View Full Version : Chitosan
Ava Adore
22.02.2003., 09:52
Koristi li ga netko od vas? Koliko dugo vec i djeluje li? Naravno uz dodatne aktivnosti...
http://www.encian.hr/index.php?page=90
Ava Adore
24.02.2003., 09:37
Bas nitko nitko??
blondie_30
24.02.2003., 09:51
Ava; jel ga ti koristis ??? Btw. zanima me jel ima neke nuspojave (jel pise nesto vise od one alergije na rakove na onom papiricu kaj dodje s tim) ??? Btw. vidim da pise da se sve skupa izbacuje iz organizma putem stolice, jel to znaci 5 puta na dan :( ???
Ava Adore
24.02.2003., 15:58
Koristim ga od petka, tako da stvarno ne mogu nista reci. Pitala zenu jel ima kakvih stetnih utjecaja i naravno da je rekla da nema (pa nece reci da ima). Ne znam za stolicu 5 puta na dan jer ja inace imam malo problema s tim. I nije da sam to kupila racunajuci sad mogu jesto 3 puta vise :)
Zapravo, u zadnje vrijeme jako rijetko osjecam glad, ali nije to od toga. Mozda jer pijem par puta na dan jabucni ocat (ne u kapsulama nego pravi, razmucen u malo vode), ne znam...
*cactus*
05.03.2003., 14:15
chitosan je ona tvar koja je sadržana u oklopima rakova...veže na sebe masnoće iz hrane...to je ok, i vjerujem da sigurno djeluje...mislim da uz to naravno treba uklopiti i dobru odgovarajuću fizičku aktivnost:top:
ja to nisam koristila, nego sam uzimala L-carnitine.
To je nešto slično, čak mislim i da je više prirodnije.
naime l-carnitine uzimaš sa hranom, ima ga u mlijeku, mesu....
jednostavno rečeno,on pretvara masnoće u energiju.
dobar je za je za jetru i bubrege, olakšava im posao...
i tako, ako se uzima u malo povećanim količinama,(imaš ga pakiranog u kapsulama) uz dobru aerobnu aktivnost, lakše otapaš masnoće i pomažeš tijelu.
uz to, dobra stvar je da nema šanse kaj se toxičnosti tiče, jer organizam ga izluči ako ga uneseš viška, puem mokraće.
uz to imaš više energije, jer l-carnitine štedi glikogen, i umjesto te pričuve energije, trošiš masti- šta ti u svakom slučaju više treba, ne?
Ava Adore
05.03.2003., 21:07
Od kojeg proizvodjaca si ti to kupila? Gdje ga ima, cijena i to... Da ne trazim dugo :)
takozvani
05.03.2003., 23:11
Koristio sam l-Carnitine i šteta para :flop:
baš si me zainteresirala..
to su tablete koje pomažu lakše smršaviti!
gdje ima za kupiti i koliko koštaju, koliko ih ima u pakovanju i koliko ih dnevno trošiš?
ajde molim te napiši, baš me zanima pa da vidimjel bi bilo pametno da i sama isprobam!
Ava Adore
06.03.2003., 14:47
Ja sam kupila u Encianu... imas ga i u DMu i u apotekama ali kosta bar 30 kn vise. Negdje 65-70 kn sam ga platila (isti je u DMu skoro 90). Mislim da ima 60 tableta. Rekla je zena da ga ujutro ne treba piti jer dorucak u svakom slucaju potrosis tokom dana nego da ga popijes prije rucka i vecere (ako veceras). Ja pijem dvije na dan ali prekratko da bi bilo rezultata. Mislim imam ja kilu manje ali mislim da nije od toga, radim ja i druge stvari osim sto to pijem, ne idem vise liftom uopce, a i ne jedem bas nesto u zadnje vrijeme...
hvala, mislila sam da je puno skuplje, zato sam htjela provjeriti
svi preparati za mršavljenje su večinom besramno skupi, a malo koristi, ovi bar nisu pretjerali
Ava Adore
07.03.2003., 13:39
Da, trazila sam na netu ovaj carnitine na netu i kosta skoro 200 kn. to mi se ne daje za nesto u sto i inace sumnjam. ovaj chitosan sam ionako kupila bezveze. frendica mi pije caj top slim, ima 10 krema protiv celulita, pije sojino mlijeko i te spike, pitam ju jel ima rezultata, a ona kaze da uopce nema i da nis ne koristi samo da se ona bolje osjeca kad to konzumira...
