View Full Version : Sorry Bill
facasplaca
13.08.2004., 19:02
Odlican marketing a i zanimljiv proizvod, kome se da otici na www.SorryBill.com neka pogleda.
Tvrde da su alternativa Microsoft Small Business Serveru, i svidja mi se kaj je ovo za manje firme (manje znaci do 200 usera).
Skinuo sam trial i sljaka odlicno!
Netko drugi ima kakva slicna iskustva?
instaliras base debian stable dodas backports.org apt-getas svasta malo uredis webminom i imas istu stvar, teoretski, skoro pa djabe.
facasplaca
14.08.2004., 18:45
Super,
ak je tak jednostavno, daj mi slozi sve to, zapakiraj i ja sam ti prvi kupac !
Jel' ti 3.000 kn dosta? Ma dam ti 4.000 kn za malo tvog truda!
I jos ti nadjem 5-6 kupaca u tjedan dana !
Samo mi reci da li ce tvoja verzija imati idb (intelligent back-up) koji mogu setupirati neka radi automatski svakih 15 minuta, i da mogu vratiti file koji je sekretarica obrisala prije sat vremena (sa back-upa) a da svih ostalih 20 korisnika moze i dalje koristiti web i mailove, i da mogu pronaci taj file remotely iz drugog ureda?
Ili mozda ces imati i opciju dinamicnog DNS-a?
I jos ce raditi sa windows desktopovima, i kao domain controller, a exchange ce raditi super (ili alternativa) da mi moze sekretarica srediti sastanke svih drugih timova?
facasplaca kaže:Super,
ak je tak jednostavno, daj mi slozi sve to, zapakiraj i ja sam ti prvi kupac !
nije jednostavno, trazi truda, ali ti i ne treba sve sto oni nude. A mozes dosta ustedit i imat isti efekt s obicnim linuxom. NAravno ako neces zagrnuti rukave kupi to.
Jel' ti 3.000 kn dosta? Ma dam ti 4.000 kn za malo tvog truda!
stvarno :)
I jos ti nadjem 5-6 kupaca u tjedan dana !
hehehe
Samo mi reci da li ce tvoja verzija imati idb (intelligent back-up) koji mogu setupirati neka radi automatski svakih 15 minuta, i da mogu vratiti file koji je sekretarica obrisala prije sat vremena (sa back-upa) a da svih ostalih 20 korisnika moze i dalje koristiti web i mailove, i da mogu pronaci taj file remotely iz drugog ureda?
ili mozda ces imati i opciju dinamicnog DNS-a?
I jos ce raditi sa windows desktopovima, i kao domain controller, a exchange ce raditi super (ili alternativa) da mi moze sekretarica srediti sastanke svih drugih timova?
Naravno, sto bi itko ista morao radit i naucit, kad se moze ustekat i radi. jel tako?
Verzija za 20 korisnika (25 max) kosta 8896 Kn. Neznam, svi imamo drugacije poglede, ali ja bi radije sam nesto naucio i napravio ako vec mogu.
:)
fmDream3
18.08.2004., 00:20
lilo kaže:
... ali ja bi radije sam nesto naucio i napravio ako vec mogu.
:top:
I zamjenio opicenu sekretaricu za pametnu tajnicu
facasplaca
26.08.2004., 18:08
lilo kaže:
Verzija za 20 korisnika (25 max) kosta 8896 Kn. Neznam, svi imamo drugacije poglede, ali ja bi radije sam nesto naucio i napravio ako vec mogu.
Otkud ti ta cijena?!?!?!
FYI - verzija od 20 usera ide do 200 usera ili koliko god zelis, s time da je cijena jednog usera oko 200 kunica, usporedi sa MS cijene.....
Kuzim da bi ti nesto napravio, ali je li dajes tehnicku podrsku kad jednom nekaj napravis?
Besplatne updates za nove verzije?
Nije sve u napraviti nekaj, vec i u podrsci, razvoju novih stvari i titranju kupca....
http://www.nitix.com/products/nitix_prices.php
cijena je odavdje. Cijena je u dolarima na sajtu njhovom, a pretvorio sam je nekim internet konverterom valuta (nesjecam se sad kojim...),
Tehnicka podrska (pretpostavljam) emailom za ovakvo nesto (sumnjam da imaju predstavnika u hr, ali mozda se varam) i nije bas nesto odlicno. Ali ako imas drugacija iskustva, upravu si.
Besplatne updates za debian npr imas preko apt-geta dovedene pom mom mišljenju do savršenstva. Od upgradeea cijele distre na noviju verziju do upgradea pojedinih paketa.
Sve to izgleda OK ali sam naziv stranice mi ne zvuci kao nesto ozbiljno poslovno.
Ne vjerujem da bi instalirao njihovo u firmi pa ih zvao za support.
Blixa kaže:
Sve to izgleda OK ali sam naziv stranice mi ne zvuci kao nesto ozbiljno poslovno.
Ne vjerujem da bi instalirao njihovo u firmi pa ih zvao za support.
Dobro jest malo ono izazivacki, ali hajd, marketing je marketing nekom to pase, a nekome ne... (cini mi se da sam negdje vidio raspravu na ovu temu, ako nije linux.hr)...
To bi bila super pogodba da imaju predstavnika u HR, ali internacionalna support suradnja je vremenski zahtijevna. Mislim za te pare unajmis npr neku domacu linux support firmu (www.opsus.hr npr.) i oni ti to naprave + support, i nema ogranicenja usera... :)
OrangeC2
27.08.2004., 14:10
Direktan support end useru od strane proizvodjaca po pravilu mozete zaboraviti. Puno je bolje traziti lokalnog suportera, sa iskustvom u implementaciji i podrsci odredjenoj grupi proizvoda. Za vecinu stvari cak i nije potrebno izrazito iskustvo u TOM proizvodu, nego tek opce iskustvo u supportu na slicnim proizvodima bilo koje platforme. mail server, backup server i sl identicno funckioniraju na bilo kojoj platformi.
Problem je sto svi zaborave da tipicna cijena supporta podrazumijeva (za 8 satno radno vrijeme):
1. In house support od cca 1 uposlenika na 50 end usera
2. In house minimalno odrzavanje sustava od cca 1 uposlenika na cca 150 usera.
3. Out sourced support, tehnicari i inzenjeri (broj sati svakih ovisi o kritcinosti sustava).
Kad se to zbroji,onda ispadne ne mala cifra. Ljudi to pravilu igoniriraju dok im se ne obije o glavu. A onda hitne intervencije, intervencije vikendom do 3 ujutro, sve je jeftino :zubo:
Najveci je problem kada se zalomi neka greska na sistemu koja je inherentna i nije dokumentirana. To je nocna mora, i moze dovesti do opetovnih ispada sistema. Tako da nitix moze izgledati fino, no takvi produkti, kada ih pocnete gurati od defaulta prema maksimalnim granicama upotrebljivosti, pocinju se ponasati dosta nestabilno. Tu pomaze samo veliko iskustvo u slicnim situacijama i produktima, razmjestaj servisa na vise servera i naravno, vise investiranja u odrzavanje.
Na koncu, ako pogledas, mozda i jeste bolje investirati cca 10.000 eura u odrzavanje nego u MS serverske licence/CAlove za 50 usera, no nemoj se nadati da ces ih zastedjeti. Bitno je da je sistem stabilan, a troskovi odrzavanja se manje vise nisu promijenili zadnjih 15 godina.
facasplaca
28.08.2004., 02:06
lilo kaže:
To bi bila super pogodba da imaju predstavnika u HR, ali internacionalna support suradnja je vremenski zahtijevna. Mislim za te pare unajmis npr neku domacu linux support firmu (www.opsus.hr npr.) i oni ti to naprave + support, i nema ogranicenja usera... :)
Imaju predstavnika u HR. I ne nisam ja i ne radim si reklamu.
Support se radi kad imas kvalitetne ljude koji kuze stvari, prednosti i mane vise sustava.
I onda predloze kupcu ono kaj mu najvise pase, a ne na cemu ce najvise zaraditi.
facasplaca kaže:
Imaju predstavnika u HR. I ne nisam ja i ne radim si reklamu.
Support se radi kad imas kvalitetne ljude koji kuze stvari, prednosti i mane vise sustava.
I onda predloze kupcu ono kaj mu najvise pase, a ne na cemu ce najvise zaraditi.
Ako imaju dobrog predstavnika, to je onda ok stvar. :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.