View Full Version : Reagiranja okoline - Vi - kućni ljubimac
Oko nas ima ljudi koji ne vole životinje,
ima onih koji ih vole, ali ih ne mogu imati iz razno-raznih razloga,
ima i onih (na žalost, koji ih imaju pa se o njima ne brinu - no oni ionako ovaj put nisu "tema").
I na kraju, naravno ostajemo MI koji volimo životinje, imamo ih....
E sad.. Zanimljiva su mi ta reagiranja okoline. (Ovdje navodim negativne reakcije)
Npr. Odnedavno ja svog psa furam u torbi, ako nekamo odem "na duge staze". Meni je to praktično, pesica uživa kada se "nosa", i zadnje; ne moram ju više tako često ostavljati samu doma.
Ide sa mnom (neprimjetno) u banku/poštu/šoping.
Zanimljivo je primjetiti kako mnogi ljudi gledaju na "to" s zgražanjem; tipa: "Vidi ju.. nosa to štene ko' dijete"... ili "Nema pametnijeg posla"... ili "Bože m'oprosti...ona je pseto metnula u torbu, gdje joj je pamet".:D
Sve ove komentare sam "vidjela" na nekim licima, poneki podmukli sam čula "sebi za leđima".
I naravno...poslije pitam sama sebe: "Paw, jesi ti "izgorila"? Ili je ovaj narod još zatucan"?
Dalje... Kada sam tu torbu kupovala, nisam se mogla odlučiti za koju (jerbo ih ima više vrsta, boja pa čak i drugačijeg dezena)... prodavačica me pitala za koju mi svrhu treba i preporučila mi ovu zadnju, koju sam kupila.
Uglavnom kada sam joj rekla na koja sva mjesta ne mogu s malim psom, ova je ostala zabezeknuta i rekla mi da kod njih u Deželi moš' sa psom gdje ti srce poželi...osim u neke ustanove tipa: bolnice/starački domovi/strogo poslovni objekti - no dobro, na ta mjesta inače i ne vodim psa.
Ali pobogu... da ne mogu sa psom u kafić (a da nije kvartovski) i slično... mene to zna raspiz*it:mad:
I na kraju... Koliko je vaša okolina "fleksibilna" ?
Kakva su reagiranja?
Kako se vi postavljate?
I... jesmo li još uvijek "balkanci" po pitanju kućnih ljubimaca? tj. kada će postati "normalno" da je kućni ljubimac i "ravnopravni" član jedne obitelji?
:)
gnjavež
13.09.2004., 01:44
znam jednu sta je nosila macku u torbi i hranila je cokolinom.i nikome nista.
placebo
13.09.2004., 01:49
Paw kaže:
I... jesmo li još uvijek "balkanci" po pitanju kućnih ljubimaca? tj. kada će postati "normalno" da je kućni ljubimac i "ravnopravni" član jedne obitelji?
:)
kao prvo, željela bih naglasiti da moja kokoš, njezin muž i djeca definitivno nisu ravnopravni članovi moje obitelji, jer mi njih sve skupa na kraju možda još i ispečemo u škrovadi, a nikako ne bi bilo dobro da oni to npr. naprave nama :D šalim se, šalim se.. nitko ne smije ispeć moju kokoš!
ali da su ljudi zaostali i puni predrasuda, to je živa istina.. evo, npr., dok je moja kokoš bila djevojka, dakle prije nego što se udala, ja sam je često vodila sa sobom u svoj stan... nas dvije cure bi tamo gledale filmove, učile, pričale i već što prijateljice rade... s obzirom da se ja svoje kokoši ne sramim, u stan sam je nosila normalno, ispod pazuha i nisam je skrivala ni u kakve torbe.. pa se tako ubrzo po zgradi proširila vijest da ja u stan donosim kokoš.. i, kao, to je neki problem.. pola zgrade ima pse, a ja ne smijem u stan donosit malu prekrasnu kokoš.. ma vidi ku*ca... onda sam prodala stan i odselila iz te fašističke zgrade! :mad:
ma dobro, nisam.. ali ipak su to sve fašisti :D
Daleka_Obala
13.09.2004., 01:55
Grrr... kad citam ovakve stvari, onda ih i dobro zapamtim za one zute minute kad mi padne na pamet bi li se vracala u Hr ili ne...
Odnos okoline prema meni i moje cetiri bestije je sljedeci:
NJEN zivot. NJEN novac. Ima pravo ziviti zivot kako hoce i trositi novac na sto hoce.
Ljudi reagiraju jedino ako zivotinje izgledaju maltretirane, bolesne ili izgladnjele. (Moja kujica je prolazila kroz faze brzog rasta kad bi odjednom narasla par centimetara, ali bi joj se zato sva rebra vidila - a hranili smo je prema preporukama veterinara) Jedino su mi u tom slucaju ljudi prilazili i komentirali, ali dobronamjerno.
Sacuvaj boze da bi mi netko rekao da bi mi bilo bolje gurat kolica nego vodit 2 psa u setnju.
Mozda su ljudi ovdje malo promisljeniji prije nego sto komentiraju - uostalom, kako mozes znati da netko ne drzi u kuci cijeli zooloski vrt kao nadomjestaj za djecu koji ne moze imati?
Ljudi bi umrli od srama da nekome kazu "Bolje bi ti bilo da guras kolica" a da na to zena brizna u plac jer ne moze imati djece...
No coment, ipak je to jos uvijek BALKAN :mad: ja se svaki put razocaram kad dodjem. Ja zivim u mjestu di ima valjda vise pasa nego ljudi,hehe i svi se super slazu, nema zgrazanja ni takvih gluposti. Paw ne brini,sam ti cuvaj svoju cucu u torbi,jos joj stavi neku dijamntnu masnicu i da vidis,nek se grizu seljacine:D:D
anabelll
13.09.2004., 09:13
Rita :top: Mi smo još na debelom balkanu ali sami sebi mažemo oči :D
Ja čak i potkurim vatru kad me pitaju dali moj pas grize;kažem grize,grize i jede malu djecu i zločeste lajave pse :D
Gospon Pes
13.09.2004., 09:38
Posto zivim vani gdje je normalno vuci pse posvuda (izuzetak bolnice, ducani s hranom etc. i to je u redu), nemam nekih problema s okolinom.
Ali zato je veselo u Zagrebu. Ako dodjem u doba kad se ne moze sjediti vani, nema majci otici na kavu s pesom. :D
Puste me u kvartovski kafic i znam jos jedan za kojeg mi je rekla jedna bakica na sred Trga kad sam zimi kupovala novine, a pas drhturio kraj mene u bljuzgi.
