PDA

View Full Version : MarsFestival @ Zagreb @ petak, 10.06.2011.

Sladokusac
03.03.2011., 00:07
pa press kaže::::

Thirty Seconds to Mars festival !
Zagreb, 10.06.2011.

Igra riječi iz naslova otkriva da su headlineri ovogodišnjeg Mars festivala Thirty seconds to Mars, modern rock trojac iz Los Angelesa.

Nakon što smo prošle godine premijerno u ove krajeve doveli Skunk Anansie, i ove godine Mars festival se potrudio dobiti svojevrsnu ekskluzivu - prvi ikada nastup u ovoj regiji grupe Thirty seconds to Mars! Predvođeni Jared Letom na gitari i vokalu, 30STM danas su jedan od najaktualnijih svjetskih rock bandova, u punom naponu snage, te ime koje nosi najveće europske i svjetske festivale. Lollapalooza, Download, Rock Am Ring i Frequency samo su neki od festivala na kojima su svirali u ulozi headlinera nakon objave albuma "This is War", njihovog trećeg studijskog izdanja do sada. Ukupno je band prodao više od 6 milijuna primjeraka svojih albuma, njihovi spotovi do sada su pogledani više od 150 milijuna puta na YouTubeu, a dobitnici su i nekoliko MTV, Fuse i Kerrang godišnjih glazbenih nagrada.

Braća Leto (Shannon na bubnjevima i Jared na vokalu i gitari) osnovali su Thirty seconds to Mars 1998. u Los Angelesu. Moderna pop kultura Jareda Leta prije svega pamti kao jednog od najistaknutijih američkih glumaca mlađe generacije na prijelazu tisućljeća, iako je on orginalno početkom 90-tih u Los Angeles stigao tražeći sreću u glazbenoj karijeri. Istu je ponovno oživio kasnije u pauzama rada na filmovima, da bi se unatrag nekoliko godina potpuno posvetio glazbi i bandu Thirty seconds to Mars. Za domaće fanove posebno je zanimljiva i činjenica da gitaru u bandu svira Tomo Miličević, američki državljanin hrvatskih korijena koji je već godinama rute turneja nekako pokušavao usmjeriti k tome da konačno dođu u Hrvatsku. Sada mu je konačno to i uspjelo.

Thirty seconds to Mars kao glavno ime predvode ovogodišnji, treći po redu Mars festival, koji se održava u Zagrebu, u petak 10. lipnja.

Informacije o lokaciji, cijeni ulaznica i početku njihove prodaje objavit ćemo u ponedjeljak, 07. ožujka.

Depeche Extreme
03.03.2011., 00:47
Ja se zbilja nadam da je ovo za ozbač :D :lux: :cerek:

happiest_girl
03.03.2011., 00:54
štaaaaaaa JEL OVO STVARNO??

ne vjerujem dok ne vidim :rofl:

Supertramp
03.03.2011., 09:10
ide su u Ljubljanu

Poluplave okice
03.03.2011., 10:07
u ljubljani ej moby sta ne?
http://www.muzika.hr/clanak/30444/najave/30-seconds-to-mars-festival.aspx

30sec ptvrdjen za zagreb woohooo

siljo
03.03.2011., 10:28
u ljubljani ej moby sta ne?
http://www.muzika.hr/clanak/30444/najave/30-seconds-to-mars-festival.aspx

30sec ptvrdjen za zagreb woohooo

ovo je neka zajebancija... stavili su Luku Nižetića i Antu Gotovca na fotku... tko je ovaj prvi? :lol:

Poluplave okice
03.03.2011., 10:36
a da prelose su ispali, kao da nema bolja fotka od te :D

Arwey
03.03.2011., 10:36
eh eh....nadam se da ovo nije jos jedna dezinformacija :D

Poluplave okice
03.03.2011., 10:44
eh eh....nadam se da ovo nije jos jedna dezinformacija :D

kako mislis ''jos jedna''? :D
brijem da cim je na muzika.hr da je info tocna. ne racunajuci da uvijek postoji sansa da otkazu.

Arwey
03.03.2011., 10:51
kako mislis ''jos jedna''? :D
brijem da cim je na muzika.hr da je info tocna. ne racunajuci da uvijek postoji sansa da otkazu.

pa kod nas se cesto dogadjaju takve stvari,najave nekog pa na kraju nikom nista....znam iz iskustva :D

ne ne ne....ne pricati o otkazivanju:tuctuc: :mig:

Mr. Wrong
03.03.2011., 10:58
pa kod nas se cesto dogadjaju takve stvari,najave nekog pa na kraju nikom nista....znam iz iskustva :D

hajd nabroj takve situacije u zadnje dvije godine, ako ti nije teško

Arwey
03.03.2011., 11:06

oke oke,ne u zadnje dvije al u proteklih par.recimo metallica i stonesi,pa lenny....

moram priznat da se stanje s tim popravilo ali negdje u pozadini me uvijek strah:D

Mr. Wrong
03.03.2011., 11:29
metallica i lenny kravitz su trebali biti prije sedam godina, a stonesi prije šest. bilo bi lijepo kad bismo ta tri primjera napokon ostavili u prošlosti, gdje im je i mjesto. :)

oceanborn
03.03.2011., 11:34
Na official sajtu od Mars festivala stoji da dolaze. Ja vjerujem.

siljo
03.03.2011., 12:12

Mando Diao - jbg, dogodilo se... steta kaj im se nismo uklapali u neke kasnije planove...

Gabrielle (?) ili tako netko... otkazano bez ikakvog objasnjenja... ne pitaj, znam nekoga tko je mislio ici :D

no, bottom line je da su stvari puno bolje nego u 90.-ima i pocetkom 00.-ih...

Sladokusac
03.03.2011., 20:38
http://thirtysecondstomars.thisisthehive.net/blog/2011/03/03/mars-comes-to-croatia/

Sladokusac
06.03.2011., 22:51
Lokacija kao i prosle godine - trnjanski nasip (kompleks Jedinstvo)
Main stage - dvoriste Jedinstva
Second stage - klub Močvara

prvi val promotivnih ulaznica po 200 kn u prodaji od utorka 08.03.
u zagrebu dallas, dancing bear, rockmark, dirty old shop, ostatak Hrvatske svi Dallas music shopovi + sva Eventim prodajna mjesta
i naravno www.eventim.hr

karta od 200 kn do/zakljucno s ponedjeljkom 28.03.
od 29.03. - 230 kn
na dan festivala 260 kn

ostali izvođači uskoro....

