PDA

View Full Version : Gdje smjestiti stvari u kući i goste na večeri

Lali Puna
26.10.2010., 10:20
iako nemam dilemu jer sam iznašla riješenje, čisto da pitam kako sun to drugi riješili - koliko imate ukućana, a koliko sjedećeih jedaćih mjesta? i kako riješavate goste na ručkovima/večerama?

spomenula sam na temi fotografije vaših... - nas je troje, u kuhinju planiram smjestiti stol za četvero, da ne zakrčujem prostor nepotrebno velikim stolom. no, kako volimo imati goste, stol se može raširiti. e, sad, treba te goste negdje i posjest...pa sam odlučila kupit 6 blagavaonskih stolica, 4 stavit u kuhinju, jednu u dječju, a jednu u spavaću sobu (gdje će, ne sumnjam, odlično služiti kao odlagalište odjeće :D)

e, da, još uvijek ne znam gdje će mi stajat škafovi

Cinnamon Girl
26.10.2010., 10:35
Ja cu u kuhinji imati stol 90x90 i za pocetak samo dvije stolice (dvoje nas je), jer sam toliko kupila do sad. Kad kupim jos dvije, drzat cu mozda 4 tamo, a za goste imam ekstra stolice na sklapanje, koje drzim na balkonu skupljene.

Ja jos nisam rijesila problem skafa (imam samo jedan veliki u koji ce voda za pranje podova i jos jedan, manji, koji ce biti u ormaricu ispod sudopera). Jos nisam nasla mjesto za usisivac :(

Lali Puna
26.10.2010., 10:47
usisavaču sam namijenila mjesto u ladici ispod bračnog kreveta. za dasku za peglanje sam ostavila jedan visoki dio u ormaru u dječjoj sobi. tamo će valjda stajat i metla/partviš.

tol'ko ima tih svakodnevnih gluposti na koje treba misliti kod uređivanja prostora, a koje nikad ne vidiš na fotografijama iz kataloga.

Cinnamon Girl
26.10.2010., 10:55
usisavaču sam namijenila mjesto u ladici ispod bračnog kreveta. za dasku za peglanje sam ostavila jedan visoki dio u ormaru u dječjoj sobi. tamo će valjda stajat i metla/partviš.

tol'ko ima tih svakodnevnih gluposti na koje treba misliti kod uređivanja prostora, a koje nikad ne vidiš na fotografijama iz kataloga.

Meni je tata u jednoj maloj cudnoj prostoriji u hodniku napravio police, pa cu tu moci kojesta nagurati, ali za ove vece stvari doista imam problema.

Vidim da mnogi od balkona naprave pravi cuspajz. Ja to ne volim vidjeti. Vidis, ja dasku jos nisam ni kupila za peglanje. Pobogu, gdje cu s njom? Da bar imam prostor izmedju ormara i zida. :confused:

Mirella
26.10.2010., 11:13
Mi smo u novom stanu točno bili planirali jedan ugradbeni ormar u hodniku za sve ovakve stvari tipa daska za peglanje, metle, škafovi, kante. Uz to MM ima puno alata kojeg držimo uspremištu ispod klupice na balkonu. Tu klupicu mi je radio svekar.

luna_lana
26.10.2010., 11:14
iako nemam dilemu jer sam iznašla riješenje, čisto da pitam kako sun to drugi riješili - koliko imate ukućana, a koliko sjedećeih jedaćih mjesta? i kako riješavate goste na ručkovima/večerama?

spomenula sam na temi fotografije vaših... - nas je troje, u kuhinju planiram smjestiti stol za četvero, da ne zakrčujem prostor nepotrebno velikim stolom. no, kako volimo imati goste, stol se može raširiti. e, sad, treba te goste negdje i posjest...pa sam odlučila kupit 6 blagavaonskih stolica, 4 stavit u kuhinju, jednu u dječju, a jednu u spavaću sobu (gdje će, ne sumnjam, odlično služiti kao odlagalište odjeće :D)

I nas je troje, zasada..
Ja imam stol 140x90 koji se može i nešto još razvuć i imam još dvije extra stolice na rasklapanje koje posluže kad dođu gosti, znači gosti na blagovaonske, ja i muž na ove. Nisamhtjela kupiti još blagovaonskih jer su bile preskupe i cifra je bila ogromna i za ove 4.

luna_lana
26.10.2010., 11:19
Meni je tata u jednoj maloj cudnoj prostoriji u hodniku napravio police, pa cu tu moci kojesta nagurati, ali za ove vece stvari doista imam problema.

Vidim da mnogi od balkona naprave pravi cuspajz. Ja to ne volim vidjeti. Vidis, ja dasku jos nisam ni kupila za peglanje. Pobogu, gdje cu s njom? Da bar imam prostor izmedju ormara i zida. :confused:
Ja dasku držim stalno otklopljenu u našoj sobi..služi za odlaganje odjeće, to mi je ipak bolje nego bacanje po krevetu.

Amarillis
26.10.2010., 11:21
joj, da, najgore je kad pocnes kupovati te stvari i onda skuzis da zapravo nemas mjesto predvideno za skladistenje istih.. meni je najgore u kupaoni-imamo samo policu za rucnike i korpu za ves.. sve ostalo stoji po podu. i to me frustrira uzasno-mm pak to uopce ne dozivljava jer je navikao na tu kupaonu..:rolleyes:

najveca glupost koju smo kupili je komoda u hodniku. tako glup raspored polica unutar ormarica i ocajnu kvalitetu nisam dugo susrela. planirala sam u njoj drzati usisavac:rolleyes:, ali ne stane:rolleyes: iako je skroz neki mini..tako da on sad lijepo stoji POKRAJ te komode...ispod kreveta mi bas ne stane nesta jer je dosta nisko...

Kris79
26.10.2010., 11:32

2 nas je. imamo 4 stolice. mi se nismo ni namjestili do kraja, puno tog jos nemamo i puno improviziramo. kad gosti dodju (ako ih je vise od 2) uvijek ih posjednemo dio na kauc, dio na stolce, a hranu posluzimo na DB stolicu. to znaci da uvijek spremim nesto sto se na taj nacin i moze jesti.

inace imamo cijelu sobu kojoj je neka buduća namjena da bude dječja... za sad služi kao spremište svega: jakni u jednom starom ormaru, kante za podove, veš, metle, usisavač, bicikl, prljavi veš, gomila cipela, zimnica. i mene muci sto jednog dana sa svim tim. dio ce vjerojatno u visenamjenski ormar u hodniku koji ce se tek raditi, dio ce ostati u toj sobi. mi imamo golemi neiskoristeni hodnik, velik i prostran. meni ga je naprosto zao zatrpavati ormarima, a doci ce trenutak kad vise necu imati kud sa stvarima.

nemamo jos ni kupaonske ormarice, kozmetika i dnevne potrepstine su na masini.

najproblematicniji mi je zapravo prljavi ves. razvrstan je u 3 korpe po vrsti (bijelo, crno, sareno) i koliko god cesto prali, uvijek ima nesto u njima. nema sanse da to jednom zguram u kupaonu.

Lali Puna
26.10.2010., 14:11
ok mi je ovo kao zasebna tema (iako ima smisla i kao savjet o uređenju - koliko veliki stol kupiti, koliko stolica i gdje smjestiti, onda kako planirati uređenje s obzirom na neke stvari na koje se često ne misli), ali nek se onda briše dio o stolu i stolicama (to tek nema veze s temom 'gdje smjestiti stvari u kući/stanu'!) jer je ovako nadasve zbunjujuće o čemu se raspravlja - o tome gdje smjestiti stvari ili gdje smjestiti goste na večeri :D

inra
26.10.2010., 14:33
mi smo prije same gradnje isplanirali do detalja sve. gdje će nam stajati daska za peglanje, sušilo, metle..... sve. to će nam stajati u ugradbenom plakaru u dnevnom prostoru koji ćemo, nadamo se, uskoro i napraviti. krevet smo napravili takav da su ispod njega dva velika sanduka (bog ih blagoslovio) u koje odlažemo deke, ronilačko odijelo, šator, kufere... u ormaru u sobi (3x2.5m) imamo posebno mjesto za radnu odjeću, neispeglanu robu. imamo čak i jednu ladicu za one stvari s kojima trenutno ne znam šta ću, pa samo u nju ubacim do daljnjega. uglavnom, sve nam je skriveno i na svome mjestu. a to je posljedica toga što od kada smo se vjenčali pa do ovih pedesetak naših kvadrata (a to je puno godina :cerek:) nikada nismo imali dovoljno mjesta za stvari. usisivač iza vrata, metle u hodniku, daska za peglanje između ormara i zida.... uvijek se spoticali na razne stvari. i zato sam sada dobro sve isplanirala. malo mi je problem bio za knjige jer ih ima jako puno, ali uz pomoć svog stolara i to smo riješili.

ali nama su problem gosti na večeri. nemamo stol i iako teoretski imamo za njega prostor, to bi nam zakrčilo slobodni prazni prostor, a ja ga se ne bih tek tako odrekla. za ljeto imamo dvorište, komin i terasu, ali zimi...... ideje su dobrodošle:cerek:

ombia
26.10.2010., 14:35

spomenula sam na temi fotografije vaših... - nas je troje, u kuhinju planiram smjestiti stol za četvero, da ne zakrčujem prostor nepotrebno velikim stolom. no, kako volimo imati goste, stol se može raširiti. e, sad, treba te goste negdje i posjest...pa sam odlučila kupit 6 blagavaonskih stolica, 4 stavit u kuhinju, jednu u dječju, a jednu u spavaću sobu (gdje će, ne sumnjam, odlično služiti kao odlagalište odjeće )

Imam stol za 6 osoba, ako se vole, stisnuti ce se jos dvije. Imam 6 stolica, kupila prvo cetiri pa jos dvije, te dvije stoje u spremistu na balkonu, nesto kao prostorijica iz balkona. Kad ima vise od 6 gostiju, ili napravim neko jelo koje se ne mora jesti za stolom jer je sofa velika ili donesem ljetne stolice za balkon, te su na tavanu.:D Zivim sama preko tjedna.

