View Full Version : Softver za registry
Jango Fett
07.12.2002., 03:41
Zna li netko slucajno gdje se moze pronaci i kako, mozda najpotrebniji softverski alat kojeg svi traze, a nigdje ga nema: program koji ce cistiti registry i ostale prljavstine nakupljene na nasim racunalima tijekom mjeseci, da bude kao novoinstaliran a da ne formatira HDD.
"Windowsi su kao plin: ispunit ce sav prostor koji imas."
"Koliko god jak kompluter imao, Winowsi ce ti ga pretrpat i opteretit s vremenom i ne mozes se izvuci, jel ti jasno?!"
- Bill Gates
AxMi-24
07.12.2002., 14:14
Oli tako nes i postoji??? Nemoze se windows ocistiti. Ima tu previse sita :(
Raz0r81ad3
08.12.2002., 00:22
Norton WinDoctor mi pada na pamet (Norton Utilities 2002 paket).
U svom novom ruhu bi više-manje trebao znati riješiti popriličan broj problema sa Windozama, a ima i registry scan. Sve linkove na nepostojeće datoteke (ak je netko deinstaliraval nešto sa kombinacijom Shift-delete :D) briše ili ih prepravlja.
Nije baš kao novoinstalirano, ali čist fino obavlja posao.
Zgodna stvarca...svakako isprobati :)
TeenSpirit
08.12.2002., 01:09
radio sam s tim programom, ali ne cisti po registryu bas ono sto bi i zeljeli. rjesava on neke probleme, ali opet...
svidalo mi se kod tog programa sto, cak kada i nesto obrisem iz recycle bina, uz pomoc programa to mogu i vratiti nazad, ako sam se slucajno zajebao. :D
AxMi-24
08.12.2002., 02:40
Ja sam to davno koristio(2000 verzija ili tako nes)
I nemogu bas reci da je neka razlika. Pogotovo ako je sistem otiso kvragu. A i ciscenje toga je skoro prakticnije rucno (jer zbilja cisti samo najbanalnije stvari.
Puno koristnije je vjerojatno pogasiti servise koji su nepotrebni.
Jango Fett
08.12.2002., 03:48
Evo ja sam bas danas cistio racunalo sa Norton System Works-om (Win Doctor) i uz jos malo moje intervencije za rjesavanje problema koje on ne moze sam rijesiti i redovitog ciscenja HDD-a prilicno je ubrzao Windowse. Ipak, ni blizu pocetnom stanju.
Jango Fett
08.12.2002., 03:49
P.S. Isto tako, zna li netko programcic, ali koji je BESPLATAN, kojim se moze manipulirati aplikacijama i procesima koji su trenutno aktivni i koji se pune na startanju Windowsa?
Shadowman
08.12.2002., 03:55
http://www.netprosweb.com/pcu_001.htm
AxMi-24
08.12.2002., 12:45
Originally posted by Jango Fett
P.S. Isto tako, zna li netko programcic, ali koji je BESPLATAN, kojim se moze manipulirati aplikacijama i procesima koji su trenutno aktivni i koji se pune na startanju Windowsa?
Pa vecina se starta pod run u registriju a ostatak su servisi njih se lako sa computer management moze izgasiti. (pazi samo da znas sta gasis).
Raz0r81ad3
08.12.2002., 14:13
Originally posted by AxMi-24
Ja sam to davno koristio(2000 verzija ili tako nes)
I nemogu bas reci da je neka razlika. Pogotovo ako je sistem otiso kvragu. A i ciscenje toga je skoro prakticnije rucno (jer zbilja cisti samo najbanalnije stvari.
Puno koristnije je vjerojatno pogasiti servise koji su nepotrebni.
Zato sam i preporučio 2002 verziju, radio sam sa 2000 i slažem se sa tobom, riješi možda 5% problema, druge niti ne vidi ili nije u mogućnosti riješiti.
2002 verzija mi se čini ipak malo sposobnija...
