View Full Version : Upis u pogrešnu školu
shotman
19.04.2011., 16:11
Dragi teensi,
većina nas ovdje ide u srednju školu, a uskoro su opet upisi u prvi razred.:D
Gledajući prospekte, u svakoj školi teče med i mlijeko, svi profači su super,:rolleyes: na otvorenim vratima škola profesori klince uvjeravaju u brda i doline, ali svi mi znamo da zapravo nije sve tako kako nam oni pričaju.
Zbog toga, mnogi upišu neku školu jer ih kao, "baš to interesira", a onda već na polugodištu odlaze iz škole jer su pogriješili.
Mislite li da ste upisali pogrešnu školu? Da li vas uistinu zanima škola koju ste upisali???
Mazoretkinja
19.04.2011., 16:16
Ne znam baš koliko sam mogla pogriješiti pri odabiru gimnazije. :)
borntobewinner
19.04.2011., 16:20
Idem u opću gimnaziju, i nikad, nikad nisam pomislila da sam pogriješila.
Tip sam koji voli znati puno nepotrebnih podataka iz raznih područja, zanima me i književnost i psihologija i filozofija, pa je ovo bio najbolji mogući odabir :)
golferica
19.04.2011., 16:38
evo ja sam se upisala u klasičnu gimnaziju, i na polugodištu sam vidila da je to hrpa sranja i lažnih obećanja, u biti profama se niš ne da raditi, oni samo kažu svoje a ti ak kužiš super ak ne, ništa, aj na repeticije.S obzirom što su svašta neobećavali na početku godine škola se pokazala kao potpuni promašaj, i tako sam odustala i upisala strojarsku školu, kad to završim bar ču imat neku struku, a da sam ostala u klasičnoj, što bi bila na kraju školovanja---niko i ništa, aj na faks, opet troškovi...ma ne kažem ja da je sa strukovnom lakše, al ono bar imaš neko konkretno znanje, a ne ovak u gimni sve učiš preopćenito
a i jesam i nisam pogriješio. Ne mogu baš reć da je Tesla ispunila moja očekivanja što se tiče naučenog i dobivenog, ali opet, lagao bi kad bih rekao da nisam proveo 4. fantastične godine u njoj. Nevjerojatno je koliko je u toj školi atmosfera ležerna, koliko su svi profesori (dobro, gotovo svi) dobri, opušteni, spremni na šalu i zezanciju. Nema one ukočenosti kakva se recimo često viđa u gimnazijama di profesori čvrsto drže do onog što im je u programu i nema mogućnosti nekakvog prilagođavanja, popuštanja i sl. To je škola u kojoj nije problem nažicat profesora da pusti cijeli razred sa zadnja dva sata, u kojoj nije problem dogovorit se s profesorima za 27 ispravaka jednog testa, u kojoj nije problem organizirat 3. popravni rok ( Nemeš :s ) i u kojoj profesori shvaćaju da je većina djece došla u tu školu jer im se ne da po cijele dane štrebat kao što bi trebali u gimnaziji, pa tome i prilagođavaju program. Iako sam jedno vrijeme razmišljao drugčije, sad kad sve sagledam, mislim da nisam pogriješio.
shotman
19.04.2011., 18:04
evo ja sam se upisala u klasičnu gimnaziju, i na polugodištu sam vidila da je to hrpa sranja i lažnih obećanja, u biti profama se niš ne da raditi, oni samo kažu svoje a ti ak kužiš super ak ne, ništa, aj na repeticije.S obzirom što su svašta neobećavali na početku godine škola se pokazala kao potpuni promašaj, i tako sam odustala i upisala strojarsku školu, kad to završim bar ču imat neku struku, a da sam ostala u klasičnoj, što bi bila na kraju školovanja---niko i ništa, aj na faks, opet troškovi...ma ne kažem ja da je sa strukovnom lakše, al ono bar imaš neko konkretno znanje, a ne ovak u gimni sve učiš preopćenito
e upravo to. nama su da ćemo većinu nastave radit struku (programiranje i održavanje kompova), a od toga ništa :rolleyes:
memphis belle
19.04.2011., 19:38
ja sam upisala klasičnu gimnaziju. necu reci da sam pogrijesila, ali da sam mogla bolje izabrati - jesam, al eto sama sam si kriva. program je uzasno tezak, covjek bi rekao da se klasična gimnazija koncentrira najvise na jezike, ali ne. imam osjecaj kao da sam prirodoslovnu upisala jer kod mene su najtezi predmeti mat, bio, kem i fiz i tu se najvise i trazi :rolleyes:
ali bolji razred nisam mogla dobiti, tako da sve u svemu sam zadovoljna :)
moraš samo pogledat što te zanima, ak odabereš nešto što te zanima teško je fulat jako puno..
KIKIC1994
19.04.2011., 20:17
Ja idem u ekonomsku skolu, i mislim da nisam mogao bolje odabrati..inace privatna je skola, promijenio sam dvije ekonomske, obje su bile privatne, puno vise toga u struci se nauci u privatnoj skoli, ako nista drugo imam vise strukovnih predmeta.
Malo ce bit frke s drzavnom maturom mozda, jer moramo znati gimnazijsku i ekonomsku matematiku, to su dva razlicita predmeta, puno vise toga za uciti sto u gimnaziji uopce nema..ali eto, ne mislim da sam pogrijesio..niti malo
Falco SM
19.04.2011., 20:36
svi gimnazije :s
dobro, mislim jesam i ja, i nisam pogriješio.
ok škola, profe, ovisi, ima dobrih i loših, ali bolje ne znam što bi bilo.
upišeš sto te zanima. neidi kamo ide tvoj najbolji prijatelj, prijateljica ili gdje ti roditelji kazu da ides.
kamiondzija
19.04.2011., 23:21
Ja sam upisao Zdravstvenu, i niti jedan trenutak nisam požalio. Ekipa je vrhunska, zajebancija je, ležerna atmosfera. Inace to je škola koju sam od pocetka htio, pa sam je i upisao.
Kod upisa škole prvo gledate ono što se najviše vama dopada, odaberite par škola pa onda gledajte detalje :)
petty_crime
20.04.2011., 01:07
Gimnazija, definitivno nisam pogriješio jer dobijem znanja iz svega, super je. Iako donosi mnogo stresa, odricanja itd. ali vrijedi, a kasnije će vrijediti još više. :)
Lucky Strike
20.04.2011., 14:48
Opća gimnazija - fulao jer mislim studirati računalstvo/informatiku,a imam 3 sata matike i 2 sata fizike tjedno,dok prirodoslovno-matematička gimnazija ima 5 sati matike i 3 sata fizike tjedno.
I da,iduće godine me čeka 3 sata povijesti tjedno. :(
cd-doll
20.04.2011., 19:08
Da mogu opet birat, izabrala bi gimnaziju u koju idem. I ne nisam požalila. :raspa:
Gimnazija, tu spadam i ne žalim.
zdravstveno učilište, zubotehničar, fulala sam definitivno ali ionak nemam volje ni za što, ovako sam se bar dobro zabavila u ove 4 godine
bebicha
21.04.2011., 00:20
upisala sam jezičnu gimnaziju jer su me kao interesirali jezici, a i išli su mi. dođem u školu, 1 iz latinskog, engleskog, nisam ni talijanski preodlična, ali sve mi se nekako čini kao da to nije za mene.
toliko sam htjela u primjenjenu, i tako dođem tu, gdje mi se sve čini da jezici niti nisu glavni, već biologija, latinski, kemija, fizika.
glupo mi se premještat, al promašaj, definitivno jest.
sku bi du
21.04.2011., 00:25
upisala sam jezičnu gimnaziju jer su me kao interesirali jezici, a i išli su mi. dođem u školu, 1 iz latinskog, engleskog, nisam ni talijanski preodlična, ali sve mi se nekako čini kao da to nije za mene.
toliko sam htjela u primjenjenu, i tako dođem tu, gdje mi se sve čini da jezici niti nisu glavni, već biologija, latinski, kemija, fizika.
Pa ako si prvi razred i ako ovdje imaš loše ocjene,premjesti se na vrijeme! Nemoj kasnije kukati!
Ako vidiš da nije to to,bolje šaltaj odmah :)
petty_crime
21.04.2011., 09:36
Poznata mi je nekako ta situacija. Imam mnogo poznanika koji su upisali jezičnu misleći ugl. da se tamo uče samo jezici. A to je ipak isto gimnazija i imaju brdo ovih drugih predmeta, onda su bili srušeni iz fizike, matematike, povijesti i sl. Jbg. iako je jezična ona se razlikuje od ostalih samo po malom rasporedu predmeta po godinama i za nijansu imate više sati jezika. Tako da nije za očekivat da je takva situacija. Jbg. trpi ili se prebaci. Iako se ja na tvome mjestu ne bi prebacio, bolje je za dalje. ;) Malo pretrpjeti i zagrijati stolicu nikoga nije ubilo. :top:
Pa sto se mene tice.Prvu godinu kada sam se upiso u tehnicku skolu definitvno sam pozalio jer sa takvom skolom nema zajebancije.Vec na polugodistu sam znao da cu past,ali ipak probo sam nesto promijeniti,no nije islo.Ove godine sam maturant strukovne skole i bilo mi je stvarno prekrasno ove tri godine (osim mozda par profesora).U sustini sada sam potpuno zadovoljan.
