View Full Version : Eu. Tko je za?
stranice :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
15
adakale159
04.03.2011., 20:18
BOK
Evo ja sam iz Slovenije pa se vam na početku izvinjavam zbog neznanja vašeg jezika, ali nekako ču pokušat reči što je istina:
- prvo pitanje: zašto EU -----> zbog politike, to ste htjeli i to čete dobiti, a kako če biti je drugo pitanje
- drugo pitanje: zašto EU ----> zbog kmetije, zašto nebi vaša djeca pila mlijeko iz Madžarske kad če zbog Hrvatske politike propasti sve hrvatske kmetije
- treče pitanje: zašto EU ----> zašto nebi za male pare prodali sve žive životinje v EU (svinje, krave) i onda če jih vaša politika mrtve uvoziti nazad i jih prodajati u marketima po 1x višji cijeni
- četrto piotanje: zašto EU --> zašto se nebi digle cene za Hrvatski proračun, u svaki zemlji EU su se digle i kod vas če se, to vam ja garantiram i to je 1000% istina.
Isto so kazali kod nas i dobro znate kako je bilo i koliko vas je u Slovenijo išlo na Petrol, a sada vas pitam to:
- koliko vas još ide u Slovenijo na Petrol
- koliko vas ide u Slovenijo u market
EU so samo ove dobre stvari:
- nema carine
- nema granice, znači isto ko u bivši Jugoslaviji
- Iste pare, i to je sve
Još nešto, neki su napisali da dobijete od EU pare za to pa za ono (ceste, škole,...), da da, sve je to istina, a morate znati i to da mora neko dati ove pare da jih dobijete, pa trebate znati i to, da čete danas dobiti pare a sutra dragi moji prijatelji je treba ove pare vratiti, to ti je fora.....
Još nešto, moja baka ima 450 evra mirovine to iznosi 3289 kuna pa ne može preživjeti, moja majka ji pomaže. E to je to ,a sada si mislite šta si hočete.
#kocar#
04.03.2011., 20:19
Ma sve je to jasno, neoliberalni kapitalizam, pogotovo u svom najradikalnijem obliku, je podjednako loš za običnog čovjeka kao svaki drugi neravnopravan ekonomski sistem u prošlosti, samo što se pojavio u razdoblju izrazite raširenosti demokracije, pa još uživamo dosta prava i sloboda, a i oni sposobniji se bez problema mogu uključiti u elitu i zaraditi gomilu love. Ove dvije stvari su u popriličnom sukobu.
Naime, problem relativne podzemne nestabilnosti EU nije u nacionalnim ili ekonomskim sukobima raznih zemalja, nego u sukobu interesa kapitala i političko/pravnih tekovina. Razlog ogromnoj birokraciji i složenom sustavu EU nije nekakvo odmetanje birokratskog aparata u stilu raka, već pokušaj zauzdavanja kapitala koji je ekonomsko ujedinjenje jedva dočekao i agresivno pritisnuo institucije, pošto mu još politička razjedinjenost smeta.
RH je najbolji primjer toga, gdje su strateški interesi zemlje u predstavi dvije najjaće stranke zapravo identični, dok se bodovi skupljaju ponajviše na emocijama proisteklih iz povijesnih i kulturnih nedorečenosti, a tomu je tako baš zato jer je nekom u interesu i jer je sustav projektiran tako da vodi prema nužnosti toga što se zagovara. Zapravo je najtužnija stvar da su i SDP i HDZ u pravu kad govore o nužnosti približavanja EU, ali ne spominju da su krivi za to, jedni zbog činjenja, drugi zbog ne činjenja.
Osnovni bed u cijeloj priči i polemici o ovim problemima je da skoro nitko ne gleda veliku sliku. Ovo što se kod nas događa je samo odraz i primjer svjetskih kretanja, koja su nam nametnuta i protiv kojih možemo malo. To je isto kao svjetski ratovi ili krize - najčešće je jedino što radnik, seljak ili mali poduzetnik može napraviti je stisnuti zube i izdurati, pošto se situacije u svijetu kreću ciklički i još za naših života će sve opet biti perspektivno i optimistično. Imamo tu nesreću da smo u prošlom takvom razdoblju baš imali rat, a prije toga totalitaristički sistem i mislim da nam je to dosta poremetilo shvaćanje i prihvaćanje nekih stvari koje su ljudima vani zapravo normalne. Da je bilo drugačije i da smo stasali u ljude koji demokraciju shvaćaju kao oružije, odavno bi već bili na ulicama i organizirali stranke sa jasnim gospodarskim programima i stručnjacima. Ovako zbrajamo štetu na dnevnoj bazi i sjedimo doma, dok nam poluidioti i skorojevići vode neorganizirane malobrojne prosvjede - i što je najtužnije, time su već bolji od nas, a o ovima koji imaju prste u pekmezu da ne pričam, jer su ti zapravo shvatili poantu i najbolje prošli, a većina ih nikada neće fasovati.
O tempora, o mores... :ne zna:
Da , neki su imali otežavajuće oklonosti koje si nabrojio i vjerovatno će dočekati neko vrijeme prosperiteta.
No ima ih , koji su život započeli u vrijeme WW2. savijali leđa u totalitarnom sistemu 45 godina a onda je naišao još jedan rat i vrijeme pljačke i politike koja nas je uvela u godine odricanja.
Oni će teško doživjeti neki ciklus optimizma i prosperiteta za koji su potrebna nova odricanja, njima je u satu ostalo tek koje zrnce pijeska.
Negromant
04.03.2011., 20:25
Sada vidim jedino nasu sansu da kao drzava mozemo naprijedovati u sklopu EU.
Molim te da mi objasniš kako ti to vidiš.
Da , neki su imali otežavajuće oklonosti koje si nabrojio i vjerovatno će dočekati neko vrijeme prosperiteta.
No ima ih , koji su život započeli u vrijeme WW2. savijali leđa u totalitarnom sistemu 45 godina a onda je naišao još jedan rat i vrijeme pljačke i politike koja nas je uvela u godine odricanja.
Oni će teško doživjeti neki ciklus optimizma i prosperiteta za koji su potrebna nova odricanja, njima je u satu ostalo tek koje zrnce pijeska.
A istina, tu sam pogriješio, ali samo zato što pišem relativno brzo, a poneslo me, pa sam bio pod dojmom da držim još jedno predavanje svojim nezainteresiranim prijateljima... Ja sam dovoljno mlad da će mi život završiti u nekoj tamo krizi poslje svega navedenog, baš kao što je započeo s onom predratnom, tim prije me nervira što ne mogu uspješno utjecati na mentalne sklopove stvarane u drugačijim vremenima.
diabolica
04.03.2011., 20:37
Interesi i profit.
Pa zašto onda da uđemo, ako su to stvari koje su njima najvažnije. Opet se vraćamo na isto, biti ćemo sluge , ratnici i radnici za drugoga, samo ćemo kao živjeti na jedan finiji način.
Ako je onaj nepoznati, u našim okvirima, lanac kupio deltu u srbiji ( prvo je rasprodao sve u njemačkoj, a onda je prodao sve u češkoj da bi kupio deltu), to isto se može dogoditi bilo kome u Hrvatskoj za još manju lovu, jer smo mali. I baš zato jer smo mali, mi njima ništa nećemo moći nametnuti, pa nas onda trebaju samo da nebi čekali na granici kad idu na more- karikirano
Interesi i profit.
Pa zašto onda da uđemo, ako su to stvari koje su njima najvažnije. Opet se vraćamo na isto, biti ćemo sluge , ratnici i radnici za drugoga, samo ćemo kao živjeti na jedan finiji način.
Ako je onaj nepoznati, u našim okvirima, lanac kupio deltu u srbiji ( prvo je rasprodao sve u njemačkoj, a onda je prodao sve u češkoj da bi kupio deltu), to isto se može dogoditi bilo kome u Hrvatskoj za još manju lovu, jer smo mali. I baš zato jer smo mali, mi njima ništa nećemo moći nametnuti, pa nas onda trebaju samo da nebi čekali na granici kad idu na more- karikirano
Pa važno je jer je i nama važno. Ulaskom u EU možemo ostvariti svoje interese i profit. RH je mala zemlja s malobrojnim stanovništvom i u globalu nismo tolko bitni, tek komadić ukupnog profita velikih internacionalnih kompanija, ali naše firme će imati nesmetan pristup najbogatijem unutarnjem tržištu na svijetu. Onaj tko je pametan i sposoban će se brzo obogatiti.
Da potpuno odbijemo EU, odmah bi nam vratili carine na izvoz i ubili svaku naznaku konkurentnosti. A pazi sad ovo - jedini način za ikakav izvoz u treće zemlje u slučaju da ne uđemo u EU je preko mora, jer smo kopneno potpuno okruženi sa EU i roba bi morala prelaziti schengensku granicu, a to nam ubija svaku naznaku turizma, jer će sve vrviti od tankera i kontejneraša (ukoliko uopće uspijemo izvoziti, zasada nam to baš i ne ide) u svim većim lukama i teritorijalnom moru. I to je samo jedna od posljedica, ima ih više i sve su loše...
Negromant
04.03.2011., 21:03
Pa važno je jer je i nama važno. Ulaskom u EU možemo ostvariti svoje interese i profit. RH je mala zemlja s malobrojnim stanovništvom i u globalu nismo tolko bitni, tek komadić ukupnog profita velikih internacionalnih kompanija, ali naše firme će imati nesmetan pristup najbogatijem unutarnjem tržištu na svijetu. Onaj tko je pametan i sposoban će se brzo obogatiti.
Da potpuno odbijemo EU, odmah bi nam vratili carine na izvoz i ubili svaku naznaku konkurentnosti. A pazi sad ovo - jedini način za ikakav izvoz u treće zemlje u slučaju da ne uđemo u EU je preko mora, jer smo kopneno potpuno okruženi sa EU i roba bi morala prelaziti schengensku granicu, a to nam ubija svaku naznaku turizma, jer će sve vrviti od tankera i kontejneraša (ukoliko uopće uspijemo izvoziti, zasada nam to baš i ne ide) u svim većim lukama i teritorijalnom moru. I to je samo jedna od posljedica, ima ih više i sve su loše...
Osim Geofota i Dokinga, koje su to hrvatske firme konkurentne na europskom tržištu? Čime ćemo mi to osvojiti to tržište? Hrvatske firme će ulaskom u EU izgubiti jedino tržište na kojem su konkurentne, a to je domaće tržište i ono u zemljama ex-Jugoslavije.
Veliko slobodno tržište je pogubno za hrvatsko gospodarstvo. To je otprilike kao da tebe stavimo u ring sa svjetskim prvakom Kličkom i kažemo ti: "Evo, ista pravila važe za obojicu, znači da ste ravnopravni." Ti bi na to vjerojatno rekao "Ali on je jači 100 puta od mene, ubit će me!". Na to bi ti eurofili rekli "Ali i ti imaš pravo udariti njega." To je ta ravnopravnost jedinstvenog europskog tržišta.
diabolica
04.03.2011., 21:04
"NJEMAČKI novi ministar unutarnjih poslova Hans-Peter Friedrich ponovno je uzburkao duhove u državi s izjavom kako Islam ne pripada u Njemačku" ima još na toj stranici
On je kao iz EU
diabolica
04.03.2011., 21:18
Naša zemlja i susjedne nam zemlje istočnije su industrijski nerazvijene. I to je jedini razlog zašto nas primaju u EU. Oni imaju lovu. Nismo pozvani nego se guramo. Da bi nam uvalili sve svoje znanje iz prodaje, potrošnje i nemogu se sjetiti da li su spomenuli negdje da bi razvili našu industriju ? Nisu. E žao mi je . Već sam napisao da njihov razvitak industrije znači , izgradi i ako slučajno vidimo da ne ide odnesi sve nazad doma, ili preseli u neku drugu zemlju.
a mi smo u tih 10 godina zaradili svaki po 10000 E godišnje brutto.
Kaufland je zatvorio trgovinu u Županji jer nije radio profit ? Zvuči poznato. Radnicima su ponudili da odu raditi u Slavonski Brod 54 km dalje. trgovci imaju bajne plaće da bi mogli plaćati takvu kilometražu. To se zove perfidan način davanja otkaza. Nisu dali već ljudi ne mogu prihvatiti , jer su mali,. Tako je i Hrvatska mala.
Ovcoder
04.03.2011., 23:30
Čini mi se da je ovo jedan od rijetkih korektnih članaka o EU koji sam mogao pročitati u nekom od popularnijih hrvatskih medija: http://www.tportal.hr/komentari/komentatori/114914/Jesu-li-u-vlaku-za-EU-ostali-jos-samo-politicari.html
Molim te da mi objasniš kako ti to vidiš.
Pa vidim ovako. Probacu skratiti.
Ulaskom u EU vidim Hrvatsku kao nekakvog lidera ovoga dijela Europe gde nas i EU sama gura.
Odbijanjem vidim Hrvatsku i cijelu naciju kako se jos uvijek zaludjuje politickim strankama. Vidim Srbiju od koje ce EU napraviti novoga lidera (trenutacno su u boljim odnosima i sa Kinom i sa Rusijom). Vidim da cemo mi od njih morati uvoziti robu a ne ju tamo izvoziti. Vidim da ce nam namijerno izminirat 2,3 turistickih sezona sa kojekovim glupostima. (samo se malo podsjeti prije nekoliko mjeseci kak je sve pocelo u Egiptu i kako su odjedanput morski pesi poceli napadati ljude i kako su im sklonili sve turiste), a poslije zavrsili posao. Jako malo stvari u Svijetu se desava slucajno.
diabolica
05.03.2011., 00:08
Jel to onaj srbin koji je spasio svijet skočivši na pesa morskog. Na čem si ti daj i meni, nemrem spavat.
Lider ?, a istočnih susjeda ima 10 miliona. Čega lider. To su floskule iz novina. Ne zavaravajte se natpisima.
diabolica
05.03.2011., 00:12
Ovo sam i ja slušao na radiju, ali je netko bolje napisao:
"Danas sam slušao na radiju 101 da godišnja članarina koju će morati platiti Hrvatska iznosi 600 milijuna eura.Ako uđemo u Europu 2012 godine dobili bi iz fondova 175 milijuna ,a 2013 samo 35 milijuna. Ljudi pa koja je to matematika.Pa mi moramo svake godine dizati kredit da platimo članstvo u EU."
Što više ovakvih javnih informacija, a zato ih i ne dobivamo previše, nema šanse da uđemo u EU.
goran2hr
05.03.2011., 00:20
Ulaskom u EU vidim Hrvatsku kao nekakvog lidera ovoga dijela Europe gde nas i EU sama gura.
Odbijanjem vidim Hrvatsku i cijelu naciju kako se jos uvijek zaludjuje politickim strankama. Vidim Srbiju od koje ce EU napraviti novoga lidera (trenutacno su u boljim odnosima i sa Kinom i sa Rusijom). Vidim da cemo mi od njih morati uvoziti robu a ne ju tamo izvoziti. Vidim da ce nam namijerno izminirat 2,3 turistickih sezona sa kojekovim glupostima. (samo se malo podsjeti prije nekoliko mjeseci kak je sve pocelo u Egiptu i kako su odjedanput morski pesi poceli napadati ljude i kako su im sklonili sve turiste), a poslije zavrsili posao. Jako malo stvari u Svijetu se desava slucajno.
Što bi to uoće trebalo trebalo značiti lider? Da li bi nam se ostali pokoravali? Da li bi susjede tom titulom lidera samo iritirali? Kakve bi uopće koristi od toga imali?
Nisam zapravo ni čuo od EU da od nas očekuju da budemo lider nečega, ali sam čitao da žele da budemo "lokomotiva regiona". Bojim se da to znači da će od nas musti novac (ustvari da je to već počelo) i da ono što se u Jugoslaviji zvalo "pomoć za nerazvijene" sada ponovno dođe kao "povratak izbjeglica (traktorista)" ili "ratna odšteta" i sl. I evo "lokomotive" koja tegli.............
pukovnikz
05.03.2011., 00:22
Pa taman da smo idioti, treba znati da kad primimo neku lovu da tu lovu treba vratiti uz kamate, neovisno o kakvim se kamatama radi, taj koji daje lovu nešto valjda i očekuje nazad.
Mi smo stalno slušali o novcu iz predpristupnih fondova, a članarinu nikada nisu spominjali, to se čulo usput.
Ako gledamo samo razvojne projekte (počevši od PHARE, pa nadalje) u iznosu par milijardi eura od 2006. godine, radi se o oko 70% bespovratnih sredstava. Da ponovimo - bespovratna sredstva su jednokratne uplate po projektima koje nitko nikada ne mora vratiti nikome.
Ovdje se ne radi o kreditima, već o ulaganju. Čak i onaj dio povratnih sredstava se uzima iz pozitive firmi koje su dobile sredstva, odnosno jedan mali period (nekoliko godina) firme izdvajaju mali postotak zarade (koja je obično izvrsna, jer se radi o uspješnim firmama) za vraćanje manjeg dijela sredstava, a često taj ostatak bespovratno daje RH kao partner.
Ova pak šema o tome da smo mali - uzmite Japan kao primjer. Japan ima sjedišta tek nekoliko velikih multinacionalnih kompanija, oko 80% BDPa generiraju mali i srednji poduzetnici u varijantama obiteljskih firmi i gospodarstava, koji surađuju s velikima ili sami plasiraju proizvode visoke dodane vrijednosti. Radi se jedino o razini potpore države i sposobnosti poduzetnika. Na EU tržištu nitko neće diskriminirati RH poduzeće ako ima konkurentan proizvod u grani gospodarstva koja nije ograničena kvotom ili od posebnog nacionalnog interesa u dotičnoj zemlji (a uvijek ostaje ostalih 26 zemalja), a to je uglavnom poljoprivreda u EU. Najbolji prmjer za to je Poljska koja je nekoliko godina nakon pristupanja postala jedna od vodećih zemalja izvoznica namještaja u EU, pošto im je vlada donjela program razvoja drvne industrije i povukli su golemu lovu iz fondova. Treba samo znati kako i raditi po PSu...
Nadalje, "članarine" malih zemalja su mizerne u usporedbi s potencijalnim primanjima po projektma (naime, fondovi koji su najpoznatji su samo generalna specijalizirana sredstva po državama članica, u EU postoji i preko 30 fondova za projekte firmi iz zemalja članica koji su redovni i ne računaju se kao pristupni). Nedavno se Njemačka žalila jer su izračunali da su u ovoj krizi isplatitli par stotina milijardi eura za pomoć i subvencije tranzicijskim zemljama u EU. Zapravo je goran2hr u pravu kad veli da je šema slična ko u Jugi, al s tim da su velike ekonomije EU te koje ulažu u nerazvijene zemlje EU. Kad RH uđe u EU, bit će jedna od 5 najnerazvijenijih... Pogodite kome će ići lova i to oko 10 godina prije nego bilo koja druga zemlja stekne uvjete za ulazak, kako su nedavno najavili Merkelica i Sarkozy. :)
adakale159
05.03.2011., 06:22
Ovo sam i ja slušao na radiju, ali je netko bolje napisao:
"Danas sam slušao na radiju 101 da godišnja članarina koju će morati platiti Hrvatska iznosi 600 milijuna eura.Ako uđemo u Europu 2012 godine dobili bi iz fondova 175 milijuna ,a 2013 samo 35 milijuna. Ljudi pa koja je to matematika.Pa mi moramo svake godine dizati kredit da platimo članstvo u EU."
Što više ovakvih javnih informacija, a zato ih i ne dobivamo previše, nema šanse da uđemo u EU.
E, svaka čast, konačno ste shvatili. Pa šta sam vam ja rekao,one pare koje dobivate sada za škole, ceste, kuče i sve ostalo, sve je treba vratiti, i vratit čete jer je taka politika. I politiko ne zanima dali imate dobre plate i dobro mirovinu, važno je da vratite pare.
#kocar#
05.03.2011., 08:12
Mali smo i malobrojni , što ne znači da ćemo zbog toga ostvariti svoje interese i profit. Suradnja se ne odvija na nivou zemalja , nego gospodarskih jedinki a onda je svejedno koliko vas ima i koje si nacionalnosti.
Samo je profit taj koji uvjetuje tu suradnju a i sam si rekao u jednom od prethodnih postova , da kapital nacionalnost i takve trice ne zanima.
Da potpuno odbijemo EU, odmah bi nam vratili carine na izvoz i ubili svaku naznaku konkurentnosti. A pazi sad ovo - jedini način za ikakav izvoz u treće zemlje u slučaju da ne uđemo u EU je preko mora, jer smo kopneno potpuno okruženi sa EU i roba bi morala prelaziti schengensku granicu, a to nam ubija svaku naznaku turizma, jer će sve vrviti od tankera i kontejneraša (ukoliko uopće uspijemo izvoziti, zasada nam to baš i ne ide) u svim većim lukama i teritorijalnom moru. I to je samo jedna od posljedica, ima ih više i sve su loše..
Carinska batina ima dva kraja, otežala bi nam ulaz na to tržište ali njihovim proizvodima na naše. To olakšava položaj naših proizvođaća na domaćem tržištu a konkurentnost se ne postiže carinama nego drugim faktorima od nameta države do pariteta valuta.
Devalvacija kune od 10% i konkurentnost se povećava iako ne istom stopom.
I sad imamo shengensku granicu i ona ne šteti turizmu a prelazak granice olakšava se ukidanjem viza i smanjenjem granične kontrole. To i sad funkcionira dosta dobro a mislim da smi jednostrano Rusima ukinuli vize.
Na turizma utiče niz drugih faktora i prednosti koje imamo neće se smanjiti, nego zbog situacije u bližim destinacijama povećati.
Broj kontejneraša bi se povećao ali samo u lukama koje imaju uvjete za tu vrstu transporta a za sada je to samo Rijeka.Dnevno stigne 1 kontejneraš, obavezan je voziti po plovnom koridoru koji ide vanjskim dijelom teritorijalnog mora, uđe kroz Velika vrata i osim u tom dijelu od cca 2 NM(u kojem je separacija) udaljen je nekoliko milja od obale i ne ometa turizam , čije su destinacije rasute diljem obale a vrlo malo na njihovom putu.
Tankeri su prisiljeni koristiti isti put i destinaciju (Omišalj u Riječkom zaljevu) i njihov broj nebi se naročito povećao, jer i pored naftovoda taj pravac nije pogodan za snabdjevanje zemalja u EU koji su veliki potrošaći, nego samo za Mađarsku, Srbiju i Bosnu.
Transport nafte odvijat će se , kad god je isplativo, naftovodima, jer je ta vrsta transporta dobrano jeftinija od tankerskog.Slično je sa transportom ukapljenog plina, koji je daleko skuplji , transportiran plinašima.
Da je ili kad bi Omišalj bio izvozni punkt (za rusku naftu) situacija se stubokom mijenja i ima niz loših utjecaja i nuz pojava.
Tankeri i plinaši i danas voze u velikom broju prema Kopru i Trstu i nemaju utjecaj na okoliš ili turizam.
Incidentne situacije su uvijek prisutna opasnost, što je slučaj i danas , kad daleko veći broj tankera ne dolazi u Omišaljski zaljev. nego u Tršćanski i Koparski.
Podsjeća me to na naše rigoroznije propise i manju ribolovni napor, zbog čega je naš riblji fond u boljem stanju nego na talijanskom dijelu, koji su ga intezivno iskorištavali. Mi smo čuvali , da bi ulaskom u EU zajednički koristili sačuvano uz očekivanje da će njihova jača flota iskoristiti veći dio sačuvanog.
Manjim brojem tankera manji je rizik i ne vidim zašto bi mi o tome vodili brigu, kad su susjedi i sada daleko većim tankerskim prometom,potencijalno veći uzročnici incidenta i svih posljedica koji slijede u okolišu i za turizam.
Tvrd'ko
05.03.2011., 13:38
Pogledajte ovo pa kažite tko je "za" , a tko "protiv"
http://www.youtube.com/watch?v=TgAaK6Eav-Y
diabolica
05.03.2011., 15:03
A zamislite kojim slučajem naše kvazi pametne političare govoriti u tom parlamentu. Šta bi oni imali za reći?
Zapravo trebamo svi glasati za ulazak u EU, i onda kad uđemo, naše političare poslati tamo, i za jedno godinu dana EU se sigurno raspada. To ze zove "Hrvatski konj", onaj Ahil i kompanija su male bebe za naše saborske zastupnike.
Negromant
05.03.2011., 15:57
Oprosti, ali ovo je kao da slušam Mesića...
sunshinestar
05.03.2011., 17:01
http://www.youtube.com/watch?v=5Fm7jmkHAxs
sunshinestar
05.03.2011., 17:02
Pogledajte ovo pa kažite tko je "za" , a tko "protiv"
http://www.youtube.com/watch?v=TgAaK6Eav-Y
:kava:
Davali su EU zadnji rok 2010 a Eu sve jača i jača, veća i veća...
klokanovac
05.03.2011., 17:16
Misliš Hrvatsku kao Jadranskog tigra?:rofl: Bilo je govora o tome davno prije. Ali to su gluposti na koje više nitko ne nasjeda.
Bjesomar_
05.03.2011., 21:57
Osim Geofota i Dokinga,
...
:lol:
diabolica
05.03.2011., 21:58
Pišu jedne dnevne novine da su si parlamentarci EU dodali još 1500 E za troškove mjesečno.Tako da dobivaju mjesečno za troškove po novom 21209 E plus brutto plaća 7957 E. Zato naši političari i žele u EU. Ne zbog nas već zbog njih samih. Nikad ne znaš kome će pasti sjekira u med. I sad zamisli naše majstore tamo, sjede šute , boli ih dick za Hrvatsku i dobivaju 20 somova eura na mjesec. Pa i ja bih isto tako bio za EU.
sunshinestar
05.03.2011., 22:07
http://www.youtube.com/watch?v=LsNt_zSrsgE
Negromant
05.03.2011., 22:21
Što ti je smiješno? Geofoto (http://www.geofoto.hr/index.php/hr/o-nama/nagrade-i-priznanja.html) i Dok-ing (http://dok-ing.hr/) sam naveo kao dvije male tvrtke koje su nastale u novoj Hrvatskoj, počele ni iz čega i sa hrvatskom pameću i znanjem postigle uspjehe na svjetskom tržištu. Njih sam izdvojio kao kontraargument hrvatskom kompleksu niže vrijednosti koji poput virusne epidemije hara nacijom.
Bjesomar_
05.03.2011., 22:46
Što ti je smiješno? Geofoto (http://www.geofoto.hr/index.php/hr/o-nama/nagrade-i-priznanja.html) i Dok-ing (http://dok-ing.hr/) sam naveo kao dvije male tvrtke koje su nastale u novoj Hrvatskoj, počele ni iz čega i sa hrvatskom pameću i znanjem postigle uspjehe na svjetskom tržištu. Njih sam izdvojio kao kontraargument hrvatskom kompleksu niže vrijednosti koji poput virusne epidemije hara nacijom.
Smijesno mi je zato jer Geofoto dijeli otkaze sakom i kapom i zato jer im placa kasni i jer su svima smanjene place, a tko na smanjenje nije pristao dobio je otkaz (nisam siguran da li su je uopce dobili za prosli mjesec).
Smijesno mi je zato jer se Biljecki (vlasnik Geofota) hvali na TV projektima koji su napusteni.
