View Full Version : Stranac kao kupac
dharma108
12.05.2011., 15:14
Kod kupoprodaje stranom državljaninu dali je po zakonu obavezno da je ugovor i na njegovom jeziku preveden ili može biti i na našem pa mu ga netko prevede na licu mjesta .Dali za ugovor o kupoprodaji treba ovlašteni prijevod obavezno?
Kod kupoprodaje stranom državljaninu dali je po zakonu obavezno da je ugovor i na njegovom jeziku preveden ili može biti i na našem pa mu ga netko prevede na licu mjesta .Dali za ugovor o kupoprodaji treba ovlašteni prijevod obavezno?
Ne postoji takva zakonska obveza, ali u praksi nije loše da se prevede, kako bi se izbjegle mogučnosti pobijanja ugovora iz razno raznih razloga.
dharma108
13.05.2011., 00:22
Ne postoji takva zakonska obveza, ali u praksi nije loše da se prevede, kako bi se izbjegle mogučnosti pobijanja ugovora iz razno raznih razloga.
Hvala na odgovoru:s
dharma108
17.05.2011., 09:17
Imala bi još dodatno pitanje.Dali njemački državljani u svojoj zemlji Njemačkoj imaju imaju gruntovnu i katastar?Nešto sam čula da je to kod njih sve na jednom mjestu ali nisam sigurna jer je to bilo davno na TV. Strance zbunjuju sa izvodima iz katastra a čini mi se da oni ne znaju razliku,jer puno naših ljudi ne zna razliku gruntovne i katastra.
Mislim da oni to nemaju odvojeno kao mi, ali nisam 100% siguran.
Felix 3575
26.07.2012., 23:00
A dali neko zna agencije preko kojih se može prodavat strancima?
Kate the Great
03.12.2012., 18:28
Strana fizička (možda i pravna osoba)iz USA ,putem posrednika ispostavila je zakonskom zastupniku i vlasniku tvrtke pismo namjere o preuzimanju (kupnji) trgovačkog društva KG d.o.o.Zagreb.
Zanima me koje mjerodavno materijalno i procesno pravo dolazi u obzir u primjeni.
Domaće pravo,pravila međunarodnih konvencija (radi se i trgovačkom Društvu) , neko strano pravo ili?
Stranke tek trebaju ući u pregovore,a eventualni kupac je navijestio da bi prije due diligence (detaljnog pregleda Društva koje se ima preuzeti) potpisali Ugovor o povjerljivosti informacija.
Vesna8888
12.12.2012., 13:15
A dali neko zna agencije preko kojih se može prodavat strancima?
Pa vjerojatno svaka agencija, ako se mogu sporazumjeti. Ne znam bas da postoje agencije koje prodaju izricito drzavljanima HR.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.