Lanchetoo
21.04.2011., 11:04
Ja sam prirodoslovno-matematička gimnazija i nije mi žao. To me zanima, to volim, a mislim da imam i super izglede na DM :). Dobro, ubitačno teška jest, i profesori su teški :rolleyes:, ali društvo je super, znam ih odprije pa se sve to lakše istrpi :top:.
kjutališs(:
21.04.2011., 19:52
evo ja sam prvi razred zavrsila u matematickoj gimnaziji,zavrsila bez popravnih,prebacila se u jezicnu gimnaziju.nije mi se vise dalo za**bavat s matematikom.ali premjestaji iz jedne u drugu skolu mogu bit gadni,nikad ne znas u koji ces retardirani razred doci:flop:
Lucky Strike
21.04.2011., 20:34
Pričaj mi o premještaju.. iz PMG u opću,razred od 32 ljudi,25 cura i 7 dečkiju,koma.. i sve to zato jer sam bio zaljubljen u curu iz razreda. :D
Edit: Nadam se da barem neću upisati krivi faks. :D
Opća gimnazija - fulao jer mislim studirati računalstvo/informatiku,a imam 3 sata matike i 2 sata fizike tjedno,dok prirodoslovno-matematička gimnazija ima 5 sati matike i 3 sata fizike tjedno.
u trećem sest sati matke, jedva cekam :)
Upisala sam opću, ali da mogu ponovno birati, opet bih odabrala opću, ali ne tu. :zubo:
malatkd
23.04.2011., 00:24
procitala sam prvih par komentara....al jesam li ja jedina tu gimnazijalka...kojoj je zao zbog skole koju je upisala??
sku bi du
23.04.2011., 00:29
i sve to zato jer sam bio zaljubljen u curu iz razreda. :D
Premjestio si se u onaj razred SAMO radi neke cure? :facepalm:
Strašno!!
Lanchetoo
23.04.2011., 01:30
procitala sam prvih par komentara....al jesam li ja jedina tu gimnazijalka...kojoj je zao zbog skole koju je upisala??
Izgleda :D.
A zašto ti je žao?
iFka pozitiFka
23.04.2011., 15:14
Idem u komercijalnu, htjela sam ekonomsku ali nije je bilo u mom gradu. Papirologija, knjiženje i računanje je ono što me je zanimalo oduvijek. Sad kad sam s tim svim bolje upoznata nekako mi je dosadno, a i strah me je uopće probat ić na ekonomski fakultet upravo zbog računovodstva. Razlog tome je profesorica koja dođe na sat samo da bi se zezala s nama...gubim volju za to polako...nekako me privlači sociologija koja nema ama baš nikakve veze sa mojom školo...dakle jesam, upisala sam pogrešnu školu :ne zna:
Kacunar
23.04.2011., 15:21
teško van je suditi u prvon srednje jeste li falili upisat se
90% ljudi koje znan, uključujući i mene sad kad se sitin su u 1.srednje žugali da su falili školu .. malo je tih koji danas još žugaju ... cekajte da van se slegne sve novo :)
malatkd
23.04.2011., 18:25
a upisala sam opcu i jako mi je zao kaj nisam upisala PMG. zbog previse povijesti i tako tih streberskih gluposti. sve nas tjeraju samo da strebamo podatke. a mrzim to. i jos smo ove godine (3. razred) dobili neku iritantnu i predosadnu...a uz sve to i usporenu profu iz matematike. a da o profesorima iz fizike i kemije ne pricam (jedna lijecena alkoholicarka...a drugi daje ocjene kolko mu zena da pi**e). a bitno da povijest moramo znat svaki, pa i najgluplji detalj (ko je ljubavnica luja XIV....i tako neke gluposti). strah me kakvo ce moje znanje bit pri upisu na PMF...i da li cu uspjeti se upisati uopce.
Camestres
23.04.2011., 21:05
Dragi teensi,
većina nas ovdje ide u srednju školu, a uskoro su opet upisi u prvi razred.:D
Gledajući prospekte, u svakoj školi teče med i mlijeko, svi profači su super,:rolleyes: na otvorenim vratima škola profesori klince uvjeravaju u brda i doline, ali svi mi znamo da zapravo nije sve tako kako nam oni pričaju.
Zbog toga, mnogi upišu neku školu jer ih kao, "baš to interesira", a onda već na polugodištu odlaze iz škole jer su pogriješili.
Mislite li da ste upisali pogrešnu školu? Da li vas uistinu zanima škola koju ste upisali???
ja sam upisao opću gimnaziju, dvoumio sam se između toga i elektrotehničke. pošto se u mome gradu u elt upisuju ljudi od 30-40 bodova, a uvjeti su im jadni i nikakvi, odustao sam od toga, mater me nagovarala da idem u zgb, međutim mi se nije dalo. koliko sam falio je veoma upitno jer sam i dalje zagrijan za fer, sigurno bi mi bilo lakše što se stručnih predmeta tiče. sa završenom srednjom elt bih imao zanimanje i na kraju ne bih morao biti vezan za daljnje studiranje.
u mojoj gimnaziji predaje dosta profesora koji ne vide druge predmete od svoga i ponašaju se apsolutno sadistički i traže visoku razinu znanja za prolaznu ocjenu, a kamoli za nešto drugo. matematika, biologija, povijest, hrvatski, kemija, geografija i dalje da ne nabrajam. ja pretpostavljam da to tako treba i biti.
da zaključim ovo sve. ja iznimno cijenim sve škole, usmjerenja, struke, zanimanja, ..., ali gimnazija je škola za sebe i nije za ljude koji se ne mogu nositi s malo većim pritiskom. svatko na upisu ima uvid u satnicu i predmete gimnazije i svake ostale škole, pa se stoga ne bi trebao nakon 2 mjeseca žaliti na preopširan program. gimnazija je škola u kojoj naučiš osnove kemije, to znanje iskoristiš za učenje geografije i nastanak zemlje, fizika ti dodatno pruži znanje za razumijevanje svega toga. učeći povijest naučiš povijesne prilike jednoga vremenskoga razdoblja, a onda ti to pomogne kao podloga za učenje likovne i glazbene umjetnosti te književnosti i onda možeš reći da poznaješ jedno povijesno razdoblje itekako cjelovito. onda dođe psihologija koja te nauči razmišljanju pojedinca i boljemu razumijevanju i komunikaciji s okolinom, a kroz sociologiju se upoznaš s razvojem društva i načinom na koji se to društvo ponaša. matematika i logika ti formuliraju jaki logički sklop i formiraju način ispravnoga mišljenja i zaključivanja, a onda na kraju dođu jezici (kao latinski i grčki, dva jako bitna jezika u čijem je programu upoznavanje s tim dvjema starim civilizacijama) čije je znanje neophodno u današnjemu društvu.
možda sam neke predmete zaboravio, a tu sam se vjerovatno jako loše izrazio (nemam volje ponovo čitati ovo sve :) ). ugl. sam htio reći da se u gimnaziji dobije jedan široki spektar znanja koji je teško moguće dobiti u nekoj drugoj školi.
Rajnglica :)
28.04.2011., 14:58
Idem u primijenjenu. Crtanje me oduvijek zanima pa sam zato to i upisala. Zasad mi ide prilično dobro tako da, da, zadovoljna sam. :raspa:
abrakadabraaa
28.04.2011., 15:48
Ja sam opća gimna i s obzirom da me nikaj ne znaima posebno i da ne znam kaj hoću u žiovtu, nisam pogriješila.
Istna da često učimo nepotrebne sitnice, al jbg, naučiš za jedan dan i zaboraviš.
Lazurite
28.04.2011., 16:46
hm, idem u grafičku i mogu reći da sam zadovoljna svojim izborom.
naravno ima stvari koje bi promjenila, al u principu nije mi loše.
RaiinPixie
28.04.2011., 22:16
mislim,meni je ok u ovoj općoj gimnaziji iako sam trebala u prirodoslovno matematičku i sad mi je jako žao što nisam otišla u nju,al sve u svemu mi je ok ovdje :)
melpomena78
29.04.2011., 17:48
Upisala sam jednu od težih gimnazija prije tri godine. Ne mogu reći da mi je loše, ali ne savjetujem onima koji ne se ne misle poštenski namučiti da upišu gimnaziju. Ne kažem da su i strukovne škole lagane, svugdje se treba namučiti. Sve ovisi o tome koliko imate debelu kožu i o tome koliko vam je stalo da budete što bolji:)
kralj irud
29.04.2011., 21:42
PMG i nisam pogriješio... 5 sati matematike, 3 sata fizike, programiranje u c-u iz informatike....baš ono što volim!
daisydai
30.04.2011., 23:08
gimnazija je najbolja i uopce nisam pozalila. (Y) okruzen si ljudima vecinom slicnim tebi, sa slicnim pogledom na zivot i razinom znanja, osjecas se uzasno i neispavano i iscrpljeno odreden period, al onda se nekako uhodas i nema boljeg osjecaja nego kad postignes nesto. eeeh, moje prve petice iz latinskog, to su bili dani. :D a i imas osjecaj privilegiranosti nad drugima. gimnazija definitivno puno uzima, ali daje kao niti jedna druga skola, po mom skromnom misljenju. :)
S vremenom sam se pomirio sa sudbinom.
bitanga.
01.05.2011., 09:21
Ma htš je super škola!:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
symphonia
02.05.2011., 22:17
Ekonomska, 2. razred. Već žailm.
Upisala sam je jer nisam znala što bih drugo.
sthmore
04.05.2011., 19:40
dada.... znam kako ti je. samo ja ne mislim na računalstvo.
pregrozno sam izabrala.
abrakadabraaa
04.05.2011., 22:31
gimnazija je najbolja i uopce nisam pozalila. (Y) okruzen si ljudima vecinom slicnim tebi, sa slicnim pogledom na zivot i razinom znanja, osjecas se uzasno i neispavano i iscrpljeno odreden period, al onda se nekako uhodas i nema boljeg osjecaja nego kad postignes nesto. eeeh, moje prve petice iz latinskog, to su bili dani. :D a i imas osjecaj privilegiranosti nad drugima. gimnazija definitivno puno uzima, ali daje kao niti jedna druga skola, po mom skromnom misljenju. :)
Ovo definitivno nije istina.
Slični smo samo po tome kaj idemo u gimnaziju. Neki idu jer hoće nekog vraga naučiti, neki idu jer su im starci tak rekli, neki idu čisto da bi rekli da su gimnazijalci.
Slični pogledi na svijet se kose s ovim gore.. Ima glupih ljudi u pm koji ne vide dalje od svog nosa, bla, bla..
Slična razina znanja, to je najveća nebuloza. Skužite da ne morate biti pametni da budete gimnazijalac! Makar imate sve 5, nije nužno da ste pametni. Ima previše takvih primjeraka u mom razredu/ školi.
Cup&Cake
04.05.2011., 22:32
Upisala sam upravnu i birotehnicku skolu jer nisam znala sto bih drugo. imala sam bodova za vise-manje bilo koju srednju. no zbog zdravstvenog stanja sam izabrala ipak neku laksu da mogu pratiti gradivo. I da, zazalim svaki dan sto sam se upisala u bas tu skolu. oduvijek sam zeljela u medicinsku i ne znam sto mi je bilo na dan upisa.
Profesori su uredu i sve to. naravno..svi imaju svoje neke 'musice' no podnosljivi su i zbilja je skola lagana i prolazi se bez problema.
Petrinjac
06.05.2011., 00:22
Sad sam se nasmijao nekom tipu koji je napisao da si poslije gimnazije nitko i ništa. Nije istina. Poslije gimnazije si budući šef svim ostalima koji rade u strukama. :)
A za odabir škole nisam pogriješio.
Trenutno gledano, mi gimnazeri smo privilegirani u svojoj školi, profesori nas vole više i češće imamo kojekakva sranja zbog kojih smijemo izostat par dana s nastave. Ostale struke u mojoj školi rade u školi i prodaju proizvode, a ne dobivaju ni lipe jer sve pare idu nama gimnazijalcima za financiranje egzhibicija i sličnih sranja. Zanimljivije je učit opću kulturu i ići u školu poslije koje ćeš se barem moći pravilno izražavati nego na primjer brusiti drvene kockice za ocjenu. A budimo realni, dobro istrenirana čimpanza to može.
Ako se napiše matura dobro, na konju smo svi i onda definitivno nismo "nitko i ništa". Mi idemo u gimnu jer nismo lijeni sjedit' malo duže od drugih.
Sve zajedno, gimnazija je odlična škola. Opća, naravno, klasična sa grčkim jezikom pere podove.
Sad sam se nasmijao nekom tipu koji je napisao da si poslije gimnazije nitko i ništa. Nije istina. Poslije gimnazije si budući šef svim ostalima koji rade u strukama. :)
prvo ti završi faks, pa nađi posao, i onda i dalje teško da ćeš bit šef ikome odma na početku, a i kasnije nema garancija ;)
Trenutno gledano, mi gimnazeri smo privilegirani u svojoj školi, profesori nas vole više i češće imamo kojekakva sranja zbog kojih smijemo izostat par dana s nastave. Ostale struke u mojoj školi rade u školi i prodaju proizvode, a ne dobivaju ni lipe jer sve pare idu nama gimnazijalcima za financiranje egzhibicija i sličnih sranja.
po ovome u istoj školi postoji i gimnazija i neka strukovna škola, wtf?
Zanimljivije je učit opću kulturu i ići u školu poslije koje ćeš se barem moći pravilno izražavati nego na primjer brusiti drvene kockice za ocjenu. A budimo realni, dobro istrenirana čimpanza to može.
nemoj podcjenjivat strukovne škole, jesu lakše od gimnazija, ali neki predmeti su teži u strukovnim, nego ikoji u gimnaziji ;)
Ako se napiše matura dobro, na konju smo svi i onda definitivno nismo "nitko i ništa". Mi idemo u gimnu jer nismo lijeni sjedit' malo duže od drugih.
Sve zajedno, gimnazija je odlična škola. Opća, naravno, klasična sa grčkim jezikom pere podove.
MOžeš ti upast na faks, ali niko ne garantira da ćeš ga završit, što znači da smo i dalje nitko i ništa ;)
BTW egzhibicija i ekskurzija nije isto :D
borntobewinner
06.05.2011., 16:42
U mojoj isto tako postoje, nije to čudno :)
shotman
06.05.2011., 17:04
To je sasvim normalno u manjim gradovima :D
aj dobro ja sam iz velikog grada :cerek:
abrakadabraaa
06.05.2011., 19:07
I kod nas je tak.
Ime škole je 'Srednja škola xyz', a imamo gimnaziju, ekonomsku i strukovnu (trgovačka, tekstilna i strojarska).
Petrinjac
07.05.2011., 00:38
prvo ti završi faks, pa nađi posao, i onda i dalje teško da ćeš bit šef ikome odma na početku, a i kasnije nema garancija ;)
nemoj podcjenjivat strukovne škole, jesu lakše od gimnazija, ali neki predmeti su teži u strukovnim, nego ikoji u gimnaziji ;)
MOžeš ti upast na faks, ali niko ne garantira da ćeš ga završit, što znači da smo i dalje nitko i ništa ;)
BTW egzhibicija i ekskurzija nije isto :D
Kažeš TREBA ZAVRŠIT' FAKS. Da je to toliko nemoguće, nitko ne bi išao u gimnaziju. U Hrvatskoj oko 90 posto (rekla-kazala, nisam siguran u točnost) gimnazijalaca završi gimnaziju, a gimnazija u koju ja idem je 40-i-neka u državi po rezultatima mature od prošle godine i u zadnjih 20 godina imala je samo 5 učenika koji nisu završili faks.
Nećemo odmah bit' šefovi u tvrtci, ali ćemo zasigurno bit' iznad poljodjelaca.
Predmeti koji su teži u strukovnim školama su oni predmeti koje gimnazija nema i kemija u nekim smjerovima. Surprise, Surprise, sve škole idu po istom programu većine predmeta kao i gimnazija. Znaš, svi imamo istu maturu.
Podcjenjujem strukovne škole jer su i gimnazije i trogodišnje obrtničke u prednosti. Više posla, mogućnost samozaposlenja i lako napredovanje za obrtničke, a bolji radni uvjeti, lakši poslovi i veće plaće za gimnazijalce. A da ne spominjem obrte kao npr. automehaničare koji uz mali kredit mogu otvorit' vlastitu radionu i prat pare k'o blesavi.
Pazi, mi u školi imamo opću gimnaziju, prehrambene tehničare, voćar-vinar-vinogradare, mesare, veterinare, cvjećare, a uskoro i pekare. :rofl:
Lapsus. Trebaš ti vidjet kad ja počnem mijenjat grame za litre i slična sranja. Inače sam malo tupav oko takvih stvari.
Kažeš TREBA ZAVRŠIT' FAKS. Da je to toliko nemoguće, nitko ne bi išao u gimnaziju. U Hrvatskoj oko 90 posto (rekla-kazala, nisam siguran u točnost) gimnazijalaca završi gimnaziju, a gimnazija u koju ja idem je 40-i-neka u državi po rezultatima mature od prošle godine i u zadnjih 20 godina imala je samo 5 učenika koji nisu završili faks.
Nisam rekao da je nemoguće, naprotiv ak učiš u nekim normalnim količinama nebi trebao imati problema sa prolazom na većini fakulteta, ali ak ti odjednom dođe nešto u glavu i prestaneš učit, baš i nećeš tako lako proć. A i završavanje faksa s čisto prolaznim ocjenama i nije baš najbolja šansa za bolji posao.
Nećemo odmah bit' šefovi u tvrtci, ali ćemo zasigurno bit' iznad poljodjelaca.
Evo samo za usporedbu, baš sam tu na forumu pročitao da možeš završit pravo, koje je težak faks dosta, i na početku radit besplatno, da bi u budućnosti došao do plaće od nekih 3500kn. Sad ak je to realno danas u hrvatskoj, umjesto nekih 9 i više godina školovanja, bolje je završit neku tro- ili četverogodišnju školu i zarađivat od 18 godina.
Predmeti koji su teži u strukovnim školama su oni predmeti koje gimnazija nema i kemija u nekim smjerovima. Surprise, Surprise, sve škole idu po istom programu većine predmeta kao i gimnazija. Znaš, svi imamo istu maturu.
Znam da svi imamo istu maturu, ali zar nije lakše položit maturu iz fizike ak si imao 4 ili 5 sati tjedno nego ak si imao 2 :D
I nejdu sve škole po istom programu kao gimnazija, iako im profesori u tim školama i ko zna ko još to govore. Primjer: Končar, gdje su mi govorili da oni rade po gimnazijskom programu, ali ustvari neke predmete rade dvostruko brže, a neke dovstruke sporije nego gimnazija (fizika i matematika, s tim da matematiku imaju isto puta ko i mi, ali fiziku više puta)
Podcjenjujem strukovne škole jer su i gimnazije i trogodišnje obrtničke u prednosti. Više posla, mogućnost samozaposlenja i lako napredovanje za obrtničke, a bolji radni uvjeti, lakši poslovi i veće plaće za gimnazijalce. A da ne spominjem obrte kao npr. automehaničare koji uz mali kredit mogu otvorit' vlastitu radionu i prat pare k'o blesavi.