To nis nije u kuhinji, sve je u vecem boravku smjesteno. Namjerno nemam stolicu u spavacoj jer bi zavrsila kao sto pretpostavljas.:D

U stanu imam dvije ugradjene spajze, sto je za manji stan blagoslov :s, jedna sluzi kao garderoba a druga je spajza sa usisivacem, daskom za peglanje, stalkom za ves, partvisem, skafom, metlom, zalihama deterdzenta, ulja. Neki dan sam to cistila i bila sokirana da sam napunila cijeli oveci hodnik stvarima koje tamo stoje, stane unutra tri puta vise nego sam imala dojam.
Vjerujem da bih se odrekla jedne sobe radije nego tih spajzi i spremista na balkonu.:s
Jer mi upravo te neugledne stvari sklanjaju s vidika. Stan nije velik ali je svaki kutak majstorski iskoristen.

Vidim da mnogi od balkona naprave pravi cuspajz.

I meni je to ruzno vidjeti.

Amarilis - jel se mogu toj komodi izvaditi neke ladice i pregrade pa da ipak uguras usisivac? A za kupaonu napravis neke sipke na zidu, stange bilo sto gdje mozes odloziti odjecu.

sunce moje
26.10.2010., 14:41
Mi smo dali radit ormar u hodniku di stoje cipele, daska za peglanje, pegla, usisavač, kišobrani, rezervni poplon, kutija s kapama i rukavicama... Svaki pretinac sam mjerila, da nema ni centimetra koji ničem ne služi. Čak sam mjerila čizme, cipele i papuče da što racionalnije napravim razmak između polica. Nemamo špajzu tak da nam je taj ormar fakat za sve.
Škaf stoji u dječjoj kadici koja je pak popreko na velikoj kadi, nemam boljeg rješenja.

Lali Puna
26.10.2010., 14:47
:rofl: sad naziv teme zvuči kao da sam ju napušena otvarala :rofl:

enivej, odmah da napomenem da se oni sa špajzama ne javljaju. mislim, ak imaš špajzu onda nema dileme.

također, nije toliko problem smjestit stvari koje koristiš rijetko ili ne znaš što bi s njima, a ne želiš ih bacit. to zbuksaš već negdje.
imam i ja dio potkrovlja pretvoren u skrovište, al mislim da bi popizdila nakon dva dana da se trebam tamo penjat svaki put kad trebam usisavač!
problem su ove stvari koje su velike i nezgodne, a trebaju ti bit nadohvat ruke jer ih koristiš svaki ili svaki drugi dan (škaf za veš, usisavač..a neki kažu i daska za peglanje :D)

moja sveki ima neki minijaturni škafić, koji sasvim elegantno i ok izgleda čak i njezinoj mini kupaonici. međutim, ona uvijek pere po trećinu mašine ili 5 stvari u veš mašini, lako tako onda imat mini škafić. ja uvijek perem punu mašinu i trebam veliki škaf.

Francesca
26.10.2010., 15:08
Mi imamo velike obitelji i puno prijatelja i cesto radimo vecere za 10tak osoba

imamo stol 90 x 120 koji se razvuce na 90 x 240 i presretna sam sto sam ga nasla :)
Uz taj stol ide 6 atolica, a kad dodu gosti donesemo sa balkona balkonske tak da imamo 10 stolica
morat cemo kupit jos koju na rasklapanje

Sto se tice usisavaca, daske za peglanje, susila, lavora, za to sam napravila u ormaru koji smo radili po mjeri, poseban dio samo za to i sve stane unutra
Imamo jako malu kupaonu pa ne dolazi u obzir da ista drzim u njoj, cak ni kosaru za prljaci ves - to sam isto ugradila u taj ormar i super mi je, na metar mi je od kupaone i izvlaci se nakip i ima dvije zicane kosare unutra

Kantu i mop za pranje jedino drzim na balkonu jer nisam htjela riskirati da mi se miris vlage od mopa uvuce u ormar a cesto ga koristim pa ono...

ombia
26.10.2010., 15:26
mi smo prije same gradnje isplanirali do detalja sve. gdje će nam stajati daska za peglanje, sušilo, metle..... sve. to će nam stajati u ugradbenom plakaru u dnevnom prostoru koji ćemo, nadamo se, uskoro i napraviti. krevet smo napravili takav da su ispod njega dva velika sanduka (bog ih blagoslovio) u koje odlažemo deke, ronilačko odijelo, šator, kufere... u ormaru u sobi (3x2.5m) imamo posebno mjesto za radnu odjeću, neispeglanu robu. imamo čak i jednu ladicu za one stvari s kojima trenutno ne znam šta ću, pa samo u nju ubacim do daljnjega. uglavnom, sve nam je skriveno i na svome mjestu. a to je posljedica toga što od kada smo se vjenčali pa do ovih pedesetak naših kvadrata (a to je puno godina :cerek:) nikada nismo imali dovoljno mjesta za stvari. usisivač iza vrata, metle u hodniku, daska za peglanje između ormara i zida.... uvijek se spoticali na razne stvari. i zato sam sada dobro sve isplanirala. malo mi je problem bio za knjige jer ih ima jako puno, ali uz pomoć svog stolara i to smo riješili.:

Wow. Ovo se zove biti organiziran.:)
Iako je malo neobicna ideja da mi metla stoji u ormaru u boravku.:ne zna:
Al dok se ne vidi...

:
enivej, odmah da napomenem da se oni sa špajzama ne javljaju. mislim, ak imaš špajzu onda nema dileme.

...problem su ove stvari koje su velike i nezgodne, a trebaju ti bit nadohvat ruke jer ih koristiš svaki ili svaki drugi dan (škaf za veš, usisavač..a neki kažu i daska za peglanje :D)f.

Molim? :D Pa naravno da cu se javiti sa spajzom, jer imam duplo manji stan nego pola forumasa ovdje. Da nemam spajzi, napravila bih kao Mirella one divne ugradbene u hodniku u koji stane puno.

Uz to skaf za ves uopce ne posjedujem, iz masine ide u susilicu ili natovarim na ruku i nosim na balkon na stalak.:D Elegantno da.
Usisivac koristim samo kad bas nesto puno prospem, inace brisem podove na vlazno i to je to. Vidis mogla bih ga na tavan odnesti.

Ja se mislim seliti sljedece godine, mozda u nesto svoje i ovakve stvari mi zvuce super:

Sto se tice usisavaca, daske za peglanje, susila, lavora, za to sam napravila u ormaru koji smo radili po mjeri, poseban dio samo za to i sve stane unutra
I... - to sam isto ugradila u taj ormar i super mi je, na metar mi je od kupaone i izvlaci se nakip i ima dvije zicane kosare unutra..

Pogotovo to s vesom, naime sad to drzim u spavacoj iza vrata, lijepe su kosare/kutije, drvene bijele al opet.:rolleyes: Fran nis ti se ne usmrdi ak recimo mokru majcu od necega (sport, rucnik nakon brisanja) ostavis tam 2 dana?

Kris79
26.10.2010., 15:26
mi smo prije same gradnje isplanirali do detalja sve. gdje će nam stajati daska za peglanje, sušilo, metle..... sve. to će nam stajati u ugradbenom plakaru u dnevnom prostoru koji ćemo, nadamo se, uskoro i napraviti.

ali nama su problem gosti na večeri. nemamo stol i iako teoretski imamo za njega prostor, to bi nam zakrčilo slobodni prazni prostor, a ja ga se ne bih tek tako odrekla. za ljeto imamo dvorište, komin i terasu, ali zimi...... ideje su dobrodošle:cerek:

za ovo prvo, jel bi ti bio problem staviti sliku/skicu svog buduceg ormara?
trebat ce mi vrlo skoro, da znam na sto paziti, sto planirati.

a za drugo: meni su super veliki DB s puno jastuka po podu. kad ne treba mogu biti sbuksani sastrane za izlezavanje, a kad dodju gosti svakom svoj pa u krug, kvadrat sto vec. naravno to podrazumijeva gipkost gostiju, nije svakom ugodno sjediti na podu.

Francesca
26.10.2010., 15:30
Ombia - ne stavljamo vlazno, rucnici i slicno idu direkt u masinu, a ostalo posusim na radijatoru u kupaoni i onda u kos
Za sad sam vrlo zadovoljna, i ostavili su majstori rupe sa straznje strane ormara tak da ima valjda i to neki utjecaj

traxxy
26.10.2010., 15:33
Mi smo bas u fazi pretvaranja sobe koja je bila visak ( i stime idealno spremiste) u djecju sobu..i sad imam jedan problem - muz ima dosta alata koji je u toj sobi u jednoj drvenoj komodi.

