View Full Version : Uskok
Strangeways
15.12.2010., 18:10
Zanima me ako zelim otici u uskok nesto prijaviti,zelio bi da mi pogledaju neke dokumente jer sumnjam na korupciju (htio bi to napraviti u ZG), dali je najbolje ih nazvati telefonom, postom poslati ili otici direktno tamo kod njih??
loptica 1
15.12.2010., 18:49
po mom mišljenju najbolje da im dostaviš u pisanom obliku, jasno opisano.
ako ne želiš da znaju da si ti osoba koja je prijavila možeš i anonimno (možda i bolje u nekim slučajevima). prije nego pošalješ razmisli ima li kakvih dokaza koji zbilja upućuju na zaključak da je stvarno počinjeno kaz. djelo. nemoj nekog prijavljivat bez veze (šefa ak ti ide na živce i sl. :D) jer i ti onda činiš kazneno djelo (lažno prijavljivanje k.d. je samo po sebi k.d.). ali ako imaš ozbiljnih i opravdanih sumnji samo daj - apsolutno potičem borbu protiv kriminala! :s
Zanima me ako zelim otici u uskok nesto prijaviti,zelio bi da mi pogledaju neke dokumente jer sumnjam na korupciju (htio bi to napraviti u ZG), dali je najbolje ih nazvati telefonom, postom poslati ili otici direktno tamo kod njih??Samo "moja dva centa": mislim da ti je najbolje bilo što od ovoga:
- odi u najbliže županijsko/općinsko državno odvjetništvo i savjetuj se s nekim pravnikom tamo (http://www.dorh.hr/Default.aspx?sec=32),
- ili pošalji e-mail DORH-u s ovim pitanjem (http://www.dorh.hr/Default.aspx?sec=650),
- ili pošalji e-mail bilo kojem odvjetniku u svojoj blizini pa neka ti on prvo pomogne.
Strangeways
15.12.2010., 18:57
hvala na odgovorima, meni je odvjetnik rekao da on nista tu ne moze,naime radi se o podmicivanju i korumpiranosti sudova, ne zelim anonimno zelim to javno i mislim da cu ipak otici tamo da s nekim porazgovaram o tome i lijepo objasnim, jer jednostavno zelim biti siguran da ce to netko procitati, te dokumente, ovdje se radi o vrlo ozbiljnoj stvari, ovdje sam napisao jer mozda netko je imao iskustva s njima pa da vidim kako je to najbolje rijesiti. jos jednom hvala!!
ajde ak ti nije tesko javi kak je proslo, evo ja volim odmah u glavu, pa kako si rekao da bi ti to javno pa se interesiram
naime zalosno je i trenutno imam problema sa spomenutim ponasanjem u nasem drustvu ... iskreno po meni najvecu odgovornost imaju tajne sluzbe i sudstvo .. no nebi dalje jer nije mjesto ni tema, tek mi je prvi post pa ... pomalo
Strangeways
04.01.2011., 17:16
ovaj mjesec ce se to rijesavat pa javim il tu il ti puknem pm jer sam tebe zanima.
svaka cast .. nestrpljivo cekam odgovor :)
JohnDoe-25
05.01.2011., 21:29
Sad je i mene zaintrigiralo. :)
ovaj mjesec ce se to rijesavat ...
to mora da je opaka stvar kada ce se sad i odmah uzeti u rad..:)
JohnDoe-25
05.01.2011., 23:19
Onda će sigurno biti i na dnevniku, pa nek nam autor napiše nešto da se informiramo iz prve ruke. :)
sigurno nece biti u dnevniku i takve stvari se ne pisu .. takve stvari se zapravo i ne dogadjaju :kava:
idemo dolje :flop:
Strangeways
06.01.2011., 00:10
ajd nemojte se pravit pametni, pozvan sam na razgovor ovaj mjesec pa cemo vidit sto ce bit, tako sam i napisao..
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.