View Full Version : RedLetter media revizije novih Star Warsa
Evil robot
08.04.2011., 01:27
Ne znam jel već ima tema
Svi smo znali(stariji od 12) da su novi filmovi sranje i zapravo golema reklama za škart robu.
Ali nitko to nije razčlanio na tako genijalan način kao ekipa iz RedLetterMedia
Evo za početak prvi i vjerovatno najgori dio:
Prvi Dio
http://www.youtube.com/watch?v=FxKtZmQgxrI
Drugi Dio
http://www.youtube.com/watch?v=ZG1AWVLnl48&feature=related
Treći dio
http://www.youtube.com/watch?v=IdQwKPVGQsY&feature=related
Četvrti dio
http://www.youtube.com/watch?v=SOlG4T1S2lU&feature=related
Peti dio
http://www.youtube.com/watch?v=TBvp1r2UpiQ&feature=related
Šesti dio
http://www.youtube.com/watch?v=ORWPCCzSgu0&feature=related
Sedmi dio
http://www.youtube.com/watch?v=fIWKMgJs_Gs&feature=related
uživajte :top:
Sepulnation
08.04.2011., 12:52
dobar je,ali to se trebalo pojaviti još nakon 1. filma
TheSGCTrooper
08.04.2011., 14:19
najbolje je objašnjenje loših prequela je zadatak koji je Plinkett postavlja ljudima : Opišite likove iz Star Wars-a prijatelju koji ih nikad nije gledao a da ne govorite što rade kako izgledaju i što oblače.
Homer Simpson85
10.04.2011., 22:19
Prvi mu je i najbolji, mislim dakako na recenziju,jer je ama baš sve u filmu pogrešno urađeno
Luke Skywalker 86
10.04.2011., 22:27
Već u prvom linku na 2:40 JE SVE OBJAŠNJENO.
Nema glavnog lika, SF spektakl bez glavnog lika :zvrko:
Michael Collins
12.04.2011., 11:36
OK,najlakše je sprdati prvi dio, ali postoje ljudi koji misle da je 3.,čak i 2. OK, i treba njih razuvjeriti
TheSGCTrooper
13.04.2011., 12:40
Pa on je napravia recenzije od sva tri prequela ne samo prvog a kad malo bolje pogledaš njegove recenzije skužiš da su 2 i 3 zapravo najlošiji!
Michael Collins
13.04.2011., 13:49
Pa on je napravia recenzije od sva tri prequela ne samo prvog a kad malo bolje pogledaš njegove recenzije skužiš da su 2 i 3 zapravo najlošiji!
Dobro,ali ovo što su ostali rekli, film bez glavnog lika.
A ono kada mali uđe u avion i uništi onu građevinu u svemiru,mislim ono :bljak:
TheSGCTrooper
14.04.2011., 21:24
Ispada da je na sriću slučajno pogodia reaktor stanice i kabooom a ne da je on neki Chosen One!
Homer Simpson85
18.04.2011., 10:22
Ispada da je na sriću slučajno pogodia reaktor stanice i kabooom a ne da je on neki Chosen One!
općenito najbljutavija stvar u SW ikada :mad:
Xenoborg
11.05.2011., 11:48
Ali nitko to nije razčlanio na tako genijalan način kao ekipa iz RedLetterMedia
Ovo su jedne od najglupljih i najpodcjenjivačkijih recenzija ikada. Tipu fali ili mozga da poveže sve dijelove filma ili je jedan od onih koji i dalje plače šta u Ep 1 nije vidio Hana, Lukea i Leiu.
Ovdje (http://www.scribd.com/doc/49516899/Red-Letter-Media-s-Episode-I-Review-A-Study-in-Fanboy-Stupidity) je link s pismom nekog fana koji je odgovorio na ovu ultraglupu recenziju. Pravo štivo za svakog tko vjeruje da je recenzija objektivna ili uopće relevantna svakom tko je ijednom pogledao film.
I da, dovoljno je vidjeti da je recenziju pohvalio D. Lindelof, tvorac Izgubljenih (:lol:) i Simon Pegg (Scotty u onom šitu od Zvjezdanih staza).
Jedino šta bi moglo dobro proizaći iz ovoga jesu recenzije originalne trilogije pa da pokažu svijetu kako su i to preglupi i precijenjeni filmovi.
Tomislav B
11.05.2011., 12:02
Ovo su jedne od najglupljih i najpodcjenjivačkijih recenzija ikada. Tipu fali ili mozga da poveže sve dijelove filma ili je jedan od onih koji i dalje plače šta u Ep 1 nije vidio Hana, Lukea i Leiu.
Ovdje (http://www.scribd.com/doc/49516899/Red-Letter-Media-s-Episode-I-Review-A-Study-in-Fanboy-Stupidity) je link s pismom nekog fana koji je odgovorio na ovu ultraglupu recenziju. Pravo štivo za svakog tko vjeruje da je recenzija objektivna ili uopće relevantna svakom tko je ijednom pogledao film.
I da, dovoljno je vidjeti da je recenziju pohvalio D. Lindelof, tvorac Izgubljenih (:lol:) i Simon Pegg (Scotty u onom šitu od Zvjezdanih staza).
Jedino šta bi moglo dobro proizaći iz ovoga jesu recenzije originalne trilogije pa da pokažu svijetu kako su i to preglupi i precijenjeni filmovi.
Ovakav review reviewa bih pogledao samo da je napravljen u obliku filma koji kadar po kadar dekonstruira Plinketov review.
Ipak sam preletio kroz sve to...
Sad mi dođe da napišem review reviewa Red Letter Media reviewa.:lol:
Šala.
Ali bit ću kratak: ovaj koji reviewira Plinkettov review je u krivu.
cvjetaca
11.05.2011., 13:53
*tsk, tsk*skoro svaku recenicu karakterizira sa 'dumb' i 'stupid' i ocito je da lik sve kojima se svidio review smatra debilima. malo prenabrijan mozda?
katastrofa :flop:
nemam nis protiv argumentiranog odgovora al ovo je preseravanje
TheSGCTrooper
12.05.2011., 12:03
*tsk, tsk*skoro svaku recenicu karakterizira sa 'dumb' i 'stupid' i ocito je da lik sve kojima se svidio review smatra debilima. malo prenabrijan mozda?
pa sav dijalog je takav trash da svo to smeće nebi stalo ni u 10 000 kontejnera! aj nije baš toliko veliki trash al šta je je dijalog je loš.
Xenoborg
12.05.2011., 13:43
Ali bit ću kratak: ovaj koji reviewira Plinkettov review je u krivu.
Opet, kako za koga.
Odgovor je takav kakav jest, šta napisati u odgovoru na ovako debilnu recenziju filma.
Nažalost, ovaj Plinkett nije jedini. I na jednom sam našem drugom sajtu naišao na recenzije prequela i za Napad klonova u tekstu je pisalo: O čemu se uopće u filu radi? A to u objektivnoj recenziji ne bi smjelo pisati. To svatko tko drži do svoje reputacije kritičara, pa čak i amatera, ne bi smio javno objaviti.
A uostalom, ako Plinkett omalovažava ljude kojima se film svidio, šta fali odgovoru u kojemu se ta recenzija naziva glupom?
Michael Collins
12.05.2011., 13:53
nemam nis protiv argumentiranog odgovora al ovo je preseravanje
čekaj,pa jesi pogledala sve za npr. Phantom Menace, čovjek je sve konkretno rekao,popljuvao što ne valja
Tomislav B
12.05.2011., 16:44
čekaj,pa jesi pogledala sve za npr. Phantom Menace, čovjek je sve konkretno rekao,popljuvao što ne valja
cvjetaca se osvrnula na recenziju recenzije.
Michael Collins
12.05.2011., 18:21
da,sad sam i ja vidio,ispričavam se kolegici
cvjetaca
12.05.2011., 21:44
:top:
@Xenoborg: ne mislim da su prequeli najlosiji filmovi ikad al nakon hypea i popularnosti originalne trilogije ocekivanja su bila velika a delivery je na njih bio mizeran.
Plinket je jako dobro verbalizirao ono kaj mislim o njima a uz to je i jako zabavan (i malo premorbidan al kaj se moze).
Michael Collins
19.09.2011., 18:50
Dečki iz Half in the Bag(isti tim koji je radio recenzije filmova) interviraju redatelja People vs George Lucas
http://redlettermedia.com/half-in-the-bag/the-people-vs-george-lucas-and-star-wars-discussion/
Dragon007
29.09.2011., 02:04
Ma dobro ljudi što vi oćete da je meni znati? Trpio sam ove idiote iz SW "Reviewa" glede prvog dijela SW-a, u drugom mi je već počeo dizat živce, a kad sam vidio da za treći kaže isto kao za prethodna dva e onda sam popizdija e...
Prvo i osnovno, meni je najbolji SW film the revenge of the sith, i nisam jedini, e i da, gledao sam stariju trilogiju 50000000000000000000 puta i opet mi je najbolji revenge of the sith, šta ćete sad? smatrati me idiotom jel? Pa gle, mozda su jedini idioti oni koji ne postuju tuđa misljenja te se skupljate u neke skupinice ljudi da bi onda ne znam... skratili si vrijeme sranjem i pljuvanjem oko nečega kako vi mislite da je trebalo bit...
Ponavljam meni je najbolji SW film revenge of the sith, a odma posli njega mi je Empire strikes back... kome se ne svidja moj izbor za najbolji SW film, nije moj problem...
CIAOS
Xenoborg
29.09.2011., 22:02
Ma dobro ljudi što vi oćete da je meni znati? Trpio sam ove idiote iz SW "Reviewa" glede prvog dijela SW-a, u drugom mi je već počeo dizat živce, a kad sam vidio da za treći kaže isto kao za prethodna dva e onda sam popizdija e...
Ma nemoj se ni obazirati na to.
RedLetter došao je kao melem na ranu za one koji ne vole PT i to je to.
Neću sad polemizirati oko toga, nema niti svrhe, ali lako se da zaključiti da postoje dva tipa SW fanova: oni koji vole cijelu sagu (a većina njih preferira PT) i oni koji vole originalnu trilogiju bez da žele i pomisliti na PT. I tu ne možeš ništa.
Dragon007
01.10.2011., 16:55
Ma nemoj se ni obazirati na to.
RedLetter došao je kao melem na ranu za one koji ne vole PT i to je to.
