naspavali sve do sad :D

adri
15.05.2011., 11:25
Jutro, mene malo boli donji dio leđa, i beba je puno mirnija danas nego inače, drugo sve po starom. Imam filing da jedan dan jednostavno neće biti nikog na forumu jer ćemo sve u isto vrijeme završiti u rodilištu :)

bandera
15.05.2011., 11:27
:lol: Pa i ja mislim da će biti tako nekako.
Mene je noćas rasturao trbuh, baš me bolio, međutim, bila su crijeva valjda, šta ja znam. :ne zna:

NoraFora
15.05.2011., 13:33
Imam filing da jedan dan jednostavno neće biti nikog na forumu jer ćemo sve u isto vrijeme završiti u rodilištu :)

Haha sto posto! :rofl:

mateja.zeba
15.05.2011., 15:46
drage moje...sjecale se mene ili ne...ali evo da se pohvalim...rodila sam napokon svoju djevojcicu janu...6.5....bilo nam je malo naporno ali sve u svemu obje smo super...

ella20
15.05.2011., 19:22
drage moje...sjecale se mene ili ne...ali evo da se pohvalim...rodila sam napokon svoju djevojcicu janu...6.5....bilo nam je malo naporno ali sve u svemu obje smo super...

ČESTITKE!!!!!!!!

ella20
15.05.2011., 19:23
NAMA JE DANAS TERMIN!!!!!!!

ništa se ne događa, a tako bih voljela da krene!!!
znate li možda kad kreće isplata porodiljnog? znam da su komolikacije poslije 20-og, ali porodiljni :ne zna:

bandera
15.05.2011., 19:36
NAMA JE DANAS TERMIN!!!!!!!

ništa se ne događa, a tako bih voljela da krene!!!
znate li možda kad kreće isplata porodiljnog? znam da su komolikacije poslije 20-og, ali porodiljni :ne zna:

Porodiljni je dan prije. Joj, još par dana... A kod tebe još ništa??? A i ja se nadala do sad to riješiti, međutim, izgleda čekamo termin. Osim kontrakcija, ništa se ne događa.

Moyre
15.05.2011., 19:47

Opa, čestitam!!! :tulum: :tulum: :tulum:

Ja nemam problema sa spavanjem.. Nekad se noću moram dići na wc, ali to samo ako navečer popijem puno tekućine. Prepone me uopće ne bole, a mislim da bi trebale.. Dal to znači da se ništa ne širi?! Inače, imam jako uske bokove, nadam se da to neće utjecati na porod.. Zapravo, za divno čudo, ništa me ne boli, tu i tamo me malo donji dio trbuha stegne.
Šta da radim da se malo otvorim??? Danas sam hopsala na lopti, šetala, al mislim da nekih pomaka nema :ne zna:

freya7
15.05.2011., 20:45
evo pa se dopisujte tko još treba...........
klarah
ella20 15.05.
Moyre 20.05.
bandera 21.05.
nina_am 21.05.
seni 2205 22.05.
freya7 22.05.
dana003 23.05.
mlada mama st 23.05.
Tinkii 27.05.
Narona 27.5.
adri 29.05.
annnna 01.06.
Luu 03.06
NoraFora 08.06.
madampiano 10.06
kjala 14.6.
iwchy 15.6.

Imam filing da jedan dan jednostavno neće biti nikog na forumu jer ćemo sve u isto vrijeme završiti u rodilištu :)

da sve ćemo nestat :) i porodit se u dva dana......:lol:

mateja.zeba

čestitke :cerek::cerek::cerek:
napiši nam kako je bilo...ak već nisi negdje na nekoj temi....idem pogledati :mig:

di je klarah?

ella20
15.05.2011., 20:47
Porodiljni je dan prije. Joj, još par dana... A kod tebe još ništa??? A i ja se nadala do sad to riješiti, međutim, izgleda čekamo termin. Osim kontrakcija, ništa se ne događa.

Baš sam mislila da će sutra sjest lova :((

Bila sam u petak prvi put na pregledu u Vinogradskoj, napisao mi je prohodna za cc do UU !!!??jel znate šta to znači??
Tri sata sam čekala da dođem na red i onda kad sam napokon došla na pregled, sve zaboravila pitat!
Uglavnom, rekao mi je da ne može izvadit plodovu vodu, pa sam kasnije zaključila da nisam otovrena, prohodna valjda ne znači otvorena ? Znam, sad se rugate, ali stvarno nemam pojma!!

Inače, malo smo se mm i ja "zabavljali", pa sam išla u toplu kadu, hodala po stepenicama, ma svašta, ali od trudova ni T.
Jel ima tko još kakav recept za poticanje?

freya7
15.05.2011., 20:59
Inače, malo smo se mm i ja "zabavljali", pa sam išla u toplu kadu, hodala po stepenicama, ma svašta, ali od trudova ni T.

sex :) sex:)

ella20
15.05.2011., 21:07
sex :) sex:)

bojim se da ne pomaže....:(

freya7
15.05.2011., 21:20
bojim se da ne pomaže....:(

ja se namčem uvijek u toploj vodi..pa sam došla 6prstiju otvorena u rađaonu :mig:
al kad neće neće...
pusti dijete :mig: kad bu htjelo pokazat će ti :lol:

bandera
15.05.2011., 21:28
Baš sam mislila da će sutra sjest lova :((

Bila sam u petak prvi put na pregledu u Vinogradskoj, napisao mi je prohodna za cc do UU !!!??jel znate šta to znači??
Tri sata sam čekala da dođem na red i onda kad sam napokon došla na pregled, sve zaboravila pitat!
Uglavnom, rekao mi je da ne može izvadit plodovu vodu, pa sam kasnije zaključila da nisam otovrena, prohodna valjda ne znači otvorena ? Znam, sad se rugate, ali stvarno nemam pojma!!

Znači da si prohodna do unutarnjeg ušća. Još nisi otvorena. A nastavi se zabavljat i dalje. :rofl: Ja kad svom spomenem dobijem samo :lol:.

freya7
15.05.2011., 21:32
ella20

jesi ostavila kome broj ak krene...da budemo u toku :)

ella20
15.05.2011., 21:38
ella20

jesi ostavila kome broj ak krene...da budemo u toku :)

nisam, kome mogu dat?

freya7
15.05.2011., 21:40
možeš meni....samo ja sam ti isto jako blizu :)
ak se ja isto porodim....bum ja nekome valjda javila...netko tko je tam u 6mjesecu.............:)
pošalji mi na pm

ella20
15.05.2011., 21:52
e, idem još sad malo van, pa ću još jednom u kadu.......
znam, mislite da sam luda, ALI ŽELIM DA TAJ MALI IZAĐE!!!!!