a encian ima dosta ok cijene (za svoje proizvode)...
eto, svak ima svoje veselje , mislim na tvoju frendicu
i ja bi se malo više veselila kad bih uspjela skinuti nešto kila do ljeta na što bezbolniji način, a znam i sama da bez odricanja i čelične volje neče ići samo tako
Ava Adore
07.03.2003., 17:25
a chitosan sam nece pomoci nazalost :(
ali dolazi lijepo vrijeme moze se rolat, vozit bic, trcat... prenjat na Sljeme, ici na izlete...jeeee...
Laganini
26.03.2003., 23:23
Ava Adore kaže:
Da, trazila sam na netu ovaj carnitine na netu i kosta skoro 200 kn. to mi se ne daje za nesto u sto i inace sumnjam. ovaj chitosan sam ionako kupila bezveze. frendica mi pije caj top slim, ima 10 krema protiv celulita, pije sojino mlijeko i te spike, pitam ju jel ima rezultata, a ona kaze da uopce nema i da nis ne koristi samo da se ona bolje osjeca kad to konzumira...
a encian ima dosta ok cijene (za svoje proizvode)...
Mislim da ako želliš pravi učinak da nećeš gledat na cijenu...
l-karnitin je izvrsna stvar, gore je sve točno anvedeno o njemu. Međutim, nije spomenuto koliko ga dnevno treba uzimati, i drugo, čiji karnitin uzeti. Kao što postoje bolje i lošije čokolade, tako postoji bolji i lošiji karnitin.
Frendica ti se siurno nije usrećila od čaja, a ti bi se mogla usrečit ako uzmeš npr. TwinLabov l-carnitin i uzimaš ga barem 3 grama dnevno - carnitin je jedna od dobrih stvari ali koja uopće neće raditi ako uzmeš čak samo 500 mg manje od preporuke.
btw. l-carnitin troše sportaši, napose biciklisti, iz gore navedenih razloga: ubrzano troše masti koje se onda iskorištavaju kao izvor energije.
dakle, pusti čajeve, i prihvati se pravih stvari.
Ava Adore
27.03.2003., 00:40
prihvatila sam se ja trcanja, ne fermam ti ja bas te stvari... i chitosan sam kupila samo iz moje glupe znatizelje...
glupo mi je placati izgovor da mogu vise pojesti...
ak mi se jede pojest cu pa kaj bude...
Ja sam bila na dr. Atkinsovoj pocetnoj dijeti.
Izgleda ovako: dorucak -jaja+sunkica - koliko hoces
rucak: riba tuna - koliko hoces
vecera: piletina pecena s zdjelicom salate, uz vitamine i pijenje puno tekucine. Vjezbanje nije na odmet. Mozes ako zelis i unutar tih obroka jesti meso, ali samo meso.
Stidim se priznati izdrzala sam samo 5 dana, ALI , ogromno ALI , osjecam se bolje, jer sam i za tih 5 dana, izgubila 4 kile !!!!!!
Svaki dan sam se vagala, i zaista je kako pise u njegovoj knjizi rezultat ocigledan. U tih 5 dana sam pila kavu s natrenom i time jos usporila skidanje. To je bilo isto odstupanje.
Kajem se sto nisam izdrzala, ali bio je tu jedan splet okolnosti.
Uzela sam si dan-dva pauzu i onda cu krenuti opet.
Znam da su ga jako kritizirali i iz tih predrasuda nisam zeljela nikako niti procitati njegove knjige, ali sada sam vec postala zalosna radi stalnih neuspijeha. Pokusala sam svasta, cak i taj carnitin od Twinlaba, ali nisam primjetila neku promijenu, caj Top Slim, jedino sto je mjesavina ukusna, mogu piti, Metabolan kapsule, jos mi je najbolje bilo suhe smokve + suhe sljive+ caj od sene (samljeti i jesti prije spavanja jednu zlicicu) - potice praznjenje crijeva .......
Ipak ocajna, posudih i tu knjigu, i shvatih da je on u stvari idejni tvorac mesne dijete, koju sam slicnu vec jednom iza trudnoce prosla i uspjela se rijesiti dosta kila.
Visoka sam 174, a natukla sam 74 kile. Uzaludno sam pokusavala svasta i sada se uvjerla da djeluje ova njegova dijeta. Tesko mi se bilo odreci kave (dopusta je tek iza dva tjedna i to bez kofeina), kikirikija (obozavam ga), voca, ali djeluje i za ovakve kao ja koji teze gube, je dobra. Zaista se nisam osjecala lose, ali kako je netko rekao svi smo mi emotivne izjelice, a s obzirom da me je pogodila situacija na radnom mjestu, pokleknula sam.
Procitajte knjigu, on ne preporuca bez ljecnickih pregleda nista.
Moje predrasude su manje kada sam procitala njegov nacin rada, a i jelovnici koje on nudi kasnije mogu proci.
Opet, ogradujem se, svako zna svoje, ovo sto sam napisala je moje iskustvo, ne nagovaram da i vi krenete s tom dijetom. Samo pisem da mi je on pomogao i da sam zadovoljna, ma kako govorili da je lose naglo gubiti kile, ja se osjecam bolje bez njih nego s njima.
blondie_30
27.03.2003., 10:21
ankada kaže:
Ja sam bila na dr. Atkinsovoj pocetnoj dijeti.
To je mesna dijeta, jel tako (?) - radi se o tome da uzmes hrpu bjelancevina ali nisata ugljikohidrata. Btw. to malo optereti bubrege i jetru; navodno je ucinkovita...
P.S. Jel nije Atkins imao infarkt nedavno ???
*cactus*
27.03.2003., 15:44
Laganini kaže:
Mislim da ako želliš pravi učinak da nećeš gledat na cijenu...
l-karnitin je izvrsna stvar, gore je sve točno anvedeno o njemu. Međutim, nije spomenuto koliko ga dnevno treba uzimati, i drugo, čiji karnitin uzeti. Kao što postoje bolje i lošije čokolade, tako postoji bolji i lošiji karnitin.
Frendica ti se siurno nije usrećila od čaja, a ti bi se mogla usrečit ako uzmeš npr. TwinLabov l-carnitin i uzimaš ga barem 3 grama dnevno - carnitin je jedna od dobrih stvari ali koja uopće neće raditi ako uzmeš čak samo 500 mg manje od preporuke.
btw. l-carnitin troše sportaši, napose biciklisti, iz gore navedenih razloga: ubrzano troše masti koje se onda iskorištavaju kao izvor energije.
dakle, pusti čajeve, i prihvati se pravih stvari.
da, twinlabov je ok, i UNIVERSAL NUTRITION L-carnitine :top: :top:
mislim da bi doziranje 1500 mg dnevno bilo dosta uz dovoljno aerobne aktivnosti
opet sve ovisi o dosta faktora---koliko želiš izgubiti...bla, bla, bla....
raspodijeliš preko dana te kapsule, najbolje poslije obroka i neposredno prije treninga ili te neke fizičke aktivnosti
kako rekoh prije nije toxičan pa se ne moraš bojati, ako ga i uzmeš malo previše
:top:
Laganini
27.03.2003., 22:10
*cactus* kaže:
da, twinlabov je ok, i UNIVERSAL NUTRITION L-carnitine :top: :top:
mislim da bi doziranje 1500 mg dnevno bilo dosta uz dovoljno aerobne aktivnosti
opet sve ovisi o dosta faktora---koliko želiš izgubiti...bla, bla, bla....
raspodijeliš preko dana te kapsule, najbolje poslije obroka i neposredno prije treninga ili te neke fizičke aktivnosti
kako rekoh prije nije toxičan pa se ne moraš bojati, ako ga i uzmeš malo previše
:top:
Ne samo da nije toxičan, nego je vrlo koristan: dokazano smanjuje kolesterol, u novije vrijeme koristi se i kod problema sa bubrezima i jetrom.
Laganini kaže:
TwinLabov l-carnitin
tko to proizvodi i gdje ima za kupiti?
Laganini
29.03.2003., 00:02
emili kaže:
tko to proizvodi i gdje ima za kupiti?
To proizvodi jedna velika "stranjska" korporacija koja se zove baš TwinLab, a imaš ga kupiti npr u dućanu Heliks u staroj Vlaškoj u Zg.
btw. Čovjek iz Heliksa bi mi već mogao početi davati proviziju zbog broja ljudi koje sam mu već poslao u njegov shop!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.