PDA

View Full Version : neugodni mirisi

poison_girl
23.02.2003., 14:21
ppl, hitno mi treba savjet
u mom razredu ima jedna veoma siromašna cura. već smo joj mi kao razred financijski pomogli. ali postoji drugi problem. ne znam kako bi to rekla, ali ona jako "neugodno miriše". Već tri tjedna zaredom u školu dolazi u istoj majici. čini mi se da tamo gdje živi uopšte nema vode, dakle nema ni tuš. ne znam kako bih joj pomogla, jer je svi ismijavaju, a meni ju je iskreno žao. kako da joj dadnem do znanja za njen miris a da je ne povrijedim.
ili da joj za rođendan ili neki praznik kupim parfem ili šampon, ili nešto slično? da li bi tako shvatila poruku, ili bi to shvatila kao ismijavanje?
imate li vi neku dobru ideju?

Marakana
23.02.2003., 14:31
E ovdje ti meni "neugodno mirišeš"...Čekaj da vidim..kad je ono praznik..nema ništa prije Uskrsa..pa ugušiti ćete se svi..jadni!
Baš mi vas žao.....:rolleyes:

poison_girl
23.02.2003., 14:40
Ha ha ha, samo se ti zezaj dok se mi gušimo....
I ima praznik prije Uskrsa - 8.ožujak - dan žena, a njoj je rođendan meni se čini negdje u svibnju.....
e, valja sad dočekat 8.3...

al dobro sad, bez zezanja....
ozbiljno, recite mi šta da uradim?

Kiki
23.02.2003., 14:46
Kupi joj neki komplet za tusiranje. To je dobra ideja, a neces je povrijedit s tim.

Tija
23.02.2003., 14:50
Maki je opet nervozan.:rolleyes: :D ;)

misery-
23.02.2003., 16:20
Kiki kaže:
Kupi joj neki komplet za tusiranje.

šta će cura s tim ako nema tuš?

Kiki
23.02.2003., 16:25
ma sumnjam da se bas nema negdje za oprat...ima kadu, tus, kajin...nema veze

magic
23.02.2003., 18:09
poison_girl kaže:
da li bi tako shvatila poruku, ili bi to shvatila kao ismijavanje?

A da li bi ti shvatila poruku da ostanesh preko noci bez svega? I da nemash vode? I da imash samo jednu majicu? I da ti se smijulje iza ledja i skupljaju lovu za razredni izlet?

Zashto ju ne pozovesh na samo i kazhesh kako imash neke stvarchice koje su ti premale/prevelike a ona je bash tako neshto malo tanja/jacha od tebe pa bi joj mozhda pristajale? Pa spakirash par odjevnih predmeta kojih zasigurno imash i previshe, a uz njih i kakvu zgodnu sitnicu - sigurno ne parfem?

xxGaladrielxx
23.02.2003., 18:20
magic...pusa :o

trnoruižca
24.02.2003., 08:30
Ja se slažem sa magic:top:

Tija
24.02.2003., 11:16
I ja.:)

Indi
24.02.2003., 11:50
I ja :top:

Rajna
24.02.2003., 11:56
Grozno je to sto ima jos takvih koji zaista nemaju mogucnosti cak ni za osnovnu higijenu, a kamoli ostalo.

Medjutim, kod nas u uredu ima slucaj zenske osobe od oko 42-3 godine koja ima kucu na dva kata, u kuci barem tri kupatila, a dolazi smrdljiva i masne kose na posao - evo i danas, a ponedjeljak je (dva dana je imala da se banja, mater joj smrdljivu).

E sta s takvim uraditi, to se ja pitam.

BTW, magicin prijedlog je super.