Sladokusac
08.03.2011., 20:57
ulaznice u zagrebu su u prodaji od danas ujutro u rockmarku, dirty old shopu, dancing bearu i dallasu

od sutra su u prodaji u dallas music shopovima u Rijeci, Splitu i Zadru

od četvrtka ce se moci kupiti i u dallas music shopovima u šibeniku i dubrovniku

u ostatku Hrvatske su u prodaji na svim standardnim Eventim prodajnim mjestima + www.eventim.hr

El Hafi
08.03.2011., 21:11
moja kupljena danas u integralu u importaneu.:cerek:

Sladokusac
25.03.2011., 19:17
+
Stonebride
Nina Romić

ulaznice po 200 kn u prodaji do ponedjeljka navečer
od utorka 29.03. ulaznice su 230 kn

Sladokusac
31.03.2011., 19:50
trenutno stanje:
Thirty seconds to Mars
Vatra
Diskurz
Stonebride
Nina Romić
+ mnogi drugi

ulaznice 230 kn

Johnny Quid
31.03.2011., 20:58
Kad bute elektroniku neku objavili?

Sladokusac
22.04.2011., 08:25
+
Dredg
Igut
Tanker

http://www.muzika.hr/clanak/31237/najave/veliko-veselje-se-sprema-nakon-30-seconds-to-mars-i-dredg-stizu-na-mars-festival.aspx

finalnifantazista
22.04.2011., 10:13
dredg!! :lux:

Afrika paprika
22.04.2011., 17:04
dredg :cerek: :cerek: :cerek:

papaš trumf
22.04.2011., 20:03
dredg :D dredg :D dredg :D :cerek:
isuse, :jumping:

Arwey
22.04.2011., 20:38
jel se zna neki redoslijed svirke ili postavljam glupo pitanje?:zubeki:

Sladokusac
23.04.2011., 12:40
znat ce se uskoro...

Mysterious girl
26.04.2011., 22:31
trenutno stanje:
Thirty seconds to Mars
Vatra
Diskurz
Stonebride
Nina Romić
+ mnogi drugi

ulaznice 230 kn

Vatra :lux: nisam znala! :D

Afrika paprika
11.05.2011., 13:23
Barampampš! Karta kupljena :cerek:

Matt Berninger
13.05.2011., 21:54
još malo:jumping::jumping:

Sladokusac
14.05.2011., 09:48
trenutno stanje:
Thirty seconds to Mars
Dredg
Mizar
Vatra
Diskurz
Nina Romić
Stonebride
Igut
Tanker

The Force
14.05.2011., 18:55
Imam pitanje.:D:D:D
Zanima me do koliko će to otprilike trajati (pitam zbog prijevoza).

Afrika paprika
14.05.2011., 20:06
Na plakatu piše da počinje od 17:30, dakle pretpostavljam da planiraju barem do ponoći završiti sa svime :ne zna:

finalnifantazista
14.05.2011., 20:27
o.O

prošle godine sam zbog ispita otišo oko mislim ponoći i bilo mi je žao, ne tolko zbog Kavinskog il šta je već trebalo bit nekad tamo oko 2 nego zbog druženja i alkohola :zubo:

Sladokusac
29.05.2011., 21:31
+ Električni Orgazam

Mysterious girl
29.05.2011., 21:46
+ Električni Orgazam

:eek::eek:

Dobra! :top:

Sladokusac
06.06.2011., 18:20
MAIN STAGE:

21:20 - 22:50 30 SECONDS TO MARS

19:50 - 20:50 DREDG

18:45 - 19:30 VATRA

18:00 - 18:30 VALETUDO

MOČVARA STAGE:

01.25-02.00 STONEBRIDE
00.35-01.10 DISKURZ
23.30-00.20 ELEKTRIČNI ORGAZAM
22.25-23.10 MIZAR
21.35-22.10 NINA ROMIĆ
20.45-21.20 IGUT
20.00-20.30 TANKER

Sladokusac
06.06.2011., 18:21
vrata u festivalski prostor otvaraju se od 17.30h

Rev
07.06.2011., 04:49
razočaran sam tako kratkim terminom dredga.
pa ipak su oni drugi headliner zaboga, mogu im dati da odsviraju bar sat i pol.

Mr. Wrong
07.06.2011., 08:17
nisam osobito upućen, ali nekako sumnjam da dredg očajnički ŽELE svirati dulje, a da im zli organizator NE DA...

što se prije ostaviš snatrenja o muzičaru-heroju koji izgara pred publikom i sjetiš se da različita duljina nastupa različito i košta, to bolje :)

joan_doe
07.06.2011., 17:42
Da li itko zna što o mjestu održavanja?

Malo sam gledala po netu i našla slike tog pogona tj. velike dvorane pogona jedinstvo >
http://www.upogoni.org/korisnik/wp-content/gallery/pogon-jedinstvo-velika-dvorana/01.jpg

S obzirom da piše na njihovoj stranici
Međutim, dvorana još uvijek nema ventilaciju na što je nužno upozoriti publiku, osobito za događanja na kojima se očekuje više od 200 ljudi.
bojim se da ćemo se skuhat živi :o

Fireglory
07.06.2011., 17:49
Da li itko zna što o mjestu održavanja?

Malo sam gledala po netu i našla slike tog pogona tj. velike dvorane pogona jedinstvo >
http://www.upogoni.org/korisnik/wp-content/gallery/pogon-jedinstvo-velika-dvorana/01.jpg

S obzirom da piše na njihovoj stranici
Međutim, dvorana još uvijek nema ventilaciju na što je nužno upozoriti publiku, osobito za događanja na kojima se očekuje više od 200 ljudi.
bojim se da ćemo se skuhat živi :o

30STM, Dredge i ekipa su vani na otvorenom.
Doomeri, Srbi i ovi manju u Močvari.

Jedinstvo nije u pogonu.

Depeche Extreme
07.06.2011., 18:05
joj jedva čekam :mikrocerek: :cheer: .. oleeeoleeee :zubo: :cerek: :headbang: :D :gitara: :Serek: :rozi:

joan_doe
07.06.2011., 18:06
30STM, Dredge i ekipa su vani na otvorenom.
Doomeri, Srbi i ovi manju u Močvari.