Pazi, mi u školi imamo opću gimnaziju, prehrambene tehničare, voćar-vinar-vinogradare, mesare, veterinare, cvjećare, a uskoro i pekare. :rofl:
Lapsus. Trebaš ti vidjet kad ja počnem mijenjat grame za litre i slična sranja. Inače sam malo tupav oko takvih stvari.
Veće plaće za gimnazijalce samo ako imaš vezu, ili ako si završio s najboljim uspjehom faks ;)
Daj mi jedan primjer faksa na kojem kad završiš možeš dobit posao s plaćom od 1000eura i više?
Ah da, obrti masne pare dižu, postavljač bojlera naprimjer, odere par stotina kuna samo da dođe pogledat u čemu je problem :O
Stormcatcher
07.05.2011., 10:27
Been there done that! Al fala bogu uspjela doć do pameti i prebacit se nakon mjesec dana.
Upisala ekonomsku, veni vidi vici, dobila slom živaca i prebacila se u gimnaziju. E, da onda mi je to bio dobar potez. Išla sam u školu davno, dok još nije bilo državne. Sada, realno gledajući, moje djete neće ići u gimnaziju (mislim to sad kažem, al to će bit njihov izbor) patit se bezveze ko isus, kad može komotno sada upisati neku lakšu srednju školu, kad dođe do kraja svi su sad isti državnu maturu svi pišu, platit ću mu pripreme da bude malo pametniji i doviđenja, iz fakin konobara (da izvinete ko je te struke) će moći upisati medicinu!!
Super im je državna, po svim tim cakama, sve je to super, puno bolje nego ova prijašnja, to definitivno, ali nije u redu, to što će sada djeca koja su išla gimnaziju i patila se ko majmuni prolazila s 3,4 biti u goroj poziciji nego netko recimo ko je išao ekonomsku, trgovačku isl. i prolazio s 5!
Nemojte se uvrijediti, ali probala sam i znam što je, tako da govorim iz iskustva.
Stormcatcher
07.05.2011., 10:30
I ne igra vam to veliku ulogu, ako si išao gimnaziju pa će ti lakše bit na faxu, ja znam ljudi iz strukovnih koji su 10 puta pametniji nego neki gimnazijalci.
Na faxu vam je sve stvar rada i rada, odnosno učenje i učenje. Ako ne učiš, neće ti pomoći ni gimnazija ni išta drugo. Tako da ti je svejedno da li si išao u strukovnu ili gimzu, jer i jedan i drugi ako se mogu natjerat tipa da uče 4-5 sati dnevno će s lakoćom proći kroz fax! :mig:
Stormcatcher
07.05.2011., 10:34
Nisam rekao da je nemoguće, naprotiv ak učiš u nekim normalnim količinama nebi trebao imati problema sa prolazom na većini fakulteta, ali ak ti odjednom dođe nešto u glavu i prestaneš učit, baš i nećeš tako lako proć. A i završavanje faksa s čisto prolaznim ocjenama i nije baš najbolja šansa za bolji posao.
Evo samo za usporedbu, baš sam tu na forumu pročitao da možeš završit pravo, koje je težak faks dosta, i na početku radit besplatno, da bi u budućnosti došao do plaće od nekih 3500kn. Sad ak je to realno danas u hrvatskoj, umjesto nekih 9 i više godina školovanja, bolje je završit neku tro- ili četverogodišnju školu i zarađivat od 18 godina.
Znam da svi imamo istu maturu, ali zar nije lakše položit maturu iz fizike ak si imao 4 ili 5 sati tjedno nego ak si imao 2 :D
I nejdu sve škole po istom programu kao gimnazija, iako im profesori u tim školama i ko zna ko još to govore. Primjer: Končar, gdje su mi govorili da oni rade po gimnazijskom programu, ali ustvari neke predmete rade dvostruko brže, a neke dovstruke sporije nego gimnazija (fizika i matematika, s tim da matematiku imaju isto puta ko i mi, ali fiziku više puta)
Veće plaće za gimnazijalce samo ako imaš vezu, ili ako si završio s najboljim uspjehom faks ;)
Daj mi jedan primjer faksa na kojem kad završiš možeš dobit posao s plaćom od 1000eura i više?
Ah da, obrti masne pare dižu, postavljač bojlera naprimjer, odere par stotina kuna samo da dođe pogledat u čemu je problem :O
Znam ja (par), ali ne smijem reći! :)
ček s ekonomskom i trgovačkom na medicinu? morat ćeš kredit podić, jer šanse da napiše prijamni ili maturu iz bio/ke/fiz su male.
Znam ja (par), ali ne smijem reći! :)
aj budi srce pa podjeli to s nama :)
I ne igra vam to veliku ulogu, ako si išao gimnaziju pa će ti lakše bit na faxu, ja znam ljudi iz strukovnih koji su 10 puta pametniji nego neki gimnazijalci.
Na faxu vam je sve stvar rada i rada, odnosno učenje i učenje. Ako ne učiš, neće ti pomoći ni gimnazija ni išta drugo. Tako da ti je svejedno da li si išao u strukovnu ili gimzu, jer i jedan i drugi ako se mogu natjerat tipa da uče 4-5 sati dnevno će s lakoćom proći kroz fax! :mig:
to stoji, ali ne stoji da će se jednakom lakoćom upisat gimnazijalac i netko iz strukovne.
Stormcatcher
07.05.2011., 10:43
ček s ekonomskom i trgovačkom na medicinu? morat ćeš kredit podić, jer šanse da napiše prijamni ili maturu iz bio/ke/fiz su male.
aj budi srce pa podjeli to s nama :)
E vidiš, zato ti govorim. Tipa ideš ekonomsku, i prije drž. mature uplatiš si pripreme, i zašto ne bi mogao naučit kao i gimnazijalac?! Zašto, ako se potrudiš normalno da možeš. I to onda malo sitsneš i doviđenja. Koliko sam ja shvatila, sada kada je državna matura više nema prijemnog, nego je bodovanje ocjene+rezultati mature!
Znam osobu koja je studirala, a što drugo neko ekonomiju, i sad ima plaću 1000 e, malo i više:)! I što je najveća fora posao nije dobila preko veze. Ali fora je u tom što je ekonomista puna Hrvatska.
I ekonomsiti nemojte se uvrijedit, ali moja generacija, svi koju su ili pali razred ili s 2 prolazili u gimnaziji, su upisali ekonomiju. Znači, ono, baš oni koji nisu nigdje drugdje mogli nit upali su to upisali. I kak nam država neće onda bit u banani!?!? :D
ježiga
Stormcatcher
07.05.2011., 10:43
to stoji, ali ne stoji da će se jednakom lakoćom upisat gimnazijalac i netko iz strukovne.
možda će se ovaj iz strukovne morat malo potrudit oko mature više nego gimza i to je to
number 19
07.05.2011., 10:54
možda će se ovaj iz strukovne morat malo potrudit oko mature više nego gimza i to je to
Da ali reki ste da je na fakultetu sve samo rad i učenje. Ako netko dođe iz neke relativno lake srednje škole vjerojatno neće imat dobro razvijene radne navike ako se tamo bez puno truda prolazilo sa odličnim i vrlo dobrim. U tome je prednost gimnazije i težih strukovnih škola. I nisu sve strukovne škole jednake. na primjer za upisati smjer farmaceutski tehničar i geodetski tehničar potrebno je više bodova nego za neke gimnazije.
E vidiš, zato ti govorim. Tipa ideš ekonomsku, i prije drž. mature uplatiš si pripreme, i zašto ne bi mogao naučit kao i gimnazijalac?! Zašto, ako se potrudiš normalno da možeš. I to onda malo sitsneš i doviđenja. Koliko sam ja shvatila, sada kada je državna matura više nema prijemnog, nego je bodovanje ocjene+rezultati mature!
Znam osobu koja je studirala, a što drugo neko ekonomiju, i sad ima plaću 1000 e, malo i više:)! I što je najveća fora posao nije dobila preko veze. Ali fora je u tom što je ekonomista puna Hrvatska.
I ekonomsiti nemojte se uvrijedit, ali moja generacija, svi koju su ili pali razred ili s 2 prolazili u gimnaziji, su upisali ekonomiju. Znači, ono, baš oni koji nisu nigdje drugdje mogli nit upali su to upisali. I kak nam država neće onda bit u banani!?!? :D
ježiga
pa znam i ja nekog ko ja završio eknomiju pa ima prek 10k, ali aj danas tak nešto nađi.
A nebi naučio zato jer ne radi se bezveze gradivo tijekom 4 godine, dok npr. evo sad sam na stranicama prve ekonomske vidio kemija i bilologija samo prvu godinu, fizike nema.
A dok učiš za maturu moraš usporedno učit i ić u školu pa sad vidi jel moguće naučit tolko gradivo pod tim uvjetima
borntobewinner
07.05.2011., 12:26
Medicinski fakultet u uvjetima upisa ima:
Pohađanje Biologije, Fizike i Kemije najmanje dvije godine tijekom srednjoškolskog obrazovanja ;)
Pa sad ti upiši medicinu iz ekonomske ili sličnih "lakših" škola.
Stormcatcher
07.05.2011., 14:04
Medicinski fakultet u uvjetima upisa ima:
Pohađanje Biologije, Fizike i Kemije najmanje dvije godine tijekom srednjoškolskog obrazovanja ;)
Pa sad ti upiši medicinu iz ekonomske ili sličnih "lakših" škola.
e to sad predvidjela! jbg
al to je bilo za medicinu, ima ipak hrpa drugih faxova, dobrih faxova, koji se mogu upisati sa lakšom školom, a čist osobna stvar je to hoće li netko učit ili ne i skroz subjektivna, tako da o tome se uopće ne da rapravljat. :mig:
Petrinjac
10.05.2011., 19:05
Pa kakve veze to ima sa gimnazijom?
Pa pravo je bulšit, takve fakultete završavaš van države i k'o stvoreni su za prekovezno studiranje i zaposlenje.
Svi uče isto gradivo. Problem kod različitog broja sati je npr. u švapskom gdje mi imamo 2 sata tjedno, a jezična 4 sata (mislim). Imamo isti udžbenik, ali oni obrađuju dodatne sadržaje, a mi ne. Ali matura se piše iz osnove, a ne iz dodatnih. Opća gimnazija služi da imaš taman ono potrebno za sve faksove, ne samo za jednu skupinu.
FER! :)
Da, bokte, pljačkaju, al' jebiga, moraju oni isto kruh kući nosit (a uz te pare, mogu i van na večeru svaki dan).
Sve u svemu, jebeš sve što postoji, ja na PMF ili filozofski i pravac Švedska.
Pa pravo je bulšit, takve fakultete završavaš van države i k'o stvoreni su za prekovezno studiranje i zaposlenje.
Svi uče isto gradivo. Problem kod različitog broja sati je npr. u švapskom gdje mi imamo 2 sata tjedno, a jezična 4 sata (mislim). Imamo isti udžbenik, ali oni obrađuju dodatne sadržaje, a mi ne. Ali matura se piše iz osnove, a ne iz dodatnih. Opća gimnazija služi da imaš taman ono potrebno za sve faksove, ne samo za jednu skupinu.
Da, bokte, pljačkaju, al' jebiga, moraju oni isto kruh kući nosit (a uz te pare, mogu i van na večeru svaki dan).
Ne, nego nemogu svi pravnici uspjet, bilo to u hrvatskoj ili bilogdje.
Pa lijepo ti kažem da sve škole ne obrađuju isto gradivo...možda gimnazije, ali i one rade različitim brzinama kolko čujem i pitanje ko će kolko gradiva obradit.
i štaš s FER-om? ko ti garantira neki bolji posao (nema nigdje garancije, ali ne dobiva svako plaću od 20k kuna čim se pojavi s diplomom)
Tema je upis u pogrešnu školu, a ne razlika između gimnazija i stukovnih škola kao niti faks.
PizdMašina
11.05.2011., 08:31
ja sam u najbolju školu ušoi ne izlazim više
Nisam, ekonomist :top:
svi govore, pa ajme ekonomista ima previse pa neces uspjet ovo ono.. heh meni je to bas izazov :mig:
Petrinjac
12.05.2011., 23:37
Nisam, ekonomist :top:
svi govore, pa ajme ekonomista ima previse pa neces uspjet ovo ono.. heh meni je to bas izazov :mig:
Ekonomista ima puno, ali lako dobiju posao. Svaki dućan, kiosk, sve to treba računovođu. Svaka tvrtka treba računovođu. Svi poslovi trebaju računovođu. Vjeruj mi, lako ćeš naći posao.
Silence, please
15.05.2011., 03:09
Ma kakvi-pa čak da sam slučajno shvatila poslije upisa da samo odabrala "krivu" školu, u mojoj školi to ne bi bio neki preveliki problem jer je pola učenika ionako škart koji nije znao kud će(ne bi se previše isticala haha :D )
Stormcatcher
17.05.2011., 17:55
Bravo majstore, stvarno si (bip). FER je bulšit.Pravo je bulšit, daj molim te, kad budeš bio dovoljno velik da si znaš guzicu obrisat javi se. Nemaš pojma niti o jednom faksu niti o drugom koliko vidim. a niti o trećem (filozofski).
Samo ti odi na filozofski fakultet i pravac Švedska:lol::lol:
Za tvoje dobro, nemoj ovo više pred nikim izvalit:lol:
Stormcatcher
17.05.2011., 17:58
Ekonomista ima puno, ali lako dobiju posao. Svaki dućan, kiosk, sve to treba računovođu. Svaka tvrtka treba računovođu. Svi poslovi trebaju računovođu. Vjeruj mi, lako ćeš naći posao.
Jeez pa nisam ti pročitala sve postove, sorry...
Mislim da bi ti definitivno, eto ako ti se ne da otić do zavoda za zapošljavanje, onda pronađi na netu, podatke o broju ne zaposlenih ekonomista!
Lako dobiju posao,lako dobiju posao?!?! Da ako ćeš sa ekonomskim faxom ić na blagajnu, onda ti je to ful perspektivno, koji si k. opće studiro, mogo si ić u trogodišnju trgovačku.. Lati se ti knjige, mature, a ne foruma:rolleyes:
Ovo nije tema o faksovima. Niti o poslovima.
Ja sam potpuno promašio... Ugostiteljska-smjer konobar a htjeo bit sasvim nesto drugo ali vjerujem da cu uspjet upisat to sto zelim poslje srednje...
Daklem, iz prve rukice svakome komu su prirodni predmeti dragi, a matku je u osnovnoj rasturao (ne zato što je učio zadatke napamet, nego nije trebao učiti) preporučujem MIOC, ne možete pogrješiti u odabiru :)
Upisala sam gimnaziju samo zato što nisam znala što bih drugo mogla jer me AMA BAŠ NIŠTA ne zanima :SS
annaeleni
02.08.2011., 02:11
Upisala sam gimnaziju i nisam zazalila...u principu najvise sam se bojala da cu imati nezainteresovane profesore koji ce samo pokusavati sebi ostaviti avgust za ljetovanje ali sam se prijatno iznenadila kad sam vidjela da su profesori jako dobri i profesionalni, pogotovo iz predmeta koji me najvise interesuju tako da sam zadovoljna.
no.name.
07.08.2011., 23:20
Tehnološku školu->Strukovna->Ekološki->Puno kemije->volim svoju školu i sve što pruža :Đ
Ja sam pogrijesio definitivno :mad:
No sta je tu je :ne zna:
nisam pogriješio upisom u ekonomsku...ta škola je preeeelagana, uopće mi nije jasno kak neko uspije okinut razred....u početku mi je bilo žao jer nisam išao gimzu, al poslije uopće nije...:)
cro-pro
09.08.2011., 17:42
Ja sam pogriješio...
Upisao sam Matematičku u Osijeku,i sad se kajem...:bonk::bonk::bonk::visi:
Mala1995g
13.09.2011., 14:46
itekako pogriješila.uskoro se idem raspitat za prebacivanje i šta bude bude :)
no.name.
13.09.2011., 22:27
Upisao sam Tehnološku školu -> Smjer skoro pa sama kemija.
Prvi razred sam na polugodištu imao 2 komada i to iz latinskog i iz matematike, sada je puno balje :D
sada sam 3. i imam 12 sati kemije tjedno!
Ne mislim da sam upisao krivu školu, dapače.:cerek:
Neke profe jesu a dosadno a ima ovi careva koji su pre dobri, ekipa super, sve 5 :)
Neo The Anomaly
16.09.2011., 22:35
Moja idealna škola, raposred:
Pon: mat mat mat fiz inf tje
Uto: mat mat mat fiz fiz tje
Sri: mat mat mat inf inf tje
Čet: mat mat mat inf fiz tje
Pet: mat mat hrv hrv eng eng (ajde čisto reda radi, kao matura i ta sranja...)
Nažalost, nema ništa sličnoga :(
Ja sam napravio veliki fail pri upisu u školu zato čekam fax :D
ekonomska_3
08.01.2012., 23:31
Evo mene još jednog koja je pogriješila pri odabiru školu. WOHO. Upisala sam ekonomsku školu, imala sam dovoljno bodova za gimnaziju, ali ne, tvrdoglava ja -.- Oduvijek mi je bila želja baviti se s papirima,u uredu i slična sranja. Ta želja još uvijek stoji, ALI... Vjerujem da sam mogla bilo što drugo odabrati,samo ekonomsku ( treću woho ) ne. Iz strucnih predmeta imam sve odlične ocjene, al iz ovih osnovnoskolskih uzas :S Da bi stvar bila što gora, otišla sam iz sela u Zagreb, u učeničkom sam domu, obitelj ne viđam cijeli tjedan, užas jedan. Šta je tu je...
Luna Lovegood
09.01.2012., 11:12
Evo mene još jednog koja je pogriješila pri odabiru školu. WOHO. Upisala sam ekonomsku školu, imala sam dovoljno bodova za gimnaziju, ali ne, tvrdoglava ja -.- Oduvijek mi je bila želja baviti se s papirima,u uredu i slična sranja. Ta želja još uvijek stoji, ALI...
kod mene slična situacija; nisam tila gimnaziju pa sam upisala ekonomsku. meni kako koji predmet ide, u nekima mogu bit bolja, al ne da mi se.
samo šta je meni an momente; nekad mislim da nisam tribala upisat tu školu jer me inače ne zanima, a nekad mi je drago..
tako da ne znam odgovor na ovo pitanje :ne zna:
Mislim da nisam pogriješio školu, iako sad da biram upisao bih dvojezični razred u općoj (njem-hj).
Ja sam pogriješio...
Upisao sam Matematičku u Osijeku,i sad se kajem...:bonk::bonk::bonk::visi:
zašto si pogrješio ?
borntobewinner
10.01.2012., 14:22
Evo mene još jednog koja je pogriješila pri odabiru školu. WOHO. Upisala sam ekonomsku školu, imala sam dovoljno bodova za gimnaziju, ali ne, tvrdoglava ja -.- Oduvijek mi je bila želja baviti se s papirima,u uredu i slična sranja. Ta želja još uvijek stoji, ALI... Vjerujem da sam mogla bilo što drugo odabrati,samo ekonomsku ( treću woho ) ne. Iz strucnih predmeta imam sve odlične ocjene, al iz ovih osnovnoskolskih uzas :S Da bi stvar bila što gora, otišla sam iz sela u Zagreb, u učeničkom sam domu, obitelj ne viđam cijeli tjedan, užas jedan. Šta je tu je...
Pa u gimnaziji su ti svi 'osnovnoškolski' predmeti :ne zna:
cro-pro
10.01.2012., 15:21
zašto si pogrješio ?
ma pogriješio sam u smislu da ja niš ne učim u školi kojoj se treba učit. Sve ostalo je sasvim u redu, a ako i malo učiš onda je super.
The Perkins
10.01.2012., 16:51
Jesam i ja upisala pogrešnu srednju školu... I isplakala na litre i litre suza zbog toga, a i zbog glupog društva u toj školi... Al ne žalim se; u toj školi sam naučila kakvih sve ljudi ima i da sam mentalno daleko iznad njih, otvorila mi je nove vidike...
U pitanju je ekonomska škola koja mi je, ako ništa drugo, pomogla da si sama sređujem sve za studentski kredit!
Svako zlo za neko dobro... I guess... :kava:
Lord of Terror
10.01.2012., 17:51
Pogrijesio sam i u odabiru srednje i faksa.
Oh well.
The Perkins
10.01.2012., 18:05
Oh well.
Za tebe ona - na greškama se uči - ne djeluje, a?
Lord of Terror
10.01.2012., 18:08
Za tebe ona - na greškama se uči - ne djeluje, a?
Haha, nazalost.
vitamin D
10.01.2012., 21:39
Oh well.
Ti mora da si uzeo neki fax koji je srodan srednjoj. :D
OnT: Pa ono, mislim da nisam toliko fulao (opća gimnazija). Iako da sada biram bi uzeo matematičku.
Nimalo ne žalim što sam upisao opću gimnaziju. Društvo je puno bolje nego u osnovnoj jer sličnije razmišljamo. Mislim da dobivam solidno znanje i da će me jako dobro pripremiti za faks. :D
(to tako govorim jer su praznici, kad počne škola ću se svaki dan pitati zašto sam upisao ovu školu :zubo:)
Scorpione
11.01.2012., 00:53
Nimalo ne žalim što sam upisao opću gimnaziju. Društvo je puno bolje nego u osnovnoj jer sličnije razmišljamo. Mislim da dobivam solidno znanje i da će me jako dobro pripremiti za faks. :D
(to tako govorim jer su praznici, kad počne škola ću se svaki dan pitati zašto sam upisao ovu školu :zubo:)
ma... ja bih sada rađe da sam upisao ekonomsku. ima gimnazija dosta dobrih strana, ali ipak mislim da sam promašio smjer. pa i naš profesor nam je iskreno rekao da je njemu to glupo kako se mi mučimo, da nas svaki dan drilaju, a ekonomisti se stalno zajebavaju po hodnicima i nemaju toliko briga koliko i mi. istina je da mi se opća kultura mnogo povećala i da mogu na bilo koji fakultet, ali sada kad završim srednju nemam nikakvo zanimanje.
što ako netko promijeni način razmišljanja, pa odluči ne ići na fakultet? neće biti ništa sa završenom gimnazijom. a uostalom, ne vjerujem da je ekonomska toliko loša da se ne mogu upisati malo bolji fakulteti. samo treba truda.
ja upisala komercijalnu, praktički zato jer nisam htjela u gimnaziju (kontru svima al kaj sad :p) :D dobar izbor? a ne znam :D odabir faksa mi je skroz drugo područje o kojem u srednjoj nisam ni slova učila, matura malo problem, ali paše mi da se trudim više jer imam osjećaj da ću napravit nekaj od života :raspa: :D
al opet, ekipa je dobra, profesori isto, praksa zanimljiva, lakše ću nać posao tijekom faksa a i znam napravit bilancu :lux:
a kad pogledaš, ako namjeravaš studirati dalje, čak ni izbor srednje, bio "dobar ili loš" niš ne znači ak ne namjeravaš ništ raditi u školi. sve se može kad se hoće :)
Lord of Terror
11.01.2012., 05:06
Ti mora da si uzeo neki fax koji je srodan srednjoj. :D
OnT: Pa ono, mislim da nisam toliko fulao (opća gimnazija). Iako da sada biram bi uzeo matematičku.
Jeste.. ekonomska obadvije :D
(di mi je jebena pamet bila :o)
Pitt007
11.01.2012., 07:59
Jeste...Upisao sam ekonomski smer u ekonomsku-pravnu skolu,a nakon dve godine zbog problema sa matematikom prebacio se na pravnog smera.Stvar je u tome da ja ne planiram studirati niti ekonomiju,niti pravo :rofl: a da bi stvari bile jos gore,moja je skola jedna od najtezih u Skoplju.
vitamin D
11.01.2012., 11:08
Jeste.. ekonomska obadvije :D
(di mi je jebena pamet bila :o)
Ekonomija :horor::horor:
shotman
11.01.2012., 12:06
ma... ja bih sada rađe da sam upisao ekonomsku. ima gimnazija dosta dobrih strana, ali ipak mislim da sam promašio smjer. pa i naš profesor nam je iskreno rekao da je njemu to glupo kako se mi mučimo, da nas svaki dan drilaju, a ekonomisti se stalno zajebavaju po hodnicima i nemaju toliko briga koliko i mi. istina je da mi se opća kultura mnogo povećala i da mogu na bilo koji fakultet, ali sada kad završim srednju nemam nikakvo zanimanje.
što ako netko promijeni način razmišljanja, pa odluči ne ići na fakultet? neće biti ništa sa završenom gimnazijom. a uostalom, ne vjerujem da je ekonomska toliko loša da se ne mogu upisati malo bolji fakulteti. samo treba truda.
Mislim da nisi baš realan. Sad sam maturant jedne strukovne škole i dobit ću zanimanje i SSS s kojim ću se u teoriji moći negdje zaposliti...ali samo u teoriji. To o čem ti pričaš bilo je realno prije 10-20 godina, danas više ne. Ako se želim zaposliti, moram ići na fakultet, tako da nema razlike između gimnazije i strukovne škole.
Ako bolje promotriš, danas se i sa fakultetom jako teško zaposliti :)
The Perkins
11.01.2012., 13:26
a uostalom, ne vjerujem da je ekonomska toliko loša da se ne mogu upisati malo bolji fakulteti. samo treba truda.
Je, istina! Ako ništa drugo sad barem znam pojmove iz ekonomije koji se tiču kredita, PDV-a i svega toga koje gimnazijalci nemaju blage veze, a opet će im svima u životu kad tad zatrebat!
Kak sam i napisala u prethodnom postu: sad si sama sve sređujem za studentski kredit (raspitujem se po bankama, računam si kamate i mjesečne anuitete itd.)
Neo The Anomaly
11.01.2012., 18:17
Je, istina! Ako ništa drugo sad barem znam pojmove iz ekonomije koji se tiču kredita, PDV-a i svega toga koje gimnazijalci nemaju blage veze, a opet će im svima u životu kad tad zatrebat!
Kak sam i napisala u prethodnom postu: sad si sama sve sređujem za studentski kredit (raspitujem se po bankama, računam si kamate i mjesečne anuitete itd.)
Pa učimo kamatni račun u drugom razredu ja mislim :confused:
The Perkins
11.01.2012., 18:36
Pa učimo kamatni račun u drugom razredu ja mislim :confused:
I u trećem se uči dio ekonomske matematike... Ali ne pričam konkretno i samo o matematici, ne...
Mr.TamborineMan
11.01.2012., 18:43
Istina da se u gimnaziji ne uči puno stvari iz ekonomije koje bi bile korisne.
Ali samo nemoj uzimat studentski kredit za studij ekonomije osim ako se stvarno ne vidiš u tome području.
The Perkins
11.01.2012., 18:52
Ali samo nemoj uzimat studentski kredit za studij ekonomije osim ako se stvarno ne vidiš u tome području.
Ma ni slučajno! :rofl: Idem ja na novinarstvo... Jedino se u tome snalazim! :cerek:
skupljac
20.01.2012., 20:39
Dakle, 2. razred sam prirodoslovno matematicke gimnazije. Taj smjer sam upisao vecinom zato sto mi se jedan frend iz osnovne odlucio za to pa sam otisao jer sam se bojao potpuno novog drustva(sad vidim da bez razloga). Mene je cijelo vrijeme vise privlacila opca ali sam ipak otisao s njim iz navedenog razloga.
Sad mi nemoze biti vise zao sto sam to napravio. Kao prvo imamo beskonacno puno fizike i matematike sto mene ne zanima...ukljucujuci nekakve vjezbe i dodatne sate. Kao drugo u razredu imamo 5 cura i to neke ruzne s kojima se neda normalno razgovarat...ugl cure 0 bodova. Kao trece i ono najgore ekipa u razredu mi se gadi ali doslovno. Imam 4 frenda s kojima se druzim, a ostali su isto podjeljeni po nekim grupicama...ma uzas. Jos se stalno prek sata gadaju s papirima i gumicama ko da su 6. osnovne. Onda normalno i mene gadaju ponekad pa se i ja moram ukljucit u to a najrade bi nekog propuco. Jos imam u razredu jednog "bullya" koji ide po razredu i kao podjebava ekipu a ono naporan ko kurac pokusava izigravat neku facu...ono isto razina klinca.
Brijem da cu ga ja prvi jednog dana spickat u glavu kad ce mi bit los dan.
Uglavnom ono, bude mi muka kad znam da trebam ic u taj razred.
I sad neznam dal da nesto poduzmem po tom pitanju sljedece godine. Razmisljao sam mozda da u privatnu odem...sto mislite o tome? Kakvi su ljudi tamo. Napravio bi ja to odmah, samo mi je glupo doc u neki razred...svi se znaju a ja cu tamo ko gljiva sjedit bar mjesec dana dok se ne skompam s nekim.
Dajte molim vas neke savjete.
skupljac
20.01.2012., 22:54
Mislite li da bi se trebao prebaciti? Hoce li mi biti tesko doci u novu sredinu?
Scorpione
21.01.2012., 00:15
jbg, trebao si prije misliti (u 8. razredu). zbog frenda si se zajebao. trebao si birati školu koja te zanima, a ne u koju ide tvoje društvo.
hoćeš li se uklopiti, ovisi o tebi. ako si društvena osoba, trebao bi se brzo uklopiti, ako nisi onda će to trajati malo duže.
ja sam 8.razred i još neznam što da upišem.imam dobre ocjene,prolazim s 5.al mislim da gimnazija nije za mene.Što bi mi vi predložili?medicinska?ekonomska?
Free like a wind
21.01.2012., 01:43
ja sam 8.razred i još neznam što da upišem.imam dobre ocjene,prolazim s 5.al mislim da gimnazija nije za mene.Što bi mi vi predložili?medicinska?ekonomska?
ako nisi sigurna hoces li nastaviti skolovanje poslije srednje, onda je bilokoja gimna los odabir. Znam da nije sa toliko godina lako znati sto tocno i zamisliti sto ces zeljeti nakon cetri godine.
A u svakom slucaju, srednja strukovna skola ti daje zanimanje a ne iskljucujuci mogucnost upisa na neki faks.
Odabir skole, osim ocjena, ovisi i o sklonostima i odredenim sposobnostima, koje moras sama osvijestiti prvenstveno. Dobro je i posavjetovati se sa profesorom, roditeljima i strucnom osobom, oci u oci ili kakvim testom. Kad sam ja upisivala srednju postojala je tzv.profesionalna orijentacija gdje su se testirale razne sposbnosti koje su zamisljene tako da pokrivaju trazece sposobnosti vecine skola. Naravno, nista ne uzimaj zdravo za gotovo, nisu svi testovi stopostotni pokazatelji svega. Tesko ce da ti netko sa foruma bez saznanja o svemu tome reci koja je skola za tebe pravi izbor.
@Girl14, upravo sam to htio savjetovati - profesionalna orjentacija, možda ti pomogne u odabiru, za koja si područja više nadarena...s obzirom da prolaziš s 5, možda bolje gimnazija, jer vjerojatno ćeš se predomisliti još nekoliko puta, a s obzirom na ovdašnju situaciju, faks je jako potreban, što ne znači da ne možeš iz srednje strukovne na neki faks, znam primjere iz trgovačke, ekonomske otišli su na pravo, agronomiju...I da, u svakoj se srednjoj školi mora učiti.
vitamin D
22.01.2012., 13:41
Mislite li da bi se trebao prebaciti? Hoce li mi biti tesko doci u novu sredinu?
Ajde strpi se malo. Kasnije će ti biti drago. Znanje ostaje (bar ono osnovno koje stekneš), a debili iz razreda se razbježe. :mig:
Akinom :D
24.01.2012., 17:11
Upisala sam medicinsku školu, i više sam nego zadovoljna. Nisam mogla bolje izabrati :D
Otišla sam u krivu jezičnu. Moja škola je sve samo ne jezična gimnazija. Opći smjer ima mogućnost izbornih jezika, moj ne. Imam samo 1 sat jednog jezika više od općeg smjera, a rezultati nisu toliko bolji. I imam manje matematike, a to mi sad s maturom NIMALO ne pomaže. Vidim da ima drugih škola s boljim sistemom.
hrco1908
19.02.2012., 15:34
Ja sam upisao ekonomsku u splitu (smjer ekonomist) i mislim da nisam pogriješio... Profesori su stvarno dobri, mare za tebe i spremni su te pohvaliti kad to zaslužiš (kad sam pao matematiku, ležao sam kao mrtav na klupi i profesorica me uhvatila za ruku i počela mi govoriti da ne budem tužan, da ću ispraviti, a profesorica iz hrvatskog mi je zvala doma roditelje i pohvalila me nakon lektire, na lektiri su bili profesori i ravnateljica, zato što je to bio ogledni sat i dobio sam 5...)
Never More
20.02.2012., 21:48
Splitski mioc.
Nisam požalila, samo mi je zadnjih par godina koliko sam tu želudac intolerantan na hvalisanja pripadnika ostalih gimnazija kako je njima teško i kako pišaju krv da bi navukli svojih 4.5
spiksy_st3
25.02.2012., 15:37
covice ja i neznam zasto idem u skolu a kamoli jeli kriva
nebi ni osnovnu zavrsia da me roditelji nisu natirali
nebi ni trogodišnju srednju zavrsia da me mater nije nagovorila
evo sad sam upisao vecernju ekonomsku koju isto nebi da mi roditelji nisu savjetovali
kako cu uopce imat ikakve ideje sta nakon ovoga, osim ak nenapisem u krug na papir sva imena skola i brojeve njih i zaigram na rulet pa kud puklo da puklo
Mislim da se s općom gimnazijom ne može pogriješiti, osim ako nisi baš veliki neradnik i ljenčina. Dakle, vrlodobri i odlični učenici u općoj gimnaziji mogu ostvariti super uspjeh ako se imalo trude.
Ja nisam požalila. :)
timberly
01.03.2012., 17:19
Ja sam od 7.raz znala da zelim turisticku,jer volim jezike i idu mi,a ne zelim gimnaziju,nisam se bas snasla u razredu,u skoli je glavno ko ce ispast veca faca, ponizavaju druge,mah dvolicna govna,al sve u svemu je okej,al imam super profesore,bolje nego u osnovnoj,i tu skolu sam i htjela upisat tako da guram, istina ,svasta napricaju kad upisujes srednju,kao da tamo tece med i mlijeko al zapravo, prilicno je tesko, a vecini ucenika je jedino bitno kako da ispanu sto vece face,ponizavajuci druge,ma hrpa debila!!
sthmore
05.03.2012., 18:19
Svakoga dana, u svakom pogledu, sve vise sam sigurna, da sam pogriješila.
Uglavnom, ne bih opet odabrala školu u koju sad idem.
gumeni dedek
10.03.2012., 08:37
najgluplja odluka u životu: u gimnaziju bez radnih navika
Mislim da se s općom gimnazijom ne može pogriješiti, osim ako nisi baš veliki neradnik i ljenčina. Dakle, vrlodobri i odlični učenici u općoj gimnaziji mogu ostvariti super uspjeh ako se imalo trude.
Ja nisam požalila. :)
Tako je i kod mene. :)
bebicha
16.03.2012., 18:29
najgluplja odluka u životu: u gimnaziju bez radnih navika
također
madame X
20.03.2012., 18:16
Ja sam upisala matematičku gimnaziju i prva godina mi je bila užasna, htjela sam se ispisati. :mad:
Al' sad je super, vidim da sam dobro izabrala. :D
Art With Heart
20.03.2012., 21:08
Ponekad mislim da sam pogrješila. da nije to to što sam željela i što želim biti u životu. iako sam najbolja u razredu, nižem petice i stručni predmeti mi fenomenalno idu...
Ponekad mislim da nisam jer sam odabrala najbolji i siguran put pošto nisam bogata i neću moći ići na fakultet. Niti imam osigurano mjesto kad odrastem.
Onu školu koju sam odabrala želim maksimalno iskoristiti, jer nemam drugog izbora.
Lord of Terror
20.03.2012., 21:18
Otkada moras biti bogata da ides na fakultet? Ako imas dobre radne navike i nizes same petice, neces imati problema s polaganjem mature.
miss_illusion
20.03.2012., 21:23
U pocetku sam mislila da sam pogrijesila u odabiru,ali sam na kraju shvatila da jedino ja utjecem na to hocu li imati korist od skole ili ne, tako da je najbolje iskoristiti ono sto ti se nudi ukoliko skola nije totalni promasaj. :)
Ponekad mislim da sam pogrješila. da nije to to što sam željela i što želim biti u životu. iako sam najbolja u razredu, nižem petice i stručni predmeti mi fenomenalno idu...
Ponekad mislim da nisam jer sam odabrala najbolji i siguran put pošto nisam bogata i neću moći ići na fakultet. Niti imam osigurano mjesto kad odrastem.
Onu školu koju sam odabrala želim maksimalno iskoristiti, jer nemam drugog izbora.
