View Full Version : Radio 101
stranice :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Self-portrait
09.07.2007., 15:32
opet kopiram post od jednog forumaša koji mislim da najbolje oslikava 101 - icu. Kad sam došao u Zg studirati kako pravi provincijalac, pun mitskih priča o 101 - ici, prvo kaj sam na radio potražio je bio Radio 101. I par godina sam bio vjerni slušatelj iste (u biti, kad bolje razmislim - drugu radio stanicu nisam niti imao memoriranu). I svake sam godine bio svjedokom kako postaje sve gora i gora. Uglavnom, 101 - ica se svela na - ako ne misliš kao što mislimo i mi - onda niš' ne valjaš. Ako nisi iz Zagreba - onda si zatucanaj seljačina HDZ - ovac koji si nakon sranja niti rit ne obriše. Ako si iz Zagreba, a ne misliš kao mi - onda si sigurno dotpenec koji kvari nas poštene Purgere i došao je u Zg i uzeo nam posao. Uglavnom, 101 - ica je postala suprotno od onog za što se tako gorljivo zauzimala tokom godina mraka Tuđmanova režima - postal je leglo ksenofobije i isključivosti spram svega nezagrebačkog sa predvodnicom i perjanicom Zrinkom...
Evo, ovo uglavnom mogu potpisati . I unatoc tome uglavnom slusam 101 . I uredno preskacem Zrinku i politicku sugestivnost i snobizam te bezobrazluk .
Ali ovo valjda govori u prilog tome da je 101 ipak kvalitetan radio, nevezano za politiku . U glazbenom (i kulturnom) smislu . Srecom, politika jos uvijek ne prevladava tamo...Kamo srece da se drasticno reducira . Ali vise nas guse reklame .
Gugenheim
09.07.2007., 18:49
Self-portrait,
nisam iskljuciv. Samo iznosim ono sto ja vidim i kako ja to vidim. Pokusavam naci nekakve cvrste tocke za razgovor i pokusavam dobiti neke odgovore od ljubitelja Stojedinice. No, konstantno dobivam brdo nepotrebnih informacija (a bitne stvari se ignoriraju).
Uopce ne sporim da na Stojedinici postoji i dobra i losa glazba. I ona koja se meni svidja i onda koja mi se ne svidja. I ona koja se tebi svidja i ona koja se tebi ne svidja. I ona za koju Bog misli da je kvalitetna i ona za koju misli da nije.. Poptuno je promasena tema objasnjavanje takvih stvari. Problem je u necem drugom.
I sama priznajes da postoji BAR JEDNA pjesma koja je DOZVOLJENA na Stojedinici, a losija je od npr. neke Gibonnijeve (ja mislim da ih je vise, ali je to nebitno). Ta Gibonnijeva NIJE DOZVOLJENA. U tome je problem.
To "dozvoljavanje" i "nedozvoljavanje" nije na Stojedinici suptilno, preporucljivo ili sugerirano. Ono je fasisticko i teoretski (ali i u praksi) se moze dogoditi da neposlusnom novinaru odleti glava zbog uvrstavanja te BOLJE pjesmice u program (iako ona LOSIJA najnormalnije egzistira u programu).
To si jedan navodno "napredni", "liberalni", "intelektualni" (itd) radio ne smije dozvoliti. Ocito je da ovo nije liberalni, napredni i intelektualni radio, vec radio koji fasistickim metodama (nedozvoljavanjem i kaznjavanjem razlicitosti) odrazava ISKLJUCIVO STAVOVE I UKUSE SVOJEG VODSTVA (kao dogmu), a ne kvalitetu i intelektualnu zelju za razmisljanjem. Danas Katolicki radio ima, uz sva svoja dogmatska ogranicenja, manje iritantan program od Stojedinice.
Dakle, nemojte mi objasnjavati kakav je Gibonni. Slusajte jedan sat Stojedinicu, nadjite najbezvezniju pjesmu tog sata i objasnite mi po cemu je to ta pjesma bolja od Gibbonija.
Namjerno sam, zbog jednostavnosti i poznatosti, suzio stvar na rijetke domace autore i isturio Gibonnija (iako mi on nije omiljeni glazbenik) Mozete analizirati spomenutu pjesmicu "Afrika-to je moj bit, Afriku voli cili svit (Split)".., ali, ako hocete, nadjite i stvari sa "engleske nezavisne"... Ima tamo kuruze koliko hocete, alkohola vise nego kod popularnog Joleta i Mise Kovaca, jednostavnijih melodija nego kod Jasmina Stavrosa, vise patetike nego kod Jadranke Kosor, dosadnijih ritmova nego na onom mini-sinthu "Casio" iz osamdesetih... Objasnite sebi (ako necete meni) zasto to sve smije na Stojedinicu a Gibonni ne smije. Ne razmisljajte o Gibonniju nego o toj pripustenoj kuruzi.
davidoff_lights_1
09.07.2007., 19:27
Moram priznati da me ovo sjebalo.. Sada vise ne znam sto da mislim. Nakon argumenta da "101 ima PREJEBEN SADRZAJ", pocinjem misliti da su i slusatelji Tomsona presli na slusanje Stojedinice...:zubo:prvo malp prošvrljaj po Forumu pa onda reci da ja ŠLUŠAM MP-a nemoj pljuvati po meni ako nisi vidio moje postove, ajde mi reci neki radio koji ima emisije tipa:
Blackout Rap Show
Jazz Štand
Rock špajza
Reggae Connection
bas takvimn emisija nema na radiju a bas ih nema niti na televiziji....
PS tvoj post ne da me raspizido vec me je razocarao jel se vidi da si povrsan, kampanjac
Gugenheim
09.07.2007., 19:53
prvo malp prošvrljaj po Forumu pa onda reci da ja ŠLUŠAM MP-a nemoj pljuvati po meni ako nisi vidio moje postove, ajde mi reci neki radio koji ima emisije tipa:
Blackout Rap Show
Jazz Štand
Rock špajza
Reggae Connection
bas takvimn emisija nema na radiju a bas ih nema niti na televiziji....
PS tvoj post ne da me raspizido vec me je razocarao jel se vidi da si povrsan, kampanjac
...???... O cemu se radi ? Kakvo pljuvanje ?
Ako se zajebavas - sjebavas Stojedinicu time sto glumis nekog nezrelog klinca i time pokazujes da je takva publika Stojedinice - onda priznajem da si to dobro obavio.
No nekako me izjeda crv sumnje, mozda zaista mislis ozbiljno.. (zajebanciji dajem 95 % sanse, mogucnosti da ozbiljno mislis ovo sto pises dajem 5 % sanse..)
davidoff_lights_1
09.07.2007., 20:01
:lol: gle odbaci ovo ostalo ali ove 4 emisije su dobre i to nemozes poreci. PoZz
Zemljanin
10.07.2007., 15:55
Ne mogu reci kako imam naviku ili kulturu slusanja radija… Jedini zivotni prostor u kojem sam okrenut tom elektronskom mediju je onaj kojeg cini par kvadrata privatnog, odnosno sluzbenog automobila gdje sam kao audio home page odabrao 101-icu.
Potpisujem skoro sve sto je naveo Gugenheim, jedino bih mozda bio korektniji sto se tice koristenja izraza “fasistoidni” (nekako mi je pretmuran izraz i preozbiljne su mi konotacije), pa bih mozda rabio termin - perverzno ekskluzivni ili neki slican…
I samoproglasena urbana gerila sa 101-ice nije iskljuciva samo u izboru glazbe, gdje domacini radio valova idu do grotesknosti u komplementiranju onih koji odabiru mjuzu po njihovom ukusu, nego i u Speaker’s corneru, sto je po svojoj definiciji i onome sto Govornikov kutak predstavlja, nespojivo sa bilo cime sto 101 kao takorekuc etablirani luconosa demokratskih pomaka zagovara. Nisam jednom odslusao Speaker’s gdje se slusatelja nije pustilo u eter (imaju cini se nekoliko zivopisnih slusatelja koji se javljaju s vise telefonskih brojeva, pa stignu reci tek 2-3 rijeci i onda ih se skine iako nicim nisu povrijedili neku kulturu ophodjenja ili ne-daj-Boze vrijedjali) ili se govornike poklapalo i prekidalo u njihovom izlaganju ne dopustajuci im da argumentiraju tezu ako je bila suprotna stajalistima Radija Koji Se Ne Gasi (citaj Zrinke). Neka elementarna razina tolerancije prema drukcijem misljenju ne postoji cak ni ukoliko su pretresane tako banalne teme kao Dora, pri cemu je Zrinka nadasve zrelo zakljucila da je vrijeme za napustiti zemlju koju na Eurosongu reprezentira Severina sa svojim uratkom (btw, cini mi se da nije promijenila boraviste?)…
Fuj, fuj tjedna (mjeseca, dana, sata) je prica za sebe, svojevrsni poligon za manifestaciju razularenih predpubertetskih ispada domacica bez iole mjere kojima se javlja vec dobro poznata publika; nekada i ne bas koncentrirana, pa im se mora objasnjavati tko je nominiran, za sto, i tako to… ali sve pohvale discipliniranoj publici i ustrajnosti voditeljica da se ocito (ili oslusno, u ovom slucaju) na silu smiju tijekom cijele emisije.
Svejedno, jos uvijek slusam 101 i smatram ga i unatoc podugacke liste mana najboljim radijem u hrvatskom govornom podrucju. Slusam ih zbog Govornikovog kutka, zbog Tjelovjezbe, 83,6% muzike koja mi odgovara (iako nemam nikakvu glazbenu izobrazbu, iako ih i ja smatram apsurdno zatvorenim prema nekim izvodjacima ili vrsti glazbe koja nema prodju na toj frekvenciji), zbog toga sto mi pase u gradskoj guzvi slusati Javljanje sa ZG cesata, zbog toga sto su onomad doista i zavrijedili slogan – “Radio koji se ne gasi”, jer sam prekomforan surfati po ostalim radijskim valovima…
Slažem se da voditelji često imaju pubertetske fazone kojima se je teško i nasmijati. Potrebna im je modernizacija izraza, to je očito.
Evo, jutros slušam beskrajne dijaloge Minje i Martina i sad kao saznajemo od Minje da je Martinu danas rođendan. Onda se ovaj malo stidi, pa prizna da je tako i onda počinje Phonebox u kojem svaki drugi slušatelj Martinu čestita rođendan. :rolleyes:
Podvlačim: hitno im je potrebna modernizacija izraza u programu.
JahačNaOluji
10.07.2007., 18:48
bjež covječe reklama:rofl:
Vincent V
29.07.2007., 00:31
Prejebeni su mi, umjesto naše "kuruze" kako se to vole izraziti, šopaju nas engleskom "kuruzom" jer je eto, fensi-šmensi zato kaj je na engleskom.Mrzim tu isključivost. Znao sam uhvatiti trenutaka kada su puštali neke orijentalne pjesme koje bi odgovarale zemljopisnio, više bliskom istoku. I to je bilo fora, to nije kuruza, to je vauuuuuuuuu jebote. Ustvari, 90% muzike (koje BTW, ima sve manje i manje uslijed sveopšte komercijalizacije radija) mi je apsolutno strano.Ostadoh na kralju Švecu i Silviju s svojim kubanskim ritmovima. Sve ostalo mi je apsolutno strano.
Vincent V
26.09.2007., 14:40
plus u zadnje vrijeme su brate mili, pretjerali s reklamama.blokovi reklama im traju po pet minuta min i to ih natrpaju barem 6-7 u sat vremena.Popodne je malo bolje, al jutro im je skroz neslušljivo. I trebali bi konačno promjenit jingle za reklame. Pa već ga deru drugu godinu zaredom....
Tomislav B
26.09.2007., 15:10
Istina, ujutro ne podnosim taj radio radi ogromne, neopisive količine reklama. Program im ujutro ide ovako: Pjesma- đingl za reklame, pa 6-7 reklama. Usred reklama JOŠ JEDAN đingl za reklame, pa OPET reklame. Pa sve ispočetka.
A reklame su im odvratne.
Nekad je 101-ica bila poznata po otkačenim suludim reklamama koje se nisu pridržavale nijednog pravila kako se reklame rade. A sada puštaju najjadnije reklame, a voditelji čak čitaju reklame tipa : «Kila mesa u tom-i-tom dućanu na sniženju toliko-i toliko zarez 99., DVD plejer toliko i toliko zarez 99». Katastrofa.
Ako ovo čita itko sa 101-ice, imao bih da kažem da: Reklame UNIŠTAVAJU slušljivost 101-ice.
Po mom mišljenju, emisije: Spiker 's Corner» i «Uj Fuj», su fakat DNO DNA.
jel mi može ko reć ime pisme,odnosno oproštajnog spota, koji je zadnji pušten u emisiji HIT DEPO,bolestan spot skroz,ja mislin da je to čak i prvi strani spot koji je pušten u emisiji.
cili net san pritražija i nemogu ga nać
Nisam dugo pratio temu, pa da odgovorim na par starijih i recentnijih pisanja. Nekad bas kao na tacni naleti nesto socno na 101-ci. Bas kad mi je upaljen. Jucer je Duda vodila - kladim se da su mnogi vec culi za to - uobicajeni PaRLiaMeNT, netko se javio i prilicno ljutito zapucao po programskoj schemi. Nakon toga, (ocekivano) samo su se poceli javljati ljudi. 4 komada, jedan iza drugoga. Vec dugo imam dojam, potrebna je samo mala iskrica u eteru i mnogi iskreni prijatelji 101-ice, odma dobivaju potrebu javiti se u eter. No dobro, na odgovore :
"The Fan"
Eisenfauste, tvoj M.O. nalaze sljedece :
Svi smo "mi" (http://www.dopmagazin.com/elementi/20060511_072356glavas.jpg) , svi smo "mi" (http://www.september11news.com/OsamsBinLaden2Lrg.jpg) ili recimo, Svi (http://www.cosgan.de/smiliegenerator/ablage/482/302.png) smo mi... U takvom poretku stvari, konstruktivna kritika nema svrhu postojanja. Zalim, nikad nisam fumio populi pljugu.
Potrosackim rijecnikom konzumne kucne elektronike, ti si video player. Mene zanimaju rekorderi. One koje volim i od kojih nesto ocekujem, uvjek cu kritizirati. One od kojih nista ne ocekujem, nemam ni razloga ikad kritizirati jer me rezultati njihovih postupaka nemogu razocarati. Pozdravi Renatu i nek ne prima srcu toliko nekompatibilne stavove :) Nista osobno, ali zajedljivost barem mora imati nekog takta.
Gibonni je predosadan, njegova glazba nema živosti koja prati rani Gobčev opus :zubo: , nema melodijskih zanimljivosti. Slušati Gibonnija je kao slušati bat valova na obali - lijepo je, ali jednolično.
Ovo je najbolji opis koji sam ikad cuo o njegovoj glazbi. Nije nimalo uvredljiv. Sa zadovoljstvom cu ovo citirati u buducnosti. U samu sridu!
Ali Gibonnijevi uratci su modificirane dalmatinske šansone rađene po tipiziranoj matrici (osobno mi se čini da on uvijek pjeva jednu te istu pjesmu, jednostavno nemam živaca za to),pretendiraju na emocionalnu dubinu i rafiniranost, nažalost neuspješno, obrađuju shematiziranu i usku tematiku,
Slazem se i sa ovim vidjenjem. No, dopusti da odrotiramo u malo drugu stranu. Ne slusam ga. Opcenito vrlo malo slusam HR noviju glazbu, ne iz elitizma. Ponajmanje bi me 101 mogao po tom pitanju kondicionirati. No jednu stvar cijenim ispred svega > autorski rad! Recimo da je jasna folklorna pozadina i motivi u njegovoj glazbi, ali on ipak autorski potpisuje, on ipak autorski nesto daje. Zamisli flegmaticnost jednog Novkovica, koji moze mrtav hladan gotovo svaki novi studijski album otvarati nekom novom obradom tudjih stvari? Jos gore od toga, svaki put otvarati album upravo sa obradom, a svoje kompozicije skrivati iza toga. Kod nas postoji jedna bolest kod 'obradjivanja' stvari,cesto puta su to obrade koje se namjerno skrivaju da su obrade! Sjecate li se ovog (http://www.youtube.com/watch?v=gOGvgZo4w8w) navijackog uzasa sto Novkovic zajedno sa Dvornikom otficuka prije nekoliko godina? Jasno, radilo se o Joel-u (http://www.youtube.com/watch?v=rq3PVHVn0kE).
Spominjem ovo bas zato sto bih uvjek radije slusao 10 pjesama nekog najveceg HR mediokriteta - ALI pjesme koje je sam potpisao - nego ovakve kapitalce.
Postoji nesto zanimljivo u novijoj HR glazbi. Na sve nacine skidaju sebi kredibilitet identiteta sa gotovo tradicionalno krivim pristupom repertoaru kojeg izvode. Zasto? Zato sto nakon micro ponude vlastitih materijala (vlastitih ili pisanih za njih), uvjek na kraju vise od pola izvedbi na TV i "živim nastupima" otpada na 100.000 i prvo ponavljanje kojekakvih Hey Jude i vec samom Dylanu (i bogu) dosadnim : Knocking on heavens door. Da ne spominjem degutantno kichasto nepotrebno bravuriranje kojekakvih pjevachica i slavuja koji bi u svaku pjesnu zeljeli ubaciti SOUL prizvuk, koji niti vokalno, niti tematski a jos manje potrebom, zele poput loseg Jazz improvizatora eksploatirati u nedogled. Sve samo da bi nam dokazali da su bas oni vlasnici intergalaktickog talenta, te jednako bravuroznih voklanih sposobnosti. Upravo zato toleriram Gibonnia. Barem autorski potpisuje ono sto pjeva! Ono od cega Gibonni pati - uz ipak (za razliku od spomenutih) talent i autorstvo - nesto je jednako dosadno : Zelja da zvuci 'svjetski'. Pogledamo li kolaboracije i kolicinu ljudi angaziranih u njegovom okruzenju... posebno one koji sviraju uz njega, nije tesko doci do ovog zakljucka.
Da'l dometi Gibonni-eve glazbe doista trebaju Levin-a (http://images.google.hr/images?svnum=10&um=1&hl=hr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&q=tony+levin&btnG=Pretra%C5%BEi+slike), Katché-a (http://images.google.hr/images?q=Manu+Katch%C3%A9&ie=UTF-8&oe=UTF-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&sa=N&tab=wi) ili ostalu ergelu priznatih glazbenika? Naravno da ne. Dovoljno je vidjeti jedan od ovakvih spotova (http://www.youtube.com/watch?v=zVAwIJE-_84) iz 80-ih, te iste ljude na svim instrumentima pobrojati na njegovoj pozornici i spotovima. Dakle Gibo nam svojim izborom vise govori sto je i koga slusao, te koje logisticke komponente on potrebuje u vlastitoj viziji svjetskog predstvljanje sebi i svijetu. Doduse, ponavljam, barem nesto potpisuje, kamo srece da ga kolege u zelji da budu svjetski, barem i u tome prate.
Mnogostruko vise dogmatskih fanova stojedinice sam nalazio medju sekretaricama (..koje citaju npr Paola Coelha, pohadjaju tecajeve brzog citanja ili pravilnog disanja), nego medju pravim intelektualcima i doktorima znanosti. To je i logicno, pravi inteklektualac razmislja konstantno i mijenja stavove koje ne moze logicno objasniti. KVazi-intelektualac se drzi nekakvih okvira i vanjskih obiljezja (npr. stil) i dogmatski izbjegava razmisljanje o njemu.
Vrlo kvalitetno si ovo razmotrio. Ali uzmi u obzir ono sto sam u prvom pisanju o 101-ici vec rekao. 101 je onoliko jak ili slab koliko su sami ljudi na njemu. Jednako tako je i sa rezultatom koji izlazi sa njega, vrednovanom prema mogucnostima i afinitetima njegovih konzumenata. Svojom spoznajom uvjek ces imati malo ljudi za svojim stolom. Sa time se pomiri kao i mnogi od nas. Za vecinu svijeta Michael Moore je primjer progresivnog dokumentarnog autora. Ujedno i za Antenu. Za one koji malo bolje poznaju okruzenje oko njega, znaju da Bush pored njega moze mirno spavati. Isti Moore uz tjelohranitelje bjezi pored Alex Jones-a, koji radi dokumentarac o onome sto se Moore nije usudio spominjati. No odemo korak dalje i doista progresivni Jones, postaje neka sjenka u pustinji. Dalje, puno dalje idu jos neki autori. Sve ovisi o sposobnostima promatraca/istrazivaca. Tu je nepotrebno razbijati glavu. Od pomoci je uvjek ovo : Istine koje su lako dostupne ili lako ponudjene, nikad nisu velike istine!