Jedinstvo nije u pogonu.

Hvala na odgovoru :)
propustila sam onaj važan dio DVORIŠTE jedinstva :brukica:
p.s. koliko se ljudi uopće očekuje?

lydissima
07.06.2011., 18:18
Ja ću dolaziti iz Slovačke samo da vidim i čujem 30STM :D ...I da dobijem štapići za bubnjeve od Shannona! that is my dream! XD :D :D

Sladokusac
07.06.2011., 18:55
main stage je na otvorenom - na njemu sviraju 30 seconds to mars, dredg, vatra i valetudo - taj prostor je kapaciteta cca 3,000 ljudi
ostali svi sviraju u klubu močvara - taj prostor je kapaciteta cca 600 ljudi

joan_doe
07.06.2011., 19:16
Jeb*no! Još samo da nas posluži dobro vrijeme! :gitara:

Delvecchio
08.06.2011., 18:31
http://hr.kolektiva.net/split/1078/52-popusta-na-ulaznicu-za-mars-festival?utm_source=Zagreb-after-emarsys&utm_campaign=df08b61cac-Zagreb_NL_08_06_6_6_2011&utm_medium=email

Depeche Extreme
08.06.2011., 22:20
da! .. :hebemu: im mater !! .. da sam bar znala prije za to :D :D .. oh kolektivo, kolektivo :cerek:

Ellaina
09.06.2011., 13:33
ja sam uzela ulaznicu preko kolektive. jel to 100% sigurno da ću ja doći do ulaznice?? :D jel uzeo još netko preko toga? vidim da ima još 70-ak slobodnih.

Rev
09.06.2011., 13:43
sigurno je. uzeo sam ja dvije. a i prije sam kupovao preko njih i sve prošlo bez problema.

isprintaj si potvrdu kad ponuda prođe. ili ako već imaš kolektiva karticu možeš samo nju pokazat kod podizanja karte.

finalnifantazista
11.06.2011., 10:20
dredg počeli s Ode to the Sun što je bilo instant oduševljenje unatoč katastrofalnom zvuku. s vremenom se popravio i bilo par izvrsnih stvari (Bug Eyes :mikrocerek:, Planting Seeds), al su svirali jedva 40 min i od tog 4 nove stvari koje su prilično loše, a nijednu s El Ciela, a vidlo se da su misli odsvirat više stvari na kraju al su ih valjda potjerali. :tuzni: al čulo nas se s WE WANT MOAR i to mi bilo baš drago, među svim tim napaljenim tinejdžericama jel :o
Sve u svem ok. :)

al fenomenalno ste ih metli između Vatre i 30 Seconds to Mars :s :s Hvala kolektivi na popustu i pivu, na nasipu pričekali da Vatra završi pa ušli, a i pobjegli odmah nakon dredga pa zapravo ne mogu ni pljunut :zubo:

Hedonism_Girl
11.06.2011., 12:59
dredg počeli s Ode to the Sun što je bilo instant oduševljenje unatoč katastrofalnom zvuku. s vremenom se popravio i bilo par izvrsnih stvari (Bug Eyes :mikrocerek:, Planting Seeds), al su svirali jedva 40 min i od tog 4 nove stvari koje su prilično loše, a nijednu s El Ciela, a vidlo se da su misli odsvirat više stvari na kraju al su ih valjda potjerali. :tuzni: al čulo nas se s WE WANT MOAR i to mi bilo baš drago, među svim tim napaljenim tinejdžericama jel :o

al fenomenalno ste ih metli između Vatre i 30 Seconds to Mars :s :s Hvala kolektivi na popustu i pivu, na nasipu pričekali da Vatra završi pa ušli, a i pobjegli odmah nakon dredga pa zapravo ne mogu ni pljunut :zubo:sad mi je drago što ipak nisan uzela kartu. :o

Afrika paprika
11.06.2011., 13:40
Organizatori - fail, dredg je morao završit u 20:50, a počeo je s 20 minuta zakašnjenja. Ako su imali sat vremena svirke, onda su i trebali dobit sat vremena :rolleyes:

Rev
11.06.2011., 21:19
al fenomenalno ste ih metli između Vatre i 30 Seconds to Mars :s :s
e baš su im ga metli. bilo mi je iskreno žao benda koji je morao svirati za publiku u kojoj 80% ljudi nije znalo tko je na stageu, a nije ih ni bilo briga.
bitno da su klinke zauzele svoja mjesta za Jareda i čudom se čudile što rade onih par fanova dredga koji su se uspjeli probiti nešto bliže i pokušali uživati u koncertu.

samo su pokazali potpuno nepoštovanje i nekulturu prema bendu, a i prema fanovima. pogotovo kad su usred nastupa dredga spazili Jareda sa strane stagea pa počele vrištat i mahat rukicama...a dredg na pozornici odrađuje odličan nastup s 90% nezainteresirane publike. stvarno žalosno. :(

i hvala onome tko mi je na pola nastupa dredga otvorio pretinac na torbi tako da mi je pola stvari poispadalo van.

Rev
11.06.2011., 21:31
Organizatori - fail, dredg je morao završit u 20:50, a počeo je s 20 minuta zakašnjenja. Ako su imali sat vremena svirke, onda su i trebali dobit sat vremena :rolleyes:
zeznuli su ih problemi sa zvukom koje su rješavali tih 20 minuta kad je bilo predviđeno da već sviraju. ali ne vidim zašto im nisu mogli dopustiti da odsviraju 20 minuta van predviđenog termina. zapravo, vjerojatno su mogli, ali to bi značilo da Jared i ekipa moraju početi s natupom kasnije, a to je, pretpostavljam, bilo nedopustivo. :rolleyes:

rekao je Gavin da su trebali svirati (između ostalih) još i Hung Over on a Tuesday i The Canyon Behind Her. cijeli bend je kasnije došao do terase močvare pa se moglo popričati s njima i upoznat ih. dobio trzalicu i potpise na kartu. :)

super su dečki, pogotovo Gavin koji je na kraju ostao do 2 ujutro u močvari i kod šanka pričao s ljudima. :D

Afrika paprika
11.06.2011., 21:33
dobio trzalicu i potpise na kartu. :)

Kad si trzalicu pokupio? :D

Slažem se za bend, krasni su i divni, eno mi se majica pere :cerek:

finalnifantazista
11.06.2011., 21:55
Rev, a šta si očekivo od publike 30 Seconds to Mars :ne zna: al grozno, da :(
joj šta si to napiso te dvije su najbolje :(

nadam se da će idućih godina bit neki podnošljiviji bendovi glavni (tipa ko prošle god Skunk Anansie :o) jer je ovo dosta glupavo, bolje bi bilo da su imali zasebne koncerte 30 Seconds to Mars i dredg (s pokojom predgrupom, tipa Tanker za dredg, a Vatra za 30 Seconds to Mars :D) nego ovakav festival.. al dobro, valjda organizatori ovako više zarade :ne zna: :|

Rev
11.06.2011., 22:12
Kad si trzalicu pokupio? :D
nakon koncerta sam pričao s Benom (tour gitaristom) pa ga zamolio jel mi može dat jednu trzalicu. :)

pitao me da mu preporučim neko zabavno mjesto u Zagrebu s dobrom mjuzom i zgodnim curama. a ja blesav :ne zna:

Rev, a šta si očekivo od publike 30 Seconds to Mars :ne zna: al grozno, da :(
ma ne znam ni sam šta sam očekivao, al možda malo više razumijevanja i poštovanja prema drugim bendovima. došlo mi je da pošaljem Jareda i njegovu vojsku zaluđenih tinejdžerica u krasan kurac.

trebali su dredg stavit da svira u Močvari i bili bi zadovoljni svi. taman bi se ispunila dvorana ljudima koji ih stvarno žele čuti, a curice bi mogle vani vrištat i svršavat na Letoa i društvo.

milas_lacrymosa
11.06.2011., 23:13
a sorry ljudi. tipa, ja sam bila samo zbog 30stm tamo, a dredg su mi se ful svidjeli. ali jebiga, nisam si mogla pomoći kad sam vidjela tomu tamo sa strane.
i iz prve ruke i prvog reda, mislim da smo dali dobru podršku bendovima prije 30 stm. tipa, ja ne podnosim vatru, a pljeskala sam im tamo i plesala koliko sam mogla i što sve ne, i učinilo mi se da je to većina publike radila, probably prvi red samo, ali da.
i vidjela sam ljude koji su znali sve lyricse, i actually sam vidjela ljude koji su vikali dredg dok su svi vikali tomo. (?).
čak sam se iznenadila koliko su podrške dobili ostali bendovi, inače budu ful zapostavljeni.

jedino na što imam zamjerku je organizacija. izjebali su nas tamo sa svojom neodlučnošću kako će srediti ulaz (?), pa smo mi vikali redaru da će nam ograda puknut od pritiska, a on je rekao da ne može tu ništa, i jebiga (?). ful sam bila ljuta, ali kad je mars došao na stage, bilo me baš briga. osim kad nas nisu htjeli dići na stage jer su lijene kuje (?).

Jack Daniel's
12.06.2011., 09:23
Koncerti odlični. Barem ono što sam ja čuo i vidio.

No, organizacija je bila takva katastrofa da bi se organizatora, Mars Music d.o.o., da živimo u bilo kakvoj normalnoj državi, moglo tužiti za ugrožavanje života.

Mislim da mi se nikad nije desilo da mi na festivalu ili koncertu netko da staklenu bocu u ruke kad kupim pivo. Kad sam se okrenuo od šanka, vidio sam i hrpu staklenih boca na zemlji pa mi je bilo jasno da nisam iznimka. Sva sreća pa nije bilo idiota koji su možda mogli gađati izvođače ili publiku tim bocama.

Činjenica da oprema leži okolo bez da je itko nadzire me isto malo iznenadila. Mogao sam doma otići s nekoliko pari slušalica i još par sitnica.

Pet prijenosnih zahoda? Šta, deset je bilo preskupo? Mislim, stvarno. Ako se štedi na pokretnim zahodima, onda zbilja ne znam što reći.

Izlazak se, inače, nakon završetka festivala omogućuje na sve strane, dakle predvide se mjesta u ogradi koja se nakon završetka mogu dići i otvoriti da se ne gura cijela publika kroz jedan uski, zakrčeni prolaz. To je način na koji se ugrožavaju ljudski životi. Cilj ti je publiku što brže i bez incidenata maknuti s mjesta događaja.

Redari i ekipa na ulazu su isto mogli biti ljubazniji, ali dobro. To nije skroz stvar organizacije već osnovne kulture.

Za zvuk neću previše prigovarati, ali mogao je biti bolji.

Inače sam koncerte odgledao stojeći otraga, a kako vidim prema reakcijama u prvim redovima nije bilo baš bezazleno. Jedna stvar je naguravanje na koncertu, druga stvar je kad te ekipa toliko stisne da ne možeš disati. To si organizator nikako ne smije dopustiti.

Sve u svemu, da se mene pita (ili da postoji nekakav normalni sustav u ovoj državi) Mars Music d.o.o. i odgovorne osobe više nikad ne bi organizirale prodaju kotlovine na sajmu, a kamoli koncert ili festival.

Usput, o organizatoru dovoljno govori činjenica da na sam dan festivala na službenoj web-stranici (http://www.marsfestival.net/) nije bilo moguće naći kompletan popis izvođača. Još i danas su kao jedini izvođač cijelog festivala navedeni (http://www.marsfestival.net/pages/izvodaci) dredg.

bobo/metalsound
12.06.2011., 10:17
zeznuli su ih problemi sa zvukom koje su rješavali tih 20 minuta kad je bilo predviđeno da već sviraju. ali ne vidim zašto im nisu mogli dopustiti da odsviraju 20 minuta van predviđenog termina. zapravo, vjerojatno su mogli, ali to bi značilo da Jared i ekipa moraju početi s natupom kasnije, a to je, pretpostavljam, bilo nedopustivo. :rolleyes:

rekao je Gavin da su trebali svirati (između ostalih) još i Hung Over on a Tuesday i The Canyon Behind Her. cijeli bend je kasnije došao do terase močvare pa se moglo popričati s njima i upoznat ih. dobio trzalicu i potpise na kartu. :)

super su dečki, pogotovo Gavin koji je na kraju ostao do 2 ujutro u močvari i kod šanka pričao s ljudima. :D

Zeznuli su sami jer nisu napravili ata carnet i nisu mogli ući u zemlju, a ti grozni organizatori par sati "okretali nebo i zemlju" da ih uvedu u državu kako bi odsvirali koncert. Tu svoju neozbiljnost ti vjerojatno nisu spomenuli.

bobo/metalsound
12.06.2011., 10:21

al fenomenalno ste ih metli između Vatre i 30 Seconds to Mars :s :s Hvala kolektivi na popustu i pivu, na nasipu pričekali da Vatra završi pa ušli, a i pobjegli odmah nakon dredga pa zapravo ne mogu ni pljunut :zubo:

A što ćeš,bukirali smo Dredg s jedinim ciljem da im ga metnemo. Naravno, bendovi i njihovi agenti nikad nemaju zahtjeve tipa na kojem stageu i u kojem terminu INZISTIRAJU da sviraju.

bobo/metalsound
12.06.2011., 10:30
Koncerti odlični. Barem ono što sam ja čuo i vidio.

