View Full Version : Pravila Off Topic podforuma - update 11.10.2012.
Limeni Nos
02.11.2010., 20:17
Uz opća pravila (http://www.forum.hr/forumdisplay.php?f=184) koja vrijede za cijeli forum na ovom podforumu postoji i par dodatnih:
Teme koje dođu do 10,000 postova se zaključavaju i otvara se nova tema
Teme se brišu nakon mjesec dana neaktivnosti
Postovi se ne broje
Offtopic je u principu blaže moderiran od ostalih podforuma te u njega idu chat i teme koje nemaju puno veze s ostatkom foruma.
I to bi bilo to, budite pristojni i kulturni. :D
Blood Dima
17.09.2012., 23:50
Nego, da ponovimo neke stvari :)
Off topic je mjesto gdje se ljudi dolaze zafrkavati, družiti kroz chat teme, no unatoč tome i na njemu vrijede opća pravila foruma, koja su očito neki zaboravili.
Neka od tih pravila, posebno bi izdvojio za ovaj dio foruma:
Zabranjeno je:
-korištenje klonova dok Vam bilo koji korisnički račun ima zabranjen pristup Forumu (ban) ili korištenje više korisničkih računa na način koji zbunjuje ostale korisnike (raspravljanje na istoj temi s više nickova, slaganje s vlastitim argumentima...)
-vrijeđanje sugovornika, namjerno provociranje svađe na osobnom nivou, nekonstruktivnih nacionalnih, vjerskih i sličnih sukoba (trollanje)
Mislim, nemojmo od ovoga mjesta praviti nešto ružno, nego iskoristimo ga maksimalno kroz zafrkanciju, chatanje i druženje.
Svi korisnici koji budu namjerno kršili posebno ova dva poboldana pravila bit će prikladno sankcionirani.
P1:
Pošto se na ovom forumu nalaze najviše chat teme, nije moguće sve iste pratiti, stoga ukoliko naletite na neko vrijeđanje ili neko kršenje pravila, molim vas da isto prijavite preko trokuta za prijavu (http://www.forum.hr/images/buttons/report.gif)
Blood Dima
18.09.2012., 21:24
Veličina slika
Prošao sam neke teme i primjetio da slike koje neki forumaši stavljaju prelaze debelo granice dopuštenoga (preko 1000 piksella), da stvar bude gora, tu nisu samo slike već i gifovi koji prelaze 800/900 piksella i koji su mi doslovno zablokirali stranicu dok su se otvorili, vjerujem da se to dogodi i drugim forumašima koji otvore takvu temu.
Molim da ubuduće kad stavljate slike na ovome dijelu foruma, poštujete opće pravilo o veličini slike, a to je 640x480 piksella, znam ovo je Off topic, ali opet ugodnije je i vama i drugima pratiti temu kada se ista brže učita i otvori.
Dodatak dodatku:
Kod citiranja, što je maksimalno moguće izbjegavajte citirati "otvorene" slike, molim da se kod citiranja posta koji sadrže slike makne [IMG] kod oko linka slike.
I ovako se forum jedva vuče, a takvo citiranje jako uspori otvaranje stranice.
Hvala na pozornosti :)
Blood Dima
11.10.2012., 23:42
Još jedan dodatak pravilima Offtopica, kojega su dužni poštivati svi koji ovdje pišu.
Komentiranje moderature, moderatorskih akcija i samih moderatora po Offtopicu nije dozvoljeno.
Shvaćam ljutnju osobe koja smatra da je nepravedno kartonirana ili da joj je post obrisan bez razloga i sl., ali na Forum.hru postoji mjesto za takve postove i takve teme, a to je PŽK.
Nećemo se na Offtopicu igrati PŽK-a, lijepo vas molim.
Na nekim temama sam to pravilo već i napisao, ali neka stoji i ovdje sa svim pravilima ovoga dijela.
Zahvaljujem.
Blood Dima
31.12.2012., 03:01
Vjerujem da ste kao i ja i sami primjetili da se Offtopic polako pretvara u podforum turskih sapunica.
Kako dođe nova serija, mi dobijemo i novu temu o turskim sapunicama, ne samo na forumima gdje im je mjesto, već i ovdje na offtopicu.
Ja znam da vi volite pisati po offtopicu jer ne morate paziti na offtopic postove, smajlić postove i slično, pošto je atmosfera opuštena i chatereska, no i Offtopic ima svoje granice kada su u pitanju teme koje isti sadrži.
Uglavnom da skratim, to je to što imamo od turskih topica na Offtopicu. Za svako slijedeće otvaranje teme koja ima veze s turskim serijama, glumcima i slično, molim da me se obavezno prije otvaranja obavijesti putem poruke, tek tada ću procijeniti jel zbilja potrebna još koja turska tema, ili za tu vašu temu, koju želite otvoriti, ima mjesta na već otvorenim temama.
Hvala
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.