View Full Version : Male obavijesti proizvođačima
teta-elza
21.01.2011., 21:32
razgovarajuci danas sa savjetodavnom sluzbom dosla sam do nekih vrlo vaznih informacija za koje smatram da mi je duznost podijeliti sa vama koji citate ovaj dio foruma i bavite se proizvodnjom.
ove godine dolazi do promjena sto se tice predaje zahtjeva za poticaje. zahtjevi za poticaje dolazit ce vam kuvertirani na kucnu adresu, sa tocnim podacima o ispunjavanju istih. svi iole informaticki pismeni slat ce ispunjene zahtjeve za poticaje elektronickom postom, dok ce ostatak proizvodjaca morati iste zatraziti preko savjetodavne sluzbe.
zahtjevi za poticaje biti ce obradjivani prema stanju koje stoji u ARKOD-u i prema njemu ce se ravnati isplata. primjerice, nama vocarima uzet ce u obzir povrsinu koja se nalazi pod nasadom. u mom slucaju to je vocnjak sa medjuredom. povrsina na kojoj se okrece traktor nije priznata pod vocnjak. u mom slucaju, od 10 ha ja gubim po ARKOD-u 0,75 ha. za to necu dobiti poticaje jer je to prostor izmedju redova i ograde, dakle, povrsina koja se obradjuje-malcira, oko ograde se prska korov ali to nije vocnjak.
nadalje, na podrucju moje zupanije krenulo je skolovanje kandidata za vocare. raspitajte se kod savjetodavne sluzbe da li je i na vasem podrucju krenula skola i upisite se. zasto? pazite da se ulaskom hrvatske u evropsku uniju ne bi nasli neugodno iznenadjeni cinjenicom koja bi mogla glasiti otprilike ovako: nema certifikata ili skole, nema proizvodnje. a malo edukacije nije nikome na odmet. raspitajte se dok je jos vrijeme i uskacite u zadnji vagon.
jos jedna stvar koju sma saznala a koja me je poprilicno naljutila. nasa svjetodavna sluzba je potpala pod poljoprivrednu komoru. sto to znaci? to znaci da ce nasi savjetodavci imati sve manje vremena da izlaze na teren, kontroliraju nasade i rade svoj posao za koji su placeni. sada rade na ARKOD-u ( to su se mogli zaposliti i studenti preko student-servisa), radit ce na poticajima, drugim rijecima na papirologiji. terenskog rada je prosle godine bilo vrlo malo, meni je moja savjetnica dosla 3 puta na plantazu. ove godine cujem da ce doci kad bude slobodna jer me ne zeli ostaviti na cjedilu. nije da mi je prijeko potrebna, ali da mi je potrebna je. uvijek se nesto novo dogodi, od zastite, od bolestina koje nicu ko gljive, od zakona, od svega. i savjetodavna sluzba nam je prijeko potrebna.
hvatajte savjetnike koji su vam obilazili nasade, raspitajte se kako ce vam dolaziti ove proizvodne godine, hvatajte se knjiga, dijelite iskustva sa drugima jer po meni crno nam se pise. gosp. grivicic je sebi osigurao dobro radno mjesto, foteljicu i placu. pri tome je zaboravio da je ostetio hrvatske proizvodjace uskrativsi sluzbama izlazak na teren.
ovo su vam friske novosti. cim saznam nesto vise, javit cu se.
sale sitni
24.01.2011., 16:57
Zahtjevi za poticaj neće dolaziti kuvertirani, nego je potrebno otići do agencije za plaćanje u poljoprivredi po korisničko ime i zaporku, ispuniti online obrazac, isprintati ga,potpisati i takvog ga dostaviti.
Za sve ostale koji nemaju računala, ostaje savjetodavna služba da im pomogne ispuniti.
Savjetodavce su pripojili komori i time zajebali jedinu službu koja je dobro radila u ministarstvu poljoprivrede. Sad će savjetodavci postat sekretarice komori i obavljat sav birokratski posao a na teren će izlaziti ministar i njegovi pobočnici i častit se odojcima.