No, organizacija je bila takva katastrofa da bi se organizatora, Mars Music d.o.o., da živimo u bilo kakvoj normalnoj državi, moglo tužiti za ugrožavanje života.

Mislim da mi se nikad nije desilo da mi na festivalu ili koncertu netko da staklenu bocu u ruke kad kupim pivo. Kad sam se okrenuo od šanka, vidio sam i hrpu staklenih boca na zemlji pa mi je bilo jasno da nisam iznimka. Sva sreća pa nije bilo idiota koji su možda mogli gađati izvođače ili publiku tim bocama.

Činjenica da oprema leži okolo bez da je itko nadzire me isto malo iznenadila. Mogao sam doma otići s nekoliko pari slušalica i još par sitnica.

Pet prijenosnih zahoda? Šta, deset je bilo preskupo? Mislim, stvarno. Ako se štedi na pokretnim zahodima, onda zbilja ne znam što reći.

Izlazak se, inače, nakon završetka festivala omogućuje na sve strane, dakle predvide se mjesta u ogradi koja se nakon završetka mogu dići i otvoriti da se ne gura cijela publika kroz jedan uski, zakrčeni prolaz. To je način na koji se ugrožavaju ljudski životi. Cilj ti je publiku što brže i bez incidenata maknuti s mjesta događaja.

Redari i ekipa na ulazu su isto mogli biti ljubazniji, ali dobro. To nije skroz stvar organizacije već osnovne kulture.

Za zvuk neću previše prigovarati, ali mogao je biti bolji.

Inače sam koncerte odgledao stojeći otraga, a kako vidim prema reakcijama u prvim redovima nije bilo baš bezazleno. Jedna stvar je naguravanje na koncertu, druga stvar je kad te ekipa toliko stisne da ne možeš disati. To si organizator nikako ne smije dopustiti.

Sve u svemu, da se mene pita (ili da postoji nekakav normalni sustav u ovoj državi) Mars Music d.o.o. i odgovorne osobe više nikad ne bi organizirale prodaju kotlovine na sajmu, a kamoli koncert ili festival.

Usput, o organizatoru dovoljno govori činjenica da na sam dan festivala na službenoj web-stranici (http://www.marsfestival.net/) nije bilo moguće naći kompletan popis izvođača. Još i danas su kao jedini izvođač cijelog festivala navedeni (http://www.marsfestival.net/pages/izvodaci) dredg.

1. rad šanka nije bio pod kontrolom organizatora. ako si primjetio vrlo brzo je dogovoreno da se prestanu koristiti boce.

2. gdje si to mogao doći do opreme?

3. prijenosni wc-i + oni u mocvari + oni u jedinstvu. što je daleko više od
onoga što se od nas tražilo.

4. dizanje ograde? jesi ti bio uopće na festivalu? koju ogradu bi trebali dignuti?
i gjde si tu praksu vidio/doživio?

5. prvi redovi...u prostoru je bilo manje ljudi nego što kapacitet dozvoljava. meni je nevjerojatno da se netko žali na gužvu u prvim redovima. što bi trebalo biti tamo? privatni separei s pićem dobrodošlice?
što bi organizator točno trebao napraviti s hrpom curica koje bi sve htjele uhvatiti jareda za jaja?

Jack Daniel's
12.06.2011., 11:16
Isuse, pa jesi li ti ikad bio na ikakvom koncertu ili festivalu ili ste se uhvatili organiziranja tako nečeg samo zato jer nemate pametnijeg posla?

1. rad šanka nije bio pod kontrolom organizatora. ako si primjetio vrlo brzo je dogovoreno da se prestanu koristiti boce.

Dakle, onaj tko je zakupio šankove je lako mogao zaposliti nekog luđaka koji si je mogao donijeti pušku na koncert i poubijati par ljudi. I onda otvoriti pivu iz boce. Pa jel vi niste pregovarali s tim ljudima kojima ste iznajmili šankove? Jel nije jedna od ključnih stavki da se u tim pregovorima tim ljudima kaže da apsolutno nikakvog staklovinja ili limenki ne smije biti? Da se kupljena cuga toči u plastične čaše i da osim toga nema nikakve druge ambalaže.

A to "vrlo brzo" je vrlo relativan pojam. Ja sam bocu dobio nakon dredga i prije 30 Seconds to Mars.

2. gdje si to mogao doći do opreme?

A htio bi znati, a? Lijevo od miks-pulta. Na stolu na kojem je bio reflektor ležalo je nekoliko setova slušalica i još par sitnica.

3. prijenosni wc-i + oni u mocvari + oni u jedinstvu. što je daleko više od
onoga što se od nas tražilo.

Odlično. Ja ću drugi put pišati uz miks-pult. Jer je odlazak u wc daleko više od onoga što moj metabolizam traži.

4. dizanje ograde? jesi ti bio uopće na festivalu? koju ogradu bi trebali dignuti?
i gjde si tu praksu vidio/doživio?

Nisam bio na festivalu. Pišem ovdje bezveze gluposti jer mi je dosadno.

Onu ogradu koja okružuje festivalski prostor. Tu praksu sam vidio i doživio na gotovo svakom većem open air koncertu (Bruce Springsteen, Foo Fighters, U2, Pink Floyd...). A sigurno na svakom većem open air koncertu na kojem postoji mogućnost problema s gužvom. Nakon koncerta (čak i malo prije kraja) miču se dijelovi ograde da se ljudi mogu što brže i što jednostavnije udaljiti.

