PDA

View Full Version : Overclockiranje...

diamond
01.03.2003., 10:16
Pozdrav svima!
Evo,ta tema me vec dugo "privlaci",htio bi je isprobati na svojem starom kompu-> Celeron na 700 MHz i maticna Gigabyte GA-6OXE..kako bi ja to mogao pojacati? Ima netko iskustva s tim..kako se to radi,sta mi tu sve treba,da li se to isplati(u mojem slucaju),da li bi ja to mogao(posto mi je prvi put)..
Cooler mi je neki Titan,treba li staviti neki jaci?
Pa pomozite ako mozete,ako imate volje raspisati se.Ako ne,barem neki link gdje je taj proces detaljno opisan.
Hvala!

Thurgood
01.03.2003., 10:27
uđeš u bios pa probaš ;)
kasnije pogledaj koliko mu se digla temepratura. ako nije jako ne treba drugi cooler

Lord
01.03.2003., 10:34
Originally posted by Thurgood
uđeš u bios pa probaš ;)
kasnije pogledaj koliko mu se digla temepratura. ako nije jako ne treba drugi cooler ja sam svojeg athlona na 600 dignuo na 700 (islo je i vise ali se smrzavao prilikom dizanja windowsa) no nakon nekog vremena me poceo zajebavati jer se nakon nekoliko sati rada na njemu malo jace zagrijao...
ja sam overclockirao tako da sam ga otvorio i prema uputama u knjizici od maticne podesio jumpere na maticnoj.

Thurgood
01.03.2003., 10:48
eh, da... ne znam ništa o Gigabyte pločama. ja imam Soltek ( Red Storm Overclocking :D :p ) i to je išlo u biosu. Celera 600 sam dignuo na 720, sa temperaturom 31-32 C, sa Intelovim coolerom, nekakva busa velika. kad dignem sabirnicu preko 80 radi probleme, neće dignuti vindoze i tak... ne znam zašto, ali i ovo je već nešto :)

Diamonde, treba malo experimentirati. pogledaj malo u uputstva ploče,ako imaš, pa polako... ;)
ali jednan od najbezbolnijih načina da se ubrza komp je napraviti reda na disku (defragmentacija, čišćenje spywarea i sl.) i dodavanje RAM-a, pogotovo ako imaš 128 ili manje

svastikuti
01.03.2003., 11:27
ako ti to nije vec negdje na CD-ovima koje si mozda dobio uz PC

http://tw.giga-byte.com/home/easytune3_list.htm

pa procitaj ovo i nekoliko slijedecih stranica :

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=311&page=6

Znaci "brijanje" je pomocu programa slicnom CPUBoost ,(ne moras ici u BIOS) !

Dalje je sve HH stvar.
Hrabrost i hladjenje :s.

diamond
01.03.2003., 14:23
OK..hvala! Budem poslusao sve vase savjete i nesto budem napravio..ako uspijem javim rezultate na Forum :top:

Pozdrav :s