Dosla je do nas i pitala zasto ne odem na kavu da se pas ugrije, pa rekoh da bih, ali kad on ne smije... Ima u blizini Dolca kafic Mozart (cini mi se...ili je Mozart ili Amadeus) i tamo smije. :D
Iz Dubrovnika su me skoro ljeti izbacili jer sam sjela vani, a pas bio samnom.
Ipak ljeti pretezno vani nitko ne kaze nista ako je pas miran.
No ako netko zna kafice po centru u koje pas smije i zimi, nek javi. :D
Ali fora mi je bio slucaj s frendicom neki dan. Ona ima pudlicu (najbolja i najstarija frendica mog pesonje), ali je totalno "nenjegovana". Pudlica, ali zivi pseci zivot. Trimaju je sami minimalno i to se svodi otrpilike na sisanje kompletnog krzna po ljeti "na nulu", tu i tamo joj usi pocesljaju i okupaju je i to je sve.
Zadnje ju je frendica sisala, pa je to ispalo svakako. Jedna noga ostala "deblja" od druge, tu i tamo koji cuperak... Mislila je popraviti, ali ne odmah jer je i ovo trajalo 2 sata (ona to inace ne radi nego muz) i s takvom je izasla u setnju i srela zensku s muskom pudlicom, naravno, skockanom kao sto se pudlici i pristoji.
I napala baba moju frendicu da joj je pas totalno zapusten, da to tako ne ide, da je i premrsava, daje li joj uopce jesti i tako tome slicno. Frendica se osjecala ko crv...
Dan prije sam ja bila kod nje, isle smo u setnju i srele tu istu babu i pesa, tako sam znala o kome se radilo.
Dakle, pas te babe je meni bio totalno oduran. Jest bio "pudlasto" osisan i pocesljan, ali meni je to prvo ruzno. Drugo je imao svijetlo krzno, a njuska zmazana od klope valjda u zadnjih godinu dana i trece je bio mrsaviji od pudlice moje frendice, a to sto mu je baba ostavila malo dulje krzno, pa tako nije izgledalo na prvi pogled, druga je prica.
Uglavnom, moja frendica je to sve dopustila i stvarno me jos isla pitati je li njen pas premrsav. Odvalila sam. :D
Mala je tocno kako treba. Niti joj se vide rebra, niti ima sala.
Steta da to zenska nije rekla dan prije dok sam ja bila prisutna. :(
chiquita
13.09.2004., 11:03
apropo torbice, vidla sam na svoje :eek: oči jednom jednu stariju ženskicu sa onim malim maltezerom kak se došetuckala ispred velike poslovne zgrade, došla do ulaza, spustila ceker sa ramena do poda, mali skočio u ceker, ceker na rame i žena tako ušla u poslovnu zgradu ali tak da je mali virio iz torbe ali prema nazad.
smijala sam se cijeli dan.:top:
sunčica
13.09.2004., 20:08
chiquita kaže:
apropo torbice, vidla sam na svoje :eek: oči jednom jednu stariju ženskicu sa onim malim maltezerom kak se došetuckala ispred velike poslovne zgrade, došla do ulaza, spustila ceker sa ramena do poda, mali skočio u ceker, ceker na rame i žena tako ušla u poslovnu zgradu ali tak da je mali virio iz torbe ali prema nazad.
:lol:
ja nemam nikakvo živinče , jer stvarno nemam uvjeta, ali ih obožavam
znam tipa koji je radio u predstavništvu jedne svjetske firme u Zg i imao je pasa u uredu ... ali krasnu veliku njegovanu ženku .... meni je bila prekrasna, najradije bih pitala mogu li je prošetati :D. Mada je šok onako na prvi pogled, uđeš u ured a tamo pas ...
a ti cuceki u torbicama su tako slatki :cerek:
ja se obavezno poigram s njima ako sam u prilici
šta ja znam, meni ne smeta, posebno ako je neki mali psić kojeg se nemaš šta bojati
p.s. meni sestrična ima prijatelja koji ima jednu od najslađih kokerica koju sam vidjela u životu ... oni žive u jednom manjem mjestu (istočno susjedstvo :D ) i nitko mu ne brani da je dovede u kafić .. daju joj vode u pepeljari i ona miruje ili se fino legne nekom u krilo da se mazi (ili ako vidi da netko nešto jede, onda dođe da se i njoj malo da :D ) ... baš mi je čudno u Zgb da su tako strogi, ipak je to veliki grad i dosta ljudi ima pse
E da je samo okolina. Vise sam navikla na jao ti macku drzis u kuci, vidi pas :) i slicne foree. A o tom kako se jeze kad cuju da Mida spava samnom :) o tom necu ni da pricam. Uglavnom jedan dio poznanica (sad znam da su samo to i bile) vise nedolazi kuci trazeci razna opravdanja od tog da nevole macke i slicno, a drugi dio dolazi ali izricito zahtjeva da se Mida ukloni iz sobe u kojoj sjedimo (kao da je sugav ili slicno). Sto da im radim, ja ga volim i ponasam se prema njemukao prema clanu obitelji sto njima smeta. Toliko :)
chiquita
14.09.2004., 08:51
atena kaže:
E da je samo okolina. Vise sam navikla na jao ti macku drzis u kuci, vidi pas :) i slicne foree. A o tom kako se jeze kad cuju da Mida spava samnom :) o tom necu ni da pricam. Uglavnom jedan dio poznanica (sad znam da su samo to i bile) vise nedolazi kuci trazeci razna opravdanja od tog da nevole macke i slicno, a drugi dio dolazi ali izricito zahtjeva da se Mida ukloni iz sobe u kojoj sjedimo (kao da je sugav ili slicno). Sto da im radim, ja ga volim i ponasam se prema njemukao prema clanu obitelji sto njima smeta. Toliko :) pa evo kad si već ovaj slučaj spomenula...nedavno sam bila u posjeti jednoj mlađoj curi koja je rodila pred 3,4 mjeseca i ima predivnu haskicu za kućnog ljubimca. po cijelom stanu propuh nosi klupka dlake koje ti se pletu oko nogu, krevet, stolice, fotelje i kauč su puno dlaka a kad je beba nekome u krilu ili u svojoj sedaljci haskica mu liže nogice :D haskica je jednostavno dio familije i sve joj je dozvoljeno.
mislim, prizor je da ti se srce rastopi i preslatko je to vidjeti kak haskica liže maloga po nogicama i glavi kao da je njegov :D ali brate neka higijena mora ipak postojati, pogotovo kad je beba u kući.
bar ja tako mislim.
Daleka_Obala
14.09.2004., 08:55
POkazalo se da upravo djeca odgajana u domovima gdje je higijena tip-top i ne mozes naci ni trunke prasine najcesce oboljevaju od astme i raznoraznih alergija.
chiquita
14.09.2004., 09:37
Daleka_Obala kaže:
POkazalo se da upravo djeca odgajana u domovima gdje je higijena tip-top i ne mozes naci ni trunke prasine najcesce oboljevaju od astme i raznoraznih alergija. ma znam ja to ali svejedno ne bi svoje dijete izlagala nečistoći i dlakama pa koliko god volila pesa mačku što li, dijete je dijete.
Dosta mojih frendova i frendica ima psa ili macku i malo dijete i ne vidim problem ako je pas uredno cijepljen,kupaju ga i zdrav je. Sva su ta dijeca sto se zdravlja tice kao i ostala, nisam uocila da su nesto zdravija ili bolesnija.
I ja sam kao mala beba imala psa u stanu i uopce ne vidim problem u tome.
hihi, ja sam ipak vlasnica i dobermana pa imam svoje misljenje o pesima u torbicama:no: :D
ali sam tolerantna:mig:
anyway, frajer je trcao zamnom i urlao da ce ubiti i mene i mojega pasa ja sam mu rekla da je to najljepsi sampion a on obicni .......(ne spominjen zavicaj) bez zubiju i da cu mu sad zvat muriju. onda je reko nek se maknem i otiso.
inace za ovih 6 godina nikad nisam dozivjela prigovora. frendovi obozavaju pse, a cesto kad odlazimo u posjete vele da je buldogica "ulaznica", tj da obavezno mora s nama!
psi su zdravi, i nemaju naviku davanja puse, sto smatram neukusnim i nehigijenskim iako imam2 psa!
magic blue
14.09.2004., 11:50
i jos uvijek nitko nije spomenuo da li zna bilo gdje u Hr da su psi u zimi dobrodosli u kaficima :(
postoji li tako nesto ili je to za balkan jednostavno utopija :flop:
anabelll
14.09.2004., 12:19
Evo ,ja ću prva probati odgovoriti a drugi neka se nadopune....he he he....lokalni kafići ,pa bar 50% njih će primiti vlasnika i psa u kompletu s tom razlikom da se striktno držimo čoška i ne smetamo drugima.U gradu je to malo teže,ako je mali pas...obavezno pitati na šanku....veliki....teško.No, čula sam da ima negdje oko hipodroma vlasnik dobermana svoj klub i kafić gdje je dozvoljeno sa ljubimcima doći bez obzira na pasminu.:W
magic blue
14.09.2004., 13:32
dobro, znam da pretjerujem, ali drustvo s kojim izlazim sam i upoznala preko pesa i da li igdje postoji mogucnost da nas 5-6 dode s psima od 15-30kg i svi skupa popijemo kavu ;)
pesi su odgojeni i leze mirno pod stolom kad im se kaze jer su vec postali copor koliko se druzimo i nemoju potrebu jurcat jedno za drugim :D
Ja ne idem u kvartovske kafice (bas ih nesto ni nema :D) ali strasno me nervira sto su me nekoliko puta ljeti, u kaficu na otvorenom uz more i to sa psom koji je jos bio beba potjerali. Pas je bio miran i stvarno mali. Od tada vise nisam ni trazila gdje smijem, a gdje ne. Moja Reica i tako ima strah od nepoznatih tako da s njom ne bih ni isla u prvom redu radi nje, a vjerujem da ako i ima kafica u koje se smije onda ih treba svijecom traziti.
Moja strana ovakvih slicnih dogadjaja je vjerujem dosta drugacija od ostalih prica ovdje, al mogu naci slicnosti. Naime ja nemam psa ili takvu neku zivotinju sa kojom se secem po cesti, ali se bavim konjima. U moj jahaci klub znaju dolazit ljudi iz radoznalosti koji vole doc gledat i sl. Dolaze na galeriju gledat jahanje, a dolaze i u okolicu parkova da vide sta ljudi rade jos sa konjima osim sto ih jasu - i najvise mrzim, a i ne razumijem zasto ti ljudi dodju pa nas gledaju ono ko da smo pali sa Marsa :confused: ili kad idemo van po okolnim selima sa konjima onda se brze bolje skupe ljudi pa stoje na hrpi i bulje ko da su vidli svjetsko cudo :confused: - fakat ne kuzim. Ak nis drugo, niko se ne usudi prigovorit nit se priblizit jer ih je vecinom pretpostavljam strah konja :p - inace ako dobijemo neke cudne komentare i sl. ja ostanem totalno oblivious.
Al u mojem klubu ima i ljudi debila koji kupuju Pampersove mokre maramice za ciscjenje djecjeg dupeta i onda sa time ciste konju nos :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: mislim svasta :rolleyes: to je stvarno toooooo much
anabelll
14.09.2004., 14:15
Eto sad ko za inat ne mogu pronači stranicu gdje je adresa od tog kluba, pa nije valjda da nitko od forumaša nije bio tamo???:(
Pa meni je kuca cista, ja sam rekla od lakama jer je Mida dugodlak...........sad ispade kuca vrvi od dlaka :)
E da je tako, vjeruj da je i Mida a i kuca cistiji od pojedinih ljudi, da nepricam da se kupatilo cisti ujutru i uvece, dva put se usisava, ali njima smetaju njegove dlake kad ga vide.....Vide ga i kazu auf mora svuda dlake, izvini to je cisti bezobrazluk. Ja nekazem da sam ja precista, ali vjeruj (jer sam asmaticar) da je to uslov mog zivota sa Midom (dan je on cist da je kuca cista).
Indi, i ja uvijek stanem i divim se konjima i zavidno gledam jahace. Nije da me strah ili da bi prigovorila jednostavno ne mrem oci skinut s njih, fakat ih volim.
Nego ima,bar je nekada bio kafic u Tkalci na uglu kak se ide stengama na Opatovinu i tam su primali pese. A za neku vecu grupu sa psima jos uvijek preporucam Svicarsku Kucu u Maksicu ,ali samo po ljetu.
KAj se tice djece,beba i dlaka, zavisi koju pasminu imas,ali moja mama sauga stan svaki dan zbog pesa a ja da ga imam sa djetetom i ja bi ali se ne bi bas ubijala od brige. Moj pes je cisci od ulice,tranvaja ili ljudi koji bi onak usput dotakli moje dijete, to mi se puno vise gadi;)BTW dokazano je da djeca koja su odrasla s nekom zivotinjom puno rijedje oboljevaju od alergija i asme;)
Rita kaže:
Nego ima,bar je nekada bio kafic u Tkalci na uglu kak se ide stengama na Opatovinu i tam su primali pese. A za neku vecu grupu sa psima jos uvijek preporucam Svicarsku Kucu u Maksicu ,ali samo po ljetu.
taj birc u tkalči mislimda se zvao vau vau je zatvoren:(
a kaj se tiče maksimira kolko ja znam još uvjek se nesmije s psima unutra:flop: uglavnom teška idiotarija ali to je več za neku drugu temu
chiquita
15.09.2004., 10:02
atena kaže:
Pa meni je kuca cista, ja sam rekla od lakama jer je Mida dugodlak...........sad ispade kuca vrvi od dlaka :)
E da je tako, vjeruj da je i Mida a i kuca cistiji od pojedinih ljudi, da nepricam da se kupatilo cisti ujutru i uvece, dva put se usisava, ali njima smetaju njegove dlake kad ga vide.....Vide ga i kazu auf mora svuda dlake, izvini to je cisti bezobrazluk. Ja nekazem da sam ja precista, ali vjeruj (jer sam asmaticar) da je to uslov mog zivota sa Midom (dan je on cist da je kuca cista). ma atena moj post nije išao tebe nego cure kod koje sam bila. netko može u stanu imat i vreću buha :D pa stan može bit čist ko suza.
ja sam ispričala za slučaj koji sam vidjela.
magic blue
15.09.2004., 10:53
NIPPON kaže:
taj birc u tkalči mislimda se zvao vau vau je zatvoren:(
a kaj se tiče maksimira kolko ja znam još uvjek se nesmije s psima unutra:flop: uglavnom teška idiotarija ali to je več za neku drugu temu
eto odu i te 2 svijetle tockice, ajde neko neku drugu ideju :moli:
Gospon Pes
15.09.2004., 12:12
magic blue kaže:
eto odu i te 2 svijetle tockice, ajde neko neku drugu ideju :moli:
I ti bi po zimi s pesom na kavu? :D
Stvarno bih bila zahvalna da netko zna neku birtiju, ali bojim se da pitam(o) uzalud jer to u ZG jednostavno "nije dozvoljeno". :rolleyes:
Ali bar mi ga u Okrugljak puste, a ionak radije jedem nego pijem. :D
Ah, bas mi pada na pamet... Pri povratku s odmora smo stali u Delnicama da odemo na pizzu. Bilo je vruce, pas bi u autu riknuo, pa smo ga poveli, no svi stolovi vani su bili zauzeti, pa smo morali unutra i pustio nas covjek... Jest nas malo diskriminirao, pa smo jeli u prostoriji u kojoj je bila birtija, ne u onoj do koja je pripadala pizzeriji, ali bar nisu rekli da ne moze. :D
A na moru sam jednom sjedila vani i puhala je bura, pa me konobarica pitala zasto ne udjem unutra, ja pokazala pesa, a ona rekla da sto onda, samo nek mi dodjemo. :top:
I kakve smo srece, upadne neka pijana domaca budala kupiti kolace, skuzi mog pesa i krene prema njemu nesto vicuci, a cucak ne znas podnosi li manje pijane ili strane ljude uopce koji nesto od njega hoce. I poceo je lajati, naravno.
A onda je tek bila gnjavaza jer je ovaj poceo prijetiti kak bu otisel doma po svog dobermana i pokazao mu...
Cijelo vrijeme covjek prica s mojim pesom. :D
A ovaj pizdi da ga uopce ne mozes zaustaviti... Konobarica je isto napala tipa da ostavi pseto na miru i jedva ga nekako doma poslala.
Na srecu mi nije pesonju okrivila za lajanje. Ima i sama psa... :D
Nju je poslije svega cak pustio i da ga pogladi. Imala je rijetku cast... :lol:
magic blue
15.09.2004., 12:45
da, a mene i Ljubav s u cetvrtak potjerali s vanjske terase (koja je bila potpuno prazna) s cevapa :flop:
i onda smo tipu rekli da zelimo sve to isto samo na dostavu (a dostava mu je besplatna) :D
naime objasnjenje mu je bilo da pes ne smije u prostor gdje se sluzi hrana. jel zna netko jel to igdje pise. Neki sanitarni zakon ili koji ocaj? :confused:
Nikad nisam imao problema kad negdje iziđem s djecom.
Pa i da su malo nemirni, šta to koga briga?
Gospon Pes
15.09.2004., 13:15
magic blue kaže:
da, a mene i Ljubav s u cetvrtak potjerali s vanjske terase (koja je bila potpuno prazna) s cevapa :flop:
i onda smo tipu rekli da zelimo sve to isto samo na dostavu (a dostava mu je besplatna) :D
naime objasnjenje mu je bilo da pes ne smije u prostor gdje se sluzi hrana. jel zna netko jel to igdje pise. Neki sanitarni zakon ili koji ocaj? :confused:
Mislim da je u HR zaista takav zakon. Ne kazem da je 100% (pitaj Vojkyja, on sve zakone zna napamet :D), ali cula sam to vec. Ili spada u djelokrug sanitarne inspekcije, ona je bila spomenuta...
No mislim da to ne vrijedi za terasu.
Ona je vani, a zakonom nije zabranjeno da pesi hodaju po cesti i jednako tako vjetar moze njegove dlake i buhe donijeti i s ceste. Cak je veca vjerojatnost, nego da ce ti se naci njegove u tanjuru ako sjedi pod stolom. :D
magic blue
15.09.2004., 13:23
ma da, ali si rekla da te u Okrugljak puste, a u obicni restoran brze hrane me ne puste.
mislim da tip sere jer je pred godinu dana renovirao i fakat ukusno izgleda za sjest se popodne na kasni rucak, a prije je bila obicna rupetina u koju nitko nije dolazio, pa je sad digo nos :rolleyes:
Gospon Pes
15.09.2004., 13:29
Jep, u Okrugljak psi smiju, ali tam valjda imaju dobre veze. :D
Ili npr. nahrane sanitarnu, pa ne zajebava. :D
Ne znam zasto se oni usude, ali svaka cast. :top:
I sto je najbolji stos, tamo je kakti "bolja" publika.
Nitko nista ne kaze.
Mene su malo cudno gledali kad sam usla s pesom i prostrla mu dekicu pod stol, ali su sutili. :D
(Imao je upalu oka, taman dosli od veta koji je rekao da mu par dana ne dam da sjedi na hladnom, vani pljustavica, a pod im je kameni... Naravno da je dekicu dobio, inace to ne radim.)
meni je zakon kad u austriju odem u shoping vidjet sve one pasonje kak slobodno ulaze u dučane tulumare po shoping centru itd.
obečao sam zvjerki da ga bum jedamput vodil sa sobom pa nek vidi pes kaj je civiliziran svijet jedino me strah da mi beba ne digne nogu na neku biljku u tim centrima kaj češ jadnik nije naučen na kretanje po takvim prostorima pa bi mu se možda omaknulo :D
da i u Ljubljani su me ugodno iznenadili kad sam s zvjerkom sjeo na kavu a konobar mu odma dofural vode u pepeljari:top:
Gospon Pes
15.09.2004., 17:07
Pokojni pes od jednih poznanika je bio naucen, ali gust mu je bilo dignuti nozicu na sudje. :lol:
Ubit ce me IL ak ovo vidi. :lol:
Zapravo je to jednom napravio jer nisu ocekivali ni pazili, od onda su dobro gledali sto radi ako su tuda prosli.
Samo sudje, drugo ga nije zanimalo. Valjda si je mislio da prazna zdjela i nije nego za popisat. :lol:
Ako svoga vodis, pazi na pokretnim stepenicama ako postoje. Psi u pravilu ne smiju na njih.
Ja sam svoga uvijek nekako digla dok jednom nismo dosli kad je vani padala kisa. Pogledala ja njega, pogledo on mene, pogledala ja svoju krem jaknu... Taj dan se naucio voziti. :D
Sam si pazi na pandje, stvar funkcionira, ljudi se kuglaju kad ga vide kak vazno stoji s prednjim sapama na visoj stepenici, sav ponosan, njuska ravno naprijed, nikog se ne udostoji pogledati... :lol:
Super,bas ste me nasmijali:D
Nego koliko se sjecam od prije godinu dana u Maksimir se smije s pesom ,samo mora biti na lajni. Iza Mogile u sumi toleriraju i bez lajne. Tak da mi uvijek udjemo na Bukovackoj u nutra(zapadni ulaz,kod Petrove) udjemo odmah u sumu, tam se istrci i onda okolo do Svicarske Kuce, do tam se ovak i onak umori i sjedne pod stol,mi popijemo kavu i natrag kroz sumu.Tak da nije bilo problema. Ne znam kak je sad lai to je bilo prije nekih godinu dana,kad sam zadnji put bila u ZG:(
NIPPON kaže:
meni je zakon kad u austriju odem u shoping vidjet sve one pasonje kak slobodno ulaze u dučane tulumare po shoping centru itd.
obečao sam zvjerki da ga bum jedamput vodil sa sobom pa nek vidi pes kaj je civiliziran svijet jedino me strah da mi beba ne digne nogu na neku biljku u tim centrima kaj češ jadnik nije naučen na kretanje po takvim prostorima pa bi mu se možda omaknulo :D
:rofl:
Nego, što se tiče birceva u koje se smije s pesom - ima jedan birc u Tkalči, Portal, u koji često idem (to je odmah ispred Melina tj preko puta Oliver Twista i onog bivšeg Vau-vau). Uglavnom, par puta sam tamo vidjela nekog s cuckom, a i znala sam doć s nekim od frendova koji imaju cucke i nikad nije bilo problema, ni unutra ni na terasi (po ljeti) :)
Samo ne preporučam dolazak navečer jer je obično gužvetina i jako zadimljeno.
nas je lik htio istjerat iz planinarskog doma na ostrcu. ali se cucak tak svidio skvadri unutra da su digli galamu na lika i peso ostao i dobio svoje strukle! eto, mala pobjeda ljubitelja zivotinja nad beskrupuloznim i hladnim vlasnikom ugostiteljskog objekta! fala planinarima, oni kuze stvar :)
Billi kaže:
nas je lik htio istjerat iz planinarskog doma na ostrcu. ali se cucak tak svidio skvadri unutra da su digli galamu na lika i peso ostao i dobio svoje strukle! eto, mala pobjeda ljubitelja zivotinja nad beskrupuloznim i hladnim vlasnikom ugostiteljskog objekta! fala planinarima, oni kuze stvar :)
Billi:s
Joj baš me zanima to s planinarenjem:)
Gle, ja već duže vrijeme razmišljam da se učlanim. Kao dijete sam bila član kluba u mom gradu i svugdje smo išli, jako lijepe uspomene:)
E sad, išla bih ja ponovno, ali kako s psom?
Organizirani su izleti busom. Dali pas može u bus?
Jer baš mi je fora da i ona bude sa mnom u prirodi.
Kako ti to izvodiš?:)
Paw kaže:
Billi:s
Joj baš me zanima to s planinarenjem:)
Gle, ja već duže vrijeme razmišljam da se učlanim. Kao dijete sam bila član kluba u mom gradu i svugdje smo išli, jako lijepe uspomene:)
E sad, išla bih ja ponovno, ali kako s psom?
Organizirani su izleti busom. Dali pas može u bus?
Jer baš mi je fora da i ona bude sa mnom u prirodi.
Kako ti to izvodiš?:)
mi nismo clanovi kluba. sjednemo u auto i odemo, najradije samoborsko gorje. ja se sad jako veselim izletima u snijegu. cucki su ludi za snijegom.
nazalost, planinarski dom je ugostiteljski objekat pa imaju temelja prigovarat!. ne znam gdje se moze otici a da znam da je pas dobrodosao.
Gospon Pes
16.09.2004., 15:31
Rita kaže:
Super,bas ste me nasmijali:D
Nego koliko se sjecam od prije godinu dana u Maksimir se smije s pesom ,samo mora biti na lajni.
Oh, ima i vise. Mozes misliti mog soka kad me policajac napal u sred Maksimira. :D
A par mjeseci prije su jos svi jurili slobodno okolo. Mi dosli iz Svabije, kaj sam ja znala da su pozakonili lajnu...
Od jada smo otisli na Sljeme. :lol:
Gospon Pes
16.09.2004., 15:35
Potala kaže:
Nego, što se tiče birceva u koje se smije s pesom - ima jedan birc u Tkalči, Portal,
Ljube te dva pesa. :D
Navecer ne bih ni isla, guzvetinu ni ja ne trpim, a pas jos manje...
Nego ono prek dana, odes prosetati, smrznete se ko picke, a nikam s pesom ne smijes na toplo...
Ostavila bih ga u autu, ali kad se krelac ne zna umotati u dekicu i spavati. Da ga i zamotam, on bi to rasturio da nas gleda kak odlazimo i onda bi drhturio.
E, da mi je husky...bas bi me bilo briga.
Okolina zna bit svakakva. Srećom, ne vodim računa. :D:D
Poznam si psa i unaprijed mogu neke situacije previdjet pa ih izbjegavat. To je odgovornost vlasnika.
Doma - nema razgovora. Tko misli tražiti da maknem psa, može odmah nakon toga reći: Idem, doviđenja. :D:D
Moja mama dopušta to (ona, doduše, ima velikog psa) i ako netko kaže da se boji, ona makne cucka.
:mad:
Znali su i meni svašta dobacit, a susjedi me gledat kao kretena. Pitali su me da zašto vozim psa u liftu i slične gluposti. Nastojim se ne posvađat jer mi je to bapski i blesavo. Na provokacije tipa: što radiš sa džukelom na tramvajskoj stanici ili bolje ti je vodiš dijete nego psa se ne obazirem i uglavnom:D me ne uzruja.
Blaise kaže:
Okolina zna bit svakakva. Srećom, ne vodim računa. :D:D
Poznam si psa i unaprijed mogu neke situacije previdjet pa ih izbjegavat. To je odgovornost vlasnika.
Doma - nema razgovora. Tko misli tražiti da maknem psa, može odmah nakon toga reći: Idem, doviđenja. :D:D
Upravo tako :top: Kod mene doma se svi slazemo oko toga tako da oni koji dolaze kod nas vec znaju ili ce prihvatiti psa ili nece dolaziti. Uvijek kazemo da je to njena (kujicina) kuca, a oni imaju svoju, ona nema gdje otici, a oni mogu svojoj kuci i na kraju ona se u svojoj kuci ima pravo ponasati onako kako je navikla isto kao i oni u svojoj tako da kome to ne odgovara, nitko ga ne zadrzava da ostane niti tjera da dolazi.
Nego, imam jedno pitanje. Molim vas, nemojte se naljutit, stvarno je dobronamjerno.
Kako po zimi zna bit strašno blatno (sve je mokro, bljuzga), možda je vlasnicima birceva bed da će im se pod jako usvinjit? :confused:
Ne znam, možda bi pomoglo da uzmete neku krpicu pa im malo šape pobrišete, ko prije ulaska u stan. Palo mi napamet...
Jednom smo nas par išli u neku birtiju na kavu i jedna frendica je išla s cuckom. Mrcinom.
Uglavnom, vani je padala kiša, mi smo obrisali noge na ulasku ali bome je pas usvinjio pola birca (a svijetli parketi bili i sve se vidi i to debelo). Nije bio bed jer je to bio neki njen kvartovski birc i svi znaju i nju i cucka, ali brijem da je to napravila negdje gdje ju ne znaju da bi konobar popizdio.
Da možda probate s tim krpicama?:confused:
Gospon Pes
18.09.2004., 11:55
Lako za sape, gadno je kad se strese. :D
A nema teorije da ce u jednom kisnom danu njegove sape napraviti vise svinjca od cipela gostiju.
Birc koji si spomenula, imao je nesto za brisanje nogu. Vecina ionako nema.
No to su detalji. Nek oni meni suhog psa puste i ja bum zadovoljna.
Po kisi i bljuzgi niti ne secem s njim po gradu, odvedem ga van pisat i na igru i sretna sam da ne moram ni ja vise od toga van. :D
viky kaže:
Uvijek kazemo da je to njena (kujicina) kuca, a oni imaju svoju, ona nema gdje otici, a oni mogu svojoj kuci i na kraju ona se u svojoj kuci ima pravo ponasati onako kako je navikla isto kao i oni u svojoj tako da kome to ne odgovara, nitko ga ne zadrzava da ostane niti tjera da dolazi.
Tak i ja gledam. Moj je izbor da imam psa doma i spremna sam na sve sto ide s tim. Ne velim da ću joj dopustiti da laje na majstora da mu alat ispadne iz ruku dok popravlja vodokotlić,:D ali točno tako - ovo je i njezin dom i to je tako. Kome se ne sviđa, neka prošeta.
Ista je stvar i s autom. Pas se vozi u autu i tko nije spreman držat lajnu i pomoći mi i tko misli srat kad vidi dlaku na sjedalu, može ići tramvajem.
Ja ne prigovaram kad sam kod nekog drugog u posjeti i dok sam bila bez auta, bila sam turbo zahvalna kad bi me netko povezao.
sunčica
18.09.2004., 23:39
Gospon Pes kaže:
Lako za sape, gadno je kad se strese. :D
to je ljetos napravio pas od susjede na plaži na mom ručniku
i onda je još fino legao i dobro se provaljao (obrisao se :D )
aj bio je toliko pristojan da se nije popiškio :zubo:
la_vache
27.09.2004., 22:33
ma, najgora je stvar kaj pse vodiče hiću van iz birceva, tramvaja i sl.....
ja svoje psine vodim u ribnjak... tam fino pijem kavicu, oni šeću, idu unutra, van... rade kaj hoće... zna ih se skupit i po 20, pa je onda tulum i nama šetačima i njima...
ekipa u birtiji je super tolerantna..nekad možda i previše :)
Janjesce
27.09.2004., 23:14
je, al što me nervira kada u kafiću stave manje pse na stolicu
pa kad im kažeš oni odgovore: nije prljav
ma ne kažem da je prljav
ali te šape hodaju kuda i moje cipele, po istom asfaltu
da li bi takav vlasnik da mu ja fino malo prošetam po stolici pa neka onda sjedne
jer ni ja nisam prljava :hebemu:
[QUOTE]Janjesce kaže:
[B]je, al što me nervira kada u kafiću stave manje pse na stolicu
Janjesce... ta sam:D .... hm, sad mislim da je vrijeme da kidnem:D :crta: :D
Janjesce
28.09.2004., 21:30
ma ne ljutim se ja na tebe :grli:
ja bi samo htjela na čistu stolicu sjesti :mig:
inače, rekla sam manje pse jer veći ne bi ni mogli stati u stolicu :)
Janjesce kaže:
inače, rekla sam manje pse jer veći ne bi ni mogli stati u stolicu :)
mogu, mogu i veliki sjedit na stolici.
na vlastite oci sam vidjela ridgebacka kako sjedi ko covjek na stolici. konobar je ustvrdio da mu je to najbolja musterija. meni osobno ne smeta.
tilla kaže:
na vlastite oci sam vidjela ridgebacka kako sjedi ko covjek na stolici. konobar je ustvrdio da mu je to najbolja musterija. meni osobno ne smeta.
Ahahaha :lol:
Dobro da netko nije njemačku dogu posjeo :D
par puta sam je vidjela gdje sjedi na vanjskim stolicama u golfu (zg).
meni je smijesno jer se niko ne buni, ipak je to komad psa. ali opako izgleda, pa su svi mirno:D
Meni je tužno kada netko želi macu, pesa ili hrčka a njegovi doma to kategorički odbijaju. :(
Samo zato što "smrdi i sere po kući" - a znanstveno dokazano da životinja ima super utjecaj na dječju psihu a da ne pričam koliko potiče odgovornost.
Znam puno takvih primjera. Što je najbolje - to je izraženije u obiteljima koja baš IMAJU uvjeta za životinje (dvorišta i sl.)
Tinchi kaže:
Meni je tužno kada netko želi macu, pesa ili hrčka a njegovi doma to kategorički odbijaju. :(
Samo zato što "smrdi i sere po kući" - a znanstveno dokazano da životinja ima super utjecaj na dječju psihu a da ne pričam koliko potiče odgovornost.
Znam puno takvih primjera. Što je najbolje - to je izraženije u obiteljima koja baš IMAJU uvjeta za životinje (dvorišta i sl.)
Je... takvi ljudi mi idu blagorečeno na "živce"... ALI!!! ima nade i za takve;)
Imam primjer u obitelji. Dečko nikada nije imao životinje baš "zahvaljujuči" roditeljima i njihovom "tvrdom" stavu.
No, kada je došla Tara, s vremenom su oni malo olabavili i sada imaju mačku sa 4 mačića:D
Muca je strašna, a tek mačići..:cerek: :grli:
Svaki ima svoje ime:D , malo su divlji, na svekrvu jelte:rofl: :zubo:
Oni se još nisu odlučili dali će ih pokloniti ili će sve zadržati.
Tako da..... kažem, ljudi se mijenjaju:s
Janjesce
30.09.2004., 21:42
Tinchi kaže:
istina, ali moraš i s druge strane to sagledati...
obično se radi o tome da djeca žele neku životinjicu, u početku se brinu o njoj i, kada se zasite, svu brigu preuzmu roditelji (koji imaju i puno svojih svakodnevnih briga i razmišljaju "zadnje što mi treba je još jedna briga")
Enchantress
01.10.2004., 01:54
Reakcija okoline: "Deca nemaju da jedu ono čime ti hraniš svoju mačku" ili "Mogu li ja da budem tvoj kućni ljubimac, a da me tako lepo hraniš i neguješ, obećavam da ću da se mazim i predem kadgod poželiš". :D
Janjesce
01.10.2004., 21:25
e da :D
to me sjetilo izjava:
bolje bi bilo da dijete šetaš nego psa
ili
bolje bi bilo da si neko dijete usvojila i hranila nego što si psa uzela
Janjesce kaže:
e da :D
to me sjetilo izjava:
bolje bi bilo da dijete šetaš nego psa
ili
bolje bi bilo da si neko dijete usvojila i hranila nego što si psa uzela Kompariranje djece s životinjama mi je čisti primitivizam.
Janjesce kaže:
istina, ali moraš i s druge strane to sagledati...
obično se radi o tome da djeca žele neku životinjicu, u početku se brinu o njoj i, kada se zasite, svu brigu preuzmu roditelji (koji imaju i puno svojih svakodnevnih briga i razmišljaju "zadnje što mi treba je još jedna briga") Jasno, ali ja baš govorim o isključivim slučajevima gađenja prema životinjama
Janjesce
03.10.2004., 15:55
sori, nisam te onda dobro shvatila
sad znam na što misliš...takva je moja svekrva...dok smo imali psa (koji nije živio s njom) stalno je nešto spominjala kako je to glupost jer da je to ogromna obaveza i da ima puno za čistit i bla bla bla bla
a sad je moj otac našao na ulici nekoga goluba krvavih krila i ponio ga je kući dok se ne oporavi i ne bude mogao letjeti, a njen jedini komentar je: sad će trebati čistiti iza goluba
:bljak:
Janjesce kaže:
.... a njen jedini komentar je: sad će trebati čistiti iza goluba
:bljak: [/B]
Pa jel radi ta žena išta drugo u životu osim što čisti i razmišlja o čišćenju?:D
Isuse koja primitivka:rolleyes:
Janjesce, skidam ti kapu za svekrvu:D , to čudo treba izdržat:D
Janjesce
05.10.2004., 19:46
trudim se
ne idem često kod nje, a i kad idem, ne pričam previše :D
Jedan primjer. :rolleyes:
Danas ja s pesom u kupovini, kupujem u pekari, ona čeka vani. Čujem iza sebe: Marš! Okrenem se, veli neka babetina: Maknite psa da uđem. Ja velim - pa uđite, neće vam ništa.
Pas je, inače, veličine jedne omanje domaće mačke. :D:D
"Neću da me vaš pas njuši!"
Mislim si - kaj ću s bedakom, velim - sad ću izaći i baba je uredno čekala pored mog psa - nije ju njušila, valjda je skužila, pametno moje :cerek: dok nisam izašla.
Onda sam čula deračinu iz pekare, valjda se istresla na jadnu prodavačicu. :D:D
Nisam se niti okrenula, fakat mi se neda sekirat se oko babe, i samo se nadam da onu curu kaj radi tam nije iznervirala.
Ne tako davno bih još posvadila, sad mi se više neda fakat ako baš nije neophodno.
Ali, da je baba oštećena, je. :rolleyes:
Gospon Pes
16.10.2004., 18:15
Blaise kaže:
"Neću da me vaš pas njuši!"
Ovo se i meni dogodilo. :rofl:
Igrali smo se, pa krenuli doma, a prolazili preko trga pred dvorcem na koji ne smiju auti, pa ga nisam jos svezala i tak je prolazila neka baba, a ovaj je ponjusio. Nije je dotakao njuskom, niti je trajalo dulje od sekunde, ali ona je digla takvu dreku da ga svezem i da ona ne mora trpiti da je pas njusi, da mi zbilja nista nije bilo jasno...
Ma da je ista drugo napravio, ali samo to. :rolleyes:
OK, ne mora "trpiti" i trebao je zapravo biti svezan, ali svejedno mislim da je totalno pretjerala... :flop:
A u Zagrebu sam isla u ducan u susjedstvu. Ducan je u privatnoj kuci u povisenom prizemlju, ulaz je u sredini kuce (nekih 5 stepenica do njega) i onda s lijeve i desne strane kao balkon. Svezala sam ga za ogradu na "balkonu" i dovoljno kratko da uopce ne moze do vrata i on je tu cekao. Ide neka baba u ducan i umjesto da udje i ignorira pesa, ona stane i psuje mu mater i tko ga je tu ostavio jer kaj on ima delati pred ducanom, na sto je on na nju zalajao kao i uvijek kad nepoznati nekaj od njega hoce...
Kad je usla, odmah je pitala ciji je i ja rekla da je moj. Nista vise nije rekla, samo me mrko gledala. Na zalost. :mama:
E, toj bih se majcice sjetila da je rekla jos ista.
A zbilja se trudim da moj pas nikoga ne dira i nikoga ne gnjavi, ali onda oni njemu mira ne daju. :(
magic blue
20.10.2004., 14:16
IGNORIRATI! IGNORIRATI! IGNORIRATI! IGNORIRATI!
I sama sebi to svaki put ponavljam, ali nekad stvarno nije lako. A sta cu kad zaboravim da psihicki poremecene persone trebaju lijeciti specijaliste, a ne mi neduzni gradani sa svojim u vecini slucajeva psima, bolje odgojenim nego vecina tih kretena
Enchantress
20.10.2004., 18:22
Ko voli mene - mora da voli i moje životinje! :p Ne znam kako ljudi pristaju na ucene nekih poznanika, te zaključavaju životinje u sobu ili kupatilo kada im ovi dođu u goste, jer ljudi "ne vole"... :mad: Valjda je i moj ljubimac domaćin u kući. ;)
Janjesce
22.10.2004., 23:49
meni to isto grozno ide na živce :top:
ko ne voli ono što ja doma držim ne mora mi ni dolazit
meni se desilo da mi je lik viknuo da mi je buldogica stakor!!
:eek:
a on debeljuskasti a ja drzim dobermana na uzici, hrabra ko rambo:D
svasta sam mu rekla:cheer:
Janjesce kaže:
ko ne voli ono što ja doma držim ne mora mi ni dolazit
:top:
Tako je i kod mene. Ako nećeš unutra, ostani vani. :D
Btw - moja mama pristaje na "ucjene" jer hoće biti jako fina i gostoljubiva, a meni je to blesavo. Pas ima potrebu pomirišati i pozdraviti onog tko je došao u kuću i družiti se i samo pati jer se nekim ljudima to gadi. Njezin pas je veliki i njoj je to opet isprika da ne mora doći u situaciju da kaže da ga (tj. ju):D neće zatvarat i bok.
:rolleyes:
Dopuštam da ima ljudi koji se patološki boje pasa, ali - to nisu ti.
I nije mi jasno zašto se onda ne dogovore negdje vani i svi sretni.
:rolleyes:
Frtajler
26.10.2004., 13:19
Ja živim u Zagrebu na Kvatriću i imam par zanimljivih kontradikcija.
Dođem po ljeti na terasu lokalne birtije i sjednem za zadnji stol tak da pes čak nije niti na zelenom tepihu već na asfaltu i dolazi smrad i kaže da ne smijem s psom u birc.
Nakon kratke prepirke ustajem a pes kao da mi čita misli zapiša mu nogu od stola hehehe
a recimo u pekari kod šipca nikad ne kenjaju za pesa ili u videoteci i najbolje u ADAX centru za bebe ženske kažu da ga uvedem sa sobom.
Tak da... sve je do pojedinaca.
jucer sam se setala sa susjedom koja ima bebu od 3 mjeseca i spustila malog da je moji onjuskaju. veli da je vrijeme da se pocnu druziti. evo ima i takvih :)
magic blue
26.10.2004., 13:32
prosli tjedan, petak, dragi ide na posao, pesi i ja ga pozdravljamo pred autom i istom tom stazom ide "baba". I tako ja micem pse (povlacim za lajnu) jer mi je vise dosta prepiranja, a kad baba se pretvara u gospodu i ide za psima i pomazi ih i na kraju kaze:"bas je lijepo vidjeti da danas neko brine o zivotinjama"
:eek: :s :eek: :s :eek: :s :eek: :s
Moje kćeri povremeno otpelaju pesicu na kavu u Tolkein. Tak da tam pes može. Može i po svim našim kvartovskim kafićima (Rudeš) iako mi vrlo rijetko idemo u kafiće pa ni neznaju da nam je to kvart.
U okolici Zagreba su nas puštali u razne restorane. Kad sam recimo zvala u Grešnu Goricu i rekla da imam foxa i da li može doć s nama, čovek me pital da kaj točno hoću, da kak pes nebi mogel doć, kaj uopće zovem da tak nekaj pitam.
Navodno je konjički klub Trajbar u Zaprešiću super mjesto za otić s pesom. Samo nikak da nađem vremena za otić.
debelakrava
23.11.2004., 22:26
fox? jel to dašenka?:D :cerek:
evo neki dan sam bila na caju u kic-u (cvjetni) i bila je bakica s nekim ovecim psetom tamo. pas je bio super kad sam ga krenula ceskat (odmah se izvalio na trbuh i krenuo nogom trzat:cerek: )
u svakom slucaju, vani je bila kisa, pas je bio mokar i jako dobar.
debelakrava kaže:
fox? jel to dašenka?:D :cerek:
ja, to je dašenka
sad ima 4 štenca, stari su 12 dana
veselja li, niko niš doma ne radi, samo buljimo u košaru
Paragalactic
26.11.2004., 10:50
magic blue kaže:
IGNORIRATI! IGNORIRATI! IGNORIRATI! IGNORIRATI!
I sama sebi to svaki put ponavljam, ali nekad stvarno nije lako. A sta cu kad zaboravim da psihicki poremecene persone trebaju lijeciti specijaliste, a ne mi neduzni gradani sa svojim u vecini slucajeva psima, bolje odgojenim nego vecina tih kretena
NOKAUTIRATI! NOKAUTIRATI! NOKAUTIRATI! NOKAUTIRATI! :D
Ja u birtije na kojima je ona naljepnica sa prekriženim cuckom ne ulazim ni kad cucak nije samnom. Inače zakon predviđa da psi smiju u birtije i restorane ak im to vlasnik ustanove dopusti...Pa ak neće mog cucka za mušteriju - ni ja im nebum došo...
Paragalactic kaže:
. Inače zakon predviđa da psi smiju u birtije i restorane ak im to vlasnik ustanove dopusti...Pa ak neće mog cucka za mušteriju - ni ja im nebum došo...
proslu subotu u restoranu Ikee u Grazu, prepuno ljudi i psa na sve strane. hrvata na sve strane i niko nis ne gudja. tu bi vjerojatno vec puske dizali.
ja inace sa pesicom ulazm u ducane sve koji nisu prehrambeni i za sad nije bilo prigovora. i u birceve smo isle!
jednostavno udjem ko da sam sama. bez da puno pitam, ispitujem i molim. mi smo usle i bok:D
magic blue
26.11.2004., 14:26
Paragalactic kaže:
Ja u birtije na kojima je ona naljepnica sa prekriženim cuckom
ja to jos nikad nisam vidla na birtiji. na ducanima da, ali na birtiji nikada :cool:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.