I da, prije nego što pitaš, to znači da se prije samog festivala prepile određeni dijelovi ograde ako je to potrebno. Piljenje i varenje nakon toga puno je jeftinije od jednog ljudskog života, čisto za tvoju informaciju.

5. prvi redovi...u prostoru je bilo manje ljudi nego što kapacitet dozvoljava. meni je nevjerojatno da se netko žali na gužvu u prvim redovima. što bi trebalo biti tamo? privatni separei s pićem dobrodošlice?
što bi organizator točno trebao napraviti s hrpom curica koje bi sve htjele uhvatiti jareda za jaja?

Na ovo i ono prethodno pitanje najbolje odgovore možeš naći proguglaš li malo 'crowd control'. Stvar je dovedena do znanosti, a opet netko svako malo najebe.

Ako već ne možete unajmiti zaštitarsku tvrtku koja nešto zna o tome, onda barem vi inzistirajte na nekim stvarima.

A konkretno, organizator mora osigurati da hrpa curica ne može uhvatiti Jareda za jaja. Ove su mogle.

Gledaj, očito si malo pogođen kritikama, ali organizacija je stvarno bila nikakva. Nije Mars festival tu sad neka posebna iznimka, ali ono što sam vidio je stvarno bilo jadno. Prije ili kasnije u Hrvatskoj će se desiti neka pizdarija gdje će netko nastradati ili na koncertu ili na utakmici ili negdje u disku jer nitko ne vodi računa o tome kako se ponaša masa. A onda će biti kasno.

Ako i iduće godine mislite organizirati festival preporučam ti da vrijeme do tada posvetite tome da naučite malo o organizaciji koncerata i festivala na otvorenom. Očito morate još puno učiti.

Afrika paprika
12.06.2011., 11:53
Zeznuli su sami jer nisu napravili ata carnet i nisu mogli ući u zemlju, a ti grozni organizatori par sati "okretali nebo i zemlju" da ih uvedu u državu kako bi odsvirali koncert. Tu svoju neozbiljnost ti vjerojatno nisu spomenuli.

I kad su ušli u zemlju? Počeli su u 20:10, a predviđeno je 19:50, i završili u 20:50 kad je bilo i predviđeno. Radi se o tih dvajs minuta koncerta, jebe mi se za njihove dozvole, osim ako u državu nisu ušli najkasnije u 19:15.

finalnifantazista
12.06.2011., 12:58
A što ćeš,bukirali smo Dredg s jedinim ciljem da im ga metnemo. Naravno, bendovi i njihovi agenti nikad nemaju zahtjeve tipa na kojem stageu i u kojem terminu INZISTIRAJU da sviraju.

:/ svejedno ste im mogli dat još 10-15 minuta za te dvije pjesme, al hvala što ste se potrudili da uđu u Hrvatsku.
Dok sam bio, na wc u Močvari se nije dugo čekalo (bar muški :D a žene uvijek čekaju :zubo:), redari bili skroz u redu, ni inače nisam vidio nikakav veći fejl (al otišo sam prije najveće gužve), i drago mi je da sam vidio dredg :)

Sladokusac
12.06.2011., 13:17
Ajde samo kratko:

- Dredg mi u organizaciji privatno slušamo. Njihovo dovođenje na fest isključivo je naša želja, odnosno želja da imamo što šarolikiji program. Novac potrošen na njih čisti je gubitak, odnosno taj XY ljudi koji je došao zbog njih nije pokrio njihovo bookiranje. No to smo i znali, kažem, dovedeni su iz drugih razloga.

- Dredg su kasnili svojom krivicom, njihov tour manager znao je da za koliko god minuta kasnije počnu, toliko će manje svirati. Festival, odnosno njegov main stage ima dozvolu, jedva dobivenu, raditi buku do 23,00 h. Dakle satnica se radi od kraja, headliner mora svirati minumum 90min, i tako dođemo do toga da Dredg ima slot 19,50 - 20,50. I sve mora štimati. Zamislite da sve pomičemo za onoliko koliko neki band odluči kasniti, pa dođemo do toga da headliner svira npr 57 umjesto 90 minuta. I da onda 2197 podivljalih 30stm fanova nam kampira pred stanovima i prijeti svim i svačim.

- Ovo za pomicanje ograde je jako smiješno. Koje ograde? one koja je zakucana u zemlju i postavljena tako vec desetljecima. Ili da pomičemo kompleks jedinstvo/močvaru, dignemo zgradu rukama da ljudi izađu? Ovo je mali festival, malog kapaciteta, i ima jedan izlaz. npr klub Tvornica nije posebno manjeg kapaciteta od našeg maina, pa svi izlaze na jedan izlaz. A ove tu usporedbe s više izlaza koje netko daje za koncerte Brucea Springsteena, U2 ili Pink Floyd, dakle sve koncerti kapaciteta 50,000 ljudi ili više, to apsolutno nema nikakve veze s ovim.

- da, ljudi na ovom festivalu su bili fanatični fanovi jednog banda, koji su se svi naguravali u prvi red, ali mi smo prodaju čak i štopali, i na festu je bilo mjesta za barem jos 300-400 ljudi u prostoru. Da se svi osjećaju što ugodnije je moguce. A da ce u prvim redovima biti frka s ovakvom publikom i takvim bandom, to je svima jasno.

- jedini zajeb doista jest te staklene flaše. to nije bilo direkt pod nama, iako smo za to saznali i pokusali spriječiti. nismo uspjeli i jebiga, to je naš zajeb.

Ostalo sve je bezvezno izdrkavanje i traženje dlake u jajetu. Bilo masu ljudi, svima bilo lijepo, bilo super vrijeme i zezanje. E sad netko je htio vidit Jareda više nego onaj drugi, pa je dobio laktom u rebra, jebiga. Uvijek postoji opcija gledanja iz zadnjeg reda. Tamo je fino i prostrano.

