PDA

View Full Version : Čokoladna krema - pitanje


bourjois_girl
14.03.2011., 10:39
Imam jednu nedoumicu vezanu uz tučeno sl. vrhnje..točnije onaj hola biljni šlag i čokoladu..

htjela bi napravit neku čokoladnu kremu za tortu najbrže što mogu pa sam razmišljala u taj tučeni biljni šlag stavit topljenu čokoladu...

mene interesira dal je netko to radio i dal je upitna čvrstoća šlaga nakon stavljene čokolade?

hvala

ta.ja
14.03.2011., 10:41
A zašto ne otopiš čokoladu u zagrijanom vrhnju za šlag pa ideš na sigurno?

Nisam radila tu tvoju varijantu, ali mislim da bi dobila neku čudnu strukturu :ne zna: Znam da na vrhnje za šlag pomiješano s kiselim vrhnjem bez problema ide glazura (kinder pingue kolač), ali na ovu varijantu s miješanjem šlaga s otopljenom čokoladom još nisam naletila

bourjois_girl
14.03.2011., 10:50
problem mi je u tome što sam htjela po kratkom i najjednostavnijem postupku sljepit biskvite za tortu..pa se bojim da mi u ovoj zagrijanoj varijanti ne bi bilo dovoljno kreme...

ak stavim kakao prah bojim se da to nebude ok okus..da bude onak nedorecen :/...

ta.ja
14.03.2011., 10:59
problem mi je u tome što sam htjela po kratkom i najjednostavnijem postupku sljepit biskvite za tortu..pa se bojim da mi u ovoj zagrijanoj varijanti ne bi bilo dovoljno kreme...

ak stavim kakao prah bojim se da to nebude ok okus..da bude onak nedorecen :/...

Ja bi na tvome mjestu iskoristila kremu iz kinder pingue-a za to brzinsko sljepljivanje

1/2 litre vrhnja za šlag
2 kisela vrhnja
2 vanilija šećera
Izmiksaš vrhnje u šlag, pa umiksaš kiselo vrhnje i vanilija šećer. Ako želiš kopiju do kraja, napraviš glazuru od čokolade: 3 žlice vode, 3 žlice šećera, 3 rebra čokolade otopiš (ne treba napari) pa makneš sa šparheta i dodaš 10 dkg putra.

Slojevi: biskvit - krema - glazura - krema - biskvit i po vrhu možeš opet glazuru ili tanki sloj šlaga pa prošarati glazurom ili nešto treće

Meni to djeluje kratko i jednostavno

bourjois_girl
14.03.2011., 11:03
tnx na pomoci...

budem kupila duplo materijala pa budem probala..

Mamica4
14.03.2011., 16:14
a mozes napraviti i papu,i u nju umjesati šlag i čokoladu

ifigenija
14.03.2011., 18:49
Ja vrlo često radim kremu od čokolade na način da istučem (mliječno) vrhnje za šlag, sa Kremfixom i kad je skoro gotovo umiješam otopljenu čokoladu. Ako voliš slađu kremu, dodaj šećera u prahu kad miksaš vrhnje, prije čokolade. Uvijek mi ispadne odlična krema, lagana i brz.
Hola vrhnje nisam nikad koristila jer "priznajem" samo pravi šlag, ali tko ga voli, ili ne smije mliječno...

bourjois_girl
15.03.2011., 08:00
tnx infigenija :)...

Lapulapu
15.03.2011., 08:03
a mozes napraviti i papu,i u nju umjesati šlag i čokoladu

što bi bila ta papa?

mmz<3
16.03.2011., 08:30
Samo nemoj bas kipucu cokoladu stavit u slag da ga ne rastopis :mig:
A ovako nista nece bit.. :)

anpi
16.03.2011., 21:21
Naaajbolja i naaaajkraća varijanta za kremu ti je:
2 čokoladna pudinga skuhaj u 8 dl mlijeka, ohladi
1 margarin izmikasj pjenasto
1 nutella 200g.

Svo troje pomješaj i premaži biskvit koji imaš!

I to ti je naj,naj krema što se brzine i finoće tiče!
Jest da će nutela malo povući na svoj okus pa neće biti čisto čokoladni, ali kad probaš - nećeš se žaliti:D

A i možeš upotrijebiti neki drugi namaz tog tipa koji nema taj izraziti okus lješnjaka!


Sretno!

Silvery
16.03.2011., 23:29
Imam jednu nedoumicu vezanu uz tučeno sl. vrhnje..točnije onaj hola biljni šlag i čokoladu..

htjela bi napravit neku čokoladnu kremu za tortu najbrže što mogu pa sam razmišljala u taj tučeni biljni šlag stavit topljenu čokoladu...
Ja sam to znala radit kao kremu. Čokoladu bi otopila na pari i ohladila i onda dodala u tučeno vrhnje. S tim da ja osobno ne volim baš kremu samo od vrhnja i čokolade pa u tučeno dodam i mascarpone (prethodno izmiksan sa šećerom). :)

Sanja :o)
17.03.2011., 06:33
meni najbolja čokoladna krema:
otopiti 20 dkg čokolade u pola litre vrhnja. (vrhnje zagrijati - ne smije početi kipiti, maknuti s vatre, ubaciti razlomljenu čokoladu i miješati dok se ne otopi. preko noći ohladiti, izmiksati i eto kreme) :mig:

bourjois_girl
17.03.2011., 07:21
evo ja rastopila čokoladu i ohladila...stavila u tučeno vrhnje...tj biljni slag...i..nisam bas nesto zadovoljna..okus je odlican jer sam stavila cijelu čokoladu na 0,5 l vrhnja..ali se čokolada nije topila niti obojila kremu nego su se onako napravili mali komadici cokolade..ko tockice..stavila sam unutra jedan onaj dolcela secer rum i bilo je fino, al nije bas za oko..:S

lanki
17.03.2011., 07:41
evo ja rastopila čokoladu i ohladila...stavila u tučeno vrhnje...tj biljni slag...i..nisam bas nesto zadovoljna..okus je odlican jer sam stavila cijelu čokoladu na 0,5 l vrhnja..ali se čokolada nije topila niti obojila kremu nego su se onako napravili mali komadici cokolade..ko tockice..stavila sam unutra jedan onaj dolcela secer rum i bilo je fino, al nije bas za oko..:S

pa jel ne treba to vrhnje malo zagrijati?

ta.ja
17.03.2011., 07:53
pa jel ne treba to vrhnje malo zagrijati?

Kako ćeš tučeno slatko vrhnje zagrijati :confused:

Nije Bourjois radila ganache, nego u prvom postu piše da bi u tučeno slatko vrhnje stavila otopljenu čokoladu.

Post od Sylver me podsjetio na čoko dugu - mascarpone, tučeno slatko vrhnje i otopljena čokolada. Baš sam biser :bonk: uopće se nisam sjetila tog recepta :zubo:

lanki
17.03.2011., 08:00
Kako ćeš tučeno slatko vrhnje zagrijati :confused:

Nije Bourjois radila ganache, nego u prvom postu piše da bi u tučeno slatko vrhnje stavila otopljenu čokoladu.

Post od Sylver me podsjetio na čoko dugu - mascarpone, tučeno slatko vrhnje i otopljena čokolada. Baš sam biser :bonk: uopće se nisam sjetila tog recepta :zubo:

pa može se stući kad se doda topljena čokolada i bude isto onako pjenasto i čvrsto.

grgica
17.03.2011., 09:07
Ja sam radila kremu po ovom receptu kojeg mi je dala prijateljica:

u slatko vrhnje ukuhati (na pari) cokoladu (ne mliječnu) dok se ne rastopi,vrhnje ti ne smije zakuhati,i kad se ohladi istući u šlag, a količine su kako voliš,recimo 0,5l slatkog vrhnja+2 bitter čokolade,i naravno sećera po volji

Krema je odlična! Slatka, kremasta, ali izrazito čokoladnog okusa.

Justin Thyme
17.03.2011., 09:25
evo ja rastopila čokoladu i ohladila...stavila u tučeno vrhnje...tj biljni slag...i..nisam bas nesto zadovoljna..okus je odlican jer sam stavila cijelu čokoladu na 0,5 l vrhnja..ali se čokolada nije topila niti obojila kremu nego su se onako napravili mali komadici cokolade..ko tockice..stavila sam unutra jedan onaj dolcela secer rum i bilo je fino, al nije bas za oko..:S

Trebala si dodati malo vrhnja u toplu rastoplnjenu cokoladu, tako da se ne stvrdne kad se ohladi.
Druga mogucnost je da koristis slatko vrhnje koje nije tuceno. Prokuhaj vrhnje (puno kljucanje), umijesaj cokoladu spatulom, kad se cokolada rastopi prespi u posudu u kojoj ces tuci vrhnje. Ohladi u frizideru najmanje 5 sati. Ostaje ti samo da istuces vrhnje prije upotrebe .

Mamica4
19.03.2011., 01:39
što bi bila ta papa?

papa..
poput pudinga..
radi se sa mekim brasnom..
mlijeko se stavi kuhat,u posudici se izmjesa brasno i mlijeko,,zakuha se i mjesa dok ne zgusne..
u to se doda margarin i sve ostalo po želji...

sofisticiran
19.03.2011., 19:23
Ja obicno od vrhnja i cokolade pravim glazuru. Kremu nisam nikada.
I omjer vrhnja i cokolade 1:1 znaci deci vrhnja, 100 gr cokolade po zelji povecavas. tekuce vrhnje prokuhas i dodas cokoladu. malo prohladis. nema bolje glazure.

a cokoladna krema najbolja je ona od jaja i secera. Osnovna mjera je 4jaja, 20 dag secera lupaj na pari i kad je gotova u vruce dodaj 10 dag cokolade(najbolje izribaj) i hladnu izradi s jednim margarinim.

Ja za normalnu tortu radim duplu mjeru (8 jaja). i radi stiha dodam malo ruma o gotovu kremu.

Dlapek
19.03.2011., 21:55
Ja obicno od vrhnja i cokolade pravim glazuru. Kremu nisam nikada.
I omjer vrhnja i cokolade 1:1 znaci deci vrhnja, 100 gr cokolade po zelji povecavas. tekuce vrhnje prokuhas i dodas cokoladu. malo prohladis. nema bolje glazure.

a cokoladna krema najbolja je ona od jaja i secera. Osnovna mjera je 4jaja, 20 dag secera lupaj na pari i kad je gotova u vruce dodaj 10 dag cokolade(najbolje izribaj) i hladnu izradi s jednim margarinim.

Ja za normalnu tortu radim duplu mjeru (8 jaja). i radi stiha dodam malo ruma o gotovu kremu.

8 jaja i margarin,kažeš?
I to sve u jednu tortu.

Mislim da je lakše,brže,ukusnije i puno laganije vrhnje i čokolada.Probaj jednom.
Više ti nikad neće pasti na pamet tući jaja na pari ( znam kak je to mukpotrpno).