View Full Version : Slobodni zidari!
okicizepa
08.09.2004., 12:35
Pozdrav!
Imam jedno pitanje, odn. zanima me da li mi netko moze reci nesto o slobodnom zidarstvu. Ponesto znam o povijesti, navodnoj povezanosti sa templarima & stuff ali neznam zapravo sto su oni, sto predstavljaju i tako to... Cesto se cuje o njima (u novinama) u negativnom (politickom) kontekstu... opravdano?
Bilo bi dobro da se javi neki pripadnik reda...
GnothiSeauton
08.09.2004., 13:03
Evo par linkića:
Wikipaedijina definicija Slobodnog Zidarstva (http://en.wikipedia.org/wiki/Freemasonry)
Službene stranice Velike Lože Engleske (http://www.grandlodge-england.org/masonry/what-is-freemasonry.htm)
Dobar članak (http://www.mastermason.com/luxocculta/hermetic.htm)
okicizepa
09.09.2004., 23:20
Hvala!
dante666
21.05.2008., 08:46
Pozdrav!
Imam jedno pitanje, odn. zanima me da li mi netko moze reci nesto o slobodnom zidarstvu. Ponesto znam o povijesti, navodnoj povezanosti sa templarima & stuff ali neznam zapravo sto su oni, sto predstavljaju i tako to... Cesto se cuje o njima (u novinama) u negativnom (politickom) kontekstu... opravdano?
Bilo bi dobro da se javi neki pripadnik reda...
Ne zajebavaj se sa stvarima koje ne razumiješ, nije preporučljivo. Ako želiš zaista shvatiti masone(slobodni zidari) onda pročitaj knjige vezane za Sveti Gral, tamo se stalno spominju, a ostatak zaključi sam.
Ne zajebavaj se sa stvarima koje ne razumiješ, nije preporučljivo. Ako želiš zaista shvatiti masone(slobodni zidari) onda pročitaj knjige vezane za Sveti Gral, tamo se stalno spominju, a ostatak zaključi sam.
Ma nemoj..:rolleyes: u knjizi se samo spominju i ništa drugo, i u buduć će se samo spomnjati i opet ništa drugo:bang:
Mislim zašto se s njima nebi neko "zajebavao", SLOBODNI ZIDARI ,svašta, daj molim te odrasti.
chickeneye
21.05.2008., 20:55
bobra je i fichteova filozofija slobodnog zidarstva :mig:
ako zelis opsirno imas toga koliko hoces; preporucam knighta i lomasa
UBERSOLDAT
22.05.2008., 10:23
Možda bi bilo najpametnije proučavati neke neovisne i ne-euroameričke izvore jer su mogući utjecaji i manipulacije (iskrivljenje istine) posebno kod vrlo popularnih "best seller" knjiga, koji su načešće "smeće" od informacija (ili čak namjerna dezinformacija), a u biti sve što znamo o njima, znamo iz tih izvora.
Ako nekog doista zanimaju oni i njihovi ciljevi, najbolje da proučava spise i informacije od izvora koji nemogu nikako biti (ili vrlo malo) pod "njihovim" utjecajem (blisko-istočni, kineski, ruski...itd)
dante666
22.05.2008., 19:47
Ma nemoj..:rolleyes: u knjizi se samo spominju i ništa drugo, i u buduć će se samo spomnjati i opet ništa drugo:bang:
Mislim zašto se s njima nebi neko "zajebavao", SLOBODNI ZIDARI ,svašta, daj molim te odrasti.
Kažeš ti.......................
dante666
22.05.2008., 19:49
Možda bi bilo najpametnije proučavati neke neovisne i ne-euroameričke izvore jer su mogući utjecaji i manipulacije (iskrivljenje istine) posebno kod vrlo popularnih "best seller" knjiga, koji su načešće "smeće" od informacija (ili čak namjerna dezinformacija), a u biti sve što znamo o njima, znamo iz tih izvora.
Ako nekog doista zanimaju oni i njihovi ciljevi, najbolje da proučava spise i informacije od izvora koji nemogu nikako biti (ili vrlo malo) pod "njihovim" utjecajem (blisko-istočni, kineski, ruski...itd)
Slažem se s tobom, samo je problem što baš i nema puno neameričkih izvora(barem ih ja u knjižnici ne mogu naći).
mislio sam se pridruziti njima u zagrebackoj loži, ali ne vise i nepreporucam, bolje nemojte ni pokusati
mislio sam se pridruziti njima u zagrebackoj loži, ali ne vise i nepreporucam, bolje nemojte ni pokusatiZašto?
