View Full Version : zimovanje/skijanje
Bok.
Evo, jos su neki na moru, neki poput mene idu jos na more, medjutim treba se vec lagano pripremati za zimski godisnji. Isao bi nekud u austriju na skijanje, pa me interesira sta mi mozete preporuciti.
Uvjeti:
1. Apartman (za cijelo drustvo ~8 persona),
2. Izlasci,
3. Apartman na stazi odnosno ublizini zicare. (najvise mrzim kad se nekud trebam jos s autom ili busom voziti)
4. Austrija
Ima ko kakav dobar prijedlog??
Zahvaljujem i pozdravljam sve,
Romi
Martinn
18.08.2004., 16:34
Salbach Hinterglamm regija ... konkretno Hinterglamm, imaš puno apartmana direktno na stazama. Skijalište je prilično veliko, sve dobro povezano sa žičarama ... noćni život tak tak ... ali zato super apres ...
Pogledaj malo recenzije na www.skijanje.com.hr (http://www.skijanje.com.hr), mozda ti stogod pomogne.
ili 'pak www.skijanje.co.yu
Kopaonik je veoma dobar izbor, ove godine je usao u ponudu ,,Tomsona" iz Velike Britanije. Ni Zlatibor ne zaostaje.
http://www.thomson-ski.co.uk/resort.asp?SKU_ID=947
BO81 kaže:
ili 'pak www.skijanje.co.yu
Kopaonik je veoma dobar izbor, ove godine je usao u ponudu ,,Tomsona" iz Velike Britanije. Ni Zlatibor ne zaostaje.
http://www.thomson-ski.co.uk/resort.asp?SKU_ID=947
a ja bio uvjeren da kopaonik i zlatibor nisu u austriji... eh kako se taj svijet mijenja :D
Vidim ja da sve vrvi od korisnih savjeta :rolleyes:
U Austriji tesko da mozes spojiti uvjet da ti je apartman na stazi, a da imas i postenu vecernju/nocnu zabavu. Dapace, kad padne vecer, tesko da ces moci negdje i popiti nesto. Nassfeld recimo ima krasne apartmane na samoj stazi, velike, lijepo uredjene, skijaliste je odlicno (recenzija (http://www.skijanje.com.hr/clanak.php?id=12355)), ali ako si bas na skijalistu tamo se nemas kamo zabaviti kad padne mrak :( Druga je stvar ako si recimo negdje u dolini, pa te na skijanje svaki dan fura gondola.
Mislim da bis mozda mogao pogledati Obertauern, on nije toliko jako popularan medju Hrvatima pa neces naletiti na veliku guzvu (pogotovo ako ces ici za vrijeme hrvatskog tjedna), a mislim da bi te po kriterijima mogao zadovoljiti (recenzija (http://www.skijanje.com.hr/clanak.php?id=12348))
Nisi zapravo napisao kako skijaju ljudi koji idu s tobom. Jedno je ako vodis sa sobom grupu pocetnika (onda zaboravi skijalista tipa Nassfeld) ili ako ste svi majstori :D
Halo Lei,
ide nas oko ~10. Naravno da smo svi majstori :D . Zadnje dvije godine skijamo/snowbordamo u Obertauernu, pa bi zeljeli nesto drugo isprobati. Inace u Obertauernu nam je hotel bio na stazi, a do prvog diska smo imali 3min hoda. Pogledacu za ovaj Nassfeld. Mislim da bi dobar apres bio dovoljan, nocni zivot tak i tak prakticiramo jednom u tjedan dana.
Zahvaljujem svima na odgovorima!!!
Romi
Romi kaže:
Zadnje dvije godine skijamo/snowbordamo u Obertauernu, pa bi zeljeli nesto drugo isprobati. Inace u Obertauernu nam je hotel bio na stazi, a do prvog diska smo imali 3min hoda.
A i ja ga bas upiknem :-)
Kada se spremate na skijanje? Ako imate namjeru baciti neko ljetno, onda svakako preporucam Hinter. Krajem petog mjeseca gore ima jos sasvim solidna hrpa snijega (oko 3m je bilo ove godine), ljudi nema uopce (osim skijaskih reprezentacija koje treniraju), staze su odlicno uredjene i jedino sto moze iznenaditi je vrijeme. Nocni zivot je, doduse, u 5. mjesecu jako los. Ima par zgodnih birceva za nakon skijanja bas u samom Tuxu, ali osim toga skoro svi restorani i birtije su zatvoreni (jer kao nije sezona). Po zimi je vjerojatno super, jedino sto tamo ne mozes biti smjesten na stazi nikako.