Negromant
05.03.2011., 23:10
Smijesno mi je zato jer Geofoto dijeli otkaze sakom i kapom i zato jer im placa kasni i jer su svima smanjene place, a tko na smanjenje nije pristao dobio je otkaz (nisam siguran da li su je uopce dobili za prosli mjesec).
Smijesno mi je zato jer se Biljecki (vlasnik Geofota) hvali na TV projektima koji su napusteni.
To sad prvi put čujem, znači da je kriza i njih zahvatila. Imaš li možda insajderske informacije i o Dok-ingu?
Bjesomar_
05.03.2011., 23:14
To sad prvi put čujem, znači da je kriza i njih zahvatila. Imaš li možda insajderske informacije i o Dok-ingu?
Nemam.
Tvrd'ko
06.03.2011., 01:40
Prijo, tebe je netko dobro isprepadao.
A vidi što ja vidim:
http://www.buniqa.info/portal/wp-content/uploads/2011/02/eu-elections-2009-record-abstention-no-europeanisation-of-countries-eu-elections-abstention-record-why-failure.jpg
North Stand
06.03.2011., 06:15
Razumijem ja što ti pričaš, ali gubitak nacionalnog identiteta je neminovan, i ja osobno nikad ponavljam nikad neću podržat ulazak HR u EU. Da ne govorim o tome, da ćemo opet po tko zna koji put SLUŽBENO, sada smo neslužbeno postat tuđa provincija!
Što se tiče ovog djela što ti pričaš nije nikakav problem Švicarska je u Schengen zoni, a nije u EU, također i Norveška te Island, evo ti ovdje o tome. (http://hr.wikipedia.org/wiki/Schengenski_sporazum)
Također ako tražite posao u EU, i to će biti moguće, sve je stvar ljudi moji dogovora, ali naša politika "nema alternative" nas je i ovako već previše koštala u povijesti. Al ne, mi i dalje moramo srljat ko guske u maglu! O tome, pročitaj ovdje. (http://hr.wikipedia.org/wiki/Europski_ekonomski_prostor)
Ja sam i dalje mišljenja, dok na vlasti ne budemo imali ljude s vizijom i znanjem, neće bit kruha niti od EU niti bilo kakvih budućih unija! Nama treba prije svega poštena vlast, vlast koja će znat što želi, i koja će svoja obećanja znat ostvarit! Za takvo nešto nam nije potrebna niti EU, niti SAD, to što većina guzonja hoće živjet od tuđeg rada čitaj EU, je drugi par rukava, ja ne želim, i iz principa spreman sam živjet lošije ali i ponosnije. Moja zemlja neka bude moja, a radit se uvijek može otić u zemlje EU, SAD-a samo što ljudi misle da im je za to potrebna EU, a kako su to onda silni Hrvati u Njemačkoj i po cijelom svijetu, žive skoro u svakoj zemlji svijeta, a netko misli da nam treba EU za nać poso u inozemstvu, stvarno smiješno.
Ako imaš znanje, možeš se "prodat" u bilo kojoj zemlji svijeta koja treba tvoje znanje. Dakle strašite se gluposti, i naivno vjerujete kako će nam svi zidovi i problemi pasti odnosno nestati ulaskom u EU. Nije nikako dobro zavaravat se, i nadat se nečemu što je krajnje nerealno. Da imamo par poštenih ljudi na vlasti, puno bi nam lakše bilo, al ne mi imamo sve same uhljebe koji se čim prije žele prodat na "europske dvore". Još jednom, "pametni Hrvati" na djelu.
#kocar#
06.03.2011., 08:14
R
Ako imaš znanje, možeš se "prodat" u bilo kojoj zemlji svijeta koja treba tvoje znanje. Dakle strašite se gluposti, i naivno vjerujete kako će nam svi zidovi i problemi pasti odnosno nestati ulaskom u EU. Nije nikako dobro zavaravat se, i nadat se nečemu što je krajnje nerealno. Da imamo par poštenih ljudi na vlasti, puno bi nam lakše bilo, al ne mi imamo sve same uhljebe koji se čim prije žele prodat na "europske dvore". Još jednom, "pametni Hrvati" na djelu.
Pomalo me smeta taj defetizam apatija, da nam je jedini izlaz otići na rad u EU i na taj način naći rješenje samo za svoju riticu.
Zar su nam toliko isprali mozak i doveli nas u situaciju da vjerujemo da EU nema alternative.
Zar nije ostali nimalo samosvjesti i samopouzdanja da stvari i probleme ,možemo i moramo riješavati sami, jer će nam onda " i bog pomoći"
Zar u Hrvatskoj nije ostalo nekoliko ljudi koji imaju viziju, znanje i dovoljno poštenja da pokrenu kotač koji je zaglibio u blato.
Zar mislimo da se ni iz ovih prosvjeda nemože iskristalizirati neki suvisli program i stvoriti nukleus za preokret.
Zar je rezigniranost i apatija dostigla razmjere pandemije i da je jedini lijek da netko drugi upravlja a mi da mu pokorno služimo , kao što je to bilo stoljećima.
To me čini izuzetno tužnim i sramim se da i na ovom forumu (koji je ipak neko stjecište nadprosjećno informiranih i školovanih Hrvata), nema više optimizma, samopouzdanja i ideja kako pokrenuti kola iz gliba.
Prićom to sigurno nečemo, treba uprti ramenom i zdušno pogurati a ta namjera još nije dovoljno vidljiva.
Bjesomar_
06.03.2011., 13:21
Pomalo me smeta taj defetizam apatija, da nam je jedini izlaz otići na rad u EU i na taj način naći rješenje samo za svoju riticu.
Zar su nam toliko isprali mozak i doveli nas u situaciju da vjerujemo da EU nema alternative.
Zar nije ostali nimalo samosvjesti i samopouzdanja da stvari i probleme ,možemo i moramo riješavati sami, jer će nam onda " i bog pomoći"
Zar u Hrvatskoj nije ostalo nekoliko ljudi koji imaju viziju, znanje i dovoljno poštenja da pokrenu kotač koji je zaglibio u blato.
Zar mislimo da se ni iz ovih prosvjeda nemože iskristalizirati neki suvisli program i stvoriti nukleus za preokret.
Zar je rezigniranost i apatija dostigla razmjere pandemije i da je jedini lijek da netko drugi upravlja a mi da mu pokorno služimo , kao što je to bilo stoljećima.
To me čini izuzetno tužnim i sramim se da i na ovom forumu (koji je ipak neko stjecište nadprosjećno informiranih i školovanih Hrvata), nema više optimizma, samopouzdanja i ideja kako pokrenuti kola iz gliba.
Prićom to sigurno nečemo, treba uprti ramenom i zdušno pogurati a ta namjera još nije dovoljno vidljiva.
Evo imam ja viziju.
Doci na vlast, ne krasti, ulagati u obrazovanje i perspektivne turisticke i industrijske projekte. Srediti pravosude, da jedan najobicniji postupak ne traje dok slucaj ne ode u zastaru. Uzimanje kompletne imovine dokazanim privrednim kriminalcima. i jos par sitnica.
Glasajte za mene.
Reality check ... za 4-5 godina HDZ se vraca na vlast.
#kocar#
06.03.2011., 15:40
Evo imam ja viziju.
Doci na vlast, ne krasti, ulagati u obrazovanje i perspektivne turisticke i industrijske projekte. Srediti pravosude, da jedan najobicniji postupak ne traje dok slucaj ne ode u zastaru. Uzimanje kompletne imovine dokazanim privrednim kriminalcima. i jos par sitnica.
Glasajte za mene.
Reality check ... za 4-5 godina HDZ se vraca na vlast.
Naravno da će se HDZ-e vratiti kad ti program nije prilagođen i ne želi ga većina hrvatskih glasaća.
Za ostati na vlasti treba dodijeliti još nekoliko desetaka povlaštenih mirovina, zaposliti nekoliko desetaka tisuće državnih službenika, upozoravati na ugroženost Hrvatske od vanjskih i unutarnjih neprijatelja i dati svakom penziću koju stotinu kuna na mirovinu.
Treba si stvoriti izbornu bazu i ona će demokratski nadglasati "katastrofićare" koji stalno lupetaju o nekim makroekonomskim pokazateljima.
Na pitanje šta su to makroekonomski pokazatelji teško da će ti odgovoriti više od 20% hrvatskih građana.
I šta da se brinemo o onome što demokratska većina i nezna šta je:lol:
Da postaviš to pitanje prolaznicima, jedan od odgovora bi najvjerovatnije bio :
"Makro-ekonomski pokazatelji ??? to je kad Makro ekonomski dobro radi" :lol::lol:
Naravno da će se HDZ-e vratiti kad ti program nije prilagođen i ne želi ga većina hrvatskih glasaća.
Za ostati na vlasti treba dodijeliti još nekoliko desetaka povlaštenih mirovina, zaposliti nekoliko desetaka tisuće državnih službenika, upozoravati na ugroženost Hrvatske od vanjskih i unutarnjih neprijatelja i dati svakom penziću koju stotinu kuna na mirovinu.
Treba si stvoriti izbornu bazu i ona će demokratski nadglasati "katastrofićare" koji stalno lupetaju o nekim makroekonomskim pokazateljima.
Na pitanje šta su to makroekonomski pokazatelji teško da će ti odgovoriti više od 20% hrvatskih građana.
I šta da se brinemo o onome što demokratska većina i nezna šta je:lol:
Da postaviš to pitanje prolaznicima, jedan od odgovora bi najvjerovatnije bio :
"Makro-ekonomski pokazatelji ??? to je kad Makro ekonomski dobro radi" :lol::lol:
tako je i mali Pernar objasnio kod Stankovića na pitanje o Adolfu .. i Adolf je tvrdio da se netreba brinut oko onog što narod ne kuži , kaže mali zato je Kregar ispušio izbore treba koristit narodni jezik ...
#kocar#
06.03.2011., 20:41
tako je i mali Pernar objasnio kod Stankovića na pitanje o Adolfu .. i Adolf je tvrdio da se netreba brinut oko onog što narod ne kuži , kaže mali zato je Kregar ispušio izbore treba koristit narodni jezik ...
Da treba koristiti narodni jezik, dobiti izbore i završiti kao Njemačka u WW2:cerek:
Samo 20 miliona mrtvih njemaca i toliko ostalih:s
Da treba koristiti narodni jezik, dobiti izbore i završiti kao Njemačka u WW2:cerek:
Samo 20 miliona mrtvih njemaca i toliko ostalih:s
važni su samo počeci , kako će što završit ... o završecima možeš govoriti obično sagledavajući povjest ... kako je krenulo za 100 godina možda s povjesnog stajališta to bude izgledalo ovako .....neki Hrvati su vršili genocid nad nevinim srpskim narodom .....
a ja sam ionako komentirao ovo CITI:
I šta da se brinemo o onome što demokratska većina i nezna šta je
tema je tu ionako ulazak u EU ili nije a ti klikni na link toliko o EU ili narodnim jezikom NE EUROPSKOJ UNIJI
dobritza
07.03.2011., 10:40
cujte al kaj ne bi bilo bolje ici do kraja - recimo neeeeee svemu, idemo van iz UN, idemo van iz mjesne zajednice, ono, tak i tako mozemo sami sve najbolje.
mozda jedino da švicarskoj i norveškoj predložimo da zajedno osnujemo "uniju za izvore vode" i da onda zajebemo sve i ne damo nikome vode ha ha ha nek krepaju od žeđi!
predsjednik da nam bude recimo Tromblon, a glasnogovornik Thompson a svi skupa da si zememo Kalašnjikov i lepo se veselimo po ulicama i trgovima naših radosnih gradića!
ma već mi slina ide na usta, koji bi to prizor bio....da je pravde.
Ovcoder
07.03.2011., 10:43
cujte al kaj ne bi bilo bolje ici do kraja - recimo neeeeee svemu, idemo van iz UN, idemo van iz mjesne zajednice, ono, tak i tako mozemo sami sve najbolje.
mozda jedino da švicarskoj i norveškoj predložimo da zajedno osnujemo "uniju za izvore vode" i da onda zajebemo sve i ne damo nikome vode ha ha ha nek krepaju od žeđi!
predsjednik da nam bude recimo Tromblon, a glasnogovornik Thompson a svi skupa da si zememo Kalašnjikov i lepo se veselimo po ulicama i trgovima naših radosnih gradića!
Zato imamo alternativu koju provode HDZ i SDP.
Biti moderan i naguziti se pred svima. :kava:
dobritza
07.03.2011., 10:54
Zato imamo alternativu koju provode HDZ i SDP.
Biti moderan i naguziti se pred svima. :kava:
ovo s naguzivanjem je vec zabrinjavajuce....imate koju drugu metaforu? malo ste mi fiksirani na to pa cisto sugeriram, raznolikosti radi...
a moderno, da, moderno je totalni bed. gusle su bolje. recimo elektricne gusle, to je dernek.
diabolica
07.03.2011., 21:58
Dobri
A šta ti znaš, a mi ne znamo što su naši pregovarači tamo ispregovarali.Zar ne bi trebalo reći stanovništvu, gle ovo smo ovak, a ovo onak. Međutim , po meni se oni boje, bilo kakve reakcije naroda, na bilo kakve rezultate. A to znači, pod svaku cijenu ostajemo na vlasti, jer razno razne potrčkuše moramo nekamo spremiti ( vozač u EU i sl poslovi ) jer je zaslužio. I zato moramo ući u EU. A nas nitko ništa ne pita. E zato smo mi tu na forumu, i laprdamo o razno raznim kombinacijama, jer ne znamo ništa. Dovedeni smo pred gotov čin. Da ili NE. E pa nemože to tako, ja sam apriori protiv jer mi je pun dick da me neko fuck u zdrav mozak već skoro 20 godina, i ništa mi ne govori, nego sve na kapaljku. Pa kad će već nešto reći? Kad će sve biti gotovo ?
Uostalom, odi na politika i pogledaj čitanja forumaša o pojedinim temama i vidjet ćeš da narodu ovo nažalost i nije neka tema, a radi se o važnoj temi za Hrvate u EU. Narod je jednostavan ( da ne napišem neku grubu riječ), i ne razumije baš previše, iako postoji internet i proučavanjem mogu složiti svoj stav o nekim životnim odlukama ako upotrijebe mozak.
Preko milion posjeta je imalo : nogomet, politika, ženski kutak i ljubav, erotika i sex. A topici televizija i roditelji djeca su blizu.Strašno
klokanovac
07.03.2011., 22:11
ovo s naguzivanjem je vec zabrinjavajuce....imate koju drugu metaforu? malo ste mi fiksirani na to pa cisto sugeriram, raznolikosti radi...
a moderno, da, moderno je totalni bed. gusle su bolje. recimo elektricne gusle, to je dernek.
A što ti imaš protiv naših gusli, tamburica i gajdi? To je dio naše tradicije koji se mora poštovati. Što misliš da druge države u EU nemaju ovakvih glazbala i smiješnih plesova? U Italiji imaš mandolinu, u Velikoj Britaniji gajde s kiltovima, u Njemačkoj trube i onaj šašav seljački ples u tregerima, u Sloveniji jodlanje...:kava: Oni su kao bolji jel da? Moš si mislit.
zobradovic
07.03.2011., 23:27
Protiv sam ulaska u bilo što.
Jedan i jedini razlog:
Premali smo i sada još i prejadni u odnosu na ogroman interes zapada, zbog kojeg nas EU itekako želi. Republika Hrvatska nažalost nije u mogućnosti osigurati pravovaljani status među članicama. Svakodnevno podešavanje, putem direktiva dovelo nas je apsolutno nepovoljan položaj koji osim ropstva ne nudi ama baš ništa dobro. Ako smo išta u životu naučili o susjedima, onda je to, da nam nikada nitko nije, a uvjeren sam i neće dati ništa bez OGROMNE I PRESKUPE obeštete. Susjede su oduvijek mamili naši dragulji . To su najvredniji dragulji Hrvatske i zbog njih je Hrvatska tisuću godina čekala svoju samostalnost. Prisjetimo se kako smo u trenutku stvaranja države bili uvjereni da, iako smo mali narod, imamo budučnost.
Danas nam največa opasnost dolazi od vlastite vlade, koja po ničemu nije dorasla povijesnoj odgovornosti u odnosu na buduče generacije. Bezglavo guranje u nove ropske asocijacije, proizvod su klike koja dvadeset godina sustavno uništava san o vlastitoj državi. Danas smo zasigurno svi zajedno kao građani Republike Hrvatske pred novom povjesnom odgovornošću. O nama i jedino o nama ovisi, hoćemo li biti robovi ili SVOJI NA SVOME.
Ja još uvijek vjerujem da pred nama stoji izbor. Još jednom se moramo odlučiti. PREPUSTITI SE SUDBINI ILI IZABRATI.
Ultimatum Angele Merkel Hrvatskoj, JASNO I NEDVOSMISLENO kazuje što zapad želi kao cijenu ulaska u EU. Naši generali i ostali domoljubi samo su pioniri na šahovskoj tabli EU, i služe za prikrivanje osnovnog cilja. A to su naša zemlja, naše šume, naše vode, more i otoci.
http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/ultimatum-angele-merkel-hrvatskoj
#kocar#
08.03.2011., 07:08
Protiv sam ulaska u bilo što.
Jedan i jedini razlog:
Premali smo i sada još i prejadni u odnosu na ogroman interes zapada, zbog kojeg nas EU itekako želi. Republika Hrvatska nažalost nije u mogućnosti osigurati pravovaljani status među članicama. Svakodnevno podešavanje, putem direktiva dovelo nas je apsolutno nepovoljan položaj koji osim ropstva ne nudi ama baš ništa dobro. Ako smo išta u životu naučili o susjedima, onda je to, da nam nikada nitko nije, a uvjeren sam i neće dati ništa bez OGROMNE I PRESKUPE obeštete. Susjede su oduvijek mamili naši dragulji . To su najvredniji dragulji Hrvatske i zbog njih je Hrvatska tisuću godina čekala svoju samostalnost. Prisjetimo se kako smo u trenutku stvaranja države bili uvjereni da, iako smo mali narod, imamo budučnost.
Danas nam največa opasnost dolazi od vlastite vlade, koja po ničemu nije dorasla povijesnoj odgovornosti u odnosu na buduče generacije. Bezglavo guranje u nove ropske asocijacije, proizvod su klike koja dvadeset godina sustavno uništava san o vlastitoj državi. Danas smo zasigurno svi zajedno kao građani Republike Hrvatske pred novom povjesnom odgovornošću. O nama i jedino o nama ovisi, hoćemo li biti robovi ili SVOJI NA SVOME.
Ja još uvijek vjerujem da pred nama stoji izbor. Još jednom se moramo odlučiti. PREPUSTITI SE SUDBINI ILI IZABRATI.
Ultimatum Angele Merkel Hrvatskoj, JASNO I NEDVOSMISLENO kazuje što zapad želi kao cijenu ulaska u EU. Naši generali i ostali domoljubi samo su pioniri na šahovskoj tabli EU, i služe za prikrivanje osnovnog cilja. A to su naša zemlja, naše šume, naše vode, more i otoci.
http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/ultimatum-angele-merkel-hrvatskoj
Sve je to zbog toga što na čelu države i u Vladi imamo politikante a ne političare, kojima je glavni cilj ostati na vlasti, ne izgubiti benificije i zadržati kakav/takav kreditni rejting i mogučnost daljnjeg zaduživanja da se izbjegnu nemiri i prisilan odlazak sa vlasti i pozicija.
Nažalost u vlasti imamo ljude sa prevelikim ambicijama i interesima a premalim sposobnostima i moralom.
franjo thahi
08.03.2011., 08:16
Hrvatska 2020 – Jedna moguća budućnost. Situacija je sljedeća – čovjek, Hrvat i katolik (u daljnjem tekstu ČHiK) želi posaditi stotinjak loza na parceli pred kućom na kojoj su do sada bile breskve. Prvo što radi – zove info telefon "HALO, EU".
OPERATER: Ovdje "Halo, EU", Trpimir pri telefonu, kako vam mogu pomoći?
ČHiK: Kume, vaka je situacija – posadija bi prid kućon stotinjak loza, oće li se Evropa naljutit ako ja to učinen?
OPERATER: Da li je na dotičnoj parceli NEKAD bio vinograd?
ČHiK: Dašta je, bože moj. Prije nego san praske posadija. Pitaj bilo koga u selu, svako stariji od dvaest godin će ti to potvrdit.
OPERATER: To je irelevantno, gospodine, bitan je katastar.
ČHiK: Pa šta mi je činit?
OPERATER: Provjerite u katastru, ako tamo stoji da je tu NEKAD bio vinograd, smijete saditi.
ČHiK: Dobro je, momak, fala ti lipa.
Pašnjak
ČHiK poklapa slušalicu, a onda je ponovno uzima u ruke. Naziva maloga Stipana, koji je oženio Mariju, sestru od neviste kuma mu Joze. Objasni Stipanu najprije tko je – od svekra ženine mu sestre kum, a onda mu potanko objasni situaciju. Stipan mu obećava da će nazvati za dan, dva. Za dan, dva, Stipan zove.
STIPAN: Evo, sve sam vam provjerija.
ČHiK: Pa šta piše?
STIPAN: Piše da je tu pašnjak.
ČHiK: Kakvi pašnjak, muku ti Isusovu (Ljevak, poludi!), nema tri koze u cilomu selu!
STIPAN: Tako mi piše, bože moj, tri parcele, sve tri pašnjak.
ČHiK: Ma kako tri kad je to sve jedna parcela, na donjemu dilu mi je kuća, na gornjemu praske.
STIPAN: Tako piše.
ČHiK (misli, misli): Aaaa, sad san se sitija. To su parcele od pokojnih Špire, Ante i Jakova. Ali moj pokojni ćaća se poza rata minja s njima.
STIPAN: Kojega rata?
ČHiK: To ne znan. Ili je prvi ili drugi, ovi zadnji sigurno nije.
STIPAN: Ali to nije nigdje zavedeno.
ČHiK: Pa to znači da mi ni kuće nema?
STIPAN: Nema, piše pašnjak. A provjerija san usput i zemljišnik, na te tri parcele je uknjiženo pedeset i šest vlasnika.
ČHiK: U ime oca i sina... Pa je li to bogu za plakat? (uzdahne) Dobro je, Stipane, fala ti lipa.
ČHiK prekida razgovor, a onda ponovno naziva "HALO EU".
OPERATER: Ovdje "Halo EU", Trpimir pri telefonu, kako vam mogu pomoći?
ČHiK: Ja san zva ima tri dana oko vinograda. Vidija san u katastru, tamo piše da je to pašnjak.
OPERATAR: Onda, nažalost, ne smijete saditi lozu.
ČHiK: Ali, kume, dođi ovde, pitaj koga oćeš, svak će ti reć da je tu bija vinograd. Dice mi moje! Dvaest godina san ga ora i kopa.
OPERATER: Ja vam tu ne mogu pomoći, ako u katastru stoji da je pašnjak, ne smijete saditi.
Trpimir potom otrpi sljedeće.
ČHiK: Znaš šta, Trpimire, ajde u pizdu materinu i ti, i katastar, i ova država, i Evropska unija! Svi ajte u pizdu materinu!
Potom tako bijesan, uzima sjekiru u ruke i kreće sjeći breskve. Nakon mjesec, dva, naš ČHiK je pred kućom zasadio vinograd, a potom s lopatom otišao do vrta iza kuće i iz ćoška u vrtu iskopao sanduk, iz njega izvadio najlon, iz najlona deku, a iz deke kalašnjikov (iz zadnjeg rata, koji kao ni kuća nigdje nije zaveden).
I tako naš ČHiK, 2020., sjedi na balkonu kuće koje nema, držeći u ruci kalašnjikov kojeg nema, štiteći vinograd kojeg također nema.
goran2hr
08.03.2011., 08:39
Evo i naš kolega forumaš Dobritza je doživio katarzu. Poput Darth Vader-a u šestom nastavku odlučio je napustiti tamnu silu. Napustio je tugu i depresiju, smije se "ha ha ha", poziva na veselje po ulicama i trgovima i ponovno diše punim plućima i klikče "neeeeee". Zalaže se da vrati utjecaj i čuje glas istinskih branitelja
i želi da nas sve vrati u dane ponosa i slave. Na nama je samo da ga malo usmjerimo da sad opet ne ode u drugi ekstrem, pa evo par dobronamjernih savjeta: Mjesna zajednica je OK. S penzićima odigrati partiju šaha (među njima se kriju i opasni igrači koji ponekad gube živce). Ovo s vodom je dobra ideja - nikom je ne prodati prije nego ju spakiramo u bočice. Za dobro veselje po ulicama i trgovima ne treba stari Kalašnjikov, bolje neke mlade Ruskinje.
Još jednom iskreni pozdrav državotvornom domoljubu i nacionalnom romantičaru!
dobritza
08.03.2011., 09:19
Evo i naš kolega forumaš Dobritza je doživio katarzu. Poput Darth Vader-a u šestom nastavku odlučio je napustiti tamnu silu. Napustio je tugu i depresiju, smije se "ha ha ha", poziva na veselje po ulicama i trgovima i ponovno diše punim plućima i klikče "neeeeee". Zalaže se da vrati utjecaj i čuje glas istinskih branitelja
i želi da nas sve vrati u dane ponosa i slave. Na nama je samo da ga malo usmjerimo da sad opet ne ode u drugi ekstrem, pa evo par dobronamjernih savjeta: Mjesna zajednica je OK. S penzićima odigrati partiju šaha (među njima se kriju i opasni igrači koji ponekad gube živce). Ovo s vodom je dobra ideja - nikom je ne prodati prije nego ju spakiramo u bočice. Za dobro veselje po ulicama i trgovima ne treba stari Kalašnjikov, bolje neke mlade Ruskinje.
Još jednom iskreni pozdrav državotvornom domoljubu i nacionalnom romantičaru!
joj hvala ti na dobrim savjetima.
vidim da se kuzimo. glup, gluplji, hrvatine. sad jos i gomila smajlica i svi smo dilajla, neeeeeeee, pozzzzz i super je, eu=yu, dupe=glava, kakav radostan dan!:kava::kava::kava::kava::kava::kava::kava:
dobritza
08.03.2011., 09:24
A što ti imaš protiv naših gusli, tamburica i gajdi? To je dio naše tradicije koji se mora poštovati. Što misliš da druge države u EU nemaju ovakvih glazbala i smiješnih plesova? U Italiji imaš mandolinu, u Velikoj Britaniji gajde s kiltovima, u Njemačkoj trube i onaj šašav seljački ples u tregerima, u Sloveniji jodlanje...:kava: Oni su kao bolji jel da? Moš si mislit.
ovo je vise bilo kao neka poredba. ali ne mari. super su gusle. tradicija se mora postovati. nadam se da tvoja zena hoda propisana tri tradicionalna koraka iza tebe i da nosi ormar na ledjima, a evo i kafenih smajlica. :kava::kava::kava::kava::kava::kava::kava:
http://www.youtube.com/user/CowboyBebop2012#p/u/188/DvEyRD6Q7Vc
http://www.youtube.com/user/CowboyBebop2012#p/u/224/S40JcWvqw4E
klokanovac
08.03.2011., 09:58
ovo je vise bilo kao neka poredba. ali ne mari. super su gusle. tradicija se mora postovati. nadam se da tvoja zena hoda propisana tri tradicionalna koraka iza tebe i da nosi ormar na ledjima, a evo i kafenih smajlica. :kava::kava::kava::kava::kava::kava::kava:
Krivo se nadaš. Nisam ni oženjen.:B Nemoj piti toliko kave odjedanput, pozlit će ti. :kava:
dobritza
08.03.2011., 11:32
Krivo se nadaš. Nisam ni oženjen.:B Nemoj piti toliko kave odjedanput, pozlit će ti. :kava:
ovi su isto dobri i trziste ih voli - :s:s:s:s:s:s:s:s
Creeping Death
10.03.2011., 08:43
Imam pitanje za ljude koji su dobro upoznati s odnosima između članica EU, gledano dugoročno postoji li šansa da se ta tvorevina raspadne?