Ako nista drugo stavit cemo tu komodu na zajednicki tavan ali mi se to cini nekak neprakticno - ja sam razmisljala kupit neku metalnu za alat i stavit na balkon..ali mi je to preskupo za sada..

Kak da tu drvenu komodu stavim na balkon a da se drvo ne unisti vec preko prve zime??

Lali Puna
26.10.2010., 15:35
dobro, znam gdje ću smjestiti goste ako mi dođu na čajanku il pijanku. stvar je u tome da ja volim kuhat večere i ručkove za goste. jest da je naziv teme sprčkan, al piše goste na večeri :D
sad imam samo šank i četiri barske stolice pa ne mogu nego pozvat dvoje ljudi, a i tad je gužva (no, nedam se). jedna od stvari kojima se najviše veselim u novom stanu je stol i mogućnost da pozovem ljude na finu klopu i fina vina (štoviše, nisam se još ni uselila, a već sam pozvala ljude na ručak :D)

ombia - pa ne bacaš valjda mokre stvari u košaru za veš? mislim, čak i ja nepedantna stavim prvo da se osuše pa onda bacim u veš (tojest, zakoniti to radi, njegove stvari od nogometa budu mokre)

a škaf za veš trebam. apsolutno mi se ne da gnjavit s nošenjem veša u ruci na rate do sušila. pa suhog onda na rate nazad.
imam malo dijete, ergo usisavač koristim svaki dan. nadam se da ću u neko dogledno doba kupit onaj štapni, dotad usisavač mi treba bit nadohvat ruke (a usisavač može služit i za čišćenje nosa djetetu :zubo: )

Kris79
26.10.2010., 16:36
Mi smo bas u fazi pretvaranja sobe koja je bila visak ( i stime idealno spremiste) u djecju sobu..i sad imam jedan problem - muz ima dosta alata koji je u toj sobi u jednoj drvenoj komodi.

ovo ce se nama desiti kad tad :zubo:
moj nema alate, ima bicikle, od kojih svaki kosta - puno i podrum nije opcija.

koristim priliku da pitam za neko elegantno rjesenje bicik(a)la na zidu. hvala :kava:

Francesca
26.10.2010., 16:47
ovo ce se nama desiti kad tad :zubo:
moj nema alate, ima bicikle, od kojih svaki kosta - puno i podrum nije opcija.

koristim priliku da pitam za neko elegantno rjesenje bicik(a)la na zidu. hvala :kava:

Kad nades rjesenje - javi

moj je zakacen na ogradu u stubistu a njegov na tavanu u spremistu koje nam je krajnje nezgodno za svakodnevno skidanje

Cinnamon Girl
26.10.2010., 17:01
a trebaju ti bit nadohvat ruke jer ih koristiš svaki ili svaki drugi dan (škaf za veš, usisavač..a neki kažu i daska za peglanje :D).

Bem ti, zaboravila sam na skaf za ves! Ti meni dodjes kao memory list :)

ellla
26.10.2010., 17:14
[QUOTE=ombia;29686390]
U stanu imam dvije ugradjene spajze, sto je za manji stan blagoslov :s, jedna sluzi kao garderoba a druga je spajza sa usisivacem, daskom za peglanje, stalkom za ves, partvisem, skafom, metlom, zalihama deterdzenta, ulja. Neki dan sam to cistila i bila sokirana da sam napunila cijeli oveci hodnik stvarima koje tamo stoje, stane unutra tri puta vise nego sam imala dojam.

Slažem se u potpunosti,Ombia,ako ima mjesta u stanu-kući,jedna prostorija uz kuhinju kao špajza i jedna do kupaone sa perilicom,sušilicom,usisivaćem,daskom,peglom,korpu sa vešom,metlama,kantama,detergentima,...To je moj plan,jer ne volim natrpane balkone,podrume,tavane,samo nužno.
Iako nas je 5 sada,treba spremiti sve te kapute,cipele,stvari...ali za sve sam našla mjesta,jer su klinci dovoljno izdresirani :rofl::s,samo treba još to i izvest(ove godine ako će sve biti ok)

ombia
26.10.2010., 17:18
Ombia - ne stavljamo vlazno, rucnici i slicno idu direkt u masinu, a ostalo posusim na radijatoru u kupaoni i onda u kos
Za sad sam vrlo zadovoljna, i ostavili su majstori rupe sa straznje strane ormara tak da ima valjda i to neki utjecaj

Hvala Fran. ovo da stan ima ugradbene spajze je rijetkost i mene ce sljedeci put garant zapasti bez dvije spajze, ako nadjem i sa jednom i ovo je odlicno rjesenje.:)
Na netu sam nasla i opciju onih vrata na guranje, gore prisvrscene, dolje se klate, takvo rjesenje bi mi dobro doslo za macji wc, ne vidis ga, lijepo pospremljen :cerek:, sve bih u isti ormar.

ombia - pa ne bacaš valjda mokre stvari u košaru za veš?

Da, vlazne hlace/majce od treninga bacim, nisu bas mokre, to je ionako onaj materijal neki nit ga vidis. Onaj brzosuseci. Tako ceka dan dva ako nije to odmah na redu za pranje, do tad se i posusi jer je kosara vani i ima rupe.:ne zna:
Okrenem par masini tjedno ali ne bas svaki dan za sebe samu.

(štoviše, nisam se još ni uselila, a već sam pozvala ljude na ručak

Ima nas jos.:D

Kris ovak nesto?

http://www.nova68.com/Merchant2/graphics/00000001/BIKERACKWALL.jpg

http://www.indoorbikerack.net/images/wall%20mount%20bike%20rack.jpg

http://www.apartmenttherapy.com/uimages/ny/11-19-cycloc-roundup-1.jpg

http://www.re-nest.com/ol-images/green/uploads/07-09-2007singlebikerack.jpg

Ja na stubistu ne smijem, nitko ne smije nis tamo ostavljati, sa tavana mi se ne nosi stalno, na balkonu mi smeta, u podrum sve manje stane, jedino sam mislila na jedan zid vani i gore prekriti necime.
Inace bicikl je naravno lijep, divno zelen, cijene prosjecne nove kuhinje, moze mirne duse biti ukras. Ali ne bih bas u stanu.:ne zna:

Ili montiram na zid u boravak i preko toga navucem zastor.:D

ellla
26.10.2010., 17:24
http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/departments/laundry/tools/laundry_rooms_ideas
Moja inspiracija za drugi dio kupatila.:)

mandy
26.10.2010., 17:41
JA planiram na proljeće kad sredimo sve uz stol uzeti 2 klupice za 3-4 ljudi i 2 stolice za čelo stola...
KAd mi ne trebaju klupe idu ispod stola, samo stolice će viriti van..

Sad imam 6 stolica..4 su za stolom, 3 se mogu uvijek komotno izvući i sjesti za stol..kad netko dođe maknem mali stol iz boravka i okrenem stol da komotno sjedne 9 osoba (stol se razvlači)...2koje ne koristim svakodnevno su u sobi gdje je komp..

Stol za peglanje stoji kraj ormara, ostavila 15 cm do zida samo zbog njega..usisavač u sobi iza vrata..(nemam špajzu još :D)

Amarillis
26.10.2010., 22:32
ma ja zivim za dan kad se budemo ili sirili ovdje ili pravili negdje dalje. jedna prostprija samo za perilicu, susilicu, peglanje... definitivno jedna prostorija koja ce sluziti kao garderoba, ugradbeni ormari gdje god bude bilo moguce, kupaonu koja ce imati ulaz sami iz nase spavace sobe:cerek: i VEEEEELIKI dnevni boravak.. sada imamo 6 stolica(stare stolice od mojih..jer nisam nasla jos ni jedne koje mi se svidaju) 4 su za stolom, 2 kako kada. stol je 140x80 i ne razvlaci se.. kod nas je najgore sto u biti ima dosta mjesta, samo je raspored zidova malo nemoguc.. i mm koji je zadovoljan sa stanjem kakvo sad je, njemu ne treba jos jedan kos za rublje, ne shvaca zasto bih da si kupimo svoju perilicu, ne shvaca zasto zelim da u predsoblju napravimo ormar koji bi bio rjesenje za sve nase probleme s viskom stvari..i tak.. ali malo po malo ga lomim..:D

inra
27.10.2010., 10:56
Wow. Ovo se zove biti organiziran.:)
Iako je malo neobicna ideja da mi metla stoji u ormaru u boravku.:ne zna:
Al dok se ne vidi...

nema gdje drugo. stan je mali, a taj plakar je prvi isplaniran. skoro pa da smo prvo njega uplanirali i onda okolo crtali ostalo :lol: a super je isplaniran tako da se neće vidjeti.

za ovo prvo, jel bi ti bio problem staviti sliku/skicu svog buduceg ormara?
trebat ce mi vrlo skoro, da znam na sto paziti, sto planirati.

kod stolara mi je. mogu ti ga opisati i reći na šta smo mi pazili, ako ti to pomaže.

i još jedna stvar u vezi škafa za veš. meni to služi samo za prenošenje veša. ništa ne perem na ruke i zato umjesto škafa imam onu gajbu na rasklapanje, koju držim ispod ormarića u kupaoni. i to smo isplanirali prije nego što smo prvu ciglu uzidali :D

Lali Puna
27.10.2010., 11:22
jedna prostprija samo za perilicu, susilicu, peglanje... definitivno jedna prostorija koja ce sluziti kao garderoba, ugradbeni ormari gdje god bude bilo moguce, kupaonu koja ce imati ulaz sami iz nase spavace sobe:cerek:

dobro, ovo kod mene može biti samo maštarija, budući da je realnost takva da ću walk in garderobu, spremište, vešeraj i špajzu imat samo ako se iznenada čudesn obogatim :D

inra, i meni služi samo za prenošenje veša. al mi treba za prenošenje veša, ne nosi mi se mokri veš prek pol stana na rate. nego, na kakvu gajbu na rasklapanje misliš? one plastične?
skroz dobra ideja :top:

LedenaKocka
27.10.2010., 11:34
Mi smo u hodniku isplanirali ugradbeni ormar u kojem ce stajati horizontalno bojler (80l), stalak za susenje, peglanje, usisavac i sve one drangulije za ciscenje stana.
Planiramo srediti jos podrum, pokupovati plasticne kutije i space bagove pa u to sezonsku robu spremati i takve stvari. Mislim da bi to cist ok stitilo od vlage.