Nagradno pitanje glasi: ako su već pripojili savjetodavnu službu komori, kako to da nisu pripojili selekcijsku službu ili bilo koju drugu?
Kao što kaže Balašević, "politka je kurva oprostite što psu..."
teta-elza
24.01.2011., 17:18
onda ja imam privilegije kod moje savjetnice. fino mi je rekla-danas i ponovila da ce mi sve poslat kuvertirano postom, uz detaljno pojasnjenje kak cu dalje sama radit.
kad ce mi doc u vocnjake ne zna. radi ARKOD. ostali sve tvoje potpisujem a bumo vidli tko je bio i ovog puta u pravu.:cerek:
sale sitni
24.01.2011., 17:46
Savjetodavna služba nema veze sa upisnikom već to radi agencija. Ili tko to zna, možda u svom tom kaosu savjetodavna služba posluži ministarstvu i kao inkasator za tv pretplatu.
teta-elza
24.01.2011., 18:03
sale, necu se natezati s tobom. sa savjetodavnom se cujem svako malo i zena mi je u petak lijepo rekla-radit cemo poticaje. sta ce biti sa terenom, kad cu doci, koliko cu doci tijekom sezone ne znam. eto. laze ona, lazem ja.
sale sitni
31.01.2011., 15:25
sale, necu se natezati s tobom. sa savjetodavnom se cujem svako malo i zena mi je u petak lijepo rekla-radit cemo poticaje. sta ce biti sa terenom, kad cu doci, koliko cu doci tijekom sezone ne znam. eto. laze ona, lazem ja.
https://agronet.apprrr.hr/default.aspx
sale sitni
31.01.2011., 15:28
http://www.apprrr.hr/od-danas-je-aktivan-agronet-21.aspx
teta-elza
01.02.2011., 23:01
da, i ?
objasni ti to mom susjedu anti koji nema veze sa nicime osim sa proizvodnjom. sutra to printam i nosim mu. on bu zval gdju nn i rekel joj da nema ni fax. ni net ni nist. i kaj dalje'
sale sitni
02.02.2011., 14:06
Reci tvom susjedu Anti da nije pravi seljak.
Danas svaki pravi seljak pola radnog vremena provede u traktoru a ostalu polovicu potroši za stolom ispunjavajući kojekakve formulare, evidencije i ostale papirnate poslove.
Dao bog da što prije uđemo u EU da odmah mogu zaposliti neku sexi tajnicu. HAHAHA :mama::mama::mama::mama::mama::mama:
sale sitni
06.02.2011., 15:09
http://www.agroklub.com/ratarstvo/cobankovic-dopustio-sjetvu-tavanuse/4454/
Ako koga interesira, chebanković dopustio sadnju starog sjemena.
teta-elza
06.02.2011., 15:52
no coment :eek: bu veselo. e sad hocu i ja sama sebi proizvoditi sadnice trajnica. lijepo cu si dosverati podloge iz madje, cjepice imam, cijepiti znam. mogu ratari, zasto ne bismo mogli i mi vocari? joj bit ce cirkusa, sve me strah.
sjecam se, moji roditelji su nekada sijali psenicu - tavanusu. bilo je jeftinije ali i urod je bio slabiji. vidjet cemo.
posto je ovo obavijesni kutak, lijepo obavjestavam forumase proizvodjace da si pribave formular za evidenciju zastite. ima ih u narodnim novinama. sale, u pravu si za ovo kaj se tajnice tice. ozbiljno razmisljam da zaposlim nekoga tko ce mi voditi papirologiju a sezona jos nije pocela.
[QUOTE=sale sitni;31578626]http://www.agroklub.com/ratarstvo/cobankovic-dopustio-sjetvu-tavanuse/4454/
Ako koga interesira, che banković dopustio sadnju starog sjemena. [/ Q U O T E]
Za pozdravit je ovu inicijativu , ali treba sačekat promjenu pravilnika. U mojoj regiji se sadi oko pedeset posto prošlogodišnjeg sjemena (KRUMPIR). Istina je da uz pravilne agrotehničke mjere (zaštita,plodored i dr.), iako je prinos umanjen, i bez poticaja, poljoprivrednik ima koristi. Međutim bojim se da će se uvoznici, rukama, nogama i kunama borit protiv istog.Znam jednu uvoznu firmu, koja ništa drugo ne uvozi osim sjemeni krumpir i to tri, četiri mjeseca kroz godinu to odradi i puna kapa.
Pozdrav!
sale sitni
07.02.2011., 14:35
Ako može njemački seljak saditi stari krumpir zašto nebi mogli i mi. Nije nizozemski ili njemački sjemenski krumpir sveta krava pa ako ga posadiš imaš sigurnih 50 tona uroda.
Većina bakterijskih bolesti i nematoda udomačila se kod nas zahvaljujući uvoznom krumpiru i lošim kontrolama fito službe(tj sjemenskom lobiju koji je u suradnji sa ministarstvom dopuštao uvoz lošeg sadnog materijala radi što bolje zarade. U puno slučajeva iako je Nizozemski NAK zabranio izvoz, naši stručnjaci su svejedno to uvezli i dobro naplatili)
I onda nebuš pil.:Pivo:
Ako može njemački seljak saditi stari krumpir zašto nebi mogli i mi. Nije nizozemski ili njemački sjemenski krumpir sveta krava pa ako ga posadiš imaš sigurnih 50 tona uroda.
Većina bakterijskih bolesti i nematoda udomačila se kod nas zahvaljujući uvoznom krumpiru i lošim kontrolama fito službe(tj sjemenskom lobiju koji je u suradnji sa ministarstvom dopuštao uvoz lošeg sadnog materijala radi što bolje zarade. U puno slučajeva iako je Nizozemski NAK zabranio izvoz, naši stručnjaci su svejedno to uvezli i dobro naplatili)
I onda nebuš pil.:Pivo:
:top: Lijepo je piti sa istomišljenicima. ŽIVJELI!:kava::kava:
ove godine dolazi do promjena sto se tice predaje zahtjeva za poticaje. zahtjevi za poticaje dolazit ce vam kuvertirani na kucnu adresu...
"Dragi Bože" - nikada nisam čula u svojoj Domovini da je neka služba vodila računa o svojim korisnicima i proizvođačima i zato me jako zanima je li možda ovo prvi slučaj. Jedino sam čula da oni koji su predali zahtjeve za poticaje, a zahtjevi se nisu izgubili, su možda novac dobili ili nisu dobili...
Ja sam hobi zemljoradnica, ako vama ovako dobro krene da sve službe počnu skakati oko vas i brinuti za vas - bome ću i ja obraditi svu zemlju koju mogu :top:
sa savjetodavnom se cujem svako malo
Imaš sreće da si pašete u komunikaciji i da imate interesa razgovarati i raditi - u raznim institucijama ima na stolicama puno ukočenih ljudi koji samo čekaju svoju plaču pa da mogu doma! Rijetki su ljubazni, susretljivi i još da rade svoj posao...
oktopusy
11.02.2011., 19:52
pozdrav !
dali vam je poznato da šalju koverte sa zahtjevima za poticaje i povrčarima (ja sam uzgajivač povrča u zagrebačkoj županiji) ?
hvala na ljubaznom odgovoru!!! :)
teta-elza
11.02.2011., 19:55
imam srecu sto doista imam predivnu gospodju u savjetodavnoj sluzbi. suradjujemo 16 godina, ona je pekla zanat kao savjetodavka, ja kao vocarka. skupa smo ucile, hodale na predavanja, upoznavale jedna drugu sa strucnim i pametnim ljudima iz struke i super funkcioniramo. od nje dobivam info iz prve ruke, no i ona nije svemoguca. ( do mojih nasada mora voziti 35 km. cesto je kukala kako je ogranicena potrosnjom goriva, a preponosna je da mi dozvoli da joj natankiram-njen- auto kojim obilazi nasade). tuzno.