Meni djeluje da je i tu na snazi jači tlači, gdje nekoliko jakih zemalja, vodi glavnu riječ, međusobno se toleriraju samo radi interesa, dok su male zemlje, u principu samo roblje za iskorištavati, kupovati i sl.
EU mi djeluje poput neke tvorevine stvorene za osvajanje drugih zemalja, ali naravno na moderan i civiliziran način, bez rata...ekonomski, gdje je novac i samo novac ono što je najvažnije, a ostalo samo mazanje očiju. :ne zna:
Zato pitam, ako se to krene raspadati, kolike su šanse za to?
Mishko Pishko
10.03.2011., 08:50
Imam pitanje za ljude koji su dobro upoznati s odnosima između članica EU, gledano dugoročno postoji li šansa da se ta tvorevina raspadne?
Meni djeluje da je i tu na snazi jači tlači, gdje nekoliko jakih zemalja, vodi glavnu riječ, međusobno se toleriraju samo radi interesa, dok su male zemlje, u principu samo roblje za iskorištavati, kupovati i sl.
EU mi djeluje poput neke tvorevine stvorene za osvajanje drugih zemalja, ali naravno na moderan i civiliziran način, bez rata...ekonomski, gdje je novac i samo novac ono što je najvažnije, a ostalo samo mazanje očiju. :ne zna:
ja ne mislim da će se raspasti posebno zbog kretanja u ostatku svijeta koji se kraće prema multipolarnom.
Jačanje BRIK zemalja dovodi do toga da se stvaraju svjetske velike regije a Europa je previše rascjepkana da bi zemljice s izuzetkom Njemačke mogle biti konkurentne jednoj Indiji,Kini ili Brazilu.
Ja očekujem daljnje udruživanje u JI Aziji i Južnoj Americi...a EU ako se raspadne onda ne znam kako će dalje
Eu se neće raspasti, jednako kao što se neće sastati. Radi se o primarno ekonomskoj uniji koja dobro funkcionira već 40ak godina. Bilo kakve gluposti o "ekonomskom osvajanju" su besmislene, jer su oni nas "osvojili" još prije 15 godina, nismo trebali ući u EU za to. S druge strane, jedna Poljska prosperira kao nikada u povijesti. Sve je stvar stava, orjentacije i pametne politike, kakve u manjim državama često nedostaje.
Zanimljivo je kako svi govore o tome kak je EU zlo, da se raspada i da su svi nezadovoljni nutra, a opet niti jedna zemlja nije ni pomislila na izlazak, iako joj za to treba samo refrendum, kao i za ulazak. A onda odjednom počnu dolaziti milijarde eura zajmova, neki čak i nepovratni.
Promotrimo zapravo malo kartu Europe:
http://www.europe.hr/category/o-europskoj-uniji/karta-eu/
Zašto baš sve i jedna zemlja zapadno od Ukrajine već je ili želi biti u EU (Norveška i Švicarska su iznimke samo pravno, članice su svih ekonomskih sporazuma i saveza, plaćaju uredno članarinu, a radi se o najnaprednijim zemljama svijeta; Island je u procesu predavanja kandidature)? A pogledajte društvo koje bi po vašem ostalo izvan - Ukrajina, Moldavija, Bjelorusija... i Hrvatska, drito u sred EU.
Dajte molim vas... :)
Ilova Blues
10.03.2011., 11:15
EU je sofistificirano imperijalističko oružje za osvajanje novih teritorija. Namjerno kažem "teritorija" jer Njih Narodi ne zanimaju, jedini živi organizmi koji Njih zanimaju su članovi lokalnih parlamenata koji daju štih legalnosti Njihovom osvajanju.
Zvučim pesimistično? A što će to obični ljudi, osim nižeg standarda imati od ulaska u EU? U Sloveniji, Poljskoj... možda i da, ali kod nas? Ma jok!! Pa mi smo totalno naopako-mentalni sklopovi... Kod nas jedan kaže: "Vlada je kriva za otkaze po privatnim firmama" i svi, pa i ta ista Vlada se s time slažu!!! Za to vrijeme tajkuni kupuju terence, ubiru menadžerske provizije i slično... I da li će se to možda mjenjati? Ne - jer će doći jeftina radna snaga iz Rumunjske, Bugarske, Bosne, Makedonije... iz Srbije tko god dođe samo nek reče da je živio prije 90.-te u Hrvatskoj, da je Hrvatska uništila dokaze o tome a On je bio jaaaakoooo bogat pojedinac - i ako o tome održi tiskovnu, između Jace i Pupovca... ma sve će dobiti.... Eto, to će nama donijeti tuđinska vlast - za koju smo mi sami molili da nas porobi... Ruke već sada mogu trljati jedino pravnici i političari... svi ostali "glavu dole!!!" !!.... a kao i svi revolucionari u Povijesti - branitelji će postati jedna od najnepoželjnijih populacija... za sad su to samo u Hrvatskoj, ali, brzo ćemo mi zaraziti EU.
A oni će, u interesu okrupnjavanja za lakše dobivanje sredstava iz Fondova EU za rad Udruga-tražiti da se ujedine svi veterani "građanskih ratova" iz daaaleeekih 90.-tih!!! Mislim da bi već sada ministar Ivić i kompanjon mu Đakić trebali pročešljati Registar i Srbiji predati samo pravo članstvo, dakle cca 200000 onih "zagriženih".... predlažem Bleiburg kao novi "Erdut" gdje bi se svečana primopredaja obavila.
Koji smo mi Hrvati ljigavi Narod... sve svoje tisućljetne vrijednosti predali smo bez zrna baruta za samo 5,5 godina pregovora...
dobritza
10.03.2011., 11:36
EU je sofistificirano imperijalističko oružje za osvajanje novih teritorija. Namjerno kažem "teritorija" jer Njih Narodi ne zanimaju, jedini živi organizmi koji Njih zanimaju su članovi lokalnih parlamenata koji daju štih legalnosti Njihovom osvajanju.
Zvučim pesimistično? A što će to obični ljudi, osim nižeg standarda imati od ulaska u EU? U Sloveniji, Poljskoj... možda i da, ali kod nas? Ma jok!! Pa mi smo totalno naopako-mentalni sklopovi... Kod nas jedan kaže: "Vlada je kriva za otkaze po privatnim firmama" i svi, pa i ta ista Vlada se s time slažu!!! Za to vrijeme tajkuni kupuju terence, ubiru menadžerske provizije i slično... I da li će se to možda mjenjati? Ne - jer će doći jeftina radna snaga iz Rumunjske, Bugarske, Bosne, Makedonije... iz Srbije tko god dođe samo nek reče da je živio prije 90.-te u Hrvatskoj, da je Hrvatska uništila dokaze o tome a On je bio jaaaakoooo bogat pojedinac - i ako o tome održi tiskovnu, između Jace i Pupovca... ma sve će dobiti.... Eto, to će nama donijeti tuđinska vlast - za koju smo mi sami molili da nas porobi... Ruke već sada mogu trljati jedino pravnici i političari... svi ostali "glavu dole!!!" !!.... a kao i svi revolucionari u Povijesti - branitelji će postati jedna od najnepoželjnijih populacija... za sad su to samo u Hrvatskoj, ali, brzo ćemo mi zaraziti EU.
A oni će, u interesu okrupnjavanja za lakše dobivanje sredstava iz Fondova EU za rad Udruga-tražiti da se ujedine svi veterani "građanskih ratova" iz daaaleeekih 90.-tih!!! Mislim da bi već sada ministar Ivić i kompanjon mu Đakić trebali pročešljati Registar i Srbiji predati samo pravo članstvo, dakle cca 200000 onih "zagriženih".... predlažem Bleiburg kao novi "Erdut" gdje bi se svečana primopredaja obavila.
Koji smo mi Hrvati ljigavi Narod... sve svoje tisućljetne vrijednosti predali smo bez zrna baruta za samo 5,5 godina pregovora...
gdi ste vi rasli i kaj ste jeli prvih godina zivota....misterija. ovolko nuklearnog smeća....faking ženijal....
Corvus27
10.03.2011., 12:12
Samo da te ispravim, ali jodlanje je Austrijska tradicija iz Tirola, a u Sloveniji ga ima jako, jako malo i uvezeno je iz već spomenute Austrije.
Zmajica_Lu
10.03.2011., 13:51
Definitivno sam protiv, imam rodbine i prijatelja i u Italiji i u Njemačkoj i svi se kunu da je to bila najgora odluka koju su donijeli, i kada bi mogli vratiti vrijeme da nikada ne bi dopustili da uđu u EU. A to su ipak velike države, zamislite što će EU napraviti jednoj maloj zemlji poput nas? Iako ne znam da li ćemo stići u EU prije nego se raspadne :D Šta mislite da je Slovencima sada bolje u EU, raspitajte se malo pa ćete vidjeti.
dobritza
10.03.2011., 14:07
Definitivno sam protiv, imam rodbine i prijatelja i u Italiji i u Njemačkoj i svi se kunu da je to bila najgora odluka koju su donijeli, i kada bi mogli vratiti vrijeme da nikada ne bi dopustili da uđu u EU. A to su ipak velike države, zamislite što će EU napraviti jednoj maloj zemlji poput nas? Iako ne znam da li ćemo stići u EU prije nego se raspadne :D Šta mislite da je Slovencima sada bolje u EU, raspitajte se malo pa ćete vidjeti.
uništit će nas, pa zato i postoje. a imaju i kaj uništiti kod nas...tolko smo toga dobroga napravili da je fakat koma kaj buju nam delali. ja mislim da buju prvo počeli jesti malu djecu po ulicama, a i to samo za početak. a kaj bu posle bolje da ni ne sanjamo....koma. bježmo u moldaviju dok je vrijeme. tam med i mlijeko teče....
Zmajica_Lu
10.03.2011., 14:26
uništit će nas, pa zato i postoje. a imaju i kaj uništiti kod nas...tolko smo toga dobroga napravili da je fakat koma kaj buju nam delali. ja mislim da buju prvo počeli jesti malu djecu po ulicama, a i to samo za početak. a kaj bu posle bolje da ni ne sanjamo....koma. bježmo u moldaviju dok je vrijeme. tam med i mlijeko teče....
Zanimljiv sarkazam, pa ajde mi kaži što će nam to dobro napraviti? :kava:
Mishko Pishko
10.03.2011., 14:35
onda ćemo i mi postat dio kluba koji će krenut uništavat druge kako će se širiti :kava:
Ovcoder
10.03.2011., 14:44
Naplatiti članstvo oko 6 milijardi kuna godišnje i da bi to platili, morat ćemo se po stoti put ponovno zadužiti. :kava:
Zmajica_Lu
10.03.2011., 14:44
onda ćemo i mi postat dio kluba koji će krenut uništavat druge kako će se širiti :kava:
Jaka nam je utjeha.
goran2hr
10.03.2011., 15:18
Eu se neće raspasti, jednako kao što se neće sastati. Radi se o primarno ekonomskoj uniji koja dobro funkcionira već 40ak godina. Bilo kakve gluposti o "ekonomskom osvajanju" su besmislene, jer su oni nas "osvojili" još prije 15 godina, nismo trebali ući u EU za to. S druge strane, jedna Poljska prosperira kao nikada u povijesti. Sve je stvar stava, orjentacije i pametne politike, kakve u manjim državama često nedostaje.
Zanimljivo je kako svi govore o tome kak je EU zlo, da se raspada i da su svi nezadovoljni nutra, a opet niti jedna zemlja nije ni pomislila na izlazak, iako joj za to treba samo refrendum, kao i za ulazak. A onda odjednom počnu dolaziti milijarde eura zajmova, neki čak i nepovratni.
Promotrimo zapravo malo kartu Europe:
http://www.europe.hr/category/o-europskoj-uniji/karta-eu/
Zašto baš sve i jedna zemlja zapadno od Ukrajine već je ili želi biti u EU (Norveška i Švicarska su iznimke samo pravno, članice su svih ekonomskih sporazuma i saveza, plaćaju uredno članarinu, a radi se o najnaprednijim zemljama svijeta; Island je u procesu predavanja kandidature)? A pogledajte društvo koje bi po vašem ostalo izvan - Ukrajina, Moldavija, Bjelorusija... i Hrvatska, drito u sred EU.
Dajte molim vas... :)
Ovo oko ulaza i izlaza u EU ste dosta prejednostavnili. Ulazak i prije referenduma nas itekako košta (financijiski, moralno, a na kraju i teritorijalno). A što se tiče izlaska, neće to samo biti "nije nam se svidjelo, odlazimo" i referendum, nego ima i dio gdje stoji da se prilikom izlaska trebaju obeštetiti ostale članice (što god to značilo, ali ne zvuči jeftino).
Nije mi jasno zašto se izbjegava opcija neutralne Hrvatske, nego se uporno nameće opcija ili EU ili Srbija, Moldavija... U stvari ta balkanska udruživanja nam EU i nameće.
Spominjete zemlje koje nisu ni pomislile na izlazak. Mislite li pritom na političare, medije, krupni kapital ili narod? Svjedoci smo da upravo EU izbjegava referendume, a kada i koji prođe s rezultatom koji elite ne očekuju onda se volja naroda ignorira i koriste trikovi (EU ustav, Irska...).
Spominjete Poljsku. Kroz pregovore oni su si izborili opcije, koje mi nećemo dobiti (naše polazne postavke "nema alternative" i "što prije"). A i do nedavno smo tako slavili i "keltskog tigra".
EU popaganda i cilja na ljudsku pohlepu "stižu milijarde", "EU - daje", "bespovratno". Osim V. Britanije koja je to EU zemlja u odnosu na EU (dobiveno - uplaćeno) u plusu?
Zmajica_Lu
10.03.2011., 15:21
Ovo oko ulaza i izlaza u EU ste dosta prejednostavnili. Ulazak i prije referenduma nas itekako košta (financijiski, moralno, a na kraju i teritorijalno). A što se tiče izlaska, neće to samo biti "nije nam se svidjelo, odlazimo" i referendum, nego ima i dio gdje stoji da se prilikom izlaska trebaju obeštetiti ostale članice (što god to značilo, ali ne zvuči jeftino).
Nije mi jasno zašto se izbjegava opcija neutralne Hrvatske, nego se uporno nameće opcija ili EU ili Srbija, Moldavija... U stvari ta balkanska udruživanja nam EU i nameće.
Spominjete zemlje koje nisu ni pomislile na izlazak. Mislite li pritom na političare, medije, krupni kapital ili narod? Svjedoci smo da upravo EU izbjegava referendume, a kada i koji prođe s rezultatom koji elite ne očekuju onda se volja naroda ignorira i koriste trikovi (EU ustav, Irska...).
Spominjete Poljsku. Kroz pregovore oni su si izborili opcije, koje mi nećemo dobiti (naše polazne postavke "nema alternative" i "što prije"). A i do nedavno smo tako slavili i "keltskog tigra".
EU popaganda i cilja na ljudsku pohlepu "stižu milijarde", "EU - daje", "bespovratno". Osim V. Britanije koja je to EU zemlja u odnosu na EU (dobiveno - uplaćeno) u plusu?
Svaka čast :s
Nema takve države, što god da njihovi političari govorili, treba slušati nezadovoljne narode.
dobritza
10.03.2011., 15:48
meni je zanimljiv vas stav da nam neko mora nekaj dobro ili lose napraviti. eu je samo okvir u kojem moramo nesto napraviti.
to je meni kao sa demokracijom. ima nesavrsenosti ali trenutacno je to najbolja struktura koja postoji da bi jedna zajednica funkcionirala.
tako i eu, za malu i slabacku zemljicu nalik na nasu eu je itekako potrebita kao okvir, mogucnost razvoja i suradnje. preko noci nista se nece dogoditi i ne moze. ali da smo jaci u drustvu jakih to je jasno.
Zmajica_Lu
11.03.2011., 10:11
meni je zanimljiv vas stav da nam neko mora nekaj dobro ili lose napraviti. eu je samo okvir u kojem moramo nesto napraviti.
to je meni kao sa demokracijom. ima nesavrsenosti ali trenutacno je to najbolja struktura koja postoji da bi jedna zajednica funkcionirala.
tako i eu, za malu i slabacku zemljicu nalik na nasu eu je itekako potrebita kao okvir, mogucnost razvoja i suradnje. preko noci nista se nece dogoditi i ne moze. ali da smo jaci u drustvu jakih to je jasno.
Meni se iskreno ne da trpiti te negativne posljedice ulaska u EU, dovoljno trpim sada dok je nema. Mislim da mnogi moje misljenje dijele. Jer u nasoj zemlji svi "oporavci" se vrlo sporo odvijaju, a do tada si mnogi ljudi nece moci priustiti ni za kruh. I koliko pratim vijesti EU ima svoih problema koji nagovjestavaju da bi se mogla raspasti u skoroj buducnosti. Previse je razlicitih naroda sa razlicitim tradicijama i razmisljanjima da bi mogli funkcionirati kao jedna velika drzava.
Evo, počelo je ispiranje mozgova. Sad na Sljemenu slušam Vesnu Pusić kako me uvjerava da je u Europi sve dobro da bolje ne može biti, kako su Poljski seljaci - nekad skeptični - danas presretni, kako su Finci s jedva 53 % referendumskog 'da' ušli u EU, a sada ih je 70% za itd... Ježim se kad pomislim kako će izgledati ta kampanja kad se zahukta. Veliki projekt manipulacije, obmanjivanja, laži, vjere u nekoga, ovisnosti. Pa kako netko može toliko vjerovati EU? Ili ne vjeruju, ali iz očaja već ne znaju odakle pare namaknuti pa se dodvoravaju... a skupo će nam to naplatiti.
dobritza
11.03.2011., 11:55
Meni se iskreno ne da trpiti te negativne posljedice ulaska u EU, dovoljno trpim sada dok je nema. Mislim da mnogi moje misljenje dijele. Jer u nasoj zemlji svi "oporavci" se vrlo sporo odvijaju, a do tada si mnogi ljudi nece moci priustiti ni za kruh. I koliko pratim vijesti EU ima svoih problema koji nagovjestavaju da bi se mogla raspasti u skoroj buducnosti. Previse je razlicitih naroda sa razlicitim tradicijama i razmisljanjima da bi mogli funkcionirati kao jedna velika drzava.
ma normalno da svi imaju problema i da ce svi uvijek imati problema, to je prica o ljudskoj vrsti, to je to, that's life. nema bez problema. samo i tu postoji gradacija. mi smo si jako vazni i vidimo trunku u oku drugoga a sebe jako romantiziramo. je, slovenci imaju problema. pls dajte mi njihove probleme....nemam nist protiv.
a i to da ce se eu raspasti - da naravno, pa i egipatsko carstvo se raspalo. sve ce se u konacnici raspasti. evo mi se kao drustvo upravo raspadamo, proces je zapoceo, ocito je.
i sad sto cemo...zbog toga sto nista nije savrseno mi cemo ostati neki otok-rezervat-mirna luka u moru koje nevere tresu? nema toga, nitko nije otok. ili cemo se povezati ili cemo tonuti.
ni puno jace ekonomije ne ignoriraju cinjenicu zajednickog trzista a mi ju tako lakonski pljujemo. price o svicarskoj pls zaboravite. da smo imali snage i kreativnosti vec bi napravili svoje patek phillip urice.
i stvarno govori sve o nama to sto uniju ni primirisali jos nismo ali vec odlucujemo kad ce i kako propasti... :kava::s
Nostrađurus
11.03.2011., 23:04
Da li da sve ponovimo još jednom:
Što nam nudi EU:
1. Tržište - greška - mi smo njoj tržište i mjesto za ekspanziju (primjer u Slovenije je svjež - doseljavanje Talijana)
2. Zajedničku valutu - greška - to je valuta kojom se vlada državama
3. Perspektivu - greška - osim ako i uništenje nije perspektiva
4. Zaposlenost - greška - zaposlenost možemo ostvariti i bez EU
5. Priliku za zaradu - greška - zaradu možemo ostvariti i bez EU
6. Dobre zakone - :lol:
7. Slobodu kretanja - DA - ako svi mislimo u vječne nomade kao Romi
EU ima pogrešnu regulaciju novca stvorenu za ekonomsko porobljavanje država novcem. I od te zaraze od 1994. već patimo i toliko nam je loše da je narod odlučio izaći na ulice. Ulaz u EU neće ništa promijeniti. Demonstracija širom EU viđamo svako malo.
Sve stvari u državi možemo riješiti bez EU bitno bolje i ne imati gazdu.
Situaciju u EU možemo zamisliti kao da cijelu RH regionaliziramo tako da svaka regija dobije svoju vladu i kreira proračun. Netko bi bio na dobitku, a tko na gubitku. Tako je i u EU. Nema sreće za sve. A vjerojatnost da država ne stvara sve veći duge je u EU jednaka nuli. To je pogreška monetarne regulacije i davanja prava emisije novca bankama.
pukovnikz
12.03.2011., 03:06
Evo, počelo je ispiranje mozgova. Sad na Sljemenu slušam Vesnu Pusić kako me uvjerava da je u Europi sve dobro da bolje ne može biti, kako su Poljski seljaci - nekad skeptični - danas presretni, kako su Finci s jedva 53 % referendumskog 'da' ušli u EU, a sada ih je 70% za itd... Ježim se kad pomislim kako će izgledati ta kampanja kad se zahukta. Veliki projekt manipulacije, obmanjivanja, laži, vjere u nekoga, ovisnosti. Pa kako netko može toliko vjerovati EU? Ili ne vjeruju, ali iz očaja već ne znaju odakle pare namaknuti pa se dodvoravaju... a skupo će nam to naplatiti.
Pa njoj će biti bolje, ali većini Hrvata ne!
ZA ulazak Hrvatske u EU. Anketa je istekla, pa nisam kliknuo.
Negromant
12.03.2011., 10:30
ZA ulazak Hrvatske u EU. Anketa je istekla, pa nisam kliknuo.
Možeš li navesti razloge?
Ovcoder
12.03.2011., 10:43
Da li da sve ponovimo još jednom:
Što nam nudi EU:
1. Tržište - greška - mi smo njoj tržište i mjesto za ekspanziju (primjer u Slovenije je svjež - doseljavanje Talijana)
2. Zajedničku valutu - greška - to je valuta kojom se vlada državama
3. Perspektivu - greška - osim ako i uništenje nije perspektiva
4. Zaposlenost - greška - zaposlenost možemo ostvariti i bez EU
5. Priliku za zaradu - greška - zaradu možemo ostvariti i bez EU
6. Dobre zakone - :lol:
7. Slobodu kretanja - DA - ako svi mislimo u vječne nomade kao Romi
EU ima pogrešnu regulaciju novca stvorenu za ekonomsko porobljavanje država novcem. I od te zaraze od 1994. već patimo i toliko nam je loše da je narod odlučio izaći na ulice. Ulaz u EU neće ništa promijeniti. Demonstracija širom EU viđamo svako malo.
Sve stvari u državi možemo riješiti bez EU bitno bolje i ne imati gazdu.
Situaciju u EU možemo zamisliti kao da cijelu RH regionaliziramo tako da svaka regija dobije svoju vladu i kreira proračun. Netko bi bio na dobitku, a tko na gubitku. Tako je i u EU. Nema sreće za sve. A vjerojatnost da država ne stvara sve veći duge je u EU jednaka nuli. To je pogreška monetarne regulacije i davanja prava emisije novca bankama.
Da li znaš kakva je bila regulacija novca do 1994.? Je li bila takva kakvu si ti smislio ili drukčija? Je li trebalo ostati na takvoj regulaciji ili ne?
Ovcoder
12.03.2011., 11:00
Možeš li navesti razloge?
Evo ja ću navesti 2 najčešća razloga koja navode ljudi koji su za ulazak u EU: "Ako ne uđemo u EU biti ćemo u izloaciji.", "Kada uđemo u EU neće biti granica i moći ćemo slobodno putovati."
Naravno, ovo prvo je glupost jer se samo glupom politikom može dospjeti u izolaciju, a ovo drugo istina, samo što mi je najdraže kad to govore ljudi koji putuju jedanput godišnje i kojima je očito veliki problem tada pokazati putovnicu i koji ne kuže da je to jedan maaali plusić na prema ogromnim minusevima koje donosi EU.
Drugim riječima, to putovanje bez putovnica su samo kosti za glupu raju: "Dok vi slobodno putujete, mi vam uzimamo što nas volja."
Negromant
12.03.2011., 13:03
Evo ja ću navesti 2 najčešća razloga koja navode ljudi koji su za ulazak u EU: "Ako ne uđemo u EU biti ćemo u izloaciji.", "Kada uđemo u EU neće biti granica i moći ćemo slobodno putovati."
Naravno, ovo prvo je glupost jer se samo glupom politikom može dospjeti u izolaciju, a ovo drugo istina, samo što mi je najdraže kad to govore ljudi koji putuju jedanput godišnje i kojima je očito veliki problem tada pokazati putovnicu i koji ne kuže da je to jedan maaali plusić na prema ogromnim minusevima koje donosi EU.
Drugim riječima, to putovanje bez putovnica su samo kosti za glupu raju: "Dok vi slobodno putujete, mi vam uzimamo što nas volja."
Tko ili što ih smeta da sada putuju?
Ovcoder
12.03.2011., 13:08
Tko ili što ih smeta da sada putuju?
Ma nitko ih ne smeta, ja ti samo kažem kako dosta ljudi nažalost razmišlja.
Danchy55
12.03.2011., 14:01
Da li netko ovdje misli da bi Sanader otišao da nema te zločeste Unije? Da li netko misli da bi Hrvatska imala gospodarski rast 2001.-2008. bez stranih investicija i svježeg dotoka kapitala? Misli li ovdje netko da bi u Hrvatskoj postojalo pravosuđe bez Unije? Odakle proistječe takva sposobnost samozavaravanja? Da li netko ovdje misli da je ijedna jebena reforma koja se provodi posljedica naše autonomne odluke?
Gledajte, da smo nekih 1.500 km dalje prema Istoku, imali bi pokvarenog diktatora koje bi u medijima prosipao svoje domoljublje i putem odabrane elite ostale nazivao izdajicama i stokama sitnoga zuba. EU, koja je daleko od neke zemlje Dembelije, idealno zamišljenje tvorevine, ipak isijavanjem svoje blizine snažno utječe na razvoj Hrvatske u svakome smislu.
Građani Hrvatske se prilikom razmatranja pitanja (ne)ulaska u EU moraju tek zapitati: hoće li prosječni građanin živjeti bolje ako postanemo punopravna članica ili će živjeti bolje ako ostanemo izvan Unije? To jedini kriteriji kojim se mora rukovoditi, i u tom smislu ja kao libijska oporba koja čeka zonu zabrane leta napokon čekam da se matematičkim izračunom već jednom napravi projekcija ekonomskog rasta u Uniji i van iste, i to čim prije. I da se javno objavi!