Ako jos uvijek mozgas oko toga sto odabrati, mozda ti pomogne i salabahter sa kategorizacijom skijalista (da bas ne citas sve recenzije): Općenito o izboru skijališta (http://www.skijanje.com.hr/clanak.php?id=12651)
Inace, s obzirom da ti je Austrija tek kao uvjet na 4. mjestu, ne znam da li si mozda razmisljao o Francuskoj? Svi ostali uvjeti ce ti tamo biti zadovoljeni, naskijat cete se ko nikad u zivotu, nocni zivot i zabava mrak... jedino sto ste onda vezni uz bus (autom se ne isplati ici, ne zbog kilometraze, vec zbog parkinga), i apartmani nisu toliko komforni kao oni u Austriji.
probaj Altenmarkt,Zauchensee,Flachauwinkel--to ti je oko Flachau-a! staze su mrak!
zvjezdicaiz mora
25.10.2004., 15:40
ja sam imala apartman u Flachau - a prošla sam sva
skijališta u okolici.
odi na internet i pogledaj si Koroške Alpe -
Kaertner Alpen (to ti je i Salbach, Zauchensee, Kitzsteheinhorn,
Aeltenmarkt, itd. itd.)ne znam jesam li baš dobro napisala :rolleyes:
zvjezdicaiz mora
26.10.2004., 11:18
s3v3n kaže:
no ako već moraš ići u austriju,gotovo svako skijalište ima dosta plavih staza
pogledaj si na googlu Kaertner Alpen. već sam napisala gore
koja sve skijališta obuhvaća.
npr. Flachau Winkel ili Saalbach Hinterglem
odluka je pala na Saalbach. Hvala svima na sugestijama,
Romi
bok. pa mozes naci i apartmane uz zicaru. jesu malo skuplji, ali zato cijeli tjedan netrebas dirati auto. Npr. nas ide 8 ljudi, iznajmili smo apartman odmah do zicare i 3 minute do centra.
Romi
zvjezdicaiz mora
27.10.2004., 11:59
young.but.dead kaže:
znam da ima al neda mi se koristit auto svaki dan, prošle godine sam bio u zell am seeu i apartman je bio 2 km od žičare :rolleyes:
zar nije bilo ski-busa?
u Flachau Winklu postoji i vlakić koji te vozi s jedne piste
na drugu(udaljeniju) :top:
posto je ski sezona ovdje postavljam ovu temu kao top temu za ski sezonu 2004/2005.
Da ja doprinesem temi najbolje skijanje koje sam iskusio je u Francuskoj. Val Thoran (valjda se tak pise) je super najbolji. Super staze nema cekanja na zicama mjeta ko u prici klopa izvrsna ma bolje od Austrije i Slovenije i Italije duplo.
U svici se nisam skijao:(
zvjezdicaiz mora
28.10.2004., 12:48
ni mene ne zanimaju noćni izlasci kad sam na skijanju.
(sad već pola godine ne pušim, pa mi smetaju zatvoreni i
zadimljeni prostori :cool: )
buđenje - u 08.00-09.00., kraljevski doručak :klopa: ,
odlazak na ski-piste.
navečer - večera, šetnja, cuga negdje, i sl. i onda jedva čekam
da odem u krevet i regeneriram se :zzz:
bilo je ski-sezona kad smo bili u grupi, pa smo svaku večer
imali organiziranu zabavu, disco i sl. u hotelu. e, tad se
išlo spavati u 3-4 ujutro :cheer: :zivili: :zubo: , pa slijedeći
dan skijati cijeli dan.
nakon takvog skijanja, trebala sam 10-tak dana rehabilitacije
s3v3n kaže:
najbolji su mi ovi pacijenti koji idu na skijanje zbog noćnog života,a po danu ziher poziraš i gledaš druge kad se spuštaju,nakon cjelodnevnog skijanja pravi skijaš nema baš snage za noćni život
pa i to je dio skijanja...samo ne mislim na ruženje do jutra!
kad zalomiš u apres ski-u odmah nakon skijanja onako u pancama do jedno 9 sati i onda u krpe, drugi dan si čio za skijanje !
Meni su inače najbolje takve ružione na skijanjima!
