PDA

View Full Version : Teletina, recepti i preporuke


chiquita
01.03.2003., 09:06
ali bijelom umaku, od vrhnja mislim, sa gljivama.
kak se to dela?
štela bi danas iznenaditi dragoga ali ne znam kak se to dela.dajte pliz hint.
zdinstam luk
na to gljive
i kaj onda???

chiquita
01.03.2003., 10:12
ah, izgleda da ću ipak morati mamu zvati.

shef Sale
01.03.2003., 10:28
Hm...evo nekaj, možda pomogne! :D

Šampinjoni u umaku od vrhnja

Sastojci:
za 2 osobe:
100 g slanine
125 g šampinjona
0,1 l suha bijela vina (graševine)
0,125 l vrhnja za kuhanje
vegeta
100 g luka
100 g purećih prsa
100 g junećeh rostbifa
100 g telećeg filea


Opis:
Na luku pirjamo slaninu narezanu na kockice, dodamo šampinjone te malo popržimo. Zalijemo bijelim vinom te još malo pirjamo. Zatim zalijemo sa vrhnjem za kuhanje i kuhamo dok se umak ne reducira i začinimo vegetom.
Način pripreme i serviranja: Narežemo file od purećeg bijelog mesa, file od rostbifa, file od odabranog telećeg mesa i pečemo na žaru da ostanu sočni. Serviramo lijepo složene uz šampinjone u vrhnju, krokete, brokule i cvjetaču na maslacu.

-----------------------------------------

Naravno, meso možeš i varirati po izboru... :D

chiquita
01.03.2003., 14:54
šefe, thx. moj ručak je danas ispal ovak:

zdinstala luk, bacila malo vegete na to,
teleće šniclice uvaljala u brašno i u posebnoj tavi malo prepekla na nago
na poluzdinstani luk sam stavila šniclice i na to 2 čašice kiselog vrhnja
i jednu čašicu jogurta
promešala
začinila sa
- peršinom
- crvenom paprikom
- biberom
- curryem
dobro promješala i pustila da se krčka dok sam napravila njoce od dva jajca.
moj dragec je prste polizal i rekel da je goli šef goli qurac za mene!

:D :D :D :D
:D :D :D
:D :D
:D

shef Sale
01.03.2003., 15:09
znači - poslije mesa je opet bilo meso! :D

hehe...
dobro zvuči klopa, btw ;)

Dora K
02.02.2006., 14:00
Daklem.... kupila sam komad telećeg buta, mogu se napraviti lijepi šnicli ili fina pečenka.
Moja sveki ju sam posoli i popapri i peče u pećnici s krumpirima ili poha šnicleke. Meni to ništ nije baš ono prefino (možda jednostavno ne volem teletinu :rolleyes: ).
Dajte neku ideju, kak da to spremim, koji začini? Zna itko kakav predobar recept?
Fala!!! :kiss:

undercover
02.02.2006., 14:28
joj, ja bas volim teletinu
mozes je punit pa ispec u pecnici, ili snicle u saftu s vrhnjem i gljivama, ili narezat na kocke pa dinstat sa paprikama i graskom, ili na varivo s krumpirem i mahunama ili jedno od meni drazih snicle s kaduljom-to je jako brzo za15-ak min gotovo- idealan izbor za brzinsku veceru kad dodjem kasno izgladnjela kuci
snicle istuces, posolis, popapris
na svaku sniclu stavis po fetu dobre kuhane sunke i jedan list svjeze kadulje, prihvatis cackalicom, samo lagano da kadulja i sunka ne otpadnu
pobrasnis onu stranu na kojoj nije sunka i stavis peci na malo ulja u tavu prvo onu stranu koja je pobrasnjena a onda kad je peceno okrenes i isprzis stranu na kojoj je sunka
Zalijes sa malo vrhnja za kuhanje i kap vodice (samo malo ne treba biti puno safta), pustis samo kratko da se vrhnje zagrije, ako treba dosolis i to je to.
Ne smije se vise kuhati nakon sto si dodala vrhnje jer su snicle vec potpuno ispecene pa ako ih nastavis kuhat postat ce zilave.
Brzo i super ukusno, pase s njokama ili kroketima mada ih ja cesto smazem samo s kruhom jer nemam vremena jos za kuhat prilog a meso je zacas gotovo