Ni ja ni dragi nemamo tendenciju zvati ljude u goste, a s obzirom da smo u garsonijeri stol ni nemamo kud staviti :)

Amarillis
27.10.2010., 11:43
lali, i ja mastam o tome, nece biti toga bas u skoroj buducnosti, ali polako sam pocela sad vec muza obradivati i to tako da mu lijepo svako malo nabijem na nos kako bi bilo bas dobro da imamo spajz-jer eto voce, povrce, i tako te neke krupnije stvari isto moram na balkonu drzati, a sto je zalosno jer je balkon dosta velik a ni jednom nismo vani na njemu sjedili jer je zakrcen stalno.. i tako.. za prednost vise kupaona u kuci sam ga uspjela uvjeriti-tako da cemo ako ovdje budemo ostajali imati 3:rofl: jedna u koju se ide samo iz nase sobe, jedna dolje gdje ce biti db-ali to ce samo biti wc, umivaonik i ogledalo-najvjerojatnije, i ova koja je vec postojeca na katu. kod nas je specificno to da se mozemo ili iz postojeceg prostora prosiriti u tavanski(onda bi se podizali zidovi jos tak da ne bude velikih kosina) kojeg ima nekih 200tinjak kvadrata, ili da srusimo dvorisnu zgradu koja nicemu ne sluzi (to je velicine otprilike 8x6m) i tamo napravimo u prizemlju kuhinju i db, pa dignemo gore i iznad dnevnog boravka napravimo sebi spavacu sobu i kupaonu, i povezemo to s ovim prostorom koji imamo-uz male preinake jel.. ajme jesam ga nadrobila.. uglavnom to se najvjerojatnije nece graditi najednom nego kako skupimo love pa pomalo..tako da cu do tada dragom gospodinu valjda uspjeti ukazati na prednosti takvih prostorija...:cerek:

Kris79
27.10.2010., 11:54
kod stolara mi je. mogu ti ga opisati i reći na šta smo mi pazili, ako ti to pomaže.

mozes :).
jednom kad ga zgotovite bila bi zahvalna za sliku ili kad majstor vrati tu skicu :).

Black Molly
27.10.2010., 12:19
Baš danas razrađujem plan gdje ću držati metle :D jer imam 2 drške, a nastavke mijenjam, pa sam mislila kupiti neku kutiju za te nastavke, dok mi ne dođe predsoblje. Predsoblje je ogroman ormar, nije klasnični ugradbeni jer ima dosta vratašca i jedan otvoreni dio sa vješalicom za kapute, ali je visok i dugačak, izgleda kao predsoblje, a ima sve funkcije ugradbenog ormara. Kad to dođe, tam mi idu metle (koje sad stoje iza vešmašine), usisavač (koji je sad u kupaonskom ormariću, na mjestu gdje će ubuduće biti prašak za veš, omekšivači itd.), cipele, sušilo. Lavor mi stoji na tom kupaonskom ormaricu, ali je dovoljno mali da ga mogu gurnuti iza, pa se ne vidi :D
Peglam na šanku :D ... Nismo još kupili dasku za peglanje, a počela sam, za prvu ruku, peglati na šanku, pa sam se sad navikla. Još i sjednem na barsku stolicu dok peglam male stvari i super mi je :D
Alat je trenutno u kutiji (kartnskj, od usisavača ili tak nečega) i mijenja poziciju po stanu, obzirom na to gdje je potreban :D
Mi smo tu tek mjesec dana, pa stan još nije skroz gotov, ali snalazimo se :)

Što se tiče stolica, nemamo stol, samo šank. Za sad imamo samo 2 barske stolice (što su ujedno i jedine stolice u stanu, osim ove za komp), a nas smo 2, tak da nikoga ne pozivamo na jela žlicom, vilicom i nožem :(, već samo na ono kaj se može jesti sa malog stolića. Ljudi za sad sjede na garnituri, ali planiramo kupiti nekoliko taburea, no još nismo našli neke koji nam se sviđaju.
Nemam špajzu, ali imam ormarić-špajzu (onaj visoki i uski ormarić sa puno polica) u kojem mi stoje zalihe hrane i potrepština, posude, ono kaj ne znam kamo da stavim ... i super mi je jer ju cijelu rastvorim, pa kad kuham, samo uzimam s tih polica, ne moram otvarati i zatvarati svaki ormarić posebno, tak da sve više stvari selim u taj špaza-ormarić, a po elementima stavljam ono kaj rjeđe koristim.

Lali Puna
27.10.2010., 12:25
lali, i ja mastam o tome, nece biti toga bas u skoroj buducnosti, ali polako sam pocela sad vec muza obradivati

a, nije meni problem muž, nego ne znam tko će to platit :D
tako da znam da bum kvadrate za vešeraje, špajze i 3 kupaone imala samo ako mi iskrsne neki bogati ujak iz amerike :D
jer, s obzirom da ćemo se uskoro uselit u sasvim pristojnu kvadraturu za troje ljudi, mislim da će eventualni viškovi novaca prije otić na vikendicu, drugi auto ili putovanja nego na drugi stan

Cinnamon Girl
27.10.2010., 12:33
Za vas koji imate metle: što radite s metlama kad imate usisivač?! :ne zna:

Lali Puna
27.10.2010., 12:43
metem razbijeno staklo (smotana), terasu, stepenište, mrvice kad mi se ne da izvlačit usisavač za tri poteza (štapni usisavač je moj predmet želja)

Kris79
27.10.2010., 12:45

za skupljanje svega onog sto ne mogu usisavacem, snijeg na autu, stepenice pred terasom (montiram krpu na nju i operem, ne perem to istim močom kao i pod u stanu). za izgurati mačora od ispod kreveta.

evo, jutrosnji primjer. razbila sam salicu za kavu. praznu.
pomela sam, ne mogu tolike komade usisavati.

istina ne koristim ju svaki dan i ne tako cesto da se ne bi snasla bez nje... ali eto, pamtim neke situacije di je jako dobro dosla.

Black Molly
27.10.2010., 12:49

Mislila sam na sve ono što ima štap, pa zato - metle :D
Imam partviš, iako ga baš ne koristim. Tu je od kad su nam počeli radovi u stanu, a onu prašinu i komade žbuke nije baš pametno usisavat. To čak piše i na uputstvima za usisavač :mig:

I kad ti se nešto prosipa, a moraš izaći iz stana za 5 min, nećeš vadit usisavač iz ormara, palit ga itd., a ne možeš ni ostavit tak (barem ja ne mogu), već uzmeš neku malu metlicu i pokupiš na onu lopaticu.

Cinnamon Girl
27.10.2010., 12:58
Metlicu imam i ja, i lopaticu. Mislila sam na one velike metle s držačem. Ja sam 15 godina živjela bez tog, a da mi nije ni na pamet palo. Možda da živim u kući i bi. A vidjet ćemo sad kako imam balkon :)

Lali Puna
27.10.2010., 13:02
ja metlom isto zovem sve čime s emože pomest pod - pa bila to i mala metlica ili partviš. al to isto koristim dovoljno rijetko da mogu zbuksat negdje. usisavač mi treba češće, škaf isto najmanje svaki drugi dan, nemrem to zbuksat u spremište pa se gombat da vadim svaki put. dasku za peglanje, s druge strane, mogu i na tavan stavit :D

inra
27.10.2010., 13:10
inra, i meni služi samo za prenošenje veša. al mi treba za prenošenje veša, ne nosi mi se mokri veš prek pol stana na rate. nego, na kakvu gajbu na rasklapanje misliš? one plastične?
skroz dobra ideja :top:

ma je, one što se kupe u lidlu, pevecu..... koštaju tridesetak kuna i sklope se tako da se gurnu pod namještaj bez problema. ja ih imam nekoliko za različite namjene i odlične su mi.

bulthaup
27.10.2010., 13:37
Ja dasku držim stalno otklopljenu u našoj sobi..služi za odlaganje odjeće, to mi je ipak bolje nego bacanje po krevetu.