Jango Fett...kao što rekoh, ubrza malo sistem, sredi neke sitnice u registryu, obavi donekle i solidan posao :)
A postoje programčići koji omogućuju uvid u "run" ključ u registry-u. Makar mi je osobno draže sam otvoriti regedit, napraviti backup ključeva koje mjenjam, pa ići čaćkati (poizbacivati programe i servise koji su se "ugurali" bez pitanja)
Inače...za ubrzavanje sistema postoji puno stranica na netu.
Evo primjera (jedan od ponajboljih): http://www.pureperformance.com/
Eto...nadam se da će ti to pomoći :)
Jango, a ti meni reci koji su to ključevi koje windozeri više netrebaju, odn. kako oni izgledaju... :D ...pa ću ti ja napraviti taj program! :D
AxMi-24
08.12.2002., 15:47
Neznam da li mi se bas instalira cijeli paket. Nekako mi se cini glupo da stavim 30+ Mb da bi ocistio par kluceva iz registrija.
Raz0r81ad3
08.12.2002., 16:04
Originally posted by AxMi-24
Neznam da li mi se bas instalira cijeli paket. Nekako mi se cini glupo da stavim 30+ Mb da bi ocistio par kluceva iz registrija.
Ček, misliš na Norton Utilities?
Pusti autorun, daju se pokrenuti sa CD-a bez instalacije (eventualno će te tražiti restart zbog run-time-a, ali to i nije tak strašno ;)).
:)
AxMi-24
08.12.2002., 16:07
Aha tako oni to. Dobro za znati.
Nis morat cu isprobat cim mi dodje nova MBO (neda mi se riskirati ovaj komp bez da glavni radi) :(
CyberDog
08.12.2002., 21:39
Ja koristim RegCleaner, radi super. (freeware)
Shadowman
08.12.2002., 22:14
Koliko sam ja shvatio, ti želiš promijeniti šta se starta kad bootaš Windows. To već ima u Windowsu. Za aplikacije klikni na Start , pa na Run. Upiši msconfig. Enter. Otvoriće ti se prozor. Klikni na Startup i izaberi šta hoćeš da ti se starta automatski. Za system services otvori Control Panel i klikni na Administrative Services. Klikni na Services. otvoriće se novi prozor s listom. Klikneš desnim na service koji hoćeš da podesiš i klikneš na Properties. Tu podesiš ili Disabled, ili Manual ili Automatic. Automatic starta pri bootanju. Ako nemaš Administrative Services u Control Panelu ili ako nemaš Services u Administrative Services, onda ti nije instalirano i moraćeš prvo ići u Add/Remove Programs -> Add/Remove Windows Components.
Win Doctor ti je najbezazleniji,svi drugi zahtijevaju da dobro razmislis.
http://infinite.on.neobee.net/xpservices/services.htm
evo pa si poisključujete servise koji vam ne trebaju
Mini Me
27.09.2006., 22:38
regsupreme pro.
ova nova verzija svaki puta nadje 100+ gresaka.
jednom je skoro 1.5k pogreski nasao :D
Babaloo
28.09.2006., 00:24
Ovo fakat postala neka bolest dizati teme stare 3 ili više godina...
Mini Me
28.09.2006., 09:12
nekog puca nostalgija.
pole-os
28.09.2006., 10:30
Registry Mechanic...super stvar
Cele303
28.09.2006., 14:22
TuneUp Utilities 2006... Odličan alat za tweakanje i održavanje sistema...
the_Deejay
29.10.2006., 19:14
U potpunosti se slazem, Cele303. Neki dan sam instalirao TuneUp Utilities 2006 i radi kao padmazan. . .
Registry Mechanic je odličan.
totalchaos
30.10.2006., 08:35
registry booster ce napraviti jedan dobar dio posla...ali na kraju se sve svodi na manualku moj kume....
TuneUp Utilities 2006... Odličan alat za tweakanje i održavanje sistema...
Registry Mechanic...super stvar
Meni je zanimljivo da sam prvo jednim skenirao i pronašao je 395 "grešaka", a onda sam odmah pokrenuo drugi i našao je - 493! :D Kako je to moguće? Valjda bi i jedan i drugi trebali isto raditi!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.