inspekcije su na terenu. gdje su papiri o povratu ambalaze? da li su vam skladista koja koristite za spremanje sredstava za zastitu ok? ja ih ocekujem svaki dan, bit ce veselo kad dodju.
sihterice za radnike moraju biti uredno ispunjene. znam, dosadna sam ali kazne su uzas.
imam srecu sto doista imam predivnu gospodju u savjetodavnoj sluzbi. suradjujemo 16 godina, ...
Da, to je tajna dobre suradnje.
Kad dođem službenici na vrata nit me ne čuje što govorim jer ima posla. Atraktivnom muškarcu objašnjava i objašnjava da na kraju čovjek nije shvatio. Nije si sirota kriva ako radi po duši i sviđanju :kava: a plača joj ide!
pozdrav !
dali vam je poznato da šalju koverte sa zahtjevima za poticaje i povrčarima (ja sam uzgajivač povrča u zagrebačkoj županiji) ?
hvala na ljubaznom odgovoru!!! :)
Koliko je meni poznato, zahtjevi se ne šalju na kućnu adresu,već se moraju odraditi internetom(ispuniti obrazac i poslati u min. poljp.)ili isprintati obrazac pa ispuniti ručno(ako treba pomoć tu su zaduženi oni iz savjetodavne)te predati na županiji gdje i svake godine.Ja sam isto povrčar, lijepi pozdrav!
Na kućnu adresu se šalje tzv. PREDISPIS ,a ne zahtjev. U predispisu će biti poslano korisničko ime i lozinka, listovi (ARKOD parcele , stoka), slike ARKOD parcela itd. s ciljem da prije, isključivo elektronskog, popunjavanja zahtjeva promjenite eventualno netočne podatke. Zahtjeve možete ispunjavati sami ili tražiti pomoć u Reg. uredima Agen. za plaćanje , Hrv. polj. agenciji i Hrv. poljop. komori (savjetodavna). Elektronski popunjeni, isprintani i nakon toga potpisani Zahtjevi se ne šalju ni Ministarstvu ni Županiji nego Regionalnim uredima Agencije za plaćanje u poljopr. (dostaviti se može osobno i poštom).
+ 20 kn biljega uz Zahtjev.
sale sitni
12.02.2011., 18:30
Da, to je tajna dobre suradnje.
Kad dođem službenici na vrata nit me ne čuje što govorim jer ima posla. Atraktivnom muškarcu objašnjava i objašnjava da na kraju čovjek nije shvatio. Nije si sirota kriva ako radi po duši i sviđanju :kava: a plača joj ide!
Ja imam isto samo riječi hvale za svog savjetodavca.
Međutim, u razgovoru sa njim objasnio mi je da ga plača država i da je dužan pomoći svima a ne samo seljacima sa intenzivnom proizvodnjom. Kaj znači da puno više vremena provede na telefonu sa hobi poljoprivrednicima, nego sa nama. Pošto je HZSS pripojen komori pa uz to još i rješavaju arkod, pomažu kod upisnika, najvjerojatnije zaštitari nebuju izlazili na teren koliko do sada.
Savjetodavne službe barem nešto rade(barem ih možeš vidjeti) za razliku od gospode u ministarstvu.
Ja si režem pišu, ako ih u ministarstvu nema barem 50% viška, koji su došli po babi i stričevima, na radno mjesto koje ne postoji ali se uvijek može otvoriti neki novi odjel unutar istog. Čovjek je načelnik odjela "zurenja u sunce", u odjelu kojem je on jedini zaposlenik i kojeg ne možeš dobiti jer aktivno obavlja svoj posao-zuri u sunce.
