View Full Version : Intel core i5 750 @ 2.66 GHz oc
mab_000
01.01.2011., 14:05
Želio bil clockat navedeni proc..
konfa:
Intel core i5 750 @2.66 GHz
4 Gb ddr3 1333Mhz
nVidia GTS250
Asus P7H55 (matićna)
ak jos kaj treba recite...
evo na netu sam našao puno tutorijala kako klkat taj proc...ali kad god napravim,,sejvam u biosu,,izađem,,uplim i on mi kaže da oc-ing nije bio dobar...
možete mi vi dati kakve prijedloge kako da ga clockam na nekih 3.2-3.6
1. Trebaš imati odgovarajući hladnjak za to, sa stock hladnjakom nebuš niš napravil
2. Koji je proizvođač memorije?
3. Kak ti on to javi da OC nije bio dobar? :D
mab_000
01.01.2011., 14:19
3.znaći takav je bios..dok upalim komp na crnom ekranu mi se pojavi error da oc nije dobar,,da stisnem f1 da uđem u bios,ili mislim f2 za default conf....
1.hladnjak ću kupiti,,sad me samo zanima kako bi to napravio da bezveze nekupim hladnjak ako neće ić
2.nezz di da to provjerim...
i još kad odem tam povećat množitelja meni se takt smanjuje....
3.znaći takav je bios..dok upalim komp na crnom ekranu mi se pojavi error da oc nije dobar,,da stisnem f1 da uđem u bios,ili mislim f2 za default conf....
1.hladnjak ću kupiti,,sad me samo zanima kako bi to napravio da bezveze nekupim hladnjak ako neće ić
2.nezz di da to provjerim...
i još kad odem tam povećat množitelja meni se takt smanjuje....
Nemoj ić ništa overclockat bez adekvatnog hlađenja da ne bi napravio glupost.
i5 ima velik OC potencijal, ali ga se mora znati iskoristiti.
Jesi li uopće pročitao neke tutoriale za OC? Imaš ih po netu i previše...
Dobro prouči upute pa se onda primi takvog posla, ali kažem ti još jednom - bez dobrog hladnjaka se ne ide OC-at :top:
P.S. jest da se mora trošit lova, ali: više koristi ćeš imat promjenom grafičke nego overclockom jer te i5 sigurno ne koči ;)
mab_000
01.01.2011., 14:26
ma već sam ja clockao svoj stari komp,,pentium 4...i to mi je ok išlo..a sad bih želio ovoga, a tu su drugčije opcije...ugl koji hladnjak preporućaš onda?
ma već sam ja clockao svoj stari komp,,pentium 4...i to mi je ok išlo..a sad bih želio ovoga, a tu su drugčije opcije...ugl koji hladnjak preporućaš onda?
Kolko planiraš potrošit na hladnjak i gdje bi kupovao, u kojem gradu?
Napominjem ti da još jednom pročitaš moj prethodni post ;)
mab_000
01.01.2011., 15:05
sad sam pročitao p.s :D,,a dal bi se dala grafička oc-at?
http://www.geeks3d.com/20090713/tutorial-geforce-gts-250-overclocking/
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.