Dora K
02.02.2006., 14:45
A s čime ju puniš? Ne smijem stavljat vrhnje, suprug ga ne podnosi. Puno puno hvala!:)

undercover
02.02.2006., 14:52
onda nemoj zalit s vrhnjem vec sa samo malo vode (ili juhe) ili s malo bijelog vina (znaci na smije biti toliko safta da prekrije snicle vec samo malo da ne bude suho)


ili druga ideja
mozes na snicle stavit komad sunke i sira, zarolat, uhvatit cackalicom pa ih dalje spremat u saftu

za pecenje u pecnici obicno punim teleca prsa al moze valjda i but
punim ih sa smjesom od slanine, šunke, luka, graska, mrkve, starog peciva
ako zelis tocan recept mogu ga napisat veceras

Dora K
02.02.2006., 15:16
Ajde, daj napiši recept pliz.

Thanks!:)

undercover
02.02.2006., 19:46
ja u mesu napravim džep, napunim ga filom i zašijem iglom i koncem
možeš ga i cijelog razrezati, staviti fil na njega i onda zarolati-u tom slučaju omotaj ga i sveži koncem
moj fil za 1 prsa cca2kg
pola kila bijelog peciva ili starog kruha
50 g mrkve i 50g graška, 1 glavica luka, 50 g bijele slanine od pršuta(ili pancete) i 100g kuhane šunke, muškatni oraščić, peršin i 1 jaje
malo mlijeka i par žlica slatkog vrhnja

kruh izrežemo na kockice, polijemo ga mlakim mlijekom i ostavimo da se moči
mrkvu izrežemo na kockice i skuhamo je , grašak ako je friški ili smrznuti isto treba skuhati
luk propirjamo na ulju, dodamo kockice slanine i šunke
kruh ocijedimo i stavimo u posudu
dodamo mu luk, slaninu i šunku, grašak i mrkvu, sjeckani peršin, malo muškatnog orašćića, razmućeno jaje, 2 žlice slatkog vrhnja, papar i sol (probati prije jer je slanina slana)
smjesu dobro promješamo i s njom filamo prsa
prsa namastimo i posolimo izvana i pečemo na 200 skoro 2 sata

d@d@
02.02.2006., 19:52
Ako se odlučiš na šnicle, jednostavna varijanta.

Potučeš, posoliš, pobrapriš jednu sranuzagriješ ulje ne prejako, dodaš maslac (pravi ne dobro jutro i te fore) prevrneš 2 minute na pobrašnjenu stranu pa okreneš na drugu dodaš sjeckanu kadulju dva kola limuna (onako tanka ko za ukrasit čašu na koktelu) i gotovo.

Prilog kuhani krumpir i taman ostane safta za polit ga.

d@d@
02.02.2006., 19:55
Sad tek vidim da imamo slične recepte i očito je ovo s kaduljom dobitna kombiacija.

undercover
02.02.2006., 19:57
:kiss: kadulja i teletina

d@d@
02.02.2006., 20:03
:kiss: kadulja i teletina

A pod peku sa tikvicom i lukom, ali pre hladno je da ju tamo hitimo na dvorište.
A opet but ima.:zubo:

Dora K
03.02.2006., 06:16
:rofl: Odmah sam si zamislila sliku kak zabundana do nosa izlazim u dvorišće s butom i lopatom u ruci i kopam teren za peku u našem zajedničkom dvorištu, u onom malom području travnjaka nasuprot kontejnera :zubo:
Mislim da bi me ostali stanari izbacili iz stana po hitnom postupku, ... il' bi me strpali u ludaru? :misli: :zubo:

Fala žemske. Danas bum mužu prezentirala recepte pa nek si izabere kaj oče jest, pa bume vidli, ne? :mig: Navijam za pršut i kadulju :klopa:

:kiss:

Dora K
03.02.2006., 06:38
Hm, imam još jedno pitanje:D
Koliko minuta pečete te šnicleke s jedne pa s druge strane i na kojoj temperaturi? Mislim, da ne napravim triješće :zubo:

d@d@
03.02.2006., 10:06
Ovisi kako su debeli i očeš li malo krvavo. Najbolje je minut - dva sa svake strane pa zabodi viljušku, vidit ćeš po boji soka koji izađe iz šnicle.

atlantis
03.02.2006., 10:25
komad teletine natrljaj solju, paprom, ruzmarinom i majcinom dusicom i onda ispeci u rolu a uz to peci i krumpir, papriku, crveni luk, tikvice, rajcicu :)

Dora K
03.02.2006., 10:34
komad teletine natrljaj solju, paprom, ruzmarinom i majcinom dusicom i onda ispeci u rolu a uz to peci i krumpir, papriku, crveni luk, tikvice, rajcicu :)

WOOOOW!!! Morat ću otić po još jedan komad teletine! :klopa:

undercover
03.02.2006., 10:46
morat cu i ja, nisam odavno jela teletinu a sad mi sline cure :klopa:

Mexxi
05.02.2006., 07:31
Probao sam dosta jela s teletinom ali nekako mi je ovaj najdraži. Teletinu neka ti izrežu na šnicle zatim ih malo istučeš popariš i posoliš te pustiš da odstoji. Uvaljaš u brašno i jaje te baciš na ugrijano ulje samo da dobije zlatnu boju. Nakon toga posložiš u pleh za pečenje te zaliješ s bijelim vinom onako da pliva u njemu ali da je ne prekrije skroz. Prekriješ listovima peršina u komadu i dodaš češnjaka prerezanog na pola. Zamotaš alu folijom pleh te pečeš 45 minuta na 180 stupnjeva. Meso bude prejebeno topi se u ustima:kiss: a ostane ti i umaka serviraj uz pire od krumpira

polly
05.02.2006., 09:52
ovaj gore recept me podsjetio
jedna moja kolegica je često radila sljedeče jelo, ne znam kak bi se to uopće nazvalo
šnicli od teletine se spohaju (klasika, brašno, jajaca, prezli)
zatim se slažu u vatrostalnu posudu, red šnicli, posut sa sribanim rsirom (gauda ili sl.), i tak dok se sve ne potroši
zalije se strajbanim jajcima pomiješanim sa vrhnjem za kuhanje, pokrije folijom i gurne u rol
nakon pol sata se skine folija da po vrhu dobijie malo boje

uvijek je jako hvalila to jelo
ja ga nisam probala jer mi izgleda malo preveč svega
osim toga meni je kod pohanog šnicla najbolji ogrtač na reš :zubo:

ja napravim kak atlantis
još ako se radi o koljenici, ne o butu :klopa:

Dora K
05.02.2006., 23:17
Dakle, morat ću svakako po novi komad teletine.... :D

Ovaj komad je stvarno bio prekrasan, taman za narezat šnicleke tak da sva vlakna režeš poprečno. Malo sam još surfala po netu i pronašla da se ovaj recept sa pršutom i žalfijom zove Saltimbocca ala Romana iliti Rimski odrezak.
Narezala sam lijepe šnicleke oko 8 mm debljine, potukla ih s obje strane (stanjili se na 4 mm) i razrezala eventualne žilice. pričvrstila na svaku plošku tanko narezanog pršuta i listić žalfije, nisam solila ni paprila. Hitila na vruće ulje i sa svake strane pekla točno jednu minutu (brojila glasno do 60 ) i tak ih izvadila na tanjur i poklopila, nakon kratkog vrmena sami su pustili sok.
Moje zanovijetalo je doslovce stenjalo od užitka uz konstantno ponavljanje da nikad u životu nije ništa bolje jeo. Moram ga podržati, mogla bih to jesti svaki dan. To je bilo, ups, sad već prekjučer. Na kraju me je suznih očiju zamolio da to i sutra jedemo. Teško žabu u vodu natjerati :zubo:

Dakle, moram kupiti novi komad teletine jer želim još svašta isprobati :zubo:
:kiss: SVIMA!