Ja imam isto samo riječi hvale za svog savjetodavca.
Međutim, u razgovoru sa njim objasnio mi je da ga plača država i da je dužan pomoći svima a ne samo seljacima sa intenzivnom proizvodnjom. Kaj znači da puno više vremena provede na telefonu sa hobi poljoprivrednicima, nego sa nama. Pošto je HZSS pripojen komori pa uz to još i rješavaju arkod, pomažu kod upisnika, najvjerojatnije zaštitari nebuju izlazili na teren koliko do sada.
Savjetodavne službe barem nešto rade(barem ih možeš vidjeti) za razliku od gospode u ministarstvu.
Ja si režem pišu, ako ih u ministarstvu nema barem 50% viška, koji su došli po babi i stričevima, na radno mjesto koje ne postoji ali se uvijek može otvoriti neki novi odjel unutar istog. Čovjek je načelnik odjela "zurenja u sunce", u odjelu kojem je on jedini zaposlenik i kojeg ne možeš dobiti jer aktivno obavlja svoj posao-zuri u sunce.
Svaka čast takvim savjetodavcima, al ima ih premalo.Puno njih ja osobno znam da u svojim uredima ne rade ništa samo meditiraju.Pretpostavljam da ćemo poljoprivrednu komoru financirati mi poljoprivrednici, pa ćemo ih ganjat da rade.
U ministarstvu nema 50% viška,nego 80%. Načelnik odjela "zurenja u sunce" ima svojih nekoliko "fikusa"( tajnica,savjetnik vozać idr.). Puna ih je zgrada ko št.....
Zbog toga ne bum pil ! POZDRAV!
Čovjek je načelnik odjela "zurenja u sunce", u odjelu kojem je on jedini zaposlenik i kojeg ne možeš dobiti jer aktivno obavlja svoj posao-zuri u sunce.
:lol: Koliko ima takvih odjela u lijepoj našoj :lol: koooliko :lol::mad:
Hrana je osnova svakog života - bez hrane nema: zdravlja, društva, obitelji i dok se ne shvati da nije temelj i zdravlje našeg društva NOVAC, SABOR, VLADA, INA, PLIVA... nego roditelj pa idu za njim poljoprivrednik i stočar - nekako mi se čini da :kava:
sale sitni
14.02.2011., 12:50
Lako za hranu.
U Hrvatskoj i svijetu najviše fali morala.
Primjer, reci mi jednog moralnog političara, gospodarstvenika,novinara ili javnog djelatnika koji je moralna osoba.
Jebote još dobro izgledamo kakovi su nam uzori.
oktopusy
14.02.2011., 23:18
danas počela škola na području Zagrebačke županije u Velikoj Gorici za zvanje povrčara! upisuje se u radnu knjižicu! to če biti potrebno za sve koji se bave uzgojem povrča i koji su u upisniku OPG-a.
danas počela škola na području Zagrebačke županije u Velikoj Gorici za zvanje povrčara! upisuje se u radnu knjižicu! to če biti potrebno za sve koji se bave uzgojem povrča i koji su u upisniku OPG-a.
kad već velite da se mora školovati onaj tko se želi baviti proizvodnjom povrća - onda evo i operativnog plana lijepe naše (jel je on ikada zaživio kod nas i jel ima neki novi danas?): http://www.mps.hr/UserDocsImages/publikacije/Op_program_razvoja_povrcarstva.pdf - u obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima živi i radi dosta bakica, djedova i vrijednih ljudi koji cijeli život hrmbaju za koru kruha - baš me zanima jel budu i oni morali u školu jer im nije dosta rad, obiteljsko i tradicijsko iskustvo.
Kad budu upisali u radnu knjižicu da si povrćar i u skladu sa prijavom u OPG sigurno budu brisali takve sa liste nezaposlenih. Sve će napraviti da bude što manje nezaposlenih!!!! :kava:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.