A stipendije, i to? Mislim, ako nižeš petice... I poslovi preko ljeta... Sve se to može ako imaš ambicije, naravno malo teže nego onima kojima je odlazak na fakultet osiguran, ali svejedno... :mig:
kamiondzija
22.03.2012., 13:22
Ne daj da te pare obeshrabre. Imam ja dosta starijih poznanika i prijatelja koji nisu bogati, štoviše neki žive i ispod standarda pa su upisali i završavaju fakultete. Ako imaš volje i želje lako će se naći pare, a tu su jos i stipendije.
Trudi se i dalje, sretno :)
Art With Heart
22.03.2012., 19:59
hmm odkada je to fakultet besplatan?
koliko znam najmanje treba 10 000 kuna za 1. godinu
prijevoz, smještaj, knjige i svi ostali sitni troškovi koji idu uz daljnje školovanje?
Zar stipendija stvarno može pokriti sve te troškove?
Lord of Terror
22.03.2012., 20:35
prijevoz, smještaj, knjige i svi ostali sitni troškovi koji idu uz daljnje školovanje?
Ako si redovan student, onda je besplatan. A stipendija moze pokriti ostale troskove, ili barem vecinu.
Art With Heart
22.03.2012., 21:08
Ako si redovan student, onda je besplatan. A stipendija moze pokriti ostale troskove, ili barem vecinu.
ok hvala raspitat :) ću se o tome negdje drugdje da ne oftopičarim :kava:
Ništa nije besplatno, ali ako si dobar učenik puno ti je jeftinije, a sve će se na kraju isplatiti. :)
stupified
23.03.2012., 16:08
ukoliko si redovan student ti je besplatno, prijaviš se u dom (to baš ne znam kako ide ali sumnjam da je jako teško to dobit jer puno kolega su to dobili bez problema), imaš stipendije, održavaš prosjek, one ti pokrivaju većinu toga
neće ti bit med i mlijeko ali nemoj mislit da ne možeš i ne pokušavat ić na fakultet, može se sve, ljudi svakako završavaju fakultete i plaćaju si troškove, samo se treba naravno trudit ko konj. sretno u svakom slučaju
MarijaxD
01.04.2012., 21:01
hm, prijavila sam se u jednu gimnaziju sa 60 bodova ove to jest prošle godine i nisam upala. Jdva sam upala u jednu drugu gimnaziju. prvo polugodište sam mislila da sam napravila najveću grešku uživotu što sam na kraju upala u xy gimnaziju. Sada kadas e trudim i učim shvatila sam da nije problem u školi nego u mojim radnim navikama. sada sam sretna što sam upala u bilokakvu gimnaziju jer nemam ambicije za ništa drugo.
gummybear
02.04.2012., 12:53
Sada sam na fakultetu, ali nekoć davno (:p) upisah i završih turističku školu. Nisam požalila apsolutno nikada, ništa, ni u jednom trenutku. To je definitivno bilo ono što sam htjela. :)
Lord of Terror
02.04.2012., 13:06
Zauvijek brucos. :D
gummybear
02.04.2012., 13:10
Zauvijek brucos. :D
Pazi da ne dotakneš granice mog praga tolerancije. :p
Lord of Terror
02.04.2012., 13:25
Pazi da ne dotakneš granice mog praga tolerancije. :p
Ili sto? :ceka:
gummybear
02.04.2012., 13:26
Ili sto? :ceka:
Rekla bi ti, ali nećemo tu četati. Aj bok :D
Lord of Terror
02.04.2012., 13:27
Rekla bi ti, ali nećemo tu četati. Aj bok :D
Vidi je sto se izvlaci. :lol:
Danijel89
30.05.2012., 03:14
zavrsio sam jos pre 4 godine elektrotehnicku skolu,ali na prvoj godini sam se pokajao sto sam tu skolu upisao,kasno sam shvatio da to nije za mene,bila mi je zelja da se u drugom polugodistu prebacim u drugu skolu,u gimnaziji,na primer,ili u bilo kojoj drugoj koja nema veze sa elektrotehnikom,problem je u tome bio sto moji roditelji se nisu nimalo slagali sa time da predjem u drugu skolu,najgore je u svemu tome kada ti se roditelji umesaju previse u zivot a ne shvate koliko gresaka naprave,tako da sam,ne mogavsi da ih ubedim,ostao u tu skolu.
redjohn
24.06.2012., 01:47
upisah se u prelaganu školu di nemam čelinđa, a starci ne daju premještanje...
mjau mjau
24.06.2012., 02:02
Upisao i završio šta sam htio. :o
Galilacia
11.08.2012., 21:37
evo ja sam prvi razred zavrsila u matematickoj gimnaziji,zavrsila bez popravnih,prebacila se u jezicnu gimnaziju.nije mi se vise dalo za**bavat s matematikom.ali premjestaji iz jedne u drugu skolu mogu bit gadni,nikad ne znas u koji ces retardirani razred doci:flop:
Kod mene obrnuto.
Zapela u jezičnoj, a jezike ne mogu smislit. Idu me, al ih ne volim, tako da mislim da sam u jednu ruku fulala školu. Više sam za prirodne predmete, želim fiziku studirat, tako da mislim da bi prirodoslovno-matematička bila bolja za mene. Al ono, kasno mi je uopće razmišljat o premještaju jer ću sad u 3. razred. Glupo mi je sad zadnje dvije godine napustit svoj razred i upast u potpuno novu sredinu. A ako se dovoljno potrudim, to što sam jezična, a ne matematička neće ništa značiti pri upisu na faks :D
Rakkatakka
11.08.2012., 21:40
Jezična gimnazija. Jedva čekala se ovdje upisat upravo zbog toga što želim postat. Presretna odabirom, sve mi je super iako bih voljela više, puno više matematike i fizike i društvo takvog mentaliteta jer to više volim, ali ne, nije mi žao što sam ovdje, a i da je ne bih mogla ništa jer mi je kasno za selit se.
EDIT: Da se opet upisujem, možda bih neovisno o faksu probala u matematičku, u V. definitivno. Mislim da bih bolje prošla i bilo bi mi lakše s obzirom da je organizacija te škole kvalitetnija, u svakom slučaju.
Duma123
11.08.2012., 21:42
@galilacija; I potratit ćeš život radeći nešto što nemožeš smislit?
Galilacia
11.08.2012., 21:50
@galilacija; I potratit ćeš život radeći nešto što nemožeš smislit?
Ni u kojem slučaju. Sad sam u jezičnoj, ali nije mi ni na kraj pameti studirati jezike. Rekla sam, ja na pameti imam fiziku. Istina da sam u nepovoljnijem položaju što se tiče broja sati matematike i fizike naspram matematičke, ali sve se može kad se hoće. Nadoknadit ću ja to upornošću :D
Nije mi jasno šta si radila u jezičnoj ako voliš fiziku. :confused: Jesi ikad čula za opću i matematičku gimnaziju? :zubo:
condemned
12.08.2012., 00:28
idem u ekonomsku...totalni promašaj.mrzim je jedva čekam završit sa njom da odem u policiju.mrzim je iz dna duše
Galilacia
12.08.2012., 01:14
Nije mi jasno šta si radila u jezičnoj ako voliš fiziku. :confused: Jesi ikad čula za opću i matematičku gimnaziju? :zubo:
Kao da sam ja balavica znala s 14 godina kad sam se upisivala, da će mi to što sam otišla u jezičnu totalno zeznut daljnje planove. Nisam se upisala u matematičku jer vjerojatno ne bih upala sa 60 bodova (nisam imala onaj bod za vladanje), a nije mi se dalo zezat s onim dodanim bodovima - previše papirologije. A možda ni s tim ne bih upala.
Ponovit ću opet, upornost je vrlina. Škola mi je sama po sebi okej, jedino imam taj mali problemčić, ali neću dati da me to sputava :D
Duma123
12.08.2012., 11:11
Zašto nisi otišla u Kušlanovu? Tamo imaš matematički smjer i upala bi sa 60 bodova.
Galilacia
12.08.2012., 13:47
Zašto nisi otišla u Kušlanovu? Tamo imaš matematički smjer i upala bi sa 60 bodova.
Evo dok mi nisi sad rekao, nisam ni znala.
lauralaura123
04.01.2013., 12:14
upisala sam gimnaziju,s jedne strane pogriješila s druge strane ne:ne zna:
Mr Mojo 995
11.01.2013., 13:24
Ruđer....definitivno najveca pogreska u mom zivotu :504:
mjau mjau
11.01.2013., 15:30
Pošto mene nitko nije ništa pitao, ja bi samo želeo da kažem, da, nakon dobro odabrane srednje, trend se nastavlja i na faksu.
:mirko:
Ne mogu reći da sam pogriješio srednju. Nekada sam znao to pomisliti, ali sada u drugom razredu vidim da je potpuno svejedno koju srednju upišeš - ako je četverogodišnja, na faksu će ti biti isto. Ovo govorim kao svoje mišljenje.
mjau mjau
12.01.2013., 14:29
Ne mogu reći da sam pogriješio srednju. Nekada sam znao to pomisliti, ali sada u drugom razredu vidim da je potpuno svejedno koju srednju upišeš - ako je četverogodišnja, na faksu će ti biti isto. Ovo govorim kao svoje mišljenje.
Više manje istina.
Nešto ne vidim da ovi iz gimnazije rasturaju na faksu. :rofl:
Više manje istina.
Nešto ne vidim da ovi iz gimnazije rasturaju na faksu. :rofl:
O tome kod mene u školi postoji mnogo generalizacije i predrasuda što opet ne volim. Teško oni shvaćaju da ne postoje razredi gdje su isključivo bogom dani ljudi - ima i dobrih i loših i kod mene u školi i u gimnaziji i u medicinskoj...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.