View Full Version : PERILICA MI NE VUČE VODU!!! HITNO MOLIM POMOĆ!!!
Crabtree
06.02.2011., 13:25
radi se o perilici whirlpool 5080\3 i kada je upalim malo prozuji i stane na minutu i pol i onda okrene bubanj malo i stane skroz.
čini mi se da to vrijeme koje čeka u početku da je onda prije vukla vodu..
što da radim?
ima li nekakav način da saznam što se da zamijeniti jer sa majstorima mi se jos ne da zahebavati....
majstor52
06.02.2011., 14:20
radi se o perilici whirlpool 5080\3 i kada je upalim malo prozuji i stane na minutu i pol i onda okrene bubanj malo i stane skroz.
čini mi se da to vrijeme koje čeka u početku da je onda prije vukla vodu..
što da radim?
ima li nekakav način da saznam što se da zamijeniti jer sa majstorima mi se jos ne da zahebavati....
Skini prikljućnu cijev od perilice na pipi za vodu. Podmetni posudu i probaj pustiti vodu u nju. Ako ima vode , tada pogledaj da nije negdje dalje, ta ista cijev presavinuta i ne propušta vodu?
Ovo će te ionako prvo upitati svaki majstor kada ga pozoveš.
Dalje možeš pogledati dali je mrežica na drugom kraju cijeci zaćepljena ili nije. Za ovo trebaš mašinu nagnuti u stranu ( nisam baš siguran za sve modele) jer mislim da se cijev spaja odozdo.
ako je to sve u redu, ipak moraš zvati majstora.
Po opisu izgleda da je magnetski ventil u kvaru , (ako prije toga odradiš radnje koje je naveo majstor 52)provjeru
ventila možeš izvršiti na način da ga ispitaš instrumentom omski ili da spojiš ventil direktno 230V. skineš priključne žice sa ventila i spojiš preko nekog kabla samo fazu i nulu . Ako ventil nije dobar voda neće poteč u mašinu.
Ako nisi baš vičan za takve poslove najbolje pozvat servisera.
Tema već postoji, samo treba malo potražiti, zar ne?
:closed:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.