View Full Version : toyota hilux vs nissan navara
halcyon82
06.03.2011., 20:04
Kom bi vi dali prednost od ova dva, nova naravno, oba sa sesto cilindricnim dizelima, nebi sluzili za offroad nego vise za posao, tipa prevoza alata na teren i slicno ali i kao porodicni automobili....
hasnfefer
06.03.2011., 20:10
Uh, oba su dobri auti. Možda mi se nekako Navara čini grublja, a to je zapravo za tu klasu poželjno.
http://www.autocar-today.com/wp-content/uploads/2009/10/Toyota-Hilux.jpg
Navara je bila najprodavaniji pick up u europi (http://www.nissan-insight.com/wp-content/uploads/2010/06/Nissan-navara.jpg), a i vidi se stvarno je na svakom parkingu bar jedna.
Evo, čak ju je i lav od zavisti izgrebao
http://files.coloribus.com/files/adsarchive/part_1240/12408305/file/nissan-navara-lion-small-21448.jpg
Kom bi vi dali prednost od ova dva, nova naravno, oba sa sesto cilindricnim dizelima, nebi sluzili za offroad nego vise za posao, tipa prevoza alata na teren i slicno ali i kao porodicni automobili....
meni je subjektivno nissan lipši, a sad neznan jel on ima renaultovve motore...jer šta se toga tiče toyotina mašina je super d4d:top:
sa nijednim neš falit:kava:
halcyon82
06.03.2011., 20:33
al je ovaj crveni mocan sa tim kramponkama, mada to ipak nije za puteve u ovim krajevima, i meni se vise svidja d4d od nissanovih motora, dali je 144ks dovoljno za tako glomazan auto (2,5l varijanta d4d), brzina nije bitna ali da ima rezerve za preticanje i krstarenje autoputom bez da trosi 15-20l goriva....
hasnfefer
06.03.2011., 21:03
Sjećam se da su za Navaru rekli da je 2.5 turbo "opasan" ako je ugašena kontrola proklizavanja, jer vrlo lako zabacuje zadnji kraj. Koliko ks imaju? od 170 ako se ne varam :ne zna:
Gle, za Toyotu ti ne znam, nisam vozil, al Navaru jesam pa da ti podijelim iskustva.
Iznutra, pa meni je OK, izgled i sve ostalo je kak se već zna iz Pathfindera pa dosta lepo zgleda. Naprijed mjesta ima, otraga baš i ne previše ak si dugonog. Sjedi se dosta pogrbljeno, a to se meni ne dopada.
Motor jima 170 lipicanera, povuče odlično, i za sad se pokazal dobrim. Potrošnju ti ne znam, tko to još prati na službenim autima :D:D Malo treba dok se navikneš na mjenjač doduše, ima blago rečeno kamionski hod.... a i rikverc je desno dolje i moraš pritom ručicu stisnuti unutra ko na Volkswagenima i daleko je iza 6 dolje.... tak da treba i tu navike i usput malo gimnastike.
Prosjek od 150 - 160 bez problema po Dojče autobanu, naravno na tempomatu....
Tovarni prostor je čist OK, samo mala napomena, one kučice za njih nisu Nissanov proizvod i neke su čisto sranje..... hrđaju bravice, opadaju oznake modela (kučice, ne auta !!!), amortizeri popuštaju a skupi su u PMS
Uglavnom, ak trebaš takav auto, Navara je dost dobar izbor......
Pa jel nemaju oni četverocilindraše?
Moj izbor Nissan - ljepši je.
streetrace
07.03.2011., 09:26
Toyota Hilux vozio je auto je zvijer!
TheBlack Knight
07.03.2011., 10:25
Nissan Navara sa 231 konjićem. Đihaaaaaaaaaaaa:D
Navara mi djeluje grubo, kao pravo off road vozilo i zato moj glas ide njemu.
halcyon82
08.03.2011., 19:56
Toyota Hilux vozio je auto je zvijer!
sa kojim motorom je bio taj hilux??
zoran1973
08.03.2011., 21:09
Gle, za Toyotu ti ne znam, nisam vozil, al Navaru jesam pa da ti podijelim iskustva.
Iznutra, pa meni je OK, izgled i sve ostalo je kak se već zna iz Pathfindera pa dosta lepo zgleda. Naprijed mjesta ima, otraga baš i ne previše ak si dugonog. Sjedi se dosta pogrbljeno, a to se meni ne dopada.
Motor jima 170 lipicanera, povuče odlično, i za sad se pokazal dobrim. Potrošnju ti ne znam, tko to još prati na službenim autima :D:D Malo treba dok se navikneš na mjenjač doduše, ima blago rečeno kamionski hod.... a i rikverc je desno dolje i moraš pritom ručicu stisnuti unutra ko na Volkswagenima i daleko je iza 6 dolje.... tak da treba i tu navike i usput malo gimnastike.
Prosjek od 150 - 160 bez problema po Dojče autobanu, naravno na tempomatu....
Tovarni prostor je čist OK, samo mala napomena, one kučice za njih nisu Nissanov proizvod i neke su čisto sranje..... hrđaju bravice, opadaju oznake modela (kučice, ne auta !!!), amortizeri popuštaju a skupi su u PMS
Uglavnom, ak trebaš takav auto, Navara je dost dobar izbor......
Potrošnja oko 10 normalne vožnje, 12-15 autoput, motor se da ćipirat.
Upoznat sa obodva auta jako dobro, vozio se u obodva poprilično kilometara, toyota je bučna unutra i slabije povlači, nema snage kao navara no navara ima neke dječje bolesti koje se nebi smjele događat na autu od 300 000 kuna, recimo prosvjetlio je abs jer je pukla negdje žičica od zadnjeg senzora prema kabini a gdje nezna se i ima još kojekakvih sitnica.
No kad bi imao mogućnost biranja svakako bi moj izbor bila navara.
http://img202.imageshack.us/img202/4683/nissannavaraa1190397642.jpg
By zoran38 (http://profile.imageshack.us/user/zoran38) at 2011-03-08
veco009
08.03.2011., 22:05
stari mi je imao onu stariju navarru i imala je dosta sitnih kvarova neznam kak je sa ovom novijom generacijom al je stari poslije navarre planirao uzet hillux, dosta je bila jeftinija u to vrijeme a manje više su slični po performansama... navarra izgleda moćnije jer postoje tvornički bullbarovi a kod hilluxa nema
biti samo oprezan ukoliko će se auto koristiti češće za "kao porodićni automobil" pošto imaju (hillux sigurno a i navarra vjerojatno , kao i svi pick-upovi) lisnate opruge na zadnjoj osovini. to je super za prijevoz teških tereta , uostalom zato i je tu, ali znatno utječe na udobnost odnosno neudobnost
navarr ne znam ali hillux je dosta trom s obzirom na motorizaciju (probao 3.0 d4d)
Gledaj, ako ces ovakvo vozilo koristit iskljucivo za asfaltiranu cestu i vožnju po gradu bolje ga nemoj ni uzimat.. Jako su neudobni i grubi(nakon sat vremena voznje u mazdi BT-50 izašao sam iz nje i mahao glavom gore-dolje od poskakivanja na neravninama),mjenjač je kamionskog hoda, parking zaboravi, piju dosta kad ih gaziš( inače idu ko ciklon :) ) . Ali zato na terenu ideee ko tenk, sto mu je i namjena bez obzira na ušminkan izgled. Prije bi odabrao nissan navaru jer bolje izgleda od hiluxa tj.više liči na SUV, no oba vozila ce zadovoljit "radne" potrebe vlasnika (teren, prijevoz tereta i sl.) :top:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.