Gibonnija se dugo vremena, uz Olivera i pola šačice drugih autora, postavlja na pijedestal gotovo isključivo iz razloga što su autori koji uspijevaju izbjeći istočnjački melos i zadržati kakvu-takvu albumsku nakladu. No smatram da su njihovi mlaki radovi miljama udaljeni od vrhunskih talijanskih ili francuskih djela istog žanra, a danas urbanoj publici ne predstavljaju dovoljno zanimljiv repertoar, njihova glazba se godinama ne mijenja,
Postoji jedna vazna komponenta na koju ljudi cesto zaborave. Duzi period nepostojanja kvalitete ima za posljedicu (neovisno o zanru) i nestanak njenog ocekivanja. Za mase, ako nemaju substantnu ponudu, nece je ni traziti ,pa tako ni vrednovati nakon duzeg vremena apstiniranja od iste.
Snimis jedan kompletan 24-satni program Stojedinice. Onda krenes u mukotrpno rasclanjivanje: na ovaj prethodni nacin (ili na malo bolji) analiziras SVAKU pjesmu sa Stojedinice iz tog dana (recimo da ih je 100).
Slusas li Miljca u zadnje vrijeme, sto cujes? Jednu te istu glazbu pusta. Konkretno jedne te iste pjesme. On doslovno pusta favorite koje bi on u autu zelio pustati. To je odlicno za njega, ali za otkrivanje nove glazbe nekom drugome? Pogubno. U nocno opticaju 10-tak DAT-ova (http://searchsmb.techtarget.com/sDefinition/0,,sid44_gci213477,00.html) koje stalno ponavljaju. Na jednu stranu lovacke price o skupom nocnom programu. Sto vam govori da nitko od urednika/voditelja nema zelju sjesti za stol i nasnimiti po 10 svojih kazeta za nocna pustanja? Govori o stanju koje vec duze vrijeme traje na 101-ici = nula % entuzijama.
Da ne spominjem promo uratke (radio reklame), kad ste zadnji put culi nesto vrijedno pamcenja? Humoristicna strip ekipa doslovno lopatom baca kreativnost na isprazni UJ~FUJ, dok rezultati izostaju na svim ostalim frontovima? Tko uopce vise zove tu emisiju osim 10 pasioniranih penzionerki koje iznad kamina imaju sliku Zrileta? Otprilike kao i 3 osobe koje zovu Sanjin Cener.
Da, otprilike ovakve ideje cujem svaki puta kada razgovaram sa ljubiteljima stojedinice. "Oaza" u kojoj je prisutna neka, po ne znam koje kriteriju, "bolja" glazba. Koja "cuva usi" od one "losije" glazbe... I svaki puta im kazem da nisu u pravu.
Dovoljno je cuti Sanju, kad potrosi odiseju komentara a nista ne kaze o tom "kuruza" tretmanu.
Onda se zapetljamo, jer ljudi ne znaju bas smisleno odgovoriti. Pitam ih i to je li engleski jezik vise urban nego hrvatski i trebamo li nastaviti nas razgovor na engleskom ? Kazu da ne trebamo.
Ponekad je ENG tretman imao smisla. Bio je primjer, putokaz, moguce obecanje neceg boljeg. Danas? Primjer siromastva, epidemija koja ide puno dalje od 101-ice. Imaj na umu da ovo pise osoba koje nacionalnost i nacije gleda kao obicnu etiketu. Siromastvo vokabulara, identiteta gotovo je porazavajuce u HR nazalost.
http://img54.imageshack.us/img54/4497/linerredih2.png
Tomislav B
10.10.2007., 11:02
Propagiranja praznovjerja na radiju 101!!!
«Ha? Molim? Kakvog praznovjerja?» Da, da. Dobro ste pročitali. Mnoge voditeljice propagiraju New Age i kojekakve neo istočnjačke mambo-džambo filozofije. Što je u redu, ali popa nisam čuo na 101 nikad, a za kakvog alternativnog magičara-kristaloterapista, vidovnjaka, lječitelja duše ili «ajurvedičara» će se naći mjesta.
Kad slušaš tu Dudu čini se da slušaš kakvu staru vješticu koja živi sama sa 5 mačaka....
Jedne nove godine doveli u program nekog "Pregoknicista" Jakovinu, vrača pogađača koji ima novogodišnju valjda plaćenu emisiju u kojoj predviđa «što nas očekuje u sljedećem astrološkom razdoblju», u programu su ga povezali sa – Mesićem. Vidovnjak je zbunjenom predsjedniku tumačio unutarnju i vanjsku politiku.:lol:
Tu je i Sanja: «Samo treba misliti kako je sve lijepo i dobro, pa će i biti lijepo.» «Energy, Good Vibes», Indija, Indija, Indija.... ali Sanju tzaslužuje pljuvanje u zasebnom postu.:D
:D
rezon@tor
10.10.2007., 12:15
Propagiranja praznovjerja na radiju 101
Nije praznovjerje ako se vjeruje u nešto ;)
Propagiranja praznovjerja na radiju 101!!! «Ha? Molim? Kakvog praznovjerja?» Da, da. Dobro ste pročitali. Mnoge voditeljice propagiraju New Age i kojekakve neo istočnjačke mambo-džambo filozofije. Što je u redu, ali popa nisam čuo na 101 nikad, a za kakvog alternativnog magičara-kristaloterapista, vidovnjaka, lječitelja duše ili «ajurvedičara» će se naći mjesta.
Moras shvatiti da je danas vrijeme kulta tijela. Kulta covjeka. Vrijeme prirucnika a ne knjiga, vrijeme DJ-a a ne kompozitora, vrijeme kad ljudi sa najkrvavijeg horrora izlaze nasmijani iz kina. Ali ponajvise, enormne samodopadnosti. Necu prosirivati previse jer ovo je vec za filozofiju i duhovnost ;) New Age je danas pomodarski naziv na koji se navuklo brdo parazitskih mediokriteta iz svijeta umjetnosti, duhovnosti... Nekoc, do kraja 80-ih imao je nekog smisla, nije pozivao na nista, mahom je bio prepoznat instrumentalnom glazbom. Danas u nebesa se dizu diskografske kuce 80-tih Widham/Narada/Private, bas je nekako sa njima i nas Oluja polako napustao ovu domenu. Danas su jedva nalik onome sto su nekoch bili. Nitko se od njih nije pozivao niti ikad eksponirao tim nazivom kao nekim svjetonazdorom ili putokazom za druge. Samo autorskom (sjajnom i memorabilnom) glazbom. Vec prvom polovicom u New Age se pocinju utrpavati kojekakvi redaradni meštrovi mediokriteti i tog zanra su se svi pioniri ubrzo odrekli. Danas je to naziv za jednu veliku kantu u koju se baca sve sto ima dva misticna akorda i zvuk kita u pozadini.
Duhovne eksploatacije su opet prica za sebe, vokacijom sam sinkretist pa su mi sve religije poznate. Danas tko se na New Age poziva kao pandan nekom budjenju ili dizanju je lose informiran. Kako u svemu bezazlenom ima i nesto zlo ako gledamo rezultate, onda je i shvatljivo skolasticko skakanje na taj naziv. Ako zena ode doktoru koji uz dogovoren zahvat "posudi" i koju stanicu ;) ili ode diletantu koji joj nista ne napravi ali joj toliko vremena oduzme, pa na kraju ima jednaku stetu kao i sa prvim. Rezultat govore da su oba zla. Na Ayurvedu se doista nije potrebno izrugivati jer imaj na umu da je najstariji izvor od svih religija.
Danas vec osiguravajuca drustva, sanitari, kozmeticka industrija, tko zapravo nije... svi cesto stavljaju zene u lotusovom meditacijski" polozaju koja bi trebao reflektirati, smirenost, mudrost. Gjde god se okrenes, neki plakat sa takvom slikom, ispada da smo u Brahama Loki ili nekom Eldoradu a ne u sadasnjem bunaru evolucije. Tko god zeli zvucati pametan daje na znanje da meditira svaki da, preko barem je obavezno slikanje "spontanog" meditiranja osobe koja je pronasla svoj mir do prvog sljedeceg plasticnog zahvata. Nisu niti Yoga niti meditacija samo istocne tajne postoje one i u ostalim religijama. Sam Isus ju spominje. Zasto istocnjacki? Zato sto su vizualno foklorni, atraktivniji su za mase, neces staviti na plakat covjeka koji se moli u pustinji, vec manekenku u lotusovom polozaju na balkonu 10 metara od mora.
Danas nepostoji skromnost sve je oko nas generira njenu suprotnost. Kad darujes nekoga, daruj ga tajno, u suprotnom nece biti siguran jesi li to radi sebe napravio. Isto je sa svim ovim disciplinama, od obicnog posta, meditacije, molitve, cini ih tajno za sebe, ne za druge. Dakle, ovo sto te smeta jednako kao i mene je nista drugo nego aksesoar ili privjesak pomodnosti.
Ekipa koju spominjes kod Sanje i Dude (osim nekih izuzetaka) su mahom ili :
1) kucni prijatelji (u slucaju Dude)
2) sponzorirani OTV tipa gosti (OTV barem to ne skriva)
Izuzetak je kod Sanje bio Stjepan Žagar, ali koliko sam u razgovoru s njim shvatio, sumnjam da ce vise biti susreta.
Tko ce uz Sanju govoriti o bilocemu, kad Sanja postavlja i odgovara na sva pitanja. Sanjina povrsnost je cesto nepodnosljiva, osoba koja u svemu cita samo naslove ali prica kao da je procitala knjigu. Navodno postoji neka mitska šamanska šumska u kojoj vrac odabere zivotinju i dovede ju pred osobu kojoj je ogledalo. Buduci da su zivotinje ljepota bez tastine, onda slicnih osobina oduci osobu od njene. Sanji bi trebala jedna orgomna tropska papiga :) Uzasno je brbljava a cesto bez ikakvog sadrzaja prica po nekoliko minuta. Skace povrsno sa teme na temu, vrlo dosadno. Steta, jer zbilja nije pokvarena ili zla osoba.
Kad slušaš tu Dudu čini se da slušaš kakvu staru vješticu koja živi sama sa 5 mačaka.... Jedne nove godine doveli u program nekog "Pregoknicista" Jakovinu, vrača pogađača koji ima novogodišnju valjda plaćenu emisiju u kojoj predviđa «što nas očekuje u sljedećem astrološkom razdoblju», u programu su ga povezali sa – Mesićem. Vidovnjak je zbunjenom predsjedniku tumačio unutarnju i vanjsku politiku.:lol:
Duda je puno stalozenija ali presla je u neku drugu mracniju krajnost. Proricanja, gledanje iz ovoga iz onoga,
dovodjenja kolegica i od toga radenje Mandragore. Pouzdano znam da se nitko relevantniji vise ne zeli odazvati u njenu emisiju. Osim ako ga neki organizator nije doveo ili ako nije sponzoriran , treba neku knjigu promovirati ili jednostavno zeli u eter radijeliti svoj broj telefone za nove musterije.
Tu je i Sanja: «Samo treba misliti kako je sve lijepo i dobro, pa će i biti lijepo.» «Energy, Good Vibes», Indija, Indija, Indija.... ali Sanju tzaslužuje pljuvanje u zasebnom postu.:D :D
Nije tome kriva Indija ;) Sanjina POVRSNOST, amatersko predznanje kroz ho-ruk prirucnike sa seminara :)
Self-portrait
23.10.2007., 12:52
Zanimljiva analiza ! :top:
Inače, nakon sjajnog glazbenog ljeta na 101 - ici, kad god sam upalila 101, bilo je ili brbljanje (previše politike i sporta) ili reklame bez kraja i konca...vjerovali ili ne - ja nakon ljeta nisam čula glazbu na 101 - ici ! O.K. najčešce bih upalila u autu, ali nakon 5 minuta više nisam imala strpljenja i okrenula bih stanicu :flop:
Ozoman988
05.11.2007., 21:47
Daj se pogledajte... Cemu toliko filozofiranje? Imam osjecaj da neki od vas doma smisljaju danima kako da pokazu svoj intelekt i njihovo dubokoumno shvacanje ove teme i nadalje ulaze u filozofske rasprave sirokih razmjera.
Grow up. To je RADIO. On zivi od REKLAMA. Svatko bi htjeo da radio bude napravljen bas po njegovom ukusu i svatko misli da je bas njegov ukus onaj pravi. Neki su toliko umisljeni i prepotentni, jedino sto im mogu reci je da si opale jednu samarcinu i srede se.
Cuo sam da su ovaj radio prije slusali normalni ljudi. Ocito su se vremena promjenila...
Da nije tragicno bilo bi smjesno.
Mr Smoogj
05.11.2007., 21:53
Cuo sam da su ovaj radio prije slusali normalni ljudi. Ocito su se vremena promjenila...
Ne, newbie, promijenio se radio.
rompepe
06.11.2007., 09:35
@ozoman988: smiri dozivljaj.
unaprijed zahvalan :)
r.
Constatinopol
06.11.2007., 14:40
Zanimljiva analiza ! :top:
Inače, nakon sjajnog glazbenog ljeta na 101 - ici, kad god sam upalila 101, bilo je ili brbljanje (previše politike i sporta) ili reklame bez kraja i konca...vjerovali ili ne - ja nakon ljeta nisam čula glazbu na 101 - ici ! O.K. najčešce bih upalila u autu, ali nakon 5 minuta više nisam imala strpljenja i okrenula bih stanicu :flop:Ja reklmame još i pretrpim,ali onaj džingl za reklame nije slušljiv:
nekakva buka motora u pozadini,
kočenje,
onda se tip izdere:"bježi čovječe reklame",a ženska na engleskom uzvikne :"you're not good for too much of this stuff" ili tak nekako... Bljak :flop:
E da se i ja malo osvrnem na 101. Novi sam na forumu, ali ga dugo pratim.
Dakle - spadam u stare slušatelje radija, bio sam na trgu na demonstracijama, završio fax uz taj radio - kako neki kažu - odrastao sam uz njega.
Nažalost stvari su se jako promijenile. Smeta me takva isključivost nekih voditeljica (trebam li napomenuti kojih), stvari se gledaju crno/bijelo, pljuje se na sve što ne dolazi od strane sdp-a, a pogotvo predsjednika.
U eteru se političari i javne osobe otvoreno vrijeđaju i to ponekad ispod granice dobrog ukusa (uj-fuj).
Neznam kome to treba? A ako i slušamo publiku koja se javlja u takve emisije (uj-fuj) pa redom su to isfrustrirani, stariji ljudi kojima su svi krivi za njihov neuspjeh (nesposobnost, možda) pa se liječe slušajući te nebuloze.
Zatim - Speakers korner - koncept emisije je da ljudi zovu i kažu svoje mišljenje o zadanoj temi. Kod nekih voditelja to tako i funkcionira, ali kad 'naša Zrinkica' to vodi - to je debakl. Sama ruši koncept emisije i počne se svađat s ljudima i pri tom uporno govori 'valjda i ja mogu reći svoje mišljenje' - pa što drugo i radi cijelo vrijeme nego ne samo da govori svoje mišljenje, već ga svima i uporno nameće. Jer ako ne misliš isto kao ona - nisi slušatelj Radia 101...
Tako da ljudi ne dobiju ni tih 10 minuta - koje su sponzorirane. A i znakovito je kako se u toj emisiji spontori mijnjaju nekako često.
Srećom radio i dan danas ima sjajnu novinarsku ekipu (Aktualni 101), tu su One man music show (Švec, Frx, a pogotovo petak i Miljac)...
A ima tu još štošta - ali ovo je jedan mali osvrt i mišljenje jednog slušatelja o jednom radiju...
Sve u svemu radio - ok, ali mogao bi biti i bolji...
Vincent V
09.11.2007., 13:00
ja ga slušam od tamo još 87.U poslijednje vrije, kao što sam napisao i par posatova gore, izluđuju me reklame. To su blokovi od koji 7-8 minuta.Cijeli jutarnji program je apsolutno neslušljiv jer ak nisu reklame onda su sponzorirane emisije i sl. sranja. Jingle od reklame neću ni komentirati jer je to nešto prestrašno i tako već dvije i kusur godina. Nije li prije 101 bio poznat po genijalnim reklamama nakon kojih si se i smijao. Danas je to otužno, skinu samo zvuk s televizijskei to šibaju.Neda mi se dalje pisat, al su grozni, pogotovo jutarnje emisije kad ih najviše ljudi sluša.
vjerovali ili ne - ja nakon ljeta nisam čula glazbu na 101 - ici ! O.K. najčešce bih upalila u autu, ali nakon 5 minuta više nisam imala strpljenja i okrenula bih stanicu :flop:
Ljeto je vec nekoliko godina oaza opustenog biranja glazbe na 101. Sve ono sto bi bilo po strahom od I.C. ili D.L. tada postaje slobodno. Kratki dah neformuliranog izbora i spontanosti.
Hm, pitam se hoce li se veceras na godisnjicu sjetiti Oluje i pustiti koji prigodni blok?
SmoothOperatress
26.11.2007., 09:30
Oluja:cerek:
nekad mi je ti bio najdrazi dio 101ice:top:
kako fali takvih ljudi danas
ne slusam ih vise bas, prenaporni su mi sa svojim brbljanjem i reklamama i iskljucivoscu
rezon@tor
26.11.2007., 10:21
Danas sam čuo kako se spominje 12 godišnica smrti Oluje.
:eek: tko bi rekao da toliko dugo slušam radio 101
E pa danas ćemo na 101-ci ipak slušati žalopojke ZVM...Mislim da je to povezano s izbornom pobjedom HDZ-a. A možda se i varam...tko zna?
rezon@tor
26.11.2007., 11:37
Meni ju je draže ne čuti.
Ja je volim slušati kada je tako gorda u porazu.:rofl:
Izgleda da iduće 4 godine opet ništa od diplomacije - što je loše za radio 101. Bit će i dalje tamo.:flop:
'
Prije nekih 30-tak minuta, desilo se nesto u eteru sto moram priznati... hm, ne sjecam se kad sam zadnji put cuo na 101!
Neki tip je nazvao i poprilicnu prizemnu psovku spustio na racun Zrinke. Destinativna psovka, za one koji nisu shvatili.
Sirovo i neukusno za cuti. No Zrile je to odma okrenula na politicki mlin, dok realnost ipak malo drugacije izgleda. Tip je zapravo vise zvucao iritiran njenim likom i dijelom i "dinamikom" Zrile vodjenja emisije. Posebno sad kad je nalozena politikom do plafona. Neprimjereno bez daljnjeg od strane sirovine koje je nazvala. No, Zrile doista pocinje sve vise i vise, iz dana u dan biti prepoznata kao naporna pojava sve vecem broju slusatelja.
rezon@tor
26.11.2007., 13:39
:lux: zrile :lux:
pođ spat
Vilibald
26.11.2007., 15:55
Ja je volim slušati kada je tako gorda u porazu.:rofl:
Izgleda da iduće 4 godine opet ništa od diplomacije - što je loše za radio 101. Bit će i dalje tamo.:flop:
:top: :lol: :lol:
I tako danas u spikers korneru naša omiljena ZVM ispali bez da trepne: 'Ja sam prije svega demokrat'!:lol:
Ps. treba li uopće napomenuti da je i danas otkantala nepoćudnog slušatelja koji se usudio nazvati!
Ha ha ha - sponzori negdje sve sretniji i sretniji...
Tomislav B
30.11.2007., 13:58
He, he, eto, još netko je zapazio... :D
Današnji "Speakers corner". Tema: «Što mislite o ovim koalicijama što se sad žele sklopiti, i slično»
Zrile se osigurava za svaki ishod. Ako SDP složi vladu, bit će: «Uvijek smo navijali za vas, ali smo vasi i drugarski kritizirali, vi to znate iz našeg programa.»
Ako HDZ složi vladu: «Uvijek smo vas kritizirali, ali ja sam uvijek za demokratsku proceduru, i vi to znate iz našeg programa. »
Emisija teče ovako: prvo, Zrinkin govor o njenim savršeno politically correct liberalnodemokratskim stavovima, kao znak slušateljima što imaju da kažu kad se jave.
Zrile: «Ja mislim da je Sanader ipak treba sastaviti vladu evo zašto, bla, bla, bla...» (Kao da je HDZ neki kavaliri što vode politiku u rukavicama.)
Kao i uvijek, u tu emisiju javljaju se uglavnom umirovljenici.
Prvi slušatelj : «Ali gospođo Zrinka, ja se baš ne slažem s tim što kažete...»
Zrile: «Kako ne, vi niste za demokratsku proceduru, kokoda, kokoda, blabla, (Zrinkin politički govor)...»
Penzioner uplašen elokventnosti i visokopolitičkim žargonom: «Da, da, imate pravo....» Spuštanje slušalice.
Javi se tip koji želi oponirati. Tjeranje iz etera.
Ostali slušatelji penzioneri se javljaju i uvlače u pakšu svojoj heroini, potpuno povlađuju Zrinki- na taj način da točno ponavljaju njene riječi i fraze.
U zadnje 2 i kusur godine primih nebrojenu kolicinu poruka i molbi, imam li ovaj ili onaj jingle 101-ce. Sa sigurnoscu mogu reci da nigdje na Net-u ne postoji veca kolekcija od ove koju cu upravo staviti. Svakako ne u ovoj kvaliteti. Trebao bih ovaj ili onaj. Ima li netko Jingle one emisije? Od sada ih mozete naci sve ovdje iz vlastite arhive.
Ne samo svi Jingleovi generalnog 101 tipa - svima poznatih izmedju emisija - koji oznacavaju pocetak, pauzu ili kraj. Takodjer stavljam i sve Jinglove svih emisija - do trenutka zadnjeg uredjivanja arhive. Svi su od nekompresiranog izvora i za potrebe host-anja, lagano ispeglanim gabaritima.
001-005 = Prigodni zimski Jinglovi
006-047 = Jinglovi svih emisija
048-101 = Svi znani i neznani jinglovi od 101-ice (da, svi! :) ** )
Ovo pisem u slucaju da zelite skinuti i sebi tematski staviti u adekvatne foldere...buduci da mi je ovako u komadu bilo najzgodnije baciti na hostiranje.
Svi Jinglovi Radija 101 ( http://www.tindeck.com/files.php?su=Tinydeck)
** = 99%
Cosmopolita
02.12.2007., 13:19
Pre mnogo godina sam bila aktivni slusalac 101-ice. Sad retko slusam radio.
Jos iz tog nekog davnog perioda secam se da su imali mnogo reklama sad bi me iskreno nerviralo da mi pesmu ili bilo sta seckaju reklame, mada mozda to sada nije tako.
Ovo jednostavno moram komentirati. Jucer cujem u autu neki cudan jingle i pomislih da je to samo uz sportaše emisiju.
Ne! Upravo slusam jingle Dine koji kaze : Glazbeno Neozbiljni Dani na Radiju 101 :rolleyes:
Za one koji jos nisu culi i pitaju se zasto? Radi sezone, pustaju (barem jutros) hrpu 80's stvari i naravski, opet apologetici. Da netko ne pomisli da oni to za ozbiljno pustaju! Hm, trebali bi onda ispred svih onih jingleova koje sam neki dan hostao, takodjer staviti taj jingle upozorenja. Vjerovatno postoji 1% u tom fundudsu koji nije nastao u osamdesetima!
Gugenheim
15.12.2007., 14:06
Ovo jednostavno moram komentirati. Jucer cujem u autu neki cudan jingle i pomislih da je to samo uz sportaše emisiju.
Ne! Upravo slusam jingle Dine koji kaze : Glazbeno Neozbiljni Dani na Radiju 101 :rolleyes:
Za one koji jos nisu culi i pitaju se zasto? Radi sezone, pustaju (barem jutros) hrpu 80's stvari i naravski, opet apologetici. Da netko ne pomisli da oni to za ozbiljno pustaju! Hm, trebali bi onda ispred svih onih jingleova koje sam neki dan hostao, takodjer staviti taj jingle upozorenja. Vjerovatno postoji 1% u tom fundudsu koji nije nastao u osamdesetima!
Ovo je definitivno najnejasniji post tjedna, ako ne i mjeseca. Probao sam nekoliko puta pazljivo sve to iscitati i moram priznati: ne samo da nisam shvatio "sto je pjesnik htio reci", vec ne shvacam niti "otprilike" o cemu je tu rijec.
Mozes malo jasnije napisati to isto (ono sto zelis reci) ?
Inace (nisam u tijeku): ti pises neku knjigu o jingleovima na Stojedinici ?
Sudden Sid
15.12.2007., 15:11
Ovo je definitivno najnejasniji post tjedna, ako ne i mjeseca. Probao sam nekoliko puta pazljivo sve to iscitati i moram priznati: ne samo da nisam shvatio "sto je pjesnik htio reci", vec ne shvacam niti "otprilike" o cemu je tu rijec.
Ocito pustaju na 101 - ici muziku iz 80 - ih. I imaju jingle kojim upozoravaju da oni to ne pustaju za ozbiljno nego iz zajebancije. Jer se kukuruz na 101 - ici pusta samo iz zajebancije, a ako se ne pusta iz zajebancije, onda se dobije otkaz (vidi slucaj Luka Nizetic).
To je moja interpretacija tog posta. A samo sam jednom procitao. Ne znam sta te muci :D
Mozes malo jasnije napisati
to isto (ono sto zelis reci) ?
Ovo smo vec apstrahirali sa poprilicnim brojem postova. Rekapituliraj unazad starije postova, pocevsi od 4-ke (http://www.forum.hr/showthread.php?t=64220&page=4).
Inace (nisam u tijeku): ti pises neku knjigu o jingleovima na Stojedinici ?
Odakle takva ideja? Nadam se da ovo nije ironija, inace bi me poprilicno razocarao.
Gugenheim
15.12.2007., 19:07
Ocito pustaju na 101 - ici muziku iz 80 - ih. I imaju jingle kojim upozoravaju da oni to ne pustaju za ozbiljno nego iz zajebancije. Jer se kukuruz na 101 - ici pusta samo iz zajebancije, a ako se ne pusta iz zajebancije, onda se dobije otkaz (vidi slucaj Luka Nizetic).
To je moja interpretacija tog posta. A samo sam jednom procitao. Ne znam sta te muci :D
Mucilo me npr. ovo:
"..sportaše emisiju."
"Za one koji jos nisu culi i pitaju se zasto?"
Radi sezone, pustaju (barem jutros) hrpu 80's stvari i naravski, opet apologetici. Da netko ne pomisli da oni to za ozbiljno pustaju! Hm, trebali bi onda ispred svih onih jingleova koje sam neki dan hostao, takodjer staviti taj jingle upozorenja. Vjerovatno postoji 1% u tom fundudsu koji nije nastao u osamdesetima!
Gugenheim
15.12.2007., 19:09
Ovo smo vec apstrahirali sa poprilicnim brojem postova. Rekapituliraj unazad starije postova, pocevsi od 4-ke (http://www.forum.hr/showthread.php?t=64220&page=4)..
..pa, nmejasnoca je bila sa zadnjim postom, ne sa poprilicnim brojem od prije...:confused:
Odakle takva ideja? Nadam se da ovo nije ironija, inace bi me poprilicno razocarao.
Nije ironija, ali jos uvijek ne kuzim. Ti skupljas jingleove ? Volis jingleove ?
Tomislav B
18.12.2007., 10:35
« Dani neozbiljne glazbe na radiju 101» su zakon. Fora je u tome da s vremena na vrijeme, tokom dana puste neku staru stvar, najčešće hit iz 80-ih. Nađe se tu kuruze kakvu inače ne bi puštali a u zadnje vrijeme, ima tu i dosta ex YU popa.
Evo danas prije podne pustili su «Sve će to mala moja prekriti ruzmarin, snijegovi i šaš». E, ta stvar mi je baš legla! Nisam to čuo dugo, i sad skužim, koja dobra stvar! Danas ne rade više takve. Baš mi je legla.
Vjerojatno bi radijski program koji je cijeli ispunjen takvim pjesmama ubrzo postao nepodnošljiv. Ali čuti s vremena na vrijeme neki prastari hit baš dobro sjedne. Tako da za ovu akciju, radiju 101: :top:
(Neki dan pustili su i "Skakavac mi ušo u rukavac" i nešto od "Srebrnih krila" dok je još Vlado Kalember pjevao.:lol: )
Mezomorph
18.12.2007., 11:20
A kaj je to ozbiljna glazba? Edijev atak na ukus, ili pak Švecova preseravanja? Ili Vrbančevo kvazikozmopolitstvo?
Mezomorph
18.12.2007., 11:21
Sod off , 101
"Skakavac mi zašo' u rukavac"
Meni je bilo najbolje kad su četvrtkom ujutro puštali "egzotičnu" muziku iz Bugarske, Turske i sl. Tada je i Mišo bio često na repertoaru...
Sada se rijetko može čuti muzika. Samo kokodakanje i reklame.
Mezomorph
18.12.2007., 11:30
Priznajem bijesan sam i zato mogu slobodno 101 pljunut u facu i reć im da su izdajnici najbolje nam dekade.
I još jednom: Sod off!
Tomislav B
18.12.2007., 12:12
Meni je bilo najbolje kad su četvrtkom ujutro puštali "egzotičnu" muziku iz Bugarske, Turske i sl. Tada je i Mišo bio često na repertoaru...
Sada se rijetko može čuti muzika. Samo kokodakanje i reklame.
Da, moglo se na 101 čuti stvari koje su čisti narodnjak, ali su ih radili ili britanci ili ameri ili je to pod "world music" , pa je ok.
Rap glazba je večinom gora od narodnjaka... Neke elektronske stvari su se mogle čuti koje su imale samplirane narodnjake.
Ovo što Silvije Vrbanac nedjeljom od 14- 16 pušta su španjolski i kubanski narodnjaci.
Ali ipak od glazbenih urednika najviše mi ide na jetra onaj lik... kako se ono zove... Čaklec? emisija top 100 petak navečer. Voditelj koji kao da glumida je britanski gay -kozmopolita i kojega kao da plaćaju britanske izdavačke kuće da prosvjetljava Balkance sa UK top 100...
(Ups, evo, sad u 12. 04 - "Flashdance" i "I need a hero" na 101 :lol: Koje su to odlične stvari, danas takve više ne rade :s :top: )
printscreen
18.12.2007., 13:24
Evo ja bi ovim putem pozdravila tehničare bez kojih bi program kolapsiro (ne mislim na seks-mali ali tehničar -nego one u tehnici)
Zanima me ko odabire ove šaljive pjesme haaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hohoho pa i tako 101 ne znam oni su poremećeni jer je svijet poremećen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :rofl: :rofl: :rofl:
nemam ništa protiv toga da srbi i ostale nacionalne manjine u zagrebu imaju radio
ali mislim da su malo pretjerali
poslušajte samo emisiju uj-fuj
toliko degutantnosti mržnje vrijeđanja i neukusa ne postoji u hrvatskom eteru
a zrinka vrabec mojses nakon udaje za židova svako malo oplete po hrvatima katolicima
kao što će vjeronauk u školi njezina djeca moraju čekati ispred vrata
(neka idu u knjižnicu pročitati kakvo zabavno štivo) vjeronauk nije obvezatan
zanima me tko je vlasnik ove radio postaje
je li možda grad je li u privatnom vlasništvu
ako je u privatnim rukama kako je tamo dospio tko su vlasnici
danas ih sponzorira mesić preko ine pukanića i sličnih
omladinski radio je bio u vlasništvu grada tada su na tom radiju radili mladi duhoviti
ljudi koji su jednako derali po svim političkim opcijama imali su duhovite emisije
duhovite reklame
a danas su se izrodili u pljuvaonicu hrvatske ideje
sramota
printscreen
18.12.2007., 14:53
U zadnje 2 i kusur godine primih nebrojenu kolicinu poruka i molbi, imam li ovaj ili onaj jingle 101-ce. Sa sigurnoscu mogu reci da nigdje na Net-u ne postoji veca kolekcija od ove koju cu upravo staviti. Svakako ne u ovoj kvaliteti. Trebao bih ovaj ili onaj. Ima li netko Jingle one emisije? Od sada ih mozete naci sve ovdje iz vlastite arhive.
Ne samo svi Jingleovi generalnog 101 tipa - svima poznatih izmedju emisija - koji oznacavaju pocetak, pauzu ili kraj. Takodjer stavljam i sve Jinglove svih emisija - do trenutka zadnjeg uredjivanja arhive. Svi su od nekompresiranog izvora i za potrebe host-anja, lagano ispeglanim gabaritima.
001-005 = Prigodni zimski Jinglovi
006-047 = Jinglovi svih emisija
048-101 = Svi znani i neznani jinglovi od 101-ice (da, svi! :) ** )
Ovo pisem u slucaju da zelite skinuti i sebi tematski staviti u adekvatne foldere...buduci da mi je ovako u komadu bilo najzgodnije baciti na hostiranje.
Svi Jinglovi Radija 101 ( http://www.tindeck.com/files.php?su=Tinydeck)
** = 99%
E to se može stavit na youtube he he heeeeeeeee hehehehe :kava: :cerek:
http://www.youtube.com/watch?v=8lN1bG8YSZU
evo daaaaaaaaa molim daaaaaa molim
Vincent V
19.12.2007., 08:53
Nađe se tu kuruze kakvu inače ne bi puštali a u zadnje vrijeme, ima tu i dosta ex YU popa.........
Otkud njima pravo da nešto proglašavaju kuruzom. Kao urbani su, a u eter puštaju strane narodnjake da ti se bljuje kad slušaš. Al je to kao, strano pa dobro.
O ZVM netreba trošit rijeći. Samo me zanima zašto se među fuj izjavama godine nije našlo i onaj legendarni, od plaća prepuknuti glas o mrtvom Račanu, a isti živ gore na rebru. I njegovim trapericama i studentskim danima. MASTERCARD
grogo bolger
19.12.2007., 09:06
napokon dobra muzika na 101 :s
Mezomorph
19.12.2007., 10:46
AMEN :top:
O ZVM netreba trošit rijeći. Samo me zanima zašto se među fuj izjavama godine nije našlo i onaj legendarni, od plaća prepuknuti glas o mrtvom Račanu, a isti živ gore na rebru. I njegovim trapericama i studentskim danima. MASTERCARD
A sebe su amnestirali od glasanja. Da ne pokupe sve lovorike :rolleyes:
Ali smiješno je slušati kako u izborima uj-fuj izjava i slično agitiraju 'glasjate, ajmo za Sanadera (ili sličnog), nemojte da tako dobra izjava ne prođe, ajmo ajde ajde, dajte...'
Pa katastrofa...
printscreen
21.12.2007., 16:48
misliš na ove smješne pjesme?
mini hot
21.12.2007., 19:56
mislim da najčešće od muhe rade slona
stoposto
22.12.2007., 18:07
nakon 20+ godina slušanja, moram nažalost reći da ih sve manje i manje slušam. razloga su dva:
1. reklame (što je previše, je previše)
2. prevelika ispolitiziranost s očitim otklonom na jednu stranu. ta strana je čak i moj odabir, ali mislim da pretjeruju.
šteta.
Evo još malo humora ala Radio 101
Mesić: A tko bi s Vicom dobrovoljno išao u krevet?
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,12,30,,103379.jl
° wild child °
31.12.2007., 16:44
mah. uviek če da ostanu legende. zajebeš sve to.
JosipMiller
02.01.2008., 14:48
Evo još malo humora ala Radio 101
Mesić: A tko bi s Vicom dobrovoljno išao u krevet?
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,12,30,,103379.jl
Meni je degutantno puhanje, uzdisanje i puckanje jezikom kad god Vrabecova korespondira s nekim slusateljem koji se 100% ne slaze s njom. A takav razgovor obicno traje manje od 10 sekundi jer joj prst ima dekubitus od drzanja dugmeta. Pa kog vrapca uopce radi kontakt emisije ako samo ocekuje da je zovu istomisljenici ?
Vjerujem da je izgubila dobar dio auditorija radi takvog ponasanja. A oni koji su joj jos vjerni misle da su u pravu pa makar ih ostalo 10 na kugli zemaljskoj. To je jednostavno takav profil ljudi.
Osim toga vrlo je zanimljivo da radio s zupanijskom koncesijom mozete cuti u juznoj Austriji. Netko ih opako stiti ako mogu tako krsiti pravila javnih komunikacija. MA vjerojatno su i nasli neku zakonsku muljazu da ih se moze cuti na Grenlandu.
No svejedno evo i pjesma mojoj Zrinki:
Voljenoj Zrinki
Bijah heroj stvarni
što mase pokrenu
no sada junak glavni
u mrak ega pokleknu
U apoteozi sebe same
smisao nalazim svoj
u buci vlastite galame
narod ne čujem svoj
Sad bitna sam ja
jer borbe više nema
i briga me više nije
što mom se narodu sprema
Mišljenje moje
sada etalon postaje
jer bodovi se više ne broje
a samo nam Stipe ostaje
Za svoju slobodu misli
dugmetom se borim
Na njega se naslonim
prije nego usta otvorim
Megavate imam sada
i dobru koncesiju
Dobar brak iz interesa
a ne vidim represiju
Represiju misli
koju sama provodim
jer dugme je tu
kad tudje misljenje ne podnosim.
zrikava
02.01.2008., 14:53
Jel netko možda zna u čemu je kvaka sa gotovo svakodnevnim puštanjem stvari UB40-Rat in the Kitchen ujutro u 7? Nakon 10-tog puta sam već mislila da imam halucinacije.:rolleyes:
Inače se slažem da ima previše DOSADNIH reklama i da je Zrile jako iritantna.Amen.
JosipMiller
02.01.2008., 15:41
Jel netko možda zna u čemu je kvaka sa gotovo svakodnevnim puštanjem stvari UB40-Rat in the Kitchen ujutro u 7? Nakon 10-tog puta sam već mislila da imam halucinacije.:rolleyes:
Inače se slažem da ima previše DOSADNIH reklama i da je Zrile jako iritantna.Amen.
Ne slusam tako rano. Pustaju cijelu pjesmu stalno ili samo dijelove kao jingle ?
JosipMiller
02.01.2008., 18:49
mah. uviek če da ostanu legende. zajebeš sve to.
Bez obzira na ovo ?
http://rapidshare.com/files/25970650/racan.mp3.html
"Pokopati" zivoga covjeka ? Iz legendi su se definitivno pretvorili u zabokrecinu.
zrikava
02.01.2008., 21:58
Ne slusam tako rano. Pustaju cijelu pjesmu stalno ili samo dijelove kao jingle ?
Cijelu stvar. U autu dok idem na posao upalim radio i svako malo je ta stvar: u vremenu od 15 do 7 pa do 7 i 15 negdje obično. Vrlo iritantno,ali sam pomislila da nije neka interna spika možda. :confused:
Gugenheim
03.01.2008., 12:59
Voljenoj Zrinki
Bijah heroj stvarni
što mase pokrenu
Ovo me zanima. Kave mase i kamo pokrenute ?
To je ona stara prica kada su nas Zrinka i kompanija obmanuli da nas pokrecu prema sirim drustvenim promjenama, a zapravo su nas samo doveli na Trg da im spasimo njihov Radio ?
Vincent V
03.01.2008., 13:03
ajde, barem su maknuli onaj kretenski jingle za reklame, a kao da ih je i nešto manje ili je to ovo postnovogodišnje vrijeme pa i nema puno zainteresiranih za oglašavanjem u ovom periodu.
Makar mi je prejebeno kad reklamiraju svinjsku koljenicu zA 19,99 I PILEĆA JETRICA ZA 7,99. Na kaj su spali.
Ne znam za svakodnevno puštanje, ali ta je stvar "zaštitni znak" njihove glavne sportske emisije i to već desetljećima. Nekad su je puštali nedjeljom kada je išao "Citius...", a sada ponedjeljkom kad ide sportska emisija "Doping".
Za ostale dane ne bih znao, možda ostave CD negdje pri ruci osobama zaduženim za popunjavanje pauza između reklama (oni ih zovu muzičkim urednicima), a ovima se ne da gnjaviti previše.
JosipMiller
03.01.2008., 16:25
Ovo me zanima. Kave mase i kamo pokrenute ?
To je ona stara prica kada su nas Zrinka i kompanija obmanuli da nas pokrecu prema sirim drustvenim promjenama, a zapravo su nas samo doveli na Trg da im spasimo njihov Radio ?
Oprosti, zaboravio sam navodnike. :) I meni su jasni njeni krajnji motivi.
vitez svedskog stola
04.01.2008., 00:41
a zakaj nije Zrinkino proglasenje Racana mrtvim i prije njegove stvarne smrti bilo u kategoriji SHIT OF THE YEAR (ili su zaposlenici 101-ice imuni zakanditaturu u toj kategoriji)?
Mr Smoogj
04.01.2008., 00:51
a zakaj nije Zrinkino proglasenje Racana mrtvim i prije njegove stvarne smrti bilo u kategoriji SHIT OF THE YEAR (ili su zaposlenici 101-ice imuni zakanditaturu u toj kategoriji)?
Zato jer je to nelojalna konkurencija.
vitez svedskog stola
04.01.2008., 01:30
jedino kaj na tom radiju vrijedi je sport i rock spajza
JosipMiller
04.01.2008., 14:26
Postoji samo jedna stvar gora od bahatosti a to samouvjerenje u vlastitu superiornost sto je glavni problem kod jednog miljea ljudi u 101-ici.
Ljudi koji imaju taj problem cak i ne misle da su pogrijesili a kamoli da ce priznati vlastitu krivicu.
Mezomorph
14.01.2008., 17:45
A zakaj to zadnje vrijeme nonstop puštaju tzv. kuruzu?
4 8 15 16 23 42
01.02.2008., 07:11
Hmmm,znam da cu pozaliti(sigurno)...
Nisam imao komp. ni net par godina..kad sam se pocetkom ove godine napokon "ukopchal",jedna od prvih stvari bila je...
Idem skoknut do foruma...svojevremeno(prije par godina) sam vas cesto citao,puno manje postao(mozda 100tinjak puta)..kako je radio moja 1va i velika ljubav,upravo sam ovaj topik procitao sa zanimanjem...cijelog(uglavnom)...
Neki od vas su me odusevili analizom,razumijevanjem i poznavanjem materije...ujedno(zajedno sa mnom)i opravdanim zalom za 101com kakva je nekad bila...80' i pocetak 90tih...Htjeli ste "insajdera",pa ak' vas jos uvijek zanimaju neke stvari...gadjajte,braco i sestre!!?1:confused:
Citao sam ovaj topic prije 2,3 tjedna i velika zahvala za link na jinglove(i onak mi trebaju:mig:),a i tvoji postovi(da te sad ne trazim)su mi bili medju zanimljivijima:top:
U zadnje vrijeme rijetko slusam radio(bilokoji),a 101cu,ak' naletim,uvijek poslusam malo duze ak' naletim na Sveca:)
Ne kazem da nema josh ljudi i emisija koje se mogu poslusat,al' moje je misljenje da jedino u njegovim terminima radio lici i gospodari na nacin kak smo to nekad..prvo ucili,pa naucili...pa su nas(neke)....
aeae,polako...nebum se zaletaval...uopce me zanima,kao 1vo,dal' bu topik ponovo ozivio...
Na Savu sam prvi put krocio(na stari dobri tavan:s)u prosincu 83ce ili sam pocetak 84'...Igor i Vaso su josh spajali kablovinje...s radija sam otisao 93ce(no,zadnja emisija koju sam smislio,vodio-postoji josh i danas:cerek:)
Tak
rspct!
Charlie
4 8 15 16 23 42
01.02.2008., 07:20
E,da,nije fora...kad si se vec ti potrudio...
Cat 6 :s
Stvarno i od srca...bez smiranja..veliko HVALA
Lost and found:D
4 8 15 16 23 42
02.02.2008., 06:10
okej
onda nish..ne
cul8er
C.P.
Vincent V
02.02.2008., 07:47
i onog Martina bi trebalo poslat na Radio Martin pohitno. Koji tenkre.....
A zakaj to zadnje vrijeme nonstop puštaju tzv. kuruzu?
Pitaš se zašto uvazeni kolega Morph? Paaa... recimo da su telefoni zvonili sa pozivima hvale.
No ajmo jos jednom putem krunskog dokaza koliko je sam naziv Glazbeno Neozbiljni Dani na Radiju 101 najveca samoparodija koju 101 radi sam sebi a da toga nije ni svjestan.
Novi dan se budi na 101 i pocinje redovito najcese pustanim (http://www.youtube.com/watch?v=okEm7AF77ew&feature=related) jinglom. Vjerovatno vise nitko tamo uopce nezna izvor spomenutog.
Nakon toga opale vijesti (http://www.youtube.com/watch?v=8Q7FFjUpVLg) po nekoliko puta.
Bude li tog dana eventualno neka obljetnica ili memorabilija (http://www.youtube.com/watch?v=gmSDTutGyIw), svakako sa ovim (http://www.youtube.com/watch?v=gmSDTutGyIw) se toci ta nostalgija. Zanimljivo kako je Radio Sljeme svoju uobicajenu Shakatak (http://www.youtube.com/watch?v=upkpZjnckAc) pozadinu, u zadnje vrijeme jednako zamijenio Mezzo varijantom.
Nakon toga, osvanut ce jos jedan OneManMusicShow i zapoceti sa svojim pocetnim tonom raspoznavanja (http://www.youtube.com/watch?v=6w_q58CFfAo).
Jos jednom, radio koji kompletno zvucni identitet i simbolikom iste prepoznatljivosti u usima svojih starih slusatelja JEDINO odrzava upravo snagom 80-tih. Jednu dekadu naziva Danima Neozbiljne Glazbe ! Cudi me to? Tako neozbiljna glazba, da moze vuci refleksiju cak 20 godina po neozbiljnim jinglovima, koje bas nitko da obrise i napravi nove? Pa kako to?
U današnjem vremenu tako "upecatljive" POP glazbe i izricajne be$kompromisnosti, pa to nemoze biti neka teška misija? Pa to bi Denis mogao z'montirati za pol sata, kaj ne? Pa zasto uopce trpiti te neozbiljne (po njemu) katastrofe.
Iskreno govoreci, na stranu dedicirane emisije. Sto je u dnevnom smislu Radio 101 po pitanju glazbenog identiteta naspram vecini ostalih radio stanica? Iskreno = apsolutno nista! Mediokritet, prosjecan i neprofiliran izvor dnevnog slusanja glazbe. Pikovi dobrog individualnog odabira, samo na trenutak daju iluziju da nije sve izmaklo kontroli. Sve je to povrsina. Nije uopce u pitanju dekada niti preferitet moje kritike naspram te simpaticne povrsine. Tko bi uopce zelio konstantno slusati nesto nonstop isto? Ovdje se radi o jednom gotovo infantilnom stavu prema fiksaciji kako se 101 mora izuzetno ozbiljno odnositi prema onome sto pusta. Sam sebe vidi kao neki Olymp nepogresivosti, dok u isto vrijeme pati od amnezije identiteta.
Veceras ce gomila ljudi otici pod tuš prije spavanja, oprat ce zube i u ritalu uobicajenih predradnji otisnuti u san. Hoce li sutra svima na poslu pricati koliko puta su se tusirali ili prali zube? Ima li osim preskakanja elementarnog bontona... ikakvog smisla glorificirati te radnje?
Jednako tako, lista od stotinu i jedne stanice, na ovoj vodenoj planetici, puštat ce veceras, sutra ili prekosutra, gomilu glazbe iz 70-ih, 80-ih, 90-ih.... Jedako tako urednici, voditelji... pustit ce odabir svojih favorita. Treba li to uopce naglasavati? Samo Radio 101, koji jedino stažom godina odaje starost - recentnijim ponasanjame svakako ne - nalazi da za neku glazbu ili blok iste, mora hitno snimit špicu i naglasiti da je to sve šala. Dok istoj toj "šali" duguje svoj kompletan glazbeni identitet.
Gospon "I" i "D" malo su se zanjeli vakcinacijom svojih preferiteta, dok vecina ostalih kao najvece kukavice pravi se anemicna i nevješta. Radio koji je nekoch bio za mnoge pojam hrabrosti (ostavimo se ideologija na trenutak) unutar samoga sebe, postao je navjeca eterska kukavica na svijetu !
Ovo mi je jedna od najtužnijih i mizernijh stvari koju sam svjedocio od te stanice u zadnjih nekoliko godina na temu odnosa prema glazbi.
Za sve prijatelje dragog nam Oluje, odnedavno zbilja unikatan materijal (VHS male edicije) njegove prve dame glazbe moze se pogledati u njenoj memorabilnoj video izvedbi : The Velocity of Love (http://www.youtube.com/watch?v=BQe0rDxlJJA)
Neki dan u razgovoru, onako zvanicnije, zakljucimo da je Zrile sad vec ozbiljna zamjena Ljiljane Bunjevac-Filipovic i Hlo u jasno, "novijem" sustavu i recentnom presidenteu (http://shrani.si/f/32/qN/4JSnPlBF/sperkovicputinmesic13.jpg) najblizi mikrofon : ordenje (http://www.predsjednik.hr/Slike/2006/12/29/2198602v.JPG)
Par sadrzajem zanimljivih linkova (neovisno o njihovim izvorima) koji daju uvid u neku noviju 101-icu : Kako se stvarao 101 film na mom otoku (http://www.nacional.hr/articles/view/39806/5/) , Starački snobizam (http://www.index.hr/xmag/clanak.aspx?id=268785) , Od kralja etera do njegova lešinara (http://www.fokus-tjednik.hr/vijest_arhiva.asp?vijest=1959&izdanje=87) ,17 godina medijske cenzure (http://www.hsp1861.hr/vijesti11/08112006-2.html) i par zanimljivih komentara (http://www.reci.hr/forums/thread/243597.aspx)
Za kraj, neki "novi" klinci, medju kojima se neki stari, nisu šteli dojti uslikati :
http://shrani.si/t/2O/f6/1BR1NSqs/001.jpg (http://shrani.si/?2O/f6/1BR1NSqs/001.png) ,,,,,,,umanjena>>http://shrani.si/t/o/rC/4uM36xoK/101-mala.jpg (http://shrani.si/?o/rC/4uM36xoK/101-mala.jpg)
E,da,nije fora...kad si se vec ti potrudio... Cat 6 :s. Stvarno i od srca...bez smiranja..veliko HVALA. Lost and found:D
Nema na cemu, veseli me ako te cini sretnim :) Dani kad si tamo radio, neka su poveznica boljih vremena koja su u Teslinoj prenesno trajala jos nekoliko ugodnih godina. Slicna stvar me molbom pokrenula da ih sve stavim, koliko god da su neozbiljni ;)
Volim 101, ali iritacija kojom zraci ona Vrabec, zrinka, mojzes, ili kak se to vec zove i piše, je neizdrživa, a o njenoj demokratićnosti kojom se dići i pokušava nametnut, mogu samo reci, da nemam rijeći.
rezon@tor
04.02.2008., 08:42
Volim 101, ali iritacija kojom zraci ona Vrabec, zrinka, mojzes, ili kak se to vec zove i piše, je neizdrživa, a o njenoj demokratićnosti kojom se dići i pokušava nametnut, mogu samo reci, da nemam rijeći.
Dat ću ti ja jednu riječ: "smiješno".
Odkad tu riječ primjenjujem na ZVM radio mi puno bolje zvuči.
4 8 15 16 23 42
05.02.2008., 06:25
To je josh uvijek najpustaniji jingle.Cat6? ujutro...pa lijepo
otpjevala ga je na Gina,Sandra M;)
tekst Charlie,izbor glazbe Charlie...
"Olujin jingle",Charlie i T.O.
sam kaj ga je on tolko pustao da je postao njegov:top:
:w
Gdje se moze naci taj zakaj_ja_ne_volim_ponedelek.mp3?
Zahvaljujem unaprijed.....
4 8 15 16 23 42
10.02.2008., 19:41
Zakaj ja ne volim ponedelek mozes pronaci ako se potrudis i procitash celi topic,ne:mig:
Cat6 se potrudio i postavio link,pa se i ti potrudi da ga pronadjesh...pozzz
btw.moj naj.friend je otpjevao taj jingle i dao glas na mnogim drugim jinglovima koje smo radili zajedno...kako sam svojevremeno glasom cesto bio u eteru,odgovaralo mi je da tokom emisije opet ne pustam svoj snimljeni glas na jingleu
Stoga,Toni Ostojicu,majstore!!!:top::s
a muha...di ti je muha Cat6???
Goran Pirs Piro @ his best,kad smo vec kod tog tipa jinglova...ko mi je ubil moju muhu...pustaju li to josh barem u Anteni...trebali bi...
Cat6...opet post vrijedan divljenja...mada smo One Man izvukli iz 12" Duela...taj jingle je nastao kad smo josh snimali "live" na magnetofon(sam na 2 kanala)...
glasovi i autori:Ivan Bare and MINIme:mig:
eh,da po pustenom jinglu dobijem 1 lipu,nabralo bi se dost kunica...ovak,nisam pozvan ni na 20godisnjicu...sto ih ne sprecava da se kite mojom 'rodnom grudom',gospodarom i ....sreo sam Slavina neki dan,pa mozda isprave bar jednu nepravdu i dodijele mi moje dionice za koje sam se prijavio na vrijeme(u 2om krugu),a nikad dobio odgovor(bilokakav)...naime,grad je josh uvijek vlasnik 25% dionica,a kak to bash nije normalno i dozvoljeno u EU...eto sanse da bar malo isprave nepravdu ucinjenu kako meni,tak i mnogim drugim ljudima koji su na Savi i posle stvarali legendu...
rspct.
Charlie
a muha...di ti je muha Cat6???
Napisah 99% :)
Muha i jos jedno 15-tak jinglova + dva iz 90-ih. Jingle koji se veze na pjesmu Virusa (tako se zove valjda grupa) i onaj simpaticni bebach : "Nesto sam pobrkal"
Taj bebach je cak i jako originalan uradak! To mi stoji kao transfer sa band-a, na nekom externom backup HDD-u od sampler biblioteke. Nije mi se dalo to traziti u trenutku stavljanja ovih. Jednom prilikom, to ce isto zavrsiti medju stavljenim jinglovima. Ovo me sjetilo na staru dobru TX16W (http://www.dompselaar.org/Yamaha/TX16W/MP/tx16wBigpicture_files/tx16w-BIG.jpeg) koja je zbilja radila i radila na 101.
...mada smo One Man izvukli iz 12" Duela...taj jingle je nastao kad smo josh snimali "live" na magnetofon(sam na 2 kanala)...
Jasno ima na njemu i drugih isjecaka. No Duel je prilicno dominantan. Kod nas ne bas tako znan Stan Ridgway (http://www.youtube.com/watch?v=ZFYxCIr-Byo) uvucen je u nekoliko jinglova.
...naime,grad je josh uvijek vlasnik 25% dionica,a kak to bash nije normalno i dozvoljeno u EU...eto sanse da bar malo isprave nepravdu ucinjenu kako meni,tak i mnogim drugim ljudima koji su na Savi i posle stvarali legendu...
Eh, taj noviji korporativni dio mi nije znan i bolje da je tako.
Sigurno bi ostali jako razocarani kad bi imali vise podataka.
'
101 je otisao u komercijalu. Tko prezivi propagandne poruke o automobilima, moze poslije lakse napredovati u sluzbi. Toliko ljigavljenje
pomaze covjeku da se ocelici.
Prije 10dana neka oda Mazdinim novim branicima je bila jaca od bilo kojeg Jandrokovicevog slinavljenja..
101 je postao zivotna skola drugog tipa.
steta, pocele sam raditi u doba nastajanja 101, onda nam je to bio poticaj. Sada slusam samo vijesti u 18h, i to ako ima
vaznijih tema. Inace ne.
Tko prezivi propagandne poruke o automobilima, moze poslije lakse napredovati u sluzbi. Toliko ljigavljenje pomaze covjeku da se ocelici.
Dodajmo uz ovo i vitamine. Pavle sto radi sa onim sponzoriranim vitaminsko/proteinskim cudesima, na granici je degutantnosti. Jednostavno mi je to nespojivo s njim :ne zna:
Aute smo vec i spomenuli. Sto je god sponzorski na tapeti od 4 kotaca, Kresi je odmah favorit dekade. Em ga je vozio, em mu se nemoze nadiviti, em ga kupuje zeni i sebi odma.
'
Vincent V
14.02.2008., 19:14
ta je s Mladenom Pocrnjičem Pockeom. Davno je to bilo kad je vodio zločestu djecu. Gdje je otišao i što sad radi. Jel neko zna?
Kancelar
23.02.2008., 09:40
Osobno mi je Radio 101 naj radio. To je radio koji ima u prosjeku oko 6 sati pravog programa (znači ne samo muzika, muzika, muzika) dok se program ostalih radio postaje (u velikoj mjeri zbog financija) zasniva samo na muzici. Ipak, smatram da je to oko 101-ice čisto napuhani marketniški trik. Stalno stvaranje nekog dojma oko ugroženost, oko želje da ih se ukine jer je to radio koji govori "ono što se ne smije" itd. je najobičnija glupost. Ljudi to je radio postaja koja je vođena čisto finacijskim razlozima i koja dnevno emitira preko 2 sata reklama. To je postaja koja namjerno krši sve moguće zakone da bi onda reakciju države iskoristila za stvaranje slike o napadu na sebe te povećanju svoje popularnosti. Dobri su, to se mora priznati, ali prljavi su i pokvareni do beskraja .... i sve što rade rade samo zbog para .... vješto vođen marketing da se zarade pare. I ništa više od toga. To je Radio 101. Kakva demokracija, kakva sloboda :rofl:
Mezomorph
03.03.2008., 13:32
"Vrlo im je lijepo, čak i za vrijeme reklama koje im život znače." Mogu si zamislit što bi moji klienti rekli, da pred njima nonstop žvačem Monte sendviče i pričam o tome kak ću se večeras opet nažderat, navozat i napartijat na račun mojih sponzora. Jadno.
8
U ovu arhivu ce ici sve emisije 101 :
Jutarnji Pisoar + arhiva ostalih emisija *R101 (http://www.tindeck.com/files.php?su=Volken)
* = U procesu stalnog osvjezavanja
8
balkanski pastuh
16.03.2008., 21:42
radio 101 je ono što je index.hr na internetu, dakle smeće.
rezon@tor
17.03.2008., 07:00
8U ovu arhivu ce ici sve emisije 101
8
Ajde tako nabavi prekid programa.
To sam nekoć snimao, al tko sad zna gdje su te kazete.
Tamo ima jedna antologijska rečenica:Zagreb je moje selo.
Ajde tako nabavi prekid programa. To sam nekoć snimao, al tko sad zna gdje su te kazete.
Nazalost nemam te materijale :ne zna:
Sreca da je vecina stvari - koje imam i koje sam stavio/stavljam - vec odavno slozena i editirana, pa mi samo ostaje uploadati. Trake analogne i digitalne, ono sto je ostalo neizvadjeno, to ce morati pricekati za sad.
Relativno recentniji prilog o Damiru :
http://www.tindeck.com/audio/image/b/wvgz (http://www.tindeck.com/audio/my/wvgz/20-Godina-101--07.04.2004----Lose-realiziran-prilog-o-Damiru-Olujicu)
8
M. Rockatansky
28.04.2008., 23:16
8
U ovu arhivu ce ici sve emisije 101 :
Jutarnji Pisoar + arhiva ostalih emisija *R101 (http://www.tindeck.com/files.php?su=Volken)
* = U procesu stalnog osvjezavanja
8
Jel se moze to kak skinut da slusam u autu? Imam i sam negdje zbirku Zloceste djece iz 80-ih, Pisoara, fora "izrezanih" iz Zajutrka utorkom i Sluzbenog pocetka vikenda od prije par godina. Stare stvari sam prebacio sa traka na Mini-disc dok jos nije bilo CD przilica, al se nemam vremana pozabavit prebacivanjem na komp jer u nekoliko pokusaja nisam uspio skuzit kak, pa sam odustao (a volio bih jer doma nemam vremena ni mira od djece).
Jel ovo samo za slusanje ili ...? (jer kad kliknem na Download onda preslusavam u Quicktime-u i nikak da dobijem mogusnost skidanja)
DJIDJI TARACI
29.04.2008., 17:58
i onda su meni ljudi govorili da sam zadrti desnicar i budala kad nisam htio ic na trg dat podrsku stojedinici...ti ljudi rade za onoga ko im da pare i to bez ikakvih skrupula i ograda,nekad je to bio soros a danas neko drugi(nije me ni briga ko)....jos mi se najvise kod njih gadi ta takozvana urbanost koja je na kraju krajeva samo poza iza koje se skriva licemjerje i malogradjanstina...
s.e.v.e.n.
29.04.2008., 23:37
:lol::lol::lol:
:s:s:s
exAzriel
30.04.2008., 09:08
alternativa je jednostavna, ne ući u nato, a onda dalje se može tražiti što će se ...
mogao si slobodno i Kapovića boldati..... to je pak biser svoje vrste...
i u lingvistici da se razumijemo.....
Zli Mali Medo
30.04.2008., 12:41
mogao si slobodno i Kapovića boldati..... to je pak biser svoje vrste...
i u lingvistici da se razumijemo.....
Ma i Kapovic je blento koji nema tri ciste, ne zna se tko je veci retaj u ovom razgovoru.
Constatinopol
01.05.2008., 13:26
Koliko vidim,90% sudionika rasprave žali se na jutarnji program-ono deranje dvoje troje ocvlaih rockera i dovikivanje lošim telefonskim vezama sa zg cesata...čisti promašaj stojedinice i razlog zašto nisu najslušaniji radio u ZG županiji.
exAzriel
01.05.2008., 15:46
Koliko vidim,90% sudionika rasprave žali se na jutarnji program-ono deranje dvoje troje ocvlaih rockera i dovikivanje lošim telefonskim vezama sa zg cesata...čisti promašaj stojedinice i razlog zašto nisu najslušaniji radio u ZG županiji.
a ti iz karlovačke žuapnije znaš kaj se sluša u ZG...
jutarnji program im je slušan, slušane nisu emisije političkog karaktera di je dobra strana unaprijed poznata...
Slušani su i navečer kad imaju specijalne glazbene emisije...
A i nije nekakav izbor, između pijanog dreleta, urlajućeg Vicka, pospanog Sljemena, ili možda prežvakane babe šarunić...
uvjek 101, osim kad je zrinka, onda CD.....
Constatinopol
01.05.2008., 16:01
Budući da rabe HRT-ovu frekvenciju,tj.signal sa Sljemena tu su u početku u prednosti pred ostalim komercijalnim stanicama sa slabijim odašiljačima. Još dodajmo tu i političku potporu koju imaju i onda izračunajmo slušanot koju imaju u metropoli i okolnim gradovima gdje im je čujnost 100%,znači KLC,SK,BJ i dobivamo žalosnu činjenicu da ih ne sluša niti 10% populacije.
pospanog Sljemena
Osim 101, slusam samo ZG3 i bas Sljeme. Istina, osim ako glazbeni urednik ne spusti previse kriterije i natjera na automatsko prebacivanje na drugu stanicu - stvari sa Sljemenom uopce nisu tako lose. Ima nesto umirujuce u toj konstantnosti vjecnih slagera, cak i ako ih ne zelim toliko apsorbirati na dnevnoj bazi. Neznam jesam li jedini, ali za spavanje nema bolje stanice po pitanju nocnog programa. Malo poezije, obicno lagane 80's uspesnice daju ugodnu notu nocnim satima.
1:1 daleko vise stvari iz grada saznam od njih nego od 101-ce. Takodjer, razina komunikacije u emisijama tipa razgovora sa velikim glavonjama grada... odavno je prerasla sterilne okvire, uvijenog vodjenja 'gradskih' medija. Dapace, neke emisije imaju jednaku dozu PaRLiaMeNT-a, sa jednako (mahom zenskim) pratecim voditeljima. Drugacija vremena cini se bez velikih istina i jos veceg konstrasta promjena. Jedan od razloga zasto 101 vise nemoze gurati na starim slavama. U redu, pazljiv slusatelj ce u nekim stvarima lako doci do limita sa Sljemenom, posebno u vjerskim temama i nekim tagirano utabanim politickim sferama, no sve ostalo, nije uopce lose. Uvjek znam na cemu sam sa Sljemenom. Reklame su gotovo nepostojece i uopce ne polutiraju program kao 101. Dobro, ima to i svoje razloge. Ali eto, da prokomentiram Sljeme.
dobivamo žalosnu činjenicu da ih ne sluša niti 10% populacije.
Mada me u jednu ruku to zalosti, ali nisam vise siguran u veliku slusanost 101-ce naspram projekcija proslosti.
Tek navika starih slusatelja, znatizelja novih i to prvenstveno novo pokrivenih signalom sredina. Samo sumnjam
da bi ijedan podatak imao za posljedicu pozitivan ili otreznjujuci efekt na samokriticnost same 101-ce u trenutnom poretku stvari :misli:
8
exAzriel
01.05.2008., 16:24
Budući da rabe HRT-ovu frekvenciju,tj.signal sa Sljemena tu su u početku u prednosti pred ostalim komercijalnim stanicama sa slabijim odašiljačima. Još dodajmo tu i političku potporu koju imaju i onda izračunajmo slušanot koju imaju u metropoli i okolnim gradovima gdje im je čujnost 100%,znači KLC,SK,BJ i dobivamo žalosnu činjenicu da ih ne sluša niti 10% populacije.
ti si se opet zaletio u nešto što ne kužiš...
kakvu sad pak HRT-ovu frekvenciju?
usput 101 je zagrebački radio, i to će i ostati...
ljudi iz drugih gradova ga nebudu redovno slušali, osim primjerice Siska, jer Sisak gravitira Zagrebu.....
Constatinopol
01.05.2008., 18:28
stvari sa Sljemenom uopce nisu tako lose. Ima nesto umirujuce u toj konstantnosti vjecnih slagera, cak i ako ih ne zelim toliko apsorbirati na dnevnoj bazi. Neznam jesam li jedini, ali za spavanje nema bolje stanice po pitanju nocnog programa. Malo poezije, obicno lagane 80's uspesnice daju ugodnu notu nocnim satima.ne,nisi jedini :top:
Reklame su gotovo nepostojece i uopce ne polutiraju program kao 101. Dobro, ima to i svoje razloge. Ali eto, da prokomentiram Sljeme.Stojedinica ima više reklama čak i od notornog komercijaliste-otvorenog radija. Plavi radio nema ni upola tolko reklamnog smeća. Postaju neslušljivi ti "kraljevi svih valova" :rolleyes::flop:
exAzriel
01.05.2008., 19:14
Stojedinica ima više reklama čak i od notornog komercijaliste-otvorenog radija. Plavi radio nema ni upola tolko reklamnog smeća. Postaju neslušljivi ti "kraljevi svih valova" :rolleyes::flop:
količina reklama govori ponešto i o slušanosti programa...
dakle ponovo sam sebi skačeš u želudac
......
otvoreni i 101 su najslušaniji u ZG, i uzimaju največi dio reklamnog kolača...
to je kapitalizam....
otvoreni i 101 su najslušaniji u ZG, i uzimaju največi dio reklamnog kolača... to je kapitalizam....
Moguce da si potpuno u pravu za slusanost. Doista ne pratim te statistike. Ali zadnja sluzbena koju sam cuo za 101, datirala je prije vise od 3 godine. Udarni termini u 18:00h svakako privlace veliki broj stalnih slusatelja, kao i onih usputnih. Uz to idu i oni dnevni ustaljeni. Ali volio bih cuti neke konkretnije brojke na temu njihove slusanosti? Samo sumnjam da ce ih Tamara ovdje postati :)
Reputacija je zgodno nezgodna stvar. Mislim da mnogi nastavljaju reklamirati ponajvise zbog toga. No oni vjerovatno barataju i nekim brojkama, koje mi nemamo na uvid, ili sam morti u krivu? Postoji li neki site/agencija koja daje takve podatke?
.
Constatinopol
01.05.2008., 20:46
ja isto već dosta dugo nisam čuo neku ažuriranu listu o slušanosti.
imaš agencije koje provode ankete o slušanosti i gledanosti,no u zadnje vrijeme se ne bave više radiom već posjećenošću internetskih stranica i gledanošću tv postaja.
Constatinopol
01.05.2008., 20:47
kakvu sad pak HRT-ovu frekvenciju?
bivšu frekvenciju HRT HR 3,
sa njihovog odašiljača :top:
Informiraj se malo,mislim :rolleyes:
exAzriel
01.05.2008., 21:10
Moguce da si potpuno u pravu za slusanost. Doista ne pratim te statistike. Ali zadnja sluzbena koju sam cuo za 101, datirala je prije vise od 3 godine. Udarni termini u 18:00h svakako privlace veliki broj stalnih slusatelja, kao i onih usputnih. Uz to idu i oni dnevni ustaljeni. Ali volio bih cuti neke konkretnije brojke na temu njihove slusanosti? Samo sumnjam da ce ih Tamara ovdje postati :)
Reputacija je zgodno nezgodna stvar. Mislim da mnogi nastavljaju reklamirati ponajvise zbog toga. No oni vjerovatno barataju i nekim brojkama, koje mi nemamo na uvid, ili sam morti u krivu? Postoji li neki site/agencija koja daje takve podatke?
.
u listu Lider je pred dva mjeseca izašla slušanost, i raspodjeljenost reklamnog kolača u gradu Zagrebu i okolici...
Prvi je otvoreni, odmah iza 101, a daleko iza nitko...
možda uspijem pronaći taj tekst pa ga skeniram ovdje, al me nemojte držati za riječ, da ga bum našao.....
exAzriel
01.05.2008., 21:13
bivšu frekvenciju HRT HR 3,
sa njihovog odašiljača :top:
Informiraj se malo,mislim :rolleyes:
ja sam po običaju dobro informiran, a ti po običaju pričaš ono kaj neznaš...
prvo frekvencija..
101 MHz je frekvencija stojedinice oduvjek, po njoj su i dobili drugo ima radio 101, u originalu omladinski radi radio 101...
kako su ostali bez te frekvencije neću jer je to politika...
drugo odašiljač na sljemenu nije od HTV nego OiV.
I na njemu sve radio stanice iz grada Zagreba imaju odašiljače...
još nešto?
exAzriel
01.05.2008., 21:15
ja isto već dosta dugo nisam čuo neku ažuriranu listu o slušanosti.
imaš agencije koje provode ankete o slušanosti i gledanosti,no u zadnje vrijeme se ne bave više radiom već posjećenošću internetskih stranica i gledanošću tv postaja.
pravi igrači se danas bave količinom novca od reklama, tako se vodi lista popularnosti nekog medija...
a o statistici kakvoj ti pričaš, to se radi za djecu, i partijske vojnike bilo kojih boja...
mirrorball
02.05.2008., 21:41
..umoljavam dotično forumsko pučanstvo da o ZVM postaju na njenom topicu (http://www.forum.hr/showthread.php?t=175610)
drugo odašiljač na sljemenu nije od HTV nego OiV.
I na njemu sve radio stanice iz grada Zagreba imaju odašiljače...
još nešto?
Nisi baš dobro informiran. Nema veze jer to kompenziraš sigurnim nastupom ;)
exAzriel
02.05.2008., 22:09
Nisi baš dobro informiran. Nema veze jer to kompenziraš sigurnim nastupom ;)
što nije točno?
da je frekvencija originalno od 101?
da Toranj na Sljemenu je u vlasništvu OiV-a?
ili da sve radio stanice sa županijskom koncesijom imaju na njemu odašiljač?
Ne brini. Važan je nastup ;)
što nije točno?
da je frekvencija originalno od 101?
davno prije niko nije smio emitirati na frekvama višim od 100MHz pa su zato pirati koristili 101 MHz i tak je to ostalo nakraju..kasnije su oduzeli tu frekvu i stavili HR III a radio 101 je išao na 94.3 MHz a taj odašiljač je bio na neboderu na Remizi (i kasnije druga frekva na 90.7Mhz s HT stanice na Remetama(i ak dobro pamtim mjenjali su lokacije frekve pa je nakraju bilo obratno dok nisu opet dobili 101MHz)
da Toranj na Sljemenu je u vlasništvu OiV-a?
da...al budem frenda pitao on radi tam (OiV) pa može točnije reći pa javim...
ili da sve radio stanice sa županijskom koncesijom imaju na njemu odašiljač?
e to neznam..al neka logika govori da nemožeš odašiljač stavit di se sjetiš nego da postoje mjesta odkud je najbolje emitirati...i zato svi idu na brdo :top:
Fm-u ionak netreba neka ogromna snaga jer s 10W se može čuda dobit ak je optička vidljivost...101 se čuje sad iza Vž pa do oni brda iza KA i do Kt tak da i više neg dobro
navodno se negdje na Krku (il na nekom otoku) može uhvatiti jer ima neka rupa sad kolko je to istina a kolko legenda...
Bilo bi još ljepše da se i Matić uklonio zajedno s Zriletom al ajde valjda i to doživim jednom...
fakat...meni je taj matic misteriozan lik...jel itko recentno cuo ijednu njegovu izjavu...procitao...
fakat...meni je taj matic misteriozan lik...jel itko recentno cuo ijednu njegovu izjavu...procitao...
davno je radio priloge za glas amerike a sad je u piramidi (makar sumnjam da on smišlja pitanja prije da to uvali nekom da radi za njega)
inače nema ga...
malisunac
03.05.2008., 15:04
Bilo bi još ljepše da se i Matić uklonio zajedno s Zriletom al ajde valjda i to doživim jednom...
malisunac
03.05.2008., 15:21
evo jedan od komentara unazad neko vrijeme..
stil neodoljivo podsjeca na vrabicu :kava:
Komentar: Milanović izgubio i bitku u vjerodostojnosti sa Sanaderom
Nismo svi isti - trubio je svih ovih dana predsjednik SDP-a Zoran Milanović. I zaista nisu svi isti. Nakon izbora, Milanović je izgubio i bitku u vjerodostojnosti s Ivom Sanaderom.
Iako je javnost upozoravala Milanovića da rješenje s Ljubom Jurčićem ne vodi izbornoj pobjedi, on je do zadnjeg trenuutka tvrdio kako je to izvrsno rješenje, kako Ljubo Jurčić nije maknut u kampanji u stranu, te kako oni u SDP nisu egomanijaci kojima je stalo samo do vlasti.
"Ljubo Jurčić je SDP-ov kandidat za mandatara Vlade, tu se ništa nije promijenilo, niti će se mijenjati" - tako je u srijedu zborio Zoki da bi jutros, suočen s mogućnošću da ipak ne formira vladu, poslao Jurčića u lijepu Hercegovinu, a sebe proglasio premijerskim kandidatom.
S aspekta gubitka vjerodostojnosti ovaj čin je usporediv s mogućnošću da Vlade Ivo Sanader odustane od formiranja Vlade i taj posao povjeri recimo Kirinu. A s obzirom da svi ipak nisu isti, takav film nećemo gledati.
Jutrošnjim promoviranjem u budućeg premijera Milanović je pokazao da ga ne zanima ništa osim vlasti. Za premijersku sjedalicu Milanović je voljan pregovarati sa svim i svakim, a kako je krenulo optuženik za ratne zločine Branimir Glavaš mogao bi postati državnim odvjetnikom, a Stipe Gabrić Jambo šef ureda za borbu protiv korupcije.
Vlast nema za Zokija cijenu, stoga bi zbog posljednjih postupaka neupućeni promatrač mogao pomisliti da mu je politički uzor Franjo Tuđman, a ne skromni i samozatajni Ivica Račan, zaključuje na kraju komentara Željko Matić.
Silvek spada u kategoriju takve dobricine da mu jednostavno nema svrhe traziti manu. Nemoj po Silveku, posebno da znas kako je plah taj covjek. Mnogi se kite 101 predznakom, ali Vrbanac je doista 101.
Glede Silveka...nisam napisala da je djubre i stoka...osvrnula sam se na njegovo vodjenje intervjua...
Ubilo me u pojam kad sam ga vidio u druzeljubivom pijuckanju kave sa Malenicom.
a glede Matica...ne ubija te u pojam njegova ispijanja kave sa politicarima pred Carlijem?
btw..kad taj stigne uopce radit...radi li on ista...ili je sav posao obavljala Zrinka...koja je btw ipak jedan od najvecih shljakera na stojedinici..kakav takav...
btw..ovaj gore komentar Maticev..nemojte me yebat...jel to nekom svom necaku srednjoskolcu daje da mu pise?
a glede Matica...ne ubija te u pojam njegova ispijanja kave sa politicarima pred Carlijem?
ima i kafić u selskoj di pije kave nebrini..ovo je novinarsko skupljanje informacija lol
btw..kad taj stigne uopce radit...
pa pojavi se na poslu oko 11h pa do 12h...
radi li on ista...
ima novinare pripravnike koji zovu okolo i rade priloge za parlament, inače on osobno ponekad znao zivkat nekog il dofurat neku snimku izvana
ili je sav posao obavljala Zrinka...
ona samo čita pitanja koja joj slože novinar urednik emisije al zna i sama skužit pa pita sastrane nekaj..ima smisla za to moram joj to priznati
koja je btw ipak jedan od najvecih shljakera na stojedinici..kakav takav...
ma nije..samo je ima u eteru pa se tak čini
101 ima puno ljudi za koje se uopće nit nezna tak da je ona u biti samo spikerica najčešće
@Cat6--sad skidam stare pisoare...strašno lol
malisunac
03.05.2008., 16:05
Jos od eutanaziranja Week report-a Švec je odabrao stranu.
Pricaju oni... ali sve je jasno sto misli. Mozes odma iza njega dodati i Pavla
istina
svec se jedini znao izjasnjavat..a i pavle..sam kaj pavle nije nikad imenovo skvadricu..tu je ipak mala distinkcija :mig:
claire..ne..
njegova umotvorina definitivno..tolko o maticu :rolleyes:
a i u pravu si za poso koji je vrabica obavljala..da..
sam kaj nazalost cini mi se da nije bilo dovoljno kvalitetnog korektiva u njezinoj blizini :ne zna:
istina
svec se jedini znao izjasnjavat..a i pavle..sam kaj pavle nije nikad imenovo skvadricu..tu je ipak mala distinkcija :mig:
Svec je guzica...i jako me razocarao...prosli petak ga opet nije bilo ujutro..kao i bezbroj petaka do sad.. :flop:
pa pojavi se na poslu oko 11h pa do 12h...
:eek::eek::eek:
koji je to folirant..
ona samo čita pitanja koja joj slože novinar urednik emisije al zna i sama skužit pa pita sastrane nekaj..ima smisla za to moram joj to priznati
ma nije..samo je ima u eteru pa se tak čini
101 ima puno ljudi za koje se uopće nit nezna tak da je ona u biti samo spikerica najčešće
ma moze ona bit 'samo' spikerica, ali ipak radi!!!
pogledaj Sveca, kakti zvijezda stojedinice i jedva jedan sluzbeni pocetak vikenda odradi mjesecno..
davno je radio priloge za glas amerike a sad je u piramidi (makar sumnjam da on smišlja pitanja prije da to uvali nekom da radi za njega)
inače nema ga...
Matic je radio za glas amerike?
ok...znam da je na hrv..ali nije li Matic inace malo neupucen u engleski jezik? :mig:
Matic je radio za glas amerike?
ok...znam da je na hrv..ali nije li Matic inace malo neupucen u engleski jezik? :mig:
:rofl: dobra lol
VoA ima i hr redakciju i u neko jutarnje doba (pol šest tak nekak) emitiraju na hr iz Washintona
a dan prije nazovu 101 i onda im Matić izrecitira prilog (il ak mu se žurilo snimilo se pa pustilo kad su ovi nazvali)
uglavnom naša ekipa radi samo tonci su ameri...
Švec je pak druga priča jer ga sad pere alergija na sve zeleno i nemože niš radit normalno
inače samo petkom slušam 101 i kad počne Zrile u 10h gasim previše je naporna
a i ima samo cca. četri il pet emisije mjesečno nemožeš protiv kalendara nikak :)
u principu 101 slušam samo ujutro il prek noći po danu nikad... :kava:
:rofl: dobra lol
VoA ima i hr redakciju i u neko jutarnje doba (pol šest tak nekak) emitiraju na hr iz Washintona
a dan prije nazovu 101 i onda im Matić izrecitira prilog (il ak mu se žurilo snimilo se pa pustilo kad su ovi nazvali)
uglavnom naša ekipa radi samo tonci su ameri...
a kaj, nije ni sa informatickom tehnologijom bas na ti...mejl i to?
Švec je pak druga priča jer ga sad pere alergija na sve zeleno i nemože niš radit normalno
inače samo petkom slušam 101 i kad počne Zrile u 10h gasim previše je naporna
a i ima samo cca. četri il pet emisije mjesečno nemožeš protiv kalendara nikak :)
u principu 101 slušam samo ujutro il prek noći po danu nikad... :kava:
jos nije pocela sezona alergija ili je tek pocela...ja govorim o zadnjih 6 mjeseci...
a i cini mi se da ga alergija ne pere kad treba glas za druge medije posudjivat...
Mr Smoogj
03.05.2008., 18:48
jos nije pocela sezona alergija ili je tek pocela...ja govorim o zadnjih 6 mjeseci...
a i cini mi se da ga alergija ne pere kad treba glas za druge medije posudjivat...
Hm, zar se ta vrsta alergije ne zove Piršlergija?
Hm, zar se ta vrsta alergije ne zove Piršlergija?
sto me sjetilo...jel Piro radi jos na stojedinici?
ok...preformulirat cu pitanje..jel se i Piro vodi da jos radi na stojedinici? :ne zna:
a kaj, nije ni sa informatickom tehnologijom bas na ti...mejl i to?
kad sam odlazio s radija svi su bili na minidiscovima a on na trakama...valjda ti to dovoljno govori
sto me sjetilo...jel Piro radi jos na stojedinici?
ok...preformulirat cu pitanje..jel se i Piro vodi da jos radi na stojedinici? :ne zna:
http://www.radio101.hr/?section=8&item=12
i sad vratite Zriletu topic spameri!!! :p
http://www.radio101.hr/?section=8&item=12
vidis..lijepo da si dao ovaj link...hvala ti...
btw..jel jos nekome cudno da stojedinica ima ovakovu smijuriju od sajta :eek::eek::eek:
exAzriel
04.05.2008., 08:51
btw..jel jos nekome cudno da stojedinica ima ovakovu smijuriju od sajta :eek::eek::eek:
ma,neeee:cerek:
a tek RDS.......
mirrorball
04.05.2008., 12:58
..sad pak' opet umoljavam cijenjeno pučanstvo forumsko da postove koji NEMAJU veze sa ZVM, a odnose se na Radio 101 postaju na topicu o Radiu 101
btw...ovaj sajt (http://www.dnevnikulturni.info/)
ima li on veze sa stojedinicom...ustvari, kuzim da ima...ali mi nije jasno...sluzbeni sajt stojedinice je totalno zaostalo sranje...a kaj je ovo???
Dnevni Kulturni Info je stranica Redakcije kulturnog programa Radija 101
web od kulturnjaka....njihov side project lol
Dnevni Kulturni Info je stranica Redakcije kulturnog programa Radija 101
web od kulturnjaka....njihov side project lol
ubij me glupu i neupucenu...ali zar to znaci da ako oces imat dobar sajt...a prije svega aktualan, moras ga napravit mimo sluzbenog sajta???? :confused:
jel i politicka te sportska redakcija isto imaju zasebni sajt? :confused:
ma nije li malo cudno da jedan takav radio ima tako los sajt..mislim, svi se slazu u tome da je Zrinka zlo..a meni se cini da tu puno stvari u pozadini ne stima..a Zrinku samo zbog njene laprdavosti kuzimo iz prve..
jel jos nekome cudno da stojedinica ima ovakovu smijuriju od sajta :eek::eek::eek:
Te stranice je radio Topsi. Ali zar doista od stanice koja 10-tak jednih te istih DAT-ova pusta po noci, iz godine u godinu... zar doista ocekujes da je njima ikakav prioritet baviti se sa nekakvom web stranicom? Entuzijazam, posebno unisoni, ne postoji na 101 vec dugi niz godina.
Kad smo kod stranica, Purger (http://www.purger.com/radio101/) je ostavio na spomen podsjetnik na neke zaostale repove iz proslosti. Purger je inace slagao prvu stranicu, samo nesto se Zrile nije hvalila u eter tim podatkom kad je (duhovito) prozivala HDZ stetochine za neplacene dugove izbornih radijskih spoticha.
.
exAzriel
04.05.2008., 13:51
mirroball, nekak si mislim da nema smisla imati dva topica, jedan o 101, a drugi o ZVM, jer ipak ta tema je nedjeljiva...
nemožeš pisati o jednom a ne spominjati drugo....
Te stranice je radio Topsi. Ali zar doista od stanice koja 10-tak jednih te istih DAT-ova pusta po noci, iz godine u godinu... zar doista ocekujes da je njima ikakav prioritet baviti se sa nekakvom web stranicom? Entuzijazam, posebno unisoni, ne postoji na 101 vec dugi niz godina.
ocekujem da im je prioritet..ako nista drugo, onda zbog love..
btw...jel i vama sajt stojedinice isto jedan od onih koje nikad necete otvorit ako tragate za nekom ultraturbo friskom informacijom ili vijesti?
ili ako tragate za ikakvom vijesti?
mirrorball
04.05.2008., 14:18
mirroball, nekak si mislim da nema smisla imati dva topica, jedan o 101, a drugi o ZVM, jer ipak ta tema je nedjeljiva...
nemožeš pisati o jednom a ne spominjati drugo....
..pa čini se da možeš.... itekakao...što dokazuje deset stranica topica o Radiju 101 i deset o ZVM. A ZVM je ionako priča sama za sebe..
ocekujem da im je prioritet..ako nista drugo, onda zbog love..
Ma koje love? Web 101-ci nikad nije bio neka dinamicnija ekstenzija eterskog djelovanja. Tek puka pozadina pojedinacnih kulturnih arhiva, ploca dnevnog glasanja i pokoji update pojedinacnih emisija. Letargija deluxe vlada po tom pitanju na 101. Kad si zadnji put kontinuitetom cula dva originalna radio spota od 101? Od ovog je proslo 5 godina, mada je i to vec bio zakasnjeli vlak za kreativnost :
http://www.tindeck.com/audio/image/b/bddo (http://www.tindeck.com/audio/my/bddo/Zrinka-i-Prle-nagrada-za-naj-radio-spot--27.10.2003-) ,http://www.tindeck.com/audio/image/b/qqww (http://www.tindeck.com/audio/my/qqww/Veleposlanstvo-RH--Naj-Radio-reklama-2003---Nagradjena-)
btw...jel i vama sajt stojedinice isto jedan od onih koje nikad necete otvorit ako tragate za nekom ultraturbo friskom informacijom ili vijesti? ili ako tragate za ikakvom vijesti?
Neznam dal sam ikad uopce pomislio na taj sajt vezano za ista recentnije od citanja propustene Antene, nekog kulturnog razgovora ili dnevne recenzije.
.
Ma koje love?
a sta? glupo razmisljam? :confused:
lako za web..rađe bi da uvedu DAB
ionak ga HR već ima makar ih malo ljudi sluša...
a u vezi jinglova/reklama---Švec je radio neke za svoje potrebe al isto sam čuo samo dva il tri nova u zadnjih par godina..jako jako malo priznam
a reklame su takve...snimanju se po naruđbama u kojima ima točan sinopsis i nema više ko nekad davno kak je 101 ima svoje kriterije tipa:mi vam to nećemo puštati jer nam se neuklapa u program nego možemo snimiti našu verziju ili uopće nemožemo puštati taj spot u eter
Čaklec je čak dobio po prstima jer je u one manu kometirao reklamu za novi album Meritasa davno
isto mi sad ide na živac da se reklame samo puštaju jedna za drugom...prije je bilo obavezno stavit jingle između reklame da ljudi ostanu uz radio a ne da bježe na pol sata na drugi fm
a sta? glupo razmisljam? :confused:
Odgovorit cu ti ovom Makro reklamom :
http://www.tindeck.com/audio/image/b/srau (http://www.tindeck.com/audio/my/srau/Makro-Mikro---Porno-set--2005-)
Fali im sto ovaj "reziser" na pocetku spominje : Vizija :)
Postojale su velike ambicije za 101 web. To je trebala biti mega arhiva A/V materijala.
Samo ponavljam, nitko se u recentnijim vremenima vise nije imao potrebe time baviti.
8
a mozda svi ti ljudi samo volontiraju na tom radiju... kako drugacije objasnit stvari
Mezomorph
04.05.2008., 19:25
Kao što jer rekao uvaženi colega Cat, još uvijek je 101 u nekim segmentima slušljiv, no to su još samo tragovi ili pak neka iracionalna navika.
a mozda svi ti ljudi samo volontiraju na tom radiju... kako drugacije objasnit stvari
nema više volontera nigdje...to ko da sad pozoveš ekipu da ide gradit prugu il autocestu negdje..samo bi te ismijali :rofl:
problem s reklamama je da ih treba i smisliti tj. napraviti neku priču itd.
a nemože to bilo ko i bilo kad
a tih ljudi više nema na radiu...a ono malo koja je ostalo nedolazi baš do izražaja i to je najveći problem na 1o1
kokakoka
04.05.2008., 20:40
vidis..lijepo da si dao ovaj link...hvala ti...
kak si okrutna. pa to je tradicija :s sajt koji se ne mijenja, koji se ne prilagođava... :rofl: skoro kao i monitor.hr :D
problem s reklamama je da ih treba i smisliti tj. napraviti neku priču itd. a nemože to bilo ko i bilo kad a tih ljudi više nema na radiu...a ono malo koja je ostalo nedolazi baš do izražaja i to je najveći problem na 1o1
Da, ali tu se javlja i jedan zanimljiv paradoks. Kreativni output ipak postoji na 101. Poput nekog rezimskog servisa po narudjbi, svako malo ex ekipa Klinika dr. Schwantz, odnosno sada poznatija po Strip izdanju - uredno stampa nove humoristicke uratke za Zrile emisiju! Ovo nije usputno , vec azurno i promptno svakom politickom dogadjanju ili aferi. Poznavajuci usmjerenje nekolicine, ni pod razno ne spadaju pod Zrile polit~umbrelu. Ipak, Zrile s njima suradjuje i vjerovatno pokriva na neki nacin.
Dosta ironicno bacanje truda na besmisleno isprano ismijavanje preuhranjenih politickih stetocina. Dok glavna publika koje vrednuje te uratke, moze glatko stati u omanju TV salu starackog doma.
Stripi, Prle i ekipa, ovo vam je najbolje sto ste ikad napravili :D
http://www.tindeck.com/audio/image/b/gyty (http://www.tindeck.com/audio/my/gyty/Sofijin-Izvor--Vhunska-Parodija-na-Sisko-Alica-)
.
malisunac
05.05.2008., 07:56
Da, ali tu se javlja i jedan zanimljiv paradoks. Kreativni output ipak postoji na 101. Poput nekog rezimskog servisa po narudjbi, svako malo ex ekipa Klinika dr. Schwantz, odnosno sada poznatija po Strip izdanju - uredno stampa nove humoristicke uratke za Zrile emisiju! Ovo nije usputno , vec azurno i promptno svakom politickom dogadjanju ili aferi. Poznavajuci usmjerenje nekolicine, ni pod razno ne spadaju pod Zrile polit~umbrelu. Ipak, Zrile s njima suradjuje i vjerovatno pokriva na neki nacin.
Dosta ironicno bacanje truda na besmisleno isprano ismijavanje preuhranjenih politickih stetocina. Dok glavna publika koje vrednuje te uratke, moze glatko stati u omanju TV salu starackog doma.
Stripi, Prle i ekipa, ovo vam je najbolje sto ste ikad napravili :D
je, oni ne posustaju..unatoc svemu :cerek:
te njihove blentavoce znaju mi uljepsat zivot, kaj da ti velim :mig:
iskreno sumnjam da oni pare neke il stovec dobivaju za to svoje 'bacanje truda'..iskreno sumnjam i da je njima to uopce neko 'bacanje truda' ..
reklame i pare kostale su stojedinicu glave
nekad genijalne reklame, koje su donosile genijalne novce..novce, koji se nisu bas..hm..nekak pregenijalno znali razdijelit..
zato danas ova shitina od reklama i sveopca letargija
ps.
tak da i ovi 'kaj inace sute', a koje zazivas da nekaj vele..
aha..budu..da
sam ak bu im se to platilo :zubo:
exAzriel
08.05.2008., 11:08
Ne bih rekao da je to ičija samovolja nego činjenica da su se promijenili- više nisu omladinski nego skoro penzionerski radio. Postali su komercijalni radio sa nepodnošljivom gomilom reklama, postali su politički korektni. Nema više ničega istinski provokativnog, da se naježiš kako su opaki, nema tu oštrice niti mladenačke provokativnosti, nego naprosto kao da se nikome ne žele zamjeriti, nijednoj skupini... Ne "grizu"..
ZVM nije toliko puno u eteru. Nikome ne bi smetali pojedini voditelji da je taj radio iskričav kao nekada. Jer bi cijeli program bio zanimljiv. A sada nije, osim pojedinih emisija.
tu bum odgovorio da modu ne radim probleme...
Da postali su penzinerski radio...
pogotovo me smeta u kontakt emisijama, koje gle čuda vodi ZVM, kaj se javljaju bakice i počinju Bok Zrinkica i bla bla bla...
A taj radio su osamdesetih pljuvali da je imperijalistički, i antirevolucionarni..
Da se kotač povijesti vrati unazad, i da su danas demonstracije iz 96, živo me zanima koliko bi tih babajnera došlo na trg na protest.
A o tome bi vodeči ljudi 101 trebali razmisliti.
mi smo rasli uz taj radio, i trebaju paziti na najvjernije slušatelje. I pokušat pridobiti mlade...
A ovakvim konceptom pridobivaju izfrustrirane kućanice......
mirrorball
08.05.2008., 13:38
t
mi smo rasli uz taj radio, i trebaju paziti na najvjernije slušatelje. I pokušat pridobiti mlade...
A ovakvim konceptom pridobivaju izfrustrirane kućanice......
...i bakice i penzionere kojiam je Stipe bog i batina i koji žive za onaj dan u godini kad ih Zrinkica otpela na kavu na Pantovčak...Bokte - ko štafeta nekad...:rolleyes:
exAzriel
08.05.2008., 16:06
...i bakice i penzionere kojiam je Stipe bog i batina i koji žive za onaj dan u godini kad ih Zrinkica otpela na kavu na Pantovčak...Bokte - ko štafeta nekad...:rolleyes:
nije kava nego grah:lol:
što normalno, vuče malo na partizanski....
exAzriel
08.05.2008., 20:56
mislim samo nešto.....
za 24 rođendan radia 101 koncert u Aquariusu, Letu Štuke..
Mislim nemam ništ protiv njih, dečki su korektni i OK..
Ali Radio 101 je zagrebački urbani radio, bar bio nekad...
Mislim zar nema neki domaći band za proslavu?
I to je samo jedan od primjera kako taj radio ide prema dolje.......
kokakoka
08.05.2008., 22:19
ajmo se prijavit na grah s precjednikom :cerek:
vitez svedskog stola
09.05.2008., 15:53
nije kava nego grah:lol:
što normalno, vuče malo na partizanski....
nije grah, već žuljba :lol::lol::rofl::rofl:
Mezomorph
10.05.2008., 10:00
A Banditengulasch? ;)
malisunac
12.05.2008., 09:35
ovo s letu stuke ja se fakat trudim shvatit..:confused:
kad su poceli pustat pa i radit sugave reklame isprika je bila da kao to agencije i klijenti uvjetuju i da oni tu ne mogu nis
a koja im je isprika za tolko sugave mjuze unazad neko vreme :ne zna:
to mi cak mozda i najteze pada u cijeloj toj prici oko stojedinice
kak neko odjednom moze pocet slusat losu mjuzu, ne kuzim :confused:
ispada da je i to s mjuzom i kao nekim urbanim kriterijima :rolleyes: isto bilo cisto pozerstvo i preseravanje
malisunac
30.05.2008., 09:12
report:
svec rasturio danas s mjuzom :jumping:
aleluja
zoran prikaz kad je dovoljno tuitam malo zasukat rukave :zubo:
newsflash:
prestao sam slušati 101. Neizdrživo je- pogotovo ujutro. Više reklama od programa, muzika na kapaljku.
CD u player i chill out.
malisunac
30.05.2008., 09:59
newsflash:
prestao sam slušati 101. Neizdrživo je- pogotovo ujutro. Više reklama od programa, muzika na kapaljku.
CD u player i chill out.
well
ja jos jedino njega slusam dulje od dvajst minuta :cerek:
onak..ja prijavila promjenu..nije bas bilo bljuvotina nekih, a ni reklama ko da nije ni bilo bas nes previse
ocito da je tam i najmudriji i poslusa nekad i obican puk s ceste, a ne samo umisljen i osjetljiv ko ostatak ekipe :D
Meni nije jasno da oni to ne razumiju. Koliko dugo misle da će ljudi na bazi stare slave trpjeti ovaj komercijalni teror kojem nas izlažu u utrci za kunom više?
Slušanost im se u odnosu na stanje prije 10 godina srozala na niske grane. Zar ne kuže da je formula:
odlična slušanost = dvije skupe reklame
kontra
loša slušanost = deset jeftinih reklama
profit je isti... pa ti vidi...
malisunac
30.05.2008., 10:49
Meni nije jasno da oni to ne razumiju. Koliko dugo misle da će ljudi na bazi stare slave trpjeti ovaj komercijalni teror kojem nas izlažu u utrci za kunom više?
Slušanost im se u odnosu na stanje prije 10 godina srozala na niske grane. Zar ne kuže da je formula:
odlična slušanost = dvije skupe reklame
kontra
loša slušanost = deset jeftinih reklama
profit je isti... pa ti vidi...
nisi pazio na satu, ha :nono:
kaj nismo prije par stranica naucili da pravi igraci mjere svoju slusanost kolicinom reklama
ubi se
:zubo:
exAzriel
01.06.2008., 02:28
report:
svec rasturio danas s mjuzom :jumping:
aleluja
zoran prikaz kad je dovoljno tuitam malo zasukat rukave :zubo:
pa švec i čaklec su jedini muzički urednici kaj još vrijede..
evo danas cener i ono poslije njega...
Rambo Amadeus...
U firmi slušam jedino 101, i pred jedno dva mjeseca mi dolaze poslovni partneri, a kak sam navikao da mi radio svira u pozadini, nisam čuo rječi od Rambo Amadeusa, tek sam skužio da nekaj ne štima kad su ljudi počelo blijedo gledati.
A kad sam čuo rječi, šlag me trefio, kurac, pička,govno sisa...
Da ti hebem Ilka i njegovu seljačiju, kaj nije otišao na radio martin, nego uništava 101.....
Lejzermaster
01.06.2008., 09:17
offtopic pitanje jedno ako moze..
Kako se zove ona pjema koja je kao jingle na r101 ide....
pam pam čk čk čkaaaaa
Hvala..
Cuo sam da jucer u gradu nekom tako zvoni mobitel.. pa mi se svidjelo :)
Hvala jos jednom...
Kako se zove ona pjema koja je kao jingle na r101 ide....pam pam čk čk čkaaaaa
Jingle (http://www.tindeck.com/audio/my/otdv/Vijesti---Yello-)
Video (http://www.youtube.com/watch?v=8Q7FFjUpVLg&feature=related)
8
Bijah misljenja da je to neka namjenska emisija? Sad vidim da je to stalna emisija na 101 :confused:
Treba li 101-ici ovakva Kaj Brijes HTV emisija?
8
Mr Smoogj
07.06.2008., 18:36
Sad vidim da nedjeljom u 21:35 idu Zločesta djeca? Je l' to neka nova reinkarnacija i ako je, u kojem je sastavu, te valja li išta?
Sad vidim da nedjeljom u 21:35 idu Zločesta djeca? Je l' to neka nova reinkarnacija i ako je, u kojem je sastavu, te valja li išta?
Prvi glas? :confused:
Samo da mi je znati tko ce ciniti taj ansambl?
Dajte me molim vas razuvjerite da onaj glas koji vodi seljoberske priloge, nekakvi Ozujski prilozi (nogometni turnir?) koji traju po minutu-dvije izmedju nogomet emisija... recite mi da ono nije glas od Pavla? Na rubu prepoznatljivosti je glas, pa nisam siguran dal ga namjerno tako karikira ili je (daj boze) to neka druga osoba?
Ako je to Pavle, onda je dostigao samo dno.
8
malisunac
15.06.2008., 20:22
yeap, pavle je
yeap, pavle je
uZas, Uzas !
Znaci popuhali smo jos jednog 101-cara na putu ka HTV Curlichzaciji.
Pavle ovo ti zbilja nije trebalo :(
8
malisunac
15.06.2008., 20:44
uZas, Uzas !
Znaci popuhali smo jos jednog 101-cara na putu ka HTV Curlichzaciji.
Pavle ovo ti zbilja nije trebalo :(
8
:tuzni:
al evo iskreno..
meni su tuznije one njegove minute s kojekakvim multipowerima, prikracenim dilerima automobila, bla, bla i ostalim velebnim sponzorima na radiju :rolleyes:
meni su tuznije one njegove minute s kojekakvim multipowerima, prikracenim dilerima automobila, bla, bla i ostalim velebnim sponzorima na radiju :rolleyes:
Bez daljnjeg. Pa to sam barem 2x ponovio. Degutantno je slusati kad postane advokat onoga sto promovira, jer vidno prelazi onu potrebnu razinu i doslovno postaje ljigavo za slusati. Isto vredi i za Sokrea. Vec sam naznake ovog Pavle populivitisa osjetio na Sljemenskim dogodovstinama gdje se nekako previse unosio u slicne komentare kao u Ozujskom. Samo tamo je koliko toliko jos bio podnosljiv. Ovaj sadasnji angazman je fuj!
8
malisunac
16.06.2008., 05:49
Bez daljnjeg. Pa to sam barem 2x ponovio. Degutantno je slusati kad postane advokat onoga sto promovira, jer vidno prelazi onu potrebnu razinu i doslovno postaje ljigavo za slusati. Isto vredi i za Sokrea.
ma isto vredi za sve..nazalost...gotovo sve..meni osobno pali svi heroji :tuzni:
eter im sluzi iskljucivo za samopromociju, promociju kojecega i kojekoga, osobna razracunjavanja i kojekakva udivljavanja
vreme je da si stave uz logo i logo NCL grupe :D
to je postala otprilike ta neka razina
ono..ko kak vec godinama, ako i ima kaj vredno za procitat u nacionalu, procitas to i pogledas slikice za 6 minuta otprilike
zapravo :misli: bolje odgovara poredit ih onda s onim zagreb news :zubo:
Vec sam naznake ovog Pavle populivitisa osjetio na Sljemenskim dogodovstinama gdje se nekako previse unosio u slicne komentare kao u Ozujskom. Samo tamo je koliko toliko jos bio podnosljiv. Ovaj sadasnji angazman je fuj!
za sljeme sam cula da je dobro odradil..a pavle jos jedini ima muda nazvat neke stvari pravim imenom u ponekom ranojutarnjem komentaru, a i po sokreu i njegovom politickom angazmanu nesmiljeno dere :cerek: ..pa nekak lakse zazmirim na sve ovo
a ono kaj si pito za kaj brijes..tu nadasve elokventnu zensku opce nemrem ni komentirat..to nit nisam slusala nikad, al su mi bile dovoljne najave i prisjecanja na briljantno odradjena jutra :rolleyes:
meni je u biti najvise zao zbog mjuze..
to im je ipak trebala bit zadnja linija obrane jebemu :zubo:, al i tu su spusili
exAzriel
16.06.2008., 10:19
meni je u biti najvise zao zbog mjuze..
to im je ipak trebala bit zadnja linija obrane jebemu :zubo:, al i tu su spusili
neki dan u onih pola sata prije aktualca, znači negdje od 17:30, do 17:50, koji je bio inače termin dobre mjuze, pustili su staro Bjelo Dugme, Indekse, prastaru Josipu Lisac.
Nisam mogao vjerovati, pa takvu olinjalu kuruzu nisu nikad puštali.
Imam neki osjećaj da je Ilko bio muzički urednik...
Žao mi je samo kaj je Gobac digao ruke od 101, a nije kod one frke dobro namlatio Ilka, i zavjeke ga otjerao van.
Taj čuveni stručnjak, i glazbeni kritičar, stalno dovlači na 101 neke svoje kumašine iz komšiluka......
malisunac
16.06.2008., 13:07
neki dan u onih pola sata prije aktualca, znači negdje od 17:30, do 17:50, koji je bio inače termin dobre mjuze, pustili su staro Bjelo Dugme, Indekse, prastaru Josipu Lisac.
Nisam mogao vjerovati, pa takvu olinjalu kuruzu nisu nikad puštali.
Imam neki osjećaj da je Ilko bio muzički urednik...
Žao mi je samo kaj je Gobac digao ruke od 101, a nije kod one frke dobro namlatio Ilka, i zavjeke ga otjerao van.
Taj čuveni stručnjak, i glazbeni kritičar, stalno dovlači na 101 neke svoje kumašine iz komšiluka......
meni ovo baca na sanju...ili na belcovu..
a ne bi se bome ni zacudila da se i o leskovaru radi :D
..a pavle jos jedini ima muda nazvat neke stvari pravim imenom u ponekom ranojutarnjem komentaru, a i po sokreu i njegovom politickom angazmanu nesmiljeno dere :cerek: ..pa nekak lakse zazmirim na sve ovo
Pa upravo zato me i zalosti Pavle. Tko moze zaboraviti dane sa Stricom u tandemu? Doslovno su jedan drugoga morali smirivati kad ja pocela paljba kritike :) Jedan dan je dinamitniji bio stric, drugi dan je eruptirao Pavle. Kritican je i dalje, samo ovo mu zbilja sa HTV-om nije trebalo.
meni ovo baca na sanju...ili na belcovu.. a ne bi se bome ni zacudila da se i o leskovaru radi :D
Koji je dan bio tocno? Po shemi dana je lakse onda prokazati na aktere. Moguce Sanja i Ilko. Nema goreg izleta u dosadu od onog kad Renate pocne pustati neki red kvazi InfantilMetal teen smetje Mtv rock grupice u nedostatku preciznije klasifikacije. Kad ih ni glazbena industrija vise ne moze konvertitski definirati (pa stalno izmislja nove zanrove) kako bih tek ja mogao? Uglavnom neki neartikulirani bandovi sa krestavim glasovima na razini predskolskog uzrasta sa jos kichastijim rifovima koji su ujedno glavna harmonija i vokalna linija :( To nije za slusati. Doduse, takvog smetja Caklec zna ispustati i izhvaliti na sve strane te "bandove" pa nije onda ni cudno da vjecno podilazeca Renata jos opustenija to pusta.
8
Tomislav B
16.06.2008., 17:28
Strica ne mogu zamisliti da zdušno reklamira neki proizvod. Stric je nepromjenjiv i nepoderiv.
exAzriel
16.06.2008., 18:17
Strica ne mogu zamisliti da zdušno reklamira neki proizvod. Stric je nepromjenjiv i nepoderiv.
hmda....
slabo si slušao onda životinjsku farmu, i Eukanubu...
nije ništa bio bolji od Pavla i Multipowera...
Mislim znam da od nečega radio treba živjeti, ali takva reklama u najmanju ruku nije fer, nego graniči sa korupcijom...
Uostalom prof sa novinarstva (čini mi se da se preziva Malević, nešto me skleroza pere)
im je očitao bukvicu, posebno Zrinki, koja se smijala ko tele ne kuživši da to njih ide..... a posebno nju, jer je spomenuo kako političari potkupe novinara koji ih kritizira, vode novinara po svjetu ko medvjeda, a Zrinka nikako uočiti da to ima veze sa njom i drIvom....
malisunac
16.06.2008., 19:55
malovic, malovic..
al i njemu bi se isto imalo stosta spocitnut sto se same struke tice, tak da..
neeeeext :D
stric i pavle su bili i ostali nenadjebivi :cerek:
elem
neam ja pojma kad je to sviralo, al u biti nije ni vazno
i nije to sam ilko kriv i ovi oko njega, blizi, te kojekakvi dabfjuznnanokulmitingafropakistanslesbrejkbit likovi i njihove iber intelektualne spike
smeca ko u prici..svako malo..dobro caklecu se isto zna dogodit da zabrije u neke samo njemu razumljive vode, jel....al nedam ja bas da se po njemu sere jer on je bar osto vjeran sebi, i tu kakvu takvu aktualnost imaju samo zahvaljujuci njemu, a i on je jos jedan od fakat rijetkih kaj se ne preljeva po eteru promovirajuci ovog il onog..tak da..respect :s
ispada da su bili fejkeri i kaj se mjuze tice...to sam vec i prije par strana rekla...kak mos odjednom pocet slusat losu mjuzu..ne kuzim :confused:
hmda....slabo si slušao onda životinjsku farmu, i Eukanubu... nije ništa bio bolji od Pavla i Multipowera... Mislim znam da od nečega radio treba živjeti, ali takva reklama u najmanju ruku nije fer, nego graniči sa korupcijom...
Sto mozemo nego zaliti za boljim danima. Al nek nam je strica, posebno kad mu je tanko zdravlje. Ne daj boze da ga nema.
Uostalom prof sa novinarstva (čini mi se da se preziva Malević, nešto me skleroza pere)
im je očitao bukvicu, posebno Zrinki, koja se smijala ko tele ne kuživši da to njih ide.....
Ovo mi je nesto kroz maglu poznato? Jel to bilo u nekoj odvojenoj emisiji tipa gost tjedna ili okrugli stol?
Jos nesto, jeste li primjetili u zadnje vrijeme kako je nastala velika razlika izmedju voditelja po pitanju slanja izvan ZG-a osvojenih nagrada? Vjerovatno najmanja zupna radio stanica u Zdihovu, u stanju je poslati postom svojim slusateljima osvojenu nagradu. Ali u zadnje vrijeme to je na 101 postao gordijski cvor za neke voditelje. Zamisli sto je tesko poslati nekome pisljivu nagradu? Posebno stanici koja je zbilja u "teskim" financijskim uvjetima. Jutarnja ekipa tipa Svec,Peh,Minja... nikakvih problema nema. Po defaultu prihvaca kad netko nije iz ZG-a. Dok kod (jako cudno) Sanje, najcesce ljudi moraju odustati od nagrade jer nisu iz ZG-a? Jer po Sanji : "To Nije Fizicki Moguce organizirati"
Dakle uz sve odrecitirane mantre tolerancije, ljubavi i kozmicke energije/savjeta koju nam Sanja salje... gdje se tu uklapa ova skrtost za slanje pisljive nagrade? Posebno u njenom slucaju nije mi ovo jasno.
8
malisunac
16.06.2008., 20:21
Dakle uz sve odrecitirane mantre tolerancije, ljubavi i kozmicke energije/savjeta koju nam Sanja salje... gdje se tu uklapa ova skrtost za slanje pisljive nagrade? Posebno u njenom slucaju nije mi ovo jasno.
:lol::lol::lol:
ovo fakat nisam znala.. evo i tri esa sanji :s:s:s
exAzriel
17.06.2008., 10:29
malovic, malovic..
al i njemu bi se isto imalo stosta spocitnut sto se same struke tice, tak da..
neeeeext :D:
bez daljnjeg si u pravu, no ipak svaka njegova je tada bila na mjestu.....
stric i pavle su bili i ostali nenadjebivi :cerek::
slažem se, no stric se u živ. farmi ponašao ko muška inačica zrinke, nesposoban saslušati drugo mišljenje, jest da je legendarno kad je onog šintera stjerao van iz studija svojim verbalnim napadima, ali imao je crne trenutke.....
kak mos odjednom pocet slusat losu mjuzu..ne kuzim :confused:
e vidiš to ni meni nije jasno....
jbg kak rekoh skleroza me pere, pa se nemrem sjetiti imena jedne glumice koja je izjavila da je ko mlada uživala u gotic rocku, a sad joj je prirodno slušati thompsona, kao ljudi odrastaju...
mislim tak se opravdavaju što danas slušaju lošu mjuzu.....
exAzriel
17.06.2008., 11:04
Ovo mi je nesto kroz maglu poznato? Jel to bilo u nekoj odvojenoj emisiji tipa gost tjedna ili okrugli stol?
gost tjedna, ali se nesjećam više povod...
možda dani reklama u Opatiji, pa se pričalo o nenapadanju, odnosno ja tebi platim reklamu, a ti kao radio ne napadaš mene......
8
bitno da nam priušti stalno ramba amadeusa, edu majku, i ostala izdrkavanja po eteru.......
malisunac
18.06.2008., 09:52
e vidiš to ni meni nije jasno....
jbg kak rekoh skleroza me pere, pa se nemrem sjetiti imena jedne glumice koja je izjavila da je ko mlada uživala u gotic rocku, a sad joj je prirodno slušati thompsona, kao ljudi odrastaju...
mislim tak se opravdavaju što danas slušaju lošu mjuzu.....
meni to ne prolazi
istine radi...ja nikad u zivotu nisam misla da cu se navuc na onu gamad s traceraja i pocet uzivat u svoj silini trasha kaj nam nudi lijepa nasa u svim zivim oblicima :brukica: :cerek:
al pobogu
letu stuke...ona horvat neka...inacica kao nasa neka n. jones...:rolleyes:...
pusenje....ono vec od cata opisano metalkvazi nesto...pa ovi dervisi kojekakvi..pa mene i stonesi iskreno bole ..ne vjerujem kad to cujem..i tak :D
jel ja to mozda ne znam slusat vise kak spada il kaj :ne zna:
exAzriel
18.06.2008., 10:34
mislim da nije u tome problem, nego radio 101 se nije snašao u novim uvjetima nastalim nakon 96, i pogotovo nakon 3.1.2000.
no to je malo ozbiljnija tema, o kojoj možda nešto napišem, mada sam im mislio poslati protestno pismo na tu tematiku.......ali lijen sam ponekad....
malisunac
18.06.2008., 11:39
mislim da nije u tome problem, nego radio 101 se nije snašao u novim uvjetima nastalim nakon 96, i pogotovo nakon 3.1.2000.
no to je malo ozbiljnija tema, o kojoj možda nešto napišem, mada sam im mislio poslati protestno pismo na tu tematiku.......ali lijen sam ponekad....
aj napisi tu
mos i u dijelovima :D
pa da skuzimo eventualno kaj se to dogodilo
teamgeist :cerek:
Vilibald
18.06.2008., 11:46
letu stuke...ona horvat neka...inacica kao nasa neka n. jones...:rolleyes:...
pusenje....ono vec od cata opisano metalkvazi nesto...pa ovi dervisi kojekakvi..pa mene i stonesi iskreno bole ..ne vjerujem kad to cujem..i tak :D
i rambo amadeus:rigo:..ne znam zašto,ali nemrem ga smislit:ne zna:
jebal ju cener
@exAzriel..ne vidim kakva korist od protesta..njima protestirat:ne zna:
exAzriel
18.06.2008., 12:21
i rambo amadeus:rigo:..ne znam zašto,ali nemrem ga smislit::
zato jer je seljačina, zato jer ne pripada našem mentalitetu i zato jer si odrastao u urbanoj sredini, i nemaš nikakvog doticaja sa turskim folklorom......
@exAzriel..ne vidim kakva korist od protesta..njima protestirat:ne zna:
znam, zato to pismo nisam nikad i napisao, još bi dobio odgovor od ZVM da nađem drugu stanicu...
Ona ne kuži da stanicu čine slušatelji, a ne njih par pametnjakovića...
Usput danas je opet u Londonu, prati drIvu, kojeg inače nesmiljeno kritizira. To ja nikad neću shvatiti, ako nekog kritiziram sa pravom, nikad mu se neću uvlačiti u guzicu, a ona to radi sa smješkom, i još ne kuži di je problem....
Gigimigi
18.06.2008., 16:53
zato jer je seljačina, zato jer ne pripada našem mentalitetu i zato jer si odrastao u urbanoj sredini, i nemaš nikakvog doticaja sa turskim folklorom......
kaj brijete vi :rolleyes:
taj covjek je doista car, jesi ti ikad bio na njegovom koncertu, taj covjek je glazbenik i umjetnik vise od svih qvazi urbanih bandova
ja ga konkretno volim i kad god sam u mogucnosti odem na njegov koncert jer me njegova porcija zdrave zajebancije umixane u jazz svirku odusevljava :top:
Vezano za R101, slusam ih od prapocetka ali zadnjih godinu dana sam u fazu kad cujem ZVM trenutno mijenjam stanicu ili si pustim Ramba :D
malisunac
18.06.2008., 18:12
Usput danas je opet u Londonu, prati drIvu, kojeg inače nesmiljeno kritizira. To ja nikad neću shvatiti, ako nekog kritiziram sa pravom, nikad mu se neću uvlačiti u guzicu, a ona to radi sa smješkom, i još ne kuži di je problem....
a jebenti
upravo slusala javljanje iz londre, njezino svrsavanje i cekanje drIve da se ocituje, njegovo usrano ocitovanje o susretu i pozdrav
ovo je svecani trenutak u kojem koristim svoj prvi izbljuv ever na forumu
:bljak:
[QUOTE=malosunce;14524028]ma isto vredi za sve..nazalost...gotovo sve..meni osobno pali svi heroji :tuzni:
eter im sluzi iskljucivo za samopromociju, promociju kojecega i kojekoga, osobna razracunjavanja i kojekakva udivljavanja
vreme je da si stave uz logo i logo NCL grupe :D
to je postala otprilike ta neka razina
ono..ko kak vec godinama, ako i ima kaj vredno za procitat u nacionalu, procitas to i pogledas slikice za 6 minuta otprilike
zapravo :misli: bolje odgovara poredit ih onda s onim zagreb news :zubo:
kad kazes da se radi o samopromociji. samo, to im treba ni zbog cega drugoga nego love. ne mozes si propisno naplatiti svoja 4 sata rada tjedno (16 mjesecno) cca 12-14 somova kuna ako si ne stvoris ime. cim se upetlja velika lova, ljudi prestanu biti kriticni - ako previse vijugas i zuastupas zdrav razum, moze se dogoditi svasta!
Kolika je uopce slusanost 101? Cini mi se da im se javljaju samo penzioneri i pijanci... rijetki zvuce suvislo. Je li doslo vrijeme da su ljudi shvatili da na 101 vrijedi pravilo ili si s nama ili protiv i da se radi po babi i po stricevima?! Vidio sam iz prve ruke kako se maznjavaju pare. Stravicno!:mad::eek:
:flop::flop::flop::flop:
malisunac
21.06.2008., 09:52
...na tragu si istine...
kad kazes da se radi o samopromociji. samo, to im treba ni zbog cega drugoga nego love. ne mozes si propisno naplatiti svoja 4 sata rada tjedno (16 mjesecno) cca 12-14 somova kuna ako si ne stvoris ime.
citam i jebeno ne vjerujem :kava:
@ Iggie, malo ga pretjera sa cifrom :rolleyes:
nekoc svjetionik informacija i kvalitetnog radijskog programa postao je samo iznadprosjecna radio stanica
i to im je na podmukli nacin hadezej napravio
malisunac
22.06.2008., 12:50
kaj se drIvo u medjuvremenu ispiso iz hadezeja :ne zna:
malisunac
22.06.2008., 15:09
ma ne...onak...pricam sama sa sobom bezveze :zubo:
@ Iggie, malo ga pretjera sa cifrom :rolleyes:
nisam pretjerao. zivim s nekim tko radi na 101 i ima uvid u sve to. i zesce psihicke posljedice od sraza sa svim tim tastinama. otkad mi svaki dan dolazi s posla zaleci se na kolege i mobing prestao sam slusati 101. gade mi se. vjeruj, ogavni su.
e pa i ja imam uvid u neke stvari na 101. zato i kažem, ne pretjeruj :mig:
e pa i ja imam uvid u neke stvari na 101. zato i kažem, ne pretjeruj :mig:
onda malo. ozbiljan sam.
kokakoka
23.06.2008., 11:06
nisam pretjerao. zivim s nekim tko radi na 101 i ima uvid u sve to. i zesce psihicke posljedice od sraza sa svim tim tastinama. otkad mi svaki dan dolazi s posla zaleci se na kolege i mobing prestao sam slusati 101. gade mi se. vjeruj, ogavni su.
:s :s :s pričaj. pretpostavljam da zrinka prednjači u mobingu :ne zna: ak može onako grubo i bezobrazno odjebavat ljude iz etera, što tek može suradnicima raditi... strah čovjeka pomisliti :horor:
malisunac
23.06.2008., 13:59
ae
pa kao kruzi prica da ih je malo povise tamo sa stanovitim psihickim poremecajima, jel :zubo:
iggie...nemoj se obeshrabrit sad pobogu :cerek:
ae
pa kao kruzi prica da ih je malo povise tamo sa stanovitim psihickim poremecajima, jel :zubo:
fala na ovakvom komplimentu.... :flop:
i da se nadovežem na priču o svaštarenju oko muzike i ostalog...očito da danas više nema neke osobe (glavnog urednika) koji bi s redakcijama (a ima ih od glazbene do APR-a i društva i kulturnjaka do marketinga i tehnike) dogovorio što se smije čuti u eteru a što nikak nesmije izać van
i evo vam primjer..danas idu reklama za reklamom
nekad se išlo na led ak nije bilo jingla između a bile su max tri pa onda opet muzika il nastavak emisije--odnosno ak je bila dulja emisija onda je išla stvar pa tek onda koja reklama da se dobija na slušanosti
al nebitno..ionak ko hoće muziku ima mp3 ko želi politiku im plac i tramvaj
malisunac
24.06.2008., 14:39
fala na ovakvom komplimentu.... :flop:
super mi je ovo da kvotas mene, koja se zajebavam....na racun do nemilosti spominjanih kojekakvih ispada u eteru...oke...ajmo se zadrzat samo na one u eteru...:D
a neke druge stvari lagano preskocis :rolleyes:
i da se nadovežem na priču o svaštarenju oko muzike i ostalog...očito da danas više nema neke osobe (glavnog urednika) koji bi s redakcijama (a ima ih od glazbene do APR-a i društva i kulturnjaka do marketinga i tehnike) dogovorio što se smije čuti u eteru a što nikak nesmije izać van
i to bi bila isprika za sto tocno :ne zna:
i evo vam primjer..danas idu reklama za reklamom
nekad se išlo na led ak nije bilo jingla između a bile su max tri pa onda opet muzika il nastavak emisije--odnosno ak je bila dulja emisija onda je išla stvar pa tek onda koja reklama da se dobija na slušanosti
ovo isto bas ne kuzim...pa to sve znamo
samo ne znamo razloge tog ubijanja reklamama :confused:
al nebitno..ionak ko hoće muziku ima mp3 ko želi politiku im plac i tramvaj
a tek ovo...ako si doista i ti jos jedan od onih koji su 'upuceniji', jel....meni je megasmesno....
ma zapravo tuzno nekak kad bolje razmislim :(
malosunce,pitao si me za 101,shto sam htio rec
pa vrlo jednostavno
ako nekog ne mosh ushutkat politickim metodama,ucini to ekonomski
shto su napravili 101?
1996 su ju pokushali ugasiti,dakle politickom metodom,ali nisu uspjeli
i shto su napravili?
ne znam sad tocno podatak,negdje se to muvalo,ali 101 je uporno trazila pravo na koncesiju frekvencije,mislim da su trazili minimalno zupaniju,a mozda cak i cijelo podrucje RH
ali,kad ih nisu eto mogli ukinut,onda su im dali samo podrucje grada zagreba
umedjuvremenu je osnovan otvoreni radio
koji je dobio koncesiju odma na cijelo podrucje RH
i shto imash?
sa jedne strane 101 sam za zagreb,i otvoreni za cijeli RH
iskreno,kom ce se radije oglashivaci oglashavat?
naravno da nemjerljivo na otvoreni,jer je ciljana publika puno veca
i odjednom nestaje priljev novaca na 101,a taj priljev novaca,uz pocetni kapital krene prema otvorenom radiju
i nastane negativna selekcija na 101
svako ko vrijedi,bude trazen,i ako moze,ponudi mu se bolja placa
otvoreni eto ima novaca,trazi,i ponudi bolju placu,a 101 to nemre pratit
i ljudi odlaze
mislim da je dosta tada kvalitetnih ljudi preshlo na otvoreni radio iz 101,koji su odrasli na 101 i koji su bili njezin dio
a ostala je samo zrinka,i josh neki likovi,vishe ili manje dobri
vecinom manje dobri
i tako je hadezej uspio ugushit 101-icu
uspio je eto i feral,isto ekonomskim metodama
a zna se shto se po kuloarima vrti o latinici i nedjeljom u 2
bit ce to potpuna pobjeda hadezejovskog medijskog prostora
s.e.v.e.n.
26.06.2008., 01:37
Evo i prijevod:
Malosunce, glede 101-ice, stvar je vrlo jednostavna. Ako nekog ne možeš ušutkat političkim metodama, učinit ćeš to ekonomskim; primjer za to je upravo 101-ica. Godine 1996. pokušali su je ugasiti političkom metodom, ali nisu uspjeli… I, što su onda napravili? Radio 101-ici su uskratili koncesiju na područje izvan grada Zagreba. S druge strane, u isto vrijeme, Otvoreni radio, iako tek osnovan, odmah dobiva koncesiju na cijelo područje RH, pa tako, s jedne strane imaš 101-icu koja pokriva samo područje Zagreba i Otvoreni koji pokriva cijelu Hrvatsku. I, sad, gdje će oglašivači radije oglašavat, pitam ja tebe? Pa, na Otvorenom, naravno, jer je tamo mnogo više (ciljane) publike. Tako je priljev novca krenuo na Otvoreni, a ne na 101-icu, zbog čega je na 101-ici došlo do negativne selekcije, jer su njeni vrijedni i sposobni kadrovi odlazili tamo gdje su im se nudili bolji uvjeti, bolja plaća, konkretno, odlazili su na Otvoreni radio. Na 101-ici je ostala samo Zrinka i još neki likovi, više loši nego dobri.
Eto, tako je HDZ uspio ugušit 101-icu. Ista stranka uspjela je ugušiti i Feral, istim, ekonomskim, metodama. A zna se što se po kuloarima vrti o Latinici i Nedjeljom u 2. Ako se ta kuloarska nagađanja pokažu točnima, bit će to potpuna pobjeda hadezejovskog medijskog prostora.
ja se sa gore navedenim bas nebi slozio, ako malo prokopam to vrijeme, prema informacijama koje ja imam to bas i nije tako jer su o i 101 dobivali lovu iz iste vrecice, a ona je bila u americi. za one koji dublje kuze problematiku mogu dati hint sto se otvorenog tice, a to je firma klariko fruit. e sad dali je o. u to vrijeme igrao duplu igru ili ne po meni danas cak i nije vazno. jer koliko toliko svi imaju iste uvijete i po toj vasoj teoriji uz politicku podrsku 101 moze dobiti drzavnu koncesiju just like that, a mogao ju je dobiti odmah u vrijeme koalicije. samo pitanje je dali on to zeli ? i sto s time dobiva ? po meni ne bas puno, mogao bi vise izgubiti osim ako za 360 stupnjeva ne promjeni program i dio ekipe. ekipa koja je presla sa 101 na o. to mi isto nije bas jasno, koja je to ekipa ? nesto tu ne stima ;) ako pak pogledamo posljednje djeljenje novceka iz drzavne kase (agencija za el. medije) zasto bi hdz udjelio 101-ici 165.736,62 Kn-a, a o. ni lipe, sad ce neki reci zato jer o. ima toliko love da je ovakva cifra za o. za zvake. eto malo za razmisljanje:ne zna:
malisunac
26.06.2008., 03:55
@s.e.v.e.n. :cerek:
ja sam mogu ponovit ono kaj sam napisala na drugom topicu, s tim kaj ne ocekujem opce odgovor. molim. fala.
a daj mi molim te onda objasni danasnju neslusljivost stojedinice zbog abnormalne kolicine reklama, politickog marketinga i prikrivenog marketinga u kojekakvim oblicima
i cinjenicu kak si je vrabica postala frendica s drIvom
@karolo
ako pak pogledamo posljednje djeljenje novceka iz drzavne kase (agencija za el. medije) zasto bi hdz udjelio 101-ici 165.736,62 Kn-a
a daaaa :confused: no shit :confused:
evo idem se ubijat od razmisljanja :D
ja se sa gore navedenim bas nebi slozio, ako malo prokopam to vrijeme, prema informacijama koje ja imam to bas i nije tako jer su o i 101 dobivali lovu iz iste vrecice, a ona je bila u americi. za one koji dublje kuze problematiku mogu dati hint sto se otvorenog tice, a to je firma klariko fruit. e sad dali je o. u to vrijeme igrao duplu igru ili ne po meni danas cak i nije vazno. jer koliko toliko svi imaju iste uvijete i po toj vasoj teoriji uz politicku podrsku 101 moze dobiti drzavnu koncesiju just like that, a mogao ju je dobiti odmah u vrijeme koalicije. samo pitanje je dali on to zeli ? i sto s time dobiva ? po meni ne bas puno, mogao bi vise izgubiti osim ako za 360 stupnjeva ne promjeni program i dio ekipe. ekipa koja je presla sa 101 na o. to mi isto nije bas jasno, koja je to ekipa ? nesto tu ne stima ;) ako pak pogledamo posljednje djeljenje novceka iz drzavne kase (agencija za el. medije) zasto bi hdz udjelio 101-ici 165.736,62 Kn-a, a o. ni lipe, sad ce neki reci zato jer o. ima toliko love da je ovakva cifra za o. za zvake. eto malo za razmisljanje:ne zna:ti se ne bi slozio,i to je tvoje pravo,al to su ti cinjenice
prvo su htjeli zagasit radio 101
1996
onda se 1997 osnovao otvoreni
do dolaska koalicije je punih 4-5 godina
u tih 4-5 godina,dodijelivshi samo koncesiju za grad zagreb 101,a novom radiju davshi koncesiju za cijelu drzavu,a kako su ciljali na isti profil publike,otjerali su oglashivace prema otvorenom radiju
sa oglashivacima dodje lova
sa lovom dodje platezna sposobnost
sa plateznom sposobnoshcu su kupili kvalitetne voditelje sa 101,koji su tamo stasali i odrasli
i time su josh vishe podigli svoju kvalitetu
na racun 101
i tako manja kvaliteta,manje reklama
i sve se to tako lijepo vrti onda u krug
ko vir
....
a daj mi molim te onda objasni danasnju neslusljivost stojedinice zbog abnormalne kolicine reklama, politickog marketinga i prikrivenog marketinga u kojekakvim oblicima
i cinjenicu kak si je vrabica postala frendica s drIvom
...
kvalitetni ljudi su otishli krajem 90-tih sa tog radija,i od 101 je ostalo to shto je ostalo
a kriva je,kao shto sam gore naveo,politika,koja ih je ekonomski ugushila
Mr Smoogj
26.06.2008., 09:55
kvalitetni ljudi su otishli krajem 90-tih sa tog radija,i od 101 je ostalo to shto je ostalo
Ma koji su to kvalitetni ljudi krajem devedesetih otišli sa Stojedinice? Navedi bar trojicu.
exAzriel
26.06.2008., 10:27
Ma koji su to kvalitetni ljudi krajem devedesetih otišli sa Stojedinice? Navedi bar trojicu.
tabaković na obiteljski :rofl:
gložinić na plavi :rofl:
hloverka svuda po malo :rofl:
no dosta šale...
šeparovička i Zinka recimo.....
Mr Smoogj
26.06.2008., 10:33
tabaković na obiteljski :rofl:
gložinić na plavi :rofl:
hloverka svuda po malo :rofl:
no dosta šale...
šeparovička i Zinka recimo.....
Stari, dopusti da odgovori lepi, koji je beskrajno upućen u problematiku.
malisunac
26.06.2008., 10:39
i tako manja kvaliteta,manje reklama
i sve se to tako lijepo vrti onda u krug
ko vir...
...
yeah right
tak su ekonomski uguseni da su to strahi jebenti :rolleyes:
Krovopokrivac
26.06.2008., 10:52
Devedestih je stojedinica bila protiv politike HDZ-a, kasnije se slizali s SDP-om 2000. i završili su tak kak su završili...pokazali se jednostranima, što je loše za "najdemokratskiji radio u hrvata".
Da su ostali dosljedni sebi, možda bi ih i slušalo više od petnaestak ljudi...
Sad je to osrednji radio kojeg slušaju nostalgičari. Ne vidim što bih pametnoga ili zanimljivoga mogao čuti na toj frekvenciji. Političke emisije su bile puno objektivnije na Plavom radiju. Ne znam dal i dalje ide u eter, ali "Radio referendum" je bio objektivniji nego sve emisije na 101-ici zajedno.
Zgadila mi se politička situacija u hrvatskoj (pobjeda HDZ-a na izborima i Milanović na čelu SDP-a) pa mi radio služi samo za slušanje muzike :)
Naravno, stojedinica pršti čudnom glazbom pa je i tu izbjegavam.
exAzriel
26.06.2008., 11:08
Devedestih je stojedinica bila protiv politike HDZ-a, .
ispravak netočnog navoda...
Doduše možda neki neznaju ili su zaboravili ali situacija je bila slijeeća.
101 je počeo lamrati protiv HDZeja, kad je ZVM nogirana sa HTV-ea iz one debilne emisije sa Varošancem.
Tek onda je počelo lamranje protiv HDZeja....
Neki na tom radio su uvjek lamrali protiv svih političkih stranki, no taj moment je bio ključan u okretanju prema Mesiću.
Iako ZVM danas tvrdi da je razlog bila Bosna i puč Mesić MAnolić, to naprosto nije točno.
Jer rjetki se sjećaju da je Dinamova himna u vrijeme kad je ZVM bila na HTV-e, bila na 101 zabranjena.
Velim rjetki se sjećaju, ali se sjećaju i nezaboravljaju!
Ima toga još, ali mi se sad neda piskarati o tome!
exAzriel
26.06.2008., 11:10
Stari, dopusti da odgovori lepi, koji je beskrajno upućen u problematiku.
aaaaa sorry :brukica:
yeah right
tak su ekonomski uguseni da su to strahi jebenti :rolleyes:
pa,ak nisi nish skuzila iz onog shto sam napisao,ebga
malisunac
26.06.2008., 14:51
pa ono..nije da se ne trudim..nemres rec
al ova vrucina ..danas jos i vlaga i tak..:D
al onak..
daj probaj malo i druge postove na topicu tuitamo eventualno procitat
a ne se svojim vlastitim udivljavat do boli...pa ih bjesomucno ponavljat :mig:
al, nemas beda...vec ce te neko skuzit, nedaj se omest :top:
kokakoka
26.06.2008., 19:47
nisam ni ja :ne zna: pročitam tvoje (kraće) postove 2 puta. i nije mi ništa jasno.
možeš li :moli: malo jasnije napisati nešto od ovoga što si već napisao? :ne zna: slutim da puno toga znaš, da si upućen, vidim da nam nešto pokušavaš reći... al kikija ne razumijem :ne zna:
pa vidim shto ti pishesh
iscudjavash se da je 101 postala privatna stanica zrinke
pokushao sam ti to pojasniti,al eto,ti se i dalje iscudjavash
ko da se radi o pjesnicima i pjesnishtvu
pa 101 je postala losha stanica jer su otishli neki kvalitetni ljudi
otishli su 96/97 najvishe
cudno poklapajne sa neuspjelim pokushajem politickog nasilnog gashenja
nedugo nakon su uspjeli rafiniranijim metodama,onim ekonomskim
i eto,doshli smo da je ostala samo zrinka,i josh par poluvoditelja
i masu novih
to se zove negativna selekcija (kad recimo kroz loshe place gubish kvalitetne ljude)
Mr Smoogj
26.06.2008., 21:26
pa 101 je postala losha stanica jer su otishli neki kvalitetni ljudi
otishli su 96/97 najvishe
Ako još jednom napišeš da su otišli "neki kvalitetni ljudi", a ne nabrojiš barem tri imena, prezimena i nazive emisija koje su radili prije nego što su otišli, dobit ćeš karton za trolanje. As simple as that. :kava:
malisunac
26.06.2008., 21:39
:zvrko:
ja sad vise stvarno nis ne kuzim...lepi, jel mos jos koji put objasnit pliz :moli:
malosunce,eo,josh sam ovaj put
otishli su im ljudi,krajem 96 i pocetkom 97
i o tome se radi
eto
Ako još jednom napišeš da su otišli "neki kvalitetni ljudi", a ne nabrojiš barem tri imena, prezimena i nazive emisija koje su radili prije nego što su otišli, dobit ćeš karton za trolanje. As simple as that. :kava:
eto cure iz week reporta...to je troje ljudi tj. tri cure
pa kasnije dosta njih iz redakcije kulture+neki novinari nakon onog štrajka svojedobnog...
glazbena isto fali ljudi (nekih emisija danas jednostavno nema)
tehnika se rasipala...itd.
Mr Smoogj
26.06.2008., 23:34
eto cure iz week reporta...to je troje ljudi tj. tri cure
pa kasnije dosta njih iz redakcije kulture+neki novinari nakon onog štrajka svojedobnog...
glazbena isto fali ljudi (nekih emisija danas jednostavno nema)
tehnika se rasipala...itd.
Cijenim trud, ali pitanje nije bilo postavljeno tebi. Osim toga, odgovor je daleko od potpunog.
exAzriel
26.06.2008., 23:46
pa ak se smijem umješati, a naravno da smijem, ako nešto tvrdiš onda to moraš dokazati.
Evo priznajem da vrtim po glavi tko je toliko značajan otišao i nikako mi ne pada na pamet, osim one dvije koje sam rekao.
Prirodnim odrastanjem neki ljudi su prešli na televizije, ali to nema veze sa ovim o čemu ti pišeš.
Tak da te i ja lijepo molim napiši koji to ljudi, jer bojim se da me skleroza spopala, i ja ih se nemrem sjetiti!
exAzriel
26.06.2008., 23:58
ma čekaj koji debeli polubolesnik?
Tko je sve došao poslije 97?
Halo?
daj malo razradi temu, sad sam već debelo znatiželjan...
Cjela jutarnja ekipa kroz cjeli tjedan je stara ekipa, samo nisu uvjek svi bili u eteru.
one man music show vodi stara ekipa, osim Miljca koji je bio prije glazbeni urednik.
Navečer su tematske glazbene emisije kakve su oduvjek bile, i vode ih isti ljudi koji su ih vodili, osim tupave Sanje, i tupave Renate.
Jedino novo je crtani romani show, koja je izuzetno kvalitetna emisija, i donekle novo je klinika doktora Schwanza..
Ostalo je sve manje više kak je uvjek bilo..
Od novih jutarnjih je Alen, i to je manje više to.
Živim uz taj radio od 16 godine kad je počeo emitirati, i fakat neznam o čemu pričaš.
Cijenim trud, ali pitanje nije bilo postavljeno tebi. Osim toga, odgovor je daleko od potpunog.
pa htio si troje ljudi a dobio si i previše.. :kava:
Mr Smoogj
27.06.2008., 08:42
pa htio si troje ljudi a dobio si i previše.. :kava:
Zapravo sam htio da lepi pokaže što konkretno zna o temi o kojoj se u svom stilu razvezao. A dobio sam još jednog koji priča o "tri cure" i "dosta njih". :rolleyes:
Bio mi je super Švec danas nakon time mashine
fakat su usrali danas s temom i vremenom
Zapravo sam htio da lepi pokaže što konkretno zna o temi o kojoj se u svom stilu razvezao. A dobio sam još jednog koji priča o "tri cure" i "dosta njih". :rolleyes:
ak se imalo kužiš u 101 onda znaš koje su to tri cure a ak neznaš o kome pričem onda ti nit nikad nebude bitno...
exAzriel
27.06.2008., 15:45
Bio mi je super Švec danas nakon time mashine
a tek kak je odjebao frajera koji je tražio za phone box led zepeline.......
to stalno radi niš posebno (odavno je rekao da mrzi phonebox--i u neku ruku je u pravu al još se gura to dalje)...al bio je jingle njegov ujutro i nešto kao weekend starts...od o6 do o9...neprizna tih sat vremena do 10 kolko smjena traje lol (al me zanima jel se odrekne love za tih sat vremena?)
exAzriel
27.06.2008., 16:19
..od o6 do o9...neprizna tih sat vremena do 10 kolko smjena traje lol (al me zanima jel se odrekne love za tih sat vremena?)
pa ja se na njegovom mjestu nebih odrekao, jer je i sam rekao da bi radije radio tih sat vremena, nego slušao phone box...
usput neko vrijeme je dolazio u 4 na posao, i puštao stvari iz gušta...
E sad tražio je dišu da mu to plati, pa neznam kak je to završilo....
znam da je dolazio oko o5 i spremao se za emisiju...profić jedan od meni dražih ;)
Mr Smoogj
27.06.2008., 23:53
ak se imalo kužiš u 101 onda znaš koje su to tri cure a ak neznaš o kome pričem onda ti nit nikad nebude bitno...
Ne kužim. Kaj je nekakva kletva ako se napišu njihova imena i prezimena? :ne zna:
Ne kužim. Kaj je nekakva kletva ako se napišu njihova imena i prezimena? :ne zna:
e baš to :top:
nije baš ljepo spominjat nečije ime u javnosti pogotovo ak ti isti više nisu javne face..tak da ak neko od njih da dozvolu dobro ak ne sorry...(a i spomenuta je emisija koje nema tak da nema nit tih ljudi pa googlaj..)
kokakoka
28.06.2008., 09:22
nije baš ljepo spominjat nečije ime u javnosti pogotovo ak ti isti više nisu javne face..tak da ak neko od njih da dozvolu dobro ak ne sorry...(a i spomenuta je emisija koje nema tak da nema nit tih ljudi pa googlaj..)
tako je, a mislim da ni mrtve koji su nešto napravili za života, također ne treba spominjati jer ti isti više nisu živi. posebno bi bilo nepristojno spominjati nekog mrtvaca koji je, ne daj bože, nešto loše napravio u životu. amen.
:confused:
Mr Smoogj
28.06.2008., 11:08
Zinka Bardić više nije javna osoba? Ma nemoj!
Nisam ni pitao da se veli nešto o njihovim sadašnjim "nejavnim" životima, kuda idu u kupovinu, na kojim adresama žive, kolike su im režije, nego samo da se navedu imena osoba zaslužnih za slavu Stojedinice i eventualno razloge iz kojih su napustile svoj radio. Ali od ovoliko uposlenika radija koji se motaju ovuda, svi nešto kruže ko mački oko flambirane palačinke.
Žene koje su radile week report, a koje su sa radija otišle se (bez guglanja) zovu redom: Nataša Magdalenić Bantić, Zinka Bardić, Silva Šeparović i Goga Simonović.
O razlozima njihovog odlaska ovdašnji stojedinaši sigurno znaju više od mene. Ono što ja znam je da je gđa Magdalenić Bantić otišla suprugu u London, Silvija Šeparović na porodiljni (čini mi se), no Week Report se ionako tih zadnjih cca. godinu dana radio kao vanjska produkcija, naravno koristeći opremu Radija 101.
A koliko je HDZ-ovski jaram (koji je, da se razumijemo, nesumnjivo postojao) uzrokom njihovog odlaska bi se isto dalo diskutirati. Ako se ne varam, triger koji je pokrenuo bunu bio je slučaj Raos, tj. otkaz Predragu Raosu od strane ZMV, kako bi ona sama ostala čista u očima feminističkih udruga, čija je predstavnica potpuno neisprovocirana Raosovim ponašanjem napustila njegovu emisiju, što Raos, znamo ga, nije mogao podnijeti šutke i što ga je stajalo glave u obračunu koji je slijedio s "drugom generalom" Mojzeš Vrabec.
4 8 15 16 23 42
08.07.2008., 07:41
"One Man" radi "stara ekipa"...:rofl:
Od "stare ekipe" u One Manu su ostali sam Vrbanac i Svec...
Neki su u toj staroj ekipi iskljucivo po stazu u glazbenoj redakciji,ali One Manu nisu mogli ni prismrdit,btw. :amen:
malisunac
23.07.2008., 13:12
desant na banca :kava:
O razlozima njihovog odlaska ovdašnji stojedinaši sigurno znaju više od mene. Ono što ja znam je da je gđa Magdalenić Bantić otišla suprugu u London, Silvija Šeparović na porodiljni (čini mi se)
dugacak neki porodiljni :confused:
btw sjetih se da sam cula da se trazi kandidat za novog glavnog i odgovornog i da se kandidat nece traziti medju postojecim djelatnicima...jel to znaci da ce to biti netko izvana?
oce to biti neki bivsi djelatnik ili netko tko nije nikad ni prismrdio na 101?
Ahoi svima,
Samo da bacim jednu retrofiliju buduci da ih tapetirate vec nekoliko postova :
http://img14.imagevenue.com/loc814/th_83651_Minulo_122_814lo.jpg (http://img14.imagevenue.com/img.php?image=83651_Minulo_122_814lo.jpg)
Citamo se kasnije :)
8
malisunac
05.08.2008., 10:40
svec ruuuuuuuuuuulz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
opce ne kuzim zake svec ne dela i druge programe :confused::ne zna:
ovo danas me podsjeca na one prapocetke neke na radiju :cerek:
Vilibald
05.08.2008., 10:49
pozdravljam:top:
švec:s ..ovo danas je nešto sasvim drugačije
malisunac
05.08.2008., 10:56
pozdravljam:top:
švec:s ..ovo danas je nešto sasvim drugačije
:cerek::cerek::cerek:
kuis kak malo treba jebenti :rolleyes: :D
Vilibald
05.08.2008., 11:17
:cerek::cerek::cerek:
kuis kak malo treba jebenti :rolleyes: :D
u principu da:ne zna:
kak se zadovoljimo s malim,a i vele da male stvari čine život:rofl:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.