Anson
03.04.2006., 11:00
kupila sam 4 prekrasna teleca snicla pa cu za rucak napravit rimski odrezak, nisam to nikad jela a tolko ste nahvalili kombinaciju teletine i kadulje da jednostavno moram probat...jos bum i naucila kuhat uz vas sve :D
javim kak je ispalo

emili
03.04.2006., 12:12
odakle vam kadulja? gdje je nabavite sada?

arwen
03.04.2006., 21:44
na svaku sniclu stavis po fetu dobre kuhane sunke i jedan list svjeze kadulje, prihvatis cackalicom, samo lagano da kadulja i sunka ne otpadnu
pobrasnis onu stranu na kojoj nije sunka i stavis peci na malo ulja u tavu prvo onu stranu koja je pobrasnjena a onda kad je peceno okrenes i isprzis stranu na kojoj je sunka
Nešto slično se zove saltimbocca, s tim da se ne stavlja kuhana šunka nego pršut. Umjesto vrhnjem, zalije se vinom.

Kadulju sada možeš povoljno kupiti na tržnici, tamo gdje prodaju cvijeće.

B&B
04.04.2006., 09:08
komad teletine natrljaj solju, paprom, ruzmarinom i majcinom dusicom i onda ispeci u rolu a uz to peci i krumpir, papriku, crveni luk, tikvice, rajcicu :)


Zvuči super! Molim te, za nas domaćice-početnice, napiši koliko točno pečeš meso i na kojoj temperaturi (treba li ga na početku zapeći 'na naglo')?
Kada ubaciš krumpire i ostalo povrće?

Hvala!

Pozdrav!

d@d@
04.04.2006., 09:27
odakle vam kadulja? gdje je nabavite sada?

Meni raste ispred kuće, upravo je krenula. Viđam je u onim lončićima sa začinskim biljem u većim dućanima: Bila, Mercatone, Konzum.... takvu sam preselila u teglu pred kućom i traje već 3 godine.

Anson
04.04.2006., 09:44
:jumping:
rucak je bio super, moji su prezadovoljni

Anson
04.04.2006., 09:47
Molim te, za nas domaćice-početnice, napiši koliko točno pečeš meso i na kojoj temperaturi

e to i mene zanima...nikad ne znam kolko dugo treba peci meso, jos ok kad su snicle al kaj kad imamo velike komade npr. koljenicu...ne znam to procijenit

atlantis
04.04.2006., 10:08
Zvuči super! Molim te, za nas domaćice-početnice, napiši koliko točno pečeš meso i na kojoj temperaturi (treba li ga na početku zapeći 'na naglo')?
Kada ubaciš krumpire i ostalo povrće?

Hvala!

Pozdrav!


ja sam pekla komad od cca kile pa sam ga pokrila na 180 20 minuta i nakon toga nabacala povrce kraj njega i spekla do kraja...

al ja ti to sve odokativno tak da me nemoj za rijec drzati, radije pitaj polly da ti vrijeme izracuna...

polly
04.04.2006., 10:31
radije pitaj polly da ti vrijeme izracuna...

je pravu si našla :zubo:
ja ti ne poznam ni vage ni vure kod kuhanja
kod mene se svodi na uzmi, pripremi, složi, speci/skuhaj i pojedi

d@d@
04.04.2006., 10:41
Pa najlakše je uzet onaj štapić za ražnjiče, pa zabost u dio mesa gdje je najdeblje, ako curi sukrvica - nije gotovo, i tako podljevaš meso svako malo. Kad prestane curit pojačat malo temperaturu da se izvana zašeče i gotovo.

tough_cookie
09.04.2006., 18:06
kak vam ovo zvuci?

razmisljala sam zdinstati telece kockice (od buta) pa dodat kopar unutra al me malo strah eksperimentirati.

d@d@
09.04.2006., 18:10
Nemam iskustva. Kopar je jak začin najčešće ga radim na umak, pa ko voli.