Nacionalističke strasti ostavimo na strani, od njih se nitko nije nahranio.
Ovcoder
12.03.2011., 14:59
Upravo je Sanadera najviše hvalila i slavila Europska Unija. :kava:
fulcrum
12.03.2011., 15:04
Da li netko ovdje misli da bi Sanader otišao da nema te zločeste Unije?
Pa on je i došao na vlast zahvaljujući toj uniji. Prešutno su ga podržavali jer je radio sve u interesima stranaca baš iz te EU. A nemoj zaboraviti da ga je izabrala većina Hrvata (2 puta), kako što bi ga i smjenila da je ostao i dalje premijer. Nacija prosvjeduje protiv Jadranke Kosor. Što je EU rekla? Da bi bilo najbolje da ona ostane na vlasti dok se ne završe pregovori. Tako da boli EU kako je nama, jel nam gospodarstvo tone ili ne. Glavno je kakvi su njihovi interesi.
Da li netko misli da bi Hrvatska imala gospodarski rast 2001.-2008. bez stranih investicija i svježeg dotoka kapitala?
Znači i bez da smo članica imali smo gospodarski rast i strana ulaganja. Nemoj zaboraviti da strana ulaganja dolaze samo ako taj netko zaključi da će imati tu koristi (pa ne vidim zašto bi na nečemu takvom mi trebali biti zahvalni). Taj netko je došao tu i ostvario profit. To je imalo pozitivne pomake za naše gospodarstvo ali i za taj nečiji džep.
Misli li ovdje netko da bi u Hrvatskoj postojalo pravosuđe bez Unije? Odakle proistječe takva sposobnost samozavaravanja?
Imali smo ga i još ga uvijek imamo. I dalje ne valja. I sad jel samozavaravanje veće ako Hrvatska zaključi pregovore iz tog poglavlja do 6.mjeseca i mi nadobudno zaključimo da se je u pravosuđu nešto drastično promjenilo? Jel više EU žuljalo što se pravosuđa tiće to što se ti natežeš na sudu s osiguravajućom kućom 7-8 godina ili gdje su topnički dnevnici ili gdje je Glavaš? Kako se je sudstvo poboljšalo za prosječnog građanina to što nas je Del Ponte drkala godinama u glavu?
Da li netko ovdje misli da je ijedna jebena reforma koja se provodi posljedica naše autonomne odluke?
Jel netko misli da reforma vrijedi ako se radi po starom i ako se ne provodi? Koje si ti reforme direktno zamjetio da tebi koriste?
Gledajte, da smo nekih 1.500 km dalje prema Istoku, imali bi pokvarenog diktatora koje bi u medijima prosipao svoje domoljublje i putem odabrane elite ostale nazivao izdajicama i stokama sitnoga zuba. EU, koja je daleko od neke zemlje Dembelije, idealno zamišljenje tvorevine, ipak isijavanjem svoje blizine snažno utječe na razvoj Hrvatske u svakome smislu.
Da smo 1500km na istok, našli bi se na nekoj plaži u Ukrajni. Koja je okružena moćnom Rusijom s jedne strane i EU s druge. Sva cvijeta. EU iz Rumunjske toliko zrači da imaju opekline 5. stupnja.
I daj molim te ako koristiš Tuđmanove fraze, nauči i što one znače. Ovakvo ponašanje kakvo naši političari propagiraju je baš takvo. Ovce. Bleje i slijede tip s frulom.
Građani Hrvatske se prilikom razmatranja pitanja (ne)ulaska u EU moraju tek zapitati: hoće li prosječni građanin živjeti bolje ako postanemo punopravna članica ili će živjeti bolje ako ostanemo izvan Unije? To jedini kriteriji kojim se mora rukovoditi, i u tom smislu ja kao libijska oporba koja čeka zonu zabrane leta napokon čekam da se matematičkim izračunom već jednom napravi projekcija ekonomskog rasta u Uniji i van iste, i to čim prije. I da se javno objavi!
Zašto ne pričaš s prosječnim građaninom iz vana? Ja ti odmah mogu reći, slabo razvijene zemlje (DA) i razvijene zemlje (NE). Ako se stavimo bliže Sloveniji nego npr Poljskoj, onda bi naš odgovor trebao biti NE.
Pitaj Kurde ili Baske jel su gladni? Nitko se nije niti nahranio lijepim pričama o zajedništvu i ravnopravnosti svih "naroda i narodnosti".
pukovnikz
12.03.2011., 16:04
Da li netko ovdje misli da bi Sanader otišao da nema te zločeste Unije? Da li netko misli da bi Hrvatska imala gospodarski rast 2001.-2008. bez stranih investicija i svježeg dotoka kapitala? Misli li ovdje netko da bi u Hrvatskoj postojalo pravosuđe bez Unije? Odakle proistječe takva sposobnost samozavaravanja? Da li netko ovdje misli da je ijedna jebena reforma koja se provodi posljedica naše autonomne odluke?
Pa Sanader i je i rasturio državu da bi se učmario eu, ne misliš mi valjda reći da je želio EU jer je EU borac protiv korupcije :lol: EU mu je bio teren da proširi svoje djelatnosti! A zatvorila ga je ženska od povjerenja :mig: kad ju je htio izbaciti iz fotelje na koju ju je postavio.
EU i demokracija -ovo je smiješno, ni referenduma ni izbora, Sanader došo na vlast pučom u HDZ-u i čistkom konkurencije, a onda je postavio svoju princezu nasljednicu... šta će nam izbori :ne zna: nek ovi danas postave opet svoje nasljednike. A našim lopovima na vlasti treba EU (valjda zato što su autodestruktivni) :rofl:.
Dok se lopovi i diktatori budu zalagali za EU, dotle mi neki bolji argumenti i neće biti potrebni.
Leonida
12.03.2011., 17:20
Kao sto rece kolega fulcrum (dobar nick, mada mi je Mikoyan MiG-29 drazi naziv, bez NATO oznake:mig:), "Salamandera" je na vlast i dovela bagra iz EU koja se koristila Bechtelovom lovom financiranja Sanaderove kampanje. Sto mislis zasto se toliko zmiri na HDZ-ov crni fond? Upravo zato sto iza njega stoji Bechtel, drzava unutar drzave SAD-a. Nemoj misliti da je EU svo zlato sto sja. Ne moramo se odreci vlastite samostalnosti i razvitka zbog pripojenja jednoj mega drzavi i lazne multikulturalnosti. Nedavno je jedna Merkel izjavila da je Europa zakazala u razvoju multikulturalne politike i da je ona cisti promasaj. To se kosi sa svim idealima koji su ljudima prodavani o EU koja je trebala biti pandan SAD-u u svim njenim apsektima i dobra priprema za jednu jos globalniju uniju organiziranu pod centraliziranom vladom. U svojoj "Tehnotronskoj eri" Brzezinski je pisao o tim stvarima. Izmedu ostaloga je naveo da je potrebno unistenje svih nacionalnih osjecaja, ustolicenje jedne vlade, uspostavljanje jedne vojske koja bi bila pod okriljem UN-a. On je vise govorio o SAD-u nego o Europi, ali je jasno dao do znanja sto misli o nacijama i suverenim drzavama izjavom da se zalaze za potpuno razoruzanje apsolutno svih nacionalnih vojski.
Druga je stvar sto iza Brzezinskog i ostalih pametnjakvoica stoje ogromne multinacionalne korporacije ciji sefovi danas ravnopravno sjede na sastancima tajnih sluzbi (pokazao skandal u SAD-u kada je u javnost izasao popis sudionika sastanka CIA-inih sefova sa sefovima korporacija Bechtel, Shell, Standard Oil i ostalima, neposredno prije pocetka Irackog rata) sto je u svim demokratskim zemljama apsolutno nedopustivo. Kapitalizam koji nam guraju na silu nije nista drugo nego diktatura kapitala, pokusaj postavljanja nekog iskrivljenog socijalizma, fabijanskog socijalizma i elitizma (nazovi kako hoces) u kojem nema bas previse demokracije ciji je ideal gradenje a ne unistavanje srednjeg sloja gradanstva, sto se danas u EU uporno radi. Kakva je to demokracija u kojoj su nameti i porezi toliko visoki da srednji sloj ne moze zapoceti vlastiti posao (koji je smisao kapitalizma i demokracije) vec se silnim davanjima srednji sloj unistava na korist velikih kompanija koje su oslobodene poreza tako sto otvaraju nova radna mjesta (ili koje kakve institute u kojima peru novac) i daju ljudima minimalac nedostojan ljudskoga bica?
E sad, treca je stvar sto iza takvih mega drzava stoje ljudi koji ne prezaju ni od cega a imaju dovoljno kapitala za stvaranje vlastitih "drzava" unutar drzava. Takvi ljudi imaju dovoljno moci da povedu i provedu jednu veliku kampanju, politicku propagandu i da u orvelovskom stilu izvrnu cinjenice sebi u korist.
Mozda je najvaznija stvar sto je taj sustav koji se gura jos od prije prvog svjetskog rata stvorio laznu intelektualu. Stvorio je bezumne poslusnike koji sa rijeci "intelektualno" imaju veze kao ja sa uzgojom papaje. Takvu je "intelektualu", okrnjenu, slaboumnu i birtijskoga mentaliteta postavio na sam vrh piramide uvjeravajuci ljude da ih moraju poslusati jer su to "strasno pametni ljudi". Upravo takav sustav indoktrinacije i relativizacije slobodnog ljudskog intelekta, nacina razmisljanja i stila zivota dovodi do toga da je danas propaganda pojedinih sila iza mega drzava dovoljno jaka da stvori obrazac po kojem se ljude do krajnje mjere uvjerava u nesto sto ne postoji. Dokaz tome su i metode proizasle iz nacisticke Njemacke i sam rezultat nacista koji su ogromnu naciju uspjeli uvjeriti u koje kakve sumnjive i glupave price. Malo cu otici u off topic, ali da se vidi tko nam je skrojio UN i EU dovoljno je pogledati jedan Codex Alimentarius koji je sastavio bivsi osudenik zbog nacistickih zlocina (ne mogu se sjetiti imena), koji je izlaskom iz zatvora `63. ako se ne varam, dosao u UN sa prijedlogom tog zakona, sastavljenog na nacelima Austrijskog Codexa koji smo imali u Habsburskoj Monarhiji. To su ti te "demokratske, slobodne i pravedne" organizacije koje stvaraju mega drzave diljem svijeta a sve sa ciljem lakseg upravljanja slobodama, pravima, pa cak i "intelektima".
Dokaz moci pojedinih ljudi je oduzimanje suverenosti SAD-u, koji se cesto spominje kao nekakav globalni "policajac", a zapravo je zrtva vlastite elite proizasle iz Europe, a s ciljem unistenja americke suverenosti i realne vojne, ekonomske i politicke snage.
Nemoj me krivo shvatiti, nisam nikakav ekstremist i takoder sam sklon "internacionalizmu", ali nisam za bilo koju drzavu koja je osobna prcija bilo kojeg korporativnog sefa ili "druzbe", vec za slobodnu, pravednu i narodnu drzavu zasnovanu na republickim idejama. To EU definitivno nije vise. Odnosno jest u nekim apsektima ali se sve vise gubi smisao i znacaj toga, svakim danom sve vise. Stoga sam ja protiv ideje udruzenja Europe pod laznim idealima, ogromnim porezima, centralizacijom i gusenju sloboda. Ne smatram te glupim zbog toga sto se razlikujemo u misljenjima oko EU, da ne pomislis da te provociram ili vrijedam (postujem tvoje misljenje). Jednostavno sam se htio osvrnuti na tu EU i na propagandu koja se oko nje dogada.
P.S.
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/44247/Belgijski-premijer-postao-prvi-predsjednik-EU.html
Obrati pozornost na detalje u clanku koji govore kako se "bira"-postavlja predsjednik EU, kako se to radi "iza zatvorenih vrata" bez sudjelovanja gradana, kako se postavlja Ashtonica na mjestu povjerenika Europske komisije za trgovinu, ciji je odabir bio iznenadenje s obzirom na neiskustvo u pitanju vanjske politike. Pardon, barunice Catherine Ashton.
Ponoviti cu, za takvu EU nisam niti cu ikada biti. Za EU utemeljenu na pravim republikanskim idealima koji su predstavljeni kao temelj stvaranje takve jedne drzave, jesam. No takvu Uniju izgleda nikada necemo dozivjeti.
Nostrađurus
12.03.2011., 23:12
Da li znaš kakva je bila regulacija novca do 1994.? Je li bila takva kakvu si ti smislio ili drukčija? Je li trebalo ostati na takvoj regulaciji ili ne?
Regulacija novca do 1994. je uključivala državnu emisiju. U toj raboti se uopće nije koristila nikakva znanost. Problem te emisije je što u kombinaciji sa multiplikacijom novca u bankama dolazi do inflacije i potrebne periodičke denominacije valute. Posljedica je naravno da je novac uvijek inflatirao, a hiperinflaciju je pokretala nenormalna emisija države. Treba vidjeti da to nije i najveći doprinos inflaciji. Najveći doprinos dolazi preko banaka i multiplikacije novca.
Kada mislim da je pogrešna regulacija novca, tada mislim da je i prije 1994. također pogrešna, ali takav sustav nije mogao zapasti u velike unutrašnje dugove kao danas.
Razlika danas je u tome što se mi zadužujemo za novac koji nam treba u državi i za deficit trgovinske razmjene. Taj nepotrebni dug je 12 milijardi kuna godišnje. Da se rješimo stvaranja toga nepotrebnog duga, već bi puno značilo. Ali nije po zakonima EU!!! Zakoni EU su napisani tako da banke muzu države i za potrebno i nepotrebno.
Uvođenje državnog novca podrazumjeva da ne možemo dopustiti multiplikaciju novca u bankama (jer one nemaju nikakvo pravo emisije novca ili stvaranja duga iz ničega). Kad bi to rješili, tada bi se lako držala inflacija ili deflacija na uzdi bez ikakvog stvaranja duga.
To rješenje ne paše bankama jer su ima države, građani i firme prave krave muzare. Sjetite se samo kako su se zakoni mijenjali. Novac firmi je nekad bio u HNB-u. Da bi se dočepale tih novaca, banke su forsirale istiskivanje ZAP-a i preuzimanje depozita iz hnb-a. Sa gomilom depozita, banke su mogle stvoriti ogromnu količinu kredita i upregnuti ovce (stoku) u svoja kreditna kola. Sva događanja se slažu perfektno.
Stoga je plan (a ne samo moj) da se multiplikacija novca u bankama mora ubiti da bi se oslobodili ekonomskog ropstva. Država nakon toga treba preuzeti emisiju novca kojom će pokrivati takozvani deficit proračuna - sasvim normalnu stvar u jednoj državi. Nenormalno je da je potrebna emisija novca nula. To bi značilo ili da sve radimo za izvoz ili da u globalu društvo ne nikakvu ostvaruje akumulaciju kapitala svojim radom. Ovo zadnje bi značilo da nema mjesta napredku jer je globalno neisplativ posao u državi. A to prema sadašnjim zakonima imamo. Sva akumulacija dolazi od nečijeg još većeg zaduženja.
A kakve to veze ima sa EU. Pa 1994. smo uskladili zakon o hnb-u sa ESCB i dobili ekonomsku okupaciju. Pristup u EU će značiti konačnu predaju bez povratka. Sve lijepe stvari o EU su kao u priči o Ivici i Marici. Samo fasada za ekonomsko izrabljivanje bez kraja.
Ne pišem često na ovu temu jer nemam previše vremena. Sve što sam sad napisao je čista istina. Vrijeme će pokazati da sam 100% u pravu.
Živi i pametni bili
Ovcoder
12.03.2011., 23:25
Nostrađurus, svaka čast na trudu i imam još jedno pitanje za tebe. S obzirom na to sve, što misliš o nacionalizaciji banaka koju neki zagovaraju?
Nostrađurus
13.03.2011., 00:08
Nostrađurus, svaka čast na trudu i imam još jedno pitanje za tebe. S obzirom na to sve, što misliš o nacionalizaciji banaka koju neki zagovaraju?
Ako ste čitali moj plan izlaza iz krize (u potpisu), on na neki način radi nacionalizaciju. Ali ne banaka nego kredita koje su te banke izdale. To je pravilna metoda jer se time ne oduzima nikome vlasništvo nego samo pravo da emitira novac za svoj račun.
Protivim se toj mogućnosti jer je potpuno nepotrebna. Reformom u bankarskom sektoru se može postići puno bolji rezultat nego nacionalizacijom. Naime, Pernar se zalaže za slobodno podzetništvo, ali ne može tu pregrmiti pravu istinu da država treba biti pravi emisionar novca te zbog toga kao rješenje vidi da banke pređu u državnu vlast. Razlog je jednostavan. Slobodno poduzetništvo u uvijetima kad država emitira na znanstvenoj metodi novac više ne može biti baš toliko slobodno u formiranju profita. Pa se Pernaru vjerojatno ta ideja o državnoj emisiji previše ne sviđa.
Žalosno je što narod prosvjeduje, ali ne zastupa nikakvu svijetlu alternativu u svemu. Moji tekstovi se čitaju, a biti će čak i prokomentirani na nekim satovima jednog ekonomskog fakulteta jer su neki studenti ekonomije ipak shvatili da je sve to o čemu pišem dokazivo i potpuno opisuje situaciju i budućnost.
Prosvjednici bi trebali osim NE u EU tražiti:
1. Ukidanje kreditnog sustav i uvođenje emisije državnog novca 3.5 - 5% godišnje (cca 12 milijardi kuna koje mogu pokrenuti privredu)
2. Reformu bankarskog sektora i uvođenje visokih obaveznih rezervi (100% za žiro i tekuće račune, 50% na štedne depozite i investicijske fondove)
One gluposti o izborima i ostalom će biti samo gubljenje vremena. Sabor bi trebao po hitnoj proceduri pokrenuti reforme i proglasiti rat za oslobođenje od ekonomskog ropstva. Svi profesori u ekonomskim školama bi trebali na hitni kurs radi školovanja kompetentnih ekonomskih kadrova u budućnosti.
Ali što da ja to pišem, kad desetci forumaša zasipaju stranice svojim neznanjem. Napisano pročita tek nekoliko ljudi. Krenuli smo u smjeru zakona ulice. Iz neznanja u miru, sad smo u neznanju u revoluciji. I očekujem samo da se pojavi Murta koji će zamjeniti Kurtu (vladu). I opet će biti sve po starom, jer onaj koji zasjedne na vlast neće osvojiti to mjesto znanjem ekonomije, nego obećanjima i dobrim performansom.
Npr. uopće ne kužim Ivana Pernara. Koji je vrag išao dizati ljude, ako nema u vidu legalne i ispravne metode za rješenje problema. Zar pretendira biti Murta? A takvih genijalaca će se ubuduće izroditi ko u prči. A najbolje je što će narod biti izigran i pasti će podrška za pravo rješenje.
Onako usput, Pernar me je kontaktirao i prije početka demonstracija sam mu odgovorio. I gle vraga, nije mi uopće odgovorio na odgovor.:confused:
Čini se da će ovaj narod opet imati vlast kakvu zaslužuje - nikakvu.
pukovnikz
13.03.2011., 00:48
Ako ste čitali moj plan izlaza iz krize (u potpisu),
Vidim da si upućen u neke stvari jako dobro, pa bih te pitao (ako već takvo što nisi prokomentirao) kako gledaš na stav Slavka Kuljiša i na njegove primjedbe prema guverneru Rohatinskom?
Hvala!
Negromant
13.03.2011., 10:46
kako gledaš na stav Slavka Kuljiša i na njegove primjedbe prema guverneru Rohatinskom?
Misliš na Slavka Kulića?
Nostrađurus
13.03.2011., 11:33
Vidim da si upućen u neke stvari jako dobro, pa bih te pitao (ako već takvo što nisi prokomentirao) kako gledaš na stav Slavka Kuljiša i na njegove primjedbe prema guverneru Rohatinskom?
Hvala!
Gledao sam nedavni intervju sa Slavkom Kulićem u "Hrvatskoj uživo". I dalje je prisutna samo kritika bez detekcije što točno ne valja i što treba razriješiti. Kulić ostaje i dalje nedorečen. Kad sam probao stupiti u kontakt e-mailom odbrusio je da komunicira samo sa poznatim suradnicima (prije više mjeseci). Kulić samo zabavlja narod. Ne znam koja mu je to fora. Da li ima strah ili ne zna rješenje? Da sam samo izmjenio koji e-mail sa Kulićem, odmah bi znao o čemu se radi.
Potez Rohatinskog (ako je istina da će novac biti plasiran za izvozne poslove) ima upravo onu misao vodilju koju već mjesecima objašnjavam ljudima. Nema globalno isplativog posla u državi, nego samo u putem izvoza. Tj. tek radom za izvoz imamo realni dotok novca (to je zajeb ovog sustava). Nekako mi se čini da je Rohatinski dobro proučio moje članke i zaključio da najbolje što može učiniti je da bankama otpusti dio rezervi pod uslovom da ih iskoriste za financiranje izvoznika.
Ništa bolje se ne može postići. Međutim, povećanje izvoza ne znači rješenje krize i dugovanja. I dalje imamo banke koje muzu lovu na najmu novca, a to je posve neprirodno u državi koja želi biti neovisna. Svi vi znate da kad bi jednom krenuo izvoz, da bi se odmah pojavili krediti sa niskom kamatom. A to je bacanje udice bankara, koji će svoj ulov izvući nakon ispuhavanja kreditnog buma i povećanja kamata (sistema kojim se prikriva Ponzijeva shema zarade).
Evo upravo ovih dana možemo vidjeti da je PBZ krenula u ribolov akcijom spuštanja kamata. Zanimljivo je da je prije 6 mjeseci bila akcija prikupljanja štednje dobrim kamatama. I to je bila određena udica kojom se osigurala likvidnost banaka da bi mogle isplatiti ogromnu zaradu. A nakon toga, gele čuda, period sa snižavanjem kamate. Štediše mogu odmah početi njakati. A isto će učiniti i oni koji dignu kredit kad banke dignu kamatu. Promjenjiva kamatna stopa je alat kojim banka mota sve nas oko malog prsta jer sav novac u ekspanziji dolazi iz banaka (takvo je sad stanje).
Oprostite, što je malo off topic, ali generalno monetarni sustav koji smo preuzeli iz EU je ono što nam stvara problem i toga se nećemo riješiti dok ga ne reformiramo. Dakako bez ulaza u EU.
pukovnikz
13.03.2011., 14:57
Misliš na Slavka Kulića?
Da! Ja malo pobrkao prezimena.
Hvala na odgovoru :)
Mishko Pishko
14.03.2011., 09:24
a pogledajte što nam se događa u bližem susjedstvu sa zemljom koja je također počela pregovore sa EU i malo zaostaje za nama ali je otišla puno dalje od Srbije...
http://www.balkaninsight.com/en/article/macedonia-boosts-negative-remarks-towards-eu-and-usa
izdvajam
Vladimir Taleski, mayor of Bitola, the second largest town, set a new bar last week by comparing EU critics of Macedonia with Yugoslavia's Nazi invaders in the Second World War.
Diplomat Risto Nikovski last week controversially called for US ambassador Philip Reeker to be expelled.
Kad malo bolje pogledamo vidimo da su najgrlatiji zagovornici EU profesionalni političari i sva ostala gamad koja prati te lopine. To su ljudi koji u pravilu ne rade ništa tj. žive od tuđeg rada...
Samo ja se čudim koliko u nas ima ovaca koje ne vide da ovi profesionalni zagovornici seru o Eu isključivo radi dobrobiti svoga džepa.
Sasvim normalno da rade za sebe, bog je prvo sebi stvorio bradu..50%-50%.
Tako je jači kvači donosi zakone podobne njemu.Ako se bude raspala raspas će se zbog preraspodjele love.Nitko ne želi davat punu i dobivat malo.Oni koji prate znaju da je Francuska bila protiv da i Poljaci nakon kraćeg niza godina dobivaju iste poticaje kao i njihovi poljoprivrednici jer bi njihovi onda dobivali manje i ne bi bili konkurentni na eu tržištu.Sve se vrti oko love.Rumunje i bugare su uzeli zbog siromaštva i golemog teritorija nezagađenog i neizgrađenog kojeg su kupili za malu lovu.Plus njihove šume i rude itd.Šljakat če za njih za malu lovu dok će se EU bogatit a oni postat još veća sirotinja nego što su bili.Slično čeka i nas.Malo nas je i prazan novčanik.Gdje ćeš boljeg stanja za mirnu okupaciju.Bez ijednog njihovog mrtvog i bez ispaljena metka.
Bjesomar_
14.03.2011., 10:49
Buhuhu ... odnesti ce nam nase sume i vodu ....ukrast ce nam more.
Buhuhu ... odnesti ce nam nase sume i vodu ....ukrast ce nam more.
Neće ništa odnest ni more ni šume.Na more će doći s velikim brodovima koji ribare u svim vremenskim uvjetima a što naši ribari nemaju pa će pokupit ribu i jeftino je prodat doma ili će je debelo naplatit nama.U šume će dovest mehanizaciju koja čisti sve redom i iskoristit sav drvni otpad,odvest trupce u svoje pilane i nama prodat za debelu lovu gotov namještaj ili svojima pelete za grijanje a sve su dobili za malu lovu.Svoje ili su previše iskoristili ili su zaštitili pa čiste drugima.Uostalom tko nam je kriv ako se dogodi takav scenario.Sami.Lupimo ZERP i sami ribarimo i zarađujemo.Sami kupimo prave šumske strojeve i njima prodajemo samo obrađeno drvo u daskama ili gredama a ne trupce + otpad pretvorimu u pelete i njima prodajemo.Da vlade nisu imale love nabavit brodove i mašineriju za šume ne stoji.Mogli su nabavit to i još svega drugoga da im možemo parirat.Nisu htjeli ili nisu znali.Na referendumu im možemo naplatit rad ili nerad i brigu ili nebrigu za naše bogatstvo.
#kocar#
14.03.2011., 20:24
Večeras u 22,50 , gost u u Licima nacije je Jože Mencinger
Bilo bi dobro čuti šta govori o postkomunističkom dobu :D
Corvus27
14.03.2011., 20:29
Večeras u 22,50 , gost u u Licima nacije je Jože Mencinger
Bilo bi dobro čuti šta govori o postkomunističkom dobu :D
Taj čovjek je barem meni osobno fantastičan i bez dlake na jeziku, samo zna biti jako ciničan.
#kocar#
14.03.2011., 20:47
Taj čovjek je barem meni osobno fantastičan i bez dlake na jeziku, samo zna biti jako ciničan.
Možda je cinizam opravdan
Mislim da ga je dobro čuti a svako ima pravo na svoje mišljenje o njemu.
Nadam se da će nešto reći i o položaju i dobicima/gubicima Slovenije kao članice EU
Corvus27
14.03.2011., 21:00
Možda je cinizam opravdan
Mislim da ga je dobro čuti a svako ima pravo na svoje mišljenje o njemu.