Neću sad polemizirati oko toga, nema niti svrhe, ali lako se da zaključiti da postoje dva tipa SW fanova: oni koji vole cijelu sagu (a većina njih preferira PT) i oni koji vole originalnu trilogiju bez da žele i pomisliti na PT. I tu ne možeš ništa.
Ma ne znam sto da kazem stvarno, mozda bolje ništa, ali da netko može pljuvati po trećem djelu SW-a, revenge of the sith (meni osobno naj SW filmu), e to je onda od onog koji pljuje "very low"... bez uvrede ikom.
Michael Collins
06.10.2011., 09:43
Ma ne znam sto da kazem stvarno, mozda bolje ništa, ali da netko može pljuvati po trećem djelu SW-a, revenge of the sith (meni osobno naj SW filmu), e to je onda od onog koji pljuje "very low"... bez uvrede ikom.
pogledaj pa češ vidjeti i zašto.
to nije mnogo manje smeće,nego prijašnja dva,ali kažem,pogledaj i zaključi sam
Seagull92
08.10.2011., 16:20
Ja sam gledao originalnu trilogiju prvi put sa 5 godina, otada još nebrojeno puta. Tek prošli tjedan sam se usudio pogledati novu trilogiju po prvi put baš zbog bisera koji su tvrdili da to ne gledam jer ću si pokvariti cijeli SW doživljaj.
Fanboysi stare trilogije su baš zadrti fanboysi koji očito imaju potrebu vikati na sva vrata kako je nova trilogija sranje. Kao da će to nešto promijeniti.
Meni se nova trilogija baš sviđa, pogotovo Revenge of the Sith, koji mi je najbolji SW film. Eto.
Michael Collins
08.10.2011., 19:35
Svatko ima pravo na svoj (ne)ukus kolega :mig:
Xenoborg
08.10.2011., 19:53
Meni se nova trilogija baš sviđa, pogotovo Revenge of the Sith, koji mi je najbolji SW film. Eto.
Pa normalno. :mig:
Seagull92
08.10.2011., 21:27
Svatko ima pravo na svoj (ne)ukus kolega :mig:
Istina, samo mi se čini da ti to nikako ne možeš shvatiti. Nema veze, budeš jednom. :)
Michael Collins
09.10.2011., 11:46
Istina, samo mi se čini da ti to nikako ne možeš shvatiti. Nema veze, budeš jednom. :)
90% starih fanova nije shvatilo, bit će da su 12-godišnjaci po tebi u pravu :mig:
Seagull92
09.10.2011., 13:33
90% starih fanova nije shvatilo, bit će da su 12-godišnjaci po tebi u pravu :mig:
90% starih fanova nije shvatilo da svatko ima pravo na svoj ukus? Oprosti, ali onda ste stvarno zadrti.
Vidim da i dalje ne shvaćaš kako nitko nije u pravu kad se radi o ukusima. To još više potvrđuje prethodnu rečenicu. :mig:
Dragon007
14.10.2011., 18:28
Bez uvrede, ali meni je starija trilogija po svome kontekstu puno više adekvatna za 12-godisnjake, osim "Empires strikes back", eto reče ja ovo pa kud puklo da puklo...
A ja ne znam sto to starije fanove toliko smetaju novi djelovi? Bit ce da su razocarani cinjenicom da je dano objasnjenje za "force" pa su se razocarali da oni kao šmokljani nemaju "force", bas mi ih je žao :kava:
Tomislav B
14.10.2011., 19:48
Nitko nema ništa protiv ukusa drugih ljudi, ali činjenice o stvaranju filma nisu subjektivna kategorija, tako da su činjenično, filmovi nove trilogije loši filmovi.
Nitko ne bi imao ništa protiv nove trilogije, samo da je na raspolaganju legalno za nabaviti stara trilogija bez Lucasovih naknadnih intervencija i pokušaja da superiorne starije filmove pošto- poto poveže sa katastrofalno lošim i promašenim filmovima nove trilogije.
Xenoborg
15.10.2011., 13:10
Pa ima Lucas pravo ako katastrofalno-činjenično lošu kino i bilo koju drugu verziju originalne trilogije više ne želi izdavati.
Fanovi su 2006. dobili DVD, ali ni to im nije bilo dosta.
Seagull92
16.10.2011., 23:41
Nitko nema ništa protiv ukusa drugih ljudi, ali činjenice o stvaranju filma nisu subjektivna kategorija, tako da su činjenično, filmovi nove trilogije loši filmovi.
Nitko ne bi imao ništa protiv nove trilogije, samo da je na raspolaganju legalno za nabaviti stara trilogija bez Lucasovih naknadnih intervencija i pokušaja da superiorne starije filmove pošto- poto poveže sa katastrofalno lošim i promašenim filmovima nove trilogije.
Ne znam, meni je i stara trilogija bila nekako trashy pa od nove nisam niti očekivao scenarističko/redateljsko/glumačko remek-djelo. Ja nisam izgubio osjećaj da gledam SW film u novoj trilogiji, (John Williams, loši dijalozi i mjestimično loša gluma su me uglavnom podsjećali na to) tako da sam od tih filmova dobio dobru zabavu, što sam i htio. Pogotovo, ponavljam, kod gledanja RotS.
To što se više ne može nabaviti oriđiđi SW je drugi problem i slažem se da je trebao ostati nepromijenjen.
RLM ah...
Dobro je spomenuti da postoji i detaljan rebutall na taj tzv. RLM uradak:
http://www.slashfilm.com/star-wars-fan-writes-108page-rebuttal-red-letter-medias-phantom-menace-review/
RLM je dobro ospišljena retorika za one koji ne vole prequel-e. Ništa posebno domišljato nema u tim kritikama. Samo cinično cjepidlačenje koje nema nikakvog smisla (pogotovo sa stajališta nekoga ko voli stare SW filmove, koji su prepuni istih tih "mana" zbog kojih navodno novi ne valjaju).
Xenoborg
13.02.2012., 14:32
RLM je dobro ospišljena retorika za one koji ne vole prequel-e.
Nabasao sam i na njegov komentar (http://redlettermedia.bandcamp.com/) za Fantomsku prijetnju. Sad mrzitelji PT-a mogu udobnije slušati ''originalnu, sistemsku i dubinsku objektivnu analizu loše PT.'' Za samo 1.99 dolara. :lol:
Nabasao sam i na njegov komentar (http://redlettermedia.bandcamp.com/) za Fantomsku prijetnju. Sad mrzitelji PT-a mogu udobnije slušati ''originalnu, sistemsku i dubinsku objektivnu analizu loše PT.'' Za samo 1.99 dolara. :lol:
Tip svakako ne izgleda glup(neiskren, ali ne glup). Sitija se načina kako izmust nešto love na račun internetskog trenda kritiziranja prequel-a. Sigurno kuži da je velika doza niskrenosi u ovim kritikama od stranje ljudi. Na ovaj način im nudi izliku šta idu u kino ponovo gledat film koji navodno mrze.
Inače, 3D reizdenju ide jako dobro na kino blagajnama, nekih 46 miljna dolara zarade, samo u prvom vikendu prikazivanja. Iznad svih prognoza. Toliko o tome da ovaj film ljudi univerzalno mrze. :ne zna:
Kyle Reese
16.02.2012., 15:17
Tip svakako ne izgleda glup(neiskren, ali ne glup). Sitija se načina kako izmust nešto love na račun internetskog trenda kritiziranja prequel-a. Sigurno kuži da je velika doza niskrenosi u ovim kritikama od stranje ljudi. Na ovaj način im nudi izliku šta idu u kino ponovo gledat film koji navodno mrze.
Inače, 3D reizdenju ide jako dobro na kino blagajnama, nekih 46 miljna dolara zarade, samo u prvom vikendu prikazivanja. Iznad svih prognoza. Toliko o tome da ovaj film ljudi univerzalno mrze. :ne zna:
Ne vjerujem da kada je napravio prvi je naumio izvesti lovu, lik je jedan od milijuna razočaranih fanova.
Fantomska prijetnja se svidjela publici mlađoj od 12 godina, i oni su odrasli misleći da su ti dječji filmovi zapravo Star Wars.
Tomislav B
16.02.2012., 16:33
Ne vjerujem da kada je napravio prvi je naumio izvesti lovu, lik je jedan od milijuna razočaranih fanova.
Fantomska prijetnja se svidjela publici mlađoj od 12 godina, i oni su odrasli misleći da su ti dječji filmovi zapravo Star Wars.
Star Wars u stvari i jesu filmovi za djecu, idealni za pred pubertetsku mušku mladež. Razlika je u kvaliteti. Prva, to jest tj originalna trilogija je inspirirana Campbellovim "Junakom s tisuću lica", a druga, tj. nova je inspirirana specijalnim efektima i blue screenom.
Jedina je šteta što su se RL recenzije pojavile tako kasno, a ne u doba kada je to još bilo u kinima i kada je spoznaja koliko je to sranje bila friška.
Kyle Reese
16.02.2012., 16:54
Star Wars u stvari i jesu filmovi za djecu, idealni za pred pubertetsku mušku mladež. Razlika je u kvaliteti. Prva, to jest tj originalna trilogija je inspirirana Campbellovim "Junakom s tisuću lica", a druga, tj. nova je inspirirana specijalnim efektima i blue screenom.
Jedina je šteta što su se RL recenzije pojavile tako kasno, a ne u doba kada je to još bilo u kinima i kada je spoznaja koliko je to sranje bila friška.
Promašio si bit.
Riječ je o likovima, likovima koji su se urezali u po kulturu.
Već je bilo, pokazuju slike iz stare triologoije,svi ih znaju nakon desetljeća, dok ove nove će zaboraviti dok izlaze iz kina
Tomislav B
16.02.2012., 18:18
Promašio si bit.
Riječ je o likovima, likovima koji su se urezali u po kulturu.
Već je bilo, pokazuju slike iz stare triologoije,svi ih znaju nakon desetljeća, dok ove nove će zaboraviti dok izlaze iz kina
Nije stvar toliko u likovima, stara trilogija se toliko jako urezala u kolektivnu svijest radi monomita.
http://en.wikipedia.org/wiki/Monomyth
Citat iz teksta:
"George Lucas's deliberate use of Campbell's theory of the monomyth in the making of the Star Wars movies is well documented. ...
Lucas states that in the early 1970s after completing his early film, American Graffiti, "it came to me that there really was no modern use of mythology...so that's when I started doing more strenuous research on fairy tales, folklore and mythology, and I started reading Joe's books. Before that I hadn't read any of Joe's books.... It was very eerie because in reading The Hero with A Thousand Faces I began to realize that my first draft of Star Wars was following classical motifs"
Ima i u novoj trilogiji dobrih likova, ali oko njih nema priče koja bi nešto značila, nema mita. Daj zamisli da je netko talentiran smislio priču sa Darth Maulom, Qui Gonom, Palpatinepm, Mace Winduom. Sve potencijalno super likovi, a oko njih nema ničega ...