Ajde eksperimeniraj napravi do pola gotovo, pa isprobaj u maloj tečici sa dijelom.

atlantis
09.04.2006., 22:07
Kopar je jak začin najčešće ga radim na umak, pa ko voli.



recept :moli:

d@d@
10.04.2006., 09:01
recept :moli:

Ovdje više ideja za umake: http://www.forum.hr/showthread.php?t=137207

Dora K
10.04.2006., 09:02
Imaš tu nekaj...

http://www.forum.hr/showthread.php?t=137207

Za kopar sos uz meso koristim kiselo vrhnje, na putru malo zažutiš brašno (samo malo), hitiš nasjeckan kopar, promiješaš, podlijevaš juhom ili vodom, umutiš jedno/ pola kiselo vrhnje (kak ti paše), dosoliš, popapriš po potrebi.

Kopar sos uz ribu (obično se služi uz pečeni losos), radi se isto, ali kiselo vrhnje zamijeniš slatkim ili onim za kuhanje.

Uz kuhano meso ide dobro i umak od tikvica s koprom, oguliš tikvice, narendaš posoliš, iscijediš. Na svijetli zapržak od putra i brašna hitiš tikvice, dinstaš, podlijevaš s malo vode ak se lovi za dno posude, soli, papra. Kad su ukuhane, dodaš nasjeckani kopar i prema želji malo kiselog ili slatkog /onog za kuhanje vrhnja, kratko prokuhaš i to je to.

atlantis
10.04.2006., 09:09
hvala curke :top:

edita23
09.08.2007., 11:20
Jednom davno sam jela teletinu i sampione, sa nekim zacinima je i super je ukusno.

zanima me dal znate kakkav dobar recept teletine i sampiona, za pecenje u pecnici (ono vise rez).


jer ja neznam, samo sam jednom jela hehe a zeljela bi napraviti.

thanks!

atlantis
09.08.2007., 14:27
ne znam za pecnicu al znam jedan recept

ulje, crveni luk, teletina, sola, papar, malo paprike slatke i podlijevati lagano dok teletine nije skoro gotova

na to baciti ociscene i nasjeckane shapinjone i pirjati dok ne omeksaju

probati, po potrebi josh malo zaciniti i dodati vrhnja za kuhanje da se ugusti umak

(moze i s kiselim vhnjem)

eto :)

emili
10.08.2007., 11:40
ja teleće šnicle začinim sa soli i jednu stranu u brašno, prepečem naglo na masnoći - prvo nepobrašnjelu stanu
zatim 1 - 2 žlice praška iz vrećice krem juhe od gljiva pomješam s vodom i dodam šniclama, narežem šampinjona količina po želji i dodam
od začina još dodam mrvicu senfa, češanj češnjaka i crvene paprike

eto, u ovo jelo nije potrebno stavljati vegetu, napominjem to jer ja inače u sva jela stavljam vegetu, ali ovdje stvarno ne paše

odlično je, probajte :top:

ruralac
08.03.2009., 11:53
Zanima me iz vaših iskustava koji tio teletine je najbolji za ispod peke? Bitno je da je ukusan sočan i vrlo važno - mek, da se topi u ustima.

Hvala

d@d@
08.03.2009., 16:54
Ja uvijek uzimam dio od butića/lopatice - uglavnom zbog klinca, ali meni bi i koljenica bila njami.

Inače jako volim punjena teleća prsa, ali još nisam probala to gurnut pod peku. Sad ide sezona, pa ako bude prilike..

Lani sam vježbala s janjetinom i rezultati su bili više nego odlični, skoro pa kao s ražnja.

Lola
11.03.2009., 22:30
meni je but suharak, a odgovor ne znam, mozda plećka?

deri valdez
12.03.2009., 22:47
1. koljenica
2.prsa rebra
3.lopatica

Goldstein
22.07.2010., 20:37
Trebao bi recept za jelo koje se zove "Medaljoni Pariz". Probao sam ga u jednom restoranu u Crikvenici i nadao se da ću naći recept na netu ali ništa od toga, ukratko, medaljoni, slabije pečeni u umaku nekakve oker boje sa šampinjonima, posluženo sa kroketima.

Hvala

Zla patka
16.09.2011., 18:55
dizem ovo iz mrtvih :D

kupila danas krasne telece krmenadle...kotlete...kak vec zovete taj komad mesa
i imam doma crvenog ribizla koji ceka tako neko meso vec duze vrijeme :D

mislila sam marinirati teletinu pa ju spec na naglo i napravit uz to nekakav umak od ribizla
i kaj da napravim uz to kao prilog?

ima li tko kakvu ideju sto i kako s teletinom i ribizlom? preporuku?

Pellaprat
16.09.2011., 19:15
dizem ovo iz mrtvih :D

kupila danas krasne telece krmenadle...kotlete...kak vec zovete taj komad mesa
i imam doma crvenog ribizla koji ceka tako neko meso vec duze vrijeme :D

mislila sam marinirati teletinu pa ju spec na naglo i napravit uz to nekakav umak od ribizla
i kaj da napravim uz to kao prilog?

ima li tko kakvu ideju sto i kako s teletinom i ribizlom? preporuku?

Ako su kotleti od bubrežnjaka i ako su u komadu nemoj ih rezati i na naglo, nego polako u pećnici uz lagano podlijevanje vinom. Ako su ti već narezani onda ih prvo jako zapeci s obje strane, minutu,dvije, možeš na grill tavi, pa ih vrati na lagano pirjanje. S telećim kotletima teško da možeš postići efekt bifteka, da kratko i naglo pečeš, pa da unutra ostanu ružičasti i zbog toga mekani. Vole ostati žilavi.

Za ribizl ne znam jer mi ne spada u najdraže voće ali probaj postupiti kao s brusnicama i napraviti umak na bazi crnog vina i ribizla. Taj umak je posebno fin ako ga serviraš u jače izdubljenoj ispečenoj kruški, a paše uz teletinu i istovremeno ti je dio priloga.

Kao glavni prilog ja uz teletinu volim heljdine njoke ili žgance.

Zla patka
16.09.2011., 19:20
Ako su kotleti od bubrežnjaka i ako su u komadu nemoj ih rezati i na naglo, nego polako u pećnici uz lagano podlijevanje vinom. Ako su ti već narezani onda ih prvo jako zapeci s obje strane, minutu,dvije, možeš na grill tavi, pa ih vrati na lagano pirjanje. S telećim kotletima teško da možeš postići efekt bifteka, da kratko i naglo pečeš, pa da unutra ostanu ružičasti i zbog toga mekani. Vole ostati žilavi.

Za ribizl ne znam jer mi ne spada u najdraže voće ali probaj postupiti kao s brusnicama i napraviti umak na bazi crnog vina i ribizla. Taj umak je posebno fin ako ga serviraš u jače izdubljenoj ispečenoj kruški, a paše uz teletinu i istovremeno ti je dio priloga.

Kao glavni prilog ja uz teletinu volim heljdine njoke ili žgance.

nekak sam i mislila da ces se ti pojaviti ovdje :D
hvala :D

je, kotleti vec narezani.

kruske...mmm.. moram pitat bradu ima li jos koju na drvetu da donese..

hvala:cerek:

Pellaprat
16.09.2011., 19:31
nekak sam i mislila da ces se ti pojaviti ovdje :D
hvala :D


B12 Patko, B12...teletine, veprovine, janjetine...zlopačetine...mesa, mesa, mesa :klopa: :E :klopa:

Dlapek
17.09.2011., 07:29
dizem ovo iz mrtvih :D

kupila danas krasne telece krmenadle...kotlete...kak vec zovete taj komad mesa
i imam doma crvenog ribizla koji ceka tako neko meso vec duze vrijeme :D

mislila sam marinirati teletinu pa ju spec na naglo i napravit uz to nekakav umak od ribizla
i kaj da napravim uz to kao prilog?

ima li tko kakvu ideju sto i kako s teletinom i ribizlom? preporuku?
Nisam radila s ribizlama,možda su malo prejake za nježnu teletinu?

Imam jednu isprobanu foru:

zagrijan maslac,naglo teletinu na to.Kad dobije boju van s njom pa na toplo.
Na maslac dodam spasiranu kiselkastu jabuku (prethodno prokuhanu u aromatičnom bijelom vinu,recimo iločki traminac).Malo podliješ vinom i nutra vratiš meso.

MRRRRAK!
Možda bi bilo dobro i s kruškom?

Zla patka
17.09.2011., 14:30
Nisam radila s ribizlama,možda su malo prejake za nježnu teletinu?

vjerojatno imas pravo; i sama se toga bojim, ali ne da mi vrag mira pa bum napravila dio kotleta s ribizlom probe radi

a drugi dio bum:

Imam jednu isprobanu foru:

zagrijan maslac,naglo teletinu na to.Kad dobije boju van s njom pa na toplo.
Na maslac dodam spasiranu kiselkastu jabuku (prethodno prokuhanu u aromatičnom bijelom vinu,recimo iločki traminac).Malo podliješ vinom i nutra vratiš meso.

MRRRRAK!
Možda bi bilo dobro i s kruškom?

jer taman imam bocu traminca i ovo mi je doslo ko naruceno :D
stavila bum jabuku jer...kruska mi se cini preslatka :ne zna:

a kaj jos stavis u vino u kojem kuhas jabuku? (na zacine mislim)

shopgirl
17.09.2011., 14:37
bolje stavi calvados ako imas.....

Zla patka
17.09.2011., 15:03
nemam :D

x-type
17.09.2011., 17:39
Zašto mislite da bi ribizli bili prejaki? Oni imaju najneutralniji okus od svih bobica. Al da bi bolje išli uz neko ful tamno meso - bi. Mislim da ne bu pogrijesila ak napravi nekakvi pekmezic sa strane. Malo ih dinstas s malo secera i zacinis s mrvom papra ili cilija ak ti pase. S vinom bu prezestoko. Ionak se toga stavi samo cajna zlicica sa strane. :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Deedy
17.09.2011., 19:11
Da, da... ja bih isto zasladio nečim (a la šećer) te ribizle- mogli bi biti mmmmljac! :top:
Prokuhati, udžemiti lagano i udri. Makar ne sumnjam da Patka ima već neki recepiš spreman.
Vino nije loše, zašto- pogotovo ako nije preteško i ne forsati neku nenormalnu količinu.

A teletina? Moje omiljeno meso. Awwww :D

Dlapek
19.09.2011., 08:32
Zašto mislite da bi ribizli bili prejaki? Oni imaju najneutralniji okus od svih bobica. Al da bi bolje išli uz neko ful tamno meso - bi. Mislim da ne bu pogrijesila ak napravi nekakvi pekmezic sa strane. Malo ih dinstas s malo secera i zacinis s mrvom papra ili cilija ak ti pase. S vinom bu prezestoko. Ionak se toga stavi samo cajna zlicica sa strane. :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ribizle imaju previše kiseline,ne radi se o okusu.
Teletina ne voli kiseline ni "pekmeziće" koji puno bolje prate jača mesa - junetinu,divljač,patku...

Dlapek
19.09.2011., 08:33
nemam :D

Možda i bolje da nemaš.
Meni je kalvados prejak za teletinu.

shopgirl
19.09.2011., 09:03
ja volim,moj omiljen recept:
2telece snicle
1kapula
jedna ne tako slatka jabuka
125ml sok od jabuka neseceren
50ml calvados
sol,biber
najpre sve u tavi,onda u rernu dvadest minuta na 150gradi.:)nekad stavim i malo vrhnja.
uz to pire.........

x-type
19.09.2011., 19:35
Ribizle imaju previše kiseline,ne radi se o okusu.
Teletina ne voli kiseline ni "pekmeziće" koji puno bolje prate jača mesa - junetinu,divljač,patku...

apsolutno se slažem sa svim napisanim, i spomenuo sam to. iako sam ja jeo bobice u raznim kombinacijama i znalo je biti interesantnih, na prvi pogled posve nespojivih, teletina je još mila majka prema tome :zubo: