View Full Version : Jeste li se ikad osjećale ugroženom od frendice?
morcego
17.03.2011., 20:10
Pitanje je u naslovu topica.
Stvarno volim svoje prijateljice i nikad ne mislim da bi mi neka od njih radila namjerno zlo. Ali imam problema s upoznavanjem svojih jako zgodnih frendica s tipom s kojim sam u nekoj kombinaciji. To je grozno i to je isključivo moj problem i stvarno bih se voljela toga riješit. Puno puta mi se dogodilo da se ispostavi kako sam se bojala skroz bezveze, ne samo zato što su mi frendice stvarno dobre i ne rade mi nikad ništa nažao, nego i jer se obično ne petljam s nekim tko bi bario nekog mog.
Možda brijem, ali mislim da me taj strah drži još od rane mladosti, kada sam fakat imala lažnu frendicu koja se zbilja morala upucavat svakom liku za kojeg bih ja iti natuknula da mi se sviđa, i nije to radila samo meni. Mi smo si još uvijek ok, ne ko prije, ali i dalje smo si ok, no nema teoretske šanse da ću je upoznat sa svojim odabranikom otprilike do dana vjenčanja :D Do nje mi to nikad nije padalo na pamet, ali nakon tih par situacija s njom, stvarno sam se počela paranoično ponašati. Tj. ne ponašati jer to nikad ne pokažem, ali u sebi znam stvarno pizdit i bit tužna i prestrašena i...baš ono, loše :(
Ne volim što sam takva.
Imate li sličan problem i kako se nosite s tim?
Jer ja bih stvarno voljela da se mogu ovoga riješit, a nemam pojma šta da radim...
Rea Monika
17.03.2011., 20:34
Pitanje je u naslovu topica.
Stvarno volim svoje prijateljice i nikad ne mislim da bi mi neka od njih radila namjerno zlo. Ali imam problema s upoznavanjem svojih jako zgodnih frendica s tipom s kojim sam u nekoj kombinaciji. To je grozno i to je isključivo moj problem i stvarno bih se voljela toga riješit. Puno puta mi se dogodilo da se ispostavi kako sam se bojala skroz bezveze, ne samo zato što su mi frendice stvarno dobre i ne rade mi nikad ništa nažao, nego i jer se obično ne petljam s nekim tko bi bario nekog mog.
..
Ako je tvoj strah opravdan, to jest ako misliš da bi one koketirale s tvojim tipom, onda ti to uopće nisu prave prijateljice.
ammitai
18.03.2011., 11:34
mislim da se ovdje primjenjuje ona: tko se jednom opekao, puše i na hladno.
Pješčani sat
18.03.2011., 11:44
ček, tebi se ta situacija ponavlja? taj strah da će ti frendice zbarit tipa kojeg kuhaš?
i ti misliš da reagiraš na neki duh iz prošlosti?
reggie31
18.03.2011., 12:13
Koliko zgodne su ti te frendice? :D
morcego
18.03.2011., 14:10
ček, tebi se ta situacija ponavlja? taj strah da će ti frendice zbarit tipa kojeg kuhaš?
i ti misliš da reagiraš na neki duh iz prošlosti?
Ne znam kako to drugačije objasnit, s obzirom na to da inače nemam problema sa samopouzdanjem i nisam ljubomorna i iskreno se veselim uspjehu ljudi koji su mi dragi. Jednostavno, kad je ljubav u pitanju, počnem se osjećat ugroženo, ali ne od svih žena, nego baš od tih meni bliskih. Nekako, ako je bilo koja zgodna ili atraktivna ili jebozovna žena u blizini, bolit će me kurac što je sva pažnja na njoj jer sutra neću s njom morat pričat o tome. Ako je u pitanju moja frendica, užasno me pere da će se nešto dogodit (barit će je taj netko) i onda ću još morat živjet s tim, viđat i nju i njega, štajaznam... I da, mislim da je to zato što sam imala takvu situaciju jer mi se prije te situacije nisu takve stvari uopće vrzmale po glavi.
Koliko zgodne su ti te frendice? :D
Dosta sam površna - biram čak i frendove po kriteriju "ko je lipši" :mig:
Pješčani sat
18.03.2011., 14:16
Ne znam kako to drugačije objasnit, s obzirom na to da inače nemam problema sa samopouzdanjem i nisam ljubomorna i iskreno se veselim uspjehu ljudi koji su mi dragi. Jednostavno, kad je ljubav u pitanju, počnem se osjećat ugroženo, ali ne od svih žena, nego baš od tih meni bliskih. Nekako, ako je bilo koja zgodna ili atraktivna ili jebozovna žena u blizini, bolit će me kurac što je sva pažnja na njoj jer sutra neću s njom morat pričat o tome. Ako je u pitanju moja frendica, užasno me pere da će se nešto dogodit (barit će je taj netko) i onda ću još morat živjet s tim, viđat i nju i njega, štajaznam... I da, mislim da je to zato što sam imala takvu situaciju jer mi se prije te situacije nisu takve stvari uopće vrzmale po glavi.
ja bih rekla da ipak imaš problema sa samopouzdanjem. možemo ovo sagledati sa par strana:
1. to što si znala jednu takvu u prošlosti, ne znači da su sve prijateljice takve
2. to što je ona zgodna, ne znači da bi reagirala na njega
3. to što je ona zgodna, ne znači da bi on reagirao na nju.
4. time dobivaš i dobar filter( nažalost). ako ti mogući švaler počne barit frendicu, precrtaj njega. ako ona reagira također, precrtaj nju. po meni, prijatelji bi trebali biti mirna luka, ne rovovska bitka. živjeti Dinastiju, gdje svatko svakome pokušava poševiti dečka i curu , je jako naporan sport. pitanje je koliko dugo će ti se dati biti u takvom okruženju. što te sprečava da iste stvari misliš čak i da budeš s nekim u vezi? jednom će se desiti da taj dečko i tvoja frendica budu negdje sami, npr, odu skupa u trgovinu. o čemu ćeš razmišljati?
SamaraMorgan
18.03.2011., 14:17
Samo ti njih upoznaj. Ako padnu na ispitu, znat ćeš da trebaš odjebati frendice ili njega. Ovisno o tome tko je napravio sranje.:kava:
Nemaš što izgubiti. Osim lažnih frendica ili gada od muškarca.:ne zna:
Zašto onda ne odabereš neugledne frendice pored kojih si ti ta koja ugrožava?
Možda brijem, ali mislim da me taj strah drži još od rane mladosti, kada sam fakat imala lažnu frendicu koja se zbilja morala upucavat svakom liku za kojeg bih ja iti natuknula da mi se sviđa, i nije to radila samo meni.
Imala sam i ja jednu takvu i bila je u prednosti s dečkima jer je rado širila noge, a ja sam imala samo 15 godina i za takve stvari nisam bila spremna.
Najlakše ćeš se rješiti tog duha iz prošlosti kada budeš shvatila da nisu svi ljudi isti i da nisu sve tvoje prijateljice kao ova otimačica.
Danas imam super prijateljice, imam u njih povjerenja i uopće se ne osjećam ugroženo.
reggie31
18.03.2011., 15:03
To i dalje nije odgovor na moje pitanje. :zvrko:
Imate li sličan problem?
Ne.
Kak mozes po izgledu birati dal si s nekim dobar ili ne?
Recimo riba je vrhunski komad, kliknete, onak super ste si, genijalno vam je na cugi, zabava, prica, razumjete se, sve 5 - i ti s takvom osobom zato sto je riba vrhunski komad - neces bit dobra jer je ta riba vrhunski komad - te ti za nju pretpostavljas - da bi mozda u buducnosti ti mogla preotetiti nekog frajera?
Jesam ja to dobro skuzila?
morcego
18.03.2011., 16:59
4. time dobivaš i dobar filter( nažalost). ako ti mogući švaler počne barit frendicu, precrtaj njega. ako ona reagira također, precrtaj nju. po meni, prijatelji bi trebali biti mirna luka, ne rovovska bitka. živjeti Dinastiju, gdje svatko svakome pokušava poševiti dečka i curu , je jako naporan sport. pitanje je koliko dugo će ti se dati biti u takvom okruženju.
U pravu si, to JE dobar filtar i znam to, zato i ne udaljavam frendice od potencijalnog partnera. Kako ću se ponašat u vezi, nemam pojma, ali konkretno s tom frendicom koja je stvarno bila takva se to i dogodilo dok sam bila u vezi. Mislim, tad sam popizdila jer mi je krenula barit dečka. Koji ju je odjebo, naravno, i kužio me totalno i nije bilo nikakvih problema.
Ja bih samo voljela na neki način sebi zagarantirat da neću nikad puhat na hladno, ako me razumiješ...
A u okruženju o kojem svak bari svakog sam sad već neko vrijeme i nikad mi se to nije sviđalo kod tog društva, postala sam dio njega iz nekih drugih razloga, nekih koji mi se sviđaju... Ali da, vjerojatno se neću predugo moći zadržati tu gdje jesam.
Samo ti njih upoznaj. Ako padnu na ispitu, znat ćeš da trebaš odjebati frendice ili njega. Ovisno o tome tko je napravio sranje.:kava:
Nemaš što izgubiti. Osim lažnih frendica ili gada od muškarca.:ne zna:
Isti komentar kao i na prethodni quote. Slažemse u potpunosti, samo se bojim da moja reakcija možda nekad neće bit opravdana, ono, u strahu su velike oči i te fore... ali to si očito moram sama promijenit u glavi...
Zašto onda ne odabereš neugledne frendice pored kojih si ti ta koja ugrožava?
Zezam se, naravno da ne biram frendove po tom kriteriju, isto tako ne bih birala frendove ni po kriteriju "ja sam ljepša od njih". Ovo je bio odg Reggieju koji namjerno podjebva, voli on to :D
Imala sam i ja jednu takvu i bila je u prednosti s dečkima jer je rado širila noge, a ja sam imala samo 15 godina i za takve stvari nisam bila spremna.
Najlakše ćeš se rješiti tog duha iz prošlosti kada budeš shvatila da nisu svi ljudi isti i da nisu sve tvoje prijateljice kao ova otimačica.
Danas imam super prijateljice, imam u njih povjerenja i uopće se ne osjećam ugroženo.
Ja sam još uvijek na putu do te faze, očito... But thanks, ulila si mi nadu ;)
To i dalje nije odgovor na moje pitanje. :zvrko:
A ša ja znan, oš da te upoznan s kojom pa procijeni :D
Ne.
Kak mozes po izgledu birati dal si s nekim dobar ili ne?
Recimo riba je vrhunski komad, kliknete, onak super ste si, genijalno vam je na cugi, zabava, prica, razumjete se, sve 5 - i ti s takvom osobom zato sto je riba vrhunski komad - neces bit dobra jer je ta riba vrhunski komad - te ti za nju pretpostavljas - da bi mozda u buducnosti ti mogla preotetiti nekog frajera?
Jesam ja to dobro skuzila?
Ma nisi dobro skužila :D Očito ne biram ljude po kriteriju izgleda i neću ženu odjebat ili prihvatit zato što je komad ili ne. Da sam toliki pacijent, družila bih se samo s onima koje garantiram da se nikom ne sviđaju (ovo grozno zvuči) i ne bih pisala o svom problemu ovdje. Kažem svom problemu - svjesna sam da sam ja tuka u toj priči. Zanimalo me samo ima li ljudi sa sličnim paranojama i kako se s tim nose...
Ma nisi dobro skužila :D Očito ne biram ljude po kriteriju izgleda i neću ženu odjebat ili prihvatit zato što je komad ili ne. Da sam toliki pacijent, družila bih se samo s onima koje garantiram da se nikom ne sviđaju (ovo grozno zvuči) i ne bih pisala o svom problemu ovdje. Kažem svom problemu - svjesna sam da sam ja tuka u toj priči. Zanimalo me samo ima li ljudi sa sličnim paranojama i kako se s tim nose...
Sori moj bed :facepalm:
Zato sam te i pitala dal sam dobro skuzila - pa reko nije valjda tak luda da bira frendice po tome da su komadi il ne :D
morcego
18.03.2011., 18:18
Sori moj bed :facepalm:
Zato sam te i pitala dal sam dobro skuzila - pa reko nije valjda tak luda da bira frendice po tome da su komadi il ne :D
Hehe, ne, ok je :D Kažem, Reggie voli podjebavat, a meni se nije mrsko zezat na vlastiti račun pa sam prihvatila :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.