Xenoborg
16.02.2012., 19:45
Ma ne... Mislim, napravi tri debilna uratka koji infantilno i wannabe-komično ismijavaju Lucasa, kuži kako to neki puše, a onda mu dođe iz guzice u glavu: Ajmo to naplaćivati! Vrhunac cinizma i licemjerja. U biti se pokopao, ali malo tko to shvaća. Od fanova polovice sage.
...a druga, tj. nova je inspirirana specijalnim efektima i blue screenom.
Znači, u OT nema niti jednog kadra sa specijalnim efektima i snimljenog pred plavim ekranom?
Šteta šta tako misliš. Listanjem po stranim forumima naišao sam na dosta komentara kako ljudi žale one koji tako misle za PT. Ali, doduše, njima je više do pljuvanja nego razumijevanja filmova.
Daj zamisli da je netko talentiran smislio priču sa Darth Maulom, Qui Gonom, Palpatinepm, Mace Winduom. Sve potencijalno super likovi, a oko njih nema ničega ...
Vaderom, Lukeom, Leiom, Hanom, Chewbaccom... Sve banalni, jednodimenzionalni, cmizdravi stereotipni likovi iz kulture američkog antivijetnamskog bunta 70-ih.
Kyle Reese
16.02.2012., 20:15
Ma ne... Mislim, napravi tri debilna uratka koji infantilno i wannabe-komično ismijavaju Lucasa, kuži kako to neki puše, a onda mu dođe iz guzice u glavu: Ajmo to naplaćivati! Vrhunac cinizma i licemjerja. U biti se pokopao, ali malo tko to shvaća. Od fanova polovice sage.
.
Sorry,ali jesi li ti gledao prvu recenziju?
Onaj dio sa samim serijskim ubojicom jest smeće, i bespotrebno,ali argumentirano su popljuvali svaki djelić film i to je vrhunski,istitino i pametno odrađeno
ŠpinutJeKRALJ
16.02.2012., 22:46
Da sam kojim slučajem napravio video uradaka koji je imao 12 milijuna pogleda na youtubeu i ja bih isto tražio način za izmusti lovu od ljudi...:rolleyes:
Xenoborg
17.02.2012., 15:05
Sorry,ali jesi li ti gledao prvu recenziju?
Onaj dio sa samim serijskim ubojicom jest smeće, i bespotrebno,ali argumentirano su popljuvali svaki djelić film i to je vrhunski,istitino i pametno odrađeno
Pogledao sam.
Ali više volim čitati ovaj link (http://www.scribd.com/doc/49516899/Red-Letter-Media-s-Episode-I-Review-A-Study-in-Fanboy-Stupidity) u kojem ''argumentirano, vrhunski, istinito i pametno odrađeno'' i, za razliku od RLM, profesionalno pobijaju svaku suludu tvrdnju iznesenu u tim uratcima.
I tekst je, začuđujuće, besplatan.
Pogledao sam.
Ali više volim čitati ovaj link (http://www.scribd.com/doc/49516899/Red-Letter-Media-s-Episode-I-Review-A-Study-in-Fanboy-Stupidity) u kojem ''argumentirano, vrhunski, istinito i pametno odrađeno'' i, za razliku od RLM, profesionalno pobijaju svaku suludu tvrdnju iznesenu u tim uratcima.
Tnx Xenoborg na linku. U mom postu od prije nekoliko dana sam htio staviti megaupload link rebuttala koji sam skinuo jos prosle godine, ali naravno nije vise bio aktivan. Poslije sam isto nasao verziju na scribdu no super da si vec stavio.
Kyle Reese
17.02.2012., 16:11
Pogledao sam.
A što, uradci od RLM se plaćaju?
Tomislav B
17.02.2012., 16:28
Ma kakvi, sve se može pogledati besplatno na njihovoj stranici, a ima i na youtubeu.
Doduše, možda je uveo da platiš a on ti pošalje DVD s recenzijom? :ne zna:
Kyle Reese
17.02.2012., 17:08
Ma kakvi, sve se može pogledati besplatno na njihovoj stranici, a ima i na youtubeu.
ma znam,nego je kolega naglasio za onaj tekst da je besplatan
Milkman
18.02.2012., 11:05
Pogledao sam.
Ali više volim čitati ovaj link (http://www.scribd.com/doc/49516899/Red-Letter-Media-s-Episode-I-Review-A-Study-in-Fanboy-Stupidity) u kojem ''neargumentirano, izrazito loše, lažno i glupo odrađeno'' i, za razliku od RLM, neprofesionalno ne pobijaju svaku genijalnu tvrdnju iznesenu u tim uratcima.
I tekst je, nezačuđujuće, besplatan.
:top:
Xenoborg
18.02.2012., 12:56
ma znam,nego je kolega naglasio za onaj tekst da je besplatan
Još jednom, link (http://redlettermedia.bandcamp.com/). Radi se o svojevrsnom audio-komentaru koji ide uz film. Doduše, ne znam nikog tko bi 2 sata i 15 minuta pratio film, slušao pljuvanje po njemu - i to još platio cca 2 dolara.
Nije to youtube-recenzija, ali čak je i meni bolno gledati kako se tip srozao i pokušava naplatiti te svoje gluposti.
Kyle Reese
18.02.2012., 13:06
Čekaj,da se razumijemo-jesu li ti novi filmovi dobri ili razočaranje, jer ako jesu ti dobri,naravno da nečeš uzeti u obzir ove agumente,jer ti očito ni ne smetaju.
Fantomska prijetnja je proizovdi koji su napravili marketinški stručnjaci da se svidi ama baš svima-rezultat je katastrofa od filma, bar po meni,a i po većini starih fanova
Milkman
18.02.2012., 17:10
Vidim da se tu provlači neka teza kako je Phantom Menace najgori SW film. Ne! Attack of the Clones je gori...puno gori. Zašto? Zato što je Lucas pokušao kopirat koncept prema kojem je snimljen The Empire Strikes Back. Oni perceptivniji među vama su valjda primjetili da taj film (The Empire Strikes Back) baš i nema neku čvrstu radnju tj. žrtvuje dio radnje radi likova, nema nekog glavnog "plot pointa" već je vrijeme filma provedeno na razvoj likova i njihove odnose, radnja je "ispričana kroz likove". U TESB-u je to bilo izvedeno odlično i zato TESB i je najbolji SW film (slično žrtvovanje radnje zbog likova ima i X-Men dvojka, također jako dobar film). A sad da se vatimo na Attack of the Clones. Kad sam zadnji put, prije 6-7 godina, gledao taj film gotovo sam popi*dio kako je film bio loš. Slično kao i TESB, Attack of the Clones nema čvrste radnje već je to užasno loš povezan mix besmislenog početka, dosadnih scena u kojima pratimo Obi-Wana i najpatetničnijih i definitivno najgorih ljubavnih scena u povijesti filma. Tamo gdje su trebali biti likovi i njihov razvoj su svoje mjesto našli specijalni efekti, nerdovski orgazam (silne borbe svjetlosnim mačevima, vojske robota i jedija i ostala tehnika i mašinerija), grozni dijalozi i još gora gluma.
Na kraju čitavo to sranje završava u eksploziji milijuna specijalnih efekata i CGI orgijanju. Da skratim, Attack of the Clones je najgori SW film jer nema radnju, a likovi su mu crno-bijele, loše odglumljenje, jednodimenzionalne lutke skrpane od klišeja, a njihov razvoj je gotovo onoliko grozan koliko je to uopće moguće.
:)
Kyle Reese
18.02.2012., 17:54
Meni je drago što su popljuvali, i to argumentirano i Revenge of The Sith,koji su čak pobornici novijeg SW pokušali progurati kao "dobar",a ispada samo manje smeće nego ostala dva
Milkman
18.02.2012., 18:11
Meni je drago što su popljuvali, i to argumentirano i Revenge of The Sith,koji su čak pobornici novijeg SW pokušali progurati kao "dobar",a ispada samo manje smeće nego ostala dva
Slažem se...ta "mantra" o tome kako je Revenge of the Sith zapravo dobar film je jako iritirajuća.
MytByte
19.02.2012., 11:04
Fantomska prijetnja je proizovdi koji su napravili marketinški stručnjaci da se svidi ama baš svima-rezultat je katastrofa od filma, bar po meni,a i po većini starih fanova
Čisto sumnjam...cijela nova trilogija je rezultat "vizije" čovjeka koji je ostario, postao mlak i koji nije desetljećima praktično režirao neki film niti radio s glumcima, niti su glumci vjerovali "u stvar", uz energiju kakvom on danas zrači ..."buntovni" George Lucas iz 1977 nije isti onaj iz 1999 koji se gurao napraviti Fantomsku prijetnju, ispoliranu i klišeiziranu, jer jednostavno on to više ne može drugačije...
srećom po njega, pubika danas guta svakakva gxxna pa je tako progutala i ovo, ništa veće ili manje (možda čak i manje) gxxno od nekih drugih gxxana koja uspijevaju na box officeu...uopće se baviti "ozbiljnim" seciranjem nove trilogije je gubljenje vremena jer se tu nema što secirati...
Kyle Reese
19.02.2012., 11:14
Čisto sumnjam...cijela nova trilogija je rezultat "vizije" čovjeka koji je ostario, postao mlak i koji nije desetljećima praktično režirao neki film niti radio s glumcima, niti su glumci vjerovali "u stvar", uz energiju kakvom on danas zrači ..."buntovni" George Lucas iz 1977 nije isti onaj iz 1999 koji se gurao napraviti Fantomsku prijetnju, ispoliranu i klišeiziranu, jer jednostavno on to više ne može drugačije...
srećom po njega, pubika danas guta svakakva gxxna pa je tako progutala i ovo, ništa veće ili manje (možda čak i manje) gxxno od nekih drugih gxxana koja uspijevaju na box officeu...uopće se baviti "ozbiljnim" seciranjem nove trilogije je gubljenje vremena jer se tu nema što secirati...
1977. nezamislivo je da čisto zbog prodaje igračaka imamo glavni lik dječak,koji čak uništi svemirsku bazu,tek tako... :rolleyes:
MytByte
19.02.2012., 11:19
Hmmm...kakvih igračaka??...to je došlo kao rezlutat uspjeha, a ne kao inicijalna namjera...
Kyle Reese
19.02.2012., 11:42
Hmmm...kakvih igračaka??...to je došlo kao rezlutat uspjeha, a ne kao inicijalna namjera...
Misliš na stare, ove nove su prvenstveno snimane zbog igračaka i sli., i namjenjene i najmanjoj publici,i starijima, i tinejđerima, i nekim manjinama, i ovima, i onima i kome god su marketinški stučnjaci procjenili da se može nešto izmusti
Xenoborg
19.02.2012., 12:09
Čekaj,da se razumijemo-jesu li ti novi filmovi dobri ili razočaranje, jer ako jesu ti dobri,naravno da nečeš uzeti u obzir ove agumente,jer ti očito ni ne smetaju.
Osobno, PT mi je draži, možebitno kvalitetniji od OT.
Nije da mi smetaju te revizije, ali osjećam se dužnim braniti filmove jer ni na ovom podforumu ni na ikojem drugom nisam našao nijedan subjektivan i konstruktivan razlog zašto su ti filmovi loši, već se svi vade na RL i otrcanu frazu sve je puno CGI-ja.
Kako i za najbolji film ikad i za najveće smeće ikad postoje oni koji misle suprotno, bilo bi glupo da i za ove svi misle isto, zar ne? :)
U TESB-u je to bilo izvedeno odlično i zato TESB i je najbolji SW film...
Isto subjektivno. Međutim, TESB jest scenaristički, glumački i redateljski najbolji SW film, kao i najljudskiji i najzaokruženiji. O tom nema diskusije.
...već je to užasno loš povezan mix besmislenog početka, dosadnih scena u kojima pratimo Obi-Wana i najpatetničnijih i definitivno najgorih ljubavnih scena u povijesti filma.
Podsjetilo me na recenziju s jednog našeg sajta u kom recenzent piše: O čemu se uopće radi u filmu? (:504:) Lucas nažalost nije Lawrence Kasdan po scenarističkom umijeću, ali Anakin nije Han, a Padme nije Leia da se ponavlja TESB.
Tamo gdje su trebali biti likovi i njihov razvoj su svoje mjesto našli specijalni efekti, nerdovski orgazam (silne borbe svjetlosnim mačevima, vojske robota i jedija i ostala tehnika i mašinerija), grozni dijalozi i još gora gluma.
Problem je šta su specijalni efekti ogroman dio SW-a. Za realiste još i od '77. i Nove nade, za puritance od '99. i Fantomske prijetnje. Ako ti ovo smeta, ne bih ti preporučio gledanje npr. Gospodara prstenova jer je i on krcat CGI-jem.
Slažem se...ta "mantra" o tome kako je Revenge of the Sith zapravo dobar film je jako iritirajuća.
Ne koliko i ona da je loš.
cijela nova trilogija je rezultat "vizije" čovjeka koji je ostario, postao mlak i koji nije desetljećima praktično režirao neki film niti radio s glumcima, niti su glumci vjerovali "u stvar", uz energiju kakvom on danas zrači ..."buntovni" George Lucas iz 1977 nije isti onaj iz 1999 koji se gurao napraviti Fantomsku prijetnju, ispoliranu i klišeiziranu, jer jednostavno on to više ne može drugačije...
Možda je i tako. A možda i nije.
Napredak tehnologije i puno bolji produkcijski standardi omogućili su Lucasu da stvori filmove kakve je i planirao, veće i kompleksnije. 70-ih i 80-ih ga je nedostatak sredstava sputavao da snimi filmove kakve želi, tako smo npr. umjesto Wookija dobili Ewoke. Fantomska prijetnja nipošto nije klišeiziran film. Politički je najkompleksniji, a stari fanovi, naučeni na jednostavnu priču ala od A do B, sad su dobili priču od A do Ž. Isti je recept za PT. Umjesto jednostavne borbe bijelih i crnih (dobrih vs. zlih) imamo galeriju likova koji mijenjaju strane, prikrivaju namjere, a sve u okružju u kom se demokracija mijenja u diktaturu. To je tema koja nije toliko klišeizirana.
Neporecivo je da je Lucas loš scenarist - a pritom mislim isljučivo na dijaloge - no isto je tako neporecivo da je jedan od najvećih storytellera danas, a i jedan od najvećih vizionara koji je unio revoluciju u kinematografiju.
Kyle Reese
19.02.2012., 13:15
Osobno, PT mi je draži, možebitno kvalitetniji od OT.
Nije da mi smetaju te revizije, ali osjećam se dužnim braniti filmove jer ni na ovom podforumu ni na ikojem drugom nisam našao nijedan subjektivan i konstruktivan razlog zašto su ti filmovi loši, već se svi vade na RL i otrcanu frazu sve je puno CGI-ja.
Kako i za najbolji film ikad i za najveće smeće ikad postoje oni koji misle suprotno, bilo bi glupo da i za ove svi misle isto, zar ne? :)
Što je loše?
Nema likova, nema atmosfere, nema priču, nema srce...
Totalna dugačka reklama za igračke i proizvode, ne smao prvi dio...
Milkman
19.02.2012., 16:42
Isto subjektivno. Međutim, TESB jest scenaristički, glumački i redateljski najbolji SW film, kao i najljudskiji i najzaokruženiji. O tom nema diskusije.
Nije subjektivno. I kritika i fanovi kažu da je TESB najbolji SW film.
Podsjetilo me na recenziju s jednog našeg sajta u kom recenzent piše: O čemu se uopće radi u filmu? (:504:) Lucas nažalost nije Lawrence Kasdan po scenarističkom umijeću, ali Anakin nije Han, a Padme nije Leia da se ponavlja TESB.
Anakin nije Han i hvala bogu da nije jer je kao lik toliko loš da je grijeh uspoređivat ga s Hanom Solom. Padme je pak, puno lošija kopija Leie (toliko da čak nosi i vrlo sličnu bijelu odjeću pokušavajući loše imitirati Leiu).
Problem je šta su specijalni efekti ogroman dio SW-a. Za realiste još i od '77. i Nove nade, za puritance od '99. i Fantomske prijetnje. Ako ti ovo smeta, ne bih ti preporučio gledanje npr. Gospodara prstenova jer je i on krcat CGI-jem.
Specijalni efekti su uvijek bili integralan dio SW-a, ali stara trilogija je imala točno onoliko specijalnih efekata koliko je trebala dok nova trilogija ima CGI u gotovo svakoj jeb*noj sceni. U staroj trilogiji su to bili pravi setovi, makete, rekviziti i stvarni krajolici i likovi, a specijalni efekti su bili korišteni samo tamo gdje su bili potrebni (npr. za ispucane lasere i svjetlosne mačeve, tehnička čudesa i svemirske bitke). Stara trilogija izgleda i djeluje stvarno.
Nova trilogija ima potpuno CGI generiranu okolinu (izuzetak je djelomično Phantom Menace (što je razlog zašto mi je taj film mrvicu manje loš od drugog i trećeg jer barem koliko-toliko još djeluje stvarno) i par scena u AotC-u), CGI generirane krajolike, puno CGI likova, CGI životinje i kojekakva CGI stvorenja, CGI klonove, CGI bitke, CGI robote, CGI svemirske brodove itd...
U RotS-u mislim da nema scene u kojoj nije iskorišten najmanje jedan CGI efekt. Specijalni efekti nisu nikakav problem dok se koriste u razumnoj mjeri, ali kada pretjeraš s njima, kada film pretrpaš CGI-em, kao što je Lucas to učinio u novoj trilogiji, onda to postaje veliki problem i ne zato što je to CGI, a ne stvarni krajolici, makete i setovi već zbog toga što je sav taj CGI potpuno vidljiv i uočljiv. Gledajući staru trilogiju i dan, danas svi oni setovi i makete izgledaju jednako stvarno, dok te iste stvari u novoj trilogiji izgledaju sterilno i nestvarno jer je potpuno očito da su CGI generirani (kako bi englezi rekli: "They don't feel real"). Da kojim slučajem sav taj silni CGI u novoj trilogiji izgleda fotorealistično ja ne bi reko' ni riječi kriticizma u vezi toga, ali ne izgleda i zbog toga imam osjećaj kao da gledam video igru, a ne film.
Što se Gospodara prstenova i CGI-a tiče, da, baš je krcat CGI-em. Svi ti silni prikazi prirode kroz koje Aragorn, Frodo i ostatak ekipe trče, pa zatim Rivendell, pa Shire, pa planine Gondora, pa putovanje po rijeci, pa jahanje Rohanom, da, sva okolina u tim scenama je CGI generirana. Potpuno si u pravu.:rolleyes:
Gospodar prstenova, baš kao i stara trilogija ima onoliko CGI-a koliko treba, a čak i kada je CGI korišten tada je odlično uklopljen u okolinu (npr. bitka za Helmovu klisuru) te djeluje stvarno. U Prstenonoj družini mislim da su samo oni orlovi bili potpuni CGI te neki dijelovi Morije i balrog dok Povratak kralja ima nešto više CGI-a, ali je Minas Tirith ipak čista maketa (a da je Lucas snimao onda bi bio čisti CGI). Da je u LotR-u CGI korišten za generiranje svih tih silnih prikaza prirode, okoline, likova, konja, životinja i oraka, onda bi i ti filmovi baš kao i nova trilogija bili teža katastrofa, ali nije pa LotR iako fantasy djeluje stvarno, SW nova trilogija ne.
P.S. Kakvi puritanci, o čemu to pričaš? Jesi i ti jedan od njih?
Ne koliko i ona da je loš.
U pravu si. Revenge of the Sith nije loš film. To je grozan film.
Možda je i tako. A možda i nije.
Napredak tehnologije i puno bolji produkcijski standardi omogućili su Lucasu da stvori filmove kakve je i planirao, veće i kompleksnije. 70-ih i 80-ih ga je nedostatak sredstava sputavao da snimi filmove kakve želi, tako smo npr. umjesto Wookija dobili Ewoke.
Nije. Lucas je tada snimio filmove baš kakve je i htio snimiti. Bogatstvo koje je zaradio, kao i ti "bolji produkcijski standardi" su mu omogućili da snima svoje CGI perverzije, glupe i plitke filmove pune specijalnih efekata. I ne, nismo Ewokse dobili jer ondašnjim sredstvima nisu mogli prikazati Wookije (odakle ti uopće ta ideja? da, stvarno, bilo ima je teško obući još stotinjak ljudi poput Chewbacce) već zato jer se Lucas upravo tada komercijalizirao i uvidio mogućnost kako da djeci proda novi set igračaka koje izgledaju poput medvjedića. Također, razlog zbog kojeg je Lucas počeo snimat novu trilogiju 16 godina kasnije je to što mu je bivša supruga u razvodu (1987.) digla polovicu do tada zarađenog novca pa se odlučio na snimanje SW prequel trilogije koja je tada u idejnom planu bila donekle razvijena (ali nikako ne potpuno), a ne to što je čekao da specijalni efekti dovoljno uznapreduju kako bi on mogao mogao ostvarit svoju viziju (zar još ima ljudi koji vjeruju u tu priču:facepalm:)
Fantomska prijetnja nipošto nije klišeiziran film. Politički je najkompleksniji, a stari fanovi, naučeni na jednostavnu priču ala od A do B, sad su dobili priču od A do Ž.
A kakva je to priča od "A do Ž"?. Tamo di dvojica bezličnih jedija spašavaju kraljicu od "fantomske prijetnje" ili ono kad Anakin i Amidala provedu pola filma igrajući se Romea i Juliete dok mi moramo gledat njihova grozna ljubavna prenemaganja, a Obi-Wan uzaludno provede drugu polovicu filma u pokušaju da otkrije i ulovi Boba Fetta?
Isti je recept za PT. Umjesto jednostavne borbe bijelih i crnih (dobrih vs. zlih) imamo galeriju likova koji mijenjaju strane, prikrivaju namjere, a sve u okružju u kom se demokracija mijenja u diktaturu. To je tema koja nije toliko klišeizirana. Neporecivo je da je Lucas loš scenarist - a pritom mislim isljučivo na dijaloge - no isto je tako neporecivo da je jedan od najvećih storytellera danas, a i jedan od najvećih vizionara koji je unio revoluciju u kinematografiju.
Ako pod "storyteller" misliš na to da je Lucas u staroj, ali nikako ne novoj trilogiji, uspio od hrpetine mitoloških priča, legendi i bajki napraviti dobar film i "ispričati" dobru priču onda se slažem. Što se tiče revolucije, Lucas je zaista revolucionirao specijalne efekte sedamdesetih, ali na tome njegov doprinos kinematografiji prestaje. Ničeg, ali apsolutno ničeg u novoj trilogiji nema što bi dalo nekakav doprinos kinematografiji, osim možda filmova čija je okolina gotovo potpuno generirana CGI-em.
Osobno, PT mi je draži, možebitno kvalitetniji od OT. Nije da mi smetaju te revizije, ali osjećam se dužnim braniti filmove jer ni na ovom podforumu ni na ikojem drugom nisam našao nijedan subjektivan i konstruktivan razlog zašto su ti filmovi loši, već se svi vade na RL i otrcanu frazu sve je puno CGI-ja. Kako i za najbolji film ikad i za najveće smeće ikad postoje oni koji misle suprotno, bilo bi glupo da i za ove svi misle isto, zar ne?
Novu trilogiju vole samo dvije vrste ljudi. Djeca i nerdovski Star Wars fanatici. E sad, fanatici su zanimljivi ljudi jer svi oni dijele jednu osobinu, a to je potpuno odbijanje prihvaćanja kriticizma i argumenata i poricanje da to što obožavaju ima ikakve mane. Iznimno mi je drago što nisi našao "nijedan subjektivan i konstruktivan razlog" jer gdje bi to svijet otišao kad bi sve recenzije, argumenti, kriticizam i razlozi postali subjektivni? Također, vidim da jako voliš koristiti riječ "subjektivno" kako bi demantirao nečije argumente dok se baš svi tvoji "argumenti" ili bolje rečeno, poricanje, zasnivaju baš na subjektivnosti tj. obožavaš novu trilogiju i to te "zasljepljuje" da objektivno prosudiš o njezinoj kvaliteti. Tu je onda i tvoje potpuno neshvaćanje CGI kriticizma u novoj trilogiji, kriva usporedba stare i nove trilogije, kriva usporedba nove trilogije i LotR filmova, potpuno pogrešno mišljenje o tome zašto Wookiji nisu u RotJ-u, vjerovanje da je Lucas potpuno osmislio priču i likove svih šest filmova još u sedemdesetima, nekakvo spominjanje SW puritanaca?!, "osjećaj dužnosti branjenja" nove trilogije od bilo kakvog kriticizma i to na način da sve kritike proglasiš nekonstruktivnim i "subjektivnim" (isti način koji autor onog "rebuttala" kojeg si linkao na prethodnoj stranici koristi kako bi "srušio" RLM-ove argumente) kao i slikica u tvom avataru i tvoje korisničko ime, sve mi to govori da spadaš u ovu drugu kategoriju PT lovera.
I ono da će se uvijek naći netko tko će za odličan film misliti da je loš i obrnuto i kako bi bilo glupo da svi mislimo isto, to svakako stoji, ali to ne mijenja činjenicu da su neki filmovi objektivno loši ili ti zaista smatraš da je npr. Troll 2 dobar film samo zato što će se naći netko tko će misliti da je to kvalitetan film?
Xenoborg
19.02.2012., 18:57
Stara trilogija izgleda i djeluje stvarno.
Gledajući staru trilogiju i dan, danas svi oni setovi i makete izgledaju jednako stvarno, dok te iste stvari u novoj trilogiji izgledaju sterilno i nestvarno jer je potpuno očito da su CGI generirani (kako bi englezi rekli: "They don't feel real").
Stara je trilogija stvarana po mogućnostima tog vremena. Bez CGI-ja Lucas je bio ograničen i stvarao u granicama mogućnosti. Danas to ne mora, sumnjam da itko ide snimati film na način da se čini stvarnijim.
P.S. Kakvi puritanci, o čemu to pričaš? Jesi i ti jedan od njih?
Mislio sam na ljude koji kao vole OT, a pljuju po PT.
Također, razlog zbog kojeg je Lucas počeo snimat novu trilogiju 16 godina kasnije je to što mu je bivša supruga u razvodu (1987.) digla polovicu do tada zarađenog novca pa se odlučio na snimanje SW prequel trilogije koja je tada u idejnom planu bila donekle razvijena (ali nikako ne potpuno), a ne to što je čekao da specijalni efekti dovoljno uznapreduju kako bi on mogao mogao ostvarit svoju viziju (zar još ima ljudi koji vjeruju u tu priču:facepalm:)
Za PT to nisam čuo. Međutim, sam je priznao da je epizode 5 i 6 išao snimati jer je imao novca od prvog filma. Ali začuđujuće je to da fanovi to ne interpretiraju Ej, ovaj mi je film donio pare, idemo snimit još dva za još više para!
A kakva je to priča od "A do Ž"?. Tamo di dvojica bezličnih jedija spašavaju kraljicu od "fantomske prijetnje" ili ono kad Anakin i Amidala provedu pola filma igrajući se Romea i Juliete dok mi moramo gledat njihova grozna ljubavna prenemaganja, a Obi-Wan uzaludno provede drugu polovicu filma u pokušaju da otkrije i ulovi Boba Fetta?
Mislio sam (i napisao) da se radi o kompleksnijoj priči. Ne radi se o dojmu kakvog je ostavila na tebe.
Ako pod "storyteller" misliš na to da je Lucas u staroj, ali nikako ne novoj trilogiji, uspio od hrpetine mitoloških priča, legendi i bajki napraviti dobar film i "ispričati" dobru priču onda se slažem.
Iako je cijela saga mješavina već viđenih priča, mitova i legendi, pa i već spomenute knjige A Hero's Journey, više cijenim osnovicu, kako dobra osoba postaje... Hm, Vader.
Što se tiče revolucije, Lucas je zaista revolucionirao specijalne efekte sedamdesetih, ali na tome njegov doprinos kinematografiji prestaje. Ničeg, ali apsolutno ničeg u novoj trilogiji nema što bi dalo nekakav doprinos kinematografiji, osim možda filmova čija je okolina gotovo potpuno generirana CGI-em.
Pisao bih još, ali navest ću jedan primjer koji je dovoljan da pobijem ovo Ničeg, ali apsolutno ničeg - epizoda 2 prvi je film u potpunosti snimljen digitalnom kamerom.
...obožavaš novu trilogiju i to te "zasljepljuje" da objektivno prosudiš o njezinoj kvaliteti.
Puno je ironije u ovom citatu. Ne samo da ne obožavam PT, nego i priznajem mane, čak sam i rekao da je TESB... Sve ono navedeno, stvar je u tome da, pretpostavljam da si i ti jedan od njih, ljubitelji OT-a silovito pljuju po PT, izmišljaju razloge zašto ju je Lucas snimio, a istovremeno odbijaju svaku pomisao na kritiziranje svoje trilogije. I RLM još uvijek nije napravio tzv. kritiku OT-a. Svi pljuju po PT, ajde, onda ću i ja. Ali nitko se ne dira u svetu kravu.
Tu je onda i tvoje potpuno neshvaćanje CGI kriticizma u novoj trilogiji, kriva usporedba stare i nove trilogije, kriva usporedba nove trilogije i LotR filmova, potpuno pogrešno mišljenje o tome zašto Wookiji nisu u RotJ-u, vjerovanje da je Lucas potpuno osmislio priču i likove svih šest filmova još u sedemdesetima, nekakvo spominjanje SW puritanaca?!, "osjećaj dužnosti branjenja" nove trilogije od bilo kakvog kriticizma i to na način da sve kritike proglasiš nekonstruktivnim i "subjektivnim" (isti način koji autor onog "rebuttala" kojeg si linkao na prethodnoj stranici koristi kako bi "srušio" RLM-ove argumente) kao i slikica u tvom avataru i tvoje korisničko ime, sve mi to govori da spadaš u ovu drugu kategoriju PT lovera.
Ajmo redom.
Kritike na račun CGI-ja shvaćam. Jebiga, iz aviona se vidi da su Jar-Jar ili beštija koju Obi-Wan jaše u trojci umjetni.
Kakva kriva usporedba stare i nove trilogije? Ja ih uspoređujem na temelju priče i kvalitete filmova, čak si i ti u ovoj poruci skrenuo na temu šta je stvarnije. Pogledaš li poruke od drugih, vidjet ćeš usporedbe: OT je o knjizi A Hero's Journey, a PT o plavim ekranima i specijalnim efektima. Je li to ravnopravan kriterij?
Usporedba PT-a i LotR bila je nevezan primjer.
Zašto Wookiji nisu u zadnjem filmu. Imaš li neki link, članak da se i ja uvjerim u to? A da ga nisu pisali fanovi.
Ne vjerujem da je Lucas osmislio priču u 70-im. Otkud ti to?
Moj osjećaj branjenja... Hm. Ne moram. Ali zašto ne bih? Nije li forum za diskusiju?
Jesam li kritike proglasio nekonstruktivnim i subjektivnim? Jesam. Ali takav je i RLM. I dok je tebi i drugima on u pravu, a odgovor na njegovu recenziju nije, meni je obratno.
Šta se tiče moje kategorije SW fana, mog avatara i korisničkog imena, to ne govori ništa o meni. S druge strane, podcjenjivačke predrasude da PT vole samo djeca i šmokljani-fanatici te šta si me povezao u tu drugu kategoriju - to govori puno više od bezvezne sličice, imena i ukusa u filmovima.
Milkman
19.02.2012., 20:19
Stara je trilogija stvarana po mogućnostima tog vremena. Bez CGI-ja Lucas je bio ograničen i stvarao u granicama mogućnosti. Danas to ne mora, sumnjam da itko ide snimati film na način da se čini stvarnijim.
Ne mora, ali nije morao ni pretjerati s CGI-em.
Mislio sam (i napisao) da se radi o kompleksnijoj priči. Ne radi se o dojmu kakvog je ostavila na tebe.
Jedina zaista kompleksnija stvar u novoj trilogiji je to da se nije znalo tko je glavni negativac. Taj twist s Palpatineom je definitivno dobar, ali si opet kao protuargement napisao "Ne radi se o dojmu kakvog je ostavila na tebe", a ranije si kao argument dao svoje subjektivno mišljenje koje nisi argumentirao više nego riječima "kompleksna politika" (što je zaista kompleksno u prikazu politike u filmovima nove trilogije?) i likovi koji mijenjaju strane (koji još likovi od važnosti osim Alakina, a i to je izvedeno očajno).
Iako je cijela saga mješavina već viđenih priča, mitova i legendi, pa i već spomenute knjige A Hero's Journey, više cijenim osnovicu, kako dobra osoba postaje... Hm, Vader.
A tako nešto nismo vidjeli ni u jednom drugom filmu/seriji/knjizi?
Pisao bih još, ali navest ću jedan primjer koji je dovoljan da pobijem ovo Ničeg, ali apsolutno ničeg - epizoda 2 prvi je film u potpunosti snimljen digitalnom kamerom.
I zar je digitalna kamera, koju Lucas nije niti izgradio niti osmislio, niti pridonio u njezinom razvoju nikakvim svojim doprinosom, već samo zbog dovoljno novca njome snimio film, njegov doprinos kinematografiji?
Puno je ironije u ovom citatu. Ne samo da ne obožavam PT, nego i priznajem mane, čak sam i rekao da je TESB... Sve ono navedeno, stvar je u tome da, pretpostavljam da si i ti jedan od njih, ljubitelji OT-a silovito pljuju po PT, izmišljaju razloge zašto ju je Lucas snimio, a istovremeno odbijaju svaku pomisao na kritiziranje svoje trilogije. I RLM još uvijek nije napravio tzv. kritiku OT-a. Svi pljuju po PT, ajde, onda ću i ja. Ali nitko se ne dira u svetu kravu.
Ne, niti mrzim novu trilogiju niti joj trebam izmišljati mane. Što se tiše stare trilogije, ne volim je ništa posebno (nisam SW fan) i vidim sve njezine mane i prihvaćam ih, ali sam primjetio da ljubitelji nove trilogije ponekad jako vole pljuvati po staroj (pogotovo po RotJ-u) u želji da pokažu kako i stara trilogija zna biti loša.
Ajmo redom.
Kritike na račun CGI-ja shvaćam. Jebiga, iz aviona se vidi da su Jar-Jar ili beštija koju Obi-Wan jaše u trojci umjetni.
Kakva kriva usporedba stare i nove trilogije? Ja ih uspoređujem na temelju priče i kvalitete filmova, čak si i ti u ovoj poruci skrenuo na temu šta je stvarnije. Pogledaš li poruke od drugih, vidjet ćeš usporedbe: OT je o knjizi A Hero's Journey, a PT o plavim ekranima i specijalnim efektima. Je li to ravnopravan kriterij?
Usporedba PT-a i LotR bila je nevezan primjer.
Zašto Wookiji nisu u zadnjem filmu. Imaš li neki link, članak da se i ja uvjerim u to? A da ga nisu pisali fanovi.
Ne vjerujem da je Lucas osmislio priču u 70-im. Otkud ti to?
Moj osjećaj branjenja... Hm. Ne moram. Ali zašto ne bih? Nije li forum za diskusiju?
Jesam li kritike proglasio nekonstruktivnim i subjektivnim? Jesam. Ali takav je i RLM. I dok je tebi i drugima on u pravu, a odgovor na njegovu recenziju nije, meni je obratno.
Šta se tiče moje kategorije SW fana, mog avatara i korisničkog imena, to ne govori ništa o meni. S druge strane, podcjenjivačke predrasude da PT vole samo djeca i šmokljani-fanatici te šta si me povezao u tu drugu kategoriju - to govori puno više od bezvezne sličice, imena i ukusa u filmovima.
Strpao sam te u tu kategoriju jer pokazuješ sve znakove obožavatelja nekog djela koje je očigledno loše i pri tome uporno sve kritike odbacuješ na način da ih proglasiš "subjektivnim i nekonstruktivnim". Što je to u novoj trilogji tako dobro, jesu li Anakin i Padme kompleksni trodimenzionalni likovi, je li priča dubokoumna i pametna, je li radnja vrhunska i napeta, što je to tako dobro i zanimljivo u likovima Qui-Gon Jina i mladog Obi-Wana, pa čemu je Grievous dobar negativac, je li Jar Jar Binks smiješan? U Phantom Menacue film završava tako što mali dječak slučajno uleti sa borbenim lovcem u hangar glavnog neprijateljskog svemirskog broda i onda ga isto tako slučajno raznese dok Darth Maul gleda jedno dobrih deset minuta Obi-Wana kako visi iznad rupe reaktora bez ikakve namjere da ga ubije bilo svjetlosnim mačem bilo Force Powerima i onda ga još tupo gleda dok ovaj skače preko njega, grabi Qui-Gonov svjetlonsi mač i ubije ga. Robotima i ne padne na pamet pozvati avijaciju u bitci protiv Gungana, a kad glavni likovi bježe s Nabooa jednostavno je apsurdo kako na njihov svemirski brod kojim bježe puca samo jedan (1) neprijateljski brod blokade i nikavi lovci ga ne napadnu. Qui-Gon pak pokazuje takvu kompleksnost i dubinu svoga lika koja se sastoji u tome da tužnog izraza lica gleda sve oko sebe i odluči prkositi Jedi vijeću i ipak trenirati Anakina dok Obi-Wan veći dio vremena ne provede radeći ništa osim što sjedi u brodu i prigovara Qui-Gonu u vezi Anakina, a kad Darth Maul ubije Qui-Gona jako se naljuti i počne bijesno vitlati svjetlosnim mačem. Anakin je nevjerovatno iritantan, a Padme bude tako cool i odlučna na kraju da je to naprosto nevjerovatno. Palpatine pak vješto politički manipulira svima njima u najboljoj maniri političkog manipuliranja političkog manipulatora. Mislim da Jar Jar binks nije vrijedan komentara. O druga dva filma idući put.
MytByte
20.02.2012., 00:35
I zar je digitalna kamera, koju Lucas nije niti izgradio niti osmislio, niti pridonio u njezinom razvoju nikakvim svojim doprinosom, već samo zbog dovoljno novca njome snimio film, njegov doprinos kinematografiji?
Doprinos Georgea Lucasa filmu je upravo osnivanje ILM-a, koji je proširio i standardzirao "industriju" posebnih računalnih efekata, i pionirizirao nove postupke i tehnike u izradi uvjerljivijih efekata...nije on direktno i osobno osmišljao i radio efekte na prvim Star Warsima, niti je stvorio Cinealta kameru, ali je usmjeravao i davao ideje ljudima koji su to u praksi izveli...kao što nije sam ni rasvjetljavao scenu za snimatelja ali ga je usmjeravao da dobije ono što želi...
S novom trilogijom je tražio (i našao) način da skoro sve osim ljudskih glumaca stvori računalima, sa što manje setova, što je jeftinije i njemu lakše za rad, da se ne mora mnogo španicrati uokolo :zubo:...jednako kao što sada traže način da u stvarnom vremenu "voze" cijele virtualne računalne ambijente za seriju Underworld, ali daleko su još od toga...što se novaca tiče, on je njegov i samo njegov i nitko mu ga nije dao, možda neka banka kredit, ali one ne poklanjanju novac...
meni je George Lucas pružio jedno lijepo djetinjstvo, i želim da mi taj njegov rad ostane u uspomeni (ne zaboravimo i Indianu Jonesa), a ne ovo u što se to pretvorilo danas...nadam se da će raditi zanimljive eksperimenalne filmove...jer s tekstom i glumcima mu baš ne ide...
Milkman
20.02.2012., 11:20
Doprinos Georgea Lucasa filmu je upravo osnivanje ILM-a, koji je proširio i standardzirao "industriju" posebnih računalnih efekata, i pionirizirao nove postupke i tehnike u izradi uvjerljivijih efekata...nije on direktno i osobno osmišljao i radio efekte na prvim Star Warsima, niti je stvorio Cinealta kameru, ali je usmjeravao i davao ideje ljudima koji su to u praksi izveli...kao što nije sam ni rasvjetljavao scenu za snimatelja ali ga je usmjeravao da dobije ono što želi...
To je svakako točno ali ovo:
S novom trilogijom je tražio (i našao) način da skoro sve osim ljudskih glumaca stvori računalima, sa što manje setova, što je jeftinije i njemu lakše za rad, da se ne mora mnogo španicrati uokolo :zubo:
će postići kada mu CGI bude izgledao fotorealistično. Ovako je samo uspio postići da mu zadnja tri filma izgledaju poput video igara. :cry:
Kyle Reese
20.02.2012., 13:18
će postići kada mu CGI bude izgledao fotorealistično. Ovako je samo uspio postići da mu zadnja tri filma izgledaju poput video igara. :cry:
Imali smo hrpu boja i slika, i dvije vojske za koje nimalo ne marimo...
PS
inače, pogledat ću ovih dana ponovo svih 7 epizoda Phantom Menace i reći što misim, evo i vama ako niste gledali prvi video,pa pogledajte prije nego popjujete
PRVI DIO
MytByte
20.02.2012., 13:55
U velikoj većini filmova CGI izgleda "fake"...to je jedan vrlo teško rješiv problem jer iza računala postoje ljudi koji su manje ili više talentirani, imaju kraći ili duži rok za peglati nešto itd...ništa računalo ne radi samo od sebe...
dakle ono što je on postigao je relativno brzo i efikasno stvaranje svjetova koje se može lako i brzo kontrolirati i mijenjati prema potrebama artističkih odluka...to nije samo efekt tu ili tamo, kao što je to uglavnom bio slučaj do tada ... to su cijeli svijetovi
ono što sam spominjao za Underworld, upravo će to biti video igra, računalni efekti u stvarnom vremenu...ali odosmo u OT...
Xenoborg
20.02.2012., 14:36
što je zaista kompleksno u prikazu politike u filmovima nove trilogije?
Sidious manipulira događajima kako bi zgrabio sve više moći. Opsada Nabooa da smijeni kancelara, klonski ratovi da dobije izvršne ovlasti (suspendiranje demokracije) i potom proglašavanje carem u događajima Osvete Sitha.
A tako nešto nismo vidjeli ni u jednom drugom filmu/seriji/knjizi?
Događalo se, ali rjeđe od priče OT-a i cijeli je taj proces trajao puno kraće, razriješen u jednoj epizodi/knjizi.
Apsolutno. Proizvod je beskoristan dok ga netko ne počne koristiti, on je prvi upotrijebio digitalnu kameru, je li zbog novca ili ne, nije važno. Prvi se pamte.
Što se tiše stare trilogije, ne volim je ništa posebno (nisam SW fan) i vidim sve njezine mane i prihvaćam ih, ali sam primjetio da ljubitelji nove trilogije ponekad jako vole pljuvati po staroj (pogotovo po RotJ-u) u želji da pokažu kako i stara trilogija zna biti loša.
Tako i ja. Vidim mane obiju trilogija i ne zamaram se njima jer mi produkcijski standardi nisu toliko bitni. Kako CGI u PT-u, tako ni lutke i stop-motion tehnika OT-a.
Ja ne pljujem ni po jednom SW filmu, ali moraš priznati da nakon dva velika filma scene u Jabbinoj palači i Ewoci ne djeluju nikako pozitivno. A to i dalje nije ništa prema nebuloznim ispadima preagresivnih fanova kontra PT-a.
Strpao sam te u tu kategoriju jer pokazuješ sve znakove obožavatelja nekog djela koje je očigledno loše...
Nećeš naći moj post na kom piše da su PT savršeni filmovi, kao šta bi obožavatelji rekli. Očigledno loše... Očigledno su loši precijenjena smeća poput Građanina Kanea, Kuma, Apokalipse danas, dio Scorseseova opusa, ali svejedno postoji grupa ljudi koji ih smatraju dobrim filmovima. Tako i ovdje.
PRVI DIO
Krenimo redom:
- Ep 5 ti je dosadna? Jebeni si idiot. - Lijepo, ako ne voliš TESB, idiot si.
- Zaziva šablonu s protagonistima koja je, gle čuda, ista kao u OT.
- Možeš voliti likove. Ako si glup. - Treba li šta dodati?
- Pita ljude o likovima: Han Solo - 3 filma. C-3PO - 6 filmova. Padme - 3 i Qui-Gon 1. Prva dva klasični su stereotipi: drski kuler i trivijalni comic-relief. Druga su dva... Tu bih se djelomično složio s recenzentom, no može se reći i da je Qui-Gon ozbiljniji Jedi, a Padme političarka iz više klase. No dobro.
Kyle Reese
20.02.2012., 14:49
A ono "ne mogu biti s tobom,ja sam senatorica" :lol:
OK,to je iz Napada kloniranih,kako se već to smeće zvalo :rofl:
No ja ću recenzirati prvi dio, idem sada do grada, napravim prvi tekst uvečer
Kyle Reese
20.02.2012., 17:48
A ono "ne mogu biti s tobom,ja sam senatorica" :lol:
OK,to je iz Napada kloniranih,kako se već to smeće zvalo :rofl:
No ja ću recenzirati prvi dio, idem sada do grada, napravim prvi tekst uvečer
Ispričavam se za ovo,loša fora...
Evo sada palim prvi dio,javim se za desetak minuta
Kyle Reese
20.02.2012., 18:08
Evo prvi dio se bavio karakterima.
Naravno,loša mi je fora sa njegovim kao sinom i onim glasom serijskog ubojice,to mi nikada kod njih nije bilo smiješno.
Jučer smo ja i i djevojka bili na kod drugog para,igrali smo društevene igre,i napravio sam isti test koji su napravili oni.
Naime, i moja djevojka i od frenda su gledale stare Star Warse jako davno,a novijekada su bili,ali naravno nije im nešto.
Moj frend je isto, kao SW među slabije zainteresiranima, iako većina dečkiju koje znam voli SW.
Svi su znali nabrojati 5 i više likova iz Star Warsa, Chewbaccu, Darth Vadera,Yodu,Obi Wanna, narvno Lukea,Hana i Leiju.
Moja djevojka nije gledala 5. i 6. dio,ali se sjeća čak i "onog zlatnog robota" koji joj je išao na živce, i "onog malog" koji joj je bio sladak.
Kažem to nisu fanovi SW, čak nisu u zadnjih 5 godina nijedno gledali nijedan, tj. gledali su ove nove u kinu i videoteci.
E iz tih novih, svi su znali da je princeza "ona što je glumi Natalie Portman",ali samo se frend sjećao da se zvala Amidala, i to je rekao kasnije tek.
Znaju za Anakina, i da je postao Darth Vader, i to je to...
Dakle, dečki iz RLM su bili u pravu,barem je meni uspio pous sa troje ljudi koji nisu čak fanovi,koliko im je poznatija ta stara triologija
Milkman
20.02.2012., 23:18
Sidious manipulira događajima kako bi zgrabio sve više moći. Opsada Nabooa da smijeni kancelara, klonski ratovi da dobije izvršne ovlasti (suspendiranje demokracije) i potom proglašavanje carem u događajima Osvete Sitha.
To je nešto kompleksnije u odnosu na staru trilogiju, ali i dalje ništa posebno kompleksno. Kompleksni filmovi su oni koje moraš pogledati više puta da bi ih shvatio.
Apsolutno. Proizvod je beskoristan dok ga netko ne počne koristiti, on je prvi upotrijebio digitalnu kameru, je li zbog novca ili ne, nije važno. Prvi se pamte.
Tu si u krivu jer Lucas nije bio prvi koji je upotrijebio digitalnu kameru.
Xenoborg
21.02.2012., 13:33
Dakle, dečki iz RLM su bili u pravu,barem je meni uspio pous sa troje ljudi koji nisu čak fanovi,koliko im je poznatija ta stara triologija
Pa to je normalno, da su likovi OT-a poznatiji. Međutim, poznavanje nekoga nije odraz kvalitete.
Kompleksni filmovi su oni koje moraš pogledati više puta da bi ih shvatio.
Istina. Ali danas nitko to ne čini, puno je lakše reći da je film sranje.
Tu si u krivu jer Lucas nije bio prvi koji je upotrijebio digitalnu kameru.
Izvori s interneta su poprilično proturječni, istina, navodno je Bilo jednom u Meksiku bio prvi.
No TPM ima par kadrova snimljenih digitalnom kamerom pa u tom slučaju mogu reći da je, ako niš drugo, bio pionir na tom polju. :)
Kyle Reese
21.02.2012., 14:06
Pa to je normalno, da su likovi OT-a poznatiji. Međutim, poznavanje nekoga nije odraz kvalitete.