Mysterious girl
12.06.2011., 13:49
Daj šta ste se svi uhvatili organizacije. :kava:
Meni stvarno nije jasno jesam li ja možda bila na nekom drugom mjestu pa nisam dobila ni laktove u rebra, niti sam vidjela staklene boce...jedino je eto izlaz malo bio problem, ali ni to nije ništa... :)

Rev
12.06.2011., 17:06
ma jasno mi je da se trebalo držati zadane satnice festivala, ali svejedno mi je žao što su dredgovci zakinuti (makar, eto veliš da su se i sami sjebali :/)...i što se cijeli festival sveo zapravo samo na nastup 30STM.

moglo se dovest samo njih i odaziv bi bio više-manje isti, samo s manje zajebancije s ostalim bendovima. pitam se koliko je ljudi došlo na festival zbog Električnog orgazma ili Mizara npr. a kamoli nekog drugog. :ne zna:

ne znam koliki je booking za dredg, ali sumnjam da su značajno digli trošak organizacije festivala. i koliko mi god drago da su napokon došli u Hrvatsku, jasno je da nisu dovedeni zbog publike, što je zapravo i najveća zamjerka. :flop:

Rev
12.06.2011., 17:07
organizacija je inače bila sasvim ok, za naše prilike više nego u redu.

Pavlekic
12.06.2011., 19:21
Meni je samo žao što se dvorište Močvare više ne koristi za open-air svirke.

Koliko me sjećanje služi tamo su do sada bili samo Deftones i dva Mars festivala!?

Dovući tamo ili napraviti jedan vrhunski jednodnevni metal fest bilo bi genijalno.

Iduće godine u lipnju u taj prostor pod obavezno utrpati barem MEGADETH:)

Jack Daniel's
12.06.2011., 21:35
- Ovo za pomicanje ograde je jako smiješno. Koje ograde? one koja je zakucana u zemlju i postavljena tako vec desetljecima. Ili da pomičemo kompleks jedinstvo/močvaru, dignemo zgradu rukama da ljudi izađu? Ovo je mali festival, malog kapaciteta, i ima jedan izlaz. npr klub Tvornica nije posebno manjeg kapaciteta od našeg maina, pa svi izlaze na jedan izlaz. A ove tu usporedbe s više izlaza koje netko daje za koncerte Brucea Springsteena, U2 ili Pink Floyd, dakle sve koncerti kapaciteta 50,000 ljudi ili više, to apsolutno nema nikakve veze s ovim.

Gledaj ovako. Ti stani pred neku ogradu koja se ne može pomaknut, a ja ću dovest pedeset ljudi pa ćemo te malo stisnut uz tu ogradu da vidimo kako diše osoba koju je zgnječilo 50 ljudi. Čisto eksperimenta radi. Onda ćeš ti leć na pod, a mi ćemo svi zajedno prijeći preko tebe. Da vidimo kako ti to paše. (I molit ću vas bez primitivnih upadica ovdje.)

Što bi bilo da je, recimo, došlo do požara? Ono, prolilo se piće po nekakvoj struji i stvar je buknula i zahvatila stoljnjake ili onu tkaninu kojom ste prekrili miks-pult? Ili da je došlo do panike uzrokovane nečim drugim?

Tipičan si (ili ste) primjer hrvatskog mentaliteta (ovo navođenje primjera Tvornice) koji umjesto da mu (im) je vlastita savjest nit vodilja u životu i poslu, drži da ako drugi mogu radit sranja i gluposti da onda možeš i ti. Ma bravo.

ali mi smo prodaju čak i štopali

Štopali čime? Prodajom karata na kolektivi za 130 kuna? Aha... pričaj to nekome drugome. Štopati znači da se karta više ne može kupiti. Ja svoju kupio dva dana prije festa bez ikakvih problema.

Ljuksi
12.06.2011., 22:02
Evo nisam bio nažalost na festu ali gledam na you tubeu i ćini mi se da baš ljudi nisu skužili dredg.Velika šteta.Kao da su svi došli zbog 30stm.Mislim ja volim oba benda al ono.Žao mi dredgovaca nekako.Idem im poslati mail da dođu negdje blizu opet uskoro.Zna netko gdje se može poslati-adresu?

Rev
12.06.2011., 22:40
Evo nisam bio nažalost na festu ali gledam na you tubeu i ćini mi se da baš ljudi nisu skužili dredg.Velika šteta.Kao da su svi došli zbog 30stm.Mislim ja volim oba benda al ono.Žao mi dredgovaca nekako.Idem im poslati mail da dođu negdje blizu opet uskoro.Zna netko gdje se može poslati-adresu?
da, jako malo ljudi ih je doživljavalo, šteta... a jebiga, možda dođu opet kroz koju godinu ako ih netko uspije dovest na samostalni koncert.

ne znam koliko ih može uvjeriti mail poslan osobno njima, ali možeš probati, haha.
Gavin, Mark i Drew svi imaju facebook profile i možeš im poslati request, sumnjam da će ti odbiti.

bobo/metalsound
13.06.2011., 15:31
Isuse, pa jesi li ti ikad bio na ikakvom koncertu ili festivalu ili ste se uhvatili organiziranja tako nečeg samo zato jer nemate pametnijeg posla?

Dakle, onaj tko je zakupio šankove je lako mogao zaposliti nekog luđaka koji si je mogao donijeti pušku na koncert i poubijati par ljudi. I onda otvoriti pivu iz boce. Pa jel vi niste pregovarali s tim ljudima kojima ste iznajmili šankove? Jel nije jedna od ključnih stavki da se u tim pregovorima tim ljudima kaže da apsolutno nikakvog staklovinja ili limenki ne smije biti? Da se kupljena cuga toči u plastične čaše i da osim toga nema nikakve druge ambalaže.

A to "vrlo brzo" je vrlo relativan pojam. Ja sam bocu dobio nakon dredga i prije 30 Seconds to Mars.

A htio bi znati, a? Lijevo od miks-pulta. Na stolu na kojem je bio reflektor ležalo je nekoliko setova slušalica i još par sitnica.

Odlično. Ja ću drugi put pišati uz miks-pult. Jer je odlazak u wc daleko više od onoga što moj metabolizam traži.

Nisam bio na festivalu. Pišem ovdje bezveze gluposti jer mi je dosadno.

Onu ogradu koja okružuje festivalski prostor. Tu praksu sam vidio i doživio na gotovo svakom većem open air koncertu (Bruce Springsteen, Foo Fighters, U2, Pink Floyd...). A sigurno na svakom većem open air koncertu na kojem postoji mogućnost problema s gužvom. Nakon koncerta (čak i malo prije kraja) miču se dijelovi ograde da se ljudi mogu što brže i što jednostavnije udaljiti.

I da, prije nego što pitaš, to znači da se prije samog festivala prepile određeni dijelovi ograde ako je to potrebno. Piljenje i varenje nakon toga puno je jeftinije od jednog ljudskog života, čisto za tvoju informaciju.

