View Full Version : Pentium 4 Clock
allen18
21.11.2010., 15:44
Evo ovako imam jedan stari komp na kojem radim gluposti :D
E sad pocea san s nekakvim clockingom na njemu, za pocetak san uzea CPU i sa 2.6 na 2.8 (nista previse) i temp su se podigle za 1 stupanj tako da mislim da mogu nastavit dalje.
Ostala konfa je:
CPU:Pentium 4
1GB king RAM
AsRock P4VT8+ :D
ATI X1650
Dali da clockam sve bez dizanja voltaze il da samo proc jer je grafa veci dio clockana( radni takt 500(500 je org) i frek je 796 (400 org) )
I da trenutno se vrti Win 7 ultimate na njemu :D
Overclocking u Everestu
http://slike.hr/slike-male/c/clock_79f6b.jpg (http://slike.hr/slike/clock_79f6b.jpg.html)
Temp poslije clocka proca
http://slike.hr/slike-male/t/temp_82023.jpg (http://slike.hr/slike/temp_82023.jpg.html)
Oke trenutna brzina procesora je 2.93 (5% overclock)
To je zasad sve bez dizanja voltaže,a temp proca ne idu preko 35 ostalo je isto kao da nije nista radeno :)
Idemo izvuc maximum iz ove kante naravno sve uz stock dijelove unutra i redovito zavlačenje glave ispod stola da vidim jel sto smrdi :lol:
Preko 2.93 bez dizanja voltaze ne ide :(
Grafa i RAM-i su dosli na red pa idemo sad i to polako :D
Dare-Devil Inside
21.11.2010., 23:09
Pa i nečeš osjetiti neku bitniju razliku sa tako starim kompom, ne isplati se overclocati jer tako možeš učiniti sistem nestabilnim.
Radije si dodaj 1GB RAM-a i to će ti najviše pomoći :mig:
aardwark
22.11.2010., 00:11
Pa nek se covjek igra ako mu je do igranja. Ako dobro kuzim, to mu je stroj za radit gluposti :)
Sto se tice clockanja, voltazu dizes kad ti vise nije stabilan na nekom taktu.
Dakle, doguras FSB dokle ide, pa dignes voltazu za 0.05 ili kolike ti najmanje inkremente ploca dopusta.
Kad ga ustabilis, onda dalje guras FSB. Naravno, ako ti dizanje voltaze ne pomaze, sasvim moguce da si udario u FSB wall ploce.
Sto se stabilnosti tice, najbolje da skines prime95 i njime opteretis sustav. Ako je stabilan nakon 2-3 sata, onda je ok.
Za operativni preporucam XP umjesto 7mice, radit ce ti puno zivahnije, i bootat se brze od 7mice (a vjeruj mi, puno ces ga rebootati dok overclockas :D)
Nego, jedino sto me brine kod ovoga na screenshotovima je to da su ti voltaze prilicno slabe. Pretpostavljam da je rijec o dosta starom napajanju. Overclockanje na starim/oslabljelim napajanjima nije bas najpametnije (a i moze ti uzrokovati rusenje sustava ako mu prenisko padne napon). Ako ti nije problem, uzmi barem rabljeni Fortron sa trznice hardvera, pa da imas nesto stabilno (nemoj to smatrati kao trosak, imati zamjensko napajanje sa strane je prilicno korisno u zivotu :mig:)
allen18
22.11.2010., 15:14
Pa nek se covjek igra ako mu je do igranja. Ako dobro kuzim, to mu je stroj za radit gluposti :)
Sto se tice clockanja, voltazu dizes kad ti vise nije stabilan na nekom taktu.
Dakle, doguras FSB dokle ide, pa dignes voltazu za 0.05 ili kolike ti najmanje inkremente ploca dopusta.
Kad ga ustabilis, onda dalje guras FSB. Naravno, ako ti dizanje voltaze ne pomaze, sasvim moguce da si udario u FSB wall ploce.
Sto se stabilnosti tice, najbolje da skines prime95 i njime opteretis sustav. Ako je stabilan nakon 2-3 sata, onda je ok.
Za operativni preporucam XP umjesto 7mice, radit ce ti puno zivahnije, i bootat se brze od 7mice (a vjeruj mi, puno ces ga rebootati dok overclockas :D)
Nego, jedino sto me brine kod ovoga na screenshotovima je to da su ti voltaze prilicno slabe. Pretpostavljam da je rijec o dosta starom napajanju. Overclockanje na starim/oslabljelim napajanjima nije bas najpametnije (a i moze ti uzrokovati rusenje sustava ako mu prenisko padne napon). Ako ti nije problem, uzmi barem rabljeni Fortron sa trznice hardvera, pa da imas nesto stabilno (nemoj to smatrati kao trosak, imati zamjensko napajanje sa strane je prilicno korisno u zivotu :mig:)
Da dobro si skuzija to je za radit svasta na njemu jer je dignut iz mrtvih pa eto malo se zabavljat s njime :D
7mica je stavljena cisto za probu oce li se to moc uopce pokrenut i da radi stabilno,a napajanje je neko prastaro LC power 400W :rofl:
Hvala pogledat cu malo po trznici i danas nastavit sa kompom ako bude vremena skola ogranicava moje znanje :lol:
allen18
22.11.2010., 20:03
2ipo sata u prime95 sve stabilno na 2.93,a kad idem dizat FSB preko toga znaci preko 210 u biosu nece starta winse.jel do voltaze ili?
aardwark
22.11.2010., 20:56
Vjerojatno do voltaze. Digni malo pa vidi mozes li ga natjerati da bude stabilan, no nemoj pretjerivati.
Ako ne ide, moguce da napajanje ne daje dovoljno stabilan napon...
allen18
22.11.2010., 21:47
Obustava clocka do izmjene napajanja :(
Napajanje jednostavno preslabo za to jer povecanjem od 0.05 nece se startat tako da ce zasad radit na 2.9 dok se ne sredi napajanje i hlađenje jer u BIOSU pod tem pokazije CPU 46,a u everestu 35,a vise vjerujem biosu tako da cekao napajanje i hlađenje pa nastavak i bit cete pbavjjesteni o svemu mozda i o mogucem svetskom rekordu ako nabavimo tekuceg dusika :lol: :lol:
BTW jel neko mozda ima 1 il 2 GB za prodat/poklonit ( :D )DDR memorije na trznici slabo skroz.?
Dare-Devil Inside
22.11.2010., 23:34
Obustava clocka do izmjene napajanja :(
Napajanje jednostavno preslabo za to jer povecanjem od 0.05 nece se startat tako da ce zasad radit na 2.9 dok se ne sredi napajanje i hlađenje jer u BIOSU pod tem pokazije CPU 46
Za napajanje si u pravu, ali zbog temp se nemoraš brinuti :lol: Nije 46°C nešto puno... moj Sempron je gurao na 60°C a bio dignut na 1.85GHz (početnih 1.61 :D) ali razlika je bila 0% tako da :rofl:
Ako se očeš igrati dalje samo jače napajanje a evo na njuškalu neki DDR-ova http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search2&f_keywords=ddr+1gb
allen18
24.11.2010., 12:55
Posuđeno drugo napajanje,CPU dignut na 3.2 GHz :eek: sa povecanjem voltaze od 0.06 :s
I da mislim da mi treba druga ploca jer mislim da bi ova mogla u papar uskoro :D
Ah da zaboravih skoro ne moze radit dugo na 3.2 jer se temp dignu na oko 60 i onda se gasi :flop:
aardwark
24.11.2010., 14:17
Posuđeno drugo napajanje,CPU dignut na 3.2 GHz :eek: sa povecanjem voltaze od 0.06 :s
I da mislim da mi treba druga ploca jer mislim da bi ova mogla u papar uskoro :D
Ah da zaboravih skoro ne moze radit dugo na 3.2 jer se temp dignu na oko 60 i onda se gasi :flop:
E sad je vrijeme za investiciju u bolji hladnjak... :D
To je beskrajni ciklus, stalno ce te nesto zadrzavati ;)
Matesonik
24.11.2010., 14:20
Zakljucao PCI/AGP sabirnicu? :) Moze te kociti i memorija - postavi djelitelj tako da memorija radi na manjem taktu, bit ce ti lakse naci maksimalni FSB. Kad si nasao, lagano dizi frekvenciju memorije. Pentiumi 4 vole visi takt memorije, dok im latencije nisu bitne --> lagano povecati CAS, RAS, RP i ostale latencije, sad ce memorija ici na veci takt. Napon memorije - bez da znamo o kojim se cipovima radi, ne mozemo reci nista pametno.
Eh da, napon ne dizati preko 1.65, za dulji rad preporucljivo 1.6-1.625 max. Mislim na ukupni napon, dakle nazivni + 0.0x ili koliko vec mora bit manje od 1.65 ili koliko vec.
allen18
24.11.2010., 15:47
Napajanje vraceno frendu,stavljeno ono staro nazad koje nemoze odrzat hebenu voltazu na 1.62 vec skace on 1.48 do 1.62 i to stalno rusi komp :mad:
Ova maticna je cisto smece sve je zakljucano na njoj u BIOS-u i moguce je samo povecavat FSB,RAM-e i voltazu al pomocu LOW,MEDIUM,HIGH.
CPU je trenutno LOW,a na onom napajanju je bilo na MEDIUM i everest je citao kao pomak od 0.06 sad jel tako :ne zna:
Ako neko ima prijedlog za maticnu koja ce dusu dat za clockat nek napise nije ju problem nabavit i mora imat po mogucnosti AGP utor jer dat jos koju paru i za grafu necu.Zao mi je sto nisam slikao kad je bio na 3.2 ma ko avion :rofl:
I da imam vec par ponuda za cooler tako da cemo to uzet :top:
Matesonik
24.11.2010., 15:59
Dobre ploce za clockanje su nerealno skupe. Mislim da Abit IC7 ili tako nesto i danas moze postici cijenu od 200kn, a za te novce dobijes vrhunski opremljenu plocu za core2duo. Ionako je dosta upitno koliko ce dalje procesor ici od 3.2. Ako imas viska para, samo ti daj, ali postoje i mnogo isplativija rjesenja.
Opcenito, trazi Abit, Asus, Epox, Gigabyte, DFI s cipsetima Intel 865PE i 875. Vjerojatno je i MSI imao kakvu zgodnu plocu.
allen18
24.11.2010., 21:50
Hmm Abit IC7 na ebay-u "nova" 200 dolara sto mislim malo previse tako da sve mislim da odustanem od ovog i uzmem neko isplativije rjesenje ako Matesonik kaze koje je to po njemu :D
Vjerojatno uzet neku polovnu core2duo kantu pa na njoj radit clock.
aardwark
24.11.2010., 21:53
Ako ides u tom smjeru, cak i "slabi" celeroni sa Wolfdale jezgrom jako lijepo clockaju ;)
Matesonik
24.11.2010., 21:58
Trazi, ali ne na ebayu nego na raznim nasim oglasima. Slazem se s aardwarkom, dodajem da ti za overclock celerona i takvih ne treba nikakva bijesna ploca ni bijesan cooler.
allen18
24.11.2010., 22:07
A idem vidit nesto tako jer kad sam krenia s Pentiumom krenia san od osnova koda prvi put to radin i ono pomaknes FSB za 2 i on se upali osjecas se kao Bog,a kad sam s njime dosa na 3.2 to je ono vrh mislia san da ce svaki tren nesto izgorit,eksplodirat i tako.Na prvom testu stabilnosti svakih 5-6 sec glavu pod stol i njusi jel sto gori :rofl:
Eh sad P4 necu prodat ni bacit nek stoji i ide se u nabavku core2duo,prerade kucista,kupnja vodenog hlađenja i jos sitnica samo da izvucem maximum maximuma da on radi stabilno ;)
Naravno bit cete obavjesteni o svemu ako me ne ubije struja il nesto slicno :lol:
Uzet nesto ovako nije skupo http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/vikend-akcija-2jezgreni-komp-999kn-oglas-1651229
Mr.TamborineMan
25.11.2010., 06:49
skupo je
allen18
25.11.2010., 13:37
a sve je skupo u ovo recesijsko doba,a overclocking nije bas jeftin sport uvijek ti nesto treba kao npr. napajanje,coolere,novi CPU u slucajno da sprzis tog,treba placat racun od neta da mogu naucit i saslusat vase savjete :rofl:
Neznam stvano sto cu dvoumim se sad ocu uzimat il nastavit s ovim :/
ako vi imate nekakav prijedlog slobodno zahvalan cu bit :top:
skupo - neskupo, taj nećeš puno clocknuti, amd 4000+ nisu neki klokeri, 10%, najviše 15% ćeš izvući iz njega...
ako baš želiš klokati, treba ti kao prvo stabilno napajanje (ne mora biti ultra jako i skupo - za klokanje proca bez jake grafike može i fortron 400w), onda ploča, kao što si već čuo, a ja bih dodao da se nađe jeftino p35 ploča, recimo gigabyte... koje se solidno klokaju. a ako negdje nađeš neki E5xxx, npr E5200 ili E5300) ti su dobri, njih možeš fino dići. a za hlađenje nemoj misliti da čim je vodeno da je dobro. imaš hrpu vodenih hlađenja koja nisu u stanju ohladiti kao dobar zračni cooler. a dobrih zračnih imaš, nisu skupi...
a ako ideš na amd, onda traži neki BE (npr athlon 5000+BE) s otključanim množiteljem...
allen18
25.11.2010., 13:57
skupo - neskupo, taj nećeš puno clocknuti, amd 4000+ nisu neki klokeri, 10%, najviše 15% ćeš izvući iz njega...
ako baš želiš klokati, treba ti kao prvo stabilno napajanje (ne mora biti ultra jako i skupo - za klokanje proca bez jake grafike može i fortron 400w), onda ploča, kao što si već čuo, a ja bih dodao da se nađe jeftino p35 ploča, recimo gigabyte... koje se solidno klokaju. a ako negdje nađeš neki E5xxx, npr E5200 ili E5300) ti su dobri, njih možeš fino dići. a za hlađenje nemoj misliti da čim je vodeno da je dobro. imaš hrpu vodenih hlađenja koja nisu u stanju ohladiti kao dobar zračni cooler. a dobrih zračnih imaš, nisu skupi...
a ako ideš na amd, onda traži neki BE (npr athlon 5000+BE) s otključanim množiteljem...
:s
Napajanje cemo sredit lako od frenda jedno njegovo "staro" Corsair 550W koe ce i previse bit :mig:
Ma sve to stoji za ta vodena hlađenja jer ima ih kupit jako jeftino a na kraju bi bilo bolje da se uzme neki kvalitetni zracni
Nebih se bas igrao sa amd-om jer ipak intel mi je drazi :cerek:
http://www.njuskalo.hr/procesori/intel-dual-core-e5300-oglas-1992608 samo 300kn :top:
a maticnu jos nisan nasa polako :D
aardwark
25.11.2010., 18:00
Nije lose za proc ;) Sad ulovi dobru plocu i bit ce jako zabavno :)
A Corsair VX550 (a pretpostavljam da je ono u pitanju) je fantasticno napajanje :top: (ja svoje obozavam :D)
allen18
25.11.2010., 19:26
Proc uskoro putuje za Zd,napajanje ce za koi dan frend uzima modularno il sto vec tako da ovo ide meni za 250 kn :D
Ploca GA-P35-DS3 (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2748#ov pa recite sto mislite kazu da je doba za clock )
RAMi grafa hmm neznam sto cemo za to,ustvari RAM-e cemo lako al grafa me malo hebe
Smartic
26.11.2010., 00:51
Ova bi taman pasala uz OC-ani E5300 :D
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-hd-4850-512mb-oglas-1954122
allen18
26.11.2010., 14:17
Evo Pentium 4 radi na 3.0 sad neznam kojom logikom al eto bez diranja voltaze :s
Imam jednu molbu od vas ako imate vremena da sastavite konfu od polovnih dijelova za clockat
Eto za sad cu uzet
E5300
4850
Napajanje Corsair sutra kod mene
Eh sad treba nam ploca,rami
ostalo imam (kuciste,periferiju,HDD,par ventova,optiku)
Zasad je to 1050 Kn :D
allen18
27.11.2010., 20:12
Ploca pronađena
http://www.hardwaresecrets.com/article/Gigabyte-GA-P35C-DS3R-Motherboard-Review/476/1
450 kn
Po meni ova je pun pogodak za clock :D
allen18
01.12.2010., 22:09
http://slike.hr/slike-male/0/040185853892837378780n_ba56d.jpg (http://slike.hr/slike/040185853892837378780n_ba56d.jpg.html)
Tesko je mislit na romantiku kada si tako mmmm dobar :zubo:
P4 ceka bolje dane kuciste je oprano susi se i cekam jutro da ga opituram u MAT CRNO i onda sastavljanje :D
bolje si kupi neki masivni hladnjak za i7 920 pa njega dizi na 4 ghz.:top:
allen18
04.12.2010., 22:40
bolje si kupi neki masivni hladnjak za i7 920 pa njega dizi na 4 ghz.:top:
Mah nije napet i7 :D
on je upaljen zadnji put prije par tjedana :p
laptop i P4 rules posto se igrice ne igraju nesto puno pa je ovo dovoljno :mig:
bolje ti je uloziti u neki noctuin veliki hladnjak nego kupovati novu konfu sa klokerskim procom kojeg vec imas jer 920 je kloker.na p4 si se naucio pa je red znanje prenjeti na novu tehnologiju.:D
allen18
11.12.2010., 21:25
P4 nisam klokao ka "pocetnik" i prije sam to radia :p
Ma razmisljam o prodaji i7 jer ne igram i ne palim ga skoro nikad koristim laptop i zato se nezelim upustat u njegovo klokanje i ovako je odlican :zubo:
allen18
12.12.2010., 23:53
Hmm kad sam ga ja kupovao dosao je 12 i kusur
Gigabyte EX58-UD3R
Procesor Intel i7 920,
DDR3 6GB (3x2GB) Corsair
HDD WD 500GB
Sapphire HD 5970 OC
Napajanje CORSAIR 800W
DVD LG GH22NS
Thermaltake M5 VJ2000BNS
LG Flatron 24"
Windows 7 64bit
to ti je konfa uz to da je monitor bio na servisu nije tia radit,SSD disk je stavljen novi,dodan jos 1 HDD od 1TB cisto da se nade,izmjenjeno napajanje stavljeno od 800W ono od 600 je na knap bilo.Pa sad racunaj ispod 10k mislin da ne ide od mene :zubo:
ma imam ja i7 gaming rig.
pitah sam da vidim za kolko bi ga prodo :D
allen18
13.12.2010., 21:04
Ma hebi se ona :zubo:
Ja se vec ponadao da cu ga se rijesit i zaradit koju paru :p
A mozda ga i necu prodat,a ako budem vjerojatno nekom frendu :top:
pa sta si ga kupovo ako ga neces koristiti.
ja na svom i7 jasem cijeli dan xD
a p4 star 5 godina kupi prasinu.
istreso prije 5 god 15 000 za njega xD a sada pokrece cod4 na fps od 150 xD
damirson
16.12.2010., 18:03
Imam procesor P4 521 2,80 Ghz. do sada sam ga klokovao na dvije ploče na 3,50. sa kvalitetnim hlađenjem temperatura nije prelazila 50 stepeni.
trnutno imam ploču gigabyte ga-g33m-ds2r sa istim procesorom i čim povisim FSB sa 200 Mhz na 201 odmah mi restartuje računar.
Nisam baš expert u ovom i bio bih zahvalan ako mi neko može pomoći...
aardwark
16.12.2010., 18:30
Preniska voltaza? Lose postavljen djelitelj memorije pa njen takt ode u previsoke vrijednosti? Napajanje ne daje dovoljno stabilan napon?
A mozda je samo fsb wall na toj ploci na toj vrijednosti, u kom slucaju mu ne mozes nista...
damirson
16.12.2010., 20:14
Preniska voltaza? Lose postavljen djelitelj memorije pa njen takt ode u previsoke vrijednosti? Napajanje ne daje dovoljno stabilan napon?
A mozda je samo fsb wall na toj ploci na toj vrijednosti, u kom slucaju mu ne mozes nista...
spuštao sam djelitelj memorije, napaje koristim isto kao kod predhodne dvije ploče.
A po forumima čitam da je ova ploče jedna od boljih što se tiče klokovanja,
instalirao sam novi bios, blago podizao voltažu i opet ništa...
allen18
16.12.2010., 20:42
Neznam zadnje sto moze b iti su temperature.Al nije mi jasno sa 200 na 201 i odma ga rusi odnosno restarta.Ako kazes da nije do napajanja da si siguran probaj malo podignut voltazu al nemoj pretjerat da ga ne sprzis ako ne mozda ploca neda vise :ne zna:
to je najvjerovatnije wall ploce.
decki evo klokno p4 sa 3 ghz na 3.3 ghz
temperature iste 56 stupnjeva.sutra rastavljam komp i propuhavam ga usisivacem i stavljam novu pastu.ako temp bude bila 30 stupnjeva sto je bila prije idemo dalje.
evo slika:http://cid-c5de96b9a7b025d7.office.live.com/browse.aspx/.Documents
allen18
08.01.2011., 23:09
Skela jel napredujes kako?
meni je jos uvjek limit 3.0,a iskreno nisam taj komp vec duze vrijeme upalia tako da jedan dan cu nastavit,a tebi neka je sa srecom da nesto ne zapalis :D
allen18
30.01.2011., 20:14
Decki mala obavijest. :)
Vijest i nije bas najbajnija,dapace grozna je.Jutros resetiram bios i apdejtam ga zbog voltaza.Komp se normalno upalio na 2.6 ghz i idem ponovo sa clockom,podesim sve i upali se na 3.0 i nakon sat vremena prime95 moze se rec da je stabilan,nakon toga ponovno dizanje i malo pretjeram i dode na 3.2 i voltaza na MAX (samo je tako mogu namijestat :( ) te nakon 15 min ode sve u dim. :mad:
Da proc il maticna su izgorili cak se i zadimilo al nije mi jasno zasto temp su bile 55 proc i 39 maticna.Vjerojatno voltaza ucinila svoje i sprzila tako da obustva do daljnjeg ako nabavim besplatno proc,a ako ne ocekujte clockanje i7 :D
moj p4 3 ghz se vrti sada na 3.4 ghz.temp. su 60 stupnjeva u idle i 70 stupnjeva u lodu(malo vise od 70).stock cooler sam pokido pri rastavljanju kompa xD tak da sada imam neki cooler za sedamdeset kuna xD sto se tice i7 i ja skoro idem na svoj i7870 :klopa:.stalno sam u ovim hladnjacima :D.htio sam noctuau al onda bi mi jedan ram slot bio pokriven :(.tak da kad sljedeci put budem iso u zg kupit cu vjerovatno ovaj : http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_72&products_id=8964
koliko sam gledo po revjuvovima taj mi se cini nekak najbolji.
edit:stavio sam 3 8 cm fana u kuciste. 2 naprijed koji uvlace zrak i 1 odozada koji ga izvlaci.nadam se da sam napravio makar mali protok zraka s obzirom da je to samo 8 cm fan :(.sada razmisljam o clocku grafe :D.za ovaj komp sam prije 6 godina dao (nisam ja nego tata xD) 13k a sada ako ga spalim nece biti nista xD
Decki mala obavijest. :)
Vijest i nije bas najbajnija,dapace grozna je.Jutros resetiram bios i apdejtam ga zbog voltaza.Komp se normalno upalio na 2.6 ghz i idem ponovo sa clockom,podesim sve i upali se na 3.0 i nakon sat vremena prime95 moze se rec da je stabilan,nakon toga ponovno dizanje i malo pretjeram i dode na 3.2 i voltaza na MAX (samo je tako mogu namijestat :( ) te nakon 15 min ode sve u dim. :mad:
Da proc il maticna su izgorili cak se i zadimilo al nije mi jasno zasto temp su bile 55 proc i 39 maticna.Vjerojatno voltaza ucinila svoje i sprzila tako da obustva do daljnjeg ako nabavim besplatno proc,a ako ne ocekujte clockanje i7 :D
Jesi li siguran da je procesor riknuo?
Pogledaj da nisu regulatori voltaže na matičnoj ili neke druge komponente.
allen18
31.01.2011., 15:44
Eh sad meni stvano nije nista jasno :) Jutros rastavljen kompletno,ocisceno dezifenkcijskim sredstvom (citaj:alkohol :D ),stavljena nova pasta,očisćeno napajanje,sve sastavljeno nazad i eto ga upali se iz prve.
Tko je sad tu lud? :ne zna:
ako se izdimilo (kao sto kazes) po meni nema sanse da to radi jer je jedna komponenta izgorila :zubo:
allen18
31.01.2011., 19:00
Kad vam kazem bijeli dim podrucje procesora (hladnjak,vent) i dum doli nece vise ni cuje.Sve rastavia ocistua i ponovno idem upali i radi kao da nista nije bilo :ne zna:
Kad vam kazem bijeli dim podrucje procesora (hladnjak,vent) i dum doli nece vise ni cuje.Sve rastavia ocistua i ponovno idem upali i radi kao da nista nije bilo :ne zna:
Ne mora značit da se spržilo neš u potpunosti.
Moguće da nije niš otišlo, a moguće recimo IDE port na matičnoj ili tak neš.
p4 sa 3 ghz klokan na 3.3 ghz.voltaza 1.3(standardna).HT on.50 C idle.dosad stabilno.malo surfao webom i igrao igre.temp max. 60 C.hladnjak arctic cooler freezer pro rev 2.proc moze najvise do 3.6.vjerovatno ce ici do granica :zubo:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.