Nadam se da će nešto reći i o položaju i dobicima/gubicima Slovenije kao članice EU
To će svakako biti jako zanimljiva emisija.
dobritza
15.03.2011., 09:28
Pa Sanader i je i rasturio državu da bi se učmario eu, ne misliš mi valjda reći da je želio EU jer je EU borac protiv korupcije :lol: EU mu je bio teren da proširi svoje djelatnosti! A zatvorila ga je ženska od povjerenja :mig: kad ju je htio izbaciti iz fotelje na koju ju je postavio.
EU i demokracija -ovo je smiješno, ni referenduma ni izbora, Sanader došo na vlast pučom u HDZ-u i čistkom konkurencije, a onda je postavio svoju princezu nasljednicu... šta će nam izbori :ne zna: nek ovi danas postave opet svoje nasljednike. A našim lopovima na vlasti treba EU (valjda zato što su autodestruktivni) :rofl:.
Dok se lopovi i diktatori budu zalagali za EU, dotle mi neki bolji argumenti i neće biti potrebni.
dr. Ivo nije argument ni "za" ni "protiv" unije. da se podsjetimo, Sanader je prvo i osnovno moralna ništica i kao takav on može biti sve što u danom trenutku treba biti. podsjetimo se isto tako i njegovih napaljeno antiunijskih parada na splitskoj Rivi i nazi izdrkavanja na kongresima HDZ mladeži. ovisno o situaciji i publici Sanader može biti što god želi, što god njegova publika želi čuti. vješt manipulator, on je poput kameleona koji izmiče i pokazuje samo ono što mu odgovara. na suđenju koje mu slijedi bit će užitak gledati kako se od kriminalca pretvara u žrtvu političkog progona. zato što je moralna ništica on je za ozbiljnu argumentaciju ništavan, jer on ne postoji kao argument, samo kao pohlepa i narcisoidna neuroza. i kao svaki narcisoidni tip on u svemu uvijek i prvenstveno traži - samo sebe i svoj odraz.
i onda, ne nije njega unija izabrala, izabrali su ga građani ove zemlje, legalno i na izborima. kao što su godinama birali najgore od najgorih samo zato što su im prodavali taj simpatični hrvatski šovinizam kao najslađu bozu, onako za ugodan san i što radosniji dan....Sanadar je naša i isključivo naša odgovornost, nemojmo bježati od istine..:kava::s
lithium_23
15.03.2011., 11:08
Ne srljajte k'o guske u maglu!
Tko ne nauci nista iz proslosti, ne zasluzuje bolju buducnost! A proslost se upravo ponavlja!
End of Nations - EU Takeover & the Lisbon Treaty (http://video.google.com/videoplay?docid=-4291770489472554607) - neka ovo svi pogledaju pa nek odluče jel ćemo mi profitirati ili ne od ulaska u EU
no moram reći da nemam baš nade u Hrvatski narod i želju za demokracijom u našoj zemlji. Ideja demokracije je prenapredna za naše neobrazovano te strašno umišljeno a zatucano stanovništvo.
dobritza
15.03.2011., 16:05
End of Nations - EU Takeover & the Lisbon Treaty (http://video.google.com/videoplay?docid=-4291770489472554607) - neka ovo svi pogledaju pa nek odluče jel ćemo mi profitirati ili ne od ulaska u EU
no moram reći da nemam baš nade u Hrvatski narod i želju za demokracijom u našoj zemlji. Ideja demokracije je prenapredna za naše neobrazovano te strašno umišljeno a zatucano stanovništvo.
jel ti čuješ tu dramatičnu mjuzu u pozadini?
vjeruješ da bi netko ozbiljan takvu djetinjastu podlogu koristio za išta ozbiljno?
naši političari jesu govna al ovi plašitelji i strašitelji nisu ništa bolji.
eu nije ni disneyland ni mordor. life's what you make it...
Negromant
15.03.2011., 16:53
life's what you make it...
Then let's make it on our own.
dobritza
15.03.2011., 17:02
Then let's make it on our own.
je ovo kaj smo napravili je fakat fantazija. a mozemo i bolje, ne sumnjam.
Jolly Roger
15.03.2011., 17:37
Ideja demokracije je prenapredna za naše neobrazovano te strašno umišljeno a zatucano stanovništvo.
Ovo.
Ovaj komentar govori SVE. Bravo! :top:
Negromant
15.03.2011., 17:46
je ovo kaj smo napravili je fakat fantazija.
Popravljivo sve do ulaska u EU. S pristupanjem EU proces postaje ireverzibilan.
a mozemo i bolje, ne sumnjam.
Naravno da možemo.
jimmy55
15.03.2011., 18:37
vjeruješ da bi netko ozbiljan takvu djetinjastu podlogu koristio za išta ozbiljno?
Kada već daješ ovakve nebulozne komentare, onda barem pogledaj cijeli film. :mig:
:facepalm:
e, fakat, se nemogu spustiti na tvoju razinu... da si upotrijebio neki argument ili nešto, al reć da je muzika problem... jao... :s:s:s
Ovcoder
15.03.2011., 20:50
Sluge u molitvi svom EU-bogu. :moli:
http://www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx?imgId=189683&fmtId=20
franjo thahi
15.03.2011., 23:59
dr Ivo Sanader je već više mjeseci u EU , ja bi da im pošaljemo i ostale političare :lol:da mu se pridruže , što velite?
Bjesomar_
16.03.2011., 00:03
Ma zapravo je super to kako su najvise protiv EU oni koji se najvise ponose Hrvatskom kakva je bila za vrijeme Austrougarske ... zakonima uredena zemlja, cesto nepravedna, ali ipak zakonima uredena. Hrvatska je danas Balkan, uredena plemenskim i obiteljskim vezama, pridruzivanje EU nam moze samo koristiti.
Ovcoder
16.03.2011., 00:06
dr Ivo Sanader je već više mjeseci u EU , ja bi da im pošaljemo i ostale političare :lol:da mu se pridruže , što velite?
Sanader je ušao u EU, još da uđu i drugi njegovi prijatelji, a nas neka ostave na miru. :top:
Negromant
16.03.2011., 00:11
Hrvatska je danas Balkan, uredena plemenskim i obiteljskim vezama, pridruzivanje EU nam moze samo koristiti.
Hrvatska će još dugo biti Balkan, bila u EU ili ne. Mentalitet se ne mijenja preko noći. Italija je jedna od osnivačica EU pa državom vlada mafija, Napulj se guši u smeću, a Berlusconi se javno hvali kako kupuje suce.
Pridruživanje EU će samo ubrzati destruktivne procese u Hrvatskoj jer će onda vrata biti potpuno otvorena i bjelosvjetskoj mafiji, a ne samo lokalnim kokošarima.
Bjesomar_
16.03.2011., 00:17
Hrvatska će još dugo biti Balkan, bila u EU ili ne. Mentalitet se ne mijenja preko noći. Italija je jedna od osnivačica EU pa državom vlada mafija, Napulj se guši u smeću, a Berlusconi se javno hvali kako kupuje suce.
Pridruživanje EU će samo ubrzati destruktivne procese u Hrvatskoj jer će onda vrata biti potpuno otvorena i bjelosvjetskoj mafiji, a ne samo lokalnim kokošarima.
Apsolutno se ne slazem s tobom.
Pa vidis da je i sam proces pokusavanja pridruzivanja uniji polucio neke (jadne ali ipak nekakve) pokusaje borbe protiv korupcije.
Korist Pridruzivanja Hrvatske EU nije u tome da ce nam EU nesto dati (nece nam dati nista) nego je korist u tome da ce nase politicare prisiliti da se drze procedure i zakona daleko vise nego do sad.
Onaj tko to ne vidi je protiv Hrvatske i cetnik je.
Martian7
16.03.2011., 00:35
Korist Pridruzivanja Hrvatske EU nije u tome da ce nam EU nesto dati (nece nam dati nista) nego je korist u tome da ce nase politicare prisiliti da se drze procedure i zakona daleko vise nego do sad.
Onaj tko to ne vidi je protiv Hrvatske i cetnik je.
Ti vidiš neko poboljšanje u ponašanju "naših" političara otkad smo u procesu pristupanja Europskoj uniji? :confused:
Ja moram priznati da baš i ne vidim. Pa makar zbog toga bila protivnica Hrvatske i četnikinja. :bonk:
Bjesomar_
16.03.2011., 00:42
Ti vidiš neko poboljšanje u ponašanju "naših" političara otkad smo u procesu pristupanja Europskoj uniji? :confused:
Ja moram priznati da baš i ne vidim. Pa makar zbog toga bila protivnica Hrvatske i četnikinja. :bonk:
Vidim.
Devedesetih je Hrvatska bila prcija u kojoj su Tudman, Susak i Pasalic radili sto god im je palo na pamet, pocetkom ovog stoljeca je dosla na vlast koalicija i zakoni su se puno vise postovali, zatim je bio mali korak nazad s povratkom HDZ-a, ali generalno, jedino sto prisiljava dubrad na vlasti na postivanje zakona i procedure je upravo EU i to da im se zelimo pridruziti. Da nema te zelje za pridruzivanjem ostali bi diktatura kao i devedesetih.
Negromant
16.03.2011., 00:56
Apsolutno se ne slazem s tobom.
To je tvoje pravo.
Pa vidis da je i sam proces pokusavanja pridruzivanja uniji polucio neke (jadne ali ipak nekakve) pokusaje borbe protiv korupcije.
Vidim da je proces pridruživanja polučio to da nam je oduzeto pravo koje nam UN jamči (gospodarski pojas na moru, pa čak ni ublažena verzija zvana ZERP ne može za Europljane četvrte klase), da moramo uništiti svoja brodogradilišta (iako zemlje prve klase subvencioniraju svoja), da su nekretnine poskupjele toliko da Hrvat ne može kupiti kuću ili stan (ali zato stranci kupuju zemljišta na moru) itd.
Ne čini li ti se čudnim da su upravo ti "prisiljeni" političari najglasniji navijači ulaska u EU bez obzira kojoj stranci pripadali? Upitaj se zašto.
Onaj tko to ne vidi je protiv Hrvatske i cetnik je.Ja sam se borio protiv četnika u Domovinskom ratu. Borio sam se ZA Hrvatsku, a ne protiv Hrvatske. I nisam se borio za Europsku uniju.
Ti me možeš smatrati četnikom ako želiš. To mi nije važno. Ja one koji su za EU smatram izdajnicima. Možda zbog svoje neinformiranosti nisu svjesni izdajnici, ali su ipak izdajnici.
Ovcoder
16.03.2011., 01:02
Ja one koji su za EU smatram izdajnicima. Možda zbog svoje neinformiranosti nisu svjesni izdajnici, ali su ipak izdajnici.
Upravo tako. Jer ja ne mogu kriviti ljude koji nisu dobro informirani (a većina ih je takva), ali ima stoke koja sve ovo zna i svejedno podržava ulazak u EU. Štoviše, takvi su najjači zagovaratelji ulaska u EU.
Nažalost, takva gomila neinformiranih, trenutno indiferentnih, bi lako mogla pokleknuti pred masovnom propagandom koja će navirati sa svih strana prije referenduma.
fulcrum
16.03.2011., 06:38
Ma zapravo je super to kako su najvise protiv EU oni koji se najvise ponose Hrvatskom kakva je bila za vrijeme Austrougarske ... zakonima uredena zemlja, cesto nepravedna, ali ipak zakonima uredena. Hrvatska je danas Balkan, uredena plemenskim i obiteljskim vezama, pridruzivanje EU nam moze samo koristiti.
Vidim.
Devedesetih je Hrvatska bila prcija u kojoj su Tudman, Susak i Pasalic radili sto god im je palo na pamet, pocetkom ovog stoljeca je dosla na vlast koalicija i zakoni su se puno vise postovali, zatim je bio mali korak nazad s povratkom HDZ-a, ali generalno, jedino sto prisiljava dubrad na vlasti na postivanje zakona i procedure je upravo EU i to da im se zelimo pridruziti. Da nema te zelje za pridruzivanjem ostali bi diktatura kao i devedesetih.
Koja tedencioznost. Zaključuješ kako je "nama" Hrvatska bila najbolja za vrijeme Austro-ugarske, a onda pljuješ po svim ostalim razdobljima.
Da netko veli da je bila najbolja 80-tih, bio bi komunist, da je rekao 43. bio bi fašist, da je rekao 20-tih, bio bi četnik. Hrvatska je bila najbolja za vrijeme Dmitra Zvonimira, zadovljan?
Ne srljajte k'o guske u maglu!
Tko ne nauci nista iz proslosti, ne zasluzuje bolju buducnost! A proslost se upravo ponavlja!
To mogu pročitat i skužit svi osim naroda na balkanu, a mi smo među njima i zna se što će se dogodit samo moramo negdje naći krivca za to.Gadafi možda ili Fidel Castro?Ma naći ćemo nekog makar kineza koji će se sutra rodit.
dobritza
17.03.2011., 09:55
Sluge u molitvi svom EU-bogu. :moli:
http://www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx?imgId=189683&fmtId=20
Stari moj slutim da tebe najviše boli baš to što je unija sekularna zajednica.
Ovcoder
17.03.2011., 10:04
Stari moj slutim da tebe najviše boli baš to što je unija sekularna zajednica.
Nije to najveći problem. Štetnost od EU za Hrvatsku je višestruka. Počevši od gospodarstva, nacionalnih interesa pa sve do raznih sitnica s kojima će nam zagorčavati život.
Ovcoder
17.03.2011., 12:56
Da vidimo kako su drugi napredovali od ulaska u EU...
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRBgwJ49Zas6Yvc_TdzZnQC8DTE8entA-Xm-AWX6LOmPCblhWUw
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSq8GtsGC9EB5bS1zv3V9gv7qkfdMNUV GQT62OwbgiSyFCqk6rsRA
http://www.vewd.org/photo/image.php?id=2116&size=800
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQU6-DwYZezVJ-rUBWKc02jyR1HxVfDosQtIHjRi5X_-z4_43_X
dobritza
17.03.2011., 13:33
Nije to najveći problem. Štetnost od EU za Hrvatsku je višestruka. Počevši od gospodarstva, nacionalnih interesa pa sve do raznih sitnica s kojima će nam zagorčavati život.
ma ubit će nas u pojam, velim ti. jadni mi. sad nam je tak super fajn a gle kaj nas čeka, morali bumo u kanalizaciji spavat.... jedina su mi nada Đapić i Srb, valjda buju oni znali kak da nas spase od te žgadije....ak i oni. :ne zna:
ma ubit će nas u pojam, velim ti. jadni mi. sad nam je tak super fajn a gle kaj nas čeka, morali bumo u kanalizaciji spavat.... jedina su mi nada Đapić i Srb, valjda buju oni znali kak da nas spase od te žgadije....ak i oni. :ne zna:
tužno je da igrnoriraš činjenicu da pričaš sa internet-psimenim dijelom populacije. kako ti isti imaju pristup svim informacijama, nadam se da barem taj dio populacije shvaća kako i nakon ulaska u EU će i dalje postojati stranački i predsjednički izbori. također se nadam da barem taj dio populacije shvaća kako osim odredbi vezanih direktno na obaveze prema EU , ništa se bitno neće promijeniti: vlast će i dalje biti korumpirana ako to narod dopušta, sudstvo će i dalje biti nikakvo ako to narod dopušta te će neobrazovanost i nezaposlenost i dalje biti u porastu ako to narod dopušta
stoga, molim te, prestani pisati floskule i obmanjivati narod da je EU neka sveta krava - EU je (trenutno) samo klub zemalja od istog interesa: zajedničko slobodno tržište, zajednički propisi i standardi te zajednička valuta.
ostalo je ostavljeno svakoj državi da si regulira...
STOGA, ako smo mi Hrvati nesposobni išta proizvest - bit ćemo nesposobni i u EU; ako smo mi Hrvati nesposobni spriječit korupciju - bit ćemo nesposobni i u EU; ako smo mi Hrvati nesposobni poštivati zakone - nit ćemo nesposobni i u EU itd itd...
Finalni zaključak: EU bi realno gledano trebala biti zadnja rupa na svirali naših problema a čisto zbog zatupljenosti i neobrazovanosti naroda te popularne slike "da je kod Švabe bolje" (ko da je Švabi odjednom postalo bolje zbog EU a da je prije bio sirotinja) se ta problematika gura u prvi plan i to upravo kako bi se narodu okrenula pozornost od stvarnih problema. I to upravo ti i svi vi zagovarači EU činite - skrećete pozornost narodu od važnijih problema...
EDIT:
čisto kao misao: težiti u EU je kao kad bauštelac teži kupiti novi Mercedes - čak i ak to uspije, taj auto je za njega daleko prekup za održavanje i vožnju i jedino što je uistinu dobio je mogućnost se hvaliti pred ostalim takvim primitivcima da on sada vozi mercedes a oni ne... e upravo je to mentalitet našeg dijela naroda koji želi u EU
dobritza
17.03.2011., 14:47
tužno je da igrnoriraš činjenicu da pričaš sa internet-psimenim dijelom populacije. kako ti isti imaju pristup svim informacijama, nadam se da barem taj dio populacije shvaća kako i nakon ulaska u EU će i dalje postojati stranački i predsjednički izbori. također se nadam da barem taj dio populacije shvaća kako osim odredbi vezanih direktno na obaveze prema EU , ništa se bitno neće promijeniti: vlast će i dalje biti korumpirana ako to narod dopušta, sudstvo će i dalje biti nikakvo ako to narod dopušta te će neobrazovanost i nezaposlenost i dalje biti u porastu ako to narod dopušta
stoga, molim te, prestani pisati floskule i obmanjivati narod da je EU neka sveta krava - EU je (trenutno) samo klub zemalja od istog interesa: zajedničko slobodno tržište, zajednički propisi i standardi te zajednička valuta.
STOGA, ako smo mi Hrvati nesposobni išta proizvest - bit ćemo nesposobni i u EU; ako smo mi Hrvati nesposobni spriječit korupciju - bit ćemo nesposobni i u EU; ako smo mi Hrvati nesposobni poštivati zakone - nit ćemo nesposobni i u EU itd itd...
Finalni zaključak: EU bi realno gledano trebala biti zadnja rupa na svirali naših problema a čisto zbog zatupljenosti i neobrazovanosti naroda te popularne slike "da je kod Švabe bolje" (ko da je Švabi odjednom postalo bolje zbog EU a da je prije bio sirotinja) se ta problematika gura u prvi plan i to upravo kako bi se narodu okrenula pozornost od stvarnih problema. I to upravo ti i svi vi zagovarači EU činite - skrećete pozornost narodu od važnijih problema...
EDIT:
čisto kao misao: težiti u EU je kao kad bauštelac teži kupiti novi Mercedes - čak i ak to uspije, taj auto je za njega daleko prekup za održavanje i vožnju i jedino što je uistinu dobio je mogućnost se hvaliti pred ostalim takvim primitivcima da on sada vozi mercedes a oni ne... e upravo je to mentalitet našeg dijela naroda koji želi u EU
vau vau you scared the shit out of me. :kava: vidim da komuniciram sa internetski najpismenijim primjerkom pa oprosti sto drhtavom rukom klizim tipkovnicom. :s
jasno je valjda zato da moje floskule nisu nasuprotive tvojim argumentima. no ipak, dozvoli, ja prvi mislim da eu nije bajka, ali stvarno me podcjenjujes ako mislis da ja mislim da ce se ulaskom u eu otvoriti vrata raja. naravno da cemo i u eu dobiti koliko napravimo. nu, pusti me s druge strane da vjerujem da smo europski narod koji nema prevelike sanse da sam kenjucka u svom kutu, makar kako drag nam bio. dugorocno, sami ne mozemo jer sam nitko ne moze. e sad, bile to floskule ili ne ovisi samo o tvom ocistu.
dugorocno, sami ne mozemo jer sam nitko ne moze
na stranu ostalo baljezganje, ovo je očito problem:
po čemu to mi nemožemo sami? imamo dovoljno zemlje da komotno možemo proizvoditi svu potrebnu hranu. Imamo puno obale da komotno možemo konstantno imati veliki priljev stranog kapitala od turizma (ko što već i je slučaj). Imamo vrlo povoljnu klimu te osnovne prirodne resurse (prvenstveno voda) koje nemoramo uvoziti.
Ajde onda objasni bez čega to mi nemožemo "sami" a što bi nam to EU (ili bilo kakva druga udruga) mogli dati/ustupiti na korištenje?
Negromant
17.03.2011., 16:52
dugorocno, sami ne mozemo jer sam nitko ne moze. e sad, bile to floskule ili ne ovisi samo o tvom ocistu.
Molim te da precizno objasniš što znači to "sami" i što točno ne možemo?
ivan.ridjan
17.03.2011., 18:16
EDIT:
Dobro napisano i slikovito objašnjeno . Iako dodao bi , da velika britanija
i Švedska imaju godinama svoju valutu u Eu i ne misle mijenjati isto . Dakle kolonizatori imaju funtu a Švedi Krunu .
... dugorocno, sami ne mozemo jer sam nitko ne moze. e sad, bile to floskule ili ne ovisi samo o tvom ocistu.
Sami možemo samo u slučaju da ne želimo tutore (a ne želimo) i da točno znamo što i kako napravit.Da li znamo nešto sami napravit i smislit i poslije to prodat?Ne znamo.Potencijala u ljudstvu imamo jedino nemamo stručnu vladu i vođe sviju stranaka da potegnu to pitanje.Imamo stotine tisuća turista koji jedu kod nas (ne donose od kuće) a hranu možemo proizvodit i istu njima prodavat uz male korekcije pri proizvodnji (ali to ne radimo).Imamo brdo čistih voda koje teku u more a u svijetu ima kupaca čistih voda (nedovoljno iskorišteno), proglasimo ZERP i lovimo kvalitetnu ribu (nemamo velikih ribarica da izlaze po svakakvom vremenu),imamo čiste šume i planine za turizam (neiskorišteno)...Sve imamo samo ne znamo.Ali ni ako odemo u EU isto će bit a ako se nešto promjeni gazda svega što sam napisao odnest će zaradu u EU.
Imamo a mogli bi ali....
joker-smoker
18.03.2011., 14:34
PROTIV!
Od dva zla (EU i Zapadni Balkan) ne biram manje ni veće zlo nego Hrvatsku!
apsolutno se slažem :s
Eu ne, ne i ne! ima toliiiiko razloga zašto to nikako ne smijemo napravit, ali evo barem jedan;
to je fašistička tvorevina s ciljem globalizacije i centralizacije (što nikad nije bilo dobro). ljudi, nema više slobode, nema više otić na trg i prosvjedovat(nego u sjedište eu ako se kome ide), još masovnije smeće od medija, još masovnije trovanje od strane farmaceuta, zbogom nacionalnoj valuti, a da ne govorim da nam slijedi chemtrails(već ga imamo), plastično voće i povrće iz pitajbogaodakle, a na kraj krajeva vrlo vjerojatno i neko čipiranje i nadzor vladajućih u svakom aspektu života(kao zabrane pušenja u vlastitom stanu i slične svinjarije)!!!!!
SMRT EUROPSKOJ UNIJI, SLOBODA NARODU!
Ord Mantel
19.03.2011., 14:01
Kome nije jasno zašto neki grundaju protiv EU i ulaska RH u nju, pročitajte
Mali vodič kroz EU:
1. EU nije zastupnička demokracija
2. Premijeri zemalja-članica kojima su njihove stranke dale vlast čine Vijeće EU
3. Vijeće EU odabire predsjednika EU Komisije
4. Predsjednik EU Komisije sam odabire članove EU Komisije (vlada EU)
5. Jedino ta "neizabrana" Komisija predlaže i provodi zakone u EU
6. Zakone za EU Komisiju stvara 3000 radnih grupa birokrata za koje nitko ne glasa i nitko ne zna tko su
7. U EU možete glasati samo kako bi izabrali zastupnika pri EU parlamentu. A zakone odobrava Vijeće ministara.
8. EU parlament nema pravo Veta na zakone, nema pravo donositi, ni predlagati zakone u EU
9. Vaši EU zastupnici mogu samo raspravljati o već predloženim zakonima i davati svoje mišljenje o njima
10. Da bi prijedlog zakona prošao u Vijeću ministara za njega moraju glasovati predstavnici barem 65% stanovništva
11. Da bi stavili Veto na prijedlog zakona u EU morate imati predstavnike 35% stanovništva
12. Time velike zemlje mogu usvajati zakone po želji i zabranjivati sve zakone koji im ne odgovaraju
13. S Lisabonskim sporazumom EU postaje federalna država i njeni zakoni su jedini zakoni
14. U toj EU, firme iz siromašnijih zemalja mogu obavljati poslove u bogatijim zemljama plaćajući radnike koliko ih plaćaju u domovini
15. U toj EU vas, npr. V.Britanija može optužiti za terorizam bez ikakvih dokaza, a RH vas mora izručiti u britanski zatvor gdje možete biti zatočeni do 4 godine bez da vam se pročita optužnica
16. EU će imati jednog vođu - Europskog predsjednika
17. Europski predsjednik se ne bira, njega postavlja EU Komisija
18. Jednom kada uđete u EU, nije predviđeno da iz nje ikada izađete
19. A Vlada RH i Sabor već pripremaju izmjene Ustava da vam oduzmu pravo na Referendum o pridruženju u EU
Što znači da ova gomila ljudi (EU parlament) apsolutno ništa ne znači. Samo za trkeljanje.
http://www.blogcdn.com/green.autoblog.com/media/2008/09/parlament-europeen.jpg
Zar se netko zbilja želi uvaliti u ovakvu tvorevinu, koja je demokraciji rekla "laku" noć?
Nostrađurus
21.03.2011., 21:43
Kome nije jasno zašto neki grundaju protiv EU i ulaska RH u nju, pročitajte
Što znači da ova gomila ljudi (EU parlament) apsolutno ništa ne znači. Samo za trkeljanje.
http://www.blogcdn.com/green.autoblog.com/media/2008/09/parlament-europeen.jpg
Zar se netko zbilja želi uvaliti u ovakvu tvorevinu, koja je demokraciji rekla "laku" noć?
Jadranka se vjerojatno ne bi složila s ovom tvrdnjom. Zašto mi uopće nemamo pojam kako se donose zakoni u EU i kako se vlada u EU. Čini se da je to u direktnoj vezi sa iznesenom istinom o zapovjednoj strukturi u EU.
Po ovome ispada da mi, sa 1% stanovnika, imamo utjecaj kao zamah krila leptira na Senjsku buru.
genesys
21.03.2011., 23:26
http://europskaunija.yolasite.com/
Negromant
22.03.2011., 06:42
http://europskaunija.yolasite.com/
Hvala za link! :top:
Creeping Death
22.03.2011., 08:03
što mislite, postoji li ikakva šansa da odbijemo ulazak u EU na referendumu? Da im ulizivanje, sluganstvo i izdajnička politika dovede do toga da mi građani odbijemo ulazak u EU?
I ako se to desi, mogu li nas ipak pripojiti EU, bez večinske volje građana? ne bi me izenadilo.
I da li rade na tome, jer se stalno spominje kako je ulazak u EU neminovan....i kako bi da oprostite na izrazu trebalo dati šupka, samo da se u istu uđe pod svaku cijenu...
Što se može desiti u slučaju da referendu ne prođe onako kako se političari nadaju da hoće, i što mislite da će se desiti ako nas ipak usprkos želji naroda pripoje u istu?
naravno pod uvjetom da na referendumu ne izglasamo ulazak u EU.