Nama daska za peglanje stoji na tavanu.:)

ombia
27.10.2010., 18:12
nu). za izgurati mačora od ispod kreveta.

sla.

Aj, pa macor se keksicima izvuce van.:cerek:

Sad ste me sjetili sto sve imam, veliku metlu nemam, ne treba mi, ali imam onu mini koja se samo zakvaci za miscaflin. Ta zaista stane bilo gdje. I ja isto pometem kad nesto razbijem.
No usisivac vadim mooozda jednom mjesecno. Imam onaj mali rucni i taj pokupi sve moje nezgode, pocinjene najcesce ujutro prije nego kava proradi.:D

Bult vi isto nis ne peglate?
Sto me podsjetilo da me doma ceka barem 7 mojih kosulja i dvije haljine za pogladiti.:rolleyes:

Lali a gdje tebi sad taj nesretni skaf stoji, vidim da ga cesto spominjes?

Lali Puna
27.10.2010., 18:25
Lali a gdje tebi sad taj nesretni skaf stoji, vidim da ga cesto spominjes?

na ormaru u kupaoni, njih tri - dva velika jedan u drugome i u njima jedan mali
(i sva tri rabim redovito)
al sad ionako živim improvizirano, sve je zgurano gdje god je moglo bit zgurano, a kad se preselim ima da sve bude pic-mic :D i nema više slaganja stvari po ormarima

edit: zamisli da jednog (skorog, nadam se) dana stavim na forum fotografije svoje nove kupaonice sa škafovima natandrčenim na ormar pa da forumaše herc strefi :D

ombia
27.10.2010., 19:01
Pa, bas bi bilo fora.:zubo:

sasvimobicnoja
27.10.2010., 19:05

istina ne koristim ju svaki dan i ne tako cesto da se ne bi snasla bez nje... ali eto, pamtim neke situacije di je jako dobro dosla.

ja sam sinoc razbila pepeljaru i nisam znala dal da poberem to sa usisivacem ili ne (usisivac je na vodu), a nemam metlu i bilo mi je zao u tom trenutku kaj ju nisam kupila :mad:

Delia
27.10.2010., 19:23
ja u pravilu ne peglam, ali ima par stvarčica koje se jednostavno moraju ispeglati, već nekoliko puta je bila daska za peglanje tema rasprave i zbog čega je nemamo, a meni svaki put mućno kad počnem razmišljati gdje da je pospremim... nisam je kupila, mislim da i neću, sad peglam na blagovaonskom stolu te 3 stvari koje se trebaju opeglati jednom mjesečno :kava:

Isto tako sam vršila otpor kupnji kante, ali kupio je moj dragi neku zgodnu crvenu i on je i koristi za pranje podova, što znači da ja ne moram prati podove jer on svaku subotu uzme svoju kanticu i posebne krpe koje je također sam kupio i opere cijeli stan :cerek:
Od kad sam shvatila da je to sad uobičajena procedura nemam ništa protiv kante koja stoji u jednom čošku kupaone i na koju nitko u biti ne obraća pažnju...

Svi bi mi htjeli da nam stanovi izgledaju kao u katalogu, ali u praksi sumnjam da je to u igdje potpunosti moguće.

Kris79
27.10.2010., 22:02
ostavite me da zivim u uvjerenju da se sve to da fino sloziti i sakriti u ormare. :kava:

inra
27.10.2010., 23:37
ostavite me da zivim u uvjerenju da se sve to da fino sloziti i sakriti u ormare. :kava:

može, može :cerek:

muukigirl
27.10.2010., 23:52
što se tiče daske za peglanje, taman sam si kupila OVU (http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/50119054)u Ikei, kad mi ne treba lijepo ju objesim u garderobu (ima i kukicu za vješanje).. :cerek:

sparina123
28.10.2010., 00:32
i meni je problem sa stvarima, imam veći stan, nas je četvero, ali soba, dvije fali, za sve što se tiče veša, od perilice, sušilice, daske, lavora, veša za peglat....trebala bi jednu prostoriju, u drugu bi stavila usisavače, imam dva, pa jedan za čistit na paru, ljestve,partviši, krpe, stvari koje mi baš i ne trebaju svaki dan, u ugradbenom ormaru imam jakne, odjeću za po kući, police di si dečki odlažu neke svoje stvari, jedan dio je za razne papire, račune, sitnice, pa onda kutije s mojim torbama, muževe stvari, svega i svačega, pola bi pobacala, ali uvijek mislim možda zatreba, stol mi je veliki, 180x90 i kaj se tiče gostiju uvijek su dobrodošli :kava:

franči
28.10.2010., 09:39
dasku za peglanje i štender držim u vešeraju ,zato i služi.tamo peglamo i sušimo veš.tamo su nam ormari i košara sa prljavim vešom.usisavač držimo u kotlovnici a mop i sl stvari u kotlovnici...kad imaš kuću ja mislim da se ima ipak malo više mjesta..a stvari od gostiju stavljamo u sobu gostinjsku ,pa bilito kaputi ili kovčezi..u blagavaoni je stol za 8-ro ljudi pa nam sve stane,a kad su neke fešte veće posudimo stolice..zato živimo za ljeto kad su nam svi dragi ljudi kod nas u dvorištu pa mjesta ko u priči...

Francesca
28.10.2010., 09:42
Eh kuca je sasvim druga prica

franči
28.10.2010., 11:17
je istina,zato imamo toliko kvadrata i mjesta ..u zg smo 6 god živjeli u 33 kvadrata--e to je bila umjetnost sve posložit i još dodat dj.kolica,vrtić,kutije za igračke i to sve da bude bar malo pospremljeno..nemoguća misija

ellla
30.10.2010., 16:14
dasku za peglanje i štender držim u vešeraju ,zato i služi.tamo peglamo i sušimo veš.tamo su nam ormari i košara sa prljavim vešom.usisavač držimo u kotlovnici a mop i sl stvari u kotlovnici...kad imaš kuću ja mislim da se ima ipak malo više mjesta..a stvari od gostiju stavljamo u sobu gostinjsku ,pa bilito kaputi ili kovčezi..u blagavaoni je stol za 8-ro ljudi pa nam sve stane,a kad su neke fešte veće posudimo stolice..zato živimo za ljeto kad su nam svi dragi ljudi kod nas u dvorištu pa mjesta ko u priči...

Super,nema ljepšeg kad svaka i najmanja stvar ima svoje mjesto u kući.:cerek:

katarina72
31.10.2010., 21:03
Vidla sam u jednom stanu sljedeću ideju: visina stana je 3m pa je jedan dio dnevnog boravka podignut jedno pol metra i od gore su montirana vrata na podizanje, i ispod se jako lagano smjeste koferi, škafovi i hrpa stvari. Gore je samo lagani tepihić
Nama su pak problem svi ti silni koferi, mm često putuje a i ja bar 2 puta godišnje

I naravno daska za peglanje, najradije bi je držala u spavaćoj ali mi je tamo glupo peglat, volim peglat uz TV, a opet sam lijena prenositi dasku jer naravno da uvijek odvalim koji čošak zida

Francesca
31.10.2010., 23:21
mi imamo jedno 6-7 kofera sigurno :zubo:
kaj mogu, udružili se moji i njegovi i eto belaja :rofl:
držimo ih male u većima na tavanu u spremištu i uvijek je mm-u muka kad mora ići po kofer

ombia
01.11.2010., 00:15
mi imamo jedno 6-7 kofera sigurno :zubo:
kaj mogu, udružili se moji i njegovi i eto belaja :rofl:
držimo ih male u većima na tavanu u spremištu i uvijek je mm-u muka kad mora ići po kofer

Isto.:D
Sva sreca pa stanu veci u manje itd. Jedino onaj za kabinu drzim u stanu, taj za 2-3 dana kad mi treba vise puta mjesecno. Drzim ga na dnu garderobe.

Špranja
01.11.2010., 01:32
Ideja za dasku za peglanje - koju već godinama odgađam "dizajnerski" osmisliti da liči na nešto, i nakon toga realizirati - plitki "ormar" dubine 10 cm (mjerila sam svoju sklopljenu daski i to je dovoljno). Zapravo ne ormar u pravom smislu, nego samo okvir na zidu, a vrata učvršćena na taj okvir. Na zidu unutar tog "ormara" bile bi 2 kuke za koje bi se objesila daska. Može i neka periva tapeta na tom dijelu zida unutar "ormara", a može zapravo i 0,5 mmm šperploče - neće bitno promijeniti dimenziju/dubinu...

Takvo "sklonište" stalo bi bilo gdje na slobodan zid, ali bi - da bi ga se moglo držati npr. čak i u boravku - trebalo biti izuzetno dobro oblikovano, da djeluje dekorativno i kao element oblikovanja prostora, a ne kao bezvezan viseći ormarić...

Možda - kao uzor - pogledati kako su oblikovani oni "dizajnirani" radijatori raznih oblika - cvjetni, biljni motivi, prugice, "valovi"... i tako dizajnirati vrata, koja ne moraju biti pravokutnog oblika unutar okvira "ormara", nego nepravilna, i da pokrivaju okvir, if you know what I mean... :mig:
Boja - jednostavno - bijela, ili uskladiti s bojom koja se koristi kao "akcent"-boja u istoj prostoriji - crna, crvena, zelena... kako kome paše...)

Zasad još uvijek samo razmišljam o tome, a u međuvremenu dasku teglim ili s kata ili iz podruma u boravak u prizemlju - peglat ne mogu zatvorena sama u nekoj drugoj prostoriji, dok je muž osamljen u boravku... glupo mi...:D
(Što je još gore, imam neku staru, prokleto tešku dasku sa željeznim nogama, al se ne mogu odvojit od nje, jer stabilniju i bolje oblikovane gornje plohe nisam koristila... sve druge su mi ko dječje igračke prema njoj.:ne zna: :mad:)

Ako/kad ostvarim ideju, obavezno stavim slikicu...:)

bulthaup
01.11.2010., 08:04
Mi smo razmisljali da nesto slicno ugradimo u ladicu u kuhinji, ali smo kasnije odustali. Kako je daska u potrovlju, onda se rijetko pegla. Koferi u potkrovlju naravno dobro dodju za visak garderobe.

ombia
01.11.2010., 08:53
Spranja bas te lijepo vidjeti opet i ideje su :top: kao i uvijek sve tvoje.:cerek:

Bult, a kamo sa robom kad putujete? Zamisljam da par puta godisnje (obicno se pakiram u zadnji cas :o) jos i kofere prazniti moram.:ne zna:
Za takvu robu koja moze na tavan sam na ebayu kupila neki stari ormar za 20 eura, resturirala ga da ga sve bilo steta staviti na tavan i tu su sad te neke stvari...

inra
01.11.2010., 10:07
ajme, koferi. to je i nama uvijek bio problem. često putujemo, na dan-dva, mjesec-šest i kufera i torbi ima svih veličina i oblika. prije smo uvijek u njih stavljali višak stvari pa ih gurali gdje stignemo. sada imaju samo svoj sanduk ispod kreveta. ja sretna :cerek:

Lali Puna
01.11.2010., 13:44
Vidla sam u jednom stanu sljedeću ideju: visina stana je 3m pa je jedan dio dnevnog boravka podignut jedno pol metra i od gore su montirana vrata na podizanje, i ispod se jako lagano smjeste koferi, škafovi i hrpa stvari. Gore je samo lagani tepihić

slično nešto imam ja, samo sam ja pretvorila u spremište gornji dio, a ne pod (u potkrovlju sam)
imam vrata i lojtre na izvlačenje - al to je meni klasično spremište, baš za držat kofere, stvari koje se rijetko koriste i slično.
ne pada mi na pamet otvarat vrata, izvlačit lojtre, penjat se,m spuštat pa sve zatvarat svaki put kad trebam vješat veš (skoro svaki dan)
ok, lakše je kad je spremište u podu, no za to treba imat visinu stana 3 metra, a to rijetko tko ima

budući sam sad u malom stanu gdje su mi stvari na ormarima i nagurane u svakom slobodnom ćošku, u budućem sam stanu predvidjela spremišta i ladice gde god je bilo moguće. no, ne muči mene to, mene more ove stvari koje su vel'ke i zauzimaju puno mjesta, a trebaju ti bit nadohvat ruke (škaf, usisavač...)

franči
01.11.2010., 14:12
pa škaf i usisavač stavljam u špajzu,jer ih koristim svaki dan po nekoliko puta nekada...na dohvat su mi ruke

bulthaup
01.11.2010., 14:12
Bult, a kamo sa robom kad putujete? stvari...

Izvadimo iz kofera i ostavimo na krevetu u rezervnoj sobi, da ceka dok se ne vratimo.:mig:

bulthaup
01.11.2010., 14:13
I mi usisavac drzimo u ostavi za cipele.

Jellle
01.11.2010., 18:00
Špranja; odlična ideja :top:
ja daske za peglanje još nemam ali ako ču je, a vjerovatno budem, jednom imala definitivno ču si po špranjinoj ideji napraviti takav uski ormar za nju.

Kofere, bor i još neke gluposti koje rijeđe koristim držim ispod kreveta u spavačoj sobi. Koji je napravljen da se gornji dio diže a ispod je veeeeliki prostor koji mi zlata služi.

u wc-u imam veliki ugradbeni ormar u kojem zbilja svašta držim. od usisavača, alata, posteljine,ručnika do detergenata,wc papira, sjemena raznih biljaka. Znam da možda zvuči nespojivo to sve skupa držati u istom ormaru. ali meni je okej a i nije da imam alternative.

Metle mi stoje između zida i mašine za veš. Nije ih lijepo za vidjeti ali to je mjesto u wc iza vrata pa nije toliko primjetno.

nego kud vi odlažete robu na kraju dana koja vam nije za prati a nije ni za spremiti u ormar?

Ja sam si na vrata od spavače sobe stavila vješalice ali mi one nisu dovoljne. Tamo nam vise piđame preko dana.
Imam u spavačoj stolicu koja je uvijek zatrpana s takvom robom ali mi to jako neuredno djeluje.

Kris79
01.11.2010., 18:12
nego kud vi odlažete robu na kraju dana koja vam nije za prati a nije ni za spremiti u ormar?

zasto ne bi bila za spremiti u ormar?
kosulje, suknje, traperice, sako, odijelo... takve stvari vratim na vjesalicu na svoje mjesto u ormaru da se izbjegne dodatno guzvanje.

pamucne stvari, odjeca za po doma, za do ducana i te neke trenirkaste stvari imaju svoju policu namjenjenu za 'ono sto je noseno i jos je nosivo, a nije za pranje'.

desi se, al jako rijetko da neki ves cami na komodi u spavacoj danima. to je ako se preko tjedna ne stignem baviti time, pa samo povecavam hrpu :zubo: i tako doceka vikend.

ombia
01.11.2010., 18:47

Ja sam si na vrata od spavače sobe stavila vješalice ali mi one nisu dovoljne. Tamo nam vise piđame preko dana.
Imam u spavačoj stolicu koja je uvijek zatrpana s takvom robom ali mi to jako neuredno djeluje.

Kris zato sto sam s tim trapericama sjela u tramvaju, po cekaonici kod doktora itd. i tko zna gdje jos, dakle nisu ciste i ne volim ih stavljati do ili na (traperice nikad ne vjesam) zaista svjeze opranu robu.

Jakne u garderobu, hlace razne, soseve, imam sa strane ormara u spavacoj jednu kukicu namontiranu (iza vrata je, uopce se ne vidi osim ako zatvorim vrata i budem u sobi, al su vrata uvijek otvorena). Tako cekaju dan dva da opet obucem. Sve ostalo tipa kosulje, majce nosim ionako samo jednom i ide u pranje.
Pidjama mi ne visi nigdje, a i inace me jako mrzi da bilo sto visi po vratima :rolleyes: prostorije, cak i u kupaoni mi je to no go. Ostavlja mi bas neuredan dojam. Moj shorts i majca za spavanje su slozeni na krevetu.
Stolica je u spavacoj zabranjena bas iz gore navedenog razloga.:D

tomorrow2
01.11.2010., 19:18
Nemojte me tući, ali sam čula da nije baš pametno držati električne stvari (usisivače i sl) ispod kreveta, u biti baš ništa nije dobro držat ispod kreveta. Pogotovo ispod dječjih kreveta. Zbog zračenja. Čak i iz sobe bi ih trebalo izbaciti.
Ja nemam škaf, nosim mokru robu u malom lavoru, 2 puta. Crven je:D, pa si mislim da je fora dekoracija u kupaonici.

_suncica_
01.11.2010., 22:30
I ja sam imala stolicu u spavaćoj baš za takvu robu koja mi nije ni za pranje a ni za ormar. I koji put imala više odjeće na njoj nego u ormaru :zubo:
Onda sam odlučila napraviti reda i maknula ju iz spavaće.

Sad kad se presvačim samo stvari nakratko odložim na krevet.
A kad je vrijeme za spavanje prebacim ih na komodu :lol:

Francesca
02.11.2010., 11:50
Mi u radnoj sobi imamo vjesalicu stalak i hrpu vjesalica i tamo drzimo to polunoseno i jakne koje trenutno nosimo jer jos nemamo i hodniku vjesalicu

Kad ce nam ta soba trebat za podmladak, jako ce mi falit ta vjesalica :(
Onda cemo valjda na vrata vjesat, nemaamo gdje drugdje

franči
02.11.2010., 11:56
mi robu koja se nosila a nije još za pranje NEMAMO..svaki dan se čisto oblači sve od donjeg veša pa do čarapa ,kako mi tako i djeca.prljava roba stoji u košari za pranje u vešeraju (gardarobi),a piđame ispod jastuka..,istina i bog da imamo svaki dan 2 zato mašine veša za prat i peglat al to mi je već nekako pod normalno..a nevolimo da nam stvari stoje tamo di im nije mjesto po kukicama,na vratima,stolicama ili sl..najbolje mi je kad sam došla kod jedne svoje rodice u slavoniju a kod nje hrrrpetina hlača,majica,bademantil vise na orbitreku u dnevnom boravku..omg pomislila sam kaj je ovo..može bit da joj stoji za uspomenu hlače koje je prije nosila broj 48 i hlače koje želi nosit 36.nemam pojma.pa reko da dobije poticaj za vježbanje...

bulthaup
02.11.2010., 11:58
zasto ne bi bila za spremiti u ormar?
kosulje, suknje, traperice, sako, odijelo... takve stvari vratim na vjesalicu na svoje mjesto u ormaru da se izbjegne dodatno guzvanje.

Takodje.:top:

Špranja
02.11.2010., 12:05
Ideja za dasku za peglanje - plitki "ormar" dubine max 10 cm (mjerila sam svoju sklopljenu daski i to je dovoljno). Zapravo ne ormar u pravom smislu, nego samo okvir na zidu, a vrata učvršćena na taj okvir. Na zidu unutar tog "ormara" bile bi 2 kuke za koje bi se objesila daska....

Takvo "sklonište" stalo bi bilo gdje na slobodan zid, ali bi - da bi ga se moglo držati npr. čak i u boravku - trebalo biti izuzetno dobro oblikovano, da djeluje dekorativno i kao element oblikovanja prostora, a ne kao bezvezan viseći ormarić...

Možda - kao uzor - pogledati kako su oblikovani oni "dizajnirani" radijatori raznih oblika
Evo - na ovako nešto sam mislila... Ovi vertikalno izduženi dekorativni radijatori na sličicama su zgodni predlošci za takvo "sklonište" za dasku.
http://www.google.hr/images?hl=hr&num=10&as_epq=&as_oq=&as_eq=&lr=lang_en&cr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=&as_rights=&safe=images&q=design+radiator&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=xnTPTOGpNYHMswalg4DkAg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=3&ved=0CEQQsAQwAg&biw=1223&bih=699

Francesca
02.11.2010., 12:05
Donje rublje, carape, majice i kosulje ide svaki dan cisto

No gornji dio trenirke, traperice, traper sos, flisevi, pa cak ni majica u kojoj sam otisla samo na kavu a skinem ju kad dodem doma - to ne perem nakon svakog nosenja a bogme ne ide ni u ormar jer sam sjedila tko zna gdje

Lali Puna
02.11.2010., 12:06
mi robu koja se nosila a nije još za pranje NEMAMO..svaki dan se čisto oblači sve od donjeg veša pa do čarapa ,kako mi tako i djeca.

ma daj, prati primjerice traperice nakon svakog nošenja je čisto rasipavanje energije, vremena i novaca

prije podmlatka smo imali u spavaćoj onu štangu na kotačičima na koju se mogu objesit vješalice. bila je uvijeeek zatrpana :D i pune vješalice i još bi se gore hrpa robe skupila. sad je na tom mjestu kćerina komoda čiji gornji dio prekrasno služi kao odlagalište odjeće. prebacuje se i preko - sad nek zažmire čistunci - jedaćih stolaca, a i preko naslona kauča bome.

u buduću spavaću sobu planiram staviti neku vješalicu (ako nađem štogod zgodno da mi stane) ili jednostavno obučnu stolicu da se preko nje odlaže odjeća. ja niti sam uredna nit patim da mi spavaća soba mora izgledat kao za izložbu, to mi je čisto funkcionalna prostorija u stanu.

Aoife
02.11.2010., 12:31

No gornji dio trenirke, traperice, traper sos, flisevi, pa cak ni majica u kojoj sam otisla samo na kavu a skinem ju kad dodem doma - to ne perem nakon svakog nosenja a bogme ne ide ni u ormar jer sam sjedila tko zna gdje

Ja prvi put čujem za ovakvu praksu. Ja uredno sve vratim u ormar bez da uopće razmišljam o tome... Pa ne namjeravam jesti sa traperica.. Kakve veze ima da li će traperice dirati druge traperice, s kojima ću uskoro isto tako sjediti tko zna gdje :confused:

Francesca
02.11.2010., 12:34
Ja prvi put čujem za ovakvu praksu. Ja uredno sve vratim u ormar bez da uopće razmišljam o tome... Pa ne namjeravam jesti sa traperica.. Kakve veze ima da li će traperice dirati druge traperice, s kojima ću uskoro isto tako sjediti tko zna gdje :confused:

A kaj ja znam, u ormaru mi je sve kao cisto

lavida
02.11.2010., 18:09
gdje držite robu koju treba opeglati?

meni je do sada stajala na rasklopljenoj dasci za peglanje u spavaćoj sobi, ali sada razmišljam da si u ormaru ostavim praznu policu za to, ne želim to vidjet svaki put kada uđem u sobu...

ombia
02.11.2010., 18:16

..., ali sada razmišljam da si u ormaru ostavim praznu policu za to, ne želim to vidjet svaki put kada uđem u sobu...

Bas tako ja imam.:mig:

lavida
02.11.2010., 18:28
Bas tako ja imam.:mig:

:mig:

nošenu robu ne stavljam u ormar, ali imamo lošu naviku stavljati je na stolicu u spavaćoj, pa za vikend posložiti.

ne mogu staviti u ormar robu u kojoj sam bila na npr. večeri, kod doktora, u kinu, na kavi itd.

imamo sada jednu praznu sobu za to, ali kada dođu klinci, nemam ideju kako da to rješim:ne zna:

Jellle
02.11.2010., 21:27
Ja isto trenutno imam "viška" sobu za sve gluparije koje mi smetaju ali vec razmišljam o tome gdje cu sa svim tim stvarima kada ju jednom necu imati.
Razmišljala sam si napraviti na balkon neki lijepi, bijeli limeni ormar za sve te stvari tipa metle,kante,alat,farbe i sl. a druga opcija mi je s knaufom zagraditi jedan kut blagavaone prostora tipa metar s metar u koje bi trpala te stvari.

Što se nošene robe tice meni bi previše energije oduzimalo da sve što skinem sa sebe kada dođem doma slažem u ormar. Probala sam i tako pa mi je ormar stalno bio u kršu jer mi se nije dalo uredno slagati a imam ekstra mali ormar i ako jedna stvar nije na svom mjestu vec je nered.

ja sam trenutno u fazi namještanja stana ali sanjam o danu kada cu imati veeeliki stol sa šest stolica i kada če mi moči u goste doči više od dvoje ljudi i da možemo svi bez stiskanja i improvizacije sjesti za sol i jesi. A do tada ih na klopu pozivam samo ljeti kada vani imam stol sa 6 stolica.

Cinnamon Girl
02.11.2010., 22:18

meni je do sada stajala na rasklopljenoj dasci za peglanje u spavaćoj sobi, ali sada razmišljam da si u ormaru ostavim praznu policu za to, ne želim to vidjet svaki put kada uđem u sobu...

Ja stavljam tamo gdje stoji i kad je ispeglana, a onda peglam po potrebi.

Black Molly
03.11.2010., 10:51

Peglam odmah kad se veš osuši. Ne ostavljam to u hrpama, jako bi me to živciralo. :D

Kladi
03.11.2010., 11:23
a gdje stavite kapute i ostalo kad dođu gosti.....njih recimo....desetero???

ombia
03.11.2010., 11:37

Imam u hodniku kukice namontirane, koje se utisnu u zid kad nisu u opticaju. Tu stane 3-4 jakne i moja ak je vani kisa bila da ju ne spremam vlaznu u garderobu.

Klodi malo tko s danasnjim tempom moze odmah rijesiti, preko tjedna dodjem kasno krepana doma ak odem na trening dodjem turbo kasno, a perem par masina na tjedan. Tak da za vikend onda obavim u pola sata nuzno, ne mogu cim se posusi, jer nekad se posusi u ponoc u susilici. I lakse mi je opeglati odjednom nego paliti peglu tri puta tjedno za 1-2 komada.

bulthaup
03.11.2010., 11:54

Sve ide na krevet u spavacoj sobi.:)

Kris79
03.11.2010., 12:07

ne trljaj mi sol na ranu :mama:

nije da svaki dan imam 10 ljudi na druzenju, ali 3x godisnje kad se obitelj skupi kod nas, ili za rodjendane, jakne se poredaju na krevet u spavacoj.
jednom kad hodnik dodje na rjesavanje (trenutno je i bez rasvjete i iceg smislenog), ceznem da imamo the ormar koji ce rijesiti sve to, a na zidu neku otkacenu vjesalicu za usputna vjesanja i ovakve situacije.

nisam ljubitelj vjesalica koje su uvijek pune svega. draze mi je da je vjesalica vise kao instalacija koja ponekad posluzi vjesanju.

svidja mi se ideja grane (prava grana) na bijelom zidu u tu svrhu.

franči
03.11.2010., 12:18
ja imam u hodniku 6,vrlo praktičnih vješalica a svaka ima po dve kukice tako da stane dosta jakni i vješalicu ili ti alufinger za kaput ...samo me to malo živcira jer sve je napuhano ko balon a imam prostora da nemam možda bi se samo ispuhalo punjenje jakni hehehee....

