PDA

View Full Version : Chitosan

Ava Adore
22.02.2003., 09:52
Koristi li ga netko od vas? Koliko dugo vec i djeluje li? Naravno uz dodatne aktivnosti...

http://www.encian.hr/index.php?page=90

Ava Adore
24.02.2003., 09:37
Bas nitko nitko??

blondie_30
24.02.2003., 09:51
Ava; jel ga ti koristis ??? Btw. zanima me jel ima neke nuspojave (jel pise nesto vise od one alergije na rakove na onom papiricu kaj dodje s tim) ??? Btw. vidim da pise da se sve skupa izbacuje iz organizma putem stolice, jel to znaci 5 puta na dan :( ???

Ava Adore
24.02.2003., 15:58
Koristim ga od petka, tako da stvarno ne mogu nista reci. Pitala zenu jel ima kakvih stetnih utjecaja i naravno da je rekla da nema (pa nece reci da ima). Ne znam za stolicu 5 puta na dan jer ja inace imam malo problema s tim. I nije da sam to kupila racunajuci sad mogu jesto 3 puta vise :)
Zapravo, u zadnje vrijeme jako rijetko osjecam glad, ali nije to od toga. Mozda jer pijem par puta na dan jabucni ocat (ne u kapsulama nego pravi, razmucen u malo vode), ne znam...

*cactus*
05.03.2003., 14:15
chitosan je ona tvar koja je sadržana u oklopima rakova...veže na sebe masnoće iz hrane...to je ok, i vjerujem da sigurno djeluje...mislim da uz to naravno treba uklopiti i dobru odgovarajuću fizičku aktivnost:top:
ja to nisam koristila, nego sam uzimala L-carnitine.
To je nešto slično, čak mislim i da je više prirodnije.

naime l-carnitine uzimaš sa hranom, ima ga u mlijeku, mesu....
jednostavno rečeno,on pretvara masnoće u energiju.
dobar je za je za jetru i bubrege, olakšava im posao...
i tako, ako se uzima u malo povećanim količinama,(imaš ga pakiranog u kapsulama) uz dobru aerobnu aktivnost, lakše otapaš masnoće i pomažeš tijelu.
uz to, dobra stvar je da nema šanse kaj se toxičnosti tiče, jer organizam ga izluči ako ga uneseš viška, puem mokraće.
uz to imaš više energije, jer l-carnitine štedi glikogen, i umjesto te pričuve energije, trošiš masti- šta ti u svakom slučaju više treba, ne?

Ava Adore
05.03.2003., 21:07
Od kojeg proizvodjaca si ti to kupila? Gdje ga ima, cijena i to... Da ne trazim dugo :)

takozvani
05.03.2003., 23:11
Koristio sam l-Carnitine i šteta para :flop:

emili
06.03.2003., 09:21
baš si me zainteresirala..

to su tablete koje pomažu lakše smršaviti!
gdje ima za kupiti i koliko koštaju, koliko ih ima u pakovanju i koliko ih dnevno trošiš?

ajde molim te napiši, baš me zanima pa da vidimjel bi bilo pametno da i sama isprobam!

Ava Adore
06.03.2003., 14:47
Ja sam kupila u Encianu... imas ga i u DMu i u apotekama ali kosta bar 30 kn vise. Negdje 65-70 kn sam ga platila (isti je u DMu skoro 90). Mislim da ima 60 tableta. Rekla je zena da ga ujutro ne treba piti jer dorucak u svakom slucaju potrosis tokom dana nego da ga popijes prije rucka i vecere (ako veceras). Ja pijem dvije na dan ali prekratko da bi bilo rezultata. Mislim imam ja kilu manje ali mislim da nije od toga, radim ja i druge stvari osim sto to pijem, ne idem vise liftom uopce, a i ne jedem bas nesto u zadnje vrijeme...

emili
07.03.2003., 13:25
hvala, mislila sam da je puno skuplje, zato sam htjela provjeriti

svi preparati za mršavljenje su večinom besramno skupi, a malo koristi, ovi bar nisu pretjerali

Ava Adore
07.03.2003., 13:39
Da, trazila sam na netu ovaj carnitine na netu i kosta skoro 200 kn. to mi se ne daje za nesto u sto i inace sumnjam. ovaj chitosan sam ionako kupila bezveze. frendica mi pije caj top slim, ima 10 krema protiv celulita, pije sojino mlijeko i te spike, pitam ju jel ima rezultata, a ona kaze da uopce nema i da nis ne koristi samo da se ona bolje osjeca kad to konzumira...

a encian ima dosta ok cijene (za svoje proizvode)...

emili
07.03.2003., 14:32
eto, svak ima svoje veselje , mislim na tvoju frendicu

i ja bi se malo više veselila kad bih uspjela skinuti nešto kila do ljeta na što bezbolniji način, a znam i sama da bez odricanja i čelične volje neče ići samo tako

Ava Adore
07.03.2003., 17:25
a chitosan sam nece pomoci nazalost :(
ali dolazi lijepo vrijeme moze se rolat, vozit bic, trcat... prenjat na Sljeme, ici na izlete...jeeee...

Laganini
26.03.2003., 23:23
Ava Adore kaže:
Da, trazila sam na netu ovaj carnitine na netu i kosta skoro 200 kn. to mi se ne daje za nesto u sto i inace sumnjam. ovaj chitosan sam ionako kupila bezveze. frendica mi pije caj top slim, ima 10 krema protiv celulita, pije sojino mlijeko i te spike, pitam ju jel ima rezultata, a ona kaze da uopce nema i da nis ne koristi samo da se ona bolje osjeca kad to konzumira...

a encian ima dosta ok cijene (za svoje proizvode)...

Mislim da ako želliš pravi učinak da nećeš gledat na cijenu...

l-karnitin je izvrsna stvar, gore je sve točno anvedeno o njemu. Međutim, nije spomenuto koliko ga dnevno treba uzimati, i drugo, čiji karnitin uzeti. Kao što postoje bolje i lošije čokolade, tako postoji bolji i lošiji karnitin.
Frendica ti se siurno nije usrećila od čaja, a ti bi se mogla usrečit ako uzmeš npr. TwinLabov l-carnitin i uzimaš ga barem 3 grama dnevno - carnitin je jedna od dobrih stvari ali koja uopće neće raditi ako uzmeš čak samo 500 mg manje od preporuke.
btw. l-carnitin troše sportaši, napose biciklisti, iz gore navedenih razloga: ubrzano troše masti koje se onda iskorištavaju kao izvor energije.
dakle, pusti čajeve, i prihvati se pravih stvari.

Ava Adore
27.03.2003., 00:40
prihvatila sam se ja trcanja, ne fermam ti ja bas te stvari... i chitosan sam kupila samo iz moje glupe znatizelje...

glupo mi je placati izgovor da mogu vise pojesti...

ak mi se jede pojest cu pa kaj bude...

ankada
27.03.2003., 10:15
Ja sam bila na dr. Atkinsovoj pocetnoj dijeti.
Izgleda ovako: dorucak -jaja+sunkica - koliko hoces
rucak: riba tuna - koliko hoces
vecera: piletina pecena s zdjelicom salate, uz vitamine i pijenje puno tekucine. Vjezbanje nije na odmet. Mozes ako zelis i unutar tih obroka jesti meso, ali samo meso.
Stidim se priznati izdrzala sam samo 5 dana, ALI , ogromno ALI , osjecam se bolje, jer sam i za tih 5 dana, izgubila 4 kile !!!!!!
Svaki dan sam se vagala, i zaista je kako pise u njegovoj knjizi rezultat ocigledan. U tih 5 dana sam pila kavu s natrenom i time jos usporila skidanje. To je bilo isto odstupanje.
Kajem se sto nisam izdrzala, ali bio je tu jedan splet okolnosti.
Uzela sam si dan-dva pauzu i onda cu krenuti opet.
Znam da su ga jako kritizirali i iz tih predrasuda nisam zeljela nikako niti procitati njegove knjige, ali sada sam vec postala zalosna radi stalnih neuspijeha. Pokusala sam svasta, cak i taj carnitin od Twinlaba, ali nisam primjetila neku promijenu, caj Top Slim, jedino sto je mjesavina ukusna, mogu piti, Metabolan kapsule, jos mi je najbolje bilo suhe smokve + suhe sljive+ caj od sene (samljeti i jesti prije spavanja jednu zlicicu) - potice praznjenje crijeva .......
Ipak ocajna, posudih i tu knjigu, i shvatih da je on u stvari idejni tvorac mesne dijete, koju sam slicnu vec jednom iza trudnoce prosla i uspjela se rijesiti dosta kila.
Visoka sam 174, a natukla sam 74 kile. Uzaludno sam pokusavala svasta i sada se uvjerla da djeluje ova njegova dijeta. Tesko mi se bilo odreci kave (dopusta je tek iza dva tjedna i to bez kofeina), kikirikija (obozavam ga), voca, ali djeluje i za ovakve kao ja koji teze gube, je dobra. Zaista se nisam osjecala lose, ali kako je netko rekao svi smo mi emotivne izjelice, a s obzirom da me je pogodila situacija na radnom mjestu, pokleknula sam.
Procitajte knjigu, on ne preporuca bez ljecnickih pregleda nista.
Moje predrasude su manje kada sam procitala njegov nacin rada, a i jelovnici koje on nudi kasnije mogu proci.
Opet, ogradujem se, svako zna svoje, ovo sto sam napisala je moje iskustvo, ne nagovaram da i vi krenete s tom dijetom. Samo pisem da mi je on pomogao i da sam zadovoljna, ma kako govorili da je lose naglo gubiti kile, ja se osjecam bolje bez njih nego s njima.