Što se tiče Apres ski-a u Italiji su mi daleko najbolji!
bionda kaže:
pa i to je dio skijanja...samo ne mislim na ruženje do jutra!
kad zalomiš u apres ski-u odmah nakon skijanja onako u pancama do jedno 9 sati i onda u krpe, drugi dan si čio za skijanje !
Meni su inače najbolje takve ružione na skijanjima!
apres ski je zakon ;-)
zvjezdicaiz mora
28.10.2004., 15:28
bionda kaže:
u odnosu na austrijske gdje nabijaju onaj jodlarski pop-rock
'novokomponovani' :rigo:
young.but.dead kaže:
penzioneri i trutine poput tebe mozda nemaju dovoljno energije ali ja odrađujem oba 2 poluvremena
:top:
Netko je spomenuo probleme s parkiranjem, ako se na skijanje u Francusku ide autom. Pretpostavljam da je problem to sto naplate tih 7 dana parkinga . Zna li netko koliko? Npr za Val Thorens ili Val d'isere...
Cijene se krecu uglavnom oko 60-tak eura za tjedan dana, s tim da je parking obavezan. I uglavnom imaju po mjestima zabranu voznje, osim kad iskrcavas i ukrcavas stvari prilikom dolaska/odlaska.
Sve informacije, cijene i rezervaciju parkinga (postoji popust ako se rezervira ranije) za Val Thorens mozes naci na http://www.valthoparc.com/
aaAAaAAA skijanje, nervoza me čapava :zvrko:
Ide se u Canazei, tamo na onih dva triliona kilometara skijačine, Sella Ronda. Ono, sanjam pojedina naprasčja :D (naprasčje - šatr. hupser). Ako netko hoće informacije o kojem boljem naprasčju, rado podjelim. Pogle! (http://srv2.realcam.it/live/pub/12-2.jpg). Belvedere znam ko džep. I Arabbu. Aaa utrka sa vrha Marmolade :zvrko:
Ono što je važno kod noćnog života je tajming. Kad se vraćaš sa skijanja, odmah na zadnjoj žici se određuje ko kuha ručak. Čim se stigne u apartman, taj i njegovi pomagači kuhaju a ostali se tuširaju. Trik je u tome da se NE LIJEŽE NA KREVET ilitiga nema dremuckanja. Odmah poslije ručka van na alkoholnu rinfuziju. I mora se malo pit, no onakvom umornom ti je dosta i pokoji schnaps.
Ojesemti moram pance kupit..
Lei kaže:
Cijene se krecu uglavnom oko 60-tak eura za tjedan dana, s tim da je parking obavezan. I uglavnom imaju po mjestima zabranu voznje, osim kad iskrcavas i ukrcavas stvari prilikom dolaska/odlaska.
Sve informacije, cijene i rezervaciju parkinga (postoji popust ako se rezervira ranije) za Val Thorens mozes naci na http://www.valthoparc.com/
Samo da se nadovezem jos na ovo... U Tignesu su cijene slicne, a u Les 2 Alpes je besplatno!
shoosha
19.11.2004., 13:20
A koliko su otprilike cestarine u jednom smjeru do Tignesa? Uvijek sam do sad isla busom pa me nije ni zanimalo, ali ove bih godine malo skratila mucenje u busu i isla autom...
Nemam pojma :( Ja cu ici busom.
ViaMichelin (http://www.viamichelin.com) kaze da je 74 Eu (racuna Italiju i Francusku, za Hrvatsku nema podataka, tako da to dodaj).
aaston kaže:
a ja bio uvjeren da kopaonik i zlatibor nisu u austriji... eh kako se taj svijet mijenja :D
hahaha kralju!!!:)))
koliko para ta austrija?:)))
earth_nation
12.12.2004., 02:59
Saalbach sto se tice nocnog zivota u centru sela se nalazi dosta lokala i svu su u blizini tako da i pjeske mozes stici
zicare se isto nalaze vecinom u centralnom mjestu sela tako ako zivis u blizini centra nije daleko
a skijaliste spada u austriji medu naj vece
www.saalbach.com
www.saalbach.at
(na tim stranicama mozes pogledat u vezi smjestaja)
Flachau isto nije lose
ovo su ipak top regije u austriji TIROL:
LECH
ST.ANTON
posebno nocni zivot u toj regiji je naj bolji
StetoCina
14.12.2004., 13:09
Ok da se pridruzim :) zna li netko neku agenciju koja organizira odlazak na Oberntauern recimo? Frendica i ja idemo, jebiga tesko skupit ekipu za skijanje :( tak da ono trazim bilo kaj kaj je cijenovno ok, a nije recimo ovo kaj se standardno nudi gdje sam vec bio par puta.