Što nas dovodi do današnjeg nastavka-sama priča i radnja
http://www.youtube.com/watch?v=ZG1AWVLnl48
Milkman
21.02.2012., 16:10
Ja sam inače jedan od onih ljudi koji su kao djeca gledali i staru i novu trilogiju, ali tako da sam prvo pogledao staru trilogiju otprilike godinu dana prije nego je u kina stigla Fantomska prijetnja. Zbog toga meni stara trilogija nije izgledala staro (jer su se specijalni značajno unaprijedili tek sljedeće godine tj. 1999.) kao što, pretpostavljam, izgleda većini klinaca koji je danas pogledaju i prije nove trilogije (iako meni stara trilogija ne izgleda staro ni danas). Što se samih filmova tiče, sva tri su na mene ostavila veliki doživljaj, iako ni približno ne onakav kakav su imali oni koji su te filmove gledali kada su oni igrali u kinima. Tada mi je najdraži film vjerovatno bio Nova nada, pa onda RotJ pa TESB (koji me i najviše preplašio) i sva tri filma su mi uljepšala i obilježila djetinjstvo i urezala mi se u sjećanje. A onda je stigla Fantomska prijetnja. Željno sam iščekivao taj film i kad sam ga konačno pogledao bio sam oduševljen. :( Kad je izašao AotC i njega sam u kinu pogledao i bio sam također oduševljen filmom. :( Tada, sve ono što će mi kasnije postati loše u tim filmovima nisam primjećivao, već sam gledao samo ono o čemu sam kao klinac sanjao; svjetlosnim mačevima, borbama svjetlosnim mačevima, masovnim bitkama, bitkama u svemiru, čudnim elijenima, vojskama robota i jedija i ostalim čudesima tehnike i mašinerije. Ti filmovi su bili puni toga i ja sam ih obožavao i bilo mi je neshvatljivo zašto su ih kritika i (odrasli) fanovi tako sasjekli. Konačno, stigao je u kina i taj posljedni film, Revenge of the Sith. Do tada sam nešto malo odrastao i bio sam tinejdžer kad sam ga pogledao. Bilo je to točno otprilike kad su mi se Fantomska prijetnja i Aotc počeli sve manje i manje sviđati kao filmovi. Sjećam se točno tog iskustva u kinu koje mi je zauvijek uništilo doživljaj nove trilogije (ako ne i čitavih Star Warsa). Odmah ona prva scene bitke koja je trebala izgledati cool i epski me zgrozila zbog toga što je izgledala tako nestvarno. Jednostavno nisam mogao ne vidjeti svu tu silnu "CGI-štinu", nisam mogao ne uočiti da su svi ti silni svemirski brodovi i lovci, ma koliko god se Lucas trudio učiniti ih detaljnima i stvarnima, samo čisti CGI. Druga stvar su bile boje, sve te šarene i žive boje. Bez obzira je li to bila crvena boja na republikanskim svemirskim brodovima, ili eksplozije ili su to bile plava, zelena i crvena boja lasera, sve je u toj sceni bilo ispunjeno paletom tolike količine kričavih i šarenih boja da sam na časak pomislio da gledam krivi film. Te dvije stvari, očiti CGI i orgija žarkih i intezivnih boja su učinile to da mi ta čitava scena, zbog koje bi par godina ranije dobio orgazam, izgleda nadrealno nestvarno. A onda je uslijedila prva retardacija. To je bilo kad je jedan od onih robotskih lovaca, trenutak prije nego je ispalio rakete, ispustio nekakav smiješno-retardirani, robotski filtriran zvuk. Ja sam na to ostao sa "WTF se upravo dogodilo?". Vodi se nekakva super-važna ozbiljna bitka, a neki robotski lovac, u svemiru, pri ispaljivanju raketa nalazi vrijeme za šalu i to na način da se "oglasi" nečim za što je, pretpostavljam, Lucas mislio da će biti smiješno maloj djeci. Meni ne samo da nije bilo smiješno već mi je uništilo film, da, odmah tamo na početku jer nakon toga više nisam mogao gledati na RotS kao na ozbiljan film. Što se lovaca tiče, oni su sada za mene bili bezopasni comic-reliefovi. Zatim uslijedi još jedna retardirana scena a to je kad raketa ispusti nekakve robotiće na Obi-Wanov lovac. Raketa točno slijedi Obi-Wanov lovac, bude točno iza njega, dostigne ga i umjesto da ga pogodi i uništi ona ga preleti i ispusti neka beskorisna sranja na njegov lovac umjesto bombi ili nečeg sličnog. I onda ti retardirani robotići drkaju i buše po Obi-Wanom lovcu umjesto da eksplodiraju i unište ga. Zaboravio sam na ono kada Anakin ide spašavat clone troopera, kao što je RLM odlično primjetio, a tu je i divno-retardirani način na koji se Anakin riješi pratećih projektila. Onda način na koji Anakin "otvori" hangar Grievousova broda, dođe ti da se zapitaš kakvu to tehnologiju koriste kada samo sa par pogodaka laserom možeš srušit čitavo zaštitno polje. Zatim Anakin i Obi-Wan ulete u hangar i pometu sve one robote (koje ću zvati v1 roboti, a to su oni iz Fantomske prijatnje dok će oni "sivi" i opasniji iz AotC-a biti v2 roboti) s takvom lakoćom da se zapitaš što se to događa u umu Georga Lucasa kada i nakon dva filma pokušava ta beskorisna smeća, v1 robote, prikazati kao opasnu prijetnju. Anakin i Obi-Wan onda trčkaraju brodom u potrazi za Palpatineom, a za to vrijeme uslijedi druga retardacija. Dva v2 robota nalete na R2D2-a i onda uslijedi druga najgluplja scena u filmu (najgluplja je ono već spomenuto ispuštanje retardirano-smiješnih zvukova od strane robotskog lovca) pri čemu v2 roboti, koji su u AotC-u prikazani kao zaista sposobni i opasni, također počnu ispuštat retardirane zvukove, patit od težeg slučaja debilizma, kopirat scene iz komedija te se još uspiju i poskliznut na nekakvo ulje (što opet bude izvedeno na divno retardirani način) koje R2D2 ispusti te eksplodiraju u roku od 1-2 sekunde nakon što ih ovaj zapali. Do tada su v2 roboti izgledali sposobno i opasno, ali s ovim poniženjem v2 robota Lucas je uspio unišitit moju sliku o njima. Sada su i oni bili smiješni i nesposobni baš kao i v1 roboti. Sad pak slijedi obračun između Obi-Wana i Anakina protiv Dookua, ali prije toga Palpatine (hvala RLM) kaže nešto jako retardirano: "Odite potražit pomoć". Kakvu jeb*nu pomoć? Od koga? Dooku je već ušao u sobu. Što se samo borbe tiče ima i tu par gluposti, ali prvo bude onaj loše CGI izveden Dookuov skok preko ograde. Dok se bore, u jednom trenutku, prije nego što Dooku kaže: "Radovao sam se ovom susretu", koreografija bude jako loša jer bude očito da Dooku u tom trenutku ne zamahne mačem prema Anakinu s namjerom da ga ubije već s namjerom da pogodi mač kojeg ovaj drži ispruženog ispred sebe dok mu Obi-Wan upravo tada prilazi s desne strane i umjesto da ga napadne, dok se ne može obraniti, on dolazi do njega i onda stane. Zatim, kada Dooku poklopi Obi-Wana komadom zida to bude prikazano CGI-em koji izgleda jako loše i nerealno. Onda način na koji Anakin porazi Dookua je također loš jer Dooku u AotC-u vrlo lako porazi i Obi-Wana i Anakina, a sada bude poražen samo od Anakina koji se ni ne oznoji, i to nakon kratke borbe. Da, znam da je Lucas "objasnio" da su se Anakinove moći udvostručile, ali i dalje to izgleda neuvjerljivo i kao da pobjeđuje onaj koji u tom trenutku ima "plot shield". Zatim, scena kada Palpatine nagovara Anakina da ubije Dookua bude prilično loša, pogotovo dijalozi i Christensenova gluma. Anakin mrko gleda Dookua i kao da vodi "moralnu borbu u sebi", a Palpatine mu ležerno kaže: "Ubij ga", na što Anakin sasvim normalno odgovara sa: "Ne bih smio". Nakon još malo gledanja kamere ispod oka Anakin odsiječe Dookuu glavu što ne izgleda nimalo strašno već jako sterilno jer je cenzurirano većom količinom CGI-a. Zatim Palpatine kaže Anakinu da ostavi Obi-Wana, a ovom opet ništa ne bude čudno. I još nešto na što sam skoro zaboravio, a to je retardirani način na koji R2D2 hvata onaj komunikator koji mu Obi-Wan dobaci. Onda Anakin, Palpatine i Obi-Wan budu uhvaćeni u nekakvo energetsko polje iz kojeg bi u svakoj drugoj situaciji uspjeli pobjeći. Pa onda scena, u kojoj se Obi-Wan i Anakin oslobode i dohvate svoje svjetlosne mačeve, bude loša i izklišejizirana. Obi-Wan i Anakin umom vade svjetlosne mačeve iz Grievousova plašta dok ih ovaj i v1 roboti samo promatraju ne radeći ništa. Glup i nerealan je potez koji Anakin prereže "spone" na Palpatineovim rukama jer bi mu tako blizu tijela i pod tim kutom u stvarnosti odsjekao šake. Pa slijedi "slijetanje" na "pistu" u svijetu u kojem svemirski brodovi i ostala vozila uzlijeću vertikalno (opet RLM). Zatim uslijedi puno loših dijaloga i loše glume, a kad smo već kod loše glume Christensenova je pogotovo loša. Jedini trenutak u čitavom filmu kad mi se njegova gluma činila stvarnom je bio trenutak kada u sceni sa liftom na Grievousovom brodu Anakin "popiz*i" na Obi-Wana. Na trenutak sam pomislio da će ga napasti tada. Natalie Portman je podjednako loša. Dalje se više ne sjećam tako detaljno kako je išla radnja, morao bih ponovno pogledati RotS, ali mi se neda pa ću ovdje stati. Uglavnom, da skratim, dok sam bio dijete volio sam obje trilogije. Danas i dalje volim staru dok mi je nova trilogija jako loša. Mislim da to dovoljno govori o tome.
Kyle Reese
21.02.2012., 16:46
svaka čast za post i trdu,psoije ovoga, teško je bilo što dodati :top: :s
Kyle Reese
21.02.2012., 16:57
Pomalo nepovezano, momak s jedne druge stranice komentira i više nego očiglednu Japansku kopiju (vrlo jeftinu) SW,ali čak i on kaže da je film loš,ali bi ga izabrao ispred Fantomske Prijetnje bilo kada :lol:
http://cinemassacre.com/2012/02/20/message-from-space-1978/
Xenoborg
23.02.2012., 16:12
Što nas dovodi do današnjeg nastavka-sama priča i radnja
http://www.youtube.com/watch?v=ZG1AWVLnl48
- Početna scena: Hvali početak Nove nade. U čemu je problem? Tip ne kuži da je ovo film o drugim vremenima, o Republici kad je bila najjača. Ni trilogije nisu iste, kamoli filmovi, a još i počeci. Začudo, kad sere o prezasićenosti kadrova tu ubacuje i scene ostalih filmova PT. No Fantomsku prijetnju uspoređuje samo s Novom nadom, ne i epizodama 5 i 6... Koje isto tako nemaju tako... dobar početak.
- Nema jasnoga zločinca: To može biti mana, ali i ne mora. Film je tu da se upoznamo s likovima, a događa se u vremenu kad tamna strana nije pokazala svoje lice. Fantomska prijetnja jest Sidious, koji manipulira događajima.
- Izmišlja probleme i na njima gradi pljuvanje filma: Što je Trgovačka federacija? Zašto su blokirali Naboo? Zašto bi Federacija blokirala trgovinu kad se sama bavi trgovinom? Koga oporezuju? Koje to namirnice na Naboou trebaju? Praktički je sve odgovoreno i u početnom tekstu i da se skužiti kroz događaje prvih 10 minuta. Tip previše analizira film, a da ni k... ne shvaća ili to ne želi.
Usput, EW je Osvetu Sitha strpao među 10 najboljih prequela. Link. (http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20549182,00.html#21086775)
Kyle Reese
26.02.2012., 21:38
Nisi skužio bit, htio je reći kako je na jednostavan i dobar način opisano full o čemu se radi u Novoj Nadi.
U fantomskoj prijetnji,početak je doista nezanimljiv.
Osim toga, najveća zamjerka je što u dječji film,stave glupsoti o političkim spletkama i trgovačkim sporazumima.
Ili snimi a)takav film,ili snimi b)film sa klincem koji vozi svemirske utrke i Jaj Jar Binksom :kava:
Kyle Reese
23.03.2012., 14:24
Evo jedan momak,nije iz Red Letter,ima svoju stranicu, i on je napravio recenziju, i daje pogled od jednog mlađeg fana
http://cinemassacre.com/2009/03/10/star-wars-movie-review-part-2/
Također ne voli fim,iako ga manje vrijeđa i priznaje da se jako trudio da ga zavoli,ali jednostavno nije išlo
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.