Mada, moram priznati, sjetim se rata (ok, rekla sam vec prije da veci dio nisam bila u Sarajevu, nego u Mostaru, ali ni tamo nije bilo vode nego sat vremena dnevno, ako i to). Cak i tad sam nalazila i vremena i nacina da se posvetim osobnoj higijeni. Da nije malo i do te cure?

tonka
24.02.2003., 11:56
Nisi napisala koliko si dobra s njom...
Ako joj napraviš Tijinu prepuruku (koju podržavam) , a nisi jako dobra s njom--cura bi se mogla uvrijediti...u stilu kaj ćeš ti meni svoje rabljene stvari poklanjat...
Možda cura ima ponos ... pa ako ga povrijediš ... loše si napravila..
Najvjerovatnije i sama pomisao da je siromašnija od svih u razredu...budi u njoj osjećaj srama i manje vrijednosti...
Pretpostavljam da ste srednoškolke pa ako si joj dala do znanja da si na njenoj strani..pomogni joj...
Ne znam..možda da otiđete zajedno do tebe pa da si ona opere majce...a ti joj "posudiš" one svoje prevelike/premale...
Neznam u kojem si gradu...možda imate javnu praonu veša...
U svakom slućaju na najboljem si putu da dobiješ isvrsnu prijateljicu...koja će ti biti zahvalna ako joj barem na na takav način uljepšaš njen siromašan život...
Sretno!:top:

tonka
24.02.2003., 11:58
Sorry nije Tijin prijedlog nego Magicin...:s

M@3X
24.02.2003., 12:24
Huh,tvoja me prica podsjetila na moje srednjoskolske dane...

U mojoj je skoli bio jedan mladic koji je uvijek na velikom odmoru bio sam,imao je pocjepane hlace i druge stvari (mada uvijek uredno oprane i pokrpane).Bio je tako tuzan i osamljen,ali nekako poseban i uzvisen u svemu tome,u tome kako stoicki podnosi sve to...ponosno dignute glave.
Moje drugarice i ja smo ga komentarisale (nista lose,zapravo smo htjele da mu pomognemo,ali nismo znale ni kako mu prici,jer nije isao s nama u razred i nismo ga poznavale).
Stvar je rijesila jedna zaista prelijepa,odlucna i bogata djevojka iz mog razreda (zaista je cura sve u jednom),koja mu je prisla i razgovarala s njim.
Objasnila mu je ljudski da ima nekih hlaca viska i nekih drugih stvari i da bi voljela da mu ih donese,da ih bar neko koristi kad njoj ne odgovaraju.
On se samo nasmjesio.
Iskreno - cini se da je bio sretan sto je uopste neko prisao da prica s njim.Kasnije smo u razredu za vrijeme casa organizovali da svi donesu ono sto i ne nose cesto,nesto sto bi mogli odvojiti nekome kome je potrebno (naravno ne one stare bezvezne stvari - jer on nije prosjak),a skupili smo sveske i druge stvari potrebne za skolu i on nam je bio zahvalan.

Ako pridjes i iskreno joj kazes,otvorena srca,bas kako je Magic predlozila,da imas neke stvari koje ti ne odgovaraju,a koje bi joj voljela dati jer mislis da bi bas njoj odgovarale i fino stajale mislim da se nece naljutiti.Pokusaj uticati i na druge iz odjeljenja da shvate da nije lako ako si strasno siromasan,nemas sta da obuces,mozda ni vode da bi oprao jedinu majicu koja ti se zaprljala...
Zamisli kako je njoj kad dobije menstruaciju,ako nema gdje ni da se opere. :(

Najlakse je nekoga ismijavati,ali nismo valjda postali tako okrutni i kamena srca.Pokusaj objasniti svojim prijateljima da je lose to sto cine.Ako joj ne mogu ili ne zele pomoci neka je i ne ogovaraju.
Bas me zanima kako bi se oni osjecali da su na njenom mjestu!

magic
24.02.2003., 12:54
tonka kaže:
Možda cura ima ponos ... pa ako ga povrijediš ... loše si napravila..
Najvjerovatnije i sama pomisao da je siromašnija od svih u razredu...budi u njoj osjećaj srama i manje vrijednosti...

Ne nego najvjerovatnije sama pomisao da postoji netko tko je jadniji od svih budi u svim ostalim srednjoshkolkama nevjerovatnu potrebu da ju promatraju s visine i s gadjenjem...

Nazhalost...

