PDA

View Full Version : novi stanovi u Velikoj Gorici...??

MisterNo
19.08.2004., 09:44
eh, zivim u gorici vec skoro 2 dekade i sad bih si kupio tamo stan...
i to njaradje novi (novogradnju) al ne znam jel se gradi sto i gdje?
gdje se moze saznati jel ima sto na prodaju?
ima li tko iskustva sa kupovinom stanova u VG?
ima li itko ikakve prijedloge i savjete??

hvala svima unaprijed...
:)

korisnik
19.08.2004., 10:59
Bio sam cuo da se nesto gradi u kromosovom naselju mislim da je bilo 1000 e kvadrat. Inace, ima novih stanova, samo ne bas u centru gorice. Mozes pitati na forumu na stranicama www.gorica.hr. Mozda ima i u plavom oglasniku.

Vojky
19.08.2004., 17:58
Žena i j smo tražili stan u Gorici - prije jedno 2 godine, ali skoro ništa nije bilo uknjiženo, na kraju smo odustali.

Inače, mislim da nema novogradnji.

korisnik
20.08.2004., 08:26
Prije dvije godine nije skoro nista bilo uknjiznjeno, a sad je skoro sve uknjiznjeno. Inace, Gorica se je usvakom pogledo strasno (u pozitivnom smislu) promjenila u zadnjih dvije godine. Svaki dan vidjam nesto novo zbog cega sam ponosan sto sam gradjanin Gorice. Vjerojatno je ovo podosta subjektivno, zato sto sam jednostavno zaljubljen u svoj grad, no postoji puno objektivnih stvari koje to pokazuju. Uh, malo sam skrenuo s teme. Inace novogradnje ima, ali malo. Vjerojatno zato sto gradjevinske tvrtke ubiru puno veći profit u Zagrebu pa tamo traze mogucnosti za gradnju stanova. Gorica je jos uvijek relativno jeftina. Inace ja trazim gradjevinsko zemljiste u Gorici za gradnju obiteljske kuce. I tu je punuda nekih normalnih zemljista za normalnu cijenu jako malo (gotovo nikakva) no jos nisam odustao. Tesko je kad imas velike ideje, a nisi jako bogat.

brzi
20.08.2004., 10:04
korisnik kaže:
Prije dvije godine nije skoro nista bilo uknjiznjeno, a sad je skoro sve uknjiznjeno.

osobno sam zainteresiran za ovo ali nisam baš siguran da je tako. non stop odgađaju za po 6 mjeseci....

bilo je nekih novih zgrada, tamo iza McDreka, ne znam da li ima još stanova na prodaju...

korisniče, upala ti točkica u link pa ne radi

za gradilište sam neki dan pitao. 38.000 eura za 610 kvadrata u horvatovoj ulici. čini mi se to malo :eek:

Vojky
20.08.2004., 10:18
brzi kaže:

za gradilište sam neki dan pitao. 38.000 eura za 610 kvadrata u horvatovoj ulici. čini mi se to malo :eek:

Možda ima nafte ispod?

korisnik
20.08.2004., 10:18
Vecina zgrada ili je gotova uknjizba ili je u tijeku. S tim da takve stvari u Gorici ipak idu nesto brze nego u Zagrebu gdje se ceka godinama.
Sto se tice gradilista ima i puno vecih cijena od ovog sto si napisao, ali ima i manjih. Ja trazim nesto za cca 20k EUR-a.

brzi
20.08.2004., 10:20
Vojky kaže:
Možda ima nafte ispod?

a možda su u šumi? tko bi to znao:misli:

brzi
20.08.2004., 10:22
korisnik kaže:
Vecina zgrada ili je gotova uknjizba ili je u tijeku.

fakat te ne želim gnjavit ali daj malo to podebljaj u stilu:
-te i te zgrade
-tamo i tamo se javi/nazovi/možeš provjerit

jer meni predstavnik stanara, koji je most između mene i svega vezanog uz zgradu što ništa ne kužim, priča već dvije godine priču proljeće-jesen, pa onda opet bit će proljeće pa jesen, pa evo i treća jesen i štani

korisnik
20.08.2004., 10:36
Mislim da je fora u tome da tek kad svi stanari daju potrebne dokumente (kupoprodajne ugovore) predstavniku stanara, onda on ide sa svima njima na uknjizbu. Inace mislim da ne postoji nikakav pravni problem da se to ne rijesi buduci da je sve spremno za uknjizbu. Znam da stan u kojem sam prije zivio i gdje sad zive moji roditelji u Zvonimirovoj je uknjizen tokom ove godine, stan u kojem sam sada podstanar jos nije, ali predstavnik stanara nas je trazio da skupimo kupoprodajne ugovore pa da ce onda ici na uknjizbu. Sve ostalo sto znam je iz prica. Svi kazu da se sada radi na tome i pretpostavljam da ono sto jos nije sredjeno da ce biti uskoro.

korisnik
20.08.2004., 10:42
Inace mozes otici na sud tamo gdje se vade valsnicki listovi i pitati kakve je stanje sa tvojom zgradom, pa ce ti oni onda valjda odgovoriti ili uputiti na nekoga.

brzi
20.08.2004., 10:59
hvala :top:

masterblaster
22.08.2004., 19:03
MisterNo kaže:
eh, zivim u gorici vec skoro 2 dekade i sad bih si kupio tamo stan...
i to njaradje novi (novogradnju) al ne znam jel se gradi sto i gdje?
gdje se moze saznati jel ima sto na prodaju?
ima li tko iskustva sa kupovinom stanova u VG?
ima li itko ikakve prijedloge i savjete??

hvala svima unaprijed...
:)

hoces kupit moj? ;)

MisterNo
23.08.2004., 10:07
masterblaster kaže:
hoces kupit moj? ;)

nadam se da je sala! ta, zasto bi prodala svoj stan kad ti je super tamo?
ne vracas se valjda u onaj sivi i ruzni Siget??
(sorry na vrijedjanju ex kvarta) :)

masterblaster
23.08.2004., 10:28
MisterNo kaže:
nadam se da je sala! ta, zasto bi prodala svoj stan kad ti je super tamo?
ne vracas se valjda u onaj sivi i ruzni Siget??
(sorry na vrijedjanju ex kvarta) :)

:D
nema sanse u siget.fuj.

demosten
23.08.2004., 13:43
Meni ne izgleda ni gorica tak jeftina.

Znam da je jedan tip prodavao kuću. Kuča niš posebno 30 godina stara, relativno velika (ne preogromna). jedino kaj je imao ljepo uređeno dorište. Prošle ju je godine prodao za 350 tisuča maraka. + klauzula moraju platiti i tek se oni izssele kada nađu stan za sebe (neznam koliko je to bilo ali su u ugovoru napisali do jedna godina).

A pak drugi primjer. Kuća mala prizemnica, veličine nekih 6 puta 7. zemljište je dosta veliko cijena 160 tisuča DEM-a. Kuča je u jadnom stanju tako da se treba rušiti+ onda nadodaj troškove uklanjanja kuče.

Mislim da je to dosta.

korisnik
23.08.2004., 14:38
Ljudi traze jako puno za kuce, no oni koji ih zele i prodat najcesce pristanu na dosta manje. Moje je misljenje da se ipak vise isplati kupit zemljiste pa sam gradit.

brzi
23.08.2004., 15:34
korisnik kaže:
Inace mozes otici na sud tamo gdje se vade valsnicki listovi i pitati kakve je stanje sa tvojom zgradom, pa ce ti oni onda valjda odgovoriti ili uputiti na nekoga.

pitao...

predstavnik stanara mora podnijeti zahtjev za upis zgrade, moja zgrada još nije upisana ali danas idem predstavniku....

opet hvala