Hvala na idejama i informacijama!
Ober... tesko. Zasto ne odes u svojem aranzmanu? Preko Interneta se sve da dogovoriti i rezervirati.
Evo pogle recimo ovdje: http://www.gloecknerin.at/englisch/index.htm
StetoCina
14.12.2004., 13:25
hvala ali trenutno tražim za ovu sezonu nešto što je u hotelu, znači doručak i večera su uključeni, po mogućnosti ima školu skijanja jer frendica bi išla u školu i prijevoz...možda iduće godine ak skupim veće društvo :)
Martinn
16.12.2004., 20:01
Roko kaže:
posto je ski sezona ovdje postavljam ovu temu kao top temu za ski sezonu 2004/2005.
Da ja doprinesem temi najbolje skijanje koje sam iskusio je u Francuskoj. Val Thoran (valjda se tak pise) je super najbolji. Super staze nema cekanja na zicama mjeta ko u prici klopa izvrsna ma bolje od Austrije i Slovenije i Italije duplo.
U svici se nisam skijao:(
O kakvoj ti klopi pričaš u Francuskoj na skijalištima? To je valjda najkatastrofalnija ponuda hrane na svijetu, na skijalištima nema niš osim pizza i hamburgera i to odvratnih i užasno skupih ... a u samim mjestima izbor restorana je ograničen, ono kaj valja je precijenjeno. U Švici i Austriji je najbolja klopa na skijalištima, onda je Italija ... Francuska definitivno na zadnjem mjestu, pogotovo popularna skijališta kao Val Thorens, Val Disere ili Les Deux Alpes ...
StetoCina kaže:
Ok da se pridruzim :) zna li netko neku agenciju koja organizira odlazak na Oberntauern recimo?
Upravo slusala na radiju neku emisiju o skijanju, i agencija Larus iz Opatije organizira Ober. I ima jos mjesta, cini mi se u skolskom terminu. Na zalost, nemaju web (odnosno nisu ga u emisiji rekli, a ja ga nisam uspjela pronaci :( )
Šubidubi
27.12.2004., 15:48
Pozdrav,
trebam informaciju vezano za Tropolach pokraj Nasfelda i Bad Hofgastein.
Naime, drustvo se dogovara za zimovanje ali oko destinacije se ne mozemo fiksirati.
Da li netko ima kakva saznanja o ova dva mjesta?
Bad Kleinkirchheim
Ja sam tamo redovit gost vec 5 godina. Meni dobro skijalište, apartmani blizu staza, noćni život, ništa posebno, ali ono, ima barova, ako je volje i društva ok je.
Bok svima!
Idući tjedan idem na Vlašić u Bosnu.
Jel' itko zna ima li snijega?
8472 kaže:
Idući tjedan idem na Vlašić u Bosnu. Jel' itko zna ima li snijega? pogledaj ovdje (http://www.skijanje.hr/prognoza.php) i javi nam kako je bilo :W
dalmoshica
20.01.2005., 13:40
Romi kaže:
Bok.
Evo, jos su neki na moru, neki poput mene idu jos na more, medjutim treba se vec lagano pripremati za zimski godisnji. Isao bi nekud u austriju na skijanje, pa me interesira sta mi mozete preporuciti.
Uvjeti:
1. Apartman (za cijelo drustvo ~8 persona),
2. Izlasci,
3. Apartman na stazi odnosno ublizini zicare. (najvise mrzim kad se nekud trebam jos s autom ili busom voziti)
4. Austrija
Ima ko kakav dobar prijedlog??
Zahvaljujem i pozdravljam sve,
Romi
Vec godinama susrecem dosta Zagrepcana na stazama u Austriji - Bad Kleinkircheim, Gerlitzen .....
To je odmah tu blizu granice u Kärnten, obicno uzmu Apartmane za 6-8 osoba, a i apres-ski stima.
Par minuta hoda i nije bas nesto strasno puno, jer bitno je imat mira od auta tjedan dana.
Cijene su ok!
Naravno, Austrija je puna super skijalista, ali ovo bi bilo najblize.
No i Naßfeld je super sto se tice skijaskih staza.:w
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.