Ne osodjujem poison, takva je vecina djevojaka, ali ja u njenim recima ne pronalazim niti rijechi razumijevanja...vec ogorchenost shto ta djevojka SMETA svojim loshim mirisom...:rolleyes:

Pa ona se pita da li da joj pokloni parfem...curi za koju primjecuje da posjeduje jednu majicu :eek:

A ako su srednjoshkolke...ma nema tog povrijedjenog ponosa koji cura nece progutat a da dobije koju lijepu stvarchicu...bit ce samo zahvalna :)

tonka
24.02.2003., 13:08
U pravu si Magic...
Djeca znaju biti odvratno nemilostrnda ako nađu nekoga ko je slabiji od njih...
Uzmimo u obzir da Poison želi pomoći i svom nosu i nosu svojih u razredu a da ne povrijedi curu...
Kaj napraviti...u tom slućaju najbolje ništa...
Ako ne želi/žele pomoći NJOJ onda bolje neka šute..
Možda da predlože razdrednici da ona s njom razgovara i da joj na lijep način kaže da odskače od okoline i neka pripazi...
Pa zato razrednica i služi ...normalno ako joj je stalo da njenim učenika ...SVIH a ne samo onih koji imaju imućne roditelje...
Uh koja grda situacija...:flop:
P.S. koja korist od nove majce ako niti nju neće moći oprati...
Posjekli smo grane ali nam je korijen itekako bolestan...
Moramo lječiti korijen da bi grane bile zelene, zar ne??

magic
24.02.2003., 13:13
Ma najbolje ju zalit katranom i posut perjem...sram ju bilo...kako se usudjuje bit siromashna...:rolleyes:

luca
24.02.2003., 13:20
(joj uzas do sad sam cmizdrila samo na napustenoj djecici na RiD, sad cu poceti i ovdje :( to me podsjeca na jednog uvazenog sveucilisnog profesora koji sad ovisi o "milosti" moje obitelji jer ga se samo mi sjecamo... za odjecu, hranu, ogrijev, mora ovisiti o drugima. covjek koji je cijeli zivot radio. i koji je zauvijek zaduzio hrvatsku znanost...
svaki put pobjesnim od uzasa i ljutnje i svaki put cmizdrim nad njegovom (i slicnim) sudbinom.... uzas. dosta.)

blondie_30
24.02.2003., 14:07
poison_girl kaže:
ppl, hitno mi treba savjet
u mom razredu ima jedna veoma siromašna cura. već smo joj mi kao razred financijski pomogli. ali postoji drugi problem. ne znam kako bi to rekla, ali ona jako "neugodno miriše". Već tri tjedna zaredom u školu dolazi u istoj majici. čini mi se da tamo gdje živi uopšte nema vode, dakle nema ni tuš. ne znam kako bih joj pomogla, jer je svi ismijavaju, a meni ju je iskreno žao. kako da joj dadnem do znanja za njen miris a da je ne povrijedim.
ili da joj za rođendan ili neki praznik kupim parfem ili šampon, ili nešto slično? da li bi tako shvatila poruku, ili bi to shvatila kao ismijavanje?
imate li vi neku dobru ideju?

Poison_girl; sto god odlucila uraditi budi jako pazljiva. Siromasni ljudi vrlo cesto su i jako ponosni, jako ih je lako povrijediti. Ako zaista mislis da je kod nje situacija tako grozna kao sto si napisala (nema vode, nema struje) parfem ili nesto za tusiranje nece pomoci... To bi bio poklon za nekoga tko ima sve uvjete a ne pere se iz ljenosti ili neznanja.

Drugo, pretpostavljam da ste negdje 16-17 god ??? Znas i sama koliko si preosjetljiva i koliko te lako povrijediti. Ona je itekako svjesna svog siromastva, nemojte ju podsjecati na njega ...

Uopce ne vidim nacin kako to rijesiti. Ne znas niti kakva joj je obiteljska situacija.

Mozda je najbolje zaboravit da "neugodno mirise". Ignorirajte "miris", nemojte djevojci jos vecu traumu nanositi pokusavajuci pomoci.

A ako odlucite pomoci napravite to jako obzirno i pazljivo, nemojte da se osjeti kao zadnji jad na svijetu...