Kris79
03.11.2010., 12:27
A ta prirodna grana ne bi pukla da se na nju objese 2 teze zimske jakne? Jer i meni se ideja svidja.

ne znam :), to i mene zanima.
ja sam to zamislila kao granu koja je malo deblja, na vise mjesta zakacena za zid i one manje i tanje grančice su odrezane do max 10 cm, tako da izgledaju ko mali panjići. :ne zna: ne znam kako objasniti. u tom slucaju (valjda) nema straha od pucanja, padanja i otpadanja cijele instalacije sa zida.

http://img522.imageshack.us/img522/5638/stan2.th.jpg (http://img522.imageshack.us/i/stan2.jpg/)

ovo je moj hodnik. nakon sto u onaj najdonji cosak lijevo od kupaone dodje the ormar kojim ce se pokriti brojilo, meni je tesko zamisliti ista funkcionalno, a da nije ruzno ili kicasto da mi ne narusi prostrnost tog hodnika. biti ce neko vece ogledalo samo naslonjeno na zid, vjerojatno ovdje gdje je portafon, a na suprotni, izmedju dvoja vrata sam ja zamislila tu granu.

a ideja je dosla nakon sto sam po sumi nekdian skupljala mateirjal za bozicni kic, dovukla hrpu granja, lisca, bobica, i samo to onako bezveze naslonila uza zid.
jos uvijek stoji tamo, gledam ju svaki dan i razmisljam kako da od nje ili neke slicne napravim vjesalicu. :ne zna:

pitanje je jel ovo samo jos jedna od mojih ideja koje kad se realiziraju se pokazu ne bas tako dobre kao sto su bile dok su bile ideje :zubo:

Francesca
03.11.2010., 12:52
Sve ide na krevet u spavacoj sobi.:)

i kod mene trenutno dok ne stigne Val, al da sam sretna tim rješenjem - nisam...

fala bogu na Valu ima mjesta i za 20 jakni :cerek:

Aoife
04.11.2010., 12:03
Dakle, ovo nije tema niti o pranju niti o peglanju niti o čišćenju podova. Pripadna rasprava je izbrisana.

Black Molly
04.11.2010., 12:15
Kako je rasprava obrisana, morala sam izbrisati cijeli post. Bu-hu :D

Nabavili smo 2 taburea koji mogu poslužiti kao kutije. Sad imaju funkciju kutija, a kad dođu gosti za dan-dva, testirat ćemo ih kao sjedala :D

ombia
04.11.2010., 12:40
Pitam jer imam jedan drveni sanduk/kutiju od bijelog drveta i znas cemu mi najcesce sluzi.:o
Kad dodju nenajavljeni gosti i dok se penju stepenica ja proletim kroz boravak i tu ubacim SVE sto je trebalo biti pospremeljno odavno omot od cokolade, neke papire, ostatke nekog mog DIY projekta i kad gosti odu onda to razvrstam.:rofl:
E da moze se na tome i sjediti.

little CoCo
28.11.2010., 17:49
Kako nisam naišla na sličnu temu,otvorila sam ovu. Zanima me kako vi ukrašavate sobe i razne sitnice stavljate na posebna mjesta. Evo recimo moj primjer. Imam dosta malu sobu živim za odijeću. Najradije bi ju poviješala po zidovima da je mogu svaki dan gledati :rofl: Nemam onaj preliejpi garderobni ormar kao Carrie iz sexa i grada ali trudim se da bude lijepo složen. Naravno imam dosta stvari koje ne stanu u ormar i sad je pitanje gdje s njima? Pa tako recimo imam 3 ladice u ormaru velike u koje mi ne stanu i grudnjaci,gaće pa sve to za važne prigode,svaki dan,pa one malo intimnije prigode,najlonke,čarape i pidžame. sada ne znam šta da recimo radim s grudnjacima,imam ih 38komada :D i stalno nosim drugi,gdje njih posložit npr? Imam isto tako i puno cipela,štikli,ne volim kad su mi pomiješane sa svim cipelama u garderobi pa ih imam u sobi ali mi to zauzima užasno puno mjesta i ne znam kud sa njima,isto tako torbe...gdje ih vi držite? ja imam svakakve od malih torbica do velikih za fax i onih shopping bags,gdje s njima? držala sam ih na kvaci od vrata na ručki od prozora ali tako izgleda sve natrpano... Pridružite se savjetima jer bi mi stvarno dobro došli,isto tako pišite i vaše male nedoumice :)

una_mariposa
29.11.2010., 00:16
eeeh torbe i mene muče! roba mi stane u ormare i to je sve više-manje uredno, ali torbe nikako!
vise mi na jednoj većoj "kuki"...neznan, ružno mi to izgleda. to su uglavnom velike torbe! razmišljam da si u sobi napravim tj. zabijem u zid nešto u stilu kao i vješalice za jakne, kapute.. nisam pametna :ne zna:

ombia
29.11.2010., 18:18
Kako nisam naišla na sličnu temu,otvorila sam ovu. Zanima me kako vi ukrašavate sobe i razne sitnice stavljate na posebna mjesta.

. sada ne znam šta da recimo radim s grudnjacima,imam ih 38komada :D i stalno nosim drugi,gdje njih posložit npr? Imam isto tako i puno cipela,štikli,ne volim kad su mi pomiješane sa svim cipelama u garderobi pa ih imam u sobi ali mi to zauzima užasno puno mjesta i ne znam kud sa njima,isto tako torbe...gdje ih vi držite? ja imam svakakve od malih torbica do velikih za fax i onih shopping bags,gdje s njima? držala sam ih na kvaci od vrata na ručki od prozora ali tako izgleda sve natrpano... Pridružite se savjetima jer bi mi stvarno dobro došli,isto tako pišite i vaše male nedoumice :)

Rijesi se dijela stvari, nisu valjda svih 38 grudnjaka i novi i skupi i predivni?:ne zna:
No ne razumijem pitanje, jel te zanima ukrasavanje ili skladistenje?
Uglavnom sve sto ne stane u ormar ili ormar za cipele znaci da imam previse stvari. Nagomilavanja se grozim pa kako jedna nova iste sorte udje u kucu jedna stara mora van. Torbe drzim objesene u ormaru. No imam ih valjda pet sve skupa. Male vecernje drzim u jednoj ladici, stane ih tamo isto 5-6.

bulthaup
29.11.2010., 20:24
Rijesi se dijela stvari, nisu valjda svih 38 grudnjaka i novi i skupi i predivni?:ne zna:
No ne razumijem pitanje, jel te zanima ukrasavanje ili skladistenje?
Uglavnom sve sto ne stane u ormar ili ormar za cipele znaci da imam previse stvari. Nagomilavanja se grozim pa kako jedna nova iste sorte udje u kucu jedna stara mora van. Torbe drzim objesene u ormaru. No imam ih valjda pet sve skupa. Male vecernje drzim u jednoj ladici, stane ih tamo isto 5-6.

Lijepo receno.

Cinnamon Girl
30.11.2010., 08:46
Imam isto tako i puno cipela,štikli,ne volim kad su mi pomiješane sa svim cipelama u garderobi pa ih imam u sobi ali mi to zauzima užasno puno mjesta i ne znam kud sa njima,isto tako torbe...gdje ih vi držite?

Daj si uraditi police na cjeli jedan zid, pa ukrasi cipelama, onako kako drugi krase knjigama.

http://trineswardrobe.dk/files/2009/09/sko.jpg

Cinnamon Girl
30.11.2010., 08:51
Pitam jer imam jedan drveni sanduk/kutiju od bijelog drveta i znas cemu mi najcesce sluzi.:o
Kad dodju nenajavljeni gosti i dok se penju stepenica ja proletim kroz boravak i tu ubacim SVE sto je trebalo biti pospremeljno odavno omot od cokolade, neke papire, ostatke nekog mog DIY projekta i kad gosti odu onda to razvrstam.:rofl:
E da moze se na tome i sjediti.

:top:

BUBBLE JET
24.08.2011., 14:48
gdje držite usisavače, perače na paru itd. Moj je ispod stepenica za potkrovlje, al samo zato jer neznam di bi sa njim. Ili da ga frknem u potkrovlje, ružno mi da stoji tamo?

Blackie
24.08.2011., 15:10
gdje držite usisavače, perače na paru itd. Moj je ispod stepenica za potkrovlje, al samo zato jer neznam di bi sa njim. Ili da ga frknem u potkrovlje, ružno mi da stoji tamo?

ja ugradila centralni usisavač :s

ti na potkrovlju imaš dosta mjesta, napravi neke ormare i u jedan spremi sve što ti smeta :top:

zviri
24.08.2011., 15:11

ovo i mene muči, al ja na žalost nemam stepeništa za potkrovlje, al imam doduše dio ormara koji ću morati prenamijeniti za to, dasku za peglanje, đoger...

vlovrec
25.08.2011., 19:11

Imam nešto slično tabureu, ali malo veće, sa poklopcem, u dnevnoj sobi. Unutra trpam šta je za peglati a kad dođe više gostiju na tome se i sjedi.

http://img24.imageshack.us/img24/7019/art28635.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/24/art28635.jpg/)

Imam i ovalni veliki i malo manji i jedan kockasti u spavaćoj sobi. Jako zgodna stvar.

vlovrec
25.08.2011., 19:14

Slažem se. Tako i ja, imam tabureić kao sa prošlog posta u spavaćoj sobi i na njega ide sve takvo, polu - nošeno. Pa onda kad se pere redovni veš tamo preberem štaa je u toj boji pa bacim na pranje. Nema nikad više od 4 stvari na njemu.

vlovrec
25.08.2011., 19:17
[QUOTE=ombia;29799438]Imam u hodniku kukice namontirane, koje se utisnu u zid kad nisu u opticaju. Tu stane 3-4 jakne i moja ak je vani kisa bila da ju ne spremam vlaznu u garderobu.

Kakve su to kukice koje se utisnu u zid?