Negromant
22.03.2011., 08:15
Norvežani su dva puta na referendumu odbili ulazak u EU. Drugi put (1994.) je bilo 52% protiv i 48% za. Švicarci su također na referendumu odbili EU.
Zato je važno da svi koji su protiv ulaska Hrvatske u EU izađu na referendum i glasaju protiv.
Creeping Death
22.03.2011., 08:25
Bio je jedan period kada sam smatrao da bi za hrvatsku bilo dobro da uđe u EU, međutim s obzirom na sluganstvo naših političara i činjenicu da smo vođeni što lopovima, što nesposobnjakovićima i ulizicama, jednostavno sam sada mišljenja da ako uđemo u EU postat ćemo obično roblje.
Političarima će biti super, oni se ionako samo gledaju uvaljati u fotelje i dobro im je, ništa im ne fali, ne moraju se u životu uznojiti da bi imali što jesti, za razliku od mnogih građana ove zemlje.
da smo mi iole normalna zemlja, s ljudima koji vode zemlju na taj način da gledaju naše interese, da nas nisu popljačkali, da imamo bar kakvu takvu ekonomiju, da nešto proizvodimo, živimo od svog rada, da imamo demokraciju i pravnu državu, ulazak u EU bi čak bio ok, da uz to imamo političare koji će na hrvatsku gledati ponosno, bez obzira što smo mala zemlja, ali ta mala zemlja je u povijesti činila stvari koje nisu bile tako male, od zaustavljanja prodora turaka i sl.
dakle imamo biti ponosni što smo hrvati, ali ne..što oni rade.
Slugani, lopovi, kriminalci, beskičmenjaci, koji se samo ulizuju EU, jednako, bez obzira na političku stranku, orijentiranost....lopovskom politikom zadužili su naše praunuke, zemlja nam je dovedena na dno dna, u svakom pogledu.....a ima država u europi koje su "male" kao hrvatska pa štimaju kao države, i dobro žive i dobro se nose i s politikom i iskoristili su blagodati svoje zemlje da napreduju i dobro žive.
Pogledajte našu slavoniju, na što je to dovedeno..a tolika polja i toliko zemlje....ma ne treba ni spominjati, samo se treba okrenuti oko sebe.
I sada, ljudi koji su nas doveli do ovoga gdje smo sada, na ovakvom dnu, odjednom nas pokušavaju svim silama uvjeriti kako je u našem interesu ući u EU.
Ovakva hrvatska u EU je samo roblje....ne samo da nam prijeti da budemo roblje zemljama koje su neka sila u EU, već ne bi me iznenadilo da nas grunu u neku novu ujedinjenu regiju i unište nam i ono malo nacionalnog ponosa i domoljublja, ako nam je išta više od toga ostalo.
I opet će neke nove generacije, tisućama godina razmišljati o svojoj zemlji....
Negromant
22.03.2011., 08:39
Bio je jedan period kada sam smatrao da bi za hrvatsku bilo dobro da uđe u EU
Kad su se počele osnivati stranke 1989. ja sam tada kao mladi i naivni idealist ozbiljno razmatrao da se učlanim u RUSED (http://hr.wikipedia.org/wiki/Radikalno_udruženje_za_Sjedinjene_Europske_Države) . Čak sam bio potpisao pristupnicu za članstvo u Hrvatskom vijeću europskog pokreta. :brukica:
Sazrijevajući i godinama promatrajući što se događa i kojim smjerom se stvari odvijaju, malo po malo sam shvaćao koliko naivan sam bio i u kako opasnoj zabludi sam se nalazio.
Danas sam duboko uvjeren da bi ulazak u EU dugoročno značio definitivni nestanak Hrvatske s povijesne scene, ma kako to dramatično zvučalo.
:mikroval:
Creeping Death
22.03.2011., 08:53
Danas sam duboko uvjeren da bi ulazak u EU dugoročno značio definitivni nestanak Hrvatske s povijesne scene, ma kako to dramatično zvučalo.
To će nam se i desiti.
Ako pogledaš položaj hrvatske u austro ugarskoj, uz male izmjene , dobiješ isto kako će nam biti u EU, kao na papiru ćemo imati recimo svoj sabor, a u stvarnosti obično roblje.
Ako pogledaš, iako smo površinom "mala" zemlja u sporedbi s nekim drugima, imamo velike prirodne raznolikosti, imamo i gdje i od čega živjeti, od zemlje, mora etc..
Ono što će se desiti , kako sami nismo mogli to iskoristiti i stvoriti si državu u kojoj bi živjeli od svog rada, koristeći to što nam je Bog dao, desit će nam se da će nas "porobiti" i onda će tuđin to koristiti, a mi ćemo raditi za druge i biti ništa drugo do li roblje.
Samo je razlika što se u davna vremean ratovalo pa osvajo teritorij oružjem, danas se to radi ovako...kako to rade zemlje EU.
A lak smo plijen. Na tacni su nas predali.
A ne mogu shvatiti da netko vjeruje kako bi mi ovakvi, u kakvom smo sada stanju kao država bili po ičeme ravnopravni jednoj V. britaniji, francuzima, i sl.
S tim da oni stalno pokazuju kakvi su, ni ne prikrivaju ništa.
I smeta što nas naši lopovski, sluganski političari pokušavaju uvjeriti kako nam nema života bez EU, kako hrvatska neće moći napredovati, kako će biti u izolaciji i sl.
Po meni, prvo je trebalo stvoriti normalnu državu, demokratku, pravnu, da sami možemo živjeti od svog rada, stvarati, proizvoditi i biti jaki u politici očuvanja svojih interesa, onda se može govoriti o ulasku u EU, i drugčije bi nas gledali......
Apsurdno je da jedna slavojina ne može hraniti kruhom 4 milijuna stanovnika, da ne možemo sami proizvoditi hranu , toliko more imamo, a vidi koliko nas je.
Imamo čak i plina i nafte....
Negromant
22.03.2011., 09:08
Apsurdno je da jedna slavojina ne može hraniti kruhom 4 milijuna stanovnika, da ne možemo sami proizvoditi hranu , toliko more imamo, a vidi koliko nas je.
Imamo svega osim onog najvažnijeg - pameti.
goran2hr
22.03.2011., 09:30
Kad su se počele osnivati stranke 1989. ja sam tada kao mladi i naivni idealist ozbiljno razmatrao da se učlanim u RUSED (http://hr.wikipedia.org/wiki/Radikalno_udruženje_za_Sjedinjene_Europske_Države) . Čak sam bio potpisao pristupnicu za članstvo u Hrvatskom vijeću europskog pokreta. :brukica:
Sazrijevajući i godinama promatrajući što se događa i kojim smjerom se stvari odvijaju, malo po malo sam shvaćao koliko naivan sam bio i u kako opasnoj zabludi sam se nalazio.
:mikroval:
Europejac kojem ste potpisali pristupnicu...
http://www.vecernji.hr/vijesti/kriminal-otoku-znanja-pod-istragom-grgic-hrt-a-clanak-90969
Nostrađurus
24.03.2011., 00:09
Samo nemamo pameti da vidimo da smo državu učinili ovisnom o vanjskom novcu. Sve što bi proizveli mogli bi prodati da ima novca. Svega imamo, ali nemamo novca. A novi novac nam treba da bi ga netko mogao zaraditi kao novčani profit, posljedicu vrijednog rada i stvaranja novih vrijednosti.
Netko izvana emitira novac, a mi smo zagrizli za to i što ga više posudimo, to ga više trošimo na uvoz. Sve devizne rezerve su tako reći ostatci deviznih kredita, a ne našeg rada. Strani krediti su od naše države učinili ovisnicu (kao o drogi), a bez stranih kredita se može. Emitiranjem svoje valute u potrebnim količinama prosperirati ćemo bolje od EU. Iz HNB-a ne znaju odgovor kako plaćati kamate na 80% svega novca koji imamo u državi, a koji je kredit.
Taj model monetarne regulacije smo uzeli iz EU 1994.. Pa tome ispada da prva stvar koja nas je povezala monetarno sa EU vodi državu u propast. A što nas tek ostalo čeka. Hrvatska raja sa 1% od EU stanovništva može samo blejati i mukati jer će naš utjecaj u EU biti ravan utjecaju stoke u torovima na svoju buduću sudbinu. A u tom smjeru nas vode duhovni i politički čobani.
Negromant
24.03.2011., 00:19
Prilog o talijanskoj kolonizaciji graničnih regija Slovenije, prikazan u Euromagazin (http://hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=206)u od 5.3.2011. (od 06:55 do 12:47) je vrlo znakovit i trebao bi nam poslužiti kao upozorenje.
Građanske udluge uzalud traže od Pahora da ograniči rasprodaju zemljišta. To više nije moguće.
Ako je tako u Sloveniji, što li će tek biti na hrvatskoj obali? Masovno kupovanje atraktivnih nekretnina na obali bi moglo dovesti do promjene etničke slike, posebno u Istri. Po EU zakonima stranci mogu glasati i biti birani u mjestu boravka iako nisu državljeni te zemlje. U perspektivi od nekih 20-30 godina moguće je da će Talijani brojčano nadjačati lokalno stanovništvo u Istri i na referendumu izglasati izdvajanje Istre iz Hrvatske i njeno priključenje Italiji.
Nostrađurus
24.03.2011., 09:07
Svoj na svome po tome dobiva isto značenje kao "Srbija je tamo gdje su Srbi". Što ako u EU uđe Srbija i lijepo počne naseljavati neke krajeve koje ona zacrta da su joj zanimljivi. Da li itko razmišlja o toj mogućnosti?
Sa Talijanima u Istri, Slovencima već sad u nekim našim mjestima mi potvrđujemo da je to jako realno. Izgleda da ono što se nije moglo osvojiti ratom, možeš u nekoliko desetljeća osvojiti u miru sasvim legalno. Trebaš samo ući u EU zajedno sa potencijalnim okupatorima.
promatrac
24.03.2011., 09:25
Svoj na svome po tome dobiva isto značenje kao "Srbija je tamo gdje su Srbi". Što ako u EU uđe Srbija i lijepo počne naseljavati neke krajeve koje ona zacrta da su joj zanimljivi. Da li itko razmišlja o toj mogućnosti?
Sa Talijanima u Istri, Slovencima već sad u nekim našim mjestima mi potvrđujemo da je to jako realno. Izgleda da ono što se nije moglo osvojiti ratom, možeš u nekoliko desetljeća osvojiti u miru sasvim legalno. Trebaš samo ući u EU zajedno sa potencijalnim okupatorima.
Srpsko pitanje je rijeseno,to si samo oni jos umisljaju da nesto predstavljaju,a domaca medijska masinerija im daje previse na vaznosti.Biti ce manji od makovog zrna kad budu morali rijesavati uvjete sto ce im zadati EU.
Građanske udluge uzalud traže od Pahora da ograniči rasprodaju zemljišta. To više nije moguće.
Ako je tako u Sloveniji, što li će tek biti na hrvatskoj obali? Masovno kupovanje atraktivnih nekretnina na obali bi moglo dovesti do promjene etničke slike, posebno u Istri. . U perspektivi od nekih 20-30 godina moguće je da će Talijani brojčano nadjačati lokalno stanovništvo u Istri i na referendumu izglasati izdvajanje Istre iz Hrvatske i njeno priključenje Italiji.
Pusti Slovence.Njih ne muči to što su došli Talijani nego što ne plaćaju porez na zaradu Slovencima.Jesu li dobili lovu za zemlju?Jesu?Jesu li njihovi građevinari zaradili na gradnji kuća?Jesu.Mogu li Talijani odnest kuće i zemlju u Italiju?Ne mogu.Slovence muči to što Talijani govore talijanski a ne slovenski a oni žele govorit slovenski ma gdje bili.Nerealno.
Talijani ni u kojem slučaju ne mogu brojčano nadjačat Istrijane a ako bi se to i dogodilo po Ustavu ne mogu odvojit ni komadić Istre i pripojit Italiji a kamoli cijelu.
rockyxxx
24.03.2011., 10:00
Čudi me kako to da nisam glasao, ali evo i mog glasa: PROTIV
tako da poboljšamo još malo razliku na ovom mini referendumu:top:
strelnikov
24.03.2011., 10:12
Ulaz u eu si možemo samo nacrtat, pogotovo sad kad još i Portugal proglasi bankrot.
utisana
24.03.2011., 12:35
Pusti Slovence.Njih ne muči to što su došli Talijani nego što ne plaćaju porez na zaradu Slovencima.Jesu li dobili lovu za zemlju?Jesu?Jesu li njihovi građevinari zaradili na gradnji kuća?Jesu.Mogu li Talijani odnest kuće i zemlju u Italiju?Ne mogu.Slovence muči to što Talijani govore talijanski a ne slovenski a oni žele govorit slovenski ma gdje bili.Nerealno.
Talijani ni u kojem slučaju ne mogu brojčano nadjačat Istrijane a ako bi se to i dogodilo po Ustavu ne mogu odvojit ni komadić Istre i pripojit Italiji a kamoli cijelu.
I kod nas stranci igraju istu pokvarenu igru.
Kupili su kucu, drze turiste, ne placaju nikakav porez jer su im to 'prijatelji'.
Sta ce tek biti kad navale kupovati i iznajmljivati! I na Tv je bio Talian koji je drzao na crno 3 godine, na kraju su ga kaznili sa nekih 5 000 kn!!! U 3 god je od poreza utajio bar 100 000 kn
Nostrađurus
24.03.2011., 14:18
Srpsko pitanje je rijeseno,to si samo oni jos umisljaju da nesto predstavljaju,a domaca medijska masinerija im daje previse na vaznosti.Biti ce manji od makovog zrna kad budu morali rijesavati uvjete sto ce im zadati EU.
Srbi su naseljavali Vojvodinu i sada je dio Srbije. Albanci su naseljavali Kosovo i sada je to nova država. Srbi su naseljavali i dijelove Bosne te je tako nastala Srpska republika. A sjetimo se to je nekad bila Turska. A prije toga je bila Bosna (bez Srba).
Talijani su naseljavali Istru i zamalo da nije postala Italija. Zar treba biti pilećeg mozga i zanemariti utjecaj godina i doseljavanja. Država otvorenih granica u masi sa 100 puta većom populacijom u trenu može postati država drugih stanovnika. Može postati istočnom Italijom, zapadnom Srbijom, južnom Mađarskom ili dijelom južnom Bosnom. Sve je moguće u takvom omjeru stanovništva.
Bjesomar_
24.03.2011., 14:28
Srbi su naseljavali Vojvodinu i sada je dio Srbije. Albanci su naseljavali Kosovo i sada je to nova država. Srbi su naseljavali i dijelove Bosne te je tako nastala Srpska republika. A sjetimo se to je nekad bila Turska. A prije toga je bila Bosna (bez Srba).
Talijani su naseljavali Istru i zamalo da nije postala Italija. Zar treba biti pilećeg mozga i zanemariti utjecaj godina i doseljavanja. Država otvorenih granica u masi sa 100 puta većom populacijom u trenu može postati država drugih stanovnika. Može postati istočnom Italijom, zapadnom Srbijom, južnom Mađarskom ili dijelom južnom Bosnom. Sve je moguće u takvom omjeru stanovništva.
Irci su masovno naseljavali SAD, pa SAD nisu postale Irska, Hrvati su masovno naseljavali Bosnu, pa Bosna nije postala Hrvatska, Madari su masovno naseljavali Rumunjsku, pa Rumunjska nije postala Madarska, Rusi su masovno naseljavali Ukrajinu pa se Ukrajina "odcjepila" ...
Selektivan si u primjerima da je to naprosto nepristojno.
Irci su masovno naseljavali SAD, pa SAD nisu postale Irska, Hrvati su masovno naseljavali Bosnu, pa Bosna nije postala Hrvatska, Madari su masovno naseljavali Rumunjsku, pa Rumunjska nije postala Madarska, Rusi su masovno naseljavali Ukrajinu pa se Ukrajina "odcjepila" ...
zna nostrađurus, što priča.
hrvatska je, posebna radnja priče :D
Ovcoder
24.03.2011., 15:03
Kako možeš uopće spominjati SAD. To je posebni slučaj. Kod njih se svi narodi stapaju u jedan. Svi se zovu Amerikanci makar se doselili iz Kabula. Tko se tome protivi, neće se tamo dobro provesti... A i velika većina to tamo prihvaća. Kod nas je situacija totalno drukčija.
Uostalom govoriš o Bosni gdje su Hrvati autohtoni narod kao i u RH. Samo zbog Turaka je ostala ovakva granica i nastali su Muslimani (danas Bošnjaci). Inače bi sve to ostala Hrvatska kako je i bilo u Srednjem Vijeku. Srbi su ti koji su se doseljavali u BiH.
Iz BiH se s vremenom događa i događalo jedino iseljavnje, a nažalost ne i doseljavanje Hrvata.
Negromant
24.03.2011., 16:54
Talijani ni u kojem slučaju ne mogu brojčano nadjačat Istrijane
Znači, po tebi, narod koji broji 60 milijuna stanovnika ne može s vremenom izmijeniti sliku stanovništva u pograničnoj regiji susjedne zemlje koja broji samo 200 tisuća ljudi, a koja je već etnički i jezično vrlo heterogena? Vrlo smiona tvrdnja. Tim više što postoje teritorijalne pretenzije (http://wn.com/ULTIMA_FRONTIERA_ISTRIA_FIUME_=_ITALIA__KRAJINA_BO SNA_MONTENEGRO_=_SERBIA) među talijanskim nacionalistima.
a ako bi se to i dogodilo po Ustavu ne mogu odvojit ni komadić Istre i pripojit Italiji a kamoli cijelu.
Čiji ustav? Hrvatski (http://www.entereurope.hr/page.aspx?PageID=16)?
16. lipnja 2010.
Hrvatski sabor donio je četvrte izmjene Ustava od 1990. godine. Ustavne promjene usvojene su sa 131 glasom za, četiri protiv te jednim suzdržanim. Ustav je promijenjen zbog prilagodbe zakona europskom zakonodavstvu prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Zbog EU promijenjena je i odredba o referendumu pa će ubuduće, da bi referendum bio valjan, umjesto većine upisanih birača za njega morati glasati većina izašlih birača.
Misliš da će hrvatski Ustav biti uopće relevantan za 20 godina i da će išta značiti naspram zakona Unije (http://europskaunija.yolasite.com/eu-danas.php)?
Pravni poredak EU je autonoman i razlikuje se i od poredaka zemalja članica i od međunarodnog prava. Njegovo glavno svojstvo je da djeluje ograničavajuće na pravne poretke zemalja članica: ograničava regulatornu autonomiju zemalja članica u području građanskog, kaznenog, radnog, pa čak i ustavnog prava te stvara obveze za zemlje članice i to za njihove institucije zakonodavne, izvršne i sudske vlasti.
Zakoni EU uvijek su iznad zakona zemalja članica
Zakone za Komisiju stvara ogroman broj radnih grupa birokrata za koje nitko ne glasa i nitko ne zna tko su. Zakoni EU (kao zakoni svih federalnih tvorevina) imaju apsolutni primat nad zakonima zemalja članica. Ako je nacionalni zakon drukčiji, automatski se primjenjuje unijski zakon (“doktrina supremacije” EU prava). Pritom nacionalni sud ne smije čekati ili tražiti da se o sukladnosti norme nacionalnog prava s europskim pravom izjasni neko drugo nacionalno tijelo (npr. ustavni sud), već mora samostalno izuzeti nacionalnu normu iz primjene.
Negromant
24.03.2011., 17:32
Mislim da je za gornje primjere najbolji odgovor ispod.
klokanovac
25.03.2011., 12:11
Hrvati su masovno naseljavali Bosnu, pa Bosna nije postala Hrvatska
Zahvali kurcima što više nije naša.:kava: Ja ne mogu razumjeti kako mi možemo biti dobri s njima nakon onakvih pokolja s kojima se ni hitlerovi zločini ne mogu usporediti. Što su ovi radili to je bože me sačuvaj. Klali su ljude sabljama, sjekli im glave i vozili ih u kolima, a zarobljenicima su ih stavljali prilikom objeda na stol, vadili su još nerođenu djecu iz utrobe trudnicama, trudnice su ubijali na najbrutalniji način, nisu ostala pošteđena ni djeca...:s
I naravno, kurci se nikome nisu ispričali za pokolje, nego se još kurče okolo kako su jaki, kako će oni svima pokazati tko je jači. Uništili su kompletni Balkan i brojne nacije svojim haračenjem.Gade mi se.:rigo: Ja se nadam da će im jednoga dana to sve doći na naplatu za svo zlo koje su počinili nad svima nama. Osveta će biti slatka.
jimmy55
25.03.2011., 13:07
Zahvali kurcima što više nije naša.:kava: Ja ne mogu razumjeti kako mi možemo biti dobri s njima nakon onakvih pokolja s kojima se ni hitlerovi zločini ne mogu usporediti. Što su ovi radili to je bože me sačuvaj. Klali su ljude sabljama, sjekli im glave i vozili ih u kolima, a zarobljenicima su ih stavljali prilikom objeda na stol, vadili su još nerođenu djecu iz utrobe trudnicama, trudnice su ubijali na najbrutalniji način, nisu ostala pošteđena ni djeca...:s
I naravno, kurci se nikome nisu ispričali za pokolje, nego se još kurče okolo kako su jaki, kako će oni svima pokazati tko je jači. Uništili su kompletni Balkan i brojne nacije svojim haračenjem.Gade mi se.:rigo: Ja se nadam da će im jednoga dana to sve doći na naplatu za svo zlo koje su počinili nad svima nama. Osveta će biti slatka.
O ćemu ti prijatejlu pričaš? Bosancima? Turcima? Hrvatima? :confused:
klokanovac
25.03.2011., 13:26
O ćemu ti prijatejlu pričaš? Bosancima? Turcima? Hrvatima? :confused:
O turcima.
jimmy55
25.03.2011., 13:38
O turcima.
I zašto bi njihovi šukun unuci plačali za njihove zločine? Koji ti je vrag...
klokanovac
25.03.2011., 22:25
I zašto bi njihovi šukun unuci plačali za njihove zločine? Koji ti je vrag...
Njemački unuci su morali plaćati štetu iz 1. i 2. svj.rata. Prošle godine ili ove su platili zadnju ratu.Zamisli samo koliku bi štetu morala platiti turska za sve one strahote koje su napravili? Uništili su nas, osakatili i sveli na današnje granice. Duguju oni nama jako mnogo. Znam da ovo možda zvuči blesavo i ne bih volio previše offtopičariti, ali ponašati se prema njima kao da ništa nije bilo između nas mi je...ha ne znam...previše čudno. Znam da će neki reći da je to bilo davno, ali neke stvari u ovoj državi teško zacjeljuju, a potop ove države je počeo baš od ratova s turcima. A turci su se još na području Bosne nakon oslobađanja Hrvatske zadržali do 1908. godine. Ne duguju oni samo nama. Duguju i srbima koji su jako zaostali zbog njih. Duguju oni mnogima. Jesu li oni ikada plaćali neku ratnu odštetu? Ja se toplo nadam da se danas ne hvale tim strahotama, jer to je njihova sramota a ne ponos.:kava: However, vratimo se na temu o EU.
Sturmbannführer
26.03.2011., 11:29
Ulazak u EU - definitivno PROTIV! :usama:
Povratak DM - definitivno ZA! :lux:
baš obrnuto...
- Rumunji su masovno naseljavali Istočnu Mađarsku/Erdelj, pa Erdelj je postao Rumunjska
- Srbi su masovno naseljavali Južnu Mađarsku/Vojvodinu, pa Južna Mađarska/Vojvodina je postala Jugoslavija/Srbija
#kocar#
26.03.2011., 16:29
baš obrnuto...
- Rumunji su masovno naseljavali Istočnu Mađarsku/Erdelj, pa Erdelj je postao Rumunjska
- Srbi su masovno naseljavali Južnu Mađarsku/Vojvodinu, pa Južna Mađarska/Vojvodina je postala Jugoslavija/Srbija
Točno:top:
I Mađari "vole" Rumunje skoro ko mi Srbe:lol:
1.Znači, po tebi, narod koji broji 60 milijuna stanovnika ne može s vremenom izmijeniti sliku stanovništva u pograničnoj regiji susjedne zemlje koja broji samo 200 tisuća ljudi, a koja je već etnički i jezično vrlo heterogena? Vrlo smiona tvrdnja.
2.Čiji ustav?
3.Misliš da će hrvatski Ustav biti uopće relevantan za 20 godina i da će išta značiti naspram zakona Unije (http://europskaunija.yolasite.com/eu-danas.php)?
1,Ne može i neće.Poznajem tu situaciju sa Slovencima i Talijanima kao i to područje.Radi se samo o malo njih koji su kupili kuće u Sloveniji jer su prodali svoje i pri tom nešto i zaradili a ne moraju se predugo vozit nazad u Trst do posla i nazad.Ne sekiraj se za tu regiju jer u njoj još uvijek živi dobar dio doseljenika a ni svi domaći nisu za najaču regionalnu stranku.Ne boj se 60 miliona Talijana jer bi neki od njih samo besplatno uzeli Istru i Dalmaciju a ne bi je kupili cijele ni da im to i netko želi prodat.
2.Ustav RH.Ulaskom u EU neće nestat niti će se mjenjat jer se nije mjenjao ni kod drugih.EU je nastala iz EZ koja je stvorena zbog ekonomske a ne teritorijalne osnove.A tako EU sada. zbog lakšeg kretanja kapitala a ne teritorija.
3.Jednako kao o kod drugih članica EU-a.
Negromant
26.03.2011., 23:33
1,Ne može i neće.Poznajem tu situaciju sa Slovencima i Talijanima kao i to područje.Radi se samo o malo njih koji su kupili kuće u Sloveniji jer su prodali svoje i pri tom nešto i zaradili a ne moraju se predugo vozit nazad u Trst do posla i nazad.Ne sekiraj se za tu regiju jer u njoj još uvijek živi dobar dio doseljenika a ni svi domaći nisu za najaču regionalnu stranku.Ne boj se 60 miliona Talijana jer bi neki od njih samo besplatno uzeli Istru i Dalmaciju a ne bi je kupili cijele ni da im to i netko želi prodat.
2.Ustav RH.Ulaskom u EU neće nestat niti će se mjenjat jer se nije mjenjao ni kod drugih.EU je nastala iz EZ koja je stvorena zbog ekonomske a ne teritorijalne osnove.A tako EU sada. zbog lakšeg kretanja kapitala a ne teritorija.
3.Jednako kao o kod drugih članica EU-a.
Oprosti, ali mislim da je tvoja predodžba EU vrlo naivna.
Vrlo je važno shvatiti da EU nije zajednica ravnopravnih naroda ili država i da je nešto što je nekome dozvoljeno nekom drugom unutar unije zabranjeno.
Kad se radi o navedene tri zemlje, onda tu važi odnos Italija>Slovenija>Hrvatska.
baš obrnuto...
i ?
što to znači ?
kad se jedni počnu naseljavati ovi "drugi" izvrše masovno samoubojstvo, ili im ovi drugi smrde pa se isele iz svojih domova. :lol:
Ovcoder
27.03.2011., 14:32
Proteklog četvrtka je u dvorani splitskog Katoličkog bogoslovnog fakulteta, u organizaciji splitskog ogranka „Matice hrvatske“ održana zanimljiva tribina nazvana „EU – nova tiranija“: http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=8725:eu-nova-tiranija&catid=12:obavijesti-i-najave&Itemid=12 :top:
pukovnikz
27.03.2011., 15:11
Proteklog četvrtka je u dvorani splitskog Katoličkog bogoslovnog fakulteta, u organizaciji splitskog ogranka „Matice hrvatske“ održana zanimljiva tribina nazvana „EU – nova tiranija“: http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=8725:eu-nova-tiranija&catid=12:obavijesti-i-najave&Itemid=12 :top:
Ovo mi je "dobro", da nemaju prijevod eu-"ustava", pa ovi kokošari iz MVP bi najrađe ukinuli Hrvatski jezik, mislim kako ih nije sram!!
Vanya83
27.03.2011., 19:31
nikad!!ni onda u EU...
Nostrađurus
27.03.2011., 21:20
U vezi samog monetarnog sustava postoji veza između kamata i privrede. Veza je čisto ekonomska. Što je privreda više izvozna, banke spuštaju kamate. To znači da ulazom u EU neće doći do promjene značajne kamatne stope. To je čista navlakuša.
A evo zašto. Banke niskim kamatama bacaju udicu kredita. Ali ako privreda slabo izvozi ili ima loš dotok kapitala, nema se što loviti, pa su kamate visoke. Možete to gledati i preko naplativosti kredita. Ako nema dotoka novca, nema ni biznisa za banke. Sjetite se Irske. www.poslovni.hr/vijesti/irske-banke-mogle-bi-trebati-dodatnu-pomoc-od-275-milijardi-eura-175575.aspx. (http://www.poslovni.hr/vijesti/irske-banke-mogle-bi-trebati-dodatnu-pomoc-od-275-milijardi-eura-175575.aspx.)
klokanovac
27.03.2011., 22:20
U vezi samog monetarnog sustava postoji veza između kamata i privrede. Veza je čisto ekonomska. Što je privreda više izvozna, banke spuštaju kamate. To znači da ulazom u EU neće doći do promjene značajne kamatne stope. To je čista navlakuša.
A evo zašto. Banke niskim kamatama bacaju udicu kredita. Ali ako privreda slabo izvozi ili ima loš dotok kapitala, nema se što loviti, pa su kamate visoke. Možete to gledati i preko naplativosti kredita. Ako nema dotoka novca, nema ni biznisa za banke. Sjetite se Irske. www.poslovni.hr/vijesti/irske-banke-mogle-bi-trebati-dodatnu-pomoc-od-275-milijardi-eura-175575.aspx. (http://www.poslovni.hr/vijesti/irske-banke-mogle-bi-trebati-dodatnu-pomoc-od-275-milijardi-eura-175575.aspx.)
Jaka mi je to utjeha.:rofl: Tko mi može garantirati da neću biti prevaren od strane bankara ako dignem kredit, ili tko mi može garantirati da će kamate biti niske i da neće skakati u nebo kad nam privreda jednog dana bude jaka? Te privatne banke su pravo zlo čiji će privatnici uništiti maloga čovjeka kojekakvim express kreditićima za svoj prljavi bankarski profit da i ne pričamo o razno raznim drugim prijevarama tj. kamatarenjima. Ta prljava bankarska gamad koja prijevarama dolazi do profita. Gade mi se.:rigo: Dignite kredit, a mi ćemo vas kamatama oguliti dok si reko sitni keks, jer niste pročitali ono sitno napisano u ugovoru koji ste potpisivali. Tko vam je kriv kad ste lakovjerni? :rigo:
Nostrađurus
28.03.2011., 11:47
Jaka mi je to utjeha.:rofl: Tko mi može garantirati da neću biti prevaren od strane bankara ako dignem kredit, ili tko mi može garantirati da će kamate biti niske i da neće skakati u nebo kad nam privreda jednog dana bude jaka? Te privatne banke su pravo zlo čiji će privatnici uništiti maloga čovjeka kojekakvim express kreditićima za svoj prljavi bankarski profit da i ne pričamo o razno raznim drugim prijevarama tj. kamatarenjima. Ta prljava bankarska gamad koja prijevarama dolazi do profita. Gade mi se.:rigo: Dignite kredit, a mi ćemo vas kamatama oguliti dok si reko sitni keks, jer niste pročitali ono sitno napisano u ugovoru koji ste potpisivali. Tko vam je kriv kad ste lakovjerni? :rigo:
To je istina, kamate se mogu dizati bez problema jer kad jednom digneš kredit ne možeš samo tako promijeniti banku. A ako i promjeniš može ti se dogoditi isto.
Baš se pitam da li i banke koriste sustav maksimiziranja profita:
Dižeš cijenu (kamatu) i množiš prodaju sa profitom, ako je poraslo nastavljaš dizati.
Naime, ništa ih ne sprečava da upravo tako rade. Tržišna konkurencija gdje predstavnik udruge banaka u ime svih objašnjava rast i pad kamata mi se ne čini baš da stoji.
Htio sam samo dati još jedan argument zašto ne u EU. Bankarske kamate su privatni način zarađivanja koji neće pasti kad uđemo u EU. Šansa za zaradu će se koristiti maksimalno.
utisana
28.03.2011., 12:11
Argumenta protiv EU ima milijarde...
bojim se da će pokušati izbjeći referendum...
a ako to ne uspiju bojim se da će prasci lažirati referendum i da će ispasti ZA EU!
Baš nam EU treba!..:mad:
Evo i britanci prosvjeduju.
Italija je u kaosu sa izbjeglicama iz Tunisa.
Eu će ih sada raspoređivati po svim zemljama..
#kocar#
28.03.2011., 20:36
Argumenta protiv EU ima milijarde...
bojim se da će pokušati izbjeći referendum...
a ako to ne uspiju bojim se da će prasci lažirati referendum i da će ispasti ZA EU!
Baš nam EU treba!..:mad:
Evo i britanci prosvjeduju.
Italija je u kaosu sa izbjeglicama iz Tunisa.
Eu će ih sada raspoređivati po svim zemljama..
Da smo članica EU, Mesić bi udomio bar desetak
Sad se vidi koliko EU gubi a i mi što nismo punopravna članica.
Hmm , možda nam uvale koju tisuću, to im je u interesu a onda punopravno članstvo nije bitno nego samo kad su kamate u pitanju:D
Oprosti, ali mislim da je tvoja predodžba EU vrlo naivna.
Vrlo je važno shvatiti da EU nije zajednica ravnopravnih naroda ili država i da je nešto što je nekome dozvoljeno nekom drugom unutar unije zabranjeno.
Kad se radi o navedene tri zemlje, onda tu važi odnos Italija>Slovenija>Hrvatska.
Nije naivna jer Talijani neće pojest Istrijane i druge građane RH koji žive u Istri.U Sloveniji se ne radi o cjelokupnon talijanskom narodu nego samo o nekima u pograničnom području,štoviše radi se o možda nekoliko desetaka talijana.Poznavajući Slovence ne čudi me da su protiv talijana jer iz davnina ima nekih neriješenih stvari između sebe.Kako sam svakodnevno na ta njihova dva područja znam o čemu govorim jer slušam jedne i druge.
Ni u jednom trenutku nisam sumnjao da su u EU svi ravnpravni jer nisu i nikada neće ni bit uključujući i nas.
Meni Eu ne treba.Tamo kamo idem treba mi osobna,malogranična propusnica i putovnica i to sve imam.Ni mrvicu mi neće bit bolje u EU nego mi je sada, može mi bit samo gore.Tko želi u EU vrata su mu otvorena.
Ne brinite, nećemo skoro u EU. Bar ne ovakvi kakvi jesmo. I ne s HDZ-om. Ako nas pak prime ovakve, onda još više treba glasat protiv ulaska. Jebeš takav EU, ako mu je i država poput RH dobra ! A tu je i balkanski teret. S ovakvim susjedstvom? Bosna, Kosovo, Makedonija ? Nema šanse da nas prime. Bolje za nas. Ulaskom u EU prestajemo biti članica CEFTE, gubimo balkansko tržište na kojem nešto predstavljamo. Jest dobijamo evropsko, ali tamo smo ništa. Potpuno nekompatibilni, što ćemo izvoziti? Zanimljivi smo im samo u smislu resursa, kolonijalno. Primit će nas kad i Srbiju, koja će ući po sasvim drugim kriterijima. Američkim, tj. da ih otmu od Rusije. Ništa više. U tom smislu Ameri i nas podržavaju. Zaokružit Rusiju, ali za nas imaju vremena !
klokanovac
29.03.2011., 00:05
EU, ako želi opstati kao ravnopravna zajednica morat će provesti unutarnje reforme, jer je sve otišlo skroz k vragu s primanjem novih članica koje ni po čemu nisu bolje od nas. Neke članice koje su već dosta dugo u toj uniji nisu napravile nikakav gospodarski pomak.Pa evo mojih prijedloga recimo za spas te zajednice:
-Postaviti jednake kriterije za sve, znači bez obzira radi li se o Ukrajini, Poljskoj ili Sloveniji, svi moraju ispunjavati iste kriterije, nema privilegiranih
-natjerati slabije razvijene države članice poput Portugala da pokrenu svoja gospodarstva ili u suprotnom neka izađu iz EU-a.
-Promijeniti način primanja novih ili starih članica. Umjesto dosadašnje metode"Uđite u EU i postat ćete bogata država", primjeniti novu metodu"Prvo gospodarski i društveni napredak onda u EU"
-Države koje nisu članice primale bi prije ulaska u EU fondove za gospodarski razvoj koje bi morale vratiti i dok ne vrate sve fondove do zadnje lipe, nema ulaska u EU, a ne kao sada, fondovi se ne vraćaju i završavaju tko zna gdje
-Poticati što veću proizvodnju, posebno onu poljoprivrednu, a ne postavljati granice, uništavati maslenike i vinovu lozu.
-Poticati energetsku i bankarsku neovisnost svih država
-Tražiti od svih država slobodno privatno poduzetništvo i zaštitu nacionalnih brandova, tražiti i privlačenje stranih investicija i inozemnih tvrtki kako bi se smanjio vanjski dug i kako bi država što više bila proizvođač a što manje uvoznik
-zaštita prava nacionalnih manjina, dok se to ne ostvari nema ulaska u EU
-Smanjenje birokracije i poreza prije ulaska u EU
-Samostalno političko odlučivanje o svojim državama bez utjecaja Bruxellesa
-natjerati svaku državu da zaštiti svoje nacionalne interese i dok to ne ostvari nema ulaska
-regionalni razvoj svih država, tražiti razvoj i očuvanje malih sredina a ne kao sada gdje neke države svojim centralizmom uništavaju ostale krajeve, da ne pričam o selima koja sve više nestaju zbog iseljavanja u glavne gradove
-tražiti razvoj sporta od svake države kao još jedan uvjet za članstvo, u svakoj državi za klupski sport se moraju pronaći neki izvori financiranja koji će sportu omogučiti napredak.
Sve te uvjete bi trebale ispuniti države prije članstva u EU.
A unutar te zajednice, glavni ciljevi bi trebali biti:
-zajednički interesi
-ekologija
-obrazovanje
-poticanje razvoja ribljih vrsta
-analiziranje rasta BDP-a svake države
-rasprava o drugim pitanjima poput homoseksualaca, Aids-a, razno raznih tumora i drugih bolesti
-prijedlozi za suzbijanje kriminala
-vanjska politika i vanjska pitanja izvan EU-a u koje bi bile uključene sve države članice a ne samo velesile
-da svaka država zadrži svoju nacionalnu valutu, a zajednički novac bi bio euro koji bi mogli svugdje u Europi upotrebljavati a zemlje bi taj novac razmjenile opet u svoje valute
-smanjenje broja europarlamentaraca da svaka država ima podjednak broj ljudi u parlamentu
-bezcarinska zona za sve države članice uz obaveznu kontrolu na granicama(da bi se spriječio kriminal)
Call me Elvis, ako sve to ispune za opstanak EU-a. To se nikad neće dogoditi:rofl:
I sad zamislite koliko bi to bilo rasterećenje unutar EU-a. Pozornost bi se posvećivala drugim detaljima, a o gospodarstvu članica bi samo pričali kroz analize rasta BDP-a. Ta metoda bi države sigurno učinila boljima nego što su sada i ne bi imali ove poltrone, dupelisce i kriminalce da te Bog sačuva. :s
Negromant
29.03.2011., 00:49
Europska unija će možda morati promijeniti i ime ako se nastavi širiti kako je krenula. Turska je kandidat, spominje se i mogućnost da se Izrael priključi, u projekciji su i kavkaske države...
A kad Turska uđe, ona će biti članica s najviše europarlamentaraca poslije Njemačke.
Ovcoder
29.03.2011., 01:05
A kad Turska uđe, ona će biti članica s najviše europarlamentaraca poslije Njemačke.
Upravo zato mislim da je nikad neće primiti. A i zato što ipak ne žele masovan dolazak muslimana...
wassermann
29.03.2011., 18:00
PROTIV,pa da mi digići izlove svu ribu,80 m sam od mora,a ribe već sad ima malo,ovi naši političari rade punom parom da uđemo u EU,Turci,Napoleon,Rimljani,Hitler itd.
svi su pokušali ratom osvojiti ovaj krajičak zemlje koji nam je bog darovao,kad nije išlo tako može bez rata,naka neko kaže da nije tako.Po meni neka europa klekne na
našu granicu sklopi ruke i zamoli nas da ih ponekad pustimo bar ljeti.Nama ne trebaju pregovori mi smo ti koji trebamo diktirati tempo,mi njih pustimo malo na more,a oni nama zauzvrat isporuče robu koju trebamo.Kako su Mađari prodali skoro sve,pa sad za tu lovu kupuju kod nas lijepe vikendice po moru,a mi ćemo ako smo ZA završiti
na Antarktiku tamo gdje je netko rekao vidimo se ako preživiš,pa to smo već zaslužili zar ne,a kad se led otopi odošmo mi ??????
sunshinestar
30.03.2011., 21:28
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u nešto je više od godine dana od početka provedbe IPARD programa u Hrvatskoj, a nakon tri provedena natječaja, odobrila gotovo 100 milijuna kuna potpore za mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 103 Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda.
Kvaliteta prijava, stupanj pripremljenosti i broj uspješnih prijava rastu svakim natječajem, čemu svjedoče rezultati trećeg natječaja za mjere 101 i 103 gdje se bilježi prolaznost od 82 posto.
Na četvrti natječaj za iste mjere, koji je završio 14. ožujka, pristigle su 43 prijave s traženim iznosom potpora od 86,4 milijuna kuna.
http://www.monitor.hr/clanci/100-milijuna-kuna-potpora-za-ipard/49002/
Negromant
30.03.2011., 21:49
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u nešto je više od godine dana od početka provedbe IPARD programa u Hrvatskoj, a nakon tri provedena natječaja, odobrila gotovo 100 milijuna kuna potpore za mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 103 Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda.
Kvaliteta prijava, stupanj pripremljenosti i broj uspješnih prijava rastu svakim natječajem, čemu svjedoče rezultati trećeg natječaja za mjere 101 i 103 gdje se bilježi prolaznost od 82 posto.
Na četvrti natječaj za iste mjere, koji je završio 14. ožujka, pristigle su 43 prijave s traženim iznosom potpora od 86,4 milijuna kuna.
http://www.monitor.hr/clanci/100-milijuna-kuna-potpora-za-ipard/49002/
Kad će se Hrvati više osloboditi prosjačkog mentaliteta i čekanja milostinje od velikih gazda? Ima li više iti malo dostojanstva, samopoštovanja i ponosa u hrvatskim ljudima? Do kada će se Hrvatska prostituirati? Kad će Hrvati shvatiti da ne postoji besplatan ručak i da sve dolazi po određenoj cijeni (http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/114838/Nedostaje-nam-vise-od-200-milijuna-eura-za-clanarinu-u-EU.html), pa tako i novac iz pristupnih fondova? Pogazili smo pravo koje nam garantira UN i odrekli se ZERP-a da ne bismo ljutili Italiju i Sloveniju, ostat ćemo i bez Savudrijske vale... Ima li kraja poniženjima, jesmo li zaista toliko jadni?
Mishko Pishko
30.03.2011., 22:03
očito da svi euroskeptici trebaju glasat za SDP jer sudeći po vladajućima oni svim protivnicima ulaska u EU idu na ruku...
http://www.jutarnji.hr/sdp--hdz-je-kriv-sto-nismo-u-eu-hdz--sdp-se-protivi-ulasku-u-eu--/935397/
SDP se protivi završetku pregovora s EU kako bi za taj neuspjeh mogli optužiti Vladu.Ali Hrvatska će unatoč SDP-u i na njihovu žalost ući u EU - izjavio je glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić odgovarajući na najnovije optužbe iz riječkog SDP-a.
eto napokon imamo antiEU stranku.....
Negromant
30.03.2011., 22:14
očito da svi euroskeptici trebaju glasat za SDP jer sudeći po vladajućima oni svim protivnicima ulaska u EU idu na ruku...
http://www.jutarnji.hr/sdp--hdz-je-kriv-sto-nismo-u-eu-hdz--sdp-se-protivi-ulasku-u-eu--/935397/
SDP se protivi završetku pregovora s EU kako bi za taj neuspjeh mogli optužiti Vladu.Ali Hrvatska će unatoč SDP-u i na njihovu žalost ući u EU - izjavio je glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić odgovarajući na najnovije optužbe iz riječkog SDP-a.
eto napokon imamo antiEU stranku.....
SDP je ljiga još gora od HDZ-a (iako je jako teško biti gori od HDZ-a). Svi su oni za EU jer vide sebe u Europskom parlamentu s plaćom od 7000 eura, vide svoju djecu na stranim sveučilištima, te računaju na provizije za kojekakva lobiranja. Za te privilegije su spremni žrtvovati domovinu.
Mishko Pishko
30.03.2011., 22:17
SDP je ljiga još gora od HDZ-a (iako je jako teško biti gori od HDZ-a). Svi su oni za EU jer vide sebe u Europskom parlamentu s plaćom od 7000 eura, vide svoju djecu na stranim sveučilištima, te računaju na provizije za kojekakva lobiranja. Za te privilegije su spremni žrtvovati domovinu.
kak su za EU kad ti fino ministar kaže da nisu. evo danas izjavio da je SDP kočnica i da su protiv i da blokiraju. pa valjda ministarska izjava ima težinu.
zato svi vi 46% protivnika ulaska u EU glasajte za SDP jer HDZ ministar kaže da oni zastupaju vaše interese
pukovnikz
30.03.2011., 22:21
kak su za EU kad ti fino ministar kaže da nisu. evo danas izjavio da je SDP kočnica i da su protiv i da blokiraju. pa valjda ministarska izjava ima težinu.
zato svi vi 46% protivnika ulaska u EU glasajte za SDP jer HDZ ministar kaže da oni zastupaju vaše interese
Vjerujem da je više od 50% protivnika ulaska u EU. Nisam i neću glasovati za stranku koja želi u EU.
A kao što je rekao prethodni forumaš, HDZ i SDP žrtvuju vlastitu domovinu i narod kako bi sebi i svojoj djeci osigurali budućnost. AMEN
Mishko Pishko
30.03.2011., 22:26
Vjerujem da je više od 50% protivnika ulaska u EU. Nisam i neću glasovati za stranku koja želi u EU.
A kao što je rekao prethodni forumaš, HDZ i SDP žrtvuju vlastitu domovinu i narod kako bi sebi i svojoj djeci osigurali budućnost. AMEN
tvojoj djeci neće osigurat budućnost ni SDP ni HDZ niti itko drugi osim tebe samog a i same tvoje djece i načina na koji ih odgojiš.
al evo vladajući tvrde da su SDpovci skriveni antieuropejci. oni to još nisu priznali ali kad glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić to tvrdi onda on sigurno ima provjerene informacije.
zato svi za SDP
Negromant
30.03.2011., 22:50
al evo vladajući tvrde da su SDpovci skriveni antieuropejci.
"Antieuropejac" Milanović (http://www.youtube.com/watch?v=bqaBHfMv8Xk&playnext=1&list=PL8AE3CF1A3FBDA93B) (od 0:31 dalje)
Mishko Pishko
30.03.2011., 23:12
"Antieuropejac" Milanović (http://www.youtube.com/watch?v=bqaBHfMv8Xk&playnext=1&list=PL8AE3CF1A3FBDA93B) (od 0:31 dalje)
ma to je maska za javnost. kad HDZ kaže da je tako ja njima vjerujem.
Negromant
30.03.2011., 23:21
ma to je maska za javnost. kad HDZ kaže da je tako ja njima vjerujem.
HDZ i SDP su stranke blizanke. Jednojajčane.
GOGO GOX
31.03.2011., 00:15
Tak je :top:
A što se tiće EU pa to je buduća diktatura na kvadrat.
Malo si googlajte i pogledajte si strategiju prijevoza samo kao jedan od primjera.
Dakle, strategije je da se npr. u Eu s vremenom zabrani ulazak osobnim automobilima i motorima u centre gradova, pa i u sve šire zone, a birokratiski san je da se svi kao stoka moramo voziti isključivo u javnom prijevozu, što se novca tiće ozbiljno se razmišlja da do 2020 više nema papirnatog novca nego samo elektronski ( kontrola naravno :D ) dakle, svi polako budimo mravi koji će raditi za novo plemstvo birokraciju EU.
Btw. već je počelo naveliko lobiranje za eu, malo po malo neki bombastičan naslov gdje neka poznata faca priča kako će biti za Eu zbog svoje djece i slična sranja:flop:
kreće jeftino kupovanje glasova, za eu :rofl: http://www.jutarnji.hr/eu--akcijski-plan--vlada-svima-oprasta-dugove-do-5000-kuna-/935408/
klokanovac
31.03.2011., 12:56
kreće jeftino kupovanje glasova, za eu :rofl: http://www.jutarnji.hr/eu--akcijski-plan--vlada-svima-oprasta-dugove-do-5000-kuna-/935408/
Vlada svima oprašta dugove do 5000 kn? EU će nam kao riješiti sve dugove? Koga oni drže blesavim?:rofl:
klokanovac
31.03.2011., 13:01
Tak je :top:
A što se tiće EU pa to je buduća diktatura na kvadrat.
Malo si googlajte i pogledajte si strategiju prijevoza samo kao jedan od primjera.
Dakle, strategije je da se npr. u Eu s vremenom zabrani ulazak osobnim automobilima i motorima u centre gradova, pa i u sve šire zone, a birokratiski san je da se svi kao stoka moramo voziti isključivo u javnom prijevozu, što se novca tiće ozbiljno se razmišlja da do 2020 više nema papirnatog novca nego samo elektronski ( kontrola naravno :D ) dakle, svi polako budimo mravi koji će raditi za novo plemstvo birokraciju EU.
Btw. već je počelo naveliko lobiranje za eu, malo po malo neki bombastičan naslov gdje neka poznata faca priča kako će biti za Eu zbog svoje djece i slična sranja:flop:
EU se u stvari ne bi smjela miješati u ničija gospodarstva, određivati drugima kvote i oduzimati pogone. Ta zajednica fakat smrdi od glave do pete. Čisti kolonijalizam velikih država i čuvanje njihovog kapitala, odnosno premoći.:flop:
pukovnikz
31.03.2011., 14:00
Evo još malo EU diktature http://http://www.youtube.com/watch?v=TkNct-eUno0&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=TkNct-eUno0&feature=related)
malo trovanja ne škodi, pa nije ta tvornica u briselu
Nostrađurus
31.03.2011., 16:25
.... što se novca tiće ozbiljno se razmišlja da do 2020 više nema papirnatog novca nego samo elektronski ( kontrola naravno :D )
Samo da malo pojasnim ovo bezgotovinsko forsiranje. Nije u pitanju kontrola prihoda nego sveti bankarski gral. Novac koji ne postoji (tj. postoji kao brojka u računalu) može se množiti u beskonačnost, a sa njima i dugovi. Ništa od toga nema država nego samo banke. Tek tada ćemo postati potpuno dužničko roblje.
EU se u stvari ne bi smjela miješati u ničija gospodarstva, određivati drugima kvote i oduzimati pogone. Ta zajednica fakat smrdi od glave do pete. Čisti kolonijalizam velikih država i čuvanje njihovog kapitala, odnosno premoći.:flop:
Ne mješa se EU nego nekoliko glavnih u EU kojima to tjera vodu na njihov mlin i pošto su ekonomski jaki drže slabe u robovskom sistemu.Zauzimanje teritorija bez rata.Veliki proizvode a mali kupuju.
pukovnikz
31.03.2011., 21:14
Što je sa žaruljma? Hoće li nam eu-diktatori zabraniti korištenje volframovih žarulja?
Ove štedne, ne znam jesu gore za oči, psihu ili za okoliš!?
utisana
31.03.2011., 21:15
Evo još malo EU diktature http://http://www.youtube.com/watch?v=TkNct-eUno0&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=TkNct-eUno0&feature=related)
malo trovanja ne škodi, pa nije ta tvornica u briselu
Zato nas i žele u EU. Da nam uvale svoje smeće.
Koja žalost.
Najljepšu dolinu u Istri su zasrali.
da su "naši" političari poticali, tu se moglo uzgajati EKO voće i povrće. Odmah blizu je rijeka Mirna.
Žao mi je kad čujem kako neki misle da će im biti bolje u EU!
Još nisu shvatili da je to EKONOMSKA UNIJA koja nosi profit nekolicini velikih a da je običan čovjek sve običniji, neinteresantniji, nebitniji...
klokanovac
01.04.2011., 11:47
Ne mješa se EU nego nekoliko glavnih u EU kojima to tjera vodu na njihov mlin i pošto su ekonomski jaki drže slabe u robovskom sistemu.Zauzimanje teritorija bez rata.Veliki proizvode a mali kupuju.
Pa ja to isto i govorim. Kad spomenem EU upravo mislim na njih nekoliko koji će nas držati u robovskom sistemu. Zato i kažem, da će se EU ako želi opstati kao zajednica morati temeljito mijenjati,a u suprotnom ne gine im raspad.:kava:
sunshinestar
02.04.2011., 18:35
ebate ova Jaca nije normalna.
Ova blamaža sa Inom je totalni autogol hrvatske vlade.
Ovo je direktni atak na MOL, a to znači i na atak na sve strane ulagače, atak na hrvatsko gospodarstvo i atak na hrvatske državne interese.
Pa ja to isto i govorim. Kad spomenem EU upravo mislim na njih nekoliko koji će nas držati u robovskom sistemu. Zato i kažem, da će se EU ako želi opstati kao zajednica morati temeljito mijenjati,a u suprotnom ne gine im raspad.:kava:
Neće i ne moraju se mjenjat jer većinu drže za jaja ali su im potrebni novi kao mi i ostatak balkana i dijela bivših ruskih država,moraju se širit ili su gotovi.
Bjesomar_
02.04.2011., 21:40
Neće i ne moraju se mjenjat jer većinu drže za jaja ali su im potrebni novi kao mi i ostatak balkana i dijela bivših ruskih država,moraju se širit ili su gotovi.
Ovo jebeno podsjeca na vrijeme Jugoslavije kad su komunisti kljukali ljude sa spikama kako kapitalisticki zapad samo sto nije propao.
Sad je spika da EU samo sto nije propala. Ne trebamo mi ici u EU jer oni samo sto nisu propali, a nase gospodarstvo samo sto nije procvjetalo.
klokanovac
02.04.2011., 22:49
Ovo jebeno podsjeca na vrijeme Jugoslavije kad su komunisti kljukali ljude sa spikama kako kapitalisticki zapad samo sto nije propao.
Sad je spika da EU samo sto nije propala. Ne trebamo mi ici u EU jer oni samo sto nisu propali, a nase gospodarstvo samo sto nije procvjetalo.
Yeah, baš je kul živjeti poput Irske, Portugala i Grčke. Pa zašto bi se toga odrekli?http://www.pic4ever.com/images/ugly_cafe.gif
klokanovac
02.04.2011., 23:03
U tom slučaju...:ne zna:. Propast će zbog vlastite pohlepe i gramzivosti. Samo je pitanje vremena kada. Naravno da se mogu promijeniti, ali ne žele i takav sustav nalik diktaturi i pogodovanje interesu velikih sila mora propasti kad tad.
Bjesomar_
02.04.2011., 23:04
Yeah, baš je kul živjeti poput Irske, Portugala i Grčke. Pa zašto bi se toga odrekli?http://www.pic4ever.com/images/ugly_cafe.gif
Jadni Portugalci, Irci i Grci ... sto bi oni dali da imaju standard poput nas Rvata.
klokanovac
02.04.2011., 23:21
Jadni Portugalci, Irci i Grci ... sto bi oni dali da imaju standard poput nas Rvata.
A što bi mi dali da imamo standard kao Portugal? Vječno siromaštvo. :rofl: Ili možda kao grci raspikuće u dugovima do grla. To je tako kul.:s
utisana
03.04.2011., 00:44
Grčki scenarij najprije se može očekivati u Španjolskoj, Irskoj, Portugalu, Italiji, Islandu, Ukrajini i Mađarskoj te potom u Velikoj Britaniji i SAD-u. "Kapitalizam je postao korumpiran i perverzan zajedno s velikim igračima i vladama, koji su zbog pohlepe izdali sustav koji ih je već obogatio. Bit funkcioniranja kapitalizma je distribucija dobara vođena konkurencijom i slobodnim tržištem, a taj je princip zloupotrijebljen i uništen", ističe se među ostalim u izvještaju Instituta, koji prenosi Novi list.
Jedna, također, zanimljiva prognoza, s obzirom na to da se Hrvatska nada skorom ulasku u EU, jest i ona da će 2012. godine postojati opasnost da se Unija raspadne.
Ovom zadnjem se nadam
sunshinestar
03.04.2011., 01:01
Objasnite mi nekuom, Kako je to članstvo u EU dovelu Grčku pred bankrot?
serenada
03.04.2011., 02:30
Kad malo bolje pogledamo vidimo da su najgrlatiji zagovornici EU profesionalni političari i sva ostala gamad koja prati te lopine. To su ljudi koji u pravilu ne rade ništa tj. žive od tuđeg rada. Najprivlačnija se toj ekipi čine razna mjesta koja bi trebali zauzeti u raznim institucijama ovog čudovšta birokratskog. Evo plaća za eu parlament je oko 6000 ojera + razni dodatci. Normalno je da se što pirje žele uguzit u te fotelje. Kako bi zamađijali što više ljudi u "nasušnu" potrebu ulaska u taj mastadont govore da će nam nakon toga procvjetat ruže. Kao da ne vide što se desilo sa Rumunjskom, Bugarskom a ni Mađarsku baš nije spasila ta tvorevina. Umjesto da govore istinu kako će nam biti bolje kad se SAMI promjenimo i uredimo sudstvo, birokraciju, ustanove,... i da za to tebamo RADITI i ZARADITI a ne se ZADUŽIVATI oni prodaju maglu i ovce domaće vjeruju u nebuloze koje pričaju i širokih očiju gledaju u eu budućnost.
Trebalo bi primjerice predložiti da svi naši birokrati i političari koji bi tebali ić u eu institucije ne dobivaju plaću nego da imaju samo troškove plaćene (nešto što bi i zatupnicima u saboru tebalo uvesti). Mislim da bi oduševljenje tih parazita naglo splasnulo.
Samo ja se čudim koliko u nas ima ovaca koje ne vide da ovi profesionalni zagovornici seru o Eu isključivo radi dobrobiti svoga džepa.
nisu u pitanju fotelje jer im netrebaju...nakleptli se za nekoliko pokoljenja..u pitanju je cimentiranje njihove pljacke i ono, brigo moja pređi na drugoga...oni su svoj zadatak razbastinjenja hrvatske obavili a pritome nemaju ideje kako oporaviti hrvatsku, zato forsiraju EU...narod pri tome pada na njihove floskule o svetom narodu koji oduvijek pripada europi a neshvacaju da ce nas rascerupati i pretvorit u roblje za nikakvu lovu...
Ovcoder
03.04.2011., 14:10
Ovo obavezno pogledati! (http://vimeo.com/21855828)
Ovo u biti potvrđuje što znam iz vlastitih razgovora sa Slovencima. Od niti jednog nisam čuo da je zadovoljan s tim što je Slovenija u EU.
klokanovac
03.04.2011., 16:36
Ovo obavezno pogledati! (http://vimeo.com/21855828)
Ovo u biti potvrđuje što znam iz vlastitih razgovora sa Slovencima. Od niti jednog nisam čuo da je zadovoljan s tim što je Slovenija u EU.
To je istina...Ali oni su recimo svoj kapitalizam izgradili bez kapitalizma. U njima još ima podosta komunističkog. Da i ne spominjem nacionalne manjine koje ne mogu ostvariti svoja prava jer im slovenci to ne daju. Interesantno, zemlja koja ne poštuje ljudska prava i koja kapitalizam gradi bez kapitalizma može biti dio EU, a nama sve zamjeraju. Oni su i dosta licemjerni. Probijali bi se na naše tržište, mešetarili bi sa svojim bankama po našoj državi, a kad mi krenemo na njihovo tržište onda to nije u redu. Onda skvičaju ko mali pajceki protiv nas.
Naravno, u redu je čuti mišljenje s njihove strane o EU, ali ne bih ih baš uzimao kao moralne vertikale jer oni to nisu. Čak su dali na euro novčanice otisnuti onog partizanskog borca...:rofl: Bolja država od nas baš i nisu. I pred njima ima još puno posla.
klokanovac
03.04.2011., 17:00
Objasnite mi nekuom, Kako je to članstvo u EU dovelu Grčku pred bankrot?
Živjeli su otprilike kao i mi, iznad svojih mogućnosti zadužujući se izvana. Razlika je u tome što su oni u takvom sustavu puno dulje od nas. Plaće su im bile dosta nerealne, u mirovinu se moglo ići ranije, uglavnom tamo je do krize vladao potpuni kaos. I sada su se doveli u takvu situaciju da će teritorij morati prodavati strancima. Uništavaju i maslenike po nalogu EU. I njih su vjerojatno ubili s kvotama proizvodnje i izvoza štiteći kapital onih velikih. Kod njih je čini mi se također kao i kod nas uveden kreditni sustav. Ovako ćemo i mi završiti ako se ne pokrenemo i ne kažemo dosta. Strava i užas.:rofl:
sunshinestar
03.04.2011., 20:14
Živjeli su otprilike kao i mi, iznad svojih mogućnosti zadužujući se izvana. Razlika je u tome što su oni u takvom sustavu puno dulje od nas. Plaće su im bile dosta nerealne, u mirovinu se moglo ići ranije, uglavnom tamo je do krize vladao potpuni kaos. I sada su se doveli u takvu situaciju da će teritorij morati prodavati strancima. Uništavaju i maslenike po nalogu EU. I njih su vjerojatno ubili s kvotama proizvodnje i izvoza štiteći kapital onih velikih. Kod njih je čini mi se također kao i kod nas uveden kreditni sustav. Ovako ćemo i mi završiti ako se ne pokrenemo i ne kažemo dosta. Strava i užas.:rofl:
Sve što je napisano je točno (bar koliko ja znam).
No sve to nema veze sa EU, a ima veze sa grčkim svaćanjem gosopdarstva, korupcije, rastrošnosti, ljenčarenja itd....
al ne sa članstvom u EU.
Slažem se, članstvo nije nikakva 100% zaštita od ičega, ali sigurno nije članstvo krivo zbog bankrota; dapače, ako nešto i netko izvlači Grčku iz bankrota, onda je to EU!
klokanovac
04.04.2011., 21:16
No sve to nema veze sa EU, a ima veze sa grčkim svaćanjem gosopdarstva, korupcije, rastrošnosti, ljenčarenja itd....
al ne sa članstvom u EU.
Slažem se, članstvo nije nikakva 100% zaštita od ičega, ali sigurno nije članstvo krivo zbog bankrota; dapače, ako nešto i netko izvlači Grčku iz bankrota, onda je to EU!
Spomenuo sam i proizvodne kvote kojih se grci moraju držati unutar EU. To znači uništavanje poljoprivrede i ostalih dobara koje bi tu zemlju ustvari mogle učiniti bogatom, a ne mogu jer ih koče EU pravila. Naravno,dobivaju oni pakete pomoći, samo nije ti to bez vraga. Oni s time ustvari dodatno zadužuju Grčku. Sve će se to morati vratiti kad tad. Ne moramo ni spominjati koliko otprilike košta članstvo u EU koje se isto plaća. Tako ćemo valjda i mi zaduživati se izvana da bi platili članstvo a po podacima koje su ovdje neki forumaši iznijeli, plaćat ćemo više nego što ćemo dobivati iz fondova.:rofl:
Clint Eastwood
04.04.2011., 21:25
al ne sa članstvom u EU.
Dakle priznaješ da je Grčka korumpirana, rastrošna....nešto kao Hrvatska. Članstvom nisu riješili svoje probleme, očigledno je da su ih podubili do kraja.
A EU izvlači grčku iz bankrota dajući im kredite po lihvarskoj kamatnoj stopi, čije smanjanje uvjetuje poslušnošću i pokornošću, a daje im kredite i izvlači ih iz bankrota jedino zato da bi bili u stanju vračati prijašnje kredite francuskih i njemačkih banaka koji su napumpali bez osnove grčku ekonomiju, koja je zbog toga i kolapsirala.
Dakle priznaješ da je Grčka korumpirana, rastrošna....nešto kao Hrvatska. Članstvom nisu riješili svoje probleme, očigledno je da su ih podubili do kraja.
A EU izvlači grčku iz bankrota dajući im kredite po lihvarskoj kamatnoj stopi, čije smanjanje uvjetuje poslušnošću i pokornošću, a daje im kredite i izvlači ih iz bankrota jedino zato da bi bili u stanju vračati prijašnje kredite francuskih i njemačkih banaka koji su napumpali bez osnove grčku ekonomiju, koja je zbog toga i kolapsirala.
Nitko nije propao zbog zaduženja, već zbog lošeg ulaganja kreditnog novca. Pronađi pojam NPV, diskontni faktor i čemu on služi. Ulagali su u projekte bez ekonomske analize, financijske analize. Isto kao i HDZ. Uljepšavali su službena izvješća prema EU i bankama kreditorima, isto kao i HDZ. Trajalo je dok je trajalo. A odgovornost za takvo ponašanje je izostalo. Kaznena odgovornost. Jel. Zato su ih kaznili sa smanjenjem ocjene i pretvorili u države nepovoljne za ulaganje. Isto kao što su smanjili ocjenu za RH.
Tako je, s tim da kamatna stopa baš i nije lihvarska, a ide direktno iz džepova bogatih zemalja članica.
Nitko nikada nije ustvrdio da EU rješava sve probleme. Zapravo EU ne rješava niti jedan problem. EU je skup uvjeta i prilika, uz određene obveze. Na nama je hoćemo li to iskoristiti i koliko ili ne. Pod nama mislim primarno na građane koji moraju konaćno doći do određene razine političke odgovornosti i izabrati vlast koja ih zbilja predstavlja i radi u njihovom interesu. Sve dalje je puno lakše.
Ono što je kod EU najpozitivnije je što vrši pritisak na tu političku tranziciju koja je potrebna da bi se zemlja priključila zajednici najnaprednijih zemalja svijeta. Mi smo i dalje sami sebi najgori neprijatelji i sami sebe najviše potkradamo, makar kroničnim nedjelovanjem. Tek kad to riješimo možemo pričati o dobrim ili lošim stranama nečega izvana, pogotovo u situaciji gdje smo već odavno uvezli sve negativne stvari iz EU (stihijsko gosodarstvo temeljeno na zaduživaju, prodaja strateških dobara i firmi, kompleksna birokracija), a još ne možemo korisiti sve dobre elemente. Zapravo smo mi te stvari uvezli dok još nismo bili ni blizu članstva i iluzorno je razmišljati u stilu da nam sad odjednom EU ne treba, pošto će to što je negativno ostati tu i dalje, što god mi napravili.
Clint Eastwood
04.04.2011., 21:53
Istaknuo si moju poantu; EU ne rješava probleme. Rješavamo ih mi sami, a to možemo i bez EU. Doduše, nećemo, ali teoretski bi mogli.
Istaknuo si moju poantu; EU ne rješava probleme. Rješavamo ih mi sami, a to možemo i bez EU. Doduše, nećemo, ali teoretski bi mogli.
Ja mislim da je i teoretska mogućnost sad već poprilično daleka...
Clint Eastwood
04.04.2011., 22:09
Ja mislim da je i teoretska mogućnost sad već poprilično daleka...
Ja eto nisam idiot pa da ne vidim da je eu neminovnost i da ćemo neizbježno ući. To me čak toliko ne smeta koliko način na koji ulazimo. Služniči i pitomo, poslušnički pognute glave. A više od toga me smeta nepostojanje javne rasprave, i neprisutnost kritike eu po medijima ili u javnosti. pa neće valjda bit da je tamo baš sve dobro? Ako pak jest, onda bi takva rasprava uvjerila i sve skeptike. Ovako se samo stvara prostor raznim spekulacijama.
Ovcoder
04.04.2011., 22:14
EU+njihove sluge HDZ_SDP = propast Hrvatske i velike većine njenih građana
Ovcoder
04.04.2011., 22:15
Ja eto nisam idiot pa da ne vidim da je eu neminovnost i da ćemo neizbježno ući.
A što je problem glasati PROTIV na referendumu?
Negromant
04.04.2011., 22:26
Ja eto nisam idiot pa da ne vidim da je eu neminovnost i da ćemo neizbježno ući.
Pitanje je što ćeš ti uraditi, hoćeš li se usprotiviti tome ili ćeš dati svoj pristanak. Doći će trenutak kad treba izabrati stranu.
Clint Eastwood
04.04.2011., 22:36
Pitanje je što ćeš ti uraditi, hoćeš li se usprotiviti tome ili ćeš dati svoj pristanak. Doći će trenutak kad treba izabrati stranu.
Ja ću vrlo vjerojatno glasati protiv. No to ne mjenja činjenicu da je ulazak u EU neizbježan. Ljudi poput tebe će ostati protiv; oni su u manjini. Većinu će obratiti agresivna propaganda koja već lagano ulazi u brzinu, s lažiranim istraživanjima javnog mišljena od strane Jutarnjeg do Ljubičićevih kolumni u Slobodnoj. A da ne spominjem Hrt, gdje npr, pusićka kod stankovića kaže da može shvatiti da je netko protiv EU, ali da je ta osoba neinformirana. Divno. Bombardiranje izrazima poput 'eurofobi' može se očekivati.
čak i ako referendum bude protiv, on će se ponavljati dok propaganda ne učini svoje. dakle, neizbježno.
#kocar#
04.04.2011., 22:38
Ja eto nisam idiot pa da ne vidim da je eu neminovnost i da ćemo neizbježno ući. To me čak toliko ne smeta koliko način na koji ulazimo. Služniči i pitomo, poslušnički pognute glave. A više od toga me smeta nepostojanje javne rasprave, i neprisutnost kritike eu po medijima ili u javnosti. pa neće valjda bit da je tamo baš sve dobro? Ako pak jest, onda bi takva rasprava uvjerila i sve skeptike. Ovako se samo stvara prostor raznim spekulacijama.
Pa i ovaj forum je mogučnost da se otvori "javna rasprava" i ukaže na pozitivne strane i pogodnosti ulaska i da se razuvjeri sve veći broj skeptika , argumentima i pozitivnim primjerima nečijeg ulaska.
No bilo bi dobro da se rasparava koncentrira na pogodnosti koje će ostvariti, ulaskom u EU 90% stanovnika a ne na 10% onih kojima će biti bolje.
Negromant
04.04.2011., 22:50
Ljudi poput tebe će ostati protiv; oni su u manjini. Većinu će obratiti agresivna propaganda koja već lagano ulazi u brzinu, s lažiranim istraživanjima javnog mišljena od strane Jutarnjeg do Ljubičićevih kolumni u Slobodnoj. A da ne spominjem Hrt, gdje npr, pusićka kod stankovića kaže da može shvatiti da je netko protiv EU, ali da je ta osoba neinformirana. Divno. Bombardiranje izrazima poput 'eurofobi' može se očekivati.
To znam i slažem se.
čak i ako referendum bude protiv, on će se ponavljati dok propaganda ne učini svoje. dakle, neizbježno.
To je defetistički stav i kod ljudi stvara dojam da je sve gotovo i da se ne isplati boriti. U tom smislu ide na ruku HDZ-u, SDP-u i drugim vazalima eurofilima.
Ja ću vrlo vjerojatno glasati protiv. No to ne mjenja činjenicu da je ulazak u EU neizbježan. Ljudi poput tebe će ostati protiv; oni su u manjini. Većinu će obratiti agresivna propaganda koja već lagano ulazi u brzinu, s lažiranim istraživanjima javnog mišljena od strane Jutarnjeg do Ljubičićevih kolumni u Slobodnoj. A da ne spominjem Hrt, gdje npr, pusićka kod stankovića kaže da može shvatiti da je netko protiv EU, ali da je ta osoba neinformirana. Divno. Bombardiranje izrazima poput 'eurofobi' može se očekivati.
neizbježno samo, ako ti propaganda zavrti - sive moždane stanice :zvrko: :D
Irelevantno
05.04.2011., 12:10
pitanje za sve:
od kud 53% gradjana zeli uci u EU,a ja u svojoj okolini nisam cuo nikog da zeli. Koji su to koji zele ? To me zanima jako. Mi za sad nista nedobivamo sa ulaskom,jer sve propada u EU.
Clint Eastwood
05.04.2011., 12:57
To je defetistički stav i kod ljudi stvara dojam da je sve gotovo i da se ne isplati boriti. U tom smislu ide na ruku HDZ-u, SDP-u i drugim vazalima eurofilima.
Mislim da je to realan stav.
Ovcoder
05.04.2011., 13:47
Mislim da je to realan stav.
Možda, ali ako puno ljudi bude tako razmišljalo i zbog toga ne izašlo na referendum, HDZ i SDP će postići svoj cilj.
A oni koji nisu glasali, po meni se nemaju pravo buniti ako se uđe u EU protiv njihove volje.
da mi je znati, koji je to ponosni hrvat ? :rofl: http://www.index.hr/vijesti/clanak/europarlamentarac-helmer-odgovara-ponosnom-hrvatu-nemate-na-sto-biti-posebno-ponosni-/545689.aspx
pukovnikz
05.04.2011., 14:17
pitanje za sve:
od kud 53% gradjana zeli uci u EU,a ja u svojoj okolini nisam cuo nikog da zeli. Koji su to koji zele ? To me zanima jako. Mi za sad nista nedobivamo sa ulaskom,jer sve propada u EU.
Tako je i u mojoj okolini, od ljudi koje poznam do onih s kojima sam na poslu i sl... ako je uopće 20% ljudi za EU.
Uglavnom su protiv ili razmišljaju da oni ne mogu utjecat ne neulazak u EU, a vrlo mali broj ljudi koji baše žele EU.
Slobodno se može reći da EU nameće politička elita, a da je narod protiv toga.
karambol
05.04.2011., 14:35
http://www.scribd.com/doc/48987952/S-onu-stranu-Schengena-Zarez
Temat iz Zareza: S onu stranu Schengena. EU - politička ekonomija i demokracija.
>>> Za one koje zanimaju racionalni antiEU argumenti.
Vanya83
05.04.2011., 16:16
Protiv,Ne,Nikad!
Marijan
05.04.2011., 17:11
Evo kakvi nastani ljudi su za ulazak u EU. Nemojte biti kao oni. Glasajte NE u EU.
http://www.jutarnji.hr/volonter-udruge--quot-mladi-za-eu-quot--priveden-zbog-sumnje-u-bludnje-radnje/936604/
klokanovac
05.04.2011., 17:25
Tako je i u mojoj okolini, od ljudi koje poznam do onih s kojima sam na poslu i sl... ako je uopće 20% ljudi za EU.
Uglavnom su protiv ili razmišljaju da oni ne mogu utjecat ne neulazak u EU, a vrlo mali broj ljudi koji baše žele EU.
Slobodno onda možemo reći i da imamo političku diktaturu na vlasti a ne demokraciju koja nas laže i silom gura tamo gdje većina ne želi biti.
Irelevantno
05.04.2011., 17:27
dobro,ali bice referendum,valjda,nadam se
Evo kakvi nastani ljudi su za ulazak u EU. Nemojte biti kao oni. Glasajte NE u EU.
http://www.jutarnji.hr/volonter-udruge--quot-mladi-za-eu-quot--priveden-zbog-sumnje-u-bludnje-radnje/936604/
Propustio si pročitati da su ju druga dvojca volontera iste udruge spasila i premlatila napadača? :kava:
To je isto kao da kažeš: "Evo vijest da je svečenik silovao dječaka, nemojte slučajno ići u Crkvu, tu nastranu instituciju." :ne zna:
Marijan
05.04.2011., 17:36
Propustio si pročitati da su ju druga dvojca volontera iste udruge spasila i premlatila napadača? :kava:
To je isto kao da kažeš: "Evo vijest da je svečenik silovao dječaka, nemojte slučajno ići u Crkvu, tu nastranu instituciju." :ne zna:
Takvi nastrani ljudi su za EU jer onda mogu slobodno cirkulirati po državama. Pa se ti sad zapitaj što to podržavaš.
A što se tiče druge tvrdnje ona je potpuno točna i više puta dokazana ne samo na primjeru pedofilije a i Ante Starčević je to shvatio.
Pročitati sig ispod.
mikimbo
05.04.2011., 17:50
Ni u EU volonter ne bi smio uzeti zakon u svoje ruke i premlatiti drugog
građana (volontera):D
#kocar#
05.04.2011., 18:09
Treba dosta pročitati da bi se dobila cjelovitija slika o o tvorevini u koju neki žele ući bez obzira na cijenu i istinu o njoj
http://www.jutarnji.hr/rat-u-libiji--moamer-gadafi-od-britanaca-kupio-oruzje-vrijedno-60-mil--funti/936555/
A to je članica koja ima niz primjedbi i zamjerki na Hrvatsku a ona je prava "moralna vertikala"
sunshinestar
05.04.2011., 21:29
Tako je, s tim da kamatna stopa baš i nije lihvarska, a ide direktno iz džepova bogatih zemalja članica.
Nitko nikada nije ustvrdio da EU rješava sve probleme. Zapravo EU ne rješava niti jedan problem. EU je skup uvjeta i prilika, uz određene obveze. Na nama je hoćemo li to iskoristiti i koliko ili ne. Pod nama mislim primarno na građane koji moraju konaćno doći do određene razine političke odgovornosti i izabrati vlast koja ih zbilja predstavlja i radi u njihovom interesu. Sve dalje je puno lakše.
Ono što je kod EU najpozitivnije je što vrši pritisak na tu političku tranziciju koja je potrebna da bi se zemlja priključila zajednici najnaprednijih zemalja svijeta. Mi smo i dalje sami sebi najgori neprijatelji i sami sebe najviše potkradamo, makar kroničnim nedjelovanjem. Tek kad to riješimo možemo pričati o dobrim ili lošim stranama nečega izvana, pogotovo u situaciji gdje smo već odavno uvezli sve negativne stvari iz EU (stihijsko gosodarstvo temeljeno na zaduživaju, prodaja strateških dobara i firmi, kompleksna birokracija), a još ne možemo korisiti sve dobre elemente. Zapravo smo mi te stvari uvezli dok još nismo bili ni blizu članstva i iluzorno je razmišljati u stilu da nam sad odjednom EU ne treba, pošto će to što je negativno ostati tu i dalje, što god mi napravili.
Ipravo tako, sve loše elemente EU već imamo.
Nije li krajnje vrijeme da uzmemo i ne one pozitivne?
Zato ne samo da je dobro da uđemo u EU, nego je jako bitno i da uđemo čim prije u EU!!!
sunshinestar
05.04.2011., 21:32
pitanje za sve:
Normani ljudi. Srednja klasa. Intelektualci. Poduzetnici. Studenti
Protiv - neobrazovani ljudi. Mutikaše. nacionalisti. Privilegirane skupine. Ljudi koji direktno žive na jaslama države.
Negromant
05.04.2011., 21:36
Ipravo tako, sve loše elemente EU već imamo.
Nije li krajnje vrijeme da uzmemo i ne one pozitivne?
Zato ne samo da je dobro da uđemo u EU, nego je jako bitno i da uđemo čim prije u EU!!!
Kojom logikom si došao do toga da smo dobili sve negativne elemente EU zato što nismo u EU, a da ćemo dobiti sve pozitivne kad budemo u EU?
Zašto ne bismo uzeli ono pozitivno, a odbacili sve ono negativno od EU bez ulaska u EU?
sunshinestar
05.04.2011., 22:08
Kojom logikom si došao do toga da smo dobili sve negativne elemente EU zato što nismo u EU, a da ćemo dobiti sve pozitivne kad budemo u EU?
Zašto ne bismo uzeli ono pozitivno, a odbacili sve ono negativno od EU bez ulaska u EU?
Zato jer smo mali, zato jer smo slabi i zato jer smo nužno priljepak velikoga u susjednstvu. A to je EU i moramo igrati kako on svira.
Ako nismo u EU EU nas doživljava kao konkurenta i nbi nas se libila mrcvariti , kako to i izgleda inače u kapitalizmu.
ALi ako uđemo u EU, nismo im samo konkurenti, nego smo im partnerii..
I onda ćemo zajednički sukreirati politiku i pravila u EU. Dakao, Hrvatska će biti tek mali djelić EU, a proporcionalno temo i njena moć u toj zajednici.
ALi da nismo u EU, nema ni tolko moći, a opet bimo morali plesat kako veliki sviraju.
pukovnikz
05.04.2011., 22:34
Normani ljudi. Srednja klasa. Intelektualci. Poduzetnici. Studenti
Protiv - neobrazovani ljudi. Mutikaše. nacionalisti. Privilegirane skupine. Ljudi koji direktno žive na jaslama države.
A ne! Mutikaše su itekako za EU, veliki dio politički nepismenih ljudi je također pod utjecajem propagande za EU, ali dobar dio ljudi koji žive od svog rada i znaju povezati koliko je dva više dva su uglavnom kritični prema EU, na mom radnom mjestu su uglavnom fakultetski obrazovani i velika većina je protiv EU.
A znam da i među riječkim studentima EU na kotira baš jako visoko.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.