Zašto?
ma sto ja znam zasto, bio sam mlad i naivan, a kod njih je bilo bas super onda, ali to je samo fasada, izunutra cisto druga prica
ma sto ja znam zasto, bio sam mlad i naivan, a kod njih je bilo bas super onda, ali to je samo fasada, izunutra cisto druga pricaI kakva je to priča iznutra?
a cuj, piramida, vise novaca imas i naravno das njima, na visoj si razini u toj njihovoj piramidi
privatnog zivota skoro pa nema, stalno si tamo kod njih
ante_gotovina
24.05.2008., 00:22
a cuj, piramida, vise novaca imas i naravno das njima, na visoj si razini u toj njihovoj piramidi
privatnog zivota skoro pa nema, stalno si tamo kod njih
Vjerujem, u zagrebu se mnogo gradi u zadnje vrijeme, pretpostavljam da novi članovi rade za početak tek na mješalici ili... :lol:
rade na mjesalici i jos ju opskrbljivaju sa svime potrebno za njen rad
Black Ronin
24.05.2008., 16:23
slobodni zidari ,masoni su realni i zato svaka čast MASONI rulajte
neprodaju maglu kao religijske organizacije koje idu po sistemu ljeva ruka desni džep, a narod zjeva od gladi......http://www.webruler.com/shriners/Masons.JPG
ante_gotovina
25.05.2008., 00:55
slobodni zidari ,masoni su realni i zato svaka čast MASONI rulajte
neprodaju maglu kao religijske organizacije koje idu po sistemu ljeva ruka desni džep, a narod zjeva od gladi......http://www.webruler.com/shriners/Masons.JPG
A šta onda rade molim te?
mukotrpak
26.05.2008., 10:24
Nema slobodnih zidara. Svi su članovi sindikata
Masonerija danas ima sasvim drugo značenje od onog kojeg je imala kada je začeta. Danas je to samo moć i novac (vidi talijansku ložu P2, sadašnji premijer je bio član) ili udruga kao i svaka druga gdje se dedeki skupljaju za tračanje.
Uostalom, sve je to previše začinjeno teorijama zavjere, a rezultat toga su izjave poput "Nemoj se s time zajebavati".
Kako je žalosno kada baš sve postaje komercijala...
P2 je zajebana loza, sve glavne face u italiji su tamo clanovi, ako se dobro sijecam bila je tamo neka frka negdje u 80-ima prosloga stoljeca sa nekim bankarom
Jel zna netko možda da li još djeluju one bankarske obitelji Fugger i Medici iz Beča i Firence?
Znam da su oni neki od prvih bankara u Europi nastalih već početkom srednjega vijeka, a vrhunac moći i bogatstva su doživjeli u novom vijeku. Kroz dugo povijesno razdoblje su bili numero uno što se tiče novca u Europi.
P2 je zajebana loza, sve glavne face u italiji su tamo clanovi, ako se dobro sijecam bila je tamo neka frka negdje u 80-ima prosloga stoljeca sa nekim bankarom
Bila je frka, da, sa Propaganda2.
Ubijen je Roberto Calvi, t.zv. "božji bankar", predsjednik Banco Ambrosiano i navodni član P2 te prijatelj "masona" Licia Gellija, lika koje je planirao državni udar i sanjao nekakvu desničarsku Italiju u kojoj bi vladali njegovi ljudi (bio bi ponosan na sadašnje stanje). Upravo je zbog toga mamio važna vojna lica, advokate, političare, poduzetnike i bogataše u P2.
Roberto Calvi je ubijen, odnosno inscenirano je njegovo samoubojstvo u Londonu (i odmah se posumnjalo na neke masonske lože budući da je u džepovima imao komade cigla, nađen je obješen bez cipela, a lokacija je bila Blackfriars Bridge - sve su to povezali sa nekakvim masonskim obredom). U sve to je bio upleten i Vatikan (u liku monsinjora Marcinkusa - tadašnja glavna faca za crkvene financije, nakon skandala prebačen u Ameriku da bi izbjegao da ga Vatikan preda talijanskim vlastima) i pranje novaca po Latinskoj Americi te financiranje fašističkih pokreta nestalim novcem...
Da, sve u svemu cijelo sranje za koje se dan danas ne znaju baš svi detalji, smatra se da bi u to doba pale mnoge važne glave da se slučaj riješio.
da da, sjecam se, bila velika frka sa Calviom i pranjem novca, puno ljudi je bilo umjesano
u pocetku se mislilo da ga je mafija ubila po nacinu kako je objesen, pa masoni pa teorije zavjere itd.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.