Jeb'o nepravdu :( :flop:

Mystique
24.02.2003., 14:33
Ako netko nema uvjeta, to je onda jako tesko i toj osobi.
Ali sto uciniti kad netko IMA uvjeta pa opet ne odrzava higijenu.
Kod nas na faxu je bila jedna djevojka, dobro situirana, zivjela je u svom stanu, izvana je uvijek dobro izgledala, ujedno je i kao osoba simpaticna i ljubazna. Ali uvijek se osjetila na znoj. To su apsolutno svi na faxu primjetili. Morala je i ona sama.
Svi su pricali kako ne zele sjediti kraj nje jer ona "smrdi".
U redu, nekim ljudima zlijezde jace luce i to je mogao biti njezin problem, ali u danasnje vrijeme se to definitivno moze urediti.

Problem je bio sto joj nitko to nije zelio reci, svi su joj pricali iza ledja kako smrdi. Ja sam ju povrsno poznavala i bilo mi je glupo joj to reci, ali cak ni njezina najbolja prijateljica joj to nije htjela reci, koja je isto bila s nama na faxu.
Nekad jednostvano ne znas kako bi rekao nekome tako nesto a da ga ne povrijedis.

Inace, sjetila sam se price kad je moj brat imao djevojku koja se isto uvijek osjetila na znoj. Djevojka je bila jako lijepa, ali je bila iz jako malog sela pa je moj brat mislio da mozda nema mogucnosti. A on je od tih muskaraca koji se uvijek lickaju, koriste gelove za tusiranje, dezodoranse, parfeme... Onda je on njoj jednom diskretno poklonio deo-stick, nadajuci se da ce ga koristiti. A ona ga je poklonila svojoj mami.:eek:
Moj braco se sokirao tim saznanjem.:D I opet, kako nekima dati do znanja.

blondie_30
24.02.2003., 14:40
Mystique; vidi ovo (http://forum.monitor.hr/showthread.php?threadid=27536) sa starog IMFa (Posao i karijera) ;)

Mystique
24.02.2003., 14:49
Da, tu se zbilja moze procitati da ima takvih ljudi i da nitko ne zna kako bi im rekao.;)

čokoladna
24.02.2003., 15:38
poison_girl kaže:
čini mi se da tamo gdje živi uopšte nema vode, dakle nema ni tuš. imate li vi neku dobru ideju?

Kupite joj vodovodne cijevi i tuš kabinu
:B

Joj, ma šalim se, nemam nikakvu bolju ideju od gore navedenih.

Tužno je što tako siromašnih ljudi ima još uvijek previše, a veoma je malo ljudi ima koji im zaista žele pomoći, uglavnom ih svi gledaju s gađenjem i s visine i kao što je neko prije rekao, brinu se samo za neugodan miris koji im smeta.... :rolleyes:
Tužno...

TeenSpirit
24.02.2003., 16:42
joj, pa bio bi jebeni bed samo joj onako donijetzi shampon....

kako bi reagirala? da li bi zahvalila iz razloga zato sto nema novaca da si kupi shampon, ili bi samo pobjegla, rasplakala se...

ma, razmisli ti dobro sto ces uciniti, nikad ne znas kako ce ona reagirati na to... ;)

M@3X, dobra pricica! :)

Lola
24.02.2003., 19:52
magic,mislim da nije problem u tome sto poison ima ili nema razumijevanja,mislim da ima,samo ne zna nacin na koji bi pomogla jadnoj curi.tvoja ideja je dobra i nadam se da ce upaliti i da se curka nece uvrijediti.:)
jesi pricala s njom poison?

pakleni_patuljak
24.02.2003., 20:56
Iako je magic već sve rekla, sve se svodi na ovo...

Neka klinci prvo budu iskreni prema sebi i odluče žele li pomoći curi koja nema dovoljno ili žele li pomoći sebi da ne moraju više osjećati njezin ''smrad''...

Ako joj stvarno žele pomoći (ali njoj i potpuno iskreno i od srca), cura ih sigurno neće odbiti i bit će im zahvalna...

Ako se samo žele rješiti smrada u razredu... poslušajte magic!
Katran i perje su jeftiniji od šampona...

bodul
25.02.2003., 01:31
Sory sto upadam ali imam bolju ideju :
Organizirajte jedan dan da svako donese u skolu ono sto mu ne treba a misli da moze nekom koristiti.
Mislim da ce biti svi zadovoljni i oni sto daju i oni sto primaju.
Ispricavam se na upadu ali mi vas je drago cuti i uvijek nesto novo nauciti.
SVE STE JAKO DRAGE