PDA

View Full Version : Razanj


Roko
19.08.2004., 10:36
Uskoro cu se morati upustiti u avanturu pecenja odojka i janjca na raznju. Ni ja ni frend nismo nikad sami pekli cijelu zivotinju nabijenu na kolac.

ima tko kavih pametnih savjeta????recimo kolko ce mi drva trebat etc

thnx

Martinn
19.08.2004., 19:49
Bitno je da dobro nasoliš i da se peče dugooo, nikakve žurbe to nije potrebno, bar 3 sata, ovisno o veličini navedenog :)

Vanjushka
19.08.2004., 22:05
Najbitnije je kako pripremiti razanj, mislim na vatru, dakle dosta zari da imas i nikako ne stavljati razanj direktno iznad zari ili nedaj boze vatre, vec kad se napravi zar pomaknes je u stranu malo.

Peci sto duze, ja sam jednom na Savi u LJ janje pekao preko tri sata, i dodje poznanik koji je pekao janjce pored i kaze "pa kako tako sporo, ja sam vec tri ispekao" ali poslije pola sata konzumatori njegovih janjaca se zale na zilavo meso :D sto duze peces ljepse ce biti pecenje, i ne smije biti prejaka temperatura.

Dalje, znas i sam da dosta ljudi ne voli smek janjetine, pa stavi malo sredine kruha unutar janjeta, da pokupi smek. I preporucujem pivo, tacnije pjenom od piva polijevaj po raznju u toku pecenja, dobijes hrskavu kozicu. I jos nesto bitno, prije stavljanja raznja na zar, meso ne smije biti mokro ili vlazno od pranja, ako zelis koricu naravno.

Prase malo zarezi prije pecenja, po kozici nekoliko rezova, kratki rezovi dubine mozda pola centimetra, da pusti svoju masnocu van, bice ljepse peceno.

Uzivaj :top:

Rita
19.08.2004., 23:23
hebite se,sad mi sline cure:eek: :D sram vas bilo sta napraviste trudnoj zeni:B :D

Roko
20.08.2004., 08:36
15 kg su mrtvaci svaki. Okretanje na ruke nazalost.

thnx vanjuska na svjetima