PDA

View Full Version : Koje kvartove izbjegavati?

Tiamat
27.08.2004., 11:06
Odlucili smo kupiti stan u ZG, i izmedu svih ostalih briga (novi ili stai, papiri, kredit, bla, bla, znate kako to ide...), ne mozemo odlucit koji kvart bi nam odgovarao.
Citam u novinama o svakodnevnoj pucacini po Dubravi (e taj je definitivno out), o ubojstvima u ovom ili onom kvartu, pa me zanima, u kojem kvartu ne biste kupili stan da vam ga daju za sto kuna?

SETRA Samoborček
27.08.2004., 11:12
kozari bok :top: :D

Ivsha
27.08.2004., 11:59
Nije ti cijela Dubrava koma. Najgora je donja dubrava između starog okretišta do čulinečke, tamo sve vrvi od janjevaca, ilegalne gradnje, ulice se sijeku pod nevjerojatnim kutevima, i imaš dojam da si došao na kosovsku mahalu. Ali gornja dubrava, Poljanice, Retkovec uopće nisu loši. U centar ZG--a brže dođeš nego iz npr. Španskog, imaš tramvaj i nikada nisu takve kolone kao prema španskom.

kaskada
27.08.2004., 22:43
Da malo bolje pratite te novine, vidjeli bi da se zločini
dešavaju na Trnju, Peščenici, Prečkom, Šestinama itd.
Statistički bi možda top ljestvica iznenadila.

Ovo me podsjetilo na jedno ljetovanje 1992. i priču jednog
Kutinjana kako je njegov trener radio u najopasnijem
zagrebačkom disco klubu - Kulušiću - tamo gdje se ubijaju.
Istina je da se tamo desilo ubojstvo (dečka iz Dubrave :)),
ali je isto tako istina i da nas je stotine bilo tamo svakog petka
ili subote ovisno o afinitetu, i nikome nije pala dlaka s glave.

Teško je iz novina dobiti sliku o sigurnosti nekog kvarta ili dijela
Zagreba. Cijeli sam život u Dubravi gornjoj i sva sranja s oružjem, neredima i sl. dogodila su mi se izvan Dubrave. I nikada me nije bilo strah kao srednjoškolca i kasnije kao studenta u gluho doba noći pješačiti od starog okretišta do doma.

Čovjek može nastradati i na Cvjetnom trgu od zolje ni kriv ni dužan.

A, ako je Zagreb prevelik zalogaj, možda je najbolje niti ne dolaziti u njega.

K.

C2V3N
30.08.2004., 23:50
stari moj bjezi sto dalje od grada..

ja predlazem sredisce, kajzericu, zaprude, utrine (uglavnom novi zagreb). Ako planirash jednoga dana imat puno djece, sve ih tamo mozesh sterat na pashu i miran si cijeli dan. Prometa i guzvi se nemorash bojat.

Eto nadam se da sam pomogao!

maks
31.08.2004., 07:35
gledaj prema blizini posla, gužve su svuda za popizditi, a posebno južni ulaz u grad na mostovima kad ideš iz Novog Zagreba

ja preferiram zapadno predgrađe (Stenjevec, Vrapče, Malešnica; Gajnice su mi fuj), ali najbolji dijelovi su definitivno sjeverni, sve sjeverno od Vlaške i Ilice

Bari Kent
31.08.2004., 10:44
Ne znam koje izbjegavati ali znam da je za preporučiti moj kvart - Kvatrić, južno od Maksimirske, istočno od Heinzelove. Zakon!:top:

Prolaznica
31.08.2004., 11:14
maks kaže:
gledaj prema blizini posla, gužve su svuda za popizditi, a posebno južni ulaz u grad na mostovima kad ideš iz Novog Zagreba

ja preferiram zapadno predgrađe (Stenjevec, Vrapče, Malešnica; Gajnice su mi fuj), ali najbolji dijelovi su definitivno sjeverni, sve sjeverno od Vlaške i Ilice

a zamisli da kupis fino stan kraj firme i onda se za dvi-tri godine firma odluci preselit ...npr na Zitnjak ili Jankomir .... pa se mozes slikat s takvom odlukom

koliko kuzim, ovdje se radi o paru, pa je mala vjerojatnost da su im firme na istoj lokaciji

inace, my favorites (bez obzira na mjesto rada) - od Kvatrica do Ravnica :top:

Chloe
31.08.2004., 11:52
A ja mogu preporučit svoj kvart... fakat je i miran i super je lokacija... staglišće

maks
31.08.2004., 11:52
Prolaznica kaže:
a zamisli da kupis fino stan kraj firme i onda se za dvi-tri godine firma odluci preselit ...npr na Zitnjak ili Jankomir .... pa se mozes slikat s takvom odlukom

ma normalno, ali ako mi je sve drugo svejedno zašto ne blizu posla

sunčica
31.08.2004., 12:38
Chloe kaže:
A ja mogu preporučit svoj kvart... fakat je i miran i super je lokacija... staglišće

moj bivši kvart :(

ali ću se vratit jednog dana tamo obavezno :top:

Avilu
01.09.2004., 00:45
Mislim da imas malo krivo glediste. Nema kvarta koji ne valja, ali ovisi o tebi sto trazis. Dosta ljudi kada me nazovu(radim u poduzecu za nekretnine) i kada im ponudim neki stan u Dubravi imaju negativno misljenje o njemu makar nisu ni vidjeli kvart ni zgradu. Npr, razlika izmedu Dubrave i Ravnica je cca. 3 km, a razlika u cijeni je i do 500 Eura/m2. Pitanje je samo dal si to spremna platiti

AFRODITA69
04.09.2004., 20:27
zitnjak,dubrava,kozari bok,cernomerec i ne volim nz.

zh1
04.09.2004., 20:48
zitnjak,dubrava,kozari bok,cernomerec i ne volim nz. S...š ko grlica , kada si zadnji put bila npr. na Črnomercu?

Bari Kent
06.09.2004., 10:51
Avilu kaže:
Npr, razlika izmedu Dubrave i Ravnica je cca. 3 km, a razlika u cijeni je i do 500 Eura/m2. Pitanje je samo dal si to spremna platiti

Osim mog kvarta (Kvatrić, kao što rekoh), uzgred drago mi je je da je još netko gore spomenuo da mu se moj kvart sviđa, drugi zakon kvart gdje ih volio živjeti su Ravnice. Skužio sam da strahovito drže cijenu stanovi tamo, ali stvarno je prekrasan kvart.

swaschta
06.09.2004., 12:10
Novi Zagreb, definitivno. Za cas si na obilaznici, mozes na sve strane.
Jedini minus je ocajna guzva preko mostova oko 8 ujutro. Sve ostalo samo 5.

nenek
14.09.2004., 15:24
Chloe kaže:

I ja se slažem :top: Staglišće, Jarun :s