blondie_30
27.03.2003., 10:21
ankada kaže:
Ja sam bila na dr. Atkinsovoj pocetnoj dijeti.

To je mesna dijeta, jel tako (?) - radi se o tome da uzmes hrpu bjelancevina ali nisata ugljikohidrata. Btw. to malo optereti bubrege i jetru; navodno je ucinkovita...

P.S. Jel nije Atkins imao infarkt nedavno ???

*cactus*
27.03.2003., 15:44
Laganini kaže:
Mislim da ako želliš pravi učinak da nećeš gledat na cijenu...

l-karnitin je izvrsna stvar, gore je sve točno anvedeno o njemu. Međutim, nije spomenuto koliko ga dnevno treba uzimati, i drugo, čiji karnitin uzeti. Kao što postoje bolje i lošije čokolade, tako postoji bolji i lošiji karnitin.
Frendica ti se siurno nije usrećila od čaja, a ti bi se mogla usrečit ako uzmeš npr. TwinLabov l-carnitin i uzimaš ga barem 3 grama dnevno - carnitin je jedna od dobrih stvari ali koja uopće neće raditi ako uzmeš čak samo 500 mg manje od preporuke.
btw. l-carnitin troše sportaši, napose biciklisti, iz gore navedenih razloga: ubrzano troše masti koje se onda iskorištavaju kao izvor energije.
dakle, pusti čajeve, i prihvati se pravih stvari.

da, twinlabov je ok, i UNIVERSAL NUTRITION L-carnitine :top: :top:
mislim da bi doziranje 1500 mg dnevno bilo dosta uz dovoljno aerobne aktivnosti
opet sve ovisi o dosta faktora---koliko želiš izgubiti...bla, bla, bla....
raspodijeliš preko dana te kapsule, najbolje poslije obroka i neposredno prije treninga ili te neke fizičke aktivnosti
kako rekoh prije nije toxičan pa se ne moraš bojati, ako ga i uzmeš malo previše
:top:

Laganini
27.03.2003., 22:10
*cactus* kaže:
da, twinlabov je ok, i UNIVERSAL NUTRITION L-carnitine :top: :top:
mislim da bi doziranje 1500 mg dnevno bilo dosta uz dovoljno aerobne aktivnosti
opet sve ovisi o dosta faktora---koliko želiš izgubiti...bla, bla, bla....
raspodijeliš preko dana te kapsule, najbolje poslije obroka i neposredno prije treninga ili te neke fizičke aktivnosti
kako rekoh prije nije toxičan pa se ne moraš bojati, ako ga i uzmeš malo previše
:top:

Ne samo da nije toxičan, nego je vrlo koristan: dokazano smanjuje kolesterol, u novije vrijeme koristi se i kod problema sa bubrezima i jetrom.

emili
28.03.2003., 12:25
Laganini kaže:

TwinLabov l-carnitin

tko to proizvodi i gdje ima za kupiti?

Laganini
29.03.2003., 00:02
emili kaže:
tko to proizvodi i gdje ima za kupiti?

To proizvodi jedna velika "stranjska" korporacija koja se zove baš TwinLab, a imaš ga kupiti npr u dućanu Heliks u staroj Vlaškoj u Zg.

btw. Čovjek iz Heliksa bi mi već mogao početi davati proviziju zbog broja ljudi koje sam mu već poslao u njegov shop!