Na ovo i ono prethodno pitanje najbolje odgovore možeš naći proguglaš li malo 'crowd control'. Stvar je dovedena do znanosti, a opet netko svako malo najebe.

Ako već ne možete unajmiti zaštitarsku tvrtku koja nešto zna o tome, onda barem vi inzistirajte na nekim stvarima.

A konkretno, organizator mora osigurati da hrpa curica ne može uhvatiti Jareda za jaja. Ove su mogle.

Gledaj, očito si malo pogođen kritikama, ali organizacija je stvarno bila nikakva. Nije Mars festival tu sad neka posebna iznimka, ali ono što sam vidio je stvarno bilo jadno. Prije ili kasnije u Hrvatskoj će se desiti neka pizdarija gdje će netko nastradati ili na koncertu ili na utakmici ili negdje u disku jer nitko ne vodi računa o tome kako se ponaša masa. A onda će biti kasno.

Ako i iduće godine mislite organizirati festival preporučam ti da vrijeme do tada posvetite tome da naučite malo o organizaciji koncerata i festivala na otvorenom. Očito morate još puno učiti.

Pogodile bi me kritike čovjeeka koji ima imalo pojma o čemu priča. Izrazima poput crowd control teško ćeš mene impresionirati, a ove ostale stvari koje si izblebetao ionako graniče s ludilom pa se nema smisla obazirati.
Ne samo da ćemo piliti ograde nego ćemo i dijeliti kahlice da ljudi piške i kake jer, ne daj bože da bi trebalo prošetati do wc-a.
Iako, najbolje bi bilo da ljudi niti nema. Jer možda i neće imati bocu da je bace ali uvijek mogu dva dana prije uz ogradu zakopati eksploziv i onda na dan festivala raznijeti sve oko sebe. Da, prije nego što pitaš...ne nismo zvali policiju da s psima pretražuje teren od eskploziva.
Hvala ti na preporukama. Čovjek uči dok je živ.

bobo/metalsound
13.06.2011., 15:35
I kad su ušli u zemlju? Počeli su u 20:10, a predviđeno je 19:50, i završili u 20:50 kad je bilo i predviđeno. Radi se o tih dvajs minuta koncerta, jebe mi se za njihove dozvole, osim ako u državu nisu ušli najkasnije u 19:15.

Ne može se mijenjati satnica festivala zbog roka do kojeg mora završiti (policijska dozvola).
A ne možemo tražiti od headlinera da skrati svoj nastup zato što su Dredg zeznuli stvar. Valjda je to jasno.

Afrika paprika
13.06.2011., 15:36
Ne može se mijenjati satnica festivala zbog roka do kojeg mora završiti (policijska dozvola).
A ne možemo tražiti od headlinera da skrati svoj nastup zato što su Dredg zeznuli stvar. Valjda je to jasno.

Nisam znala da je dozvola bila samo do 23, sve je jasno sad ;)

Lucky Strike
13.06.2011., 16:17
Meni jedino nije jasno zašto ljudi dolaze sa slušalicama na stejđ?

Slušalice su ih zezale,ostalo je bilo ok,ako ja dobro pamtim.

Jack Daniel's
13.06.2011., 19:52
Hvala ti na preporukama. Čovjek uči dok je živ.

I drugi put.

Depeche Extreme
14.06.2011., 02:06
ja ne shvaćam kaj radite paniku od svega :rolleyes: .. kaj bi bilo kada bi bilo :/
mislim, ako ideš na takav festival, trebaš biti svjestan da će biti naguravanja, laktarenja i ostalih stvari tipičnih za takva događanja.

ja sam stigla tamo oko 6 sati i nisam došla samo zbog 30STM i jareda, iako sam njih htjela čuti više nego ostale, naravno :)
platila sam 230kn zato što volim ziku i općenito atmosferu koja vlada na takvim festivalima.

dredg sam čula prvi puta i stvarno su mi najveće otkriće festivala :s
kada me neki bend osvoji na prvu, mogu samo reći, svaka čast :cerek:
i da, bilo mi ih je žao zato što ih je malo ljudi doživljavalo :(

ali recimo, ja sam bila u 3 redu valjda. uglavnom :D, vrlo blizu stejđa i bilo je par glupača (stvarno se ne mogu, a i ne želim drugačije izraziti :)) koje su u onoj gomili zapalile cigaretu .. misilim, došlo mi je da joj nabijem tu cigaretu u čvalje i pitam ju je li normalna, a i osatak ekipe. to meni nije normalno.
imala sam pive po sebi itd, ali tragovi od čika mi stvarno ne trebaju :jebemjojmater: :D

dobila sam batina i po rebrima, i starka mi je ispala.. svašta je bilo.. i da, bilo je naguravanja naravno.
na zadnjoj pjesmi sam htjela otići van i maknuti se, ali su me što sam ja više išla prema van, više su me gurali unutra pa sam tako završila u prvom redu :rofl: .. sve u svemu, organizacija je bila, po meni, odlična i nemam zamjerki baš.

vidim ose sljedeće godine :top:

Bayleaf :P
05.07.2011., 20:21
:kava:
ja sam isto bila 3-4 red, s lijeve strane. bile tam neke slovenke išle si stalno po pive svako malo-jedna dvije 10-ak ih je bilo. i onda se vratile a svi čim jedna ode se još malo guraju naprijed a one kak odu i vraćaju se je gužva nastajala. s time da su došle u 7 negdje, ja sam u 5:15 došla. palile cigarete i ko da su na privatnoj zabavi nekoj :rolleyes:...
meni je bilo odlično, pala sam dobivala u rebra, u jednom trenu ostala bez jakne al ju našla na podu:rofl:, hahaha. al odlično, ponovila bi još 10 puta. dredg me nije zanimao, došla sam zbog 30stm i žao mi je što nisu još duže svirali :(
mislim da su ove godine 30 stm na exitu, a jednom ću i na exit otić, al sam ak će oni bit :D

black1888
07.07.2011., 11:23
dredg me nije zanimao, došla sam zbog 30stm i žao mi je što nisu još duže svirali
Dredg nije niti mene zanimao. Dok ih nisam cuo :eek:, stvarno su odlicni decki i zao mi je kaj nisu malo duze svirali. Kasnije sam doma saznao da imaju jos dosta super stvari. :top: